Huvud
Analyser

"VitA-POS" - gel för ögon: bruksanvisningar, analoger, recensioner

Arbetstider de flesta människor spenderar bakom monitorer, vilket negativt påverkar synen. Hjälp ögonens hälsa med hjälp av användbara ämnen och mineralkomplex. Använd dem bättre i form av droppar och geler för ögonen. Ett mycket effektivt oftalmiskt verktyg är VitA-POS. Det kan användas inte bara för förebyggande, men också för behandling av vissa sjukdomar i synen. Låt oss i större detalj överväga frisättningsformen, kompositionen och instruktionerna för användningen av denna medicinering.

Allmän beskrivning

När irriterade ögon - irriterade ögon - det finns en hel del obehagliga förnimmelser: ökad tårflöde, rodnad, ljuskänslighet. Dessutom ökade smärta och muskelspänning i ögonen, ökat intraokulärt tryck.

Preparatet "VitA-POS" hjälper till att eliminera symtomen. Bruksanvisningen positionerar det som ett pålitligt verktyg som normaliserar ögonlocks slimhinnans tillstånd och skyddar mot olika yttre stimuli. Läkemedelsföretaget URSAPHARM (Tyskland) producerar medicin.

Läkemedlet släpps i form av en gel för att lägga i en konjunktivpåse. Gelén är färglös, har en skonsam fet konsistens och är lätt att klämma genom en tunn applikator. Förpackad i rör på 5 ml. Kostnaden för en oftalmisk produkt är 240-270 rubel.

struktur

Den viktigaste aktiva substansen - vitamin A (retinolpalmitat) - anses vara den viktigaste för att upprätthålla ögons hälsa. En liten del av det är en del av det visuella pigmentet, som ligger i ögonhinnan. Vitamin är ansvarig för överföringen av färgskalan och skissen av bilden.

När det finns brist på retinol, uppstår torrhet och rodnad i ögonen kan kycklingblind eller degenerativa patologier utvecklas. Hjälpkomponenterna är lanolin, vit petrolatum och lätt flytande paraffin.

Hur fungerar det?

"Vita-PIC" (gel ögat) på grund av närvaron av vitamin A i kompositionen fungerar bra med den naturliga miljön i tårfilmen utan att orsaka obehag. Efter appliceringen är produkten jämnt fördelad över ögonlocket och ger intensiv fuktning och skydd av hornhinnan.

Retinol spelar en viktig roll i processerna för oxidation och reduktion, deltar i syntesen av proteiner, lipider av mucopolysackarider. Vid applicering på lokal nivå hämmar substansen keratiniseringsprocessen.

Indikation för möte

Den geliknande oftalmologiska "VitA-POS" rekommenderas för specialister i följande fall:

 • med negativa effekter av yttre faktorer (förorenad luft, stark solstrålning, kyla, vind);
 • vid långt arbete bakom en dator;
 • med en intensiv belastning på synens organ som orsakats av långvarig visning av TV: n, läsning, arbeta med kameran;
 • när det finns ett syndrom av torra ögon, motstånd och smärt syndrom;
 • med långvarig användning av ögonlinser.

Drogen kan användas av personer som ofta besöker poolen med klorerat vatten. Gelkomponenterna skyddar ögonens känsliga slemhinnor från effekterna av aggressiva ämnen.

Effekten av läkemedlet med torra ögonsyndrom

I den moderna världen har denna sjukdom blivit utbredd. För patologi är en otillräcklig produktion av en lacrimal sekretion karakteristisk. Detta leder till ett antal obehagliga symptom: sensation av sand i ögonen, sting, rodnad, brinnande, fotofobi. I avancerade fall finns det konjunktivit och blepharit.

För att förhindra och behandla ett patologiskt fenomen kan du använda VitA-POS-verktyget. Ögongel ska användas regelbundet tills symtomen på en sjukdom uppträder.

dos

Enligt instruktionerna får läkemedlet användas upp till tre gånger om dagen. Ansökningsfrekvensen beror på svårighetsgraden av tecken på inflammatorisk process. För förebyggande och behandling av samma mängd gel. Han läggs i en konjunktivpåse, försiktigt dra ner det nedre ögonlocket. För enkelhets skull rekommenderas att vippa tillbaka huvudet på förhand.

Läkemedlet "VitA-POS" kan något minska synen. Detta bör beaktas när körning är nödvändig. Den optimala mängden gel är en remsa ca 1 cm lång. När du har fyllt på läkemedlet ska du stänga dina ögon.

rekommendationer

För att inte skada slimhinnan, rör inte rörets kant med ögonen. Det rekommenderas inte att använda en stor mängd gel för ett förfarande. VitA-POS (ögonsalva) kommer att vara till stor nytta om det används regelbundet på natten.

För att bevara läkemedlets egenskaper är det nödvändigt att täcka med ett lock av röret efter varje applicering. Längden på lagringen av läkemedlet efter dissektion är 3 månader.

Kontraindikationer och biverkningar

I vilka fall ska du inte använda VitA-PIC oftalmisk gel? Bruksanvisningen varnar för att läkemedlet inte är lämpligt för patienter som är överkänsliga mot retinol eller tillhörande komponenter.

På grund av det faktum att drogen misslyckades kliniska studier avseende effekter på kroppen av gravida kvinnor och fostret är dess användning för behandling av dessa patientgrupper förbjudna. Komponenterna av läkemedlet kan penetrera i bröstmjölk, och därför bör man undvika att använda gelén under amning.

Tillverkaren försäkrar att man använder ögongel enligt recept från en ögonläkare och efter dosen kan biverkningar undvikas. Vid överdosering finns det risk för att allergiska reaktioner uppstår.

interaktion

Gelliknande "VitA-PIC" ska inte användas samtidigt med andra droger för ögonen. I extrema fall, då detta inte kan undvikas, är det nödvändigt att göra halvtimme raster mellan användningen av droger.

Om behandling med medicin inte leder till lättnad inom några dagar, bör du kontakta din läkare och välja en ny terapi.

Använd inte medicin vid användning av kontaktlinser. Innan du lägger en terapeutisk gel måste de avlägsnas.

«VitA-POS»: recensioner

Gel, som eliminerar torrhet och inflammation i ögonen, har fått många positiva rekommendationer från oftalmiska läkare och patienter. En stor fördel med läkemedlet är den höga terapeutiska effektiviteten och snabb eliminering av obehagliga symptom. Vitamin A, som är grunden, upprätthåller den nödvändiga fukten och tillåter inte slemhinnan att torka ut.

Vissa patienter har svårt att lägga ner ett läkemedel. Det bör beaktas att det tar lite tid att vänja sig på konsistensen av läkemedlet och dosen av gelén korrekt. Vissa rekommenderar att du bara använder "VitA-POS" för natten för att undvika obehagliga känslor som orsakas av synfel. Detta fenomen kan ta 20-30 minuter.

Än att ersätta?

Att välja ett terapeutiskt eller profylaktiskt medel för ögonen följer endast med hjälp av en läkare. Varje medicin har sina egna kontraindikationer, vilka patienter tar inte alltid hänsyn till och litar bara på svar från bekanta eller apotekare. Trots den höga terapeutiska effektiviteten passar inte alla gelén "VitA-POS". Analoger föreskrivs även vid intolerans av läkemedelskomponenterna.

Följande läkemedel har liknande terapeutiska egenskaper:

"Vizin: ren tår": beskrivning av läkemedlet

En oftalmisk produkt av italiensk tillverkning hör till gruppen av fuktighetsgivare och föreskrivs vid behov för att eliminera symtom på irritation av ögons slimmembran. Den aktiva substansen är TS-polysackarid, på grund av vilken kompositionen av preparatet är mest lik tåran. Detta gör att läkemedlet kan användas regelbundet, såväl som VitA-POS-gelén.

Droppar för ögonen är lite mer praktiska att använda. De är lätta att dosera med droppen, som är utrustad med varje flaska. Läkemedlet tillverkas också i engångsplastikampuller.

"Vizin: Ren Tear" ger förlängd hydrering, förbättrar tillståndet hos hornhinnan, utövar keratoprotektivnoe effekt, eliminerar symtom av ögontrötthet. Kostnaden för medicinen är 510-540 rubel.

"Sisteyn-gel"

Ett annat effektivt läkemedel i form av en gel, som kan ersättas med Vita-POS. Preparatet innehåller sådana komponenter som polyetylenglykol, propylenglykol, hydroxipropylguar. Komplex av ämnen ger fuktighet i ögonytan, skydd mot uttorkning och exponering för negativa yttre faktorer. Gelén förpackas i lämpliga droppare med en volym av 10 ml. Du kan köpa "System-gel" (tillverkad i Spanien) för 490-530 rubel.

Läkemedlet är kompatibelt med andra ögonpreparationer förutsatt att tidsintervallet mellan instillationer är uppfyllt. Gelén eliminerar snabbt smärta och smärta i ögonen, ökad tår och känsla av främmande kropp.

Det rekommenderas att injicera 1-2 droppar gel två gånger om dagen. Tilldela det vanligtvis för förebyggande och behandling av torra ögonsyndrom, orsakat av slitage av linser och ökad stress.

Allt om salva och ögonfall VitA-POS

Ögondroppar och salva Vita-PIC är mycket effektiva, den huvudsakliga aktiva ingrediensen i kompositionen som är vitamin A. Användningen av detta innebär i händelse av faktiska brinnande obehag och torrhet, som kan vara alltför länge som effekterna av visuell belastning och ogynnsamma faktorer. På grund av sin höga kvalitet blir detta läkemedel positiv feedback.

De viktigaste egenskaperna hos VitA-POS

Ögondroppar och salva VITA-POS - är ett pålitligt verktyg, vars huvuduppgift är effektiv vattning av ögonen, liksom skydd mot de negativa effekterna.

Handlingsprincipen för detta läkemedel är som följer. Att komma på hornhinnan fördelas läkemedlet jämnt över hela ytan och hålls på ett tillförlitligt sätt under lång tid. Som ett resultat av detta förfarande får hornhinnan tillförlitligt skydd mot oönskad torkning och andra associerade känslor och konsekvenser. Recensioner om det här verktyget är mest positiva.

komponenter

Ögondroppar och VitA-PIC-salva har följande sammansättning:

 • Det huvudsakliga verksamma ämnet är retinolpalmitat (vitamin A);
 • lanolin;
 • paraffin i flytande tillstånd;
 • vit petrolatum.

Den viktigaste aktiva beståndsdelen i VitA-PIC är vitamin A, eller palmitat av retinol, som också är närvarande i naturlig tårvätska. På grund av denna komponent har denna komposition en egen karakteristisk oljig, mycket lätt konsistens som blandar sig väl med tårvätskan. Därför tolereras läkemedlet mycket bra.

VitA-POS är en steril geliknande substans, vilken tillverkare producerar i ett miniatyrrör av aluminium. Kapaciteten är fem gram. Dessutom placeras röret i en kartonglåda.

När används drogen?

Användning av ett läkemedel för ögon VitA-PIC utses:

 • vid eventuella obekväma känslor i ögonområdet - rodnad, torrhet, bränning;
 • vid en lång vistelse i förhållandena av förorenad luft, rök, kyla och vind;
 • med långvarig användning av kontaktlinser;
 • med tunga belastningar på synens organ - kör bilen sen på kvällen eller på kvällen, långt arbete på datorn eller med en kamera och tittar på TV.

Grunder och rekommendationer

När du börjar använda salvor och ögondroppar VitA-PIC, är det nödvändigt att noga läsa instruktionerna för detta läkemedel - detta kommer att undvika negativa konsekvenser.

Det bör noteras att det finns praktiskt taget inga kontraindikationer för användningen av denna lösning, med undantag för individuell intolerans hos vissa av dess komponenter. I allmänhet är ögondroppar och VitA-PIC-salva säkra för människors hälsa. För att maximera fördelarna med deras tillämpning bör särskilda rekommendationer följas.

 • Efter öppnandet av röret med detta verktyg är det önskvärt att använda det helt i tre månader.
 • Det är extremt oönskat att använda ögondroppar och VitA-PIC-salva i kombination med andra läkemedel avsedda för behandling av synen. Minimipausen mellan sådana förfaranden bör vara 30 minuter.
 • Om du har kontaktlinser måste de tas bort före instillation. Återigen, de kan installeras först efter en halvtimme efter att ha lagt ögonsalva.
 • Efter användning av läkemedlet kan synskärpa försämras något - men detta fenomen är tillfälligt och bör därför inte vara oroat på grund av det.
 • Konsekvensen av tillfällig försämring av synskärpa efter att VitA-PIC-anläggningen lagts kan vara en avmattning i reaktioner på yttre stimuli. I detta avseende rekommenderas det starkt att använda drogen på kvällen före sänggåendet.

Hur man använder VitA-POS

För att applicera ögondropparna och VitA-PIC-salvan korrekt måste det först och främst läsas noggrant igenom instruktionerna. Detta läkemedel används för förebyggande och terapeutiska ändamål vid förekomsten av olika sjukdomar.

Användning av droppar och salvor VitA-PIC för ögonen innebär följande åtgärder:

 • Efter att locket har tagits bort från röret bör det nedre ögonlocket sänkas försiktigt.
 • som ett resultat av ett försiktigt tryck på röret för att klämma ut en tunn remsa av ögonlocket på ögonlocket, högst en centimeter i längd;
 • Krama sedan långsamt ögonlocken.

För att säkerställa att behandlingen är så effektiv som möjligt bör den korrekta dosen av VitA-PIC följas.

Proceduren för salva i konjunktivssäcken ska utföras en till tre gånger om dagen - den optimala frekvensen i varje enskilt fall kan bestämmas av en kvalificerad ögonläkare. Detsamma gäller för terapeutiska kursens varaktighet.

Priser på ögondroppar och salvor VitA-POS

I apotek i Ryssland finns nu tillgängliga priser för läkemedlet VitA-PIC - från cirka ett hundra tjugo till ett hundra och åttio rubel. Den genomsnittliga kostnaden för dessa pengar är 160 rubel.

Läkemedel med liknande effekt

I modern farmakologi finns det flera analoger för VitA-PIC. För att välja den mest lämpliga av dem kan du styras av reell feedback från personer som använde dem, men rekommendationerna från en professionell ögonläkare kommer att bli störst.

De mest populära analogerna:

Ögondroppar och VitA-PIC-salva har en uttalad terapeutisk effekt vid förekomsten av eventuella obekväma känslor som är förknippade med tillståndet för lacrimalapparaten. Vid korrekt applicering elimineras det effektivt irritation, rodnad, brännande och andra obehagliga symptom som orsakas av låga temperaturer, torr eller förorenad luft, överansträngning.

Vitaprost Eye Gel Recensioner

«Skönhet och hälsaVaror för hälsaGlass eyeballSURHARM

 • Dekorativ Kosmetika Nagellack, Mascara, Ögonskugga, Aliexpress, Läppglans, Läppstift...
 • Vårdkosmetika Shampoo, Ansiktscreme, Ansiktsmask, Duschgel, Hårmask, Handkräm...
 • Kosmetiska tillbehör Aliexpress, Snickare, Klistermärken för naglar, Kam, Set av borstar för makeup, Avon...
 • Parfymer för kvinnor, För män, Unisex, Avon, Oriflame, Nouvelle Etoile / Ny gryning...
 • Hälsa och Skönhet Hårtork, Philips, Aliexpress, Hair Straightener, Epilator, Braun...
 • Sportartiklar Sportnäring, Cykel, Aliexpress, Fitnessprogram, Torneo, träningsapparat...
 • Hälsoprodukter BUD, tandkräm, vitaminer, packningar, aliexpress...
 • Viktminskning
 • dieter
 • Sport / fitness klubbar Moskva, St Petersburg, Ekaterinburg, Samara, Nizhny Novgorod, Kazan...
 • Skönhet, hälsa - diverse

Denna gel ordinerades till mig av en ögonläkare, han hjälper mig mycket. Det viktigaste är att korrekt följa läkarens rekommendationer och då är allt bra. Jag använder den bara för natten, när jag på morgonen står upp så bra.

Jag pantsar bara för natten, på morgonen doppar jag mina ögon innan du tvättar med en pappersservett. Mycket, förresten, förbättrar inte bara slemhinnan, men jag har bättre ögonfransar efter applicering av salva. Jag använder ett par gånger i veckan. De extra vitaminerna har inte skadat någon än.

Kära vänner, jag kommer att dela erfarenheten av att använda detta läkemedel. Det första ögonblicket orsakar drogen en stark blurring av synen inom 10 minuter. Allt som i en dimma, ögonlocken klibbar ihop på ögonfransar klibbiga klumpar. måste dessutom tvätta ögonen med tvål, all effekt av ansökan går förlorad, förstår inte hur paraffin kan hjälpa till. I allmänhet pengar för vinden och några dagar av plåga. Användning Sisteyn Ulta, jag bär linser, och det är kompatibelt med kontaktlinser eller dimma i ögonen, inga klisterögonfransar, och lagras 6 månader efter att ha öppnat förpackningen.

Har den här gelén med syn på profylax, efter att ansiktsskärpa faller, för att bli allt som i dimma har det visat sig att grundkomponenten i ett preparat - paraffin. På tredje dagen blev mina ögon festering, som med konjunktivit!

I allmänhet motiverar gelén sig själv. Jag använder den för natten, eftersom den inte är kompatibel med linser. Ögontillståndet är något förbättrat, särskilt bra under uppvärmning, när ögonen "torkar upp".

Skada medför inget, men min rodnad tar inte bort. Och till Kto på morgonen är alla ögonlock feta och håller sig ihop. Måste tvätta ögonen med tvål =)))

Mitt oculist svarade mycket bra. Vitamin A för ögonen är oumbärligt. Ofta använder jag.

Detta mest, förmodligen den bästa agenten från en allergisk rodnad av ögon och blefaroner under en förvärring. Effektivare än specialiserade dyra produkter. För en dag var det ett sting i ögonen, fruktansvärda svullnad och rodnad i ögonlocken. Så bra.

Bra sak! Smörjer hornhinnan väl. Mina ögon gnuggar på natten. Jag använder gel för natten - och på morgonen mina ögon "som nya"))) Så jag råder!

denna gel är inte bara bra för ögonen)))) Jag hade inte försökt det bästa botemedlet för att förvirra mina läppar! (kompositionen innehåller vitamin A, som för huden som en stav-zashchalochka, med det läker sår och sprickor)

Eye VitA-PIC gel används i oftalmologi för att eliminera symptomatiska fenomen med stark ögonstam.

För att bereda beredningen används en oljig konsistens av vitamin A, vilket säkerställer normal drift av slemhinnan på ytan av ögat. Verkningsmekanismen syftar till att förbättra, stabilisera hornhinnans och konjunktiva tillstånd, förhindra deras torkning. Läkemedlet ger skydd mot olika irriterande faktorer.

Sammansättning och form av frisättning

Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är retinolpalmitat (vitamin A).

Ytterligare komponenter: petroleumgel, lanolin, flytande paraffin.

Den framställs i form av en pastaformig substans, sterilförpackad i ett aluminiumrör, som väger 5 g.

Metod för applicering

Eye gel är utformad för att eliminera syndromet torra ögon, brännande, inträffade efter att vara inomhus med luftkonditioneringssystem eller dålig ventilation, klimatfaktorer och naturen (rök, damm, vind, luftföroreningar, låg temperatur).

Drogen är också effektiv för att lindra symptomen av torkning av slemhinnor efter jobbet framför skärmen, titta på tv, kontakten med kameran, trafikkontroll på natten, användning av kontaktlinser, klorerat vatten för bad.

VitA-POS är lämplig för komplex behandling av sjukdomar i tårningsapparaten av odefinierad etiologi.

Innan om röret med locket avlägsnas, avlägsnas försiktigt och det nedre ögonlocket lätt tryck på röret avlägsnas remsan beredning inte längre än 1 cm. Sedan, långsamt stänga hans ögonlock.

För att få resultatet, läggs gelén på den inre ytan av nedre ögonlocket 1-3 gånger om dagen, beroende på graden av irritation. Behandlingstiden är tills symptomen försvinna helt.

För att undvika skador är det bäst att inte vidröra ögat med kanten på det öppna röret. Vid tryckning är det önskvärt att inte byta rörets form genom att vikas eller vikas i hälften. Låt inte lagring vara utan ett lock för att undvika att ändra egenskaper hos aktiva komponenter under påverkan av yttre faktorer.

Kontra

Kontraindikationer att använda är inte tillgängliga. Avbrytning är endast möjlig vid individuell intolerans av någon komponent. Kliniska studier om användning av VitA-PIC hos gravida och ammande kvinnor har inte genomförts.

Biverkningar

Fakta om biverkningar och överdosering vid användning av läkemedlet i rekommenderade doser är inte korrigerade.

Särskilda instruktioner

Den kombinerade användningen av VitA-PIC med andra läkemedel för ögonbehandling är oönskade. Om detta inte är möjligt av någon anledning, måste intervallet mellan användningen vara minst 30 minuter.

Kontraindikerad användning av produkten vid användning av kontaktlinser. De bör tas bort innan preparatet läggs. 30 minuter efter instillation kan läkemedels kontaktlinser returneras till sin ursprungliga plats.

Omedelbart efter läggning av droppar kan minskning av synskärpa noteras, vilket bör beaktas av förare och arbeta med exakta mekanismer, apparater och verktyg. Därför är det bättre att avvisa från det arbete som kräver ögonbelastning tills normal synskärpa återställs. Det bästa alternativet är att använda drogen på natten.

Det är också nödvändigt att komma ihåg att en tillfällig försämring i synen kan leda till en saktning av det emotionella och mentala svaret på stimuli.

Det är lämpligt att använda droppar efter öppnandet av röret i 3 månader.

Om det efter flera dagars användning inte elimineras symptomen på torrhet och irritation, är det nödvändigt att konsultera en läkare om huruvida läkemedlet är lämpligt.

recensioner

Елена, 36 år gammal

"Det här verktyget visade sig vara en otrevlig besvikelse för mig. För mig uppfattar sig inte konsistensen av gel självklart eller passar, men har köpt eller köpt på råd eller råd av flickvännen som från VitA-PIC helt enkelt i glädje. Jag försökte allt enligt instruktionerna - det fungerade inte, jag var tvungen att ansluta min son till att "gräva in", om jag kan kalla en hög med fet tät massa i ögat. Blinkning gör det inte lättare, trots tillverkarens försäkringar. Använd produkten så att ingen bläck läcker och smink inte är rubbad, det visade sig också vara omöjligt. Ja, salvan (vrider inte tungan för att kalla den droppar) stingar inte, bager inte, men lättnad kommer 1-2 timmar och inte mer. "

Сергей, 40 år gammal

"VitA-PIC-droppar gav en bra effekt, men jag kan inte vänja mig på konsistensen av läkemedlet."

analoger

 • Vidisik;
 • Korneregel;
 • Lakropos;
 • Okovidit;
 • oftagel;
 • Solkoseril.

Läkemedlet är tillverkat i Tyskland, kostnaden för 120 rubel.

VitA-POS - anvisningar för användning

VitA-PIC - ögonsalva med smörjande, keratobeskyttande egenskaper. Det används i oftalmologi för att förbättra tillståndet av tårfilm, vilket skyddar hornhinnan från uttorkning. Avlägsnar snabbt symptomen på obehag och ögonirritation: torrhet, brännande känsla av närvaron av främmande kropp.

Sammansättning och form av frisättning

VitA-PIC - ögonsalva, steril oljig, innehåller:

 • Huvudämnet: A-palmitat - 250 ME;
 • Ytterligare ämnen: vit petrolatum, lanolin, paraffinvätska, paraffinvätska.

Packning. Aluminiumrör för 5g i en kartongförpackning.

Farmakologiska egenskaper

Vitamin A, som en del av VitA-PIC, är ett naturligt element i tårfilmen. Det ger produkten en oljig, mild konsistens som ger bra blandning med naturlig rivvätska och utmärkt läkemedels tolerans.

VITA-POS organ försiktigt och jämnt fördelad över ytan av ögongloben och den långsiktiga återhållande det hjälper till att förbättra komponenterna i tårfilmen, tillförlitligt därigenom skydda hornhinnan från att torka ut.

Användningen av VitA-PIC-salva främjar snabb försvinnande av symtom på obehag i ögat: brinnande, "torrhet", känsla av främmande kropp.

Indikationer för användning

Förbättring av tårfilmen, skyddar ögats yta, vilket eliminerar obehaget av "torrhet", känsla av främmande kropp, brännande, inklusive de som härrör under påverkan: miljön (konditionerad luft, vind, kyla, cigarettrök, intensiv solstrålning, urban smog), intensiv visuell belastning (långsiktigt arbete vid datorn och andra bildskärmar, överdriven tidsfördriv framför TV: n, behovet av bilkörning i mörker), förlängd användning av kontaktlinser.

Dosering och administrering

Det rekommenderas att lägga en kolonn av salva ungefär 1 cm konjunktivalt 1-3 gånger dagligen, med inriktning på dina egna känslor, enligt rekommendationer från en ögonläkare. Användningstiden är inte begränsad. Läkemedlets effektivitet är särskilt hög när man lägger salva före sänggåendet.

För att applicera drogen måste du luta huvudet bakåt, dra nedre ögonlocket och pressa ut en salva-kolonn in i konjunktivalkassan, tryck försiktigt på röret. Därefter sakta nära ögonlocken.

Vi uppmärksammar att användningen av ögondroppar med torra ögon är symptomatisk behandling och lindrar inte sjukdomen.
Endast fullständig diagnos och identifiering av orsaken hjälper till att lösa problemet en gång för alla.
Om du känner av torrhet och rodnad i ögonen, tveka inte, kontakta specialisterna i Moscow Eye Clinic som hjälper dig att snabbt bli av med obehag, behovet av konstant användning av droger och undvika utveckling av komplikationer.
ATT ANKÄNNA FÖRDELARNA AV ÖGONRÄKT BEHANDLING I VÅR KLINIK >>>

Kontra

Biverkningar

 • Tillfällig suddning av syn omedelbart efter applicering av medlet.
 • Förekomsten av allergiska reaktioner hos individer med individuell intolerans av läkemedelsbeståndsdelarna.

överdos

Droginteraktioner

VitA-PIC rekommenderas inte att kombineras med andra lokala oftalmologiska medel. Men om kombinationen inte kan undvikas, är det nödvändigt att göra ett intervall mellan deras insättningar på minst 30 minuter.

Särskilda instruktioner

VitA-PIC-salva kan inte användas med kontaktlinser. Användare av linser är bättre att använda drogen på natten efter att korrigeringsmedlen har tagits bort.

Rör inte rörets spets till ytan av konjunktiva eller ögonlocket, bryt inte eller vik inte röret. Efter applicering av produkten, försiktigt locka locket.

Efter applicering av VitA-PIC-salvan inträffar tillfälligt synskikt. Vid denna tidpunkt ska du inte köra eller arbeta med rörliga maskiner.

VitA-PIC lagras vid rumstemperatur. Skydda mot barn.

Hållbarhet - 3 år från utfärdandet. Efter öppnandet av röret är läkemedlet lämpligt i högst 12 veckor.

Priset på VitA-POS

Kostnaden för drogen "VitA-POS" på apotek i Moskva börjar från 200 rubel.

VitA-POS-analoger

Artelak

Defislez

Oksial

Hilo-Byrå

Ansökan på Moscow Eye Clinic kommer att du kunna genomgå en undersökning av den modernaste diagnostiska utrustningen och enligt resultaten - att få individuella rekommendationer från ledande specialister vid behandling av identifierade patologier.

Vi arbetar för dig sju dagar i veckan sju dagar i veckan, från 9:00 till 21:00. Telefon för information och inspelning i receptionen 8 (499) 322-36-36.

Du kan också använda ONLINE MEDICAL CONSULTATION och ONLINE RECORDS på webbplatsen.

Våra läkare som kommer att rädda dig från torrhet och rodnad:

Specialist i diagnos, läkemedels- och kirurgisk behandling av synpatologier.
Läs mer >>>

Oftalmolog, är engagerad i identifieringen av orsaker och drogbehandling av ögonsyndrom.
Läs mer >>>

Oftalmisk kirurg, är engagerad i kirurgisk behandling av sjukdomar som kräver torrhet och rodnad.
Läs mer >>>

VitA-Pos, oftalmisk, 5 g *

248 rubel. Finns i lager

Tillverkare: Ursapharm GMBH Prisintervall: Ekonomi

instruktion

Allmän information

Farmakologisk aktivitet

Retinolpalmitat, eller vitamin A, är en naturlig del av tårfilmen som täcker ytan av ögat. När man lägger en remsa VitA-POS i konjunktivalväsen blandas medlet jämnt med en naturlig riv och fördelas utmed hornhinnan och konjunktivan.

Smörjmedlet förbättrar tårfilmens tillstånd, vilket skyddar hornhinnan från att torka ut, vilket eliminerar ett antal obehagliga känslor i samband med ögonirritation.

Kontra

Läkemedlet är inte tilldelat med ökad individuell känslighet för någon av dess komponenter.

Det finns inga data om användningen av VitA-PIC under graviditet och amning.

Biverkningar

Vid användning i rekommenderade doser noterades inte biverkningar.

överdos

Om dessa doser observeras utvecklas inte överdoseringen.

Interaktion med andra läkemedel

VitA-PIC rekommenderas inte för användning med andra oftalmiska läkemedel. Om det inte finns något sätt att undvika delning bör en 30-minuters paus göras mellan användningen av VitA-PIC och andra medel.

Särskilda anvisningar och försiktighetsåtgärder

VitA-PIC används inte vid användning av kontaktlinser.

Omedelbart efter användning kan synskärpa minskas något, så det är bättre att använda smörjmedel innan du lägger dig.

Tillfällig synnedgång orsakar en sänkning av mentala och fysiska reaktioner, så kör inte fordonet eller arbeta med mekanismerna efter applicering av läkemedlet.

Efter öppnandet av röret ska läkemedlet användas inom 12 veckor.

Förvaras vid temperaturer upp till 25 ° C. Förvaras borta från barn.

Hållbarhet - 3 år.

Pris "VitA-POS" ögondroppar på apotek i Ryssland (medelvärde): 160 rubel.

Sammansättning och form av frisättning

1 g av läkemedlet innehåller 250 IE vitamin A-palmitat, liksom vit petrolatum, lanolin, flytande paraffin och lätt flytande paraffin som hjälpämnen.

VitA-PIC är en steril oljig substans i ett aluminiumrör av 5 g. Kapacitet 1 rör i kartong.

vittnesbörd

Vita-PIC eliminerar effektivt obehag runt ögonen (torrhet, sveda, rodnad) induceras i luftkonditionerade lokaler, transporter, vind, kyla, luftföroreningar, cigarettrök, damm, etc.

Läkemedlet hjälper till att eliminera obehag och torrhet som orsakas av intensiv visuell belastning medan du arbetar vid datorn, titta på tv, hantering av trafiken i mörkret, med hjälp av kameran, liksom för förlängd bära kontaktlinser.

VitA-Pos, oftalmologiska, 5 g * används för sjukdomar:

Metod för applicering

Före användning måste locket skruvas något luta huvudet bakåt, försiktigt dra tillbaka det undre ögonlocket ner och lätt trycka på tuben - för att pressa i konjunktivalsäcken remsorganet 1 cm Upprepa 1-3 gånger dagligen (spridningsfrekvens väljas individuellt).. Behandlingslängden är obegränsad.

Rör inte på toppen av ett öppet rör mot ögon, hud eller andra ytor.

Vid pressning av röret viks inte och bryts inte. Omedelbart efter användning sakta nära ögonlocken. Skruva på locket ordentligt efter proceduren.

Vi rekommenderar att du använder ett smörjmedel för natten och tar bort kontaktlinser.

Eye Ointment Vita-POS

Ibland kan du känna obehaglig ögonspänning, torrhet eller brännande, detta obehag kan bero på många faktorer, till exempel: konstant arbete på datorn, tv, vilken aktivitet som helst som kräver den starka koncentrationen av syn, körning etc.

Ögonsalva Salva Vita-PIC skapar effektivt skydd av slemhinnan och återställer det.

Sådan irritation hindrar dig från att arbeta och göra din vanliga verksamhet, så, så snart du märker ovanstående symtom, konsultera en ögonläkare, kontrollera din vision. I en sådan situation kommer de som regel att ordinera Vita-PIC-salva, som vi kommer att prata om i detalj i denna artikel.

Effekten av läkemedlet

Salva Vita-POS är ett botemedel som hjälper till att skydda ögonets slemhinnor, från yttre stimuli. Salva hjälper dig att ersätta bristen på naturlig ögonsmörjning (tårfilm).

När den är installerad i form av en remsa i ögatets konjunktivalväska, kombineras läkemedlet med en naturlig riv och jämnt fördelad genom hornhinnan.

När utsetts

Oftalmologer utser Vita-POST i sådana fall som:

 1. Obehag i ögonområdet.
 2. Brännande känsla.
 3. Torrhet.
 4. Rodnad.
 5. Trötta ögon.

Eye Ointment Vita PIC användarhandbok

Läkemedlet Vita-PIC används i händelse av otillräcklig mängd ögonhålans membran.

Denna brist uppenbaras av obehagliga känslor av torrhet och känsla av en utomstående kropp i ögat.

Förutsättningar för slemhinnansfel:

 • Låg lufttemperatur.
 • Konstant exponering för ultraviolett.
 • Röka.
 • Konstant ögonbelastning hos förare, fotografer eller kontorsarbetare.
 • Kontaktlinser som inte tas bort under lång tid.

Sammansättning och form av frisättning

Läkemedlet Vita-PIC är gjord i form av en gel (salva) packad i ett metallrör. Gel nominellt värde 5 g.

Aktiv substans vitamin A. Extra tillsatser: paraffin, petrolatum, lanolin.

Ett sådant ämne som retinol påverkar gynnsamt den hälsosamma funktionaliteten hos ögons slimhinnan.

Använd drogen i 3 år från frisläppandet. Efter den första användningen har läkemedlet en hållbarhetstid på 90 dagar.

Håll gelén utom räckhåll för barn upp till 24 grader.

Oftalmisk salva Vita-POS finns i lämpliga rör på 5 g

Biverkningar

 • Suddig syn.
 • Irritabilitet.

Om du är bilförare, ska du avstå från 15 minuter efter körning.

Kontra

 • Allergi mot läkemedlets komponenter.
 • Under graviditeten.
 • Under amning.

Särskilda anvisningar för användning

Vid tillämpning använd följande algoritm:

 1. Öppna locket.
 2. Luta huvudet tillbaka.
 3. Ta bort det nedre ögonlocket.
 4. Krama gelén i konjunktivalkassan (1 cm).
 5. Stäng ögonlocken i 5 minuter.

Upprepa i 12 timmar en, tre gånger. Användningsfrekvensen bestäms av läkaren.

Behandlingsförloppet bestäms av läkaren.

Applicera bort linsen.

I Ryssland kostar medicinen från 125 rubel till 250 rubel.

På Ukrainas territorium är priskategorin l 200 hryvnian upp till 300.

"VitA-POS" - pris, kontraindikationer, analoger av preparatet

Läkemedlet "VitA-PIC" hjälper till att bli av med torrhet i ögonen, obehag och obehagliga känslor (till exempel "sand i ögonen"). En produkt baserad på vitamin A, återfuktar ögat slemhinna. I artikeln kommer vi att berätta för vem som visar användningen av läkemedlet "VitA-POS", vad är priset, vad är kontraindikationerna och biverkningarna. Informationen kommer att vara användbar för personer som har en daglig visuell belastning - de som bär kontaktlinser och arbetar mycket på datorn.

Indikationer för användning

"VitA-POS" eliminerar torrhet, rodnad och brännande i ögonen, om orsaken till detta obehag är:

 1. arbeta på datorn
 2. luftkonditionering
 3. vind;
 4. kallt;
 5. luftförorening
 6. damm;
 7. cigarettrök;
 8. lång bärbarhet av kontaktlinser;
 9. länge tittar på tv.

struktur

Den aktiva beståndsdelen är vitamin A-palmitat. I 1 mg av läkemedlet innehåller 250 IE av grundämnet. Hjälpmedel:

Läkemedlet "VitA-POS" är ett botemedel som liknar olja i en konsistens. Finns i aluminiumrör med en kapacitet på 5 g.

Farmakologisk aktivitet

Vitamin A (retinolpalmitat) är en del av den mänskliga riven. Läkemedlet "VitA-PIC" när det är bundet till det nedre ögonlocket blandas med en persons riva. Vidare fördelas medlet lätt över konjunktiva och ögonlobns hornhinna.

Således uppnås en keratoprotektiv och smörjande effekt. Drogen fungerar som en tårfilm:

 1. skyddar hornhinnan från torrhet;
 2. eliminerar obehag i ögat.

Kontraindikationer för användning

Den enda kontraindikationen för användningen av läkemedlet är den individuella intoleransen hos komponenterna. Det finns inga uppgifter om användningen av VitA-PIC under graviditet och amning.

Metod för applicering

Läkemedlet är placerat bakom det nedre ögonlocket. För detta, med rena händer måste du skruva av locket på röret. Därefter slår du något på huvudet och kläm ut ca 1 cm av botemedlet. Stäng dina ögon långsamt och vänta några sekunder.

Ett tillvägagångssätt tillämpas 1 till 3 gånger om dagen, om det behövs. Det är bättre att använda på natten. Behandlingsförloppet är inte begränsat.

Försiktighetsåtgärder vid användning:

 1. Rör inte på flaskans spets i ögat.
 2. Ta bort kontaktlinser före användning.
 3. Öppet rör ska användas inom 12 veckor.

Biverkningar

Användning av läkemedlet i rekommenderade doser orsakar inte biverkningar. Omedelbart efter appliceringen finns en minskning av synskärpa. Det går snabbt, men det är bättre att lägga botemedlet före sängen.

Droginteraktioner

Läkemedlet "VitA-PIC" rekommenderas inte att användas tillsammans med andra medel avsedda för ögonbehandling. Om det finns behov av att behandlas med flera droger, måste du stå emot en paus på 30 minuter.

kostnaden för

Läkemedlet "VitA-POS" släpps från apotek utan recept, medelpriset är 160 rubel.

Ögongel URSAPHARM VitA-POS (Smörjande oftalmisk produkt innehållande vitamin A) - återkallning

Jag märkte inte någon effekt från salvan

Jag vill lämna mina intryck om användningen av ögonsalv VitA-POS.

Denna produkt tillverkas i ett litet aluminiumrör som väger 5 g.

Jag var i en mottagning med en ögonläkare med ett visstest. Och för övrigt bestämt mig för att fråga varför jag brukade ha kontaktlinser, men nu kan jag inte, jag känner mig konstant obehag (det verkar som att något kom i mitt öga). Hon rekommenderade denna åtgärd, den innehåller vitamin A (retinol), liksom petroleumgel, paraffin, lanolin (som en bas). Förmodligen har de en smörjande effekt, så att linsen glider lättare och hornhinnan torkar inte ut. Jag är glad att det inte finns några konserveringsmedel.

Det är nödvändigt att använda drogen 2-3 gånger om dagen. Krama en liten remsa (ca 1 cm) i konjunktivpåsen.

Vad kan jag säga efter 3 veckors användning (tuba tillräckligt för dagligt bruk 3 veckor): Jag märkte inte någon förändring, inte bättre och inte sämre, så fort jag var obekväm att bära linser, så det fortsätter i dag. Det enda som behagar att i alla fall, var en viss effekt av salvan en gång närvarande finns vitamin A.

Det är fortfarande problematiskt att använda det hela dagen. För första gången satte jag salva på jobbet och föll ut ur arbetsflödet i 15-20 minuter. Eftersom gelén helt täcker ögonen, kom en del av botemedlet från yttre och inre ögon, och där har jag en smink som omedelbart började sprida sig. Därför använde jag bara medlen hemma, precis innan du gick och lägger dig, smorde salva, släckte ljuset och gick och sovande... Och sedan stiger jag på morgonen, jag har rester av salva runt ögonen, som jag tvättade med tvål. Och hon stod alltid upp med några svullna ögon, vilket inte är bra... Jo, jag hade inget annat val, för jag var redo att vara svullna ögon på morgonen.

Salvan ska appliceras över hela längden av ögat, men vi måste vara försiktiga och att contrive så att både näsan salvan inte röra slemhinnan i ögat (som rekommenderas av tillverkaren), vid vilken tidpunkt salvan själv bryter ut, man bara trycka på lite hårdare och lyckades inte repa slemhinnor ögon (jag fick någon form av rör med ojämna kanter) och jag var rädd att skada ögonen.

Behandlingstiden är inte begränsad, men jag kunde inte vänta på slutet när salvan slutar. Det är synd att kasta ut, men du kan inte lämna salvan för senare, eftersom efter öppningen av röret kan salvan endast användas i 3 månader.

VitA-POS® Oftalmisk smörjmedel

innehåll

Farmakologisk grupp

Nosologisk klassificering (ICD-10)

3D-bilder

struktur

Farmakologisk aktivitet

Komponentegenskaper

Medicinsk anordning oftalmisk smörjmedel Vita-PIC ® - steril oljevehikel utformad för läggning i konjunktivalsäcken, innefattande vitamin A (retinol palmitat 250 lU per 1 g av medel).

Vitamin A, som är en del av organet Vita-PIC ®, är en naturlig del av tårfilmen och ger en betyder delikat oljig konsistens som säkerställer dess god blandning med naturlig tårvätska och därigenom orsakar god tolererbarhet organ.

Betyder Vita-PIC ® - särskilt mjuk och mild oljiga ämnet, vilka är jämnt fördelade och lång hållande den främre ytan av ögat (hornhinnan och bindhinnan), bidrar till att förbättra tårfilmens och därigenom tillförlitligt skydda hornhinnan från uttorkning.

Användningen av VitA-PIC ® främjar den snabba försvinnandet av subjektiva symptom på obehag: bränning, "torrhet", känslan av främmande kropp.

rekommenderas

För att förbättra tårfilmens tillstånd och skydda ögonytan, eliminera obehag med en känsla av "torrhet", en känsla av främmande kropp, brinnande i ögonen, inkl. som uppkommer under påverkan av:

klimatfaktorer (konditionerad luft i bil, flygplan, vind, kallt, intensivt solljus, miljömässigt ohälsosam luft eller cigarettrök);

intensiv visuell belastning (med långvarigt arbete med en dator, en kamera, vid överdriven tidsfördriv framför tv, behovet av att köra fordon på natten, med långvarig användning av kontaktlinser).

Kontra

Överkänslighet mot någon av de komponenter som utgör VitA-POS ®.

interaktion

Smörjmedlet för oftalmologi VitA-POS ® ska inte användas samtidigt med andra oftalmiska produkter. I fall då fogen inte kan undvikas, är det lämpligt att observera en rast på minst 30 minuter mellan användningen av olika verktyg och tillämpning av oftalmisk medicinsk anordning Vita-PIC ®.

Dosering och administrering

I konjunktivalväsen. Det rekommenderas att lägga en remsa med medelstor 1 cm lång 1-3 gånger om dagen.

Användningsfrekvensen bestäms individuellt beroende på patientens känslor, hans livsstil och enligt ögonläkarens rekommendationer.

Särskilt effektiv är användningen av VitA-PIC® före natt sömn.

Det finns inga restriktioner för varaktigheten av VitA-PIC®-applikationen. I händelse av att efter att ha applicerats VitA-PIC® i flera dagar, presenteras klagomål eller obehag, kontakta en ögonläkare.

Användning av VitA-PIC® bör undvikas vid kontakt med rörets spets med ögon eller hud.

Skruva av locket, huvudet lutas tillbaka något dra tillbaka något lägre ögonlocket ner och försiktigt trycka på röret, extrudering av remsan organet 1 cm in i konjunktivalsäcken, inte genom att bryta eller vrida röret. Långsamt stäng ögonlocken. Efter proceduren, stäng noggrant locket.

VitA-POS® ska inte användas vid användning av kontaktlinser!

Det rekommenderas att använda VitA-PIC® över natten, efter att linserna tagits bort.

försiktighetsåtgärder

Eftersom omedelbart efter behandling Vita-PIC ® kan vara övergående suddighet, vilket leder till en uppbromsning av psykiska och fysiska reaktioner, är det inte rekommenderat att arbeta direkt med drivmekanismer och fordon. I detta avseende rekommenderas användning av VitA-POS® före nattsömn.

Typ av problem

Smörjande oftalmiska. I ett aluminiumrör av 5 g. 1 rör i en kartongbunt.

tillverkare

Ursafarm Artsynmittel GmbH. Industrialstrasse 35, 66129 Saarbrücken, Tyskland.

Representativt kontor i Moskva: 107996, Moskva, ul. Gilyarovsky, 57, s. 4.

Tel / fax: (495) 684-34-43, (495) 684-04-96.

Förvaringsförhållanden VitA-POS® Oftalmisk smörjmedel

Förvaras oåtkomligt för barn.

Hållbarhet VitA-POS® Oftalmisk smörjmedel

Använd inte efter utgångsdatumet på förpackningen.

Tabletter och suppositorier Vitaprost: instruktioner, svar och priser

Vitaprost är ett preparat från naturliga komponenter av animaliskt ursprung som används i urologisk praxis för behandling av prostatiska sjukdomar.

Verkan av aktiva substanser syftar till att förbättra blodcirkulationen i prostata, vilket i sin tur underlättar urinering, eliminerar inflammatoriska och stillastående processer.

På denna sida hittar du all information om Vitaprost: fullständiga instruktioner för användning med denna drog, det genomsnittliga priset på apotek, komplett och ofullständiga analoger av läkemedlet, liksom vittnesmål från personer som redan har använt Vitaprost. Vill du lämna din åsikt? Vänligen skriv i kommentarerna.

Klinisk och farmakologisk grupp

Ett djur av animaliskt ursprung som används för sjukdomar i prostatakörteln.

Villkor för ledighet från apotek

Släppt utan läkares recept.

Hur mycket är Vitaprost? Medelpriset på apotek är på 1 100 rubel för tabletter och 950 rubel för ljus.

Utformningsform och sammansättning

Läkemedlet framställs i form av vätskebeloppade tabletter Vitaprost, rektala suppositorier Vitaprost, Vitaprost Forte och Vitaprost Plus.

Tablettsammansättningen innefattar:

 • 100 mg prostataxtrakt, som, vad gäller vattenlösliga peptider, är 20 mg;
 • Ytterligare komponenter: laktosmonohydrat, sackaros, kalciumstearatmonohydrat, mikrokristallin cellulosa, krospovidon.

Skalet av pillret är tillverkad av akryl, innefattande en sampolymer av etylakrylat och metakrylsyra (i förhållandet 1: 1), natriumlaurylsulfat, trietylcitrat, titandioxid, kolloidal kiseldioxid, talk, indigo, och natriumvätekarbonat.

10 tabletter säljs. i konturcellspaket, 1, 2 eller 3 st. i kartongförpackningar.

Vitaprost-suppositorier innehåller:

 • 50 mg prostataxtrakt (i form av vattenlösliga peptider - 10 mg);
 • Fast fett (supposir och vitepsol) som en hjälpkomponent..

Vitaprost Plus suppositorier innehåller:

 • 100 mg prostataxtrakt, som, vad gäller vattenlösliga peptider, är 20 mg;
 • 400 mg Lomefloxacinhydroklorid;
 • Fast fett.

Vitaprost Forte-suppositorier innehåller:

 • 100 mg prostataxtrakt, som, vad gäller vattenlösliga peptider, är 20 mg;
 • Fast fett (Supposir NA15 och NAS50, Witepsol H15 och W35).

Alla tre typer av suppositorier säljs för 5 st. i konturcellspaket, 1 eller 2 st. i en kartonglåda.

Farmakologisk effekt

Vitaprost är ett läkemedel som har en organotropisk effekt på prostatakörteln.

Förbättring av mikrocirkulationen i järn och som har förmågan att minska trombocytaggregationen, det block där trombos venoler. Genom att minska graden av ödem och leukocytinfiltration prostata, normalisera den sekretoriska funktion av epitelceller, leder läkemedlet till en måttlig minskning i prostatavolym, förbättring av sammansättningen av ejakulatet, främjar stimulering av muskeltonus i urinblåsan och hämmar utvecklingen av frekvent behov av att urinera.

Vitaprost plus, tack vare dess sammansättning mikrobicider med brett spektrum besitter inte bara anti-inflammatorisk, men de antimikrobiella egenskaper mot gramnegativa aeroba bakterier, stafylokocker, mykobakterier, Chlamydia, Proteus och andra.

Indikationer för användning

Läkare ordinerar Vitaprost till män vid följande indikationer:

 1. Kronisk prostatit;
 2. Preoperativ behandling av prostata;
 3. Postoperativ återhämtningsperiod
 4. Kronisk abakteriell prostatit;
 5. Profylax av prostatit;
 6. Godartad prostatahyperplasi;
 7. Hyperaktivitet hos urinblåsan hos kvinnor.

Kontra

Överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Dessutom Pill: laktasbrist, sukras / isomaltas, tål laktos, fruktos, glukos-galaktos-malabsorption (formulering innehåller laktos och sackaros).

Instruktioner för användning

I bruksanvisningen anges att Vitaprost-tabletterna ska tas 1 tablett inuti. 2 gånger per dag. Behandlingstiden för godartad prostatahyperplasi är minst 30 dagar; med kronisk prostatit - inte mindre än 10 dagar. För förebyggande av exacerbationer av kronisk prostatit gäller för 1 flik. 2 gånger per dag i minst 30 dagar - 1-2 gånger per år.

Rektala suppositorier ska appliceras efter spontan tömning eller rengöring av tarmkanalen i en soppa. 1 gång per dag. Efter införandet av suppositoriet borde patienten ligga i sängen i 30-40 minuter. Varaktigheten av behandling med Vitaprost suppositorier är minst 10 dagar.

Biverkningar

Biverkningar inkluderar framför allt drogerna Plus och Forte:

 1. Kardiovaskulärt system: arytmi, myokardiopati, fallande blodtryck
 2. Nervsystemet: yrsel, nervositet, ångest, asteni;
 3. Matsmältningssystemet: kolit, ökade leverenzym, dysbakteri
 4. Överkänslighetsreaktioner: klåda, Stevens-Johnsons syndrom, urtikaria, ökad känslighet mot solljus;
 5. Blodsystem: inflammation i lymfkörtlarna, blödning i matsmältningssystemet, ökning av aktiviteten hos det anti-föryngrande blodsystemet.

överdos

Vid överdosering kan symtom uppstå:

När symptom uppstår är ljus förbjudet, det är rekommenderat att konsultera en läkare för medicinsk hjälp

Särskilda instruktioner

Läkemedlet bör användas med extrem försiktighet vid sådana sjukdomar som epilepsi, CNS-sjukdom med epileptiskt syndrom, cerebral ateroskleros.

Behandling med Vitaprost är effektivare i ett integrerat tillvägagångssätt. Tillsammans med Vitaprost-tabletterna, föreskrivs andra läkemedel för behandling av kronisk prostatit. Behandlingen med medicinska örter och metoder för traditionell medicin tillämpas också.

Användning av Vitaprost Plus kräver ingen korrigering av dosering för levercirros, men det måste behandlas med försiktighet vid exponering för solljus. Fotosensitivitet uppenbarar sig i form av hyperemi, brännskador, utseende av blåsor på huden, förändringar i allmänhetens välbefinnande, inklusive nervös spänning, handskakningar, förvirring. I dessa fall måste användningen av läkemedlet omgående avbrytas.

Drogen påverkar koncentrationen av uppmärksamhet, så det är viktigt att vara försiktig när du kör fordon, när du arbetar med rörliga delar av maskiner och andra farliga aktiviteter.

Droginteraktioner

Funktionerna i interaktion med andra droger har inte studerats.

recensioner

Vi plockade upp några recensioner av män om Vitaprost:

 1. Andrew. När en icke-bakteriell prostatit detekteras mot bakgrund av hemorrojder, föreskrev läkaren ljus under Vitaprost-märket. Han sade att suppositorierna är effektiva och snabbt eliminerar sjukdomen. När jag fick reda på hur mycket Vitaprost var värd blev jag förvånad. Jag kunde inte ha råd med det, jag var tvungen att leta efter mer prisvärda analoger till salu. Om de inte hjälper, tar jag Vitaprost.
 2. Maxim. Jag har en kronisk prostatit av den icke-bakteriella typen. Det jag har just försökt för hans behandling - dyra, billiga ljus med antibiotika och utan dem, traditionell medicin, men ingenting hjälper. Det återstår att bara hoppas på operationen, eftersom min kropp inte uppfattar någon behandling med läkemedel och medicinska örter.
 3. Victoria. Problemet som är förknippat med prostatit, min familj oroade nyligen. Hennes man blev irriterad och aggressiv, efter att ha kommunicerat med honom erkände han sina känslor. Har riktat till doktorn och som ett resultat en dom - en prostatit. Jag kunde stödja min älskade make som jag kunde och insisterade på att ta medicin. Skrev till honom "Vitaprost". Bokstavligen om 3 veckor förbättrades makeens humör, skämt blev och hade kul. Jag var mycket glad över det här, eftersom hälsan hos nära människor är en riktig lycka. Vi blev av med den här sjukdomen. Och vad tror du... en månad senare blev jag gravid. Drogen jag rekommenderar. Han visade oss hans effektivitet.
 4. Sergey. Jag har en prostatit i många år. Läkaren rekommenderade till mig mot en exacerbation för att passera en behandlingskurs med ljus Витапаст forte, men tyvärr har jag på urticaria påbörjat. Min läkare ansvarade för en annan medicin för mig.
 5. Mikhail. Och det, bra medicin! Det fanns inga piller, men det finns en effekt på kort tid! Jag förväntade mig inte en sådan tur, jag trodde att ljusen är bara början, jag förberedde mig för en lång behandling. Lyckligtvis fick jag en adekvat läkare, han omedelbart föreskrev Vitaprost, förklarade att detta är en av de bästa drogerna mot prostatit under det senaste decenniet. Jag läser olika recensioner om olika piller och ljus, vissa lyckas dricka långa tabletter som afalas, inget händer, men de fortsätter att dricka dem. Med vitaprost är det enklare, 10 dagar behandlades och allt på den

analoger

Exakt i kompositioner av Vitaprost producerar inte, men det finns medel med liknande effekt:

 • ljus för rektal administrering av Superlymph;
 • tabletterade läkemedel Afal, Prostanorm;
 • medel från serien av homeopati-Renel, Solidigraph Compositum.

Innan du använder analoger, kontakta din läkare.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Tabletterna ska förvaras på en plats skyddad mot ljus, otillgänglig för barn, vid en temperatur av högst 25 ° C. Suppositorier - på en torr plats, skyddad mot ljus, otillgänglig för barn, vid en temperatur som inte överstiger 20 ° С. Hållbarhet - 2 år.