Huvud
Strömförsörjning

Effektivitet och subtilitet av kemoterapi i prostatacancer

I modern onkologi registreras fall av prostatacancer, som ligger i fjärde graden, ofta. Graden av cancer är en klinisk indikator på förändringsnivån i prostatakörtlarna.

Det detekteras under den histologiska undersökningen av materialet (erhållet efter en biopsi).

Under studien av biopsi kan läkaren bestämma närvaron av cancerceller, samt avslöja graden av förändring.

Stages av cancer

Klassificering av prostatacancer låter dig bestämma typen av tumör, samt förutsäga funktionerna i dess utveckling.

Följande grader av progression av prostatacancer är utmärkande:

 • första graden (G1): "Onda" celler skiljer sig praktiskt taget från organets friska celler. Tumören i första etappen utvecklas långsamt;
 • andra graden (G2): En tumör består av en trång cell som är separerad av en stroma. Övning visar att behandlingen av prostatacancer i 2: a etappen är effektivare och säker för kroppen;
 • den tredje etappen (G3): neoplasmen består i detta fall av celler av olika former, såväl som storlekar. I prostatacancer börjar tumören att groa genom körteln. De omgivande vävnaderna infiltreras;
 • prostatacancer Steg 4 (G4): celler skiljer sig (de är atypiska). I detta fall är infiltrering av intilliggande vävnader närvarande. Med diagnosen av grad 4 cancer är prognosen för patienten inte helt gynnsam;
 • den tyngsta klassen 5 (G5): består av en ny formation från flera lager av atypiska celler. Det måste sägas att de inte kan differentieras.

Grad betyder aggressivitet i neoplasmen, egenskaper vid sjukdomsförloppet. Därför är det mycket viktigt för patienten att inte slösa tid. När allt kommer omkring avslöjar den avslöjade prostatacancen i 4: e graden uteslutande palliativ behandling.

Prostatacancer med benmetastaser

I regel är sjukdomen redan i 4 steg. När metastasering av prostatacancer i benvävnad upplever en man smärta.

Sällan börjar metastaser passera in i ryggraden. I detta fall bildas spinalkompression. Patienter med fjärde graden av processen utvecklar ofta lemmarlam, deras fullständiga immobilisering.

Prognosen för detektering av metastaser i benet är mycket sämre än vid tidig inledande av kemoterapi. Behandling av prostatacancer kirurgiskt med metastaser i benet, andra organ är mycket sällan ordinerat.

I det här fallet är alla åtgärder inriktade på att lindra patientens tillstånd. Tyvärr kan det inte påverka förväntad livslängd.

Betydelsen av kemoterapi för prostatacancer

För att göra detta införs speciella preparat i patientens kropp. Kemoterapi ordineras i fall där hormoner upphör att få effektiva effekter.

Som regel kan läkaren efter tre kurser av kemoterapi dra slutsatser om hur effektivt behandlingen utförs.

Bland de positiva egenskaperna hos kemoterapi ingår:

 • partiell eller fullständig förstöring av cancerceller
 • kontroll av sjukdomen - kemiska droger sänker tillväxten av cancerceller. Detta bidrar till att bättre styra processen med deras spridning, och även att förstöra metastasens fokus i tid;
 • Kemoterapi ger en smärtfri symptomatologi av sjukdomen. Vid behandling börjar cancervätskan att minska i volymen, storlekarna. Följaktligen klämmer den närliggande organ och vävnader mindre.

Indikationer och kontraindikationer

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Du kan identifiera de viktigaste indikationerna för kemoterapi:

 • behovet av metastatisk förebyggande
 • Tillägg till andra terapeutiska metoder för onkologibehandling;
 • Cancer, där remission sker efter en behandling med kemoterapi (hemoblastos, leukemi, korionisk karcinom);
 • översätta neoplasm till ett operativt tillstånd för effektivare behandling. I det här fallet försöker specialisten ta bort tumören helt.

Kontraindikationer beror på cancerfasen, tumörens placering, kroppens individuella egenskaper.

Man kan särskilja sådana viktiga kontraindikationer i samband med kemoterapi:

 • kakexi;
 • förgiftning av kroppen
 • metastasering i levern;
 • hög nivå av bilirubin;
 • metastas i hjärnan.

Hur utförs behandlingen?

Behandlingsförloppet görs individuellt. Dess egenskaper beror på tumörens struktur, lokaliseringens lokalisering.

Det är möjligt att skilja sådana egenskaper hos kemoterapi:

 • Under kemoterapi bör patienten undvika direkt solljus. Samtidigt är det förbjudet att genomföra termiska och fysioterapeutiska förfaranden;
 • Kemoterapiförloppet ökar risken för förkylning. Men även när det gäller deras utveckling får patienterna ta växtdekok, olika antipyretika, antibiotika.
 • Under kemoterapi är patientens diet nästan oförändrad. Läkaren introducerar samtidigt justeringar, med hänsyn tagen till droger som används av patienten.
 • Under kemoterapi tar doktorn ständigt ett blodprov, och utför även ultraljudsundersökning av lever och njurar. Patienterna kan drabbas av sömnlöshet, andra symtom.

Om behandlingen har en positiv tendens kan patienten ordineras upp till 10 kurser av kemoterapi. De spenderas med viss tid pauser. Resten av kroppen används för att återställa patienten, samt att utföra specifika studier som visar effektiviteten av behandlingsförloppet.

Varaktighet av kemoterapikursen

Kursens totala längd bestäms av graden, typ av malign tumör, målen för behandling. Klinoterapinsystemet består av administrering av flera läkemedel (introducerad i cykler) med mellanrum på 3-5 veckor. Avbrott krävs för immunsystemet, kroppen ska återskapa de förstörda cellerna.

Biverkningar av behandling med kemiska droger

Biverkningar är den största nackdelen med denna typ av behandling. Sidosymtomatologi manifesteras på grund av det faktum att kemoterapi påverkar hela kroppen. Samtidigt lider cancer, såväl som friska celler i kroppen.

Följande är de vanligaste effekterna av kemoterapi:

 • osteoporos: Försvagning, utmattning av benvävnad. Detta symptom framträder på grund av kombinerad kemoterapi;
 • kräkningar, illamående, diarré: Kemoterapi påverkar kroppscellerna. Denna symtomatologi orsakas av abnormiteter som uppstår i matsmältningssystemet. Efter avslutad behandling passerar dessa symtom;
 • förlust av hår: Efter kemoterapi kan håret falla ut (helt eller delvis). Alopeci kan inträffa i början av behandlingen, liksom i sista etappen. Efter att ha stoppat kursen återställs hårväxten;
 • blödningsstörningar: i de flesta fall beror på kemoterapi behandling av cancer. Den största orsaken till sjukdomen är en minskning av antalet blodplättar i blodet. Patienten har ofta hematomer, blödning öppnas.

Feedback om effektivitet

Recensioner av patienter om effekten av kemoterapi i prostatacancer:

 • Valery, 55 år gammal. För ett år sedan genomgick han kemoterapi (prostatacancer i stadium 2) på en tysk klinik. Läkarna sa att han vände sig i tid. Nu mår jag bättre, jag fortsätter att observeras med min onkolog. Service på den tyska kliniken på högsta nivå. Totalt behövdes 8 procedurer.
 • Anton, 49 år gammal. Han genomgick en kemoterapi kurs på en lokal klinik för sex månader sedan. Läkaren föreskrev denna typ av behandling, eftersom hormonella droger inte hjälpte. Läkaren sa att en annan behandlingskurs skulle behövas.

Relaterade videoklipp

Om hormonell och kemoterapi för prostatacancer i video:

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Funktioner av metastasering i benen av prostatacancer

En tumör i prostatakörteln av en malign natur kan utvecklas asymptomatiskt om det är en fråga om de första stadierna av sjukdomsförloppet. Urologiska patienter vänder sig till läkare redan vid tunga faser av en urologisk patologi (III eller IV) när den aktiva metastaseringsprocessen och en förgiftning av en organism börjar. Prognosen för överlevnad hos patienter med en sådan sjukdomskurs beror till stor del på valet av behandlingsteknik. Kemoterapi för prostatacancer med metastaser av ben används av läkare onkologer för att minska de smärtsamma symtomen på sjukdomen, undertrycka processen för ytterligare spridning och är ett av de mest radikala sätten att bekämpa allvarlig patologi.

Innehållet i artikeln

Allmän mekanism för metastasering i prostatakarcinom

Metastaser med prostatacancer börjar aktivt bilda och expandera i sjukdomsfas III, medan tumören går utöver prostatakapseln. I sista hand, IV-fasen, utvecklingen av denna sjukdom, passerar den cancerösa tumören till närliggande organ: blåsan, rektum, lever, lungor. Helt av med metastaser i benen av prostatacancer är inte möjligt.

På grund av den specifika cirkulationen av cancerceller genom lymf kan sekundär inflammationsfoci bildas i lymfkörtlarna, bäckenbenen och extremiteterna. Baserat på statistiska data diagnostiseras benbesväret i bäckenet mindre ofta än i extremiteterna. Med en betydande förstöring av den fasta bindväven i händer och fötter på grund av en överträdelse av mineraliseringen kan en knapp knappt gå. Som ett resultat upplever patienten inte bara smärta i prostatacancer, men faller också i depression på grund av hans insolvens, vilket komplicerar behandlingen av patologi.

Malign prostatacancer med metastaser har en ogynnsam prognos för överlevnad hos en urologisk patient, baserat på hur snabbt behandlingen medbörjas. Med framgångsrik och snabb behandling kan patienten inte bara förbättra patientens livskvalitet, utan också förlänga hans liv väsentligt.

I medicinsk praxis finns det ofta situationer där patienten har avlägsna metastaser i prostata som är irreversibla. I sådana situationer betonar onkologer tillhandahållandet av palliativ vård, som består i att stoppa smärta i prostatacancer, lindra lidande och ge psykologiskt stöd till patienten och hans släktingar.

Symtom som följer med utvecklingen av metastaser i benen

Allmänna tecken på patologiska processer i prostatakörteln är identiska med kronisk eller akut prostatit, godartad hyperplasi. Vid de första skedena av malign tumörutveckling kan patienten ha följande klagomål:

 • ökad frekvens av trängsel att urinera, särskilt på natten;
 • en svag urinstråle;
 • känsla av att brinna, gnugga i urinröret;
 • känsla av inte helt tömd blåsan;
 • Utvecklingen av erektil dysfunktion på grund av tumörens klämande effekt på könsorganet.

Carcinom i prostata metastaseras i extremiteterna, småbäcken, samtidigt som man lägger till specifika symtom på sjukdomen. Mänsklig benvävnad består av organiska (kollagen, albumin) och mineral (kalcium, fosfor) delar. Metastaser i prostatacancer i svåra läckagestadier orsakar en aktiv process för benförstöring, som bygger på ersättning av fast bindväv med malignt.

Med denna progression av prostatakarcinom uppträder symptomen i patienten enligt följande:

 1. En känsla av smärta i bäcken i bäcken och extremiteter, som oroar sig främst på natten, medan de karakteristiska känslorna växer på att öka.
 2. Småskador ökar risken för sprickor.
 3. Tjocklek i huden, svullnad i området av ben som påverkas av metastaser.
 4. Som ett resultat av frakturer går en stor mängd kalcium in i blodomloppet. En sådan process påverkar negativt arbetet hos manliga organ och manifesterar sig i form av ökad trötthet, illamående, kräkningar, störningar i avföringen och minskad aptit.

Metoder för diagnos

Malignt cancer i prostatakörteln hänvisar till de sjukdomar som kan vara asymptomatiska under många år och börjar chocka en man som redan har aktiva processer för benförstöring. För att identifiera sjukdomsstadiet genomgår patienten en fullständig diagnos när han söker en läkare. Vanligtvis vid den första mottagningen leder urologen en rektal palpation, vilket möjliggör att sondra strukturella förändringar av vävnader och puffiness hos en körtel. Denna form av undersökning tillåter emellertid inte att avslöja eventuell närvaro av metastaser i benen i prostatacancer. Med tanke på likheten mellan tecken på en malign sjukdom med hyperplasi och prostatit är specialister inte begränsade till en undersökningsmetod, eftersom det är nödvändigt att ställa en noggrann diagnos och välja lämplig behandling korrekt.

För detta ändamål genomförs följande studier:

 • analys av nivån av PSA (ett specifikt antigen av proteinets natur) i blodet. I det fall då antigenet i lymfen är närvarande över 40 ng / ml, förstår läkare att den aktiva metastasen har börjat i den urologiska patienten;
 • ultraljudsundersökning av prostata: extern eller transrektal, som åtföljs av samtidig upptag av biopsi-material för laboratoriediagnos;
 • magnetisk resonansbildning, vilket möjliggör att identifiera tumörernas placering och omfattningen av deras prevalens.

Baserat på resultaten av medicinska undersökningar beslutar läkaren om den grundläggande metoden för behandling av tumören i prostata och ytterligare mediciner som hjälper till att stärka den totala effektiviteten.

Enligt medicinsk forskning inom området för onkologi fann att män i hög ålder, vilket leder en stillasittande livsstil, alkoholmissbruk, tobaksprodukter, med fel princip makt löper ökad risk för sjukdomen.

Därför rekommenderar läkare att årliga förebyggande undersökningar genomförs för att identifiera tidiga urologiska patologier, som kan behandlas tidigt i utvecklingen i 90% av fallen.

Metoder för behandling av prostatacancer under progression av metastasering

Effektiviteten av behandlingen beror på patientens ålder, sjukdomsdetekteringsstadiet, förekomst av samtidiga sjukdomar, patientens vilja att kämpa för sin hälsa. I detta fall måste terapi för en malign tumör i prostatakörteln nödvändigtvis vara komplex.

Vid diagnos av metastaser utanför prostatakapseln har patienten följande behandlingsmetoder: strålbehandling, användning av kemiska eller hormonella läkemedel, kirurgi.

Strålbehandling

I allmänhet kombineras exponering för radiovågor med intag av hormonella droger för att uppnå hög effektivitet. Fördelen med behandling med joniserande strålning är att de producerade vågorna av den rekommenderade dosen exakt påverkar tumörcentren och förstör cancercellerna. Denna teknik kan utföras både externt med hjälp av gammas och internt genom att införa en kapsel med en mikrokälla i inflammerad prostata.

Hormonbehandling

Kallas för att undertrycka den aktiva tillväxten av hormonet testosteron, som är ansvarig för utvecklingen av en malign tumör. Med denna behandlingsmetod ordinerar läkare följande läkemedel: buserelin, tryptorelin, flutamid, leuprorelin. Under observationen bör patienten regelbundet genomgå forskning för att övervaka och analysera förändringar under urologiska sjukdomen. Vid icke-uttryck av resultat och fortsättning på progression av en malign tumör bestämmer onkologen om det är lämpligt att utföra kemoterapi.

kemoterapi

Påverkan av kemiska droger tillskrivs aggressiva metoder för att bekämpa prostatakarcinom. Detta beror på det faktum att tas genom munnen eller orala läkemedel (vinblastin, karboplatin, vinorelbin) skadar inte bara cancercellerna i tumören, men också på hälsan. Under denna behandlingsmetod påverkar hårsäckarna (rötter), organ för hematopoies (benmärg), slemhinnor, det urologiska patienten lider tunga behandlingar med kemoterapi (illamående, huvudvärk, viktminskning, aptitlöshet, svaghet i kroppen). Av denna anledning tillgriper läkare endast en så radikal och aggressiv metod endast i situationer där andra metoder inte hjälper.

Operativ ingripande

När det gäller kirurgi utför läkare en operation för att delvis eller fullständigt avlägsna prostata (prostatektomi) och testiklar (orchiektomi). Dessa metoder för att kämpa förfölja en identisk med hormonterapinsmålet - normaliseringen av testosteron i blodet. Kirurgisk behandling av prostatacancer har många möjliga komplikationer i den postoperativa perioden, såsom ett felfunktion i urinvägarna, impotensens början. Samtidigt, i avsaknad av behandling för prostatacancer, utvecklas metastaser i benen och växer.

Som medicinsk praxis visar, är behandling av stadium III eller IV av en malign tumör i prostata körteln inte kapabel att fullständigt förstöra cancerceller. Vid dessa stadier flödes urologisk patologi läkarna kämpar främst för förlängning av patientens liv, så moderna metoder för inflytande på inflammatoriska skador är avsedda att metastaser saktade och mannen upplever inte lider av smärtsymtom.

Förutspådd livslängd hos patienten

Prognosen för överlevnad hos urologiska patienter beror på upptäcktssteget av en malign tumör och graden av dess proliferation. I prostatacancer utgör metastaser i bäcken i bäcken och extremiteter en särskild fara.

Enligt medicinsk praxis av III och IV-stadium av prostatacancer har en mindre fördelaktig prognos jämfört med de inledande stadierna för utveckling av patologi. Vid dessa skeden av sjukdomen har män en livslängd på 1 till 2 år i avsaknad av adekvat behandling. Tidig inledning av behandling möjliggör inte bara att minska smärtsamma känslor, men förlänger också patientens liv i 1-2 år, medan han tilldelas I-gruppen av funktionshinder. Med aktiv metastasering i benen lever den urologiska patienten lite mer än ett år.

slutsats

För att undvika ett dödligt utfall av sjukdomen under behandling av metastatisk prostatacancer är det nödvändigt att konsultera en specialist vid de första tecknen på urologisk patologi. Det är viktigt att förstå specifikationerna för utvecklingen av en malign tumör som kan bildas med en mildt uttryckt symtomatologi 5-10 år före tillväxten av tumörformationer.

Av dessa skäl bör var och en över 50 år noggrant övervaka sin hälsa och ignorera inte behovet av förebyggande undersökningar från en urolog med sikte på tidig upptäckt av möjliga patologier i prostatakörteln. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt förebyggande åtgärder, som består av rätt näring, hälsosam livsstil, avslag på dåliga vanor. Bara med detta tillvägagångssätt kan du hantera malignt cancer i prostata.

Kemoterapi för prostatacancer med metastaser av ben

custom_block (10, 79.115.396, 1707); custom_block (5, 59.856.642, 1707); custom_block (3, 93.585.535, 1707);

Prostatacancer - malign bildning, det är extremt farligt, ofta människor här räddas genom kemoterapi. Genom blodet kommer metastaser in i kroppen och påverka resten av sin hälsosamma del, vilket i hög grad förvärrar situationen.

1 Fakta om cancer prostaty2 Syftet med metastaserande prostatacancer zhelezy3 zhelezy3.1 orsakar prostatacancer Diagnos av skelettmetastaser bör stärkas tkani3.2 organizm4 smärta och symptom bolezni4.1 Expertutlåtande

Grundläggande fakta om prostatacancer

custom_block (11, 15042519, 1707); custom_block (8, 26469479, 1707);

Denna patologi kan ses oftast hos män i åldern. Det har inga smärtsamma känslor, så dödligheten på grund av sådan patologi är extremt hög. Metastaser i prostatacancer påverkar andra interna organ genom blodet.

I ett senare skede kan du se att när du går på toaletten är känslorna inte trevliga, det gör blodet också. Samma sak kan ses i samlag.

Således sprider prostatacancer:

Om vävnaderna är för nära de redan drabbade Penetrerar in i blodet; På samma sätt kan cellerna bosätta sig i kapillärer och inte fortsätta sin rörelse; Cellerna är ordnade i blodkärl och "äter" med blod.

Det spelar ingen roll var cellerna är placerade, det är fortfarande farligt och skadligt. Kemoterapi är ofta nödvändig, eftersom smärtan är stark. Spridning av cellerna av vice är ofta i början av sjukdomen, men detta betyder inte att de känsliga symtomen kommer att göra att de känner att de kan växa och in i bencancer. De kommer att visa sig endast, troligen, när behandlingen redan är meningslös.

Målet med prostata metastaser

Custom_block (16, 36728499, 1707);

De mest skadade är lymfkörtlarna, metastaser skadar dem omedelbart, eftersom de är nära blåsan. Men det här är inte alltid fallet. Destruktiva celler kan påverka även området som ligger extremt långt från de skadade metastaserna.

Redan i sista etappen kan du se hur metastaser påverkar benmärgsvävnaden, orsaka smärta. Initial fokus påverkar inte benen själva, men ger bara en signal om förekomsten av en tumör i vävnaderna. Om du är orolig för höfterna eller baksidan - det här är symptomen på denna process - det är brådskande för läkaren, kemoterapi kan fortfarande hjälpa.

Även om cellerna ramar lungorna, kommer symptomen inte att manifestera sig. Sällan när det kan vara andfåddhet, hosta eller smärta i bröstet. Levern kan påverka i trettio till trettiofem procent av fallen exakt metastasering. Cancerceller påverkar levern mycket snabbt och på en gång flera områden. När benvävnadens nederlag oftast påverkar hjärnan och dess substanser, är det alla följd av smärta. Detta kan uttryckas av huvudvärk eller kräkningar, och till och med av minnesstörningar och anfall.

Du kan identifiera eventuella fel i kroppen genom forskning, de kommer alla visa till och med i början, när kemoterapi är effektiv. Dessutom är hjälpstudier laboratorietester. Ett allmänt blodprov kommer att visa vilken av indikatorerna som höjdes och specialister kommer att avgöra om sådana patologier är närvarande i kroppen.

Om vävnad eller inre organ skadas är detta ett allvarligt skäl för att försämra prognosen av sjukdomar, då prostatacancermetastasen påskyndade sin process.

Orsaker till prostatacancer

Forskare har en lång diskussion om detta och har ännu inte kommit överens. Men de kom också till slutsatsen att en sådan patologi kan överföras genom genetik.

Några faktorer av en malign tumör:

genetik; Ålder. Ju äldre mannen, desto mer varianter av förekomsten; Dåliga vanor.

Diagnos av benmetastaser

Vanligtvis förekommer maligna celler i ryggraden. När det finns smärta är detta redan ett tecken på att patologin har flyttat till det sena skedet.

custom_block (1, 75521212, 1707); custom_block (6, 12118601, 1707);

En aggressiv behandling behövs, om det sena skedet redan har börjat är det redan verkligen nödvändigt. För att underlätta smärta. För att identifiera var exakt patologin behövs en särskild diagnos.

Det är nödvändigt att stärka kroppen

Mycket viktigt är behovet av att bibehålla vitaminer i kroppen. Detta förstärker kroppen, även om det inte är den huvudsakliga behandlingen, men det minskar risken för frakturer, minimerar smärta.

Strålningsterapi är nödvändig - detta är den huvudsakliga metoden för behandling, den är också lämplig för bencancer. Hans arbete är speciellt riktat till det område där patologin ligger. Denna terapi dödar cancerceller och lindrar naturligtvis smärta. Sådan terapi skiljer sig från det som utförs i tidiga stadier.

Det finns också en annan metod för behandling - läkemedel som är radioaktiva. De injicerar en ven och de kommer in i metastaser med blod.

Till smärtan har gått - ibland är det nödvändigt att ta ett bedövningsmedel, kanske till och med den vanligaste. Om smärtan är frekvent - ta smärtstillande medicin regelbundet. Oroa dig inte för att din kropp kommer att vänja sig vid dem.

Smärta och sjukdom manifestationer

Specialister kom till slutsatsen att smärtan vanligtvis ökar, och svagas bara när du drabbas av det på något sätt, oftast börjar det skada på natten. Med denna patologi kan en fraktur förekomma även med mindre skador. Kalcium kommer in i kroppen och fungerar inte ordentligt för blodcirkulationen.

I den tredje etappen av prostatacancer bildas metastaser och börjar agera. Och på fjärde lider blåsan, tumören passerar där. Ett mycket farligt fenomen, om metastaser kommer till levern, då är resultatet inte särskilt positivt, det är oundvikligt. Att bli av med dem är redan för svår och nästan inte realistisk. Patientens tillstånd förvärras avsevärt.

Förutom alla andra terapier är det mycket viktigt att ta hormonella läkemedel. De kommer att hjälpa kroppen att hålla sig flytande, så att säga och normalisera organismen, åtminstone inte hundra procent, men ändå blir effekten.

För patienten - inte allt är förlorat. I vår tillräckligt med specialister och en hel del enheter som kan hjälpa nästan i vilket skick som helst. Detta inkluderar kemoterapi.

Det är väldigt viktigt att undersökas minst en gång per år, för att inte köra kroppen och omedelbart avslöja en patologi, om någon.

Yttrande från specialister

I de flesta fall, om den maligna utbildningen är låg, är sannolikheten att patienten kommer att dö inom tio år upp till tio procent. Om patologin är hög är dödligheten ungefär sextio procent. När allt är mycket försummat, kan patienten hålla ut i ungefär trettio, trettiotvå månader, inte mer. Den femåriga dödligheten är sjuttiofem till åttio procent, och redan tioårig dödlighet är 95 procent. Endast kemoterapi kan hjälpa, men hur länge är frågan.

Kan hota patienten:

Immobilitet - i sextio procent av patienterna; Urininkontinens - hos patienter mindre än 10 procent Blod kommer ut - 15 procent; Impotens - 32 procent; Endotorn är skadad - 19 procent.

Det är också värt att komma ihåg att det finns en riskfaktor - genetik, möjligheten att få en sådan patologi är dubbelt så hög om blodets släkting redan har stött på en sådan patologi.

Möjliga orsaker till prostatacancer inkluderar:

Illiterat diet; Om miljön och den omgivande sfären inte är tillräckligt rena; Arbetet utförs med svetsmaskinen. Glöm inte att det är metastaser som bör betraktas som den farligaste i onkologi. Om du i början kan göra något, kommer ingen kirurg helt enkelt fysiskt att kunna hjälpa till, carving ut varje tumör, det är bara inte riktigt.

Kemoterapi kan ha en mindre effekt. Vid det inledande skedet är det fortfarande möjligt att byta och behålla kroppen i formuläret. Men vidare kan patientens botemedel inte garanteras helt av någon.

Custom_block (7, 44848165, 1707); custom_block (4, 66106838, 1707);

Om du märker även de minsta symptomen när du går till ett rum för bekvämlighet, kontakta omedelbart en specialist. Förvärra inte din situation och gör dig inte värre, det är möjligt att du har prostatacancer.

custom_block (15, 1626282, 1707); custom_block (18, 5478030, 1707);

Metastaser av prostatacancer i benen: vad kommer och hur man behandlar

Metastaser i prostatacancer är relativt vanliga. Problemet är att prostatacancer i tidigt stadium är asymptomatisk, och detekteringen är mer sannolikt en oavsiktlig upptäckt. I den tredje etappen av sjukdomen har de flesta patienter mikrometastaser.

Var kan en tumör metastasera, vad är prognosen för överlevnad hos patienter med metastaser i prostatacancer och huruvida kemoterapi är effektiv i detta fall? Läs i artikeln.

Där sjukdomen skottar

Metastaser i prostatacancer sprids med blod och lymfflöde. De vanligaste är:

 1. Benvävnad, särskilt lumbosakrala ryggraden och bäckenbenen.
 2. Levern.
 3. Lungor.
 4. Lymfkörtlar (iliac, hypogastric, blocking).

Kliniskt framträder prostatacancer med metastaser i benet av smärta i de drabbade benen. Kompression av nervrötterna i en tumör metastaserad i benet, orsakar symptom på radikulit. Lungens nederlag kan, men inte alltid, åtföljas av andfåddhet och hosta. Prostatacancer, metastasering till lymfkörtlarna, orsakar svullnad i nedre extremiteterna.

Överlevnadsstatistik

Prognos för prostatacancer med benmetastaser, inre organ och lymfkörtlar är ogynnsamt på grund av nedsatt funktion hos de drabbade organen och den toxiska effekten av själva neoplasmen. Femårsöverlevnad hos patienter med tredje etappen av cancer observeras hos 50-55% av fallen. Carcinom i 4: e etappen med metastaser till benet kännetecknas av extremt låg förväntad livslängd. En femårig överlevnad på mer än 30% har inte dokumenterats i någon av studierna. Metastaser i benet förkortar vanligtvis livslängden till 1-3 år.

Livslängden hos cancerpatienter är mer än 5 år hos 72-76% av befolkningen.

Mycket mer uppmuntrande är resultaten av befolkningsstudier, inklusive alla patienter med prostatacancer (både med metastaser till ben och andra vävnader, och utan):

 • Livslängden enligt paneuropeiska studier är mer än 5 år i 76% av sådana personer.
 • I den europeiska östern och enligt St. Petersburgs cancerregister ses en livslängd på fem år hos 72% av patienterna.

All-Russian statistik kan inte skryta med en sådan hög andel av överlevande för 5 års patienter. Enligt det all-ryska registret överstiger endast 32,2% av patienterna med prostatacancer vid något överlevnadsstadium femårsgränsen. Men dessa siffror är inte sanna. Orsaken till sådana avvikelser med världsdata är att siffrorna i Ryssland inte återspeglar överlevnadshastigheten, men andelen patienter med prostatacancer som observeras i dispensarier i 5 eller flera år.

Enligt många uppgifter växer livslängden hos personer med prostatacancer varje år, vilket underlättas av framsteg vid diagnos och behandling av denna sjukdom. Tendensen att öka livslängden observeras hos både unga och äldre patienter.

Möjligheter för cytostatikabehandling

Eftersom prostatacancer är en hormonberoende tumör, används i de flesta fall tillsammans med radikala metoder hormonell eller kirurgisk kastrering för att behandla den. Men i ungefär 1/3 av fallen står läkare inför tumörresistens mot hormonbehandling, vilket leder till utvecklingen av dess generaliserade former som kan producera omfattande metastaser. I detta avseende är kemoterapi för prostatacancer med metastaser i benet och andra vävnader det enda sättet att bekämpa tumörens utbredning.

Kemoterapi för prostatacancer med metastaser utförs av kurser. Följande droger används:

 1. Docetaxel.
 2. Karbazitaksel.
 3. Taxan.
 4. Paklitaxel.
 5. Mitoxantron.
 6. Estramustin.

Eftersom dessa läkemedel påverkar snabbt delande celler, oavsett om de är tumör eller ej, har kemoterapi signifikanta biverkningar. Hår, blod, alla slimhinnor och huden lider. Resultaten av kemoterapi är ganska blygsamma. Detta beror på det faktum att prostatacancerceller delar på nästan samma takt som friska och giftiga läkemedel verkar på cancer faktiskt inte mer intensivt än andra att snabbt uppdatera kroppens vävnader.

Med metastaser är det enda sättet att bekämpa cancer kemoterapi.

Praktiskt taget förbättrar endast kemoterapi med docetaxel och cabazitaxel den totala livslängden hos patienter med prostatacancer, enligt internationella studier. I en klinisk studie av effekten av kemoterapi, docetaxel, utförd hos 1000 patienter, var andelen patienter med en livslängd på 1-3 år 18,6. Samtidigt överlevde endast 13,5% av dem som fick kemoterapi med Mitoxantron denna gång. I en annan studie ökade Cabazitaxel överlevnad med 30% jämfört med Mitoxantron.

Istället för att avsluta

Sålunda är kemoterapi som en behandling för prostatacancer med metastaser till ben eller inre organ närvarande palliativ metod kapabel endast kortfattat förlänga livet hos patienter med metastaserande prostatacancer. Beräknar livslängden medan du gör detta under en kort period - 1-3 år.

Förlängning av konditionstiden för 5 år eller mer är endast möjlig för en liten procentandel av metastatisk prostatacancer. Den senaste utvecklingen på detta område ger dock hopp om en mer positiv framtid.

För närvarande har vetenskapliga framsteg vid behandling av metastatisk prostatacancer lett till utvecklingen av nya läkemedel som fortfarande testas. Bland dem:

 • Ipilimumab.
 • Denosumab.
 • Kabozantinib
 • Orteronel et al.

Vissa framsteg har gjorts inom immunterapiområdet. Ett exempel på sådana insatser är vaccinet egna dendritiska celler från patienter Sipuleytsel-T, som har godkänts av ledningen kontroll över amerikanska Food and Drug Administration under 2010. Vaccinet, enligt sina kliniska prövningar, ökar livslängden med 22-23% jämfört med placebo. Epigenetichesih utveckling, immun och molekylära mekanismer av effekter på tumörceller kan öppna upp fler möjligheter läkare som behandlar cancer, än den vanliga kemoterapi med cytostatika.

Prostatacancer med benmetastaser: kliniska manifestationer av metastasering mot andra organ

Prostatacancer är en malign neoplasma som utvecklas från epitelceller av körtelvävnad. Årligen registreras en betydande ökning av förekomsten över hela världen.

Bland de onkologiska patologierna i många länder nådde den nästan den tredje platsen i prevalensen, den andra endast för lung- och mag-tarmkanalen. Ungefär för varje femte patient med prostatacancer slutar processen i ett dödligt utfall.

Symptom på en tumör i prostatakörteln

Vid sjukdomens inledande skede finns inga kliniska tecken.

De förekommer i de senare faserna av prostatacancerprogression och representeras av följande:

 • dizuricheskie störningar, vilket indikerar närvaron av obstruktion av urinröret och basen av blåstumör (svag ström av urin, falska önskningar i toaletten, känsla otillräcklig tömning av urinblåsan, inkontinens);
 • smärtsamma förnimmelser i underlivet, perineum, ovanför puben;
 • hematuri (närvaro av blod i urinen);
 • hemospermi (närvaro av blod i halvvätska);
 • erektil dysfunktion
 • allvarlig viktnedgång
 • lågkvalitativ feber;
 • generell svaghet, ökad trötthet.

Processen med metastasering till andra organ i prostatacancer

En av de faror som en malign tumör ställer är metastaseprocessen (rörelsen av oncocells längs blodets eller lymfkärlens gång) till andra organ och vävnader. De kan vara regionala lymfkörtlar eller avlägsna strukturer. Regionala lymfkörtlar är i det här fallet de som ligger i det lilla bäckes hålighet under delningen av den gemensamma iliacartären i höger och vänstra gren.

Fjärrmetastaser påverkar oftast ben, åtminstone - halsen av urinblåsan, tjocktarmen, lunga, hjärna, hud, lever och någon annan grupp av lymfkörtlar. Prostatacancer med metastaser i bäckenbenet, ryggraden, revbenen, bäckenet eller nedre extremiteter står för 85% av det totala antalet metastaser.

Kliniska manifestationer

Närvaro av fjärrmetastaser kan bedömas i det påverkade organet för utveckling av smärta, utseendet på ödem i nedre extremiteterna (lymfstasis inträffar), neurologiska symptom (känslighet störning paraplegi), anemi, uremi, kakexi. Dessutom kommer det drabbade organets funktion att lida. Om denna lever - det kommer att finnas tecken på leverinsufficiens, överträdelser av bilirubinmetabolism, syntesen av många viktiga föreningar, inklusive koagulationsfaktorer.

Hjärnmetastaser orsakar yrsel, intensiv huvudvärk, minnesförlust, uppmärksamhetskoncentration, suddig syn, svimning. Prostatacancer med metastaser i ryggbenets ben kännetecknas av smärta, ryggradsproblemer, ryggmärgs kompressioner.

Metastaser i prostatacancer: lokalisering och behandling vid progressionsstadiet

Metastaser i bäckenbenen är de vanligaste patologierna, med all sannolikhet, på grund av deras närhet. Mindre vanligt är höftbenets nederlag. Den huvudsakliga kliniska manifestationen av patologi är ett starkt smärtssyndrom. Vid sjukdomsförloppet sker cellförstöring, en kränkning av arkitektoniken i deras struktur, och benen blir sköra, benägna att patologiska frakturer.

diagnostik

Metastaser i prostatacancer lokalisering i ryggraden och benen upptäcks oftast under skelettets scintigrafi.

Osteoscintigrafi är baserad på introduktionen i kroppen av den undersökta speciella farmaceutiska beredningen innehållande märkta radioisotoper följt av övervakning av dess fördelning och ackumulering i benen.

Denna undersökning är inte avsedd för patienter som inte har några kliniska symptom hos osseoussystemet och en PSA-nivå på mindre än 20 ng / ml med en starkt och måttligt differentierad cancerform.

I andra fall kan radiografi av den drabbade ryggraden och benen vara användbar. Vid tvivelaktiga resultat används den så kallade PET CT (positronutsläppstomografi / beräknad tomografi) med 11C-kolin, 18F-fluorid. Studien föreslår också införandet av ett radioaktivt läkemedel till en patient. Metoden kännetecknas av hög noggrannhet och informativitet.

Ibland, om det är omöjligt att utföra tidigare undersökningar, används MRI (magnetisk resonansbildning) av ryggraden, bäcken, höften eller hela kroppen.

Indirekt kan närvaron av metastaser i benen också indikera några laboratorieindikatorer. Till exempel detekteras en ökning av aktiviteten av alkaliskt fosfatas i blodplasma hos de flesta patienter.

Metoder för behandling

Metastaser i prostatacancerlokalisering i benvävnad kräver lång och komplex behandling. Dess typ och varaktighet bestäms av svårighetsgraden av tillståndet, antalet lesioner och så vidare.

Strålbehandling

En av de radikala behandlingsmetoderna, som gör att du kan förstöra cancerceller, på grund av vilken andelen överlevnad av patienter ökar. Det används oftast i kombination med hormonbehandling. Vid strålbehandling får mankroppen en viss dos joniserande strålning riktad specifikt till det drabbade området.

Det finns flera typer av strålterapi:

 • fjärrkontroll (den vanligaste);
 • corpuscular;
 • kontakt, inklusive interstitial.

Vid behandling av strålning är patientens fullständiga återhämtning möjlig. Som regel utförs kirurgisk behandling inte. Varaktigheten av strålbehandling är minst 1,5-2 månader eller mer. Bland de största nackdelarna är den joniserande skadorna på friska celler av ett antal lokaliserade vävnader. Också möjliga komplikationer kan förekomma i form av urininkontinens, erektil dysfunktion, diarré, hematuri, urinrörelse, rektal blödning.

Hormonbehandling

Hormonbehandling, som en självständig metod, används praktiskt taget inte. Vanligtvis kombineras det med radikalt kirurgiskt avlägsnande av tumör- eller strålbehandling. Huvudsyftet med denna metod är att så mycket som möjligt reducera manliga hormon testosteron i prostatacellerna.

I det här fallet kan vissa droger påverka testiklarna och stoppa produktionen av testosteron, men i detta fall minskar koncentrationen i blodplasma också.

Andra sänker endast sin nivå i prostatakörteln, utan att det påverkar det totala innehållet i serumet.

Typer av hormonell behandling:

 • orkidektomi;
 • användning av läkemedel:
  • agonister av luteiniserande frisättande hormon LHRH (Gozerelin, Leuprolid, Decapeptil, Buserelin);
  • antagonister av LHRH (Degarelix);
  • östrogenbehandling (dietylstilbestrol);
  • antiandrogener (cyproteron, klormadinon, flutamid).

Med metastatisk cancer ordineras antiandrogener oftast i regimen av maximal androgen blockad. Biverkningar inkluderar illamående, kräkningar, anemi, nedsatt leverfunktion, minskad potens, gynekomasti.

kemoterapi

Ibland utvecklar patienter med metastatisk cancer resistens mot hormonella läkemedel och sedan tar de flesta specialister till hjälp av kemoterapi. Hittills är den allmänt accepterade behandlingslinjen användningen av cytostatika som blockerar tillväxten och utvecklingen av cancerceller. De mest studerade och använda drogerna i detta område är taxotere (docetaxel), cabazitaxel.

Kemoterapi är indicerad för patienter med både kliniskt manifesterade (symptomatiska) och asymptomatiska metastaser. Kemoterapi läkemedel ordineras av kurser beroende på kroppens svar på föregående administrering, förekomsten av smärt syndrom, nivån på PSA och andra funktioner.

Operativ ingripande

Kirurgisk behandling innefattar fullständigt avlägsnande av prostata med seminala vesiklar och den intilliggande delen av urinröret. Vanligtvis används för personer med en gynnsam prognos (livslängden är mer än 10 år).

Den vanligaste typen av kirurgisk ingrepp är radikal retropubisk adenomektomi med bilateral avlägsnande av bäckens lymfkörtlar.

Komplikationer av radikal prostatektomi: döds (0-1,2% av fallen), skada på rektum, urinledare, lungemboli, urininkontinens, ventrombos i de nedre extremiteterna, erektil dysfunktion.

Överlevnad av patienten

Prognosen fastställs av sjukdomsfasen, nivån på PSA, differentieringen av tumören själv och närvaron av metastaser. Den femåriga överlevnadsfrekvensen för patienter i steg 1-2 efter kirurgisk behandling och strålbehandling varierar från 70 till 90%. Efter att ha bekräftat diagnosen prostatacancer vid metastasen, är den genomsnittliga varaktigheten före sjukdomsprogressionens början 2 till 3 år.

Med utvecklingen av hormonbeständig cancer med fortsatt hög aktivitet i processen är överlevnadsgraden mindre än 12 månader. På grund av kemoterapi hos personer utan symptom är överlevnadstiden 21-22 månader, medan hos patienter med kliniska symtom på metastaser i benen - upp till 14 månader.

Kemoterapi för prostatacancer med metastaser av ben

Prostatacancer är en malign bildning, det är extremt farligt, ofta sparas människor här genom kemoterapi. Genom blodet kommer metastaser in i kroppen och påverka resten av sin hälsosamma del, vilket i hög grad förvärrar situationen.

Grundläggande fakta om prostatacancer

Denna patologi kan ses oftast hos män i åldern. Det har inga smärtsamma känslor, så dödligheten på grund av sådan patologi är extremt hög. Metastaser i prostatacancer påverkar andra interna organ genom blodet.

I ett senare skede kan du se att när du går på toaletten är känslorna inte trevliga, det gör blodet också. Samma sak kan ses i samlag.

Således sprider prostatacancer:

 • Om vävnaderna är för nära de redan drabbade
 • Penetrerar in i blodet;
 • På samma sätt kan cellerna bosätta sig i kapillärer och inte fortsätta sin rörelse;
 • Cellerna är ordnade i blodkärl och "äter" med blod.

Det spelar ingen roll var cellerna är placerade, det är fortfarande farligt och skadligt. Kemoterapi är ofta nödvändig, eftersom smärtan är stark. Spridning av cellerna av vice är ofta i början av sjukdomen, men detta betyder inte att de känsliga symtomen kommer att göra att de känner att de kan växa och in i bencancer. De kommer att visa sig endast, troligen, när behandlingen redan är meningslös.

0 av 7 uppdrag slutförda

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7

Diagnosen "prostata hyperplasi" skrämmer många män som har diagnostiserats med denna sjukdom, patienterna jämställer ofta det med en malign neoplasma. Sjukdomen är mycket obehag, det är en överträdelse av urineringsprocessen - tills fullständig frånvaro av urin. Sjukdomen kräver snabb behandling, så identifiering av hyperplasi i de tidiga stadierna kommer att bidra till att undvika utveckling av svåra komplikationer.

Den initiala diagnosen av godartad prostatahyperplasi kan utföras hemma. Det räcker för en man att bli testad.

Vissa representanter för den starka hälften av mänskligheten som diagnostiseras med BPH uppmärksammar inte sjukdomen, men tror att det här är en åldersrelaterad förändring. Men denna patologi är fylld med allvarliga komplikationer. För män som har tvivel om deras hälsa, är självdiagnos av BPH ett bra alternativ att skingra all tvivel.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%

Vi rekommenderar starkt att du kontaktar en specialist!
Du har svåra symptom. Sjukdomen har redan lanserats och det är nödvändigt att omgående genomgå en urolog undersökning. Fördröja inte besöket hos urologen, symtomen kan förvärras, vilket leder till utveckling av komplikationer.

Allting är inte så dåligt, men vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.
Du har ett måttligt uttryck för BPH-symtom (godartad prostatahyperplasi) och du rekommenderas starkt att besöka en urolog eller andrologist under den kommande månaden.

Allt är bra!
Allt är bra! Du har mild symptom på IPSS. Från sidan av prostatakörteln är allt relativt bra för dig, men du bör genomgå en undersökning minst en gång per år.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Hur ofta har du under den senaste månaden haft en känsla av ofullständig tömning av urinblåsan efter urinering?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du urinera oftare än 2 timmar efter sista urinering?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta har du haft intermittent urinering under den senaste månaden?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden har det varit svårt för dig att tillfälligt avstå från att urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta har du under den senaste månaden haft en svag urinström?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du spänna för att börja urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du gå upp på natten från sängen till att urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Målet med prostata metastaser

De mest skadade är lymfkörtlarna, metastaser skadar dem omedelbart, eftersom de är nära blåsan. Men det här är inte alltid fallet. Destruktiva celler kan påverka även området som ligger extremt långt från de skadade metastaserna.

Redan i sista etappen kan du se hur metastaser påverkar benmärgsvävnaden, orsaka smärta. Initial fokus påverkar inte benen själva, men ger bara en signal om förekomsten av en tumör i vävnaderna. Om du är orolig för höfterna eller baksidan - det här är symptomen på denna process - det är brådskande för läkaren, kemoterapi kan fortfarande hjälpa.

Även om cellerna ramar lungorna, kommer symptomen inte att manifestera sig. Sällan när det kan vara andfåddhet, hosta eller smärta i bröstet. Levern kan påverka i trettio till trettiofem procent av fallen exakt metastasering. Cancerceller påverkar levern mycket snabbt och på en gång flera områden. När benvävnadens nederlag oftast påverkar hjärnan och dess substanser, är det alla följd av smärta. Detta kan uttryckas av huvudvärk eller kräkningar, och till och med av minnesstörningar och anfall.

Du kan identifiera eventuella fel i kroppen genom forskning, de kommer alla visa till och med i början, när kemoterapi är effektiv. Dessutom är hjälpstudier laboratorietester. Ett allmänt blodprov kommer att visa vilken av indikatorerna som höjdes och specialister kommer att avgöra om sådana patologier är närvarande i kroppen.

Om vävnad eller inre organ skadas är detta ett allvarligt skäl för att försämra prognosen av sjukdomar, då prostatacancermetastasen påskyndade sin process.

Orsaker till prostatacancer

Forskare har en lång diskussion om detta och har ännu inte kommit överens. Men de kom också till slutsatsen att en sådan patologi kan överföras genom genetik.

Några faktorer av en malign tumör:

 1. genetik;
 2. Ålder. Ju äldre mannen, desto mer varianter av förekomsten;
 3. Dåliga vanor.

Diagnos av benmetastaser

Vanligtvis förekommer maligna celler i ryggraden. När det finns smärta är detta redan ett tecken på att patologin har flyttat till det sena skedet.

En aggressiv behandling behövs, om det sena skedet redan har börjat är det redan verkligen nödvändigt. För att underlätta smärta. För att identifiera var exakt patologin behövs en särskild diagnos.

Det är nödvändigt att stärka kroppen

Mycket viktigt är behovet av att bibehålla vitaminer i kroppen. Detta förstärker kroppen, även om det inte är den huvudsakliga behandlingen, men det minskar risken för frakturer, minimerar smärta.

Strålningsterapi är nödvändig - detta är den huvudsakliga metoden för behandling, den är också lämplig för bencancer. Hans arbete är speciellt riktat till det område där patologin ligger. Denna terapi dödar cancerceller och lindrar naturligtvis smärta. Sådan terapi skiljer sig från det som utförs i tidiga stadier.

Det finns också en annan metod för behandling - läkemedel som är radioaktiva. De injicerar en ven och de kommer in i metastaser med blod.

Smärta och sjukdom manifestationer

Specialister kom till slutsatsen att smärtan vanligtvis ökar, och svagas bara när du drabbas av det på något sätt, oftast börjar det skada på natten. Med denna patologi kan en fraktur förekomma även med mindre skador. Kalcium kommer in i kroppen och fungerar inte ordentligt för blodcirkulationen.

I den tredje etappen av prostatacancer bildas metastaser och börjar agera. Och på fjärde lider blåsan, tumören passerar där. Ett mycket farligt fenomen, om metastaser kommer till levern, då är resultatet inte särskilt positivt, det är oundvikligt. Att bli av med dem är redan för svår och nästan inte realistisk. Patientens tillstånd förvärras avsevärt.

För patienten - inte allt är förlorat. Numera finns det tillräckligt med specialister och en hel del enheter som kan hjälpa nästan i vilket skick som helst. Detta inkluderar kemoterapi.

Det är väldigt viktigt att undersökas minst en gång per år, för att inte köra kroppen och omedelbart avslöja en patologi, om någon.

Yttrande från specialister

I de flesta fall, om den maligna utbildningen är låg, är sannolikheten att patienten kommer att dö inom tio år upp till tio procent. Om patologin är hög är dödligheten ungefär sextio procent. När allt är mycket försummat, kan patienten hålla ut i ungefär trettio, trettiotvå månader, inte mer. Den femåriga dödligheten är sjuttiofem till åttio procent, och redan tioårig dödlighet är 95 procent. Endast kemoterapi kan hjälpa, men hur länge är frågan.

Kan hota patienten:

 • Immobilitet - i sextio procent av patienterna;
 • Urininkontinens - hos patienter mindre än 10 procent
 • Blod kommer ut - 15 procent;
 • Impotens - 32 procent;
 • Endotorn är skadad - 19 procent.

Det är också värt att komma ihåg att det finns en riskfaktor - genetik, möjligheten att få en sådan patologi är dubbelt så hög om blodets släkting redan har stött på en sådan patologi.

Möjliga orsaker till prostatacancer inkluderar:

 • Illiterat diet;
 • Om miljön och den omgivande sfären inte är tillräckligt rena;
 • Arbetet utförs med svetsmaskinen.

Kemoterapi kan ha en mindre effekt. Vid det inledande skedet är det fortfarande möjligt att byta och behålla kroppen i formuläret. Men vidare kan patientens botemedel inte garanteras helt av någon.

Om du märker även de minsta symptomen när du går till ett rum för bekvämlighet, kontakta omedelbart en specialist. Förvärra inte din situation och gör dig inte värre, det är möjligt att du har prostatacancer.