Huvud
Analyser

Funktioner av kemoterapi för prostatacancer

Kemoterapi för prostatacancer inkluderar användningen av läkemedel som syftar till att stoppa uppdelningen av tumörceller, reducera tumörstorleken i prostata och eliminera metastatisk sådd. Det är känt att celler av en malign neoplasm har en accelererad metabolism. På grund av den höga känsligheten för olika faktorer leder interferens i vilket stadium som helst av deras metabolism till ett stopp i den fortsatta utvecklingen av en sjukdom som prostatacancer. Tänk när man ska ordinera kemoterapi för prostatacancer, vilka läkemedel ordineras och hur de ska användas.

När utsetts

Kemoterapi är en av metoderna för behandling av onkologiska patologiska processer (cancer). Inklusive denna typ av behandling används för prostatacancer (prostata). Kemoterapi ordineras ofta i kombination med kirurgiska metoder för att behandla maligna neoplasmer i prostata. Prescribe droger för cancer i följande situationer:

 1. Före operation för att minska tumörens storlek i cancer.
 2. Terapi av terminalstadier av prostatacancer, i synnerhet vid ineffektivitet av hormonbehandling.
 3. Behandling efter operation, som syftar till att förebygga eller behandla återfall i cancer och eliminera metastaser.
 4. Neoplasma (cancer), resistent mot hormonbehandling.

Beroende på den specifika indikationen kan ett antitumörmedel väljas. Som kemoterapi för prostatacancer används läkemedel från gruppen antitumörantibiotika och cytostatika. Antitumörantibiotika inkluderar mitoxantron, doxorubicin, vinblastin. Fondens insatser syftar till att hämma processerna för proteinsyntes genom cellulära strukturer, vilket resulterar i utveckling och delning av cellstopparna. Sådana medel som docetaxel och paklitaxel har en effekt på den cellulära ramen. Som en följd av detta förlorar cellerna flexibilitet och elasticitet, vilket följaktligen inte bara leder till att deras delningsprocess bryts, utan också till döds. Alkylerande estramustin kan binda två DNA-strängar mellan varandra, vilket innebär att uppdelningen blir omöjlig och cellen dör. Det är särskilt effektivt vid prostatacancer, resistent mot hormonbehandling.

När cancer kemoterapi används, antineoplastiska antibiotika.

Den vanligaste kombinationen för behandling av prostatacancer är kombinationen av docetaxel och hormonläkemedlet prednisolon. Effektiviteten av behandlingen utvärderas av dynamiken i tumörstorleken, liksom av nivån av prostataspecifikt antigen i blodet. I frånvaro av positiv dynamik ersätts antitumörmedlet.

Metod för användning

Läkemedel som används för kemoterapi i prostatacancer är tillgängliga som en lösning för intravenösa injektioner. Order för oral administrering är mindre vanliga.

Beroende på svårighetsgraden och prevalensen av prokata på onkologisk neoplasma, föreskrivs ett visst schema, dosering och varaktighet och antal cykler av kemoterapi. Mellan cyklerna är det nödvändigt att ta raster, vilket gör att kroppen kan återfå styrka. Varaktigheten av raster är vanligen ca 1-4 veckor.

Om det behövs kan läkaren ordinera en kombination av flera läkemedel. Mellan kurser och efter avslutad behandling kan du ta vitaminer. Detta förbättrar det övergripande välbefinnandet, och livet efter sådan prostata-terapi lider inte mycket.

Biverkningar

Alla droger som används för kemoterapi i cancer påverkar inte bara tumörcellerna, utan även de friska. Därför uppträder ofta biverkningar efter behandling. Mest mottagliga för sådana droger delas aktivt, liksom kroppens friska celler. Dessa innefattar de strukturella komponenterna i tarmepitelet, benmärg, slemhinnor och hårlökar.

Svårighetsgraden av biverkningar efter kemoterapi i prostatacancer beror på antalet skadade celler i friska vävnader. Följaktligen påverkas detta av antitumörterapiens aggressivitet. Efter avslutad kurs återställs alla vävnader gradvis, och biverkningarna från sådan behandling för prostatacancer försvinner snabbt.

Efter behandling uppträder ofta biverkningar.

Det är värt att notera att förekomsten av denna eller den biverkningen beror på typen av det valda läkemedlet och hur länge kemoterapi för prostatacancer är. Alla tillfälliga biverkningar efter behandling kan delas upp i flera grupper. När epitelvävnaden i väggarna i mag-tarmkanalen är skadad finns det:

 • Manifestationer av dyspepsi i form av illamående och kräkningar.
 • Brott mot avföring - diarré.
 • Stomatit.
 • Ulceration och erosion av slemhinnor.

Med tanke på problemen med matsmältningen kan du dessutom ta vitaminer.

Efter kemoterapi patologi av prostata observeras ofta håravfall. Denna effekt beror på en överträdelse av hårfollikelcellernas metabolism. Efter avslutad behandling återställs hårväxten, och vitaminer accelererar denna process.

Effekten av antitumörmediciner på benmärgen är att undertrycka bildandet av blodceller. Att minska nivån av leukocyter leder till ökad risk för infektion. Låg nivå av erytrocyter åtföljs av svaghet, trötthet och andra symtom på anemi. Ett tecken på minskat antal blodplättar är en tendens att blöda.

I vissa fall av cancerbehandling kan du identifiera en permanent biverkning i form av infertilitet. Detta beror på skador på spermatets sladd och ett brott mot spermatogenesprocessen.

Resultaten av kemoterapi vid behandling av prostatacancer beror på scenen och omfattningen av tillväxten av den patologiska neoplasmen. I början är denna typ av terapi inte tillräckligt effektiv. Detta beror på att själva cancer utvecklas långsamt nog och graden av metaboliska processer som uppstår i maligna celler skiljer sig inte från friska. Och verkan av antitumörmedicin riktas till de snabbt delande cellerna.

Trots biverkningar är kemoterapi för prostatacancer positiva resultat. Livet efter eliminering av prostatacancer återgår helt till den tidigare rytmen. Testimonials bekräftar att efter återställning kan du glömma alla obehagliga komplikationer av kemoterapi och med hjälp av vitaminer, är det möjligt att påskynda processen med rehabilitering.

Kemoterapi för prostatacancer

Kemoterapi för prostatacancer använder antitumörläkemedel som förstör cancerceller eller stör deras uppdelning och tillväxt.

Läkemedel kan administreras intravenöst eller tas internt. De kemotrådar som går in i blodbanan sprids genom hela kroppen, når inte bara det primära tumörfokuset utan också påverkar dess metastaser.

Kemoterapi för prostatacancer används:

 • Hos män med stadium III eller IV prostatacancer;
 • Med återfall av prostatacancer efter kirurgisk behandling;
 • I fall av vanlig prostatacancer
 • Med hormonbeständig prostatacancer.

Kemoterapi är inte ett val för prostatacancer i ett tidigt skede, men ett antal studier indikerar effektiviteten av behandlingen omedelbart efter kirurgisk avlägsnande av prostata.

Kemoterapi för prostatacancer utförs genom cykler eller block, d.v.s. Behandlingsperioden avbryts av en viloperiod, vilket gör att mannen hos kroppen kan återhämta sig före nästa cykel. Varje behandlingsblock varar i flera veckor.

Följande läkemedel används:

 • Docetaxel är en läkemedelsförening, först erhållen från ett trädträd. Docetaxel stoppar uppdelningen av cancercellen och därigenom förhindrar tumörtillväxten. Detta läkemedel administreras intravenöst i en timme var tredje till tre veckor beroende på vilken typ av cancer som helst.
 • Mitoxantron, även kallad mitosantron, blockerar enzymet som är involverat i syntesen av DNA från cancerceller och därigenom bryter mot deras uppdelning.
 • Epirubicin är ett kemoterapeutiskt läkemedel som binder till en cancercells DNA, vilket förhindrar uppdelning och tillväxt.
 • Paclitaxel, liksom andra kemoterapi läkemedel, förhindrar uppdelning av cancerceller.
 • Estramustine och andra.

Kemoterapi läkemedel kan administreras ensamma eller i kombination med varandra.

docetaxel - Det vanligaste läkemedlet för kemoterapi för prostatacancer. Det används i hormonresistent prostatacancer. Kemoterapi med docetaxel utförs i regel i kombination med en steroidpreparat av prednisolon. Vid ett sådant systems ineffektivitet används en nyare kemoterapi, kallad cabazitaxel. Enligt resultaten av forskningen bidrar båda dessa läkemedel, docetaxel och cabazitaxel till att förlänga patientens liv i flera månader längre jämfört med äldre kemoterapeutiska läkemedel. Dessutom kan de bromsa tumörens tillväxt och lindra symtomen på sjukdomen, vilket förbättrar patientens livskvalitet. Kemoterapi för prostatacancer leder emellertid inte till en fullständig botemedel.

Biverkningar av kemoterapi för prostatacancer

Svårighetsgraden av biverkningar beror på ett antal faktorer:

 • Vilken medicinering eller kombination därav används för att behandla prostatacancer;
 • Vilken dos av läkemedlet används för behandling
 • Individuell reaktion hos en patient på kemoterapi.

En patient kan utveckla fler biverkningar än en annan med samma kemoterapi. Olika läkemedel mot kemoterapi har olika biverkningar. Därför är det ofta svårt för en läkare att förutse svårighetsgraden av biverkningar hos en viss patient.

Det är underförstått att kemoterapi förstör inte bara snabbt delande cancerceller utan också friska celler delar sig, t.ex. epitelceller som kantar munnen, magsäcksväggen och tarmar, benmärgsceller, hårsäckar. Därför kan biverkningarna av kemoterapi orsaka betydande problem för patienten.

De vanligaste biverkningarna är:

 • Förlust av hår;
 • Ulceration av munhålan;
 • Förlust av aptit
 • Illamående och kräkningar;
 • diarré;
 • Lågt motstånd mot infektioner på grund av minskat antal vita blodkroppar i blodet;
 • Ökad blödning på grund av lågt blodplättar i blodet.
 • Anemi på grund av lågt innehåll av röda blodkroppar.
 • Svaghet, yrsel, snabb trötthet.

De flesta av dessa biverkningar är kortvariga och går bort efter slutet av kemoterapi. Dessutom finns det ett antal droger som mildrar biverkningarna av behandlingen, till exempel antiemetiska läkemedel eller läkemedel som stimulerar bildandet av röda blodkroppar.

Förutom de ovan angivna som är gemensamma för alla läkemedelsbiverkningar har ett antal kemoterapi biverkningar som endast är förknippade med dem.

Till exempel kan docetaxel och cabazitaxel orsaka allvarliga allergiska reaktioner. Därför administreras alltid ett antiallergiskt läkemedel före användning för att förhindra denna reaktion. Dessutom kan dessa läkemedel ge känslan av domningar, stickningar eller brännande i händer och fötter, kallad perifer neuropati.

Mitoxanton leder i sällsynta fall till utvecklingen av leukemi flera år efter behandlingen.

Användningen av estamustin är förknippad med en högre risk för blodproppar.

Resultatet av ovanstående är det för närvarande med prostatacancer fullständig återhämtning från sjukdomen är endast möjlig i början (när tumören är begränsad till prostatakörteln). När tumören sprider sig utanför kapseln eller när det finns metastaser, ordineras hormonbehandling i ett eller annat system. Om hormonerna är ineffektiva, försöker läkaren de andra etc. När hormoner upphör att vara effektiva, utvecklas så kallad hormonresistent cancer. I detta fall föreskrivs kemoterapi, som tyvärr har ett stort antal biverkningar.

Mycket forskning görs för att hitta nya hormonella droger, liksom nya läkemedel utvecklas. För sådana är det nödvändigt att bära immunreparationer, etc. En av de läkemedel som visade ganska hög effektivitet i hormonresistent prostatacancer är Octreotide Depot.

Ett antal studier visar närvaron av neuroendokrin differentiering av prostatacancer, särskilt vid utveckling av resistens mot hormonbehandling. Detta beror på effektivitet av Octreotide Depot. I detta ämne, tillsammans med världsexperter, genomför vi ett antal egna studier, som visar ganska uppmuntrande resultat.

Kemoterapi för prostatacancer i Tyskland

Användningen av kemoterapi i prostatacancer visas:

 • vid avancerade stadier av prostatacancer - med metastaser (3, 4);
 • om prostatacancer är hormon-okänslig
 • vid förekomst av återfall efter operation
 • med lokalt avancerad prostatacancer.

Hur kemoterapi fungerar vid metastaser i prostatacancer

Metoden för kemoterapi är baserad på effekten av giftiga ämnen på kroppens levande celler. Metastasering är också en levande cell i kroppen, endast muterad (malign). Huvudprincipen för verkan av kemoterapi vid behandling av prostatacancer, fungerar såväl som för andra onkologiska neoplasmer.

Särskilda kemopreparationer tillåter inte att maligna celler fungerar normalt: att växa och dela, på grund av vad de förföljer. Således är det möjligt att inte bara stoppa utvecklingen av tumören utan även att stoppa spridningen av metastaser i avancerade cancerfaser. I själva verket är kemiska terapi läkemedel ett gift för maligna celler.

Det finns olika sätt att administrera drogen beroende på typen av kemoterapi. Med avancerad prostatacancer, när närliggande och avlägsna metastaser detekteras, används systemiska typer av kemoterapi:

Lokal applicering av läkemedlet (salvor och suspensioner) med onkologi i prostatakörteln är inte tillgänglig. Med denna metod kan du lokalt påverka de onkologiska foci, som har yttre manifestationer, till exempel med hudmelanom.

Kan kemoterapi helt botas i prostatacancer med metastaser?

Minns att medicinen träder in i patientens blodomlopp och sprider sig i hela kroppen, kommer till alla organ. Således kan ett kemiskt läkemedel slåss med metastaser av prostatacancer, varhelst de inte tränger in i kroppen. Men på samma sätt sträcker det sig i mindre utsträckning till kroppens friska celler. Tyvärr finns det ännu ingen sådan kemisk beredning som skulle vara helt säker för friska celler i kroppen och samtidigt som skadliga för maligna celler. Denna grad av läkemedelsselektivitet är fortfarande en dröm, men sådan utveckling är på gång.

Därför ligger frågan om framgången av behandlingen som alltid vilar på omfattningen av sjukdomsprevalensen. Som det är känt, präglas maligna celler av progressiv, aggressiv tillväxt: ju mer av dem desto starkare är dosen av kemikalien nödvändig för deras slutliga förstörelse. Ofta göra det utan negativa konsekvenser för hälsan hos patienten är helt enkelt omöjligt, så en kvalificerad läkare har inte kämpar för fullständig destruktion av cancerceller med patienten och för en förlängning av hans liv och bromsa spridningen av cancer, avlägsnande av smärtsymtom.

I långtgående fall talar vi tyvärr inte längre om att upprätthålla några relativt höga krav på livskvalitet, och teknikerna tjänar helt och hållet kampen för att förlänga patientens liv. Enligt statistiken är prognosen för överlevnad för prostatacancer i stadium 4 i fem år cirka 30%.

Bestämma behandlingsförloppet, den mest lämpliga kombination av metoder, kan den endast redan upplevt läkare "Notorious hand" vid behandling av prostatacancer med metastaser och att känna till de möjligheter och begränsningar var och en av den befintliga tekniken. Valet av terapimetoden är en mycket individuell sak, och i varje enskilt fall kan kombinationen av tekniker vara speciell.

Moderna protokoll för kemoterapi i Tyskland

Moderna läkemedel som används i kemoterapi, påverkar så mycket som möjligt selektivt kroppens celler. Det vill säga de har en destruktiv effekt på maligna foci, men har mycket mindre effekt på kroppens friska celler. Därför, om det finns behov av att behandla prostatacancer med kemoterapi - bör du inte ge upp.

Den allmänna kursen av kemoterapi är indelad i flera cykler. De hålls efter varandra med viss tid pauser för "vila" (bestämd av ett förhandlat behandlingsprotokoll). Perioder av "vila" används inte bara för återvinning av patienten, men också för specifika studier som visar hur effektiv denna behandling - som avslöjade cancerceller, oavsett prostatatumörstorlek, etc. minskat.

Tyska onkologer tar alltid med sig sina patienters information om de olika egenskaperna hos kemoterapimetoden, liksom de biverkningar som kan uppstå efter dess tillämpning.

I klinikerna i Tyskland görs allt för att ge patienten maximal komfort och uppmärksamhet. Vid behandling av prostatacancer med den senaste kemoterapin, med minsta biverkningsnivå.

Biverkningar av kemoterapi har en tillfällig effekt

Konsekvenserna av kemoterapi för prostatacancer, som någon annan cancer, har symtom på förgiftning. Doktorns uppgift är att hjälpa patientens kropp att hantera så snabbt och enkelt som möjligt. Dessutom kan biverkningarna av kemoterapi inte uppträda, och sällan när en patient kan manifestera alla de angivna symptomen:

 • illamående / kräkningar
 • generell svaghet,
 • diarré,
 • brist på aptit,
 • anemi,
 • yrsel,
 • förlust av hår,
 • snabb trötthet.

Det är värt att komma ihåg att när man ansöker Kemoterapi konsekvenser, i motsats till avancerad prostatacancer, är inte dödliga för kroppen och är tillfälliga.

Doktors onkologen, baserad på patientens allmänna tillstånd och svårighetsgraden av kemoterapi, bestämmer hur behandlingen ska behandlas - antingen inpatient eller öppenvård. Som ett resultat av behandlingen anses försvinnandet av alla tecken på prostatacancer ansett fullständig remission.

I vissa fall, är kemoterapi den enda alternativet vid behandling av cancer, såsom metastatisk och hormonresistent (okänslig för hormoner), prostatacancer (när hormonbehandling inte fungerar).

Kostnaden för kemoterapi för prostatacancer

Priset på 1 kurs av kemoterapi är 1900-3400 euro, beroende på läkemedlet (data för 2014). På detta sätt kostnaden för Den totala behandlingen av kemoterapi beror på antalet nödvändiga kurser, dosen och priset på den kemoterapi som används.

Mellan kurser erbjuder vi boende på hotell. I Tyskland finns många hotell i närheten av medicinska centra, med kliniker. Således kommer kostnaden för kemoterapi att öka till levnadskostnaden, men vi väljer dig ett hotell som är överkomligt och bekvämt när det gäller komfort. Med långvarig behandling, för att spara pengar, rekommenderar vi att hyra en lägenhet, som vi också hjälper till.

På organisationen av kemoterapi mot prostatacancer i Tyskland
vänligen ring:

i Moskva: +7 (495) 6621326,
(dygnet runt, på ryska)

i Tyskland: +49 152 31930411
(på ryska, tyska)

Hur kemoterapi fungerar för prostatacancer: Biverkningar

Prostatacancer är en ganska vanlig sjukdom hos den manliga hälften av 50-åringar.

Den högsta andelen registrerade fall (75% av fallen) faller hos män över 65 år och denna åldersgrupp hör till huvudriskgruppen.

Om sjukdomen

Enligt experter observeras denna trend av flera anledningar:

 • förändringar i hormonell bakgrund, obalans
 • ärftlig predisposition;
 • aggressivt inflytande av den yttre miljön (till exempel, UV-strålar bidrar till sannolikheten för mutation av celler i kroppen);
 • tunga och skadliga arbetsförhållanden (gummiindustrin, arbete med kadmium eller uran).

Det finns en hypotes om effekten av näring på sannolikheten för prostatacancer. I synnerhet, denna feta livsmedel, eftersom en stor mängd av absorberade animaliska fetter leda till en försämring i assimilering av vitamin A process och dess derivat, β-karoten, frisätts i små mängder, och i själva verket är den viktigaste faktorn av skydd mot uppkomsten av vissa typer av cancertumörer i inklusive maligna tumörer i prostatakörteln.

Kemoterapi för prostatacancer

Kemoterapi är processen användning av gifter och toxiner (kemoterapi) för behandling av aggressiva och resistent mot annan behandling av infektionssjukdomar, parasitsjukdomar och vissa typer av cancer.

Prostatacancer är en av de mest komplicerade när det gäller diagnos av cancer, eftersom den kan existera länge och inte åtföljas av några symtom.

Endast efter ett tag (för varje patient alla individuellt) på grund av sin storlek börjar tumören att påverka närliggande organ och ge metastaser.

Tryck på lymfkörtlarna och isolera specifika toxiska ämnen som hjälper till att diagnostisera problemet i tid och påbörja behandling i tid.

Om du hittar det minsta tecknet på att prostatacancer är närvarande, kontakta omedelbar närmaste klinik och ta en undersökning. Tidig diagnos ökar dina chanser för framgångsrik behandling dramatiskt!

Senare upptäckt av sjukdomen är ett stort problem, som senare stadium av sjukdomen, desto mindre sannolikt är den positiva effekten av behandlingen.

Det finns 4 etapper av prostatacancer och diagnostiska metoder:

 1. Tumören är liten i storlek och det är nästan omöjligt att upptäcka det med hjälp av palpation eller ultraljud.I detta steg, är ett effektivt sätt att identifiera problem en biopsi, i vilket fall behandlingen är så effektiv som möjligt, eftersom metastaser är inte ens en hög sannolikhet för hormonbehandling, extern balk eller brachyterapi skulle räcka.
 2. I detta fall kan tumören ibland detekteras genom palpation, ultraljud eller biopsi. Den andra etappen saknar också metastaser, så att tumören är bättre behandlingsbar. Oftast är förutsägelserna gynnsamma, och överlevnadshastigheten är 80-90%. För behandling, kirurgiska metoder, hormonell eller strålbehandling, anti-androgen monoterapi, ultraljudsablation och även i vissa fall kemoterapi används.
 3. Kännetecknas av det faktum att tumören växer bortom prostatakörteln, från vilken testiklarna främst lider. Metastaser i de tre faserna är oftast frånvarande, men det finns undantag. Det faktum att tumören redan har förflyttats utanför kroppen väsentligt komplicerar behandlingsprocessen, men som statistik visar, överlever de flesta patienter.
 4. I detta skede tumören sträcker sig bortom sädesblåsorna, även slå grann organ: det finns metastaser i regionala lymfkörtlar små bäcken och några andra närliggande organ (ensam). Tyvärr är stadium 4 mycket svårt att behandla, bara 20% av patienterna har framgångsrik behandling.

De flesta patienter går till kliniken med uttalade symtom:

 • svårighet att urinera
 • smärta i bäckenet
 • spotting i urinen;
 • generell försvagning och en känsla av utmattning.

När prostatacancer i de första etapperna är mycket sällsynt, finns det några symtom, så män på över 50 år rekommenderas starkt att genomgå en profylaktisk undersökning minst en gång var sjätte månad.

I de tidiga stadierna av denna typ av tumörer utvecklas mycket långsamt, är replikationshastigheten av muterade celler identiska med den med vilka friska som replikeras.

Det är därför att användningen av kemoterapi för prostatacancer i 1-2 steg anses vara ineffektiv och obefogad, eftersom cytostatika endast kan påverka celler med hög replikationsgrad.

Kemoterapi för prostatacancer är endast föreskriven i några få fall:

 • cancer i steg 3 eller 4;
 • förekomst av återfall efter tillämpning av andra behandlingar (radikal prostatektomi, högdos brachyterapi, brachyterapi med permanenta implantat);
 • hormonbeständig cancer (som ett resultat av hormonbehandling);
 • bildandet av metastaser (användning av östrogener, kortikosteroider, antiandrogener eller "Zoladex" är föreskriven).

Vid behandling av cancer, komplicerad av metastaser, föreskrivs kemoterapi som ett komplement till hormonbehandling, och i de tidiga stadierna av sjukdomen är det helt värdelöst. Ändå är kemoterapi-terapi för prostatacancer effektivare än exempelvis strålning, eftersom den endast riktas mot celler med ökad metabolism.

Hur passerar eller äger rum och vad kan det vara biverkningar?

Införandet av vissa kemikalier i kroppen stannar den ytterligare uppdelningen av de muterade cellerna, och som en följd dömer tumören. Varje fall är unikt, men oftare föreskrivs patienter 4-6 cykler av kemoterapi med intervall mellan cykler i månadsordningen.

Det finns 4 typer av kemoterapi:

 1. Preoperativ.
 2. Postoperativ.
 3. Förebyggande.
 4. Terapeutiskt.

Läkemedel administreras med hjälp av en dropper eller ges i form av tabletter, men tabletterna anses vara mindre effektiva, eftersom de är fyllda med fler biverkningar.

Dessutom följer vissa patienter inte strikta recept för att ta mediciner, vilket innebär att behandlingens effektivitet sjunker kraftigt.

Införandet av läkemedel intravenöst under strikt övervakning av läkare visar tvärtom sig bättre, eftersom påverkan av den mänskliga faktorn på behandlingsområdet är utesluten.

Kemoterapi i de avancerade stadierna av prostatacancer är en nödvändig men aggressiv behandlingsmetod, därför kommer förfarandena att åtföljas av ett antal biverkningar.

Biverkningar:

 • förlust av hår
 • illamående;
 • förstoppning;
 • minskad aptit
 • kräkningar;
 • skada på slemhinnorna i munnen av mag-tarmkanalen;
 • skada och död hos ett antal blodkroppar.

Alla dessa biverkningar bör inte skada patienter, eftersom detta mönster observeras hos alla patienter, utan undantag. Om förlorat hår, ögonfransar och ögonbryn också ingen anledning till oro - efter ca 2 veckor förnybara ögonfransar och ögonbryn, och återställa normal hårväxt på huvudet.

slutsats

Under kemoterapi, experter rekommenderar också att hålla sig till en kost som innehåller mycket protein livsmedel, äta mer grönsaker, samt att inkludera i din kost mjölkprodukter (förutsatt att din kropp normalt laktosintoleranta). Det är bäst att göra en diet, efter att ha rådfrågats i förväg med den behandlande läkaren.

Effektiviteten av kemoterapi i prostatacancer är sann eller mytisk?

Kemoterapi för prostatacancer riktar sig till användningen av cytotoxiska läkemedel, som är utformade för att blockera tillväxten och utvecklingen av maligna celler. Denna typ av behandling rekommenderas för obehandlad onkologi, med metastaser i benet och ineffektiva hormonbehandling. Cytotoxiska medel har olika verkningsmekanismer, men de har ett mål - förstörelsen av tumörceller.

Funktioner av prostatacancer

Onkologin i prostatakörteln är en malign lesion av organvävnaderna. Den vanligaste typen av prostatacancer är adenokarcinom. Den åtföljs av följande kliniska bild:

 • En trög urinström, som ständigt avbryts.
 • Nikturi (när nattdiuret råder över dagtid);
 • Konstant uppmanar;
 • Blod i urinen, spermier:
 • Pelvic syndrom i bäckenregionen;
 • Erection dysfunktion.

Orsakerna till sjukdomen var inte fullständigt förstådda. Dess utveckling påverkas av patientens ålder, genetiska faktor, ett överskott av animaliska fetter i kosten, en brist på vitaminer.

Utveckling i etapper:

 1. Det är extremt svårt att detektera kliniskt. Diagnosera endast efter biopsi och histologi;
 2. Sjukdomen är palpabel, detekteras med hjälp av instrumentella metoder;
 3. Växer ut ur kroppen
 4. Det sprider sig vidare till andra organ.

Därefter finns metastaser i lymfkörtlarna i det lilla bäckenet. Bestäm metastaser i ben och andra organ. Ofta förekommer tidiga metastaser innan prostatacancer kan identifieras.

Med benmetastaser

Metastaser påverkar vanligtvis ben med god blodtillförsel som ligger nära den underliggande skadorna. Under slag drabbade bäckenben, ryggradsdelar, lår.

 • Ett ökande smärtssyndrom i benet;
 • En fraktur, även om skadan inte var signifikant;
 • Märklig svullnad i området (särskilt väl sett där benen ligger nära benet).

Metoder för att bekämpa prostatacancer

För prostatacancer väljer vissa patienter radikal prostatektomi (orgeln är borttagen) eller strålbehandling (appliceras om tumören ligger utanför körteln). Nackdelen med den radikala metoden är antagligen inkontinens, erektil dysfunktion.

Prostataavlägsnande är lämplig för unga män med begränsad lokaliseringskreft, såväl som för patienter vars cancer har gått bortom kroppen, men kirurger kan ta bort tumören helt.

Kirurgi kommer inte att lyckas, det är även oacceptabelt om patienten tidigare har genomgått strålbehandling. Tänk på hur effektiv kemoterapi är.

Betydelsen av kemoterapi

Cytostatika, som används för kemoterapi i prostatacancer, kan blockera tillväxt och utveckling av cancerceller. I maligna celler, ökad metabolism, vilket säkerställer snabb tillväxt och utveckling.

Liknande funktioner finns även i människokroppens friska celler: i celler i tarmepitelet, hårsäckar, benmärg. Verkan av läkemedel för kemisk terapi riktar sig till förstörelsen av maligna celler, provar förekomsten av biverkningar.

Tidigare användes kemoterapi för prostatacancer, 3-4 steg för att lindra symtomen på sjukdomen eller med metastasering. Men senare användes sådan behandling för att bli av med sjukdomen. Kemoterapi används vanligen när hormonterapi inte har givit resultat, och i senare skeden.

Graden av uppdelning och utveckling av patologiska celler skiljer sig inte från graden av reproduktion och utveckling av friska celler. Av denna anledning ger cytotoxisk terapi inte en positiv effekt i det inledande skedet av cancer.

Effekterna av läkemedel för kemi riktas endast till celler som snabbt delar upp sig. Dess effekt är inte riktad mot ett organ (till skillnad från strålbehandling). Andra vävnader är alltid involverade i processen.

När gäller de?

Vanligtvis är kemoterapi ordinerad i slutstadiet, vid metastasering, som en extra behandling för hormonpreparat. Hormonbehandling stabiliserar processen hos de flesta patienter.

Om ineffekten av kryokirurgi eller prostatektomi, är patienten ordinerad hormoner. Gradvis minskar effekten av hormonella droger och ger inte längre den förväntade effekten. En malign tumör fortsätter att öka. Denna patologi kallas motstånd mot hormonbehandling. Därefter förskriva behandling med kemiska droger.

I sista stadiet, när hormonbehandling upphör att fungera, uppstår metastaser i benen. Och behandlingen med kemoterapi kan sakta ner eller till och med stoppa tillväxten av benmetastaser och lindra också smärtan och andra allvarliga symptom på cancer.

Biverkningar från behandlingen med kemikalier

Cytostatika förstör cancer, men även friska celler. Under behandlingen behandlas patienten ofta:

 • Släpp håret kraftigt ut;
 • Det finns illamående, anemi
 • Olika processer i kroppen störs;
 • Nails break;
 • Det finns ingen aptit;
 • Patienter är mer benägna att infektera sjukdomar;
 • Ulceration av munhålan framträder.

Margenceller lider också: antalet leukocyter, blodplättar och andra celler reduceras. Om de är bristfälliga kan infektiösa komplikationer utvecklas.

försiktighetsåtgärder

Kemikalier förblir i kroppen i upp till 8 dagar. Under behandlingen är det nödvändigt att följa hygienreglerna så att kära inte utsätts för dessa läkemedel:

 1. Tömning av blåsan endast när du sitter
 2. Tvätta toaletten varsamt varje dag;
 3. Spola kräkningar i toaletten;
 4. Använd kondomer under samlag.

Patienten måste också:

 • Konsumera upp till två liter vätska om dagen;
 • Försök att undvika förkylningar, virus, eftersom patientens immunitet försvagas.
 • Månad efter behandlingstiden, undvik att få solljus på huden.

kemikalier

Kemoterapi läkemedel används vanligen tillsammans med Prednisolon. Hans mottagning börjar dagen före kursstart och fortsätter hela kursen.

En grupp taxaner är en av de vanligaste bland de kemiska drogerna som används för att behandla prostata onkologi. De hämmar maligna celler, förhindrar deras reproduktion.

Taxanerna inkluderar:

 • Docetaxel - ett vanligt medel för behandling av körtelens onkologi. Tilldela för cancer i körteln, resistent mot hormonbehandling. Om det inte finns några resultat av behandling med docetaxel i kombination med Prednisolon, ersätts den senare med Cabazitaxel. Dessa medel förlänger patientens liv i flera månader. Sakta ner utvecklingen av cancerceller, lindra symtom, förbättra livskvaliteten. Ursprunget av dess grönsaker. Syntetisera från kemiska ämnen och dra nyckeln nålen europeisk;
 • Paklitaxel. Tilldela sig i avancerade stadier av onkologi eller i återkommande formationer. Det har en effekt på cellulära mikrotubuli, vilket gör att cellerna slutar röra sig. Gradvis förgås de;
 • Dzhevtana. Ämnet kabasitaxel i kompositionen har en positiv symtomatisk effekt, såväl som antitumöraktivitet. Dess användning ökar överlevnaden med ungefär ett och ett halvt år, minskar risken för dödsfall med 30%. Tillsammans med docetaxel orsakar det ofta allergier. Före behandlingen ges patienter antiallergiska läkemedel. De orsakar stickande känslor i händer och fötter, domningar.

Andra antineoplastiska medel

Mitoxantron är ett antitumörantibiotikum. Det hämmar tillväxten, utvecklingen och spridningen av cancerceller. Studier av amerikanska forskare har visat att Mitoxantron med Prednisolon ger patienten en symtomatisk effekt, men ökar också livslängden med i genomsnitt ett och ett halvt år.

Det drogs också slutsatsen att följande behandlingsschema är mycket effektivare: före den terapeutiska kursen, Mitoxantron + Prednisolon, ordinerades patienterna en treveckorsperiod av Docetaxel. Ett sådant system minskade de allvarliga symtomen på sjukdomen, ökade patientens livskvalitet, sänkte PSA-nivån och ökade överlevnadshastigheten. Men ibland finns det en utveckling av leukemi några år efter behandling med Mitoxantron.

Doxorubicin är utformat för att hämma bildandet av protein, vilket är huvudbyggnadscellmaterialet. Om du gör injektioner med detta läkemedel, kommer det ibland ut ur venen, liksom irritationen. Om det används för länge och okontrollerat, finns risk för att utveckla sekundär cancer. Läkemedlet är ordinerat för olika onkologiska sjukdomar.

Estramustin används också. I kombination med Taxol (från gruppen av taxaner) ökar effektiviteten av enstaka behandling med var och en av dessa läkemedel individuellt. Estramustin ensam påverkar inte alltid tumörens dynamik.

Komplett bortskaffande av prostatatumören uppträder endast i de inledande skeden, då den maligna neoplasmen ännu inte har spridit sig utanför organets gränser. Om dess spridning har börjat, och metastaser har också dykt upp, är hormonbehandling ordinerad. Om det inte finns något resultat eller utveckling av hormonresistent onkologi, föreskrivs kemoterapi.

Den exakta livslängden hos en patient, även med prostatacancer i fjärde graden, är nästan omöjligt att förutsäga. Detsamma gäller för prostatacancer med benmetastaser även efter kemoterapi. Allt beror på tillståndet för andra organ, spridningen av metastaser, toleransen av olika terapeutiska metoder. Självbehandling med onkologiska lesioner av prostata är oacceptabelt.

Kemoterapi för prostatacancer

Prostatacancer är den vanligaste manliga cancer och den högre nivån av vård i landet, desto mer dess medborgare har prostatacancer. I länder med en gles befolkning medicinsk hjälp prostatacancer sällan ingår i statistiken eftersom den inte upptäcks och inte på grund av det faktum att de inte blir sjuka. Naturligtvis i olika länder varierar förekomsten, även i den amerikanska svarta män blir sjuka oftare vitt, men mer än ett halvt sekel efter en viss ålder en tredjedel av dödsfallen från andra, icke-neoplastiska orsaker obduktionen konstate prostatacancer, inte hade lyckats bevisa kliniska tecken.

Varför hormonella droger slutar fungera

Kunskap om orsakerna till cancer växer gradvis, men tills tillräcklighet och tydlighet är fortfarande ganska långt. Det är känt att utvecklingen av prostatacancer stimuleras av manliga könshormoner, därav valet av läkemedelsbehandling som syftar till att stoppa produktionen av sina egna hormoner eller "neutralisering". Men det är också känt att prostatacancerceller hela perioden av ständig förändring: mutera, bygga upp sina egna kromosomer, låt integreras i DNA-strängen är inte en gen, och hela företaget av samma gener i allmänhet i varje förändring, att sträva efter evigt liv.

Kromosomernas avvikelser är mycket olika, de skiljer sig i tumörer från olika patienter, och även i samma patient är tumörställena inte på något sätt enhetliga på kromosomerna. I processen att utveckla cancer i genomet, finns det ytterligare förändringar, och i metastaser finns det inte alls de mutationer som var karakteristiska för den primära tumören som födde dem. Alla dessa förändringar leder till förlust av tumörkänslighet för hormonell behandling. Det händer inte omedelbart, men efter ca 1 till 3 år ändras den första behandlingen till ett annat alternativ, vilket hjälper ungefär ett halvt år 60-80% av patienterna. Men denna möjlighet till terapeutisk påverkan är också uttömd.

Vad är hormonoberoende?

En tumör som har förlorat sitt svar på en hormonell effekt kallas hormonbristande eller hormonoberoende. Men inte varje hormon självständighet innebär frihet från alla hormoner, är det ofta förlorad känslighet för androgener, och sedan under en tid, kan du ta till andra alternativ för hormonbehandling. Till exempel hälften av patienterna i adrenal hormoner - steroider eller ens kvinnliga hormoner stoppa tumörtillväxt kan vara ytterligare sex månader. Det är uppenbart att den andra halvan fortsätter utvecklingen av cancer, vilket visar fullständigt och sant oberoende från alla kända hormoner.

Det observerades att tre faktorer påverkar livslängden i förlusten av känslighet för hormonell verkan: tillväxten av PSA-nivån, förekomsten av uppenbara symtom på sjukdomen och massiviteten av tumörskadorna. Utan metastaser och med en ökning av PSA i genomsnitt kan du räkna med 2 års liv och lite mer. Med en liten metastatisk skada som inte visar kliniska tecken, är den genomsnittliga livslängden lite över ett och ett halvt år. Vid samma volym av tumören, men redan med symtomen på sjukdomen, lever de i genomsnitt i mindre än ett och ett halvt år. Den utbredda metastasen i vilken version som helst lovar, i bästa fall ett år.

Självklart är suspensionen av tumörtillväxt i sex månader mycket liten, men det är de genomsnittliga termerna av effektiviteten av behandlingen, i verkligheten kan det vara 10 månader eller bara 2 månader. Och där det bara är 2 månader är det nästan ingenting - dagarna flyger av fåglar. Sådant snabbt utvecklande skydd mot tumörbehandling är karakteristisk för unga och inte särskilt unga, men inte gamla män i full socialt aktiv ålder, när de bara lever och lever. För denna kategori av patienter har ordet "oberoende" en mycket bitter färg och lovar en nära befrielse från världsliga bekymmer. Vad ska jag göra?
Finns det några utsikter?

Det är dags för kemoterapi

Naturligtvis är kemoterapi för tolerans inte lika lätt som hormonalt, men detta är det enda alternativet när tumörnaturen avbryter andra möjligheter. Enligt godkänd standard startas behandling med en läkemedelskombination som visar maximal effekt. I verkligheten testas inte alla tillgängliga mediciner med alla befintliga cancerformer, det bästa är valt från dem som redan testats i praktiken. Kanske är det troligt att det blir så att det senare kommer att finnas ett effektivare läkemedel som kommer att rekommenderas som första botemedel.

Under tiden rekommenderar vi börjar kemoterapi, hormonoberoende prostatacancer med intravenöst dropp docetaxel var 3 veckor, men i sköra patienter kan administreras läkemedlet vid en lägre dos varje vecka. Vad är skillnaderna mellan "många och samtidigt" och "små och ofta" lägen? För det första är det naturligtvis i mindre toxicitet i det andra fallet mindre uttalat. Det verkar vara bra, men i kliniska studier förbättrade en veckovis introduktion livskvaliteten men påverkar inte dess varaktighet. Därför tvingas den andra regimen, men inte det bästa. Behandling utförs medan det finns en effekt eller biverkningar blir inte "dyrare än livet". Denna behandling kallas "första raden".
Avbryta behandlingen kan skada de perifera nervstammarna - senestopatii manifest stickningar, värkande, brännande, blåmärken slå nuvarande smärta. Patologiska känslor kan bli vedhållande, extremt störande och helt överta medvetandet. Inledningsvis med stickningar domningar visas - parestesi fötter och händer, reduceras eller förloras, vissa reflexer störd känslighet i fötterna och smalbenen lägre tredje. Nästa det gångstörning, när patienter ska se att styra inställningen av foten och avståndet från golvet till foten, och samordningsstörningar.

Detta är inte slutet på behandlingen

Prostatacancer är inte den mest känsliga för cytostatika, men inte hopplöst, så det finns en "andra raden" om det inte finns någon effekt av docetaxel - cabazitaxel (DZHEVTANA ® ). Båda läkemedlen tillhör en grupp av taxaner, och är inte en sarkasm av naturen som inte svarar på ett enda medel, svarar tumören på behandling med ett annat läkemedel med en liknande verkningsmekanism, medan den andra mekanismen av åtgärds droger reagerar inte.

Cabazitaxel (JEVTANA ® ) Redan störtade från arenan mitoxantron, docetaxel substitut för en lång tid, vilket visar större förväntade livslängden för patienter som behandlas med cabazitaxel. Förresten, i SWOG 99-16 docetaxel studie visade en fördel jämfört med mitoxantron under en kortare period än i en annan studie visat cabazitaxel också, har jämfört effekten av mitoxantron. Detta är uppmuntrande, det är möjligt att med tiden kan drogerna från den första och den andra ändras.

Icke desto mindre kräver den statliga behandlingsstandarden, som godkänts av de nationella kliniska riktlinjerna, behandling med docetaxel och cabazitaxel (JEVTANA) ® ) lämna "för senare". Och ingen statlig medicinsk institution har rätt att omorganisera behandlingen på platser, även om kliniska studier inte är till fördel för docetaxel. Nationella rekommendationer är inte bara ett kliniskt dokument, de tar hänsyn till statens förmåga att uppfylla sociala skyldigheter, det vill säga de är inriktade på "effektkostnad" -förhållandet.

Det är speciellt för en person att välja det bästa i allmänhet, inte bara i fråga om "liv och död". Vad kan göras om nya och effektivare droger finns tillgängliga, och statliga institutioner har inte förmåga att undvika genomförandet av nationella kliniska rekommendationer? Dessa frågor löses enkelt i kliniker utanför EU som är inriktade på globala hälsovärden. Och "European Clinic" bland dem.

Kemoterapi för prostatacancer

Tyvärr är ingen immun mot cancer. Enligt statistiken är en av de mest populära sjukdomarna hos män prostatacancer.

Manifestationer av sjukdomen gör sig kände när det gäller 3: e och 4: e graden av sjukdomen. På detta stadium hjälper kemoterapi, som har fördelar och nackdelar.

Förfarandet kombineras med ett kirurgiskt ingrepp. En person avlägsnas helt skadad organ, använd kemoterapi för att förstöra cancerceller, förhindra tumörtillväxt.

Indikationer för onkologi

De mediciner som används i proceduren förstör cancerceller som kan dela. Vid sjukdommens 1 steg uppträder aktiv celldelning, i vilket fall kemoterapi är ineffektivt.

Förfarandet utförs vid de tre stadierna av sjukdomsutvecklingen. Det finns chanser att återhämta sig utan återfall. Om kemoterapi genomförs på 4 etapper är risken för återhämtning liten. Kemoterapi ökar livslängden hos en cancerpatient. Hon är ordinerad för cancerpatienter om förfarandet är det enda sättet att hålla sig vid liv.

Kontraindikationer till proceduren

Under kemoterapi används giftiga mediciner som kan påverka patientens hälsa. Av denna anledning finns kontraindikationer för manipulation.

När kemoterapi är en metod för att rädda en person, kan läkare minska dosen av ämnet som används för att förhindra risken för biverkningar. Kontraindikationer för kemoterapi innefattar följande faktorer:

 • Anorexi eller svår uttömning av kroppen.
 • Kroniska leversjukdomar.
 • Allvarlig förgiftning.
 • Metastaser som trängde igenom patientens hjärna.
 • Metastaser syns visuellt.

Om det finns faktorer blir proceduren ineffektiv, det kommer att påverka patientens hälsotillstånd i negativ riktning. För att föreskriva en behandlingskurs med hjälp av giftiga ämnen undersöks patientens kropp.

Hur effektiv är proceduren?

När man uppfann de läkemedel som användes för kemoterapi är det svårt att säga om effektiviteten. I fonder, en hög koncentration av giftiga ämnen som förstörde cancerceller.

Utvecklade är milda droger. De minskar koncentrationen av giftiga ämnen, kompositionen innehåller droger som hjälper till att återhämta sig efter proceduren.

Förfarandet är effektivt om kroppen inte har metastaser. En hög roll spelas av mänsklig immunitet. Proceduren utförs i 4 steg, chanserna för återhämtning är ca 20%.
Kemoterapi utförs vid de tre stadierna av sjukdomsutvecklingen, chanserna att återhämta sig med 60%.

Biverkningar

De läkemedel som används vid kemoterapi är mycket skadliga för människokroppen. Under forskningen har forskare kunnat förbättra sin komposition, biverkningar uppträder ofta.

Giftiga ämnen kan förstöra celler från dessa inre organ.

Biverkningar inkluderar:

 • Undertryck av mentala tillstånd.
 • Håravfall på kroppen.
 • Konstant svaghet, aptitlöshet.
 • Illamående och kräkningar, upprörd av stolen.
 • Förstöring av kroniska sjukdomar.

Hur är prostatacancer kemoterapi gjort?

För hög effektivitet utförs prostata-kemoterapi i flera steg. Du kan använda mediciner, sätt att införa drogen i kroppen är olika. Förfarandet utförs intravenöst. Kroppens svårighetsgrad och egenskaper kommer att kräva dosering.

Det första förfarandet består av en kombination av läkemedel, injicering av dem intravenöst. Patienten ges tid att återhämta sig. Efter 3-6 veckor föreskrivs en upprepad behandling av kemoterapi. Andra gången läkemedlet används. För patientens återhämtning behövs flera kurser, som äger rum om några månader.

Efter proceduren förblir patienten i 1-2 veckor i en sjukhusinställning under överinseende av läkare.

Rehabiliteringsperiod efter onkologi

Efter en behandling med kemoterapi föreskrivs växtbaserade läkemedel som återställer friska celler i kroppen.

Observera livsstil:

 • Ät rätt. Kemoterapi verkar negativt på magen, du måste ta sparsam mat. Avvisa från alkoholhaltiga drycker, rökning, rökt och fet mat.
 • Kroppen har återhämtat sig - drick rent vatten.
 • Kroppen är försvagad, det är rekommenderat att undvika hypotermi, att skyddas mot förkylningar.
 • Läkemedel ska tas som föreskrivet av läkaren. Han förskriver läkemedel som påverkar tillståndet i mage och lever slemhinna.
 • Det rekommenderas att vara utomhus, måttlig motion och gå.

Efter kemoterapi är en läkarbesök en gång i månaden ett måste. Förfarandet har biverkningar och nackdelar, men kemoterapi för prostatacancer i 4: e graden är en chans till återhämtning.