Huvud
Massage

Förloppsbehandling av kronisk prostatit med antibiotika: hur man applicerar dem?

Kronisk prostatit En vanlig manlig sjukdom som påverkar ett stort antal män i olika åldrar.

För behandling av denna sjukdom i modern medicin används olika mediciner, inklusive antibiotika.

Hur effektiva och nödvändiga är sådana lösningar vi kommer att överväga i framtiden.

Är detta en nödvändig åtgärd och i vilka fall utses de?

K antibiotika inkluderar medicinska ämnen som kan sakta ner eller till och med stoppa utvecklingen av mikroorganismer.

Om orsaken till prostata sjukdom är patogena mikroorganismer i form av virus och bakterier, för att förstöra eller stoppa utvecklingen, tillämpa antibiotika. I detta fall är behandlingen av kronisk prostatit med antibiotika en nödvändig åtgärd för behandling.

Det största problemet med antibiotikabehandling prostata sjukdom är bestämning av varaktigheten av behandlingen.

väger långvarig art av inflammation, Sanering bör ligga i flera veckor och innehålla en kombination av olika grupper av läkemedel som kan täcka möjliga patogener av inflammation och förbättra den totala antivirala effekten av droger.

Antibiotika för kronisk kronisk prostatit

Sedan antibiotika hänvisa till antalet mättade gifter som är utformade för att döda patogener, då appliceras dem under behandlingsprocessen är en fråga om ansvar och är endast möjligt om dessa läkemedel ordineras av den behandlande läkaren.

Valet av läkemedel måste utföras efter undersökning av det sjuka organet för att bestämma vilken typ av patogen som orsakade inflammation.

Det är nödvändigt att välja den mest exakta drog rätt handlingsriktning.

Och sålunda för att uppnå sin maximala terapeutiska effektivitet.

Det rätta verktyget kan trots allt påverka behandlingstiden, dess effektivitet och minska risken för biverkningar och komplikationer.

Det bör noteras att för närvarande behandlingen av kronisk prostatit antibiotikum är det mest effektiva sättet att behandla, men bara om hela kursen av att ta mediciner observeras. Att välja rätt läkemedel är därför den viktigaste faktorn vid utnämningen av behandling.

vad antibiotika Att acceptera vid kronisk prostatit? Oftast för behandling av inflammation i prostata körs antibiotika i penicillinserierna.

Först av allt ingår de amoxiclav - Aktiv substans amoxicillin, clavunic syra.

Denna framställning av en rad olika åtgärder innefattar amoxycillin och B-laktamasinhibitor klavunovuyu syra som påverkar de patogena mikroorganismer, inklusive, såsom stammar av aeroba bakterier.

Tack vare detta, amoxiclav Undertrycker utvecklingen av bakterier som orsakade inflammation i prostatakörteln.

Han behandlar också urinvägarna i samband med manens reproduktionssystem.

Behandlingsprocessen för kronisk prostatit med antibiotika (Amoxiclav) är 5-14 dagar.

Längden på kursen bestäms uteslutande av den behandlande läkaren.

Kursdosen för vuxna är 600 mg. läkemedlet. Terapi kan inte vara mer än 14 dagar utan omprövning av patienten.

Med en kronisk prostatit, vad antibiotikum kan jag fortfarande ansöka? Det vanliga läkemedlet är i sådana fall azitromycin. Detta är ett antibiotikum med ett brett spektrum av åtgärder. Den aktiva substansen är dihydrat azitromycin.

Det föreskrivs för kronisk sjukdom i körteln, vilket avslöjas i vägen för forskning och kännetecknas av hög tillväxt av den patogena miljön, ett stort antal leukocyter i körteln.

Effektiva medicinska egenskaper azitromycin, förklaras av dess förmåga att ackumuleras i körtelvävnaderna och under lång tid att fungera i kroppen.

Det minst ofta använda läkemedlet vid behandling av sådana sjukdomar är sumamed - Aktiv substans azitromycindihydrat.

Det hänvisar till antibiotika medel med ett brett spektrum och är mycket effektivt vid behandling av infektioner med prostata adenom och prostatit.

sumamed har en mycket uttalad aktivitet i förhållande till streptokockbakterier, liksom mikroorganismer såsom Helicobacter. Detta är ett mycket effektivt läkemedel, men dess nackdel är ett stort antal biverkningar.

Kursdosen av läkemedlet är 6 gram, tas dagligen 7 dagar, i de följande 8 veckovisa doserna tas med ett intervall på 7 dagar.

Med vilken kombination av behandling?

antibiotika i kronisk prostatit hos män är mycket effektiva.

Men denna behandling kombineras vanligen med utnämningen av andra läkemedel.

Vanligtvis är det komplext.

Utsedda läkemedel som har smärtstillande, antiallergisk, immunostimulerande effekt.

Också används olika fysioterapeutiska förfaranden.

Detta beror på det faktum att vid behandling av en sådan långvarig inflammation i prostata det räcker inte att förstöra organismen som orsakade sjukdomen, men det är nödvändigt att återställa prostatakörtelns fulla aktivitet i systemet för de könsorgan som är kända.

Kontra

Det borde sägas att som alla andra läkemedel, antibiotika, tillsammans med användbara egenskaper, har negativa egenskaper som du behöver veta för att minimera eller undvika dem helt och hållet.

Först av allt, sådana negativa egenskaper dysbios. Det uppstår som ett resultat av en kränkning av den tarmmikroflora som orsakas av aktiviteten av läkemedlets aktiva substans, följt av en överträdelse av immunförsvaret och hela magen.

Dessutom, var och en av antibiotika har speciella kontraindikationer för användning vid graviditet, njursjukdom, mage och andra sjukdomar, vilket anges i instruktionerna för användning av läkemedlet.

Innan du använder medicinen, var alltid uppmärksam på kontraindikationerna i handboken.

Är det möjligt att bota sjukdomen utan att tillgripa antibiotikabehandling?

Som tidigare nämnts antibiotika används för att behandla kronisk prostatit, som har en bakteriell orsak till inflammation i prostata.

Sedan antibiotika är det mest effektiva sättet att påverka patogener, är det omöjligt att bota kronisk prostatit av detta slag utan att tillgripa antibiotika.

Dessutom, även om det gäller den icke-bakteriella naturen hos kronisk prostatit, innefattar antalet nödvändiga terapeutiska åtgärder användningen av antibiotika, som det är nödvändigt att utesluta ett eventuellt infektiöst infektionssätt i prostata.

slutsats: På detta sätt antibiotika för behandling av kronisk prostatit är ett viktigt och obligatoriskt sätt som används aktivt och systematiskt i modern medicin.

De mest effektiva antibiotika för akut och kronisk prostatit hos män

När anges antibiotikabehandling?

Prostatit klassificeras i två grupper - infektiös och icke-infektiös. I sin tur kan den smittsamma formen av sjukdomen vara bakteriell och icke-bakteriell.

Antibiotika används vid behandling av bakteriell prostatit, även med svaga symtom. Dessutom kan de användas som en testterapi i den icke-infektiösa karaktären av sjukdomsuppkomsten.

Antimikrobiella medel hjälper till att snabbt förstöra bakterieinfektionen som orsakade inflammatorisk process. Antibiotika med samma brett spektrum av verkan i prostatit kan också förhindra komplikationer och andra sjukdomar i det urogenitala systemet.

Förteckning över antibiotika grupper

Förteckningen över grupper av läkemedel som används för akut och kronisk prostatit innefattar penicilliner, cefalosporiner, aminoglykosider, tetracykliner, fluorokinoloner.

penicilliner

Alla preparat av penicillingruppen är bakteriedödande, som har ett brett spektrum av verkan. De är populära på grund av det låga priset och möjligheten att använda hemma.

Penicillin är det vanligaste läkemedlet från kronisk prostatit. Läkemedel som innehåller penicillin-amoxicillin, Amoxiclave har stor effektivitet.

Amoxicillin med prostatit är förskrivet för användning i form av kapslar, injektioner eller suspensioner, vilket gör det möjligt att behandla sjukdomen hemma. Läkemedlets aktiva substans är aktiv mot gram-negativa och gram-positiva kocker, stavar och anaerober.

Amoxiclav tillhör en ny generation läkemedel, effektiv mot stafylokocker, E. coli, enterokocker och många andra.

Amoxiclav: fördelar och nackdelar

Amoxiclav är ett bredspektrum antibiotikum med den huvudsakliga aktiva substansen amoxicillin plus clavulansyra. Läkemedlet tillhör gruppen penicilliner.

Den största fördelen med läkemedlet Amoxiclav vid behandling av prostatit är att den effektivt bekämpar bakterier som producerar enzymer av beta-laktamas. Detta möjliggör en uttalad bakteriedödande effekt mot ett brett spektrum av patogena mikroorganismer.

Hittills är Amoxiclav ett av de bästa antibiotika vid behandling av prostatit bland penicilliner. Det låter dig bli av med sådana bakterier som orsakar prostatit, som: gonokocker, enterobakterier, enterokocker, Klebsiella, proteus, sera, E. coli och några andra.

Läkemedlet utvecklades av det kända läkemedelsföretaget SmithKline Beecham Pharmaceuticals. Därför kan du inte oroa dig för läkemedlets kvalitet och säkerhet.

Ett annat plus hos Amoxiclav är dess selektiva aktivitet mot bakterieceller. Det vill säga, han känner igen patogena celler och förstör dem, och friska vävnader är inte skadade.

Fördelen med drogen är dess relativt låga pris.

Den största nackdelen med läkemedlet vid behandling av prostatit kan anses vara dess låga effektivitet mot sådana bakteriestammar som: ureaplasma, mykoplasma, klamydia och pseudomonas. Därför kan trots det faktum att Amoxiclav är ett skyddat clavulansyra semisyntetiskt aminopenicillin det vara ineffektivt vid behandling av prostatit orsakad av en atypisk eller resistent flora.

En annan uppenbar nackdel Amoksiklava är att det kan orsaka en rad biverkningar, inklusive illamående, diarré, kräkningar, halsbränna, sjukdomar i lever och njure, allergiska reaktioner, tillsats av svampinfektion, och andra.

cefalosporiner

Antibakteriella läkemedel i denna grupp används ofta i sjukhusinställningar, eftersom de endast är tillgängliga för parenteral användning. Läkemedel i denna grupp är aktiva mot Gram-positiva, och något mindre aktiva till gram-negativa bakterier, anaerober.

Vid behandling av prostatainflammation är de vanligaste antibiotika i denna grupp Ceftriaxon och Cefotaxim. Deras särskiljningsegenskap är hög aktivitet i förhållande till streptokocker, pneumokocker, gonokocker och meningokocker, tarm och hemofil stång, Moraxella catarrhalis infektion.

Cefotaxim: fördelar och nackdelar

Cefotaxim är ett bredspektrum antibiotikum från den tredje generationen cefalosporiner med den huvudsakliga aktiva substansen Cefotaxime.

Den främsta fördelen med läkemedlet Cefotaxime är dess utvidgade handlingsspektrum jämfört med cephalosporinerna från tidigare generationer, eftersom det har ökat motståndet mot beta-laktamer. Därför kan Cefotaxime ordineras för behandling av komplicerad prostatit.

Läkemedlet är aktivt mot de flesta bakterier som provocerar prostatit, inklusive: E. coli, gonokocker, enterobakterier, Klebsiella, Proteus, Staphylococcus. Cefotaxim kan hjälpa till att bli av med sjukdomen, även om det inte finns någon effekt av behandling med tetracykliner, penicilliner och aminoglykosider. Ofta används den i komplex terapi av prostatit.

Det bör också noteras ett sådant plus för läkemedlet som avsaknaden av kontraindikationer till dess användning, med undantag för överkänslighetsreaktionen mot cefalosporiner.

Priset på drogen är inte högt.

En av nackdelarna med läkemedlet kan kallas att det får användas endast för parenteral administrering. Läkemedlet är inte tillgängligt i tabletter eller kapslar, det vill säga oral administrering är inte tillgänglig.

Behandling med cefotaxim utförs endast på ett sjukhus.

En annan negativ sida av Cefotaxime är närvaron av biverkningar, inklusive: lokala reaktioner på administrering av läkemedlet, hudutslag, onormaliteter i matsmältningssystemet, pseudomembranös kolit, huvudvärk etc.

aminoglykosider

Denna grupp av antibiotika avser långvariga läkemedel med prostatit. Antibiotika av ett brett spektrum av verkan som appliceras för behandling av en lesion av prostata: Kanamycin, Gentamicin, Amikacin.

Nackdelen med drogerna i denna grupp är deras ökade toxicitet.

Gentamicin: fördelar och nackdelar

Gentamicin är ett bredspektrum antibakteriellt medel från aminoglykosidgruppen.

Den största fördelen av läkemedlet är dess höga antibakteriella aktivitet mot gramnegativa flora som kan utlösa utvecklingen av prostatit, till exempel, med avseende på Salmonella, Enterobacter, Klebsiella, Proteus, Pseudomonas, etc.

Drogen absorberas snabbt i blodet och en timme senare efter administreringen observeras plasmakoncentration i plasma.

En stor fördel med drogen är det låga priset.

En av de signifikanta nackdelarna med läkemedlet Gentamycin är dess begränsade handlingssätt, det vill säga för vissa bakteriestammar som orsakar prostatit, kommer det att vara ineffektivt. Därför används det oftast vid komplex behandling av inflammation i prostata.

Nackdelarna med läkemedlet kan hänföras till det faktum att det administreras endast parenteralt. Oral administrering av läkemedlet är inte möjligt.

Också mindre Gentamicin är dess många biverkningar inklusive kräkningar, illamående, anemi, leukopeni, oliguri, njurinsufficiens, huvudvärk, ökad sömnighet, hörselnedsättning och så vidare.

Läkemedlet har kontraindikationer för användning, till exempel neurit i hörselnerven, nedsatt njurfunktion.

tetracykliner

Tetracyklin med prostatit används oftare än andra preparat av tetracyklingruppen. Den används externt i form av salvor och oralt i form av tabletter.

Antibiotikumet förstör streptokocker, stafylokocker, shigella, salmonella, klamydia och andra patogena bakterier. Tetracyklin absorberas snabbt i organen, läkemedlet utsöndrar avföring och urin.

Tetracyklin har inga direkta kontraindikationer för män, men det kan ha en negativ effekt på matsmältningssystemet.

Preparat av tetracyklingrupp under senare år används mindre och mindre, eftersom de har många biverkningar. Det enda undantaget är Doxycycline (Unidox Solutab), vilket tolereras något av patienterna.

Yunidox Solutab: fördelar och nackdelar

Unidox Solutab är ett antibakteriellt preparat av ett brett spektrum av åtgärder från gruppen av tetracykliner. Den huvudsakliga aktiva substansen är Doxycyklin.

Unidox Solutab är praktiskt taget det enda läkemedlet i tetracyklingruppen som moderna proktologer använder för att behandla prostatit, eftersom det lättare tolereras av patienter än andra.

Unidox Solutab har antibakteriell aktivitet mot ureaplasma, mykoplasma, klamydia, klebsiella, enterobakterier, pseudomonas och E. coli.

En annan fördel med läkemedlet är dess höga biotillgänglighet, vilket är 100%. Redan efter en halvtimme efter den första mottagningen i prostatakörteln kommer dosen av läkemedelssubstansen som är nödvändig för att ge en terapeutisk effekt att koncentreras.

Unidox Solutab finns i form av dispergerbara tabletter, vilket gör preparatet mycket bekvämt.

Priset på ett läkemedel är inte särskilt högt.

Den huvudsakliga nackdelen med läkemedlet JUnidoks Soljutab är att resistens mot det finns flera möjliga smittämnen prostatit, som Proteus och Serrati, vissa stammar av Pseudomonas, atsinetobakter, symbiotiskt enterokocker. Dessutom beständighet mot JUnidoks soljutab som uppstår vid behandling av prostatit, kommer att sträcka sig till andra droger av tetracyklin. Därför krävs i ett antal fall ersättning av läkemedlet med ett fundamentalt annat antibiotikum.

En annan nackdel med läkemedlet är att det inte är föreskrivet för behandling av personer med svårt nedsatt njur och lever, med porfyrinsjukdom, med ökad känslighet mot tetracykliner.

En annan nackdel JUnidoks Soljutab drogen - är de biverkningar som kan uppstå efter administrering, bland dem: anorexi, illamående, diarré, enterokolit, allergiska reaktioner, leverskada, anemi, eosinofili, ökat intrakraniellt tryck och så vidare.

fluorokinoloner

Fluoroquinoloner kan ges om bakteriell prostatit kännetecknas av en kronisk form av läckage, eftersom de lätt tränger in i prostatavävnaden och har en långvarig effekt på kroppen. Deras användning ger en god effekt på gram-positiva och gramnegativa mikroorganismer, mykoplasma, klamydia, mykobakterier.

Antibiotika i denna grupp, som oftast används för prostatit: ciprofloxacin (tsiprinol, Tsiprobay), levofloxacin (Tavanik, Elefloks) Ofloxacin (Zanotsin).

Zanotsin: fördelar och nackdelar

Zanocin är ett bredspektrum antibakteriellt preparat med den huvudsakliga aktiva substansen - Ofloxacin. Zanocin tillhör andra generationens fluorokinoloner.

Zanocin är det valfria läkemedlet vid behandling av prostatit. Den huvudsakliga aktiva substansen penetrerar perfekt in i prostatakörtelns vävnader och utsöndring och täcker ett stort spektrum av orsaker till prostatit.

En viktig fördel av preparatet Zanotsin är dess höga aktivitet mot de flesta gramnegativa enteriska bakterier (Escherichia coli, Klebsiella, Proteus, Enterobacter) såväl som mot pseudomonader Trichomonas, ureaplasma, mykoplasma eller andra patogener prostatit. Zanotsin är mottagligt för bakterier som är resistenta mot andra gruppers antibiotika.

Zanotsina obestridliga fördelen är att den kan användas vid genomförande av komplex av antibiotikabehandling, det vill säga, var han bestämd till cefalosporiner, makrolider, beta-laktamantibiotika.

Läkemedlet är tillgängligt i två former: i tabletter och i form av en lösning för infusioner. Dessutom har den en ekvivalent biotillgänglighet vid oral och parenteral administrering, så det är inte nödvändigt att justera dosen.

Prisintervallet för drogen är genomsnittligt.

Även om Zanocin är det valfria läkemedlet för behandling av prostatit, kan vissa bakteriestammar vara resistenta mot det. Därför rekommenderas att använda läkemedel baserade på Ofloxacin vid behandling av okomplicerad inflammation i prostata.

En annan nackdel är närvaron av de läkemedelsbiverkningar, inklusive illamående, kräkningar, diarré, trötthet, ökat intrakraniellt tryck, takykardi, anemi, leukopeni, försämrad njurfunktion, och så vidare.

Nästa nackdel med läkemedlet är dess förmåga att interagera med andra droger, vilket ofta leder till en ökning av biverkningarna. Till exempel kan du inte kombinera intaget av Zanotsin och Teofillin, eftersom detta kommer att leda till en kraftig minskning av blodtrycket. Samtidig administrering av Zanocin med NSAID ökar dess biverkningar mot CNS.

Zanocin är inte ordinerat för behandling av prostatit hos personer som är överkänsliga mot fluorokinoloner, det kan inte användas för att behandla barn och ungdomar under 18 år.

makrolider

Makrolider används inte ofta, eftersom det inte finns några studier som bekräftar deras användbarhet vid prostatit, men de är inte särskilt giftiga och mycket aktiva mot ett antal bakterier, särskilt klamydia och mykoplasma. Handelsnamn på antibiotika i denna grupp: azitromycin (Zitrolid, Sumamed), klaritromycin (Fromilide).

Schema för behandling av prostatit med antibiotika

För att effektivt bota sjukdomen är det nödvändigt att utföra en diagnos som visar vilken typ av bakterier som orsakar sjukdomen hos en viss patient, deras känslighet mot läkemedel. Baserat på resultaten från testen bestämmer läkaren vad som innebär att behandla kronisk prostatit eller akut sjukdomsform.

Endast en hel komplex av preparat och förfaranden kommer att bidra till att avlägsna kvalitativ inflammation i prostatakörteln, om sjukdomen har uppstått på grund av ingreppet av bakterier.

Behandlingsregimen för prostatit innefattar:

 • tar antibiotika för att eliminera bakterier
 • användning av mediciner för att förbättra blodcirkulationen, minska stagnation (Pentoxifylline);
 • mottagning av anti-inflammatoriska läkemedel för smärta och ödem reduktion körteln (icke-steroida Diklofenak, Meloxicam, Nimesulid eller hormonell: Prednisolon, Prednison, Solyumedrol);
 • ämnen som reglerar immunsystemet (Tactivin, Timalin, Levamisol);
 • vitaminerna A, B, E, C;
 • spårämnen: selen, zink, magnesium;
 • lugnande (Afobazol, Miasser);
 • medicinska örter (tranbär, äppelbjörn, Johannesört, komfrey, goldenrod);
 • prostata massage för att lindra inflammation, bli av med en stillastående hemlighet;
 • öva för att stimulera cirkulationen.

Schema i akut form av patologi

Behandlingen utförs på sjukhus eller under medicinsk övervakning hemma. Använd mediciner som påverkar den komplexa: cefalosporin (ceftriaxon, cefotaxim), tetracykliner (Rondomitsin, tetracyklin) och en minskning av inflammation - fluorokinoloner (levofloxacin, ofloxacin). För en snabbare effekt kan urologen föreskriva att två antibiotika tas.

Resultatet av terapi för akut inflammation, som regel, kan ses omedelbart, men upphörande med att ta droger kan inte strängt förbjudas. det är nödvändigt att följa kursen till slutet och noggrant observera dosen för att förhindra att den inflammatoriska processen omvandlas till en kronisk form. Om du helt klart följer alla rekommendationer från en urolog kommer sjukdomen att recede för evigt och kommer inte att återvända.

Schema för kronisk prostatit

Den långsamma kroniska banan av prostatakörtelns sjukdom observeras mycket oftare. Lugntider följt av exacerbationer. Är kronisk prostatit behandlad? Prognosen är mindre tröstande än vid akut inflammation. Resultaten av terapin är svagare: Patologin förändrar strukturen i körtelvävnaderna så att antibiotikum inte stannar kvar i dem under lång tid.

Förberedelserna är föreskrivna med hänsyn till mikrofloraens känslighet och grad. Mycket effektiva bredspektrum droger, särskilt tsefalospariny (Ceftriaxon) och makrolider (Roxitromycin, Vilprafen, azitromycin), fluorokinoloner (norfloxacin, ofloxacin). Minimikursen är en månad, men ofta genomförs flera cykler intermittent. Det är omöjligt att ge upp behandling när tillståndet förbättras. Förändringar till det bättre kan vara bedrägliga.

Antibiotika för prostatit hos män

Om det finns prostatit, är det hög sannolikhet att särskild behandling kommer att behövas. Sjukdomen av bakteriell natur utvecklas hos en tredjedel av patienterna. Det är nödvändigt att undertrycka tillväxten av bakterier med hjälp av lämpliga mediciner. Antibiotika för prostatit föreskrivs när diagnosen bekräftas genom en preliminär studie. För behandling för att få den önskade effekten, arbeta på kroppen så noga som möjligt, välj de läkemedel som bäst hjälper dig, ta reda på hur du tar dem och eventuella användarhot.

Fördelar med antibiotikabehandling

Modern medicin använder antibiotika i prostatit eller andra sjukdomar på grund av deras förmåga:

 • snabbt förstöra källan till sjukdomen och eliminera inflammation;
 • producerar substanser som dödar eller stoppar multiplikationen av bakterier och stora virus, men är säkra för makroorganismceller;
 • att agera när den appliceras externt (suppositorier, salvor) och på andra sätt för administrering: intramuskulärt, oralt, intravenöst;
 • kämpa samtidigt med många patogener (bredspektrum antibiotika).

De viktigaste grupperna av antibakteriella läkemedel som används för prostatit

Antibiotika - en relativt ny substans, upptäckt i 20-talet av förra seklet. En stor lista över droger neutraliserar virus, vilket hjälper till att ta bort orsakerna till prostatit och andra sjukdomar. Effektens olika karaktär, skillnaderna i den kemiska strukturen, tillät flera grupper av antibiotika att isoleras från den bakteriella naturen hos prostatit: kronisk eller akut.

fluorokinoloner

Fluoroquinoloner syntetiseras kemiskt idag. Aktiva substanser som påverkar bakterier av olika slag, särskilt väl behandla kronisk form av sjukdomen. Fonder baserade på fluorokinoloner absorberas i matsmältningsorganet så snabbt som möjligt. Härifrån flyttar de lätt in i cellerna i organ och vävnader, förstör bakterier. Medicin orsakar störningar i mag-tarmkanalen och nervsystemet, allergier. I sällsynta fall finns det sjukdomar i njurarna, muskuloskeletala systemet, hjärtat, candidiasis, kolit. Med prostatit utses:

tetracykliner

Familjen av tetracykliner innefattar bredspektrum antibiotika som liknar sammansättning och egenskaper. De har samma mekanism av inflytande på mikrober, nära egenskaper och fullständig korsresistens. Om ett läkemedel har slutat fungera på kroppen, kommer dessa också att vara ineffektiva. För att uppnå resultatet är det bättre att ta med droger som har en annan arbetssätt. Tetracykliner är mycket aktiva mot bakterier som orsakar prostatit, men är svåra att tolerera. Urologer föreskriver följande läkemedel för prostatit:

penicilliner

Penicilliner blockerar syntesen av peptidoglykan, från vilken bakteriens cellvägg är byggd. Från detta förgås de. Däggdjursorganismen producerar inte peptidoglykan, så drogerna är säkra för människor. Det enda du kan möta när du tar dem är en allergi. De vanligaste läkemedlen för penitillingruppens prostatit är tabletter:

cefalosporiner

Den baktericida principen för cefalosporiner är farlig för mikroorganismer. Det skadar sin cellvägg och leder till döden. Assimilering av denna grupp av droger från mag-tarmkanalen är svag (undantag - "cephalexin"). De irriterar slemhinnor, eftersom allergier, nedsatt njurfunktion, är kontraindicerade vid meningit. Används intramuskulärt. De rekommenderade antibiotika för prostatit är:

makrolider

Makrolider är de minst giftiga antibiotika av naturligt ursprung, vilket förhindrar reproduktion av bakterier. Dessa läkemedel används sällan, eftersom det inte finns några tecken på effekt. Patienter tolererar terapi med dessa läkemedel med prostatitbrunn. Droger bidrar sällan till framväxten av allergier, det finns inga fall av undertryck av lever eller njurar, förstörelse av leder, benvävnad, toxiska effekter. Antibiotika för infektiös prostatit:

Schema för att ta antibiotika för att behandla prostatit hos män

För att effektivt bota sjukdomen är det nödvändigt att utföra en diagnos som visar vilken typ av bakterier som orsakar sjukdomen hos en viss patient, deras känslighet mot läkemedel. Baserat på resultaten från testen bestämmer läkaren vad som innebär att behandla kronisk prostatit eller akut sjukdomsform. En uppsättning procedurer hjälper till att lindra inflammation i prostatakörteln, om sjukdomen har uppstått på grund av ingreppet av bakterier. Behandlingsregimen för prostatit innefattar:

 • tar antibiotika för att eliminera bakterier
 • Användningen av mediciner för att förbättra blodcirkulationen, minska stillastående tillstånd ("Pentoxifylline" i tabletter);
 • tillsättningen av anti - om du vill att lindra smärta genom att minska svullnad i prostata (icke-steroida "diklofenak", "Meloxicam", "Nimesulid" eller hormonell "prednisolon", "prednison", "Solyumedrol");
 • ämnen som reglerar immunsystemet ("Tactivin", "Timalin", "Levamisol");
 • vitaminerna A, B6, E, C;
 • spårämnen: selen, zink, magnesium;
 • lugnande (Afobazol, Miasser);
 • gräs (cowberry, äldre, St. John's wort, comfrey, goldenrod);
 • massage av prostata - det tar bort inflammation, lindrar stillastående sekretioner;
 • motion - stimulera blodcirkulationen.

I akut form av patologi

Behandlingen utförs på sjukhus eller under medicinsk övervakning hemma. Använd mediciner som påverkar den komplexa: cefalosporiner ( "Ceftriaxon", "cefotaxim"), tetracykliner ( "Rondomitsin" "Tetracyklin") och en minskning av inflammation - fluorokinoloner ( "levofloxacin", "Ofloxacin"). För en snabb effekt kan urologen föreskriva att två antibiotika tas.

Resultatet av terapi för akut inflammation, som regel, kan ses omedelbart, men upphörande med att ta droger kan inte strängt förbjudas. Ta en 4-veckors kurs till slutet och följ noggrant dosen för att blockera inflammatorisk process. Annars kan den omvandlas till en kronisk form. Om du helt klart följer alla rekommendationer från en urolog kommer sjukdomen att recede för evigt och kommer inte att återvända.

Med kronisk prostatit

Den långsamma kroniska banan av prostatakörtelns sjukdom observeras mycket oftare. Lugntider följt av exacerbationer. Är kronisk prostatit behandlad? Prognosen är mindre tröstande än vid akut inflammation. Resultaten av terapin är svagare: Patologin förändrar strukturen i körtelvävnaderna så att antibiotikum inte stannar kvar i dem under lång tid. utnämningar:

 1. Förberedelserna är föreskrivna med hänsyn till mikrofloraens känslighet och grad.
 2. Mycket effektiva bredspektrum läkemedel, speciellt tsefalospariny ( "ceftriaxon") och makrolider ( "Roxitromycin", "Vilprafen", "azitromycin"), fluorokinoloner ( "Norfloxacin", "Ofloxacin").
 3. Minimikursen är en månad, men ofta genomförs flera cykler intermittent. Det är omöjligt att sluta behandlingen när tillståndet förbättras: förändringar kan vara vilseledande.

Vilka antibiotika är mest effektiva?

För att bota eller minska manifestationer av infektiös prostatit, följ noggrant läkarens rekommendationer. Börja kursen först efter diagnosen, när läkaren räknade ut arten av sjukdomen. Oberoende hembehandling är fylld med destruktiva konsekvenser, störningar i kroppssystemets funktion. Tabellen listar och doser av populära antibiotika för prostatit:

Vilka antibiotika är bäst för behandling av prostatit?

Prostatit är en patologi som särskilt kännetecknas av infektiösa inflammationer i prostata. Därför används antibiotika vid behandling av denna sjukdom.

Det bör beaktas att självförskrivning av sådana droger inte bör under några omständigheter.

Först kan infektion i prostatakörteln orsakas av olika bakterier, mot vilka vissa antibiotika fungerar och andra har ingen positiv effekt. För det andra, i motsats till populär tro är de lämpliga medicinerna farliga om de missbrukas.

Du bör också veta att det finns två typer av prostatit. Den första är infektiös, och den andra är icke-smittsam. Den senare behöver i sin tur inte antibiotikabehandling, eftersom denna kategori av droger skapades specifikt för att motverka patogener.

Denna sjukdom kallas också bäckensmärksyndrom. Hans terapi är i regel enbart riktad mot symptomlindring.

Men antibiotikabehandling ensam hanterar inte infektiös prostatit. Dessutom ordineras patienten ofta antiinflammatoriska (icke-steroid) läkemedel.

Vitaminer är föreskrivna för att stärka immuniteten. I särskilt allvarliga fall kan patienten visa sig ta antidepressiva medel och lugnande medel. Men vad är det bästa antibiotikumet för prostatit?

De viktigaste grupperna av antibiotika

Hittills har flera typer av läkemedel utvecklats som bekämpar inflammation i prostatakörteln.

Läkemedlen sorteras i grupper enligt deras specifika effekter:

 • makrolider. Denna grupp innehåller i synnerhet sådana läkemedel som Josamycin och Roxithromycin. De har praktiskt taget ingen toxisk effekt på organen, har liten effekt på mikrofloran och också utmärker sig i prostatavävnaden.
 • penicillin. Dessa inkluderar exempelvis Amoxiclav, Amoxicillin och andra. De anses vara universella eftersom de har ett brett spektrum av effekter;
 • cefalosporiner - En annan grupp av universella antibiotika;
 • fluorkinol. De har ett brett utbud av aktiviteter (till exempel Levofloxacin). De används nu framgångsrikt för att behandla prostatit, eftersom de lätt tränger in i det motsvarande organs vävnader.
 • tetracykliner. Sådana medel innefattar exempelvis Doxycyklin. Förberedelser av denna grupp visar sig väl när man avlägsnar inektsiy klamydial och mikroplasma etiologi. Men de är mer skadliga än andra.

Schema för läkemedelsintag

Hur man använder ett antibiotikum läkemedel beror främst på vilken typ av medicinering och den andra - på karaktären av sjukdomsförloppet.

I de flesta fall måste du ta antibiotika med prostatit i enlighet med följande schema:

 • tetracyklin - en kapsel var 4: e timme
 • gentamicin - 2 till 5 milligram per kg kroppsvikt från 1 till 3 gånger om dagen;
 • azitromycin - högst 1 kapsel per dag
 • amoxiclav - 1-2 tabletter 2-3 gånger per dag
 • doxycyklin - två gånger om dagen för 1 kapsel

Varaktigheten av den terapeutiska kursen beror på vilken typ av anläggning som helst. I de flesta fall används antibiotika i en vecka, men vissa läkemedel (t.ex. azitromycin) används i 3-6 dagar.

I det här fallet kan avbrott i kursen före deadline eller luckor i antagning också vara farligt. I synnerhet kan detta leda till en ökning av patogenernas motståndskraft mot läkemedlet.

Fortfarande, i färd med att ta, liksom en viss tid före och efter, är alkohol absolut kontraindikativ. Det har en destruktiv effekt på svampen, vilket gör den ineffektiv när det gäller att kontrollera patogener.

Läkemedel av den nya generationen

Till antibiotika av den nya generationen, avsedda för terapi av prostatit, inkluderar droger: Safocid, Seknidazol och Flukonazol. Nyligen började läkare utse dem mycket aktivt.

På grund av det faktum att de ännu inte är tillräckligt testade krävs att patienten som tar sådana mediciner tar test för att testa oftare. I synnerhet krävs det varje 8-14 dagar (bestämd individuellt) för att ge studien juice av prostatakörteln.

Baserat på denna studie kan läkaren avgöra om det finns en positiv utveckling av sådan behandling, och om det har funnits några överträdelser som ett resultat av att ta innovativa läkemedel.

Vilket antibiotikum är bättre för prostatit?

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Det är absolut omöjligt att bestämma vilket är det mest effektiva antibiotikumet för prostatit.

Detta beror på ett antal faktorer, vars huvudsakliga betydelse är två. Först kan infektionen orsakas av olika bakterier. I det här fallet är de bästa antibiotika som regel de som bekämpar specifika patogener.

För det andra fortsätter infektioner hos olika patienter olika. Till exempel, i vissa är endast det yttre skiktet av vävnad infekterat, medan i andra är infektionen mycket djup. Samtidigt tränger något antibiotikum lätt in i kroppen, medan den andra inte gör mycket.

Behandling av kronisk prostatit med antibiotika är endast möjlig under patologens exacerbation. I andra fall har sådana åtgärder inte bara en effekt men kan även skada patientens hälsa.

I synnerhet kan detta leda till en minskning av redan deprimerad immunitet, samt orsaka dysbakterier. Den senare är i sin tur kapabel att framkalla utvecklingen av allvarliga tarmsjukdomar.

Någon gång efter början av en sådan "behandling" kan patienten uppleva illamående, kräkningar, aptitlöshet, förstoppning etc. På lång sikt kan svåra reversibla störningar förekomma i kroppen, till exempel sår.

Svamp, som finns i antibiotika, kan leda till förekomsten av störningar och nervsystemet. Långvarig användning av dessa droger orsakar huvudvärk, sömnlöshet och andra avvikelser.

På lång sikt och / eller med ett svagt nervsystem kan patienten utveckla depression och toxisk psykos. Effekterna av mikroorganismer som ingår i antibiotika leder också till framväxten av paranoia och utseendet av hallucinationer (sällan).

Relaterade videoklipp

Om behandling av en inflammation i en prostatakörtel med antibiotika i video:

Ovanstående anges endast en liten del av biverkningarna, vilket leder till att antibiotika används regelbundet. Därför är användningen av dessa läkemedel endast möjlig under den akuta fasen av sjukdomen.

Innan du använder antibiotika måste du genomgå ett test som krävs för att diagnostisera prostatit. Endast de läkemedel som har ordinerats av en läkare ska tas. Detsamma gäller dosering. Utan de nödvändiga uppgifterna om patologins egenskaper och djup kunskap inom medicinområdet är det omöjligt att välja det bästa antibiotikumet för prostatit!

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Antibiotika för kronisk prostatit

Prostatit är en manlig sjukdom som kännetecknas av en inflammatorisk process i vävnaderna i prostatakörteln. Våra förfäder hänvisade till prostata som den andra hjärtat av en man, eftersom saften som utsöndras av henne spädar spermierna. Dessutom är prostatakörteln inblandad i ämnesomsättningen, vilket bidrar till produktionen av manliga könshormoner. Det innebär att hon är ansvarig för sexualitet, maskulinitet och mod av representanten för det starkare könet.

Sjukdom av prostatit kan utvecklas på grund av ingreppet hos män av olika mikroorganismer - bakterier, virus, svampar. Behandling av sjukdomen måste utföra två uppgifter - för att avlägsna inflammationen och eliminera patogenen. Ofta kan endast antibiotika hantera patogener, så antibiotikabehandling är en viktig komponent i eliminering av kronisk prostatit. På vilka bättre mediciner att ta med inflammation i prostata, kommer vi att berätta ytterligare.

Funktioner av kronisk prostatitbehandling

Idag finns det ett stort urval antibakteriella medel av ett brett spektrum av åtgärder som hjälper till att förstöra en viss patogen. Men innan behandlingen påbörjas är det nödvändigt att genomgå undersökning och identifiera typen av orsaksmedel av prostatit. För detta används prostatajuice för cytologisk forskning. Valet av ett antibakteriellt läkemedel beror på formen av prostatit, sjukdomsstadiet och patientens allmänna tillstånd.

Kronisk prostatit kännetecknas av en återkommande kurs. Det uppträder som regel efter att inte behandlade akuta inflammatoriska processer i prostata. Valet av antibiotika för behandling av sjukdomen beror på flera orsaker. Det är ingen hemlighet att olika typer av antibakteriella medel har olika förmåga att tränga in i prostatakörteln och ackumuleras i det, vilket eliminerar inflammation. Därför är en analys av mikroorganismernas känslighet för ett visst ämne när man förskriver antibiotika för behandling av prostatit obligatorisk. Dessutom kan alkohol inte tas under behandling, eftersom det påverkar effekten av antibakteriella medel negativt.

Parallellt med behandlingen med antibiotika måste patienten vidta omfattande åtgärder för att förbättra prestandan hos prostata. Dessa inkluderar fysioterapi och massage, samt ytterligare terapeutisk näring, som innehåller vitaminer och spårämnen.

Antibiotika som används för att behandla kronisk prostatit

Låt oss ta reda på vilka mediciner som hjälper till att övervinna denna obehagliga sjukdom. Så, för behandling av prostatit används följande grupper av antibiotika:

 1. penicilliner - Amoxicillin, Amoxiclav. Dessa läkemedel har ett brett spektrum av åtgärder som förstör många patogena bakterier. En engångsdos för användning är 250-500 mg. Ta två eller tre gånger om dagen.
 2. tetracykliner - Doxycyklin, tetracyklin. Preparat av denna serie antibiotika ordineras huvudsakligen för prostatit orsakad av mykoplasma eller klamydia. Ta 250 mg 4 gånger om dagen, var 6: e timme. I Doxycyklin är en enstaka dos 100 mg, som äger rum två gånger om dagen.
 3. cefalosporiner - har ett brett spektrum av aktivitet, bra eliminera anaerob infektion, grampositiva och gramnegativa bakterier (Staphylococcus, Streptococcus, Escherichia coli, Haemophilus influenzae, Proteus). De mest kända antibiotika i denna serie är Ceftriaxon, Cefuroxime. Den enda och dagliga dosen av det första läkemedlet är 1-2 g, eftersom läkemedlet administreras intramuskulärt en gång om dagen. Cefuroxim produceras också i injektioner, förfarandet är indelat i 3 gånger 750-1500 mg.
 4. fluorokinoloner - Ofloxacin, Ciprofloxacin. Dessa effektiva antibiotika skiljer sig åt genom att de tränger in i prostatakörtelns vävnad. Används för detektion av stafylokocker, streptokocker, gonokocker, E. coli, klamydia, mykoplasma, ureaplasma, gardnerella. Ofloxacin är tillgängligt i kapslar, en engångsdos av läkemedlet - 200-400 mg, en gång om dagen. Ciprofloxacin kan ges i tabletter och injicerbara lösningar. En enstaka dos av 200-400 mg, dividerat med 2 gånger.
 5. makrolider - Josamycin, azitromycin (Sumamed). De har förmågan att ackumuleras i prostatavävnad under behandling, medan de inte är giftiga. De används vid terapi av gonorré, klamydia, mykoplasmos, ureaplasmos. Josamycin är ett läkemedel som är tillgängligt i form av tabletter. Enkeldos - 250-750 mg, uppdelad i 3 doser. Azitromycin (Sumamed) kan vara i form av tabletter och injektioner för lösningar. Endos är 150-300 mg, tas en gång om dagen.
 6. aminoglykosider - Gentamicin, Kanamycin, 5-NOC. Dessa antibiotika, som används med prostatit, har ett brett spektrum av åtgärder. Gentamicin finns som en injektionsvätska. Det introduceras från beräkningen av 2-5 mg per 1 kg vikt, intaget delas 1-3 gånger. Kanamycin är också en lösning för injektioner. Enstaka doser på 500 mg. Applicera 2-4 gånger om dagen. 5-NOC-dragees, som dricker 100-200 mg, 4 gånger om dagen.

Valet av ett antibiotikum mot kronisk prostatit bör överlåtas till behandlingsläkaren!

Lifebuoy eller accelererat bortskaffande av prostatit antibiotika

Termen prostata sjukdom är prostatacancer inbegriper inflammatoriska och infektiöst ursprung, enskild eller kombinerad med lesioner av sädesblåsorna och tuberkel och urinröret (den bakre delen).

Sjukdomen kan förekomma i akut (vanligtvis förekommer från 30 till 50 år) och kronisk form.

Syftet med behandlingen är att eliminera kliniska symptom och minska risken för komplikationer, samt fullständig återhämtning av copulativ funktion och fertilitet. Antibiotika för prostatit och adenom är föreskrivna för att eliminera den etiologiska bakteriefaktorn. Antimikrobiell terapi för adenom används även vid planerad sjukhusvistelse på ett kirurgiskt sjukhus, med målet att förebygga postoperativa infektionsinflammatoriska komplikationer.

De viktigaste symptomen på prostatit kommer att vara:

 • inte skarp, värkande, drabbningar i perineum, utstrålar i ändtarmen, testiklar, glanspenis, sakrum, sällan - i nedre delen av ryggen;
 • dysursjukdomar, särskilt på morgonen, en konstant känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • uttag av den oinfekterade hemligheten efter urinering
 • ökad smärta under långvariga vistelser i sittande läge och minskning efter gång;
 • erektil dysfunktion, för tidig utlösning, impotens;
 • kränkning av det allmänna tillståndet, nervositet, minskad effektivitet, sömnlöshet.

Vid bekräftelse av diagnosen baserad på resultaten av digitala forskning, indikatorer på totala blod- och urinanalys, prostata sekretion, 2 koppar provet efter massagen, sperma analys, hormonprofil, ultraljud. Om du behöver diffusion. Diagnos med adenom är en biopsi.

Valfria läkemedel eller de bästa antibiotika för prostatit hos män

"Guldstandarden" för behandling är fluorokinoloner.

Ciprofloxacin (Cyphran, Cyphran OD, Ciprobai, etc.)

Antibakteriellt medel med ett brett spektrum av antimikrobiell effekt, vilket beror på dess förmåga att hämma DNA-gyra från patogena mikroorganismer, som stör syntesen av tanken. DNA och leder till irreversibla förändringar i den mikrobiella väggen och celldöd.

Ciprofloxacin påverkar inte ureaplasma, treponema och clostridium difficile.

Antibiotikum är kontraindicerat:

 • upp till arton år
 • i närvaro av kolit orsakad av intag av antimikrobiella medel i anamnesen;
 • vid individuell överkänslighet mot fluorokinoloner;
 • patienter med porfyri, svår njur- och leverinsufficiens;
 • samtidigt med Tizanidin;
 • epileptika och personer med allvarliga lesioner i centrala nervsystemet;
 • med störning av hjärncirkulationen;
 • hos patienter med senskador, associerade fluorokinoloner.

Funktioner vid utnämningen av Ciprofloxacin

För att minska risken för biverkningar rekommenderas det under behandlingen:

 • utesluta fysisk aktivitet och överdriven insolation
 • använd kräm med hög SPF;
 • öka dricksregimen.

Ciprofloxacin kombineras inte med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel på grund av den höga risken för anfall. Det kan också öka den toxiska effekten på njurarna av ciklosporin.

När det kombineras med tizanidin är en kraftig minskning av blodtrycket möjligt, till och med kollaps.

Användningen av antikoagulantia på grund av terapi kan orsaka blödning. Stärker effekten av sockerreducerande tabletter, vilket ökar risken för hypoglykemi.

När de kombineras med glukokortikosteroider ökar den giftiga effekten av fluorokinoloner på senan.

I kombination med beta-laktamer, aminoglykosider, metronidazol och klindamycin, observeras en synergistisk interaktion.

Biverkningar av behandling

 • störning i matsmältningsorganet;
 • neuros, ångest, hallucinationer, mardrömmar, depression;
 • ryggningar i senor, artralgi, myalgi;
 • arytmi;
 • smakförvrängning, nedsatt luktsanslutning, nedsatt synskärpa;
 • nefrit, nedsatt njurfunktion, kristalluri, hematuri;
 • Kolestatisk gulsot, hepatit, hyperbilirubinemi;
 • minskning av antalet blodplättar, leukocyter, hemolytisk anemi;
 • fotosensitivitet;
 • hörselnedsättning (reversibel);
 • sänkning av blodtrycket;
 • kolit och diarré.

Beräkning av dos och behandlingsvaraktighet

Från 500 till 750 milligram två gånger om dagen. Vid användning av läkemedel med långvarig åtgärd (Tsifran OD 1000 mg) är en enstaka dos möjlig. Den maximala dagliga dosen är 1,5 gram.

Med en svår form av sjukdomen börjar behandlingen med intravenös administrering, med ytterligare övergång till oral intag.

Varaktigheten av behandlingen beror på svårighetsgraden av sjukdomen och förekomsten av komplikationer. Standardbehandlingstiden är tio till 28 dagar.

Hur man behandlar bakteriell prostatit (akut och kronisk) hos män med antibiotika?

För utrotning av patogenen och eliminering av den inflammatoriska processen används bredspektrumläkemedel som arbetar mot de vanligaste patogenerna.

Rekommenderad användning:

I) Fluorkinoloner:

 • Norfloxacin (Nolycin, Norbaktin);
 • Ciprofloxacin (Ciprolet, Ciprobai, Cyphran OD, Ciprinol, Quintor, Quipro);
 • Levofloxcin (Tavanik, Glevo, Levolet R);
 • Ofloxacin (Tarivid, Zanonin OD);
 • Moxifloxacin (Avelox).

II) Fluoroquinoloner i kombination (de bästa antibiotika för prostatit orsakad av blandad infektion):

 • Ofloxacin + Ornidazol (Ofor, Polymik, Combiflox);
 • Ciprofloxacin + Tinidazol (Cyphran ST, Ciprolet A, Ciprotin, Zoxan TZ);
 • Ciprofloxacin + Ornidazol (Orcipol).

III) Cefalosporiner:

 • Cefaclora (Werzef);
 • Cefuroxim-axetil (Zinnat);
 • Cefotaxim (cefabol);
 • Ceftriaxon (Rofecin);
 • Cefoperazon (Medotsef, Cefobit);
 • Ceftazidime (Fortum);
 • Cefoperazon / sulbactam (Sulperazone, Suslentsef, Bakperazone, Sulzef);
 • Cefixime (Suprax, Sorcef);
 • Ceftibuten (Tzedek).

IV) Inhiberingsresistenta penicilliner (Axicillin / Klavulansyra):

V) Makrolider:

 • Klaritromycin (Crixane, Vanilid, Clacid);
 • Azitromycin (Azivok, Azitrocin, Zimaks, Zitrolit, Azitrus, Sumamed forte);
 • Roxitromycin (Roxid, Rulid).

VI) Tetracykliner (Doxycycline)

VII) sulfonamider (Sulfametoxazol / trimetoprim):

Sumamed med prostatit: Funktioner i utnämningen och behandlingsregimen

Läkemedlet har ett brett spektrum av baktericid aktivitet på grund av irreversibel bindning till 50S-ribosomal subenhet och inhiberar bakteriell syntes behandlar strukturella komponenter i mikrobiell vägg. När höga inflammatoriska koncentrationer når in i inflammationen börjar antibiotikan att verka baktericid.

Azitromycin (aktiv beståndsdel) föreskrivs endast i de tidiga stadierna, med en mild sjukdom av sjukdomen eller i närvaro av kontraindikationer mot andra antibiotika.

Sumamed effektiva mot meticillin-känslig Staphylococcus-stammar, penicillinkänsliga stammar av streptokocker, gramnegativa aerober, klamydia, mykoplasma.

Genom inverkan av azitromycin resistent meticillinresistenta stafylokocker, penicillinresistenta streptokocker, enterokocker resistenta mot erytromycin grampositiva mikrober.

Azitromycinbehandlingsregimen

Sumamed måste tas en timme före eller två timmar efter att ha ätit.

Med en fem dagars kurs är dosen av ett antibiotikum på den första dagen ett gram. Vidare utse 500 mg i fyra dagar.

Med en tre dagars behandling tas ett gram Sumamed i tre dagar.

Läkemedlet är inte föreskrivet:

 • Personer med individuell överkänslighet mot makrolider;
 • svåra njur- och leversjukdomar;
 • mot bakgrund av användningen av ergotamin och dihydroergotamin;
 • med svåra arytmier.

Användas med försiktighet till patienter med myasthenia gravis, hjärtsvikt, hypokalemi och hypomagnesemi, njur- och lever arbete mild till måttlig svårighetsgrad.

Biverkelsens bieffekt

Det finns sjukdomar i mag-tarm dyspeptiska natur, övergående ökning av levertransaminaser, gulsot, överväxt, svampinfektion i slemhinnor, sömnlöshet, huvudvärk, allergiska reaktioner, ljuskänslighet.

Läkemedelskombinationer

Alkohol, mat och antacida minskar biotillgängligheten av Sumamed. Det rekommenderas inte att utse personer som får antikoagulantia. Dålig kombinerad med orala sockerreducerande medel finns risk för hypoglykemi. Det uppvisar antagonistisk interaktion med Lincosamides och synergistisk med kloramfenikol och tetracyklin. Har en gård. inkompatibilitet med heparin.

Andra antibiotika för akut och kronisk prostatit

Biseptol

Detta är ett kombinerat medel från sulfonamidgruppen innehållande sulfametoxazol och trimetoprim. Biseptol har en uttalad bakteriedödande aktivitet och har ett brett spektrum av verkan.

Sulfametoxazid har en strukturell likhet med para-aminobensoesyra, eftersom den hämmar syntesen av dihydrofolsyra. Denna mekanism förstärks av Trimethoprim, som stör proteinmetabolism och fissionsprocesser i en mikrobiell cell.

Den kombinerade kompositionen säkerställer effektiviteten hos Biseptol även i förhållande till bakterier som är resistenta mot sulfonamider. Ej aktiv mot mykobakterier, Pseudomonas och spirocheter.

Biseptol är kontraindicerat i:

 • förekomsten av strukturella förändringar i levern parenchyma;
 • svårt njursvikt med kreatininclearance mindre än 15 ml / minut;
 • blodsjukdomar (aplastiska, megaloblast-, B12- och folsyraanemi, agranulocytos och leukopeni);
 • ökad nivå av bilirubin;
 • brist på glukos-6-fosfat dehydrogenas
 • bronkial astma
 • sjukdomar i sköldkörteln;
 • individuell intolerans av läkemedelskomponenterna.

Biverkningar från ansökan:

 • störning i mag-tarmkanalen;
 • minskning av antalet leukocyter, blodplättar, granulocyter;
 • perifera neuropatier;
 • huvudvärk, yrsel, förvirring
 • diarré och pseudomembranös kolit;
 • aseptisk meningit;
 • bronkospasm;
 • onormal leverfunktion
 • interstitiell nefrit och toxisk nefropati;
 • allergiska manifestationer;
 • hypoglykemiska tillstånd
 • ljuskänslighet.
Beräkning av doser

För behandling av prostatit, föreskrivs ett antibiotikum för 4-re-tabletter med en dos av 480 mg per dag.

Vid allvarlig sjukdom kan dosen ökas till sex tabletter. Biseptol rekommenderas att konsumeras två gånger om dagen efter att ha ätit, med gott om kylt kokt vatten. Behandlingsförloppet är 10 eller flera dagar, beroende på graden av behandlingen.

Interaktion av biseptol med andra droger
 • Inte kompatibel med tiaziddiuretika på grund av den höga risken för blödning på grund av lägre antal blodplättar. Även en kombination med indirekta antikoagulantia rekommenderas inte.
 • Vid utnämning av patienter med diabetes mellitus, som tar sockerreducerande tabletter, ökar sannolikheten för utveckling av hypoglykemiska tillstånd.
 • När det kombineras med barbiturater ökar risken för folsyraanemi.
 • På grund av avtalet med askorbinsyra eller andra urinsyrande läkemedel kan kristalluri förekomma.

Under appliceringen av Biseptolum är det nödvändigt att öka dricksregimen och att utesluta från kostkål, spenat, morötter och tomater. Vid långvarig behandling eller vid användning av läkemedlet hos äldre rekommenderas ytterligare folsyratillskott.

Ytterligare terapier

Om det är nödvändigt att utföra en långvarig antimikrobiell behandling indikeras administreringen av den orala lösningen av Intraconazol, från beräkningen av 400 milligram per dag i sju dagar.

Användningen av Tamsulosin är mycket effektiv.

Detta är en specifik blockerare av alfa 1-adrenerge receptorer av mjuk muskler i prostatakörteln. Effekten av läkemedlet leder till en minskning av muskeltonen (minskad trängsel) och förbättring av urinflödet.

Även väl beprövade organotropa läkemedel. Den vanligaste är Prostacol. Det är ett polypeptidmedel av animaliskt ursprung, som har en tropism i vävnaderna från den mänskliga prostata. Prostacol minskar svårighetsgraden av ödem, eliminerar smärta och obehag, minskar inflammatoriskt svar och ökar funktionell aktivitet hos körtelns egna celler. Det reducerar också aggregeringen av blodplättar, som fungerar som en profylax för trombos av småbäckskärl.

Som en extra behandling för att påskynda återhämtningen, öka kroppens motståndskraft mot bakterier och minska svårighetsgraden av den inflammatoriska reaktionen, ordineras immunterapi (Timalin).

För att eliminera stillastående fenomen och återställa prostatafunktionen används prostata massage och bäcken golvövningar.

Varmt sessilbad med buljonger av kamille eller salvia och tillsats av 1-2% novokain är också effektiva.

Hur väljs förberedelserna?

För att svara på frågan: vilka antibiotika som behandlas för bakteriell prostatit, är det nödvändigt att bestämma spektret hos de främsta patogenerna och infektionsvägen.

Etiologi av sjukdomen och egenskaper hos terapi

Den vanligaste orsaken till inflammation är: Escherichia coli och Pseudomonas, staphylo- och enterokocker, Klebsiella, Proteus, ibland klamydia och ureaplasma.

I de flesta fall av prostata sekretion erhölls efter massage, isolerade blandad (blandad) infektion associerad både anaeroba och aeroba patogener. Den vanligaste delen av sådana mikrobiella föreningar är stafylokocker.

Kombinationen av patogener komplicerar behandlingsprocessen och leder till ömsesidig förstärkning av de patogena florans inflammatoriska egenskaper och läkemedelsresistens.

Därför är det i en sådan situation att föredra att använda kombinerad antibakteriell behandling.

Det är också viktigt att överväga sätt att infektera körteln:

 • hematogen (i närvaro av ett avlägset purulent septiskt fokus);
 • lymfogen (får infektion från ändtarmen);
 • kanalikulär (penetration av infektion från urinrörets baksida).

Artikeln framställdes av en smittsam sjukdomsläkare
Chernenko A.L.

Förmedla din hälsa till proffs! Gör ett möte för den bästa läkaren i din stad just nu!

En bra doktor är en generalist som, baserat på dina symptom, kommer att ställa en korrekt diagnos och ordinera effektiv behandling. På vår portal kan du välja en läkare från de bästa klinikerna i Moskva, S: t Petersburg, Kazan och andra städer i Ryssland och få rabatt på upp till 65% vid antagning.

* Om du klickar på knappen kommer du till en speciell sida på webbplatsen med ett sökformulär och en post till specialisten på profilen du är intresserad av.

* Finns städer: Moskva och podmoskovje, St Petersburg, Yekaterinburg, Novosibirsk, Kazan, Samara, Perm, Nizhny Novgorod, Ufa, Krasnodar, Rostov-on-Don, Chelyabinsk, Voronezh, Izhevsk