Huvud
Behandling

Kronisk bakteriell prostatit och dess behandling

Prostatakörteln - är ett viktigt organ av det reproduktiva systemet, som reglerar aktiviteten och viabiliteten hos sperma, syra-alkaliska, elektrolyt status för sädesvätska, tillhandahåller reproduktiv hälsa av män.

När en infektion kommer in i prostatakörteln, utvecklas en inflammatorisk process. Beroende på orsakets etiologi (orsak), allokera: aseptisk (icke-infektiös) och infektiös (bakteriell prostatit); längs kurs och längd: akut och kronisk.

Orsaker till sjukdomen

Om det är en aseptisk prostatit kan orsaken till inflammation vara sådana faktorer:

 • hypotermi;
 • hypodynami, passiv livsstil;
 • övervikt;
 • dåliga vanor (alkoholism, rökning);
 • obalanserad diet;
 • hormonella störningar;
 • blåsans och rektumssjukdomar (hemorrojder, proktit)
 • oregelbundet sexliv.

Bakteriell prostatit uppstår på grund av ingreppet av sådana patogener i prostatakörteln:

 • streptokocker;
 • stafylokocker;
 • E. coli;
 • gonokocker;
 • chlamydia;
 • trichomonas;
 • Mycobacterium tuberculosis;
 • blek treponema.

Varför kan inflammation bli permanent?

Orsaker och konsekvenser

Som redan konstaterat skiljer sig sjukdomsperioden mellan akut och kronisk bakteriell prostatit. Konstant inflammation (kronisk) är en konsekvens av en obotlig akut prostatit. Det har en bestående kurs och komplicerar organen i genitourinary systemet.

Långtidsläckage orsakas av sådana faktorer:

 • överdriven sexliv eller avhållsamhet
 • förstoppning;
 • sjukdomar i det genitourära systemet.

Om patienten inte har en bakterieflora uppträder i sådana fall en kronisk process på grund av stillastående patologier, strukturella och funktionella förändringar i prostata.

Akta dig för infektionen!

Bland bakteriefloran, som detekteras hos patienter med kronisk prostatit, finns det i hela prostata-kutans hemlighet och vävnad praktiskt taget hela spektrat av tillståndsbetingade patogena mikroorganismer.

Mest sålda stafylokocker, streptokocker, liksom E. coli.

Viktigt är infektionssjukdomarna i luftvägarna: tonsillit, influensa, akuta respiratoriska virussjukdomar (ARVI) och även centra för kroniska inflammationer:

 • halsfluss;
 • sinusit;
 • otitis media;
 • suppurativa hudsjukdomar;
 • kronisk lunginflammation
 • kolecystit.

Infektion i sådana fall faller i prostata genom hematogena sätt (genom blodet).

Viktiga faktorer av sjukdomen

När inaktivitet, förkylningar, kronisk förstoppning, inträffar blås trauma blodstagnation i venerna i prostatakörteln, vilket ytterligare leder till bildningen av blodproppar i små kärl, biokemiska störningar process, en obalans i koagulationssystemet.

Hur bli av med sjukdomen?

De huvudsakliga behandlingsmetoderna

Återställande av prostatakörteln beror på funktionsfaktorn. Behandling av bakteriell prostatit måste nödvändigtvis innefatta antibiotikabehandling. Verkan av dessa läkemedel syftar till att förstöra patogenen, vilket orsakar inflammation och leder till denna komplikation.

Läkemedlet är strikt förskrivet av den behandlande läkaren och beror på svårighetsgraden, sjukdomen och följdpatologierna. Självbehandling kan leda till en försämring av processen, för antibiotika har en specifik specificitet och är avsedda för vissa typer av mikroorganismer.

I vilken sjukdom som helst finns det en viss taktik, en viss algoritm för handling, optimal för en tidig botemedel. Samma system har utvecklats för patologiska tillstånd i prostatakörteln. Därför börjar behandlingen av kronisk bakteriell prostatit i första hand med utnämningen av en sparsam kost. När androgenbrist i kosten bör inkludera:

 1. Vegetabiliska fetter, där ett stort antal fettlösliga vitaminer: majsolja, torsklever, fiskolja;
 2. Livsmedel med hög karotenhalt (A-vitamin): morötter, pumpor, betor, tomater, persimmoner.
 3. Produkter mättade med proteiner, mineraler, elektrolyter: ost, ägg, kalvkött.
 4. Undvik att röka, pickles, kryddig kryddor och såser, alkoholhaltiga drycker.

Patienter rekommenderas att undvika hypodynami och stillasittande livsstil. Öka fysisk aktivitet, använd komponenterna i terapeutisk gymnastik.

Resultatet av antimikrobiell behandling beror på huruvida orsakssjukdomen orsakas av sjukdomen och vad dess känslighet för antibakteriella läkemedel är. Vid allvarlig exacerbation av prostatit, med stor sannolikhet för komplikationer, föreskrivs antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder.

Vid behandling av kronisk prostatit används antimikrobiella preparat av makrolidgruppen, tetracykliner, aminoglykosider, cefalosporiner.

Varje år ökar antalet kroniska prostatit, som orsakas av stafylokocker, som har en svår kurs och är svår att behandla. Därför är det valfria läkemedlet i sådana fall antistapylokock antibiotikumet (fusidin) samt moderna beta-laktamantibiotika.

Nyligen används i den komplexa behandlingen av kronisk prostatit, interferonpreparat, sulfonamider och nitrofuraner.

För att förbättra blodcirkulationen, metaboliska och biokemiska processer, för att förbättra tonen av prostatan, genom att använda övningar terapeutiska övningar, termiska förfaranden (bad och microclysters), elektrofores, hydroterapi och massagefinger.

Ytterligare terapier

Massage är en av de mest effektiva metoderna för behandling av kronisk prostatit i eftergift. Det är bäst att genomföra det varannan dag, gradvis öka intervallet mellan rutinerna upp till 3 dagar. Behandlingens gång i summan varar inte mer än 2 månader.

Med de minst tecken på förvärring av kronisk prostatit eller när komplikationer uppstår måste behandlingen avbrytas.

Kontraindikationer till denna procedur:

 • akut prostatit;
 • maligna tumörer;
 • exacerbation av hemorrojder;
 • proktit;

Effektiv metod anses vara mudterapi, ultraljudseffekter, elektrofores, laserterapi, sanatoriumbehandling i remission.

Operativa ingrepp används inte ofta, huvudsakligen med skleros av prostatakörteln. Kan också applicera mikrosurgical plasty av vas deferens.

För att förhindra förekomsten av prostatit och för att undvika övergången av den akuta formen till en kronisk, måste man komma ihåg om förebyggandet av sjukdomen och det korrekta valet av behandling! Det är också viktigt att upprätthålla kroppens hälsa och styrka med hjälp av rationell näring, fysisk aktivitet och överensstämmelse med dagens regim!

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Kronisk bakteriell prostatit

Inflammation av prostatakörteln är en sjukdom som drabbar män i alla åldrar. Och en av sjukdomens sorter påverkar medelålders män - det här är en kronisk bakteriell prostatit. Man tror att mer än 90% av prostata påverkas av kronisk abakteriell prostatit, kallad kronisk bäckensmärksyndrom.

Orsaker till kronisk bakteriell prostatit och riskfaktorer

Det finns ett antal patogener som orsakar kronisk bakteriell prostatit hos män. Till patogener innefattar E. coli, Staphylococcus, Enterococcus, Proteus. Infektion tränger igenom prostata genom lymfkärlen eller urinröret och överförs även av blod.

Vissa studier visar att orsaken till prostatit kan vara effekterna av uretrit eller STD. Riskfaktorer inkluderar också oskyddad sex, urin i prostatakanalerna, urinvägsinfektion.

symptom

De första symptomen på kronisk bakteriell prostatit är:

 • Den första verkar smärta i underlivet.
 • Inflammatorisk process, åtföljd av hög feber, frossa eller feber.
 • Muskelsvaghet, en känsla av trötthet.
 • Störningar i könsorganen, särskilt smärtsam urinering.
 • Smärta i anus, perineum, rektum, orsakad av inflammation.

Dessa tecken på kronisk bakteriell prostatit är milda, bara några av dem verkar. När kronisk bakteriell prostatit förvärras, läggs blodet i urinen till de angivna symptomen, smärtan förstärks.

Diagnos av kronisk bakteriell prostatit

Innan du botar kronisk bakteriell prostatit är det värt att passera diagnosen:

 • Allmän analys av blod och urin samt ett urinprov med tre glas.
 • Sperma analys.
 • Analys av utsöndringen av prostata.

Fördröj inte, eftersom den minsta fördröjningen i behandlingen orsakar farliga följder av prostatit, vilket kan leda till sexuell dysfunktion, cystit, en minskning av livskvaliteten.

Behandling av kronisk bakteriell prostatit

När man talar om hur man behandlar en kronisk bakteriell prostatit är det värt att agera så här:

 1. Användning av antibakteriella läkemedel. För behandling av kronisk bakteriell prostatit appliceras Augmentin, Ofloxacin, Erytromycin i 10-14 dagar.
 2. Antiinflammatoriska icke-steroida läkemedel används också mot kronisk bakteriell prostatit. Till exempel, Nurofen eller Naklofen, så att du kan ta bort smärta.
 3. Med smärta vid urinering, förskriv läkemedel för kronisk bakteriell prostatit, koppla av på väggarna i blåsans glattmuskelceller. Vanligtvis rekommenderas Tamsulosin.

Ofta när en bakteriell lesion uppträder mot bakgrund av obehagliga känslor utvecklar män depression, som behandlas med lugnande läkemedel, örter och folkmedicin.

Diet och Sjukgymnastik

Behandlingsförloppet innefattar fysioterapi, som består av prostata massage, UHF-terapi, laserterapi, elektrofores. Sjukgymnastik utförs först efter behandling av sjukdoms akuta fas.

Det sista steget är en diet med prostatit. Från kosten är fett, mjöl, alkoholhaltiga drycker, kryddiga kryddor uteslutna, mängden salt reduceras till 4 g per dag. Måttfett kött, mjölkprodukter, baljväxter, nötter, honung, naturlig dryck uppmuntras.

Förebyggande åtgärder

För att förebygga kronisk bakteriell prostatit är det nödvändigt att observera personlig hygien, för att undvika oskyddad sex, för att öka fysisk aktivitet.

Men här behöver du inte glömma regelbundet sexliv, vilket är den bästa massagen av prostata. Experter rekommenderar att man etablerar relationer med maka eller den ständiga kvinnan för att minska risken för kontakt med andras mikroflora.

Bakteriell prostatit: Principer för urologisk taktik

Utseendet av den inflammatoriska processen i prostatakörteln kan uppstå av flera orsaker. Typiskt varar inkubationstiden för infektion i prostata omkring en vecka, varefter tecknen på en akut process börjar dyka upp. Bakteriell prostatit är en vanlig form av prostata sjukdom, orsakad av frekvensen av smittsamma processer i en mans kropp. Nästan 65% av alla kliniska fall av prostata sjukdomar i urologi orsakas av bakteriell prostatit. Vad är bakteriell prostatit och vilka komplikationer kan det orsaka?

Innehållet i artikeln

Utvecklingsegenskaper och överföringsvägar

Inflammation av prostata är en sjukdom som orsakas av smittsamma medel. Symtom på bakteriell prostatit manifesterar sig tillräckligt snabbt. Redan 7-10 dagar efter det att den patogena mikrofloran har slagit prostatavävnaden, känner patienten de första tecknen på akut prostatit. Bland de huvudsakliga formerna av akut (primär, snabbt utvecklande inflammatorisk process) och kronisk form (med perioder av exacerbationer i form av en ökning av symtomintensiteten).

Hospitalisering mot bakgrund av akut bakteriell prostatit är nödvändig, eftersom sjukdomsförloppet är snabbt, är riskerna med purulent exudat och kirurgisk operation höga. Den kroniska formen är sekundär i naturen och uppträder ofta med en försummad akut process. Även med en snabb och noggrann diagnos av källa till infektion är det inte möjligt. Transmissionsvägar kan genomföras enligt följande:

 • stigande stigning (infektion tränger igenom prostata genom urinröret);
 • återflöde av urin (kasta urin tillbaka i urinblåsan med en patogen mikroflora);
 • migrering av bakteriell infektion genom blodbanan, från ändtarmen;
 • hematogena sätt (infektion genom blodet).

Bakteriell prostatit, vars symtom är smärtsam och svår urinering, påverkar oftast män med försvagad immunitet, liksom försummelse av hygienstandarder. Enligt amerikanska kliniker är utseendet av prostatit av denna art extremt sällsynt, trots att patogena bakterier blir ett frekvent orsakande medel till prostatit.

Etiologiska faktorer

Sjukdomen uppstår eftersom den patogena miljön går in i prostatakörteln. Bland de huvudsakliga patogenerna isoleras stafylokockinfektion (stafylokocker i prostata), enterobakterier, enterokocker, Pseudomonas aeruginosa eller Escherichia coli. Speciellt farligt är Klebsiella på grund av specificiteten av behandling av infektion. Det finns följande orsaker till bakteriell prostatit:

 • prostata av prostata
 • infektion i njure och urinväg
 • tvingad installation av en permanent kateter;
 • transuretral kirurgi utan föregående antiseptisk behandling;
 • akut epidimit;
 • abnormiteter i urinblåsans struktur, vilket provocerar urinretention i sin hålighet;
 • sjukdomar som orsakar en minskning av immunitet (aids, njursjukdom, lever, diabetes mellitus).

Flera faktorer kan provocera utvecklingen av bakteriell prostatit, så det är bättre att söka medicinsk hjälp vid de första tecknen på obehag. Olika metoder för differentialdiagnos skiljer bakteriell natur från andra patologiska tillstånd hos könsorganen eller urinvägarna.

Symtomatisk komplex

Symtom och behandling av prostata sjukdom är nära sammanhängande. Förstöring av kronisk bakteriell prostatit eller akut bakteriell prostatit är olika i sin kurs, kliniska tecken. Symtom på bakteriell prostatit kan uttryckas olika i olika kategorier av patienter. Ofta bestämmer läkare arten av sjukdomen, baserat på intensiteten och arten av dess symtom.

Tecken på akut bakteriell prostatit

 • symtom på allmän förgiftning (frossa med feber, generell svaghet);
 • ömhet i perineum;
 • smärta i ljummen
 • ökad uppmaning att urinera, och själva handlingen är smärtsam;
 • urladdning ur urinröret (pus, färglös slemhinna).

Frekventa uppmaningar att urinera förvärras på natten i ett horisontellt läge. Under intim närhet, ömhet, erektionsproblem och ejakulation är möjliga. Akut bakteriell prostatit kan förekomma hos olika patienter med olika intensiteter. Behandling av en akut bakterieprocess är viktigt att genomföras omedelbart.

Symtom på kronisk bakteriell prostatit:

 • frekvent urinering
 • ömhet i skönhetsområdet, i ljumsken och skrotumet;
 • minskning av sexuell funktion (upp till absolut impotens).

Perioder med förvärringar kan minskas med adekvat behandling och efterlevnad av förebyggande åtgärder. Kronisk bakteriell prostatit har ganska svaga symptom, så symptomen är ofta inte särskilt oroliga och behandlingen av ett akut tillstånd med långvarig patologi försenas.

Symtom för olika utvecklingsstadier

 • Katarrhalstadiet. Endast inflammation i prostatakanalerna. Sårhet i perineum, med urinering, ger till sakrummet.
 • Follikulärt stadium. Det finns en lesion av prostata lobuler, bestrålning av smärta i perianala regionen. Urinering är svår, temperaturen höjs stadigt (ca 37,5 grader).
 • Parenkym stadium. Den patologiska processen täcker alla kroppens lobar, åtföljd av en ökning av kroppstemperaturen, förstoppning, pulsation i perinealzonen.

Symtom på prostatit hjälper till att göra en preliminär diagnos. Differentiering av bakteriell prostatit från andra patologiska tillstånd möjliggör metoder för differentialdiagnos.

Diagnostiska metoder

Diagnostiska åtgärder gör att du kan bestämma diagnosen och starta den första behandlingen. Det är väldigt viktigt att skilja den bakteriella naturen hos prostatit från prostatainflammation av någon annan etiologi. De mest kända metoderna innefattar följande åtgärder:

 • studie av patientens kliniska historia
 • patientens klagomål
 • undersökning och palpation (rektal undersökning av prostata);
 • blodprov, urintester;
 • Ultraljudsundersökning
 • MR diagnostik.

Vid behov utförs ytterligare metoder i form av urografi med kontrastmaterial, cystografi, CT-undersökning. Ta också ett smet av sekretionen av körteln för bakteriell ympning. Innan behandling av bakteriell prostatit är det nödvändigt att bestämma symptomen, eftersom vissa kan ha svaga tecken utan direkt lokalisering.

Taktik av behandling

Så än att behandla kronisk bakteriell prostatit? Behandling av prostatit i denna etiologi kräver obligatorisk antibakteriell medicinering. Behandling av prostatit med antibiotika är nödvändig för fullständig eliminering av inflammatoriska foci i körteln. Både akuta och kroniska patologiska processer kräver att antibiotika av olika grupper utses. Bland de huvudsakliga rekommenderade är följande läkemedel för behandling av bakteriell prostatit:

 • Grupp av fluorokinoler. Tilldela med absolut säkerhet avsaknaden av tuberkulosinfektion i kroppen. Drogen har en neurotoxisk effekt, ett antal andra biverkningar. I apotekskedjor är de mest kända drogerna Eleflox, Tavanic, Ciprinol, Cyphran, Ofloxin eller Zanocin.
 • Tetracykliner (t.ex. Doxycyklin). Antibiotika av tetracyklin-serien används extremt sällan i terapeutisk praxis på grund av svår tolerans. Kontraindicerad hos en patient med anamnese.
 • Penicilliner (till exempel Augmentin, Flemoclav, Amoxiclav). Läkemedlen är avsedda för långvarig antibakteriell behandling, har en långvarig effekt och några biverkningar.
 • Cefalosporiner. Preparationer av cefalosporinkoncernen används ganska ofta både i poliklinik och i sjukhuspraxis. Bland de kända isolaten Ceftriaxon, Cefotaxime, Suprax. De viktigaste biverkningarna är tarmproblem och allergiska reaktioner i form av utslag.
 • Makrolider (azitromycin, klaritromycin). Används sällan på grund av bristen på kliniska data om den relativa effekten av prostatakörtelns bakteriella flora. Kronisk bakteriell prostatit kräver säkerhet och tillräcklig klinisk data.

Det finns ingen speciell taktik för att förskriva antibiotika. Urologer övar alltid sin egen, enda och effektiva behandlingsmetod. Läkare är beroende av sin egen erfarenhet, patientens kliniska historia, arten av sjukdomen. Behandling av prostatit varar från 4 till 8 veckor. Förutom antibiotika bör terapi innefatta användning av immunostimulerande läkemedel, vitaminer och enzymer, antidepressiva medel eller lugnande medel (många utvecklar psykos, depression och depression). Med en lätt sjukdomsförlopp kan patienterna bota en kronisk bakterieprocess hemma. Om det är möjligt att utveckla en akut purulent process rekommenderar läkare att stanna på sjukhuset tills staten stabiliseras. Behandling av bakteriell prostatit hos män exkluderar prostata massage, fysioterapi med rutiner baserade på termiska effekter.

Prognosen för sjukdomen är gynnsam om alla villkor är uppfyllda (tidig behandling till läkare, kursbehandling av droger). Ofta bryter patienterna med de grundläggande instruktionerna hos en läkare, och den patologiska processen omvandlas till en kronisk sjukdom.

Komplikationer och förebyggande

Behandling av bakteriell prostatit i hemmet, speciellt recept av traditionell medicin, är omöjligt. Självmedicinering kan sluta dåligt.

Behandling med folkmedicin kan endast utföras som profylax av exacerbationer under en kronisk sjukdomsförlopp.

Till och med tidig behandling och väl utvalda läkemedel kan inte garantera att det saknas komplikationer. Ibland kommer återfall av sjukdomen till följd av organismens egenskaper, och bakteriemikrofloran når igen prostatakörteln. Kronisk bakteriell prostatit är redan en allvarlig komplikation av den primära akuta processen. Bland de viktigaste vi kan skilja:

 • utveckling av sepsis
 • problem med erektion (upp till impotens);
 • manlig infertilitet
 • fistelbildning av prostata;
 • nervösa sjukdomar på grund av problem med maskulin hälsa;
 • adenom i prostata.

Sjukdomen kan provocera en rad andra komplikationer som inte bara hör samman med prostata, men också med andra närliggande organ i bäckenområdet. Bland de förebyggande åtgärder är det viktigt att notera intensiv fysisk aktivitet, regelbundna sexuella relationer (med beprövade partners), gymnastik för muskelstruktur anus, douches, avsaknad av dåliga vanor, är det absolut en hälsosam livsstil, rätt kost, personlig hygien. Förebyggande av prostatit med folkmekanismer är möjlig med korrekt överensstämmelse med receptbelagda proportioner, liksom tydlig kunskap om processen för beredning av olika recept.

Bakteriell inflammation i prostata är en obehaglig sjukdom som kan fungera som en utlösningsmekanism för utveckling av allvarliga sjukdomar. Korrekt behandling och förtroende hos den behandlande läkaren minskar risken för återfall och hjälper till att återhämta sig på kort tid.

Bakteriell prostatit: vad det är och varför det förekommer

Prostatit är en inflammatorisk process som uppträder i en manlig kropp som kallas prostatakörteln. Detta är den vanligaste urologiska diagnosen hos män som fyllt 50 år.

Vanligtvis är sjukdomen åtföljd av symtom i samband med urinering (irriterande eller obstruktiv) och smärta (urogenitalt, bäcken eller rektal). Ibland är det förknippat med sexuell dysfunktion (t.ex. ejaculatorisk obehag och hemospermi).

Förutom obehag är prostatit ansvarig för betydande fysisk och känslomässig nöd samt stora ekonomiska kostnader för behandling.

De karakteristiska egenskaperna hos prostatit innefattar en försämring av livskvaliteten, liksom frekventa återfall.

Även om sjukdomen i vissa fall är tydligt infektiös, visar de flesta män som diagnostiserats med prostatit inga tecken på urogenital bakterieinfektion och orsaken är fortfarande okänd.

Klassificering av prostatit:

 1. Akut bakteriell prostatit - Akuta symptom på urinvägsinfektion.
 2. Kronisk bakteriell prostatitt-upprepade infektioner i urinvägarna.
 3. Kronisk prostatit (kronisk bäckensmärtssyndrom) - smärta i prostata, med urinering och sexuell dysfunktion.
  • inflammatorisk;
  • icke-inflammatorisk.
 4. Asymptomatisk inflammatorisk prostatit - Detekteras oavsiktligt under urologisk undersökning (till exempel prostatabiopsi, analys av seminalvätska) eller andra typer av diagnoser.

Den bakteriella prostatit i sig är inte smittsam. Men om prostatit orsakas av bakterier som stafylokocker och klamydia, kan de (och inte själv inflammation i prostatan) gå till partnern eller partner till patienten i samband med samlag utan kondom.

Aeroba gram-negativa baciller är de dominerande patogenerna av bakteriell prostatit:

 • E. coli står för 50% -80% av fallen
 • Andra patogener innefattar enterobakteribakterier, som står för 10% -30% av fallen;
 • Enterococcus står för 5% -10% av fallen av bakteriell prostatit;
 • på icke-fermentativa gramnegativa baciller står för mindre än 5% av fallen.

Vissa fall av prostatit orsakas av atypiska patogener. En stor prospektiv studie av män med kronisk prostatit visade att 74% av fallen av prostatit har en infektiös etiologi, de vanligaste patogenerna var klamydia (37%) och Trichomonas (11%), medan 5% av patienterna hade en infektion på grund av mikroorganismer Ureaplasma urealitikum.

 • Klassiska bakteriella uropatogener fanns hos 20% av patienterna.
 • Andra möjliga patogener av prostatit inkluderar mykoplasmagenitalier, gonokocker, mycobacterium tuberculosis, olika svampar och flera virus.

Prostatakörteln har flera naturliga botemedel mot infektion, inklusive antibakteriella ämnen. Emellertid kan dålig dränering av utsöndringar från perifera kanaler eller urinflöde i prostata vävnad leda till inflammation, fibros eller bildning av stenar i prostata.

Kronisk bakteriell prostatit och akut bakteriell prostatit: symptom, diagnos och behandling

Symtom och tecken på kronisk bakteriell prostatit är i regel svagare än vid akut prostatit.

Dessa kan innefatta:

 • Återkommande urinvägsinfektioner orsakade av samma bakterier.
 • En stark uppmaning att omedelbart urinera.
 • Smärtsam urinering.
 • Burning under urinering.
 • Blod i urinen.
 • Det brådskande behovet att urinera ofta.
 • Smärta i nedre delen av ryggen och (eller) perineum - området mellan anus och pungen.
 • Smärtsam utlösning.
 • Influensaliknande symtom, som frossa och feber.
 • Smärta i testiklarna eller penis eller någon annan del av könsorganen och / eller bäckenregionen.
 • En lång och obehaglig början på urinering.
 • Svagt urinflöde och läckage av urin droppar efter avslutad urinering.
 • Nokturi.

Diagnos av kronisk prostatit innefattar ett massageprov: läkaren sätter ett finger i handsken i patientens rektum och trycker prostata och samlar sedan urin eller prostata från utsöndring. Denna vätska kommer att undersökas för bakterier eller celler som indikerar inflammation (vita blodkroppar).

De flesta fallen av kronisk bakteriell prostatit åtföljs av urinvägsinfektioner (UTI).

Akut bakteriell prostatit uppträder som regel kraftigt, med obehagliga symtom i samband med urinering och smärtsam men dåligt lokaliserad smärta. Ofta är sjukdomen åtföljd av generell sjukdom och feber.

Fysisk undersökning med denna form av prostatit bör omfatta undersökningen av underlivet, könsorganen och rektum. Palpation av prostata med akut bakteriell prostatit kan orsaka obehag och potentiellt orsaka bakterie, så det bör ske noga.

Prostatakörteln är svullen, het och extremt känslig, medan det med en kronisk bakteriell prostatit kan vara viss ömhet, härdning eller knölbildning.

Nebakterialny prostatit orsakar inga symptom och diagnostiseras av misstag vid utvärdering av andra sjukdomar i prostatakörteln, genom närvaron av vita blodkroppar i urinen. Det är indelat i två kategorier:

Patienter i underkategorierna med inflammatoriska celler i prostata sekret kan få en kort kurs av medicinsk behandling med antibiotika, medan patienter från under utsedd neantimikrobnaya terapi utan inflammatoriska celler.

Behandling av kronisk och akut prostatit orsakad av bakterier.

 1. Kronisk bakteriell prostatit bör behandlas i 4 till 6 veckor med antibakteriella läkemedel och fysioterapi. Regim läkaren bestämmer för varje patient individuellt vid kronisk infektion orsakad av stenar i prostatan eller andra typer av urogenital patologi kan patienten ordineras en antibiotikabehandling på lång sikt. Till skillnad från den akuta formen kan behandlingen av kronisk prostatit som regel försenas om bakterierna inte visar känslighet för drogerna. Fluoroquinoloner är de föredragna läkemedlen, såvida inte resistensen mot dessa medel är bekräftad eller starkt misstänkt.
 2. För patienter med akut bakteriell prostatit Parenteral antibiotikabehandling (omgåendet av mag-tarmkanalen) är mer föredraget, åtminstone vid inledningsskedet. Under behandlingen använda någon medicin från gruppen bestående av penicilliner (t.ex. piperacillin + tazobaktam) eller cefalosporiner (t ex, cefotaxim och ceftazidim). Kanske i kombination med aminoglykosider för patienter som är allvarligt sjuk eller som nyligen har behandlats med antibiotika.

Och i händelse av akut och kronisk bakteriell prostatit utses venotoniki och diet, vilket eliminerar irritation i prostata, förbättrar blodflödet och normaliserar magtarmkanalen.

 • Korrekt näring innefattar mat som kroppen smälter med lätthet - fisk, sura frukter, magert kött och mer grönsaker.
 • Från kosten är kryddiga och salta livsmedel, kryddiga rätter, kolsyrade och alkoholhaltiga drycker, kaffe och starkt te uteslutna.

Behovet att använda reklam på forum för behandling av bakteriell prostatit, inklusive folkmedicin, bör diskuteras med urologen.

Kronisk bakteriell prostatit

Hittills fortsätter kronisk bakteriell prostatit, trots prestationerna från modern medicin, att vara en otillräckligt studerad och ohämmad sjukdom. Kronisk infektiös inflammation i prostata kan utvecklas hos unga män, och därmed - minskas effektivitet, sexuell aktivitet och levnadsstandard i allmänhet. Nyligen har incidensen också ökat hos äldre patienter, när prostatit, i kombination med andra prostata sjukdomar (cancer, adenom), komplicerar diagnosen och behandlingen i stor utsträckning.
Enligt kronisk bakteriell prostatit (som den är klassificerad som prostatit kategori II) skall förstås att existera mer än 3 månader, symptom på inflammation i prostatan som åtföljs av en detektering av prostatasekret, sädesvätska, urin och prostatiska delarna efter massage företrädesvis samma mikroorganismer. Enligt detta diagnostiska kriterium kan inte mer än 10% av fallen av prostatit klassificeras som kategori II, dvs det är relativt sällsynt. Ändå gör särdrag av sin kurs och svårigheter i behandlingen kronisk bakteriell prostatit ett mycket svårt och viktigt problem för urologer.

etiologi

Immediata patogener av sjukdomen är en mängd olika mikroorganismer. Det högsta värdet ges patogena och villkor patogena bakterier i mag-tarmkanalen (intestinal och Pseudomonas aeruginosa, Enterobacter, Proteus, seratsiya, Klebsiella). Även i prostata sekre ofta hitta stafylokocker, enterokocker och streptokocker. I sällsynta fall av kronisk prostatit patogener kan vara intracellulära bakterier (mykoplasma, klamydia), svampar, gonokocker och Trichomonas.

Faktorer som bidrar till utvecklingen av sjukdomen

Förekomsten av ett orsakande medel enbart är inte tillräckligt för början av kronisk prostatit. För många män är vissa möjliga patogener av prostatit en del av normal mikroflora och orsakar aldrig inflammation i körtelvävnaderna. För att en mikroorganism ska kunna komma in i prostata och utlösa en patologisk process behövs ett antal predisponeringsfaktorer.

 1. Minskade skyddsfunktioner i prostata. Under studien patienter med kronisk prostatit detekterad förändring i sammansättningen av prostatiska utsöndringar, åtföljs av en minskning av sådana viktiga termer i skyddande substanser, såsom citronsyra, fruktos, syrafosfatas och mikronäringsämnen (zink, kalcium, magnesium). Syrabasreaktionen av sekretionen, förhållandet mellan enzymerna, etc. förändras. Allt detta har en negativ effekt på den prostatiska hemlighetens normala förmåga att skydda körteln från mikroorganismer.
 2. Inträngningen av infektion från urinröret i prostata underlättas mycket av uroprostatisk återflöde - kasta urin i prostatacancer med en urineringsåtgärd, vilket normalt inte borde vara. I fallet med Cystit och uretrit, återflöde leder snabbt till involvering i prostatakörtelns inflammatoriska process. Penetration av infektionsmedel i prostata är också möjligt med phimosis, förhindrar det normala flödet av urin, efter diagnostiska eller terapeutiska procedurer som involverar urinröret (urinrörskatetrar Fitting, särskilt frekventa, ureteroscopy, cystoskopi, transuretral kirurgi med otillräcklig förbehandling av den antimikrobiella urinröret).
 3. Total minskning av immunitet - inflammation i prostata underlättas av någon försämring av organismens immunresistens, som har uppstått på grund av akut sjukdom eller medföljande kroniska sjukdomar, hypotermi.
 4. Överträdelser av neuromuskulär reglering och cirkulation i organen i det lilla bäckenet, vilket leder till stagnation av blod i körteln, underlättar infektionens inflytande och den snabba spridningen av den. Här kan du särskilt framhäva kronisk förstoppning, stillasittande och stillasittande livsstil, en långvarig frånvaro av sexuella handlingar.
 5. Förekomst av foci för kronisk infektion i närheten av prostatakörteln, penetrerar patogener lätt de hematogena (genom blodkärlen) eller lymfogena (längs lymfsystemet) vägar. Det kan vara kronisk pyelonefrit, cystit, kolit och enterokolit, infekterade analfissurer, etc.

Klinisk bild

Kronisk bakteriell prostatit fortsätter vågig, med närvaro av exacerbationer och remissioner, ibland ganska långa. I vissa fall är det föregås av uppkomsten av föregående myocardial akut prostatit inte läkt vid tidpunkten helt och då kan vi identifiera de specifika tidigare klagomål (svår smärta, hög feber, allvarlig förgiftning). I andra patienter förekommer sjukdomen för nästan inga symtom, och endast med exacerbationer åtföljs av en mer eller mindre uttalad klinik.

De viktigaste klagomål som patienter med kronisk bakteriell prostatit har gjort är smärta, urineringstörningar och störningar i sexuell funktion. I mindre utsträckning finns symptom på allmän förgiftning. Separat kan man skilja ut förändringar i den psyko-emotionella sfären.

smärta

Smärtssyndrom åtföljs av en förvärmning av prostatit. Typiskt är smärtan inte för intensiv, dra eller värk, lokaliserad i perineum med bestrålning i ljummen, ändtarmen, penis, skrotum, överlår. Möjlig smärta i ländryggen, sakrum, buken. Smärta ökar ofta när patienten sitter i sittande läge under avföring. Hos vissa patienter uppmärksammas nästan konstant tråkig utmattande smärta, vilket stör det övergripande välbefinnandet signifikant.

Urineringstörningar - irriterande och obstruktiva symtom

Irriterande störningar är förknippade med irriterande effekten av inflammatoriska produkter på urinrörets och blåsens nervreceptorer. De kännetecknas av bränning, skärningar och andra obehagliga känslor under urinering, förekomsten av frekventa, inklusive nattliga önskningar.

Obstruktiva sjukdomar orsakas av en ökning av en inflammerad prostata, som pressar urinröret och blåshalsen, vilket skapar ett hinder för det normala flödet av urin. Eftersom även vid lugnande akuta inflammatoriska förändringar i körteln fortfarande kvar, obstruktiv symptom, finns det nästan hela tiden, och ofta fungerar som det enda klagomålet hos patienter i remission. De viktigaste symptomen på urinvägsobstruktion är trög, intermittenta strömmen tills urinutgångs droppar, en del av hjälp musklerna vid urinering (spännings magmusklerna och bäckenmembran), ofullständig blåstömning kvarhållande däri rest urin, tillsammans med patientens känsla av ofullständig urinering.

Sexuella funktionsstörningar

Hos patienter med kronisk bakteriell prostatit noteras som en minskning av sexuell lust i bakgrunden av de förlängda inflammation och eyakulyativnye rubbningar - smärta under eller omedelbart efter utlösning, utseende av blod i sädesvätskan. Möjlig erektil dysfunktion - svag erektion, för tidig försvagning av erektion.

Symtom på allmän förgiftning

Temperaturen i kronisk prostatit bibehålls normalt under remission, och när den förvärras, stiger den vanligen något, endast för låga siffror. Med en lång tid av sjukdomen lider alla patienter av slöhet, trötthet, anorexi, ökad trötthet och en minskning av kroppens motståndskraft mot olika faktorer.

Psyko-emotionella störningar

På grund av det faktum att sjukdomen förlängs, är det svårt att diagnostisera och behandla, förekomsten av ett antal faktorer pressa patienten (smärta, minskad sexuell aktivitet, brist på förtroende för full härdning) i nästan alla patienter med tiden finns det psyko-emotionella narusheniya.Otmechaetsya depression, depressioner, irritabilitet, emotionalitet, isolering, brist på intresse för externa händelser. Alla dessa faktorer allvarligt störa effektiviteten i behandlingen, eftersom patienter minskade motivation, de borrade konstant undersökning, spabehandlingar och administrering av läkemedel, med resultatet att ännu mer beroendeframkallande sjukdom.

Diagnos av kronisk bakteriell prostatit

Börjar med förtydligande av klagomål, anamnese av liv och anamnese av sjukdomen. Redan i detta skede kan en erfaren urolog anta naturen hos sjukdomen.

Nästa steg - objektiv granskning. En bedömning görs av tillståndet, förändringar i utseende (hudens hud, svullnad på benen, pungen, etc.). Obligatorisk palpation av buken. Med försummade former med svår obstruktion är det möjligt att bestämma blåsan förstorad i storlek och utskjutande ovanför livmodern. Då undersöks prostata själv - läkarens finger genom ändtarmen. Med kronisk prostatit finns det en ökning i storlek, svullnad, flätning av medialspåret, foci av komprimering eller pastos, ömhet.

Laboratoriediagnostiska metoder

Såsom framgår av definitionen av kronisk bakteriell prostatit, huvudsakligen diagnostiskt kriterium för detektering upprepas i patogenen specifika material prostata - prostatiska utsöndringar och urinprov efter prostata massage. Diagnosen upprättas sålunda efter det obligatoriska återupptagandet av ett 4-htakanova-test och en mikroskopisk och bakteriologisk studie av prostats utsöndring.

De 4-hstakannoy prov karakteristiska förändringar ökar antalet leukocyter (mer än 10 i synfältet) i 3 minuter (prostata hemliga) och 4:e (urin efter prostatiska massage) portioner. Patogena bakterier finns också där - mer än 10 3 cfu / ml. Vid utsöndring av prostata finns en ökning av innehållet av leukocyter och bakterier, samtidigt som antalet eller totala frånvaron av lecitinkorn reduceras.

Identifierade förändringar i frånvaro av data för akut prostatit eller infektion från urinvägarna kommer att vara en tillförlitlig indikation på kronisk bakteriell prostatit.

I frånvaro av förändringar i provet 4-hstakannoy och prostatacancer hemlighet, men förtroendet för läkaren bakteriell prostatit i vissa fall kan det rekommenderas av provokativa tester (med införandet av prednisolon eller pirogenalovy) som hjälper upptäcka latent smittsam inflammation.

Dessutom genomfört urinanalys (noterade leukocyturi, spår av protein, blod), sperma (ofta funna erytrocyter), fullständig blodstatus (anemi tecken, med exacerbation möjligt mild leukocytos, vissa acceleration av SR). Blod tas för PSA för att utesluta prostatacancer. En TRUS utförs.

I sjukhusförhållanden för differentialdiagnos och klargöra omfattningen av skador körteln med användning instrumentella metoder för diagnostik: CT urografi, tsistouretorografiya, MRI, etc.

behandling

Basen för behandling av bakteriell inflammation i prostata är antibiotika, vars val i kronisk form är mycket svårt. Är det nödvändigt att ta hänsyn till förmågan hos läkemedlet att penetrera barriären och prostatiska ackumuleras vid terapeutiska koncentrationer i bröstvävnaden, det spektrum av verkan av läkemedel och förekomsten av resistens mot dessa valda patogener, toxicitet, kompatibilitet, och många andra faktorer. De mest effektiva är läkemedel från gruppen av fluorokinoloner, makrolider, tetracykliner, rifampicin. Kombinationer av antibiotika används ofta. För bästa resultat, genomfört flera kurser av antibiotika med den obligatoriska bakteriologisk undersökning av urin och prostata sekret för att övervaka effektiviteten av behandlingen.

Att eliminera obstruktion symptom i urinvägarna är tilldelade status av alfa-1-blockerare och hämmare av 5-alfa-reduktas, och kombinationer därav. För att minska svullnaden i körteln och lindra smärta används icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Dessutom används olika grupper av droger, vars syfte är att förbättra mikrocirkulationen, förbättra lokala och allmänna skyddsegenskaper. I fasen av eftergift används fytopreparationer aktivt.

Fysioterapeutiska förfaranden rekommenderas väl, vilka utförs både under exacerbation och under remission.

För att förbättra livskvaliteten, återvinning, eller åtminstone ihållande remission är oerhört viktigt att vara en aktiv del av patienten. En konstant bantning anrikning ranson vitaminer, spårämnen, växtfibrer och fleromättade fettsyror, samtidigt begränsa extraktivämnen, fast fett och kolhydrat.

Dagligen är det nödvändigt att genomföra en uppsättning fysiska övningar som syftar till att aktivera blodcirkulationen och stärka bekkenbottens muskler. Det är mycket önskvärt att avstå från att dricka alkohol, röka, öka fysisk aktivitet. Det rekommenderas fullt sexliv med en vanlig partner.

Under remission årligen är det önskvärt att ta kurser i sanatorium och spa-behandling. Oavsett hälsotillståndet bör patienter med diagnos av kronisk bakteriell prostatit undersökas regelbundet av urologen och övervaka huvudanalyserna.

Kronisk bakteriell prostatit

Kronisk bakteriell prostatit är en av de typer av inflammation i prostatakörteln, i vilken patogena processer orsakades av patogena bakterier eller mikrober. De har flera sätt att penetrera prostata vävnaden, som vi kommer att diskutera senare, liksom effekten av deras aktivitet på patientens kropp. Också i den här artikeln hittar du information om hur man hanterar infektion i prostata och hur man förhindrar det i framtiden.

Symtomatologi av sjukdomen

Prostatit är en inflammatorisk patologi i prostatakörteln, vilket ger många obehagliga känslor för män. Av utvecklingsskäl är det vanligt att dela in i stillastående (icke-infektiöst) och bakteriellt (infektiöst). Det finns ytterligare en klassificering - vid sjukdomsförloppet - på akuta och kroniska former. Kronisk bakteriell prostatit innebär att syndens skyldige var patogena mikroorganismer och de tog den till den punkt där den passerade till det kroniska skedet. Det är mycket svårare att bli av med det, ibland är det inte ens möjligt att eliminera sjukdomen helt och det förblir bara för att förhindra återfall.

Den kroniska formen av prostatit kommer när den inte behandlades i tid under exacerbationsperioden. Med smittsam natur uppstår detta mycket snabbare än med stillastående fenomen.

De manifestationer av bakteriell prostatit skiljer sig praktiskt taget inte från stillastående, förutom att de förefaller tidigare, liksom mer uttalade. Vilka symptom kan man förvänta sig med denna sjukdom:

 • Ökning av kroppstemperatur (lokal och allmän)
 • Smärta i underlivet, skrot, perineum, könsorgan, nedre delen, intensifierar med aktiv aktivitet
 • Smärtsam och lindrig urinering, intermittent strålning, urinutbyte droppvis
 • Ejaculationssjukdomar, försvagning av styrka
 • Förekomsten i urinen av föroreningar av blod eller pus, en förändring i dess färg

På grund av aktiviteten hos patogena mikroorganismer uppträder ett stort antal skadliga ämnen i prostata, vilka de utsöndrar under sin vitala aktivitet. Detta leder till utseendet av tecken på förgiftning (förgiftning), tk. kroppen kan inte klara av ett sådant toxinflöde. Det uppenbarar sig med illamående och kräkningar, huvudvärk, svaghet, smärta i lederna och benen, en känsla av svaghet. Även parasiter leder till en ökning av prostata i storlek på grund av vad hon börjar lägga på på de närliggande organen - urinblåsan och urinväggen.

Med sin klämning och ökat tryck kommer patienten att känna sig obehag även i viloläge. Även efter att ha rest på toaletten kommer det att bli en känsla av ofullständig tömning, vilket leder till ett frekventare besök i toaletten. Konsekvensen av detta kommer att vara ökad irritation av väggarna i urinvägarna, på grund av vilken prostatit kan ge urinritning. Under samlag kommer en man att känna smärta och stickningar, ibland kommer erektion att försvinna vid det mest avgörande ögonblicket.

Det finns också en tidig eller försenad utlösning, på grund av vilken en man kan utveckla depression eller till och med några psykologiska komplex. Det kan inte sägas att kronisk bakteriell prostatit är säker för kvinnor och inte kan leda dem till liknande sjukdomar. Därför måste man skydda sig när man övar sex. Hos kvinnor av motsatt kön kommer inte att förekomma prostatit, tk. i kroppen finns det ingen prostata, men det finns många risker för gynekologiska patologier som blåsor eller klamydier.

orsaker till

Orsakerna till infektiös prostatit är bara olika patogena medel. Denna inflammationskälla står för cirka 5% av alla fall av sjukdomen, för det första är stagnation i det lilla bäckenet. Vilka patogena mikroorganismer kan komma in i glandulära vävnader:

 1. Intestinal och Pseudomonas aeruginosa
 2. Klebsiella
 3. proteas
 4. enterokocker
 5. Staphylococci och streptokocker
 6. Klamydia, mykoplasma
 7. Herpesvirus, humant papillomvirus etc.

Vissa medel är del av den normala mikrofloran i kroppen (hud, tarm), men om det kommer in i prostatakörteln kan orsaka akut inflammation. Även i prostata kan patogener medföra en ström av blod eller lymf från andra kroppssystem där det finns infektionsfält. Sålunda kan leda till prostatit influensa, karies, tuberkulos, tonsillit et al. Behandling av kronisk bakteriell prostatit i dessa fall innebär bortskaffande en gång från 2-infektiösa inflammatoriska processer, så det tar längre tid. Ibland händer det att flera patogener tränger in i orgel av olika natur, då måste man behandla 2 helt olika infektioner.

Förebygga till penetration i prostata sådana faktorer som ett försvagat immunförsvar eller konstant hypotermi, svår fysisk ansträngning. Orsaken till bakteriell prostatit kan vara:

 • Alkoholmissbruk och rökning
 • Konstant stress, nervösa störningar
 • Brist på rätt vila och sömn
 • Anomalier i blåsans struktur, utgångskanalerna
 • Konstant kateterplacering i urinröret
 • Förekomsten av infektionsfokus i angränsande organ, särskilt de ovanstående
 • Förekomst av diabetes mellitus, HIV, etc.

Vägen för överföring av infektion till körteln är annorlunda. Det kan erhållas genom kön, när parasiter stiger till organ genom urinväggen. Det kan också uppstå urinreflux, när det återvänder tillbaka till blåsan, men redan med de patogener som erhållits, och de "längs vägen" kommer in i prostata. Att provocera inflammatoriska reaktioner kan stagnera seminalvätska, vilket är ett utmärkt medium för utveckling av patogena bakterier.

diagnostik

För den korrekta diagnosen måste patienten gå igenom flera studier som hjälper till att ta reda på orsaken till sjukdomen, samt ge information om förekomsten av vissa komplikationer. Först undersöker en specialist patienten, kanske håller han en fingerprovning av prostata genom anuset för att bedöma hennes tillstånd. Efter detta kan följande tester och undersökningar schemaläggas:

 1. Allmänna tester av blod och urin. De ger information om förekomsten av inflammatoriska processer, från aktivitet, cirkulationssystemets tillstånd och närvaron i patogenernas prostata
 2. Analys av utsöndringen av prostata. Hjälper med att identifiera typen av patogena mikroorganismer, välja ett antibiotikum, bedömer aktiviteten i prostatakörteln, hjälper till att bestämma cancer i tidiga skeden
 3. Sperma. Det görs vanligtvis för dem som inte kan tänka sig länge, t. finner ut antalet mobila spermatozoer, närvaron av oönskade föroreningar i spermierna
 4. USA. Hjälper till att förstå om det finns en abscess i det drabbade organet, konkrement, maligna former. Det klargör tillståndet hos angränsande organ, liksom graden av kompression av blåsan och dess kanaler
 5. Biopsi. Kan endast ges i kronisk form, utförs med misstanke om cancer

Till den listade, beroende på närvaron av ett symptom, kan CT och MR införas, serologiska studier, bestämning av PSA-nivån och andra. I olika forum, är kronisk bakteriell prostatit uppmanas att bestämmas genom en mängd olika symptom, men det finns många sjukdomar med liknande kliniska bilden, så det är inte nödvändigt att börja behandling utan en resa till läkaren. Även om du är helt säker på diagnosen, ska experten ta reda på vilken parasit som finns i prostata och på grundval av denna information gör antibakteriell behandling, eftersom inte alla antibiotika kan bli av med dessa eller andra bakterier och mikrober, protozoer.

Behandling och förebyggande

Vid behandling av en kronisk form av sjukdomen använder läkare alla samma tekniker som om de hade behandlats med en förvärring av prostatit. Det viktigaste är antibakteriell terapi, som kan rädda patogen mikroflora och minska manifestationen av symtom. I de flesta fall hjälper det, såväl som användningen av mediciner för att eliminera olika symptom, patienten att helt återhämta sig. I sällsynta fall finns det ingen nytta av pillerna, och då är patienten på sjukhus. Vilka metoder är effektiva vid eliminering av bakteriell prostatit:

 • Antibakteriella läkemedel
 • Medel för att stärka immuniteten
 • Fysioterapeutiska förfaranden för förbättring av tabletters effektivitet
 • Terapeutisk träning och diet för att förhindra komplikationer
 • Folkmedel för att ställa in hela organismens arbete

Låt oss överväga operationen av varje teknik mer detaljerat. Bland antibiotika för behandling av prostatit valda penicilliner och cefalosporiner (Amoksiklav), tetracykliner (doxycyklin), makrolider (azitromycin), fluorokinoloner (Ofloksin), aminoglykosider (streptomycin). Alla har sina fördelar och nackdelar, vissa orsakar snabbt motstånd, andra har den största listan över patogener som är känsliga för dem. Valet av medicin är för den behandlande läkaren, liksom dosen tillsammans med upptagningssystemet. Och de kan ofta skilja sig från de som anges i bruksanvisningen.

Mekanismen i deras arbete varierar också: det kan vara ett brott mot syntesen av protein, som är nödvändig för bildandet av DNA eller förstöring av parasitcellens vägg. I svåra fall tas antibiotika inte oralt, men de administreras intramuskulärt, men så fort situationen förbättras övergår de omedelbart till piller. Så snart patogenaktiviteten minskar i prostata minskar smärtssyndromet och inflammatoriska reaktioner. Men tills slutet för att klara dem hjälper icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel eller NSAID. De eliminerar inriktningen av inflammation genom att påverka mediatorerna i denna process - prostaglandiner.

Till läkemedelsbehandling kan hänföras till användningen av alfa-adrenoblocker, androgener, vitaminkomplex, örtberedningar. För att höja immuniteten omedelbart efter antibiotikans gång kan immunostimulanter förskrivas för att aktivera immunsvaret mot skadliga ämnen. Alla dessa läkemedel har en hel del biverkningar, så de bör tas strikt enligt läkarens instruktioner.

Fysioterapeutisk behandling är nödvändig för att reglera blodcirkulationen och metaboliskt arbete, eftersom utan dem är restaureringen av prostata omöjlig.

Vilka förfaranden kan utse en patient med inflammation i prostata? Det kan vara elektrofores, magnetisk eller laserterapi, UHF-terapi, akupunktur. Det hjälper till att bekämpa symptomen på kronisk bakteriell prostatit folkmedicin, men om dess användning är det nödvändigt att samråda med en läkare. Effektiva i örtmedicin är:

 1. St John's Wort
 2. calendula
 3. ginseng
 4. Röd rot
 5. nässla
 6. Vide-ört
 7. groblad

Koka dem, de rekommenderar buljonger och tinkturer, men den senare baserade på alkoholhaltiga drycker ska användas med ännu större försiktighet, eftersom alkohol kan irritera blåsans och urinvägs väggar. På apotek, färdiga samlingar, te och tinkturer realiseras extrakt av medicinalväxter, så det är inte nödvändigt att förbereda dem självständigt. En viktig aspekt för återhämtning är korrekt näring, t. skadliga produkter kan negera ansträngningarna från andra metoder.

En man bör vägra ett tag och bättre för alltid, från halvfabrikat och snabbmat, för att begränsa konsumtionen av röka produkter, kryddig och salt mat. Alkohol kan bara druckas i små mängder, liksom starkt kaffe. Bland drinkarna är välkomna grönt te, kompott, fruktdrycker, färskpressad juice. Användbara produkter är färska grönsaker och frukter, gröna, vissa kryddor. Det är nödvändigt att äta mer porridge, för att ersätta djurfett med grönsak när man lagar mat, för att neka stekning till förmån för ångning.

Mer om kronisk bakteriell prostatit kan ses i historien om Mazurenko DA, chef för den urologiska avdelningen.