Huvud
Behandling

Purulent urladdning från penis

Ett av de vanligaste kliniska tecknen på inflammation i det urogenitala området är närvaron av patologisk urladdning från penis.

Detta symptom innebär utvecklingen av en infektionsinflammatorisk process i slemhinna i urogenitalt nervsystemet.
Oftast urinröret, mindre ofta i kombination med en lesion av prostata.

Urogenital urladdning kan ha en annan karaktär och beroende på detta, olika egenskaper, mer http://kvd-moskva.ru/venerologiya/161/

Den separerbara kan vara:

I. serös,
II. slemmig,
III. purulent.

Serösa sekret är transparenta, ha en vätskekonsistens, vit, vanligtvis luktfri.

Slemhinnor genitourinary tract har en mer viskös konsistens, ganska tät, genomskinlig och lätt.

Purulent urladdning kan ha en annan färg (från vit till gulaktig och gröngul), konsistens (från flytande, skumlik till tjock), enhetlighet.

Oftast kännetecknas de av en obehaglig lukt och brist på insyn.

Vad kan prova utseendet av purulent urladdning från penis hos män?

I det överväldigande flertalet fall uppstår detta symptom som en följd av utvecklingen av den infektiösa processen i urinvägarna.

I rollen som orsaksmedel för infektion kan fungera som en villkorligt patogen mikroflora och patogener STI.

I det första fallet utvecklas inflammationsprocessen på grund av aktiveringen av opportunistiska mikroorganismer.

De bor permanent i könsorganens hud och slemhinnor - strepto- och stafylokocker, E. coli, jästliknande svampar, proteium.

Denna mikroflora blir patogen och kan orsaka inflammation endast vid en kraftig försämring av immuniteten, både allmän och lokal vävnad.

Vad kan hända mot bakgrund av hypotermi, långvarig stress, immunodepressiva förhållanden, alkoholmissbruk, oregelbundet eller för våldsamt sexuellt liv etc.

En sådan inflammation i urinvägarna kallas nonspecifik, och infektionen som orsakar det är opportunistisk.

Dock uppträder oftast purulent urladdning från penis på grund av orsakssambandet till sexuella infektioner.
I regel är detta gonoré, klamydia och trichomoniasis.

Gonokock uretrit uppstår när gonorré smittas sexuellt och åtföljs av ett antal symtom på urinrörets inflammation:

 • bränning och skärning med urinering,
 • ofta appellerar till honom,
 • utseendet av rikligt (i den akuta fasen) eller mager (med förkortningsprocessen) utsläpp gulaktig vit.
 • Den separerade urinröret har en obehaglig lukt, i de flesta fall kan den ses på underkläderna.

Vid infektion med klamydia åtföljs uretrit av frisättning av slemhinnans konsistens, vit och gul, vars mängd ofta är obetydlig.

Tillsammans med dessa symtom finns det dysurifenomen - klåda, brännande och smärta i urinröret under urinering, frekventa uppmaningar.

Trichomoniasis manifesteras av urinröret från en obehagligt luktande gröngul pus i stora mängder.

Patienten känner av klåda, brinner i urinröret, nedsatt urinering.
De inguinala lymfkörtlarna kan öka.

Vad ska jag göra om det finns en urladdning från penis?

När det finns en purulent urladdning från penis Omedelbart kontakta en behörig specialist - en läkare, en venereolog, mer http://kvd-moskva.ru/venerologiya/313/

Han kommer att lägga en noggrann diagnos och väljer en adekvat och effektiv behandling.

För diagnosens syfte utförs laboratorietester:

A. Bacussis i urinröret,
B. Smörjmikroskopi,
C. PCR och
D. Immunologisk analys.

Nonspecifik uretrit, liksom gonokock och klamydial uretral lesioner behandlas med antibiotika, med trichomoniasis föreskrivna protistocidala läkemedel.

Om någon urladdning från penis uppträder, kontakta en behörig venereolog.

Vad är urladdningen från penis?

Utskiljning från penis anses i medicinsk praxis vara ett kollektivt begrepp som förenar alla typer av extraktion från urinrörsystemet. Fix fysiologiska och patologiska utsläpp. Den första typen påverkas av externa faktorer (de kan enkelt elimineras även utan hjälp av en specialist). Patologisk urladdning, som namnet antyder, indikerar utvecklingen av några patologier, särskilt infektioner i det genitourära systemet.

Fysiologiska faktorer

Det geniturära systemet hos män är ofta indikerat av manifestationernas fysiologiska utseende från öppningen i urinröret. Sådana obehagliga formationer uppstår i följande fall:

 • Libidinala och fysiologiska uretrorré - transparent urladdning från penis. Det kan dyka upp under morgonen erektion.
 • Defecatorisk prostata. Utsläpp från urinröret hos män uppträder ibland på grund av ökad intra-abdominaltryck (när en person drabbas hårt). I detta fall är penishuvudet täckt med en transparent film med en grå streck. Dessa utsläpp har en viskositet och innehåller en blandning av sekretionen av prostatakörteln och seminalblåsorna. Läkare säger att detta symptom inte är ett patologiskt tillstånd.
 • Specgma (en blandning av sekret av talgkörtlar av prepuce, död hud och fukt). Visas med otillräckliga hygien i könsorganen.
 • Föroreningar (ofrivillig utlösning).

Patologiskt urval

Onormal urladdning från penis innebär att en inflammatorisk process har bildats i urinröret.

Isolering av en smittsam art är uppdelad i specifika och icke-specifika:

 • Särskilda villkor uppstår mot bakgrund av STD (gonorré och trichomonas);
 • Ospecifik orsaka patogen bakterie, virus eller svamp (provocera val klamydia, mykoplasma uretrit, candida och herpesinfektioner).

Icke-infektionssjukdomar uppstår på grund av:

 • allergier;
 • irritationer i det genitourära systemet;
 • läkemedlets effekter
 • trauma i urinröret
 • smalning av urinröret.

Orsaker till vitladdning

Vit urladdning från penis hos en man beror på flera anledningar:

Candidiasis eller tröst

På penis finns en vitaktig beläggning med en obehaglig lukt. När formuläret startas, finns det en känsla av klåda och brännande, smärta i perineum.

Klamydia och ureplasmosis

Vit urladdning från urinröret med sådana sjukdomar innebär att en allvarlig infektion utvecklas i prostata.

Mikopzamoz

Vit urladdning i mykoplasmosis åtföljs av intermittent och svår urinering. När man är upphetsad på penis bildas slemhinnor utan lukt.

Gren från en penis med pus

Purulent urladdning ur urinröret indikerar en ökad halt av leukocyter. I det här fallet känns mannen svårt när han tömmer urinblåsan.

Blodig urladdning

Blodföroreningar bildas med uretrit:

Med hematospermi är sekvenserna av spermiervätskan med blodproppar fixerade. I urologisk praxis finns det två former för att bestämma denna process - det är en falsk och sann hematospermi.

 1. Under den falska förstår blandningen av blod till spermierna när den passerar genom urinröret.
 2. Med den sanna typen tränger blodet in i utlösningen innan det passerar genom kanalen.

Hematospermi är åtföljd av följande symtom:

 • smärta med ejakulation
 • svår förbränning med urinering.

diagnostik

 • undersökning av penis
 • palpation av lymfkörtlar;
 • undersökning av prostata
 • ett smet;
 • blod- och urintest;
 • Ultraljud av bäckenorganen.

Problemlösning och allmänna rekommendationer

Vid de första misstankarna om en infektion eller ett trauma måste man nödvändigtvis kontakta läkaren. Först efter det att den exakta diagnosen har gjorts kan man välja ett behandlingsschema och förhindra utvecklingen av komplikationer.

Förutom läkemedel ordinerar läkare en speciell diet med undantag av fet och sur mat, alkohol.

Tilldelningar från penis: panik eller lugna ner?

Utsläpp från mänskliga kroppens naturliga öppningar kan berätta mycket om människors hälsa. Naturen av utsöndringar från örat indikerar hälso- eller öronsjukdomar, utmatningen från näsan ger uttömmande information om detta organs patologi, urinröret från penis indikerar tillståndet hos organen hos det manliga könsystemet. Mycket ofta ovanlig urladdning från penis blir den första, och ibland den enda, symptom på en allvarlig sjukdom. Därför bör en man, som uppmärksammar sina könsorgan, vara uppmärksam inte bara på sin storlek utan också på sekretessens natur.

Utsläpp från penis är ett kollektivt koncept som kombinerar urladdning ur urinröret (urinröret), utmatningen från talgkörtlarna (i uppsättningen som ligger på penisens huvud) och urladdningen från de patologiska hudformationerna. Det finns tre typer av normala (fysiologiska) sekretioner och många patologiska isoleringar.

Fysiologisk urladdning från penis

Den första typen av normal urladdning är libidinal (fysiologisk) uretrit, vilket är en genomskinlig hemlighet som flyter från urinröret på grund av sexuell upphetsning. Källan av sekret i detta fall är urinkörtlarna. Volymen av sekretioner kan sträcka sig från små till stora, beroende på människans fysiologiska egenskaper och varaktigheten av perioden för sexuell avhållsamhet. Ibland åtföljs en fysiologisk urinrör av en avföring. Jag måste säga att utsöndringen utsöndras av urinröret, innehåller ett visst antal spermatozoer som, när de tas in i kvinnans sexuella organ, kan leda till graviditetens uppfattning och utveckling.

I vissa fall kan den som påminner om fysiologiska men mer, vara en manifestation av reproduktionssystemets sjukdom, så om naturen eller mängden utsläpp skiljer sig från din vanliga takt - är det värt att diskutera denna fråga med din läkare.

Den andra typen av normal urladdning från penis är smegma. Smegma är hemligheten hos körtlarna som finns i huden på förhuden och glanspenisen. Mängden smegma är vanligtvis liten och med dagliga hygieniska förfaranden tvättas det lätt och ger inga problem. Om reglerna om personlig hygien bryts, ackumuleras smegma i hårbotten och mellan förskinnets löv och skapar förutsättningarna för utvecklingen av inflammatorisk process.

För att undvika ackumulering av smegma och efterföljande inflammation är det nödvändigt att tvätta regelbundet penis (1-2 gånger om dagen, mycket varmt vatten med icke-aromatiserade soapsorter). Under tvättprocessen är det nödvändigt att trycka tillbaka förhudet och tvätta huvudet på penis, försiktigt avlägsna alla sekretioner.

Till normal urladdning från penis gäller också sperma (frö) - en blandning av hemligheten hos könkörteln och spermatozoa, som frigörs vid utlösning (ejakulation) under samlag eller onanering (självtillfredsställelse). Vanligtvis är utsöndring av spermier åtföljd av sexuell urladdning (orgasm). I denna grupp av normal urladdning från penis är och föroreningar - ofrivillig utlösning (vanligtvis på natten), som uppträder hos pojkar under puberteten (efter 14-15 år) och hos män efter långvarig sexuell avhållsamhet. Den genomsnittliga frekvensen av föroreningar fluktueras i ett brett område - från 1-3 per vecka till 1-2 inom 2-3 månader.

Patologisk urladdning från penis

Orsakerna till onormal urladdning från penis kan vara en mängd olika sjukdomar, inklusive inflammatoriska processer som orsakas av dess egna opportunistiska floran eller infektioner, sexuellt överförbara sjukdomar, onkologiska sjukdomar, effekterna av trauma och operationer. Onormal flytningar från penis skiljer sig i volym (knappa, måttlig, tung), färg (transparent, matt-vita, mjölkvita, vit, gul, gulgrön, blandat med blod), konsistens (tunn, tjock), utseendet frekvensen ( konstant, periodisk, morgon, förknippad med urinering eller alkohol). Naturen fällningar påverka naturen av det orsakande medlet, svårighetsgraden av inflammationen, immunsystemet hos patienten, "recency" sjukdom och närvaron av åtföljande sjukdomar. Observera att samma sjukdom kan åtföljas av lanseringen av ett annat slag, och på samma gång, kan olika sjukdomar leda till uppkomsten av mycket liknande utseende flytningar från penis. Det är därför det ibland är omöjligt att diagnostisera en sjukdom genom utseende ensam.

Sexuell dysfunktion i samband med sexuellt överförbara sjukdomar

Slemhinnor från penis - Genomskinlig och viskös med en liten mängd vita blodkroppar - är karakteristiska för ureaplasmos, mykoplasmos och klamydia.

Muco-purulent urladdning - en genomskinlig flytande mjölk-vit färg, som består av urinrörs slem, och inflammatorisk exsudat leukocyt - karakteristiskt för trikomonasinfektion, och klamydia ureaplasmosis under exacerbation. Klamydia kännetecknas också av "stickning" av ackumulerade sekretioner till glanspenisen.

Purulent urladdning - en tjock klibbig flytande konsistens, gul eller gul-grön, är sammansatta av uretral slem exfolierad epitelial urinröret och en betydande mängd av leukocyter - den mest frekventa indikationen för gonorrhea. Ett karakteristiskt särdrag hos gonokockuretrit - ett uttryck för subjektiva symtom såsom sveda, smärta, klåda (speciellt vid urinering), och ett betydande antal permanent urladdning från urinröret.

Närvarande, patienter med sexuellt överförda sjukdomar ofta presentera en kombinerad infektion - det vill säga, en infektion som orsakas av ett antal infektiösa agens (trikomonasinfektion och klamydia, gonorré och klamydia, mykoplasmos och ureaplasmosis, etc.), som väsentligt ändrar de symtom och tecken på infektion. På grund av endast information om utsläppets art och patientens klagomål är därför ingen slutgiltig diagnos och receptbehandling möjlig. Det är viktigt att symptomen på venerala sjukdomar (inklusive - urladdning från penis) helt enkelt stannar i själva processen med självmedicinering med antibiotika. I det här fallet betyder dock symptomförsvinnandet inte sjukdomsförsvinnandet. Sjukdomen går helt enkelt in i skuggan, så att vi efter slutet av antibiotikabehandling kommer tillbaka med förnyad kraft. Dessutom leder analfabeter till bildandet av resistens hos mikroorganismer till använda antibakteriella läkemedel.

Utskiljning från penis i samband med icke-venösa inflammatoriska processer

I detta fall blir det infekterande medlet företrädaren för hans egna villkor patogena floran (Streptococcus, Staphylococcus aureus, svampar av släktet Candida, E. coli), som aktiveras som ett resultat av att minska nivån av immunskydd.

Negativ urinritning - Inflammation i urinröret (urinröret) åtföljs av utseendet av mukopurulent urladdning. En karakteristisk egenskap är bristen på eller lindriga symtom (smärta, klåda och klåda) och en liten mängd utsöndringar som uppträder huvudsakligen under det långa avbrottet mellan urinering.

Tilldelningar för balanopostit (inflammation i penis prepuce) är vanligtvis väldigt signifikant, mucopurulent eller purulent, åtföljd av smärta i penisens huvud, svullnad och rodnad i förhuden.

prostatit (Inflammation i prostata) - tillsammans med uppkomsten av slem och muko-purulent urladdning (beroende på svårighetsgraden av den inflammatoriska processen), ritning smärtor i perineum, kränkning av urinering och potens.

En mycket frekvent sjukdom hos manliga könsorgan är tröst (candidiasis) - en inflammatorisk process i samband med aktiveringen av opportunistiska Candida-svampar. Typiska manifestationer av tröst hos män är en markerad rodnad av penisens hud, utseende av klåda, brinnande, liksom ganska riklig ostliknande utsläpp.

Utsläpp från penis som inte är förknippad med inflammatorisk process

Detta är en ganska sällsynt typ av utsöndring, som är förknippad med trauma och tumörprocesser i reproduktionssystemets organ, såväl som med sjukdomar i nervsystemet.

spermatorrhoea - isoleringen av spermier från urinröret utan orgasm, utanför samlag eller masturbation. Den främsta orsaken till spermatorrhea är ett brott mot tonus av muskelmembranen hos vas deferens, som är associerad med sjukdomar i centrala nervsystemet, mindre ofta med kroniska inflammatoriska processer. I vissa fall kan orsaken till spermaterapi inte bestämmas.

Gematoreya - urladdning av blod från urinröret. Den vanligaste orsaken till hematorrhea är mekanisk skada i urinröret på grund av införandet av främmande kroppar, med borttagning av smet, efter eller under den instrumentella undersökningen av urinröret, blåsan. Även hematorrhea uppträder med ett trauma i penis, urinrör, maligna tumörer i urinröret, penis, prostatakörtel, polyper, stenar, sand i urolithiasis.

Prostatoreya - det finns läckage från urinröret av prostata sekre - observeras vid sänkning av tonus hos glatt muskelfibrer ENDOKRIN prostata vid dess kronisk inflammation eller andra sjukdomar (t ex neurogen blåsa, prostata adenom).

Hitta orsaken till urladdning från penis

Eftersom det finns många orsaker till utseendet på ovanligt (icke fysiologisk) urladdning från penis, bör en kvalificerad urolog söka efter orsaken till varje enskilt fall. När du undersöker en patient med klagomål om urladdning från penis, ska läkaren noggrant inspektera huden för utslag, känna lymfkörtlarna (för deras ökning, ömhet), inspektera underkläderna.

Typen av urladdning från penis utvärderas vid början av undersökningen och efter en liten urinrörsmassage, som utförs efter 2-3 timmars abstinens från urinering. Bland de obligatoriska studier som kommer att krävas för att passera en man med en ovanlig flytningar från penis verkar gemensamma blodprov (detaljerad) och urin, blodsocker, smeta från urinröret analys, jordbruks urethral urladdning, digitala undersökning av prostatan, enligt vittnesmål - ultraljudsundersökning av blåsan och prostata, urografi, datortomografi.

Vid inflammatoriska processer tillhandahålls den mest värdefulla informationen genom studien av urinröret. Resultaten av denna studie beror på svårighetsgraden och varaktigheten av sjukdomen. Inflammation indikeras genom närvaron av 4 eller fler leukocyter, utseendet på det cylindriska och parabasilära epitelet indikerar svårighetsgraden och djupet av inflammatorisk process.

Förbereder sig för att smita. För att resultaten av smet ska vara informativa och hjälpa läkaren att diagnostisera, är det nödvändigt att ordentligt förbereda för förfarandet för att ta smet. För detta ändamål utesluts lokal användning av antibiotika, antiseptika, antisvampmedel inom 3 dagar före studien. För 3 timmar före studien är det nödvändigt att avstå från urinering och könsorganens externa toalett. Att ta ut smuts utförs inte tidigare än 3 veckor efter utgången av systemisk antibiotikabehandling (administrering av antibiotika inuti eller i form av injektioner).

Vad är resultatet av urinröret?

Ökning av leukocyter - Akut urinrör, förvärring av kronisk uretrit.

Ökad eosinofiler Allergisk uretrit.

Ökning av erytrocyter - Trauma, tumörer, utsöndring av stenar eller sand med urolithiasis, svår inflammation.

Epitelceller i stort antal - kronisk uretrit, leukoplaki i urinröret.

Lipoidkorn - Prostareea.

Slem utan blodceller - uretrit

Nyckelceller (små pinnar på epitelens celler) med ett litet antal neutrofiler - uretrit.

Vid ett normalt utbrott finns vita blodkroppar upp till 4 inom synfältet, bakteriefloran representeras av enstaka kocker, ätpinnar.

Sammanfattningsvis

Utseendet på utsläpp från penis bättre ses som ett symptom på sjukdomen, vars natur kan identifiera endast en läkare och endast den interna mottagning. Det är omöjligt att självständigt diagnostisera den patologi som ledde till utseendet av sekretioner, och det är därför oanvändbart att behandla det med ens egen styrka. Försök på själv i det här fallet inte leder till återhämtning, men bara snedvrida symtomen av sjukdomen och leda till förlust tid - bra för vissa allvarliga sjukdomar. Ta hand om din hälsa!

Författare: urolog Kiriyanov Valery Sergeevich

Purulent urladdning från penis hos män

Om du märker en purulent urladdning från en penis är det oroande. Utseendet av urladdning från penis är ett farligt symptom, ofta förknippat med inflammation eller infektion. I regel är detta fenomen kombinerat med en känsla av brännande, obehag. Många män med utsläpp från könsorganen har rodnad av penisens huvud.

I vissa fall finns det en ökning av kroppstemperaturen (37-38C).

Vilka sekret kan vara farliga?

Purulent urladdning från penis hos män ska särskiljas från tilldelningar av annan art.

Slime kan ha olika färg och konsistens och särskiljas från olika zoner:

 • Sebaceous körtlar på huvudet av penis
 • Urinrör (urinrör)
 • Kutan neoplasma

Utsläpp av patologisk karaktär utmärks av följande egenskaper:

 • Ovanlig, skarp lukt (vanligtvis sura)
 • Förekomsten av pus (vanligtvis i grön slem)
 • Närvaron av blod (brunt slem)

Män kan ha vit, gråaktig urladdning, i vissa fall indikerar utvecklingen av en inflammatorisk eller infektionssjukdom.

Vilken ansvarsfrihet från penis anses vara normal?

Smegma - permanenta sekret av hemmalys, orsakar normalt inte ångest. Sådana utsläpp anses vara en naturlig process.

Purulent urladdning från penis: vad man ska göra

För det första rekommenderar experter att inte panik och göra ingenting för självbehandling. Eventuella salvor och piller som du har tilldelat dig kan radera symtom och göra svårare behandling. Vid okontrollerad administrering av antibiotika kan motstånd bildas mot dem.

Om du märker de alarmerande symptomen, kontakta omedelbart en läkare. I regel är undersökningen i sådana situationer inte tillräckligt, och doktorn skickar patienten till undersökningarna för att klargöra diagnosen.

Analyser med penis sekret:

 • bakposev
 • Allmänt smet
 • Fullständig blodräkning

För en lyckad behandling är det nödvändigt att följa de tillhörande läkarnas rekommendationer och följa hygienreglerna.

Experter rekommenderar starkt att endast använda de läkemedel som läkaren föreskriver. Det är väldigt viktigt att inte avbryta kursen, även om ångestsymptomen har försvunnit. Faktum är att många sjukdomar som kännetecknas av urladdning från en penis, med analfabeterbehandling kan bli kronisk.

Purulent urladdning från penis: orsaker

Ofta förekommer slemhinnan av den patologiska sorten från hankönets könsorgan med några venerala sjukdomar.

Bland dem är de vanligaste:

Bland de vanligaste inflammatoriska processerna är uretrit. Förutom purulent urladdning från penis kan en man ha svårigheter med erektion, smärta vid urinering. Sjukdomen är inte bara obehaglig, den är också farlig eftersom den orsakar prostatit (inflammation i prostata), orchitis (inflammation i testikeln).

Vilken typ av läkare ska jag samråda med purulenta urladdningar från en penis?

Vid första tecken på excreta behövs omedelbar professionell hjälp.

Kom ihåg att fördelningen endast är ett externt tecken, du måste behandla orsaken till sjukdomen, som endast kan fastställas av en kompetent specialist. Om det finns purulent urladdning från penis, bör du söka råd från en venereolog eller urolog.

I vår klinik bedrivs mottagningen av en kvalificerad, erfaren och delikat läkare. Varje patient garanteras kvalitetsbehandling och fullständig anonymitet.

Adress till vår klinik och vi kommer att utse rätt behandling, vi kommer att diagnostisera.

Utsläpp från penis: orsaker och sorter

Under normala omständigheter, utmatning från penis hos män - detta är vanligt förekommande om detta ämne inte har färg, främmande lukt och pus. Men det finns situationer när en sådan hemlighet är ett tecken på en sjukdom, inflammation, ett virus, en infektion.

Tilldelningar från penis är normala, om de förekommer vid erektion, finns det en så kallad urinrör, när denna fysiologiska hemlighet frigörs från urinröret.

Men i det fall då vitaktig, gulaktig, med purulenta utsöndringsmedel börjar, bör du konsultera en läkare för att identifiera orsaken som orsakade dessa problem. I det här fallet är penishuvudet täckt med en vit beläggning som orsakar inflammation, påverkar slemhinnan och leder till svullnad, brännande, klåda och smärta. Sådan onormal urladdning från penis kan tyda på att en man kontraherade sexuella infektioner, fick en förkylning och började en inflammatorisk process, infekterades med en venerisk sjukdom.

I vissa fall är orsaken till excreta otillfredsställande intim hygien, när de elementära reglerna och renhetsreglerna inte följs. Det händer att den maligna tumören i prostatakörteln blir orsaken till utsöndringens utseende. Patologiska utsöndringar åtföljs i regel av vissa symtom som är förknippade med venerala och inflammatoriska sjukdomar: brännande, klåda, rodnad, svullnad, smärta, problem med urinering etc.

Diagnos, som olika typer av urladdning från penis utsätts för, kan vara av flera typer:

 • Undersökning av penis, huvud, perineum, förhud. Som ett resultat kan undersökningen avslöja skada på slemhinnan, foci av inflammation i de yttre könsorganen, utslag och andra symtom på sjukdomen, vilket också orsakar utsöndringar.
 • Palpation av lymfkörtlarna utförs.
 • Undersökning av prostata, som också kan orsaka excreta.
 • Svamparna av biologiskt material tas för att utföra test och undersökningar under ett mikroskop.
 • Blodtest för infektion eller virus.
 • Analys av urin, i vissa fall, gör också ultraljud.

Beroende på resultatet av diagnosen föreskriver läkaren behandling för sjukdomen som utlöste urladdningen och andra symptom från penis. Ju tidigare du slutför en fullständig undersökning, desto bättre blir resultatet av behandlingen. Normal utsöndring av den fysiologiska utsöndringen från penis inträffar under excitation, intim kontakt, efter det när spermier frigörs eller bildandet av smegma.

Pus från penis: med vad som är kopplat och vad provocerar denna symptomatologi

Pus från penis kan tilldelas vid olika venerala sjukdomar:

 • Liten urladdning, klar slem från en medlem med en viskös konsistens, tjänar som ett symptom på klamydia.
 • Vit urladdning med pus, åtföljd av brännskador av penis, kännetecknas av gonorré, akuta former av klamydia.
 • Purulent urladdning åtföljd av en obehaglig lukt är ett symptom på gonorré, gonorré uretrit.

I regel är venerala sjukdomar kombinerade med inflammatoriska processer, vars orsakssamband är olika skadliga mikroorganismer. T ex kan trichomoniasis och gonoré åtföljas av ureaplasmos och mykoplasmos.

Hos män kan pus från penis också förekomma i sjukdomar som inte uppstår som en följd av veneral infektion.

Orsaken till denna manifestation är redan människans egen mikroflora, som aktiverades som ett resultat av en viss sammanflöde av omständigheterna, ett fel i immunsystemets funktion. Förekomsten av andra infektionssjukdomar, det kan till och med vara en E. coli, streptokocker, stafylokocker. Som ett resultat kan patienten börja ha icke-nasal uretrit, där urladdningen från penis kommer att finnas i urinen i form av pus, i form av små klumpar.

Även med candidiasis kan det finnas sekret som liknar en ostmassa med lite sur lukt. Sådana sekretioner följer i regel alltid brännande och kliande, eftersom de irriterar penis slemhinnor och orsakar allvarligt obehag. Gardnerellez urinrör manifesterar sig som en stark fiskig lukt, grönaktig eller gulaktig urladdning.

Balanoposthit, som är en inflammation i förhuden, kännetecknas av att pus frisätts i stor volym från penis, det kan innehålla slem. Denna inflammation åtföljs också av svullnad penis, rodnad, smärta. Prostatit manifesteras av grumliga sekret från urinröret. Samtidigt i sjukdoms akuta fas är utflödet rikligt och när sjukdomen överförs till kronisk form blir de knappa.

Utsläpp från penis kan också utlösas av icke-inflammatoriska faktorer, men av ett nervöst tillstånd, stress, överansträngning och allmänna sjukdomar i kroppen. Spermatorrhea, friflytande spermier under onani eller samlag, antyder det att mannen är under svår stress, emotionell stress, kan utgöra en historia av kroniska sjukdomar i det reproduktiva systemet.

Hematorea kännetecknas av utsöndringar där blodproppar är närvarande. Denna sjukdom uppträder vid urinskador. Brunt urladdning, där det kan finnas slem, pus och blod från penis, förekommer på grund av utvecklingen av en malign tumör på prostatakörteln eller i urinblåsan. Prostareea är typiskt för kronisk prostatit och kännetecknas av utsöndring av prostatakörtelns utsöndring.

Genomskinlig färglös urladdning hos män utan lukt och andra sorter

Genomskinlig urladdning hos män utan lukt kan vara vitaktig, gulaktig, grönaktig, med pus och blodproppar.

Beroende på de sjukdomar (klamydia, ureaplasmosis, purulent prostatit, mykoplasmos, etc.) de kommer att skilja sig och egenskaper faller ut.

Vita flyt från penis kan åtföljas av en obehaglig lukt, och huvudet av penisen är täckt med en vitaktig blomning, som orsakar svullnad, sveda och klåda vid urinering. Om du inte vidtar några åtgärder i tid, då på penisens huvud kan blödande erosioner uppträda och passera till förhudet. I regel orsakar sådan urladdning urogenital candidiasis.

Genomskinlig urladdning hos män utan lukt är ett symptom på olika sjukdomar:

 • Ureaplasmosis, klamydia.
 • Gonorré och trichomoniasis.

Genomskinlig gul urladdning hos män utan lukt föreslår redan att kroppen genomgår en inflammatorisk process, där bildandet av pus äger rum. I sin majoritet är dessa venerala sjukdomar, som i framtiden kommer att orsaka inte bara utseendet av pus utan även frisläppandet av en obehaglig lukt. Dessa sjukdomar innefattar gonorré, trichomoniasis.

Om tydlig utsläpp består av blodproppar hos män och luktfri, är det ett tecken på att i urinröret är utvecklingen av en smittsam sjukdom, Trichomonas eller gonokockuretrit. I vissa fall indikerar blödning kronisk uretrit. Luktsekretioner indikerar olika orsaker och sjukdomar av infektiös natur.

Om det finns en sur lukt - detta indikerar urogenital candidiasis, visar en fiskig lukt närvaron av en veneral sjukdom. Lukt från penis och perineum talar också om dålig intimhygien, när en man helt enkelt bara inte följer de normala reglerna - inte ta en dusch regelbundet ändras inte underkläder. Tilldelningar hos män med transparent färg är normala eller patologiska.

Om du märker några avvikelser, kontakta omedelbart en läkare. Färglös urladdning hos män kan vara både normal och patologisk. Till normala sekret är fysiologiska, när semenos frisätter sperma under samlag, smegma - hemligheten hos talgkörtlarna i penis, defekatorisk prostata.

Men tillsammans med naturliga sekret, smörjning och sperma finns också patologisk färglös urladdning hos män:

 • för venerala sjukdomar, ospecifik eller infektiös uretrit
 • allergiska reaktioner;
 • mekanisk skada på penis eller förhud
 • urinrörets skador;
 • inflammation i urinväggen.

Färglös eller färgad urladdning hos män skiljer sig från normala, fysiologiska hemligheter också med följande egenskaper:

 • volym;
 • transparens och närvaro av färg;
 • av föroreningarna (blodproppar, pus, slem);
 • närvaro eller frånvaro av lukt
 • konsistens (viskös, viskös, lös);
 • frekvensen av manifestation, frekvensen av återfall.

Också färglös eller vitaktig, gulaktig urladdning från penis hos män kommer att ha individuella egenskaper som är beroende av immunsystemet hos patogenen, sjukdomsduration, förekomst av andra sjukdomar. Under alla omständigheter, så snart en man märker okarakteristisk urladdning från penisen, ska du genast gå till doktorn och genomgå en noggrann diagnos och vidta lämpliga tester.

Purulent urladdning från penis

Normalt producerar cellerna i urogenitalt slemhinnan en liten mängd slem, som utför flera fysiologiska funktioner.

Den främsta är skyddet av vävnader.

På grund av närvaron av ett stort antal mukopolysackarider och sekretoriska antikroppar, skyddar slem celler från mekanisk, kemisk skada och infektion.

Utseendet av ett stort antal utsöndringar från urinröret indikerar utvecklingen av den patologiska processen.

Med urladdningens natur har läkaren möjlighet att gissa orsaken och arten av sjukdomarna.

Typ av excreta

Av naturen av urladdning från penis, som bestäms av konsistens och färg, är de uppdelade i dessa typer:

 • Slemhinnor. Bevis på ökad funktionell aktivitet hos urogenitala distributionsceller på grund av deras reaktion på parasiterande virus, infektion orsakad av specifika patogener (klamydia, ureaplasma, mykoplasma).
 • Muco-purulent urladdning. Resultatet av involvering i immunsystemets inflammation. I slem uppträder ett stort antal neutrofiler, vilket ger sekretionerna en gulgrön färgning.
 • Purulent urladdning från penis. Karakterisera den svåra gången av den smittsamma processen som orsakas av pyogen mikroflora (Pseudomonas aeruginosa, stafylokocker, streptokocker, gonokocker). I detta fall innehåller slem ett stort antal döda neutrofiler.

Utseende, konsistens och färg av urladdning från penis tillåter läkaren att anta orsakerna till den patologiska processen.

Purulent urladdning från könet
medlem berättar för löjtnantens oberst
sjukvård, läkare
Lenkin Sergey Gennadievich

Orsaker till purulent urladdning från penis

Pus kan bildas i något organ eller vävnad i människokroppen.

Den består av ett stort antal döda neutrofiler och bakterier.

Utseendet av pus indikerar en signifikant manifestation av den inflammatoriska reaktionen med ett stort antal celler av patogener.

De främsta orsakerna till utseendet av pus från urinröret (urinrör) är män:

 • gonokockinfektion;
 • icke-specifik bakteriell infektion.

Gonokockinfektion

Gonorré (i vanligt parlans - en tripyr) - En specifik bakterieinfektion, med en övervägande sexuell mekanism för överföring av patogenen.

Gonokocker parasiterar huvudsakligen i det urogenitala området slemhinnor.

Aktiviteten hos mikroorganismen leder till utvecklingen av inflammation, inkluderandet i den patologiska processen av ett stort antal neutrofiler med bildandet av pus.

Det frigörs från penisens yttre öppning i avsevärd volym.

Mängden pus ökar med tryck på huvudet

Mängden pus ökar med tryck på huvudet och basen av penis.

Gonorré åtföljs också av:

 1. I. en känsla av obehag
 2. II. smärta i underlivet och penisområdet
 3. III. dysuri (ömhet och brännande känsla vid urinering);
 4. IV. pollakiuri (frekvent urinering, där urin utsöndras i små portioner).

Nonspecifik bakteriell infektion

Nonspecifik bakteriell infektion inkluderar patogena patogener, vilket kan orsaka utvecklingen av purulent patologisk process i olika organ och vävnader.

Purulent urladdning från penis uppträder vid parasitering

Purulent urladdning från penis uppträder när parasitering av det urogenitala området slemhinnor:

 • stafylokocker,
 • streptokocker,
 • Escherichia coli
 • Pseudomonas aeruginosa.

Dessa patogener kan vara den främsta orsaken till inflammation.

Ofta faller de från munnen med oralsex.

Eller de är en sekundär komplikation i samband med en specifik infektionsprocess orsakad av klamydia, mykoplasma eller ureaplasma.

Diagnos är nödvändig för en korrekt bestämning av orsaken till utseendet av pus.

För laboratoriediagnos är det nödvändigt att smita ur urinrörets öppning.

För att göra detta sätts en tunn disponibel sond in i urinröret på ett djup av 3-4 cm, och sedan avlägsnas det och placeras på glidlampan eller i ett provrör.

Smörj från urinröret undersöks på tre sätt: mikroskopi, bakteriosaös och PCR.

Bakterioskopi möjliggör att etablera förekomst av en inflammatorisk process i urogenitalt distrikt - på grund av ökad nivå av leukocyter, epitelceller och slem.

Dessutom kan du använda ett ljusmikroskop i ett smet, du kan identifiera gonokocker, trichomonader, jästsvampar.

Använda bakterosseva bestämmer patogenen för bakteriell infektion.

För att göra detta sås den separerade urinröret till speciella näringsmedia och placeras i en termostat i 5-7 dagar.

Under denna tid växer kolonierna av mikroorganismer och kan identifieras.

Med hjälp av bapsoseva avslöjar också patogenens känslighet för antibakteriella läkemedel.

PCR är baserad på flera kopior av genomet hos ett infektiöst medel och dess efterföljande isolering.

På grund av sin höga känslighet och specificitet gör den här metoden det möjligt att identifiera smittsamma medel noggrant, även i deras skarpa koncentrationer i provet och i patientens kropp.

Detta är värdefullt vid diagnos av kroniska eller latenta infektioner.

Hur är de beredda att leverera ett smet från urinröret?

 • I 2 veckor före inträde utesluts antibakteriella läkemedel.
 • Dagen före avlägsnandet av smetret avstår från samlag.
 • På morgonen på mottagningsdagen tvättar inte genitaler med tvål och behandlas inte med antiseptika.
 • 3 timmar innan du tar materialet, avstår de från att urinera, eftersom urinen, som passerar genom urinröret, kommer att tvätta bort större delen av den mikrobiella floran. Vad förvränger den sanna diagnostiska bilden av laboratorieanalys.

Behandlingen utnämns utifrån den konstaterade orsaken till ren utlöpning från penis, det vill säga beroende på vilken patogen infektionen orsakades av.

I den bakteriella naturen hos sjukdomen förskrivs patienten antibiotika.

Valet av droger kan utföras empiriskt eller på basis av resultaten från odlingstestet och patogenens uppenbara känslighet.

Dosen, multipliciteten och varaktigheten av antibiotika kan endast bestämmas av den behandlande läkaren.

Tillsammans med antibiotika förskrivs patienter enzymatiska medel - chymotrypsin, longidas.

Detta kommer att förbättra assimileringen av läkemedel i drabbade vävnader, öka läkemedlets antimikrobiella aktivitet och stimulera läkning och regenerering av vävnader.

Och bidrar också till att eliminera inflammatoriska fenomen.

För att stärka kroppens immunresistens ordineras patienterna immunmodulatorer (immunomax, panavir, interferon och dess derivat).

Systemisk behandling kombineras med lokal.

För lokal undertryckning av mikrobiell flora och inflammation används urinrörets instillationer, tvätt med antiseptiska, astringenta och antiinflammatoriska lösningar.

Mot bakgrund av att antibiotika tas i bruk, ordineras patienter med hepatoprotektorer (heptral, essentiell forte, hepaben, fosforlim, esliver) som skyddar leverparenchymen mot toxiska effekter.

Och även probiotika, som återställer den normala intestinala mikrobiocenosen (bifidumbakterin, bactisubtil, lacidofil, enterojermina, acidolact, etc.).

Under behandlingen är alkoholintaget uteslutet, fullständigt avhållande från kön rekommenderas.

Sexuella kontakter är endast tillåtna med användning av kondomer.

Behandling bör ske samtidigt med båda könspartnerna.

Att hänvisa till en medicinsk institution bör vara så tidigt som möjligt på grund av den snabba utvecklingen av sjukdomen med sannolik utveckling av komplikationer.

När den purulenta urladdningen från penis, kontakta författaren till denna artikel - Venereologen, en urolog i Moskva med 15 års erfarenhet.

Utsöndringar från urinröret hos män: normen, ett tecken på sjukdom

Utskiljning från könsorganen hos män - detta skiljs från urinröret (urinröret) och hemligheten preputiala körtlar, som ligger på huvudet av penis, under förhudets hud. Urinröret öppnas ejaculatory kanal, prostata kanaler, uretral och Cowpers körtlar.

Varianter av fysiologiska utsöndringar

Kriterier för normal utsläpp, som motsvarar funktionerna hos organen i det urogenitala systemet:

 • urin - Genomskinlig, från halm till gyllengult, praktiskt taget luktfri, fri från flingor eller andra inklusioner;
 • Prostens hemlighet har en viskös konsistens och vitaktig nyans, det finns en specifik lukt av spermin;
 • ejakulat: ductus ejaculatorius spermier blandas med sekret från körtlarna Littre (uretral), Cooper (Cowpers) och prostatiska utsöndringar som förvärvar gråaktig vit färg och konsistens slemhinna;
 • Färsk smegma från preputial körtlar liknar tjockt vitt fett; över tiden kan det bli gulaktigt eller grönt.

Försmörjning - smegma - allokeras ständigt, ackumuleras under förskinnets inre blad och i penisens koronära spår. Smörjning består av fetter och bakteriella rester, jämnt fördelade och minskar friktionen mellan förhuden och huvudets hud. Den maximala aktiviteten hos prepecialkörtlarna är inneboende i puberteten, med ålder, sekretionen minskar och slutar helt med åldern.

Om du försummar reglerna för personlig hygien, kan smegma ackumuleras under försköljets veck. I detta fall oxideras smörjmedlets smörjmedel, och proteindelen bryts upp (i själva verket är det sönderfall) och massorna blir gröna och förvärvar en obehaglig lukt. Samma process är phimosis, när på grund av fusionen av förhuden är det omöjligt att helt fritt från huden vikar penisens huvud och avlägsnar smegmen. Accumulering och sönderdelning av smörjmedel kan leda till kronisk balanit och balanopostologi (inflammation i förhuden och glanspenis), öka risken för att utveckla tumörer.

i figuren: möjliga former av balanoposthit - hygienisk och patologisk

Uretrit, slemhinnig färglös urladdning från bulboretral och urinvägarna. Visa bara när det är upphetsat, associerat med libido. Utsöndring av klar slem är utformad för att smörja urinröret och förbättra spermiernas passage. Mängden utsöndring varierar från mager till riklig, dessa parametrar är associerade med organismens individuella egenskaper och frekvensen av sexuell aktivitet. Efter långvarig avhållsamhet ökar volymen av urladdning.

Förorening - Spontan utsöndring av spermier, inte konjugerad med samlag. Oftast observeras vid morgon när testosteronhalten stiger. Beror på ålder och intensitet av sexuell aktivitet: förekommer hos pojkar i pubertalperioden, hos vuxna män - med oregelbundna eller sällsynta sexuella handlingar.

Prostaarea, fördelningen av en liten mängd klar slem från urinröret med gråvit inklusioner. Det uppstår efter spänningar i buksmusklerna (till exempel med förstoppning) eller efter urinering. Hemligheten består av en blandning av seminalvätska och en avtagbar prostata, en ökning av volymen och turbiditet kan vara tecken på prostatit.

Patologiskt urval

Hos män, STD, tumörer, icke-specifika inflammationer i urogenitala organ, olika trauma, medicinska manipuleringar eller operation kan orsaka urladdning från penis.

Patologisk urladdning ur urinröret skiljer sig från normala:

 1. Volym (för riklig eller mager, kanske - måttlig);
 2. Genom färg och genomskinlighet (från vit till gulgrön, grumlig);
 3. För föroreningar (blod, pus, klumpar av slem);
 4. Konsistens (väldigt flytande eller för tjock och klibbig);
 5. Av lukt (surt, skräp, fisk);
 6. Genom periodicitet av utseende (beroende på tid på dagen, konstant eller episodisk fördelning);
 7. På kommunikation med urinering, sexuell upphetsning, med alkoholintag, kryddig och kryddig mat.

Utsläppens natur beror på orsakssjukdomens orsaksmedel, immunsystemets status, åtföljande sjukdomar, och även på svårighetsgraden och varaktigheten av inflammationen (akut eller kronisk).

När du ändrar mängden, densitet eller färg av urladdning, är det lämpligt att få läkares samråd och göra prov om en obehaglig lukt uppstår. Självdiagnos är inte nödvändig, bara ett symptom är korrekt för att känna igen sjukdomen är mycket svårt.

Penicillatsjukdomar associerade med STD

Slemhinnor: transparenta sekret, viskösa och små i antal, förekommer i kronisk form av klamydia, mykoplasma eller ureaplasmauritrit. Vid en mikroskopi i tilldelning finns en måttlig mängd leukocyter (norm - upp till 4 celler i synfältet).

Muko-purulenta: vit urladdning, genomskinlig observeras i fasen av exacerbation i klamydia, ureaplasmos och mykoplasmos. När chlamydialinfektion ackumuleras på penisens huvud, som om "klibbar" på huden.

Purulent urladdning, Att ha en obehaglig lukt är karakteristiska för gonorré. De är klibbiga, tjocka, gula i färg eller med en grön nyans, med en skarp lukt. Med mikroskopi, epitelceller från urinröret, ses många leukocyter i materialet.

Symtom som åtföljer gonorralt uretrit: långvarig och riklig urladdning; Smärta, klåda och brännande är särskilt starka vid urinering.

I venerala sjukdomar är det ofta kombinerade infektioner som kombinerar flera patogener samtidigt. Gonorré och trichomoniasis åtföljs av klamydia, mykoplasmos och ureaplasmos uppträder vanligen "parvis". Symtomatologin hos sådana sjukdomar skiljer sig från klassiska manifestationer, uretröddning kan också förvärva en helt annan karaktär. För den slutliga diagnosen används därför moderna analytiska tekniker med hög grad av tillförlitlighet, och inte egenskaperna hos utfällningar.

Nonspecifik (ej veneral) inflammation

Orsaket till ospecifik inflammation är sin egen mikroflora, som refererar till det villkorligt patogena och aktiveras endast i händelse av problem med kroppens immunförsvar. Strepto- och stafylokocker, svampar i släktet Candida och E. coli finns alltid närvarande på ytan av huden och slemhinnor, men aktivt föröka sig och tränga ut hälsosamma bakterier börja efter hypotermi, långvarig stress, okontrollerade antibiotikabehandling, efter kursen av strålning och kemoterapi.

Non-gonorrheal (non-specific) urethritis. Inflammatoriska sekretioner är små i volym, synliga i urinen, eftersom mucopurulenta trådar eller klumpar uppträder i början av sjukdomen. Symtom i form av brännande och klåda vid urinering är mindre uttalad än med gonorré, men de uppmanar är frekventa, inte medför lättnad. Med stigande infektion blåser blåsan först, följt av urinledare och njurar; Det finns utsläpp med en blandning av skarlet blod.

på bilden: Tecken på candidiasis (Candida balanoposthit) på ytan av penis

Candidiasis (thrush), svampinfektion i urinröret. Vanligtvis utvecklas mot bakgrund av depression av immunsystemet efter en antibiotikabehandling, kemoterapi eller strålbehandling. Det sexuella sättet att överföra en candidiasis hos män - en sällsynthet. För tröst karakteristisk ostliknande utsläpp med en sur lukt, som kombineras med klåda och brinnande under miktsii (urinering) och utlösning (ejaculation), kan åtföljas av trubbig smärta i ljummen, ovanför pubis och i nedre delen av ryggen.

Urinrörets Gardnerella. kännetecknad av fiskig lukt av excreta; De är mager, gulvita eller gröna. Enligt vissa klassificeringar klassificeras gardnerellosis som en STD, men hos män är infektion av gardnerella sexuellt mer sannolikt en nyfikenhet. Faktum är att denna sjukdom är förknippad med ett brott mot normal mikroflora, det vill säga med dysbios. När det behandlas måste immunokorrigenter och probiotika (laktobaciller) användas.

Balanoposthit, inflammation i förhudet. Lokalt finns det riklig purulent urladdning, en tillsats av slem är möjlig. Alltid åtföljd av ödem och rodnad (rodnad) av bladen av prepuce, smärtsamt huvud av penis.

Med prostatit verkar grumlig urladdning vid slutet av urinering, riklig urladdning - i en akut period av inflammation; fattiga och vita - när sjukdomen överförs till kronisk form. Prostatit är vanligtvis komplicerat av svårigheter med urinering och svaghet i erektion, i svåra fall - upp till anuri (fullständig frånvaro av urinläckage) och impotens.

Tilldelningar som inte är förknippade med inflammation

Spermatorrhea - urladdning i form av passivt flytande spermier, uppstår ur samlag eller onani, utan känslan av orgasm. Orsaker - Några sjukdomar i nervsystemet, spinal trauma, kronisk stress och eventuell långvarig inflammation i könsorganet. Spermatorrhea är förknippad med en överträdelse av innervation och en minskning av tonen i vas deferens.

Gematoreya, spotting. Ofta uppstår med skador på urinröret bougienage, efter inställningen kateter eller vid smuts med slemhinnor. I dessa fall är blodet friskt, utan blodproppar, mängden är liten, blödningen slutar snabbt. Vid avgång av små njurstenar eller sand frigörs blod under eller omedelbart efter urinering, hematorrhea åtföljs av mycket allvarlig smärta (njurkolik). Blodutsläpp vid hematurisk form av glomerulonephritis (inflammation i njureglomeruli) kombineras med ödem och stabilt förhöjd arteriellt tryck, utseendet av protein i urinen.

Höjdpunkter brunt, med blodproppar eller slem, med tillsats av pus förekommer i maligna tumörer som härrör från prostata, urinrör eller urinblåsan. Brunaktig slem kan bildas vid läkning av sår på slemhinnor, frigörs under urinrörets och / eller blåsans polyposis.

Prostatoreya - hemligheten i prostatakörteln som uppstår ur urinröret. Förekommer med kronisk prostatit, prostata adenom, nedsatt innervering (neurogen blåsan).

Algoritm för undersökning i närvaro av patologisk urladdning från penis

 1. Undersökning av perineum, penis, förhud och huvud. Målet är att identifiera könsorganens deformiteter, spår från deras trauma, tecken på yttre inflammation, utsöndringar, utslag etc. Spår av utsläpp är ibland synliga på underkläderna.
 2. Palpation av inguinal lymfkörtlar, utvärdering av deras tillstånd: storlek, varmare eller kallare än omgivande vävnader, smärtsamma eller inte, mjuka eller täta, mobila eller lödda på huden, om det finns sårbildning över dem.
 3. Fingerundersökning av prostata; massera prostata genom ändtarmen och skaffa excreta för mikroskopisk undersökning. Innan massage är det lämpligt att avstå från att urinera i 1-2 timmar. Med prostata adenom, dess lobes ökar ungefär samma sätt, täta strängar probed. För en malign tumör är oregelbundenheten av tillväxten och deras konsistens typisk, under palpation av prostata från urinröret kan blod frisättas med blodproppar.
 4. Material - smuts för mikroskopi och såning. Vid undersökning under mikroskop färgade utstryk kan ses blodceller, epitel, sperma, fettinneslutningar, vissa patogener (E. coli, gonokocker, gardnerelly, jäst). Ökat antal leukocyter är karakteristisk för akut uretrit eller förvärring av kronisk inflammation, eosinofiler - för urinrör för allergier erytrocyter finns i fall av allvarlig inflammation, tumörer, trauma i genito-urinorganen, urolithiasis. En stor mängd epitel - ett tecken på kronisk uretrit, uretral leukoplaki När en spermatorrhoea finns i ett smet sperma, med urinrör - slem, mer förlåtande - lipidkorn.
  För informativa och tillförlitliga resultat tas smetet inte tidigare än 3 dagar efter topisk applicering av antibiotika, antifungaler och desinfektionsmedel. Om behandling med antibiotika var systemisk, sedan efter kursen ska ta minst 3 veckor. Innan du tar smet, tvätta inte, försök att inte urinera i 2-3 timmar.
 5. Allmänt kliniskt blodprov, blod för socker - På morgonen på en tom mage. En detaljerad analys av urin (morgondel, omedelbart efter sömn).
 6. Ultraljud av prostata, urinblåsa och njure; CT och urografi.

Om manifestationerna av genital inflammation är starka, så innan patienten erhåller resultaten från testen, föreskrivs patienten omedelbart bredspektrumantibiotika. Med riklig blodig urladdning visas sjukhusvistelse och aktiva åtgärder för att sluta blöda. Bekräftelse av misstanke om en malign tumör kan bara vara resultatet av en biopsi, den slutliga diagnosen är gjord på grundval av histologisk undersökning.