Huvud
Strömförsörjning

Hur behandlas behandling av prostatahyperplasi med folkmedicin?

I den moderna världen, oftast när ett prostata adenom detekteras, används en term som "hyperplasi". Enligt statistiken påverkar denna sjukdom nästan varje andra man som har nått åldersgränsen på 50 år eller mer.

Om du inte vänder dig till en specialist-urolog i tid kommer sjukdomen att utvecklas och leda till obehagliga konsekvenser. Enligt doktorerna tillåter nästan 85% av patienterna med prostatahyperplasi sjukdomsutvecklingen, varför deras levnadsstandard försämras avsevärt.

Orsaker och konsekvenser av sjukdomsutveckling

Vid ett adenom av en prostata hos patienten observeras gradvis störning av process av en emiktion. Detta symptom är huvudsymptomet för att ha problem med genitourinärsystemet. Denna sjukdom åtföljs av en ökning av godartad neoplasma. Sjukdomsförloppet passerar utan metastas, och denna egenskap hos sjukdomen är en särskiljande faktor från prostatacancer.

Hittills finns det inga tydliga orsaker till utvecklingen av prostatahyperplasi. Experter tror att utseendet av sjukdomen är ett slags manifestation av uppkomsten av den manliga klimakteriet. Detta indikerar att absolut alla som har nått en viss åldersgrupp kan möta sjukdomens utveckling.

Också värt att notera är att det inte finns något klart samband mellan förekomsten av sjukdomen och sexuell läggning, frekvens av intimitet, närvaro av skadliga vanor (nikotin, alkohol), sexuellt överförbara sjukdomar, såväl som en mängd olika inflammatoriska processer som påverkar de organ i det urogenitala systemet.

Funktioner av eliminering av sjukdomen

Behandling av prostatakörteln, med diagnosen "adenom", kan göras på följande sätt:

 • kirurgisk ingrepp;
 • icke-operativt sätt;
 • läkemedelsinducerad.

Vilken typ av teknik som ska tillämpas, behandla sjukdomen, bestämmer doktorn, med hänsyn tagen till graden av försummelse av sjukdomen, såväl som symptomen. Behandling av prostata med medicinering kan vara effektiv om sjukdomen utvecklas i ett tidigt skede, när patienten inte har problem med urinering, och vätskan slutar helt ur blåsan.

I den moderna världen används en mängd olika behandlingsmetoder som inte bara eliminerar sjukdomssymptomen och lindrar patientens tillstånd utan bidrar också till att minska volymen av den förstorade prostata.

Det är väldigt viktigt att vid tillämpning av behandlingen tillämpa ytterligare sätt att bekämpa sjukdomen. Vi talar om massagebehandlingar, samt folkmusik rättsmedel som kan på mycket kort tid för att underlätta allmäntillstånd hos patienten. Det är också viktigt att följa en diet, så att du kan påskynda läkningsprocessen och förhindra övergång av sjukdomen i en farlig form. Att följa kostnäring kan vara absolut alla patienter, eftersom det inte är så svårt som det verkar vid första anblicken. Dessutom är det viktigt att följa instruktionerna från den behandlande läkaren och följ noga alla rekommendationer.

Behandling av folkmekanismer av sjukdomar i prostatakörteln utförs ganska ofta. Men alla recept som är planerade att användas bör också avtalas med en specialist så att produkten inte skadar hälsan.

Alternativ medicin i kampen mot sjukdomen

Förebyggande och behandling av prostatacancer med en rad olika folk rättsmedel, tillverkad av antiken. Idag används många gamla metoder för att bekämpa problemet. Eliminering av sjukdomen genom folkmedicin kan ge utmärkt resultat, på grund av vilka vissa växtkomponenter är i stor efterfrågan vid behandling av adenom.

Behandlingen kan utföras med följande medel:

Detta görs enligt följande:

 • ta ett stort glas skal, väl tvättat
 • Efter tvättvattnet i glaset ska skalen fyllas med vatten (0,5 liter);
 • Behållaren med produkten sätts på en svag eld och kokas i ca 7 minuter;
 • innehållet avlägsnas från elden och infunderas i 40 minuter;
 • i en retarded och nedkylad botemedel lägg till honung (3 matskedar).

Den beredda beredningen används i 5 dagar tre gånger om dagen för 1/2 kopp. Då måste du göra en fem dagars paus och utföra en annan procedur - saltlindning. För genomförandet ta 200 gr. vanligt salt och lösa upp dem i 2 liter vatten. I den färdiga kompositionen bör du fukta, vrida sedan ut handduken och linda dig i 2 timmar. Kursen måste upprepas igen.

Även behandling med folkmedicin kan göras med hjälp av septa av nämnda nötter. De hälls med kokande vatten i förhållandet 2 msk. ingrediens per 1,5 kopp vätska. Den resulterande kompositionen hälls över en liten eld i 20 minuter. Efter det att läkemedlet har tagits bort från elden, bör det insisteras i ca 2 timmar. Den färdiga produkten konsumeras tre gånger om dagen för 100 ml.

Även behandling av prostata kan göras med hjälp av en mängd olika örter.

De mest effektiva växterna är erkända som:

 1. Svalört. För beredning av läkemedelsinfusion krävs det torkade gräset (en stor sked) och häll det med ett glas kokande vatten. Behållaren ska läggas åt sidan och produkten ska infunderas i två timmar. Innan du använder produkten för att eliminera prostata problem, är det nödvändigt att spänna det. Vätskan tas tre gånger om dagen strax före måltiden. Dosering - 1 msk. sked.
 2. Hassel, hagtorn blommor, gyllene stav ört, kransborre, läkemedels Lithospermum, rötter harv, och den envisa gräs sänghalm (antal 10 g / 10 g / 8g / 10g / 15g / 20 g / 10 g). Alla komponenter är tillverkade i nämnda volym, blandades grundligt, och fylldes sedan med kokande vatten (0,5 liter / per matsked blandning). Håll denna komposition på låg värme i 10 minuter, insistera sedan en halvtimme och filtrera med gasbindning. Hela vätskan som erhållits med 0,5 liter vatten bör druckas på en dag, uppdelad i 4 rapporter. Intaget av sådan medicinering ska ges mellan måltiderna. Varaktigheten av behandlingen med dessa folkmedicin ska vara en månad.

Beespine i kampen mot sjukdomen

Denna produkt används i kampen mot en rad olika sjukdomar. Med detta läkemedel kan du effektivt förbättra immuniteten, genom vilken kroppen kan övervinna sjukdomen i sig.

Producerar behandling för prostataadenom med folkmedicin, du kan inte förlora synen på bi-pollock. Ta detta läkemedel är nödvändigt som en varm infusion (dagligen på en matsked) i 30 minuter. innan du äter. Dessutom ska du tillsammans med denna produkt dricka en tesked honung utspätt med lätt uppvärmd vatten (100 ml).

Behandlingsförloppet med dessa biodlingsprodukter ska vara en månad, varefter det kommer att bli nödvändigt att ta en 2 veckors paus. Denna kurs kan upprepas tre gånger, beroende på funktionerna i sjukdomsförloppet.

Bota prostatakörteln kommer att hjälpa folkläkemedel

Varje organ, vilket system av människokroppen är en viktig och integrerad del av den. Om de alla arbetar tillsammans fungerar kroppen korrekt, utan fel. Men om något går fel, upphör ett av systemen att utföra sin direkta funktion, det påverkar hela kroppen. Detta är också fallet när prostatakörteln inte fungerar ordentligt.

Prostatakörteln är en av körtlarna i det manliga reproduktionssystemet. Det ligger under blåsan, mellan endotarmen och pubicartikuleringen. Prostatan är en opa, liten organ som ser ut som en kastanj. Men trots den lilla storleken kan de sjukdomar som utvecklas på grund av ett funktionsorgan inte vara små.

Folkrättsmedel kommer att hjälpa till att bota prostatacancer

De vanligaste sjukdomar i prostatakörteln innefattar: prostatit, adenom, prostatacancer.

Icke-traditionella metoder för behandling av prostata är effektiva och effektiva. Detta är det perfekta komplementet till den traditionella behandlingen som föreskrivs av den behandlande läkaren. För att snabbt bli av med den här eller den där patologin måste du aktivera tid för hjälp av en specialist. Kom ihåg, ju tidigare du går till sjukhuset, desto tidigare kommer du att återhämta sig.

Det finns ett stort antal receptbelagda läkemedel som inte bara bidrar till att eliminera en ganska obehaglig symptomatologi utan också till en snabb återhämtning. Det viktigaste att mottagandet av förberedelser av icke-konventionell medicin har samordnats med läkaren.

Pumpa frön i behandling av sjukdom

På grund av det stora innehållet av zink har pumpa frön använts sedan antiken för att behandla denna patologi. Det rekommenderas att äta bara trettio frön dagligen, före en måltid.

Du kan också förbereda ett läkemedel från frön. Ta ca 400 gram raka pumpafrön, hugga dem med köttkvarn. Blanda den resulterande vällan med honung - 300 g. Blanda ingredienserna och gör från denna massa små bollar. Placera produkten på en sval plats, helst i kylskåp. I förväg, lägg ut tio saker för att få dem att värma upp lite. Använd bollen tre gånger om dagen, utan att misslyckas före måltiderna.

Ask och asp från prostatit

Du behöver antingen blad av hassel eller bark. Du kan stjäla ingredienserna en åt gången. Om du tog barken, hugga och brygg 10 gram råvaror i tre hundra milliliter kokt vatten. Tätt behållaren och lämna på en varm plats i en halvtimme. Därefter filtreras och dricker 60 ml infusion fyra gånger om dagen. På samma sätt brygga lövverk.

Aspen bark hjälper till att härda sjukdomen. Ta en torr bark, ca 150 gram, hugga och fyll i råvarorna i en flaska och häll sedan vodka. Tätt behållaren och lägg den i kylan i tolv dagar. Ta 20 droppar av drogen tre gånger under dagen.

Kastanjskal för hjälp

Endast mogna kastanjer är lämpliga för beredning av beredningen, därför är det bättre att samla råvaror någonstans i början av september.

Ta skalan av kastanjer, hugga och stjäl 30 g av denna massa i 500 ml kokande vatten. Lämna behållaren på ett torrt, varmt ställe för hela natten.

Nästa morgon häll kompositionen i en emaljgryta, placera på en tallrik och simma på en lugn eld i 20 minuter. Kyl och ta tjugo droppar av drycken fyra gånger hela dagen.

Effektiva medel för behandling av godartad prostatisk hyperplasi

 1. Tillämpning av lök. Rekommenderas dagligen, innan du lägger dig till sängen, använd en medelstor glödlampa. Behandlingsförloppet med lök ska vara femtio dagar.
 2. Du kan också laga lökinfusion. Ta en skal, om ett glas, skölj väl och häll kallt vatten - 500 ml. Placera behållaren på spisen och protil över låg värme i 10 minuter. Sätt sedan på ett torrt, varmt ställe i 40 minuter. Stam och konsumera 150 ml av drycken tre gånger om dagen. Kursen är sju dagar.
 3. Behandling av prostata adenom med valnöt. Skala de tio nötterna från skalet och kombinera med de renade pumpa frön, blanda noggrant. Krossa råvaran med en kaffekvarn och blanda med två skedar av naturlig honung. Konsumera den mottagna massan tillsammans med te tre gånger om dagen.
 4. Det finns ytterligare ett läkemedel, valnötpartitioner kommer att vara användbara för honom. Några skedar av råmaterial häll vatten - 200 ml, placera kastrullen på spisen. När produkten kokar, minska värmen och protilen i trettio minuter. Låt buljongen stå lite. Stam och ta en tredje kopp av drogen två gånger om dagen.
 5. Beredning av läkande infusioner. Anslut bitar av hasselnöt med blommor av hagtorn, gräs gullris, Shandra stenfrö, rhizom harv och köttyxor. Skiv fin alla ingredienserna och brygg några skedar av råmaterial i 300 ml kokande vatten. Placera behållaren i värmen i flera timmar. Ta 70 ml helande infusion minst fyra gånger om dagen. Kurs - trettio dagar.
 6. Behandling av adenom celandine. Ta det torkade krossade gräset och brygg i 200 ml kokande vatten. Insistera åtgärden på en sval plats i flera timmar. Ta en sked stor buljong fyra gånger om dagen, före måltiderna. Behandlingskursen är femton dagar.

Prostatacancer: terapi med icke-traditionella droger

Hemlock hjälper till att övervinna sjukdomen. Häll ett par teskedar av torkade strimlad blomställning växter med en liter vodka eller medicinsk alkohol. Stäng behållaren ordentligt och rengör den i kylan i tjugo dagar. Det rekommenderas att använda en sked av tinktur en gång om dagen. Utan att misslyckas, ta medicinen med varmt vatten. Det tar tre veckor att läka detta läkemedel.

Behandling av prostatacancer genom att skörda örter. Blanda i lika delar torra och hackade växter: nässla, immortelle, ört Leonurus, häften groblad, björk knoppar, ek bark, herde handväska, lämnar tranbär, gräs, rölleka, salvia, randigt, nypon, centaury, gräs, salvia och nypon.

Styr ett gram av 20 råvaror i fyra hundra milliliter kokande vatten. Insistera betyder företrädesvis i en termos, i tre timmar. Stam och konsumera 150 ml av en medicinsk dryck två gånger om dagen. Kursen varar i sextio dagar.

Orsakerna till prostata problem är inflammatoriska sjukdomar, hormonella störningar, brist på nyttiga vitaminer och aminosyror, samt en stillasittande livsstil och störningar i ländkotpelaren.

De vanligaste prostata sjukdomarna är prostatit och prostata adenom, vilket kan leda till utveckling av prostatatumörer.

För att hålla längre män hälsa inte glömma att passera årliga undersökning av en specialist, särskilt om det finns klagomål av täta urinträngningar, lägre buksmärtor och nedre delen av ryggen, nedgången i erektil funktion. Vid behandling av sjukdomar och för förebyggande sätts i livsmedel rika på zink: pumpafrön, havrekli, valnötter, paranötter.

Användningen av folkmedicinska läkemedel måste överenskommas med din läkare.

Badan i behandlingen av prostatacancer

Krossa den torkade rhizomen av växten och stjäl 50 gram råmaterial med kokt vatten - 400 ml. Placera kompositionen på en varm plats i tio timmar. Det rekommenderas att ta ett par skedar medicin tre gånger om dagen.

Kerosin vid behandling av sjukdom. Häll trettio gram omogna strimlad nötter med 200 ml petroleum och placera burken i kylan i fjorton dagar. Ta 10 ml medicin två gånger om dagen. Du kan också ta en sked petroleum innan du lägger dig. Skölj endast nödvändigtvis med vatten.

Folkmekanismer hjälper bara i läkning om du börjar behandla i tid. Dessutom måste du konsultera en specialist innan du tar något läkemedel. Missbruk inte droger av inofficiell medicin och än mer ersätta traditionell behandling med dem.

Prostata adenom, behandling med folkmedicin

Vad är prostata adenom hos män

Benign prostatahyperplasi (BPH), tidigare känd som BPH, prostata adenom - en godartad formation som utvecklas från det glandulära epitelet eller stromal komponent av prostatan.

I detta fall bildas en liten nodul (eller knöl) i prostata, som växer och gradvis pressar urinröret. Som en följd av denna kompression föreligger ett brott mot urinering. BPH har godartad tillväxt, det vill säga ger inte metastaser. Detta skiljer radikalt BPH från prostatacancer. Huvudriktlinjen för uppkomsten av malign degenerering av prostatakörteln är nivån på det prostatiska specifika antigenet.

Enligt statistiken vänder hälften av männen över 40-50 till en läkare för BPH. I sällsynta fall utvecklas godartad prostatahyperplasi hos män av yngre ålder. När en ålder ökar ökar risken för sjukdomen betydligt. Man tror att det med tiden utvecklas hos 85% av männen. Hos 15-20% av män i äldre och senil ålder, istället för att utveckla BPH, finns det en ökning av körteln i varierande grad eller dess atrofi.

BPH är den vanligaste urologiska sjukdomen hos äldre män.

På annat sätt kallas denna sjukdom "godartad prostatisk hypertrofi (BPH)." Denna godartade tumörliknande tillväxt.

Oftast förekommer det hos män över 50 år. De exakta orsakerna till adenom är okända. Enligt olika data lider 75-90% av männen över 65 år av denna sjukdom.

Symtom och orsaker till prostata adenom hos män

De vanligaste orsakerna till prostata adenom är:

 • Åldersändringar - män över 50 år har större risk att bli sjuk.
 • Underkylning kroppen.
 • Kronisk inflammation i njurarna, urinblåsan och urinledarna.
 • Hormonal misslyckande i kroppen (som en följd av sjukdomarna).
 • Genetisk predisposition (den kan överföras genom arv).
 • Förändringar i hormonbalansen (reduktion av androgener och celltillväxtfaktorer).

I riskzonen är de män som har:

 • det finns inget regelbundet sexliv;
 • stillasittande och stillasittande livsstil;
 • Det fanns traumor i könsorganen;
 • det finns en förkärlek för alkoholhaltiga drycker;
 • Det finns ingen etablerad rationell diet;
 • Det finns en tendens till självmedicinering (som använder ett stort antal mediciner, vilket leder till en minskning av immunitetens skyddande reaktion.

Adenom i prostata orsakar inte alltid störande symtom, men sjukdomen kan orsakas av:

 • svårighet att urinera i början av den fysiologiska processen
 • ett svagt huvud eller "slöhet" i strålen eller en avbruten process (fördröjning) av urinering;
 • ökad varaktighet av urineringsprocessen;
 • urinfrisättning per droppe vid slutet av urinering;
 • frekvent uppmaning att urinera
 • känsla av inte helt utmattad blåsan;
 • utseendet av en önskan att "spänna" vid urinering;
 • frekventa nattliga uppmaningar (nocturia) för att tömma urinblåsan;
 • okontrollerad uppmaning eller inkontinens.

Adenom förekommer oftare hos personer med mentalt arbete som leder en stillasittande livsstil med överdriven näring. Stagnation av blod i det lilla bäckenet, säkerligen främjar utvecklingen av adenom, så motorisk aktivitet är mycket viktigt för förebyggande. Förutom en balanserad kost.

I prostatavävnadstillväxt pressas nedre delen av urinblåsan och övre urinvägarna, på grund av detta finns det svårigheter med utflödet av urin. Om adenomen prolifererar och täcker hela kanalen uppträder en akut urinretention och kirurgi krävs. Men förutom detta finns det en allvarlig komplikation av adenom - njurarna kan skadas irreversibelt.

I det första steget av de sjukdomssymptom kan uttryckas inte skarpt eller inte alls kännas, det beror på vilken väg den växande järn och om det komprimerar omgivande organ. En man kan uppmärksamma svårigheterna i början av urinering, vilket minskar jet ansträngningsinkontinens, så du måste göra en ansträngning, ofta behov på toaletten på natten, det finns okontrollerbar lust att urinera. I detta skede är blåsan vanligtvis helt tömd. Och scenen kan variera från 1 år till 10-12 år.

I det andra steget är symtomen mer uttalade. Jet blir brant, man har mycket spänd, blåsan fortfarande tömmas är inte helt på grund av framträdande i det av utvidgningar och "fickor", och resterande urin är en bra plats för reproduktionen av patogena organismer, så att vid adenom ansluta olika inflammatoriska sjukdomar (cystit, uretrit, pyelonefrit). I detta skede av hypotermi, kyla, perederzhanie urin, trötthet, stress, bristfällig kost och konsumtion av alkoholhaltiga drycker (inklusive öl) kan orsaka fullständig urinretention, och det redan innebär akut medicinsk vård på sjukhus.

Om sjukdomen inte behandlas kommer inte bara den första etappen att gå till den andra, men den andra - till den tredje, och det betyder en kraftig nedgång i livskvaliteten. I det tredje steget störde njurstörningar hos patienten avgiftning av självförgiftning av kroppen och förlorar aptit, undergår konstant svaghet, törst, muntorrhet, illamående, förstoppning det lider. Kontinuerlig infektion i urinvägarna kan leda till kronisk njursjukdom och så småningom till njursvikt.

Traditionell behandling av adenom

Som alla andra sjukdomar är adenom lättare att förebygga, observera enkla förebyggande åtgärder:

 • Rationell och hälsosam kost.
 • Avslag på hög energi mat (det är nödvändigt att ta bort stekt, fet och kryddig från kosten).
 • Avslag från dåliga vanor (rökning och alkohol).
 • Ökad fysisk aktivitet (gå, ladda, gå på gym eller simma, cykla, åka skidåkning).
 • Styr över din vikt (du får inte låta det överstiga mycket.

Dessutom måste du besöka en urolog en gång per år!

Men om det är för sent att prata om förebyggande, och några av symtomen gör sig kände, börjar behandlingen med diagnosen.

En fullständig metod för botemedel är det kirurgiska avlägsnandet av adenom. Hur exakt operationen kommer att ske beror på sjukdomsfasen. Men i första etappen är de begränsade till konservativ behandling, om det inte finns några allvarliga komplikationer. Dessa innefattar upprepad urinretention, hjärtklappning nattetid urinering (upp till 5 - 10 gånger), blödning från stillastående venerna i blåsan eller närvaron i det av stora stenar. I okomplicerad adenom i etapper 1 och 2 kan hjälpa och örtmedicin, särskilt om patienten är äldre och det är önskvärt att undvika operation på grund av samtidig sjukdom. Fytoterapi kan minska mängden kvarvarande urin, hjälpa njurfunktionen.

Det är nödvändigt att vara uppmärksam på maten. I mat bör det finnas mycket vitaminer, fibrer som hjälper till att undvika förstoppning. Det är önskvärt att grönsaker och frukter, mestadels råa, står för 60% av kosten. Om det inte finns några tecken på hjärtsvikt, måste du dricka mycket vätskor för att tvätta urinvägarna. Det är tillrådligt att utesluta eller begränsa användningen av animaliska proteiner som överbelastar njurarna. Vid övervikt är det bättre att vägra mjöl och godis. Och det är absolut oacceptabelt att dricka alkohol, inklusive öl, samt skarpa och salta rätter.

Behandling av prostataadenom med folkmedicin

 • Ta 5 tsk. gräs mint, nässla, klöver och Johannesört, häll 1 liter kokande vatten och insistera en timme. Infusion till stam, drick 1 glas 3 gånger om dagen.
 • Torkade gröna lökpennor och torra björkblad som samlats i maj månad, blandade i lika delar, pre-chopping dem. 2 msk. l. Blanda häll 500 ml kokande vatten och insistera på 1 timme i värmen (du kan omedelbart hälla i termos) och sedan tömma. Drick 1/2 kopp 2 gånger om dagen, helst på morgonen och till lunch. Ta samtidigt 0,5 tsk. blompollen (se avsnittet "Bee Products").
 • Ta 1 tsk. 10% propolisnogo honung (håller i munnen tills den är fullständigt upplöst) 2-3 gånger om dagen i 20-30 minuter före måltid. Behandlingsförloppet är 1 månad, bryts sedan i 2 veckor och upprepa kursen.
 • Häll 1 msk. l. torra krossade elderbärsvarta blommor 1 glas kokande vatten, insistera i en förseglad behållare i ett kokande vattenbad i 15 minuter, sval 45 minuter, dränera. Drick 1/3 kopp 3 gånger dagligen före måltiden.
 • Häll 50 g torkade ängsbjörnsblommor med 500 ml vodka, insistera på en mörk plats i 1 vecka, skaka innehållet periodiskt, dränera, kassera rester. Ta 30-35 droppar, med vatten, 3 gånger dagligen före måltid.
 • Häll 1 msk. l. torr krossad rot narcissus 1,5 koppar kokande vatten, insistera i en sluten behållare i ett kokande vattenbad i 30 minuter, svalna vid rumstemperatur i 10 minuter, dränera. Drick 50 ml 3-4 gånger om dagen i 30 minuter innan du äter.
 • Ständigt lägg till matpulver av kumminrötter eller brygg te från frö av kummin. 1 msk. l. frön häll 1,5 koppar kokande vatten, koka i 5-7 minuter, insistera, lindad, 10 minuter, stam. Att dricka under dagen.
 • Häll 1 msk. l. torr krossad lakritsrot nudlar 500 ml vatten, laga i 10 minuter, sval, stam. Drick 150 ml 3 gånger dagligen före måltid. Behandlingsförloppet 3 veckor, en paus 2 veckor. För ett år att hålla 5 - b av sådana kurser.
 • Häll 25 g brunhästkastad fruktpulver 250 ml alkohol, insistera på en mörk plats i 2 veckor, skaka innehållet regelbundet, dränera. Drick 10 droppar 2 gånger om dagen före lunch och middag i 20 dagar varje månad.
 • Häll 2 msk. l. torra strimlad rottor av burdock stor 500 ml vatten, koka över låg värme i 10 minuter, insistera, insvept, 4 timmar, stam. Drick 1/3 kopp 3-4 gånger om dagen i 30 minuter innan du äter.
 • Ta i lika delar rötterna av lakrits, tentaklar upprepar (kalgan), nässla, dioecious, blanda. 100 g torr pulveriserad blandning häll 500 ml vodka, insistera på en mörk plats i 1 månad, periodiskt skaka innehållet, dränera. Ta 25-30 droppar 3 gånger om dagen före måltider, tvätta ner infusionen av melissa blad.
 • Ta i lika delar ett blad av en björk, ett blad av en spray, ett blad av vild jordgubbe och ett blad av en hassel. 100 g torr pulveriserad blandning häll 1 liter torrt rött vin, insistera på en mörk plats i 1 månad, skaka regelbundet innehållet, dränera, kläm resten. Drick 2 matskedar. l. 3 gånger om dagen i 30-40 minuter före måltid.
 • Ta lika delar kardborre rot, galangal rot, bark av vide, jordgubb löv, tranbär, svartvinbärsblad, timjan gräs och gräs knotweed. 100 g torrpulverad blandning häll 1 liter vodka, insistera på en mörk plats i 2 veckor, skaka regelbundet innehållet, dränera. Ta 25-30 droppar 3 gånger om dagen i 30 minuter före måltider, tvätta ner infusionen av melissa blad.
 • Märke 8 g Dymnikov medicinalväxter, 10 g blad av läder, knotweed ört, maskros gräs, löv av hassel, blad av kastanj, 12 g ört vallört och bönor flikarna 15 g ört stenfrö, 20 g lakrits rötter. Häll 1 msk. l. blandning av 500 ml kokande vatten, behåll låg värme i 10 minuter, insistera på 30 minuter och spänning. Drick under dagen för 4 gånger mellan måltiderna. Behandlingsförloppet ska upprepas efter 2-3 veckor.
 • Häll 5 msk. l. krossad asppenna 500 ml vodka och insistera på 2 veckor. Drick 1 dec. Varje. l. 3 gånger om dagen i 15 minuter före måltid.

Cortexen tas bort på våren under saprörelsen - ung, grönaktig, med fina grejer. Istället för bark kan du använda aspen knoppar.

Enligt Yuri Konstantinovs bok "Mänskliga sjukdomar. Traditionella behandlingsmetoder. "

Behandling av prostatahyperplasi

Godartad prostatahyperplasi är mycket vanlig. Detta kan vara resultatet av en felaktig livsstil, tidigare infektioner och cirkulationssjukdomar i bäckenhålan. Vi föreslår att du lär dig om den populära behandlingen av prostata hyperplasi med olika örter.

Godartad prostatahyperplasi

Forskare har identifierat ett intressant faktum. Godartad prostatahyperplasi utvecklas med ett underskott i kroppen av ett manligt kisel. En viktig faktor som har en terapeutisk effekt vid prostatisk hyperplasi är närvaron av ett mikroelement av kisel- och växthormoner (fytosteroler).

I detta fall är kisel nära besläktad med magnesium, fosfor etc.

Silikon... Vissa människor behandlar detta kemiska element som försumligt, men andra - med ovanlig entusiasm. Särskilt stor tro på honom är människor som är intresserade av fytoterapi.

De använder ofta kiseldioxid-kiseldioxid.

Här är vad Dr. D. Padger skriver: "Håravfall, sköra naglar, känslighet för olika blåmärken, alla sorters inflammation, dålig hud skick, trycksår, svampinfektioner, mjäll, är kroniska sår behandlade kiseldioxiden".

Silic acid är en del av bindväven. Mest av allt är det i ung hud och i epidermis. Silika fungerar också bra på kapillärer, vilket minskar deras permeabilitet. Erfarenheten visar att syntetiska beredningar av kisel inte går i fråga om effektiviteten av åtgärden, jämfört med kiseldioxid av vegetabiliskt ursprung.

Behandling av godartad prostatisk hyperplasi

Behandling av godartad prostatahyperplasi med folkmekanismer börjar med användning av hästslag. Den innehåller ca 40% kiseldioxid, även om endast 1,5% i upplöst form. Om så mycket av denna kemiska förening i Galeopsis, Knotweed (knotweed) pyree krypande, brännässla, en mor-och-styvmor.

Särskilt mycket silikon i häststången från mitten av juli till augusti. Silikon finns också i växtprodukter rik på cellulosa: kli, havregryn och fullkornsbröd.

I ord av Academician VM Voronkov (1978), en av författarna till den mest grundläggande av inhemska böcker om kisel "Silicon och Life": "Detta element, som är i mycket små mängder, efter syre är mest förknippas med de delar av biosfären"

Folkbehandling av prostata hyperplasi

Ekdizony - hormonella ämnen med hög biologisk aktivitet. Således har ekdysonerna av levzeya safflor en stimulerande och tonisk effekt. Dessa substanser, som glykosider av ginseng, eleutherococcus, rhodiola rosea och magnolia lignaner, har en immunostimulerande effekt. Växthormoner kan påverka metaboliska processer i djur- och grönsaksorganismen på samma sätt som hormoner av animaliskt ursprung. De används ofta i den populära behandlingen av prostatahyperplasi.

För närvarande identifieras många hormoner av vegetabiliskt ursprung, de är även uppdelade i grupper till de grupper av ämnen som finns i människokroppen. I synnerhet stimulerar östrogena föreningar från växter den hormonella aktiviteten hos könkörtlarna. Sådana föreningar definieras i våldtäta av fält, fältfält, salvia läkemedel, liksom i fröna av många växter, valnöt, maskros.

Viktigt vid behandling av godartad prostataförstoring är den integrerade användningen av naturläkemedel som innehåller steroler (sitosterol, stigmasterol, kampesterol, och framför allt beta - sitosteroler).

Detta gäller för växter som Aralia, arnika, Astragalus, basilika, vintergröna, sammet, Helichrysum, fläder, brev, blåklint, kamel tagg, bergsbestigare orm, nardus, skräppa, Angelica, ginseng, djävulen, gullris, Potbelly, majs, Leuzea, hassel etc.

En av de växter som underlättar denna sjukdom är den småblommiga sprayen. Enligt M. Treben (1983) är denna växt en radikal behandling för prostata adenom. Kliniska studier har visat att det vattenhaltiga extraktet av denna växt stannar den inflammatoriska processen och har en läkande effekt i I och II-stadierna av prostata adenom. Det har fastställts att vattenhaltiga extrakt av olika småblommiga cypresser hämmar syntesen av prostaglandiner och också hämmar de inflammatoriska processerna i prostata.

Ett av de aktiva sprutämnena är förmodligen betasitosterol i tillräcklig mängd, från medicinsk synvinkel, kvantitet och i en form som är lämplig för användning. Dess användning försvagar snabbt symtomen på sjukdomen. Te eller kapslar med sprutning lindrar många patienter av behovet av operation, eftersom prostataförstoringen minskar eller slutar helt.

Sprays vattenextrakt har visat sig störa den inflammatoriska processen och hjälper till vid underhållsbehandling efter operationen på prostata.

Brukar ta en tesked av den krossade gräs kipreya, häll en kopp kokt vatten under 15 minuter, filtreras och tas i form av värme till 200 ml, 2 gånger per dag, morgon och kväll på tom mage i 30 minuter före sänggående, eller 3-6 gånger per dag för 150 ml.

I syfte att förbättra de dynamiska egenskaperna hos blåsan att minska svullnad bidrar efter insamlingen av gräs (i delar): Skjuter mistel - 5, kardborre rot - 3, mossa, Icelandic - 2, njure svartpoppel - 3, gräs smartweed - 2, blommor kipreya - 6 Blanda 1 tesked av en blandning av örter, häll 1 kopp kokande vatten, insistera på 1 timme, stam. Under dagen dricker du 2 glasögon i 4 delade doser. Behandlingsförloppet är 1-2 månader, vilket upprepas 3 gånger per år.

När prostatacancer erbjuda en samling av örter av följande sammansättning (i g): Bergenia bladen - 10, gräs knotweed (Knotweed) - 10, gräset maskros - 10, valnöt blad skog (FILBERTNÖT) - 10 kastanje lämnar häst - 10, böna blad - 12, vallört gräs - 12, loosestrife officin (PENNINGBLAD) - 15, gräs jordrök - 8, grundstammar lakrits - 20. mix 1 matsked ört blandning lägga 0,5 liter kokande vatten, att insistera 1 timme, filtrera och dricka under dagen i 4 delade doser 60 minuter efter att ha ätit. Behandlingsförloppet är upp till 30 dagar. Efter 3 veckors paus ska kursen upprepas.

För behandling av BPH rekommendera en dekokt eller infusion av olika delar av växter: rötter sparris, kardborre rot, blåklint blå blommor, bearberry löv, gräs lungört, tallskott, blad, citronmeliss, valeriana rot, örter Potent gås, Knotweed och peppar, gryzhnika naken, majs kolumner och stigmas, åkerfräken, fläder rot örtartade, njure verrucosa björk, gräs, etc. rue. d.

För att behandla denna sjukdom används dessa eller dessa växter i tre steg.

I 1-m-mjölk infusioner av en rot av en alteum och jordnötter att dricka upp till måltiden, och på kvällen efter måltiden för att äta 1 lök huvud och 2 vitlöksklyfta. Kursen (stadiet) varar i 10 dagar, paus - 12 veckor.

Det andra steget innefattar infusion av havre och björkpinnar, blandad med separat förberedd infusion av höfter, tillsammans med pollen, mumier, propolis. Steget varar 10 dagar paus - 2 veckor.

Det tredje steget består av en dekokt av havre med björk knoppar med tillägg av örter och gryzhnika Viola tricolor, Johannesört Kukushkin färger, hallonblad, hasselnöt, mjölon och taggig tistel. Behandlingen fortsätter i 10 dagar, efter 30 dagar avbrott behandlas behandlingen.

Kombinerad fytoterapeutisk behandling. Det innefattar att ta emot infusioner spotted hemlock, svamp chzhulin och Scutellaria baicalensis till 40 droppar av 0,5 koppar buljong med följande sammansättning (i delar): Kroppen av svamp svamp - 2, svampen kroppen Fuling (Poria kokosnöt) - 1, ört Hypericum perforatum - 1, celandine gräs - 0,25, rölleka - 1, kalmus rhizom - 1. en matsked samling brygd kopp kokande vatten i 40 minuter, ta 0,5 koppar 3 gånger om dagen före måltid.

Herbalists vid behandling av BPH rekommenderas att ta 2 matskedar av torkade och krossade rotstockar av kvickrot, häll en kopp kallt vatten, insisterar natt, vatten på morgonen hälles i en skål och ställ åt sidan åt sidan, och i de återstående råmaterial häll ytterligare en kopp vatten, hålles på låg värme 15 min, kyld luft, filtrerades, blandas med en tidigare sammansmält infusion och med alla av den resulterande vätskan för en dag, portioner före varje måltid.

När prostata adenom råd tillämpligt, innefattande (i delar): björk knoppar - 4 blad av hassel - 2, fireweed smal-leaved gräs - 4, gräs Knotweed - 3, gräs vinter rotundifolia - 3. Alla komponenterna blandas med en matsked av råmaterial att förbereda i ett glas vatten en avkok för mottagning under dagen. Behandlingsförloppet är 3-8 veckor.

Hembehandling av prostata med medicinsk och folkmedicin

Prostaten är människans inre sexuella organ, som syntetiserar hemligheten för transport av spermier. Om prostatakörteln ökar i storlek hos män, väljs behandlingen av en urolog. I de tidiga stadierna undertrycks adenom med hjälp av medicinska och folkmedicinska lösningar. Lanserade former av sjukdomen elimineras med kirurgiska metoder.

Orsaker till glandular överväxt

Prostata ökar av två skäl:

 • om det påverkas av ett adenom
 • när det fanns en prostatit.

Adenom refererar till godartade formationer. Tumörets maligna karaktär förvärvas hos 10% av patienterna. Sjukdomen påverkar män efter 50 år. I det här fallet, ju äldre patienten är, desto större är risken för att utveckla godartad prostatahyperplasi (BPH).

Hos äldre män modifieras testosteron till ett hormon som påverkar prostata negativt. Processen av degenerering av en ghoul till en annan leder till bildandet av en godartad tumör. Det finns tre typer av prostatahyperplasi:

 1. Neoplasm uppträder på kärnans främre vävnader. Det förstorar prostata. Det sprawling orgel pressar på blåsan, vilket resulterar i svåra symtom på sjukdomen.
 2. Vävnaderna på orgelns baksida växer. Tecken på prostata adenom är raderade i detta fall, funktionerna i urinvägarna försvagas. Blåsan töms inte helt, stagnerande vätska utvecklas i den.
 3. Körteln ökar jämt över hela ytan. Denna form flyter nästan asymptomatiskt. Urinering är inte upprörd, smärta stör inte. En sådan utveckling av sjukdomen anses vara den mest fördelaktiga.

Med prostatit förstärks körteln något. Organets tillväxt orsakas av följande faktorer:

 • hypotermi;
 • fetma;
 • alkoholism;
 • rökning;
 • infektiösa patologier som leder till inflammation i orgeln;
 • långvarig frånvaro av kön
 • blodflödesstörning i bäckenregionen;
 • reducerad motorisk aktivitet (bidrar till förekomsten av stillastående fenomen);
 • obalanserad näring.

Framväxten av BPH kan inte undvikas. Det förekommer mot bakgrund av åldersrelaterade förändringar i kroppen. Men prostatit är en riktig varning. För att göra detta behöver du bara skapa ett sätt att arbeta och vila. I de flesta fall lider unga män som inte uppmärksammar hälsan av prostatit.

symtomatologi

Den förstorade prostata börjar ge obehag i ett tidigt utvecklingsstadium. Det bryter människans vanliga livrytm. Män klagar över följande symptom:

 • snabb urinering, först på natten, då dygnet runt
 • urininkontinens
 • strålens huvud är försvagat;
 • urin droppar men flödes inte;
 • urinvägar blockerad av en övervuxen tumör;
 • en känsla av överflöd av blåsan efter det töms
 • blåsan smärta orsakad av inflammation, brutit ut mot bakgrund av stagnation (kvarvarande urin bidrar till utvecklingen av bakteriefloran, penetrering av inflammation i urinledarna och njurarna);
 • försvagad erektion, minskad längtan;
 • smärta i ländryggen
 • Urin med blodintag, som bildas med stenar och slemhinnor.

Sådana tecken minskar signifikant livskvaliteten, vilket tvingar patienten att söka medicinsk hjälp. Endast läkaren kan diagnostisera: Prostatit, hyperplasi och abscess i prostata har liknande symtom.

effekter

Komplikationer som utvecklas mot bakgrund av prostata adenom är livshotande. Lanserade former av sjukdomar leder till följande konsekvenser:

 1. Akut retention av urin. En överflödig blåsa kan inte tömmas. Hans frisättning hindras av ett överlappande urinvägar. Utan akutsjukvård leder urinretention till njurskada, hydronekros och koma.
 2. Urinvägsinflammation. Stagnerande fenomen i blåsan framkallar utvecklingen av bakteriell mikroflora. Detta leder till inflammation i organen och körtlarna i det urogenitala systemet. En man kan utveckla uretrit, cystit, pyelonefrit, prostatit och andra patologier.
 3. Urolitiasis. Med stillastående fenomen och hög koncentration av salter i urinen bildas beräkningar i njurarna och urinblåsan. Stenar blockerar urinröret, vilket orsakar en akut fördröjning i urinen.

Terapeutisk behandling

Konservativ behandling av prostata adenom utförs vid början av sjukdomsutvecklingen och om det finns kontraindikationer för kirurgisk ingrepp. Patienterna ordineras:

 • läkemedel som hämmar utvecklingen av tumörprocesser;
 • antiinflammatoriska läkemedel;
 • hormonella droger som stoppar syntesen av testosteron;
 • antibiotika;
 • antispasmodika;
 • homeopatiska preparat.

Alla droger, förutom homeopatiska läkemedel, ger biverkningar. De minskar trycket, försvagar kraften, främjar snabb trötthet. Men ordentligt organiserad behandling av prostatakörteln, under kontroll av en läkare, undviker uppkomsten av oönskade åtföljande patologier.

Radikal behandling

I de tidiga stadierna är behandlingen av prostatakörteln hos män lättare. I det här fallet ger läkare goda förutsägelser. När urinvägarna är involverade i den patologiska processen förlängs återhämtningen. Möjlig utveckling av svåra komplikationer.

Vid de startade formerna finns ett problem: hur man behandlar ett prostata adenom, vilka tekniker man ska välja. I svåra fall är det bästa sättet att avlägsna körteln, även om det orsakar vissa komplikationer.

Operationen utförs med olika tekniker:

 1. I urinrörets lumen startas en medicinsk verktygslåda. Med hjälp av detta extraheras delvis expanderad vävnad. Detta låter dig återställa urinering. Efter en sådan operation i hotellets patienter kastas sperma i blåsan. Detta leder till reproduktiv dysfunktion.
 2. Urinrörets lumen förstoras, vilket gör det möjligt att normalisera urinering. Med denna operation påverkas prostata inte. Metoden används om prostatakörteln är något förstorad. Riskerna och komplikationerna med denna teknik minimeras.
 3. Behandlat prostataadenom framgångsrikt med laserterapi. Efter avlägsnande av tumören med en laser utvecklas komplikationer inte praktiskt taget.
 4. Med en patologisk ökning i prostata utförs en kavitetsoperation. Metoden är inte lätt, det ger många komplikationer. På detta sätt skärs körteln som en sista utväg.

För vissa män är alla typer av kirurgisk behandling av prostata hyperplasi kontraindicerade. Prostata adenom elimineras inte av kirurgi av följande skäl:

 • blodkoagulerbarhet är störd
 • könsorganen påverkas av infektion
 • det finns hjärtsvikt
 • patienten lider av en dekompenserad form av diabetes;
 • tillåter inte ålder (patienten är mycket gammal).

I det här fallet står läkarna inför en svår uppgift: hur man behandlar prostata, hur man lättar patientens tillstånd. Det finns bara en väg ut - komplex terapi med användning av läkemedel och folkmedicin.

Metoder för folkhantering

Örter och biodlingsprodukter hjälper till att hantera prostatahyperplasi. Behandling med folkläkemedel innefattar användningen av växtbaserade avkok, tinkturer på alkohol, hemstödpiller.

Systematisk användning av hemberedda produkter bidrar till att bli av med tecken på sjukdomen, för att förbättra urinering, minska tumörens storlek.

propolis

Den bästa positiva dynamiken ges av behandling av prostata adenom med propolis - ett ämne som har kraftiga antiseptiska och regenererande egenskaper. Förberedelser med bilim hjälper till att undertrycka prostatens abscess för att ta bort tecken på inflammation.

För behandling använd tinktur på alkohol och suppositorier. Lika effektivt är läkemedel och görs hemma.

 1. Tinkturen är beredd enligt följande: propolis är fryst, strimlad i spån, blandad med medicinsk alkohol (1: 4). Insistera på en flaska med mörkt glas. Behandlas börja om 10 dagar. Produkten läggs till varm mjölk eller vatten. I 200 ml vätska späds 30 droppar tinktur. Använd dagligen tre gånger före måltid.
 2. Stearinljus tillverkas enligt följande förfarande: jordproteolen kombineras med kakaosmör (1:20) eller getfett (1: 5), suppositorier bildas från massan. Introducera ljusen i anus före sängen.

Den komplexa behandlingen fungerar mest effektivt, därför rekommenderas att man använder tinktur samtidigt med lokala preparat.

bee Podmore

Behandla prostata sjukdomar med beredningar baserade på bie podmor. Från råvaror förbereder:

 1. Buljong. Lägg i 0,5 liter vatten, lägg 2 matskedar podmor, efter kokning i två timmar, svalna, filtrera, filtrera. Läkemedlet är lagrat i kylskåpet. Ta en matsked dagligen på en tom mage.
 2. Tinktur. Ubåten sätts i en glasbehållare, häll i vodka så att den täcker råmaterialet. Produkten skakas i 14 dagar. Använd en tesked tre gånger om dagen.

Medel med podmorom behandlad i 30 dagar. Gör två kurser om året.

Pollen och apilak

Adenom av prostata behandlas med medel med royal gelé (apilakom) och pollen av blommor.

 1. Apilac är en instabil substans. Att behandla användningen av läkemedel med den. Tabletten placeras under tungan och löses upp. Suppositorier används en gång om dagen efter avföring. Före proceduren, gör en enema med en lösning av medicinska örter.
 2. Pollen och honung blandas i ett förhållande 1: 1. Använd tre gånger om dagen, tillsammans med ett avkok av medicinska växter.

30 dagar behandlas. Gör en 20-dagars paus. Den fullständiga behandlingstiden med dessa folkmedicin är 12 månader.

Användning av medicinska örter

Periodiskt behandlat prostataenom med örter som har följande effekter:

 • antiinflammatoriska;
 • kramplösande;
 • bedövningsmedel;
 • lugnande;
 • diuretikum.

Kokade hemmafrontmedel på örter hjälper till att bota hyperplasi i prostata. För att göra detta sköts apotek och råvaror: häststång, björnbär, yarrow, calendula.

 1. Infusioner. Förbered växtbaserade extrakt på traditionellt sätt: de kokar med kokande vatten och insisterar. I 0,5 liter vätska, tillsätt 2 matskedar av en av växterna eller samlingen (råvarorna blandas i lika stora mängder). Efter 15 minuter filtreras huven. Hela volymen konsumeras under dagen, dricker medicinen i lika delar. En halvtimme senare äter de. Behandlas tre månader.
 2. Phyto te tillverkat av kummin är något som kan behandlas med adenom. I 300 ml kokande vatten brygga en matsked planta frön, puff i 5 minuter, insistera 10 minuter, filtrera. Använd extraktet för en dag och drick regelbundet en nypa. 1-2 månader behandlas. Frö läggs till olika rätter.
 3. Pumpajuice. För behandling av manliga genitala organ från massapumpan pressa saften, använd utan begränsning och tillsätt honung. Det minskar tumören och återställer urinprocessen.
 4. Fröer av pumpa. Fröerna avskalas, tuggas, utan att den gröna filmen tas bort. Den minsta dagliga normen är 30 frön.
 5. Honung med pumpa frön. Till 200 g honung tillsätt 500 g smul från pumpa frön. Skrupa upp maten med en sked, rulla in i bollen. Använd en söt medicin på en tom mage. Enkeldos - en boll.
 6. Honung med selleri. Växtfrön och honung blandas i lika stora mängder. Använd drogen dagligen för 3 teskedar, pressad med infusion av örter.
 7. Hasselnoten (Hassel). I 250 ml kokande vatten sätt en matsked torkade löv, insistera. Medlet är uppdelat i tre lika stora delar som konsumeras under hela dagen. 14 dagar behandlas.
 8. Lakrits. Häll i en matsked rhizomer i 500 ml vatten, insistera på 20 minuter. De dricker före måltider fem gånger om dagen. 10 dagar behandlas.
 9. Suppositorier med havtornsolja och gran (1: 1). Tampongen impregneras med en blandning av oljor, injiceras i anuset. 30 dagar behandlas. De vilar i 14 dagar, gör en andra kurs.

Effektiva sätt att behandla prostata adenom är många. De ska väljas av läkaren för varje enskild patient individuellt. En bra positiv dynamik ges av komplex behandling: kombinationen av traditionella och traditionella medicinmetoder.

Prostatisk behandling med folkmekanismer

Prostata adenom, behandling med folkmedicin

Apr-24-2017 Författare: KoshkaS

Vad är prostata adenom hos män

Benign prostatahyperplasi (BPH), tidigare känd som BPH, prostata adenom - en godartad formation som utvecklas från det glandulära epitelet eller stromal komponent av prostatan.

I detta fall bildas en liten nodul (eller knöl) i prostata, som växer och gradvis pressar urinröret. Som en följd av denna kompression föreligger ett brott mot urinering. BPH har godartad tillväxt, det vill säga ger inte metastaser. Detta skiljer radikalt BPH från prostatacancer. Huvudriktlinjen för uppkomsten av malign degenerering av prostatakörteln är nivån på det prostatiska specifika antigenet.

Enligt statistiken vänder hälften av männen över 40-50 till en läkare för BPH. I sällsynta fall utvecklas godartad prostatahyperplasi hos män av yngre ålder. När en ålder ökar ökar risken för sjukdomen betydligt. Man tror att det med tiden utvecklas hos 85% av männen. Hos 15-20% av män i äldre och senil ålder, istället för att utveckla BPH, finns det en ökning av körteln i varierande grad eller dess atrofi.

BPH är den vanligaste urologiska sjukdomen hos äldre män.

På annat sätt kallas denna sjukdom "godartad prostatisk hypertrofi (BPH)." Denna godartade tumörliknande tillväxt.

Oftast förekommer det hos män över 50 år. De exakta orsakerna till adenom är okända. Enligt olika data lider 75-90% av männen över 65 år av denna sjukdom.

Symtom och orsaker till prostata adenom hos män

De vanligaste orsakerna till prostata adenom är:

 • Åldersändringar - män över 50 år har större risk att bli sjuk.
 • Underkylning kroppen.
 • Kronisk inflammation i njurarna, urinblåsan och urinledarna.
 • Hormonal misslyckande i kroppen (som en följd av sjukdomarna).
 • Genetisk predisposition (den kan överföras genom arv).
 • Förändringar i hormonbalansen (reduktion av androgener och celltillväxtfaktorer).

I riskzonen är de män som har:

 • det finns inget regelbundet sexliv;
 • stillasittande och stillasittande livsstil;
 • Det fanns traumor i könsorganen;
 • det finns en förkärlek för alkoholhaltiga drycker;
 • Det finns ingen etablerad rationell diet;
 • Det finns en tendens till självmedicinering (som använder ett stort antal mediciner, vilket leder till en minskning av immunitetens skyddande reaktion.

Adenom i prostata orsakar inte alltid störande symtom, men sjukdomen kan orsakas av:

 • svårighet att urinera i början av den fysiologiska processen
 • ett svagt huvud eller "slöhet" i strålen eller en avbruten process (fördröjning) av urinering;
 • ökad varaktighet av urineringsprocessen;
 • urinfrisättning per droppe vid slutet av urinering;
 • frekvent uppmaning att urinera
 • känsla av inte helt utmattad blåsan;
 • utseendet av en önskan att "spänna" vid urinering;
 • frekventa nattliga uppmaningar (nocturia) för att tömma urinblåsan;
 • okontrollerad uppmaning eller inkontinens.

Adenom förekommer oftare hos personer med mentalt arbete som leder en stillasittande livsstil med överdriven näring. Stagnation av blod i det lilla bäckenet, säkerligen främjar utvecklingen av adenom, så motorisk aktivitet är mycket viktigt för förebyggande. Förutom en balanserad kost.

I prostatavävnadstillväxt pressas nedre delen av urinblåsan och övre urinvägarna, på grund av detta finns det svårigheter med utflödet av urin. Om adenomen prolifererar och täcker hela kanalen uppträder en akut urinretention och kirurgi krävs. Men förutom detta finns det en allvarlig komplikation av adenom - njurarna kan skadas irreversibelt.

I det första steget av de sjukdomssymptom kan uttryckas inte skarpt eller inte alls kännas, det beror på vilken väg den växande järn och om det komprimerar omgivande organ. En man kan uppmärksamma svårigheterna i början av urinering, vilket minskar jet ansträngningsinkontinens, så du måste göra en ansträngning, ofta behov på toaletten på natten, det finns okontrollerbar lust att urinera. I detta skede är blåsan vanligtvis helt tömd. Och scenen kan variera från 1 år till 10-12 år.

I det andra steget är symtomen mer uttalade. Jet blir brant, man har mycket spänd, blåsan fortfarande tömmas är inte helt på grund av framträdande i det av utvidgningar och "fickor", och resterande urin är en bra plats för reproduktionen av patogena organismer, så att vid adenom ansluta olika inflammatoriska sjukdomar (cystit, uretrit, pyelonefrit). I detta skede av hypotermi, kyla, perederzhanie urin, trötthet, stress, bristfällig kost och konsumtion av alkoholhaltiga drycker (inklusive öl) kan orsaka fullständig urinretention, och det redan innebär akut medicinsk vård på sjukhus.

Om sjukdomen inte behandlas kommer inte bara den första etappen att gå till den andra, men den andra - till den tredje, och det betyder en kraftig nedgång i livskvaliteten. I det tredje steget störde njurstörningar hos patienten avgiftning av självförgiftning av kroppen och förlorar aptit, undergår konstant svaghet, törst, muntorrhet, illamående, förstoppning det lider. Kontinuerlig infektion i urinvägarna kan leda till kronisk njursjukdom och så småningom till njursvikt.

Traditionell behandling av adenom

Som alla andra sjukdomar är adenom lättare att förebygga, observera enkla förebyggande åtgärder:

 • Rationell och hälsosam kost.
 • Avslag på hög energi mat (det är nödvändigt att ta bort stekt, fet och kryddig från kosten).
 • Avslag från dåliga vanor (rökning och alkohol).
 • Ökad fysisk aktivitet (gå, ladda, gå på gym eller simma, cykla, åka skidåkning).
 • Styr över din vikt (du får inte låta det överstiga mycket.

Dessutom måste du besöka en urolog en gång per år!

Men om det är för sent att prata om förebyggande, och några av symtomen gör sig kände, börjar behandlingen med diagnosen.

En fullständig metod för botemedel är det kirurgiska avlägsnandet av adenom. Hur exakt operationen kommer att ske beror på sjukdomsfasen. Men i första etappen är de begränsade till konservativ behandling, om det inte finns några allvarliga komplikationer. Dessa innefattar upprepad urinretention, hjärtklappning nattetid urinering (upp till 5 - 10 gånger), blödning från stillastående venerna i blåsan eller närvaron i det av stora stenar. I okomplicerad adenom i etapper 1 och 2 kan hjälpa och örtmedicin, särskilt om patienten är äldre och det är önskvärt att undvika operation på grund av samtidig sjukdom. Fytoterapi kan minska mängden kvarvarande urin, hjälpa njurfunktionen.

Det är nödvändigt att vara uppmärksam på maten. I mat bör det finnas mycket vitaminer, fibrer som hjälper till att undvika förstoppning. Det är önskvärt att grönsaker och frukter, mestadels råa, står för 60% av kosten. Om det inte finns några tecken på hjärtsvikt, måste du dricka mycket vätskor för att tvätta urinvägarna. Det är tillrådligt att utesluta eller begränsa användningen av animaliska proteiner som överbelastar njurarna. Vid övervikt är det bättre att vägra mjöl och godis. Och det är absolut oacceptabelt att dricka alkohol, inklusive öl, samt skarpa och salta rätter.

Behandling av prostataadenom med folkmedicin

 • Ta 5 tsk. gräs mint, nässla, klöver och Johannesört, häll 1 liter kokande vatten och insistera en timme. Infusion till stam, drick 1 glas 3 gånger om dagen.
 • Torkade gröna lökpennor och torra björkblad som samlats i maj månad, blandade i lika delar, pre-chopping dem. 2 msk. l. Blanda häll 500 ml kokande vatten och insistera på 1 timme i värmen (du kan omedelbart hälla i termos) och sedan tömma. Drick 1/2 kopp 2 gånger om dagen, helst på morgonen och till lunch. Ta samtidigt 0,5 tsk. blompollen (se avsnittet "Bee Products").
 • Ta 1 tsk. 10% propolisnogo honung (håller i munnen tills den är fullständigt upplöst) 2-3 gånger om dagen i 20-30 minuter före måltid. Behandlingsförloppet är 1 månad, bryts sedan i 2 veckor och upprepa kursen.
 • Häll 1 msk. l. torra krossade elderbärsvarta blommor 1 glas kokande vatten, insistera i en förseglad behållare i ett kokande vattenbad i 15 minuter, sval 45 minuter, dränera. Drick 1/3 kopp 3 gånger dagligen före måltiden.
 • Häll 50 g torkade ängsbjörnsblommor med 500 ml vodka, insistera på en mörk plats i 1 vecka, skaka innehållet periodiskt, dränera, kassera rester. Ta 30-35 droppar, med vatten, 3 gånger dagligen före måltid.
 • Häll 1 msk. l. torr krossad rot narcissus 1,5 koppar kokande vatten, insistera i en sluten behållare i ett kokande vattenbad i 30 minuter, svalna vid rumstemperatur i 10 minuter, dränera. Drick 50 ml 3-4 gånger om dagen i 30 minuter innan du äter.
 • Ständigt lägg till matpulver av kumminrötter eller brygg te från frö av kummin. 1 msk. l. frön häll 1,5 koppar kokande vatten, koka i 5-7 minuter, insistera, lindad, 10 minuter, stam. Att dricka under dagen.
 • Häll 1 msk. l. torr krossad lakritsrot nudlar 500 ml vatten, laga i 10 minuter, sval, stam. Drick 150 ml 3 gånger dagligen före måltid. Behandlingsförloppet 3 veckor, en paus 2 veckor. För ett år att hålla 5 - b av sådana kurser.
 • Häll 25 g brunhästkastad fruktpulver 250 ml alkohol, insistera på en mörk plats i 2 veckor, skaka innehållet regelbundet, dränera. Drick 10 droppar 2 gånger om dagen före lunch och middag i 20 dagar varje månad.
 • Häll 2 msk. l. torra strimlad rottor av burdock stor 500 ml vatten, koka över låg värme i 10 minuter, insistera, insvept, 4 timmar, stam. Drick 1/3 kopp 3-4 gånger om dagen i 30 minuter innan du äter.
 • Ta i lika delar rötterna av lakrits, tentaklar upprepar (kalgan), nässla, dioecious, blanda. 100 g torr pulveriserad blandning häll 500 ml vodka, insistera på en mörk plats i 1 månad, periodiskt skaka innehållet, dränera. Ta 25-30 droppar 3 gånger om dagen före måltider, tvätta ner infusionen av melissa blad.
 • Ta i lika delar ett blad av en björk, ett blad av en spray, ett blad av vild jordgubbe och ett blad av en hassel. 100 g torr pulveriserad blandning häll 1 liter torrt rött vin, insistera på en mörk plats i 1 månad, skaka regelbundet innehållet, dränera, kläm resten. Drick 2 matskedar. l. 3 gånger om dagen i 30-40 minuter före måltid.
 • Ta lika delar kardborre rot, galangal rot, bark av vide, jordgubb löv, tranbär, svartvinbärsblad, timjan gräs och gräs knotweed. 100 g torrpulverad blandning häll 1 liter vodka, insistera på en mörk plats i 2 veckor, skaka regelbundet innehållet, dränera. Ta 25-30 droppar 3 gånger om dagen i 30 minuter före måltider, tvätta ner infusionen av melissa blad.
 • Märke 8 g Dymnikov medicinalväxter, 10 g blad av läder, knotweed ört, maskros gräs, löv av hassel, blad av kastanj, 12 g ört vallört och bönor flikarna 15 g ört stenfrö, 20 g lakrits rötter. Häll 1 msk. l. blandning av 500 ml kokande vatten, behåll låg värme i 10 minuter, insistera på 30 minuter och spänning. Drick under dagen för 4 gånger mellan måltiderna. Behandlingsförloppet ska upprepas efter 2-3 veckor.
 • Häll 5 msk. l. krossad asppenna 500 ml vodka och insistera på 2 veckor. Drick 1 dec. Varje. l. 3 gånger om dagen i 15 minuter före måltid.

Cortexen tas bort på våren under saprörelsen - ung, grönaktig, med fina grejer. Istället för bark kan du använda aspen knoppar.

Enligt Yuri Konstantinovs bok "Mänskliga sjukdomar. Traditionella behandlingsmetoder. "

Dela artikeln med dina vänner på sociala nätverk!

Mer om samma ämne:

Adenom av prostata, behandling med folkmedicin

Godartad prostatahyperplasi eller adenom eller (BPH) är en diagnos där små knutar bildas på körtlarna som omger urinröret, som så småningom växer. Dessa är operativa tumörer, särskilt vanliga hos män för femtio. Men nyligen har det en tendens att "föryngra" patienter.

Adenom av prostata

Orsaker till adenom

Orsakerna kan vara mycket olika: åldrande och i detta sammanhang hormonella misslyckanden, genetisk predisposition, stillasittande arbete, olika inflammatoriska processer och infektion. Ett adenom kan också inträffa om det endokrina systemet misslyckas. BPH är inte förknippad med manliga missbruk i sexuella termer, frekvensen av sexuella handlingar, cigaretter, alkohol, venerala sjukdomar, vetenskapligt bevis saknas.

Symptom på adenom.

 • Kön och ländryggsmärta
 • Ingen urinering eller en ökning av frekvensen på natten.
 • Det är omöjligt att urinera av en ström, eller det är mycket slöhet
 • Överdriven spänning när man går på toaletten, vilket inte tidigare observerats
 • Problem med den sexuella funktionen
 • Känner att din blåsan är full
 • Okontrollerad urinutsöndring med bukspänningsspänningar

Sjukdomen är uppdelad i etapper, speciellt fyra.

Den första - körteln, som ökar i storlek, börjar komprimera kanalen mer och förhindra urinering. Patienten börjar uppleva obehag under processen, gör en ansträngning. Men i detta skede töms blåsan helt, njurarna påverkas inte.

Prostata adenom, steg ett

Den andra - i detta skede är urinen inte helt borta, på grund av vilka urinblåsor växer i storlek är manifestationer av njursvikt möjliga.

Prostata adenom, steg två

Den tredje är att urinen är större, blåsan är full och sträckt. Funktionen hos njurarna är störd, på grund av vilken toxiner börjar ackumuleras, och det är möjligt att symptomen som är karakteristiska för njursvikt är kräkningar, obehaglig hudlukt och konstant törst.

Prostata adenom, steg tre

Den fjärde kväve i blodet nådde en kritisk nivå, njurfel nådde en topp, vilket resulterade i döden.

Komplikationer av BPH-adenom

Det kan finnas sådana fenomen som: blod i urinen, stenar i urinorganen, olika infektionssjukdomar (cystit, prostatit, pyelonefrit), njursvikt, akut urinretention.

För att kunna fatta rätt beslut om patientens behandling måste läkaren utföra flera steg.

Först att samla en anamnese. Du bör vara så öppen som möjligt med en specialist.

För det andra att undersöka dig rektalt. Bara där kan du bestämma hur starkt prostatakörteln förstoras.

Tredje, ge din urin för analys. Hans resultat utesluter antingen adenomen och pekar på några andra sjukdomar, eller ange mängden antigen som gör det möjligt för specialisten att förstå vad du är sjuk av.

Behandling av adenom

 1. droger
 2. Ytbehandlingar
 3. Kirurgisk ingrepp

Enligt statistiken är metoden som används mest i traditionell medicin metod nummer tre. Detta beror på det faktum att män söker kvalificerad hjälp redan i de sena stadierna, när sjukdomen redan har spridit sig genom urinröret. För att minska urinhalten i kroppen dräneras urinblåsan under en öppen kirurgi i den suprapubiska regionen.

Eftersom det inte finns någon särskild orsak till vilken denna diagnos inträffar finns det inga förebyggande åtgärder som sådana. Det finns dock flera allmänna rekommendationer. Så, till exempel, rekommenderar jag dig att gå mer, hålla fötterna varma, granska din kost (introducera livsmedel som är höga i zink och selen), sluta att äta för kryddig mat. Den sista måltiden (inklusive drycker) ska vara två eller tre timmar före sänggåendet. Ett bra sätt är gymnastik, vilket förbättrar blodcirkulationen i organ som ligger i lilla bäckenet ("går på skinkorna").

Folk recept

 • Ät mer gröt från havregryn, bovete och majs, färska lök.
 • Använd honung, 2-3 r. / Dag före måltid för 1 tsk.
 • Komplex av procedurer - blanda i ett förhållande 1: 1 av gran- och havtornsolja, dra in en bomullspinne och sätt in i ändtarmen. Fortsätt tills tarmarna är helt tömda. Samtidigt ta en tinktur av propolis blandat med björkinfusioner. Ett av de mest effektiva sätten.
 • Ät linfröolja, 2 tsk / dag.
 • Blanda vitlöket till mos, häll kokande vatten, försvara natten. Ta innan måltiderna. Det hjälper inte bara med adenom, men också med impotens.
 • Äldste. Blomställningslåda, insistera på kokande vatten i ett vattenbad, pressa och ät 3 r / dag innan du äter. Med elderbär kan du också göra en alkoholtinktur.
 • Narcissus. Röda rhizomen, håll den i ett vattenbad i en halvtimme, kyla den. Drick före varje måltid. Förutom adenom bidrar till att hantera infertilitet.
 • Karawayfrön. Använd det som kryddor, gör te.
 • Lakrits. Koka rhizomen. Kyld buljong bör konsumeras 3 gånger om dagen före måltiden.
 • Kardborre. Rhizom krossas, kokas, insisterar om fyra eller fem timmar i värmen. Drick före måltiden 3-4 r / dag. Dessutom kan rektala propolisljus användas.
 • Rizomer av sådana växter som lakrits + kalgan + nässla. Gör en alkoholtinktur eller en balsam för vodka, som måste hållas på ett mörkt ställe i en månad. Ta i kombination med tinktur av citronbalsam.
 • I ett förhållande av en till en tar vi björkblad, löv av willow-te, hasselnötter och jordgubbar. Häll blandningen med torrt rött vin, insistera på exakt en månad, skaka från tid till annan. När du har pressat ut formuläret, drick 2 msk. 3p / dag före varje måltid.
 • Aspen bark, vodka. Milled bark blandad med vodka, och låt den brygga i fjorton dagar. Drick 1 tsk. 3 r / dag före måltiderna. Barken ska vara ung, eller om det inte finns någon, ersätt den med spetsar.
 • Mistelten vit, kardborre rot, majs stigmas, gås goatee, bergspeper. Värm blandningen över låg värme, låt den brygga i ungefär en halvtimme. Använd en gång om dagen.
 • Melissa, svart vinbär, stengräs. Blanda blandningen före varje mottagning, tillsätt honung, citron och dricka på en tom mage på morgonen och på kvällen. Symtomen börjar minska efter 14 dagar.
 • Kastanjeskal. Preliminärt preparat: råmaterialet hälls med vatten och får infusera, vanligen ca 8 timmar. Ta när som helst på dagen, det viktigaste att göra det på en tom mage.
 • Persilja. Det hjälper inte bara med adenom, men också med problem med styrka. Gör en pressa ur kryddan och drick tre gånger under dagen. Du kan använda frön. Receptet är ganska enkelt: råmaterialet måste kokas i 25 minuter, låt det ta fem till sex timmar. Ta flera gånger under dagen.
 • Ponnysvanen. En utmärkt effekt uppnås om du använder den som tillsats till badrummet under vattenprocedurer. Du kan kombinera den här metoden med te från hästens svans.

Det bör komma ihåg att det i de första stadierna av sjukdomen är perfekt behandlingsbart. Det är bara nödvändigt att vända sig till en specialist i tid och följa alla hans rekommendationer. Kom ihåg att det kan finnas en signifikant försämring av den totala hälsan om du börjar ett adenom i prostata.

Video - Adenom av prostata

Material på ämnet:

Folkmedel för behandling av prostata adenom

Prostatakörteln spelar en så stor roll i den normala funktionen hos människokroppen att det ibland kallas det andra hjärtat. Denna kropp reglerar mängden testosteron, kontrollerar urinprocessen, förhindrar penetration av infektioner i inre organ. Samtidigt är prostata sjukdomar vanliga och observeras hos de flesta äldre män, även om deras första symptom kan upptäckas mycket tidigare. En av de vanligaste sjukdomarna i prostata är adenom, som kallas godartad prostatisk dysplasi (förkortad BPH).

Vad är adenom?

Alla sjukdomar i prostatakörteln är indelade i två stora grupper:

Den första gruppen innehåller en abscess, såväl som prostatit, som kan ta olika former. Tumör, dvs prostataförstoring, i vilket urinröret kläms och raster process tömning, i sin tur, kan vara godartade, dvs BPH eller cancer. Anledningen till att det finns en godartad utvidgning av prostata är ännu inte klarlagt. Bland riskfaktorerna är:

 • hormonell obalans, inklusive de som hör samman med åldersrelaterade förändringar;
 • påkänning;
 • sexuell dysfunktion.

De första symptomen, som de flesta män inte uppmärksammar på - är svaghet, viktminskning, lukt av urin när du andas ut, illamående. Framtiden utvecklar adenomen i denna ordning:

 1. Urineringstörning - fördröjning, svag strålning, okontrollerad uppmaning, särskilt på natten, är karakteristiska för sjukdomen i kompensationssteget.
 2. Ömhet och ofrivillig urinering, ofullständig tömning av urinblåsan, störning av njurarna är symtom på det subkompenserade steget.
 3. Okontrollerad läckage, liksom en blodig och grumlig urinfärg - ett stadium av dekompensation.

Prostataförstoring och besläktade smärtsamma symtom kan leda till komplikationer såsom njurdysfunktion, cystit, pyelonefrit, stenar i urinblåsan, nedsatt sexuell funktion.

Man bör komma ihåg att de första tecknen på BPH hos många män kan gå obemärkt. Dessutom liknande symptom har en annan typ av sjukdom, såsom bölder, kronisk prostatit och andra. Därför experter tror att diagnosen av prostataförstoring, liksom rätt behandling hemma är inte möjligt, och rekommenderas för alla män över fyrtio år av regelbundna besök till urolog.

Diagnos och behandling

Innan behandla BPH producera en omfattande undersökning, gör det möjligt att skilja den från andra sjukdomar (prostatit, abscess, cancer), och avgöra om det ökar.

Den huvudsakliga metoden för diagnos av BPH är rektalfingertest, vilket gör det möjligt att bestämma ökningen av prostata, dess struktur och andra symtom.

Mycket viktigt för att fastställa den korrekta diagnosen av sjukdomen och graden av dysplasi är uroflowmetri och videodynamik, vilket gör det möjligt att bestämma dynamiken i urinering. Uroflowmetry kan utföras hemma. Dessutom bestäms nivån av PSA-antigenet och vid dess förhöjda värden utförs en biopsi.

Beroende på graden av utveckling av sjukdomen och patientens individuella egenskaper, konservativ eller kirurgisk behandling. Konservativ behandling består av att ta mediciner som saktar prostatisk dysplasi, minskar volymen, lindrar smärtsymptom och återställer normal urinering. Komplex behandling består av att ta hormonella droger, antispasmodika, samt fytoterapi, doserna och den behandling som läkaren föreskriver. I den tredje etappen av sjukdomen är kirurgisk ingrepp också nödvändig, vilket utförs i 20% av fallen.

Fram till nyligen var den huvudsakliga typen av operation med adenom avlägsnandet av prostatakörteln genom den öppna metoden, vilket är mycket traumatisk och kräver lång återhämtning. För närvarande, oftare en mer försiktig operation, nämligen transuretral resektion av prostata vävnader genom urinröret genom resektoskop. Dessutom kan för behandling av adenom användas sådana minimalt invasiva metoder, såsom:

 • mikrovågsterapi;
 • kryoterapi;
 • uretrisk expansion med användning av en kateter med en kapsel följt av stenting;
 • exponering för lasern.

Tyvärr, i vårt land, mer än hälften av män som lider av BPH, gå till doktorn när symptomen på sjukdomen och förstorad prostata motsvarar den andra eller tredje steget, och konservativ behandling är redan ineffektiv. Den främsta orsaken till detta är det psykologiska hinderet för sådan forskning, liksom den felaktiga uppfattningen att de observerade symtomen är associerade med åldersrelaterade förändringar. Dessutom föredrar många av männen att behandlas hemma med örter eller andra folkmekanismer, som endast kan vara effektiva vid tidigast möjliga skede av sjukdomen eller som en del av en omfattande behandling.

Metoder för att behandla adenom med folkmekanismer

Som praktiken visar, bland de många sätten att bli av med adenom, är de mest effektiva två - behandlingen av örter och biprodukter.

De huvudsakliga formerna för deras användning är avkok och alkoholtinkturer samt rektala suppositorier. Nedan testas folk rättsmedel för män som är på regelbunden användning i hög grad underlätta BPH symptom normalisera och underlätta urinering prostata minskning i hemmet, och har också profylaktiskt värde.

Växtbaserade läkemedel mot adenom

Herbal infusioner

De mest kända örterna som hjälper till att bekämpa prostata adenom är horsetail, bearberry. yarrow, calendula. som kan köpas på apoteket eller förvärvas hemma av dig själv. Något av dessa örter (eller en blandning av dem) i mängden av två skedar (kantiner) bryggs en halv liter kokande vatten och insisterade i en kvart i timmen. Koktbuljong är full på en dag i lika doser före måltiden (i 30 minuter). Behandlingsförloppet - högst tre månader.

Karaway te

Effektiv återhämtning av genitourinary system av män producerar te karvädete. Det kommer att kräva matsked cuminfrön och en halv kopp kokande vatten. Denna blandning kokas i fem minuter och tio minuter insisterar. Förberedt te är berusat på halsen under dagen, för en månad eller två. Kummin rekommenderas också som livsmedelstillsats till alla rätter.

Recept från pumpa

 1. För att minska tumören och normalisera urinering rekommenderas nypressad pumpajuice. Den är full i vil, sötande med honung, så länge du vill.
 2. Samma effektiva och säkra medel är pumpa frön. De bör torkas (inte stekt) och äta med ett grönt skal, minst 30 stycken varje dag.
 3. En ännu bättre effekt kan erhållas genom att blanda 500 gram renade hackade frön och 200 g honung. Från denna blandning gör du bollar med ungefär matskedstorlek och äter ett sådant "godis" innan du äter.

Sellerihjälpmedel

En annan typ av terapeutiskt "godis" är en blandning av selleri frön och honung i lika stora mängder. Ät en sådan folkrengöring varje dag för tre teskedar, tillsammans med örttekok i enlighet med ovanstående recept.

Hur man ska behandlas med biprodukter

Som framgår av ovanstående recept ingår honung ofta i botemedel mot prostata adenom. Det rekommenderas att använda det själv, om så önskas. Förutom den vanliga honungen använder folkmedicinska läkemedel för prostata andra biprodukter, nämligen:

Använda apilac

Apilac, eller royal jelly, är en instabil produkt, så det är bättre att använda sina färdiga apoteksformer - tabletter och suppositoner. Det är nödvändigt att hålla en tablett under tungan tre gånger om dagen tills fullständig resorption, och en gång om dagen efter avföring (helst även örtmikrolykster) sätter ett ljus med apilac.

Tillämpning av blompollen

Blomsterpollen blandas med lika mycket honung och tas tre gånger om dagen, tvättas med örtavkok. Förloppet av att ta dessa droger är en månad, varefter en paus är nödvändig i 2-3 veckor och så under hela året.

Fördelar med bivax

Användningen av bivax är endast möjlig med möjlighet till tillgång till apiaryen, eftersom döda bior, från vilka en avkok eller tinktur görs hemma, måste vara helt fräsch.

 1. För buljong ta en halv liter kokt vatten för två matskedar podmor och koka långsamt i två timmar, kyla, filtrera och sätt i kylskåpet. Den dagliga dosen av denna åtgärd är en matsked (före måltider).
 2. För tinktur, skopa häll vodka till den övre nivån och två veckor stå i mörkret och skaka regelbundet. Dricka tinktur du behöver tre gånger om dagen för en sked (te). När du tar mediciner är en månad, det ska upprepas två gånger om året - tills symtomen på sjukdomen försvinner.

Visserligen är den största effekten hemma behandling av prostata adenom med propolis (naturligtvis, i avsaknad av allergier), vilket också bidrar till att eliminera abscess och dess konsekvenser.

Huvudmedlet för detta - alkoholtinktur och ljus - kan köpas på apoteket eller görs av dig själv. För att göra den vanligaste 20% tinkturen, ska en del av markpropolen (innan den huggas avkylas) hällas med en fyrfaldig mängd alkohol och åldras i 10 dagar i mörkret. Detta läkemedel är berusat 30 droppar i vatten eller mjölk tre gånger om dagen (före måltider).

Tillträde tinktur måste kombineras med lokal behandling. Varje kväll måste du sätta ett rektalt ljus med propolis. Sådana ljus kan framställas oberoende av krossad propolis och kakaosmör i ett förhållande av 1:20. Som bas kan du också ta getfett, då förhållandet mellan propolis och basen blir 1: 5.

Som ett ljus kan du också använda en bomullspinne fuktad med en blandning av havtorn och granolja i lika delar. Förloppet av sådan behandling av prostata sjukdom är en månad, då är en paus på 2 veckor nödvändig.