Huvud
Behandling

Gonorré: symtom och behandlingsregim av gonorré

Gonorré - hänvisar till de klassiska sjukdomarna som överförs sexuellt och fortsätter med nederlaget i det urinogenala området i det cylindriska epitelet. Patogen - gonokocker (Neisseria gonorrhoeae). Denna mikroorganism dör ganska snart i den yttre miljön, men den är väldigt stabil när den är inne i kroppen.

Den moderna namnet på sjukdomen förde Galen misstag tolkas flytningar från urinröret av män som semyatechenie (grekiska, finslipa-frö - + - rhoia- utandning). Människor som inte känner till medicinsk terminologi kallar gonorré gonorré, så denna sjukdom har en andra definition. Sjukdomen påverkas huvudsakligen av de urogenitala organens slimhinnor. Det är också möjligt att skada konjunktiva, slemhinnor i struphuvudet, ändtarmen.

Tyvärr, med gonorré symtom kan inte vara akut, det fortsätter i de flesta fall raderas, så det är ofta komplicerat. Om du inte pussar hur man behandlar gonorré hemma kan det orsaka inflammation i bäckenorganen, vilket leder till infertilitet hos kvinnor och män.

Sjukdomen är vanlig bland personer i åldern 20-30 år, men kan förekomma i alla åldrar. De viktigaste symtomen på sjukdomen är purulent urladdning ur urinröret, frekventa uppmaningar och rezi under urinering.

Hur överföres gonorré?

Infektion med gonokocker Neisseria gonorrhoae uppstår som en följd av sexuell kontakt med en infekterad person utan kondom. Förresten kan överföringen av patogenen inträffa inte bara i samband med vaginala samlag, utan också oral och anal.

Kvinnor blir sjuka nästan i alla fall av kontakt med en sjuk gonorré och män - inte alltid, vilket är förknippat med smal öppning av urinröret. De första tecknen på sjukdomen uppträder efter 2-5 dagar efter infektion.

Gonokokki slående urogenitalsystemet fördel sektioner, fodrad med cylindriskt epitel - slemhinna livmoderhals, äggledare, uretral, lakunär och stora vestibulära körtlarna. Folk har inte medfödd immunitet mot smittämnen av gonorré, och kan inte få det även efter överföringen av sjukdomen.

Det finns också en möjlighet att infektera fostret under graviditeten. I det här fallet kan infektion hos en kvinna förekomma både före befruktning och under barnets bär. För att förhindra allvarliga konsekvenser är det nödvändigt att bota gonoréen i tid. För att göra detta, använd speciella droger som förstör orsakssjukdomens orsaksmedel. Vi beskriver dem nedan.

De första tecknen på gonorré

När det gäller gonorré är det möjligt att märka de första tecknen 2-5 dagar efter sexuell kontakt, det här är hur länge inkubationsperioden varar.

 1. Symtom hos män - klåda, irritation i penisens huvud, vilket blir mer smärtsamt vid urinering
 2. Tecken på kvinnor - antingen fullständig frånvaro av klagomål, eller frekvent urinering, stickningar, brännande i könsorganet.

När en nyfödd är infekterad under arbetet påverkas slimhinnorna i ögonen och könsorganen hos tjejerna.

Symptom på gonorré

Gonorré kan vara akut och subakut - från ögonblicket av infektion till manifestationen av symtom överstiger 2 månader och kronisk - efter mer än 2 månader. Som du redan vet överstiger incubationstiden för gonorré sällan 7 dagar. Vid utgången av denna period framträder de första tecknen på sjukdomen som anges ovan.

Sedan manifesterar gonorré sig, vars symptom är mycket karaktäristiska: frekvent urinering och purulent tät gulbrun urladdning ur urinröret. Urladdningen har en obehaglig lukt och efter ett tag blir det mer tät.

Vanliga symtom hos kvinnor:

 • Purulent och serös purulent urladdning från slidan
 • Hyppig och smärtsam urinering, brännande, klåda;
 • Rödhet, svullnad och sårbildning i slemhinnorna;
 • Intermenstruell blödning;
 • Smärta i underlivet.

Tyvärr är kvinnas symptom inte lika uttalad som hos män. 50-70% av kvinnor med gonorré har inga obehagliga känslor, så de diagnostiserar ofta en sjukdom i kronisk form.

Hos män börjar gonorré med brännande och klåda i penis, speciellt under urinering. När man trycker på huvudet släpps en liten mängd pus. Om problemet inte behandlas går processen till hela urinröret, prostata, sämre vesiklar, testiklar.

De viktigaste symptomen hos män:

 • Klåda, brännande, svullnad i urinröret;
 • Riklig purulent, serös purulent urladdning;
 • Ofta smärtsam, ibland svår urinering.

Det är värt att överväga att det nu finns ett märkbart antal lågt symptom och asymptomatiska fall av sjukdomen. Dessutom är symtomen inte alltid typiska, eftersom ofta en kombinerad infektion (med Trichomonas, Chlamydia) ofta finns, det komplicerar allt för diagnos och snabb behandling av gonorré.

diagnostik

Diagnosen av gonoré är baserad på bakteriologisk och bakterioskopisk data och identifiering av patogenen. Det finns tillämpningar av sådana moderna metoder som DNA-diagnostik, ELISA och RIF.

På ett obligatoriskt sätt undersöks representanterna för båda könen för separation från könsorganen. Från materialet som tas från varje drabbat organ och urogenitalt område framställs smuts på två glas. Hur mycket som ska behandlas gonorré kommer att bero på en tidig diagnos, så tveka inte, om du upplever de första symptomen, ge erforderliga test.

Behandling av gonorré

Det är inte nödvändigt att genomföra en oberoende behandling av gonorré, det här är fylligt med sjukdomsövergången till ett kroniskt stadium och utvecklingen av irreversibla skador på kroppen.

Eftersom 30% av fallen kombineras med chlamydialinfektion bör gonorrébehandling omfatta:

 1. Drogen aktiv mot gonokocker - cefixim, ciprofloxacin, ofloxacin.
 2. Läkemedlet aktivt mot klamydia är azitromycin, doxycyklin.
 3. Vid ett nytt stadium är en enda användning av antibiotika tillräcklig.

Dessutom en uppsättning procedurer som hjälper patienten att återhämta sig. Detta inkluderar lokal behandling, medel för att stärka immuniteten, återställa mikroflora genom att ta emot probiotika och metoder för fysioterapi.

Det är nödvändigt att avstå från att använda alkohol, kryddig och kryddig mat. Ta bort sexkontakter. Intensiv träning, cykling och simning i poolen är förbjudna - efterlevnad av alla dessa åtgärder kommer att hjälpa till att bota gonorré snabbare. Det är nödvändigt att behandla alla sexuella partners. Det rekommenderas starkt att genomgå kontroll efter behandling av gonorré, även om du mår bra.

Tabletter från gonorré är föreskrivna vid det första skedet av sjukdomsutvecklingen och i frånvaro av komplikationer i form av cystit, cervicit hos kvinnor etc.

Konsekvenser av gonorré

Bland konsekvenserna av den löpande formen av sjukdomen hos män kan kallas försämrad spermatogenes, inflammation av penis och det inre skiktet av förhuden, liksom förlust av testiklar och bitestiklar hans orkit, epididymit eller prostatit, vilket kan leda till infertilitet.

Hos kvinnor passerar inflammation från slidan till livmoderhålan och äggledarna, den inflammatoriska processen i vilken hotar bildandet av en obstruktion som framkallar infertilitet.

För att undvika komplikationer är det värt att ta hand om tidig förebyggande - det här är avslaget på oavsiktliga sexuella kontakter och användningen av kondom i situationer där du inte är säker på förhand om din partners hälsotillstånd. Om dessa enkla regler följs är det inte nödvändigt att tänka hur och hur mycket man ska behandla gonorré.

Gonorré hos män: de första symptomen och kursen, diagnosen och behandlingen

Gonorré är en infektiös patologi med en övervägande purulent lesion av slemhinnan i det genitourära systemet. Det hänvisar till antropogena venerala sjukdomar, som överförs sexuellt. Självläkning är omöjlig, i avsaknad av adekvat terapi blir gonorré kronisk och leder till komplikationer.

etiologi

Orsaken till sjukdomen är penetrationen och förökning i den mänskliga kroppen en viss bakterie Neisseria gonorrhoeae, som först beskrevs av A. Neisser i 1879. Denna patogen hör till gramnegativa diplokocker, är böna-formad och belägen i par. Han har inte förmåga till självständigt rörelse.

Finns på ytan av gonokocken bidrar små villi (drack) till dess fastsättning på slemhinnans yta och penetration i cellerna. Dessutom bär dessa drunkards antigen information som kan förändras under utvecklingen av sjukdomen och under påverkan av ogynnsamma faktorer för bakterien.

Gonokocker har förmågan att omvandlas till en skyddande L-form. Detta ger honom förmågan att överleva när den absorberas av fagocyter och med otillräcklig intensiv antibiotikabehandling. Men från verkan av antiseptiska medel och miljöfaktorer skyddar L-formen inte, utanför kroppen bryts gonokocken snabbt när sekreterna torkar ut. Därför är den inhemska infektionsvägen sällsynt, det är endast möjligt om det finns en stor förorening av föremål och en kort tid mellan frisättning av bakterier till utsidan och deras kontakt med en annan person.

patogenes

Gonorré hos män uppträder oftast under sexuell kontakt med en sjuk gonorrépartner, som kanske inte har uppenbara yttre patologiska tecken. Det orsakande agenset finns i vaginala sekretioner och urinrörsekretioner. Med muntliga kontakter är närvaron av gonokock nasofaryngeal involvering viktigt, och i anala samlag, gonorré prostatit. Den homosexuella partneren skickar patogenen till spermierna och prostatens hemlighet. Infektion uppträder i 25-50% av fallen och är inte associerad med immunsystemets aktivitet.

Efter att ha kommit in i kroppen är gonokocker fästa vid slemhinnans yta, och inte migrerar långt bortom penetrationszonen. I de flesta fall påverkar de urinröret och prostatakörteln, lägger sig på spermatozoa och når ibland de terminala områdena av vas deferenserna. Med samtidig infektion av trichomoniasis kan gonokocker tränga in i trichomonaderna, i det här fallet är antibakteriella preparat för dem inte farliga.

Ett karakteristiskt drag hos gonokocker är förmågan att multiplicera inom leukocyterna, som kallas endocytobiosis. Därför är den skyddande fagocytreaktionen av immunsystemet hos en infekterad person ineffektiv och leder även till patogenens spridning. Inuti cellerna finns gonokocker länge i inaktiv form, vilket kan leda till en raderad klinisk bild av kronisk gonorré hos män.

Bakteriell infektion orsakar inflammation i slemhinnorna med purulent urladdning. Gradvis förstörelse av urinrörets inre skal leder till utgången av gonokocker i lymfatiska och blodkärl och sprider dem till de underliggande vävnaderna. Som svar på penetrering av patogener börjar immunsystemet att producera antikroppar, men de kan inte skydda den manliga kroppen från ytterligare utveckling av sjukdomen. Gonorré leder inte till immunitet, det är ofta en återinfektion.

Symtom på gonorré hos män

De första tecknen på gonorré hos män visas inte omedelbart. Detta föregås av en absolut asymptomatisk period, trots att patogenet i detta skede stärker på urinrörets yta vid dess mun, tränger in i cellerna i slemhinnan och multiplicerar aktivt. Tecken på sjukdomen uppträder efter utvecklingen av aktiv inflammation mot bakgrund av en progressiv ökning av antalet bakterier. Inkubationstiden brukar vara 3-5 dagar, men i vissa fall kan det ta upp till 2 veckor.

De första symptomen är obehagliga känslor längs urinröret, snabbt ersatt av kliande och brinnande i detta område. Snart är det slemhinnor och sedan purulent gulvitt urladdning från urinrörets öppning. Svampen i urinröret på glanspenisen blir röd och svullnar, smärtsamma nattliga föroreningar är möjliga. Initialt är suppuration instabilt och förknippas med tryck på penis och början på urinering, så blir det nästan kontinuerligt. Med en snabb utveckling av sjukdomen kan kroppstemperaturen stiga med utseendet på icke-specifika tecken på allmän förgiftning.

Symptom på gonorré hos män växer vanligen snabbt under den första veckan efter de första manifestationerna, varefter de ofta är avstannade, förlorar deras skärpa. Atypiskt flöde underlättas också av självbehandling. Antibiotika, som ofta tas slumpmässigt, utan att en läkare utses och i en otillräcklig dos leder till en minskning av gonokockaktiviteten, men förstör dem inte. Som ett resultat blir sjukdomens tecken slita ut, en man kan betrakta sig botad, och processen förvärvar en kronisk kurs. I detta fall är suppurationen knappa, som "morgonfallet" förändras på penisens huvud svagt uttryckt.

Under de första 2 månaderna efter infektion talar de om akut eller frisk gonorré. Om receptet av sjukdomen överskrider 8 veckor diagnostiseras den kroniska formen. När malosimptomnomflödet av akut processgonorré kallas torpid.

Eventuella komplikationer

Inom några veckor kan inflammationen sprida sig längs urinrörets väggar till blåsan, prostata och vas deferenserna. Detta orsakar komplikationer av gonorré i form av cystit och prostatit. Symtom är förknippad med frekvent smärtsam urinering, dra smärta i perineum med sexuell upphetsning och ejakulation, obehagliga känslor i testiklarna. Prostatit kan leda till impotens och minskning av spermiernas befruktningskapacitet.

Gonorré epididymit inträffar när epididymis är involverad i en specifik inflammatorisk process. Det är vanligtvis akut och flyter våldsamt. Detta orsakar feber, rodnad och svullnad i pungen, en skarp smärta i henne på sidan av lesionen. Epididymit är ensidig eller i varierande grad påverkar båda testiklarna. Utvecklingen av epididymit hotar den efterföljande cicatricial-smalningen av lumen av vas deferens med utvecklingen av infertilitet.

Kontinuerligt strömmande uretrit, vilket leder till djupa lesioner i väggen av urinröret, kan urinrörsförträngning vara komplicerat. Svårigheten med flödet av urin främjar stagnation i blåsan, gjorde (återflöde) av urin i urinledarna och uppstigande infektion utsöndringssystem.

Massiv penetrering av patogenen i blodomloppet leder till generaliseringen av gonorré. Samtidigt utvecklar sepsis, inflammationsfoci förekommer i andra organ, hjärtklaffar påverkas ofta.

Faktorer som bidrar till utvecklingen av komplicerad gonorré hos män:

 1. Förekomst av samtidig akuta eller kroniska sjukdomar i det genitourinära systemet (cystit, urolithiasis, prostatit, prostata adenom);
 2. infektion med andra STD;
 3. försvagad lokal immunitet, upprepad infektion med gonorré (reinfektion);
 4. konsumtion av kryddig mat;
 5. frekvent sexuell upphetsning
 6. användning av avbrutet samlag som en preventivmetod
 7. överdriven fysisk ansträngning
 8. alkoholism.

Ofta konsulterar en gonorrésjukare en läkare inte med de första symptomen på främre gonorré, men efter komplikationer utvecklas. I detta fall, även efter intensiv komplex terapi, utvecklas ofta effekterna av gonorré i form av förträngning av urinröret, infertilitet och kronisk prostatit.

diagnostik

Under den klassiska sjukdomsförloppet kan en läkare misstänka förekomst av gonorré redan under den första behandlingen av en sjuk man, baserat på symptomen på främre uretrit med suppuration. Diagnosen bekräftas genom mikrobiologisk undersökning av smet från urinröret och en del av urinen. Serologisk diagnos av gonorré är sällsynt.

För att påbörja behandlingen är det tillräckligt att detektera parade bönformade bakterier med mikroskopisk uretrisk urladdning. Men även i detta fall utförs såning på näringsmedia, vilket gör det möjligt att bekräfta diagnosen och avslöja känsligheten hos den isolerade patogenen mot de viktigaste antibiotika. Gonokocker växer bäst på näringsmedia med ascitisk vätska och blodplasma, som bildar transparenta rundade kolonier med jämnaste marginaler.

Analys av gonorré hos män tas inte bara i närvaro av tydliga kliniska tecken. Det utförs när andra STDs detekteras, i närvaro av kronisk prostatit och uretrit av otydlig etiologi. Dessutom utförs undersökningen enligt epidemiologiska indikationer, när analysen tas från alla sexuella partners av en sjuk kvinna. Och på initiativ av en man tas ett smet för en gonorré efter ett oskyddat samlag med en obekant kvinna. Detta tar hänsyn till genom hur mycket gonorré manifesteras och hur många gonokocker är nödvändiga för införande i urinrörets slemhinna och reproduktionsstart. Därför utförs analysen några dagar efter tvivelaktigt samlag.

För att öka resultatets tillförlitlighet är det viktigt att få materialet till studien korrekt. Innan du tar smet från urinröret bör en man inte urinera i 4-5 timmar, använd inte lokala antiseptika och ta inte antibiotika. Ett smet tas med en sked av Volkmann eller en bakteriologisk slinga. Med sällsynta utsöndringar och tecken på prostatit utförs en preliminär massage av prostata.

Kronisk gonorré orsakar ofta svårigheter vid laboratoriediagnos. Ett falskt negativt testresultat beror huvudsakligen på patogenens intracellulära placering. Därför, före provtagning är det nödvändigt att provokera - stimulering av gonokockutgången under den artificiellt inducerade exacerbationen av kronisk uretrit. För att göra detta gäller:

 1. instillationslösning av silvernitrat;
 2. bukie urinrör, uretrografi;
 3. Uppvärmning av inflammerat område med hjälp av inductotermi;
 4. äter mat med mycket kryddor;
 5. intramuskulär administrering av gonovaccinen.

Den provocerande metoden med efterföljande swabbing används för att styra behandlingen.

behandling

Behandling av gonorré hos män består av etiotropisk antibakteriell behandling, symptomatiska åtgärder för att minska symtomens svårighetsgrad, efterlevnad av sexuell dorm och diet. Det är nödvändigt att undvika fysisk aktivitet, cykla, dricka mycket vätskor och utesluta användningen av kryddor.

Antibiotika för gonorré föreskrivs av kursen, varaktigheten av behandlingen beror på arten och varaktigheten av sjukdomen och bestäms av läkaren. Sluta inte med att ta mediciner efter att tillståndet förbättras, vilket vanligtvis händer efter 2-3 dagar med antibiotikabehandling. Det kan bilda resistens hos gonokocker mot den använda substansen, det hjälper till att hålla patogenen i kroppen intracellulärt eller i L-form.

För behandling av gonorré ges preferens till antibiotika i penicillinserien och cefalosporiner från den 3: e generationen. Med patogenens otillräckliga känslighet mot dem eller närvaron av kontraindikationer används preparat från andra grupper som styrs av data från bakteriologisk forskning.

Systemisk antibiotikabehandling kompletteras med sanering av urinröret. För att göra detta utförs tvättar och instillationer med olika lösningar med antimikrobiell och antiinflammatorisk verkan. När den akuta inflammationen sjunker, ordineras fysioterapi: UHF, fonophores och elektrofores, laser och magnetoterapi, inductotermi, ultraviolett exponering. I kronisk, återkommande och torpidströmmar indikeras immunterapi, som kan vara specifik (med hjälp av gonovacciner) och icke-specifika.

Efter 7-10 dagar och sedan omedelbart efter avslutad behandlingsperiod utförs en kontrollbakteriologisk undersökning som upprepas en månad senare.

Eftersom behandling av gonorré hos män är nödvändig tillsammans med sexpartnern, genomförs en epidemiologisk studie. Alla kvinnor som har kommit i kontakt med de sjuka går till gynekologen och dermatovenerologen, om de upptäcker gonorré, genomgår de också specifik terapi. Vid avslag på behandling, rekommenderas inte att rekommendationerna följs och förekomst av generaliserad infektion.

Gonorré - vad är det, symtomen, de första tecknen, inkubationsperioden, diagnosen och behandlingen

Gonorré (gonorré) - specifika infektiösa inflammatoriska processer som påverkar huvudsakligen det urogenitala systemet, som aktivator är gonokocker (Neisseria gonorrhoeae). Det är också möjligt att skada konjunktiva, slemhinnor i struphuvudet, ändtarmen. Med gonorré finns det ingen immunitet som förhindrar upprepad infektion.

Vad är denna sjukdom, orsakerna till uppkomsten, och även vad som är de första tecknen hos vuxna och behandlingsmetoderna är mest effektiva, vi kommer att överväga ytterligare.

Gonorré: vad är det?

Gonorré är en sexuellt överförbar sjukdom som uppstår med nederlaget i det urinogenala området i det cylindriska epitelet.

Gonorré är vanligare hos ungdomar 20-30 år, men kan förekomma i alla åldrar. Mycket hög risk för komplikationer av gonorré - en mängd olika urinvägar (inklusive sexuellt), infertilitet hos män och kvinnor. Gonokocker kan tränga in i blodet och cirkulera genom hela kroppen orsaka:

 • nederlag av leder,
 • ibland gonorré endokardit och meningit,
 • bakteriemi,
 • svåra septiska tillstånd.

Det är bevisat att det rådande sättet att överföra gonokockinfektion är sexuell kontakt. 50-70% av kvinnorna får infektion efter den första kontakten, bland män är infektionsincidensen 25-50%.

Orsaksmedel

Gonorrés orsaksmedel är gonokocker - Neisseria gonorrhoeae.

Gonorrés orsaksmedel känner sig fria endast i näringsmedia, speciellt om det finns ett inhemskt (oförändrat) humant protein och hos personen själv. I den yttre miljön är dess lönsamhet låg.

Dödade gonokocker i en konventionell tvållösning, snabbt dö under även svaga antiseptika (silversalter, Betadine, alkohol, etc), dö som torkningen av slem och pus, som är i sekunder. Denna funktion är mycket användbar för människor och används som profylax för gonorré.

Gonokocker infekterar huvudsakligen de lägre delarna av det genitourinära systemet, vilka är täckta med ett cylindriskt epitel.

 1. Dessa är slemhinnorna i parauretralkörtlarna och urinröret hos män;
 2. urinrör, livmoderhalscancer, äggledare, barthålkörtlar - hos kvinnor. Vagina av vagina täcker ett flerskiktsplatt epitel, i norm är det immun mot gonokocker. Utvecklingen av gonorré vaginit uppträder när epitelet löses under graviditet, pubertetsålder eller vid klimakteriet.

klassificering

Det finns könsorgan och extragenital (ej sexuell) gonorré. Genital gonorré kännetecknas av skador på de urogenitala organen.

Gruppen av extragenital gonorré innefattar:

 • gonorré av anorektal lokalisering (inflammation i ändtarmen),
 • gonorré av ben- och muskelsystem (gonorréartrit),
 • gonorrheal affektion av ögonbindekinnet (gonoblenorea),
 • gonorrheal lesion av svampen (gonokocksfaryngit).

Sjukdomen är uppdelad i färsk, kronisk och latent gonorré.

Frisk gonorré

Frisk gonoré anses om det efter de första kliniska tecknen på sjukdomen inte har gått mer än 2 månader. Under denna period kämpar kroppen aktivt med att utveckla gonokocker, som bestämmer den kliniska bilden av sjukdomen.

Det finns tre former:

 1. I akut form känner patienten alla ovanstående symptom i sin helhet. Det tar inte längre än 14 dagar efter infektion. Urinröret rodnar och sväller. Tilldelningar är rikliga. Patienten börjar känna kronisk trötthet, svaghet, allvarliga angrepp av huvudvärk.
 2. I subakut form är symptomen inte särskilt uttalade, men de är. Gonokocker i kroppen orsakar endast sällsynt och oförutsedda utsläpp av gul färg. Andra tecken är helt frånvarande.
 3. Den farligaste är den torpida eller asymptomatiska formen av gonorré. Patienten stör inte. Det finns inga subjektiva tecken på sjukdomens närvaro. En person är en bärare av gonokocken och misstänker inte det.

Kronisk form

Kronisk gonorré är resultatet av försummat färsk gonorré som orsakats av otillräcklig behandling eller brist på behandling.

latent

Den latenta formen av sjukdomen kännetecknas av en nästan asymptomatisk kurs och är vanligare hos kvinnor. I detta fall patienten är infekterad, så finns det en bärare och smittkällan, men immunsystemet för en eller annan inte svara på en främmande organism, vilket resulterar i inflammation inte utvecklas, och subjektiva känslor (tecken) saknas skäl.

Hos män, gonorré, även om kan observeras latent form några ospecifika symtom (limning urinrörets svamp, efter en natts sömn, utseendet av en liten mängd av leriga flytningar från urinröret efter en lång promenad, springa, eller att ha sex).

orsaker till

För gonorré finns det ingen skillnad i kön och social status, såväl som ett litet barn och en vuxen kan bli offer.

Enligt statistiken från Världshälsoorganisationen påverkar denna smutsiga sjukdom omkring en fjärdedel av en miljard av världens befolkning varje år.

Detta beror på det faktum att smittämnen är mycket motståndskraftig mot vissa läkemedel, samt en betydande roll i spridningen av infektionen ges grund av social orientering och beteendemässiga faktorer (välstånd homosexualitet, prostitution och ökad promiskuitet).

Gonorré kan plockas upp när:

 • oskyddade sexuella handlingar (oral, vaginal, analsex);
 • dela med patienten en vanlig handduk, linne, tvättdukar;
 • barn blir smittade med gonokocker under födelseprocessen;
 • tjejer kan bli sjuka om de inte överensstämmer med uringenitalorganens hygien (gonorré "keramik");
 • i ögon av gonokocker tas i händerna (det finns en blennorea);
 • även gonorré kan tas med hushållsväg med hjälp av smutsiga händer i munnen (gonorréfaryngit, stomatit).

Gonorré är en infektion har en hög infektions överförs genom sexuell kontakt (99 av 100 fall), och endast en av 100 fall - en inhemsk smitta genom personliga tillhörigheter hos patienten och hygienartiklar (handdukar, tvättlappar, etc.), samt infektion av barnet under förlossningen.

Inkubationsperioden

Inkubationstiden för gonorré beror väldigt mycket på den sjuka könens kön. Inkubation hos kvinnor, som regel, tar mycket längre tid, varar upp till en månad eller mer. I sin tur är inkubationstiden i män i princip 2-5 dagar.

Inkubationstiden för gonorré påverkas starkt av den plats där patogenen fick. Dagen som beskrivs ovan är giltiga om organ är målet för gonokocksgenitalier.

Till en viss tid upptäcker bakterierpatogenerna sig inte. Men efter att ha fallit i en gynnsam miljö för sig själva, börjar de en aktiv reproduktionsprocess, vilken i början av sjukdomsförloppet gradvis leder till utvecklingen av en inflammatorisk process i dessa organ.

Med början av de första kliniska tecknen på gonoré blir den infekterade personen en kategori av patienter. Slutet av inkubationsperioden kan indikeras med följande symtom:

 • brinnande känsla och purulent urladdning från organen i genitourinary systemet;
 • svullnad av könsorganen;
 • urinering blir frekvent och åtföljs av smärta;
 • det finns en ökning av inguinal lymfkörtlar;
 • möjligen en ökning av kroppstemperaturen.

Vid gonorrésjukdom kan följande faktorer påverka ökningen i inkubationsperioden:

 • tar mediciner speciellt antibiotika;
 • Hushållens sätt att överföra, även om det är sällsynt, och främst gäller kvinnor.

Minskningen påverkas av sådana faktorer:

 • kroniska sjukdomar: tuberkulos, diabetes mellitus.
 • kombination av gonorré med andra venerala patologier: klamydia, mykoplasmos, bakteriell vaginit;
 • låg immunitet
 • alkoholism, narkotikamissbruk, rökning.

Symptom på gonorré hos vuxna

De första symptomen på gonorré förekommer 2-5 dagar efter kontakt med en sjuk partner. En patient med gonorré känner obehag i urinröret och visas senare:

 • klåda;
 • bränning;
 • purulent urladdning är gulgrön i färg.

Utsläpp från urinröret första skarpt, grått. Efter 1-2 dagar uppträder purulent, riklig, tjock, gulgrön urladdningslösning, vilket fläckar tvätten.

Ofta har gonorré en atypisk klinisk bild på grund av att den bildas mot bakgrund av en sekundär infektion. I detta fall förändras den blandade infektionen något inkubationsperioden, vilket gör det svårt att korrekt diagnostisera och följaktligen adekvat behandling av gonorré. Som ett resultat är dess kroniska form mycket ofta bildad, vilket redan diagnostiseras i närvaro av komplikationer.

kvinnor

Gonorré hos kvinnor kan manifestera sig:

 • Rikliga, purulenta eller mukopurulenta sekret i urinvägarna, vilket ökar på morgonen efter sömnen.
 • Inflammatoriska förändringar i vaginaets framsida (rodnad, svullnad och ömhet i slemhinnan).
 • Klåda, brännande eller ömhet i urinröret, intensifieras i början av urinering eller under samlag.
 • Ökning av kroppstemperatur till 37 - 38 grader.

Hos män

 • Det börjar med brännande och klåda, särskilt vid urinering.
 • När man trycker på huvudet sticker en dropp av pus ut.
 • Huvudet på penis och förhudet är inflammerat.
 • När infektionen tränger in i urinröret förekommer frekvent urinering. Vid slutet av denna handling kan en bloddroppe gå med.
 • I själva verket är ganska ofta inguinal lymfkörtlar med inflammation och utvidgning inblandade.

Om gonorré inte behandlas, sträcker sig processen till hela urinröret, prostata, seminala vesiklar, testiklar. Visas smärtsam, frekvent, svår urinering.

komplikationer

 • total uretrit (lesion av en del av urinröret)
 • phimosis (reduktion av förhudsöppningen),
 • balanoposthit (nederlag av huvudet på penis och förhud)
 • prostatit (lesion i prostatakörteln),
 • epididymit (epididymis nederlag),
 • orchitis (testikelskada)
 • vesikulit (skada på vesiklar i partiklar)
 • kirtlar i urinvägarna,
 • parauretralkanaler
 • inguinal lymfoder.

diagnostik

För att slutligen bestämma närvaron av gonoré är närvaron av kliniska symptom inte en nyckelindikator eftersom det fortfarande är nödvändigt att upptäcka närvaron av gonokocker i kroppen:

 • analys under ett mikroskop av smuts som tagits från slemhinnans yta;
 • sådd av beslagtagna bakterier från det tagna materialet i specifika näringsmedier för att isolera kulturen av gonokocker;
 • PCR- och IFA-diagnostik.

Behandling av gonorré

Otillåtlig självbehandling av gonorré, det är farligt att överföra sjukdomen till kronisk form och utveckling av irreversibla skador på kroppen. Alla sexuella partners av patienter med symptom på gonoré som har haft samlag med dem under de senaste 14 dagarna, eller den sista sexpartnern, om kontakt inträffat tidigare än denna tid, är föremål för undersökning och behandling. I avsaknad av kliniska symptom undersöks en patient med gonorré och behandlas för alla sexuella partner under de senaste 2 månaderna.

Vi måste följa ett antal regler:

 • engagera sig inte i självbehandling (ändra dosen av föreskrivna läkemedel eller helt vägra att ta tabletter);
 • helt sluta någon form av sexuella relationer, inklusive orala smärtor, kyssar;
 • vägra att dricka alkohol, även alkohol med låg alkoholhalt
 • Tvätta händerna med tvål efter att ha rest på toaletten och behandla dem med antiseptiska medel.
 • Använd endast dina personliga hygienartiklar, rör inte en främling;
 • Tvätta patientens saker, särskilt underkläder, separat från resten.

Akut komplicerad gonorré hos de lägre och övre delarna av genitourinärsystemet behandlas under lång tid. Antibiotikum förändras maximalt efter 7 dagar, eller förskriva läkemedel långa kurser - tills symptomförsvinnandet plus ytterligare 48 timmar.

 1. Ceftriaxon 1,0 IM (intramuskulärt) eller IV (intravenöst), x 1 per dag, 7 dagar.
 2. Spektinomycin 2,0 in / m, x 2 per dag, 7 dagar.
 3. Cefotaxime 1,0 in / in, x 3 per dag eller Ciprofloxacin 0,5 in / i, x 2 per dag - tills symptomförsvinnandet + 48 timmar.

Efter lindring av akuta manifestationer av gonokock inflammation (temperaturen bör återgå till det normala, fördelningen av knappa eller definieras inte, det finns ingen skarp smärta, lokal svullnad minskade) fortsätter att använda antibiotika.

Framgången att behandla gonoré beror på det korrekta valet av antibiotika, dosen och varaktigheten av administrationen. Med intolerans mot antibiotika förskrivs sulfonamider. Parallellt innehåller behandlingsregimen om så krävs:

 • medel för immunterapi,
 • lokala preparat (salvor, geler, pasta),
 • och även fysioterapi (UHF, bad).

Det är viktigt att inte sluta behandlingen efter investeringens början, för i detta fall är gonokocken inte helt eliminerad, utan går helt enkelt till latent form och fortsätter kroniskt. I detta fall kan orsaksmedlet utveckla resistens mot antibiotika.

Kronisk gonorré behandlas mycket längre. Först tilldelas gonovaktsina kurser på 6-8-10 och intramuskulär injektion preparat som stimulerar ospecifik immunitet (pirogenal ribonukleas) och först efter denna behandling med antibiotika.

Vid slutet av kursen, efter att ha försvunnit alla karaktäristiska symtom på sjukdomen, utsätts patienten för flera kontrollundersökningar med olika typer av provokationer.

förebyggande

Obligatoriska förebyggande metoder:

 • Användning av personlig skyddsutrustning;
 • Överensstämmelse med personlig hygien
 • Användningen efter en speciell oskyddad sexuell kontakt med speciella antiseptika (klorhexidin, miramistin, etc.)
 • Regelbunden diagnos av STD hos personer som ofta byter sina sexpartners.
 • Obligatorisk professionell undersökning av arbetstagare inom näring, barn och medicinska institutioner.
 • Obligatorisk undersökning av gonorré hos gravida kvinnor.
 • Sanitär-pedagogiskt arbete av smalprofilspecialister bland befolkningen.

Gonorré anses vara en farlig sjukdom, som måste behandlas med de första tecknen, men endast under överinseende av en specialist. Självbehandling av gonorré är kontraindicerad. kan bara förvärra förloppet av den infektionsinflammatoriska processen.

Gonorré: överföringsvägar, symtom, behandling

Gonorré är den näst vanligaste venerala infektionen efter klamydia. Dess orsaksmedel, Neisseria gonorrhoeae, påverkar främst det mänskliga urogenitala systemet som ligger på slemhinnorna. Oftast finns det hos kvinnor i en ung ålder. En sjukdom utan behandling medför en fara i form av olika slags komplikationer och kan leda till ett dödligt utfall på grund av gonokocks sepsis.

Gonorré: överföringsvägar

Gonorré kan infekteras sexuellt genom någon kommunikation:

viktigt: Hushållsöverföringsvägen är praktiskt taget inte möjlig, eftersom gonokocken inte lever ut ur kroppen längre än 4 timmar. För direkt infektion krävs ett visst antal bakterier själva, vilket skulle kunna komma in i en viss organism, som inte kan ges med hushållsmetoden. Detta utesluter gonoréinfektion genom toalettsitsen, disk, vatten i poolen, en handduk, ett bad och andra vanliga saker.

I detta fall förekommer ofta infektion hos den nyfödda under arbetet genom moderns födelsekanal, vilket uppenbaras av gonokockkonjunktivit.

Var uppmärksam: statistik hävdar att kvinnans risk att bli gonorré blir efter 90% efter en enda samlag med en infekterad partner, medan män blir sjuk endast i 35% av fallen. Denna situation förklaras av olika fysiologiska egenskaper hos strukturen i sexuellt system för kvinnor och män.

Gonorré: symtom

Inkubationsperioden varar från 3 dagar till 1 månad, men oftare upp till 2 veckor. Enligt typ av kurs är gonorré kronisk, när mer än 60 dagar har gått efter infektion och akut - upp till 2 månader.

De första tecknen på gonorré är symtom från urinvägarna i båda könen:

 • nedsatt snabb urinering, åtföljd av smärta;
 • bränning;
 • klåda;
 • purulent urladdning.

Idag har gonorré ofta en atypisk klinisk bild på grund av att den bildas mot bakgrund av en sekundär infektion. I detta fall förändras den blandade infektionen något inkubationsperioden, vilket gör det svårt att korrekt diagnostisera och följaktligen adekvat behandling av gonorré. Som ett resultat är dess kroniska form mycket ofta bildad, vilket redan diagnostiseras i närvaro av komplikationer.

Gonorré hos kvinnor

Tecken på gonorré hos kvinnor kan vara frånvarande eller ha vanliga symtom, vilket händer i 70%.

I detta fall gör en kvinna med gonorré oftast sådana klagomål:

 • vaginal urladdning (riklig, tät eller vattnig, från vit till grön);
 • smärtssyndrom i underlivet;
 • blödning som inte hör samman med menstruationscykeln.

Symptom på gonorré förekommer vanligtvis före menstruationens början. De förekommer i form av cervicit, vaginit och proktit. Gonokock cervicit och vaginit uttryckta sekret fenomen dysuri, smärta i sidan eller buken i en mycket akut form, som varar ca 10 dagar. Varje femte sjuk kvinna observeras En stigande infektion, när bakterier sprider upp könsorganen. Detta underlättas av kausala faktorer som abort, menstruation, intrauterin anordning, födelse. Som ett resultat utvecklar patienten akut endometrit eller salpingit. Den mest negativa prognosen efter salpingit är infertilitet på grund av ärrbildning i äggledarna, ektopisk eller ektopisk graviditet, missfall.

Var uppmärksam: spridning av kroppen, kan gonorré påverka andra organ: hjärta, leder, hud, njurar, hjärna, muskler, lever, ben, sepsis.

Det finns också vanliga symptom på gonorré:

 • illamående;
 • dålig hälsa
 • smärta i underlivet
 • lös avföring
 • ett subfebrilt tillstånd
 • störd menstruationscykel.

Gonorré hos män

De viktigaste symptomen på gonorré i det starkare könet är urladdning från penis (riklig, vit eller gul), som lämnar spår på underkläderna.

Om sjukdomen inte behandlas sprider den sig uppåt och kan penetrera sig i testiklarna. Orsaker i dem irreversibla degenerativa processer. En typisk klinik av gonorré hos män är akut urinrör. Det manifesterar sig 2-5 dagar efter oskyddad samlag. En man klagar över urinering och urladdningssjukdomar. Genom den typ av utsläpp är oftast skiljas från gonorré, klamydia, sedan början, kommer de att vara slemmiga och smal, men en dag eller två varv i pus och blir mycket mer.

Var uppmärksam: För att gonorrésförloppet hos män kan vara asymptomatisk blir de ofta en källa till sjukdomsutbredning.

diagnostik

Trots de ganska akuta symptomen på gonorré kan den endast bekräftas genom laboratoriemetoder efter att ha besökt en specialist. Undersökningen för gonorré innehåller sådana föremål:

 • Doktors besök. Efter att ha samlat anamnes och klargör klagomål genomför läkaren en undersökning. Gynekolog vid bimanual undersökning och spegeln bestämmer kvinnan inflammation: hyperemi av vaginalslemhinnan, svullnad i munnen på urinröret, cervicit, rikliga purulent haraktera.U män upptäcka tecken på vener uretrit och varig urladdning.
 • Laboratoriediagnostik.

För att bekräfta gonorré genom laboratoriemetoder används följande metoder:

 1. Analysen av excretet som tas från urinröret är ett smärta för gonorré.
 2. Såning av urladdning från livmoderhalscancer, struphuvud, urinrör, rektum, vagina. Denna analys är mest korrekt och tar ungefär 7 dagar. Det är hans oftast ordinerad för misstänkt gonorré hos kvinnor.
 3. Polymeraskedjereaktion. Denna DNA-diagnos, som låter dig upptäcka patogen inom 1-2 dagar med en säkerhet på 95%.

Det är viktigt att: Ett smet på gonokocker kan upptäcka sjukdomen bara hos 60% av kvinnorna som har gonorré och 90% av männen. I detta fall är den mest informativa metoden utsöndring av sekretioner eller PCR-metoden.

Behandling av gonorré

viktigt: när misstanke om gonorré är extremt farligt att engagera sig i självmedicinering. Endast en läkare kan korrekt diagnostisera och välja adekvat behandling. De vanligaste komplikationerna av gonorré är infertilitet och impotens.

Behandling av gonorré består i utnämning av antibiotika. Läkemedlet väljs utifrån svårighetsgraden av symtom och patientens tillstånd. Oftast rekryteras en representant för gruppen av cefalosporiner och fluorokinoloner.

Framgången att behandla gonoré beror på det korrekta valet av antibiotika, dosen och varaktigheten av administrationen. Med intolerans mot antibiotika förskrivs sulfonamider. Parallellt, om så är lämpligt i systemet inkluderar botande immunterapimedel, topiska preparat (salvor, geler, pastor), såväl som en fysioterapi (UHF bad).

Det är viktigt att inte sluta behandlingen efter investeringens början, för i detta fall är gonokocken inte helt eliminerad, utan går helt enkelt till latent form och fortsätter kroniskt. I detta fall kan patogen utveckla resistens mot antibiotika, på grund av vilket gonorréen blir dold, och det är mycket svårare att därefter diagnostiskt diagnostisera det. Efter kursen ska du upprepade gånger ge ett smärta till gonokocken.

Läkare rekommenderar även under följande behandling följande allmänna rekommendationer:

 • Strikt efterlevnad av reglerna för personlig hygien.
 • Noggrann handtvätt efter att ha rest på toaletten.
 • Att följa ett tillstånd av riklig dryck under behandlingen.
 • Män är förbjudna att pressa pus från urinröret för att undvika spridning av gonorré.
 • Uteslut från dagens meny varmt och salt, någon alkohol.
 • Du kan inte gå till poolen.
 • Du får inte cykla, en stationär cykel.
 • Uteslutning av tung fysisk ansträngning.

Gonorré hos män behandlas av en urolog eller en venerolog, hos kvinnor - av en gynekolog.

Var uppmärksam: moderna mediciner är fullt kapabla att bota gonorré, men under förutsättning att patienten följer alla medicinska rekommendationer, tar medicinering och respekterar reglerna för personlig hygien.

Förebyggande av gonorré

Förebyggande av gonorré är på grund av att man observerar enkla men effektiva metoder för att förebygga det:

 • permanent sexuell partner
 • vägran av tillfälliga sexuella relationer
 • regelbunden användning av kondomer
 • Besök doktorn vid de första alarmerande symptomen.

Mer detaljerad information om de största svårigheterna vid behandling av gonorré i samband med gonokockmutationer, gonorrésymptom och förebyggande åtgärder som du får genom att titta på denna videorecension:

Viktorova Julia, obstetrik-gynekolog

20.697 visningar totalt, 2 visningar idag

Symtom, tecken på gonorré hos kvinnor och män. Hur man behandlar gonorré

Gonorré (gonorré eller bara trypak) Är en vanlig veneral sjukdom som kan hota en person med komplikation, i avsaknad av behandling, och även överföras till ett nyfött barn.

Denna sjukdom var känd redan före Kristi födelse, den identifierades länge med ett av stadierna av syfilis. Men endast i 30-talet av XIX-talet, i Frankrike, uppgav doktor Philippe Ricord, som arbetar på sjukhuset i Midi-sjukdomarna, att gonorré finns som en enskild sjukdom.

Senare i slutet av seklet, 1879, hittade den tyska läkaren Albert Neisser en bakterie av gonokocken, som exciterar gonorréen. Till hans ära namngavs hela släktet av dessa bakterier (Neisseria). Det var Neisser som utvecklade metoderna för att behandla denna infektionssjukdom.

Vad är det?

gonorrhea Är en infektionssjukdom som drabbar främst ett genitourinsystem hos en person. Gonokockbakterier koloniserar slemhinnorna i urinvägarna hos män och kvinnor samt rektum, nasofarynx och ögon. Allt beror på immuniteten och det stadium där trippen ligger.

Gonokocker är ovala bakterier, som ligger i människokroppen i par. Variationen av deras storlekar är ca 0,8-1,2 μm. De är befolkade, huvudsakligen i cytoplasma av leukocyter av purulent urladdning.

Kronisk tripper och effekten av olika mediciner, kan orsaka en mutation av gonokocken. Bakterier finns i kapsform och utvecklas som ett samhälle som liknar en svärm. I den yttre miljön med en temperaturökning över 50 ° C dör gonokocker omedelbart.

Bakterier är känsliga för penicillinantibiotika och streptomyciner, men blir över tiden resistenta mot dem.

Orsaker och faktorer i sjukdomsutvecklingen

Orsaken till sjukdomens utseende är sexuella kontakter av alla slag med en infekterad partner. Andelen smitta hos män från en sjuk partner är ca 35%, hos kvinnor är sannolikheten för infektion högre - cirka 65%. Eftersom män har längre urinrör finns det större chans att spola bakterierna med urin, innan urinhinnan slemhinnor påverkas.

Det finns möjlighet att infektera ett barn under födseln från en sjuk mamma och i hushållsförhållanden (med vanlig hygienmedel - en tvättduk, en handduk). Speciellt handlar det om tjejer. Till det nyfödda barnet kan gonokocker tränga in i händelse av för tidig skada på fostermembranet, när fostret passerar genom födelsekanalen (infektion i ögonen eller könsorganen av flickor uppstår). Ofta är ett barn född blind.

Tripperoket dör snabbt i den yttre miljön, men det känns bra på slemhinnans yta och inuti epitelcellerna och leukocyterna. Gonokockinfektion är uppdelad i flera typer på platsen för skador på kroppsvävnad:

 • i genitourinary systemet.
 • i rektum (proktit eller inflammation).
 • i knäleden (gonartrit).
 • i ögonen (purulent konjunktivit eller blenorré).
 • inflammation i faryngeområdet (faryngit).

Inkubationsperioden, när gonorréen är i latent tillstånd, sträcker sig från 1-2 dagar till ett par veckor, ibland upp till 1 månad. Hos män manifesterar sjukdomen sig snabbare.

symptom gonorré hos män

I det första fallet, med nederlag av genitourinary systemet av en manlig gonokock bakterie, finns det riklig purulent urladdning ur urinröret och smärtsamma känslor när man urinerar i form av bränning. Till skillnad från kvinnor uppträder symtomen snabbare hos män (på andra dagen kan smärtan vara smärtsam).

Om trigeminalsjukan hos män tränger in i urinrörets baksida, kan testiklar, epididymier och prostatakörteln påverkas. I fallet med otillräcklig mänsklig immunitet hotar sjukdomen att utvecklas till sepsis (blodförgiftning).

Under infektionen kan akut uretrocystit (inflammation i urinrör slemhinna och urinblåsan) utvecklas. I detta fall ökar symtomatologin, vid slutet av urinering kan blod förekomma. Om patienten fortfarande påverkas av klamydia, kommer hans tillstånd att förvärras.

Trypnaya sjukdom hos män, nästan hälften av tiden, rör rektum. Den inflammatoriska processen börjar, i anus är rodnad, tillväxt, utslag. Efter evakuering av tarmarna kan brinnande och liten blödning förekomma.

Sjukdomen kan utvecklas oberoende eller tillsammans med urinrörets inflammation. Denna infektion uppträder på grund av samtal mellan könsorganen. Förutom att påverka struphuvudet kan tonsiller och hela munhålan infekteras.

Inflammation av slemhinnan

Replenishment och pus i halsen

Symtomatisk av faryngit är lite uttalad. Ibland störs torr mun, smärta och svettning medan man sväljer. Vid undersökning av en läkare kan det finnas puffiness, en gråaktig beläggning på vissa delar av munhålan, en ökning av lymfkörtlar på nacken.

Gonokock artrit

Gonokock artrit påverkar vanligtvis de som har proctit. De viktigaste tecknen på sjukdomen är rodnad och svullnad i lederna av fingrarna, anklarna, handlederna. Sjukdom detekteras när blod- och ledvätsketest ges.

Tecken och komplikationer av kronisk sjukdom hos män

Vid scenen av kronisk gonoré uttrycks inflammatoriska processer i följande manliga organ:

 • penishuvudets hud och inre förhud (se bilden ovan);
 • Cooper järn;
 • prostatakörteln;
 • seminala vesiklar;
 • epididymis;

Tecken på kronisk förlopp av sjukdomen är limning av urinrörsloppen på morgonen, liten urladdning och förändring i urinledets epitel. Bland komplikationerna kan även prostatit noteras.

symptom gonorrhea i den kvinnliga hälften

Kvinnor, som män, trypak verkar på olika organ och i det inledande skedet är det osynligt. De första tecknen på sjukdomen hos kvinnor kan bara visas efter 1-2 veckor (se bilden ovan). Tripping i klassisk form väcker följande symtom hos kvinnor:

 • liten purulent vitaktig eller gråaktig urladdning från slidan;
 • smärtsam urinering (brännande, klåda, ibland sveda);
 • rodnad, svullnad, utseende av sår på slemhinnor;
 • smärtsamma förnimmelser i underlivet;
 • blödning i frånvaro av menstruation.

Symtom för inflammation i livmoderhalsen och urinröret

Med spridningen av gonorré i livmoderhalsen har en kvinna frekvent purulent urladdning med en obehaglig lukt. Under sexuell aktivitet uppträder smärta och mindre blödning. Uttaget av urinröret med bakterier åtföljs av samma urladdning och smärta vid urinering. Båda organen kan infekteras samtidigt.

När infektion i bäckenorganen kan öka kroppstemperaturen, visa illamående och kräkningar, tålmodigt tolererat samlag.

Symtom hos kvinnor är samma som hos män:

Komplikationer av sjukdomen hos kvinnor

Hos kvinnor med inflammation i äggstockarna och äggledarna kan därefter ektopisk graviditet, rörobstruktion och infertilitet uppstå.

Ett nyfött barn, på grund av en lesion av gonorrékonjunktivit, kan förblir förblir förblir (se bilden ovan).

diagnostik

För att upptäcka sjukdomen är det tillräckligt att smita i rektum, livmoderhals (kvinnor), urinrör (män) eller i halsen.

Oftast bestäms gonorré bakteriologisk diagnostik, vilket med 90% ger rätt resultat av studien. Det finns en metod polymeras kedjereaktion Är en experimentell metod är det känsligare.

Behandling av infektion

I vår tid är en tripra en infektion som ständigt motstår penicillin antibiotika, påverkar ofta kroppen med klamydia. Därför rekommenderas att man antar antibiotika ciprofloxacinserier för män och kvinnor.

För gravida kvinnor väljer läkaren individuell behandling (spektinomycin eller andra liknande droger).

Vid komplikationer eller kronisk sjukdomskurs kräver patienten sjukhusvistelse. Här är några av dem:

 • sjukdomen påverkade olika mänskliga organ
 • infektionen spreds med blod i hela kroppen (sepsis);
 • patienten undviks behandling
 • oförutsedda återfall av gonorré.

Under behandlingen förbjuds patienten från samlag, det är nödvändigt att utesluta dåliga vanor, leda en lugn livsstil och inte vara superkyld. För att öka immuniteten ordinerar läkaren olika vitaminpreparat.

Alla ansträngningar att behandla, i ett komplex, ger ett positivt resultat.

Viktigt: Aldrig självmedicinera, kontakta kliniken. De nödvändiga drogerna och deras dosering kan endast bestämmas av en specialist.