Huvud
Massage

Diet med prostatit.

Publicerad: 23 juli 2013 kl 00:10 [29]

Den coolaste Internet sexbutiken. Godkännandets europeiska kvalitet, brett sortiment, snabb leverans. Intimshop

Prostatit kan behandlas för en evighet. Men läkning kommer att komma mycket snabbare, om du observerar en särskild anti-prostatit diet

Huvudprincipen för anti-prostatitdiet är att det inte finns några livsmedel som metaboliserar urin med frätande ämnen. När det läcker, sveper sådan urin prostata från insidan ut. Och han organiserar henne en kemisk bränning.

Är det läskigt? Det finns bara fem sådana produkter: pepparrot, peppar, senap, sprit och söt läsk. Vi sorterar igenom punkterna. Läs nödvändigtvis!

pepparrot

Ancient Russian fun. Utmärkt förebyggande av kall och utsökt kryddor

Men den brinnande ämnet i pepparrot, som behagar fans av kryddig mat - glykosid sinigrin inte smält eller magen eller tarmarna eller levern. Allt som vår kropp klarar av är att ta bort sinigrin antingen genom rektum eller genom blåsan. I det senare fallet är det ett slag mot prostatakörteln. Naturligtvis, när prostatakörteln är hälsosam, då blir det relativt bra för en enda användning av pepparrot. Men om prostata är ohälsosamt är det bättre att inte förvärra det.

Älskare av japanska köket, var uppmärksam - det legendariska japanska konditoriet wasabi är inget annat än en slags pepparrot. Det heter - japansk knull. Därför, tills du återställer prostata, konsumeras rullar och sushi bäst utan wasabi.

Folk säger: "Pepparroträdis är inte sötare." Jag har aldrig hört talas om medicinska kontraindikationer mot rädisor, men för att återförsäkra radik är det också bättre att undvika i kosten.

peppar

Naturen fyllde peppar med sin brinnande komponent - capsaicin. Med honom är historien densamma som med pepparrot. Capsaicin utsöndras genom blåsan. På vägen är en kemisk brännskada anordnad för prostata. Ungefär samma som i munhålan. Pepper -kovarny produkt, även om konsumenten inte har hällt det i min tallrik, peppar fortfarande hitta ett sätt att komma in i din kropp. Alla kötthalvfabrikat - pelmeni, korv, stewed meat, korv - innehåller peppar. Producenterna sparar inte peppar. och lägg det i köttkött. Ett dussin ravioli skadar inte. men om du äter kötthalvprodukter ständigt, då i slutändan, kan prostata inte botas. Undvik kött halvfabrikat. Och bara om du frågar din fru för en period av behandling av prostatit för att förklara ett moratorium på användningen av peppar. Låt honom inte hälla i skivor eller pilaf eller pajer. Och kom ihåg att på en fest under en festlig fest i huvudrätten är peppar nästan alltid. Att inte förolämpa värdinnan, äta sådana rätter för lite.

senap

En annan skrämmande kryddor. Vanligtvis äter vi det med korv, eller med förkylning. Förutom detta är senapet på bordet varje dag. Och du älskar henne verkligen. Därför konsumerar du oavsiktligt utan åtgärd.

Senapspulver är en del av den klassiska majones "Provansal".

En majonnäs - han är överallt: med pelmenkami, med borscht, i sallad. Ja, det vet jag inte, det är inte gott utan det. Men det är nödvändigt. Majonnäs är den första fienden för framgångsrik behandling av prostatit.

alkohol

Alkohol bryts ner i levern. Men produkterna i hans ämnesomsättning faller i urinen och de är mycket farliga för prostatakörteln.

Det finns ingen skadlig och ofarlig alkohol. Typ, vodka - det är starkt, därför skadligt. Och öl är inte stark, och det finns ingen skada på den. Få dig sådana tankar. All alkohol, absolut vilken som helst vid behandlingstillfället - är förbjuden.

Söt läsk

Läs kompositionen av någon läsk från "Pinocchio" till "Cola". Denna blandning kan förväxlas med avloppsvattnet i den kemiska anläggningen. Lever och mage har av natur en säkerhetsmarginal för att bearbeta denna gård. En mild prostatakörtel till misshandel är inte bekant. Vissa kemikalier från popen smälter inte och går direkt i urinen, vissa skadar prostata med produkterna av deras ämnesomsättning.

Ja, igår drack du det och det är okej. Och imorgon ska du dricka skopor. Men medan läkaren behandlar din prostata, drick inte läsk.

slutsats

korv, korv, gryta, majonnäs, pepparrot, peppar, senap, öl, vodka, vin, söta drycker

Låt oss ta med den gemensamma nämnaren. Ät inte kryddig mat med högt innehåll av kemikalier.

En milligram senaps, eller peppar, kan skicka en patient med prostatit med en kraftig sjukdomssjukdom på sjukhuset. När det gäller mat är detta ett bunt inköpta dumplings. Så är risken för en flaska limonad, eller 200 gram vodka

Ha tålamod. Vänta tills behandlingens slut. Och då kanske doktorn tillåter dig att återvända till din kost farliga produkter. Beror på svårighetsgraden av sjukdomen.

Särskilt försiktig bör vara ägare till kronisk prostatit. Denna ömma stör dig inte. Men om du bara röra på det, då får du en smärtsam återfall. Dieten måste observeras ständigt.

Den coolaste Internet sexbutiken. Godkännandets europeiska kvalitet, brett sortiment, snabb leverans. Intimshop

Förbjudna livsmedel för män med prostatit och alternativ än de är bättre att ersätta

Varje sjukdom som åtföljs av utvecklingen av den inflammatoriska processen orsakar kronisk trötthet, svaghet. Detta beror på att kroppen helt uttömmer alla krafter och resurser för att bekämpa patologi.

Därför är det förutom att ta mediciner som föreskrivs av läkaren viktigt att följa en speciell diet, ta bort alla skadliga produkter från kosten.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt menyn när sjukdomen försämras. Om det faktum att du inte kan äta med prostatit hos män och drycker, kommer artikeln att berätta.

Prostatit: Vad är det, och vad är det skadligt?

Innan du räknar ut att du inte kan äta och dricka med prostatit, måste du förstå vad den här sjukdomen är. Prostatit är en inflammation i prostata.

Normal och inflammerad prostata

Utan effektiv behandling och vidhäftning till rätt diet kan patologi provocera adenom och prostatacancer. I det första fallet - det är en neoplasma av godartad karaktär, i den andra - maligna.

I båda fallen finns obehagliga symptom och allvarliga komplikationer för människors hälsa. Även inflammation i prostata leder till impotens och infertilitet. Därför är det viktigt att behandla denna sjukdom.

Varför följa kosten?

Adenom och cancer utvecklas inte alltid mot bakgrund av inflammation i prostatakörteln. Därför, efter att ha läst att du inte kan äta med prostatit, har män en fråga: är det nödvändigt att följa en läkare ordinerad diet?

Det är inte lätt att ge upp det vanliga sättet att leva, favoritdrycker och rätter. Men en hälsosam kost med sjukdomen kan avsevärt förbättra hälsan och är ett förebyggande av sjukdomsförstärkning.

Dessutom är det värt att komma ihåg att en diet är en tillfällig begränsning. Så, om en man vill återställa så fort som möjligt, behöver du veta hur man organiserar riktig näring med prostatit, kontraindikationer mot vissa drycker, mat.

Behandlingsprocessen förhindras av följande livsmedel som är skadliga för prostata:

 • högkalorimat. Det provocerar en ökning av kroppsvikt. Och i kombination med en stillasittande livsstil orsakar detta stagnation i bäckenorganen;
 • fetträtter. Svårigheter i arbetet i mag-tarmkanalen. De orsakar förstoppning och förvärring av sjukdomen;
 • alkoholhaltiga drycker. De skapar en extra börda på organen i det genitourära systemet för män. Detta åstadkommer en förvärring av inflammatorisk process;
 • stärkelserika livsmedel. Till exempel, potatis.
 • vitaminbrist. Det leder till en minskning av kroppens försvar. Låg immunitet minskar effektiviteten av läkemedelsbehandling till noll.

Principer av kost

En hälsosam diet med prostatit innebär begränsande intag av salt och salt mat.

Sådan mat framkallar ödembildning. En överflödig vätska orsakar försämring av mikrocirkulationen, stagnation av blod i alla vävnader och organ, inklusive prostatakörteln.

Därför bör mer ångrätter inkluderas i menyn. Dessutom kan produkterna kokas genom att smälta dem. Under en exacerbation av en patologi rekommenderar läkaren att använda lättanpassad mat. Till exempel grönsakpuré, gryta, frukt. Ånga eller kokta i en multivariat grönsaker är en källa till vitaminer och tar inte mycket energi för digestion.

Det är användbart att dricka med mjölkdrycker med prostatit. I butikerna är det tyvärr svårt att hitta en naturlig mejeriprodukt. Därför måste du, när du väljer, vara uppmärksam på kompositionen, kvaliteten och hållbarheten. Kefir behöver köpas färskt. Den gamla produkten har en fixeringseffekt och orsakar utseende av förstoppning. Och detta påverkar negativt inflammerat prostata. Det är bäst att förbereda kefir själv från färsk hemgjord mjölk och gräddfil.

Surmjölkprodukter är mycket användbara, men bara om de är färska

Många män är intresserade av att man kan äta glass med prostatit, för att denna produkt också anses vara mejeri. Olyckligtvis är dagens glass ofta gjord av mjölksubstitut, konserveringsmedel och färgämnen tillsätts, vilket är mycket återspeglas i prostata-tillståndet. Dessutom innehåller denna produkt mycket socker och är högt i kalorier. Och hög-energi diskar med en sådan sjukdom är kontraindicerade.

Dieten ska inte helt utesluta kött. När allt kommer omkring tolererar den manliga organismen inte bristen på högnäringsprodukter. Prefekt ges till feta köttfiskar. Kötträtter bör ätas i små mängder. Det är önskvärt att kombinera denna måltid med kokta grönsaker. Så köttet smälter bättre.

Många män älskar öl. De har svårt att ge upp denna drink.

Läkare får dricka denna typ av alkohol, men ibland och i minsta mängd.

Men från användningen av cocktails, som består av flera typer av alkoholhaltiga drycker, smakförstärkare, måste du avstå.

Vilka drycker är förbjudna?

Alkoholhaltiga drycker, särskilt i den akuta banan av prostatit, är det bättre att ta bort från menyn.

Alkohol påverkar negativt det lilla bäckens kärl, stör blodflödet.

Dessutom kan många droger inte tas med alkohol: reaktionen som härrör från kombinationen av alkoholderivat och läkemedelskomponenter kan leda till oförutsägbara allvarliga konsekvenser.

Visst, vissa läkare under perioden av eftergift och lättnad av inflammation i prostata får lov att konsumera vodka eller vin. I detta fall bör dosen strängt begränsas till 100 respektive 200 gram per dag. Men det är bättre att utesluta dessa drycker.

Följande drycker är också förbjudna:

 • starkt kaffe, grönt och svart te. Koffein irriterar organen i det genitourinära systemet, störar urinprocessen, som katastrofalt påverkar inflammatorisk prostata;
 • kakao, varm choklad;
 • kolsyrade drycker. Negativt påverka matsmältningssystemet, orsakar gasbildning. Som ett resultat finns det smärtor i underlivet, diarré. Tillståndet hos prostata försämras avsevärt
 • kvass. Den innehåller jäst som bidrar till fermentationsprocessen i tarmen.

Vilka produkter är förbjudna?

Tarmarnas tillstånd påverkar prostata. De organen är trots allt placerade sida vid sida. Därför under en exacerbation av en inflammation i en prostata är det bättre att vägra de produkter som provocerar den ökade eller ökade gasbildningen.

Produkter som orsakar gasbildning

Det är nödvändigt att utesluta från kost och rätter som har irriterande egenskaper, ta bort alla tunga och feta livsmedel. Förutom det faktum att sådan mat komplicerar tjockfunktionens funktion, stannar den också in metaboliska processer i den manliga kroppen, kan försvaga immunsystemet, orsaka dysbakterier.

Vilka livsmedel som inte kan ätas med prostatit ges nedan:

 • bakat bakverk;
 • bönor och ärtor;
 • färsk kål;
 • kryddor, kryddor;
 • rädisa, rädisa
 • senap;
 • rökt produkter;
 • sorrel;
 • pickles;
 • rik kött eller fiskbuljong;
 • svamp, fisk och köttsåser;
 • köttprodukter;
 • feta kvaliteter av kött, fisk;
 • fett;
 • svamp;
 • konserverad mat.

I Kina och Japan har prostatacancer en liten andel av den manliga befolkningen. Och som det är känt, äter män i dessa länder litet kött. I sin kost överväger vegetabiliska fetter, produkter som är rika på mikrodelar och mineraler.

Vilka produkter ska jag inkludera i menyn?

Efter att ha behandlat det faktum att du inte kan äta med prostatit är det värt att överväga och användbara produkter som bidrar till återhämtning. Till att börja med är betor, morötter, gurkor och tomater med prostatit mycket användbara, som många andra färska grönsaker.

I dagens meny är det nödvändigt att inkludera mat som är rik på mineraler, spårämnen, vitaminer, till exempel:

 • stekt ägg för ett par äggulor;
 • bovete gröt;
 • majs;
 • räkor;
 • plommon;
 • torkade aprikoser;
 • kokta betor;
 • stuvad kål;
 • havregryngröt;
 • pumpa;
 • honung;
 • vattenmelon;
 • zucchini;
 • färska gröna.

Ät bättre ofta i små portioner. Det rekommenderas att dricka mer vätska, se till att det inte finns någon svullnad. Det är önskvärt att dricka vatten efter att ha ätit. Innan du lägger dig, är dricks förbjudet.

Kost och rätt näring med prostatit hos män

Dieten med prostatit hos män är utformad för att underlätta manifestationen av smärtsamma symptom. Den har sina egna egenskaper och dietregler. Menyn är gjord med hänsyn till tillåtna och förbjudna rätter. Mat bör innehålla vitaminer, fibrer och vegetabiliska proteiner

innehåll

Prostatit är en smärtsam inflammation i prostata som orsakar obehagliga känslor och smärta hos patienterna. För att behandla sjukdomen behöver du kontakta urologen, annars kommer sjukdomen att gå till ett obotligt kroniskt stadium. Förutom läkemedelsbehandling utser doktorn en kost för män, som bör följas ständigt. Korrekt näring med prostatit är en viktig komponent i behandling och förebyggande av komplikationer.

Kostfunktioner

Dieten för prostatit hos män är baserad på principerna om hälsosam kost och begränsande skadliga livsmedel. Dieten väljs med hänsyn till svårighetsgraden av manifestationen av sjukdomen och organismens egenskaper. Alla produkter som orsakar allergier eller försämring av symtom är förbjudna. Menyn är gjord individuellt för varje patient, men det finns allmänna riktlinjer och principer för att underlätta sjukdomsförloppet.

Grundläggande principer för kosten:

 • vägran av någon form av alkohol och rökning
 • Uteslutning från kryddor, konserveringsmedel, halvfabrikat, kryddiga och salta rätter;
 • regelbundet intag av mat, helst vid samma tidpunkt
 • kompletterar kosten med motion och gå;
 • vägran av feta och röka rätter
 • konsumtion av grönsaksalat, grönsaker;
 • tillsätter vitlök och lök, senap till rätter
 • sammanställning av menyn med hänsyn till fas av förvärmning
 • Minimal värmebehandling av frukt och grönsaker.
 • begränsning av salt och godis
 • konstant underhåll av kosten och avvisning av skadliga produkter.

Halvfabrikat, kryddiga kryddor och konserveringsmedel påverkar bäckenorganen negativt. Lång sittande på ett ställe och oregelbunden ätning stör blodcirkulationen i prostata. Alkohol intensifierar inflammatoriska processer och provar utseende av ödem.

Användningen av många produkter kan minska inflammation och minska smärta, så du måste ange dem i menyn. Speciellt gäller det lök, färsk vitlök och pepparrotrötter. Lök ökar den försvagade potensen, vitlök har antiinflammatoriska och antimikrobiella egenskaper. Pepparrot lindrar den smärtsamma inflammationen i adenom och påskyndar återhämtningen. Dieten inkluderar också konsumtionen av skaldjur och grönsaker.

Dieten består av förbjudna och tillåtna produkter

Förbjudna produkter

Nutrition för prostatit hos män bör grundas på principerna om regelbundenhet och nytta. Alla skadliga produkter, som leder till en förvärmning av sjukdomen, borde säkert uteslutas från kosten. Detta gäller inte bara alkoholhaltiga produkter eller feta livsmedel, utan även godis och kryddor. Avvisa från förbjudna snacks eller halvfabrikat kommer att ha lång tid.

Det är förbjudet att använda:

 • vin, öl och andra spritdrycker;
 • kryddiga kryddor eller kryddor;
 • fet, för salt och stekt mat;
 • alla baljväxter: linser, bönor, ärter och bönor;
 • fett kött soppor och rika buljonger;
 • Eventuella kolsyrade drycker, inklusive mineralvatten med eller utan gas;
 • lamm och fläskfett;
 • bakning, godis och sylt;
 • köttprodukter;
 • pickles, rökt produkter och korv;
 • kaviar, fisk och kött;
 • svamp;
 • gröna: rädisor, dill, sorrel och spenat.

Rätter med kryddiga paprika, konserverad mat eller fet kött kan leda till svår inflammation i prostata. Av samma anledning borde du överge alkohol, fettsoppa och bakning. Starkt kaffe och te ersätts bäst med fruktdrycker, juice eller fruktkompote.

Urologer rekommenderar att patienter med prostata sjukdom begränsar användningen av stekt och rökt mat, ersätter dem med grytor eller ångade rätter. Grönsaker som orsakar överdriven gasbildning bör också uteslutas. Stark flatulens orsakar stagnation av blod i organen i det lilla bäckenet och har en negativ inverkan på sjukdomsförloppet.

Från stek kött och rökt produkter bör helt överges

Rekommenderade produkter

För att säkerställa näring för prostata adenom hos män orsakade inte inflammation, du borde hålla sig till kosten och inkludera bara i kosten bara användbara livsmedel. Listan med rätter som är tillåtna för prostatit är ganska omfattande - varje dag kan du göra en annan meny. Det mesta av den dagliga rationen bör vara grönsaker, surmjölkdrycker och olika spannmål.

Tillåtet att använda:

 • grönsaks soppor;
 • spannmålgröt på vatten och mjölk;
 • mjölksyra livsmedel och drycker;
 • torkade frukter med bär;
 • honung i små kvantiteter;
 • grönsaker, särskilt rödbetor, pumpa, tomater och morötter med kål;
 • vegetabiliska oljor;
 • kokt lättmjölk fisk, kyckling;
 • kli, sädbröd;
 • skaldjur och magert kött (nötkött);
 • frön med nötter;
 • gröna: selleri, persilja, persilja och dill;
 • lök med vitlök;
 • senap, pepparrot
 • frukt.

Bär och frukt, särskilt citrusfrukter, innehåller vitaminer och mikroelement. I mjölkprodukter mycket användbart protein. Gröt är rik på fiber och kött - naturliga fetter. Fisket innehåller zink och selen. Grönsaker utgör för bristen på kolhydrater, den dagliga dosen av vitaminer och makronäringsämnen.

Huvudregeln för terapeutisk näring med prostatit är ett förbud mot stekning och rökning. Mat kan bara stuvas, kokas eller ångas.

Baka grönsaker i smeten eller friteringen rekommenderas inte. Det är bättre att göra grytor, ångkoteletter och sallader. Du kan använda ugnen, tillsätt lite vegetabilisk olja till grönsaker eller mager kött.

I kosten bör det finnas grönsaker, mejeriprodukter och gröna

Provmeny

För att behandla prostatit var effektiv bör du följa alla dietregler och en balanserad kost. Menyn ska vara daglig grönsak, mejeri, frukt och spannmål. När som helst på året bör färska örter, magert kött och frukt- och grönsaksjuice med bär inkluderas i kosten.

En ungefärlig meny om prostatit har gått in i ett kroniskt stadium:

Alternativ 1:

 1. Frukost (8.30) - gröt av havremjöl, sallad av riven morötter och gräddfil, kokt ägg, te.
 2. Lunch (13.00) - Soppa med kål och selleri, ris med kokt fisk, kompote, rågbröd med kli.
 3. Middag (17.30) - Luftgryta från stekt ost och persikor, äpple, gelé från bärjuice.
 4. Innan du går och lägger dig (21.00) - ett glas ryazhenka.

Alternativ 2:

 1. Frukost - en tjock risgröt från multivarka, en smörgås med svartbröd med ägg och gröna, gelé.
 2. Lunch - Fettsås, potatismos från grönsaker med skaldjur, sallad, te.
 3. Middag - mjuk syrniki, hälld med gräddfil eller yoghurt, fruktsallad, mint te.
 4. Innan du går och lägger dig - osötad yoghurt.

Alternativ 3:

 1. Frukost - bovete med färska grönsaker, kesost, te.
 2. Lunch - flytande löksoppa, ångkoteletter från kokta morötter, ris, kissel.
 3. Middag - kokt kyckling med grönsaker, sallad av riven betor, kompote.
 4. På natten - ett glas otätad yoghurt eller varm mjölk.

Om exacerbationen har börjat:

Alternativ 1:

 1. Frukost - flytande bovete gröt, kokt ägg, fruktgelé.
 2. Lunch - Kål soppa, pasta med kokt fisk och färsk gurkor, betesallad, osötat te.
 3. Middag - Stekt kyckling med kött, kokta grönsaker, apelsin, kompote.
 4. Innan du går och lägger dig - yoghurt.

Alternativ 2:

 1. Frukost - havregryngröt med tillsats av en sked honung, gräddfil, kissel.
 2. Lunch - flytande grönsaksoppa med tomater, vinaigrette, kornbröd med ost, te.
 3. Middag - stuvad med tomater och äggkorv, en liten bit kokad fisk, nypressad juice.
 4. Innan du lägger dig - jordgubbsgelé.

När man behandlar en sjukdom och tar mediciner:

Alternativ 1:

 1. Frukost - korngröt, gryta med stekost och frukt, te.
 2. Lunch - Kycklingsoppa, kokt kanin med grönsaker, morotsallad.
 3. Middag - potatis och grönsaksgryta, tomatsallad med vegetabilisk olja, frukt, gelé.
 4. Innan du lägger dig, färsk yoghurt.

Alternativ 2:

 1. Frukost - kokta potatisar med grönsaksallad, vinaigrette, te.
 2. Lunch - Kötsoppa med kål och gröna, stewed grönsaker och fisk på buljong, skaldjur sallad.
 3. Middag - luftgryta, frukt, kompote.
 4. Innan du lägger dig, färskpressad grönsaksjuice.
Meny med prostatit bör vara näringsrik och balanserad

Att hålla sig till den rekommenderade urologen bör kosta kronisk prostatit vara ständigt så att det inte finns några exacerbationer. Ibland har du råd att dricka ett litet glas öl eller bordsvin, äta en fläskkött. Det är önskvärt att komplettera behandlingen med speciella övningar och promenader.

Användningen av pepparrot med prostatit och manlig svaghet

Vilket mirakel detta till synes lite sympatisk ros-krydda! I Ryssland är det känt sedan 9-talet. Liksom i det avlägsna förflutet används det som kryddor och en medicinalväxt. Många undrar om grönsaken är en hästradis. Ja, för att rotgrönsaker är likställda med grönsaker, varför inte behandla pepparrot för dem.

Kemisk sammansättning

Hur mycket är användbar i denna växt. Mineralsalter, senapsolja, sinigrin - ett ämne genom vilket roten har en sådan speciell smak och ovanlig lukt, kalium, kalcium, magnesium, natrium, fosfor och järn, B-vitaminer, C-vitamin, E, PP, proteiner och fetter.
Vissa medicinska forskare jämställer pepparrot med sina fenomenala egenskaper till Viagra! Roten är en afrodisiakum.

Läkande egenskaper

Utöver alla ovanstående är pepparrot en utmärkt diuretikum. Det underlättar väsentligt processen med urinering hos män. För att göra detta är det bäst att ta en liten sked pepparrotjuice dagligen med vatten.

Den enda begränsningen för akutälskare: Ät inte den revade roten i stora delar, för att inte skada slidan i matstrupen och magen, särskilt med gastrit och magsår. Med måttlig användning - 1 tsk kryddor i en sallad eller en varm maträtt - kommer inte att skada någon.

Vilka prostata massageapparater rekommenderas av läkare.

Rudnev VM, urolog, läkare av högsta kategori:

"Massager för prostata Prostata hjälp MP-1 - Det här är en utmärkt lösning för dem som av någon anledning inte är redo att gå på massage i kliniken. Om du masserar på instruktionerna som följer med enheten kommer det att bli inte mindre effektiv, än en massage med en erfaren urolog. I allmänhet har massageapparaten en positiv effekt på det genitourära systemet. Det finns en främjande av borttagning av stenar från blåsan, passerar gradvis den försvagande smärtan i underlivet, genom att förbättra blodcirkulationen ökar lokala immunitet. "

Pepparrot på vakt för människors hälsa

I mer än ett sekel har pepparrot i form av tinkturer och avkok används för att upprätthålla maskulin hälsa. Fördelar med det och erektil funktion och prostatakörtel med prostatit och prostata adenom. Med det kan du öka libido, förbättra blodcirkulationen och därigenom minska inflammation i det lilla bäckenet, öka längden på samlag.

Tillsammans med de speciella läkemedel som används vid behandling av prostatit kan urologen ge råd och okonventionell behandling, med vetskap om att växten har antimikrobiella egenskaper och kommer att vara användbar för inflammation i prostata. Prostatit behandlas, och pepparrot kommer avsevärt att minska symtomen på sjukdomen.

Hem recept

Tinktur av pepparrot, valnöt och basilika blad på rött torrt vin.
Skaka den torkade pepparrotroten till 8-10 bordsskedar, 2 msk finhackad valnötblad, 2 msk finhackad basilika och häll blandningen med en flaska vin.

Förvara behållaren med infusionen under en hel dag. Häll sedan blandningen i en gryta, koka och koka över låg värme i 15 minuter. Hämta den resulterande buljongen genom gasbindning. Ta det medicin som tas emot före måltid för en halv kopp.

Prostatit hotar impotens! Prostata kommer att vara lika nytt om.

Pepparrot på honung

Med denna infusion i hemmet behandlas prostatit, kommer han att hjälpa till med att återställa kraften.

Skala pepparrotrotten, rista den, häll sedan mycket kylt kokt vatten och sätt på det i en vecka. Därefter tillsätt en halv liter burk flytande honung till blandningen och blanda noggrant, tillsätt sedan saften av tre citroner. Behållaren med den erhållna blandningen infunderas i ytterligare en vecka i kylskåpet. Klar medicin att ta en stor sked ett par gånger om dagen.

För matlagning behöver du: 500 gram rötter, en honungsbank (0, 5 l), tre citroner, 500 ml kokt vatten.

Produkten anses effektiv på grund av komponenter som kompletterar varandra: antiseptiska egenskaper pepparrot, citroner citroner och oersättlig bi honung, som ingår i många recept som bidrar till ökad styrka.

Pepparrot på vodka för att förbättra erektilfunktionen

För att få tinkturen behöver du: 1 liter vodka, 250 ml morotsjuice, 250 ml sockerbetor, 250 gram flytande honung, samma mängd riven pepparrotrot. Ingredienserna blandas, hälls i glas och lämnas i 10 dagar i mörkret och i kylan kan du i kylskåpet. Ta en stor sked ett par gånger om dagen.

Pepparrot på mjölk för ökad immunitet och erektil funktion

Ingredienser: en halv liters burk riven pepparrot, en halv liter mjölk, kokades. Blanda i en glasbehållare eller en emaljpanna och lämna i 5-6 timmar. I slutet av denna tid är elixiren klar. Ta en stor sked ett par gånger om dagen. Överstiga inte dosen, för att inte skada tarmarna.

Vitaminsallad med pepparrot Viagra

Ingredienser: pepparrot, äpple, vitlök, citron, honung och olivolja. Alla fasta ingredienser är finhackade, beströdda med citronsaft, lägg en sked full av honung, krydda med salt och krydda med olja. Denna sallad kan inte ätas mycket. Därför bör det förvaras i kylskåp i en sluten behållare, och en stor sked med en het skål ska konsumeras.

Salat av betor och pepparrot för styrka en sådan blandning kommer att påverka tarmarnas rengöring

Dessa två komponenter är grundläggande. Du kan äta bara en riven blandning av dem, och du kan också diversifiera: citronsaft, vitlök, äppeltryckta, kokta bönor. På toppen av denna sallad kan du pulveriseras med hackad persilja.

Pepparrot och betor kan lagas framgångsrikt för vintern. Den är perfekt bevarad, om du lägger till ättika, salt och lite socker. Pepparrot är väl bevarad också för att det är ett naturligt konserveringsmedel. Och ändå får vi inte glömma att pepparrot är inte huvudmaten, det är krydda, och det är farligt för organismen att övervinna.

Pepparrot tillsammans med den riven rot kan användas för att tvätta i ett bad. I ångrummet infunderas löv och rötter med glödande stenar. Detta ger en mycket bra effekt för att höja tonen och för att rensa luftvägarna. Det ser ut som inandning. Receptet är enkelt: slipa massan med bladen koka över en liten eld och svalna.

Oavsett övernaturlig effekt som pepparrotroten har, är det inte att hoppas att detta botemedel kommer att fullständigt bota av prostatit. Han kommer att hjälpa, men bara i komplex behandling. Alla utnämningar bör göras av urologen, med preliminär studerad individuella egenskaper hos en organism av denna eller den där mannen.

Vem sa att bota prostatit hårt?

Döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - en seger i kampen mot prostatit är inte på din sida. och dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • Smärta i underlivet, skrot, perineum;
 • Uppstoppad blåsan;
 • Sexuell dysfunktion;

Har du redan tänkt på kirurgisk ingrepp? Det är förståeligt, eftersom prostatit kan leda till allvarliga konsekvenser (infertilitet, cancer, impotens). Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning? Läs mer >>

Diet med prostatit

Beskrivningen är aktuell på 2017/08/11

 • effektivitet: terapeutisk effekt efter 21 dagar
 • datum: 3 månader
 • Kostnad för produkter: 1380-1450 rubel per vecka

Allmänna regler

Inflammation av prostata (RV) avser den vanligaste urologiska sjukdomen hos män. Den främsta orsaken är infektionen av prostata med den pyogena floran. Det infektiösa medlet kan falla in i prostatan på flera sätt, men oftast utförs infektion patogen mikroflora, genomträngande från urinröret eller inspelade lymphogenous / hematogena vägar.

Emellertid, för klinisk prostata utveckling kräver ett antal predisponerande faktorer som bidrar till utvecklingen av stagnation, dålig blodtillförsel till bäckenorganen, vilket skapar goda förutsättningar för fortplantningen av det infektiösa medlet och utvecklingen av den inflammatoriska processen. Sådana faktorer inkluderar generell hypotermi, stillasittande livsstil, frekventa förstoppning, led av venerala / urologiska sjukdomar, överdriven sexuell aktivitet eller långvarig abstinens, immunbristtillstånd, förekomst av kroniska infektionsfett i kroppen. Senare i prostata vävnader, patologiska förändringar och autoaggressionsprocesser utvecklas, dess troficitet störs, stasis och utsöndring av utsöndring sker, vilket stöder den ständiga inflammatoriska processen i prostata.

Prostatdieten hos män, tillsammans med antibiotikabehandling, fysioterapi, RV-massage och allmän restaurativ terapi är en viktig komponent i behandlingen av akut och kronisk prostatit.

Patientens diet med prostatit, med normal vikt eller mindre avvikelser, baseras på principerna om rationell nutrition. I den initiala perioden av sjukdomen (akut prostatit) bör man föredra mjölk- och grönsaksdiet (sura mjölkprodukter - kefir, yoghurt, fermenterad bakad mjölk, grönsaker och frukt). I närvaro av berusning (allmän sjukdomskänsla, temperatur) från kosten vid denna tid bör uteslutas protein livsmedel (mejeriprodukter, kött) och gå på en vegan diet - mosade grönsaker / frukt, spannmål, bakade äpplen, frukt / grönsaksjuicer.

Från kosten är nödvändigt att utesluta produkter som irriterar prostatan och urinblåsan - starka kött / fisk buljonger, såser (ketchup, majonnäs), heta kryddor, rökt ost, starkt kaffe och te, ägg, all fet och stekt mat, korv, alla slags kryddiga grönsaker (daikon, lök, rädisa, pepparrot, rädisa, vitlök, ingefära), alkohol (särskilt öl), kolsyrade drycker, snabbmat. Du bör också begränsa saltintaget till 8-10 g / dag, pickles, saltade rusks och marinader.

Om prostatit hos män har gått i kronisk form, bör kosten grundas på följande principer:

 • Att ge fysiologiska normer för intag av väsentliga näringsämnen i kroppen. Den främsta källan till protein bör vara fetthalt nötkött, kalvkött, kostfjäderfä och kaninkött, lättmjölksfisk, mejeriprodukter, nötter. Av fetter bör man föredra vegetabiliska fetter (olivolja, majs, solros, linfröolja), vilket eliminerar eldfasta djurfetter. Kolhydrater bör komma in i kroppen främst med spannmål, frukt / grönsaker. Det är nödvändigt att begränsa användningen av raffinerat socker, vilket ger preferens till honung.
 • Undantag för produkter som orsakar irritation av slemhinnan pW (se ovan).
 • Införandet i kosten av livsmedel som innehåller mycket fiber som bidrar till en normal och snabb avföring och förhindra förstoppning (gröt av fullkorn, färska grönsaker / frukt, kli, produkter gjorda av vetemjöl, fullkornsbröd). Förbättra tarmtömningen bidrar till betor, morötter, plommon och pommes frites, färska aprikoser.
 • Begränsning av produkter som främjar förstärkning av jäsningsprocesser i tarm och flatulens (helmjölk, alla typer av baljväxter, pasta, kål, socker, konfekt).
 • Att ge företräde till nyberedd mat och att utesluta produkter i sammansättningen av vilka det finns konserveringsmedel, färgämnen, smaker.
 • Införande i dietmultivitamin-mineral och naturliga bio-stimulantia / immunomodulatorer (biprodukter - drottninggelé, honung, pollen, propolis, pollen, aloeextrakt, citrongräs kinesiska, sibirisk ginseng, echinacea, Manchurian Aralia, nardus, mamma).

Vid kronisk prostatit lider ofta sexuell funktion - svag erektion, minskad libido. I sådana fall, bör kosten innehålla ett tillräckligt antal fiskar (tonfisk, flundra, makrill) och skaldjur, ostron, löpe (kamelens magen), vaktelägg, nötter (hasselnötter, jordnötter, mandlar, pistagenötter, valnötter), torkad frukt, choklad, lök, vitlök, örter (koriander, basilika, anis, dragon, Hypericum, sparris).

Diet med prostatit och prostata adenom är inte helt annorlunda. Emellertid, när en sådan samsjuklighet (prostatit och adenom) i dieten måste också innehålla mat som innehåller stora mängder av zink (skaldjur, magert rött kött, ostron, sill, vetekli, vattenmelon frön och pumpa, sesam, torrjäst, linfrö ), selen (öljäst, inälvor, tång, måltid, bacon, skaldjur, ris, kli, majsgryn, bovete) och vitamin E (grodd vetex, spirerad veteolja, majsolja, kycklingägg, sojabönolja, persilja, gröna ärtor).

Inte mindre viktigt är att dricksregimen följs. Mängden vätska som förbrukas under dagen är inte begränsad, men huvuddelen av vätskan bör ligga mellan måltiderna. Du kan dricka rent vatten, örtte, juice, nyberedda fruktdrycker, surmjölksdrycker, kompott. Med adenom i prostatakörteln är det möjligt att rekommendera natriumborikarbonat-natriumvatten "Borjomi". I närvaro av snabb nattlig urinering och andra dysursjukdomar bör emellertid konsumtion av vätskor och produkter som har en diuretisk effekt på eftermiddagen begränsas.

Tillåtna produkter

Nutrition för prostatit och prostata adenom innefattar:

 • Framställning av soppor på okoncentrerad grönsaksbuljong med tillsats av spannmål och grönsaker och kryddat med smör eller gräddfil utan stekning.
 • Användningar för rätter dietisk kött (magert nötkött, kalvkött, kaninkött, kyckling och kalkon utan skinn) och icke-fetthaltiga fiskarter (tonfisk, flundra, makrill, sill, lax), från vilken man kan framställa alla rätter i kokta, kokt och stuvad utan tillsats av kryddor. Som garnering rekommenderas spannmål från hel säd (vete, bovete), kokt på vattnet.
 • Integration i kosten för tillräckliga mängder av grönsaker (morot, betor, squash, broccoli, peppar, selleri, potatis, aubergine), både i rå form - sallad med vegetabiliska oljor, och efter kokning (stekt, kokt, ångad).
 • Anrikning av dietprodukter som innehåller en stor mängd zink, selen, vitamin E och fleromättade fettsyror (skaldjur, pumpafrön, ostron, sill, vetekli, sesamfrön, linfrö, torkades öljäst, tång, brunt ris, biprodukter, grott groddar vete, nötter, kli, majsgryn, bovete, vetegroddsolja, gröna ärtor, majsolja, vaktel ägg, sojaolja).
 • Nödvändigt närvaron i kosten av fermenterade mjölkprodukter (acidophilus mjölk, kefir, yoghurt, fermenterad bakad mjölk, osötad yoghurt).
 • Som en efterrätt söta mogna frukter och bär är gelé, puré och kisel från dem användbara.
 • Från drycker tillåts att dricka rent vatten, fruktdrycker, buljong höfter, tranbär och röda blåbär, örtteer, svag grönt te, mjölkdrycker, nybakade juice och fruktdrycker, icke-kolsyrat vatten matsalen.

Gorcicnik på grenen

Gorcicnik på grenen

# 1 Meddelande mazuca »Fre 26 dec 2014 20:13

Re: Gorchiknik på grenen

# 2 Meddelande Ostic »Sat 27 dec, 2014 6:27 am

Re: Gorchiknik på grenen

# 3 Meddelande mazuca »Lör 27 dec 2014 kl 19:50

Lär dig hur man bota prostatit

Återhämtningen börjar idag.

Detaljerad och tillgänglig på moderna sätt
diagnos och behandling av prostata sjukdomar

 • - Avslöja orsakerna
 • - Undertryck av infektioner i prostata
 • - Metoder för behandling
 • - Hur man inte blir sjuk igen och andra

Diet med prostatit hos män

Tyvärr lider många män av prostatit. Inflammation av prostata, behandlad först av allt medicinskt. Men rätt näring här kan också hjälpa till med behandlingen.

Med prostatit, förutom behandling, ordineras en diet

Diet i prostatit hos män, vad förutsätter det?

Vad är reglerna för kosten?

När en sjukdom behöver ge upp feta livsmedel

Först och främst måste det sägas att en diet med kronisk prostatit förutsätter ett fullständigt avslag på alkoholhaltiga drycker. Alkohol har egenskapen att irritera prostata vävnaden, på grund av detta ökar inflammationen bara. Det är också mycket viktigt för en man med en sådan sjukdom att sluta röka. Användningen av tobak har en mycket dålig effekt på kärlsystemet, medan utflödet av blod i venerna störs, vilket leder till att benen är mycket svullna.

Det är särskilt viktigt att sluta använda alkohol och tobak i en tid då sjukdomen förvärras.

Diet med prostatit innefattar avstötning av feta livsmedel, animaliskt fett. Det är i detta fett innehåller skadligt kolesterol, det bidrar till utseendet på kolesterolplåtarna. Alla dessa är anledningarna till att blodflödet störs, vilket innebär att det orsakar en förvärmning av prostatit. Samma regler inkluderar en diet för prostatacancer.

Näring i detta fall måste nödvändigtvis innehålla sådana produkter:

Dessa produkter bekämpar aktivt inflammation i prostatan, även dessa produkter kan fungera som en förebyggande åtgärd för prostatacancer.

Det är mycket viktigt att konsumera ofta lök och vitlök. De ämnen som finns i dessa produkter har en anmärkningsvärd effekt på kardiovaskulärsystemets funktion, de etablerar blodcirkulationen och de hjälper till att bekämpa prostatitens patogener. Även om du värmer löken och vitlöket termiskt, förblir dessa användbara ämnen kvar i dem.

Kost med denna sjukdom bör vara rik på livsmedel där det finns mycket zink. Detta mikronäringsämne är mycket användbart för reproduktionssystemet. Många zink finns i skaldjur, samt i pumpa frön.

Förbjudna produkter

Uteslut från menyn mjölprodukter

Diet för kronisk prostatit bör utesluta sådana produkter:

 • representanter för baljväxter (detta är linser, bönor, ärter);
 • buljonger som kokas på kött, fisk eller svampar;
 • dricker med gas;
 • animaliska fetter;
 • mycket starkt svart te och kaffe;
 • för kryddig mat;
 • för salt mat
 • slaktbiprodukter - en lever, hjärta, njure, mage;
 • mjölprodukter, speciellt tillagade av högsta kvalitet mjöl;

Denna mat med kronisk prostatit kommer endast att förvärra inflammationen, så det bör undvikas.

Vilka rätter är bättre att använda?

Produkter bör förbättra tarmfunktionen

I allmänhet bör en diet för kronisk prostatit innehålla produkter som bidrar till att bättre arbeta i tarmperistaltiken. Det är, i rätter, så många grönsaker som möjligt borde ingå, de kan ätas råa, stuvade, bakade. Förbättra arbetet i tarmarna är också jästa mjölkprodukter, i synnerhet kefir.

Det är mycket användbart att äta torkade frukter. Sallader, poretter är väl fyllda med oraffinerad vegetabilisk olja av kallpressning, det är speciellt bra att använda en sked av denna olja till middag. Oljan hjälper till att lindra tarmarna av övertryck, och det släpper också ur urinblåsan. Allt detta har en bra effekt på prostata.

Provmeny

Till frukost kan du laga en sallad

Om du gör en diet i en vecka kan det se ut så här:

 1. tisdag:
  • På morgonen: Havregrynsgröt med bitar av frukt, två kokta ägg, torkat bröd;
  • På eftermiddagen: soppa, kokta på vegetabilisk buljong, grönsaksspannmål, havsfisk;
  • Nattvarden: gryta från stuga ost, ett glas fettfattigt kefir.
 2. torsdag:
  • På morgonen: en sallad av råa morötter, persilja och gröna, ris, kokta på mjölk, en knut.
  • På eftermiddagen: soppa, kokt på grönsaker, magert kött med riven betor, grönt te.
  • Middag: syrniki från mager kock med gräddfil, ett par frukter.
 3. torsdag:
  • På morgonen: bukvete med ångat kött från magert kött, sallad från alla grönsaker, grönt te.
  • På eftermiddagen: Gräddesoppa med broccoli, magert kött med bovete, kryddat med pepparrot.
  • Middag: kotletter från morötter och lök, grönsaker eller frukter, magerfett.
 4. tisdag:
  • På morgonen: kokta potatisar, ångkoteletter, grönt te.
  • På eftermiddagen: Kål från färskkål, en bit kyckling, torkat bröd.
  • Middag: stewed äggplanter, en bit havsfisk, ett par frukter.
 5. fredag:
  • På morgonen: vermicelli kokta på mjölk, ett par frukter, grönt te;
  • På eftermiddagen: vegetabilisk buljong, en bit bakat kött, torkat bröd, sallad från alla grönsaker.
  • På kvällen: gryta från stekt ost med pepparrot och örter, te.
 6. lördag:
  • På morgonen: en pärlbyggnad kokad på mjölk, en svartbrödsmacka med ett smalt lager smör
  • På eftermiddagen: vegetabilisk buljong, en bit kyckling, en sallad av morötter och kål;
  • På kvällen: bakat i ugnen potatis, ett par av alla frukter.
 7. söndag:
  • På morgonen: Havregrynsgröt kokad på mjölk med bitar frukt, ett par favoritfrukter, grönt te;
  • På eftermiddagen: soppa med kyckling och nudlar, kokt kyckling, torkat bröd, morot och betesallad.

Diet för prostatacancer

Näring kan hjälpa till att minska smärta

Alla samma näringsbetingelser måste observeras i prostatacancer före och efter operationen. När det gäller onkologi kan rekommendationerna för näring dock inte spela en viktig roll, det kommer inte att väsentligt rätta till situationen. Men detta kommer att hjälpa till att lindra smärtan hos män i detta fall, orsakad av urinering, men borttagning och drift av rätt diet kan inte avbrytas.

Tyvärr lider många män av prostatit. Inflammation av prostata, behandlad först av allt medicinskt. Men rätt näring här kan också hjälpa till med behandlingen. Diet i prostatit hos män, vad förutsätter det?

Vad är reglerna för kosten?

Alkohol är bättre att inte använda

Först och främst måste det sägas att en diet med kronisk prostatit förutsätter ett fullständigt avslag på alkoholhaltiga drycker. Alkohol har egenskapen att irritera prostata vävnaden, på grund av detta ökar inflammationen bara. Det är också mycket viktigt för en man med en sådan sjukdom att sluta röka. Användningen av tobak har en mycket dålig effekt på kärlsystemet, medan utflödet av blod i venerna störs, vilket leder till att benen är mycket svullna. Det är särskilt viktigt att sluta använda alkohol och tobak i en tid då sjukdomen förvärras.

Kost i behandlingen av kronisk prostatit innefattar avstötning av fettmat, animaliskt fett. Det är i detta fett innehåller skadligt kolesterol, det bidrar till utseendet på kolesterolplåtarna. Alla dessa är anledningarna till att blodflödet störs, vilket innebär att det orsakar en förvärmning av prostatit. Samma regler inkluderar en diet för prostatacancer.

Näring i detta fall måste nödvändigtvis innehålla sådana produkter:

Dessa produkter bekämpar aktivt inflammation i prostata, så de används i behandling, och dessa produkter kan också fungera som en förebyggande åtgärd för prostatacancer.

Det är mycket viktigt att konsumera lök och vitlök. De ämnen som finns i dessa produkter har en anmärkningsvärd effekt på kardiovaskulärsystemets funktion, de etablerar blodcirkulationen och de hjälper till att bekämpa prostatitens patogener. Även om du värmer löken och vitlöket termiskt, behåller de fortfarande dessa fördelaktiga ämnen som hjälper till med behandlingen.

Dieten med denna sjukdom för män bör vara rik på livsmedel där det finns mycket zink. Detta mikronäringsämne är mycket användbart för reproduktionssystemet. Många zink finns i skaldjur, samt i pumpa frön.

Förbjudna produkter

Legumes är undantagna från menyn

Diet för kronisk prostatit för män bör utesluta sådana produkter:

  • representanter för baljväxter (detta är linser, bönor, ärter);
  • buljonger som kokas på kött, fisk eller svampar;
  • dricker med gas;
  • animaliska fetter;
  • mycket starkt svart te och kaffe;
  • för kryddig mat;
  • för salt mat
  • slaktbiprodukter - en lever, hjärta, njure, mage;
  • mjölprodukter, speciellt tillagade av högsta kvalitet mjöl;

Denna mat för kronisk prostatit för män kommer att vara farlig genom förvärring av inflammation, så det bör undvikas.

Vilka rätter är bättre att använda?

Det är användbart att använda torkade frukter

I allmänhet bör en diet för kronisk prostatit för män inkludera produkter som hjälper till att bättre arbeta i tarmperistalmen. Det är, i rätter, så många grönsaker som möjligt borde ingå, de kan ätas råa, stuvade, bakade. Förbättra arbetet i tarmarna är också jästa mjölkprodukter, i synnerhet kefir.

Det är mycket användbart att äta torkade frukter. Sallader, poretter är väl fyllda med oraffinerad vegetabilisk olja av kallpressning, det är speciellt bra att använda en sked av denna olja till middag. Oljan hjälper till att lindra tarmarna av övertryck, och det släpper också ur urinblåsan. Allt detta har en bra effekt på prostata.

Provmeny

Till frukost, laga en sallad av morötter

Om du gör en diet i en vecka för män kan det se ut så här:

 1. tisdag:
  • På morgonen: Havregrynsgröt med bitar av frukt, två kokta ägg, torkat bröd;
  • På eftermiddagen: soppa, kokta på vegetabilisk buljong, grönsaksspannmål, havsfisk;
  • Nattvarden: gryta från stuga ost, ett glas fettfattigt kefir.
 2. torsdag:
  • På morgonen: en sallad av råa morötter, persilja och gröna, ris, kokta på mjölk, en knut.
  • På eftermiddagen: soppa, kokt på grönsaker, magert kött med riven betor, grönt te.
  • Middag: syrniki från mager kock med gräddfil, ett par frukter.
 3. torsdag:
  • På morgonen: bukvete med ångat kött från magert kött, sallad från alla grönsaker, grönt te.
  • På eftermiddagen: Gräddesoppa med broccoli, magert kött med bovete, kryddat med pepparrot.
  • Middag: kotletter från morötter och lök, grönsaker eller frukter, magerfett.
 4. tisdag:
  • På morgonen: kokta potatisar, ångkoteletter, grönt te.
  • På eftermiddagen: Kål från färskkål, en bit kyckling, torkat bröd.
  • Middag: stewed äggplanter, en bit havsfisk, ett par frukter.
 5. fredag:
  • På morgonen: vermicelli kokta på mjölk, ett par frukter, grönt te;
  • På eftermiddagen: vegetabilisk buljong, en bit bakat kött, torkat bröd, sallad från alla grönsaker.
  • På kvällen: gryta från stekt ost med pepparrot och örter, te.
 6. lördag:
  • På morgonen: en pärlbyggnad kokad på mjölk, en svartbrödsmacka med ett smalt lager smör
  • På eftermiddagen: vegetabilisk buljong, en bit kyckling, en sallad av morötter och kål;
  • På kvällen: bakat i ugnen potatis, ett par av alla frukter.
 7. söndag:
  • På morgonen: Havregrynsgröt kokad på mjölk med bitar frukt, ett par favoritfrukter, grönt te;
  • På eftermiddagen: soppa med kyckling och nudlar, kokt kyckling, torkat bröd, morot och betesallad.

Diet för prostatacancer

Med prostatit är det viktigt att ta medicin

Alla samma näringsbetingelser måste observeras i prostatacancer före och efter operationen. När det gäller onkologi kan rekommendationerna för näring dock inte spela en viktig roll, det kommer inte att väsentligt rätta till situationen. Men detta kommer att hjälpa till att lindra smärtan hos män i detta fall, orsakad av urinering, men borttagning och drift av rätt diet kan inte avbrytas.

Tyvärr lider många män av prostatit. Inflammation av prostata, behandlad först av allt medicinskt. Men rätt näring här kan också hjälpa till med behandlingen. Diet i prostatit hos män, vad förutsätter det?

Vad är reglerna för kosten?

Inkludera i dietprodukter som tar bort inflammatorisk process

Först och främst måste det sägas att en diet med kronisk prostatit förutsätter ett fullständigt avslag på alkoholhaltiga drycker. Alkohol har egenskapen att irritera prostata vävnaden, på grund av detta ökar inflammationen bara. Det är också mycket viktigt för en man med en sådan sjukdom att sluta röka. Användningen av tobak har en mycket dålig effekt på kärlsystemet, medan utflödet av blod i venerna störs, vilket leder till att benen är mycket svullna. Det är särskilt viktigt att sluta använda alkohol och tobak i en tid då sjukdomen förvärras.

Kost i behandlingen av kronisk prostatit innefattar avstötning av fettmat, animaliskt fett. Det är i detta fett innehåller skadligt kolesterol, det bidrar till utseendet på kolesterolplåtarna. Alla dessa är anledningarna till att blodflödet störs, vilket innebär att det orsakar en förvärmning av prostatit. Samma regler inkluderar en diet för prostatacancer.

Näring i detta fall måste nödvändigtvis innehålla sådana produkter:

Dessa produkter bekämpar aktivt inflammation i prostata, så de används i behandling, och dessa produkter kan också fungera som en förebyggande åtgärd för prostatacancer.

Det är mycket viktigt att konsumera lök och vitlök i kosten när man behandlar prostatit. De ämnen som finns i dessa produkter har en anmärkningsvärd effekt på kardiovaskulärsystemets funktion, de etablerar blodcirkulationen och de hjälper till att bekämpa prostatitens patogener. Även om du värmer löken och vitlöket termiskt, behåller de fortfarande dessa fördelaktiga ämnen som hjälper till med behandlingen.

Dieten med denna sjukdom för män bör vara rik på livsmedel där det finns mycket zink. Detta mikronäringsämne är mycket användbart för reproduktionssystemet. Många zink finns i skaldjur, samt i pumpa frön.

Förbjudna produkter

Drycker med gas måste uteslutas

Diet för kronisk prostatit för män bör utesluta sådana produkter:

  • representanter för baljväxter (detta är linser, bönor, ärter);
  • buljonger som kokas på kött, fisk eller svampar;
  • dricker med gas;
  • animaliska fetter;
  • mycket starkt svart te och kaffe;
  • för kryddig mat;
  • för salt mat
  • slaktbiprodukter - en lever, hjärta, njure, mage;
  • mjölprodukter, speciellt tillagade av högsta kvalitet mjöl;

Denna mat för kronisk prostatit för män kommer att vara farlig genom förvärring av inflammation, så det bör undvikas.

Vilka rätter är bättre att använda?

Ät mer jästa mjölkprodukter

I allmänhet bör en diet för kronisk prostatit för män inkludera produkter som hjälper till att bättre arbeta i tarmperistalmen. Det är, i rätter, så många grönsaker som möjligt borde ingå, de kan ätas råa, stuvade, bakade. Förbättra arbetet i tarmarna är också jästa mjölkprodukter, i synnerhet kefir.

Det är mycket användbart att äta torkade frukter. Sallader, poretter är väl fyllda med oraffinerad vegetabilisk olja av kallpressning, det är speciellt bra att använda en sked av denna olja till middag. Oljan hjälper till att lindra tarmarna av övertryck, och det släpper också ur urinblåsan. Allt detta har en bra effekt på prostata.

Provmeny

Förbered gröt med frukt för morgonen

Om du gör en diet i en vecka för män kan det se ut så här:

 1. tisdag:
  • På morgonen: Havregrynsgröt med bitar av frukt, två kokta ägg, torkat bröd;
  • På eftermiddagen: soppa, kokta på vegetabilisk buljong, grönsaksspannmål, havsfisk;
  • Nattvarden: gryta från stuga ost, ett glas fettfattigt kefir.
 2. torsdag:
  • På morgonen: en sallad av råa morötter, persilja och gröna, ris, kokta på mjölk, en knut.
  • På eftermiddagen: soppa, kokt på grönsaker, magert kött med riven betor, grönt te.
  • Middag: syrniki från mager kock med gräddfil, ett par frukter.
 3. torsdag:
  • På morgonen: bukvete med ångat kött från magert kött, sallad från alla grönsaker, grönt te.
  • På eftermiddagen: Gräddesoppa med broccoli, magert kött med bovete, kryddat med pepparrot.
  • Middag: kotletter från morötter och lök, grönsaker eller frukter, magerfett.
 4. tisdag:
  • På morgonen: kokta potatisar, ångkoteletter, grönt te.
  • På eftermiddagen: Kål från färskkål, en bit kyckling, torkat bröd.
  • Middag: stewed äggplanter, en bit havsfisk, ett par frukter.
 5. fredag:
  • På morgonen: vermicelli kokta på mjölk, ett par frukter, grönt te;
  • På eftermiddagen: vegetabilisk buljong, en bit bakat kött, torkat bröd, sallad från alla grönsaker.
  • På kvällen: gryta från stekt ost med pepparrot och örter, te.
 6. lördag:
  • På morgonen: en pärlbyggnad kokad på mjölk, en svartbrödsmacka med ett smalt lager smör
  • På eftermiddagen: vegetabilisk buljong, en bit kyckling, en sallad av morötter och kål;
  • På kvällen: bakat i ugnen potatis, ett par av alla frukter.
 7. söndag:
  • På morgonen: Havregrynsgröt kokad på mjölk med bitar frukt, ett par favoritfrukter, grönt te;
  • På eftermiddagen: soppa med kyckling och nudlar, kokt kyckling, torkat bröd, morot och betesallad.

Diet för prostatacancer

Diet ersätter inte kirurgisk ingrepp

Alla samma näringsbetingelser måste observeras i prostatacancer före och efter operationen. När det gäller onkologi kan rekommendationerna för näring dock inte spela en viktig roll, det kommer inte att väsentligt rätta till situationen.

Men detta kommer att hjälpa till att lindra smärtan hos män i detta fall, orsakad av urinering, men borttagning och drift av rätt diet kan inte avbrytas.