Huvud
Symptom

Ofta föreskrivna läkemedel för behandling av kronisk prostatit hos män

Prostatit är en patologi för behandlingen som det är nödvändigt att ta ett komplex av medicinska preparat som syftar inte bara till att minska symtomen, men också för att eliminera den verkliga orsaken till betennandet i körteln. Bland hundratals läkemedel har vi identifierat de mest effektiva läkemedlen för snabb och produktiv behandling av prostatit.

Lite om prostatit

Den vanligaste sjukdomen hos det manliga reproduktionssystemet är prostatit, vilket manifesterar sig i form av intensiv inflammation i prostatakörteln. Prostatens patologi åtföljs av obehagliga symptom, för vilka det är nödvändigt att använda medicinsk terapi.

Oftast klagar patienterna på följande symptom:

 • I perinealområdet finns obehagliga känslor som gradvis utvecklas till smärtsyndrom.
 • Vid avföring och urinering finns det en känsla av obehag;
 • Känslan av blåsans fullhet försvinner inte ens efter det töms.
 • Urineringsprocessen är störd - blir trög och intermittent;
 • Erectiv funktion bryts, vilket uttrycks i okontrollerad erektion och snabb utlösning;
 • Med patologins progression är det en markant minskning av sexuell lust;
 • Det finns tecken på kronisk trötthet och apati.

Grupper av läkemedel för behandling av kronisk prostatit

Komplex behandling av prostatit består av användningen av flera grupper av läkemedel.

De tillåter att normalisera utflödet av lymf, ta bort inflammation, eliminera smärt syndrom, återställa både immun och nervsystem.

För detta ändamål föreskriver specialisterna följande farmakologiska grupper av läkemedel:

 1. Antibakteriella läkemedel (antibiotika i form av tabletter, suspensioner och injektioner);
 2. Läkemedel som hör till NSAID-gruppen
 3. Hormonala medel som möjliggör en snabb terapeutisk effekt;
 4. Spasmolytiska droger;
 5. Alfa-blockerare;
 6. Relaxants (muskler);
 7. Bioregulatoriska peptider;
 8. Förberedelser baserade på växtråvaror (fytopreparationer).

Också beroende på patientens allmänna tillstånd kan läkaren ordinera immunmodulatorer och läkemedel vars syfte är att toning och öka energi och prestanda.

Det är den komplicerade tillämpningen av ovanstående grupper av läkemedel som gör det möjligt att inte bara avlägsna patologi så snart som möjligt utan även för att förhindra återinflammation (sjukdomsfall).

Antibakteriella läkemedel

Den vanligaste orsaken till förekomst av patologisk inflammation i prostata är intag och vital aktivitet hos patogener, såsom stafylokocker, streptokocker, klamydia, ureplazma eller mykoplasma. Dessa mikroorganismer påverkar selektivt prostata och andra organ i excretionssystemet.

För att fullständigt eliminera både själva organismerna och produkterna av deras vitala aktivitet införs antibakteriella läkemedel i kroppen som skapar tillstånd som är ogynnsamma för patogener.

För behandling av prostatit används följande grupper av antibiotika:

 • Aminopenicilliner är läkemedel som ordineras under perioden för förvärring av kronisk prostatit. Dessa inkluderar Augmentin, Amoxiclav, Amoxicillin.
 • Cefalosporiner är antibiotika, som ordineras i 70% av kronisk prostatit. Representanter för denna grupp av droger är cefalexin, ceftriaxon, zufuroxim.
 • Fluoroquinoloner är inte mindre effektiva läkemedel som har förmågan att koncentrera sig i körtelvävnaden och ge en varaktig terapeutisk effekt. Representanter - Ciprofloxacin, Glevo, Levofloxacin, Ciprinol.
 • Makrolider är antibiotika som är effektiva mot atypiska mikroorganismer. Till denna grupp av droger kan hänföras Sumamed, Azitomycin, Clacid, Azitrox, Zitrolide.

Om lesionen av prostata orsakas av flera olika typer av mikroorganismer innefattar antibiotika sådana läkemedel som Metronidazol, Biseptol, Tetracyklin, Ornidazol.

Dosering av antibakteriella läkemedel väljs endast av en läkare. Specialisten tar hänsyn till graden av prostata skada, patientens allmänna tillstånd, ålder och kroppsvikt.

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel

Ett lika viktigt stadium i behandlingen av prostatit är användningen av antiinflammatoriska läkemedel. Antibiotika förstör förstås den patogena floran, och NSAID-lindrar lindrar inflammation, vilket normaliserar blodcirkulationen i prostata och utflödet av lymf.

Det bör noteras att för behandling av prostata rekommenderas att endast NSAID-preparat används i form av rektala suppositorier. Varför? Detta beror på det faktum att den aktiva substansen genom kärlväggen kommer att nå körteln snabbare och effekten blir mer uttalad. Självklart, om patienten diagnostiseras med tarmskador, då är det i detta fall föreskrivna tabletter för läkemedel.

Antiinflammatoriska läkemedel för prostatit är indelade i två grupper - direkt NSAID och läkemedel som innehåller antiinflammatoriska komponenter av vegetabiliskt och animaliskt ursprung. Följande läkemedel hänvisas till NSAID-gruppens medel:

 • Diklofenak och dess derivat - Voltaren, Diklak, Diklovit, Naklofen;
 • Ibuprofen och dess analoger är Nurofen, Faspik;
 • Indometacin.

De ovannämnda läkemedlen i behandlingen av inflammation i prostatakörteln är emellertid sällan föreskrivna, eftersom de antiinflammatoriska medlen från växt och animaliskt ursprung är säkrare:

 • Propolis - suppositorier, som innehåller ett naturligt anti-inflammatoriskt medel propolis. I vissa variationer kan läkemedlets sammansättning hittas inte mindre användbar substans, som inte bara har antiinflammatorisk, men också immunostimulerande effekt - sulfidmudslam av Tambukansjön.
 • Tiatriazolin suppositorier är ett preparat med en unik komposition som möjliggör att effektivt minska inflammationen i prostata och påskynda regenerering av vävnader, vilket underlättar sjukdomsförloppet och främjar en snabb återhämtning.
 • Prostopin är ett stötpiller som har en komplicerad effekt på kroppen. Prostopin visar antimykotisk, analgetisk, immunostimulerande och toningaktivitet. Sammansättningen av detta läkemedel omfattar både biodlingsprodukter, såväl som blompollen, vax och royal gelé.
 • Prostatilen - en beredning gjord på basis av körtelvävnad av nötkreatur. Aktivt fungerande ämnen gör det möjligt att påskynda processen med utflöde av prostats utsöndring, normalisera blodcirkulationen i körteln, minska smärtsamma känslor (inklusive vid urinering). Korrekt och regelbunden användning av detta läkemedel gör det möjligt för dig att återställa en kvalitet erektion och ejakulation, vilket också bidrar till normalisering av en psykisk tillstånd hos en man.
 • Ichthyol suppository - visa en uttalad antiinflammatorisk effekt, men när man använder denna medicinering, uppnås inte en analgetisk effekt. Ichthyol förbättrar cirkulationen i prostata och refererar till hypoallergena medel.

Hormonala preparat

Om antiinflammatoriska och antibakteriella läkemedel inte klarar av inflammationsprocessen, tar experter tillvägagångssätt för läkemedel som innehåller hormoner i deras komposition. Urvalet av hormonella läkemedel är en ganska svår uppgift, eftersom läkaren behöver förskriva ett läkemedel vars terapeutiska effekt kommer att maximeras.

Hormonala läkemedel vid behandling av kronisk prostatit är uppdelade i flera typer:

 1. Preparat som innehåller glukokortikosteroider (från binjurskortet);
 2. Läkemedel som direkt påverkar männs reproduktiva funktion
 3. Läkemedel som visar sådana funktioner som resorption av ärrvävnad, normalisering av den gemensamma hormonella bakgrunden etc.

Till de starkaste men inte säkra hormonella drogerna vid behandling av prostata sjukdomar kan tillskrivas läkemedel Sustanon - 250.

Sammansättningen av detta läkemedel innefattar fyra former av testosteron (propionat, fenylpropionat, isokapranat och dekoat).

Sustanon - 250 uppvisar alla nödvändiga egenskaper vid behandling av kronisk prostatit - minskar inflammation, normaliserar produktionen av hormoner i männens kropp, förbättrar spermatogenesen.

Analogen av läkemedlet Sustanon - 250 är läkemedlet Omnadren 250.

För att normalisera utflödet av sekret från prostatahålan, föreskriver effektiv resorption av ärrvävnaden och reducerar ödemspecialister Lydase, som innehåller enzymet hyaluronidas (extraherat från testjur från tjurar).

Till mindre föreskrivna hormonella läkemedel ingår följande läkemedel:

alfa-blockerare

Läkemedel i denna grupp kan säkert tillskrivas den andra raden av läkemedelsterapi för kronisk prostatit. Alfa-adrenoblockers är ansvariga för normaliseringen av funktionen hos receptorer av nervändar i prostatakörteln. Det är under den inflammatoriska processen att en spasm av släta muskler (urinrör och urinblåsa) observeras, vilket stör det normala utflödet av urin. Därför är den viktigaste uppgiften för denna grupp av droger att minska spasmen och följaktligen minska smärta.

Representanter för alfa-blockerare:

Den bästa produkten av denna grupp är Omnic.

Omnik har de minst uttryckta biverkningarna, och den systematiska användningen av tamsulosin normaliserar urinering och minskar blåsans ton.

Användningen av Omnic-läkemedel eller andra läkemedel i denna grupp är endast effektiv vid komplex behandling av kronisk eller akut prostatit.

Spasmolytiska medel och relaxanter

Relaxants har en avkopplande effekt på musklerna i perineum. Släckning av släta muskler kan minska trycket på bäckenet och minska smärtan avsevärt. De mest kända relaxanterna för prostatit inkluderar:

Vanligtvis är dessa läkemedel förskrivna i kombination med antispasmodik, som slappnar av musklerna i kärlen, normaliserar blodcirkulationen och utflödet av sekretionen av prostatakörteln. De mest kända antispasmodikerna är No-Shpa och Baralgin.

Bioregulatoriska peptider

För gruppen av bioregulatoriska peptider är preparat som innehåller komponenter i körteln hos nötkreatur i deras komposition. Huvudsyftet med användningen av bioregulatoriska peptider är normalisering av metaboliska processer i prostatakörteln och accelerationen av den regenerativa funktionen (cell- och vävnadsförnyelse).

Bioregulatoriska peptider kännetecknas av effektiviteten, säkerheten och hastigheten på inverkan på patologi. Följande läkemedel kan klassificeras som läkemedel i denna grupp:

Fitopreparat

Många specialister, på lika villkor med hormonella och antiinflammatoriska läkemedel, föreskriver medel baserade på växtråvaror. Fytopreparationer är både infusioner, avkok och te och färdiga tablettdosformer.

För behandling av kronisk prostatit rekommenderas att man använder infusioner och avkok från följande växtmaterial:

 • Blommor skummande;
 • St John's wort leaves;
 • Växter av malurt
 • Bladen växlar;
 • Humlekottar;
 • Roten är elekampan;
 • Gräs häststångsfält;
 • Hallonblad;
 • Ayrs och altheas rot
 • Kamomillblommor;
 • Blad av nässla.

Om det inte finns någon tid och ingen önskan att förbereda hemlagad infusioner och avkok, kan du använda färdiga fytopreparationer. Den bästa växtmedlet för prostatit är Prostamol - uno. Sammansättningen av detta läkemedel innefattar ett alkoholextrakt av palmfruktkrypning, vilket reducerar hyperplasi av prostata, reducerar inflammatorisk process.

Också bland fytopreparationerna kan identifieras Prostanorm, som innehåller örtjorden, gyllene halsgras, lakritsrot och roten till Echinacea purpurea. Prostanorm har antiinflammatoriska, antibakteriella och immunostimulerande effekter på patientens kropp.

slutsats

För att bota kronisk prostatit är det nödvändigt att kontakta en specialist som ordinerar det optimala behandlingsregimen för medicinska preparat. Huvudbehandlingsregimen för prostatit består av att ta antibiotika, NSAID och bioregulatoriska peptider.

Långtidsanvändning av antibiotika leder till ett brott mot mikroflora i tarmarna. Därför bör du ta laktobaciller och bifidobakterier. När det gäller NSAID påverkar denna grupp av läkemedel magan. För att minska risken för sår bör erosion eller gastritis ta antacida preparat.

Drogbehandling av prostata hos män: hur man behandlar och vilka mediciner som ska användas

Den 21: a århundradet övergång till stillasittande stillasittande livsstil orsakade spridningen av prostata sjukdomar av olika former och genesis.

Medicin har varit och är fortfarande det mest effektiva sättet att behandla dem. Andra metoder för prostata terapi används som komplementära och förstärkande.

Vilken läkare kan ordinera mediciner?

Från en prostata av ett läkemedel utan referens från läkaren att inte acceptera. Endast på utser urologen. Med ett adenom i prostata är det nödvändigt att ansöka om androlog vid sin närvaro i den givna vårdavdelningen, i frånvaro - även till urologen. För behandling av prostata är läkemedel ordinerad av onkologen.

Sjukdomar i prostata

Den största svårigheten att diagnostisera prostata sjukdomar - symptomen och den kliniska bilden i de flesta av dem är exakt densamma. Huvudet av tecknen på att en man har startat en av följande prostata sjukdomar är svårighet med urinering. De härrör från det faktum att den förstorade i storleken av järn komprimerar urinrörets kanal.

Avgränsa följande patologier av prostata.

prostatit

De var sjuka eller sjuka hälften av alla män. Generellt förekommer prostatit hos personer med det starkare könet över fyrtiofem.

skilja:

 • akut infektiös;
 • kronisk infektiös;
 • kronisk icke-bakteriell;
 • kronisk asymptomatisk prostatit.

Den vanligaste orsaken till prostatit är en bakterieinfektion. Många artiklar av denna resurs ägnas åt prostatit och metoderna för dess behandling.

Ett exempel på en effektiv prostata medicin är listan:

 • injektioner av antibiotikumet "Ceftriaxon";
 • Injektionen av nonsteroid Ketorolac för att lindra akut smärta;
 • tabletter "Dalfaz" för att förbättra urinering;
 • komplex injektion "Prostatilen".

Adenom av prostata

Prostata adenom är en ökning av prostata storlek på grund av en godartad tumör i den. När sjukdomen utvecklas, ersätts prostatacellerna gradvis av en bindväv. Den förstorade prostaten pressas av urinledaren.

Detta är en åldersrelaterad prostata sjukdom, manlig klimakteriet. De första tecknen kan dyka upp i trettiofem år, hälften av patienter äldre än 65 lider av adenom.

När sjukdomen fortskrider i sin rena form skiljer sig sjukdomen:

 • frånvaro av smärta i bäckenregionen
 • utsöndring av blod i urinen;
 • ökad svårighetslösning
 • frekventa önskningar, särskilt på natten
 • svag, intermittent urinström;
 • känsla av blåsans konstanta fullhet, även efter att ha lämnat toaletten.

Dessa symtom kan öka eller minska, ofta oavsett kurs och närvaro av behandlingen.

Deras amplifiering observeras:

 • med stress
 • dricka alkohol
 • parallellt med prostatit.

Tabletter från prostata (namn) vid första steget av prostata adenom:

 • antibiotikum "levorin";
 • injektion av nonsteroid Ketorolac för att lindra smärta
 • tabletter "Dalfaz" för att förbättra urinering;
 • komplex injektion "Prostatilen";
 • "Interferon" för att förbättra immuniteten
 • "Finasteride" (tabletter) - ett hormonalt läkemedel från prostata för män;
 • medel för att förbättra blodcirkulationen "Trental";
 • inhibitor av 5-alfa-reduktas doxazosin.

I de efterföljande stadierna av prostata adenom behandlas kirurgiskt används läkemedel vid remissionstiden. Om nodal hyperplasi (en typ av adenom) läs här.

vesiculitis

Vesikulit (akut, kronisk) - inflammation i vesiklar (seminala vesiklar), vilket återspeglas i prostata tillståndet. Vanligtvis är det en komplikation av obehandlad uretrit, prostatit, gonorré.

I akut form känns patienten smärta vid avföring, ejakulering, och i sedvanliga vätskan märks bloddroppar. Temperaturen stiger. Den kroniska formen åtföljs av trubbiga smärtor på olika ställen i det lilla bäckenet med urinering.

Det behandlas med antibiotika, droger från makrolidgrupper och fluorokinoloner. Anestesi, laxermedel och bäddstöd är föreskrivna. Suppuration avlägsnas genom kirurgi.

Efter normalisering av temperaturen rekommenderas fysioterapi:

 • badtunnor;
 • värmekuddar;
 • massera genom ändtarmen av seminal vesiklar.

I avsaknad av resultatet - blåsning av blåsorna, deras tvätt, massage.

karcinom

Prostatacancer är en malign tumör. Oftast händer det hos män över åttiotalet. Orsaken till förekomsten är inte exakt fastställd. Det var en ökad förekomst bland personer vars släktingar led av ett sådant syndrom, liksom män vars kost upptas av animaliska fetter.

I ett tidigt skede är prostatacancer ofta asymptomatisk. Vidare åtföljs utvecklingen av sjukdomen av symptom som liknar prostata adenom och prostatit.

Den tredje etappen kännetecknas av:

 • smärta i perineum
 • minskad erektion.

I sista skedet i benen intill körteln förefaller organen metastaser.

Det behandlas uteslutande genom kirurgisk ingrepp i en medicinsk institution. För mer information om olika tumörer, se vår artikel.

sarkom

Sarkom - skiljer sig från prostatacancer genom att främst spridas bland ungdomar. Symtomen är desamma som med onkologi. Mycket allvarlig smärta i underlivet, i perineum vid metastaseringsstadiet. Han behandlas kirurgiskt i en medicinsk institution.

Prostata cyst

Det är bildandet av områden i prostatan fyllda med vätska. Ofta förekommer cystor i prostata tills organet upptäckts av misstag under undersökningen. På detta stadium föredrar läkare observation, föreskriva medicinering.

Vid urinering och erektionsstörningar föreskrivs en punktering: kaviteterna är genomborrade, en speciell lösning införs i dem. Med stora håligheter föreskrivs suppuration kirurgi.

Stenar i prostata

Dras av stagnation av prostatahemligheten på grund av inflammation i körteln, som komplikationer efter skador och operationer, tränger ibland från njurarna. I sin rena form manifesterar prostata stenar sig inte. Men med infektionens inflytande löser mikroorganismer på dem, vilket leder till konsekvenser och symtom som liknar bakteriell prostatit.

Behandling av prostata hos män - läkemedel:

 • mottagning av antibiotika;
 • antiinflammatoriska läkemedel;
 • sjukgymnastik;
 • folkmekanismer;
 • kirurgiskt;
 • laseravlägsnande.

skleros

Med skleros (fibros) är prostaten skrynklig på grund av degenerationen av klyftan och spridningen av bindväv, vilket gör att urinledaren, de sämsta kanalerna, klämmer.

Som ett resultat, patienten:

 • förlorad sexuell lust;
 • smärta i perineum
 • retention av urinering
 • trög ström av urin;
 • blåsan är inte helt tömd.

Skleros utvecklas vanligtvis från kronisk prostatit i avsaknad av behandling, försvagning av immunitet, allergier, mekaniska effekter på körteln.

Distinguish det från prostatit och adenomdiagnostik med hjälp av:

 • TRUSY prostata (ultraljud av prostata genom ändtarmen);
 • Röntgen av prostata;
 • MRI av prostata.

En farlig sjukdom uppstår hos medelålders män.

Ren läkemedelsbehandling av prostatakörteln är värdelös, kirurgisk ingrepp är nödvändig. Men även det garanterar inte botemedel. Om otillbörliga åtgärder vidtas leder sjukdomen till brist på styrka, infertilitet, prostatacancer.

abscess

När abscessen uppträder, kommer suppuration av vävnad från körtelvävnaden från körens infektionssjukdom mot bakgrund av hypotermi, venös stasis, nedsatt immunitet och diabetes mellitus.

symptom:

 • smärta i perineum
 • svårighet med urinering
 • allmän förgiftning av kroppen
 • temperatur till fyrtio och däröver;
 • svåra frossa;
 • svettning;
 • hjärtklappning;
 • smärta vid urinering, avföring
 • bildandet av rundhet över pubis;
 • vid avbrott i en abscess - pus i urinen och avföring.

Hur man behandlar prostata hos män, vilka läkemedel?

Med prostatit och andra infektionssjukdomar i prostata

Indikation - förekomst av infektion, bakterie, virus eller svamp.

Kontraindikationer - resistens mot denna typ av antibiotika, alkoholintag.

När man väljer ett antibiotikum bör det förstås att det finns ett stort antal av dem, och alla hjälper på något sätt till att utrota skadliga mikroorganismer. Bredspektrum antibiotika verkar på alla patogener, men mycket effektivare droger för prostata, fängslade av skaparna för specifika mikroorganismer. Specialiserade antibiotika bekämpar specifika typer av mikrober mycket bra, men de brukar också ha ett brett spektrum av åtgärder.

Disorderly, slumpmässig mottagning av antibiotika skadar bara behandling. Mikrober anpassar sig till nya märken snabbare än läkemedelsföretag lyckas ändra dem.

Vad du läser i katalogen om ett mycket effektivt läkemedel för tjugo år sedan, för idag är det sannolikt, hopplöst föråldrat.

Individuell missbruk förekommer i kroppen hos en viss patient, om han tidigare använt detta antibiotikum.

Valet av en viss typ av antibiotikum beror på vilken typ av patogen som detekteras. Identifiera det genom laboratoriemetoder.

Därför skyndar inte goda läkare att förskriva ett antibiotikum, för det första förskriver de en analys av prostatajuice för att identifiera patogenen. Därefter görs en annan analys för att bestämma reaktionen av denna patogen speciellt i patientens kropp till ett antal antibiotika som är mest lämpade för dess förstöring.

Allmänna rekommendationer för att ta antibiotika:

 1. Antibiotika förstör inte bara skadliga mikroorganismer, men också infödda mikroflora. Efter att ha tagit dem rekommenderas det att förskriva mottagandet av probiotika för att återställa det.
 2. Antibiotika orsakar ibland allergier, kandados. Om det finns sådan föreskriva en kurs av antihistaminer för behandling av prostata hos män.
 3. Långvarig (mer än två veckor) mottagande av antibiotika förstör levern. Mot denna utnämna en kurs av hepatoprotektorer.
 4. Tabletter för prostatakörteln tas för mat. Antibiotika förstör slemhinnan i magen. Mellanmålet sparar dig från ett sår.
 5. Det är förbjudet att minska doserna på egen hand, även om du tror att du har återhämtat dig och inte har någon ytterligare behandling. Om du gör det kommer den obrutna fienden att återvända!

Akut infektiös prostatit behandlas med specialiserade antibiotika i tre till fem veckor med snabb behandling. Effekten efter att ha tagit mediciner från prostata hos män känns redan under de första dagarna. Med överensstämmelse med systemet för att ta mediciner, återhämtar patienten helt. I slutet av kursen tar de igen test. När du upptäcker patogener, upprepa kursen.

Vanligtvis med akut bakteriell prostit behandlas de med fluorokinoloner. De är effektiva mot många bakterier, tränger in i körteln och ackumuleras i den.

Än att behandla en prostata hos män - läkemedel?

Behandling av prostata är medicinering:

 • "Ofloxacin";
 • "Ciprofloxacin";
 • "Gatiloksatsin";
 • "Moxifloxacin";
 • "Lomefloxacin".

"Cefotaxim" är mycket effektiv, har inga biverkningar. Norfloxacin, förutom att bekämpa infektion, har en immunmodulerande effekt.

"Zovirax", "Gerpevir" används för virusinfektion i prostata.

Fler antibiotika för behandling av prostatit:

Antibiotika av alla listade arter tas i form av injektioner (mest effektiva), rektala suppositorier, tabletter.

Om patienten inte botas, behandlades han felaktigt, sjukdomen blir kronisk. Det är mycket svårare att bota. Patienten känner inte de första resultaten om några veckor. Kurserna upprepas många gånger, ibland med avbrott. Återhämtningen kommer att vara i upp till sex månader och mer, särskilt om kosten inte respekteras.

Med kronisk prostatitutnämning:

De är särskilt effektiva vid kongestiv inflammation: den patogena floran utvecklas intensivt exakt mot bakgrund av ackumulering av sekretioner. Sammanställningen av antibiotika i körteln bidrar till att förhindra återfall.

För att besegra prostatit används sex grupper av anitobiotika:

Brett spektrum av åtgärder:

 1. penicilliner
  Den äldsta gruppen antibiotika, som är väl studerad. Läkare vill förskriva dem för behandling av prostata: här kommer du inte att misstas. Men i de flesta fall är deras effektivitet lägre än för moderna medel.

Amoxiclav - pulver, tabletter, oral suspension. En enstaka dos på 250-500 mg, dagligen - upp till 2000 mg, det vill säga tre till fyra gånger om dagen.

Amoxicillin - tabletter. En enstaka dos av 500-1000 mg, dagligen - upp till 3000 mg, det vill säga tre till fyra gånger om dagen.

 • Aminoglikazidy
  De används när en specifik patogen av prostata sjukdom inte detekteras.

  Gentamicin - endast injektioner. 2-5 mg per kilo av patientens vikt, en till tre gånger om dagen.

  Kanamycin är bara en injektion. En engångsdos på 500 mg, dagligen 1000-2000 mg. 2-4 gånger om dagen.

  5-NOC-dragee. Endosdos på 100-200 mg, dagligen upp till 800 mg. 4 gånger om dagen.

 • makrolider
  Deras fördelar är låg toxicitet, de ackumuleras i vävnaderna i prostata och fortsätter att fungera länge.

  Josamycin - tabletter. En engångsdos på 250 mg, 500 mg, 750 mg, dagligen - 1000-2000 mg. Tre gånger om dagen.

  Azitromycin - tabletter, pulver till injektion. Endos 150, 300 mg, daglig - 300, 600 mg. En eller två gånger om dagen.

 • Specialiserade antibiotika:

  1. Tsefalospariny
   De används mot anaeroba infektioner i prostata, proteser, hemofila stavar, streptokocker, stafylokocker.

  Ceftriaxon - Endast injektioner intramuskulärt, intravenöst. Hosta en gång om dagen för 1000-2000 mg.

  Cefuroxim - Endast injektioner intramuskulärt, intravenöst. En enstaka dos av 750-1500 mg, daglig 2000-6000 mg. Tre gånger om dagen.

 • tetracykliner
  Mot chlamydia, mykoplasma.

  Tetracyklin - tabletter. Enkeldos - 250 mg, dagligen - upp till 1000 mg. 4 gånger om dagen.

  Doxycyklin - tabletter. Enkeldos - 100 mg, dagligen - 200 mg. Två gånger om dagen.

 • fluorokinoloner

  Inte droger av val. Utmärkt tränger in i prostatavävnaden och ackumuleras där. Bra mot gram + och grambakterier, klamydia, ureaplasma, mycoplasma gardnerella.

  Oflaksakin - kapslar av 200 mg, 400 mg. 1 gång per dag.

  Ciprofloxacin - tabletter, injektioner. Endosdos 200 mg, 400 mg. Dagligen - upp till 800 mg. Två gånger om dagen.

 • Med prostata adenom

  Levorinum Det finns data om effektiviteten att ta detta antibiotikum för att minska storleken på prostata adenom, dysursfenomen. subjektiv förbättring av hälsan.

  Tabletter 500 000 enheter, tabletter kind för att suga 500 000 enheter. brun, söt, med smak av kakao, vanillin.

  I förpackningen - 25, 50, 100 stycken. Tabletterna tas oralt 4 gånger om dagen. Kursen är tre månader. Två veckor efter examen kan kursen upprepas.

  Kontraindicerat i sjukdomar i mag-tarmkanalen, lever, sår. När du tar det måste du övervaka dess effekt på levern

  Försök inte förskriva en prostatabehandling med antibiotika, baserat på ovanstående. Det ideala systemet som passar alla finns inte. Individuellt behandlingsschema bestäms endast av en läkare.

  Även ett glas vin vid middagen neutraliserar effekten av antibiotika. Gå med i ett samhälle av nykterhet för behandlingsperioden.

  Andra mediciner

  Med prostatit

  Nesteroidy. För att eliminera smärta i ljummen och perineum applicera icke-steroider. De bästa av dem - "Diclofenac", "Ketorolac"). På samma sätt används ketoprofen, ibuprofen, meloxikam (tabletter, injektioner, suppositorier för prostata) enligt ett liknande schema. Intag av dessa läkemedel, för behandling av prostatakörteln hos män, påverkar matsmältningssystemet negativt. Mottagningssystemet är därför vanligtvis tre dagar, då fortsättningen efter ett veckans intervall. "Ketorolac" tas en gång, endast med akut smärta.

  Spasmolytika. Om orsaken till smärtan inte är själva inflammationen, men spasmen av perineala muskler med stillastående prostatit, spasmolytika, är muskelavslappnande medel bra.

  För att förbättra urinering - en grupp av alfa-1-blockerare:

  • Tabletter "Dalfaz", "Kamiren", "Sonirid Duo";
  • Blockers av alfa-adrenoreceptorer i form av kapslar, tabletter. Denna grupp av droger påverkar de släta musklerna i själva körteln och själva blåsan. Under deras åtgärd är urinen bättre fördelad och tömd bort. Exempel: Doxazosin, Tamsulosin, Omnic.

  För att förbättra immuniteten. Även i närvaro av skadliga faktorer kan patologin inte vara om patienten inte hade minskat immunförsvaret för prostata.

  För att öka den används immunmodulatorer:

  • tabletter "Tactivin", "Interferon", ökande immunitet;
  • "Levamisol" - stimulator av T-lymfocyter;
  • tabletter, inklusive natriumkärnat, ökar aktiviteten hos makrofager;
  • läkemedel "Immunal", "Metilitacil" för att höja cellulär immunitet.

  Fitopreparat inte så snabbt och effektivt, men ofarligt.

  De innehåller mineraler, växtbaserade extrakt som har en komplex handling:

  • lindra inflammation
  • smärta;
  • spasmer i körteln;
  • vissa dödar även bakterier.

  De är lämpliga för regelbunden tillträde under sjukdom, eftergift och för profylax. Tabletterna Prostalamin, kapslar Prostate Forte är populära.

  "Prostatilen" (Ijection) komplexa läkemedel för prostata, som kombinerar flera funktioner. Det är utformat för att stärka immunitet, blodkärl, glandulära cellväggar, normalisera blodcirkulationen, återställa vävnader. Alla dessa processer med hans hjälp accelereras ibland.

  Med prostata adenom

  Hormonala preparat. Läkemedel i prostata återställer balansen mellan könshormonerna hos en man, hans sexuella funktion. Det bästa av dessa produkter är finasterid i form av tabletter.

  Ljus. Med hjälp av ljus förbättras effektiviteten vid behandling av adenom genom bättre leverans av läkemedel till körtelen jämfört med oral administrering. Stearinljus från prostata adenom, för män, injiceras i ändtarmen så djupt som möjligt efter svaghet och avföring.

  Ljus-suppositorier huvudkomponenten är kokosnötolja för snabb passage av läkemedel genom tarmväggen.

  Enligt den aktiva substansens sammansättning är de uppdelade i:

  1. Antibakteriell.
  2. Vitamin.
  3. Anti-inflammatorisk.
  4. Kramplösande.
  5. Antiseptisk.
  6. Magnetisk med bariumferrit.

  För antiinflammatoriska suppositorier är voltaren särskilt effektiv.

  Naturliga ingredienser används ofta:

  För behandling av prostata ljus görs på grundval av antibiotika, spasmolytika, propolis preparat boskap körtlar olestezin droger prostatilen, viferon, bioprost, prostopin.

  Användningen av suppositorier med prostatit eliminerar:

  • inflammation i prostata
  • smärta;
  • svullnad;
  • körtelns funktion återställs;
  • förbättrar blodcirkulationen;
  • utvecklingen av vaskulär trombos upphör.

  Antibakteriell behandling av vesikulit med suppositorier utförs på basis av makrolider, fluorokinoloner.

  Tillägg till läkemedelsbehandling

  Förutom läkemedelsbehandling av prostata:

  slutsats

  Differentiering av prostata sjukdomar vid diagnos är den avgörande faktorn för effektiv behandling. Det är viktigt att undvika vanliga missuppfattningar, till exempel att adenom är en komplikation av kronisk prostatit, vilket kommer att uppstå om det inte behandlas. Den korrekta definitionen av typen av sjukdom hjälper till att bestämma medicinen för behandling.

  Medicin för prostatit: de mest effektiva drogerna och deras beskrivning

  Läkemedlet för prostatit finns i nästan alla apotek. Valet av sådana droger imponerar verkligen med dess bredd och mångfald. Var och en av dem har en farmakologisk effekt på patientens kropp, av denna anledning, valet av medel måste utföras uteslutande specialiserade yrkesmän och ta emot den valda produkten ska vara strikt följa läkarens order.

  Prostatit är en inflammatorisk process i prostatakörteln, Det här är en ganska vanlig sjukdom hos män som är över 40 år. Men de senaste åren är det alltmer diagnostiserat hos yngre patienter som inte följer sin egen hälsa och missbrukar alkohol, tobak och inte äter rätt.

  Många representanter för det starkare könet försöker inte märka symptomen på prostatit. Rädsla för sjukdom och ovillighet att annonsera problem av en intim natur driver män för att helt ignorera inflammationen i prostata. Till följd av detta utvecklas sjukdomen bara, och behandlingen kräver stora ansträngningar och en lång period.

  Experter upprepar enhälligt att prostatit bör behandlas vid de första utvecklingsstadierna, utan att skämma sig över situationen.

  I dag mot prostatit finns det en stor mängd droger av modern typ. De är tillgängliga på försäljning i ett nätverk av apotek och är relativt låga kostnader.

  Många patienter som har diagnostiserats med prostatit undrar vilken typ av medicin för prostatit ska användas för att permanent återhämta sig från denna farliga sjukdom hos den manliga sexuella sfären. Det finns många förberedelser, de har olika former och system för antagning. Medlet kan visa hög effekt för ett antal patienter, men vara helt värdelös för vissa patienter.

  Alla fall är individuella, varför behandlingen ska baseras på ett komplex av studier av en viss patient.

  Den här artikeln hjälper läsare att förstå det stora utbudet av läkemedel och specifika intag. Låt oss först tala om vilka former som finns, vilka används för prostatitläkemedel.

  namn

  I apotek kan du köpa följande typer av mediciner, som du effektivt kan bota prostatit:

  • Tabletter och kapslar. Den förra har en tät konsistens, medan den senare är ett gelatinöst skal och ett läkemedel i den. Båda alternativen administreras oralt före, i tid eller efter måltider. Vissa av dem kräver mycket vatten.
  • Injektionslösningar. Tack vare injektioner tränger läkemedlet snabbt in i kroppen.
  • Ljus. De har antibakteriell och analgetisk verkan, liksom antiinflammatoriska egenskaper. Suppositorier injiceras i ändtarmen i benägen position, varefter patienten inte ska gå upp ungefär en halvtimme, under denna tid kommer läkemedlet att absorberas av slemhinnan. Behandlingsregimen ger 5-10 dagars användning av läkemedlet.
  • Instillation. Dessa mediciner levereras i fokus av inflammation genom urinrörets yttre bländare, så att symptomen på prostatit passerar.
  • Microclysters. Sådana läkemedel visar hög effekt i prostatit. De skapas på grundval av avkok av växter, som har en antiinflammatorisk effekt. Men inte alla kvalificerade specialister känner igen dem som en komplett läkemedelsprodukt och hänvisar dem oftare till kategorin folkmedicinska lösningar för hemmabruk.

  Före diagnosen utser läkaren patientdiagnostiska tester och utför en undersökning.

  Beroende på vilka symtom på sjukdomen som är inneboende hos en man, i vilket stadium är prostatit och hur mycket det är igång, och bestämmer typ och behandlingsschema.

  För varje form av prostatit kommer terapi och aktuella läkemedel att vara utmärkt. Det är viktigt att överväga följande faktorer:

  • kronisk eller akut prostatit är sjuk man;
  • Vilken typ av orsakande medel provocerade utseende av prostatit: infektion, en patogen mikroorganism;
  • individuell intolerans mot vissa komponenter eller läkemedel och liknande.

  Farmakologisk grupp av läkemedel för behandling av inflammation i prostata ser så här ut:

  • Antibakteriella preparat. Deras åtgärder syftar till att eliminera mikroorganismer som har blivit agenter för sjukdomen. Alla används endast om orsaken till prostatit är känd som infektion. Antibakteriella medel delas in i 3 grupper: penicilliner, tetracykliner (denna grupp betecknas läkemedel, såsom den Oxytetracycline och andra), fluorokinoloner (norfloxacin och andra).
  • Alfa-blockerare. Främjar avslappning av mjuk muskelvävnad i prostata och underlättar utflödet av urin i patienten. Idag anser experter att Gentamicin, Prazorin, Fentolamin är effektiva varianter. De kan helt undertrycka det sympatiska nervsystemet, vilket framkallar okontrollerade sammandragningar av de inre organens glatta muskler. Medicin i denna grupp påverkar det sympatiska nervsystemet specifikt och stoppar bara dess effekt på prostata. Ett sådant läkemedel är Tamsulosin.
  • Nonsteroidala medel med antiinflammatorisk och antispasmodisk effekt. Sådana droger stoppar symptomen på inflammation i prostata, sänker tonen i muskulaturen hos orgel och perineum. Ofta utser experter patienters behandlingskurs Baclofen, Sirdalud, Midokalm.
  • Medicin baserade på hormoner. Är avsedda för behandling av inflammation, minskning av kroppens ödem, normalisering av urinutsöndring. De vanligaste är Flutamyl, Androkur och liknande.
  • Fytoterapeutiska preparat. Göras med applicering av naturliga komponenter av vegetativ karaktär. De är ett utmärkt sätt att minska inflammation, lindra ödem i prostata, minska smärta och obehag. Efterfrågan används sådana fytoterapeutiska komplex som Adenoprost, Prostamol Uno.

  Tack vare den höga utbytbarheten och förmågan att kombinera sig med varandra, bidrar alla de beskrivna läkemedlen från prostatit till patientens snabba och fullständiga botemedel.

  Analoger av droger

  Baserat på orsakerna till prostatit förändras även behandlingsalternativen för sjukdomen.

  För att behandla bakteriell inflammation i prostata orsakad av infektion används antibiotika. Ett specifikt läkemedel tilldelas efter ett laboratorietest, vilket antibiotikum orsakssambandet är känsligast. Den högsta effektiviteten av idag för behandling av bakteriell prostatit uppvisar antibiotisk tetracyklin (doxycyklin och dess analoger) och fluorokinoloner (ciprofloxacin, ofloxacin).

  För viral prostatit behövs antivirala läkemedel: Acyklovir, Valaciclovir och andra. För att eliminera inflammation i kroppen, liksom för att lindra smärtan, används icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. De lindrar patientens höga kroppstemperatur och svullnad i prostatavävnaden, allt detta bidrar vanligtvis till eliminering av inflammation i prostata. För att ta bort muskelspasmer i kroppen som används av muskelavslappnande medel. Till exempel, Baclofen och andra.

  Specialister insisterar på att behandling för komplett borttagning av symtom och eliminering av orsakerna till prostatit samt att förhindra övergången till kronisk form bör vara av komplex art.

  En bra medicin för prostatit: hur man gör rätt val

  • Stearinljus Vitaprost. Preparatets komponenter påverkar ämnesomsättningen i prostata på ett stimulerande sätt och korrigerar urodynamiken. Det föreskrivs rektalt för 1 ljus per dag för en kronisk form av sjukdomen, liksom för postoperativa tillstånd efter kirurgisk ingrepp på orgeln. Behandlingsförloppet varar från 5 till 10 dagar.
  • Injektionsvätska, lösning Prostatilen. Ämnen i dess sammansättning gör vaskulär stenochke starkare, förnyar mikrocirkulationen, orsakar en ökning i aktiviteten av blöta muskler i blåsan och prostatan, stimulerar immunsystemet. Det ordineras för kronisk form av prostatit, adenom, urinretention av reflex karaktär i 5-10 dagar.
  • Prostalamin. Det är en biologiskt aktiv tillsats till näring som korrigerar metabola processer i patientens prostata och urodynamik. Tabletter eller en lösning tas oralt inom 5-10 dagar i kvart om en timme före en måltid.
  • Prostamol Uno. Ansvarig för reglering av genitourinärsystemets funktioner, liksom männs reproduktiva förmåga, administreras kapslar oralt efter måltid. Detta är ett bra läkemedel för prostatit, vilket hjälper till att eliminera urineringstörningar som orsakas av godartad prostatahyperplasi. Det eliminerar inflammation i kroppen, återställer manlig styrka och libido.

  Återigen noterar vi att behandlingen av prostatit av varierande grad av försumlighet endast måste utföras efter ett besök hos en specialiserad specialist. Behandlingsregimen bör baseras på testresultaten och den inledande läkarundersökningen.

  Endast fytoterapeutiska preparat baserade på medicinalväxter får användas ensamma. De har inga konsekvenser, förutom allergier mot en viss anläggning.

  Vid otillåten användning av antibiotika eller hormonpreparat effekter kan vara skadliga, och sjukdomen inte botas.

  Medicin för prostata och andra sjukdomar i genitourinary systemet

  Till exempel, för injektion Prostatilen lösning som används i prostatit, är det ett effektivt läkemedel med prostatasjukdom såsom adenom.

  Komponenterna av läkemedlet kännetecknas av en organotropisk effekt. De minskar svullnad av prostata och leukocytinfiltrering av orgeln. De bidrar till normalisering av epithelcellernas sekretoriska funktion, förhindrar trombos i prostata.

  Dessutom bör nämnas bota prostata Omnic, som effektivt bekämpar med många problem i det urogenitala systemet för starkare könet.

  Instruktioner för användning

  De ovanstående produkter används ofta för att eliminera och förhindra ytterligare återkommande prostatit och andra sjukdomar i det urogenitala systemet av den starkare könet.

  Också en utmärkt förebyggande medicin för att förhindra utvecklingen av prostatit och andra sjukdomar i det genitourära systemet för män är prostata Forte Men's Formula. Det är en biologiskt aktiv tillsats till basmat, som kompletterar bristen på E-vitamin i patientens kropp, stärker dess immunitet och har en antioxidant effekt.

  Lika effektivt är det innovativa läkemedlet Afal, som inte har några analoger i sin sammansättning. Det kan användas som en del av en omfattande behandling, och som ett självständigt läkemedel.

  Låt oss ge den genomsnittliga kostnaden i olika läkemedelsföretag i landet för droger som används för att bekämpa prostatit och andra manliga sjukdomar:

  • Prostatilen: 315 - 450 rubel.
  • Prostamol Uno: 850 - 1300 rubel.
  • Vitaprost: 710-2500 rubel.
  • Prostoraminum: 360 - 470 rubel.
  • Prostan: 320 - 470 rubel.
  • Omnik: cirka 400 rubel.
  • Pepon: cirka 1500 rubel.
  • Cernilton: 2000 - 3000 rubel.
  • Afafla: från rubel.
  • Olja av pumpa frön: cirka 200 rubel.

  Inför ett sådant problem som prostatit, bli inte upprörd före tid. Vi behöver akut se en läkare, ta alla nödvändiga prov och genomgå en omfattande undersökning. Baserat på dessa data kommer urologen att kunna ordinera adekvat och effektiv behandling.

  Medicin för prostatit

  Läkemedelsbehandling är den ledande metoden som används vid prostata i sjukdomar, i synnerhet - prostatit.

  Behandling av prostatit är en lång process, som kan bestå i flera år. Det är viktigt att följa alla behandlingsrekommendationer, inte hoppa över medicineringsintaget och inte spontant byta läkemedel som föreskrivs av din läkare.

  Grupper av läkemedel som används för att behandla prostatit

  1. Antibakteriella preparat.
  2. NSAID (icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel).
  3. Hormonala preparat.
  4. Alfa-blockerare.
  5. Spasmolytika.
  6. Muskelavslappnande medel.
  7. Bioregulatoriska peptider.
  8. Fytoterapeutiska preparat.

  viktigt

  Ibland kan en sjukdom som orsakats av inflammation i prostata försämra en människors reproduktiva funktion. Lär dig hur prostatit påverkar uppfattningen på den här sidan

  Beskrivning av läkemedelsgrupper

  Antibakteriella läkemedel syftar till att eliminera orsaken till sjukdomen - bakteriell infektion. Det finns flera grupper av antibiotika som ordineras för akut eller kronisk bakteriell prostatit:

  • Skyddade penicilliner - Amoxicillin + klavulansyra (amoxiclav, augmentin) 1000 mg två gånger dagligen. Det är nödvändigt att strikt följa mottagningstiden (till exempel på morgonen klockan 7 och på kvällen klockan 7). Behandlingsförloppet är 7-10 dagar.
  • Tredje generationen cefalosporiner - cefotaxim eller ceftriaxon 1,0 ml intravenöst eller intramuskulärt 2 gånger om dagen eller 2,0 ml intravenöst en gång om dagen. Behandlingsförloppet är 7-10 dagar.
  • Cefalosporiner från den fjärde generationen - cefipim (maxipip) till 2,0 ml intravenöst eller intramuskulärt en gång om dagen. Behandlingsförloppet är 5-7 dagar.
  • aminoglykosider - Amikacin 1,0 ml intramuskulärt en gång om dagen. Behandlingsförloppet är 5-7 dagar.
  • Fluoroquinoloner från andra generationen - Ciprofloxacin, norfloxacin eller ofloxacin 200 mg två gånger dagligen. Behandlingsförloppet är 7-14 dagar.
  • Fluoroquinolones III generation - levofloxacin (leflok) för 500 mg 1 tablett en gång om dagen. Behandlingsförloppet är 5 dagar.
  • makrolider - azitromycin 500 mg eller klaritromycin 500 mg 1-2 gånger per slag. Behandlingsförloppet är 5-14 dagar.

  NSAID (icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel) Utnämns med syftet att eliminera ett smärtsamt syndrom och depression av inflammatorisk process i en prostata. Med prostatit används flera typer av droger i denna grupp:

  • Diklofenak (Dolobene, voltaren, dikloberl, diklak, naklofen) vid 3,0 ml intramuskulärt en gång per dag i 5 dagar.
  • Meloksikam (movalis, rheumoxicam) 1,5 ml intramuskulärt 1-2 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 7-10 dagar.
  • Nimesulid (nayz, nylid) 1 tablett / påse 1-2 gånger om dagen i 5-7 dagar.

  Hormonala preparat Utnämns endast om NSAID-gruppen inte klarar av sin uppgift. De valfria läkemedlen för prostatit är:

  • Dexametason 4 mg - 2,0 ml intramuskulärt en gång om dagen. Behandlingsförloppet är 1-3 dagar.
  • Prednisolon, prednison eller salt-medrol 40-80 ml en gång om dagen. Behandlingstiden bör inte överstiga 1 månad.

  Alfablockerare - en grupp av läkemedel som slappnar den glatta muskulaturen i urinröret (uretra) och blåshalsen, vilket därigenom underlättar bättre utflöde av urin. Effekten av alfa-blockerare är inte riktad mot behandling av prostatit, men på eliminering av obehagliga symptom orsakade av sjukdomen. I detta fall är symtomen utveckling av akut eller kronisk urinretention. De mest använda läkemedlen för prostatit är:

  • Tamsulosin (omniks, flomaks) 0,4 mg en gång om dagen. Behandlingsförloppet är långt.
  • Silodosin (urorek) 4 mg en gång om dagen. Behandlingsförloppet är långt.

  Spasmolytika. Droger i denna grupp är tilldelade till avslappning av vaskulär glatt muskulatur, vilket leder till en förbättring av mikrocirkulationen, eliminera smärta och normalisera utflödet av prostatakörteln sekret:

  • But-shpa 2 tabletter 3 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 2-3 dagar;
  • Baralgin 1 tablett 2-3 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 2-5 dagar.

  Muskelavslappnande medel brukade slappna av musklerna i perineum, urinblåsan och urinröret. Detta bidrar till att minska smärta och urinering normalisering: Mydocalm eller Tolperil 1,0 ml intramuskulärt, 2 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är från 10 dagar till 1 månad.

  Bioregulatoriska peptider. Preparat på grundval av prostatakörteln hos boskap, som används för att normalisera metaboliska processer i körteln och stimulera dess regenerering (uppdatering): Vitaprost (Prostatilen, Uroprost, Samprost) 1 tablett 2 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är från 10 dagar.

  Fytoterapeutiska preparat för behandling av prostatit - det är huvudsakligen avkok eller infusioner från samlingen av örter, blommor, kottar eller rötter.

  • Renfana blommor, blad johannesört, rölleka, malört, serie, svalört, Ålandsrot rot och Levezou, humlekottar som tas i lika proportioner och grind mixer. 4 matskedar av den resulterande blandningen häll 1 liter kokande vatten och låt det branta i 1 natt (det är bättre att använda en termosflaska). Ta 1/3 kopp 3 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 6-8 månader.
  • Örten hästsvans, randigt, hallonblad, tranbär, nässlor, humlekottar, söt flagga rot, Bergenia, marshmallow, kamomill blommor blandas i lika proportioner och grind. 8 matskedar av den resulterande blandningen häll 2 liter kokande vatten och håll på låg värme i 15 minuter. Låt det brygga i 24 timmar. Ta ½ kopp 3 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 4-8 månader.

  För enkelhets skyld kan du använda färdiga fytopreparationer i kapslar eller lösningar, till exempel:

  • Prostamol-uno, som innehåller ett extrakt av palm sabal frukt. Ta 1 kapsel 1 gång per dag.
  • Prostanorm, som innehåller en ört johannesört, Solidago canadensis, lakritsrot och Echinacea. Ta ½ tsk, tidigare utspätt i 100 ml vatten 3 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 1-2 månader.
  • Prostata-forte, som inkluderar löv av poppel, burdock, isländsk mos, palmbär, pumpafrön, pigeumbark, sedgerot och goldenrod. Ta 1 kapsel 2 gånger om dagen i 1-3 månader.

  Den vanligaste listan över droger som används för att behandla prostatit: