Huvud
Förebyggande

Pus på penis

Pus på penis är ett patologiskt fenomen. Eventuella purulenta formationer på penisens kropp och urladdning ur urinröret är ett tecken på inflammation.

Pus på penis kan innehålla pustulära utbrott eller utsöndras ur urinröret. Ibland är det följt av inflammation på penis.

Pustulära utbrott, som liknar finnar eller akne, kan uppstå som ett resultat av inflammation i talgkörtlarna.

Sebaceous körtlar är en nödvändig och normal utbildning. I en frisk form av dessa körtlar kan se ut vita finnar eller utslag, som ligger i ett stort antal på den del av penis, vilket är närmare basen. Inflammation i de flesta fall beror på dålig hygien. Behandling av inflammerade talgkörtlar kan utföras hemma. Flera gånger om dagen för att tvätta könsorganen med varmt vatten och tvål och inflammerade körtlar med jod eller zelenka.

Tyvärr är orsakerna till purulent urladdning vanligtvis allvarligare och farligare. Purulent sekretion från urinröret är ett tecken på sjukdomar såsom gonorré, balanopostit, uretrit, och andra.

Gonorré oftast drabbar organ i urogenitala systemet, ändtarm, slemhinnorna i ögon, mun och svalg. Andra organs nederlag är också möjligt: ​​hjärtat, lederna och andra organ. Vanligen förekommer purulent eller mukopurulent urladdning 3-5 dagar efter infektion med gonorré. Utsläpp sker spontant eller med tryck. Vid urinering, klåda, brännande, brännande och andra smärtsamma förnimmelser förekommer. Vid första tecken på gonorré är det extremt viktigt att konsultera en läkare. Gonorré hos män kan leda till infertilitet.

Balanoposthit är inflammationen i glanspenisen. Purulent urladdning är ett av symptomen på denna sjukdom. Även för balanopostit kännetecknas av följande symtom: rodnad och svullnad av ollonet, sveda och klåda i området, den smärtsamma känslan och svårigheter att häll huvudet från förhuden blir huvudet huden torr och inflammerad, kan visas utslag, hardhealed sprickor och skrubbsår. Symtom på balanoposthit måste också undersökas av en läkare. Running balanoposthit kan främja utvecklingen av penisens gangre.

Uretrit är en sjukdom i det genitourära systemet. Symptom kan innefatta smärta, stickande och brännande under urinering, purulent slem flytningar från urinröret med en obehaglig lukt. I vissa fall sker inte utskiljning, bara smärtsam urinering. Läs bara om de röda fläckarna på penis.

Purulent urladdning från penis som ett tecken på sjukdomen hos den manliga sexuella sfären

Varje man kan möta en sjukdom som utvecklas i genitourinary systemet. Det kan vara som plågor som överförs av intimitet och sjukdomar som utvecklas av andra skäl.

Ett sådant symptom, som en pus som kommer ut ur en medlem, borde bli en "klocka", eftersom detta fenomen inte uppträder helt enkelt, och om det observeras är det nödvändigt att ta reda på vad det är villkorat och hur man hanterar dem.

Ångest Symptom

Normalt släpps flera sorter av vätskor från manens sexuella organ, som inte är patologiska.

En man som bryr sig om sin hälsa bör övervaka beskaffenheten av urladdningen från penis, för att inte missa det ögonblick när det är nödvändigt att omedelbart ringa till en läkare om han är överkörd av någon sjukdom, och han kommer behöva medicinsk hjälp.

Till normalt ingår sådana typer av urladdning från penis:

 • Libidinalt urinrör, som också kallas fysiologiskt. Denna vätska är en hemlighet som utsöndras av manliga sexuella organ under sexuell upphetsning av urinkörtlarna. Mängden urinutsöndring kan vara annorlunda beroende på människans individuella egenskaper, men om den har blivit annorlunda än den vanliga volymen, har förändrat karaktären, måste du vara uppmärksam på den;
 • Smegma. Dessa sekret är en hemlighet av glanspenisen och körtlarna i förhuden. Om tidig hygien inte utförs, ackumuleras smegma på förhudets slöja, så att inflammation kan utvecklas.
 • Cum. Det här är den typ av excreta som följer med orgasm när en man slutar samlag.

Utsläpp från penis kan också vara patologisk, till exempel purulent. De kan vara en följd av inflammatoriska processer, sexuellt överförbara sjukdomar, cancer, trauma.

Pus kan vara av olika färger (vitaktig, gul, gulgrön), med blodiga inneslutningar och utan dem. Konsistensen av sekret kan också vara annorlunda - klibbig tjock, viskös, med slem, etc.

Om du märker att du har en patologisk urladdning, särskilt pus, måste du omedelbart kontakta en läkare, eftersom detta tecken är alarmerande och sjukdomen som åtföljer den kan orsaka allvarliga konsekvenser.

Orsaker till problemet

Utseendet av pus är ofta resultatet av sådana sjukdomar:

 • Ureaplasmosis. Sjukdomen orsakas av ureaplasmabakterier, som påverkar släktorganens slemhinnor, och de kan smittas av sexuell kontakt. I vardagen är det nästan omöjligt att "fånga" dessa bakterier, men mamman kan ge patogenen till barnet under födseln.
 • Trichomoniasis. Sjukdomens orsaksmedel är Trichomonas, som överförs från kvinnan till mannen under samlag. Detta är en av de vanligaste venerala sjukdomarna. Mindre ofta kan du smittas i vardagen, men bara om du använder en handduk, som användes av bäraren av orsakssjukdomen för sjukdomen.
 • Chlamydia. Sjukvårdens provokatör är klamydia, och infektion förekommer också med intimitet. Sjukdom är en av de vanligaste av de där urladdningen uppträder på penis, pus;
 • Mykoplasmos. Utsöndringarna i detta fall har en effekt huvudsakligen på morgonen. Det finns många arter av denna patogen, och flera däggdjur kan direkt påverka slimhinnorna i urinväggen och penis. Infektera mykoplasma - mikroorganismer som framkallar sjukdomstillväxten, kan du med intimitet. Dessutom kan de överföras från mor till barn under födseln.
 • Gonorré. Denna sjukdom klassificeras som en klassisk venerisk sjukdom. Infektera gonokocker - en provokatör av sjukdomen - med sexuell kontakt. Undantaget är dock inte oral, analsex. Med gonoré är purulent urladdning ganska riklig, de har en gulvitt eller grönaktig tinge;
 • Balanopostit. Denna sjukdom, åtföljd av inflammation i förhuden, penisens huvud. Oftast är orsaken till att det uppstår en överensstämmelse med hygienreglerna. Att provocera en balanoposthit kan och vissa sjukdomar hos en organism, i synnerhet en allergi, en diabetes. Ångan förvärrar signifikant livskvaliteten hos en man, påverkar den sexuella funktionen och i avsaknad av behandling kan omvandlas till en gangren;
 • Candidiasis. Denna sjukdom har ett svamp ursprung och det kan också infekteras sexuellt.

I allmänhet åtföljs alla dessa plågor av smärtsamma känslor, klåda, sticklingar i penis.

Sådana sjukdomar som klamydia, trichomoniasis, framkallar en specifik uretrit. Kokkovye-bakterier, inklusive gonorré, orsakar ospecifik urinritning. Allergi, kemiska brännskador, trauma - orsakerna till icke-infektiös uretrit, där även utseendet av purulent urladdning från penis.

Dessa är de vanligaste orsakerna till att pus utsöndras från penis, och alla dessa sjukdomar kräver omedelbar eliminering omedelbart efter upptäckt.

behandling

Om du märker patologisk urladdning, ska du omedelbart kontakta en läkare. Det första steget i behandlingen är en undersökning som identifierar orsakssambandet till sjukdomen, identifierar själva sjukdomen. Först därefter kommer läkaren att ordinera en kurs av läkemedel, förfaranden. Om en balanoposthit diagnostiseras i försummad form utesluts inte utnämningen av en operation med hjälp av vilken pus avlägsnas.

En av de åtgärder som måste följas vid behandlingen är strikt överensstämmelse med personhygienns regler, och detta gäller kampen mot någon av de plågor som pus bildas i penis. Flera gånger om dagen ska du tvätta den med tvål och renat vatten.

Beroende på orsakssambandet hos sjukdomen, föreskrivs antivirala, antifungala eller antibakteriella läkemedel.

"Ornidazole"

Det är ett antiprotozoal läkemedel, tillgängligt i form av tabletter och har en antibakteriell effekt. Läkemedlet används för att behandla sjukdomar som orsakas av olika typer av infektioner, inklusive trichomoniasis. Den aktiva komponenten av läkemedlet är ornidazol och hjälpämnena är natriumlaurylsulfat, kalciumstearat, kolloidal kiseldioxid, povidon, mikrokristallin cellulosa, laktosmonohydrat.

Använd drogen efter att ha ätit en måltid i en mängd av 1 tablett vid en frekvens av två gånger per dag. Behandling i närvaro av pus, allokerad från penis, med hjälp av "Ornidazol" bör utövas i 5 dagar, men läkaren kan justera tidpunkten, frekvensen och varaktigheten av medicinen. Kontraindikation för användning av läkemedel är känslighet för dess komponenter.

Försiktighet vid behandling av läkemedlet bör manifesteras i sjukdomar i centrala nervsystemet, alkoholberoende, leversjukdom;

"Mikoket"

Läkemedlet tillhör gruppen antifungala läkemedel, och dess aktiva komponent är ketokonazol. Hjälpkomponenter av läkemedlet är bensrolatum, glycerol, propylenglykol, metylparahydroxibensoat. Läkemedlet används för att behandla sjukdomar som orsakar utseende av purulent urladdning från penis, i synnerhet med candidiasis.

Läkemedlet används i form av salva externt. Det appliceras ojämnt på penis en eller två gånger per dag. Varaktigheten av behandlingen med läkemedlet är ca 2-3 veckor, om läkaren inte ger ytterligare rekommendationer beroende på återvinningens dynamik.

Kontraindicerat vid användning av läkemedlet vid överkänslighet mot dess komponenter

"Tilorona"

Det är ett antiviralt läkemedel, vars huvudkomponent är substansen med samma namn. Läkemedlet används, även i form av tabletter, för behandling av klamydia, ospecifik urinritning.

Förteckningen över hjälpämnen av agensen innefattar kalciumstearat, mikrokristallin cellulosa, kiseldioxid, kopovidon.

På en dag appliceras 1-2 tabletter av ett läkemedel och läkemedlets varaktighet bestäms av läkaren beroende på patientens tillstånd. Med ökad känslighet för ingredienserna i tabletter kan de inte tas.

Läkemedlet är kombinerat med antibiotika, så det kan fungera som en av medicinerna för komplex terapi i kampen mot komplicerade fall av sjukdomen som orsakade purulent urladdning från penis.

förebyggande

Med tanke på vad orsakerna till fenomenet kan vara kan du skydda dig själv om du utför sådana åtgärder:

 • Noggrann överensstämmelse med reglerna för personlig hygien. Det omfattar inte bara tidig rengöring av könsorganen utan även användningen av endast egna handdukar, linne och hygienprodukter.
 • Skydd mot olika typer av infektioner med barriärmedel (kondomer). Först och främst handlar det om kontakter, inte med en permanent partner.
 • Tidigt svar på symptom på sjukdomar i det genitourära systemet.

Börja inte med behandlingen själv, för med detta tillvägagångssätt kommer du inte att kunna bestämma orsaken till fenomenet och välja mediciner som är effektiva för ditt fall.

Vad händer om en furunkel dyker upp på penis?

Furuncle eller koka, som de kallas sådana sår i folket, kan dyka upp på olika delar av kroppen. En sådan abscess ger mycket smärtsamt obehag, men om han uppträdde på en så ömtålig plats som en penis kan detta på allvar påverka människans livskvalitet och hans sexuella relationer.

Skumrot på penis

Furuncle på penis är en akut inflammation i bindväv och hårfollikel, som har en purulent karaktär och uppstår mot bakgrunden av aktiviteten hos vita eller gyllene stafylokocker. Det ser ut som en smärtsam nodulös röd, ibland fylld med purulenta massor. Ibland kan det överföras sexuellt, ofta i ungdomar, även om det är vanligt hos män i alla åldrar.

Enligt klassificeringen av sjukdomar har sådana sår en kod - L02.8. Vanligtvis med pälsar på någon del av kroppen, kan patienterna fria att söka på specialister, men om abscessen har hoppat ut på könsorganen, springer mannen inte till en specialist med ett sådant ömtåligt problem och försöker lösa det på egen hand. Men läkare rekommenderar starkt att de kontaktas när det finns någon abscess i könsorganet.

Varför finns det en abscess

Furuncle kan förekomma både på ett perfekt hälsosamt område av könsorganens hud och på den drabbade stafyloderma. Den främsta provokatorn av furunkelbildning är staphylococcus aureus och vit. Men det finns många andra faktorer som orsakar utseendet på sådana abscesser på penis, särskilt på penisens huvud.

Alla anledningar är indelade i interna och externa:

 • Interna faktorer är patologiskt låg immunförsvar, uttömning av kroppen, gastrointestinala och metaboliska patologier, hypovitaminos eller neuro-systemiska störningar och störningar. Dessutom kan de interna faktorerna omfatta frekvent hypotermi och alkoholberoende, försummelse av personlig och intim hygien. Kokar börjar vanligtvis stör patienten under lågsäsongen, när immunsystemet minskar och kroppen inte har tid att anpassa sig till klimatförändringen.
 • Externa faktorer inkluderar mindre traumatiska skador genom vilka ett infektiöst medel kan komma in. Till sådana mikrotraumor resulterar friktion av för nära linne eller rakning av en intim zon. Sekundär penetration av stafylokocker inträffar, och sedan deras omvandling till en patologisk art. Bidra också till utvecklingen av abscess på de penismekaniska hudskadorna under kamning, neurodermatos eller eksem, skabb, etc.

form

Furuncles kommer i flera former:

 • Singel - visas i en enda kopia var sjätte månad eller ett år;
 • Återkommande singel - sådan abscess uppträder ofta, flera veckor efter läkning av den föregående;
 • Furunkulos - med denna form på penisen bildas vita sår i stort antal.

Ser ut som

Symtom på en furunkel beror på vilket utvecklingsstadium det är.

Det finns tre utvecklingsstadier av abscessen:

 1. I det första steget utvecklar abscessen, runt follikeln bildar en liten boll av ljusa röda nyanser, svårt att röra vid. Först ger han inte något obehag, men snart börjar han klia och tippa.
 2. I det andra steget, som inträffar några dagar efter utseendet på den röda fasta bollen, börjar abscessen att växa aktivt, suppuration bildas. Redan för ett par dagar växer det till några centimeter. Mannen känner en stark ömhet, i abscessen är stången aktivt formad och formen ändras till en konisk form. Bildandet av infiltratet orsakar hypertermiska reaktioner och förgiftningssymtom, utvecklar en uttalad svaghet.
 3. I tredje etappen växer bildningen ännu starkare, får en purulent infiltrera, fortsätter suppuration, som åtföljs av outhärdlig smärta i könsorganet. Till dess att kokpunktens innehåll har trängt in i blodomloppet är det nödvändigt att öppna det snabbt.

Även efter att koka öppnats snabbt kommer lindring av tillståndet, svullnad från penis sänker sig, inom en dag försvinner de viktigaste symtomen. I allmänhet är längden på abscessens livscykel inte längre än 10 dagar. För att undvika hypertermi är det nödvändigt att noggrant rengöra såret från purulenta massor och en nekrotisk stam under autopsi.

Foto av en furuncle på penis

diagnostik

Diagnostiska åtgärder vid bildandet av furuncle på penis sker vanligtvis inte, men om det finns flera furunkulos öppnas en av abcesserna och för mikroskopisk och bakteriologisk undersökning av dess innehåll.

I det purulenta innehållet i furuncle är patogena mikroorganismer närvarande. Bacillus utförs för att bestämma exakt typ av bakterier och att välja de mest effektiva antibiotika.

behandling

Hur man spenderar koka beror på utvecklingsstadiet. I allmänhet är terapin medicinerad eller kirurgisk. Ofta händer det att en man som upptäcker en koka försöker öppna den själv, vilket inte kan göras strikt, eftersom det är möjligt att förvärra situationen genom ytterligare infektion.

Det är därför för diagnostik och behandling det är nödvändigt att endast söka en specialist, vilket garanterar en snabb återhämtning. Om det är aktuellt att fortsätta med adekvat läkemedelsbehandling, kan kirurgi undvikas.

terapeutisk

Konservativ terapi väljs vanligtvis vid initiala utvecklingsstadier av abscessen:

 • På det drabbade området måste du applicera antiseptiska salvor som Itiolova. Den bedövar, ger antiinflammatorisk och bakteriedödande verkan. Applicera salva bör vara ett tjockt lager och täck sedan med en bomullsskiva. På dagen är det nödvändigt att göra 3-4 sådana förfaranden. När det finns en öppning av abscessen, stoppas Ithiol salva.
 • Efter köldens genombrott börjar antibiotikabehandling, men i förväg är det nödvändigt att behandla det skadade området behandlat med antiseptiska lösningar - Miramistin eller klorhexidin.
 • Efter antiseptisk behandling för att förhindra penetrering av patogena mikroorganismer i subkutan vävnad, används salvor med antibiotika som Levomecol, Oflokaina eller Tetracyclin salva.
 • Innan all pus, rod och nekrotisk kork kommer ut helt, måste du skölja såret med ovanstående antiseptika före varje applicering av salva. Skölj sedan såret utan någon salva så att den är täckt med en tät skorpa.

kirurgi

Om kokan är för stor, ges patienten lokalbedövning med lidokaininjektioner eller Emla-kräm, och sedan utför läkaren ett abscessinsnitt. Alla pus kommer ut genom den dissekerade huden, sedan injiceras en furacilinlösning i såret, vilket rensar abscesskanalen. För det efterföljande utflödet av patogen vätska införs ett tunt gummiband i såret. När utloppet av urladdningen stoppas avlägsnas flagellen och såret sutureras.

komplikationer

Även från ett så litet problem som en abscess på penis kan det finnas väldigt allvarliga komplikationer. Ibland uppstår bildandet av ett furuncle utan purulenta och nekrotiska processer. Om koka inte börjar behandlas i tid, kan det omvandlas till en abscess eller en flegmonisk koka. Denna typ av abscess är en purulent inflammation i vävnaderna i den subkutana vävnaden, utvecklas med penetrering av stafylokocker i follikelns mun. Phlegmonous abscess åtföljs av svår smärta, illamående, kan orsaka förändringar i blod och anfall.

Liknande komplikationer utvecklas mot bakgrund av att använda felbehandlingsteknik. En mycket allvarlig komplikation är metastasering av abscessen i lever- eller njurvävnaderna. Om koka ligger för nära lymfkörtlarna kan det prova en sjukdom som lymfitit eller lymfadenit.

Vanligtvis förekommer endast enstaka furunklar, ibland återkommande, på penis, så patienterna bör inte vara rädda för furunkulos av denna lokalisering. Och komplikationerna, enligt statistiken, härrör från försök till självbehandling av abcessen på penis och för sent behandling till en specialist.
På videon om orsakerna och behandlingen av abcesser på penis:

Purulent pimple på penis

Acne på penis (vit, röd, purulent): orsaker och behandling

Män upplever en rimlig rädsla och upptäcker att en finnverk dykt upp på penis. Samtidigt med denna obehagliga upptäckt är det ofta ett brott mot erektion, hypertermi, generellt obehag och ömhet, förhindrande av normal hälsa och förverkligandet av sexuellt liv. För att bestämma graden av utslag och börja behandla tidigt, behöver du se en läkare: experten kommer att förklara i detalj vad man ska göra om en medlem har akne av en sort eller annan.

Varför visas finnar på penis?

Specialisten kommer att planera ett terapeutiskt tillvägagångssätt först efter att diagnosen har utförts, vilket gör det möjligt att bestämma varför penis är på penis och hur farligt detta tillstånd är. Vid undersökningsskedet bestäms också vilken specialist som ska utföra behandlingen, om det behövs.

Acne på penis: orsaker

De främsta orsakerna till dessa eller andra typer av akne på penis är:

• Otillräcklig intim hygien.
• Underkylning.
• Förekomst av urogenitala infektioner av latent flöde.
Illiterat depilation av den intima zonen.
• Hyperhidros.
• Användning av geler och tvålar med stort innehåll av konstgjorda substitut, smaker, syntetiska ämnen.

Bidragande faktorer gynnar förekomsten av diabetes, fetma, och bär låg kvalitet underkläder från icke-naturliga tyger, vilka är berövade möjligheten att huden kan andas utan att ackumulera svett.

Typer av akne på penis

Inflammatoriska element som täcker penis eller området runt det klassificeras av storlek, färg, ursprungsprung, förekomsten av åtföljande symtom, skadorna och nivån av upplevd fara för patientens hälsa.

1. Vita finnar på penis i de flesta fall säkra. De är en typ av akne och behöver inte terapi. Utsläppen indikerar bristande överensstämmelse med personliga hygienregler och elimineras på egen hand så snart patienten börjar hålla kroppen ren.

2. Vattnig akne På penis indikerar förekomsten av genital herpes hos män. Infektion kan inte nödvändigtvis överföras sexuellt - i vissa kliniska fall är patologi resultatet av hypotermi, långvarig exponering för stressiga tillstånd och en minskning av kroppens skyddande egenskaper.

3. När röd pimple på penis dök upp på bakgrund av klåda i underlivet kanalen, och patienten åtföljs av feber, urinvägar och tunga cheesy flytningar från urinröret - sannolikheten för veneriska infektioner.

4. Flera finnar på huvudet på en penis kan indikera irritation från latex, från vilken en kondom görs; förändrar medel mot preventivmedel, normaliserar patienten sitt hälsotillstånd.

5. Vit färg och viskös konsistens. samlas in under förhuden och runt huvudet, i samband med uttalad akne på penis efter kön, indikerar ofta nederlaget för en svampinfektion. Candidiasis (tröst) hos män kan överföras under oskyddad sexuell kontakt från en partner om hon har tröst eller dysbios. Huvudets slemhölje kommer att se ut stramt, överdriven; när du försöker exponera det märker du ömhet. Multipla sprickor bildas på förhuden av patienten som drabbas av candidiasis.

Det finns också inflammatoriska element av pustulär karaktär - ett tecken på ingroppat skönhetshår: sättet att eliminera oönskat skydd bör ses över. Det kan bli nödvändigt att byta rakningsmaskin eller en rakningsprodukter.

Den kliniska bilden är röd, vit, purulent, vattnig, liten eller stor pimple på penis

Symptomkomplexet som följer med ett visst kliniskt fall varierar i intensitet, med särdrag.

Om till exempel, efter 2-3 månader efter oskyddad samlag, blir den röda stora pimpleen på penis ett uttalat sår, och då - med en hård chancre - handlar det om syfilis. Samtidigt kommer patienten att märka en ökning av lymfkörtlar, svaghet, värkande leder, massiv alopeci. Sjukdomen kan enkelt differentieras om den ges rätt tidpunkt, och inte vid försummelsens skede - när den analvägen, ljummen, palmens yta är foten involverad i den patologiska processen.

Små bubbelutslag av röd färg - åtföljs inte av feber eller smärta utan orsakar klåda. Detta är en irritation på grund av hyperhidros.
Furuncle kan lokaliseras till pubic regionen eller direkt till penis (utan att påverka slemhöljet). Att klämma ut en abscess är strängt förbjuden - det kan bli orsaken till en infektion och till och med ett dödligt utfall. Mognadsprocessen åtföljs av svullnad, ömhet, rodnad, feber till höga figurer, en pimple på penis kliarna. Ofta behöver ett patologiskt fenomen inte ingripa, öppnar sig själv och utbrott de purulenta massorna utåt.

Condylomer och vårtor som täcker penisens hud är inte föremål för konservativ behandling. Sådana neoplasmer exciseras genom kirurgisk ingrepp. Pekade kondylom har en obehaglig tendens att växa - förutom generellt obehag och destabilisering av sexlivet verkar mannen som bärare och även distributören av detta virus. Sjukdomen är inte åtföljd av någon manifestation, vad är risken. Det enda symptomet är bildandet av åsliknande utväxlingar runt huvudet på penis. Observation av en sådan klinisk bild och blir ett tillfälle att ringa till en läkare.

Vad ska man göra om man på en peniskorg

Utnämna vissa metoder, förklara hur man behandlar akne på en penis, bara en specialist - i det här fallet - urologen. Om skylten åtföljs av klåda, kraftig urladdning med en obehaglig lukt eller irritation i slemhinnor - fördröjning söker opraktiskt: kör sjukdom, inte behöver räkna med ett snabbt tillfrisknande.

Kategoriskt är det kontraindicerat att bryta mot det inflammatoriska elementets integritet: mannen som klämde på pimple på penis bör komma ihåg att ödemet inte kan undvikas. Men för att förhindra utvecklingen av bakteriell infektion bör inflammerad lapp behandlas med en antiseptisk lösning, alternativt 70% alkohol eller klorhexidin.

Det finns flera metoder för att bli av med finnar på penis: var och en av dem syftar till att hejda fenomenet för att förhindra förstörelse av ny, frisk vävnad. Den föredragna riktningen är läkemedelsterapi, men det finns ett brett utbud av traditionella läkemedel som har en positiv inverkan på slemhinnor och hud: bad, salvor, komprimerar. När det gäller relevansen och säkerheten vid användningen av dem bör du kontakta din läkare.

Behandling av akne på penis

För att behandla akne på penis är det nödvändigt med tanke på orsaken som orsakade sjukdomen:

1. För för akne inte har spridit sig, involverar i patologiska processen mer än frisk vävnad, bör appliceras på ytan med ett utslag fuktkräm, som har i sin sammansättning av vitaminer A och C. Detta kommer att förhindra uttorkning och torrhet i huden, avsevärt minska antalet blockerade porer. Du kan använda ett verktyg med havtornsolja.

2. Medel som innehåller salicylsyra, kommer att ha en effektiv effekt om det finns lokalisering av akne under penis och runt den. Du kan också använda en alkoholinfusion av kalendula för smörjning av akne på kroppen runt det intima organet. Inflammatoriska element som ligger på orgelns huvud, för att eliminera lite svårare på grund av den ökade känsligheten och sårbarheten hos denna zon. Det räcker att hålla det rent genom att genomföra hygieniska förfaranden, att inte applicera tvål, vilket är känt för dess torkningseffekt. Acne på penisens huvud kan tvättas med infusion av kamomill och behandlas med en vattenhaltig lösning av klorhexidin.

3. Män som har utvecklat en purulent pimple på penis, tills ögonblicket av avvisande av patologiska innehåll, bör undvika sexuell aktivitet. Detta kommer att rädda inflammerad zon från ytterligare irritation och som följd smärta om ett obehagligt fenomen uppstår under samlag. Det är lämpligt att fokusera på behandling, skjuta upp sexuell kontakt tills återhämtning. Antibakteriella salvor, till exempel sintomycin, används. Först tvättas finnorna med en svag lösning av kaliumpermanganat eller kamilleinfusion, och sedan appliceras salvan på slemhinnan i glanspenisen.

4. Negativ inslag av könsorganherpes är bristen på möjligheten till fullständig botemedel. Den planerade terapeutiska metoden syftar till att undertrycka uppenbara och dolda patologiska processer och upprätthålla smärtsyndromet. Den terapeutiska metoden innefattar förskrivning av antivirala läkemedel, liksom läkemedel som stärker kroppens immunsvar. Patienterna är kontraindicerade vid hypotermi och förkylning. För att uppnå ett bättre resultat rekommenderar venerologerna lokal användning av läkemedel som har antiviral effekt (till exempel acyklovirsalva).

5. Eliminering trihofitii - en fråga inte en dag. Sjukdom beskurna medicinska läkemedel som har antifungal aktivitet: ofta i form av en salva, som appliceras över utslag (klotrimazol, och mikozolon tridern). Behandling kräver systematisk, liksom begränsningar från intimitet under behandlingen.

6. Om finnar i botten av penis beror på en individuell intolerans mot personliga produkter, kommer läkaren att ordinera antihistaminmedicinering. Eftersom de har en hypnotisk effekt, ta mediciner bättre på kvällen, precis före sänggåendet. Till exempel: suprastin, tavegil eller cetrine (orsakar inte sömnighet).

7. För att eliminera irritation, bör det intima området tvättas med tjärsåpe (inte varmt!) Med vatten - det är känt för dess antiseptiska effekt. En fördelaktig egenskap är kamomill, kalendula och sträng: om du använder en kräm som innehåller extrakt från dessa växter blir huden mindre känslig för negativa effekter.

8. För att bli av med ökad utsöndring av svett (hyperhidros) är det möjligt på grund av högkvalitativ hygien i ljumsken och könsorganet. Effektiva metoder är jonoterapi, användning av en laser. Av de aktuella alternativen för lindring av hyperhidros - den injicerbara användningen av Botox.

9. Behandling av syfilis innefattar sjukhusvistelse. Dermatovenereologen utför diagnostik: ett kliniskt blodprov, ett smet från urinröret. En fysisk undersökning av det drabbade området utförs också. Ett blodprov kommer att identifiera anemi, leukocytos, i urinrörets sekret, en spirochete finns. Varaktigheten av behandlingen är mer än 3 månader. Specialisten utser penicillindroger och mediciner som stärker immuniteten. Under hela behandlingsperioden är det förbjudet att gå in i intimitet.
Utsvämningar som påverkar en människas intima zon kan störa erektil och reproduktiv funktion, särskilt om ursprunget till inflammatoriska element är en veneral infektion. Det är viktigt att konsultera en specialist med sådana hälsoproblem som ömhet i penis, klåda, fetid ansvarsfrihet, feber.

Författare läkare-urologen Khatuna Gabelia

Publiceringsdatum 02.24.2017

VIKTIGT! En effektiv lösning för sexuellt överförbara sjukdomar finns. Läs mer >> Papillom och prata om förekomsten av parasiter! Drick ett glas på en tom mage.

Pimples på penis: diagnos, orsaker till små bubblor och akne

Ofta behandlas urologer av män med olika typer av utbrott i intima platser. Acne på penis ger mannen så allvarliga olägenheter att de kan orsaka en paus i förhållandet med partnern. Utsläppen orsakar paniktankar, men i verkligheten är det inte alltid en indikator på en sexuellt överförbar sjukdom. Att veta om finnar är en fara, du behöver förstå deras sorter, vilket kommer att göras i den här artikeln.

Typer av utslag på penis

Liksom utslag i andra delar av kroppen varierar finnorna på penis i typ, massa, ömhet och närvaron av abscesser. I medicin klassificeras de på följande sätt:

 • Liten, frekvent akne, belägen i ljumskare eller vid könsorganets botten. Det medicinska namnet för dessa utslag är öppna komedoner. De bildas av det faktum att det är dags att fylla med fett;
 • Pimples på penis är vita, har ingen inflammation och orsakar inte smärta. Sådana hudutslag kallas komedoner, de bildas även när körtlarna är igensatta, men fettet ligger under huden, så det kommer inte i kontakt med luften och har en gulaktig snarare än en svart färg.

Två av dessa typer av utslag kallas primärt. Innan de blir inflammerade orsakar de inte obehag. Men akne eller vit acne kan växa i storlek, vilket resulterar i en stor abscess. Pimples kan bryta igenom om 3-5 dagar, eller du måste kontakta en kirurg för hans obduktion.

Det är förbjudet att klämma ut abscesser på egen hand eftersom detta kan leda till infektion av blod eller infektion i hälsosam vävnad, och sådana komplikationer blir svårare att hantera.

Förutom de primära utbrotten på penisens hud kan andra också förekomma som indikerar sjukdomens närvaro:

 • Spetsade finnar på huvudet av penis ljusrosa eller röd färg är ett tecken på papillomovirus. Ett karaktäristiskt drag hos sådana utslag är att de ackumulerar runt huvudet;
 • Utsvämningar, som är närvarande på huvudet av medlemmen ostmassa urladdning, kallad tröst. Sådana finnar verkar under inverkan av en svamp mikroorganisma;
 • Bubblande utslag med en klar vätska inuti indikerar förekomsten av genital herpes i kroppen;
 • Liten prishchiki på penis, åtföljd av en stark torr hud. De kan vara färglösa eller ljusrosa. Sådan patologi är oftast psoriasis och atropisk dermatit;
 • Enkla stora finnar är ett tecken på trichofathia - en svampinfektion. Det kan utvecklas med fetma, överdriven svettning, och inte följa reglerna för personlig hygien.
 • Att inte passera erosioner och sår kräver särskild uppmärksamhet, eftersom de kan vara störst symptom - förekomst av cancer;
 • Små kullar på penis och i skrotan kan vara resultatet av pubic lice;
 • Små finnar, som ofta kliar, är ett tecken på infektion av scabies;
 • Små rosa utväxter som vänder sig till sår med glitter, längs kanterna som täta kanter sticker ut, indikerar syfilis. De kan förekomma 3 månader efter infektionstiden. Om de inte behandlas, kommer de att passera sig själva, men syfilis kommer att utvecklas. Senare blir antalet utslag större, sår uppträder.

Om du har alla ovanstående onormala utslag i intima ställen, behöver du konsultera en urolog.

Orsakerna till primära och sekundära patologiska formationer på penis

Primär finnar som inte har samband med infektioner förekommer av olika anledningar: det kan finnas en överträdelse i kroppen själv eller det kan finnas utmanande provokationsfaktorer:

 • Intolerans mot badning;
 • Allergi mot syntet och latex;
 • För sällsynt eller tvärtom, för ofta badande;
 • Förekomsten av små sår som uppstår vid gnidning eller irriterande av huden där infektionen börjar utvecklas.
 • Fel i hormonsystemet och i drift av vissa inre organ, till exempel bukspottkörteln eller tarmen;
 • Minska kroppens skyddsfunktion, förknippad med stress, undernäring, förekomsten av kroniska sjukdomar.

Utsläpp som härrör från en smittsam sjukdom överförs genom sexuell kontakt: dessa inkluderar tröst, syfilis och könsorganherpes.

Skabb, lösslucka och papillomovirus överförs inte alltid sexuellt, de kan smittas av kontakt med en infekterad yta, till exempel i ett bad eller en offentlig toalett.

Psoriasis och atropisk dermatit är inre sjukdomar, de kan inte infekteras från en sjuk person.

Om det finns bubbla, rosa eller röda finnar på huvudet på penis eller i ljummen, bör du konsultera en specialist, för även vid första ögonkastet kan en säker akne i försummade tillstånd utvecklas till en allvarlig patologi.

Diagnos av akne på penis

För att fastställa orsakerna till utseendet av patologiska utslag på hanorganet är det nödvändigt att genomföra ett antal kliniska undersökningar:

 • Kontrollera blod och urin;
 • Gör skrapning;
 • Överlämna smuts från urinröret.

I sällsynta fall, när orsaken inte kan fastställas, kan ytterligare tester krävas. Om en urolog misstänker en onkologi utförs en pimplebiopsi.

Metoder för att behandla akne på intima platser

Beroende på orsakerna till akne används komplex terapi eller lokala droger:

 1. När hudsjukdomar, som uppträder av utbrott på penis, förskrivs för extern applicering.
 2. Om små pricklar på penis är en följd av funktionsfel i de inre organen, så är terapin syftad till att eliminera sjukdomen i sig och utslaget själv passerar redan.
 3. Med irritationer, kallade allergier, ordineras antihistaminer, en diet ordineras och det rekommenderas att hämta nya sängkläder.
 4. Om de röda finnorna på penisens huvud orsakas av venerala sjukdomar, kan antibiotika inte undvikas.
 5. Vid utveckling av trichofati och candidiasis utförs svampdödande terapi. Som regel används geler och salvor, men ibland krävs en kurs av immunostimulantia;
 6. Om den röda finnen på det födda orgelet är ett hudproblem - akne, är antiseptiska medel förskrivna för att lindra inflammation och rena huden och hormonella krämer för att normalisera körtlarna. Också föreskrivna antibakteriella läkemedel för att förstöra de patogena bakterierna.

Vid behandlingstiden borde en man inte dricka alkohol. Dessutom bör inställningen till näring omprövas, det är ofta nödvändigt att följa en diet och ta mycket vätskor.

Det är värt att komma ihåg att du inte kan använda andras recept, eftersom en annan person kan lida av en annan sjukdom som har liknande symtom. I det här fallet kan felbehandling orsaka komplikationer.

förebyggande

Att mannen inte stördes av prishchikov på huvudet av en penis och på grund av hans eller hennes grund, bör han observera följande förebyggande åtgärder:

 • Använd försiktigt aromatiserad tvål. Kvinnor passar inte heller kvinnligt medel för intim hygien. Det bästa alternativet är en antibakteriell tvål som inte har lukt.
 • Läkemedlets hud kan starkt påverkas av tvättens kvalitet. Den ska vara gjord av naturligt tyg, fritt urklipp. I detta fall bör tvätten bytas regelbundet.
 • Efter tung svettning måste du ta en dusch varje gång;
 • Det är nödvändigt att avstå från ett promiskuöst sexuellt liv;
 • Varje dag rekommenderas att man använder en fuktkräm med vitaminerna B5 och E eller sheasmör.
 • Var försiktig med att besöka offentliga platser där kontakt med huden på intima platser är möjligt.

En man bör komma ihåg att någon form av utslag på huden, och speciellt på intima platser, inte kan lämnas utan kontroll.

Det federala programmet mot impotens

Vad ska man göra om penis har akne

Akne på penis orsakar ofta behandling av män till läkaren.

Dessa utslag gör att man misstänker det värsta, en viss allvarlig infektionssjukdom, men i verkligheten är de ofta ganska ofarliga.

Låt oss försöka ta reda på när du ska larma och vad man ska göra om en man märkte finnar på könsorganen.

 • All information på webbplatsen är av informativa skäl och är INTE en vägledning till handling!
 • Du kan sätta PRECISE DIAGNOSEN bara doktorn!
 • Vi ber dig om att inte ta självmedicinering, men göra ett möte med en specialist !
 • Hälsa åt dig och dina nära och kära!

funktioner

Under akne förstår vi vanligtvis utslag i huden som liknar bultar.

De kan vara vitaktiga eller röda, hårda eller vattna.

Acne har inga gränser för sin fördelning på en persons hud, och området för de yttre könsorganen är inget undantag.

Acne på penis kan förekomma både vid basen och på könsorganets kropp och även på huvudet.

Foto: ett litet utslag på huvudet

 • Vanligtvis är det små saker, de kan vara större om de ligger närmare kroppens kroppsdel.
 • Dessutom täcker akne sällan sällan hela könsorganets hud, vanligen ett kluster av 3-5 stycken.

Utseendet på utbrott på penis indikerar tydligt orsaken till deras utseende, men det är inte förvånande att den uppträdande akne gör männen oroliga.

Vanligtvis sätter samråd med en läkare snabbt allt i ordning.

arter

Acne på penis kan vara röd (med tecken på inflammation) eller vit. Vita finnar kallas så på grund av det vita huvudet, som jämnar sig genom skiktet.

Vanligtvis är de säkra, men du bör noga titta på deras utseende.

Röd akne följs ofta av ytterligare symtom - klåda, brännande, ömhet.

Detta beror på en inflammatorisk process som börjar utvecklas i kanalen i talgkörtlarna eller de övre skikten i huden.

Inte alla är en hälsorisk, men de bör behandlas med all allvar.

 • Röda utslag i botten av penis verkar som en reaktion på överhettning eller nedsatt hygien. Det är nog att svettas svettigt och inte tvätta i tid så att sådana finnar pricker den pubic delen och penisens hud. De utgör inte ett hälsorisk, men hygien bör stärkas.
 • Stor röd pimple - koka - kan förekomma vid botten av penis eller till och med under huden. Det gör ont, kroppstemperaturen kan öka, och inguinal lymfkörtlar kan öka. Du bör genast se en läkare. eftersom i ett försummat tillstånd borttages sådana element kirurgiskt.
 • Andra röda utslag av olika typer (fläckar, vattna i form av sår, enskilda inflammerade element) är vanligtvis symtom på svamp- eller virusinfektioner. Så kan sexuellt överförbara sjukdomar manifestera sig. I detta fall krävs en läkare samråd.

Vit finnar på penis brukar inte vara en ursäkt för spänning.

De ser ut som små knutar av hudfärg eller lite lättare.

Foto: små vita utslag

 • De flesta av dem förekommer på grund av blockering av talgkörtlarna. I det här fallet täcker penisens hud med små tuberkulor. Ett sådant tillstånd orsakar inte någon obehag för en man, och finnar passerar med tiden, samtidigt som man behåller en tillräcklig renhetsgrad hos det sexuella organet.
 • På penisens hud kan det förekomma och sebaceous cystor. Anledningen till dem ligger också i blockering av talgkörtlarna, bara deras hemlighet ackumuleras i stort antal och blir täta. I detta fall har tuberkulet en gulaktig nyans. Dessa cyster ger inte obehag och är ofarliga. I sällsynta fall kan de bli inflammerade eller öka i storlek, då behöver du besöka en läkare.
 • Hos ungdomar kan vita utslag förekomma på glanspenisen under huden som täcker den. De uppstår under en period med våldsam hormonjustering och är förknippade med aktiv utveckling av körtlar, som i framtiden kommer att producera ett smörjmedel för huvudkronan. Ibland förblir dessa finnar för livet, men de stör inte den sexuella handlingen och orsakar inte några andra besvär.
 • Vit purulent finnar vid basen av håret talar om inflammation i follikeln. Detta kan uppstå på grund av hygien eller mekanisk hårborttagning.
 • Små täta tillväxter, som kan dyka upp på penisens huvud, kommer redan att vara en allvarlig anledning att ringa till en läkare. De har ett spetsigt toppunkt eller till och med några av dem. Således kan en sexuellt överförbar sjukdom manifestera sig - könsvårtor. De orsakar obehag under samlag och det är farligt att lämna dem obevakad.

Video: "Genital Herpes"

lokalisering

Finnar kan förekomma på penis i någon del av det.

Större ligger närmare basen, de brukar ha en liten storlek på huvudet.

På huden som täcker penis, finns det ett litet antal hårstrån, så det kan mycket väl visas fläckar av samma skäl som i andra delar av kroppen - en blockering av talgkörtlar, inflammation i hårsäcken.

I huvudet

Vita och röda finnar på penisens huvud kan förekomma med lika stor sannolikhet.

Men här borde de ägna särskild uppmärksamhet.

Och om den vita pimpleen under förhuden fortfarande kan vara säker, betyder det förmodligen ett allvarligt problem.

Elastiska tillväxter, spetsiga kondylomar, förekommer först och främst på penisens huvud, nära urinröret.

Utsvämningar på huvudet orsakar vanligtvis obehag, eftersom nervändarna här är mycket större än i den andra delen av penis. Detta är den vanliga orsaken till att männen vänder sig till en läkare.

Sår på penis: var kommer de ifrån och vad man ska göra med dem

En fruktansvärt obehaglig situation som en man kan möta beror på det faktum att sår på penis.

I vilken utsträckning denna defekt inte ser estetiskt tilltalande för den visuella sidan är det minsta problemet som bekymrar en man.

Sår i penis åtföljs av obehagliga känslor och skapar obehag, vilket väsentligt stör de normala livsaktiviteterna, såväl som direkt begränsa möjligheten till intimitet.

Det finns många orsaker till att ett sådant problem uppstår, och alla är exklusivt patologiska behandlingen kommer att kräva allvarlig behandling och kommer att ta en viss tid. I den här situationen är det viktigaste för en man att märka utseendet av sår, deras medföljande symtom och snarare se en läkare för snabbast möjliga start av behandlingen.

Sår i penis: tecken på sjukdom

Sedan sår på penis har alltid ett patologiskt ursprung, då de åtföljs av ett motsvarande tillstånd av kroppens sjukdom.

Förutom det faktum att en man upptäcker sår på penis, han noterar också utseende av klåda eller brännande, ömhet, urladdning av pus eller blod från sår, liksom symtom som är vanliga för sjukdomar som:

 • Minskad aptit;
 • Ökningar i temperatur, upp till feber;
 • Allmänt tillstånd av svaghet och trötthet;
 • sjukdomskänsla;
 • Karakteristisk smärta och "värk" i leder och muskler;
 • Allmänna förstorade lymfkörtlar i inguinalområdet;
 • Apati och nedgång i effektivitet.

Nedan ser du, hur ser sår på penis (bild bifogad). till innehållet ↑

diagnostik

I enlighet med vilken klinisk bild specialisten ska se väljer han de nödvändiga objekten i diagnosen. De vanligaste bland dem är:

 • Allmän analys av blod för detektering av inflammatoriska och andra processer;
 • Histologisk undersökning av vävnader som tas från ett sår;
 • HIV-testet, liksom Wasserman-reaktionen;
 • Mikroskopisk undersökning av innehållet i ulcerös defekt
 • Serologiska studier;
 • Lymfkörtelbiopsi i ljummen.
till innehållet ↑

Sår på penis: typer och utställningsställen

Sår på penis kan skilja sig åt i utseende, främst i storlek och djup av utvecklade defekter. Därför kan de delas in i liten, medelstor och stor sår, liksom ytlig och djup.

De kan uppstå på grund av penis, på bagage eller på huvudet och förhud. Vid vilket exakt huvudet på penis är det vanligaste lokaliseringsalternativet denna defekt till innehållet ↑

Orsaker till ett sår på penis

Anledningarna till vilka sår på penis, i själva verket inte lite. De kan representeras som sexuellt överförbara sjukdomar, inflammatoriska processer eller till och med onkologisk patologi.

Genital Herpes

Denna sjukdom avser virus, eftersom dess orsaksmedel är herpes simplexvirus av den första eller andra typen. Det är för dessa sorter av stammen att genitala skador är karakteristiska.

Det är viktigt att ta hänsyn till det som ursprungligen med herpes bubblor visas på penis, och efter ett tag öppnas de och börjar såras.

Den patologi åtföljs av en temperaturökning, någon ömhet under intimitet, lymfadenopati och smärta när du besöker toaletten för små behov. Inte mindre viktigt är det faktum att efter infektion med detta virus, helt bli av med det är omöjligt, sjukdomen uppstår med remissioner och återfall, och ibland i latent, det vill säga en latent form.

Se videon om herpes och sätt att behandla det:

syfilis

Syfilis kännetecknas av en initial chancre formation på ytan av penis. Denna sjukdom, sexuellt överförda, främjar inte omedelbar förekomst av sår.

Chancre är platt, och liknar bara ett runt sår bara på distans. Såren själva kommer bara att visas en vecka efter chancre. De är små och ofta smärtfria.

Deras utseende är ett tydligt tecken på vad som har börjat sekundär syfilis, vars behandling blir ännu svårare. till innehållet ↑

Balanit som orsak till sår på penisens huvud

I sin tur balanit avser inflammatoriska sjukdomar och iakttas huvudsakligen i den bristande respekten för personlig hygien. Det är karakteristiskt för honom att gulsot bildas på penisens huvud, mindre ofta på bagageutrymmet.

Det är också viktigt att dessa sår på huvudet av penis åtföljs av ett antal mycket karakteristiska symptom:

 • Edemas av penis;
 • Sårhet med intimitet och under urinering
 • Insträngning av urinröret, vilket minskar flödet under ett besök i toaletten för ett litet behov och gör besväret med urinering svårt;
 • Ökad kroppstemperatur;
 • Hyperemi, det vill säga penis rodnad.

Du kan se ett exempel på hur det kan förekomma sår på penisens huvud (bilden är bifogad nedan). till innehållet ↑

Mjuk chancre

En ovanlig sjukdom som kännetecknas av sexuell överföring, Överförs ofta samtidigt med infektion med syfilis och herpes.

Ursprungligen uppträder små sår på penisens eller huvudets huvud och gradvis ökar de.

Ibland passerar sådana sår på penisens huvud och stammen självständigt utan användning av några inflytandeåtgärder, men detta tillstånd är tillfälligt, och efter ett tag kommer sjukdomen att slå igen.

För mer information om soft chancre, se videon:

Trots det faktum att penisens cancer har liten andel förekomst Bland alla maligna neoplasmer kan det aldrig uteslutas.

Dess utseende är typiskt för vuxna och äldre människor, som ofta inte visar sig alls på länge.

För det första märker man utseendet på en liten försegling, smärtfri, men åtföljd av klåda och rodnad samt hudskalning. Efter en stund uttrycks denna nya formation och en djup defekt framträder. Det bör noteras att oftast sådana sår på glanspenis och förhud. Även sjukdomen åtföljs av en ökning av lymfkörtlar, utseendet av blod i urinen och ömhet under urinering.

Nedan ser du ett annat exempel på hur såren syns på penis (bild bifogad). till innehållet ↑

donovanosis

Denna sjukdom hör till antalet venerala sjukdomar. Ursprungligen uppträder finnar på penis hos en smittad man, pustler på penis, som efter ett tag börjar såras.

För dem är mycket typiskt:

 • Gradvis ökning av storlek;
 • smärtfritt;
 • Av dem utsöndras en vätska med en obehaglig lukt;
 • De passerar efter ett tag på egen hand och återkommer sedan;
 • Lymfatiska bindningar ökar inte ens under ett återfall.
till innehållet ↑

skada

Ofta är orsaken till utseendet i framtiden exakt traumatisering av penis. I detta fall erektioner på penis oftare ligger på huvudet och visas under grovt eller alltför intensivt kön, eller när partnern får lite naturlig smörjning. Ranger börjar gradvis att likna sår, som uppträder som en huddefekt, smärtsam, åtföljd av blödning eller purulent urladdning.

Mer information om orsakerna till sår på penisens huvud, se i videon:

Vad ska du göra om du har sår på penis och vem du ska kontakta

Med utseendet på sjukdomens första tecken och ännu mer genom att låta dem passera och nå även små sår, en man måste besöka en medicinsk institution, i synnerhet den första i hans planer borde vara dermatovenereolog och urolog, vem kan tillsammans bestämma orsaken och arten av sjukdomen och förskriva behandlingen.

Metoder och metoder för behandling

Efter att doktorn har bestämt orsaken till förekomsten av sår på penis föreskriver han nödvändig behandling. Terapimetoderna varierar beroende på vilken sjukdom patienten kom med.

Med herpes genomföra endast symptomatisk behandling, inklusive användning av antivirala läkemedel och läkemedel som förstärker immunförsvaret. EN med syfilis i allmänhet, föreskriva antibiotika penicillin linje, som i balanit och många venerala sjukdomar, såsom chancroid eller donovanosis.

I fallet med maligna neoplasmer Läkare orkar till komplexa behandlingsmetoder, som inkluderar både kemoterapi och kirurgisk ingrepp och strålbehandling.

Om orsaken till skada, Ofta faller valet av en behandlingsmetod på operationsoperationen, för att stänga defekten och användningen av vissa droger för att undvika smitta av såret. till innehållet ↑

Vad händer om du inte behandlar sår på penis

I händelse av att sjukdomen åtföljd av sår på penis inte kommer att behandlas, kommer dess progression att börja och utvecklas också betydande komplikationer, från sexuell dysfunktion och upp till behovet av amputation av penis.

Förebyggande av sjukdom

Förebyggandet av alla dessa typer av sår på penis är typiskt och enkelt. Den innehåller:

 • Noggrann överensstämmelse med intim hygien
 • Frånvaro av avslappnade och oskyddade intima relationer:
 • Användning av enskilda föremål, till exempel en handduk och tvål, uteslutande av ägaren.

Oavsett orsaken till sår, med snabb behandling i en medicinsk institution, en man förenklar ditt liv och påskyndar läkningsprocessen. Det viktigaste för honom, notera utseendet av de första tecknen på sjukdomen, inte panik och överrösta förvirringen framför läkarbesök under av så intim förevändning.