Huvud
Skäl

Användningen av homeopati i blåsan

Homeopati i cystit i modern medicinsk praxis används ofta och är en ganska effektiv behandlingsmetod. Homeopatiska läkemedel kan bota cystit vid användning i kombination med andra läkemedel. Cystitis är en inflammation i urinblåsan. Vanligen observeras cystit hos kvinnor (ungefär 6 gånger oftare än hos män).

Orsaker och symtom på sjukdomen

Cystitis avser sådana manifestationer av sjukdomen som en urininfektion med inflammation i blåsans slemhinna, en förändring av dess funktioner med utseendet av sediment i urinen.

Cystitis kan utvecklas med ett trauma mot blåsans slemhinna, det är kallt, bildandet av blodstasis i kärlen i bäckenområdet, med hormonella störningar, beriberi och andra orsaker.

Sjukdomen kan vara primär eller sekundär. Sekundär cystit kan utvecklas om patienten har vissa sjukdomar associerade med blåsan, såsom stenar eller svullnad. Cystitis kan också vara infektiös eller icke-infektiös, kronisk eller akut.

Symptom på sjukdomen gör det möjligt att identifiera cystit utan att tillgripa urinanalys. De framgår tydligt och är följande:

 1. Patienten har frekvent urinering, ofta i små portioner. Vid urinering och efteråt upplever patienten smärta och brännande.
 2. Efter urinering känns det som att bubblan inte är helt utmattad.
 3. Ett inkontinenssyndrom kan uppstå.
 4. Temperaturen stiger till 37-37,5 ° С.
 5. Det finns en urinblodning, ibland närvaron av blod i den.

Traditionell behandling

Cystitis gäller inte livshotande sjukdomar, men problemet med behandlingen bör behandlas noggrant och allvarligt. Metoden för behandling och medicinering är ordinerad av en läkare. I akuta former av sjukdomen indikeras sängstöd och riklig dricks. Patienten ska gå på en kost, vilket innebär att man inte utesluter från kost av akuta, salta livsmedel och alkohol.

För att minska smärta i blåsan ordnas uppvärmningsbad och värmare. Diuretika används. Med akut smärta, föreskrivs mediciner för att lindra spasmer i blåsans muskler. För behandling av blåsor används antibiotika oftast. På grund av det faktum att antibakteriella medel har biverkningar och inte alltid tolereras av patienter utan konsekvenser, är behandling av cystit baserat på homeopati nu mycket utbredd.

Det bör noteras att självbehandling av sjukdomen kan leda till övergången till ett kroniskt stadium. En överklagande till en läkare med cystit är obligatorisk, oavsett vilken behandlingsmetod som väljs - traditionell eller homeopatisk.

Fördelar med homeopati i blåsor

 1. Alla preparat av homeopati skapas på grundval av naturliga komponenter. Detta eliminerar helt biverkningar, till skillnad från artificiella läkemedel.
 2. Homeopati med cystit är kapabel att inte bara bota sjukdomen, men också för att förbättra funktionen hos andra organ som drabbades av sjukdomen.
 3. Medel för homeopati är inte beroendeframkallande och inte provocerar allergier.
 4. Denna metod för behandling kan användas av både vuxna och barn.
 5. Homeopatiska läkemedel kan behandla sjukdomen, men kan även användas som förebyggande åtgärd.
 6. Medlen är lätt kombinerade med alla mediciner och kan förbättra deras helande egenskaper.
 7. Homeopatiska ingredienser är trevliga att smaka och lukta, så för barn uppfattas de inte som traditionella tabletter och läkemedel.
 8. Prisvärd pris.

Hjälpmedel för homeopati vid behandling av sjukdom

Det finns en mängd olika läkemedel som hjälper till att bota sjukdomen och kan användas för förebyggande ändamål. Läkare-homeopatisten hjälper till att välja den komposition som är nödvändig för patienten och förskriva en behandlingsregim. Här är några effektiva homeopatiska läkemedel mot blåsor:

 1. Span flyga. Läkemedlet är ordinerat om en person känner smärta och brännande vid urinering, en ökning av trängsel. Läkemedlet kan hjälpa till med irritation hos patienten i samband med dessa störande manifestationer. För att öka effekten, används heta bad, som värmer varmvattenflaskor och drycker.
 2. Kräkningen. Det här verktyget kan hjälpa till med smärta i urinblåsan, som har en spasmodisk natur. Kräkningar hjälper till med smärta vid urinering. För att öka effekten av läkemedlet är det nödvändigt att applicera uppvärmningsbad och vägra akuta, salta livsmedel och kaffe. En full vila förväntas.
 3. Berberis. Ett sådant verktyg används för de patienter som upplever brännande smärta vid urinering. Barbaris hjälper till att eliminera patienternas slöhet, minska apati och hjälpa honom att koncentrera sig på sina tankar.
 4. Tigerlilja. Om patienten upplever sömnadssmärta under urinpassagen, liksom brinnande och ihållande trängsel med en liten mängd vätska, kommer ett sådant läkemedel att hjälpa till att återhämta sig. Tigerlilja kan minska symtom av blåsan om patienten tvingas stanna länge utanför rummet.
 5. Caustic soda. Det ordineras av en homeopatisk läkare till patienten i de fall då patienten upplever regelbunden och frekvent uppmaning att urinera, och detta kan inte alltid göras. Samtidigt förskrivs patienten värme. Det är tillrådligt att ge upp kaffe när du använder denna åtgärd.
 6. Avkok av örter. Det är nödvändigt att ta 2 matskedar. altea och heather vanlig och 1 msk. nypon. Gräset males och hälls i 0,5 liter vatten. Vid låg värme, ständigt omröring, bör samlingen kokas i 5-10 minuter. Filtrera inte det. Därefter måste buljongen infuseras över natten. Gäller 2-3 msk. 4 gånger om dagen före måltiden.

För att förbereda ett annat recept för avkok av örter, måste du ta 2 matskedar. löv av plantain och linfrön och 1 sked oregano. Förbered köttet och applicera det ska vara detsamma som med den första presenterade buljongen. Förra gången du kan dricka ett läkemedel före sängen.

Folkmekanismer

Du kan också bekämpa blåsor med hjälp av bevisade folkrecept:

 1. Tranbärsjuice. Det hjälper väl i de tidiga stadierna av sjukdoms manifestationen. Tranbärsjuice har goda antibakteriella egenskaper och hjälper till att förhindra ackumulering av bakterier på slemhinnan inuti urinblåsan. Tack vare det återställs syrabasbasen hos urinen. Om du dricker juice med C-vitamin, kan den här drinken förstärka immunsystemet och oxidera urinen. Detta kommer att hjälpa till att rensa urinblåsan och kanalerna från patogena bakterier som framkallar cystitis.
 2. Björnbär av vanlig bär. Denna folkmedicin är väl använd för cystit och andra blåsans sjukdomar.
 3. Nypressad citronsaft. 1 msk. citronsaft utspädd med ett glas kokande vatten. Drick kall dryck för 1 tsk. varannan timme. Ett avkok av citronsaft, utspätt i vatten, hjälper till att klara av en brännande känsla vid urinering. Dessutom är en sådan dryck ett bra sätt att bli av med blodsekretionerna i urinen med cystit.

Numera är homeopatiska läkare beväpnade med moderna tekniker baserade på datoriserad elektropunkturdiagnostik. Tack vare denna metod kan homopaten fastställa orsaken till sjukdomen, rekommendera de nödvändiga homeopatiska läkemedlen och deras dosering.

Medel för homeopati är ofarlig för människors hälsa och kan bota som cystit i akut form och kronisk.

cystit

Cystitis är en inflammation i blåsans vägg. Kvinnor lider främst av cystit, orsaken till detta är i fysiologi. Det faktum att kvinnlig urinrör är kortare och bredare, så att infektionen inte är försenad. Hos män kvarstår patogener i urinröret, vilket leder till urinrör.

Orsaker till cystit

Orsakerna till blåsan beror på vilken typ av sjukdom som hör till. Icke-infektiös cystit förekommer på grund av irritation av blåsans slemhinna genom att man påverkar kemikalier som utsöndras i urinen. Sjukdomen kan börja utvecklas, till exempel på grund av långvarig användning av mediciner eller på grund av brännskador. Också orsaken till icke-infektiös cystit kan vara skada på blåsans slemhinna, till exempel urinsten.

I praktiken är dock icke infektiös blåsan sällsynt. Ofta finns det en smittsam, vars orsak ligger i att komma in i kroppen av skadliga mikrober. Olika bakterier och svampinfektioner kan bli orsakssamband. Vi tillägger att cystit inte uppstår på grund av det faktum att sjukdoms orsakssamband har just kommit i kontakt. Vi behöver också predisponeringsfaktorer. De innefattar hypotermi, utmattning, kronisk trötthet, stagnation av urin etc.

Symtom på olika typer av blåsor

Isolera akut och kronisk blåsan. I detta avseende, och symtomen skiljer sig också åt. Tänk på dem.

I akut cystitis klagar patienterna av obehagliga känslor vid urinering och smärta i underlivet. Analyser visar att det finns pus i urinen. I vissa fall förekommer urininkontinens, särskilt hos barn.

Såsom ofta är fallet, när behandlingen av en akut sjukdom är felbehandling behandlas den i kronisk form. Detsamma är med cystit - om det inte är botad, så är hela blåsans vägg gradvis involverad i inflammatorisk process. Det finns en kronisk blåsan. Patienter känner samtidigt samma symtom som vid akut cystit, men mindre uttalad. Kronisk cystit kan antingen vara en relativt kontinuerlig process eller återkommande. I det senare fallet förvärrar sjukdomen då

Behandling av cystit med klassisk medicin

Helst bör behandlingen av blåsan vara omfattande och omfatta inte bara utnämningen av antibiotika utan också att stärka immuniteten. Kemikalier som används i cystit, undertrycker kolonin av bakterier som orsakade sjukdomen. Men glöm inte om restaureringen av normal mikroflora.

Om patienten lider av en akut cystitis, är det nödvändigt att vila på sängen. En viktig roll spelas av en terapeutisk kost, som innebär riklig dricks och vägran av kryddiga, salta och alkoholhaltiga drycker.

Det blir inte överflödigt att få örtdekok med en diuretisk effekt, inklusive njurte och bärbär. För att minska symtomen är varma bad och värmare bra. När känslorna blir oacceptabla kan du slå dem ner genom att ta bort musklerna i blåsan. Slutligen förskrivs antibiotika, utan vilken förmodligen inte en enda sjukdom behandlas i klassisk medicin.

Vid behandling av kronisk form av cystit är det viktigaste att återställa det normala urinflödet. Det är visserligen nödvändigt att hitta en infektion i kroppen, vilket kan vara till exempel kronisk tonsillit. Fortsätt sedan till antibakteriell terapi, som syftar till att bekämpa sjukdoms orsakssamband.

Inte engagera sig i självmedicinering, detta är upprepade gånger sagt och traditionella läkare och homeopater. Ofta kvinnor som står inför symtom på blåsor, istället för att gå till undersökningen, får drogen på råd av en vän. Ja, det dämpar symtomen på sjukdomen, men bara tills en annan förvärring. Men klassisk medicin är inte helt säker. Som du vet, orsakar antibiotika irreparabel skada på många organ och system.

Homeopatiska läkemedel tillåter dig att bli av med cystit och medföljande sjukdomar utan några konsekvenser.

Behandling av cystit med metoder för homeopati

Med cystit har olika homopatiska komplex visat sig bra. Här är de mest populära av dem.

Komplex av homeopatiska läkemedel 1: Mercurius Solubilis i 12 spädningar, Cantharis i 3 spädningar, sedan i 6 eller 12 och Ignatius i 6 och 12 spädningar.

Komplex av homeopatiska läkemedel 2: Silicea i 30 spädningar, Cactisum i 3 och 3 spädningar, sedan i 3 eller 6 spädningar och Sepia i 3 spädningar.

Komplex av homeopatiska läkemedel 3: Svavel i 12 spädningar, Clematis Recta i 3 och 3 spädningar och Nuks Vomica i 3 och 6 spädningar.

Komplex av homeopatiska läkemedel 4: Gepar Svavel i 6 spädningar, Acidum Benzonikum i 3 och 6 spädningar och Staphizagria i 6 spädningar.

Komplex av homeopatiska läkemedel 5: Arnica i 3 och 6 spädningar, Millefolium i 3x utspädning och Natrium Muriatikum i 6 och 12 spädningar.

Komplex av homeopatiska läkemedel 6: Berberis i 3x utspädning, Kantaris i 3 spädningar, Sabal i 3 spädningar och Kausticum i 6 spädningar. Hjälper med akut cystitis.

Komplex av homeopatiska medel 7: Sabal i 3x utspädning, Kapisium i 3 spädningar, Gepar Svavel i 12 spädningar och ett antal andra homeopatiska medel. Hjälper med subakut cystit.

Även kombinerade homeopatiska läkemedel, som framställs i form av tabletter, droppar och injektioner, är effektiva. De kan köpas på homeopatiska apotek.

Homeopati från blåsan

Symtom på cystit är smärta vid urinering, frekvent urinering i toaletten, smärta i underlivet, etc.

Varför är cystit anses vara en "kvinnlig" sjukdom?

Cystit är vanligare hos kvinnor eftersom den är förknippad med den fysiologiska strukturen hos kvinnors genitourära system. Urinvägarna är sterila, de kan inte bekämpa mikroorganismer, så bakterier, efter att ha slagit slemhinnorna i dessa organ, börjar växa aktivt. Hos kvinnor är urinvägarna kort och brett, till skillnad från hanen, så det är lättare för mikrober att tränga in där. Vidare underlättar närheten av vagina och analöppningen infektion i urinvägarna. Om du tittar på statistiken har 40% av kvinnorna haft blåsor minst en gång i livet.

Cystit är vanligare hos kvinnor eftersom den är förknippad med den fysiologiska strukturen hos kvinnors genitourära system.

Orsaker till patologi

Ofta verkar orsakerna till utseendet ofarligt och inte värt uppmärksamhet. De främsta orsakerna är:

 1. Aktivt samlag.
 2. Överflöd i kosten av skarpa matar och drycker som kan irritera blåsans slemhinna. Till exempel kaffe, läsk, alkohol och till och med starkt te.
 3. Infektion.
 4. Nya sjukdomar, liksom kroniska sjukdomar.

Ofta verkar orsakerna till utseendet ofarligt och inte värt uppmärksamhet.

Symptom på sjukdomen

Cystitis kan förekomma på olika sätt, det finns flera typer av denna sjukdom:

 1. Primär och sekundär cystitis.
 2. Akut och kronisk.
 3. Infektiös och icke-infektiös.

Sekundär cystit kan uppträda mot bakgrund av andra sjukdomar i urinvägarna, till exempel i närvaro av stenar eller tumörer. Eftersom symtomatologin hos sjukdomen är uttalad krävs inga ytterligare test: om du har fått en allmän analys av urin eller blod, kommer de att visa närvaron av inflammation.

Sekundär cystit kan uppträda mot bakgrund av andra sjukdomar i urinvägarna, till exempel i närvaro av stenar eller tumörer.

Huvudsymptomen på blåsan innefattar:

 1. Hyppig uppmaning att urinera, medan urinen separeras i små portioner, är smärtan ständigt närvarande.
 2. Efter urinering finns det en känsla av att det finns en liten del urin kvar i blåsan.
 3. Frekvent inkontinens, speciellt om du vill gå på toaletten.
 4. En liten temperaturökning.
 5. Urin är en rödaktig skugga på grund av närvaron av bloddroppar i den.

Förebyggande av cystit: metoder, droger och folkmedicin

Cystit hos kvinnor. Symtom, behandling och förebyggande

Vi behandlar cystit med homeopati

Cystitis är en vanlig infektiös inflammation i blåsvävnaden. Orsakerna till inflammatoriska processer är många. Obehagliga symptom uppträder efter hypotermi, trauma eller operation, till följd av missbruk av akut och sur mat, alkohol. Men oftast är utvecklingen av sjukdomen provocerad av patogena bakterier.

Behandling av inflammation är komplex, inklusive användning av antibakteriella medel, uroseptika och homeopatiska läkemedel. Hur fungerar homeopati och hur effektivt? Låt oss försöka förstå.

Hantering av homeopatiska preparat

Det finns två former av inflammation: akut och kronisk.

För akut cystit kännetecknas av en kraftig inbrott, svår smärta, försämring av det allmänna välbefinnandet och vid mycket allvarlig inflammation - en ökning i temperaturen.

Med kronisk inflammation, en känsla av obehag i underlivet, kan frekvent urinering kvarstå. Kliniska manifestationer är dåligt uttryckta, intensifierade med exacerbationer av den inflammatoriska processen. Ofta är kronisk cystit åtföljd av hormonella störningar, sjukdomar i matsmältningssystemet, kroniska gynekologiska sjukdomar hos kvinnor, prostata sjukdomar hos män.

Vid akut infektion eller okomplicerad kronisk inflammation är antibiotika först nödvändiga. Som en följd av undertryckande av bakteriefloran passerar inflammationen. I mer komplexa fall av akut process och med kroniska inflammationer, som vanligtvis åtföljs av patologier hos andra kroppssystem, är inte bara antibiotika tillräckliga. För att bota kronisk inflammation är det viktigt att påverka hela kroppen som helhet.

Homeopatiska läkemedel rekommenderas främst för att minska inflammatorisk process och aktivera dina egna immunförsvar i kroppen, normalisera arbetet i alla organ och system. Sådan verkan av drogerna ger lindring av patientens tillstånd, acceleration av återhämtning och förebyggande av återkommande inflammation.

Acceptera homeopati, det rekommenderas att avstå från att dricka alkohol, kaffe, choklad, mentol och rökt mat, eftersom dessa livsmedel och drycker minskar effektiviteten hos homeopatiska läkemedel.

Varaktighet av behandlingen

Drogerna verkar ganska snabbt: patienterna märker en minskning av svårighetsgraden av symptomen inom 4 timmar efter appliceringen av läkemedlet. På den tredje behandlingsdagen förbättras tillståndet markant. Men du kan inte sluta behandlingen. Terapi utförs under en längre tid, även om de obehagliga symtomen på sjukdomen inte längre stör. Om akut cystit inte botas, förvärvar den inflammatoriska processen en kronisk trög form, med alternerande exacerbationer och remissioner.

Behandlingen av okomplicerad kronisk infektion tar upp till 3 månader. Behandling av en försummad, kraftigt aktuell och komplicerad inflammation varar längre.

Fördelar med homeopatisk terapi

 1. Frånvaron av kontraindikationer.
 2. Möjlighet att ansöka om alla kategorier av patienter, inklusive barn, gravida och ammande, äldre.
 3. Möjligheten till säker användning för patienter med allvarliga samtidiga patologier och / eller läkemedelsallergi.
 4. Möjligheten till långvarig användning utan hot om biverkningar.
 5. Möjlighet att använda för förebyggande ändamål.
 6. Frånvaron av läkemedelsinteraktion med andra droger.
 7. Pris tillgänglighet.

Granskning av ofta föreskrivna homeopatiska medel

För att minska inflammation och kliniska manifestationer av cystit angav:

 1. Barberis (Berberis) - med en brännande känsla i ljummen, smärtor i nedre delen, ökar med torso, hörn, smärtsam urinering och frekventa uppmaningar.
 2. Bura (Borax) - med frekvent urinering (speciellt på natten), frekventa uppmaningar.
 3. Hampfrö (Cannabis) - med svårighet att urinera, åtföljd av smärta och brännande, oemotståndlig ofta uppmanar med pressande smärta.
 4. Spanjärflyga (Cantharis) - med inflammation, åtföljd av en skärning, brännande smärta.
 5. Causticum (Causticum) - för behandling av kronisk inflammation.
 6. Horsetail (Equisetum) - med smärta i urinblåsan, urinretention och smärta vid gravid och lakterande samtidig med inflammation i njurarna.

Dessa är bara några verktyg för behandling av inflammatoriska processer (både akuta och kroniska), som ordineras separat eller i komplex med andra droger:

 • Mercuris Solubilis, Kantaris, Ignatius.
 • Svavel, Clemati Recta, Nuks Vomica.
 • Arnica, Millefolium, Natrium Muriatikum.
 • Berberis, Sabal, Kantaris, Causticum.

Urval av homeopatiska läkemedel bör endast utföras av en erfaren homeopatisk läkare. De förväntade resultaten av terapi kommer endast att uppnås om korrigeringsmedlet är korrekt valt.

Vad är grunden för valet av homeopatiska preparat

Vid utnämning av detta eller det här botemedlet för blåsor, bör en erfaren läkare ta reda på:

 1. Orsaker till infektion - hypotermi, försvagning av immunitet efter andra sjukdomar eller operationer, stress, graviditet, nyfödda barn, undernäring, sexuellt överförbara sjukdomar etc.

Endast efter att ha analyserat informationen från patienten och resultaten av laboratorietester väljer doktorn det optimala läkemedlet eller komponerar en kombination av flera läkemedel.

Allmänna rekommendationer

För att återhämta sig snabbare krävs ett antal regler under behandlingen. rekommenderas:

 • Drick minst 2 liter vätska per dag.
 • Uteslut från kosten någon irriterande mat och dryck (alkohol, kaffe, kryddor, kryddor, rökt kött, surt och saltat).
 • Att utesluta sexuella kontakter för den här perioden.
 • Observera sängstöd (med akut aktuell inflammation).

Den viktigaste behandlingen kan kompletteras uppvärmningen förfaranden (varma bad, varmare till ländregionen) och tillämpar örtteer med antiinflammatorisk och diuretiska effekten (mjölon), tranbär eller tranbärsjuice, citronjuice utspädd med vatten.

Behandling med homeopatiska läkemedel hjälper till att lindra tillståndet och påskynda återhämtningen. Drogen har en bra antiinflammatorisk och immunostimulerande effekt, är säker för patienter med allvarliga samtidiga patologier och gravida kvinnor. I särskilt komplicerade kroniska fall som uppstår efter operationen tillåter användningen av homeopatiska läkemedel dig att förlänga perioderna för eftergift, minska svårighetsgraden av symtomen på inflammation vid fördjupningsskedet.

Men det är viktigt att förstå att det inte alltid är homeopatiens medel, om det används ensam, kan helt bota cystitis. Därför naturliga komplex administreras ofta i kombination med andra läkemedel - antibiotika uroseptiki, topiska medel (t ex vaginala suppositorier i behandlingen av kvinnor), antiinflammatoriska och spasmolytiska droger.

Tal i videon nedan kommer att fokusera på funktionerna i homeopati behandling:

De bästa homeopatiska läkemedlen för blåsor

VIKTIGT ATT VET! Den enda åtgärden för cystitis och dess förebyggande, rekommenderas av våra abonnenter! Läs mer.

Homeopati är en viktig hjälp till kroppen för segern över många sjukdomar och för allmän återhämtning. Doktor-homoeopatet väljer och föreskriver läkemedlet, med beaktande av många medföljande faktorer.

Anamnes med blåsan och orsaken till sjukdomen

När blåsan upptäcker doktorn från patienten vad som föregår sjukdomens utseende eller dess förvärring. Kanske hypotermi under kallt och vått väder, eller orsaken var allvarlig stress, om så varför varför uppstod det? Hos kvinnor kan denna sjukdom inträffa efter operation, under graviditet och under hela postpartumperioden.

Av stor betydelse är arten av smärta, dess symtom: sömnad eller skärande smärta, brännande känsla. För homeopat är det också viktigt när det finns smärta när du besöker toaletten: efter urinering eller före det. Efter att ha följt alla angivna punkter föreskriver läkaren lämplig behandling. Homeopatisk terapi syftar inte bara till att eliminera en specifik sjukdom, men också för att aktivera kroppens försvar.

Cystitis är en övervägande kvinnlig sjukdom, den är sällsynt hos män. Organs placering hos kvinnor är mer benägen för genitourinära infektioner. Förutom stress, att det svagare könet känns mer och mer akuta män, kan cystit provocera stagnation av venöst blod i bäckenområdet, hormonella störningar, skada på blåsan eller membranet, ofullständig tömning av blåsan.

Homeopatisk behandling av blåsor

Traditionell medicin föreskriver som regel antibiotikabehandling mot blåsor. Men med intaget av antibiotika är människans immunförsvar utarmat, och bakteriestammar blir mer resistenta mot deras verkan. Allt detta kan leda till säsongsförstärkning av sjukdomen.

För behandling och förebyggande av cystit, använder våra läsare framgångsrikt den beprövade metoden. Efter att ha studerat det noggrant, erbjuder vi det till er uppmärksamhet. Läs mer.

För att hjälpa de sjuka är homeopati redo att rusa. I sin arsenal finns omkring trehundra femtio droger som kan övervinna denna extremt obehagliga sjukdom och klara av dess förvärringar. Vi listar de mest kända av dem.

 1. Apis homeopati används mot bakgrund av njursjukdom, vid bränning, skärande smärta passerar längs hela urinvägarna. Urin frigörs spontant, kommer ut i små mängder, har en specifik lukt, innehåller protein och blodelement. Det är nödvändigt att behandla inte bara cystit, men även njure.
 2. Läkemedlet Berberis används för mycket frekvent uppmaning att urinera, smärta i bäckenet under denna process, akut smärta i njurarna, smidig vridning till urinblåsan och blåsan och orsakar en känsla av gnidning.
 3. Cantharis är nödvändigt när patienten känner sig svåra vid urinering vid urinretention. Patienten upplever en mycket frekvent önskan att gå på toaletten för att urinera, med en sexuell upphetsning. Homeopater utser ofta Cantharis i gonorré.
 4. Läkemedlet Dulcamara tas med en riklig urladdning av pus eller slem i urinen. I den sedimenterade urinen bildas en vit fällning. Exacerbations uppträder under den kalla årstiden med hypotermi, speciellt fötterna. Urinen blir blodig, ökningen ökar.
 5. Drogen Digitalis är ordinerad när cystitis åtföljs av en blåsande smärta i urinblåsan och en frekvent uppmaning att urinera. Efter en kort urinering går det inte att gå på toaletten. Patienten är lättad bara genom att ligga på ryggen.
 6. Läkemedlet Sarsaparila är ordinerat för katarralt cystit, där slimhinnorna i blåsan och njurarna är inflammerade. Urinering är spontan, speciellt på natten när kroppen slappnar av. På eftermiddagen, på grund av inflexionen av sfinkteren, kan patienten bara urinera medan han står. För kvinnor är detta ett stort problem.
 7. Sepia botemedel används när sphincten är försvagad och urin kan spontant utsändas under hosta, skrattar, våldsam skräck, nysning. Urin med mjölkfärg. Önskningar är vanliga, med urinering upplever patienten en brännande smärta. Undertryckande urinering, upplever patienten smärta i underlivet, echoing i njurarna.
 8. Nervöst instabila kvinnor i perioden efter äktenskap vid förekomsten av cystit på grundval av stress förskriva läkemedlet Staphysagria. Smärtan är kräkningar, störande på natten, urin skarp, urinering ofrivillig. Brännande känsla före och efter toaletten.
 9. Equisetum rekommenderar en homeopat med en känsla av ofullständig tömning av blåsan, som efter urinering inte passerar. Behovet att urinera är permanent. Urinen sticker ut lite, det är mörkt i färg med ett överflöd av slem.
 10. Mercury solubilis läkare rekommenderar att patienten har en stark uppmaning att urinera. Urin separeras endast en liten mängd, den innehåller blod. Smärta känslor kännetecknas av bränning.
 11. Pulsatilla - ett framgångsrikt läkemedel för behandling av gravida kvinnor.
 12. Pareira bravo ska användas om urin med en specifik lukt av ammoniak. Smärta är karakteriserad som brinnande, utstrålande mot lårbenen. Intresset att besöka toaletten är vanligt, svår urinering.
 13. Läkemedlet Terebinthina är meningsfullt att utse om sjukdomen åtföljs av trubbig smärta i njurarna, en brännande känsla under urinering, lukten av urinlök, färgen på kaffe, med ett grumligt sediment. Smärta och svårighet att urinera.

Alla dessa läkemedel rekommenderas av homeopati i en viss dos, vilket inte indikeras avsiktligt i denna artikel, för att inte föreslå läsaren möjligheten till självbehandling. En homoeopatisk läkare med lämplig utbildning och kvalifikationer är din följeslagare och assistent i kampen mot sjukdomar. Och bara läkare kan fatta beslut om förskrivning av behandling och dosering av droger, vars huvuduppgift är att inte skada kroppen som helhet, härda en viss sjukdom.

I hemlighet

 • Otroligt... Du kan bota kronisk cystit för evigt!
 • Den här gången.
 • Utan att ta antibiotika!
 • Det är två.
 • I en vecka!
 • Det är tre.

Följ länken och ta reda på hur våra prenumeranter gör!

Behandling av cystit hos kvinnor och barn med homeopati - populära droger

Homeopatiska läkemedel ordineras ofta för blåsor. För framgången med homeopatisk terapi är det viktigt att hålla fast vid rekommendationerna från en homeopatisk behandling. Det är han som måste välja drogen. Ju tidigare diagnosen är etablerad, desto snabbare kommer återhämtningen att komma.

För effektiv behandling bör homeopatiska preparat kombineras med grundläggande. Terapi bör vara omfattande. Du kan inte lita på endast homeopati. Cystitis är inte lätt att behandla. Det är viktigt att övervinna infektionen och eliminera inflammatorisk process. För att göra detta, använd flera droger samtidigt.

Cystitis påverkar kvinnor och män (oftare kvinnor). I riskgruppen ingår barn, äldre människor.

Sådana medel har mycket få kontraindikationer. De passar även gravida kvinnor, barn. Under graviditeten händer cystit ofta tillräckligt. Och det blir ett riktigt test, eftersom det är omöjligt att tillämpa en standardbehandling, eftersom det är möjligt att skada fostret. Säkra homeopatiska medel kommer att komma till räddning. Men de bör väljas uteslutande av en läkare, helst en homeopat.

Fördelar med homeopati vid behandling av cystit:

 • kommer att orsaka beroende
 • utesluten allergi
 • läkemedel kontrolleras med tiden, mekanismen för deras inflytande är välkänt;
 • kan användas inte bara för behandling, men också för förebyggande;
 • det finns mycket få kontraindikationer;
 • kan användas för att behandla patienter i alla åldrar
 • kunna skydda mot många infektioner, virus
 • Gå inte in i en negativ interaktion med andra medel;
 • Priset är tillgängligt för alla.

Varaktighet av behandlingen

Det är viktigt att förstärka effekten av homeopatiska läkemedel med de läkemedel som används vid behandling av blåsor i officiell medicin. I avsaknad av kontraindikationer kan en läkare ordinera antibiotika. Också föreskrivna läkemedel för att lindra inflammation.

Med rätt behandling bör lättnad komma på tredje dagen. Behandlingsförloppet för akut cystit är en vecka. I kronisk form kommer behandlingen med homeopati att ta cirka två månader. Men lättnad kommer mycket tidigare. Inflammatorisk process minskar, smärta går bort.

Du kan inte själv välja medicinen. Även om ett komplex av läkemedel har hjälpt någon från dina vänner, släktingar, passar det inte nödvändigtvis dig. Vid val av medel tar doktorn hänsyn till patientens allmänna tillstånd, graden av utveckling av sjukdomen, orsaken till cystit.

En professionell inställning till behandling av blåsan är mycket viktig. Det här är en smutsig sjukdom. Ibland kan läkemedel inte ha den önskade terapeutiska effekten. Därför ska patienten regelbundet besöka läkaren, berätta för kursen och resultatet av behandlingen.

Det är mycket viktigt att justera maten. Detta kommer att normalisera kroppens metaboliska processer. Homeopati kan stärka immuniteten, förbättra det allmänna tillståndet, bidra till att eliminera infektioner, inflammation.

Hur man väljer ett läkemedel?

Nu i apotek erbjuder ett stort antal homeopatiska läkemedel. Särskilt brett val i specialiserade homeopatiska apotek. Många av dem har blivit mycket populära och används ofta vid behandling av blåsor. Trots att de är säkra, är det värt att samråda med din läkare om du ska ta dem.

När man väljer ett läkemedel kommer den homeopatiska läkaren att beakta den allmänna bakgrunden, vilket ledde till utvecklingen av blåsan. Det är ofta nödvändigt att ge en helande effekt inte bara på urinvägarna utan även att korrigera den befintliga metabolismen. Sådana patienter kan ha en tendens att bilda stenar. Det är viktigt att avlägsna foci av infektion i andra system (bilial excretory, ENT). Det är nödvändigt att justera tarmens arbete.

Endast en erfaren homeopat kan välja rätt homeopatisk botemedel, vilket ger patienten en stabil terapeutisk effekt.

Vissa patienter kan uppleva för hög känslighet för enskilda komponenter i läkemedlet. Detta händer mycket sällan, eftersom läkemedlet är maximalt utspätt. Om det fortfarande finns en ökad känslighet, måste du välja ett annat läkemedel.

Verkningsmekanism

Homeopati är en mycket gammal behandling. Det hjälper till att klara ett stort antal sjukdomar. Slutsatsen är att en person tar mikroskopiska, mycket små doser av läkemedlet. Homeopati väljer precis den komponenten för behandling av sjukdomen, vilket också provocerar det. Hemligheten är att kroppen får en mycket liten dos av substans.

Sammansättningen av alla homeopatiska preparat innefattar endast naturliga komponenter. Med rätt val förstärker de varandras handlingar. Naturliga komponenter har en stor fördel jämfört med syntetiska komponenter - de är praktiskt taget oförmögna att producera biverkningar. Detta underlättas med en mycket liten dos.

I akut form måste antibiotika förskrivas. Deras uppgift är att undertrycka utvecklingen av bakterier. Efter detta passerar sjukdomen snabbt. Om ärendet är komplicerat påverkas andra system, rehabiliteringsbehandling kommer att krävas. Det kommer att vara nödvändigt att välja de medel som generellt påverkar kroppen. Till sådana inkluderar homeopatiska preparat.

Uppgiften med homeopatiska läkemedel är att minska inflammation, för att aktivera kroppens inre skyddsmekanismer.

Cystit hos kvinnor och barn

Med blåsinblåtsinfektion i en våtblåsan. Sjukdomen är smittsam. Det påverkar ofta kvinnor, barn.

Kvinnor är i fara, de är mer mottagliga för cystit än män. Anledningen ligger i särdragen i strukturen hos kvinnliga könsorgan. Infektion kan lätt tränga in. Sjukdomen orsakar allvarligt obehag, smärta. Det är inte förvånande att patienterna försöker bota honom så snart som möjligt.

Vid behandling av cystit hos barn, kvinnor, har homeopatiska läkemedel visat hög effektivitet, säkerhet. De stabiliserar snabbt tillståndet, orsaka inte biverkningar.

Vanliga droger

De vanligaste homeopatiska medicinerna:

 1. Spani flyga. Basen av drogen: växtbaserade komplex, honung, vitaminer B, C, PP. Biverkningen är väl beprövad vid behandling av blåsor. Det tar snabbt bort symptom, förbättrar det allmänna tillståndet. Produkten är väldigt populär, det kan klara sig bra med brinnande, smärta vid urinering. Det stärker nervsystemet, lugnar, slappnar av. För bättre effektivitet är det viktigt att inte störa sängstöd, drick mycket.
 2. berberis. Mycket populär och prisvärd. Det ordineras för njurar, lever, urinvägarna. Hjälper till att eliminera tendensen att bilda stenar. Det tar bort inflammation, smärta, bränning, accelererar läkningsprocessen. Jag rekommenderade mig själv som ett effektivt dräneringsmedel. Det kan också användas för utveckling av artrit hos äldre, gikt.
 3. Emetisk mutter. Det är tillrådligt att använda det för de patienter som har smärta med cystit, spasmer i underlivet. Det är viktigt att inte utsättas för hypotermi, då behandlingen blir effektivast. Sådana patienter måste klä sig varmt, värms ofta upp i en varm säng.
 4. Bura (borax). Hjälper med svamp slemhinna, candidiasis, efter behandling med antibiotika. Tilldelas med känslighet för bomull, skott, problem vid nedstigning, till exempel på trappan. Detta händer ofta hos småbarn. Barnet på trappan börjar gråta, tar handtagen till sin mamma. Borax är ordinerat för aphthous slimhinnor. I urologi hjälper han med cystitis. Kan främja uppfattningen.
 5. Andra droger. Bland de homeopatiska preparaten har Tiger Lily, Beladonna och Caustic soda också visat sig vara effektiva.

Allmänna rekommendationer

För en snabb återhämtning bör du följa dessa allmänna rekommendationer:

 1. Du borde dricka mycket, inte mindre än 2 liter per dag.
 2. Det är nödvändigt att överge de livsmedel och drycker som har en irriterande effekt på vävnaderna i inre organ (kryddor, kryddor, rökt, saltat, surt, kaffe, alkohol).
 3. Det är bättre att avstå från samlag vid behandlingstidpunkten.
 4. När cystit är i ett akut utvecklingsstadium måste du noga observera sängstöd.
 5. Till behandlingen ska läggas till värme (i midjan kan du lägga en värmepanna, ta ett varmt bad). Om du kan värma, bör du fråga din läkare.
 6. Den huvudsakliga behandlingen kommer att kompletteras med homeopatiska preparat, växtbaserade infusioner.

Som du kan se erbjuder homeopati ett brett sortiment av läkemedel för behandling av olika former av blåsor. De har visat sig bra.

Homeopati med cystit

Behandling av cystit med hjälp av homeopati är en ytterligare terapi i kombination med antibiotika, uroseptika och andra mediciner. Homeopatiska läkemedel hjälper människokroppen att bekämpa den smittsamma inflammatoriska processen och kan minska köldtiden för blåsan

Behandling av cystit hos homeopati hos kvinnor

Modern medicin syftar till att eliminera inflammation i blåsan i den kvinnliga hälften med antibakteriell behandling. Detta har en mycket negativ effekt på kroppens immunförsvar och leder till utvecklingen av andra sjukdomar. Därför tillgriper de flesta specialister användningen av homeopati i cystit hos kvinnor.

Homeopatiska läkemedel är gjorda av råvaror av vegetabiliskt ursprung. Negativa fenomen av sådana droger är minimala i jämförelse med syntetiska droger. Läkemedel från naturliga råvaror är lätta att smälta och säkra, så de är ordinerade för framtida och ammande mödrar. Det påverkar inte fostret och amningen på något sätt, till skillnad från antibiotika.

Varaktigheten av behandling med homeopati från 4-5 dagar, beroende på svårighetsgraden av sjukdomsförloppet. Vid behov kan kursen förlängas under en period som är nödvändig för en fullständig botemedel mot blåsor.

Bekämpa cystit med homeopati hos barn

Cystit hos barn är en sjukdom som är populär i förskola, skol och ungdom. Orsaken till dess utveckling är infektion, och de första symptomen är smärtsamma förnimmelser i underlivet, kännetecknad av frekvent urinering, svaghet och feber.

I början är de karakteristiska symtomen endast märkbara, särskilt med parallell utveckling med andra sjukdomar i genitourinärsystemet. De viktigaste patogena patogenerna i sjukdomen i barndomen är olika coca, E. coli, chlamydia och andra. Barn med genetisk predisposition, svag immunitet, kroniska sjukdomar och patologier i urinröret är mer benägna att drabbas av sjukdomen.

Vid 1 års ålder hos barn observeras blåsor på samma sätt hos pojkar och flickor. Senare är denna sjukdom i flickor fixad 4-6 gånger mer regelbundet på grund av de särdrag hos kvinnornas urinvägar.

Terapeutisk kurs hos barn utförs verkligen med hänsyn till sängstöd med syftet att minska smärtan vid urinering. Det är nödvändigt att observera riktig näring med blåsor hos barn.

Behandling med homeopati är den bästa och mest effektiva formen av cystitisavlägsnande i barndomen med användning av växtbaserade läkemedel (till exempel Kanefron H). Kursen syftar till komplex behandling i kombination med andra läkemedel av antibakteriell, antiseptisk, antiinflammatorisk verkan.

Homeopati med cystit hos barn gör det möjligt att effektivt:

 • eliminera ömhet
 • att förstöra vital aktivitet av patogena mikroorganismer;
 • att tvätta ut skadliga bakterier från genitourinary systemet;
 • för att avlägsna inflammatorisk process
 • öka effekten av antibakteriella läkemedel.

I detta avseende rekommenderar barnläkare, som förskriver terapi i komplexet, homeopati och för förebyggande av återkommande blåsor.

Homeopatiska preparat är säkra växtbaserade läkemedel som kan tas från barnets första år med cystitis.

Homeopati beredningar

I medicin har homeopatiska läkemedel blivit utbredd för att förebygga, bota och förebygga återkommande cystit.

Särskilt populära är:

 1. Kanefron H är en komplex fytopreparation gjord av naturliga råvaror, innehållande ett stort antal medicinska växter (örter av guld-tusendeler, rost av lyubistok, löv av rosmarin). Läkemedlet syftar till att eliminera spasmer, är ett antiseptiskt, diuretikum och bekämpar infektiös inflammation, vilket ökar kväveutskiljningsfunktionen hos njurarna.
 2. tsistonÄr ett läkemedel av vegetabiliskt ursprung, som produceras i tablettform och har en diuretikum, antiinflammatorisk och antispasmodisk effekt. Tack vare aktiva substanser används medicinen för att eliminera cystitis.
 3. Drops Spin flyga - har en irriterande effekt och vid penetration i cirkulationssystemet, som verkar på receptorerna i det genitourinära systemet, orsakar en ökning av blodcirkulationen i genito-urinorganen. Läkemedlet syftar till att eliminera brännande och ömhet vid urinering. En viktig faktor i applikationen är sängstöd och värme i bäckenområdet.
 4. Aconitum Är en snabbverkande medicin för akut cystit, åtföljd av feber, smärta, en ständig uppmaning att urinera och feber.
 5. Natriummuriatikum, Det används för kronisk cystit under återfall, när problem uppstår vid tömning och svår ömhet.

Behandlingen av cystit hos homeopati syftar till att återställa styrkan hos människokroppen och omdirigera dem för att återställa ett svagt immunförsvar.

slutsats

Om vi ​​pratar om behandling av naturliga cystitisläkemedel, då om homeopati, är recensionerna positiva. Detta är en alternativ lösning för behandling när patienten inte vill eller kan inte ta syntetiska droger.

Homoeopatiska läkemedel är nästan säkra, inte orsaka allergisk reaktion. De kan ordineras oberoende av returrestriktioner, och resultatet är inte mindre effektivt än det för artificiella droger.

cystit

Rekommendationer om användning av homeopatiska läkemedel för behandling av akut cystit - symptomatisk urininfektion, inflammation i blåsans slemhinnor.

Den urologisk praxis, är termen "bedövningsmedel" ofta för att hänvisa till symtomatisk urinvägsinfektion med inflammation i urinblåsan slemhinna, störning av dess funktioner, samt ändringar i urinsediment. Det finns primär och sekundär, akut och kronisk infektiös och icke-infektiös cystitis. Sekundär cystit utvecklas i blåsan sjukdomar (stenar, tumörer) eller omgivande organ (prostata adenom och prostatacancer, urinrörsförträngning, kroniska inflammatoriska sjukdomar i könsorganen).

Behandling av cystit med homeopati

Acidumbenzoicum (Acidum bunzoisum) Mörk, fetid urin (påminner om lukten av hästurin på grund av ammoniakinnehållet). Urin är frätande, det irriterar huden.

Acid nitricum Smärta från en splinter, sömnad smärta i urinröret, fördelning av fetid urin (med lukten av hästurin).
I urinproteinet, cylindrar, ofta röda blodkroppar. Ett särskilt tecken vid urinering: urinen känns så kallt. Riklig, med en obehaglig lukt av svett. I kroniska fall av inflammation i blåsan i ålderdom, i kombination med hans förlamning.

Akonit (akonit) Huvudmedicinen homeopati för behandling av blåsor med en plötslig inbrott, om de allmänna symtomen på en feber sjukdom är tillräckligt uttalade och kroppstemperaturen är signifikant ökad. Utränlig brännande smärta i blåsans och urinrörets nacke med ständig uppmaning att urinera. Värre på natten med rädsla och ångest. Rädsla i början av urinering. Urinen verkar het och tilldelas först i små portioner, har en rödaktig nyans, ibland finns det kvarhållande urin medan patienten är rastlös, skrik.

Apis (Apis) Obehagligt luktande urin. Urgent uppmaning att urinera. Brännande känsla. Svullnad och rodnad i labia.

Argentum nitricum (Argentum nitricum) Smärta i mitten av urinröret, från en splinter. Brännande smärta på kursen i urinröret vid urinering, brådska snabbare och ibland måste göra en insats, ofrivillig urinering, men så fort patienten slutar att skjuta, urin och avföring omedelbart avgår ofrivilligt. Känsla som om efter urinering i urinröret kvarstår några droppar urin. Urininkontinens under dag och natt, intermittent urinström, tömning per droppe. I urinproteinet, epitel, mörkt, rödaktigt sediment.

Arnica (Arnica) Konsekvenser av skador. Konsekvensen av kirurgiska ingrepp, kateterisering, krossning, utpressning. Detta läkemedel hjälper också till med urininkontinens efter operation på prostatakörteln. Obehagligt luktande urin.

Belladonna (Belladonna)
Den viktigaste drogen för behandling av cystit med homeopati med en plötslig inbrott, om de allmänna symtomen på en feber sjukdom är tillräckligt uttalade och kroppstemperaturen är signifikant ökad. Urgent uppmaning att urinera Burning, konvulsiv smärta, förvärras på natten, utseendet av blod i sekret.

Berberis (Berberis) Konstant uppmaning att urinera. Smärta i bäckenet under urinering. Urin av en rödaktig nyans med ett rött sediment. Urin ändrar ofta färg: det är lika ljus som vatten, det är starkt färgat med gult eller rött sediment och en blandning av slem. Smärta i ryggen med piercing smärta i njurarna, sträcker sig ned ur urinblåsorna till blåsan. Klipp smärta i blåsan, sträcker sig till urinröret. Burning med urinering. Klipp eller brännande smärta, avvikande i olika riktningar

Cantharis (Cantharis) Utränlig smärta med långvarig uppmaning att urinera. Smärta före, under och efter urinering. Smärta från urinröret till blåsan och ryggen. Vid urinering måste jag stå med benen bred ifrån varandra. Konstant uppmaning att urinera, ibland spasm av sphincter. Purulent slem. Urin utsöndras endast med droppar, innehåller slem, många epitelceller i blåsan, cylindrarna, proteinet, ibland blod. Kaffekonsumtion ökar smärta. Ofta en brinnande törst med motvilja att dricka, men det finns också en otänkbar törst. Med den mest allvarliga blåsan. I urinblåsan, smärtsam spänning, är underdelen av buken smärtsamt att röra, önskar var 2-3 minuter. Urin lämnar inte en fri ström, men oser av droppe. Smärtan är lika svår som skulle ha varit om den smälta blyen flyter genom urinröret. Patienten fördröjer urinering på grund av själva själva smärtan. I urinen kan även ett öga ses blandning av blod och i analysen av urin bestäms cylindrarna. Patienten har ett smärtsamt utseende. Ju tyngre symtomen är desto starkare motstår och brinner, ju mer sannolikt det kommer att hjälpa till Cantharis.

Capsicum (Capsicum) Burning med urinering, från peppar.

Causticum (Kaustikum) Allvarlig svaghet och intermittent flöde av urin. Burning med urinering (i kombination med artrit). Urininkontinens hos äldre.

Chimaphila störningar vid tömning av urinblåsan. Skarp, stark uppmaning att urinera, brännande smärta under och efter urinering
från urinblåsan till urinrörets mun. Känsla av tyngd, tryck, vibrationer i njurarna; en känsla av att det finns en boll i tarmarna. Vid urinering tvingas patienten att trycka, tömning är lättare med benen från varandra och i en böjd position. Urin är scanty, innehåller en viskös slem.

Colocynthis (Colocynthis) Spastisk uppmaning att urinera. Vid urinering, smärta i buken, minskande vid böjning.
Urin har en mycket röd fällning. Hyppig uppmaning att urinera med en liten mängd urin. Limutmatning från urinröret. Konsekvenserna av kylning, särskilt på en sval kväll efter en varm dag. Av naturen är patienterna vpylchivy, irritabel, de är lätt ilska.

Dulcamara (Dulcamara) Orsaken är överkylning i fuktiga kalla förhållanden. Om blåsans irritation har kommit efter att ligga på en våt kall mark eller kylning i en våt baddräkt. Retention av urin efter kylning fötter i kallt vatten (förbi floden). Smärtsam urinering, brinnande i urinledarens mun. Urin är grumlig, innehåller slem, ibland en purulent fällning. Obehagligt luktande urin.

Mercurius corrosivus (Mercurius Corrzivus) Spastisk uppmaning att urinera. Förlängd uppmaning, fördelning av mukopurulent urin. Feber med smärtsam svettning på natten. Muco-purulent urladdning, grumlig, röd urin. Svår bränning i urinröret, urin hett, magert, blodigt. Svettning efter urinering. En brutal tenesmus av blåsan och samtidigt urin utsöndras i droppar med svår smärta.

Natriummuriaticum (Natriummuriaticum) Kronisk återkommande inflammation. Denna åtgärd har ett ursprungliga symptom: patienten kan inte urinera i närvaro av andra. Denna lilla urologiska symptom vid första anblicken verka ovetenskapligt, men det speglar kärnan i den psykiska personligheten: bristen på känsla "flock", ett visst avstånd mellan patienten och andra människor; Han introvert, förkastar tröst. Brinner med urinering. Otillräcklig urinering.

Nux vomica Spastisk uppmaning att urinera. Spastiska störningar som ett resultat av att förvärra livets nervsystem.
Det är speciellt indikerat i fall då den allmänna symtomatologin indikerar den typiska konstitutionen hos Nux-patienter: snabb, aktiv, nervös, irriterad, abrupt. Detta anlag ökar som ett resultat av överdriven exponering för stimuli i det moderna livet i de stora städerna, en stillasittande livsstil, rush, konsumerar för tung mat, missbruk av narkotika, obalanserad rytm sömn och vakenhet, otillräcklig anpassning till temperaturvariationer. Dessa patienter är mycket känsliga för kyla, speciellt utkast. Blåsans irritation utvecklas med en liten avkylning av fötterna efter att ha druckit öl och ungt druvvin.
Falsk uppmaning att urinera, kramper och svårigheter att urinera.

Pareira (Paraire)
Blåsan tömmes först efter allvarlig ansträngning: patienten bör böja eller knäböjas. Känna sig som en blåsa övervuxen. Ökad uppmaning med smärta, som sprider ner i höfterna. Klåda i urinröret. Urinläckage med droppar efter urinering. Urin har en lukt av ammoniak bara; innehåller purulent slem, riklig sediment, som påminner om krossad tegelsten. Indikationer: Dysuri vid allvarlig inflammation, särskilt i närvaro av stenar. Retention av urin efter leverans. Stark trängsel att urinera. Patienten kan behöva knäna för att släppa urin. Urinen brinner.

Pulsatilla (Pulsatilla) Akut inflammation i urinvägarna när de utsätts för fukt och kyla. Konsekvenserna av kylfötter och blötläggning. Känsla av tryck eller kolicky smärta före urinering; efter urinering, konvulsiv smärta i blåsans hals, avgivande i perineum eller lår. Stark uppmaning att urinera kvarstår efter blåsningstömning.

Sepia (Sepia) Kronisk återkommande inflammation. Ofta plötslig uppmaning att urinera; Patienten måste omedelbart urinera.
Karaktäristiska falska uppmaningar, svårigheter att tömma urinblåsan; patienten ska vänta länge tills urin släpps och under lång tid att trycka. "På natten drömmar han att han urinerar i en kruka, men i verkligheten - i sängen" (Hahnemann). Urinen är grumlig, med obehaglig lukt och grumligt sediment. Vanliga symtom: Känsla nedåt i livmodern, särskilt livmodern. Kronisk pyelonefrit, orsakad av E. coli, med en grumlig, fetid urin. Enuresis under första sömnen.

Staphysagria (Staphisagria) Konsekvenser av skador. Hjärtklappning uppmanar att urinera, blåstömning är ofta svårt, falska uppmanar att urinera, ibland med inflammation efter operation för njursten och urin släpps efter leverans sjunkit. "Smeknamnens cystitis". Brinner under urinering och i avsaknad av urinering. Känslan att blåsan aldrig tömms helt.

Thuja (Thuja) Hyppig uppmaning att urinera, skära, brinna smärta i urinröret. Intermittent urinering, urinblåsning droppe efter droppe efter urinering.
Ett speciellt symptom: som om en annan droppe flyter genom urinröret efter urinering frysningar med urinering. Brott mot urinering hos unga mödrar, särskilt primiparas.

Viola tricolor (Viola tricolor) En obehagligt luktande urin med kattens lukt.