Huvud
Symptom

Kronisk beräknad prostatit - behandlingsmetoder och orsaker

Statistiken visar att beräknad prostatit utvecklas oftare hos äldre människor och som en följd av långsam kronisk prostatit. Denna sjukdom kännetecknas av bildandet av stenar (concrements) i prostatakörteln. Det finns två typer av concrements - exogena och endogena.

Endogena stenar bildas på grund av kronisk prostatit, når de obetydliga storlekar - upp till 4 mm i diameter. Det är möjligt att upptäcka sådana stenar endast med en noggrann diagnos av patienten, eftersom de inte får känna sig länge - smärtsensationerna är dåligt uttryckta.

Exogena stenar lokaliserad i de distala delarna av prostatakörteln. De vanligaste orsakerna är kroniska sjukdomar i det genitourinära systemet av olika genesis, godartad hyperplasi (prostata adenom).

skäl

De främsta orsakerna till förkalkning i prostatakörteln är inflammatoriska processer orsakade av infektionssjukdomar, såsom klamydia, mykoplasmos, ureaplasma.

Det bör också noteras att stasis av utsöndring, som kan orsakas av oregelbundet sexliv och långvarig abstinens, också kan leda till stillastående fenomen, nämligen bildandet av stenar.

symptom

Den kliniska bilden av kronisk beräknad prostatit beror på graden av försummelse av sjukdomen, storleken och mängden stenar i prostatakörtlarna.

Smärtsamma känslor ökar i sittande läge, med långvarig gång, under samlag.

Följande huvudsymptom är typiska för denna sjukdom:

 • Smärta under avföring
 • Problem med styrka;
 • Både liten och akut smärta i underlivet, liksom i ljummen;
 • Smärta i sakrummet;
 • Hematuri - närvaron av blod i urinen;
 • Minskad libido och erektil dysfunktion;
 • Minskad sexkörning;
 • Hyppig uppmaning att urinera;
 • Hemospermi (kännetecknad av en blandning av blod i sperma).

diagnostik

Vid de första symtomen på sjukdomen rekommenderas ett snabbt samråd med urologen. Diagnosen av sjukdomen innefattar:

 • Studier av anamnese (medicinsk historia) hos patienten;
 • En rektal undersökning, där patientens känslor intensifieras, och signifikanta tätningar kan också kännas av läkaren;
 • Ultraljudsundersökning (ultraljud) av prostata. Denna procedur låter dig bestämma strukturen och storleken på stenar;
 • Röntgendiagnostik;
 • Undersökning av spermier för förekomst av orsakssamband till sexuella infektioner;
 • Magnetic resonance imaging.

Metoder för behandling

Valet av behandlingsmetod beror på ett antal faktorer: stenarnas storlek, lokaliseringsplatsen, patientens ålder och de samtidiga sjukdomarna i det genitourära systemet.

konservativ

Efter att noggrant genomförda diagnostiska förfaranden, urolog utsedd antibakteriella, antiinflammatoriska läkemedel, vitaminer och läkemedel som förbättrar blodcirkulationen i prostata kärlen. Kanske utnämning av fysioterapiprocedurer.

I avsaknad av positiv dynamik med konservativa behandlingsmetoder är kirurgisk ingrepp nödvändig.

kirurgi

Laser litotripsy - smärtfri, snabb och effektiv, icke-invasiv avlägsnande av konkretioner från prostata med laserstrålar. Denna procedur utförs på poliklinisk basis, med en längd på 8-10 sessioner. Genom laserstrålar uppträder gradvis förstöring av volymetriska stenar, och mindre fragment utlöser sig oberoende av en utmattning.

Denna behandlingsmetod låter dig helt avstå från stenarna, återställa prostata körtelens funktioner och glöm alltid de smärtsamma förnimmelser som ofta åtföljer denna sjukdom.

viktigt! Massage prostata med kalkylerande prostatit är strängt kontraindicerat. Självmedicinera inte. Valet av en behandlingsmetod bör utföras av en specialiserad specialist.

Folkmekanismer

Kanel Kanel har etablerat sig i behandlingen av kronisk beräknad prostatit. 1 matsked hackad frukt bör hällas med ett glas vatten och kokas i flera minuter, spänning och ta istället för te.

Pumpa frön. Tydliga 250 gram pumpafrön från skalet, färs, tillsätt 80 - 100 gram av honung, rör om ordentligt och bilda pärlor med en diameter på 1-2 cm. Förvaras i kylskåp. Ät 1-2 portioner dagligen före måltiden.

Tinktur från skalet av kastanjer. 3 msk torkad och krossad skalla med nålar, häll 3 koppar kokande vatten och insistera i flera timmar. Då ska denna tinktur filtreras, sätt på ett vattenbad och indunstas till en volym av 200 ml. Förvaras i kylskåp. Ta 30 droppar 2-3 gånger dagligen före måltid.

komplikationer

Med långsiktiga sjukdomsförloppet, eftersom symtomen kan vara mild och därför inte genomfört en grundlig diagnos och behandling i tid, står STEN- prostatit följande komplikationer:

 • Abscess av prostata;
 • infertilitet;
 • Trombos av venös plexus;
 • impotens;
 • Störningar i arbetet i genitourinary system.

förebyggande

Varje sjukdom är mycket lättare att förhindra än senare att behandla den. Det rekommenderas, åtminstone årligen, att genomgå en fullständig och omfattande läkarundersökning för detektering av dolda patologier.

För att skydda dig från utvecklingen av beräknad prostatit och allvarliga komplikationer måste du följa följande åtgärder:

 • Avvisa från att röka och dricka några alkoholhaltiga drycker;
 • Att leda ett regelbundet sexliv;
 • Använd barriärmetoder för preventivmedel, nämligen kondomer, för att skydda sig mot infektioner som oftast överförs genom samlag.
 • Håll dig till en hälsosam livsstil;
 • Utför omedelbart behandling av infektionssjukdomar;
 • Undvik superkylning.

För att sammanfatta, i syfte att förebygga sjukdomar och deras konsekvenser, rekommenderas mer uppmärksam på alla män att deras egen hälsa, undvika stressiga situationer, för att eliminera alla dåliga vanor i vardagen, i ett ord, att leda en hälsosam livsstil.

Ett tidigt besök hos en specialist hjälper alla att rädda sin manliga hälsa och de medföljande glädjeerna i livet i en avancerad ålder.

Hur man botar beräknad prostatit?

Beräknad prostatit är en form av inflammatorisk sjukdom i prostatakörteln, där konkretioner bildar sig i dess kanaler. De består av nekrotiska massor, inflammatoriska exsudat, salter. Sjukdomen uppstår med stagnation och inflammatoriska förändringar i prostata. Den beräknade formen av prostatit är ett sällsynt fenomen som kan behandlas med stor svårighet.

Funktioner av sjukdomen

Kronisk beräknad prostatit är en inflammatorisk patologi av prostata, i vilka stenar bildas i kanalerna i körteln. Sjukdomen kännetecknas av en uttalad klinisk bild. Den beräknade formen av prostatit kan orsaka infertilitet, i de allvarligaste fallen - leda till patientens död.

Stagnanta fenomen och inflammatoriska processer skapar förutsättningar för bildandet av konkrement, vilket bidrar till en förändring i prostatakörtelns struktur, form och konsistens.

Koncentrationerna lokaliserade i prostata-kanalerna kan vara enkla och multipla. Oftast identifieras ett stort antal stenar, vars diameter är 1-4 mm. De har en ovoid form och en brungrå färg.

Urologen och andrologisten i den högsta kategorin Soloviev Nikolai Konstantinovich kommer att berätta om orsakerna till bildandet av stenar i prostatakörteln:

Concrements i prostata karaktäriseras antingen som sanna eller som falska. I det första fallet talar vi om primära formationer som bildades direkt i prostatakörtlarna. Sekundära eller falska stenar rör sig in i prostata från njurarna eller urinblåsan.

Sjukdomen manifesteras i störningar i urinering, utseendet av svår smärta i perineum, erektil dysfunktion.

Oftast utvecklar den beräknade formen mot bakgrund av prostataadenom, kronisk eller stillastående prostatit.

Behandling av beräknad prostatit kan vara konservativ eller operativ.

Orsaker till sjukdomen

Utvecklingen av beräknad prostatit är förknippad med sådana faktorer som:

 • Stagnation av utsöndring i prostata. Detta observeras med adenom, bakteriell och icke-bakteriell, såväl som akut prostatit, utveckling av maligna tumörer;
 • Störningar i blodflödet i bäckenområdet. Stagnation av blod uppträder med en stillasittande livsstil, närvaron av dåliga vanor, övervikt. Även blodstasis kan utlösas av kroniska sjukdomar, inklusive stillastående prostatit;
 • Förekomsten av betong i organens urinvägar;
 • Urinen kommer in i prostata-kanalerna direkt från urinröret. Urin kristalliseras gradvis och blir till stenar. Den patologiska kastningen av urin i prostatakörteln kan orsakas av stricture av urinröret, aton av prostata;
 • Genomförda kirurgiska ingrepp som påverkar de yttre könsorganen och bäckenområdet
 • Skador på perineum och vulva;
 • Bristande överensstämmelse med personlig hygien
 • Hypotermi.

Materialet för konkrement är amyloidkroppar (stärkelseliknande formationer som finns i prostatakörteln, liksom i slemhinnorna i urinvägarna) och partiklar i epitelet. Penetrerar prostatskanalerna, de ackumuleras gradvis salt. Lokalt, konkretioner, eller prostatolytor, i utsöndringskanalerna, samt prostata körtlarna (acini).

Manifestationer av patologi

Karakteristiska tecken som indikerar närvaron av prostatolytor i kanalerna i körteln är:

 1. Uppnå, stumma smärtor i perineum, coccyx, i pungen och ovanför puben, som förvärras under fysisk ansträngning, avföring, samlag, långvarigt sittande eller gångavstånd;
 2. Smärta och obehag i processen med urinering. Strålen kan vara intermittent. Åtgärder av urinering upprepas ofta, även om det ibland finns en fullständig retention av urin. För att tömma blåsan måste mannen klämma på bukmusklerna. Även efter slutförandet av lagen försvinner inte känslan av en fullblåsan;
 1. Utseende av spår av blod i urinen och seminalvätska;
 2. Minskad libido, erektil dysfunktion,för tidig utlösning;

Ett av tecknen på patologi är utseendet av blod i urinen. På bilden, färgen på urinen, beroende på blodvolymen i den

 1. Ökad kroppstemperatur;
 2. Förlust av aptit
 3. Smärta i huvudet;

I förekomst av dessa symptom ska patienten omedelbart kontakta en läkare, eftersom beräknad prostatit orsakar farliga komplikationer.

Risken för prostatoliter

Otillbörlig initierad behandling av beräknad prostatit kan leda till sådana konsekvenser som:

 • Abscess av prostata. I detta fall bildas pus i vävnaderna, uppträder förgiftning av organismen. Uppsamlingen av purulenta massor är farlig genom utveckling av sepsis orsakad av frisättning av pus i blodet. Detta tillstånd leder i de flesta fall till döden;
 • Atrofi av prostata, irreversibla förändringar i dess struktur, störande funktion;

Vad är vesikulit? Mer i videon av urologen-andrologisten Solovyov Nikolai Konstantinovich:

 • Vesikulit, vasodilatation av spermatkabeln. Avvikelse framkallar infertilitet
 • Urininkontinens
 • Återkommande cystit
 • Sexuell impotens.

diagnostik

Efter undersökningen utser urologen ett antal diagnostiska åtgärder till patienten. För att identifiera prostatolytor i kanalerna i körteln behöver du:

 1. Allmänna analyser av urin och blod (i biologiska vätskor, mot bakgrund av inflammatoriska processer i kroppen, förändras antalet strukturella enheter);
 2. Analys av seminalvätska (med beräknad prostatit i sperma, det finns ett ökat innehåll av amyloidkroppar och epitelvävnader);
 3. Spermogram (med onormala förändringar, en kraftig minskning av antalet och aktiviteten hos spermatozoa);
 1. Ultraljud av prostata;
 2. Radiografisk undersökning av prostata;
 3. MR eller CT;
 4. Analys av blod PSA (denna analys gör det möjligt att identifiera en särskild substans som produceras av prostata-celler. Det är prostataspecifikt antigen, som är en tumörmarkör för prostatacancer).

Efter bekräftelse av analysen av en expert, med tanke på patientens ålder, storlek och antal stenar tillgängliga, liksom närvaron av comorbidities, bestämmer behandlingen av STEN- prostatit.

Terapi för concrements i prostata

Beräknad prostatit behandlas med konservativa läkemedel eller genom kirurgisk ingrepp.

Konservativ terapi omfattar:

 • Introduktion till prostata av ett ämne som främjar krossning av stenar (Trilon B). Denna teknik kombineras med prostationsmassage - på så sätt är det möjligt att uppnå utgången av djupa konkrement.
 • Mottagning av bredspektrum antibiotika;
 • Användningen av immunostimulantia, vilket påskyndar processen att reparera skadad prostatavävnad;
 • Intag av alfa-blockerare för att normalisera urineringsprocessen;
 • Ta smärtstillande medel för att eliminera smärta.

Fysioterapeutiska förfaranden kompletterar läkemedlets verkan och har en fördelaktig effekt på kroppens allmänna tillstånd. Med beräknad prostatit visas:

 1. Shockwave terapi (ultraljud);
 2. elektrofores;
 3. Magnetisk terapi;
 4. Laserbehandling.

Kirurgi krävs om konservativ behandling inte fungerar. Operationen är också nödvändig om en formad abscess diagnostiserades eller en abscess detekterades.

Med beräknad prostatit kan följande åtgärder utföras:

 • Transuretral electroresection. Förfarandet är indikerat för prostata stenar komplicerade av ett adenom. Under manipuleringen används energin hos den högfrekventa elektriska strömmen, genom vilken stenarna avlägsnas, och därefter skåras kärlen. Metoden är inte särskilt effektiv, eftersom det efter att ha utfört denna operation ofta återkommer
 • Prostatectomy. Manipulation involverar fullständigt avlägsnande av prostatakörteln;
 • Utförande av perineal eller suprapubisk sektion för extraktion av konkretioner.

Behandling av sjukdomen innebär också att dieten följs. Patienten ska ge upp fet mat, godis, rökt mat och salt mat. I kosten bör råda mat med höga nivåer av fiber, protein, omättade fetter.

Doktor urolog-andrologist Igor Anatolievich Izmakin kommer att berätta om en diet för behandling av prostatit:

Det är också viktigt att ge upp dåliga vanor.

Fysisk aktivitet bör vara närvarande, men måttligt: ​​det räcker att gå, gå och simma, utföra övningar från komplexet av terapeutisk gymnastik.

För att undvika uppkomsten av stenar i kanalerna i prostatakörteln, bör du regelbundet besöka en urolog för rutininspektion, upprätthålla en regelbunden sexliv, skyddar kroppen från hypotermi, tid för att behandla smittsamma och inflammatoriska sjukdomar, inklusive de som täcker urogenital sfären.

Beräknad prostatit är en farlig sjukdom som kan leda till allvarliga komplikationer. Undvik dem med snabb åtkomst till en läkare och genomför adekvat behandling.

Beräknad prostatit: Orsaker, symtom och behandling

Beräknad prostatit är en av formerna för kronisk prostatit, vilken kännetecknas av bildandet av prostanatiter och konkrement i excretionskanalerna och acinus i körteln. Hela processen sker mot bakgrund av intensifierad och frekvent uppmaning att tömma blåsan, med smärtsamma känslor av en tråkig och värkande natur, med erektionsstörning och andra symptom på inflammation i prostata.

Det är beräknat prostatit är den vanligaste komplikationen av obehandlad trög kronisk prostatit. Vid prostylaktisk ultraljud av prostata finns stenar i prostata hos 8,4% av män i olika åldrar. För första gången diagnostiseras beräknad prostatit oftast i åldersintervallet 30 till 39 år, vilket är förknippat med kronisk prostatit, som bildas mot bakgrund av sexuella infektioner. Vid åldern 40 till 60 år är orsaken till beräknad prostatit oftast adenom i prostata. I en äldre ålder är sjukdomen en följd av utrotningen av männs sexuella förmåga.

Symtom på beräknad prostatit

Symtom på beräknad prostatit liknar en klinisk bild som är karakteristisk för kronisk inflammation i prostata och uttrycks i följande:

Smärtsamma förnimmelser. Sårets art är värre och tråkig, det förekommer huvudsakligen i perineum och i skrotum. Kan bestrålas i puben, coccyx, sakrumområdet.

Smärtan tenderar att öka när tarmarna töms, under sexuell aktivitet, under fysisk ansträngning. Dessutom ökar smärtsamma känslor med långvarig statisk ställning, särskilt om mannen sitter på en hård yta under lång tid. Negativt påverkar skakningar, eventuell långvarig vibration, till exempel vid körning av bil.

Störningar vid tömning av urinblåsan. Behovet att urinera blir oftare, eller tvärtom utförs med förseningar. Full urinretention är möjlig.

Hematuri. Föroreningen av blod i urinen med beräknad prostatit är inte ovanlig. Detta förklaras av trauman av rörets kanaler genom stenarnas skarpa kanter, och även av förekomsten av inflammation.

Prostaareya, där hemligheten i prostatakörteln släpps under urinprocessen under intensiv fysisk ansträngning, men kan uppstå mot bakgrund av fullständig fysisk vila. I det här fallet, ur urinröret, uppstår en transparent, efterföljande vätska. Processen i sig kan åtföljas av en brännande känsla, men oftare ger det psykiskt obehag.

Hemospermi med beräknad prostatit kännetecknas av utseendet av blodföroreningar i spermierna.

En karakteristisk egenskap hos sjukdomen är en störning av sexuell funktion med ett svagt uttryck för sexuell lust. I detta fall finns det erektioner i erektion, ejakulation. Det kan vara smärta vid utlösning.

Det är möjligt att prostatolity kommer att vara för en lång tid att vara i lobules och kanaler i kroppen är dold, inte orsaka några symtom, med undantag för sällan dåligt definierad smärta. Men när sjukdomen fortskrider kommer symtomen att bli skarpare.

Orsaker till beräknad prostatit

Stenarna som bildas i prostata är uppdelade i primär och sekundär. Orsakerna till beräknad prostatit påverkar direkt deras natur. Sålunda, när de primära stenar bildas direkt i kanalerna och acini kroppen, och den sekundära prostatolity utelämnas från urinblåsan, njurarna, eller urinröret och orsakas av närvaron av urolitiasis.

Andrologi och urologer skiljer följande huvudorsaker till beräknad prostatit:

Stagnerande fenomen i prostatakörteln. Prostatakörtlar har inte förmåga att normalt tömma om en man lever ett oregelbundet sexliv eller helt avstår från det. Dessutom framkallar bildandet av stenar faktor blir godartad prostataförstoring (BPH), fysisk inaktivitet, kost system, dåliga vanor, ohälsosam livsstil i allmänhet.

Urinvägsinfektioner. Amid länge deras närvaro körtel duktal obstruktion inträffar varierar hemlig produceras av prostata, det blir mer tät och viskös. Utlösa utvecklingen av sjukdomar som kan sådana STDs som trikomonasinfektion, gonorré, klamydia, mykoplasmos, ureaplasmosis och så vidare. Som ett resultat faller en man i en ond cirkel, eftersom infektionen bidrar till att skapa gynnsamma förhållanden för bildandet av prostatolitov och stenar i sin tur upprätthålla kronisk inflammation och bidrar till stasis av utsöndring i organet.

En annan orsak till calculouse prostatit - ett urinrör-prostata återflöde, som kännetecknas av små regelbundna återflöde av urin från urinröret in i portioner körtel kanaler. Denna patologiska process sker regelbundet med varje tömning av blåsan. Med tiden leder återflödet till det faktum att salterna som bildar urinen kristalliseras, blir tätare och blir till stenar. Från STEN- prostatit i detta fall bli av med det kan inte länge förrän det desinficeras urinrör-prostata reflux, vilket kan bero på flera orsaker, bland dem: trauma urin resektion av prostatakörteln, prostata, etc. atony.

Män har också morfologiska förutsättningar för bildning av stenar och utveckling av beräknad prostatit. I det här fallet talar vi om de amyloida kropparna själva och det ejaculerade epitelet. Med ålder är de "inneslutna" med kalk- och fosforsyraskikt. I detta fall kommer stenarna att ligga i sträckta lobuler i prostata eller i kanalerna själva.

Stenarna har en rund sfärisk form, en färg nära gul. Deras storlek varierar från 0,25 till 0,4 cm. Under ultraljudet finns både enkla och flera formationer. Stenar i prostata och stenar i blåsan har en liknande kemisk sammansättning. Om vi ​​betraktar kalkylös prostatit, så är utseendet av urat, oxalat och fosfatsten mer typiskt.

Komplikationer av beräknad prostatit

Ju längre en man har inflammation, ju längre den kompetenta och adekvata behandlingen utförs, desto större är risken för komplikationer av beräknad prostatit. De kan uttryckas enligt följande:

Abscess av prostata. Sålunda ackumuleras i kroppsvävnader pus, kroppstemperaturen stiger, ökar berusning, man stör extrem smärta, urinering och defekation kränks. Även vid tidig behandling av en abscess för en viss tid förlorar en man sin förmåga att arbeta. Om behandling inte utförs uppträder generalisering av infektion och urosepsi utvecklas med hög sannolikhet för dödsfall.

Akut eller kronisk vesikulit. Processen åtföljs av svår smärta, ett brott mot sexuell funktion. Om i detta skede inte ta någon behandling, hotar det epiemoy sädesblåsorna, utveckling av kronisk epididymit, som senare blir orsaken till infertilitet.

Atrofi och skleros av prostata med ersättning av normal vävnad genom ärr, vilket leder till organdysfunktion.

Diagnos av beräknad prostatit

Diagnos av beräknad prostatit ligger hos en urolog, eller andrologist. I detta fall lyssnar läkaren på patientens klagomål, utför en fysisk och instrumentell granskning. Rektalt fingerundersökning möjliggör upptäckt av backarna på prostataytan, liksom karaktäristiska crepitus.

Transrectal ultraljud gör att du kan visualisera konkrement, ange platsen för deras plats, antalet stenar, struktur och storlek. För att detektera prostatolytes är det möjligt att utföra MR, CT och urografi av prostata. Om det finns misstankar om förekomsten av stenar utanför prostata, utför sedan uretrografi, cystografi, pyelografi.

Metoder för laboratoriediagnostik:

LHC-urinkulturen och urinrörets utsöndring;

Studie av utsöndringen av prostata;

Biokemi av blod och urin;

PCR-diagnos av skrapningar för detektering av STD;

Spermier, biokemi etc.

Det är viktigt att skilja beräknad prostatit från andra organsjukdomar, i synnerhet från prostata adenom, prostatacancer, bakteriell prostatit etc.

Behandling av beräknad prostatit

Behandling av beräknad prostatit tar från 1 till 3 månader och syftar till att uppnå sjukdomsförgiftning, undvik komplikationer och normalisera livskvaliteten hos en man.

Det är obligatoriskt att utföra antibiotikabehandling. Det baseras på de diagnostiska data för LAC-utsöndrad urinrör och urin. Valet av ett specifikt läkemedel förblir hos läkaren:

Fluorokinoloner är de mest effektiva medel för behandling av prostatit Deras enda förskrivas efter prostata tuberkulos är utesluten. Detta kan vara levofloxacin (Elefloks, Tavanik), Ciprofloxacin (tsiprinol, Tsiprobay, TSifran) Ofloxacin (Zanotsin, Ofloksin).

Penicilliner. Det är mest effektivt för behandling av beräknad prostatit för att använda Amoxiclav, Augmentin, Flemoclav-lösningen.

Tetracykliner används för att behandla kalkylös prostatit mycket mindre, eftersom de tolereras dåligt. Det är emellertid möjligt att använda Unidox soluteba, vilket medför färre biverkningar jämfört med andra läkemedel i denna serie.

Intramuskulär injektion av läkemedel från gruppen av cefalosporiner är möjlig: Claforan, Suprax, Cefotaxime, etc.

Makrolider för behandling av prostatit används ganska sällan, eftersom det saknas uppgifter om deras effektivitet i förhållande till sjukdomen.

Också visat antibiotika man NSAID (Diklofenak, Nimisulid, Ibuprofen, och så vidare.), Vitaminer, läkemedel som syftar till normalisering av blodcirkulationen.

Effektiv mot kalkylerad prostatitfysioterapi - ultraljudsbehandling, magnetbehandling, elektrofores. Under de senaste åren är förfarandet för att krossa prostata stenar med hjälp av en lågintensiv terapeutisk laser alltmer populär. Förfarandet tar 15 minuter i genomsnitt, 10 sessioner är tillräckliga för att förstöra en prostatol. Patienten upplever inte smärta, han behöver inte anestesi. Sensorn appliceras på huden på den plats där prostatan är belägen. Under laserns verkan delas stenarna i sandkorn och kommer ut naturligt. I detta fall förblir den omgivande vävnaden intakt.

Det är värt att komma ihåg att prostata massage med närvaron av stenar i det är strängt förbjudet.

När det gäller kirurgi är det nödvändigt i händelse av att sjukdomen uppstår med komplikationer, eller det finns ett adenom i prostata. När organets formade abscess diagnostiseras öppnas abscessen snabbt och stenar lämnar platsen med exsudat. I vissa fall är stenar som kännetecknas av rörlighet det möjligt att trycka in i urinblåsan. Där genomgår de förfarandet litotripsy (krossande stenar utan kirurgisk ingrepp).

När prostatolytorna är av imponerande storlek visas suprapubisk eller perineal sektionen för extraktion.

Prostatektomi, TURP eller adenoektomiyu fungera i de fall där komplicerade calculary prostata BPH.

Prognos av sjukdomen

Beräknad prostatit leder som regel till konservativ behandling. Om det visar sig vara ineffektivt, tillgriper de kirurgiskt ingripande, där prognosen också är fortsatt gynnsam. Komplikationen vid operation är oftast urinfisteln, som inte läker länge.

Om behandlingen inte är tillgänglig, hotar den utvecklingen av komplikationer. Ju tidigare en patient reser sig till kvalificerad vård, desto gynnsammare är prognosen.

Undvik sjukdomen kommer att möjliggöra regelbundna undersökningar av urologen, förebyggande av STI, eliminering av andra provokationsfaktorer.

Vad är beräknad prostatit och metoderna för dess behandling?

Beräknad prostatit är en patologi, som åtföljs av utseendet av stenar i prostatakörtlarna. Detta tillstånd kännetecknas av smärta i perineum och underlivet, nedsatt syn och nedsatt urinering. Komprementens sammansättning kan vara annorlunda. De innehåller salter, proteinhämmande element, lime. Oavsett arten av patologin, bör du omedelbart kontakta en läkare.

skäl

Det finns två huvudorsaker för utseendet av stenar i prostatakörteln:

 1. Stagnation av prostats utsöndringar;
 2. Penetration av urin in i organs kanaler.

Stagnerande processer orsakas av ett brott mot utsöndring av sekretionen i urinröret. Sådana problem är associerade med olika patologier:

 • Akut och kronisk prostatit;
 • Maligna former i prostatakörteln;
 • Adenom av prostata;
 • Godartad prostatahyperplasi.

Penetration av urin i organets kanaler är förknippad med en överträdelse av sfinkterens funktioner, som ligger i samband med urinröret. Denna anomali är oftast associerad med följande faktorer:

 • Konstant inflammation i det urogenitala systemet;
 • Traumatiska skador på könsorganen;
 • Kirurgisk manipulation på könsorganen;
 • Utseendet av betong i blåsan eller njuren;
 • Infoga en kateter i blåsan.

Klinisk bild

Huvud tecken på beräknad prostatit inkluderar följande:

 • Smärta sensioner i perineum av nedre delen och buken, som strålar in i pungen, skinkor och nedre ryggen;
 • Överträdelse av urinering, som åtföljs av smärtsyndrom, ökad uppmaning att tömma blåsan, en känsla av ofullständig tömning;
 • Utseende av smärtsyndrom efter fysisk ansträngning, samlag, avföring eller urinering;
 • Blodiga föroreningar i urin eller sperma;
 • Fördröjd urinering eller fullständig frånvaro;
 • Problem med erektion.

Efter 1-2 månader finns det en störning av patientens tillstånd, han blir irriterad, sömnlöshet uppträder och invaliditeten minskar. Symtomen på beräknad prostatit är ofta huvudvärk, svaghet, ökad trötthet. I vissa situationer ökar temperaturen till subfebrila indikatorer.

Diagnostiska tester

För att identifiera kronisk beräknad prostatit är det nödvändigt att utföra ett antal diagnostiska studier. Ofta ordinerar läkare följande:

 1. Undersökning av en läkare och bedömning av det kliniska tillståndet.
 2. Analys av blod, urin.
 3. Urinkultur på mikrofloran.
 4. Uroflowmetry. Denna studie är en övervakning av den dagliga urinering.
 5. Trial av Meares.
 6. Mikroskopisk undersökning av utsöndringen av prostata.
 7. Utvärdering av prostata-specifikt antigen.
 8. Ultraljud av prostata, bäckenorganen och bukhålan.

Metoder för behandling

Medicinsterapi

Konservativ behandling av beräknad prostatit kan vara 1-3 månader. Huvudmålet med terapi är att uppnå remission av patologi, förebygga komplikationer och normalisera patientens livskvalitet.

Tecken på återhämtning från beräknad prostatit är den fullständiga frånvaron av sjukdoms manifestationer.

Vid utveckling av patologi måste antibakteriella läkemedel förskrivas. Ett specifikt medel ges av resultaten av bakteriologisk urinkultur och en urinrörsekretion. Valet av drogen utförs av en läkare. De vanligaste kategorierna av medel inkluderar:

 1. Fluoroquinoloner är den mest effektiva gruppen antibiotika vid utveckling av prostatit. De kan användas först efter att ha exkluderat tuberkulos av prostata. Ofta ordinerar läkare sådana läkemedel som ciprofloxacin, levofloxacin, ofloxacin.
 2. Penicilliner - med utveckling av beräknad prostatit bör använda augmentin, amoksiklav. Dessutom kan en läkare ordinera en phleemoclave.
 3. Tetracykliner - dessa läkemedel används mycket mindre ofta, eftersom de väcker många biverkningar. Ibland föreskrivs emellertid unidox soluteab, vilket orsakar oönskade reaktioner mycket mindre ofta än andra läkemedel från denna grupp.
 4. Cefalosporiner - dessa läkemedel administreras vanligtvis intramuskulärt. Läkaren kan rekommendera användning av suprax, kloföran, cefotaxim.

Makrolider används sällan för att behandla denna patologi. Detta beror på bristen på tillräckliga uppgifter om deras effektivitet.

Förutom antibakteriella läkemedel kan icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel användas för att behandla beräknad prostatit. Denna kategori omfattar ibuprofen, diklofenak, nimesulid. Dessutom kan medel för normalisering av blodcirkulationen och vitaminkomplexen användas.

Kirurgisk ingrepp

I komplicerade fall är behandlingen av kronisk beräknad prostatit omöjlig utan operativ ingrepp. De mest effektiva procedurerna innefattar följande:

 • Transuretral electroresection. Denna form av ingrepp används för utseende av konkrement i prostata mot bakgrund av adenom. En högfrekvent elektrisk ström används för att avlägsna vävnader och cauterize blodkärl. Förfarandet utförs med hjälp av ett resektoskop, vilket bärs genom urinrörets lumen. Denna metod hjälper till att lindra tillståndet, men garanterar inte att alla stenar avlägsnas. Detta är fyllt med utseendet av en återfallande form av sjukdomen.
 • Kombination av ultraljud och transuretral kirurgi. Med denna behandlingsmetod kan du övervaka borttagningen av alla konkrement. Det ordineras ofta för att unga patienter ska normalisera erektilfunktionen och eliminera smärta.
 • Prostatektomi av perineum. Denna teknik kan användas för att ta bort stenar som är mycket djupa.
 • Allmän prostatektomi. Denna metod används ganska sällan. Det indikeras i närvaro av ett stort antal konkrement.

Metoder för fysioterapi

För att förbättra prostataarbetet kan fysioterapiteknik användas.

Vanligtvis ordinerar läkare sådana förfaranden:

 • Ultraljud - hjälper till att ta bort smärta och klara av inflammation;
 • Laserterapi - aktiverar ämnesomsättningen i prostata och på tiden lindrar smärta.
 • Magnetoterapi - normaliserar blodcirkulationen och eliminerar ödem;
 • Massage i prostata - hjälper till att återställa patenten i kanalerna och förbättrar blodcirkulationen i prostatakörteln.

Folkmekanismer

Innan behandling av beräknad prostatit med hemmet är det värt att konsultera med en läkare. De mest effektiva produkterna är:

 1. Fröer av pumpa. För att uppnå bra resultat är det tillräckligt att äta 30 råa pumpa frön innan du äter.
 2. Herbal samling. Ta i samma proportioner gräset i den svarta bokstaven och nakna ostuzhnika. Till 1 msk kollektion tillsätt 500 ml kokande vatten och drick hälften av botemedlet tre gånger om dagen. Detta rekommenderas 20 minuter före måltiden. Att behandlas följer således 2 månader. Avbryt sedan i 2 veckor och upprepa sedan behandlingen.
 3. Persilja. Ta ett par matskedar frön från denna växt, tillsätt 250 ml kokande vatten och laga i 15 minuter på låg värme. En timme senare kan du ta botemedlet. Det rekommenderas att dricka formeln för 1 matsked 5-6 gånger om dagen.
 4. Avkok av rhizomen av kanel dogrose. Det rekommenderas att ta denna dryck istället för vanligt te.
 5. Juice. Det är väldigt användbart att ta aspargesjuice. En dag ska dricka minst 600 ml av denna lösning. Dessutom kan det sättas betorjuice, morötter eller gurkor.

diet

Vid utveckling av kalkylös prostatit är det nödvändigt att göra justeringar av kosten. Dieten bör väljas av läkaren beroende på sjukdomen och svårighetsgraden.

Sällan förbjuder experter kött-, fisk- och svampbuljonger. Det rekommenderas inte att äta lök, rädisor, pepparrot. Också förbjudet är vitlök och rädisa. Dessutom är det nödvändigt att överge baljväxter, kål och helmjölk. Dessa produkter leder till ökad gasproduktion.

Möjliga konsekvenser

Om du inte går till en specialist i tid, kommer du inte kunna klara av patologin. Som ett resultat utvecklas kronisk beräknad prostatit, vilket leder till farliga komplikationer. De vanligaste konsekvenserna av patologi inkluderar följande:

 • Fibros av prostata;
 • abscess;
 • Urininkontinens
 • Olika former av vesikulit;
 • Problem med styrka.

Abscess av prostata åtföljs av en hög av pus i organets vävnader.

Denna process kännetecknas av en ökning av temperaturen, uppkomsten av symtom på förgiftning, kränkningar av avföring och urinering. Patienten har ett uttalat smärtssyndrom.

Om du inte startar behandling i tid, finns det risk för generalisering av processen och utvecklingen av urosepsi. Detta skapar ett hot om döden.

Fibros av prostata åtföljs av proliferation av organvävnader. Frisk prostatavävnad ersätts av bindväv, vilket leder till förlust av dess funktioner.

Förstoring av organet provar att klämma i urinröret.

Detta leder till en överträdelse av urinutskiljningen. Dessutom observeras kompression av vas deferens och blåsans hals.

Om du inte börjar behandla i tid, finns det risk för störning av effekten. Sjukdomen kan provocera förlust av reproduktiva funktioner och till och med utvecklingen av prostatacancer. Ofta utförs behandlingen av fibros genom att man utför ett operativt ingripande.

En annan allvarlig komplikation av beräknad prostatit är vesikulit. Detta tillstånd kännetecknas av en inflammatorisk lesion av partiella vesiklar, som är fylld med utvecklingen av infertilitet.

Förebyggande åtgärder

För att förhindra utvecklingen av sjukdomen måste du utföra sådana åtgärder:

 1. Avvisa från att röka och dricka;
 2. Systematiskt engagera sig i sex, med hjälp av kondom för att skydda mot infektioner.
 3. Undvik överkylning av kroppen;
 4. Att gå in för sport;
 5. I tid för att behandla infektiösa patologier.

Beräknad prostatit är en mycket farlig patologi, som kan orsaka farliga konsekvenser. För att klara sjukdomen är det väldigt viktigt att vända sig till en specialist i tid och tydligt följa hans rekommendationer.

Vad är beräknad prostatit? Symtom och metoder för behandling

Prostatit är en inflammatorisk process i prostatakörteln.

En sådan sjukdom är inte ovanlig bland män efter 40 år, har flera former, som innehåller vissa egenskaper vid utseende, utveckling, behandling.

Beroende på vilken typ av prostatit som identifieras, föreskrivs rätt behandling.

I artikeln kommer vi att prata mer detaljerat om kalkylerande prostatit, symtom, behandling.

Beräknad prostatit: Vad är det?

Beräknad prostatit - en sällsynt form av inflammation, kan utvecklas till följd av kronisk prostatit och andra sjukdomar.

Kärnan i det är att i prostata börja visas täta utväxter - konglomerat, oftare namn sjukdom - stenarna i prostatan. Det här är patologin för sekretionen av körteln - det absorberar allt som är rikt i kroppen på detta stadium.

Sådan sjukdom dividerat med de sanna (nämligen stenar bildas i prostatan - mer fosfat, kalcium, oksolatnye) och falskt (bildning falla i prostatan från andra inre organ, i sådana fall stenarna bildade av ureaalter - urat).

Stenar kan vara olika i storlek och kvantitet.

Konglomerat är små i storlek, vilket inte orsakar allvarligt obehag.

De är orsaken till stagnation av ämnen som utsöndras av prostatakörteln, de har namnet - endogena stenar.

Deras antipod är exogena stenar, vars orsak är obehandlade eller kroniska inflammatoriska sjukdomar i det genitourära systemet.

Kronisk beräknad prostatit - vad är det?

Kronisk beräknad prostatit är en komplikation av kronisk prostatit.

Kronisk prostatit har inte uttalade symtom i form av akuta smärtor, feber, så det behandlas ofta inte, vilket leder till komplikationer. Stenbildning i prostata leder till komplikationer i hela kroppen - det allmänna negativa tillståndet, utvecklingen av andra inflammatoriska processer.

Symtom och funktioner

Symtom på beräknad prostatit liknar dem hos någon form av prostatit:

 • Kramper i underlivet, en känsla av tyngd;
 • en tillfällig motvilja mot att ha sex;
 • förlust av erektion eller en svag manifestation av den;
 • för tidig utlösning;
 • frekvent uppmaning att urinera och oförmåga att urinera;
 • smärta i perineum, ökad smärta under träning
 • utseendet av blod i urinen, sperma
 • sömnlöshet;
 • trötthet;
 • problem med avföring.

Kronisk prostatit med förkalkning:

I den kroniska manifestationen av denna sjukdom kan smärta intensifieras, så om det finns ett stort antal stenar i prostatakörteln, är alla symtom mer uttalade och mer frekventa.

Som en följd av alla symptom på hr. Beräknad prostatit lägger till ytterligare en - psykologisk instabilitet.

Depressiva syndrom på grundval av insolvens hos patienten som en man.

Den enda positiva faktorn för sjukdomen är oförmågan att tolerera smärta och inte lägga märke till svårigheterna i livet - det är omöjligt att på allvar börja sjukdomen.

En egenskap hos beräknad prostatit är den snabba multiplikationen av inflammationspunkter, den snabba bildandet och tillväxten av stenar. Det finns mikroskopiska sprickor i prostata, vilket kan leda till allvarligare problem - impotens, infertilitet, prostatacancer.

Hur tar man bort en attack hemma?

När svår smärta i mellangården och nedre delen av buken används tabletter "No-Spa", är de helt minska spasmer, samt hjälpa rektala stolpiller med innehållet i propolis eller honung (ljus med propolis kan göras oberoende av varandra. Läs mer om det här).

För att lindra smärta vid avföring, används laxermedel. Använd också antiinflammatoriska läkemedel.

diagnostik

Urologen föreskriver efter samråd och allmän undersökning, palpation av anuset:

 • blodprov (generellt, hormoner, etc.);
 • urinprov (+ samling av 24 timmars urin), sperma, avföring;
 • Ultraljud (små bäcken, könsorgan, prostata, bukhålighet);
 • datortomografi;
 • skrapning av urinröret (uretroskopi).

behandling

Efter att ha fått alla analyser passageurolog undersökningar kan utse ytterligare undersökning av en läkare, den immunolog (förskriva vissa läkemedel för att höja nivån av immunsystemet), den endokrinolog (för att återställa hormonell) terapeut (eller att utesluta behandling av depressiva tillstånd nervösa).

Vidare utser urologen eller nominerar lämplig behandling kalkul'nogo en prostatit på grundval av inspektionsresultat.

medicinering

Hur man behandlar kalkylös prostatit? Beräknad prostatit behandlas endast med användning av antibakteriella läkemedel - antibiotika.

För att uppnå effekten av antibiotika är det nödvändigt att ta en kurs (vanligtvis 2 veckor), om det tas mindre - inget resultat.

Dessutom, om tillståndet förblir oförändrat efter ett tag, är andra antibiotika förskrivna.

Tilldela preparat slipning, upplösning eller eliminering av stenar.

Effektiv enodprostatisk behandling - i prostata lagret genom urinröret administreras en speciell substans - Trilon B + hydrokortison.

Andra lösningsmedel används också. Upplösta eller krossade stenar kommer ut på egen hand på ett naturligt sätt.

Även med denna sjukdom är vanligt förekommande för alla typer av prostatitläkemedel:

 • Antiinflammatorisk - för att lindra inflammation och minska smärta
 • immunoregulatorer - återuppbyggnad av immunsystemet
 • vitaminer (främst zink) - för att stärka kroppen;
 • prebiotics - för att lösa problem med kroppen efter antibiotika;
 • alfa-blockerare - för att förbättra urinpassagen.

Kirurgisk och icke-kirurgisk ingrepp

Kardinalåtgärder används i närvaro av stora prostatastenor som inte kan avlägsnas på något annat sätt.

Kirurgisk ingrepp (excision av vävnader, direkt avlägsnande av formationer) används ganska sällan, nu har många andra metoder utvecklats.

Det vanligaste sättet att behandla kronisk beräknad prostatit - laserkrossning - utan att använda en skalpell och blodlöst skärs med en speciell laser neoplasm.

Magnetowave - påverkan på stenarna i magnetfält, vågor. Också en blodlös metod.

Med radiovågsmetoden används en elektrisk ström som en skalpell. Efter sådana operationer kommer de krossade stenarna naturligt ut ur kroppen.

Traditionell medicin

Du kan använda folkrecept i behandlingen av prostatit, men ett obligatoriskt tillstånd är inte att grundbehandlingen upphör.

När du väljer ett recept, kontakta en kvalificerad tekniker.

Vissa metoder för traditionell medicin är absurda, har ingen effekt, kan vara farliga.

Vid behandling av prostatit rekommenderar läkare avkok av persilja rötter (torkad eller fräsch). Använd en halvtimme före måltiderna.

God hjälp görs med speciella pastiller från pumpafrön - färska frön krossas och blandas med honung, fryst, uppdelad i små bitar. Ta en halvtimme före måltiderna.

Aspargrotor används som infusion (1 matsked per glas vatten, koka i ca 10 minuter).

diet

När en sjukdom behöver ses över, deras smakpreferenser.

Vad är kosten för beräknad prostatit? Ät vegetabiliska produkter. Förbjudna rätter med en kryddig kryddor, en stor mängd salt.

Ät inte mat som leder till förstoppning, svullnad. Du kan inte dricka koffeinhaltiga alkoholhaltiga drycker. Du måste välja te med en diuretisk effekt. Kategoriskt förbjuden lök, vitlök, frukt med hög surhet.

sjukgymnastik

Som ett tillägg till behandlingen används följande fysioterapiprocedurer:

 • EHF-terapi - lågfrekvent bestrålning
 • elektrofores - nuvarande effekt
 • magnetterapi - magnetfältets inflytande
 • laserterapi - laserhjälp
 • inductothermy Högfrekvent elektromagnetiskt fält;
 • chockvågsterapi.

Fördelarna med sådana metoder är att de inte orsakar praktiskt taget några känslor, de verkar på kroppen på ett fördelaktigt sätt.

Egenskaper av behandlingen

Beräknad prostatit behandlas lång och svår. Med beräknad prostatit är det förbjudet prostatassmassage, vilket påverkar andra typer av prostatit!

Effektiv metod

Den mest effektiva behandlingen för denna sjukdom kommer att vara laserkrossning av täta formationer. För flera sessioner (beroende på mängden) är det möjligt att helt av med stenar naturligt.

Vid beräkningen av sjukdomsformen ordinerar läkaren övningarna i fysioterapinsövningarna.

Överarbeta inte kroppen. Du kan göra morgonövningar med början från huvudet. Övningar Kegel, reduktion och avslappning av anala muskler är relevanta.

Konsekvenser av icke-behandling

Denna typ av prostatit kan orsaka många allvarliga sjukdomar:

 • sjukdomar i det genitourära systemet;
 • bildning av trombi;
 • impotens;
 • infertilitet.

förebyggande

Förebyggande åtgärder är följande:

 • att vara uppmärksam på din kropp, att besöka läkare hela tiden;
 • do not overcool;
 • ät rätt
 • att inte missbruka alkohol;
 • rök inte;
 • ha ett regelbundet sexliv med en vanlig partner eller använd preventivmedel.

slutsats

Är det möjligt att bota beräknad prostatit? Du kan. Sjukdom är oftast en följd av försummade sjukdomar i urin- och reproduktionssystemet. Det är nödvändigt att konsultera en läkare med minimala svårigheter i livet, för att leda en hälsosam, aktiv livsstil.

Beräknad prostatit i kronisk form: orsakerna och behandlingen av en farlig sjukdom

Inflammation av prostata körteln är en vanlig sjukdom bland muzhikiner, som sällan passerar utan konsekvenser. En av de farligaste och smärtsamma komplikationerna är kronisk beräknad prostatit. Oftast utvecklas den hos äldre, som uppträder mot bakgrund av kronisk prostatit i trög form.

I prostata-kanalerna bildas stenar (konkretioner), vilka är täta korsningar med olika diametrar. De består av inflammatoriskt exsudat (ackumulerat i vätskans extravaskulära utrymme), nekrotiska massor (nekrospartiklar), salter och kalciumfosfater.

Var försiktig!

Innan jag läser vidare frågar jag dig en fråga. Letar du fortfarande efter en arbetsmetod för att förbättra styrkan?

Jag skyndar mig att varna dig, de flesta läkemedel för styrka är en fullständig skilsmässa av marknadsförare, som vindar hundratals procent på droger, vars kostnad närmar sig noll. Allt skulle vara ingenting, och som förberedelser på typen av Viagra-arbete. MEN.

Nästan alla tabletter för styrka orsakar omedelbar beroende.

Helt enkelt att ha druckit ett par gånger medel för att styrka, kommer du inte att kunna sängen absolut ingenting utan hjälp av detta verktyg. Detta är inte av misstag, eftersom apoteksmafia tjänar stora pengar på återkommande försäljning. Du sitter bara på nålen.

Men hur är det om din styrka inte räcker? Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att det enda läkemedlet som inte orsakar beroende och några biverkningar är Predstanol. Detta läkemedel säljs inte på apotek och annonseras inte på Internet, det består av naturliga komponenter och helt utesluter kemi. Här är en länk till den officiella hemsidan.

Det finns två typer av konkrement:

 • exogena (bildas på grund av regelbunden inmatning av urin i kanaler, vars ventiler försvagas genom långvarig inflammation)
 • endogena (de provoceras av kongestiv prostatit, deras volym är inte stor, ofta överstiger inte 0,4 cm i diameter).

Endogena stenar är inte så lätt att diagnostisera, smärtsamma känslor är milda och symptomatiska under lång tid är praktiskt taget frånvarande. När det är obehag, är proteinföreningarna redan övervokat med en ram av salter och fosfater, deras diameter har ökat.

Stenar kan vara sanna och falska, den första typen förekommer var som helst i prostatakörtlarna, den andra - kommer dit genom migration från njurarna eller urinblåsan.

Orsaker till utveckling av beräknad prostatit

 • Inflammatoriska processer i prostatakörteln, när behandlingen inte startades i tid.
 • Venereala sjukdomar i vilken form som helst och deras primära källa är promiskuitet.
 • Skador på externa könsorgan.
 • Komplikationer som uppstod efter kirurgisk ingrepp.
 • Uppskjuten infektion.
 • Dåliga vanor - ofta användning av alkoholhaltiga drycker, rökning.
 • Brott mot rytmen av sexuell aktivitet (till exempel långvarig avhållsamhet).
 • Förekomsten av sjukdomar i prostata (detta inkluderar prostatit i kronisk eller akut form, såväl som dess bakteriella och icke-bakteriella underarter, adenom).
 • Framväxten och tillväxten av maligna neoplasmer, tumörer.
 • Underkylning (även om det inte åtföljs av andra komplikationer).
 • Hypodinami, bristen på en aktiv livsstil.

Dessa faktorer kan agera separat och under lång tid, ibland orsakar sjukdomen flera orsaker samtidigt.

Symtomatisk av beräknad prostatit

De första symptomen på en sjukdom som en man kan se på egen hand, är det regelbundet en känsla av smärta. Det kan vara skarpt eller dra, intensivt, långvarigt eller kortvarigt men alltid lokaliserat i underlivet i könsorganet. Obehag kan uppstå plötsligt utan någon uppenbar anledning eller vara en slags reaktion på ett besök på toaletten (urinering eller avföring), samlag, fysisk aktivitet (plötsliga rörelser, sport, lyftviktar).

Förutom smärta finns det symptom på följande tecken i beräknad prostatit:

 • Hematuri - när det finns en liten mängd blod i urinen.
 • Hyppig uppmaning att gå på toaletten (att urinera), medan volymen av vätska själv är obetydlig.
 • Erektil dysfunktion.
 • Brott mot libido - begär för samlag minskar eller ingen önskan alls.
 • Hemospermi (i sperma efter utlösning, blodårer eller blodproppar observeras).
 • Obehag eller smärta i ryggen, ofta är de lokaliserade i sakrummet.

Om de första symptomen hittas hemma, ska en specialist kontaktas omgående. Endast ett sådant tillvägagångssätt garanterar att patienten blir botad och fortsätter att leva ett normalt liv, inklusive sex.

Metoder för att diagnostisera sjukdomen

Läkaren använder flera sätt att bestämma sjukdomen och dess natur.

De vanligaste är:

 • MRI;
 • Rektal läkarundersökning, som gör det möjligt att uppleva närvaron av komprimerade områden i specialisten.
 • Analys av spermier (tillåter att identifiera förekomst av blodföroreningar och möjliga patogener i venerala infektioner).

Om det finns misstanke om närvaron av stenar, hänvisas patienten till ultraljudsundersökning av prostata. Denna metod för diagnos är smärtfri, det gör att du snabbt kan bestämma strukturen och diameteren av stenar. Specialisten studerar också historien om männens sjukdom, om det finns en diagnos av prostatit, är detta ett tillfälle för noggrannare undersökning.

Hur man behandlar kalkylös prostatit

Ju tidigare åtgärderna vidtas desto större är patientens chanser att få en snabb återhämtning och chansen att utan kirurgisk ingripande.

Beräknad kronisk prostatit börjar behandlas först efter att följande faktorer har fastställts:

 • lokalisering av fasta formationer;
 • storlekarna av betong;
 • patientens ålder
 • närvaro av samtidiga sjukdomar, i synnerhet störningar i funktion eller inflammation i det genitourära systemet.

Konservativa behandlingsmetoder

Dessa inkluderar fysioterapi (en kurs på minst 10 gånger med avbrott och upprepad behandling), läkemedelsbehandling. Bland de föreskrivna drogerna finns det nödvändigtvis antiinflammatoriska läkemedel, antibakteriella grupper samt ett vitaminkomplex som stöder kroppen under kampen mot sjukdomen. Det är motiverat att använda läkemedel som accelererar blodcirkulationen i prostatakörteln. I flera veckor har specialisten övervakat om det har funnits en positiv trend, om det inte finns någon, använd andra, mer radikala metoder.

Laseravlägsnande av stenar

Kärnan i behandlingen består i flera sessioner av laserkrossning av stenar, varefter de kommer ut i form av sand. Proceduren utförs på poliklinisk basis, efter att den är klar på en halvtimme, kan patienten gå hem (om det inte finns någon försämring av hans hälsotillstånd). Hospitalisering med laser litotripsy är inte nödvändig.

Vid diagnos av kronisk beräknad prostatit tar denna behandling lite tid. Efter 8-10 sessioner med doktorsavbrott kan du helt av med stenar, glömma vilka smärtor i underlivet, känna hur den sexuella funktionen återställs.

Viktigt! Vid den givna diagnosen att utse eller nominera behandling ska läkaren efter inspektion. Massage i prostata är strängt kontraindicerat.

Vad kommer att hända i avsaknad av behandling

Kronisk prostatit, med komplikation i form av stenar i kanalen, hotas med allvarliga problem i framtiden. Mänsk hälsa är nästan omöjligt att helt återställa, erektil dysfunktion blir en ständig följeslagare av det starkare könet. Bland de farliga komplikationerna är impotens, infertilitet, progressiva inflammatoriska processer.

Metoder för förebyggande av sjukdom

Vilken sjukdom som helst är lättare att förebygga än att söka effektiva behandlingar. För att minimera risken för att utveckla beräknad prostatit måste du följa enkla regler:

 • bli av med dåliga vanor (tobaksrökning, narkotikamissbruk, regelbunden användning av öl och starka andar);
 • undvik hypotermi
 • att ha ett aktivt sexliv, men använda preventivmedel för att förhindra infektion;
 • med den etablerade diagnosen av en infektionssjukdom, börja omedelbart behandlingen;
 • besöka urologen minst en gång var sjätte månad och genomgå regelbundna undersökningar utan att vänta på att symptom uppträder.

Själv kan leda till katastrofala resultat, och behandling i hemmet (salvor, tinkturer av medicinalväxter eller buljonger) kan bara förvärra mönster och ytterligare komplicera behandling.

Rita slutsatser

Fick du ett missbrott? Döma av det faktum att du läser denna artikel - seger är inte på din sida.

Och självklart vet du inte av hearsay att ett brott mot styrka är:

 • Lågt självkänsla
 • Kvinnor kommer ihåg alla misslyckanden du gör, berätta för dina vänner och dina vänner
 • Sjukdom i prostata
 • Utvecklingen av depression, som negativt påverkar din hälsa

Och svara nu på frågan: GÖR DU DETTA? Kan detta tolereras? Kommer du ihåg den känslan när man tittar på en naken kvinna och inte kan göra någonting? Tillräckligt - det är dags att bli av med problem med styrka, en gång för alla! Håller du med?

Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att 100% av arbetsdrogen utan några biverkningar är Predstanol. Denna beredning består av naturliga komponenter som helt utesluter kemi.

VARNING! ACTION! Du kan prova drogen gratis, Vänligen följ länken eller fyll i formuläret nedan: