Huvud
Massage

Purulent urladdning från urinröret hos män

Huvudsymptomet som avspeglar avvikelser i urinvägsarbetet på grund av sexuella infektioner och andra faktorer är urladdning ur urinröret. Hemligheten frigörs från urinrörets yttre öppning och kan ha en mängd nyanser, konsistens och klarhet. Det observeras hos personer av alla kön och ålder.

Fysiologisk och patologisk urladdning

Fysiologisk hemlighet hos kvinnor och män

Hemligheten med en genomskinlig färg som kommer från urinröret är ett normalt fysiologiskt tillstånd som inte behöver behandling. Transparenta och täta sekret hos kvinnor börjar ofta några dagar före ägglossningen och pågår ca 3 dagar. Sådana utsläpp orsakas av urinering med förändringar i den hormonella bakgrunden. Ibland kan liknande slim frigöras från slidan, och efter ett par dagar slutar processen på egen hand. Skarp genomskinlig fördelning från urinröret, både kvinnor och män kan observera efter kön, vilket i detta fall indikerar en stark upphetsning. Detta kan också förklaras av frisättningen av ett stort antal hormoner, vilket också är ett normalt fysiologiskt fenomen.

Patologiska fynd och deras orsaker

Inflammatoriska processer

Purulent urladdning på grund av brinnande och klåda i urinröret är orsaken till sjukdomar som är farliga för kvinnors hälsa.

Om vi ​​talar om patologisk urladdning ur urinröret är det viktigt att inte bara märka dem, utan också att ignorera, för att försöka bota så snart som möjligt. Pus från urinröret hos kvinnor med urinering talar således om utvecklingen av inflammation i bäckenregionen. Hemligheten kan ha en annan färg, från gulgrön till grå, konsistensen blir tjock. Dessutom känner patienterna brännande och klåda i urinröret, smärtor i botten av bukhinnan. Eftersom purulent urladdning väcker mer än en sjukdom uppenbaras orsaken till deras utseende efter att patienten har besökt en specialist och lämnat in de nödvändiga testen.

Infektioner och neoplasmer

Om det finns sjukdomar som orsakas av könsorganens infektioner, känner en kvinna en brännande känsla i slidan, en man i urinröret. Det finns obehagliga känslor när man urinerar, det finns en hemlighet av vit färg. Flingor hamnar ofta i urinen och det förändrar lukten. Hos kvinnor är det således misslyckanden i menstruationscykeln hos män - problem med erektion. När spotting från urinröret och brunt urladdning observeras, indikerar detta ofta utvecklingen av neoplasmer i njursjukdomar, blåsans trauma. Med lukten av urin som har förändrats är många sjukdomar också förknippade, så det är viktigt att inte fördröja med ett besök till doktorn med sådana symtom.

Andra provokatörer

Uretrit kännetecknas av slemhinnor.

Slem diagnostiseras vid urinering uretrit (inflammation i slemhinnan av urinröret väggar, som ofta förväxlas med inflammatoriska processer i blåsan). Ofta är - ett öppet och icke-viskösa, men ibland observeras och ostliknande urladdning är transparent patologisk sekretion av fysiologiska magra belopp för första gången. Det försvinner inte utan användning av speciella preparat, och mängden vätska som ska separeras ökar gradvis. Även slemsekret från urinröret som en hona och hane talar om de täta sexuella kontakter, den så kallade "sjukdom Suite". Samtidigt är behandling inte nödvändig, det räcker att stoppa intima kontakter och följa reglerna för personlig hygien under en viss tid.

Vilken färg är hemligheten?

Hemligheten består av vätska, slem och en mängd olika celler. Låt oss se närmare vilken färg det kan vara:

 1. Gul urladdning med en grön tipp när urinering observeras, till exempel med prostatit, liksom vid utbrottet av en mängd olika infektioner som har nått det genitourära systemet. Om de har en obehaglig lukt med märkbara rötter antyder detta gonorré. Med gonorralt uretrit utvecklas patienter riklig urladdning, smärta vid urinering, njursmärta och klåda.
 2. Vit urladdning av tjock konsistens hos kvinnor bildas med tröst, hos manliga patienter - med candidiasis.
 3. Transparenta, knappa och ganska stränga hemligheter är framträdande i mankön för olika sexuellt överförbara sjukdomar. Med sjukdomsförloppet kan de ändra färg till mer vit, gul med föroreningar av pus. Ibland brinner det i urinröret utan utsläpp.

Tillbaka till innehållet

Symptom på patologi

Utsläpp från urinröret kan åtföljas av smärta i njureområdet.

Utsläpp från urinröret har ofta inga ytterligare symtom, men ibland observeras följande symtom:

 • frekvent urinering
 • klåda och brännande vid urinering
 • känner på morgonen, som om urinröret limmas ihop;
 • förekomst av blod i urinen;
 • svår smärta i slutet av urinering
 • njurvärk
 • den pubic regionen gör ont
 • obehag i urinblåsan;
 • urladdning från slidan.

Tillbaka till innehållet

Funktioner av graviditet

Ofta flytningar från urinröret hos kvinnor under graviditet framkallar uretrit, som inte bara kan ha en negativ inverkan på hela graviditeten, men också leda till utveckling av avvikelser hos fostret. Särskilt farliga typer av denna sjukdom är klamydia uretrit och ureaplazmozny, de gör mest skada det ofödda barnet. Inte mindre farligt är gonokock uretrit, eftersom gonokocker ofta når fostret och kan döda det eller orsaka tidig födsel. Den mest säkra under graviditeten anses uretrit inte orsakas av en infektion, men även i dessa situationer ofta uppstår allehanda komplikationer om sjukdomen inte behandlas på rätt sätt. Det är därför som det är viktigt att regelbundet besöka en läkare, följa alla hans föreskrifter och inte engagera sig i självmedicinering.

Tilldelningar i barnet

Barn får ofta inflammation i njurarna och urinblåsan.

Patologisk urladdning i barnet med urinering uttrycks på olika sätt, vilket beror på kön. I pojkarna åtföljs detta av bränning och skär vid tömning, närvaro av blod i urinen, könsorganets klåda. Vid flickor skiljer sig symtomatologin: det finns smärtsamma förnimmelser i magen, ökad urinlust, blodfördelning och smärta vid tömning. Det finns också sekretioner av vitt med purulenta föroreningar.

Diagnos av uretrisk urladdning

I början utförs specialisten ifrågasatt av patienten, under vilken han bestämmer den samtidiga symtomatologin och hur länge problemen började. Sedan följer urinrörets undersökning av cystoskopet (ureteroskopi), vilket gör det möjligt att upptäcka förekomst av sjukdomar. Därefter måste patienten genomgå en laboratorieundersökning, under vilken ett smet av material från urinröret kommer att tas. Med denna metod kan du identifiera orsaken till leukocyters utsöndring och koncentration.

Metoder för behandling

I fall då uppkomsten av en hemlig provocerad bakterie, en specialist föreskriver behandling med mediciner. Till exempel, om patogenen är Trichomonas, föreskrivs Metronidazol, om gonokocken är Doxycyklin. Förutom att förskrivning för att bli av sjukdomen, läkare ordinera ofta ytterligare läkemedel som förbättrar immunförsvaret och gynnsam effekt på mikrofloran i könsorganen (hos kvinnor).

Behandling av excreta hos kvinnor som väntar på ett barn, det är viktigt att utföra mycket noggrant. Framtida mammor är ordinerad terapi som kan få minimal inverkan på barnets hälsa. Ofta tillgodoses salvor och geler, som har antibakteriell effekt. Dessutom glöm inte en hälsosam kost, som innehåller så många användbara vitaminer och mineraler. Det kommer att bli nödvändigt att sluta röka och inte dricka alkoholhaltiga drycker, och också för att minimera konsumtionen av kaffe. Läkarna rekommenderar att avstå från samlag till dess att tilldelningen är botad, för att inte infektera din partner. För att stödja kroppen under behandlingen är det viktigt att följa sömnregimen och ofta vara i frisk luft.

Utsläpp från urinröret hos män

Varje man i sitt liv möttes med ett sådant fenomen som urladdning från urinröret. De kan vara transparenta och gulaktiga, vita eller blodiga, med eller utan lukt, riklig eller minimal, och inte alltid en anledning till oro. Det är därför det är så svårt att spåra sjukdomsuppkomsten i tid - om en person inte brukar övervaka sin hälsa kanske han inte märker att processen har gått över normen och blivit patologisk.

Till detta skedde inte och patienten behövde inte ta itu med konsekvenserna helt försummade sjukdomar måste varje människa att veta vad urin utsläpp finns en mängd olika regler, och som borde ge anledning till oro.

Normal urladdning från urinröret

En hälsosam manlig organism gör inte utan excreta. Det kännetecknas av:

 • Smegma - utsöndring av talgkörtlar som är placerade på huvudet och förhuden, som är nödvändiga för att minska friktionen. Utsöndring av smegma är vanligtvis svag, topp når puberteten, den stannar vid ålderdom. Smegma måste tvättas i tid - i den första timmen förblir det ljusvitt, utan lukt. Med tiden blir det mörkt, blir gulaktigt eller grönt, börjar luktas obehagligt. Om det inte tvättas av under lång tid, leder det till irritation och kan till och med orsaka en inflammatorisk process.
 • Libidinal urethrorrhea - fördelning av urinkörtlar som är nödvändiga för att säkerställa överlevnad av spermatozoa i en fientlig miljö. Uretrorei utsöndring börjar i ett tillstånd av sexuell upphetsning, intensiteten av det beror på styrkan av excitation, den långa perioden av avhållsamhet och fysiologiska egenskaper hos organismen. Vanligtvis transparent, luktfri. Om det tas in kan det orsaka graviditet. I sällsynta fall kan det släppas i varje försök att stam - till exempel under avföring eller urinering i slutändan, vilket indikerar att antingen sjukdomen eller struktur sjukdomar, men som regel inte ta med en man mycket besvär.
 • Spermier - fördelning av kärnkörtlarna som är nödvändiga för uppfattningen. Sekretion beror på kroppens fysiologiska egenskaper, längden på abstinensperioden och människans ålder. Som regel är vitt, praktiskt taget utan lukt, visköst. Kan tilldelas inte bara på grund av sexuell kontakt, utan också slumpmässigt under puberteten eller långvarig avhållsamhet. Ibland är ofrivillig utlösning, inte associerad med samlag, ett symptom på hjärnskador eller patologier hos vas deferenserna.

Den normala urladdningen inkluderar även urin, som i närvaro av patologier kan bli grumlig, späda ut med föroreningar eller förvärva en obehaglig lukt.

Patologiskt urval

Patologisk urladdning ur urinröret kan ske av olika skäl. Vissa av dem borde inte orsaka oro - andra är mycket allvarligare och kräver ett obligatoriskt besök till doktorn.

I alla fall uppstår utsöndringar hos män i de flesta fall på grund av inflammatorisk process och är uppdelade i:

 • infektiös, som uppträder efter inträdet i kroppen av patogener:
 • Nonspecifika, patogener kan orsaka sjukdomar inte bara av könsorganen - den här gruppen omfattar alla kända candidiasis;
 • specifika patogener attackerar reproduktionssystemet - den här gruppen omfattar gonorré och syfilis.
 • Icke-infektionssjukdomar som uppstår efter:
 • Uppkomsten av inflammatorisk process i någon annan del av kroppen;
 • komma in i urinröret i det kemiska reagenset som orsakade reaktionen;
 • mekanisk skada i urinröret
 • allergier, som kan manifesteras spontant;
 • utveckling av en malign eller godartad tumör
 • en stark minskning av immunitet
 • stark superkylning.

Beroende på vad som exakt orsakade urladdning från urinröret hos män, ordineras behandling. Hemma är det inte tillrådligt att göra en diagnos, men det är möjligt, baserat på sekretens färg och egenskaper, att fastställa hur snabbt ett besök hos en läkare ska vara.

transparent

Mindre genomskinlig urladdning ensam är inte en patologi - under excitation är de helt normala. Oroad om kostnader, om: vätska har blivit produceras i större mängder än tidigare, utan någon uppenbar anledning, hon hade en obehaglig lukt, det blev lerig, fanns det en brännande känsla vid urinering eller efter det.

Orsaken kan vara anaplasmos, klamydia, trichomoniasis eller gonorré.

Kan förekomma med olika frekvens och intensitet och berätta om olika sjukdomar. Candidiasis - den vanligaste av dem, är det värt att misstänka om: det är en obehaglig sur lukt, som lukten av sura jäst, vita flytningar från urinröret hos män inte bara flyter utan också blommar täcker huvudet, klåda och sveda runt penis, vilket ökar från trycket av kläder och under sexuella handlingar;

Problem med styrka

Utom candidiasis vit urladdning och, i synnerhet, är vit urin ofta ett symptom på prostatit, som är farlig utveckling av kompletta sexuell dysfunktion och åtföljas av smärta under avföring, urininkontinens, klåda och kraftiga smärtor i penis, problem med potensen.

Orsaken till vit urladdning från urinröret hos män blir ofta chlamydia och mykoplasmos.

Vanligtvis är dessa sekretioner gula eller grönaktiga, med en obehaglig lukt, klibbig. Deras utseende indikerar att kroppen är allvarligt sjuk och inte klarar av infektionen. Ofta följer gonorré med: klåda och smärta i penis, frekvent uppmaning att urinera, inte medföra lättnad.

Purulent urladdning kan observeras kontinuerligt eller med ojämlika tidsintervaller.

Ofta förekommer blod som en förorening i urinen, men ibland kan det oroa sig själv. Detta problem kan orsakas av: mekaniskt trauma i urinröret, vilket kan inträffa under ovanliga sexuella praxis eller försumlig medicinsk behandling, närvaron av stenar - som lämnar blåsan, kan de skada urinröret, infektion eller uretrit, i vilken blodet börjar vid minsta irritation, inklusive urinering, bildningen av maligna tumörer i vilka ett utflöde går mörkt brun med blodproppar.

Smärta i ländryggsregionen

I vissa fall kan spermier blandas med blodet - detta tillstånd kallas hematospermi. Ofta följer han:

 • smärta vid utlösning
 • problem med urinprocessen
 • svullnad av testiklarna och pungen;
 • smärta i nedre delen av ryggen
 • temperaturökning.

Hematospermi uppträder på grund av alltför aktivt eller för passivt sexliv, liten bäckvarnos, neoplasmer eller gallstenar.

Deklaration av diagnos

För att ta reda på exakt hur farlig isolering och om att stoppa dem sticka ut, bör kontakta läkare, terapeut, som kommer att skicka patienten till en urolog som är kapabel att inspektera och tilldela alla nödvändiga tester.

 • Samling av klagomål och anamnese. I detta skede finner läkaren ut vad patienten oroar sig för, om han redan har genitala infektioner och om han har kroniska sjukdomar.
 • Inspektion av perineum och penis. I detta skede undersöker läkaren den yttre delen av könsorganen, kontrollerar dem för närvaro av sekret, irritation eller hudsjukdomar.
 • Palpation av lymfkörtlar. Vid denna tidpunkt undersöker läkaren lymfkörtlarna i patientens ljumsk och kontrollerar om de är förstorade, heta eller om det är sårbildning under dem.
 • Palpation av prostata. Vid denna tidpunkt undersöker doktorn genom patientens rektum prostata, kontrollerar om den är förstorad, inte alltför hård, inte alltför mjuk.
 • Insamling av material för smet och såning. I detta skede samlar läkaren material för studien, vilket visar närvaron av svampar och skadliga bakterier i kroppen.
 • Insamling av material för ett allmänt blodprov. Vid denna tidpunkt måste patienten gå till laboratoriet på tom mage och donera blod till en analys som kan användas för att bestämma om kroppen har en inflammatorisk process.

Om det vid utgången av de sex stegen i läkaren är osäker på diagnosen - eller tror att det bör undersöka mer exakt - patienten kan skickas till en bäcken ultraljud eller urografi.

För att göra diagnosen noggrann, och behandlingen är korrekt och i rätt tid bör du kontakta en läkare i tid om urladdningen åtföljs av lukt, klåda eller smärta.

Utsläpp från urinröret hos män: orsaker och diagnos

Utsläpp från urinröret hos män är hemligheten hos preputialkörtlarna, som ligger under förhuden, på penisens huvud, samt separeras från urinröret.

Fysiologisk urladdning ur urinröret

Indikatorer för utsöndringsnormen som motsvarar arbetet hos organen i det urogenitala systemet:

 • Den fräscha smegmen från prepuce körtlarna framträder som ett vitt tjockt fett. Gradvis kan förvärva en grön eller gulaktig tinge;
 • urin - transparent, tät eller gulaktig färg. Praktiskt taget luktfri. Innehåller inte flingor och andra inklusioner;
 • ejakulera - har en gråhvit färg och en slemhinnehaltighet;
 • Prostatens hemlighet är en viskös konsistens, har en vitaktig nyans. Har en specifik lukt av spermin.

Dessa utsläpp indikerar människors hälsa och uppstår av följande skäl:

 1. Fysiologisk eller libidinal urinrör. I detta tillstånd är det klart urladdning under sexuell upphetsning på morgonen. Deras nummer beror direkt på graden av sexuell upphetsning. Viktigt!Isoleringar innehåller ett litet antal spermatozoer, därför finns det risk för att bli gravid om det finns utsläpp på partnerns sexuella organ.
 2. Smegma. När man observerar reglerna för personlig hygien, leder dessa utsläpp inte till olägenheter eftersom de lätt tvättas av med vatten. Om vi ​​försummar dessa regler, ackumuleras smegma under förhudets veck. I detta fall sönderdelas smörjmedlets proteindel och fettsyran oxideras. Massorna förvärvar en grön nyans och en obehaglig lukt framträder.
 3. Defecatorisk prostata. När det intra-abdominala trycket stiger uppkommer tydliga luktfria sekretioner. I vissa fall har de gråvit vener. Urladdningen har en viskös konsistens.
 4. Föroreningen. Spontan utsöndring av sperma. Vanligtvis observeras på morgonen. Visas hos ungdomar och vuxna män - med oregelbundet sexuellt liv.

Patologisk urladdning ur urinröret

Patologiskt skiljer sig från normala utsläpp enligt följande kriterier :

 • volym: för knappt eller rikligt;
 • genomskinlighet och färg: grumlig, kan vara vit, eller ha en gulaktig grön nyans;
 • föroreningar: klumpar av slem, blod och pus;
 • konsistens: klibbig och starkt tät, eller tvärtom flytande;
 • lukt: fiskig, skarp eller sur
 • periodisk utseende: episodisk eller permanent, beroende på tidpunkten på dagen;
 • i samband med sexuell upphetsning, urinering, drickande alkohol, kryddig och kryddig mat.

Utsläppens karaktär beror på sjukdoms orsakssamband, immunsystemets tillstånd, ledsjukdomar och inflammationens varaktighet och svårighetsgrad.

Alla utsläpp som inte är fysiologiska är ett symptom på uretrit eller inflammation hos andra könsorgan. Orsakerna till uritrit är uppdelade i smittsamma och icke-infektiösa.

infektiösi sin tur är indelade i specifika och icke-specifika :

 • trauma, smalning av urinröret;
 • allergier;
 • irritation med urinrörets kemikalier
 • skada på slemhinnan av mekanisk natur.

Viktigt!Orsaker till urladdning ur urinröret kan vara tumörer, STD, skador. ospecifik inflammation i de urogenitala organen, kirurgi och medicinsk manipulation.

När du byter täthet, kvantitet, utsläppskvalitet och utseende på en obehaglig lukt rekommenderas det att bli föremål för undersökning. Det är mycket svårt att korrekt känna igen en sjukdom med bara ett symptom.

Utsläpp från urinröret i samband med STD

 • Slemhinnor. Tuff, transparent, sticker ut i små mängder. Tilldelningar förekommer i kronisk klamydia. såväl som ureplasma eller mykoplasmauritrit. I studien finns en måttlig mängd vita blodkroppar.
 • Muco-purulent. Genomskinlig vit markering. Visas med förvärring av klamydia, ureaplasmos och mykoplasmos. Med chlamydialinfektion samlas sekretionerna på penisens huvud i form av klibbning på huden.
 • Purulent. Sekretionerna är tjocka, klibbiga, har en otrevlig putrefaktiv lukt, gul eller grönaktig tings. I studien detekteras epitelceller från urinröret och en ökad nivå av leukocyter.

Vit urladdning ur urinröret

Sådana anslag kan uppstå av flera anledningar. För det första är det nödvändigt att utesluta candidiasis. som åtföljs av följande symtom:

 • inom könsorganets huvud finns en otrevlig lukt av jäst eller surt bröd;
 • Penisens huvud är täckt med vitaktig blomma;
 • I perineum och penis finns det ont, brännande och klåda;
 • vit urladdning visas när du urinerar och utan den;
 • På den inre ytan av förhuden och penisens huvud uppträder rödaktiga fläckar;
 • Under samverkan förekommer smärta och obehag i huvudet och förhudet.

Förutom candidiasis kan orsaken till vit urladdning vara klamydia, ureaplasmos eller mykoplasmos, liksom inflammation i prostata, som åtföljs av sådana symtom:

Genomskinlig urladdning ur urinröret

Orsaken till transparenta slemhinnor kan bli kronisk chlamydial eller ureaplasmisk uretrit. När exacerbationen av urladdningen blir en grön eller gulaktig snitt.

Gul urladdning från urinröret

Orsaken till sådana utsöndringar är venerala sjukdomar:

 • trikomonasinfektion. Förutom de gula sekretionerna upplever mannen att det brinner och smärta med urinering, obehag i perineum, känsla av tyngd i underlivet.
 • gonorrhea. Täta sekretioner observeras under dagen, har en obehaglig putrefaktiv lukt. Det åtföljs av smärta vid urinering.

Utsläpp från urinröret med lukt

 • Bristande hygien. Orsaken till en obehaglig lukt av penis och perinealzonen kan vara att man inte respekterar personlig hygien.
 • Infektion. Oftast observeras utsläpp med lukt när urinröret påverkas av infektion. Täta utsöndringar observeras hela dagen, har en gul eller grön färg. Är ett symptom på gonorré uretrit. Acid lukt är närvarande med urogenital candidiasis. Lukten av fisk är inneboende i gardnerellez. Även urladdning med en obehaglig lukt uppträder med balanit eller balanopostit.

Utsläpp från urinröret med blod

 • Infektion. Orsaken till urladdning med blodblandning kan bli smitta i urinröret. Karakteristisk för candida, trichomoniasis eller gonorré uretrit. Mängden blod beror på intensiteten av inflammationen.
 • Medicinsk manipulation. Orsaken till sådana utsöndringar är urinrörsättning under medicinska förfaranden.
 • Passagen av sand. konkretioner. När du passerar genom urinröret med sand eller betong kan det leda till urladdning med blod. En fast yta av mikroliter kan skada väggarnas och slemhinnorna i kärlen och orsaka blödning.
 • Glomerulonefrit.
 • Maligna tumörer. Utseendet av blodig urladdning är ett av symptomen på maligna tumörer i det urogenitala systemet. Samtidigt blir blodet mörkt eller brunt, och blodproppar kan bildas.

Metoder för undersökning för patologisk urladdning ur urinröret

 1. Inspektion av penis och perineum. Syftet med undersökningen är att identifiera deformiteter eller skador på penis, liksom tecken på utslag, urladdning och inflammation.
 2. Palpation och bedömning av inguinal lymfkörtlar. Varma eller kalla omgivande vävnader, storlek, mjuka eller täta, storlekar, oavsett om de är mobila eller lödda på huden.
 3. Fingerundersökning av prostata. Gör det möjligt att skaffa utsöndringar för mikroskopisk undersökning.
 4. Smuts för sådd och mikroskopi, PCR.
 5. Njur ultraljud. blåsan och prostata.
 6. Allmänt blodprov. Blod för socker. En djupgående analys av urin.
 7. Urografi och CT.

Med starka sekret ordineras mannen bredspektrum antibiotika redan innan resultaten erhålls. Med riklig blodig urladdning rekommenderas sjukhusvistelse och akuta åtgärder vidtas för att stoppa blodet.

Utsläpp från urinröret är bara ett av symptomen på sjukdomsärvaren. Självadministration av läkemedel för behandling är oacceptabelt.

Radevich Igor Tadeushevich, en sexuellt patologisk andrologist av 1: a kategorin

818 visningar totalt, 2 visningar idag

Orsaker till olika utsöndringar hos män: vad är normen, vad är patologin

Det finns få kvinnor som vet att det finns sekret hos män. Som hos kvinnor, hos män är de också vanliga och de är luktfria. Endast hos kvinnor kallas det "vitling" och de förekommer från slidan, medan männen går ut ur urinröret. Naturligtvis indikerar all onormal urladdning sjuk hälsa och kräver en läkare.

Fysiologiskt urval

Människans hälsa indikeras genom fysiologisk urladdning från urinrörets utlopp, vilket observeras i följande fall:

Libidinal eller fysiologisk uretrit

Detta tillstånd observeras när det är transparent genomskinning på penisens huvud under sexuell upphetsning eller på morgonen, omedelbart efter sömnen. Antalet av dem varierar bland män och är direkt relaterat till allvaret av sexuell upphetsning. Men i alla fall är det viktigt att komma ihåg att sådan urladdning under excitering innehåller en liten mängd spermier, så när de träffar en sexparts sexuella organ riskerar hon att bli gravid. Funktions beskrivna sekret är att säkerställa passagen av sperma genom urinröret och kvinnans vagina där det finns en sur miljö för att förstöra "spermatozoer", och går in i dem i en livsduglig form i livmodern och rören för befruktning av oocyten.

Defecation Prostatea

Under ökningen av intra-abdominaltryck (med spänning) kan det uppstå tydlig luktfri urladdning på penishuvudet med eventuella gråvita vener. Sådana utsöndringar är viskösa och består av en blandning av utsöndring av prostata och seminala vesiklar. Liknande utsläpp kan uppträda och i slutet av urinering, i detta fall talar de om en mikroprotosa. I undantagsfall förekommer sådana sekretioner även vid stark hosta. De anses inte som en organisk patologi, men vittnar endast för överträdelsen av autonom reglering av reproduktionsorganens funktion.

smegma

Smegma (preputial smörjning) är en hemlighet som består av utsöndringar av talgkörtlar i huvudet på penis och förhud. Normalt, om en man följer reglerna för personlig hygien, skapar sådana utsläpp inte besvär, eftersom de tvättas mekaniskt med vatten. Men med försummelse av hygien ackumuleras smegma och mikroorganismer multipliceras i det, vilket är källan till en obehaglig lukt.

Spermautskiljning

Spermier, som innehåller ett stort antal spermatozoer, frigörs normalt av ejakulation (ejaculation) i slutet av den sexuella handlingen eller spontant i en dröm (föroreningar). Föroreningar observeras hos ungdomar och uppträder antingen flera gånger i månaden eller 1-3 veckor (hormonell omstrukturering).

I vissa fall spermatorrhoea, dvs utflöde av sädesvätska från urinröret utan samlag, och orgasm det indikerar patologi när störd muskeltonus av sädesledaren skiktet med existerande kroniska inflammatoriska sjukdomar eller hjärna.

Patologiskt urval

Alla andra utsöndringar, som går längre än fysiologiska, är patologier och vittnar i första hand mot inflammation i urinröret eller urinröret. Orsakerna till urinrör hos män är olika, de kan vara både infektiösa och icke-infektiösa.

Smittsamma orsaker är uppdelade i specifika och icke-specifika.

 • Specifika etiologiska faktorer inkluderar sjukdomar som överförs sexuellt genom gonorré och trichomoniasis.
 • Nonspecifik smittsam uretrit orsakas av opportunistiska bakterier, virus och svampar:
  • chlamydial uretrit (se klamydia hos män);
  • ureaplasma och mykoplasmauritrit;
  • candidiasisuritrit eller urogenital candidiasis hos män;
  • herpetisk uretrit och andra (E. coli, streptokocker, stafylokocker).

Icke-infektiösa inflammationsfaktorer innefattar:

 • allergiska reaktioner
 • mekanisk skada på urinrörslemhinnan
 • irritation av urinröret med kemikalier
 • trauma, smalning av urinröret.

Manliga sekret kan skilja sig åt i genomskinlighet och färg. Dessa parametrar påverkas av intensiteten i den inflammatoriska processen, dess stadium och etiologiska faktor. Tilldelningar bildas från vätska, slem och olika celler.

 • Muddy - om cellerna innehåller en stor mängd, så har valet en mörk färg.
 • Grå eller tjock - med epithelceller övervägande blir de gråa och blir tjocka.
 • Gul, grön eller gulgrön - med en stor mängd leukocyter i sekretionerna blir de gula och till och med gröna, kallas de även purulent urladdning.

Det bör noteras att för samma patologi varierar sekretens natur med tiden.

Vitt urval

Vit utsläpp hos män beror på flera orsaker. För det första bör candidiasis uteslutas (se tröst hos män). Med denna sjukdom observeras följande symtom:

 • huvudet på penis luktar obehagligt av surt bröd eller jäst;
 • Glanspenisen är täckt med en vitaktig beläggning;
 • det är klåda, brännande och till och med smärta i penis och i perinealregionen;
 • urladdning uppstår vid urinering
 • röda fläckar (irritation, inflammation) på huvudet och innerytan av förhuden;
 • Det finns smärta under samverkan, det är obehag i huvudet och förhudet;
 • Markerad allokering av vit inte bara under urinering.
 • partner klagar över klåda och brinnande, smärta under samlag, har stört urladdning.

Förutom urogenitala candidiasis vit urladdning kan bero på klamydia och / eller ureaplazmozom och mykoplasmos, samt tala om inflammation i prostatakörteln, vilket kännetecknas av:

 • svårighet och intermittent urinering
 • känsla av att brinna i perineum och urinröret;
 • obehag under avföring
 • frekvent uppmaning att urinera
 • sexuella störningar (minskad libido och erektioner, snabb utlösning, raderad orgasm).

Män är viktiga att komma ihåg att löpande prostatit kan leda inte bara till ihållande erektil dysfunktion, men också infertilitet.

Genomskinligt urval

 • Klamydia, ureaplasmos - transparent slemutsläpp är möjligt med chlamydial eller ureaplasmauritrit i det kroniska skedet av sjukdomen. När processen förvärras i sekret, ökar antalet vita blodkroppar, och de förvärvar en grön eller gulaktig färg.
 • Trichomoniasis, gonorré - också klar, riklig urladdning med mycket slem som observeras under dagen är möjlig i början av infektionen med Trichomonas eller gonokocker. I fallet med klamydia (ureaplasmos) är subjektiva känslor ofta frånvarande (smärta, klåda, brännande) och tydlig urladdning uppträder efter långvarig avhållande från urinering.

Gult urval

Purulent urladdning, vilka inkluderar deskvamerade epitelet i urinröret, en betydande mängd av leukocyter och uretrala slem skiljer gulaktiga eller grönaktiga nyanser. Gul utsläpp eller med en blandning av grönska är ett karakteristiskt tecken på sexuellt överförbara sjukdomar.

 • Gonorrésekretioner är täta och har en obehaglig putrefaktiv lukt, observeras under dagen och åtföljs av smärta vid urinering. En man bör först tänka på gonoréinfektion om det finns ett klassiskt par symtom: urladdning och klåda.
 • Trichomoniasis - även med excretioner av gul färg utesluts inte och trichomoniasis, även om det ofta är asymptomatiskt. Med svåra symptom på trichomoniasis infektion, förutom pusliknande sekret, är en man orolig genom att brinna och brinna under urinering. frekvent och oemotståndlig uppmaning att urinera, en känsla av tyngd i underlivet och obehag i perineum.

Med lukt

Brott mot hygien

En obehaglig lukt av perineum och penis i synnerhet kan också observeras om villkoren för intim hygien inte respekteras:

 • Smegma är ett utmärkt näringsämne för mikroorganismer, som multiplicerar och dör, skapar en obehaglig lukt om du inte utför regelbunden tvättning av de yttre könsorganen.
 • Dessutom kan den smegma skilja luktande metaboliska rubbningar (t ex diabetes mellitus hos män). I detta fall är urvalet av smegma så intensivt att det genomtränger genom underkläderna.

Utsläpp med lukt ses oftast med urinrörsinfektion. Först och främst bör gonorré uretrit - tät, gul eller grön urladdning, som observeras hela dagen, uteslutas.

Den sura lukten av sekret är ett patogent symptom på urogenitalt candidiasis. Infektion med svampar av släktet Candida provar utseendet av curdled eller mjölkvit vit urladdning (se candidiasis balanoposthit).

En fisklig lukt av sekret är också möjlig. som är inneboende i bakteriell vaginos, som är vanligare hos kvinnor (kallad bakteriell vaginos) och män utvecklar sjukdomen är mer nonsens. Gardnerella refererar till opportunistiska mikroorganismer och börjar förstärkas aktivt endast under vissa förhållanden:

 • försvagning av immunitet
 • associerade inflammatoriska processer i det genitourära systemet;
 • tarmdysbios
 • Användning av kondomer med spermicider;
 • långtidsbehandling med antibiotika eller immunosuppressorer (cytostatika, kortikosteroider);
 • nära underkläder av syntetiska tyger;
 • promiskuösa sexliv.

Även urladdning med en obehaglig lukt kan orsakas av sådana sjukdomar som:

 • balanit (inflammation i penisens huvud)
 • balanoposthit (inflammation i förhudens inre yta).

Men förutom excreta (inte ur urinröret, men smegma), åtföljs dessa sjukdomar av hyperemi och klåda, penisens smärta och på huvudet detekteras sår och rynkor.

Utsläpp med blod

Blodig urladdning eller urladdning med blodårer observeras ofta vid urinrörsinfektion. En blandning av blod är karakteristisk för gonorré, trichomoniasis eller candida uretrit. Och mängden blod är direkt relaterat till intensiteten av inflammation.

Ofta observeras blodet i kronisk uretrit (slimhinnan i urinröret löses och reagerar med kontaktblödning till den minsta irritationen, inklusive urinpassage genom kanalen).

Medicinska manipuleringar

En annan anledning till detta är trauma i urinröret under medicinska förfaranden. I fallet med grov bougienage, installation och borttagning av katetern, cystoskopi eller bomullstopp kan observeras tvärsnittsspotting. De skiljer sig åt eftersom blodet är skarlet, har inga blodproppar och blödningen upphör mycket snabbt.

Passage av stenar, sand

Framför allt kan urladdning från blodet observeras vid passage av små stenar eller sand (från njurarna eller urinblåsan) genom urinröret. En hård yta av mikroliter skadar slimhinnet och kärlens väggar och orsakar blödning. I detta fall är blodet mest märkbart vid urinering, vilket åtföljs av smärta.

glomerulonefrit

Makrogematuri (blod i urinen, synlig vid urinering) är också möjlig med glomerulonefrit. I det här fallet finns en triad av symtom: makrogematuri, ödem, ökat blodtryck.

Maligna tumörer

En av tecknen på maligna tumörer hos organen i det genitourära systemet (cancer i prostata, testiklar och andra) är utseendet av blod hos en man. I detta fall blir blodet brunt eller mörkt, eventuellt utseendet av blodproppar.

Isolering av blod med spermier

Vi bör inte glömma ett sådant symptom, som blodutsläpp med sperma (hematospermi). Skill mellan falskt och sant hematospermi. Med ett falskt blod blandat med sperma under dess passage genom urinröret. Och med sant blod kommer in i ejakulatet även innan det passerar genom urinröret. Hematospermi är åtföljd av följande symtom:

 • smärta vid utlösning
 • sjukdomar i urinering
 • smärta och / eller svullnad i könsorganen (testiklar och skrot);
 • obehag och ryggsmärta
 • ökning av kroppstemperaturen.

En orsak till hematospermi är:

 • alltför aktivt sexliv eller vice versa,
 • långvarig avhållsamhet, varvid under samlag fall inträffar i vävnader av vaskulära väggar könsorgan
 • Uppskjuten kirurgisk ingrepp eller en biopsi kan också vara orsaken till blodets utseende i spermierna
 • hematospermi uppträder med godartade och maligna neoplasmer i urinogenitala organ
 • om det finns stenar i testiklarna och de halvledande kanalerna
 • med åderbråckens åderbråck.

Hur inte att fånga influensan. Under influensas epidemier för att förhindra annan infektion än oxolinsalva, kan du använda naturlig havtornsolja. Innan du lämnar huset bör du noggrant smörja i näsan med havtornsolja. Olja skapar skydd mot virusets penetration i blodet och har en måttlig antiviral effekt.

Hur ofta tar du antibiotika?

Idag och imorgon är den geomagnetiska situationen lugn, inga magnetiska stormer förväntas.

Utsläpp från urinröret i penis (urinrör) hos män

Utsöndringar från penis, eller snarare säga från urinröret - huvudsymptomet av urinrörets nederlag för sexuella infektioner. Tilldelningar är utsläpp av vätska från urinrörets yttre öppning, av olika färger, genomskinlighet, konsistens och kvantitet. I de flesta fall för att avgöra om du behöver ladda ur efter 2-3 timmars avhållsamhet från att urinera genomföra en lätt massage av urinröret genom att sätta press på undersidan av penis i riktning från pubis till huvudet. Det finns följande typer av urladdning från urinröret.

Fysiologisk urladdning från penis

Normalt har män tydlig ansvarsfrihet som uppträder under sexuell upphetsning - detta är en produkt av urinrörelsens aktivitet - den fysiologiska (libidinala) urinröret.

Under orgasmen finns det en utsöndring av en tjock lätt substans - sperma.

Förorening - Spontan utsöndring av spermier, inte konjugerad med samlag. Oftast observeras vid morgon när testosteronhalten stiger. Beror på ålder och intensitet av sexuell aktivitet. Föroreningar förekommer hos pojkar i puberteten, hos vuxna män - med oregelbundna eller sällsynta sexuella handlingar.

Alla andra tilldelningar är på något sätt kopplade till sjukdomen.

Patologiskt urval

Leukocyt urinrör är väsentligen en skyddande reaktion av kroppen för att skada uretral slemhinnan av olika faktorer och representerar en fas av utsöndring av inflammatorisk process. Skadefaktorer kan vara olika - mekaniska, termiska, kemiska föreningar, allergener, virulenta faktorer av bakterier, virus, svampar. Beroende på graden av mucosal skada svars organism - Tidpunkten då urladdning, deras svårighetsgrad, antal, färg och andra funktioner kan vara olika.

Mu-purulent urladdning består av urinrörsslem, seröst exsudat och en liten mängd leukocyter.
De representerar en droppe av en genomskinlig vätska med en vit och mjölkaktig färg. Mu-purulent urladdning är huvudskylten för uringikt hos icke-gonokocker. Oftast förekommer i fall av klamydia. urea- och mykoplasmos. trikomonasinfektion.
Ett karakteristiskt drag - avsaknad av eller elusion subjektiva symptom (sveda, smärta, klåda), en mindre mängd och utseende efter långvarig avhållsamhet från att urinera.

Purulent urladdning består av urethral slem, skadat uretralt epitel och ett signifikant antal leukocyter.
De representerar en droppe av en vätska med en tjock konsistens av gul eller gulgrön färg. Purulent urladdning lik gulaktig sperma är huvudskylten på gonokock uretrit. En karakteristisk egenskap - svårighetsgraden av subjektiva symptom (smärta, smärta, klåda), en signifikant mängd och ett konstant utflöde från urinröret. Tilldelningar åtföljs vanligen av brännskador i urinröret, oftare med urinering.

Förlust av sperma utan erektion. orgasm och ejakulering kallas spermatapi. Ofrivillig utflöde av spermier möjligt hos patienter med prostatit när stark spänning Mage, i synnerhet i den komplicerade defekation, liksom observerats vid svåra ryggmärgsskador. Den främsta anledningen anses spermatorrhea störningar av muskeltonus hos vas deferens skalet (pares) i kroniska inflammatoriska processer, sjukdomar i det centrala nervsystemet. I vissa fall detekteras inte orsakerna till spermatorrhea.

Prostatoreya - fördelning vid slutet av urineringstiden eller med avföring av prostatakörtelns utsöndring utan tillsats av spermatozoa. Detta är möjligt med stasis av utsöndringen i prostata i utsöndringskanalerna. Prostata är ett vanligt symptom på kronisk prostatit.

Gematoreya - Tilldelning av blod från urinröret. Den vanligaste orsaken är ett mekaniskt trauma i urinröret efter införandet av främmande kroppar. Det finns ofta efter provtagning av biomaterialet från urinröret för laboratorietester och efter instrumental undersökning av urinröret (uretroskopi, cystoskopi). Ibland uppstår hematorrhea med ett trauma av penis och urinrör, arteriell hypertoni, maligna tumörer i urinröret, penis, prostata.

Om det finns ovanliga utsläpp från urinröret som inte fanns före, ska du omedelbart kontakta din läkare. Det är omöjligt att fördröja besöket till läkaren, sjukdomen kan gå till ett kroniskt stadium och konsekvenserna av detta kan vara betydande.

Vid vilka sjukdomar finns utsläpp från könsorganen hos män:

 • prostatit
 • Kronisk prostatit
 • cystit
 • vesiculitis
 • kollikulit
 • Skador på urinröret
 • uretrit
 • gonorrhea
 • chlamydia
 • Ureamikoplazmoz
 • Tumörer av reproduktionssystemet

Till vilka läkare att ta itu med?

Hitta orsaken till sekretionerna och utse en adekvat behandling kommer att hjälpa en läkare - urolog, venereolog eller dermatovenereolog.

Video för diagnos av excreta

Läkaren berättar urologen, venerologen Sergei Lenkin.

# 6 Igor 23.04.2014 04:36

Mu-purulent urladdning består av urinrörsslem, seröst exsudat och en liten mängd leukocyter.
Föreställ släppa genomskinligt mjölkvit vätska tsveta.Slizisto e-purulent urladdning nongonococcal uretrita.Naibol viktigaste funktionen är det ofta uppstår när för klamydia, ureamikoplazmozah, trichomoniasis.
En karakteristisk egenskap är frånvaron eller icke-uttryck av subjektiva symtom (smärta, smärta, klåda), en liten mängd och utseende efter långvarig avhållande från urinering
PS Jag har en av dessa sjukdomar, vad ska jag göra? Igor, 18y.o.

# 5 Daniil 04/23/2014 02:43

Murad: Jag tar piller för att bygga muskler, kan det vara orsaken eller är det lika farligt?

Snarare, squat - du har brutit fartyget när du hakar med baren. På mig var det sådan.

# 4 Elvira 04/14/2014 06:14

Temech, gå till venereologen omgående. Tja, du kommer att städa dig pus miramistinom och infektionen som inte kommer att försvinna någonstans, det kommer dessutom att bli en inflammation av testiklar och hotar med en prostatit.

# 3 TEMA 14.04.2014 04:52

Hej, jag märkte Purulent urladdning ur urinröret i 2 dagar, tvättas med miromistin, vad kan verkligen hjälpa, vad rekommenderar du?

# 2 Elvira 04/14/2014 02:08

Blod kan uppstå med trauma av penis och urinrör, arteriell hypertoni, maligna tumörer i urinröret, penis, prostatakörtel. Så det är osannolikt att pillarna är för muskelbyggande.

# 1 Murad 04/13/2014 22:03

Hej jag heter Murad. Jag skulle vilja fråga om hjälp. Nyligen har jag märkt fördelningen i form av droppar blod på bladen och rädd, ingen smärta och inget obehag, som om allt var normalt, jag tar piller för muskeluppbyggnad kan denna sak eller i alla fall det är farligt?

Utsläpp från urinröret hos män

Vitt och purulent urladdning ur urinröret hos män: hur man behandlar?

Män har fysiologiska urladdningar från urinröret, vilket anses vara normen. Men det finns också ett antal specifika utsöndringar, alarmerande representanter för det starkare könet. Vanligtvis berättar sådana manifestationer för förekomsten av inflammatoriska processer, som härstammar från genitourinary systemet. Hur man bestämmer vilken urladdning ur urinröret hos män är naturlig, och vilken ska undersökas av en läkare? Vi kommer att berätta i detalj i den här artikeln.

Orsaker till urladdning ur urinröret

Det är värt att notera omedelbart vilka utsöndringar inte är patologiska. Den manliga organismen, som den kvinnliga organismen, har sina egna särdrag i urinsystemets struktur. Hos kvinnor är klart vaginalt urladdning utan lukt normen, hos män är denna process annorlunda på grund av organets struktur. Följande anses vara normen:

 • Förorening (vanligtvis manifesterad på natten). Natt ejaculation är normen hos en sexuellt mogen person;
 • Sexuell upphetsning. Med sexuell upphetsning hos män finns det ett tydligt slem på penisens huvud. Det är också normalt och fysiologiskt;
 • Defecatorisk prostata. Med kraftig ansträngning under avföringen kan det förekomma suddiga klumpar från urinröret. Men de måste vara luktfria.

Färg av slem

Faktum är att män bör vara förbryllad om utsläppet har en vit, gulaktig, grönaktig nyans med vilken en viss lukt känns. Dessa tecken tyder på att något är fel med kroppen. Låt oss beskriva mer i vilken färg det står.

Vit urladdning ur urinröret

Under urineringstidpunkten på morgontiden kan vita förekomma i slem. Men detta är mer sannolikt att indikera närvaron av smegma under förhud eller sperma om det fanns en sexuell handling. Det är värt att oroa dig, om det tillsammans med en sådan utsöndring är smärta när du går på toaletten, har underkläder en obehaglig lukt och klåda som brinner i kroppen. Detta indikerar närvaron av en inflammatorisk process.

Purulent urladdning ur urinröret i det starkare könet

Abcessen är vanligtvis åtföljd av en obehaglig lukt och stöds följaktligen av smärtsamma förnimmelser. Purulent urladdning ur urinröret hos en man kan vara gul, grå eller grön. Den främsta orsaken är de mikrober som trängde igenom genitourinary systemet. Dessa inkluderar gonokocker, klamydia, trichomonader. Venereal sjukdomar åtföljs ofta av purulent urladdning från penis.

Blodig urladdning

Blodet i urinen är inte heller normalt. Hematuri är en följd av viss sjukdom.

Ofta förekommer orenheter av blod mot bakgrund av prostatit, cystit, urolithiasis.

Ibland uppenbaras det i svår fysisk ansträngning (specifikt arbete eller tyngdlyftning).

Typer av urladdning ur urinröret: vilken patologi de talar om

Sekretessens natur beror direkt på källan till detta tillstånd. Utsöndringar från könsorganet på bakgrund av STD: er:

 • Slemhinnor. Vanligtvis uppvisar en viskös transparent massa mot bakgrund av kronisk klamydia. Ofta framträder med ureplasmauritrit;
 • Muco-purulent. Källan är akut clamidios, liksom mykoplasmos. Om det är chlamydia, sitter den befintliga slemmen "på penisens huvud" (svår att tvätta bort);
 • Purulent urladdning från urinröret i patienten indikerar närvaron av gonorré. Sådana utsöndringar har en ljus nyans av gult eller grönt, konsistensen är viskös, klibbig och tjock.
  Om det finns pruritus med purulent urladdning, är smärta med urinering gonorré uretrit.

Också andra faktorer kan vara orsaken till specifika utsöndringar, nämligen:

 • Candida svamp. Vanligtvis bildas mot bakgrund av reducerad immunitet. Det kan också uppstå om en man genomgick medicinsk behandling med antibiotika. Vanligtvis, tillsammans med sådana droger, bör antifungala medel administreras, men ibland misslyckas immunsystemet.
 • Non-gonorrhal uritrit. Urinrörets inflammation är vanligen åtföljd av slemhinnor, transparenta sekret från urinröret. Samtidigt kan de ha en obehaglig lukt;
 • Balanopostit. I det här fallet uppträder en vit beläggning på huvudet på penis och under förhuden. Ofta åtföljd av vit eller transparent urladdning;
 • Prostatit. Denna patologi är också markerad av närvaron av vissa sekretioner. I den akuta fasen är vita blodproppar möjliga efter urinering. Med kronisk form är klar slem mer framträdande på bakgrund av inflammatorisk process.
 • Tumörer. Vanligtvis observeras brunt och jämnt bordeaux urladdning med malign onkologi. Du kan också se stora blodproppar av slem. Men om patienten har upplevt en operation på könsorganen, kan sådana utsöndringar indikera att såren läker, så bruna blodproppar bildas.

Viktigt: Pus från urinröret i representanter för det starkare könet indikerar närvaron av en venerisk sjukdom. Sällan indikerar det att patienten har en försummad form av genitalorganets patologi. Abscess är svårare att behandla än en akut eller kronisk form av sjukdomen, så tveka inte med behandling.

Diagnos av sjukdomen

Om patienten såg obehaglig urladdning med en specifik lukt - det är en sjukdom som måste etableras.

Behandlingen tillhandahålls av en urolog eller andrologist.

När en venerisk sjukdom detekteras, hänvisas patienten till en venereolog.

För patientens början undersöker doktorn, och speciellt urinvägskanalen. För en noggrann diagnos föreskrivs sådana test:

 • Ett smet från urinröret (bacussis på patogen mikroflora);
 • Analys av blod och urin;
 • PCR-analys för att identifiera patogenen;
 • Uretroskopi, om patienten klagar över smärtsam urinering.

När urin microstudies läkare kan undersöka i detalj, vilka mikroorganismer är i systemet (GONOKOCK, jäst, epitelceller), etc. Utan grundlig diagnos är rätt behandling utesluten. Det är av den anledningen att du inte bör försöka förbättra din hälsa på egen hand.

Patologisk urladdning ur urinröret hos män: behandlingsmetoder

Alla som skyddar en mans urladdning ur urinröret bör undersökas av en specialist, även om det inte finns några förvärrande symtom. Behandlingen beror direkt på sjukdomsets etiologi. Det bör omedelbart noteras att kaustisk urladdning är en följd av patologi, men kan inte vara en oberoende sjukdom. Metoder för behandling inkluderar:

 • Mottagande av antibakteriella medel. Om orsaken ligger i en patogen mikroorganism (infektion), föreskrivs antibiotika. De kan också vara olika, så en läkare kan ordinera ett adaptivt alternativ;
 • Antiinflammatorisk behandling. Inflammation efter skada leder skador till vissa typer av sjukdomar, så det är lämpligt att ta antiinflammatoriska, mer sparsamma medel.
 • Antivirala läkemedel ordineras om orsaken är ett virus;
 • Med sådana patologier som prostatit, adenom, cystit, komplex terapi ordineras, vilket inkluderar att man inte bara tar orala läkemedel, utan även injektioner, rektala suppositorier.

Förebyggande av urladdning ur urinröret

Eftersom orsakerna till specifika sekret är mer än tillräckligt är det praktiskt taget omöjligt att bestämma förebyggande åtgärder. Men det finns en uppsättning elementära regler som kan förhindra utvecklingen av de flesta patologierna hos män.

Läkarnas rekommendationer är följande:

 • Använd alltid kondomer. Faktum är att 70% av männen har en veneral etiologi av urladdning. Och detta indikerar i sin tur att män försummar preventivmedel.
 • Följ hygienen. Under förhuden finns en smegma i vilken patogena mikroorganismer "kärlek" för att föröka sig. Därför måste hygieniska förfaranden utföras minst två gånger om dagen.
 • Förebyggande medel mot parasiter. Det är värt en gång om året att ta speciella droger som förhindrar reproduktion av maskar i kroppen. Men de bidrar till bildandet av många patologier.
 • En gång per år för att besöka en urolog.

Specifik fördelning bör omedelbart undersökas av din läkare för att undvika allvarliga konsekvenser.

Det federala programmet mot impotens

Orsaker till olika utsöndringar hos män: vad är normen, vad är patologin

Det finns få kvinnor som vet att det finns sekret hos män. Som hos kvinnor, hos män är de också vanliga och de är luktfria. Endast hos kvinnor kallas det "vitling" och de förekommer från slidan, medan männen går ut ur urinröret. Naturligtvis indikerar all onormal urladdning sjuk hälsa och kräver en läkare.

Fysiologiskt urval

Människans hälsa indikeras genom fysiologisk urladdning från urinrörets utlopp, vilket observeras i följande fall:

Libidinal eller fysiologisk uretrit

Detta tillstånd observeras när det är transparent genomskinning på penisens huvud under sexuell upphetsning eller på morgonen, omedelbart efter sömnen. Antalet av dem varierar bland män och är direkt relaterat till allvaret av sexuell upphetsning. Men i alla fall är det viktigt att komma ihåg att sådan urladdning under excitering innehåller en liten mängd spermier, så när de träffar en sexparts sexuella organ riskerar hon att bli gravid. Funktions beskrivna sekret är att säkerställa passagen av sperma genom urinröret och kvinnans vagina där det finns en sur miljö för att förstöra "spermatozoer", och går in i dem i en livsduglig form i livmodern och rören för befruktning av oocyten.

Defecation Prostatea

Under ökningen av intra-abdominaltryck (med spänning) kan det uppstå tydlig luktfri urladdning på penishuvudet med eventuella gråvita vener. Sådana utsöndringar är viskösa och består av en blandning av utsöndring av prostata och seminala vesiklar. Liknande utsläpp kan uppträda och i slutet av urinering, i detta fall talar de om en mikroprotosa. I undantagsfall förekommer sådana sekretioner även vid stark hosta. De anses inte som en organisk patologi, men vittnar endast för överträdelsen av autonom reglering av reproduktionsorganens funktion.

smegma

Smegma (preputial smörjning) är en hemlighet som består av utsöndringar av talgkörtlar i huvudet på penis och förhud. Normalt, om en man följer reglerna för personlig hygien, skapar sådana utsläpp inte besvär, eftersom de tvättas mekaniskt med vatten. Men med försummelse av hygien ackumuleras smegma och mikroorganismer multipliceras i det, vilket är källan till en obehaglig lukt.

Spermautskiljning

Spermier, som innehåller ett stort antal spermatozoer, frigörs normalt av ejakulation (ejaculation) i slutet av den sexuella handlingen eller spontant i en dröm (föroreningar). Föroreningar observeras hos ungdomar och uppträder antingen flera gånger i månaden eller 1-3 veckor (hormonell omstrukturering).

I vissa fall spermatorrhoea, dvs utflöde av sädesvätska från urinröret utan samlag, och orgasm det indikerar patologi när störd muskeltonus av sädesledaren skiktet med existerande kroniska inflammatoriska sjukdomar eller hjärna.

Patologiskt urval

Alla andra utsöndringar, som går längre än fysiologiska, är patologier och vittnar i första hand mot inflammation i urinröret eller urinröret. Orsakerna till urinrör hos män är olika, de kan vara både infektiösa och icke-infektiösa.

Smittsamma orsaker är uppdelade i specifika och icke-specifika.

 • Specifika etiologiska faktorer inkluderar sjukdomar som överförs sexuellt genom gonorré och trichomoniasis.
 • Nonspecifik smittsam uretrit orsakas av opportunistiska bakterier, virus och svampar:
  • chlamydial uretrit (se klamydia hos män);
  • ureaplasma och mykoplasmauritrit;
  • candidiasisuritrit eller urogenital candidiasis hos män;
  • herpetisk uretrit och andra (E. coli, streptokocker, stafylokocker).

Icke-infektiösa inflammationsfaktorer innefattar:

 • allergiska reaktioner
 • mekanisk skada på urinrörslemhinnan
 • irritation av urinröret med kemikalier
 • trauma, smalning av urinröret.

Manliga sekret kan skilja sig åt i genomskinlighet och färg. Dessa parametrar påverkas av intensiteten i den inflammatoriska processen, dess stadium och etiologiska faktor. Tilldelningar bildas från vätska, slem och olika celler.

 • Muddy - om cellerna innehåller en stor mängd, så har valet en mörk färg.
 • Grå eller tjock - med epithelceller övervägande blir de gråa och blir tjocka.
 • Gul, grön eller gulgrön - med en stor mängd leukocyter i sekretionerna blir de gula och till och med gröna, kallas de även purulent urladdning.

Det bör noteras att för samma patologi varierar sekretens natur med tiden.

Vitt urval

Vit utsläpp hos män beror på flera orsaker. För det första bör candidiasis uteslutas (se tröst hos män). Med denna sjukdom observeras följande symtom:

 • huvudet på penis luktar obehagligt av surt bröd eller jäst;
 • Glanspenisen är täckt med en vitaktig beläggning;
 • det är klåda, brännande och till och med smärta i penis och i perinealregionen;
 • urladdning uppstår vid urinering
 • röda fläckar (irritation, inflammation) på huvudet och innerytan av förhuden;
 • Det finns smärta under samverkan, det är obehag i huvudet och förhudet;
 • Markerad allokering av vit inte bara under urinering.
 • partner klagar över klåda och brinnande, smärta under samlag, har stört urladdning.

Förutom urogenitala candidiasis vit urladdning kan bero på klamydia och / eller ureaplazmozom och mykoplasmos, samt tala om inflammation i prostatakörteln, vilket kännetecknas av:

 • svårighet och intermittent urinering
 • känsla av att brinna i perineum och urinröret;
 • obehag under avföring
 • frekvent uppmaning att urinera
 • sexuella störningar (minskad libido och erektioner, snabb utlösning, raderad orgasm).

Män är viktiga att komma ihåg att löpande prostatit kan leda inte bara till ihållande erektil dysfunktion, men också infertilitet.

Genomskinligt urval

 • Klamydia, ureaplasmos - transparent slemutsläpp är möjligt med chlamydial eller ureaplasmauritrit i det kroniska skedet av sjukdomen. När processen förvärras i sekret, ökar antalet vita blodkroppar, och de förvärvar en grön eller gulaktig färg.
 • Trichomoniasis, gonorré - också klar, riklig urladdning med mycket slem som observeras under dagen är möjlig i början av infektionen med Trichomonas eller gonokocker. I fallet med klamydia (ureaplasmos) är subjektiva känslor ofta frånvarande (smärta, klåda, brännande) och tydlig urladdning uppträder efter långvarig avhållande från urinering.

Gult urval

Purulent urladdning, vilka inkluderar deskvamerade epitelet i urinröret, en betydande mängd av leukocyter och uretrala slem skiljer gulaktiga eller grönaktiga nyanser. Gul utsläpp eller med en blandning av grönska är ett karakteristiskt tecken på sexuellt överförbara sjukdomar.

 • Gonorrésekretioner är täta och har en obehaglig putrefaktiv lukt, observeras under dagen och åtföljs av smärta vid urinering. En man bör först tänka på gonoréinfektion om det finns ett klassiskt par symtom: urladdning och klåda.
 • Trichomoniasis - även med excretioner av gul färg utesluts inte och trichomoniasis, även om det ofta är asymptomatiskt. Med svåra symptom på trichomoniasis infektion, förutom pusliknande sekret, är en man orolig genom att brinna och brinna under urinering. frekvent och oemotståndlig uppmaning att urinera, en känsla av tyngd i underlivet och obehag i perineum.

Med lukt

Brott mot hygien

En obehaglig lukt av perineum och penis i synnerhet kan också observeras om villkoren för intim hygien inte respekteras:

 • Smegma är ett utmärkt näringsämne för mikroorganismer, som multiplicerar och dör, skapar en obehaglig lukt om du inte utför regelbunden tvättning av de yttre könsorganen.
 • Dessutom kan den smegma skilja luktande metaboliska rubbningar (t ex diabetes mellitus hos män). I detta fall är urvalet av smegma så intensivt att det genomtränger genom underkläderna.

Utsläpp med lukt ses oftast med urinrörsinfektion. Först och främst bör gonorré uretrit - tät, gul eller grön urladdning, som observeras hela dagen, uteslutas.

Den sura lukten av sekret är ett patogent symptom på urogenitalt candidiasis. Infektion med svampar av släktet Candida provar utseendet av curdled eller mjölkvit vit urladdning (se candidiasis balanoposthit).

En fisklig lukt av sekret är också möjlig. som är inneboende i bakteriell vaginos, som är vanligare hos kvinnor (kallad bakteriell vaginos) och män utvecklar sjukdomen är mer nonsens. Gardnerella refererar till opportunistiska mikroorganismer och börjar förstärkas aktivt endast under vissa förhållanden:

 • försvagning av immunitet
 • associerade inflammatoriska processer i det genitourära systemet;
 • tarmdysbios
 • Användning av kondomer med spermicider;
 • långtidsbehandling med antibiotika eller immunosuppressorer (cytostatika, kortikosteroider);
 • nära underkläder av syntetiska tyger;
 • promiskuösa sexliv.

Även urladdning med en obehaglig lukt kan orsakas av sådana sjukdomar som:

 • balanit (inflammation i penisens huvud)
 • balanoposthit (inflammation i förhudens inre yta).

Men förutom excreta (inte ur urinröret, men smegma), åtföljs dessa sjukdomar av hyperemi och klåda, penisens smärta och på huvudet detekteras sår och rynkor.

Utsläpp med blod

Blodig urladdning eller urladdning med blodårer observeras ofta vid urinrörsinfektion. En blandning av blod är karakteristisk för gonorré, trichomoniasis eller candida uretrit. Och mängden blod är direkt relaterat till intensiteten av inflammation.

Ofta observeras blodet i kronisk uretrit (slimhinnan i urinröret löses och reagerar med kontaktblödning till den minsta irritationen, inklusive urinpassage genom kanalen).

Medicinska manipuleringar

En annan anledning till detta är trauma i urinröret under medicinska förfaranden. I fallet med grov bougienage, installation och borttagning av katetern, cystoskopi eller bomullstopp kan observeras tvärsnittsspotting. De skiljer sig åt eftersom blodet är skarlet, har inga blodproppar och blödningen upphör mycket snabbt.

Passage av stenar, sand

Framför allt kan urladdning från blodet observeras vid passage av små stenar eller sand (från njurarna eller urinblåsan) genom urinröret. En hård yta av mikroliter skadar slimhinnet och kärlens väggar och orsakar blödning. I detta fall är blodet mest märkbart vid urinering, vilket åtföljs av smärta.

glomerulonefrit

Makrogematuri (blod i urinen, synlig vid urinering) är också möjlig med glomerulonefrit. I det här fallet finns en triad av symtom: makrogematuri, ödem, ökat blodtryck.

Maligna tumörer

En av tecknen på maligna tumörer hos organen i det genitourära systemet (cancer i prostata, testiklar och andra) är utseendet av blod hos en man. I detta fall blir blodet brunt eller mörkt, eventuellt utseendet av blodproppar.

Isolering av blod med spermier

Vi bör inte glömma ett sådant symptom, som blodutsläpp med sperma (hematospermi). Skill mellan falskt och sant hematospermi. Med ett falskt blod blandat med sperma under dess passage genom urinröret. Och med sant blod kommer in i ejakulatet även innan det passerar genom urinröret. Hematospermi är åtföljd av följande symtom:

 • smärta vid utlösning
 • sjukdomar i urinering
 • smärta och / eller svullnad i könsorganen (testiklar och skrot);
 • obehag och ryggsmärta
 • ökning av kroppstemperaturen.

En orsak till hematospermi är:

 • alltför aktivt sexliv eller vice versa,
 • långvarig avhållsamhet, varvid under samlag fall inträffar i vävnader av vaskulära väggar könsorgan
 • Uppskjuten kirurgisk ingrepp eller en biopsi kan också vara orsaken till blodets utseende i spermierna
 • hematospermi uppträder med godartade och maligna neoplasmer i urinogenitala organ
 • om det finns stenar i testiklarna och de halvledande kanalerna
 • med åderbråckens åderbråck.

Ät inte skalade pinjenötter. Pinjenötterna från Kina är giftiga, orsakar förgiftning, allergiska reaktioner, förvärring av cholecystit, bitterhet i munnen, illamående inom några dagar efter intag.

Hur ofta tar du antibiotika?

Idag och imorgon är den geomagnetiska situationen lugn, inga magnetiska stormer förväntas.

Sjukdomar som orsakar utseende av purulent urladdning ur urinröret hos män

Urinröret eller urinröret är ett ihåligt muskelrör genom vilket urinen evakueras från blåsan. Hos män verkar denna anatomiska formation också för att mata ut sperma under utlösning. Transparent vätska, som är hemligheten hos urinröret och uppträder under sexuell upphetsning, anses också fysiologisk. Utseendet av patologisk purulent urladdning ur urinröret är ett av tecken på sjukdomen. I vår granskning ska vi analysera orsakerna, utvecklingsmekanismen och principerna för diagnos och behandling av detta obehagliga symptom.

Vad är urladdningen ur urinröret

Eventuella infektiösa, inflammatoriska eller systemiska sjukdomar i det genitourinära systemet har sina symptom, vars mest uppenbara är associerade med utseendet av patologisk urladdning. Oftast är de ett tecken på en kamp mellan orsaksfaktorn och kroppens immunförsvar eller bli en manifestation av urinväggens direkta förstörelse.

Alla patologiska utsläpp hos män kan klassificeras enligt följande:

 • Spermatorrhea - ofrivillig förlust av ejakulat utan föregående erektion. Tillgängliga prostatit (t ex vid tidpunkten för spännings magmusklerna under kraftig hosta, sila), degenerativa processer i ryggmärgen.
 • Prostareea - utsöndringen av en transparent, något viskös sekret av prostatakörteln, som inte innehåller bakterieceller, vanligtvis vid slutet av urinering. Det blir ofta en av manifestationerna av kronisk inflammation i prostata.
 • Hematorea - urladdning av blodig vätska från urinröret. Det uppstår med mekanisk skada på urinröret (till exempel under medicinska eller diagnostiska förfaranden), penile trauma, arteriell hypertension, maligna neoplasmer.
 • Leukocytisk uretrorrhoea är en klar eller grumlig vätska mättad med leukocyter, som ofrivilligt frigörs från urinröret. Som regel är det en skyddande reaktion av kroppen mot infektion. Det är den första etappen av exudativ inflammation.
 • Mu-purulent urladdning är huvudskylten på uretrit hos infektiös etiologi, inklusive STI. De innefattar slem som bildas i urinröret, serös vätska och ett obetydligt antal leukocyter. Färgen varierar från mjölkvit till grädde, mängden är alltid liten. Det skiljer sig från sådan tilldelning nästan fullständig frånvaro av subjektiva tecken på sjukdomen (rezi, brännande, klåda i urinröret), utseende efter urinering.
 • Purulent urladdning från urinröret innehåller slem, en stor andel leukocyter och utarmad epitel. De representerar en tjock, klibbig vätska med gul färg (ibland med en grön snett), som i stor utsträckning släpps ur urinröret. Ledsaget av patientens obehag och allmänna symtom på förgiftning. Sådan utmatning är ett tecken på uttalad inflammation i urinrörets väggar.

Orsaker: Vad är fel på hälsan

Purulent urladdning ur urinröret uppträder oftast i urologiskt bruk. De främsta orsakerna till deras utseende presenteras nedan.

Denna gemensamma venerala sjukdom, vars orsakssamband är en patogen bakterie av arten Neisseria gonorrhoeae. Källan till infektionen är en sjuk person, och infektionen förekommer oftast med oskyddad sex. Inkubationsperioden, det vill säga tiden från infektion till utseendet av de första tecknen på sjukdomen, är 2-5 dagar.

Var uppmärksam! Termen "gonorré" översätts bokstavligen från latin som "semenootchenie". Riklig purulent urladdning från penis antika forskare ansåg felaktigt en läckande seminal vätska.

En typisk manifestation av gonorré är gonokock uretrit. Hos män har han följande symtom:

 • riklig och tät gul urladdning från urinvägskanalen av purulent natur, med en obehaglig putrefaktiv lukt;
 • klåda, smärta och brännande längs urinröret, intensifieras under och efter urinering.

Om gonoré själv kan betraktas som en obehaglig men helt ofarlig och väl behandlad infektion, är dess komplikationer extremt hälsofarliga. Ofta utvecklas de i avsaknad av snabb behandling av vård och kronisk inflammation. Hos män kan gonorralt uretrit vara komplicerat:

 • orcoepididymit - inflammation i testis och appendage
 • prostatit.

I sällsynta fall, personer med nedsatt immunitet utvecklar generalisering av infektion med gonokocker hudskador, stora lederna, lever, hjärtmuskeln och centrala nervsystemet.

Klamydia är en grupp av sjukdomar som orsakas av intracellulära parasiter - klamydia. Det huvudsakliga sättet att överföra STI är sexuellt, kontakt-hushållsinfektion (vid användning av vanliga hygienartiklar) är extremt sällsynt.

Bland symtom på sjukdomen hos män är:

 • mucopurulent, vitreusutsöndring av en klar eller vitaktig färg från urinröret;
 • brinner med urinering
 • ödem, rodnad i urinrörets yttre bländare
 • smärta i ljummen, bestrålning av nedre delen av ryggen, underlivet, analöppning;
 • Vanliga manifestationer av förgiftning - feber till subfebrila siffror, svaghet, slöhet, minskad effektivitet.

Efter några dagar, tillsammans med en klar klinisk bild, sjönk symtomen på klamydiae. Detta indikerar övergången av sjukdomen till en kronisk form och en ökad risk för komplikationer som prostatit, cystit och andra.

balanopostit

Balanoposthit är inflammationen i glanspenisen och förhudens inre yta. På grund av strukturens anatomiska egenskaper och det lilla antalet fartyg som matar detta anatomiska område, är det föremål för inflammatoriska förändringar mer än andra.

De omedelbara orsakerna till sjukdomsutvecklingen är:

 • ospecifik infektion - olika typer av bakterier, virus, svampar, mykoplasma etc.
 • dermatologiska problem - dermatit, psoriasis, lavplanus;
 • systemiska och autoimmuna störningar i diabetes mellitus, lupus, psoriasis;
 • mekanisk skada på förhudet när det bär snäva underkläder, långvarigt samlag
 • icke-iakttagande av reglerna för personlig hygien.

Kliniska tecken på balanopostit kan vara:

 • rikliga, purulenta vita eller gula insättningar på penisens huvud
 • klåda, brännande, skarp ömhet i penisens huvud
 • hyperemi och torrhet i förhuden, utseendet på det av irritation, fläckar, tuberkler och andra tecken på inflammation.

gardnerellez

Var uppmärksam! Under lång tid trodde man att bakteriell vaginos - en sjukdom som förknippas med dysbios slidan hos kvinnor, och företrädarna för den starka hälften av mänskligheten inte utvecklas. Senare visades det att orsaksmedlet kan orsaka män med urinrit med en specifik kurs.

I de flesta fall, Gardner, slår den manliga urinröret under samlag, inte leder till patologiska förändringar och säkert elimineras från kroppen inom 2-3 dagar. Men ibland "stanna" mikroorganismer i patientens urinrör, vilket orsakar en kronisk trög process som åtföljs av följande symtom:

 • neo-purulent urladdning av grönaktig färg;
 • klåda, brinnande med urinering.

Det åtföljs av en patologisk urladdning från urinröret och prostatit - en vanlig sjukdom bland det starkare könet, vilket kännetecknas av en inflammatorisk lesion i prostatakörteln.

Utseendet av gulaktig urladdning indikerar oftast en kronisk form av sjukdomen, som inte behandlas eller behandlas felaktigt. Sådan prostatit är som regel kännetecknad av ett progressivt långsamt flöde, i vilken perioder av relativ välbefinnande ersätts av exacerbation, åtföljd av:

 • ökning av antalet patologiska utsläpp
 • intensiv smärta i perineum, utstrålande till sakrum, länd, testiklar, rektum;
 • svårighet och smärtsam urinering.

Ignorera dessa symtom förr eller senare leder till utvecklingen av infektionsinflammatoriska och andra komplikationer hos närliggande organ. De farligaste bland dem är orcoepidymit och infertilitet orsakad av det, adenom och prostatacancer.

Försena inte besök till läkaren

Varje vuxen man har redan studerat sin organism och känner till naturen, kvantiteten, färgen och lukten av fysiologisk urladdning ur urinröret. Eventuella avvikelser från dessa parametrar från den vanliga normen är ett tillfälle att rådgöra med en läkare.

Följande skyltar ska skydda dig:

 • Utseende av ljusfläckar på underkläderna.
 • Detektion av skorskor och uttorkad urladdning som täcker urinröret efter en sömn.
 • Droppar av pus med lätt tryck på urinröret.
 • Ökning av utsläpp efter konsumtion av akuta eller överdrivet salt mat, spritdrycker.

För att självständigt identifiera knappa urladdningar måste du undersöka den första delen av morgonurinen för purulenta flingor, blodproppar och andra patologiska föroreningar. För att göra detta, omedelbart efter uppvaknandet, släpp en liten mängd (50-60 ml) urin i ett klart glas och noggrant inspektera det i tillräckligt med ljus.

Problemen med diagnos och behandling av problem med genitourinary systemet hos män tillhandahålls av en urolog eller en venereolog. Standardplanen för undersökning av patienter med purulent urladdning ur urinröret innefattar:

 • Samling av klagomål och anamnese. Berätta för läkaren om hur länge du har märkt dig i din purulenta urladdning, förbinder du med något deras utseende. Glöm inte att berätta för läkaren om andra klagomål som stör dig för tillfället. Påminn om, om det fanns på dig oskyddade sexuella kontakter eller andra möjliga riskfaktorer för infektion IPPP nyligen.
 • Inspektion av penis (med särskild uppmärksamhet på huvudet), den yttre öppningen av urinröret och perineum, då teknikern kan identifiera eventuella skador i huden och slemhinnorna i penis, rodnad, utslag och andra symtom på smittsamma och inflammatoriska sjukdomar.
 • Palpation av lymfkörtlar. Många inflammatoriska processer i urinröret åtföljs av lymfadenit - en ökning av perifera lymfkörtlar i ljummen, åtföljd av obehag eller smärta.
 • Finger rektal undersökning av prostata. Prostatit, som en av orsakerna till purulent urladdning, uppenbaras av detta organs ökning och ömhet.
 • Bakterioskopisk (mikroskopisk) och bakteriologisk (bakpossev) studie av sekret från urinröret. Det låter inte bara identifiera orsaksmedlet för infektionen, men också för att bestämma dess känslighet mot antibiotika, vilket i hög grad kommer att underlätta ytterligare behandling av sjukdomen.
 • Allmänna laboratorietester av urin och blod. Med sin hjälp bedömer en specialist kroppens allmänna tillstånd och identifierar en eventuell samtidig patologi.
 • Instrumenttest - ultraljud, cystoskopi, urografi etc. De används för att fastställa en noggrann diagnos och avslöja graden av störningar i de inre organen.

Principer för behandling av urininfektioner

Behandling av sjukdomar i samband med utseendet av purulent urladdning ur urinröret beror på orsakerna som orsakade det.

Empirisk (experimentell, ej bekräftad av data från laboratorietester), utnämning av antibiotika utövas endast vid allvarliga manifestationer av förgiftning - hög feber, frossa, asthenisk syndrom. Med urinrör av mild eller måttlig svårighetsgrad rekommenderas att vänta på resultaten av en bakteriologisk undersökning innan behandlingen påbörjas.

Till exempel är de läkemedel som är valbara för gonorré eller chlamydial uretrit

Vid behandling av kronisk prostatit är antibiotika från farmakologiska grupper av aminoglykosider, cefalosporiner och skyddade penicilliner oftast förskrivna. Beroende på det mikrobiella medlet som har blivit ett orsakssamband och egenskaperna hos sjukdomsförloppet kan behandlingsförloppet variera från flera dagar till 3-4 veckor.

Förutom antimikrobiella medel kommer snabbare kontroll av purulenta sekretioner att hjälpa till:

 • antispasmodik (Papaverin, No-Shpa), slappna av urinrörets smidiga muskler och främja dess sanitet;
 • NSAID (Ketonal, Paracetamol, Ibuprofen), som minskar aktiviteten av den inflammatoriska processen och eliminerar smärtsamma symtom;
 • medicinska / icke-medicinska immunmodulatorer som ökar kroppens motståndskraft mot infektiösa processer.

Eventuell urladdning från penis, som har blivit annorlunda än den vanliga i naturen, kvantitet, konsistens och färg, kräver en läkares samråd. Skammen och "tystnad" av problemet i detta fall är dåliga allierade. Tidig behandling som startat gör att du snabbt och effektivt klarar av sjukdomen och undviker utvecklingen av allvarliga komplikationer.