Huvud
Skäl

Homeopatiska medel för behandling av prostatit

I mer än tvåhundra år har specialister aktivt använt homeopati i behandlingen av ett stort antal sjukdomar. Dess främsta särdrag är att sjukdomen behandlas med små doser aktiva komponenter som orsakar liknande symtom, som liknar liknande. Därför är det särskilt viktigt att välja droger individuellt, med hänsyn tagen inte bara till diagnosen, utan också av patologins egenskaper, patientens ålder, hans tillstånd och kroppsbyggnad och jämn kön. Följaktligen bör homeopatiska preparat med prostatit endast väljas av en läkare som har lämplig utbildning.

Fördelar med homeopati

Den största fördelen med denna återhämtningsmetod är att den kan användas både under en akut period och under en kronisk behandling av prostatit. Samtidigt, på grund av mikroskopisk dosering, finns inga biverkningar och komplikationer, och terapi kan utföras under lång tid praktiskt taget under hela livet. Detta gör det möjligt att vägra kirurgiska ingrepp som orsakar många komplikationer. Dessutom kännetecknas följande egenskaper hos drogerna:

 • De aktiva komponenterna fungerar inte bara på det drabbade organet utan även på hela organismen.
 • Effekten är densamma både vid behandling och förebyggande;
 • medel orsakar inte allergiska reaktioner;
 • homeopati provocerar inte beroende.

Med prostatit används homeopati relativt nyligen men har redan visat utmärkta resultat. Tack vare väl valda komponenter är det möjligt att lindra smärta, normalisera den sexuella funktionen och återställa urinprocessen. Det är viktigt att notera att effekten inte kan visas omedelbart, men efter en viss tid. Ibland, för att uppnå resultat måste du ta emot pengar i flera månader. Men samtidigt finns det en positiv effekt inte bara på prostata, men också på närliggande organ.

Anläggningstillgångar för behandling

För att uppnå effekten bör en kvalificerad läkare välja homeopatiska preparat. Han efter noggrann undersökning av patienten och en undersökning tar upp förberedelserna. För idag finns det medel som lätt kan hittas i apoteksnätet.

Med prostatit kan Prostamol Uno användas. Tack vare sina aktiva komponenter är det möjligt att snabbt ta bort svullnad av vävnader, eliminera inflammation och återställa förlorade funktioner till det drabbade organet. Vitaprost används också. Effekten av dess användning är nästan densamma som för ovanstående beredning.

Gentos används i de fall då patologisk proliferation av körtelvävnader observeras. Dessutom, med prostatit, kommer en sådan lösning att bidra till att eliminera inflammation. Innan du använder dessa lösningar är det viktigt att utesluta sköldkörtelns patologi och individuell intolerans.

Men det här är bara de läkemedel som finns tillgängliga för fri försäljning. Idag är det inte svårt att köpa monopreparationer. Det är självklart mycket svårare att välja dem. Som regel görs valet baserat på tillgängliga symptom. Med tanke på att homeopati fungerar som ett provocerande medel för sådana tillstånd kan det lätt gissas att preparat som utlöser tillväxten kommer att användas för att avlägsna ödem, men i mikroskopiska doser. Detsamma gäller smärta eller urinretention.

Från monopreparatov med prostatit kan användas apis, akonit, bryon, svavel, pulsatilla, sabal, geparsulfur och andra. Alla beredningar finns i form av vita granulat med en lite söt smak. Det finns olika förmågor eller koncentrationer av medel, så när du tilldelar ett visst namn ska du noga läsa dosen och numret. Till exempel, med en effekt av 6 eller 30, måste du ta medicinen varje dag under en längre tid, men med en styrka på 200 görs det till exempel, en gång var sjätte månad. Båda metoderna är dock inte utbytbara.

Egenskaper av behandlingen

Att använda droger med homeopatiska komponenter är viktigt att förstå att var och en av dem har sina egna egenskaper. Några handlar nästan omedelbart efter att ha tagits, medan andra måste användas under en längre tid. För att uppnå effekten är det viktigt att ta drogerna korrekt. Droger är tillräckliga för att dricka enligt anvisningarna. Men med monopreparations lite annorlunda.

Det rekommenderas att upplösa granuler under tungan tills fullständig upplösning. Detta förklaras av att under tungan finns ett stort antal blodkärl. På grund av att dessa aktiva ämnen omedelbart går in i blodet och börjar ha en positiv effekt på prostata. Ta pellets bättre i 30-40 minuter före måltid eller separat från det. Drick inte dem. Att dricka några drycker rekommenderas inte heller.

Det är också tillåtet att upplösa den önskade mängden granuler i ett glas varmt vatten. De löser sig mycket lång, så du måste vänta på fullständig upplösning och först då ta drogen.

Under behandling av akut prostatit bör du inte begränsa dig till homeopati. Det är bättre att ta antibiotika parallellt, vilket hjälper till att eliminera problemet snabbare.

Men med en kronisk process kommer homeopatiska läkemedel att vara särskilt fördelaktiga. Detta beror på användarvänlighet, fullständig säkerhet och ett stort antal positiva effekter på hela kroppen.

Från videoklippet nedan kan du få ännu mer information om behandling med homeopati:

prostatit

Prostatit är en inflammation i prostata. Idag påverkar denna sjukdom ett stort antal män. Tänk på vilka typer av prostatit och dess orsaker.

Typer av prostatit

Isolera infektiös och icke-infektiös prostatit. Det är också vanligt att klassificera en sjukdom i en akut och kronisk typ.

Orsaker till prostatit

Orsakerna till sjukdomen beror till stor del på dess typ. Till exempel utvecklas den akuta formen av sjukdomen på grund av infektion i kroppen (bakteriell, viral eller svamp). Vid korrekt behandling av akut prostatit eller köra det alls, kommer det förr eller senare kommer att leda till komplikationer som abscess i prostata, orkit (testikelinflammation) och epididymit (inflammation i bitestiklarna). Dessutom kan sjukdomen gå till ett kroniskt stadium.

Orsakerna till kronisk prostatit är olika. Låt oss erkänna, som redan nämnts ovan, det uppstår som följd av en ofullständig akut form. Även sjukdomen kan orsakas av stasis i prostata körteln (på grund av oregelbundet sexliv och så vidare).

Infektiös prostatit, som det är lätt att förstå från namnet, uppstår på grund av infektion.

Icke-infektiös eller stillastående prostatit uppträder på grund av stagnation av blod i prostata på grund av sällsynta sexuella kontakter, stillasittande livsstil och hypotermi. Den kroniska prostatit hör oftast till denna typ.

Separat kommer vi att undersöka män som är utsatta för prostatit. Här kan du inkludera personer som, på grund av sin plikt eller på egen vilja, inte rör sig mycket. Att vara rädd följer också de som lider av kronisk förstoppning och har lidit infektioner i det genitourära systemet. Problemet kan förstås av män som ofta byter sina sexpartners. Slutligen riskerar älskare av alkoholmissbruk att få prostatit.

Symtom på prostatit

Sjukdom i tidiga skeden kan inte uppenbaras på något sätt och inte ge anledning till oro. Det första alarmerande ljuset är ett problem med urinering. Därefter börjar sexuella störningar, så bekanta för alla som har lidit eller lider av prostatit. Uppnå en erektion och kvalitet orgasm blir gradvis svårare.

De viktigaste tecknen på prostatit har beskrivits ovan. Det finns andra, bland annat en brännande känsla i ljumske och urinröret, smärta under tarmrörelser, täta urinträngningar och utsläpp av slem typ av urinröret under tarmrörelserna. Patienter noterar också förekomsten av flytande trådar i urinen, klagar på spontan erektion på natten och för snabb utlösning. Det finns en generell svaghet som är karakteristisk för nästan alla sjukdomar.

Ett mycket levande symptom är en känsla av depression, patienten är rädd och ser framtiden i svart.

Vi tillägger att dessa egenskaper inte nödvändigtvis kommer samtidigt. Även i samma man kan symtomen visas och försvinner sedan med tiden.

Behandling av prostatit med klassisk medicin

Behandling av prostatit i traditionell medicin innehåller en mängd olika åtgärder, inklusive antibiotikabehandling, prostata massage, fysioterapi, immunokorrigerande behandling och rätt behandling. Det är svårt att behandla inflammation i prostata, och det är inte alltid möjligt att uppnå ett positivt resultat.

Antibakteriell terapi är faktiskt utnämningen av droger som bekämpar infektion (om det var orsaken till sjukdomen). Medicinen tilldelas individuellt till varje patient beroende på sjukdomsförloppet.

Massage i prostatakörteln är den äldsta behandlingen för prostatit. Den applicerades även på 1800-talet och var, trots sin enkelhet, en effektiv åtgärd. Massage gör att du kan återställa patenterna i kanalerna, öka konditionen hos kemikalier i prostatakörteln och förbättra blodcirkulationen samt muskeltonen i prostata. Prostatimassage ska utföras av en professionell läkare, du kan inte göra det själv hemma.

Sjukgymnastik är en välkänd metod för behandling av prostatit. Den är baserad på verkan av elektromagnetiska svängningar, ultraljudsvågor eller en laser. Med hjälp av denna metod ökar blodcirkulationen i bäckenorganen.

När sjukdomen ger komplikationer måste man tillgripa kirurgisk ingrepp. Till exempel, om akut prostatit utvecklar en abscess av prostatan eller en akut urinretention är operationen gjort. En kronisk prostatit operation visas när de störs avslappning av sfinktern i urinblåsan eller urinblåshalsen. I det senare fallet utförs det så kallade transuretrala snittet i blåsans hals.

Som praktiken visar, hanterar klassisk medicin inte alltid prostatit. Kan inte utrota orsakerna till sjukdomen, så ett ökande antal män vänder sig till homeopati.

Behandling av prostatit med hjälp av homøopati

Homeopatiska läkemedel Belladonna i 3, 3 och 6 avel hjälper till med akut prostatit, när patienten klagar över en känsla av svullnad, feber och täta urinträngningar.

Apis i 3, 3 och 6 spädningar hjälper till med brinnande smärta i ljummen, tillsammans med generell ångest och en känsla av inre värme.

Mercurius solubilis 6, 12 och 30 avel är bra för akut prostatit, om sådan lägre buksmärta, särskilt när behov av att urinera. Läkemedlet kan användas för postgonoreal prostatit.

Medorhinum i 12 och 30 spädningar hjälper patienter som har prostatit uppträdde som komplikation av gonorré.

Bryony i 3, 3 och 6 spädningarna är ett effektivt homeopatiskt läkemedel för smärta i ljumsområdet, som intensifieras i rörelse.

Chimafil i 3, 3 och 6 spädningar hjälper patienter med subakut eller kronisk prostatit, liksom med prostata adenom. Dessa män klagar över tyngd i perineum och problem med urinering.

Sabal Serrulata i 2, 3, 3 och 6 spädningar är ett bra homeopatiskt läkemedel för prostata hypertrofi och adenom, när ett klagomål görs om ofta och i vissa fall smärtsam urinering på natten. Kraft är svag, ejakulation är smärtsam.

Pulsatilla i 3, 3 och 6 spädningar är idealisk när prostatit är en komplikation av gonorré.

Thuja i 3, 3 och 6 spädningar används för patienter med prostatisk hypertrofi. Patienten är oroad av skärbesväret efter urinering.

Kalciumkarbid i 6, 12 och 30 spädningar utnämns som en homeopatisk lösning för prostata adenom beroende på patientens konstitutionella typ. Ofta är symptom på denna sjukdom sexuell svaghet.

Barita Carbonika i 6, 12 och 30 spädningar liknar egenskaper i den tidigare homeopatiska åtgärden.

Aurum Metallicum i den 6: e, 12: e och 30: e spädningen används vid kombinering av prostata-komplikationen och arteriell hypertension.

Homeopatisk medicin Nuks Vomika i 3, 3, 6 och 12 spädningar ordineras för patienter med prostatacenom i närvaro av typiska konstitutionella tecken.

Svavel i 6, 12 och 30 spädningar hjälper till när prostatakörteln ökar i storlek och gör ont när du trycker på den.

Aloe i 3, 3 och 6 spädningar indikeras för en kombination av patologier i prostatakörteln, hemorrojder och irritation av tjocktarmen.

Escolus i 3, 3 och 6 spädningar ordineras för patienter som lider av prostata adenom och hemorrojder.

Conium i 3, 3 och 6 utspädningar rekommenderas som homeopatisk botemedel mot prostatit hos äldre. Ett typiskt symptom är frekvent urinering och intermittent urinflöde.

Utnämningen av homeopatisk medicin sker beroende på patientens konstitutionella typ.

Homeopatiska medel för prostatit

Praktiskt taget 20-80% av männen drabbas av kronisk prostatit. Deras genomsnittliga ålder når mer än 25 år. Prostatit är smittsam och icke-smittsam. Så sistnämnden är 2/3 av fallen, men denna uppdelning är villkorad. Homeopati med prostatit anses vara ett av de mest effektiva sätten att bli av med sjukdomen.

Prostatit och dess orsaker

Prostatit är en sjukdom som uppstår med inflammation i prostatakörteln. För att välja en agent för behandling av kronisk prostatit, behöver du veta om de främsta orsakerna till dess förekomst. Som regel kan prostatit påminna sig i följande fall:

 • allvarlig hypotermi
 • på grund av skador på genitourinary systemet;
 • stillasittande arbete;
 • ett sällsynt sexuellt liv
 • förstoppning;
 • brist på fysisk aktivitet.

De viktigaste symptomen på prostatit

Det finns flera symtom som indikerar ett brott mot prostata, i synnerhet:

VIKTIGT! I kampen mot prostatit i ett tidigt skede kan du undvika allvarliga komplikationer med människors hälsa.

Detta hänvisar till risken för impotens och infertilitet, samt att minska möjligheten till kirurgisk ingrepp vid sjukdomens avancerade stadium. Och behandlingen för prostatit sker med hjälp av tabletter, smärtstillande medel, transrektal prostata massage, suppositorier och homeopatiska läkemedel.

 • en man känner obehag och svår smärta i den intima zonen;
 • obehagliga känslor i skrotområdet;
 • smärta vid urinering Förekomst av smärta vid erektion
 • Skleros i prostatakörteln kan också förekomma - skrynkling.

Egenskaper och fördelar med behandling med homeopati

Övning har visat att homeopati med prostata är ett effektivt sätt att övervinna den manliga sjukdomen. Denna typ av behandling har ett antal fördelar, i synnerhet:

 • har en positiv komplicerad effekt på en mans kropp
 • positivt påverkar resultatet, vilket visar effekten av terapeutisk och förebyggande manipulation
 • har inga speciella kontraindikationer.
 • minskade risken för komplikationer till ett minimum;
 • du kan ansöka om en lång period
 • Det finns ingen möjlighet att bli van vid drogen.

Korrekt val av läkemedel bidrar till att förbättra eller återställa erektilfunktionen hos män, samt normalisera andra viktiga funktioner: eliminera smärta vid urinering, olika utsläpp etc. I denna process är det viktigt att effekten inte kan känna sig omedelbart men gradvis. Som regel, för fullständig återhämtning är det nödvändigt att genomgå en behandlingskurs som tar mediciner i minst några månader. Men i avsaknad av fiznagruzok och en sedentär livsstil kan homeopatiska preparat ibland tas i flera år. Detta gäller vid förebyggande åtgärder för inflammation i prostatakörteln. Det exakta datumet du behöver för att få läkarna ansvarig. Det är mycket viktigt i en så allvarlig sjukdom att inte engagera sig i självmedicinering.

Homeopati är en effektiv behandlingsmetod som hjälper till att bli av med även kroniska sjukdomar i urinvägarna.

Homeopatiska läkemedel

Som en följd av behandling med homeopatiska läkemedel finns det inga komplikationer. Om du följer den grundläggande regeln för homeopati, så kan vi säga att "liknande behandlas som". Detta innebär valet av ett liknande läkemedel som överensstämmer med patientens konstitution. humör, temperament eller temperament och möjliga klagomål.

Behandlade homeopatiska droger för inflammation och adenom i prostatakörteln är möjliga på ett separat sätt och i ett komplex. Denna typ av behandling ordineras till män efter kirurgiska ingrepp. Samtidigt beror recepten på homeopatibehandling på sjukdoms typ, stadium och försummelse.

Homeopatisk behandling sker med användning av speciella läkemedel som kan köpas på något apotek. Så, med en akut prostatit rekommendera:

 1. Belladonna. Detta läkemedel, som produceras på två bekväma sätt: granulerat och i droppar. Mycket effektiv i feber, frekvent urinering.
 2. En av de homeopatiska preparaten med aktiva egenskaper är Prostamol OOE. Det hjälper till att lindra svullnad och minskar inflammation i kroppens vävnader.
 3. Läkemedlet, som är baserat på honungsbixtraktet, rekommenderas också för användning. Apis hantera smärta och hjälp med att brinna i ljumskområdet. Detta kan höja temperaturen. Läkemedlet produceras i granulär form, såväl som i form av droppar och suppositorier.
 4. Användningen av Medorrinum ges för komplikationer.
 5. Effektiv nog är Conium, som kan köpas i form av salvor och granuler. Som regel används män i åldern av prostatit.
 6. Eliminera prostata och hemorrojder kommer att hjälpa det anti-inflammatoriska läkemedlet Esculus, som är baserat på hästkastanj. Du kan köpa i form av ljus, droppar, salvor eller i granulär form.

Rekommendationer för användning av droger i homeopati terapi

Att ta föreskrivna läkemedel är nödvändigt, med tanke på deras specificitet. Det är också viktigt att välja rätt behandling.

Låt oss ge några viktiga rekommendationer i homeopati terapi:

 1. Användning vid behandling av granuler är nödvändig att placera läkemedlet under tungan och hålla tills de själva smälter. Innehållet av granulat rekommenderas 30 minuter innan du äter.
 2. Att tillgripa behandling av akut prostatit med hjälp av homeopati, i motsats till kroniska, rekommenderar specialister inte.
 3. Vid behandling av homeopati rekommenderas det att ta antibiotika som bidrar till att påskynda återhämtningen

För akut prostatit, använd bryony eller geparsulfur, kvicksilver eller aconit, en sabal eller svavel. Sådana läkemedel som thuja, lycopodium, sepia och andra ordineras för godartad prostatahypertrofi.

Dessa läkemedel bidrar till kampen mot vanliga sjukdomar hos män: obehag, sexuella funktioner etc. Speciellt hemopatisk terapi påverkar effektivt kroniska urinvägssjukdomar.

Men det är värt att komma ihåg att effektiv behandling endast är möjlig efter undersökning och diagnos av sjukdomsspecialisten.

Är homeopatiska medel för effektiv effekt av prostatit?

Akut inflammation i prostatakörteln kräver sjukhusvistelse och behandling med antibiotika. Kronisk bakteriell prostatit och abakteriell prostatit är inte alltid svarar bra på behandlingen, även med stora doser av antibakteriella läkemedel.

Om processen tar lång tid och med klagomål om smärta i bäckenregionen är det nödvändigt att tillgripa homeopatisk behandling. En homeopatisk behandling kan individuellt välja en behandlingssätt, med hänsyn tagen till patientens konstitution. Han kommer också att rekommendera dagens dag och nutrition.

Egenskaper hos homeopati

Homeopati har ett antal funktioner som på ett fördelaktigt sätt skiljer det från andra behandlingsmetoder:

 • Användningen av droger enligt en viss schema;
 • Positiva åtgärder går till alla delsystem och organ.
 • Homeopatiska läkemedel används för förebyggande och terapi.
 • Det finns inga biverkningar.
 • Det finns inga missbruk efter lång tid.

Med homeopati, kan du bli av med den intensiva och plötslig smärta, återfå hela sexliv och återställa det urogenitala systemet.

Urologer bekräftar att med hjälp av endast en läkemedelsbehandling kan det inte vara möjligt att eliminera alla problem.

Behandlingstiden är flera månader beroende på scenen.

För förebyggande behandling används homeopati i flera år. Det är nödvändigt för mannen som leder en stillasittande livsstil.

Homeopati anses vara ett av de mest effektiva sätten att behandla urinvägarna och utsöndringssystemet. Det har en fördelaktig effekt på personer som tidigare misslyckats med att ta antibiotika i stora mängder och tar bort biverkningar.

Homeopatisk behandling har hjälpt många patienter, men alla ska se till att det passar honom. Detta kräver medicinsk rådgivning.

Förberedelser för homeopati

Aurum muriaticum

Aurum muriaticum är ett syntetiskt läkemedel. Dess huvudsakliga funktion är återupptagandet av antibiotikumundertryckta sekretioner. Efter detta finns en förbättringsprocess i prostatakörteln i samband med frisättning från inflammation. Läkemedlet eliminerar problemen med det kardiovaskulära systemet (hypertoni, angina pectoris) och inflammatoriska reaktioner i prostata.

Skriv ut det, när kraften minskar finns det en känsla av tyngd längs spermatkabeln. Patienten har vanligtvis smärta i vänster testikel, den passerar till inguinalringen.

Konium

Conium är ett känt homøopatiskt preparat för sjukdomar i prostatakörteln. Det ordineras när urinen utsöndras av droppar och det finns en uttalad svaghet i könsorganen. Erections är kortlivade, men sexuell lust förblir stark.

Pulsatilla tilla~~POS=HEADCOMP

Läkemedelspulsatilla ordineras med intensivt tryck, kramper och spasmer i urinblåsan efter urinprocessen.

Obehagliga symptom passerar till höfterna och bäckenregionen. Urinering är svår, går i droppe.

digitalis

Digitalis rekommenderas när du känner av blåsans fullhet efter tömning. Det finns ofta trängsel på toaletten, urin är en tunn ström. Smärta känns starkt, prostatakörteln är förstorad.

cyklamen

Cyclamen är ordinerad för frekvent urinering. Trycket känns i prostatakörteln.

Stafizagriya

Läkemedlet rekommenderas med frekvent uppmaning att urinera och sämre utsöndringar. Det brinner i urinröret, en urinblåsa. Prostatakörteln ökar, hemorrojder manifesterar.

Kantaris

Påverkar könsorganen och urinorganen, läkemedlet rekommenderas för akut cystitis. Mikturition åtföljs av smärta, pinsamhet. Urin följer en mycket tunn ström för droppe, det är ofta blodig. I urinblåsan finns komprimerande smärta. Det finns överdriven sexuell lust som inte försvinner efter samlag.

clematis

Skriv ut om du inte vill ha samlag. I testiklar observeras hårdhet, smärta liknar känslor efter skador. Det är brinnande och svårt urineringsprocess.

belladonna

Drogen Belladonna är ordinerad för akuta symptom. Det är en fördröjning i urinen, den är röd. Urinering sker ofta och i stora mängder.

Apis Melifika

Urineringsprocessen är långsam, svår, men mycket ofta. Det hjälper till med prostata sjukdomar.

sepia

Läkemedlet Sepia används för att skära smärtor före urinprocessen.

Processen är långsam.

Det finns blod i urinen.

Sanguinar

Sanguine används när urin inte har färg, det är rikligt. Urination sker ofta, särskilt på natten. Det finns en brännande känsla i penisens huvud.

Häxhasel

Drogens huvudsakliga effekt går till venerna. Det är ordinerat för venös överflöd - smärtsamma med svåra blödande hemorrojder, dilaterade vener. Urinen är blodig, uppmaningen är frekvent. Det är tråkig smärta i njurarna.

Gelzemiumm

Urinen är vattnig och färglös. Det finns ett alltför stort behov av urinering.

Förberedelser efter operation

Efter det kirurgiska ingreppet föreskrivs följande homeopatiska preparat:

 • Arnica är ett botemedel mot skador;
 • Bellis Pernis - tar bort maximal smärta efter kirurgisk ingrepp;
 • Calendula har en antibakteriell effekt;
 • Staphisargria hjälper till med sår;
 • Hypericum 30c - med skador på nervänden.

Från en homeopat är det nödvändigt att välja rätt medicin beroende på en symptomatologi, beroende på vilken effektivitet som helst av behandlingen. Oavsett välja läkemedlet är inte värt det.

Är det möjligt att bota inflammation i prostata med homeopatiska läkemedel?

En imponerande andel av medelålders och äldre män lider av prostatit. Inflammatoriska processer förekommer i prostatakörteln av ett antal skäl, inklusive en stillasittande livsstil, oregelbundna sexuella kontakter, infektioner. Alla dessa faktorer är relevanta för det moderna samhället. Det finns många sätt att behandla denna sjukdom, men nyligen har mer uppmärksamhet ägnats åt icke-traditionella metoder. Därför är homeopati med prostatit av stort intresse för patienter, eftersom det anses vara ett mycket säkert och effektivt alternativ till terapi. Specifikationerna för detta tillvägagångssätt för återkomsten av manlig styrka och hälsa bör övervägas mer detaljerat.

Funktioner av metoden

Principen om homeopati - "gillar att behandla som". Därför måste du, före behandlingens behandling, samla en detaljerad medicinsk historia och noga studera patientens medicinska historia. Beroende på sjukdomsförloppet och arten av dess manifestationer väljes droger, varav några är ett slags gift i en mikroskopisk dosering.

Kärnan i homeopatisk behandling är att arbeta på symptomen på prostatit med de ämnen som kan orsaka sådana manifestationer.

För att uppnå en terapeutisk effekt, snarare än att förvärra problemet, är det nödvändigt att noggrant observera doseringen av de aktiva substanserna, eftersom de används i mycket låga koncentrationer.

Att vara engagerad i urval och beredning av preparat är den certifierade homopaten endast berättigad. Självbehandling i detta fall är helt utesluten, eftersom missbruk av droger kan orsaka många biverkningar.

Behandling av prostatit genom användning av homeopatiska läkemedel används både i form av en självständig kurs och som en del av komplex terapi. Dessutom är det med deras hjälp möjligt att påskynda återhämtningsprocesserna efter kirurgiska ingrepp. Små doser av läkemedel kan tjäna som ett medel för att förebygga komplikationer och upprepade episoder av sjukdomen.

Fördelar med homeopati

Populariteten hos homeopatisk terapi beror på det faktum att denna metod har många fler fördelar än potentiella risker och negativa konsekvenser.

Trots att behandlingen med homeopati tar lång tid har metodens effektivitet visat sig både teoretiskt och i praktiken. Som en följd av terapi återgår prostata hos en sjuk man till normal, och symptomen på inflammation försvinner helt.

Användningen för behandling av homeopatiska läkemedel mot prostatit, som tillvägagångssättet i medicin som helhet, har följande fördelar:

 • Uteslutning av möjligheten till missbruk, vilket händer när man använder ett antal traditionella läkemedel. Organismen tolererar behandlingen lättare, förutom är det möjligt att genomföra långsiktiga behandlingskurser.
 • Minimering av biverkningar, förutsatt att det korrekta urvalet av läkemedelslistan och deras dosering.

Använda droger

För att maximera resultaten av terapi är det viktigt att välja läkemedel av hög kvalitet och bestämma det optimala systemet för administrationen. Endast vissa homeopatiska läkemedel finns tillgängliga på apoteksmarknaden. De flesta droger ges uteslutet på recept, trots deras säkerhet.

Det finns monopreparationer och komplexa produkter, inklusive flera komponenter på en gång.

Den aktiva substansen används i mildoser eller i utspädd form. Läkemedel kan se ut som vanliga tabletter, kapslar, pulver eller droppar, som i grunden har ett smalt användningsområde. För behandling av prostatit applicera Gentos, Vitaprost, Prostamol Uno.

Ett annat alternativ är beredningar i form av vita granuler, vilka både individuellt och i ett komplex kan användas för att eliminera andra patologier. Vilken typ av verktyg som ska användas i ett specifikt fall kommer läkaren att bestämma efter diagnos av patienten. Oftast föreskrivs följande läkemedel:

 • baritkarbonat;
 • kalkarbärkarbonat;
 • Lycopodium;
 • Stormhatt;
 • medorinum;
 • sulfatets sabral;
 • thuja;
 • aloe;
 • hamomill;
 • medorhinum;
 • svavel;
 • geparsulfur;
 • Aesculus;
 • konium;
 • selen;
 • nuks vomica;
 • Mercurius solubilis;
 • chimafila;
 • Pulsatilla tilla~~POS=HEADCOMP;
 • sepia;
 • aurum metalcum;
 • stafizagriya.

Det är nödvändigt att uppmärksamma inte bara listan över läkemedel och deras egenskaper utan även koncentrationen av utspädningen, eftersom detta beror på enstaka doser, inmatningsfrekvensen och kursens längd.

Grundläggande regler för behandling

Huvudregeln för homeopatisk terapi är följande instruktioner och instruktioner från den behandlande läkaren. Du kan använda mediciner för prostatit på många sätt, allt beror på deras typ. Exempelvis bör monopreparat i granulat lösas i vatten och berusas före måltid eller efter, beroende på anvisningarna i anvisningarna.

Ett annat sätt att ta emot dem är resorption under tungan. Denna metod möjliggör en tidig penetrering av aktiva substanser i blodet och deras effekter på prostatakörteln.

Egenheterna hos homeopatisk behandling påverkas av formen av prostatit.

Vid akut krävs en stor koncentration av aktiva substanser, liksom samband med traditionell medicinsk behandling. Kronisk inflammation i prostatakörteln behandlas framgångsrikt med hjälp av enbart homeopatiska preparat, som måste tas i minst ett år för att uppnå en hållbar positiv effekt. Det är bristen på beroende av drogen i det här fallet är ett stort plus.

Det bör noteras att kroppens reaktion beror på de enskilda egenskaperna och principerna för läkemedlet.

Hos män kan nästan omedelbar kurativ effekt observeras, men oftare krävs en lång behandlingstid.

Nackdelar och kontraindikationer

Ett organ som prostata genomgår ofta patologiska förändringar. Vissa behandlingsmetoder kan inte bara gynna men också negativa effekter på det. När det gäller homeopati, minimeras risken för biverkningar i detta fall. Även utseendet på en allergisk reaktion på de använda läkemedlen är snarare ett undantag från reglerna.

Vi kan emellertid skilja mellan flera situationer som inte talar till förmån för homeopatisk terapi. Först och främst är det viktigt att följa ordningen att ta mediciner. Inte alla män lyckas så enkelt, vid första anblicken, uppgiften.

Drogen används i en viss sekvens enligt schemat. Ibland beräknas periodiciteten i timmar och dagar, i andra fall efter månader, så du kan helt enkelt sakna rätt ögonblick. Dessutom bör man komma ihåg att inte alla apotek har nödvändiga medel och inte alltid har läkare med tillräcklig kunskap och färdigheter.

Kontraindikationer kan vara individuell intolerans av aktiva substanser, liksom förekomsten av sammanhängande patologier, som måste behandlas mer radikala metoder, till exempel prostatacancer.

I allmänhet är homeopati ett acceptabelt sätt att bli av med prostatit, om du följer reglerna för behandling.

En detaljerad beskrivning av homeopatiska preparatet Prostamol Uno, som används för att behandla prostatit, se i videon:

homeopati

Blogg om homeopati

Homeopatisk behandling av prostatit

Oftast med denna patologi används följande droger:

Acidumbenzoicum Aloe Baryta carbonica Belladonna Cantharis rylsläktet Cinnabaris Conium Digitalis Hepar sulphuris Lycopodium Mercurius solubilis Nux vomica Pulsatilla Sabal serrulata Selen Staphysagria ThujaAcidumbenzoicum (Acidumbenzoicum)

En ökning av prostata hos äldre med droppande urin.

Aloe (Aloe)

Urininkontinens hos äldre personer med nedsatt känsla är en ökning av prostatakörteln.

Baryta carbonica (Barit Carbonic)

Ökad prostatakörtel hos äldre män, frekvent uppmaning att urinera. Brinner i urinröret under urinering.

bella~~POS=TRUNC (Bellyadonna)

Akut prostatit. Det första botemedlet i början av inflammationen i prostatakörteln med en känsla av svullnad och störande smärta. Feber med känsla av värme i huvudet med kalla extremiteter. Hyppig uppmaning att urinera, ibland brinna i urinröret under tömning av urinväggen.

Cantharis (Kantaris)

Mycket sexiga människor ner till satyrias och nymfomani.

Överkänslighet av hela kroppen. Irritation. Saddling, brännande smärta. Akut utveckling av symtom. Sjukdomen är omedelbart destruktiv och eventuell inflammation åtföljs av blåsans irritation. Varje inflammatorisk process (lokaliserad i njuren, äggstock, urinblåsa, hjärnhinnorna, hjärtsäck och liknande. D.) Följt av brännande smärta och miktionsstörningar fenomen. Ökad utsöndring av slemhinnan - viskös, klibbig.

Eventuell inflammation åtföljs av blåsans irritation. Blåsans snabba uppmaning. Stark brännande, kramper hela tiden, oberoende av urinering (före, under och efter).Tenezmy blåsan före, under och efter urinering. Brännande känsla som åtföljer hela urineringens verk. Det kan finnas en urladdning av blod från urinvägskanalen med allvarlig bränning. Urineringstest, kombinerade med andra klagomål. Försämring från kaffe: även från en syp kaffe ökar smärtan i blåsan.rylsläktet (Himafilya)

En speciell känsla, som om patienten sitter på en boll eller känner sig varm. Känsla av svullnad eller förstoring i perinealområdet. Kan inte urinera om han inte sprider benen och inte lutar kroppen framåt. Börjar adenom med nedsatt tömning av blåsan.

Stark trängsel att urinera. Insatser behövs för att påbörja urinering. Urin verkar varmt.

Allvarliga sjukdomar i prostata.

Cinnabaris (Tsinnabaris)

Det är lätt att förlora ditt humör. Eufori, ecstasy. Sorg, depression efter att ha ätit.

Tropism för förhuden.

Konsekvenser av syfilis.Conium (Konium)

En utvidgning av prostatakörteln, svårighet att urinera: urinströmmen avbryts kontinuerligt.

digitalis (Digitalis)

Ständig uppmaning att urinera, urin följer efter droppe - i blåsan pulserande, skärande smärtor. Mörk urin, som verkar varm. Förnedring på natten.Hepar sulfuris (Gepar Sulfuris)

Tröga blondiner med svaga muskler. Mycket känslig för intryck. Patienter svettas, alltid inslagna i sina kläder.

Fysisk överkänslighet: kall intolerans i allmänhet. Stark känslighet för beröring.

De blir kalla från det minsta inflytandet av kall luft.

Kan inte öppna i sängen på natten. Människor som ofta lider av förkylningar, framför allt ont i halsen, faryngit. Även på sommaren kan sova under filten.

Det tolererar inte utkast, det tolererar inte förkylning. Värme utan begränsningar, stuffiness - mycket bra!

Intolerans mot smärta. Kan svimma även från smärre smärta.

Tolerera inte den minsta beröringen till det drabbade området, även från klädseln.

Människor med fläckig, svag muskulatur.

Infektion av kaviteterna med bildandet av pus. Tendensen till suppuration uttrycks och tjänar som ett ledande symtom för utnämningen av detta läkemedel.

Purulenta processer, furunkulos, lymfadenit, abscesser, provocerad superkylning. Förmåga till herpetiska utslag på huden och slemhinnorna.

Svårighet att urinera. En svag ström av urin.

Det urinerar långsamt, utan spänning faller dropparna vertikalt, blåsans svaghet.

Känsla av ofullständig tömning av blåsan.

Smärta i perineum med försämring från förkylningen.

Problem med blåsan hos äldre.

Lycopodium (Lycopodium)

Smärta i ryggen innan du urinerar, som sedan passerar. Urinen strömmar långsamt för att urinera, mannen stammar. Det finns mycket röd nederbörd i urinen. På natten måste du ofta gå på toaletten.

Mercurius solubilis (Kvicksilver solubilim)

Akut prostatit: feber, svettning, frossa. Nattsvett, generell ångest. Förstärkt uppmanar att urinera rätt fram till blåsans spasmer, stickande smärta i underlivet med stor uppmaning att urinera, men tömning sker i droppar. Postgonal varm prostatit.

Nux vomica (Nuks vomica)

Framgångsrikt agerar fullt ut, otålig, predisponerad för att bli arg, känna sig ilsken eller lurad. Tydlig medvetenhet om deras existens, en subtil, stark och korrekt förståelse av vad som är rätt och rätt. Kan vara orättvist för människor. Det är en person som är benägen för dåliga vanor med en tendens till extremiteter.

Boger: Han bor på en bred fot. En man arbetar hårt och spelar mycket. För att stå emot sitt arbete under dagen kompenserar han honom med tobak, alkohol, kaffe och andra stimulanser. Detta läkemedel är för mycket civiliserade raser, stadsbor och de som under fysiskt tryck har utvecklat fysiska symptom.

Kent: Han stannar vid sitt skrivbord tills han är utmattad. Det tar 100 fall på en gång, oroar 1000 problem på en gång. Hans medvetenhet rusar från ett problem till ett annat. Dessa är inte stora fall, men små.

Detta är en mycket befälhavande agent. Han pressar kläderna efter att ha ätit, inte ens mycket riklig. Det är mycket känsligt för tobak, dofter, luktar av växter och djur, och sensibilisering kan uppstå. Kan inte tolerera starkt ljus, ljud. Kan inte tolerera ljudet och ljudet av konversation, skakningen av golvet uppfattas otillräckligt. Kan inte tolerera torr vind. Överkänslighet mot kyla. Måste skyddas vid någon förhöjd temperatur. Lågt tröskelvärde för smärtkänslighet. Kan inte uthärda smärta utan att stöta och klaga. Kan svimma med smärta, blodtyp. Känslighet mot disharmoni i hans omgivning. Gillar inte en smal grind.

Smärta som en följd av ilska. Kramper. Spastiska förhållanden. Svimning. Hyperkinesi. Känslomässigt på grund av dysfunktion i inre organ (mage, tarmar).Sklonny till den frekventa användningen av alkohol, dåligt tolerera det, bli full snabbt. Lätt berusad med uttalat baksmälla syndrom. Alkoholism.

Vid behandling av alkoholism, ett av de viktigaste sätten. I ett tillstånd av berusning är det aggressivt. Är benägen att "aktiv" sport: jakt, fiske.

Irriterad urinblåsa - spasmen i sfinkteren. Frekventa uppmaningar, vanliga urinering och mager. Blod i urinen. Ineffektiva ihållande uppmaning, spasmer. Smärta vid urinering, som vid fördelning av droppar och i polyuria. Under urinering, klåda i urinröret och smärta i blåsans hals.Pulsatilla tilla~~POS=HEADCOMP (Pulsatilla)

Känsla av värme i perineum, frekvent och ofta förgäves längtan att urinera. Minskar smärta, ger till blåsan. En känsla av tyngd, "som om från en sten." Adjuvant behandling med gonorré prostatit. Återstående effekter efter antibiotikabehandling.

Förstorad prostata och förknippad med en spasm i urinblåsan. Tjock gul urladdning. Behovet att urinera blir nödvändigt i den bakre positionen. I kroniska fall.

Sabal serrulata (Sabal sarrolyata)

Ett läkemedel med ett mycket brett spektrum av effekter på genitourinary systemet. Stor urinbildning vid natt, konstant urinering vid urinering på natten, nattliga smärtsamma erektioner. Minskad styrka. Känsla i könsorganen. Smärta med utlösning. Smärta i sakrumet efter samlag. Stagnation i körteln, inflammation, prostata adenom. Cystitis, neurotiska klagomål av sexuell natur.

selen (Selen)

Prostatisk vätska oser när patienten sitter, medan han sover, medan han går, under en pall.

Staphysagria (Stafizagriya)

Sjukdomar i prostata hos gamla människor, med frekvent urinering och dropp av urin efter det.

Sjukdom i prostata med frekvent urinering och bränning i urinröret inte vid tidpunkten för urinering.

Thuja (Thuja)

Hyppig och brådskande uppmaning att urinera. Smärta och brännande mellan ändtarmen och urinblåsan. En svag ström av urin. Brinner i blåsans hals.

Kronisk inflammation.REKOMMENDATIONER

- Om i din stad finns en doktorshomopat som arbetar med Hahnemanns principer (utnämning av ett läkemedel), är det bättre att tillämpa

till honom för att lösa sina hälsoproblem. I vilket fall som helst ett läkemedel utvalt av en homeopat läkare för

En holistisk organism, och inte ett problem, är alltid bättre, speciellt för att lösa en kronisk sjukdom.

- När du har hämtat ditt läkemedel rekommenderar jag starkt att läsa beskrivningen (patogenes) av detta läkemedel

på Materia Medics hemsida för att se hur likartat det är för dig i allmänhet.

Försök att hämta drogen så att den liknar inte bara ditt specifika problem.

- Läs beskrivningen av alla droger och välj ett läkemedel som passar bäst för dina känslor och smärtor.

Ta 30: e hundra utspädningen: späd 1 korn i ett halvt glas vatten, ta 1 tesked

1 gång per dag i 0,5 timmar före måltid eller 0,5 timmar efter måltid.

Möjligheter till homeopatisk behandling för prostatakörtlar

Sjukdomar i prostatakörteln kräver ett kombinerat tillvägagångssätt och långvarig behandling. I årtionden var det mest motiverade och förblir den traditionella metoden med användning av läkemedelsterapi, massage och fysioterapi. Men de senaste åren väljer fler och fler patienter alternativa sätt att lösa problemet. En av dem är homeopati.

Homeopati: Historisk referens

Historien om utvecklingen av detta ämnesområde har mer än 200 år. Progressiva forskare kallar homeopati ett sätt att påverka framtiden. Men inte många vet att hon skyldig sin födelse till Samuel Hahnemann - en tysk läkare och forskare som först bildade grundprinciperna för denna metod, utvecklat en teori om miasms och sammanställde en omfattande katalog över medicinalväxter.

Som ett resultat av att manuskriptet om handlingsmekanismen av porslin översattes märkte han att symptomen på trädbarkförgiftning liknar malaria, som vid den tiden var ojämn och hävdade många människors liv. För att se detta personligen tog läkaren botemedlet och upptäckte liknande manifestationer. På grundval av dessa uppgifter drog den tyska vetenskapsmannen slutsatsen att om en frisk person utvecklar patologiska symptom, ska patienten försvinna under påverkan av denna lösning. Och det hände. Senare var han övertygad om att hans teorier var korrekta.

År 1796 publicerade Hahnemann resultaten av forskningen för första gången och proklamerade den princip som idag är känd: "Liksom behandlas så här". Studera effekten av gifter på kroppen och jämföra symtom på förgiftning med tecken på kända sjukdomar, fann han intressanta sammanträffanden. Läkaren försökte behandla de upptäckta patologierna och uppnådde i nästan alla fall framgång. Metoden kallades homeopati - "som en sjukdom".

Hahnemann skapade en speciell teknik för framställning av homeopatiska läkemedel, senare kallad potentiering. Dess väsen bestod i utspädningen av utgångsämnet i 10, 100, 1000 gånger, och varje gång röret med lösningen skakades grundligt. De resulterande flytande impregnerade sockerkornen.

Toppet av popularitet denna riktning nådde vid turneringen av XIX - XX århundraden, när medicinska institutioner började öppna, och det fanns läkare-homeopater. En ny ökning av intresse för den icke-traditionella behandlingsmetoden registrerades i slutet av 1900-talet tack vare vilka nya preparat utvecklades och producerades.

Användningen av homeopati för prostata behandling

Idag orsakar homeopati, som används med prostatit, ett stort intresse för patienter, eftersom det anses vara ett effektivt och säkert alternativ för behandling. Detta beror på en betydande skillnad i metoder för behandling av traditionell och alternativ medicin. Urologer gör huvudbonusen mot antibiotika, eftersom de har en skadlig effekt på patogena mikrober i det inflammatoriska fokuset. Men denna grupp av droger minskar den totala immuniteten, påverkar organets och systemens arbete negativt.


Läkare-homeopater använder väldigt olika medel, som väljs individuellt, med hänsyn till patientens egenskaper, och även beroende på sjukdomsförloppet och arten av dess manifestationer. Effekterna på specifika symtom på ämnen som orsakar liknande symtom har nästan alltid en positiv effekt på resultatet av behandlingen. Huvudvillkoren för terapin med denna metod är att observera den exakta dosen av den aktiva substansen, eftersom den administreras i låg koncentration.

Hastighet med prostatit

Effektiviteten av denna metod vid behandling av prostatit är att läkaren tar särskild uppmärksamhet åt patientens klagomål och väljer på så sätt rätt lösning. För varje man kommer det att vara annorlunda.

Välja homeopati som huvudmetod för terapi, du måste ha tålamod, eftersom den helande effekten kommer efter en lång tidsperiod. Var och en av de föreskrivna medicinerna eliminerar sakta men säkert de obehagliga manifestationerna av sjukdomen:

 • smärt syndrom;
 • progression av inflammatorisk process;
 • problem med urinering
 • erektil dysfunktion
 • snabb utmattning
 • feber tillstånd (frossa och feber.)

Samtidigt tar läkemedlet under överinseende av en specialist en positiv effekt på förbättringen av hela organismens tillstånd.

fördelar

Liksom alla andra existerande metoder har behandling av prostatit med homeopati ett antal obestridliga fördelar.

 1. Komplex effekt på en mans kropp.
 2. Stärka immunförsvaret och förbättra patientens kropp.
 3. Frånvaro av beroende och resistens mot droger.
 4. Minimera biverkningar.
 5. Minimal risk för symptom på individuell intolerans.
 6. Behörigheten att ändra tidsmässiga variationer under behandlingsperioden.
 7. Användningsförmåga för förebyggande syfte.
 8. Möjlighet att applicera på olika stadier av sjukdomen.

brister

Tekniken som används av många specialister och patienter har ett antal nackdelar.

 1. Individuell ordning för att ta mediciner, oavsiktlig övervakning kan orsaka en förvärring av sjukdomen.
 2. Lång behandlingsperiod, som kan beräknas i månader.
 3. Frånvaron av synliga resultat på kort tid från medicinsk synvinkel.
 4. Högt pris för homeopatiska läkemedel.
 5. Begränsning av genomförande av manuell terapi och akupunktur.
 6. Svårigheten att köpa mediciner på grund av bristen på de flesta i apoteksnätet.
 7. Relativ hög kostnad för homeopatiska tjänster.

Principer för behandling

Nyckeln till framgångsrik behandling med homeopatiska läkemedel är strikt överensstämmelse med instruktionerna och rekommendationerna från behandlingsläkaren. Att ta mediciner med prostatit är nödvändigt med hänsyn till deras specificitet och frisättningsform.

Monopreparationer i granulat måste lösas i en viss mängd vatten och tas en halvtimme före eller efter att ha ätit. För att uppnå en omedelbar effekt kan tabletterna upplösas under tungan. Detta leder till en snabb penetrering av läkemedlet i blodet och det drabbade organet.

I den akuta processen med inflammatorisk behandling rekommenderas att man utför terapi med användning av en stor koncentration av aktiva substanser och i kombination med traditionella komplexa tekniker. Den kroniska formen av sjukdomen behandlas framgångsrikt endast av homeopatiska läkemedel. För att uppnå en bestående positiv effekt måste de ta minst ett år.

De bästa homeopatiska läkemedlen för prostatit

Eventuella läkemedel måste ordineras av den behandlande läkaren. Enligt recensionerna är isopatiska lösningar inget undantag. En funktion av deras användning är strikt vidhäftning till dosering, vars överskott hotar att förvärra sjukdomen. I homeopati föreskrivs ett smalt spektrum av effekter för prostatit.