Huvud
Massage

Purulent urladdning från penis

Ett av de vanligaste kliniska tecknen på inflammation i det urogenitala området är närvaron av patologisk urladdning från penis.

Detta symptom innebär utvecklingen av en infektionsinflammatorisk process i slemhinna i urogenitalt nervsystemet.
Oftast urinröret, mindre ofta i kombination med en lesion av prostata.

Urogenital urladdning kan ha en annan karaktär och beroende på detta, olika egenskaper, mer http://kvd-moskva.ru/venerologiya/161/

Den separerbara kan vara:

I. serös,
II. slemmig,
III. purulent.

Serösa sekret är transparenta, ha en vätskekonsistens, vit, vanligtvis luktfri.

Slemhinnor genitourinary tract har en mer viskös konsistens, ganska tät, genomskinlig och lätt.

Purulent urladdning kan ha en annan färg (från vit till gulaktig och gröngul), konsistens (från flytande, skumlik till tjock), enhetlighet.

Oftast kännetecknas de av en obehaglig lukt och brist på insyn.

Vad kan prova utseendet av purulent urladdning från penis hos män?

I det överväldigande flertalet fall uppstår detta symptom som en följd av utvecklingen av den infektiösa processen i urinvägarna.

I rollen som orsaksmedel för infektion kan fungera som en villkorligt patogen mikroflora och patogener STI.

I det första fallet utvecklas inflammationsprocessen på grund av aktiveringen av opportunistiska mikroorganismer.

De bor permanent i könsorganens hud och slemhinnor - strepto- och stafylokocker, E. coli, jästliknande svampar, proteium.

Denna mikroflora blir patogen och kan orsaka inflammation endast vid en kraftig försämring av immuniteten, både allmän och lokal vävnad.

Vad kan hända mot bakgrund av hypotermi, långvarig stress, immunodepressiva förhållanden, alkoholmissbruk, oregelbundet eller för våldsamt sexuellt liv etc.

En sådan inflammation i urinvägarna kallas nonspecifik, och infektionen som orsakar det är opportunistisk.

Dock uppträder oftast purulent urladdning från penis på grund av orsakssambandet till sexuella infektioner.
I regel är detta gonoré, klamydia och trichomoniasis.

Gonokock uretrit uppstår när gonorré smittas sexuellt och åtföljs av ett antal symtom på urinrörets inflammation:

 • bränning och skärning med urinering,
 • ofta appellerar till honom,
 • utseendet av rikligt (i den akuta fasen) eller mager (med förkortningsprocessen) utsläpp gulaktig vit.
 • Den separerade urinröret har en obehaglig lukt, i de flesta fall kan den ses på underkläderna.

Vid infektion med klamydia åtföljs uretrit av frisättning av slemhinnans konsistens, vit och gul, vars mängd ofta är obetydlig.

Tillsammans med dessa symtom finns det dysurifenomen - klåda, brännande och smärta i urinröret under urinering, frekventa uppmaningar.

Trichomoniasis manifesteras av urinröret från en obehagligt luktande gröngul pus i stora mängder.

Patienten känner av klåda, brinner i urinröret, nedsatt urinering.
De inguinala lymfkörtlarna kan öka.

Vad ska jag göra om det finns en urladdning från penis?

När det finns en purulent urladdning från penis Omedelbart kontakta en behörig specialist - en läkare, en venereolog, mer http://kvd-moskva.ru/venerologiya/313/

Han kommer att lägga en noggrann diagnos och väljer en adekvat och effektiv behandling.

För diagnosens syfte utförs laboratorietester:

A. Bacussis i urinröret,
B. Smörjmikroskopi,
C. PCR och
D. Immunologisk analys.

Nonspecifik uretrit, liksom gonokock och klamydial uretral lesioner behandlas med antibiotika, med trichomoniasis föreskrivna protistocidala läkemedel.

Om någon urladdning från penis uppträder, kontakta en behörig venereolog.

Varför kan den purulenta urladdningen gå från penis?

Den anatomiska strukturen hos könsorganen och urinorganen av män bestämde deras direkta samband. Om patogena mikroorganismer kommer in i ett av systemen, är den andra ett hot. Genom urinröret släpps inte bara urin utan också spermier ut på utsidan.

Närvaro av purulent urladdning från denna kanal signalerar problem med ett av systemen. Men med vilken - doktorn kommer att etablera. Självdiagnos hotar allvarliga problem med könsorganen.

skäl

Urladdningen ur urinröret är fysiologisk och patologisk. Fysiologiska sekret omfattar hemligheten hos de sexuella körtlarna, som uppträder när de är upphetsade. Det är en transparent viskös vätska som inte orsakar obehag. Förutom utsöndring bör urin, spermier från huvudet inte sticka ut. Om det finns ett problem så är det dags att leta efter orsaken.

Orsaken till purulent urladdning från penis är av infektiös natur:

 • ureaplasmosis. Det provoceras av bakterier som multiplicerar på slemhinnor;
 • trikomonasinfektion. En vanlig sexuellt överförd sjukdom som överförs genom sexuella och andra sätt;
 • chlamydia;
 • gonorré;
 • mykoplasmos.

Typ av excreta

Uppfatta inte en dödlig diagnos, om det finns någon fördelning. För att definieras med diagnostik urologen, bör venerologen. Nedan beskrivs de typer av sekret som hjälper till att föreslå (men inte diagnostisera!) Problemet.

vit

Krämig vit urladdning på huvudet talar om candidiasis. Detta är en sällsynt svamp sjukdom för män. Patologi åtföljs av klåda, smärta vid urinering, kön. Behandlingen är lokal.

Skummig urladdning, kliande huvud indikerar trichomoniasis - en vanlig STD.
Prostatit av kronisk kurs är en manlig sjukdom. Det åtföljs av minskad potens, urinering problem.

purulent

Indikera för smittsam urinritning. Utskiljningarna representerar en blandning av urethral slem och epitelceller, innehåller många leukocyter. Den tjocka vätskan blir gulaktig eller gröngul i färg.

Pus från urinröret kan vara ett tecken på gonokock uretrit, trichomoniasis. Patologi åtföljs av klåda och skärning.

gul

Vätskor från urinröret med gul färg åtföljer urologiska sjukdomar mot bakgrund av slemhinnaninflammation. De viktigaste är:

 • specifik uretrit i närvaro av gonoré, klamydia, trichomoniasis;
 • ospecifik urinrit i närvaro av svampar, kockbakterier, tarmflora;
 • icke-infektiös uretrit på grund av urinskador, allergier, kemisk brännskada.

blodig

Detta är ett tecken på sjukdomen. Blod utsöndras med sperma, urin och sig själv. Orsaken är inflammation, svullnad, blodkärlskada, skador på njurarna. Andra orsaker - polycystisk njure, tuberkulos, blodsjukdomar, prostatacancer, blödning i urinblåsan, njurar, inflammation i blåsan, svullnad.

transparent

Vanligtvis åtföljd av spänning. Behovet av smörjning av urinröret, förbättra spermiernas passage. Mängden smörjmedel ökar från långvarig abstinens.

Slemhinnor

En liten mängd av sådana sekretioner åtföljs av kronisk clamidios, mykoplasmisk, ureaplasmisk uretrit. Semitransparent slem med pus talar om ureaplasmos, klamydia, mykoplasmos i akut form.

Eventuella komplikationer, om inte behandlad

Så snart en man märker nya symtom relaterade till penistillståndet måste han registrera sig hos en urolog eller en venereolog. Läkaren kommer att ta ett prov för analys enligt resultaten av vilka han kommer att ordinera adekvat behandling. Om du startar en sexuellt överförbar sjukdom, kommer det att gå till ett kroniskt stadium, och då kommer det inte bli några problem, men mer betydande problem.

Ofta misstänker en man inte ens att han har en veneral sjukdom, för att de är hemlighetsfulla. Så snart immuniteten minskar blir bilden ljusare. Om du inte behandlar patologin kan det finnas konsekvenser, inklusive infertilitet, impotens. Tumör av prostata hotar med nedsatt urinering, njursvikt.

Metoder för behandling

För att eliminera purulent och annan urladdning från penis - du måste passera diagnosen. Baserat på resultaten väljer doktorn den optimala behandlingsregimen. I sjukdomens infektiösa natur detekteras patogenen, de medel som verkar mot den väljs. Gonorré är vanligtvis föreskrivet penicillin, från klamydia och infektionssjukdomar, preparat av gruppen tetracykliner, makrolider, fluokinoloner (levofloxacin, doxycyklin, etc.).

Funktioner hos barnet

Infektioner i urinvägarna hos barn är vanliga, provocerade av en E. coli. Om du lämnar dem på egen hand är det komplikationer med andra organers arbete. Barn förskrivs medel för infektioner i form av cefalosporiner, aminoglykosider, penicillin.

De första symptomen på infektiös uretrit är feber, kräkningar, bukmärtor, diarré. Barnläkaren riktar barnet till ett urintest, och om en urinrit upptäcks, ordineras lämpliga mediciner. Att hämta hembehandling är inte möjlig, så du bör inte riskera ditt barns hälsa. För behandling är det nödvändigt att observera multipliciteten och dosen av att ta mediciner som föreskrivs av en läkare om symptomen passerar snabbare.

förebyggande

För att förhindra utveckling av infektioner i könsorganen, associerad purulent urladdning, bör du undvika oskyddad sex, promiskuösa anslutningar. Dessutom behöver du stödja kroppens arbete - en hälsosam livsstil, en vanlig sexuell partner, rätt näring, fysisk aktivitet och hygien.

Purulent urladdning från penis hos män

Om du märker en purulent urladdning från en penis är det oroande. Utseendet av urladdning från penis är ett farligt symptom, ofta förknippat med inflammation eller infektion. I regel är detta fenomen kombinerat med en känsla av brännande, obehag. Många män med utsläpp från könsorganen har rodnad av penisens huvud.

I vissa fall finns det en ökning av kroppstemperaturen (37-38C).

Vilka sekret kan vara farliga?

Purulent urladdning från penis hos män ska särskiljas från tilldelningar av annan art.

Slime kan ha olika färg och konsistens och särskiljas från olika zoner:

 • Sebaceous körtlar på huvudet av penis
 • Urinrör (urinrör)
 • Kutan neoplasma

Utsläpp av patologisk karaktär utmärks av följande egenskaper:

 • Ovanlig, skarp lukt (vanligtvis sura)
 • Förekomsten av pus (vanligtvis i grön slem)
 • Närvaron av blod (brunt slem)

Män kan ha vit, gråaktig urladdning, i vissa fall indikerar utvecklingen av en inflammatorisk eller infektionssjukdom.

Vilken ansvarsfrihet från penis anses vara normal?

Smegma - permanenta sekret av hemmalys, orsakar normalt inte ångest. Sådana utsläpp anses vara en naturlig process.

Purulent urladdning från penis: vad man ska göra

För det första rekommenderar experter att inte panik och göra ingenting för självbehandling. Eventuella salvor och piller som du har tilldelat dig kan radera symtom och göra svårare behandling. Vid okontrollerad administrering av antibiotika kan motstånd bildas mot dem.

Om du märker de alarmerande symptomen, kontakta omedelbart en läkare. I regel är undersökningen i sådana situationer inte tillräckligt, och doktorn skickar patienten till undersökningarna för att klargöra diagnosen.

Analyser med penis sekret:

 • bakposev
 • Allmänt smet
 • Fullständig blodräkning

För en lyckad behandling är det nödvändigt att följa de tillhörande läkarnas rekommendationer och följa hygienreglerna.

Experter rekommenderar starkt att endast använda de läkemedel som läkaren föreskriver. Det är väldigt viktigt att inte avbryta kursen, även om ångestsymptomen har försvunnit. Faktum är att många sjukdomar som kännetecknas av urladdning från en penis, med analfabeterbehandling kan bli kronisk.

Purulent urladdning från penis: orsaker

Ofta förekommer slemhinnan av den patologiska sorten från hankönets könsorgan med några venerala sjukdomar.

Bland dem är de vanligaste:

Bland de vanligaste inflammatoriska processerna är uretrit. Förutom purulent urladdning från penis kan en man ha svårigheter med erektion, smärta vid urinering. Sjukdomen är inte bara obehaglig, den är också farlig eftersom den orsakar prostatit (inflammation i prostata), orchitis (inflammation i testikeln).

Vilken typ av läkare ska jag samråda med purulenta urladdningar från en penis?

Vid första tecken på excreta behövs omedelbar professionell hjälp.

Kom ihåg att fördelningen endast är ett externt tecken, du måste behandla orsaken till sjukdomen, som endast kan fastställas av en kompetent specialist. Om det finns purulent urladdning från penis, bör du söka råd från en venereolog eller urolog.

I vår klinik bedrivs mottagningen av en kvalificerad, erfaren och delikat läkare. Varje patient garanteras kvalitetsbehandling och fullständig anonymitet.

Adress till vår klinik och vi kommer att utse rätt behandling, vi kommer att diagnostisera.

Pus från medlem

Ett av de vanligaste kliniska tecknen på inflammation i det urogenitala området är närvaron av patologisk urladdning från penis.

Detta symptom innebär utvecklingen av en infektionsinflammatorisk process i slemhinna i urogenitalt nervsystemet.
Oftast urinröret, mindre ofta i kombination med en lesion av prostata.

Urogenital urladdning kan ha en annan karaktär och beroende på detta, olika egenskaper, mer http://kvd-moskva.ru/venerologiya/161/

Den separerbara kan vara:

I. serös,
II. slemmig,
III. purulent.

Serösa sekret är transparenta. ha en vätskekonsistens, vit, vanligtvis luktfri.

Slemhinnor genitourinary tract har en mer viskös konsistens, ganska tät, genomskinlig och lätt.

Purulent urladdning kan ha en annan färg (från vit till gulaktig och gröngul), konsistens (från flytande, skumlik till tjock), enhetlighet.

Oftast kännetecknas de av en obehaglig lukt och brist på insyn.

Vad kan prova utseendet av purulent urladdning från penis hos män?

I det överväldigande flertalet fall uppstår detta symptom som en följd av utvecklingen av den infektiösa processen i urinvägarna.

I rollen som orsaksmedel för infektion kan fungera som en villkorligt patogen mikroflora och patogener STI.

I det första fallet utvecklas inflammationsprocessen på grund av aktiveringen av opportunistiska mikroorganismer.

De bor permanent i könsorganens hud och slemhinnor - strepto- och stafylokocker, E. coli, jästliknande svampar, proteium.

Denna mikroflora blir patogen och kan orsaka inflammation endast vid en kraftig försämring av immuniteten, både allmän och lokal vävnad.

Vad kan hända mot bakgrund av hypotermi, långvarig stress, immunodepressiva förhållanden, alkoholmissbruk, oregelbundet eller för våldsamt sexuellt liv etc.

En sådan inflammation i urinvägarna kallas nonspecifik, och infektionen som orsakar det är opportunistisk.

Dock uppträder oftast purulent urladdning från penis på grund av orsakssambandet till sexuella infektioner.
I regel är detta gonoré, klamydia och trichomoniasis.

Gonokock uretrit uppstår när gonorré smittas sexuellt och åtföljs av ett antal symtom på urinrörets inflammation:

 • bränning och skärning med urinering,
 • ofta appellerar till honom,
 • utseendet av rikligt (i den akuta fasen) eller mager (med förkortningsprocessen) utsläpp gulaktig vit.
 • Den separerade urinröret har en obehaglig lukt, i de flesta fall kan den ses på underkläderna.

Vid infektion med klamydia åtföljs uretrit av frisättning av slemhinnans konsistens, vit och gul, vars mängd ofta är obetydlig.

Tillsammans med dessa symtom finns det dysurifenomen - klåda, brännande och smärta i urinröret under urinering, frekventa uppmaningar.

Trichomoniasis manifesteras av urinröret från en obehagligt luktande gröngul pus i stora mängder.

Patienten känner av klåda, brinner i urinröret, nedsatt urinering.
De inguinala lymfkörtlarna kan öka.

Vad ska jag göra om det finns en urladdning från penis?

När det finns en purulent urladdning från penis Omedelbart kontakta en behörig specialist - en läkare, en venereolog, mer http://kvd-moskva.ru/venerologiya/313/

Han kommer att lägga en noggrann diagnos och väljer en adekvat och effektiv behandling.

För diagnosens syfte utförs laboratorietester:

A. Bacussis i urinröret,
B. Smörjmikroskopi,
C. PCR och
D. Immunologisk analys.

Nonspecifik uretrit, liksom gonokock och klamydial uretral lesioner behandlas med antibiotika, med trichomoniasis föreskrivna protistocidala läkemedel.

Om någon urladdning från penis uppträder, kontakta en behörig venereolog.

Dela en artikel om sociala nätverk:

Tilldela pus från den sexuella delen av orsaken

Få människor vet att en man kan drabbas av en sådan hemsk sjukdom som en balanoposthit. Vad är den här sjukdomen? Om det finns en urladdning av pus från penis, är behandlingen mycket lång, medföljande smärta - alla dessa är uppenbara symtom på balanoposthit.

Symtom på balanopostit hos män

Det är värt att notera att initialt balanoposthit kännetecknas av en liten rodnad i glanspenisområdet, det finns också en liten svullnad. Dessutom finns det purulent urladdning (pus från penis), och en ganska obehaglig lukt framträder.

Till att börja med kommer jag att beskriva de karakteristiska symptomen på pus från penis, genom vilken du kan bestämma denna sjukdom. Först och främst är det värt att notera att en man börjar brinna och klåda i huvudområdet under denna sjukdom. Det finns också carvings och obehag på denna plats med pus från penis. Plus när penis öppnar i samlagsförloppet finns det extremt obehagliga smärtsamma förnimmelser. Ofta händer det att på grund av denna sjukdom förkortas även samlagets varaktighet och även oförutsedd prematur utlösning är möjlig.

Orsaker till pus urladdning från penis

Pus från penis, vars behandling, som jag sa ganska svårt, kan också tilldelas diabetes. Diabetiker har en stark predisposition till balanopost.

När det gäller manifestationen av denna sjukdom, bör det sägas att det finns en stark torrhet. Även glanspenisen rodnar, plus irritation och fläckar verkar. Även sprickor och små sår på huvudet och maceration av slemhinnan är möjliga.

Ett annat symptom genom vilket du kan bestämma början av kursen av denna hemska sjukdom: från penisens huvud börjar det bli purulent urladdning. Processen under vilken utsöndring av pus från penis, dess behandling och ytterligare eliminering är tillräckligt lång. Omedelbart kommer jag att berätta att pus är allokerad också från en prepuce säck.

Behandling av balanopostit hos män

I slutändan, om du försummar behandlingen av utsläpp av pus, riskerar du att fånga penisens gangren. Det är mycket svårare att bli av med, som du vet.

När det gäller behandlingen i sig säger jag genast att det är nödvändigt att strikt följa hygienstandarden. Läkare rekommenderar att man sköljer med varmt vatten med tvål och huvud, och det måste göras flera gånger om dagen.

Om du redan har en kraftig exacerbation behöver du absolut en operation, under vilken alla pus från penis tas bort, och även penishuvudet behandlas med speciella svampmedel.

Andra artiklar om detta ämne:

Utsläpp från penis: orsaker och sorter

Under normala omständigheter, utmatning från penis hos män - detta är vanligt förekommande om detta ämne inte har färg, främmande lukt och pus. Men det finns situationer när en sådan hemlighet är ett tecken på en sjukdom, inflammation, ett virus, en infektion.

Tilldelningar från penis är normala, om de förekommer vid erektion, finns det en så kallad urinrör, när denna fysiologiska hemlighet frigörs från urinröret.

Men i det fall då vitaktig, gulaktig, med purulenta utsöndringsmedel börjar, bör du konsultera en läkare för att identifiera orsaken som orsakade dessa problem. I det här fallet är penishuvudet täckt med en vit beläggning som orsakar inflammation, påverkar slemhinnan och leder till svullnad, brännande, klåda och smärta. Sådan onormal urladdning från penis kan tyda på att en man kontraherade sexuella infektioner, fick en förkylning och började en inflammatorisk process, infekterades med en venerisk sjukdom.

I vissa fall är orsaken till excreta otillfredsställande intim hygien, när de elementära reglerna och renhetsreglerna inte följs. Det händer att den maligna tumören i prostatakörteln blir orsaken till utsöndringens utseende. Patologiska utsöndringar åtföljs i regel av vissa symtom som är förknippade med venerala och inflammatoriska sjukdomar: brännande, klåda, rodnad, svullnad, smärta, problem med urinering etc.

Diagnos, som olika typer av urladdning från penis utsätts för, kan vara av flera typer:

 • Undersökning av penis, huvud, perineum, förhud. Som ett resultat kan undersökningen avslöja skada på slemhinnan, foci av inflammation i de yttre könsorganen, utslag och andra symtom på sjukdomen, vilket också orsakar utsöndringar.
 • Palpation av lymfkörtlarna utförs.
 • Undersökning av prostata, som också kan orsaka excreta.
 • Svamparna av biologiskt material tas för att utföra test och undersökningar under ett mikroskop.
 • Blodtest för infektion eller virus.
 • Analys av urin, i vissa fall, gör också ultraljud.

Beroende på resultatet av diagnosen föreskriver läkaren behandling för sjukdomen som utlöste urladdningen och andra symptom från penis. Ju tidigare du slutför en fullständig undersökning, desto bättre blir resultatet av behandlingen. Normal utsöndring av den fysiologiska utsöndringen från penis inträffar under excitation, intim kontakt, efter det när spermier frigörs eller bildandet av smegma.

Pus från penis: med vad som är kopplat och vad provocerar denna symptomatologi

Pus från penis kan tilldelas vid olika venerala sjukdomar:

 • Liten urladdning, klar slem från en medlem med en viskös konsistens, tjänar som ett symptom på klamydia.
 • Vit urladdning med pus, åtföljd av brännskador av penis, kännetecknas av gonorré, akuta former av klamydia.
 • Purulent urladdning åtföljd av en obehaglig lukt är ett symptom på gonorré, gonorré uretrit.

I regel är venerala sjukdomar kombinerade med inflammatoriska processer, vars orsakssamband är olika skadliga mikroorganismer. T ex kan trichomoniasis och gonoré åtföljas av ureaplasmos och mykoplasmos.

Hos män kan pus från penis också förekomma i sjukdomar som inte uppstår som en följd av veneral infektion.

Orsaken till denna manifestation är redan människans egen mikroflora, som aktiverades som ett resultat av en viss sammanflöde av omständigheterna, ett fel i immunsystemets funktion. Förekomsten av andra infektionssjukdomar, det kan till och med vara en E. coli, streptokocker, stafylokocker. Som ett resultat kan patienten börja ha icke-nasal uretrit, där urladdningen från penis kommer att finnas i urinen i form av pus, i form av små klumpar.

Även med candidiasis kan det finnas sekret som liknar en ostmassa med lite sur lukt. Sådana sekretioner följer i regel alltid brännande och kliande, eftersom de irriterar penis slemhinnor och orsakar allvarligt obehag. Gardnerellez urinrör manifesterar sig som en stark fiskig lukt, grönaktig eller gulaktig urladdning.

Balanoposthit, som är en inflammation i förhuden, kännetecknas av att pus frisätts i stor volym från penis, det kan innehålla slem. Denna inflammation åtföljs också av svullnad penis, rodnad, smärta. Prostatit manifesteras av grumliga sekret från urinröret. Samtidigt i sjukdoms akuta fas är utflödet rikligt och när sjukdomen överförs till kronisk form blir de knappa.

Utsläpp från penis kan också utlösas av icke-inflammatoriska faktorer, men av ett nervöst tillstånd, stress, överansträngning och allmänna sjukdomar i kroppen. Spermatorrhea, friflytande spermier under onani eller samlag, antyder det att mannen är under svår stress, emotionell stress, kan utgöra en historia av kroniska sjukdomar i det reproduktiva systemet.

Hematorea kännetecknas av utsöndringar där blodproppar är närvarande. Denna sjukdom uppträder vid urinskador. Brunt urladdning, där det kan finnas slem, pus och blod från penis, förekommer på grund av utvecklingen av en malign tumör på prostatakörteln eller i urinblåsan. Prostareea är typiskt för kronisk prostatit och kännetecknas av utsöndring av prostatakörtelns utsöndring.

Genomskinlig färglös urladdning hos män utan lukt och andra sorter

Genomskinlig urladdning hos män utan lukt kan vara vitaktig, gulaktig, grönaktig, med pus och blodproppar.

Beroende på sjukdomen (klamydia, ureaplasmos, purulent prostatit, mykoplasmos, etc.) kommer de att skilja sig och sekretionernas egenskaper.

Vita flyt från penis kan åtföljas av en obehaglig lukt, och huvudet av penisen är täckt med en vitaktig blomning, som orsakar svullnad, sveda och klåda vid urinering. Om du inte vidtar några åtgärder i tid, då på penisens huvud kan blödande erosioner uppträda och passera till förhudet. I regel orsakar sådan urladdning urogenital candidiasis.

Genomskinlig urladdning hos män utan lukt är ett symptom på olika sjukdomar:

 • Ureaplasmosis, klamydia.
 • Gonorré och trichomoniasis.

Genomskinlig gul urladdning hos män utan lukt föreslår redan att kroppen genomgår en inflammatorisk process, där bildandet av pus äger rum. I sin majoritet är dessa venerala sjukdomar, som i framtiden kommer att orsaka inte bara utseendet av pus utan även frisläppandet av en obehaglig lukt. Dessa sjukdomar innefattar gonorré, trichomoniasis.

Om tydlig utsläpp består av blodproppar hos män och luktfri, är det ett tecken på att i urinröret är utvecklingen av en smittsam sjukdom, Trichomonas eller gonokockuretrit. I vissa fall indikerar blödning kronisk uretrit. Luktsekretioner indikerar olika orsaker och sjukdomar av infektiös natur.

Om det finns en sur lukt - detta indikerar urogenital candidiasis, visar en fiskig lukt närvaron av en veneral sjukdom. Lukt från penis och perineum talar också om dålig intimhygien, när en man helt enkelt bara inte följer de normala reglerna - inte ta en dusch regelbundet ändras inte underkläder. Tilldelningar hos män med transparent färg är normala eller patologiska.

Om du märker några avvikelser, kontakta omedelbart en läkare. Färglös urladdning hos män kan vara både normal och patologisk. Till normala sekret är fysiologiska, när semenos frisätter sperma under samlag, smegma - hemligheten hos talgkörtlarna i penis, defekatorisk prostata.

Men tillsammans med naturliga sekret, smörjning och sperma finns också patologisk färglös urladdning hos män:

 • för venerala sjukdomar, ospecifik eller infektiös uretrit
 • allergiska reaktioner;
 • mekanisk skada på penis eller förhud
 • urinrörets skador;
 • inflammation i urinväggen.

Färglös eller färgad urladdning hos män skiljer sig från normala, fysiologiska hemligheter också med följande egenskaper:

 • volym;
 • transparens och närvaro av färg;
 • av föroreningarna (blodproppar, pus, slem);
 • närvaro eller frånvaro av lukt
 • konsistens (viskös, viskös, lös);
 • frekvensen av manifestation, frekvensen av återfall.

Också färglös eller vitaktig, gulaktig urladdning från penis hos män kommer att ha individuella egenskaper som är beroende av immunsystemet hos patogenen, sjukdomsduration, förekomst av andra sjukdomar. Under alla omständigheter, så snart en man märker okarakteristisk urladdning från penisen, ska du genast gå till doktorn och genomgå en noggrann diagnos och vidta lämpliga tester.

Orsakerna till purulent urladdning från penis

Pus från penis kan bli infektion med sexuellt överförbara sjukdomar, till exempel gonorré. Doktor-venereologen kan ställa den exakta diagnosen efter analyserna är klara.

Behandling av sexuella infektioner väljs av en läkare, båda könspartnerna ska ta kursen, även om kvinnan inte observerar några alarmerande symptom.

En abscess på penis

Blockering och inflammation i sebaceous kutana körtlar kan leda till en abscess på penis.

Anledningen kan vara:

 • sprickor, mikrorails;
 • obekväma, täta underkläder;
 • störningar i hudkörtlarna, överdriven sekretion under puberteten;
 • bristande efterlevnad av personliga hygienregler

En abscess på penis är strängt förbjuden att klämma ut eller dissekera av sig själv. I milda fall rekommenderas behandling med antiseptiska läkemedel, torkning av salvor; vid allvarlig kirurgisk ingrepp.

Inflammad hud ska inte skadas av linne.

Vit urladdning från penis

Är det normalt?

Normala utsöndringar från penis hos män anses vara transparent urladdning under en erektion. Detta fenomen kallas en fysiologisk urethrorrhea och är en produkt av urinrörelsens aktivitet. Isoleringar av vit färg, gulaktig, skumaktig eller purulent indikerar vilken patologisk process som helst. Med färg, lukt, konsistens kan du döma orsaksmedlet för infektion.

VIKTIGT! Sexuellt överförbara infektioner - ödet hos människor som ofta byter sina sexpartners. Inte alla dessa infektioner har uttalade symtom, eftersom de kallas dolda infektioner. Därför rekommenderas det att ta prov på sexuellt överförbara sjukdomar, även om det inte finns några tydliga tecken på infektion.

I de flesta fall är ovanlig slem ett tecken på en sexuellt överförd sjukdom eller sexuell infektion. Inkubationsperioden är från 4 till 15 dagar efter infektion. Ytterligare symptom i vissa fall (se nedan) är penishuvudets rodnad, klåda, brännande. När infektionen sprider sig till urinröret störs vanligt urinering: det blir smärtsamt, snabbt, svårt. Det kan finnas smärta i testiklarna, penis, ömhet i underlivet.

Priser för tjänster

Primär mottagning av urologen, specialistkonsultation + ultraljud (utvärdering av klagomål, insamling av anamnese, vid behov, rektal fingerundersökning, ultraljud i prostata)

Anmäl 990 rubel.

Återupptagning av urologen

Anmäl dig för 700 rubel.

Typer av val och deras betydelse

Blodig urladdning från urinröret talar om hematorea, inte en inflammatorisk sjukdom orsakades oftast av mekanisk skada på urinröret. Ett sådant trauma kan förekomma, till exempel under en instrumentell medicinsk undersökning av penis.

Spermautskiljning från urinröret utan samlag eller spermatorrhea - ett tecken på en svag ton hos vas deferens, som i sin tur uppstår som ett resultat av kroniska inflammatoriska processer.

Vit markering. mjölkpurulent-slemhinnor, som är en blandning av leukocyter, slem och serös exudat, är ett symptom på icke-gonokock uretrit, det vill säga uretrit orsakad av icke-gonokocker. Oftast förekommer i klamydia, ureaplasmos, mykoplasmos. Med sådana sekret är det ingen annan symtomatologi-rezi, smärta, klåda.

Vit skumaktig eller purulent urladdning ur urinröret, ibland med en blandning av blod i urinen eller blodåren i spermierna noteras i den inflammatoriska processen som orsakas av trichomoniasis. Ytterligare symptom på infektion: brännande, smärta, känsla av tyngd, obehag i perineum eller djupare i bäckenområdet. Sådana symtom finns inte alltid med trichomoniasis.

Fakta: enligt WHO är över 250 miljoner patienter med trichomoniasis registrerade i världen varje år.

Gul, gulgrön, gulbrun purulent urladdning, tjock, bestående av en blandning av epitel, slem och leukocyter är huvudsymptomen för gonorré (gonokock uretrit). Med purulent urladdning utsätts subjektiva symptom: skarpa smärtor, klåda, klåda.

Fakta: Enligt statistiken under de senaste åren har incidensen av asymptomatisk gonoré ökat till nästan 90%.

Vit, grön och gul slemhinnor urladdning finns också i inflammatoriska sjukdomar: epididymit, orchitis, vesiculit, prostatit i akut form.

Andra ändringar

Tillsammans med sekret från urinröret kan en förändring i formen av urinrörsöppningen, de så kallade "svamparna" också observeras. Beroende på svårighetsgraden av sjukdomen varierar intensiteten hos förändringarna. Patienter upplever svullnad, svullnad, liksom missfärgning av urinrörets öppning, rodnad på huden och några andra symtom.

Vem läker?

Med något av ovanstående symptom behöver du kontakta en urolog. Förteckningen över obligatoriska studier för att fastställa typen av smittämne inkluderar test för dolda infektioner. Ju tidigare diagnosen är etablerad och behandlingen startas, ju högre är sannolikheten för en tidig och enkel behandling.

50% rabatt på primär mottagning i Devyatkino och Kupchino

Åtgärden gäller från 1 till 31 juli i grenarna Devyatkino och Kupchino.
Kostnaden för en specialist är 550 rubel. Konsultation av en hudläkare för avlägsnande av tumörer - 250 rubel.

Primär möte hos en urolog till ett speciellt pris

Tilldela pus från penis - vad är värt att tänka på?

När någon purulent urladdning från penis en man ska se en läkare.

De indikerar starten av den inflammatoriska processen i könsorganen.

Det kan vara cystit, gonorré, prostatit eller andra sexuellt överförbara sjukdomar.

En slutsats kan göras om orsaken till utseendet av pus endast av en specialist.

För detta utförs olika analyser. Studier av urladdning från urinröret kan också ordineras.

Självmedicinering kan leda till olika komplikationer, och sjukdomen kommer att passera till en kronisk form.

Orsaker till purulent urladdning

Vid vilka sjukdomar uppstår?

Om en man har purulent urladdning, visas en vit beläggning ofta på hans penis. Som ett resultat börjar inflammation, allvarlig smärta och förbränning förekommer.

Dessa tecken tyder på att det fanns en infektion av sexuella infektioner eller venerala sjukdomar, till exempel gonorré, trichomoniasis.

Ibland är orsaken till pus hypotermi eller dålig intim hygien. I vissa fall leder detta till närvaron av en malign tumör i prostata. Även pus kan uppstå på grund av en tumör i blåsan.

Kännetecken för urladdning beroende på sjukdomen

Egenskaper av purulent urladdning är associerade med ett specifikt orsakssamband för infektion, liksom graden av försummelse av sjukdomen.

Med trichomoniasis Det finns stark skumlikt urladdning från glanspenisen, som har en obehaglig lukt. Det finns också smärta när du urinerar.

Med gonorré pus visas, som har en gul färg med nyanser av grönt och brunt. De innefattar epitel, leukocyter och slem. Det finns också klåda, smärta och smärta i könsorganen.

Med prostatit även pus från urinröret kan förekomma i olika mängder.

För sexuella infektioner, till exempel chlamydia, urogenitala infektioner, genital herpes slemhinnig uttömning. Med urinrör visas purulent slemhinnor ur penis av vitt. I detta fall upplever patienten inte smärta och rezi.

Om sådana symptom uppstår är det värt att komma till läkaren och ta prov på dolda infektioner. Den aktuella behandlingen kommer snabbt och enkelt att klara av sjukdomen. Trots allt går infektionen ganska snabbt.

Video: "Purulent urladdning från urinröret"

Symtom och diagnos

Pus från penis är oftast ett tecken på en sexuellt överförbar sjukdom, även om det ibland kan vara ett tecken på felaktig vård för din kropp och utvecklingen av inflammation i könsorganen.

I akut form av klamydia det finns utsöndringar med pus av vit färg. Denna sjukdom kännetecknas också av bränning i könsorganet.

gonorrhea kännetecknas också av purulent urladdning med en obehaglig lukt som orsakar patogena mikroorganismer. Som en följd av infektion med streptokocker eller stafylokocker, liksom E. coli, kan uretrit, som ofta uppstår med pus, börja.

Med balanoposthit uppstår inflammation i förhuden och pus framträder från penis tillsammans med slem. Det finns också erytem på penis, svullnad, smärta.

Med balanit, det vill säga inflammation av glanspenisen, det kan också finnas purulent urladdning som strömmar ut från under förhuden. I närvaro av en cancerous tumör förekommer specifika bruna sekretioner i prostatakörteln. De har ofta pus.

För att diagnostisera sjukdomen utför läkaren en undersökning av penis och perineum.

Följande studier utförs också:

 • fingerprovning av prostata;
 • palpation av inguinal lymfkörtlar;
 • mikroskopisk undersökning av urladdning från penis;
 • undersökning av smuts
 • ett allmänt blodprov, ett blodprov för socker, ett expanderat urintest;
 • CT;
 • urografi;
 • Ultraljud av prostata;
 • biopsi.

Konsekvenser av purulent urladdning från penis

Om du inte behandlar sjukdomar som åtföljs av frisättning av pus kan de gå i kronisk form och leda till svåra komplikationer. Den farligaste är infertilitet och utveckling av cancerprocessen. Bland annat kan vi notera särskilt inflammation i prostata, testis, smalning av urinröret, involvering av lederna, nervsystemet och andra.

Video: "Orsaker och konsekvenser av purulent urladdning ur urinröret"

behandling

När orsaket av utseendet av pus i penis är bestämt, ordinerar läkaren behandlingen. Det börjar med antibiotika, antivirala och antimykotiska droger.

Stor uppmärksamhet ägnas åt generell förstärkning av kropp och fysioterapi i form av UHF-terapi, laserterapi, CMT-elektrofores med antibiotika, magnetoterapi och andra förfaranden.

Läkemedel för behandling

För behandling av manliga sexuella sjukdomar används antibiotika: azitromycin, biseptol, doxycyklin, ciprofloxacin.

Dessutom föreskrivs antivirala medel: panavir, zovirax, acyklovir.

Också doktorn skriver ofta till patienten tar smärtstillande medel, antiinflammatoriska läkemedel, till exempel ibuprofen. Kan tilldelas alfablockerare i form av tamsulosin och prazosin, liksom avslappnande muskler: diazepam, pregabalin och andra.

För behandling av svampsjukdomar, som leder till frisättning av pus från penis, kan användas läkemedel som miconazol, clotrimazol och econazol. En bra effekt har hormonella salvor, med hjälp av vilket brinnande och klåda elimineras.

Kirurgisk behandling

Om du inte behandlar en veneral eller infektionssjukdom som orsakar pus från penis, kan olika komplikationer utvecklas. Dessa inkluderar till exempel smalning av urinröret. Detta problem löses därefter genom kirurgi. Det är också nödvändigt att skära av balanit. Det utförs på poliklinik under lokalbedövning. Före operationen ordineras patienten en vanlig medicinsk undersökning.

Hembehandling

Med en sexuell infektion eller venerisk sjukdom för att stärka kan kroppen utnyttja recepten av traditionell medicin.

De kommer också att bidra till att förhindra vidare utveckling av sjukdomen:

 • gräs sporish, periwinkle liten, fersken av fältet används för att förbereda infusion, som bör druckas 4 gånger om dagen för ett halvt glas;
 • Gräslandsklättringsgräs används också i form av infusion. Det ska tas 2 gånger om dagen för ett halvt glas;
 • Björnbär i blad har en desinfektionsegenskap och appliceras i form av avkok
 • röda burk som används för framställning av alkoholtinktur, som har en allmän förstärkningseffekt på kroppen. Det tar minst en vecka för 20 droppar;
 • bär av kinesisk magnolia vinstockar har en generell förstärkningseffekt på kroppen. Deras buljong används ett glas tre gånger om dagen;
 • Infusion från rötterna av crimson creeping används för att behandla inflammation i urinröret. Han är druckit 3 gånger om dagen;
 • infusion av enbär och ört horsetail tas 3 gånger om dagen för klamydia;
 • Sjukdomen är också bra för gräshästslag och björkblad. Buljongen tas av ½ kopp 3 gånger om dagen.

förebyggande

Förebyggande av utseendet av pus från penis innebär framförallt förebyggande av sexuellt överförbara sjukdomar.

Det är nödvändigt att använda tillförlitliga kondomer under sexuella handlingar, särskilt med okända sexpartner. Detta kommer att bidra till att minska risken för infektion med en farlig infektion.

Men vissa typer av mikroorganismer, till exempel herpes eller humant papillom, kan tränga igenom även genom kondom. För att undvika detta behandlas penis och pubis med antiseptiska läkemedel, till exempel klorhexidin eller miramistin.

Drogen kan också administreras till en man i urinröret, men 2 timmar behöver inte gå på toaletten.

Dessa förebyggande åtgärder bör vidtas 2 timmar före samlag. Det är lika viktigt att följa reglerna för personlig hygien, till exempel, använd inte någon annans handdukar.

slutsats

Många män står inför problemet med utseende pussy från penis, som samtidigt har en obehaglig lukt. Skälen till detta kan bestå både i strid med personliga hygienregler och vid utveckling av en infektiös eller venerisk sjukdom. För att diagnostisera detta problem måste du alltid kontakta en läkare. Detta kommer att bidra till att noggrant diagnostisera och omedelbart börja behandlingen. Ju tidigare detta händer desto snabbare kommer återhämtningen att komma.

Purulent urladdning från penis som ett tecken på sjukdomen hos den manliga sexuella sfären

Varje man kan möta en sjukdom som utvecklas i genitourinary systemet. Det kan vara som plågor som överförs av intimitet och sjukdomar som utvecklas av andra skäl.

Ett sådant symptom, som en pus som kommer ut ur en medlem, borde bli en "klocka", eftersom detta fenomen inte uppträder helt enkelt, och om det observeras är det nödvändigt att ta reda på vad det är villkorat och hur man hanterar dem.

Ångest Symptom

Normalt släpps flera sorter av vätskor från manens sexuella organ, som inte är patologiska.

En man som bryr sig om sin hälsa bör övervaka beskaffenheten av urladdningen från penis, för att inte missa det ögonblick när det är nödvändigt att omedelbart ringa till en läkare om han är överkörd av någon sjukdom, och han kommer behöva medicinsk hjälp.

Till normalt ingår sådana typer av urladdning från penis:

 • Libidinalt urinrör, som också kallas fysiologiskt. Denna vätska är en hemlighet som utsöndras av manliga sexuella organ under sexuell upphetsning av urinkörtlarna. Mängden urinutsöndring kan vara annorlunda beroende på människans individuella egenskaper, men om den har blivit annorlunda än den vanliga volymen, har förändrat karaktären, måste du vara uppmärksam på den;
 • Smegma. Dessa sekret är en hemlighet av glanspenisen och körtlarna i förhuden. Om tidig hygien inte utförs, ackumuleras smegma på förhudets slöja, så att inflammation kan utvecklas.
 • Cum. Det här är den typ av excreta som följer med orgasm när en man slutar samlag.

Utsläpp från penis kan också vara patologisk, till exempel purulent. De kan vara en följd av inflammatoriska processer, sexuellt överförbara sjukdomar, cancer, trauma.

Pus kan vara av olika färger (vitaktig, gul, gulgrön), med blodiga inneslutningar och utan dem. Konsistensen av sekret kan också vara annorlunda - klibbig tjock, viskös, med slem, etc.

Om du märker att du har en patologisk urladdning, särskilt pus, måste du omedelbart kontakta en läkare, eftersom detta tecken är alarmerande och sjukdomen som åtföljer den kan orsaka allvarliga konsekvenser.

Orsaker till problemet

Utseendet av pus är ofta resultatet av sådana sjukdomar:

 • Ureaplasmosis. Sjukdomen orsakas av ureaplasmabakterier, som påverkar släktorganens slemhinnor, och de kan smittas av sexuell kontakt. I vardagen är det nästan omöjligt att "fånga" dessa bakterier, men mamman kan ge patogenen till barnet under födseln.
 • Trichomoniasis. Sjukdomens orsaksmedel är Trichomonas, som överförs från kvinnan till mannen under samlag. Detta är en av de vanligaste venerala sjukdomarna. Mindre ofta kan du smittas i vardagen, men bara om du använder en handduk, som användes av bäraren av orsakssjukdomen för sjukdomen.
 • Chlamydia. Sjukvårdens provokatör är klamydia, och infektion förekommer också med intimitet. Sjukdom är en av de vanligaste av de där urladdningen uppträder på penis, pus;
 • Mykoplasmos. Utsöndringarna i detta fall har en effekt huvudsakligen på morgonen. Det finns många arter av denna patogen, och flera däggdjur kan direkt påverka slimhinnorna i urinväggen och penis. Infektera mykoplasma - mikroorganismer som framkallar sjukdomstillväxten, kan du med intimitet. Dessutom kan de överföras från mor till barn under födseln.
 • Gonorré. Denna sjukdom klassificeras som en klassisk venerisk sjukdom. Infektera gonokocker - en provokatör av sjukdomen - med sexuell kontakt. Undantaget är dock inte oral, analsex. Med gonoré är purulent urladdning ganska riklig, de har en gulvitt eller grönaktig tinge;
 • Balanopostit. Denna sjukdom, åtföljd av inflammation i förhuden, penisens huvud. Oftast är orsaken till att det uppstår en överensstämmelse med hygienreglerna. Att provocera en balanoposthit kan och vissa sjukdomar hos en organism, i synnerhet en allergi, en diabetes. Ångan förvärrar signifikant livskvaliteten hos en man, påverkar den sexuella funktionen och i avsaknad av behandling kan omvandlas till en gangren;
 • Candidiasis. Denna sjukdom har ett svamp ursprung och det kan också infekteras sexuellt.

I allmänhet åtföljs alla dessa plågor av smärtsamma känslor, klåda, sticklingar i penis.

Sådana sjukdomar som klamydia, trichomoniasis, framkallar en specifik uretrit. Kokkovye-bakterier, inklusive gonorré, orsakar ospecifik urinritning. Allergi, kemiska brännskador, trauma - orsakerna till icke-infektiös uretrit, där även utseendet av purulent urladdning från penis.

Dessa är de vanligaste orsakerna till att pus utsöndras från penis, och alla dessa sjukdomar kräver omedelbar eliminering omedelbart efter upptäckt.

behandling

Om du märker patologisk urladdning, ska du omedelbart kontakta en läkare. Det första steget i behandlingen är en undersökning som identifierar orsakssambandet till sjukdomen, identifierar själva sjukdomen. Först därefter kommer läkaren att ordinera en kurs av läkemedel, förfaranden. Om en balanoposthit diagnostiseras i försummad form utesluts inte utnämningen av en operation med hjälp av vilken pus avlägsnas.

En av de åtgärder som måste följas vid behandlingen är strikt överensstämmelse med personhygienns regler, och detta gäller kampen mot någon av de plågor som pus bildas i penis. Flera gånger om dagen ska du tvätta den med tvål och renat vatten.

Beroende på orsakssambandet hos sjukdomen, föreskrivs antivirala, antifungala eller antibakteriella läkemedel.

"Ornidazole"

Det är ett antiprotozoal läkemedel, tillgängligt i form av tabletter och har en antibakteriell effekt. Läkemedlet används för att behandla sjukdomar som orsakas av olika typer av infektioner, inklusive trichomoniasis. Den aktiva komponenten av läkemedlet är ornidazol och hjälpämnena är natriumlaurylsulfat, kalciumstearat, kolloidal kiseldioxid, povidon, mikrokristallin cellulosa, laktosmonohydrat.

Använd drogen efter att ha ätit en måltid i en mängd av 1 tablett vid en frekvens av två gånger per dag. Behandling i närvaro av pus, allokerad från penis, med hjälp av "Ornidazol" bör utövas i 5 dagar, men läkaren kan justera tidpunkten, frekvensen och varaktigheten av medicinen. Kontraindikation för användning av läkemedel är känslighet för dess komponenter.

Försiktighet vid behandling av läkemedlet bör manifesteras i sjukdomar i centrala nervsystemet, alkoholberoende, leversjukdom;

"Mikoket"

Läkemedlet tillhör gruppen antifungala läkemedel, och dess aktiva komponent är ketokonazol. Hjälpkomponenter av läkemedlet är bensrolatum, glycerol, propylenglykol, metylparahydroxibensoat. Läkemedlet används för att behandla sjukdomar som orsakar utseende av purulent urladdning från penis, i synnerhet med candidiasis.

Läkemedlet används i form av salva externt. Det appliceras ojämnt på penis en eller två gånger per dag. Varaktigheten av behandlingen med läkemedlet är ca 2-3 veckor, om läkaren inte ger ytterligare rekommendationer beroende på återvinningens dynamik.

Kontraindicerat vid användning av läkemedlet vid överkänslighet mot dess komponenter

"Tilorona"

Det är ett antiviralt läkemedel, vars huvudkomponent är substansen med samma namn. Läkemedlet används, även i form av tabletter, för behandling av klamydia, ospecifik urinritning.

Förteckningen över hjälpämnen av agensen innefattar kalciumstearat, mikrokristallin cellulosa, kiseldioxid, kopovidon.

På en dag appliceras 1-2 tabletter av ett läkemedel och läkemedlets varaktighet bestäms av läkaren beroende på patientens tillstånd. Med ökad känslighet för ingredienserna i tabletter kan de inte tas.

Läkemedlet är kombinerat med antibiotika, så det kan fungera som en av medicinerna för komplex terapi i kampen mot komplicerade fall av sjukdomen som orsakade purulent urladdning från penis.

förebyggande

Med tanke på vad orsakerna till fenomenet kan vara kan du skydda dig själv om du utför sådana åtgärder:

 • Noggrann överensstämmelse med reglerna för personlig hygien. Det omfattar inte bara tidig rengöring av könsorganen utan även användningen av endast egna handdukar, linne och hygienprodukter.
 • Skydd mot olika typer av infektioner med barriärmedel (kondomer). Först och främst handlar det om kontakter, inte med en permanent partner.
 • Tidigt svar på symptom på sjukdomar i det genitourära systemet.

Börja inte med behandlingen själv, för med detta tillvägagångssätt kommer du inte att kunna bestämma orsaken till fenomenet och välja mediciner som är effektiva för ditt fall.