Huvud
Analyser

Vi behandlar cystit med homeopati

Cystitis är en vanlig infektiös inflammation i blåsvävnaden. Orsakerna till inflammatoriska processer är många. Obehagliga symptom uppträder efter hypotermi, trauma eller operation, till följd av missbruk av akut och sur mat, alkohol. Men oftast är utvecklingen av sjukdomen provocerad av patogena bakterier.

Behandling av inflammation är komplex, inklusive användning av antibakteriella medel, uroseptika och homeopatiska läkemedel. Hur fungerar homeopati och hur effektivt? Låt oss försöka förstå.

Hantering av homeopatiska preparat

Det finns två former av inflammation: akut och kronisk.

För akut cystit kännetecknas av en kraftig inbrott, svår smärta, försämring av det allmänna välbefinnandet och vid mycket allvarlig inflammation - en ökning i temperaturen.

Med kronisk inflammation, en känsla av obehag i underlivet, kan frekvent urinering kvarstå. Kliniska manifestationer är dåligt uttryckta, intensifierade med exacerbationer av den inflammatoriska processen. Ofta är kronisk cystit åtföljd av hormonella störningar, sjukdomar i matsmältningssystemet, kroniska gynekologiska sjukdomar hos kvinnor, prostata sjukdomar hos män.

Vid akut infektion eller okomplicerad kronisk inflammation är antibiotika först nödvändiga. Som en följd av undertryckande av bakteriefloran passerar inflammationen. I mer komplexa fall av akut process och med kroniska inflammationer, som vanligtvis åtföljs av patologier hos andra kroppssystem, är inte bara antibiotika tillräckliga. För att bota kronisk inflammation är det viktigt att påverka hela kroppen som helhet.

Homeopatiska läkemedel rekommenderas främst för att minska inflammatorisk process och aktivera dina egna immunförsvar i kroppen, normalisera arbetet i alla organ och system. Sådan verkan av drogerna ger lindring av patientens tillstånd, acceleration av återhämtning och förebyggande av återkommande inflammation.

Acceptera homeopati, det rekommenderas att avstå från att dricka alkohol, kaffe, choklad, mentol och rökt mat, eftersom dessa livsmedel och drycker minskar effektiviteten hos homeopatiska läkemedel.

Varaktighet av behandlingen

Drogerna verkar ganska snabbt: patienterna märker en minskning av svårighetsgraden av symptomen inom 4 timmar efter appliceringen av läkemedlet. På den tredje behandlingsdagen förbättras tillståndet markant. Men du kan inte sluta behandlingen. Terapi utförs under en längre tid, även om de obehagliga symtomen på sjukdomen inte längre stör. Om akut cystit inte botas, förvärvar den inflammatoriska processen en kronisk trög form, med alternerande exacerbationer och remissioner.

Behandlingen av okomplicerad kronisk infektion tar upp till 3 månader. Behandling av en försummad, kraftigt aktuell och komplicerad inflammation varar längre.

Fördelar med homeopatisk terapi

 1. Frånvaron av kontraindikationer.
 2. Möjlighet att ansöka om alla kategorier av patienter, inklusive barn, gravida och ammande, äldre.
 3. Möjligheten till säker användning för patienter med allvarliga samtidiga patologier och / eller läkemedelsallergi.
 4. Möjligheten till långvarig användning utan hot om biverkningar.
 5. Möjlighet att använda för förebyggande ändamål.
 6. Frånvaron av läkemedelsinteraktion med andra droger.
 7. Pris tillgänglighet.

Granskning av ofta föreskrivna homeopatiska medel

För att minska inflammation och kliniska manifestationer av cystit angav:

 1. Barberis (Berberis) - med en brännande känsla i ljummen, smärtor i nedre delen, ökar med torso, hörn, smärtsam urinering och frekventa uppmaningar.
 2. Bura (Borax) - med frekvent urinering (speciellt på natten), frekventa uppmaningar.
 3. Hampfrö (Cannabis) - med svårighet att urinera, åtföljd av smärta och brännande, oemotståndlig ofta uppmanar med pressande smärta.
 4. Spanjärflyga (Cantharis) - med inflammation, åtföljd av en skärning, brännande smärta.
 5. Causticum (Causticum) - för behandling av kronisk inflammation.
 6. Horsetail (Equisetum) - med smärta i urinblåsan, urinretention och smärta vid gravid och lakterande samtidig med inflammation i njurarna.

Dessa är bara några verktyg för behandling av inflammatoriska processer (både akuta och kroniska), som ordineras separat eller i komplex med andra droger:

 • Mercuris Solubilis, Kantaris, Ignatius.
 • Svavel, Clemati Recta, Nuks Vomica.
 • Arnica, Millefolium, Natrium Muriatikum.
 • Berberis, Sabal, Kantaris, Causticum.

Urval av homeopatiska läkemedel bör endast utföras av en erfaren homeopatisk läkare. De förväntade resultaten av terapi kommer endast att uppnås om korrigeringsmedlet är korrekt valt.

Vad är grunden för valet av homeopatiska preparat

Vid utnämning av detta eller det här botemedlet för blåsor, bör en erfaren läkare ta reda på:

 1. Orsaker till infektion - hypotermi, försvagning av immunitet efter andra sjukdomar eller operationer, stress, graviditet, nyfödda barn, undernäring, sexuellt överförbara sjukdomar etc.

Endast efter att ha analyserat informationen från patienten och resultaten av laboratorietester väljer doktorn det optimala läkemedlet eller komponerar en kombination av flera läkemedel.

Allmänna rekommendationer

För att återhämta sig snabbare krävs ett antal regler under behandlingen. rekommenderas:

 • Drick minst 2 liter vätska per dag.
 • Uteslut från kosten någon irriterande mat och dryck (alkohol, kaffe, kryddor, kryddor, rökt kött, surt och saltat).
 • Att utesluta sexuella kontakter för den här perioden.
 • Observera sängstöd (med akut aktuell inflammation).

Den viktigaste behandlingen kan kompletteras uppvärmningen förfaranden (varma bad, varmare till ländregionen) och tillämpar örtteer med antiinflammatorisk och diuretiska effekten (mjölon), tranbär eller tranbärsjuice, citronjuice utspädd med vatten.

Behandling med homeopatiska läkemedel hjälper till att lindra tillståndet och påskynda återhämtningen. Drogen har en bra antiinflammatorisk och immunostimulerande effekt, är säker för patienter med allvarliga samtidiga patologier och gravida kvinnor. I särskilt komplicerade kroniska fall som uppstår efter operationen tillåter användningen av homeopatiska läkemedel dig att förlänga perioderna för eftergift, minska svårighetsgraden av symtomen på inflammation vid fördjupningsskedet.

Men det är viktigt att förstå att det inte alltid är homeopatiens medel, om det används ensam, kan helt bota cystitis. Därför naturliga komplex administreras ofta i kombination med andra läkemedel - antibiotika uroseptiki, topiska medel (t ex vaginala suppositorier i behandlingen av kvinnor), antiinflammatoriska och spasmolytiska droger.

Tal i videon nedan kommer att fokusera på funktionerna i homeopati behandling:

Homeopati från blåsan

Lämna ett svar 1.338

Blåsans inflammation behandlas med homeopatiska preparat och kosttillskott. Tillskott för cystit används som ett funktionellt tillskott i kosten, och homeopatiska preparat används för att behandla sjukdomen huvudsakligen. BADY och homeopatiska läkemedel är växtbaserade läkemedel som används för att bota cystit, inflammation i njuren och urolithiasis.

Fördelar med homeopati

 1. Frånvaron av kontraindikationer, tack vare tillverkningen av naturmaterial.
 2. Prisvärd kategori.
 3. Ansökan till personer i alla åldrar - från nyfödd till ålderdom.
 4. Skadlig mottagning för personer som lider av kroniska sjukdomar eller har individuella hälsoegenskaper.
 5. Att ta läkemedel under lång tid (fytopreparationer är ofarliga och orsakar inte missbruk).
 6. Användning av fytopreparationer för både behandling och förebyggande.
 7. Kombination av fytopreparationer med andra läkemedel och typer av behandling.
Tillbaka till innehållet

Hur man väljer?

När man väljer den mest effektiva medicinen för blåsor, behandlas den behandlande homeopatiska läkaren av:

 • orsaken till infektionen
 • arten och förloppet av den inflammatoriska processen
 • karakterisering av smärtsamma känslor (där smärta är lokaliserad, hur och när det manifesteras);
 • Förekomst av andra obehagliga symtom (trötthet, huvudvärk, illamående);
 • förekomsten av åtföljande sjukdomar.
Tillbaka till innehållet

Verkningsmekanism

Homeopatiska läkemedel bidrar till att minska inflammatorisk process, öka immunitet och förbättra inre organens funktion. Den terapeutiska effekten av droger har en positiv effekt på den sjuka personen, påskyndar återhämtningen och förhindrar återupptagandet av sjukdomen. Effekten av mediciner blir märkbar efter det första intaget: personen märker minskningen av smärtsamma förnimmelser, processen med urinering blir mildare och ömtålig. För bättre effektivitet och fixering av resultatet ordineras homeopati med en lång behandlingstid. Läkemedel tar tills försvinnandet av smärtsamma symptom och längre. Den terapeutiska kursen, beroende på tillståndet för inflammation, är cirka 3 månader, kan i vissa fall förlängas under en längre period.

Homeopati i behandlingen av cystit hos kvinnor

Cystitis hos kvinnor behandlas med antibakteriella, antimikrobiella immunmodulerande läkemedel. Behandling av cystit med homeopati har fördelar jämfört med lokal behandling. Till exempel med cystit hos kvinnor under graviditet och amning rekommenderas inte antibiotika eftersom de har en negativ effekt på fostret och bröstmjölken. Den enda rätta lösningen kommer att vara homøopatisk behandling, vilket anses harmlöst för barnet. Det påverkar inte mängden och kvaliteten på bröstmjölken. Minsta behandlingstiden med homeopater kommer att vara 3-4 dagar, om så är nödvändigt kommer den behandlande läkaren att förlänga mottagningen ett tag.

Vanliga droger

Homeopatiska läkemedel som minskar inflammation i blåsan och andra symtom på blåsan:

 1. "Kanefron" - fytopreparation, som innehåller ett stort antal medicinska växter (rosmarin, centenarius och andra). Tabletter bekämpar fullständigt inflammatoriska processer hos kvinnor (inklusive gravida kvinnor) och barn, har en bra antispasmodisk effekt. Detta är en underbar diuretikmedel, normaliserande urinering och förhindrande av smittspridning.
 2. Homeopatisk fytopreparation "Cyston" - har en diuretikum, antiinflammatorisk, spasmolytisk effekt. Tack vare aktiva ingredienser är läkemedlet utmärkt för behandling av urinvägssjukdomar, cystit och urinutflöde.
Tillbaka till innehållet

Kosttillskott för inflammation

För att förebygga exacerbationer av cystit och andra sjukdomar i urinvägarna används kosttillskott - växtbaserade preparat som har ett antal positiva egenskaper. Dessa är underbara diuretika och antispasmodika som förbättrar urinorganens funktion, är en källa till vitaminer och mineraler. Exempel på vissa kosttillskott:

 1. Kapslar "Uroprofit" är en biologiskt aktiv tillsats till mat. Har i sammansättningen frukter tranbär, bärbär, hästslag och andra medicinska växter. Används för att förhindra olika former av cystit och pyelonefrit.
 2. "Monorel" är en kombinerad naturlig beredning som i sin sammansättning innehåller ett extrakt av tranbär och en grupp vitaminer. Används för att förhindra förvärringar av urinvägssjukdomar och urininfektioner.

När du väljer medsredstva med täta exacerbationer av cystit behöver samråda med experter som arbetar med urinvägsproblem - detta är en gynekolog och urolog och könssjukdomar. Detta kommer att hjälpa till i rätt tid för att identifiera orsaken till sjukdomen och bestämma syftet med behandlingen. Homeopatiska läkemedel och kosttillskott är bra för behandling och förebyggande av inflammation i urinblåsan, men det finns också avancerade fall, då effekten av växt tillgångar är otillräcklig för att bli av med sjukdomen. I sådana situationer kan lokal behandling inte undvikas.

Homeopati med cystit

För behandling av cystit används komplex terapi, som inkluderar homeopatiska läkemedel. Bland patienter är åsikter om deras effektivitet något motsägelsefulla, så det är nödvändigt att förstå fördelarna med dessa läkemedel i detalj. Dessutom är det viktigt att känna till de viktigaste etiologiska tecknen på sjukdomen, vars uppenbarelse rekommenderas att omedelbart kontakta en specialist.

Homeopati i Cystitis hos kvinnor

Kvinnlig fysiologi är väldigt annorlunda än hanen. Faktorer som kan orsaka utvecklingen av blåsor är:

 • frekventa hormonella misslyckanden;
 • intensiv psyko-emotionell stress som påverkar immunsystemets korrekta funktion.
 • brist på vitaminer
 • Andra faktorer som anges ovan.

I samband med detta föreskrivs administrering av homeopatiska medel beroende på orsaken till infektiös inflammatorisk process i blåsans vävnader hos kvinnor. Deras viktigaste fördelar i jämförelse med traditionell antibiotikabehandling beror på avsaknaden av skadliga effekter på immunsystemet.

I regel är det aktiva ämnet i homeopatiska preparat ett naturligt råmaterial. Detta tillåter praktiskt taget noll för att minska sannolikheten för biverkningar såväl som att stimulera naturliga fysiologiska processer för att möta patogena mikroorganismer.

Till skillnad från syntetiska droger är homeopatiska läkemedel lättare att smälta utan att utgöra en irriterande effekt på matsmältningssystemet. Tack vare naturliga ingredienser tilldelas de både vuxna och barn.

Fördelen med homeopatiska läkemedel

Den största fördelen med homeopati vid behandling av cystit hos kvinnor är avsaknaden av kontraindikationer även under graviditet och amning. Traditionella terapeutiska kurser förutsätter användning av potenta antibiotika av ett brett spektrum, med upptagande av vilket barnet måste matas med konstgjorda blandningar som i framtiden kan påverka hans matsmältningssystem.

Dessutom, med långvarig användning av antibiotika under amning, finns det möjlighet att bröstmjölk upphör att sticka ut. Därför är effektiv behandling av cystit hos homeopati hos kvinnor under amning eller graviditet endast möjlig genom homeopatisk behandling, vilket inte medför någon hälsoskada. Uppenbarelsen av allergiska reaktioner är endast möjlig vid individuell intolerans av den aktiva komponenten. Inga andra biverkningar identifierades.

Det är viktigt att förstå att allt i människokroppen är sammankopplat. Blodet av cystit har en negativ inverkan inte bara på organen i genitourinary systemet utan också på hela kroppen som helhet.

Mottagandet av traditionella antibiotika undertrycker aktiviteten hos immunceller, som efter avslutad terapeutisk kurs kan kräva rehabilitering.

Homeopatiska medel med systematisk användning kommer inte bara att avlägsna kroppen av den infektiösa och inflammatoriska processen utan också normalisera mikrofloran som helhet.

De främsta fördelarna med behandling av cystit med homeopati är följande:

 • hög effektivitet av undertryckande av ett infektiöst medel;
 • frånvaro av kontraindikationer (med undantag för individuell intolerans, vilket är extremt sällsynt);
 • Använd homeopatiska läkemedel kan vara till och med vid behandling av barn och äldre.
 • dessa läkemedel är effektiva mot virussjukdomar;
 • Det finns inga kontraindikationer i användningen av homeopati som ett komplicerat läkemedel med traditionella läkemedel.
 • överkomligt pris;
 • trevliga smakegenskaper som barn särskilt kommer att tycka om.

Homeopati i kronisk blåsan kan ordineras av den behandlande läkaren som ett komplex och huvuddrogen (i förekomst av kontraindikationer mot användningen av traditionella antibiotika).

Vilka preparat av homeopati används för behandling av blåsor

Oavsett patientens kön och ålder har hög effekt vid behandling av blåsan sådana läkemedel som:

 1. apis. Mottagandet av denna homeopatiska botemedel är mest lämplig när inflammation i blåsan provoceras av patologiska processer i njurarna. I detta fall kommer symtom på blåsan att vara något specifik:
 • blandningar av blod och ostliknande ansvarsfrihet vid urinering
 • spontan tömning av blåsans kavitet under sömnen
 1. Berberis. Effektiv med frekvent urinering. Dulls smärtan. Detta verktyg kan effektivt klara av gonorré.
 2. Dulcama. En kvalitativ homeopatisk beredning som är effektiv för att förvärra kronisk cystit, provocerad av intensiv hypotermi. I det här fallet kommer patologin att åtföljas av sekret av slemhärdighet under urinering;
 3. digitalis. Det ordineras huvudsakligen med ett bokstavligt beroende av toaletten (efter tömningen av urinblåsan, vill man inte upprepa proceduren återfinns det, men åtföljs av en karakteristisk pulsation och en liten brinnande känsla i urinröret).
 4. Sarsaparila. Effektiv homeopatisk beredning med hög koncentration av aktiv ingrediens. Som regel föreskrivs det som en komplex terapi för katarral cystit. Denna patologi kännetecknas av en inflammatorisk process av njurarna och urinblåsan, vilket är orsaken till ofrivillig tömning under sömnen.
 5. sepia. Detta läkemedel är särskilt effektivt med en försvagad sfinkter. Samtidigt töms blåsan godtyckligt vid starkt skratt, nysning eller hosta. Typiskt är denna manifestation av blåsan åtföljd av svåra brännande och drabbade smärta i nedre delen av ryggen och underlivet;
 6. Spani flyga. Förberedelsen av den inhemska tillverkaren har en bra bedövningseffekt. Behandling med detta läkemedel ger ett mer konkret resultat med hänsyn till sängstöd och säkerställande av regelbunden värme i underlivet;
 7. Emetisk mutter. Förhindrar manifestation av spasmer. Med sådan behandling är det extremt viktigt att avstå från att äta skarpa och stekta livsmedel.
 8. Tigerlilja. Används för att lindra smärta vid urinering. Effekten manifesteras endast efter en tid (upp till 3 dagar) underkastad systematisk tillämpning;
 9. borax. Läkemedlet är mest lämpligt om cystit är orsaken till candidiasis. De aktiva substanserna effektivt och på relativt kort tid eliminerar ulcerativa formationer på slemhinnan och normaliserar urinröret hos män.

Homeopati med cystit är avsedd att stimulera aktiviteten hos immunceller, liksom den allmänna återhämtningen av kroppen efter de skadliga effekterna av den patologiska processen. Effektiviteten och säkerheten hos denna behandlingsmetod beror enbart på den naturliga sammansättningen av homeopatiska läkemedel.

Allmänna rekommendationer under behandlingen

Under behandlingen måste du granska din kost och använda hälsosam mat. För maximal effekt och snabb återhämtning rekommenderas att du avstår från att använda produkter som:

 • kaffe och starkt svart te;
 • choklad;
 • akuta och feta livsmedel;
 • röka produkter.

Uteslutningen av dessa produkter säkerställer maximal effektivitet och oavbruten absorption av de aktiva ingredienserna i läkemedlet. Beroende på orsakerna till inflammation i blåsan rekommenderas att du följer sängbädden.

Under behandlingsperioden är det önskvärt att föredra näring av vegetabiliska produkter, såväl som sura mjölkprodukter.

Hur länge kan perioden med homeopatisk behandling vara kvar?

Homeopati med förvärring av kronisk cystit aktiverar naturliga fysiologiska processer i kroppen, stimulerande immunceller. Detta bestämmer behandlingens höga effektivitet. Men i jämförelse med traditionell terapi med bredspektrum antibiotika kan behandlingstiden vara längre. Det beror på kroppens individuella fysiologiska egenskaper, liksom på exakt överensstämmelse med alla rekommendationer från behandlingsläkaren.

Att döma av specialisternas åsikt och enligt vissa recensioner om behandling av kronisk cystit hos homeopati, observeras viss lättnad hos patienter från den första dagen då man tar detta eller det läkemedlet. I de flesta fall kan denna effekt dock endast uppnås på den 3-4: e dagen för systematisk behandling.

Sammanfattningsvis vill jag notera den viktigaste fördelen med homeopatiska läkemedel - förmågan att bota kronisk blåsan och uppnå en stabil period av eftergift. För detta är det viktigt att upprepa terapeutisk kurs i 1-2 år var 2-3 månader. Innan detta är det viktigt att rådgöra med din läkare.

Recensioner om behandling av cystitis homeopati

Alexandra 28 år gammal, Voronezh): ungefär 5 år avskedades från periodiska exacerbationer av en kronisk blåsan, sen så småningom var det en vanlig expert som har rekommenderat att försöka ta emot hemopatiska preparat. Två läkemedel ordinerades för att bli slagna - Berberis och Sarsaparila under nästa exacerbation i kombination med antibiotika. Smärtan försämrades bokstavligen den andra dagen. Jag lyckades bli av med temperaturen på den tredje. Efter behandlingen var jag tvungen att dricka en kurs tre gånger under året. Mer förstörelse stör inte!

Maria (31 år gammal, Cheboksary): Behandlad homeopati kronisk cystit hos ett barn. Allt som beskrivet - inga biverkningar! Och viktigast av allt, det hjälpte verkligen!

Homeopati från blåsan

Symtom på cystit är smärta vid urinering, frekvent urinering i toaletten, smärta i underlivet, etc.

Varför är cystit anses vara en "kvinnlig" sjukdom?

Cystit är vanligare hos kvinnor eftersom den är förknippad med den fysiologiska strukturen hos kvinnors genitourära system. Urinvägarna är sterila, de kan inte bekämpa mikroorganismer, så bakterier, efter att ha slagit slemhinnorna i dessa organ, börjar växa aktivt. Hos kvinnor är urinvägarna kort och brett, till skillnad från hanen, så det är lättare för mikrober att tränga in där. Vidare underlättar närheten av vagina och analöppningen infektion i urinvägarna. Om du tittar på statistiken har 40% av kvinnorna haft blåsor minst en gång i livet.

Cystit är vanligare hos kvinnor eftersom den är förknippad med den fysiologiska strukturen hos kvinnors genitourära system.

Orsaker till patologi

Ofta verkar orsakerna till utseendet ofarligt och inte värt uppmärksamhet. De främsta orsakerna är:

 1. Aktivt samlag.
 2. Överflöd i kosten av skarpa matar och drycker som kan irritera blåsans slemhinna. Till exempel kaffe, läsk, alkohol och till och med starkt te.
 3. Infektion.
 4. Nya sjukdomar, liksom kroniska sjukdomar.

Ofta verkar orsakerna till utseendet ofarligt och inte värt uppmärksamhet.

Symptom på sjukdomen

Cystitis kan förekomma på olika sätt, det finns flera typer av denna sjukdom:

 1. Primär och sekundär cystitis.
 2. Akut och kronisk.
 3. Infektiös och icke-infektiös.

Sekundär cystit kan uppträda mot bakgrund av andra sjukdomar i urinvägarna, till exempel i närvaro av stenar eller tumörer. Eftersom symtomatologin hos sjukdomen är uttalad krävs inga ytterligare test: om du har fått en allmän analys av urin eller blod, kommer de att visa närvaron av inflammation.

Sekundär cystit kan uppträda mot bakgrund av andra sjukdomar i urinvägarna, till exempel i närvaro av stenar eller tumörer.

Huvudsymptomen på blåsan innefattar:

 1. Hyppig uppmaning att urinera, medan urinen separeras i små portioner, är smärtan ständigt närvarande.
 2. Efter urinering finns det en känsla av att det finns en liten del urin kvar i blåsan.
 3. Frekvent inkontinens, speciellt om du vill gå på toaletten.
 4. En liten temperaturökning.
 5. Urin är en rödaktig skugga på grund av närvaron av bloddroppar i den.

Förebyggande av cystit: metoder, droger och folkmedicin

Cystit hos kvinnor. Symtom, behandling och förebyggande

Homeopati med cystit

Behandling av cystit med hjälp av homeopati är en ytterligare terapi i kombination med antibiotika, uroseptika och andra mediciner. Homeopatiska läkemedel hjälper människokroppen att bekämpa den smittsamma inflammatoriska processen och kan minska köldtiden för blåsan

Behandling av cystit hos homeopati hos kvinnor

Modern medicin syftar till att eliminera inflammation i blåsan i den kvinnliga hälften med antibakteriell behandling. Detta har en mycket negativ effekt på kroppens immunförsvar och leder till utvecklingen av andra sjukdomar. Därför tillgriper de flesta specialister användningen av homeopati i cystit hos kvinnor.

Homeopatiska läkemedel är gjorda av råvaror av vegetabiliskt ursprung. Negativa fenomen av sådana droger är minimala i jämförelse med syntetiska droger. Läkemedel från naturliga råvaror är lätta att smälta och säkra, så de är ordinerade för framtida och ammande mödrar. Det påverkar inte fostret och amningen på något sätt, till skillnad från antibiotika.

Varaktigheten av behandling med homeopati från 4-5 dagar, beroende på svårighetsgraden av sjukdomsförloppet. Vid behov kan kursen förlängas under en period som är nödvändig för en fullständig botemedel mot blåsor.

Bekämpa cystit med homeopati hos barn

Cystit hos barn är en sjukdom som är populär i förskola, skol och ungdom. Orsaken till dess utveckling är infektion, och de första symptomen är smärtsamma förnimmelser i underlivet, kännetecknad av frekvent urinering, svaghet och feber.

I början är de karakteristiska symtomen endast märkbara, särskilt med parallell utveckling med andra sjukdomar i genitourinärsystemet. De viktigaste patogena patogenerna i sjukdomen i barndomen är olika coca, E. coli, chlamydia och andra. Barn med genetisk predisposition, svag immunitet, kroniska sjukdomar och patologier i urinröret är mer benägna att drabbas av sjukdomen.

Vid 1 års ålder hos barn observeras blåsor på samma sätt hos pojkar och flickor. Senare är denna sjukdom i flickor fixad 4-6 gånger mer regelbundet på grund av de särdrag hos kvinnornas urinvägar.

Terapeutisk kurs hos barn utförs verkligen med hänsyn till sängstöd med syftet att minska smärtan vid urinering. Det är nödvändigt att observera riktig näring med blåsor hos barn.

Behandling med homeopati är den bästa och mest effektiva formen av cystitisavlägsnande i barndomen med användning av växtbaserade läkemedel (till exempel Kanefron H). Kursen syftar till komplex behandling i kombination med andra läkemedel av antibakteriell, antiseptisk, antiinflammatorisk verkan.

Homeopati med cystit hos barn gör det möjligt att effektivt:

 • eliminera ömhet
 • att förstöra vital aktivitet av patogena mikroorganismer;
 • att tvätta ut skadliga bakterier från genitourinary systemet;
 • för att avlägsna inflammatorisk process
 • öka effekten av antibakteriella läkemedel.

I detta avseende rekommenderar barnläkare, som förskriver terapi i komplexet, homeopati och för förebyggande av återkommande blåsor.

Homeopatiska preparat är säkra växtbaserade läkemedel som kan tas från barnets första år med cystitis.

Homeopati beredningar

I medicin har homeopatiska läkemedel blivit utbredd för att förebygga, bota och förebygga återkommande cystit.

Särskilt populära är:

 1. Kanefron H är en komplex fytopreparation gjord av naturliga råvaror, innehållande ett stort antal medicinska växter (örter av guld-tusendeler, rost av lyubistok, löv av rosmarin). Läkemedlet syftar till att eliminera spasmer, är ett antiseptiskt, diuretikum och bekämpar infektiös inflammation, vilket ökar kväveutskiljningsfunktionen hos njurarna.
 2. tsistonÄr ett läkemedel av vegetabiliskt ursprung, som produceras i tablettform och har en diuretikum, antiinflammatorisk och antispasmodisk effekt. Tack vare aktiva substanser används medicinen för att eliminera cystitis.
 3. Drops Spin flyga - har en irriterande effekt och vid penetration i cirkulationssystemet, som verkar på receptorerna i det genitourinära systemet, orsakar en ökning av blodcirkulationen i genito-urinorganen. Läkemedlet syftar till att eliminera brännande och ömhet vid urinering. En viktig faktor i applikationen är sängstöd och värme i bäckenområdet.
 4. Aconitum Är en snabbverkande medicin för akut cystit, åtföljd av feber, smärta, en ständig uppmaning att urinera och feber.
 5. Natriummuriatikum, Det används för kronisk cystit under återfall, när problem uppstår vid tömning och svår ömhet.

Behandlingen av cystit hos homeopati syftar till att återställa styrkan hos människokroppen och omdirigera dem för att återställa ett svagt immunförsvar.

slutsats

Om vi ​​pratar om behandling av naturliga cystitisläkemedel, då om homeopati, är recensionerna positiva. Detta är en alternativ lösning för behandling när patienten inte vill eller kan inte ta syntetiska droger.

Homoeopatiska läkemedel är nästan säkra, inte orsaka allergisk reaktion. De kan ordineras oberoende av returrestriktioner, och resultatet är inte mindre effektivt än det för artificiella droger.

Homeopatiska medel för blåsor

Homeopati med cystit hos kvinnor har länge använts som primär eller komplementär terapi för en obehaglig sjukdom. I hjärtat av vetenskapen är eliminering av den bakomliggande orsaken till sjukdomen, som utlöser en kedjereaktion i kroppen, som består av ett antal patologiska tillstånd. Den positiva effekten uppnås tack vare teorin om "gilla att behandla som". En stor koncentration av den valda substansen orsakar symtom som liknar den hos patienten i kroppen, och små doser bör ha motsatt effekt.

Allmän information

Blåsning av urinblåsan är en vanlig patologi som varje kvinna har stött på minst en gång.

De flesta av dem samråder inte med en läkare, så de får ofta kronisk cystit och får regelbundet känna sig.

Behandling av cystit hos kvinnor utförs ofta homeopatiska läkemedel, vilka patienter anser en panacea.

Traditionell medicin förnekar kategoriskt sin positiva effekt på människokroppen, som de officiellt meddelade i början av 2017, och citerar resultaten av flera studier som bevis.

Homeopater väljer den lämpligaste kompositionen för patienten och spädar (potentierar) komponenterna tills önskad koncentration erhålls.

Från de mottagna råmaterialen tillverkas:

 • pärlor;
 • alkoholtinkturer;
 • tabletter;
 • salva.
Klassisk homeopati innebär:
 1. Inspektion av patienten.
 2. Förtydligande av alla klagomål.
 3. Skaffa information om karaktären hos karaktären, beteendet och andra saker.

Det är nödvändigt för läkaren för en djupare analys av orsaken till sjukdomen.

Kombinerade läkemedelspreparat kan ha mindre uttalad effekt, eftersom komponenterna väljs utifrån patientens generella klagomål och inte tar hänsyn till hans individuella egenskaper.

Hittills används homeopati fortfarande som ett alternativ till att eliminera inflammatorisk process i blåsans väggar, men läkare uppmanar patienterna att vara vaksamma och inte använda dem utan preliminär diagnos.

Det mest populära sättet

Behandlingen av cystit hos homeopati kan utföras av någon av följande komponenter:

 1. Cantharis (spanskflygning) - eliminerar akut cystit, åtföljd av svår smärta och nedskärningar.
 2. Borax (Borax) - eliminerar frekvent uppmaning att urinera.
 3. Equisetum (hästsvans) - ofta under graviditeten bidrar till att minska akut smärta, speciellt med tillhörande pyelonefrit.
 4. Causticum (causticum) - den mest lämpade för att eliminera den kroniska formen av patologi.
 5. Berberis (barber) - bör väljas till patienter med nedsatt smärta i underlivet och ryggen, förstärkt under rörelser.

Ämnen kan kompletteras med andra komponenter. Att välja den optimala homeopatiska åtgärden för cystit kommer att hjälpa en representant för alternativ medicin.

Varaktigheten av behandlingen varierar. Vanligtvis kommer den uttryckta effekten på 4: e dagen efter starten av upptagandet, hela kursen kan vara från 7 dagar till flera månader. Oftast krävs långvarig användning.

Kontraindikationer, biverkningar, speciella anvisningar

Homeopati från cystit är absolut säker:

 1. Under graviditeten.
 2. Under amning.
 3. I barnläkemedel.

I teorin har rätt komposition och styrka inte biverkningar, men enligt patienterna händer detta och ganska ofta.

Här skiljer sig opinionserna från specialister. Vissa hävdar att försämringen indikerar brist på tillräcklig kunskap från homeopatet som föreskriver drogerna. Andra säger att ökningen av symtom bör observeras om läkemedlet väljs korrekt.

Det är svårt att säga vem som har rätt. Försämring av tillståndet kan indikera början på utvecklingen av allvarliga komplikationer, till exempel pyelonefrit och den initiala graden av njursvikt.

För att maximera fördelarna med homeopatiska läkemedel rekommenderas att:

 1. Använd dem 15 minuter före måltid eller efter samma intervall efter.
 2. Granuler och tabletter löses upp, och lösningen före sväljning behåller 10-15 sekunder i munnen.
 3. Vid behandlingstillfället, för att utesluta användningen av kaffe, eftersom det minskar den terapeutiska effekten, även om moderna homeopatister förnekar detta faktum.
 4. Borsta tänderna minst 30 minuter före läkemedelsadministration, mynta och mentol som ingår i den absorberande artikeln, även minska nyttomedel.
 5. I minsta detalj informera läkaren om eventuella förändringar för att justera dosen eller sammansättningen av läkemedlet.

Fördelarna med terapi inkluderar låg kostnad, inga kontraindikationer. Till nackdelarna är den tvivelaktiga effektiviteten. För att minska risken till ett minimum, innan du börjar är det värt att vända dig till en traditionell läkare, ta prov. Efter att ha fastställt den exakta diagnosen kommer han att utse den nödvändiga behandlingen som kan kompletteras med homeopatiska läkemedel.

Homeopati med cystit

Cystitis är en inflammatorisk process i blåsans slemhinnor. Det är indelat i icke-infektiös och infektiös typ. Beroende på diagnosen är sjukdomen botad med en riklig dryck, en viss diet, intaget av mediciner av traditionell medicin, folkmedicin. Homeopati med cystit används ofta, men med vissa begränsningar.

Våra läsare rekommenderar

Vår konstanta läsare blev av med kronisk cystit hos en effektiv metod. Detta är en naturlig botemedel baserad på örter. Vår expert kontrollerade kompositionen och rekommenderar detta effektiva verktyg till dig. Regelbundet på en tom mage för att dricka 2 matskedar hemma. LÄS MER.

Kontra

Om symtomen på sjukdomen (frekvent smärtsam urinering, rez i inguinalzonen) inträffar mer än en dag, måste de konsultera en läkare. Endast en specialiserad specialist kan korrekt diagnostisera sjukdomen och förskriva en behandlingssätt. Urologer rekommenderar kategoriskt inte homeopati hemma med smittsam cystitis.

vittnesbörd

Den härdande effekten av homeopatiska läkemedel är associerad med aktiveringen av kroppens försvar för att bekämpa sjukdomen. Homeopati bidrar till återhämtning med olika typer av icke-infektiös cystit, som inte kräver akut resistens mot patogener. I synnerhet är homeopati visad i relation till barn, gravid och amning.

En försumbar mängd aktiv substans i ett homeopatiskt preparat är helt ofarligt för en gravid kvinna och ett framtida barn. Det påverkar inte fostrets fosterutveckling. Mamma, ammar, kan inte oroa sig för att förändra mjölkens kemiska sammansättning och få skadliga ämnen i barnets kropp.

Effektiviteten av homeopati

Metodens effektivitet beror i stor utsträckning på den behandlande läkarens homeopat. Läkaren måste ta reda på orsakerna till att symptom uppstår. Dessa inkluderar:

 • diet regime;
 • de överförda sjukdomarna;
 • psykologiskt tillstånd i de dagar som föregår sjukdomen
 • möjlighet till hypotermi och mycket mer.

Homeopati beskriver patientens nuvarande status, sjukdomens karakteristiska egenskaper:

 • tid för förvärring av smärta;
 • episodisk eller ihållande känsla av smärta
 • Platsen där smärtan manifesterar sig är underlivet eller nedre delen av ryggen;
 • kroppens ställning, närvaro eller frånvaro av fysisk ansträngning, vilket bidrar till ökningen eller minskningen av symtom;
 • en typ av smärta - brännande, piercing, skärning, dra.

Patientens allmänna tillstånd undersöks också. Uppmärksamhet dras mot förekomsten av apati, ångest över bagage, koncentrationsförlust, misshandel och andra klagomål om hälsa. Noggrann diagnos gör att du kan välja rätt homeopatiska läkemedel och förbättra effektiviteten av behandlingen.

Risken för återhämtning ökar om patienten strikt följer den föreskrivna kost och dagliga rutin, äter inte pickles och sylt mat, tillför inte kryddor till mat. Under behandlingen ska patienten avvisa te, alkohol, kaffe, eftersom många homeopatiska preparat med kronisk cystit förlorar sin effekt vid användning av dessa drycker.

Varietyper av droger

Under förekomst av homeopati har många droger utvecklats som hjälper till att hantera blåsor av olika natur:

 • Terebinthinae - med otydlig urin som bildar en fällning. Det finns tråkig smärta i nedre delen av ryggen. Det diagnostiseras som pyelonefrit i ett tidigt skede.
 • Pareira brava - med ljusa smärtor i låret och könsorganen. Lukten av ammoniak, som signalerar utseendet av njursvikt, känns.
 • Pulsatilla - helst för gravida kvinnor.
 • Mercurius solubilis - i närvaro av blod i urinen, vilket indikerar en hemorragisk blåsan.
 • Equisetum - minskar känsligheten hos det inflammerade organet, vilket ger en känsla av lättnad efter urinering.
 • Staphysagria - i stressiga situationer. Urinering utförs med en obehaglig lukt. Orsaken till sjukdomen är nervösa sjukdomar.
 • Digitalis - med en stark inflammatorisk process. Avlägsnar smärta, minskar inkontinens och normaliserar resor till toaletten.
 • Dulcamara - verkar mer effektivt än andra homeopatiska preparat i fall av hemorragisk och purulent cystit.
 • Cantharis - bekämpar framgångsrikt med gonokockinfektion och genitaliens sjukdom efter det.
 • Berberis - med blåsan framåt mot njurarna.

Mångfalden av använda droger lämnar ett brett verksamhetsområde för den behandlande läkaren. Baserat på patientens individuella egenskaper och arten av sjukdomsförloppet föreskriver den homeopatiska specialisten den mest effektiva behandlingen.

Hur man tar med blåsor

I homeopati applicera torra doseringsformer i form av korn eller gnugga och flytande doseringsformer i form av lösningar. Viktigt är de olika bokstavssymbolerna på etiketterna. Märkningen av IID eller 2X indikerar att läkemedlet innehåller 1/100 av den aktiva substansen, IIID eller 3X - 1/1000 och så vidare. Detta är en kvalifikation i decimal skala. Men i homeopati finns en finare utspädning - hundra skalan. Så visar 1C innehållet av den aktiva substansen i ett förhållande av 1 till 100 och 2C - 1 till 10.000 och så vidare.

Vid kronisk cystitisk behandling rekommenderas 6-8 pellets av homeopatisk preparat inte oftare än 2 gånger om dagen i höga uppdelningar (mer än 12 spädningar). Den akuta fasen av sjukdomen kräver snabbare medicinering - var 2: e timme i mittenavdelningarna (6-12 spädningar). Ett spannmål motsvarar 1 droppe av en homeopatisk lösning.

Homeopati följer reglerna för att behandla sjukdomen med det minsta antalet läkemedelsnamn. Det bästa alternativet är att behandla ett läkemedel som tar hänsyn till symtomen på sjukdomen, patientens konstitution och andra medföljande faktorer. I praktiken är det mycket svårt att välja ett lämpligt läkemedel, och homoeopatiska läkare ordinerar 2-3 droger. Det är nödvändigt att undvika behandling med en okvalificerad homeopat som erbjuder mer än tre namn på läkemedel.

Behandlingstid

Den första mottagningen av en homeopatisk förberedelse döljer svårighetsgraden av smärta, minskar antalet besök på toaletten, urinering normaliserar. Behandlingen av blåsbehandling är en lång process som kräver tålamod och uppfyller alla behandlingsläkares föreskrifter. I genomsnitt sker fullständig frisättning från sjukdomen i tre eller flera månader. Förberedelser tas före sjukdoms sista botemedel, och inte bara förrän de smärtsamma symptomen lindras.

Finns det några biverkningar?

Långvarig, okontrollerad behandling med homeopatiska mediciner resulterar i en komplikation, som kallas "läkemedelsförstärkning". Patologiska symtom kan förvärras även med kvalificerat val av läkemedel på grundval av likhet för frekvent och långvarig användning. Patientens hälsa kan förvärras under den första veckan av medicineringen.

När konstant övervakning av en läkare är omöjlig, kan en exacerbation av läkemedel undvikas om du tar homeopatiska läkemedel med en paus en dag efter sju dagar. Utvecklingen av patogenesen kan stoppas och stoppa ett tag för läkemedlet. Ofta passerar läkemedelsförstärkningen in i en positiv förändring i patientens tillstånd.

Patienten väljer självständigt en behandlingsmetod - homeopati eller en traditionell metod. Huvudpunkten är ett fullständigt avslag på självbehandling. Inget råd från utsidan kommer att ersätta ett besök hos en klassisk urolog eller homeopat.

Otroligt... Cure kronisk blåsan kan vara för evigt!

Har du cystitis? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte?

Vi rekommenderar en effektiv metod:

 • Utan att ta antibiotika!
 • I en vecka!
 • Det är säkert!
Följ länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar blåsan behandling.

Behandling av cystit hos kvinnor och barn med homeopati - populära droger

Homeopatiska läkemedel ordineras ofta för blåsor. För framgången med homeopatisk terapi är det viktigt att hålla fast vid rekommendationerna från en homeopatisk behandling. Det är han som måste välja drogen. Ju tidigare diagnosen är etablerad, desto snabbare kommer återhämtningen att komma.

För effektiv behandling bör homeopatiska preparat kombineras med grundläggande. Terapi bör vara omfattande. Du kan inte lita på endast homeopati. Cystitis är inte lätt att behandla. Det är viktigt att övervinna infektionen och eliminera inflammatorisk process. För att göra detta, använd flera droger samtidigt.

Cystitis påverkar kvinnor och män (oftare kvinnor). I riskgruppen ingår barn, äldre människor.

Sådana medel har mycket få kontraindikationer. De passar även gravida kvinnor, barn. Under graviditeten händer cystit ofta tillräckligt. Och det blir ett riktigt test, eftersom det är omöjligt att tillämpa en standardbehandling, eftersom det är möjligt att skada fostret. Säkra homeopatiska medel kommer att komma till räddning. Men de bör väljas uteslutande av en läkare, helst en homeopat.

Fördelar med homeopati vid behandling av cystit:

 • kommer att orsaka beroende
 • utesluten allergi
 • läkemedel kontrolleras med tiden, mekanismen för deras inflytande är välkänt;
 • kan användas inte bara för behandling, men också för förebyggande;
 • det finns mycket få kontraindikationer;
 • kan användas för att behandla patienter i alla åldrar
 • kunna skydda mot många infektioner, virus
 • Gå inte in i en negativ interaktion med andra medel;
 • Priset är tillgängligt för alla.

Varaktighet av behandlingen

Det är viktigt att förstärka effekten av homeopatiska läkemedel med de läkemedel som används vid behandling av blåsor i officiell medicin. I avsaknad av kontraindikationer kan en läkare ordinera antibiotika. Också föreskrivna läkemedel för att lindra inflammation.

Med rätt behandling bör lättnad komma på tredje dagen. Behandlingsförloppet för akut cystit är en vecka. I kronisk form kommer behandlingen med homeopati att ta cirka två månader. Men lättnad kommer mycket tidigare. Inflammatorisk process minskar, smärta går bort.

Du kan inte själv välja medicinen. Även om ett komplex av läkemedel har hjälpt någon från dina vänner, släktingar, passar det inte nödvändigtvis dig. Vid val av medel tar doktorn hänsyn till patientens allmänna tillstånd, graden av utveckling av sjukdomen, orsaken till cystit.

En professionell inställning till behandling av blåsan är mycket viktig. Det här är en smutsig sjukdom. Ibland kan läkemedel inte ha den önskade terapeutiska effekten. Därför ska patienten regelbundet besöka läkaren, berätta för kursen och resultatet av behandlingen.

Det är mycket viktigt att justera maten. Detta kommer att normalisera kroppens metaboliska processer. Homeopati kan stärka immuniteten, förbättra det allmänna tillståndet, bidra till att eliminera infektioner, inflammation.

Hur man väljer ett läkemedel?

Nu i apotek erbjuder ett stort antal homeopatiska läkemedel. Särskilt brett val i specialiserade homeopatiska apotek. Många av dem har blivit mycket populära och används ofta vid behandling av blåsor. Trots att de är säkra, är det värt att samråda med din läkare om du ska ta dem.

När man väljer ett läkemedel kommer den homeopatiska läkaren att beakta den allmänna bakgrunden, vilket ledde till utvecklingen av blåsan. Det är ofta nödvändigt att ge en helande effekt inte bara på urinvägarna utan även att korrigera den befintliga metabolismen. Sådana patienter kan ha en tendens att bilda stenar. Det är viktigt att avlägsna foci av infektion i andra system (bilial excretory, ENT). Det är nödvändigt att justera tarmens arbete.

Endast en erfaren homeopat kan välja rätt homeopatisk botemedel, vilket ger patienten en stabil terapeutisk effekt.

Vissa patienter kan uppleva för hög känslighet för enskilda komponenter i läkemedlet. Detta händer mycket sällan, eftersom läkemedlet är maximalt utspätt. Om det fortfarande finns en ökad känslighet, måste du välja ett annat läkemedel.

Verkningsmekanism

Homeopati är en mycket gammal behandling. Det hjälper till att klara ett stort antal sjukdomar. Slutsatsen är att en person tar mikroskopiska, mycket små doser av läkemedlet. Homeopati väljer precis den komponenten för behandling av sjukdomen, vilket också provocerar det. Hemligheten är att kroppen får en mycket liten dos av substans.

Sammansättningen av alla homeopatiska preparat innefattar endast naturliga komponenter. Med rätt val förstärker de varandras handlingar. Naturliga komponenter har en stor fördel jämfört med syntetiska komponenter - de är praktiskt taget oförmögna att producera biverkningar. Detta underlättas med en mycket liten dos.

I akut form måste antibiotika förskrivas. Deras uppgift är att undertrycka utvecklingen av bakterier. Efter detta passerar sjukdomen snabbt. Om ärendet är komplicerat påverkas andra system, rehabiliteringsbehandling kommer att krävas. Det kommer att vara nödvändigt att välja de medel som generellt påverkar kroppen. Till sådana inkluderar homeopatiska preparat.

Uppgiften med homeopatiska läkemedel är att minska inflammation, för att aktivera kroppens inre skyddsmekanismer.

Cystit hos kvinnor och barn

Med blåsinblåtsinfektion i en våtblåsan. Sjukdomen är smittsam. Det påverkar ofta kvinnor, barn.

Kvinnor är i fara, de är mer mottagliga för cystit än män. Anledningen ligger i särdragen i strukturen hos kvinnliga könsorgan. Infektion kan lätt tränga in. Sjukdomen orsakar allvarligt obehag, smärta. Det är inte förvånande att patienterna försöker bota honom så snart som möjligt.

Vid behandling av cystit hos barn, kvinnor, har homeopatiska läkemedel visat hög effektivitet, säkerhet. De stabiliserar snabbt tillståndet, orsaka inte biverkningar.

Vanliga droger

De vanligaste homeopatiska medicinerna:

 1. Spani flyga. Basen av drogen: växtbaserade komplex, honung, vitaminer B, C, PP. Biverkningen är väl beprövad vid behandling av blåsor. Det tar snabbt bort symptom, förbättrar det allmänna tillståndet. Produkten är väldigt populär, det kan klara sig bra med brinnande, smärta vid urinering. Det stärker nervsystemet, lugnar, slappnar av. För bättre effektivitet är det viktigt att inte störa sängstöd, drick mycket.
 2. berberis. Mycket populär och prisvärd. Det ordineras för njurar, lever, urinvägarna. Hjälper till att eliminera tendensen att bilda stenar. Det tar bort inflammation, smärta, bränning, accelererar läkningsprocessen. Jag rekommenderade mig själv som ett effektivt dräneringsmedel. Det kan också användas för utveckling av artrit hos äldre, gikt.
 3. Emetisk mutter. Det är tillrådligt att använda det för de patienter som har smärta med cystit, spasmer i underlivet. Det är viktigt att inte utsättas för hypotermi, då behandlingen blir effektivast. Sådana patienter måste klä sig varmt, värms ofta upp i en varm säng.
 4. Bura (borax). Hjälper med svamp slemhinna, candidiasis, efter behandling med antibiotika. Tilldelas med känslighet för bomull, skott, problem vid nedstigning, till exempel på trappan. Detta händer ofta hos småbarn. Barnet på trappan börjar gråta, tar handtagen till sin mamma. Borax är ordinerat för aphthous slimhinnor. I urologi hjälper han med cystitis. Kan främja uppfattningen.
 5. Andra droger. Bland de homeopatiska preparaten har Tiger Lily, Beladonna och Caustic soda också visat sig vara effektiva.

Allmänna rekommendationer

För en snabb återhämtning bör du följa dessa allmänna rekommendationer:

 1. Du borde dricka mycket, inte mindre än 2 liter per dag.
 2. Det är nödvändigt att överge de livsmedel och drycker som har en irriterande effekt på vävnaderna i inre organ (kryddor, kryddor, rökt, saltat, surt, kaffe, alkohol).
 3. Det är bättre att avstå från samlag vid behandlingstidpunkten.
 4. När cystit är i ett akut utvecklingsstadium måste du noga observera sängstöd.
 5. Till behandlingen ska läggas till värme (i midjan kan du lägga en värmepanna, ta ett varmt bad). Om du kan värma, bör du fråga din läkare.
 6. Den huvudsakliga behandlingen kommer att kompletteras med homeopatiska preparat, växtbaserade infusioner.

Som du kan se erbjuder homeopati ett brett sortiment av läkemedel för behandling av olika former av blåsor. De har visat sig bra.