Huvud
Analyser

Utsöndring hos män: Utsöndring av vit, purulent, slemhinnor, transparent -

Utsöndringar från penis, eller snarare säga från urinröret - huvudsymptomet av urinrörets nederlag för sexuella infektioner. Tilldelningar är utsläpp av vätska från urinrörets yttre öppning, av olika färger, genomskinlighet, konsistens och kvantitet. I de flesta fall för att avgöra om du behöver ladda ur efter 2-3 timmars avhållsamhet från att urinera genomföra en lätt massage av urinröret genom att sätta press på undersidan av penis i riktning från pubis till huvudet. Det finns följande typer av urladdning från urinröret.

Fysiologisk urladdning från penis

Normalt har män tydlig ansvarsfrihet som uppträder under sexuell upphetsning - detta är en produkt av urinrörelsens aktivitet - den fysiologiska (libidinala) urinröret.

Under orgasmen finns det en utsöndring av en tjock lätt substans - sperma.

Förorening - Spontan utsöndring av spermier, inte konjugerad med samlag. Oftast observeras vid morgon när testosteronhalten stiger. Beror på ålder och intensitet av sexuell aktivitet. Föroreningar förekommer hos pojkar i puberteten, hos vuxna män - med oregelbundna eller sällsynta sexuella handlingar.

Alla andra tilldelningar är på något sätt kopplade till sjukdomen.

Patologiskt urval

Leukocyt urinrör är väsentligen en skyddande reaktion av kroppen för att skada uretral slemhinnan av olika faktorer och representerar en fas av utsöndring av inflammatorisk process. Skadefaktorer kan vara olika - mekaniska, termiska, kemiska föreningar, allergener, virulenta faktorer av bakterier, virus, svampar. Beroende på graden av slemhinnans skada kan kroppens respons - tiden för utseende av urladdning, deras svårighetsgrad, antal, färg och andra tecken vara olika.

Muco-purulent urladdning

Mu-purulent urladdning består av urinrörsslem, seröst exsudat och en liten mängd leukocyter.
De representerar en droppe av en genomskinlig vätska med en vit och mjölkaktig färg. Mu-purulent urladdning är huvudskylten för uringikt hos icke-gonokocker. Oftast förekommer i fall av klamydia, urea- och mykoplasmos, trichomoniasis.
En karaktäristisk egenskap är frånvaron eller icke-uttryck av subjektiva symtom (smärta, smärta, klåda), liten mängd och utseende efter långvarig avhållande från urinering.

Purulent urladdning

Purulent urladdning består av urethral slem, skadat uretralt epitel och ett signifikant antal leukocyter.
De representerar en droppe av en vätska med en tjock konsistens av gul eller gulgrön färg. Purulent urladdning lik gulaktig sperma är huvudskylten på gonokock uretrit. En karakteristisk egenskap - svårighetsgraden av subjektiva symptom (smärta, smärta, klåda), en signifikant mängd och ett konstant utflöde från urinröret. Tilldelningar åtföljs vanligen av brännskador i urinröret, oftare med urinering.

Förlust av sperma utan erektion, orgasm och ejakulering kallas spermatapi. Ofrivillig utflöde av spermier möjligt hos patienter med prostatit när stark spänning Mage, i synnerhet i den komplicerade defekation, liksom observerats vid svåra ryggmärgsskador. Den främsta anledningen anses spermatorrhea störningar av muskeltonus hos vas deferens skalet (pares) i kroniska inflammatoriska processer, sjukdomar i det centrala nervsystemet. I vissa fall detekteras inte orsakerna till spermatorrhea.

Prostatoreya - urladdningen i slutet av urineringstiden eller under avföring av sekretionen av prostatakörteln utan tillsats av spermier. Detta är möjligt med stasis av utsöndringen i prostata i utsöndringskanalerna. Prostata är ett vanligt symptom på kronisk prostatit.

Gematoreya - urladdning av blod från urinröret. Den vanligaste orsaken är ett mekaniskt trauma i urinröret efter införandet av främmande kroppar. Det finns ofta efter provtagning av biomaterialet från urinröret för laboratorietester och efter instrumental undersökning av urinröret (uretroskopi, cystoskopi). Ibland uppstår hematorrhea med ett trauma av penis och urinrör, arteriell hypertoni, maligna tumörer i urinröret, penis, prostata.

Om det finns ovanliga utsläpp från urinröret som inte fanns före, ska du omedelbart kontakta din läkare. Det är omöjligt att fördröja besöket till läkaren, sjukdomen kan gå till ett kroniskt stadium och konsekvenserna av detta kan vara betydande.

Vid vilka sjukdomar finns utsläpp från könsorganen hos män:

 • prostatit
 • Kronisk prostatit
 • cystit
 • vesiculitis
 • kollikulit
 • Skador på urinröret
 • uretrit
 • gonorrhea
 • chlamydia
 • Ureamikoplazmoz
 • Tumörer av reproduktionssystemet

Till vilka läkare att ta itu med?

Hitta orsaken till sekretionerna och utse en adekvat behandling kommer att hjälpa en läkare - urolog, venereolog eller dermatovenereolog.

Video för diagnos av excreta

Läkaren berättar urologen, venerologen Sergei Lenkin.

Utsöndringar från urinröret hos män: normen, ett tecken på sjukdom

Utskiljning från könsorganen hos män - detta skiljs från urinröret (urinröret) och hemligheten preputiala körtlar, som ligger på huvudet av penis, under förhudets hud. Urinröret öppnas ejaculatory kanal, prostata kanaler, uretral och Cowpers körtlar.

Varianter av fysiologiska utsöndringar

Kriterier för normal utsläpp, som motsvarar funktionerna hos organen i det urogenitala systemet:

 • urin - Genomskinlig, från halm till gyllengult, praktiskt taget luktfri, fri från flingor eller andra inklusioner;
 • Prostens hemlighet har en viskös konsistens och vitaktig nyans, det finns en specifik lukt av spermin;
 • ejakulat: ductus ejaculatorius spermier blandas med sekret från körtlarna Littre (uretral), Cooper (Cowpers) och prostatiska utsöndringar som förvärvar gråaktig vit färg och konsistens slemhinna;
 • Färsk smegma från preputial körtlar liknar tjockt vitt fett; över tiden kan det bli gulaktigt eller grönt.

Försmörjning - smegma - allokeras ständigt, ackumuleras under förskinnets inre blad och i penisens koronära spår. Smörjning består av fetter och bakteriella rester, jämnt fördelade och minskar friktionen mellan förhuden och huvudets hud. Den maximala aktiviteten hos prepecialkörtlarna är inneboende i puberteten, med ålder, sekretionen minskar och slutar helt med åldern.

Om du försummar reglerna för personlig hygien, kan smegma ackumuleras under försköljets veck. I detta fall oxideras smörjmedlets smörjmedel, och proteindelen bryts upp (i själva verket är det sönderfall) och massorna blir gröna och förvärvar en obehaglig lukt. Samma process är phimosis, när på grund av fusionen av förhuden är det omöjligt att helt fritt från huden vikar penisens huvud och avlägsnar smegmen. Accumulering och sönderdelning av smörjmedel kan leda till kronisk balanit och balanopostologi (inflammation i förhuden och glanspenis), öka risken för att utveckla tumörer.

i figuren: möjliga former av balanoposthit - hygienisk och patologisk

Uretrit, slemhinnig färglös urladdning från bulboretral och urinvägarna. Visa bara när det är upphetsat, associerat med libido. Utsöndring av klar slem är utformad för att smörja urinröret och förbättra spermiernas passage. Mängden utsöndring varierar från mager till riklig, dessa parametrar är associerade med organismens individuella egenskaper och frekvensen av sexuell aktivitet. Efter långvarig avhållsamhet ökar volymen av urladdning.

Förorening - Spontan utsöndring av spermier, inte konjugerad med samlag. Oftast observeras vid morgon när testosteronhalten stiger. Beror på ålder och intensitet av sexuell aktivitet: förekommer hos pojkar i pubertalperioden, hos vuxna män - med oregelbundna eller sällsynta sexuella handlingar.

Prostaarea, fördelningen av en liten mängd klar slem från urinröret med gråvit inklusioner. Det uppstår efter spänningar i buksmusklerna (till exempel med förstoppning) eller efter urinering. Hemligheten består av en blandning av seminalvätska och en avtagbar prostata, en ökning av volymen och turbiditet kan vara tecken på prostatit.

Patologiskt urval

Hos män, STD, tumörer, icke-specifika inflammationer i urogenitala organ, olika trauma, medicinska manipuleringar eller operation kan orsaka urladdning från penis.

Patologisk urladdning ur urinröret skiljer sig från normala:

 1. Volym (för riklig eller mager, kanske - måttlig);
 2. Genom färg och genomskinlighet (från vit till gulgrön, grumlig);
 3. För föroreningar (blod, pus, klumpar av slem);
 4. Konsistens (väldigt flytande eller för tjock och klibbig);
 5. Av lukt (surt, skräp, fisk);
 6. Genom periodicitet av utseende (beroende på tid på dagen, konstant eller episodisk fördelning);
 7. På kommunikation med urinering, sexuell upphetsning, med alkoholintag, kryddig och kryddig mat.

Utsläppens natur beror på orsakssjukdomens orsaksmedel, immunsystemets status, åtföljande sjukdomar, och även på svårighetsgraden och varaktigheten av inflammationen (akut eller kronisk).

När du ändrar mängden, densitet eller färg av urladdning, är det lämpligt att få läkares samråd och göra prov om en obehaglig lukt uppstår. Självdiagnos är inte nödvändig, bara ett symptom är korrekt för att känna igen sjukdomen är mycket svårt.

Penicillatsjukdomar associerade med STD

Slemhinnor: transparenta sekret, viskösa och små i antal, förekommer i kronisk form av klamydia, mykoplasma eller ureaplasmauritrit. Vid en mikroskopi i tilldelning finns en måttlig mängd leukocyter (norm - upp till 4 celler i synfältet).

Muko-purulenta: vit urladdning, genomskinlig observeras i fasen av exacerbation i klamydia, ureaplasmos och mykoplasmos. När chlamydialinfektion ackumuleras på penisens huvud, som om "klibbar" på huden.

Purulent urladdning, Att ha en obehaglig lukt är karakteristiska för gonorré. De är klibbiga, tjocka, gula i färg eller med en grön nyans, med en skarp lukt. Med mikroskopi, epitelceller från urinröret, ses många leukocyter i materialet.

Symtom som åtföljer gonorralt uretrit: långvarig och riklig urladdning; Smärta, klåda och brännande är särskilt starka vid urinering.

I venerala sjukdomar är det ofta kombinerade infektioner som kombinerar flera patogener samtidigt. Gonorré och trichomoniasis åtföljs av klamydia, mykoplasmos och ureaplasmos uppträder vanligen "parvis". Symtomatologin hos sådana sjukdomar skiljer sig från klassiska manifestationer, uretröddning kan också förvärva en helt annan karaktär. För den slutliga diagnosen används därför moderna analytiska tekniker med hög grad av tillförlitlighet, och inte egenskaperna hos utfällningar.

Nonspecifik (ej veneral) inflammation

Orsaket till ospecifik inflammation är sin egen mikroflora, som refererar till det villkorligt patogena och aktiveras endast i händelse av problem med kroppens immunförsvar. Strepto- och stafylokocker, svampar i släktet Candida och E. coli finns alltid närvarande på ytan av huden och slemhinnor, men aktivt föröka sig och tränga ut hälsosamma bakterier börja efter hypotermi, långvarig stress, okontrollerade antibiotikabehandling, efter kursen av strålning och kemoterapi.

Non-gonorrheal (non-specific) urethritis. Inflammatoriska sekretioner är små i volym, synliga i urinen, eftersom mucopurulenta trådar eller klumpar uppträder i början av sjukdomen. Symtom i form av brännande och klåda vid urinering är mindre uttalad än med gonorré, men de uppmanar är frekventa, inte medför lättnad. Med stigande infektion blåser blåsan först, följt av urinledare och njurar; Det finns utsläpp med en blandning av skarlet blod.

på bilden: Tecken på candidiasis (Candida balanoposthit) på ytan av penis

Candidiasis (thrush), svampinfektion i urinröret. Vanligtvis utvecklas mot bakgrund av depression av immunsystemet efter en antibiotikabehandling, kemoterapi eller strålbehandling. Det sexuella sättet att överföra en candidiasis hos män - en sällsynthet. För tröst karakteristisk ostliknande utsläpp med en sur lukt, som kombineras med klåda och brinnande under miktsii (urinering) och utlösning (ejaculation), kan åtföljas av trubbig smärta i ljummen, ovanför pubis och i nedre delen av ryggen.

Urinrörets Gardnerella. kännetecknad av fiskig lukt av excreta; De är mager, gulvita eller gröna. Enligt vissa klassificeringar klassificeras gardnerellosis som en STD, men hos män är infektion av gardnerella sexuellt mer sannolikt en nyfikenhet. Faktum är att denna sjukdom är förknippad med ett brott mot normal mikroflora, det vill säga med dysbios. När det behandlas måste immunokorrigenter och probiotika (laktobaciller) användas.

Balanoposthit, inflammation i förhudet. Lokalt finns det riklig purulent urladdning, en tillsats av slem är möjlig. Alltid åtföljd av ödem och rodnad (rodnad) av bladen av prepuce, smärtsamt huvud av penis.

Med prostatit verkar grumlig urladdning vid slutet av urinering, riklig urladdning - i en akut period av inflammation; fattiga och vita - när sjukdomen överförs till kronisk form. Prostatit är vanligtvis komplicerat av svårigheter med urinering och svaghet i erektion, i svåra fall - upp till anuri (fullständig frånvaro av urinläckage) och impotens.

Tilldelningar som inte är förknippade med inflammation

Spermatorrhea - urladdning i form av passivt flytande spermier, uppstår ur samlag eller onani, utan känslan av orgasm. Orsaker - Några sjukdomar i nervsystemet, spinal trauma, kronisk stress och eventuell långvarig inflammation i könsorganet. Spermatorrhea är förknippad med en överträdelse av innervation och en minskning av tonen i vas deferens.

Gematoreya, spotting. Ofta uppstår med skador på urinröret bougienage, efter inställningen kateter eller vid smuts med slemhinnor. I dessa fall är blodet friskt, utan blodproppar, mängden är liten, blödningen slutar snabbt. Vid avgång av små njurstenar eller sand frigörs blod under eller omedelbart efter urinering, hematorrhea åtföljs av mycket allvarlig smärta (njurkolik). Blodutsläpp vid hematurisk form av glomerulonephritis (inflammation i njureglomeruli) kombineras med ödem och stabilt förhöjd arteriellt tryck, utseendet av protein i urinen.

Höjdpunkter brunt, med blodproppar eller slem, med tillsats av pus förekommer i maligna tumörer som härrör från prostata, urinrör eller urinblåsan. Brunaktig slem kan bildas vid läkning av sår på slemhinnor, frigörs under urinrörets och / eller blåsans polyposis.

Prostatoreya - hemligheten i prostatakörteln som uppstår ur urinröret. Förekommer med kronisk prostatit, prostata adenom, nedsatt innervering (neurogen blåsan).

Algoritm för undersökning i närvaro av patologisk urladdning från penis

 1. Undersökning av perineum, penis, förhud och huvud. Målet är att identifiera könsorganens deformiteter, spår från deras trauma, tecken på yttre inflammation, utsöndringar, utslag etc. Spår av utsläpp är ibland synliga på underkläderna.
 2. Palpation av inguinal lymfkörtlar, utvärdering av deras tillstånd: storlek, varmare eller kallare än omgivande vävnader, smärtsamma eller inte, mjuka eller täta, mobila eller lödda på huden, om det finns sårbildning över dem.
 3. Fingerundersökning av prostata; massera prostata genom ändtarmen och skaffa excreta för mikroskopisk undersökning. Innan massage är det lämpligt att avstå från att urinera i 1-2 timmar. Med prostata adenom, dess lobes ökar ungefär samma sätt, täta strängar probed. För en malign tumör är oregelbundenheten av tillväxten och deras konsistens typisk, under palpation av prostata från urinröret kan blod frisättas med blodproppar.
 4. Material - smuts för mikroskopi och såning. Vid undersökning under mikroskop färgade utstryk kan ses blodceller, epitel, sperma, fettinneslutningar, vissa patogener (E. coli, gonokocker, gardnerelly, jäst). Ökat antal leukocyter är karakteristisk för akut uretrit eller förvärring av kronisk inflammation, eosinofiler - för urinrör för allergier erytrocyter finns i fall av allvarlig inflammation, tumörer, trauma i genito-urinorganen, urolithiasis. En stor mängd epitel - ett tecken på kronisk uretrit, uretral leukoplaki När en spermatorrhoea finns i ett smet sperma, med urinrör - slem, mer förlåtande - lipidkorn.
  För informativa och tillförlitliga resultat tas smetet inte tidigare än 3 dagar efter topisk applicering av antibiotika, antifungaler och desinfektionsmedel. Om behandling med antibiotika var systemisk, sedan efter kursen ska ta minst 3 veckor. Innan du tar smet, tvätta inte, försök att inte urinera i 2-3 timmar.
 5. Allmänt kliniskt blodprov, blod för socker - På morgonen på en tom mage. En detaljerad analys av urin (morgondel, omedelbart efter sömn).
 6. Ultraljud av prostata, urinblåsa och njure; CT och urografi.

Om manifestationerna av genital inflammation är starka, så innan patienten erhåller resultaten från testen, föreskrivs patienten omedelbart bredspektrumantibiotika. Med riklig blodig urladdning visas sjukhusvistelse och aktiva åtgärder för att sluta blöda. Bekräftelse av misstanke om en malign tumör kan bara vara resultatet av en biopsi, den slutliga diagnosen är gjord på grundval av histologisk undersökning.

Purulent urladdning från urinröret hos män: orsaker än vad det är farligt och hur man behandlar

Den fysiologiska strukturen hos könsorganet är sådan att urinröret utför funktionen att avlägsna urin och spermier från kroppen. Förutom dessa biologiska vätskor, kan flytningar från urinröret har en öppen och lätt viskös konsistens, eller vit och tjock, men hastigheten för sådan isolering är obetydliga.

Om utsöndrad hemlighet har en gul eller grön färg, en tjock eller viskös konsistens, så är det troligtvis en fråga om purulent urladdning. Mängden utsöndrad sekretion kan vara olika, från några droppar till stora volymer. En sådan vätska består av ett stort antal leukocyter och urinrörets epitelceller. Utseendet på denna hemlighet är ett symptom på olika sjukdomar i det genitourära systemet.

Orsaker till patologiska utsöndringar

Den främsta orsaken till utseendet av denna patologi är penetration i urinröret och aktiv reproduktion patogena bakterier. Kroppens immunförsvar, som reagerar på utseendet av mikrober, bidrar till ökningen av blodets leukocytceller, vilka angriper mikroorganismer. Eftersom mikroorganismer stör integriteten hos slemhinnan i urinväggen, attackerar leukocyter skadade vävnader.

Dödande i enorma mängder bildar vita blodkroppar, bakterier och skadade epitel ett grumligt exsudat eller helt enkelt pus. Sjukdomar som kännetecknas av avgång från pus från urinröret kan delas in i två huvudgrupper:

Specifik urinritning - sjukdomar som orsakas av sexuellt överförbara infektioner. Bland de här patologernas patologier förekommer denna symtomatologi oftast när:

Nonspecifik uretrit - sjukdomar som orsakas av mikrober som reproducerar i människokroppen. Pus som ett symptom är närvarande när:

 • Balanopostit.
 • Lanserade formen av prostatit.

Ibland i praktiken finns det sjukdomar hos en blandad art som kombinerar bakterier av båda arterna.

Än det är farligt purulent urladdning ur urinröret hos män

Huvudfaren för tillståndet är infektionsutvecklingen och spridningen till närliggande organ, som blåsan, njurarna. Dessutom kan sjukdomen ta en kronisk form i de fall där behandlingen inte väl väljas.

Med sådana förhållanden försvinner uttalad symtomatologi, utsläppstopp, men bakterier fortsätter att leva och utvecklas i kroppen. I sådana fall är en man bärare av sexuellt överförbara sjukdomar och kan infektera sin sexpartner. Kronisk sjukdom är mycket svårare att behandla, och kan leda till erektil dysfunktion.

Symptom på sjukdomar där det finns purulent urladdning ur urinröret hos män

De viktigaste symptomen på sjukdomar som orsakar patologisk urladdning är:

 • Klåda och brinna i glanspenisen.
 • Ökad kroppstemperatur.
 • Smärta och smärta vid urinering eller samlag.
 • Rödhet, smalning av urinröret, klumpning av dess väggar.
 • Svårighet och minskande urinering.
 • En purulent hemlighet med en annan färg och konsistens.

Beroende på vilken typ av bakterier som orsakade sjukdomen kan graden av symtom variera.

Diagnos av sjukdomar

Om patologiska utsöndringar upptäcks ska läkaren omedelbart kontakta en urolog eller andrologist. I fall där det finns misstankar om förekomsten av sexuellt överförbara infektioner, ska du kontakta venerologen. Diagnosen av sjukdomen består i tillämpningen av följande metoder:

 • Undersökning och undersökning. Läkaren, fixa patientens klagomål, kommer att göra en undersökning om eventuellt oskyddat sex. Vid undersökning kommer att fastställa externa tecken på sjukdomen.
 • palpation. Läkaren kommer att testa lymfkörtlarna för en eventuell ökning av dem, samt genomföra en rektal undersökning av prostatakörteln för att kontrollera dess tillstånd.
 • Klinisk analys av blod och urin. Dessa metoder gör det möjligt att bedöma kroppens allmänna tillstånd, bidra till upptäckt av inflammatoriska processer och karaktären av deras kurs.
 • PCR-diagnostik av biomaterial av ett material från en urinrör. Det är ett ganska obehagligt förfarande för män, som består i att ta ett skrap från kanalens väggar. Denna metod för forskning gör det möjligt att fastställa förekomsten av sexuellt överförbara infektioner och för att identifiera orsakssambandet till sjukdomen.
 • Bakteriologisk odling av excreta. Med hjälp av metoden detekteras orsakssystemet av sjukdomen och dess känslighet för vissa typer av antibakteriella medel etableras;
 • Ultraljudsdisposition. Det tillåter att avslöja de patologiska processer som äger rum i organen i det genitourära systemet, för att bedöma tillståndet i prostatakörteln.

Läkaren kan använda dessa diagnostiska metoder i aggregat eller separat beroende på svårighetsgraden av patientens tillstånd och den kliniska bilden av sjukdomen.

Metoder för behandling

Använd inte självbehandling för att eliminera symtom, eftersom detta kan leda till övergången av sjukdomen till kronisk form. Läkemedelsbehandling baseras på resultaten av LHC-sådd och PCR-diagnos och utses av läkaren efter det att en specifik patogen identifierats.

Behandling av sjukdomen är baserad på användningen av följande grupper av läkemedel:

 1. Antibakteriella medel. I de fall där orsaken till sjukdomen är den gonokocker eller Chlamydia bakterier, lämplig användning av följande läkemedel: Azitromycin, Ceftriaxon, doxycyklin, metronidazol. Dessa läkemedel har en tablettform av frisättning. Möjlig användning av droger i form av injektioner, till exempel: Ekmonovicillin, Bicillin-5. En specifik typ av antibakteriellt medel bör ordineras av en läkare, baserat på resultaten av analyser av bakteriens känslighet för typerna av antibiotika. Okontrollerad, oberoende mottagning av antibakteriella medel, ledde till framväxten av bakterier resistenta mot vissa typer av antibiotika.
 2. probiotika. Tilldelats för att återställa tarmmikrofloran efter att ha tagit en antibiotikakurs, till exempel Lineks, Bifiform.
 3. Antiinflammatoriska läkemedel. Sådana läkemedel som Ibuprofen, Paracetamol är föreskrivna för att lindra smärta, lägre kroppstemperatur och minska inflammation.
 4. antispasmodika. Men-spawn eller papaverine används för att lindra muskelspasmen i urinröret, vilket bidrar till utflödet av urin och följaktligen frisättningen av purulent urladdning.
 5. Immunomodulatorer och multivitaminer. Till exempel, Viferon, Lycopid är föreskrivna för att öka kroppens resistens mot infektion.

Ett integrerat tillvägagångssätt för behandling gör det möjligt att inte bara minska symtomen på sjukdomen, inklusive i form av purulent urladdning, men också för att eliminera den bakomliggande orsaken - bakterier.

Purulent urladdning hos män

Purulent urladdning hos män är alltid ett alarmerande symptom. Med normal kroppsbyggnad ska ingen utmatning uppträda på huvudet. Om det finns purulent urladdning indikerar detta en sjukdom eller en ökande inflammatorisk process.

Tyvärr är det inte bland män att behandla sådana problem med en läkare. Och i de flesta fall kommer mottagningen när komplikationer redan har börjat eller sjukdomen har lämnat karantänfasen när det blir svårt att noggrant bestämma orsaken till utseendet av purulent urladdning.

Orsaker till purulent urladdning

I 70-75% av sjukdomen i reproduktionssystemet förekommer utan manifestation av symtom. Och endast i andra fall synliga yttre manifestationer. Mest purulenta urladdning hos män uppstår av följande skäl:

 • Trichomoniasis är en ojämn sjukdom, som ofta förekommer utan uttalade syndrom. Han är farlig genom djup penetration i könsorganen och besegra deras funktioner. Med uppenbar avsaknad av symptom kan det vara i kroppen och fortsätta att påverka det.
 • Chlamydia är en långvarig härdbar sjukdom som orsakar klåda, smärta och smärta vid urinering. Behandlingsförloppet kan ta 2-3 månader.
 • Gonorré är en lätt härdbar sjukdom, kallad i mannen "kall". Men med all enkel behandling är det inte värt att frigöra sjukdomen till kronisk form. Med långvarig frånvaro av behandling kan det leda till allvarliga komplikationer.

Dessa är de viktigaste, men inte alla, sjukdomar som leder till ren utmatning. Även purulent urladdning kan orsakas av bakterier som leder till komplikationer eller icke-infektiösa orsaker - känslomässig eller psykologisk depression, trauma. I alla fall borde du omedelbart kontakta en urolog.

Behandling av purulent urladdning hos män

Innan utnämningen av en kurs och behandlingsmetod måste behandlingsläkaren fastställa en exakt diagnos. Detta kan göras genom speciella tester och ytterligare förfaranden. Men det är inte alltid lätt att korrekt diagnostisera sjukdomen. På grund av den försummade formen kan symtomen blandas, och då är det svårt att ordinera en effektiv behandling.

I vilket fall som helst kommer läkaren att ordinera en diet, som bör utesluta från kosten alla söta, salta och pepprika livsmedel samt alkoholhaltiga och låga alkoholdrycker. Det är nödvändigt att strikt följa den föreskrivna kosten, eftersom alla dessa rätter bidrar till utvecklingen av bakterier som förhindrar att sjukdomen upprättas korrekt.

Generellt är orsaken till purulent urladdning sexuellt överförbara sjukdomar. Därför är det nödvändigt att locka till sig en partner till behandlingen. Om sjukdomen har haft en lång tid, bör alla kvinnor med vilka patienten haft sex under sjukdomen involveras. Fram till full återhämtning bör könet avbrytas.

Efter att ha bestämt orsaken till purulent urladdning och den exakta identifieringen av olika sjukdomar kan läkaren ordinera en behandlingsförlopp. I sådana fall är administrering av antibiotika, antiinflammatoriska och immunstimulerande medel, liksom speciellt utformade läkemedel, vanligtvis föreskrivna.

Det är nödvändigt att strikt följa den föreskrivna behandlingen och kosten tills fullständig återhämtning för att undvika komplikationer och den dolda sjukdomsförloppet.

Förebyggande av sjukdomar

Genom att utföra ett antal enkla, förebyggande åtgärder kan du undvika lesioner av könsorganen som leder till purulent urladdning:

 • Håll det intima området och underkläderna rena.
 • Använd skyddsutrustning under samlag.
 • Undvik promiskuösa sexuella relationer.
 • Missa inte alkohol och kryddig mat, använd inte droger.
 • Undvik känslomässig och psykisk stress.

Dessa enkla åtgärder kommer att rädda dig från många orsaker till sexuella sjukdomar.

I händelse av purulent urladdning bör man inte engagera sig i självmedicinering. Det är omöjligt att diagnostisera sjukdomen självständigt, och att ta mediciner kan komplicera bestämningen av orsaken till sekretionerna och leda till okontrollerade förändringar.

Vi behöver akut hjälp från vår klinik. Vi använder den senaste utrustningen och utvecklingen för att identifiera eventuella komplexa, sexuellt överförbara sjukdomar. Våra högt kvalificerade läkare kan korrekt diagnostisera orsaken till purulent urladdning och föreskriva en effektiv behandling.

Användbar information om ämnet:

Sjukdomar som orsakar utseende av purulent urladdning ur urinröret hos män

Urinröret eller urinröret är ett ihåligt muskelrör genom vilket urinen evakueras från blåsan. Hos män verkar denna anatomiska formation också för att mata ut sperma under utlösning. Transparent vätska, som är hemligheten hos urinröret och uppträder under sexuell upphetsning, anses också fysiologisk. Utseendet av patologisk purulent urladdning ur urinröret är ett av tecken på sjukdomen. I vår granskning ska vi analysera orsakerna, utvecklingsmekanismen och principerna för diagnos och behandling av detta obehagliga symptom.

Vad är urladdningen ur urinröret

Eventuella infektiösa, inflammatoriska eller systemiska sjukdomar i det genitourinära systemet har sina symptom, vars mest uppenbara är associerade med utseendet av patologisk urladdning. Oftast är de ett tecken på en kamp mellan orsaksfaktorn och kroppens immunförsvar eller bli en manifestation av urinväggens direkta förstörelse.

Alla patologiska utsläpp hos män kan klassificeras enligt följande:

 • Spermatorrhea - ofrivillig förlust av ejakulat utan föregående erektion. Tillgängliga prostatit (t ex vid tidpunkten för spännings magmusklerna under kraftig hosta, sila), degenerativa processer i ryggmärgen.
 • Prostareea - utsöndringen av en transparent, något viskös sekret av prostatakörteln, som inte innehåller bakterieceller, vanligtvis vid slutet av urinering. Det blir ofta en av manifestationerna av kronisk inflammation i prostata.
 • Hematorea - urladdning av blodig vätska från urinröret. Det uppstår med mekanisk skada på urinröret (till exempel under medicinska eller diagnostiska förfaranden), penile trauma, arteriell hypertension, maligna neoplasmer.
 • Leukocytisk uretrorrhoea är en klar eller grumlig vätska mättad med leukocyter, som ofrivilligt frigörs från urinröret. Som regel är det en skyddande reaktion av kroppen mot infektion. Det är den första etappen av exudativ inflammation.
 • Mu-purulent urladdning är huvudskylten på uretrit hos infektiös etiologi, inklusive STI. De innefattar slem som bildas i urinröret, serös vätska och ett obetydligt antal leukocyter. Färgen varierar från mjölkvit till grädde, mängden är alltid liten. Det skiljer sig från sådan tilldelning nästan fullständig frånvaro av subjektiva tecken på sjukdomen (rezi, brännande, klåda i urinröret), utseende efter urinering.
 • Purulent urladdning från urinröret innehåller slem, en stor andel leukocyter och utarmad epitel. De representerar en tjock, klibbig vätska med gul färg (ibland med en grön snett), som i stor utsträckning släpps ur urinröret. Ledsaget av patientens obehag och allmänna symtom på förgiftning. Sådan utmatning är ett tecken på uttalad inflammation i urinrörets väggar.

Orsaker: Vad är fel på hälsan

Purulent urladdning ur urinröret uppträder oftast i urologiskt bruk. De främsta orsakerna till deras utseende presenteras nedan.

gonorrhea

Denna gemensamma venerala sjukdom, vars orsakssamband är en patogen bakterie av arten Neisseria gonorrhoeae. Källan till infektionen är en sjuk person, och infektionen förekommer oftast med oskyddad sex. Inkubationsperioden, det vill säga tiden från infektion till utseendet av de första tecknen på sjukdomen, är 2-5 dagar.

Var uppmärksam! Termen "gonorré" översätts bokstavligen från latin som "semenootchenie". Riklig purulent urladdning från penis antika forskare ansåg felaktigt en läckande seminal vätska.

En typisk manifestation av gonorré är gonokock uretrit. Hos män har han följande symtom:

 • riklig och tät gul urladdning från urinvägskanalen av purulent natur, med en obehaglig putrefaktiv lukt;
 • klåda, smärta och brännande längs urinröret, intensifieras under och efter urinering.

Om gonoré själv kan betraktas som en obehaglig men helt ofarlig och väl behandlad infektion, är dess komplikationer extremt hälsofarliga. Ofta utvecklas de i avsaknad av snabb behandling av vård och kronisk inflammation. Hos män kan gonorralt uretrit vara komplicerat:

 • orcoepididymit - inflammation i testis och appendage
 • prostatit.

I sällsynta fall, personer med nedsatt immunitet utvecklar generalisering av infektion med gonokocker hudskador, stora lederna, lever, hjärtmuskeln och centrala nervsystemet.

chlamydia

Klamydia är en grupp av sjukdomar som orsakas av intracellulära parasiter - klamydia. Det huvudsakliga sättet att överföra STI är sexuellt, kontakt-hushållsinfektion (vid användning av vanliga hygienartiklar) är extremt sällsynt.

Bland symtom på sjukdomen hos män är:

 • mucopurulent, vitreusutsöndring av en klar eller vitaktig färg från urinröret;
 • brinner med urinering
 • ödem, rodnad i urinrörets yttre bländare
 • smärta i ljummen, bestrålning av nedre delen av ryggen, underlivet, analöppning;
 • Vanliga manifestationer av förgiftning - feber till subfebrila siffror, svaghet, slöhet, minskad effektivitet.

Efter några dagar, tillsammans med en klar klinisk bild, sjönk symtomen på klamydiae. Detta indikerar övergången av sjukdomen till en kronisk form och en ökad risk för komplikationer som prostatit, cystit och andra.

balanopostit

Balanoposthit är inflammationen i glanspenisen och förhudens inre yta. På grund av strukturens anatomiska egenskaper och det lilla antalet fartyg som matar detta anatomiska område, är det föremål för inflammatoriska förändringar mer än andra.

De omedelbara orsakerna till sjukdomsutvecklingen är:

 • ospecifik infektion - olika typer av bakterier, virus, svampar, mykoplasma etc.
 • dermatologiska problem - dermatit, psoriasis, lavplanus;
 • systemiska och autoimmuna störningar i diabetes mellitus, lupus, psoriasis;
 • mekanisk skada på förhudet när det bär snäva underkläder, långvarigt samlag
 • icke-iakttagande av reglerna för personlig hygien.

Kliniska tecken på balanopostit kan vara:

 • rikliga, purulenta vita eller gula insättningar på penisens huvud
 • klåda, brännande, skarp ömhet i penisens huvud
 • hyperemi och torrhet i förhuden, utseendet på det av irritation, fläckar, tuberkler och andra tecken på inflammation.

gardnerellez

Var uppmärksam! Under lång tid trodde man att bakteriell vaginos - en sjukdom som förknippas med dysbios slidan hos kvinnor, och företrädarna för den starka hälften av mänskligheten inte utvecklas. Senare visades det att orsaksmedlet kan orsaka män med urinrit med en specifik kurs.

I de flesta fall, Gardner, slår den manliga urinröret under samlag, inte leder till patologiska förändringar och säkert elimineras från kroppen inom 2-3 dagar. Men ibland "stanna" mikroorganismer i patientens urinrör, vilket orsakar en kronisk trög process som åtföljs av följande symtom:

 • neo-purulent urladdning av grönaktig färg;
 • klåda, brinnande med urinering.

prostatit

Det åtföljs av en patologisk urladdning från urinröret och prostatit - en vanlig sjukdom bland det starkare könet, vilket kännetecknas av en inflammatorisk lesion i prostatakörteln.

Utseendet av gulaktig urladdning indikerar oftast en kronisk form av sjukdomen, som inte behandlas eller behandlas felaktigt. Sådan prostatit är som regel kännetecknad av ett progressivt långsamt flöde, i vilken perioder av relativ välbefinnande ersätts av exacerbation, åtföljd av:

 • ökning av antalet patologiska utsläpp
 • intensiv smärta i perineum, utstrålande till sakrum, länd, testiklar, rektum;
 • svårighet och smärtsam urinering.

Ignorera dessa symtom förr eller senare leder till utvecklingen av infektionsinflammatoriska och andra komplikationer hos närliggande organ. De farligaste bland dem är orcoepidymit och infertilitet orsakad av det, adenom och prostatacancer.

Försena inte besök till läkaren

Varje vuxen man har redan studerat sin organism och känner till naturen, kvantiteten, färgen och lukten av fysiologisk urladdning ur urinröret. Eventuella avvikelser från dessa parametrar från den vanliga normen är ett tillfälle att rådgöra med en läkare.

Följande skyltar ska skydda dig:

 • Utseende av ljusfläckar på underkläderna.
 • Detektion av skorskor och uttorkad urladdning som täcker urinröret efter en sömn.
 • Droppar av pus med lätt tryck på urinröret.
 • Ökning av utsläpp efter konsumtion av akuta eller överdrivet salt mat, spritdrycker.

För att självständigt identifiera knappa urladdningar måste du undersöka den första delen av morgonurinen för purulenta flingor, blodproppar och andra patologiska föroreningar. För att göra detta, omedelbart efter uppvaknandet, släpp en liten mängd (50-60 ml) urin i ett klart glas och noggrant inspektera det i tillräckligt med ljus.

Problemen med diagnos och behandling av problem med genitourinary systemet hos män tillhandahålls av en urolog eller en venereolog. Standardplanen för undersökning av patienter med purulent urladdning ur urinröret innefattar:

 • Samling av klagomål och anamnese. Berätta för läkaren om hur länge du har märkt dig i din purulenta urladdning, förbinder du med något deras utseende. Glöm inte att berätta för läkaren om andra klagomål som stör dig för tillfället. Påminn om, om det fanns på dig oskyddade sexuella kontakter eller andra möjliga riskfaktorer för infektion IPPP nyligen.
 • Inspektion av penis (med särskild uppmärksamhet på huvudet), den yttre öppningen av urinröret och perineum, då teknikern kan identifiera eventuella skador i huden och slemhinnorna i penis, rodnad, utslag och andra symtom på smittsamma och inflammatoriska sjukdomar.
 • Palpation av lymfkörtlar. Många inflammatoriska processer i urinröret åtföljs av lymfadenit - en ökning av perifera lymfkörtlar i ljummen, åtföljd av obehag eller smärta.
 • Finger rektal undersökning av prostata. Prostatit, som en av orsakerna till purulent urladdning, uppenbaras av detta organs ökning och ömhet.
 • Bakterioskopisk (mikroskopisk) och bakteriologisk (bakpossev) studie av sekret från urinröret. Det låter inte bara identifiera orsaksmedlet för infektionen, men också för att bestämma dess känslighet mot antibiotika, vilket i hög grad kommer att underlätta ytterligare behandling av sjukdomen.
 • Allmänna laboratorietester av urin och blod. Med sin hjälp bedömer en specialist kroppens allmänna tillstånd och identifierar en eventuell samtidig patologi.
 • Instrumenttest - ultraljud, cystoskopi, urografi etc. De används för att fastställa en noggrann diagnos och avslöja graden av störningar i de inre organen.

Principer för behandling av urininfektioner

Behandling av sjukdomar i samband med utseendet av purulent urladdning ur urinröret beror på orsakerna som orsakade det.

Empirisk (experimentell, ej bekräftad av data från laboratorietester), utnämning av antibiotika utövas endast vid allvarliga manifestationer av förgiftning - hög feber, frossa, asthenisk syndrom. Med urinrör av mild eller måttlig svårighetsgrad rekommenderas att vänta på resultaten av en bakteriologisk undersökning innan behandlingen påbörjas.

Till exempel är de läkemedel som är valbara för gonorré eller chlamydial uretrit

 • cefixim;
 • ciprofloxacin;
 • ofloxacin;
 • azitromycin;
 • Doxycyklin.

Vid behandling av kronisk prostatit är antibiotika från farmakologiska grupper av aminoglykosider, cefalosporiner och skyddade penicilliner oftast förskrivna. Beroende på det mikrobiella medlet som har blivit ett orsakssamband och egenskaperna hos sjukdomsförloppet kan behandlingsförloppet variera från flera dagar till 3-4 veckor.

Förutom antimikrobiella medel kommer snabbare kontroll av purulenta sekretioner att hjälpa till:

 • antispasmodik (Papaverin, No-Shpa), slappna av urinrörets smidiga muskler och främja dess sanitet;
 • NSAID (Ketonal, Paracetamol, Ibuprofen), som minskar aktiviteten av den inflammatoriska processen och eliminerar smärtsamma symtom;
 • medicinska / icke-medicinska immunmodulatorer som ökar kroppens motståndskraft mot infektiösa processer.

Eventuell urladdning från penis, som har blivit annorlunda än den vanliga i naturen, kvantitet, konsistens och färg, kräver en läkares samråd. Skammen och "tystnad" av problemet i detta fall är dåliga allierade. Tidig behandling som startat gör att du snabbt och effektivt klarar av sjukdomen och undviker utvecklingen av allvarliga komplikationer.

Utsläpp från urinröret hos män: orsaker och diagnos

Utsläpp från urinröret hos män är hemligheten hos preputialkörtlarna, som ligger under förhuden, på penisens huvud, samt separeras från urinröret.

Fysiologisk urladdning ur urinröret

Indikatorer för utsöndringsnormen som motsvarar arbetet hos organen i det urogenitala systemet:

 • Den fräscha smegmen från prepuce körtlarna framträder som ett vitt tjockt fett. Gradvis kan förvärva en grön eller gulaktig tinge;
 • urin - transparent, tät eller gulaktig färg. Praktiskt taget luktfri. Innehåller inte flingor och andra inklusioner;
 • ejakulera - har en gråhvit färg och en slemhinnehaltighet;
 • Prostatens hemlighet är en viskös konsistens, har en vitaktig nyans. Har en specifik lukt av spermin.

Dessa utsläpp indikerar människors hälsa och uppstår av följande skäl:

 1. Fysiologisk eller libidinal urinrör. I detta tillstånd är det klart urladdning under sexuell upphetsning på morgonen. Deras nummer beror direkt på graden av sexuell upphetsning. Viktigt!Isoleringar innehåller ett litet antal spermatozoer, därför finns det risk för att bli gravid om det finns utsläpp på partnerns sexuella organ.
 2. Smegma. När man observerar reglerna för personlig hygien, leder dessa utsläpp inte till olägenheter eftersom de lätt tvättas av med vatten. Om vi ​​försummar dessa regler, ackumuleras smegma under förhudets veck. I detta fall sönderdelas smörjmedlets proteindel och fettsyran oxideras. Massorna förvärvar en grön nyans och en obehaglig lukt framträder.
 3. Defecatorisk prostata. När det intra-abdominala trycket stiger uppkommer tydliga luktfria sekretioner. I vissa fall har de gråvit vener. Urladdningen har en viskös konsistens.
 4. Föroreningen. Spontan utsöndring av sperma. Vanligtvis observeras på morgonen. Visas hos ungdomar och vuxna män - med oregelbundet sexuellt liv.

Patologisk urladdning ur urinröret

Patologiskt skiljer sig från normala utsläpp enligt följande kriterier:

 • volym: för knappt eller rikligt;
 • genomskinlighet och färg: grumlig, kan vara vit, eller ha en gulaktig grön nyans;
 • föroreningar: klumpar av slem, blod och pus;
 • konsistens: klibbig och starkt tät, eller tvärtom flytande;
 • lukt: fiskig, skarp eller sur
 • periodisk utseende: episodisk eller permanent, beroende på tidpunkten på dagen;
 • i samband med sexuell upphetsning, urinering, drickande alkohol, kryddig och kryddig mat.

Utsläppens karaktär beror på sjukdoms orsakssamband, immunsystemets tillstånd, ledsjukdomar och inflammationens varaktighet och svårighetsgrad.

Alla utsläpp som inte är fysiologiska är ett symptom på uretrit eller inflammation hos andra könsorgan. Orsakerna till uritrit är uppdelade i smittsamma och icke-infektiösa.

infektiös i sin tur är indelade i specifika och icke-specifika:

 • Av specifika skäl ingår STD: er, såsom gonorré och trichomoniasis;
 • opportunistiska virus, bakterier och svampar är orsaken till ospecifik smittsam uretrit: klamydial, ureaplasma, mykoplasmal, herpetic, candida.

Icke-infektiösa orsaker:

 • trauma, smalning av urinröret;
 • allergier;
 • irritation med urinrörets kemikalier
 • skada på slemhinnan av mekanisk natur.

Viktigt! Orsaker till urinröret kan vara tumörer, STD, trauma, ospecifik inflammation i urogenitala organ, kirurgi och medicinsk manipulation.

När du byter täthet, kvantitet, utsläppskvalitet och utseende på en obehaglig lukt rekommenderas det att bli föremål för undersökning. Det är mycket svårt att korrekt känna igen en sjukdom med bara ett symptom.

Utsläpp från urinröret i samband med STD

 • Slemhinnor. Tuff, transparent, sticker ut i små mängder. Tilldelningar förekommer i kronisk chlamydia, liksom ureplas eller mykoplasmauritrit. I studien finns en måttlig mängd vita blodkroppar.
 • Muco-purulent. Genomskinlig vit markering. Visas med förvärring av klamydia, ureaplasmos och mykoplasmos. Med chlamydialinfektion samlas sekretionerna på penisens huvud i form av klibbning på huden.
 • Purulent. Sekretionerna är tjocka, klibbiga, har en otrevlig putrefaktiv lukt, gul eller grönaktig tings. I studien detekteras epitelceller från urinröret och en ökad nivå av leukocyter.

Vit urladdning ur urinröret

Sådana anslag kan uppstå av flera anledningar. Först och främst är det nödvändigt att utesluta candidiasis, som åtföljs av följande symtom:

 • inom könsorganets huvud finns en otrevlig lukt av jäst eller surt bröd;
 • Penisens huvud är täckt med vitaktig blomma;
 • I perineum och penis finns det ont, brännande och klåda;
 • vit urladdning visas när du urinerar och utan den;
 • På den inre ytan av förhuden och penisens huvud uppträder rödaktiga fläckar;
 • Under samverkan förekommer smärta och obehag i huvudet och förhudet.

Förutom candidiasis kan orsaken till vit urladdning vara klamydia, ureaplasmos eller mykoplasmos, liksom inflammation i prostata, som åtföljs av sådana symtom:

 • intermittent och svår urinering;
 • minskad libido, erektil dysfunktion, snabb utlösning;
 • brinner i urinröret och perineum;
 • frekvent uppmaning att urinera.

Viktigt! Running prostatit kan orsaka infertilitet.

Genomskinlig urladdning ur urinröret

Orsaken till transparenta slemhinnor kan bli kronisk chlamydial eller ureaplasmisk uretrit. När exacerbationen av urladdningen blir en grön eller gulaktig snitt.

Gul urladdning från urinröret

Orsaken till sådana utsöndringar är venerala sjukdomar:

 • trikomonasinfektion. Förutom de gula sekretionerna upplever mannen att det brinner och smärta med urinering, obehag i perineum, känsla av tyngd i underlivet.
 • gonorrhea. Täta sekretioner observeras under dagen, har en obehaglig putrefaktiv lukt. Det åtföljs av smärta vid urinering.

Utsläpp från urinröret med lukt

 • Bristande hygien. Orsaken till en obehaglig lukt av penis och perinealzonen kan vara att man inte respekterar personlig hygien.
 • Infektion. Oftast observeras utsläpp med lukt när urinröret påverkas av infektion. Täta utsöndringar observeras hela dagen, har en gul eller grön färg. Är ett symptom på gonorré uretrit. Acid lukt är närvarande med urogenital candidiasis. Lukten av fisk är inneboende i gardnerellez. Även urladdning med en obehaglig lukt uppträder med balanit eller balanopostit.

Utsläpp från urinröret med blod

 • Infektion. Orsaken till urladdning med blodblandning kan bli smitta i urinröret. Karakteristisk för candida, trichomoniasis eller gonorré uretrit. Mängden blod beror på intensiteten av inflammationen.
 • Medicinsk manipulation. Orsaken till sådana utsöndringar är urinrörsättning under medicinska förfaranden.
 • Passage av sand, betong. När du passerar genom urinröret med sand eller betong kan det leda till urladdning med blod. En fast yta av mikroliter kan skada väggarnas och slemhinnorna i kärlen och orsaka blödning.
 • Glomerulonefrit.
 • Maligna tumörer. Utseendet av blodig urladdning är ett av symptomen på maligna tumörer i det urogenitala systemet. Samtidigt blir blodet mörkt eller brunt, och blodproppar kan bildas.

Metoder för undersökning för patologisk urladdning ur urinröret

 1. Inspektion av penis och perineum. Syftet med undersökningen är att identifiera deformiteter eller skador på penis, liksom tecken på utslag, urladdning och inflammation.
 2. Palpation och bedömning av inguinal lymfkörtlar. Varma eller kalla omgivande vävnader, storlek, mjuka eller täta, storlekar, oavsett om de är mobila eller lödda på huden.
 3. Fingerundersökning av prostata. Gör det möjligt att skaffa utsöndringar för mikroskopisk undersökning.
 4. Smuts för sådd och mikroskopi, PCR.
 5. Ultraljud av njurarna, blåsan och prostata.
 6. Allmänt blodprov. Blod för socker. En djupgående analys av urin.
 7. Urografi och CT.

Med starka sekret ordineras mannen bredspektrum antibiotika redan innan resultaten erhålls. Med riklig blodig urladdning rekommenderas sjukhusvistelse och akuta åtgärder vidtas för att stoppa blodet.

Utsläpp från urinröret är bara ett av symptomen på sjukdomsärvaren. Självadministration av läkemedel för behandling är oacceptabelt.

Radevich Igor Tadeushevich, en sexuellt patologisk andrologist av 1: a kategorin

2 832 visningar totalt, 2 visningar idag