Huvud
Symptom

Homeopatisk botemedel Gentos

För att behandla ett antal sjukdomar i blåsan och prostata, använder många patienter "Gentos" botemedel.

Detta är en kombinerad fytopreparation som är utformad för att bekämpa urinvägarna. Det föreskrivs inte bara för män, men också för kvinnor. Men att dricka denna åtgärd utan en läkares rekommendation är oönskade. Först måste du upprätta en noggrann diagnos.

På denna sida hittar du all information om Gentos: fullständiga instruktioner för användning med denna drog, det genomsnittliga priset på apotek, komplett och ofullständiga analoger av läkemedlet, liksom vittnesmål från personer som redan har använt Gentos. Vill du lämna din åsikt? Vänligen skriv i kommentarerna.

Klinisk och farmakologisk grupp

Homeopatisk läkemedel som används i sjukdomar i prostata och urinvägar.

Villkor för ledighet från apotek

Släppt utan läkares recept.

Hur mycket kostar Gentos? Medelpriset på apotek ligger på 370 rubel.

Utformningsform och sammansättning

Gentos droppar och sublinguella tabletter produceras.

 1. Tabletter med risk och en fasett har en rund plan-cylindrisk form. Färgen kan vara vit eller gulaktig vit. Det finns ingen lukt. Marmor och inklusioner är tillåtna. Blisterförpackningen innehåller 20 tabletter. I en kartongbunt är 1,2 eller 3 sådana blåsor inbäddade.
 2. Drops är flytande, genomskinliga, kan ha en färg från ljusgul till brun. Vätskan har en liten specifik lukt. Innehåller droppar i flaskor av mörkt glas. Injektionsflaskor av 20, 50 och 100 ml framställs. Flaskan sätts i en kartongförpackning.

I 1 ml innehåller:

 • aktiv substans: Kanadensisk asp (Populus tremuloides) D1 0,07 ml, SågPalmetto (Sabal serrulatum) D6 0,1 ml, prickigt hemlock (odört) D6 0,1 ml Kaliumjodid (Kalium iodatum) D12 0,1 ml, Järnpikrat (Ferrum picrinicum) D12 0,1 ml hjälpämnen: innehåller etanol minst 41,5%. En ml = ca 25 droppar.

Sammansättning av sublinguala tabletter Gentos:

 • Aktiva komponenter: krypande palm (Sabal) D6, kanadensisk asp (Populus) D1, hemlock (Conium) D6, kaliumjodid (Kalium iodatum) D12, järn pikrat (Ferrum picrinicum) D12. Också i tabletterna finns ytterligare komponenter: magnesiumstearat, potatisstärkelse, laktosmonohydrat.

Farmakologisk effekt

Läkemedlet har en positiv effekt på den mekaniska komponenten av urineringstörningar, samtidigt som man normaliserar tonen i de släta musklerna med vilka blåsans väggar är fodrade.

Gentos har en antiinflammatorisk effekt. Med godartad prostatahyperplasi påverkar dess administrering den dynamiska komponenten av dysuri (nedsatt urinering). Läkemedlet ökar mikrocirkulationen i vävnaderna i sexuellt / urinvägarna.

Användningen av Gentos vid kronisk prostatit ger en måttlig stimulering av blodflödet i penisens klyfösa kroppar, vilket i sin tur bidrar till att övervinna erektil dysfunktion.

Indikationer för användning

Enligt instruktionerna till Gentos används läkemedlet som en del av en omfattande behandling:

 1. Med blåsans sjukdomar (blåsens atoni, cystitis);
 2. För kroniska och akuta sjukdomar i prostata (prostatit, godartad prostatahyperplasi) för att lindra symtomen på sjukdomar.

Gentos är en komplex homeopatisk medicin som används för att behandla godartad prostatahyperplasi. Under påverkan av komplex av komponenter förbättras parametrarna för urodynamik.

Kontra

Förskriv inte "Gentos" i fall där den individuella intoleransen av vissa komponenter av läkemedlet tidigare fastställdes.

Kontraindikationer inkluderar också:

 • ålder upp till 12 år (inga studier utfördes på denna patientgrupp);
 • leversjukdom.

Försiktighet bör vidtas när alkoholism, hjärn sjukdomar, kraniocerebralt trauma uppträder. I dessa fall är det önskvärt att förskriva läkemedlet i form av tabletter.

Instruktioner för användning

Bruksanvisningen visar att Gentos tas 30 minuter före eller 1 timme efter att ha ätit. Droppar tas i ren form eller späds i 1 matsked vatten och håller lite tid i munnen innan de sväljs. Tabletten ska hållas under tungan tills den är helt resorberad.

 1. Med godartad prostatahyperplasi utse 1 flik. eller 10 droppar 3 gånger per dag. Behandlingstid - 3 månader. Därefter föreskrivs stödjande terapi 1-2 gånger per dag, beroende på svårighetsgraden av dysuri.
 2. I kronisk prostatit utnämna 1 flik. eller 10 droppar 3 gånger per dag. Behandlingstid - 3 månader. Vid exponering för provokationsfaktorer utförs två veckors förebyggande kurser.
 3. I kronisk cystiti utnämna 1 flik. eller 10 droppar 3 gånger per dag i 3 månader. Sedan byter de om nödvändigt till underhållsbehandling 1-2 gånger per dag.
 4. Vid akut cystitis föreskrivs vuxna och ungdomar 1 flik. eller 10 droppar 3 gånger per dag. Behandlingstiden är 1-2 veckor.
 5. Vid akuta urineringstendigheter (frekvent uppmaning att urinera, natturinering att urinera, ofullständig tömning av urinblåsan) ordineras vuxna och ungdomar 1 tablett. eller 10 droppar 3 gånger per dag. Behandlingstid - 2 veckor. För kroniska sjukdomar, utnämna 1 flik. eller 10 droppar 3 gånger per dag i 3 månader. Sedan byter de om nödvändigt till underhållsbehandling 1-2 gånger per dag.

Vid uppkomsten av sjukdomen och i fall som kräver snabb avkoppling av symptom är det möjligt att ta läkemedlet 8-10 droppar eller 1 flik. varje 0,5-1 h, men inte mer än 8 gånger per dag. Efter förbättring av tillståndet är läkemedlet ordinerat 3 gånger per dag.

Biverkningar

Instruktionerna indikerar att de flesta patienter tolererar läkemedelsbrunnen. Bland de möjliga biverkningarna kallas salivation. Men om patienten har viss reaktion på att ta drogen, ska du få läkares råd.

överdos

Fall av överdosering med Gentos registrerades inte, eftersom det innehåller växtdelar i höga utspädningar.

Särskilda instruktioner

Innan du använder drogen ska du kontakta din läkare.

Med omsorg och under överinseende av en specialist är Gentos ordinerat till patienter som lider av sköldkörtelsjukdomar.

Läkemedlet innehåller i dess sammansättning vegetabiliska komponenter, så lagringsdropparna kan markeras dämpning smak och lukt av lösningen, samt dess ringa grumling - sådana fenomen inte leder till minskad effektivitet Gentos.

Droginteraktioner

Det finns ingen information om kliniskt signifikant läkemedelsinteraktion.

recensioner

Vi plockade upp några recensioner av män om drogen Gentos:

 1. Arthur. Det var så länge sen att jag blev beroende av en cykel och började ha problem med prostata! brännande och klåda och svaghet i sexuella termer efter att ha tagit gentos smärta var borta för alltid och jag kände mig lättad !! Jag råder alla som har problem med mäns sjukdomar! Jag dricker inte ett piller, men dropparna verkar väldigt snabbt.

I allmänhet är recensioner om Gentos på forumen positiva. Användare som tog drogen för akuta sjukdomar, hävdar att läkemedlet efter ett tag minskar allvarlighetsgraden av negativa symtom, minskar smärta, obehag.

Men i de flesta fall var det möjligt att fullständigt bli av med manifestationer av sjukdomen bara om Gentos-botemedlet användes i samband med andra droger.

analoger

Den homeopatiska förberedelsen Gentos har inga strukturella analoger.

 • Läkemedel som har liknande farmakologisk verkan är: Prostamed, Sitoprostat, röd rot, Fleksid, Prostasabal, Prostanorm, prostakor, Likoprofit, Prostalin fort Prostaker, Vitaprost.

Innan du använder analoger, kontakta din läkare.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Hållbarheten för Gentos-droppar är 5 år och läkemedlet i form av sublinguella tabletter är 3 år. Båda formerna av läkemedlet bör förvaras på en plats skyddad mot ljus och utom räckhåll för barn, vid en temperatur av högst 25 ° C. Gentos bör också skyddas mot starka elektromagnetiska fält.

Gentos: bruksanvisning

Läkemedlet Gentos är ett homeopatiskt läkemedel med en komplex terapeutisk effekt. Detta läkemedel finns i två doseringsformer - tabletter och droppar. Det används vid komplex behandling av prostata sjukdomar hos män.

Utformningsform och sammansättning

Läkemedlet Gentos finns i 2 doseringsformer - tabletter och droppar för oral administrering. Gentos droppar är en ljusgul eller ljusbrun genomskinlig vätska. Tabletterna har en cirkulär planoklinisk form och vit färg. Sammansättningen av läkemedlet innefattar flera växtkomponenter, vilka är de huvudsakliga aktiva beståndsdelarna:

 • Aspen Canadian (Populus) D1 - 25 mg i en tablett eller 7 ml i droppar.
 • Palm creeping (Sabal) D6 - 37,2 mg i tabletter eller 10 ml i droppar.
 • Hemorrojder (Conium) D6 - 37,2 mg respektive 10 ml i tabletter eller droppar.
 • Järnpikrat (Ferrum picrinicum) D12 - 37,2 mg i tabletter eller 10 ml i droppar.
 • Kaliumjodid (Kaliumjodatum) D12 - 37,2 mg och 10 ml i lämplig doseringsform.

I droppar innehåller Gentos dessutom en ytterligare 43% alkohollösning i en volym på upp till 52 ml. Tabletter Gentos förpackad i en blister för 10 stycken innehåller ett kartongförpackning 2 och 4 blister med tabletter. Lösningen av Gentos finns i en 50 ml glasflaska, kartongen innehåller en flaska och instruktioner för användningen av läkemedlet.

Farmakologisk aktivitet

På grund av växtbaserade komponenter har Gentos-preparatet ett antal farmakologiska och biologiska effekter på mänens urogenitala system, särskilt prostatakörteln, de innefattar:

 • Normalisering av den fysiologiska balansen mellan manliga könshormoner i kroppen, på grund av vilket deras negativa påverkan på prostatakörteln är jämn.
 • Har en antiproliferativ effekt på prostatakörteln - minskar intensiteten i processen att förstora prostata i volymen med dess adenom.
 • Förbättrar urinrörets patency (urinrör) och minskar allvarlighetsgraden av dysuri (kränkning av urinprocessen).
 • Normaliserar evakueringsfunktionen hos blåsan.
 • Förbättrar blodflödet, minskar trängsel i bäckenområdet.
 • Har en liten antiinflammatorisk effekt, minskar svullnad av vävnader i prostatakörtelns patologi.
 • Med prostatit och prostata adenom reducerar preparatet Gentos svårighetsgraden av symptomen på den patologiska processen.
 • Genom att förbättra mikrocirkulationen i penisens cavernösa kroppar bidrar Gentos till normaliseringen av erektilfunktionen.

Data om absorptionshastigheten för läkemedlets komponenter från mag-tarmkanalen, dess fördelning i kroppens vävnader, behandling och utsöndring är inte närvarande.

Indikationer för användning

Gentos läkemedel som används vid behandling av akuta och kroniska sjukdomar i prostata, vilka inkluderar prostatit (prostatainflammation), benign hyperplasi (en ökning av prostatavävnad) av prostatan. Dessutom är det läkemedel som används för sjukdomar i urinblåsan hos män och kvinnor - när atoni (markerad minskning av muskeltonus väggar), cystit (inflammation i slemhinnan i urinblåsan), störning av process urinering (dysuri) av olika ursprung.

Kontraindikationer för användning

Absolut kontraindikation för användningen av Gentos är individuell intolerans eller överkänslighet mot dess komponenter. Det rekommenderas inte att använda läkemedlet för barn under 12 år, på grund av brist på korrekta uppgifter om säkerheten för barnets kropp. Innan du använder drogen måste du kontrollera att det inte finns kontraindikationer.

Dosering och administrering

Droppar och tabletter Gentos tas oralt 1 timme före måltid. Det är önskvärt att hålla dropparna i munnen en liten tid innan de sväljs. Tabletterna placeras under tungan tills de är helt upplösta. Doseringen beror på huvudpatologin:

 • Kronisk prostatit - 10 droppar eller 1 tablett 3 gånger om dagen i 3 månader.
 • Benign prostatahyperplasi (adenom) av prostata - även på 10 droppar eller 1 tablett 3 gånger dagligen under 3 månader, växla sedan till underhållsdosering, vilket är 10 droppar eller en tablett 1-2 gånger per dag.
 • Brott mot urinering - 10 droppar eller 1 tablett 3 gånger om dagen i 2 veckor, stöder sedan drogen 1-2 gånger om dagen. Den genomsnittliga varaktigheten av behandlingen är minst 3 månader.
 • Cystitis - 10 droppar eller 1 tablett 3 gånger om dagen i 1-2 veckor. Om nödvändigt, en underhållsdos 1-2 gånger om dagen i 3 månader.

Varaktigheten av behandlingstiden bestäms av svårighetsgraden av minskningen av manifestationer av den patologiska processen.

Biverkningar

Läkemedlet Gentos tolereras vanligtvis väl. När man tar droppar, kan det ibland vara ökad salivation (hypersalivation). Det finns inga data om utvecklingen av biverkningar efter att ha tagit pillerna.

Särskilda instruktioner

Innan du börjar ta Gentos tabletter eller droppar ska du noggrant läsa instruktionerna för läkemedlet. Det är värt att uppmärksamma några speciella instruktioner om deras mottagning, som inkluderar:

 • I fallet med samtidig sköldkörtelsjukdom läkemedlet användas med försiktighet och endast under överinseende av den behandlande läkaren.
 • Det finns inga tillförlitliga uppgifter om läkemedlets negativa påverkan på det utvecklande fostret under graviditet eller amning under amning. Därför är det möjligt att ta drogen i sådana fall först efter att en läkare utses, när den förväntade nyttan för moderen överstiger den potentiella risken för fostret.
 • Trots alkoholhalten i dropparna påverkar deras administrering i rekommenderad terapeutisk dos inte hastigheten på de psykomotoriska reaktionerna och koncentrationen av uppmärksamhet.
 • Under de första dagarna efter att behandlingen med Gentos har börjat, är det möjligt att öka symtomen på sjukdomar i det genitourinära systemet, och deras svårighetsgrad minskar.

I apoteksnätverket frigives Gentos utan recept. Om du har frågor eller tvivel om att du tar tabletter eller droppar ska du kontakta din läkare.

överdos

Fall av överdosering med Gentos registrerades inte, eftersom det innehåller växtdelar i höga utspädningar.

Gentos analoger

Enligt den aktiva substansen finns det inga preparat som liknar Gentos för idag.

Villkor för lagring

Hållbarheten av läkemedlet Gentos är 5 år från det att den tillverkades. Förvara drogen på ett mörkt, torrt ställe, otillgängligt för barn, vid en omgivande temperatur på + 25 ° C.

Gentos pris

Den genomsnittliga kostnaden för läkemedlet i apotek i Moskva beror på dess doseringsform och antalet tabletter:

 • 20 tabletter - 234-305 rubel.
 • 40 tabletter - 342-420 rubel.
 • Drops - 442-585 rubles.

Gentos

◊ Homeopatiska droppar i form av en transparent, från ljusgul till brun-orange vätska med en svag specifik lukt.

Hjälpämnen: etanol 43% (i vikt) - 53 ml.

20 ml - flaskor mörkt glas (1) komplett med en droppdispenser - kartongförpackningar.
50 ml - flaskor mörkt glas (1) komplett med droppdispenser - kartongförpackningar.
100 ml - flaskor mörkt glas (1) komplett med en droppdispenser - kartongförpackningar.

◊ Tabletter av sublinguella homeopatiska runda, cylindriska, med en risk och fasett, vit eller vit med en gulaktig färgton med eventuellt intersperserad och marmorerad, luktfri.

Hjälpämnen: laktosmonohydrat, potatisstärkelse, magnesiumstearat.

20 st. - blåsor (1) - kartongförpackningar.
20 st. - blåsor (2) - kartongförpackningar.
20 st. - blåsor (3) - kartongförpackningar.

Som en del av komplex terapi:

- För akuta och kroniska sjukdomar i prostata (godartad prostatahyperplasi, prostatit) för att lindra symtomen på dessa sjukdomar.

- med blåsans sjukdomar (blåsans blåsning, blåsans atoni)

- Barn under 12 år (på grund av otillräckliga kliniska data)

- Överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

vid kronisk prostatit utnämna en 1 flik. eller 10 droppar 3 gånger per dag. Behandlingstid - 3 månader. Vid exponering för provokationsfaktorer utförs två veckors förebyggande kurser.

vid godartad prostatahyperplasi utnämna en 1 flik. eller 10 droppar 3 gånger per dag. Behandlingstid - 3 månader. Därefter föreskrivs stödjande terapi 1-2 gånger per dag, beroende på svårighetsgraden av dysuri.

vid akut cystitis vuxna och tonåringar utnämna en 1 flik. eller 10 droppar 3 gånger per dag. Behandlingstiden är 1-2 veckor.

vid kronisk blåsan utnämna en 1 flik. eller 10 droppar 3 gånger per dag i 3 månader. Sedan byter de om nödvändigt till underhållsbehandling 1-2 gånger per dag.

vid akuta kränkningar av urinering (frekvent uppmaning att urinera, natturinering att urinera, ofullständig tömning av blåsan) vuxna och tonåringar utnämna en 1 flik. eller 10 droppar 3 gånger per dag. Behandlingstid - 2 veckor. vid kroniska kränkningar utnämna en 1 flik. eller 10 droppar 3 gånger per dag i 3 månader. Sedan byter de om nödvändigt till underhållsbehandling 1-2 gånger per dag.

I sjukdomsuppkomsten och i fall som kräver snabb avslappning av symtom, det är möjligt att ta drogen för 8-10 droppar eller 1 flik. varje 0,5-1 h, men inte mer än 8 gånger per dag. Efter förbättring av tillståndet är läkemedlet ordinerat 3 gånger per dag.

Läkemedlet tas 30 minuter före eller 1 timme efter att ha ätit. Droppar tas i ren form eller späds i 1 matsked vatten och håller lite tid i munnen innan de sväljs. Tabletten ska hållas under tungan tills den är helt resorberad.

sällsynta: ökad salivation.

Patienten ska informeras om att om andra biverkningar inträffar, ska du konsultera en läkare.

Gentos

Priserna i onlineapotek:

Gentos representerar en homeopatisk medel, som används i den komplexa terapi för behandling av sjukdomar i prostata och urinblåsa. På den farmakologiska marknaden finns också en variation av läkemedlet - Gentos Forte, som har en mer mättad komposition och förbättrad effekt. Gentos Forte rekommenderas att ta inte enbart för behandling av vissa sjukdomar, men också som en biologiskt aktiv kosttillskott, berika kosten med zink, vitamin E, magnesium och beta-sitosterol.

Gentos finns i flera doseringsformer:

 • Droppar i flaskor från det mörka glaset till 20, 50, 100 ml. De huvudsakliga beståndsdelarna i beredningen är (per 0,1 liter): 10 ml - Kalium iodatum (D12), Sabal (D6), Ferrum picrinicum (D12), Conium (D6); Populus (Dl) - 7 ml; Även etanol är närvarande i andelen 43%;
 • Tabletter är hyoidvita i en platt-cylindrisk form, luktfri. I en kartonglåda - 1, 2, 3 blåsor, vardera med 20 tabletter. 1 tablett innehåller 25 mg av Populus, 37,2 mg Kalium iodatum, Conium, Ferrum picrinicum, Sabal. Dessutom innehåller beredningen stärkelse, magnesiumstearat och laktosmonohydrat;
 • Kapslar (Gentos Forte), som innehåller extrakt av njure te, nässla, rot Echinacea pallida, palm dvärg frukt, pumpa fröolja vulgare, vitamin E, magnesiumoxid, beta-sitosterol, sojabönolja, renas, zinkglukonat, bi vax, betakaroten, lecitin, sorbitol FP, titanoxid E 171, glycerol, kiseldioxid, gelatin, riboflavin och renat vatten.

Farmakologisk aktivitet av Gentosa

Enligt instruktionerna är Gentos ett homeopatiskt komplext läkemedel som används för att behandla sjukdomar i urinvägarna och prostata.

Läkemedlet har en tonisk effekt, vilket påverkar de släta musklerna i blåsans och detrusorens väggar. Denna åtgärd ökar organens reservoar och evakueringsfunktioner. LS avlägsnar också inflammation, förbättrar mikrocirkulationen i vävnaderna i urinvägarna.

Enligt instruktionen har Gentos en stimulerande effekt på blodflödet i penisens klyfösa kroppar, vilket bidrar till förbättringen av erektilfunktionen.

Indikationer för användning av Gentosa

Indikationer för användning av Gentos är prostata sjukdomar vid akut och kronisk kurs. Läkemedlet används som en del av komplex terapi, eftersom det i sig inte är ett läkemedel, utan bara ett tillägg till huvudbehandlingen. Recensioner av Gentos nämner ofta hans positiva effekter på prostatit och prostata adenom.

Förutom de huvudsakliga indikationerna är läkemedlet ordinerat för sjukdomar i urinorganen, i synnerhet med aton och cystit.

Metoder för applicering av Gentos och dos

Enligt instruktionerna tar Gentos 1 tablett tre gånger om dagen eller 10 droppar för kronisk prostatit. Behandlingstiden är i genomsnitt 3 månader. Även förebyggande kurser genomförs ibland om sannolikheten för sjukdomens återfall ökar. Denna terapi varar ca 2 veckor.

För att behandla godartad prostatahyperplasi (prostata adenom) rekommenderas att ta 10 droppar och 1 tablett Gentos dagligen 3 gånger om dagen i 3 månader. Därefter byter de till underhållsbehandling, som antar samma dos, endast med en frekvens av 1-2 gånger om dagen. Den exakta dosen bestäms av läkaren baserat på sjukdomshistorien och svårighetsgraden av dysuri.

För att minska symtomen på akut cystit, ordineras läkemedlet för vuxna och ungdomar i en dos av 1 tablett (10 droppar) tre gånger om dagen i 1-2 veckor.

Vid kronisk cystit är den rekommenderade dosen 10 droppar (1 tablett) 3 gånger om dagen. Behandlingstiden är 90 dagar, varefter dosen reduceras till 1-2 gånger per dag. Varaktigheten av underhållsbehandling bestäms av läkaren.

När akut klagomål tömning (natten, täta urinträngningar, otillräcklig tömning tarm) administreras 10 droppar eller 1 tablett tre gånger per dag i 14 dagar. Samma dos tas för kroniska sjukdomar, varefter, om det behövs, kan du gå till stödjande terapi.

När en särskilt akuta symtom, liksom i början av sjukdomen ibland får ta Gentos en tablett eller 8-10 droppar var 30-60 minuter, men den maximala - 8 gånger om dagen. Efter att patientens tillstånd förbättras minskar dosen till tre gånger om dagen.

Gentos ska tas antingen en halvtimme före måltid eller en timme efter. Tabletten ska tas oralt, lägg under tungan tills den är fullständigt upplöst. Droppar kan tas i ren form eller spädas med en matsked vatten. Före intag är det rekommenderat att hålla drogen litet i munnen.

Biverkningar av Gentos

Från recensionerna av Gentos är det känt att de flesta patienter tolererar läkemedlet väl. Det enda symptomet som kan observeras efter att ha tagit drogen är ökad salivation.

Kontra

Användningen av Gentos är kontraindicerad hos patienter som har intolerans mot läkemedlets komponenter.

Förvaringsförhållanden

Gentos i tabletter lagras på en mörk plats otillgänglig för barn. Den rekommenderade lagringstemperaturen är upp till 25 grader. Hållbarhetstid är 3 år.

Läkemedlet i droppar ska lagras på ett ställe som är skyddat från elektromagnetiska fält och ljusstrålar vid en temperatur på upp till 25 grader. Om dessa villkor är uppfyllda är hållbarheten 5 år.

Efter utgångsdatum kan läkemedlet inte användas. Läkemedlet ges i apotek utan recept.

Gentos

Beskrivningen är aktuell på 2016/08/11

 • Latinska namn: Gentos
 • ATX-kod: G04BX50
 • Aktiv beståndsdel: Komplex av växtkomponenter
 • producent: Richard Bittner AG (Österrike)

struktur

I sammansättningen av homeopatiska droppar Gentos innefattar sådana aktiva komponenter: palm Palmetto (Sabal) D6, asp kanadensiska (Populus) D1, kaliumjodid (Kalium iodatum) D12, järn pikrat (Ferrum picrinicum) D12, prickigt hemlock (Conium) D6, och etylalkohol som en ytterligare komponent.

Sammansättningen av sublinguala tabletter Gentos innefattar aktiva komponenter: krypande palm (Sabal) D6, kanadensisk asp (Populus) D1, hemlock (Conium) D6, kaliumjodid (Kalium iodatum) D12, järn pikrat (Ferrum picrinicum) D12. Också i tabletterna finns ytterligare komponenter: magnesiumstearat, potatisstärkelse, laktosmonohydrat.

Typ av problem

Gentos droppar och sublinguella tabletter produceras.

 • droppar flytande, transparent, kan ha en färg från ljusgul till brun. Vätskan har en liten specifik lukt. Innehåller droppar i flaskor av mörkt glas. Injektionsflaskor av 20, 50 och 100 ml framställs. Flaskan sätts i en kartongförpackning.
 • tabletter med en risk och en fasett har de en rund plan-cylindrisk form. Färgen kan vara vit eller gulaktig vit. Det finns ingen lukt. Marmor och inklusioner är tillåtna. Blisterförpackningen innehåller 20 tabletter. I en kartongbunt är 1,2 eller 3 sådana blåsor inbäddade.

Farmakologisk aktivitet

Gentos är en komplex homeopatisk medicin som används för terapin godartad prostatahyperplasi. Under påverkan av komplex av komponenter förbättras parametrarna för urodynamik.

Gentos verkar på den mekaniska faktorn av urineringstörningar. Det finns också en antiproliferativ effekt på prostatavävnaden, normaliseringen av blåsans glattmuskelton, detrusor.

Läkemedlet verkar som en antiinflammatorisk, aktiverar blåsans evakuator-reservoarfunktion. Den positiva effekten på den dynamiska komponenten av dysuri hos patienter med godartad prostatahyperplasi noteras. Sålunda, under påverkan av de aktiva komponenterna Gentos inhiberade prostataförstoring processen utvinning normal urinering (urin amplifierade jet underlättas blåstömning, reducerade frekvens resor till badrummet).

Vid behandling av läkemedlet hos patienter ökar mikrocirkulationen av vävnaderna ur urin- och könsorganen gradvis. Svårighetsgraden av trängsel i bäckenorganen minskar, vilket eliminerar en av de viktiga utvecklingsfaktorerna prostatit.

Hos män som lider av kronisk prostatit, det finns en stimulering av blodflödet i penisens klyfösa kroppar. En sådan påverkan påverkar patientens tillstånd på ett positivt sätt Erektil dysfunktion.

Säger att återställa balansen av könshormoner i kroppen, i synnerhet återvinning av neurohumoral reglering i systemet i hypothalamus - hypofysen - testikel-, eliminering av åldersrelaterad androgenbrist.

Gentos ger också effektivt förebyggande av komplikationer hos patienter med adenom Prostata.

Hos män med prostatit, när Gentos tas, minskar allvaret av smärta och smärta i urinprocessen och det intima livet.

Läkemedlet minskar sannolikheten för utveckling hos män infertilitet och impotens, under dess inflytande förbättras kompositionen av prostats utsöndring.

Farmakokinetik och farmakodynamik

Eftersom effekten på detta läkemedels kropp är resultatet av det komplexa inflytandet av dess komponenter är kinetiska observationer omöjliga. Därför finns inga data om farmakokinetik och farmakodynamik.

Indikationer för användning

Det är tillrådligt att ta Gentos i följande fall:

 • i den komplexa behandlingen av prostata sjukdomar, både akuta och kroniska (prostatit, godartad hyperplasi);
 • blåsans sjukdomar (cystit, atoni) hos män och kvinnor;
 • överträdelser av urinprocessen i samband med kirurgisk ingrepp och andra orsaker.

Kontra

Följande kontraindikationer för användningen av Gentos definieras:

 • hög känslighet för komponenterna i läkemedlet;
 • ålder upp till 12 år.

Förskriv försiktigt botemedlet till personer som har diagnostiserats med sköldkörtelns dysfunktion, såväl som kvinnor under graviditet och matning.

Biverkningar

När man får droppar i sällsynta fall upplever patienter ökad salivation. Tabletter framkallar inte biverkningar. Om patienten noterar utvecklingen av några andra biverkningar under behandlingen, bör han omedelbart rådfråga en specialist.

Bruksanvisning Gentosa (Metod och dosering)

Medel i form av tabletter och droppar ska användas i en halvtimme före måltid, eller en timme efter det.

Gentos droppar, bruksanvisningar

Ta läkemedlet i form av droppar ska vara inuti innan du sväljer vätskan, du måste hålla den i 30 sekunder i munnen. Droppar kan appliceras ospädd eller utspätt i ett st. l. vatten.

Gentos droppar ordineras för vuxna patienter och ungdomar i en dos av 10 droppar 3 gånger om dagen.

Under de första behandlingsdagarna, eller om det är nödvändigt att snabbt minska intensiteten i symtomen på sjukdomen, kan droppar tas var 30: e minut tills patientens tillstånd förbättras. Du kan dock dricka droppar inte mer än 8 gånger om dagen. Efter att patientens tillstånd har förbättrats måste du gå till en tre-tidsavdelning.

Behandling av akut cystit och prostatit innebär en två veckors mottagning av droppar.

För behandling av prostatit och cystit i kronisk form bör godartad prostatahyperplasi, blåsornas atoni, missbruk av urineringsprocessen av droppens olika ursprung druckas i tre månader.

Efter att patientens tillstånd stabiliserats kan du öva att ta droppar 1-2 gånger om dagen.

Gentos tabletter, instruktioner för användning

Gentos i form av tabletter, vuxna är tilldelade 1 bord. en dag två gånger om dagen. Patienter från 5 till 12 år efter utnämningen av en läkare får hälften av bordet. två gånger om dagen.

Behandling av prostatit varar 1-3 månader, behandling av blåsor varar 2-3 veckor. Vid andra sjukdomar indikeras medlet att ta upp till 3 månader.

Tabletten ska hållas i munnen tills den löser upp helt.

överdos

Det fanns inga fall av överdosering under behandlingen.

interaktion

En kombination av Gentos administrering med andra medel är godtagbar.

Experter rekommenderar att man följer en paus mellan att ta droppar eller tabletter Gentos och andra mediciner: det ska vara minst 20 minuter.

Försäljningsvillkor

Produkten säljs på apotek utan recept.

Förvaringsförhållanden

Tabletter och droppar ska förvaras på en mörk plats, vid en temperatur upp till 25 ° C, för att skydda dem mot barns tillgång. Drops Gentos måste skyddas mot effekterna av elektromagnetiska fält.

Utgångsdatum

Tabletterna lagras i 3 år, droppar - 5 år.

Särskilda instruktioner

Innan du börjar behandla prostata sjukdomar betyder Gentos, en man bör alltid rådgöra med en läkare.

Eftersom sammansättningen av läkemedlet i form av droppar innehåller växtkomponenter, kan det uppstå grumlighet under lagring i vätskan, försvagning av smak, lukt. Sådana förändringar påverkar inte läkemedlets effektivitet.

Under de första dagarna av medicineringen kan patienter få en ökning av symtomen på sjukdomen, men du behöver inte avbryta medicinen.

I sublinguella tabletter laktos, Detta bör beaktas av personer med lämpliga sjukdomar och med droppar istället för tabletter.

Möjligheten att koncentrera uppmärksamheten på att ta läkemedel påverkas inte.

analoger

Till salu finns inga förberedelser - analoger av betyder Gentos på struktur.

En läkare kan ordinera läkemedel som har en liknande effekt på kroppen.

barn

Utnämna inte Gentos i form av droppar till barn under 12 år. På receptet hos läkaren används piller för att behandla barn från 5 till 12 år.

Vid graviditet och amning

Det finns inga uppgifter om drogernas negativa inverkan på fostret eller barnet. Vid graviditet och amning utsettes Gentos med försiktighet, behandlingen utförs strikt under överinseende av en läkare.

Recensioner av Gentos

I allmänhet är recensioner om Gentos på forumen positiva. Användare som tog drogen för akuta sjukdomar, hävdar att läkemedlet efter ett tag minskar allvarlighetsgraden av negativa symtom, minskar smärta, obehag.

Men i de flesta fall var det möjligt att fullständigt bli av med manifestationer av sjukdomen bara om Gentos-botemedlet användes i samband med andra droger.

Pris Gentosa, var man kan köpa

Pris Gentosa i form av droppar - i genomsnitt 300 rubel. för yup. 20 ml. Priset på tabletter - i genomsnitt 250 rubel. för 20 st.

Gentos tabletter - den officiella bruksanvisningen

Registreringsnummer: LS-000467

Preparatets handelsnamn: Gentos ® / Gentos ®

Doseringsform: homeopatiska sublinguella tabletter

struktur
I den 1: a tabletten (250 mg) innehåller:
Aktiv substans(Populus) Dl 25,0 mg, Palal Creeping (Sabal) D6 37,2 mg, Conyed D6 37,2 mg, kaliumjodat D12 37,2 mg, järn picrat (Ferrum picrinicum) D12 - 37,2 mg.
hjälpämnen: laktosmonohydrat, potatisstärkelse, magnesiumstearat.

beskrivning: Runda tabletter av platt-cylindrisk form med risk och fasett, vit eller vit med en gulaktig färgfärg med möjliga impregnering och marmorering, luktfri.

Indikationer för användning
Den kombinerade behandlingen av akuta och kroniska sjukdomar i prostata (benign prostatahyperplasi, prostatit) för att lindra symptomen av dessa sjukdomar, vid behandling av sjukdomar i urinblåsan (blåsa atoni, cystit).

Kontra
Överkänslighet mot läkemedlets komponenter. Sjukdomar i sköldkörteln (hyperterios).

Applicering under graviditet och amning
Under graviditeten och under amning används läkemedlet enligt instruktioner från en läkare.

Dosering och administrering
För att få största möjliga effekt bör Gentos ® tas 30 minuter före eller 1 timme efter måltiden, behåll tabletten under tungan tills fullständig resorption.

Gentos

Anvisningar för användning:

Latinska namnet: Gentos

ATX-kod: G04BX50

Aktiv beståndsdel: Komplex av växtkomponenter

Tillverkare: Richard Bittner AG (Österrike)

Beskrivning aktuell på: 10.10.17

Pris i onlineapotek:

Gentos är ett homeopatiskt medel avsedd för behandling av blåsans och prostata.

Aktiv substans

Kanadensisk asp (Populus) D1, Serrate palm (Sabal) D6, prickigt hemlock (Conium) D6, kaliumjodid (Kalium iodatum) D12, järn pikrat (Ferrum picrinicum) D12.

Utformningsform och sammansättning

Indikationer för användning

Droppar och Gentos Forte i tabletter rekommenderas att användas som ett medel för komplex terapi som syftar till att behandla följande sjukdomar:

 • Akut / kroniska sjukdomar i prostata, till exempel godartad prostatahyperplasi eller prostatit. Gentos ger en signifikant försämring av symtomen.
 • Blåsersjukdomar, såsom blåsor (inflammation i urinblåsan) och blåsans atoni (försvagning av väggarna).

Kontra

Gentos är kontraindicerat för barn under 12 år, liksom personer med ökad känslighet för de komponenter som utgör dess komposition.

Obligatoriskt samråd med en specialist kräver användning av detta läkemedel under graviditet och amning såväl som i närvaro av sköldkörtelstörningar.

Bruksanvisning Gentos (metod och dosering)

Läkemedlet tas 30 minuter före eller 1 timme efter att ha ätit. Droppar tas i ren form eller späds i 1 matsked vatten och håller lite tid i munnen innan de sväljs. Tabletten ska hållas under tungan tills den är helt resorberad.

Vid uppkomsten av sjukdomen och i fall som kräver snabb avkoppling av symptom är det möjligt att ta läkemedlet 8-10 droppar eller 1 flik. varje 0,5-1 h, men inte mer än 8 gånger per dag. Efter förbättring av tillståndet är läkemedlet ordinerat 3 gånger per dag.

I kronisk prostatit utnämna 1 flik. eller 10 droppar 3 gånger per dag. Behandlingstid - 3 månader.

Med godartad prostatahyperplasi utse 1 flik. eller 10 droppar 3 gånger per dag. Behandlingstid - 3 månader. Därefter föreskrivs stödjande terapi 1-2 gånger per dag.

Vid akut cystitis föreskrivs vuxna och ungdomar 1 flik. eller 10 droppar 3 gånger per dag. Behandlingstiden är 1-2 veckor.

I kronisk cystiti utnämna 1 flik. eller 10 droppar 3 gånger per dag i 3 månader. Sedan byter de om nödvändigt till underhållsbehandling 1-2 gånger per dag.

Vid akuta kränkningar av urinering föreskrivs vuxna och ungdomar 1 flik. eller 10 droppar 3 gånger per dag. Behandlingstid - 2 veckor. För kroniska sjukdomar, utnämna 1 flik. eller 10 droppar 3 gånger per dag i 3 månader. Sedan byter de om nödvändigt till underhållsbehandling 1-2 gånger per dag.

Biverkningar

Droppar Gentos kan sällan orsaka överdriven salivation. Om andra effekter uppträder, kontakta en läkare. Biverkningar av Gentos tabletter är inte registrerade.

överdos

Fall av överdosering är inte registrerade.

analoger

Analoger för ATX-kod: ingen.

Läkemedel med liknande verkningsmekanism (slump ATC 4 nivå kod): Renel, Samprost, Uriflorin, Bioprost.

Ta inte beslutet att byta drogen själv, kontakta en läkare.

Farmakologisk aktivitet

Gentos används oftast för att behandla prostatahyperplasi, som är godartad. Enligt uroflowmetrydata (mätning av flödeshastigheten för urin) förbättrar preparatet signifikant urodynamiken.

Läkemedlet har en positiv effekt på den mekaniska komponenten av urineringstörningar, samtidigt som man normaliserar tonen i de släta musklerna med vilka blåsans väggar är fodrade.

Gentos har en antiinflammatorisk effekt. Med godartad prostatahyperplasi påverkar dess administrering den dynamiska komponenten av dysuri (nedsatt urinering). Läkemedlet ökar mikrocirkulationen i vävnaderna i sexuellt / urinvägarna.

Användningen av Gentos vid kronisk prostatit ger en måttlig stimulering av blodflödet i penisens klyfösa kroppar, vilket i sin tur bidrar till att övervinna erektil dysfunktion.

Särskilda instruktioner

När man lagrar droppar Gentos är deras lätta grumlighet acceptabel, liksom försvagningen av lukt och smak.

Läkemedlet är inte beroendeframkallande.

När du tar droppar, kom ihåg att de innehåller etylalkohol, vilket hjälper dig att bestämma lämplig dos innan du kör ett fordon.

Vid graviditet och bröstmjölk

Användningen av läkemedlet kräver tillsyn av en specialist.

I barndomen

Läkemedlet är kontraindicerat för barn under 12 år.

Droginteraktioner

Inga fall av läkemedelsinteraktion har upprättats.

Villkor för lagring

Förvaras på ett ställe som skyddas mot ljusa och starka elektromagnetiska fält, otillgängliga för barn, vid en temperatur som inte överstiger 25 ° С. Förvaringstiden för tabletterna är 3 år, droppar - 5 år.

Pris på apotek

Kosta Gentos för 1 förpackning från 150 rubel.

Beskrivningen som publiceras på denna sida är en förenklad version av den officiella versionen av annoteringen till drogen. Informationen tillhandahålls endast i informationssyfte och är inte en guide för självbehandling. Innan du använder drogen bör du kontakta en specialist och läsa instruktionerna som godkänts av tillverkaren.

Gentos

Gentos: bruksanvisningar och recensioner

Latinska namnet: Gentos

ATX-kod: G04BX50

Aktiv substans: Komplexa örtkomponenter (komplex herbae)

Tillverkare: Richard Bittner AG (Österrike)

Uppdatera beskrivning och foto: 12/29/2012

Priserna på apotek: från 305 rubel.

Gentos är ett homeopatiskt medel för behandling av sjukdomar i urinvägarna och prostata.

Utformningsform och sammansättning

Doseringsformer av Gentos:

 • Sublinguala tabletter: luktfri ploskotsilindricheskoy cirkulär form med en brytskåra och avfasningen, vit med en gul nyans eller vit färg, marmorering, och tillät närvaron av inneslutningar (20 st i blisterförpackningen i en kartong 1, 2 eller 3 blister.);
 • Droppar: En klar vätska med en viss liten lukt från brun-orange till ljusgul färg (20, 50 eller 100 ml i flaskor av mörkt glas, i kartongbunt - 1 flaska komplett med droppdispenser).

De aktiva beståndsdelarna i 100 ml av lösningen (ml) / 1 tablett (mg):

 • Aspen kanadensiska D1 - 7/25;
 • Sabal serrate D6 - 10 / 37.2;
 • Hemlock D6 - 10 / 37,2;
 • Kaliumjodid D12 - 10 / 37,2;
 • Järnpikrat D12 - 10 / 37,2.
 • Tabletter: potatisstärkelse, laktosmonohydrat, magnesiumstearat;
 • Droppar: Etanol 43% - 53 ml i 100 ml.

Farmakologiska egenskaper

Gentos är ett komplicerat homøopatiskt läkemedel som ofta används för att behandla godartad prostatahyperplasi. Det förbättrar prestanda och urofloumetricheskih urodynamiska parametrar, och har även en antiproliferativ effekt och effekt på de mekaniska och dynamiska komponenterna av dysuri, som åtföljs av prostatahyperplasi. Dessutom tillhandahåller läkemedlet en reglering av tonen i blåsans vägg, vilken aktiverar sin evakueringsfunktion för behållaren och mjuk detrusormuskulatur.

Gentos har en antiinflammatorisk effekt och förbättrar mikrocirkulationsprocesser i vävnaderna i det urogenitala systemet. Det intensifierar också ett kraftigt blodflöde och ger återställande av erektilfunktionen hos patienter med kronisk prostatit.

Aktiva beståndsdelar Gentos långsam prostatautvidgningsprocess är reducerad i storlek och normal urinering, vilket resulterar i underlättande av urinering, urinströmmen förstärkning och minska frekvensen av urinering. Terapi med drogen leder till eliminering av stillastående fenomen i bäckenorganen, vilket minskar risken för prostatit.

Hos patienter med kronisk prostatit Gentos är en stimulator av blodflöde i corpora cavernosa i penis, och återställer balansen av könshormoner i kroppen, i synnerhet, det finns normalisering av neurohormonal reglering i systemet bestående av hypotalamus, hypofysen och testiklar. Dessutom hjälper läkemedlet att eliminera ålder androgenbrist, minskar risken för patienter med manlig infertilitet och impotens, förbättrar prostata sekretion och ger för att förhindra komplikationer hos patienter med BPH.

farmakodynamik

Tillförlitliga kliniska studier av Gentos farmakodynamik för närvarande har inte genomförts.

farmakokinetik

Eftersom Gentos har en multikomponentkomposition är det svårt att genomföra studier av dess farmakokinetiska parametrar genom att använda biologiska metoder eller markörer. Av samma anledning är det nästan omöjligt att bestämma metaboliterna av läkemedlet.

Indikationer för användning

Enligt instruktionen används Gentos vid komplex behandling av följande patologier:

 • Akut och kronisk form av prostatit, godartad prostatahyperplasi och andra sjukdomar i prostata i syfte att lindra symtomen;
 • Sjukdomar i urinblåsan: atoni, cystitis.

Kontra

 • Ålder under 12 år;
 • Överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Frågan om att använda läkemedlet Gentos under graviditet och amning bestäms av läkaren individuellt.

Instruktioner för användning av Gentos: Metod och dosering

Tabletter och droppar Gentos tas oralt i en halvtimme före måltid eller 1 timme efter. Tabletterna hålls under tungan tills de är fullständigt upplösta. Droppar ska hållas i munnen en stund och sedan sväljas, kan de tas i ren form eller utspätt i en matsked vatten.

Doseringsregimen beroende på sjukdomen / tillståndet:

 • Godartad prostatahyperplasi - 1 tablett eller 10 droppar 3 gånger om dagen i 3 månader. Ytterligare underhållsbehandling 1-2 gånger om dagen (varaktighet beror på svårighetsgraden av dysuri);
 • Kronisk prostatit - 1 tablett eller 10 droppar 3 gånger om dagen i 3 månader. Vid påverkan av provokationsfaktorer bör förebyggande kurser genomföras i 2 veckor;
 • Akuta urineringsstörningar, såsom natt och / eller frekvent uppmana, ofullständig blåstömning (vuxna och ungdomar) - 1 tablett eller 10 droppar 3 gånger per dag i 2 veckor;
 • Kroniska sjukdomar i urinering - 1 flik. eller 10 droppar 3 gånger om dagen i 3 månader. Vid behov, underhållsbehandling 1-2 gånger om dagen;
 • Akut cystit (ungdomar och vuxna) - 1 tablett eller 10 droppar 3 gånger om dagen i 1-2 veckor;
 • Kronisk cystit - 1 tablett eller 10 droppar 3 gånger om dagen i 3 månader. Då, om nödvändigt, underhållsbehandling 1-2 gånger om dagen.

För snabb avlägsnande av akuta symptom på sjukdomen och i början av behandlingen tillåts 1 tablett eller 8-10 droppar i intervaller om 0,5-1 timme, men inte mer än 8 gånger per dag. Därefter tas drogen 3 gånger om dagen.

Biverkningar

Ibland tar drogen för mycket salivation. Om andra biverkningar uppstår, kontakta läkare.

överdos

Det finns inga rapporter om fall av Gentos överdosering hittills.

Särskilda instruktioner

För sköldkörtelstörningar ska läkemedlet administreras med försiktighet.

Patienter med patologier i prostata behöver konsultera en läkare.

Mindre dimma eller förändring i smak och luktdroppar under lagring påverkar inte deras effektivitet.

Påverkan på förmågan att hantera motorfordon och komplexa mekanismer

Under rekommenderad användning försiktighet när du utför potentiellt farliga aktiviteter som kräver hög koncentration och psykomotoriska omedelbara reaktioner (arbets manager och operatörs kontroll av processer i samband med rörliga maskiner, köra bil, och så vidare. D.) Kursen Gentos behandling.

Droginteraktioner

Det finns ingen information om kliniskt signifikant läkemedelsinteraktion.

analoger

Information om analogerna i Gentos saknas.

Villkor för lagring

Förvaras borta från barn. Förvara på ett mörkt ställe vid en temperatur av högst 25 ° C. Håll dig borta från starka elektromagnetiska fält.

 • Tabletter - 3 år;
 • Drops - 5 år.

Villkor för ledighet från apotek

Finns utan recept.

Recensioner av Gentos

Mestadels recensioner om Gentos på Internet är positiva. Patienter som tar läkemedlet enligt indikationerna för akuta tillstånd, noterar att efter en kort tid reducerar läkemedlet smärta och obehag, liksom svårighetsgraden av obehagliga symptom. Det är emellertid vanligtvis möjligt att helt enkelt hantera sjukdomen om Gentos utses som en del av en komplex terapi.

Pris för Gentos på apotek

Genomsnittspriset för Gentos i form av sublingualtabletter är 265-398 rubel (förpackningen innehåller 20 tabletter) eller 414-600 rubel (förpackningen innehåller 40 tabletter). Köp Gentos droppar kan vara ungefärligt för 238-406 rubel (per flaska 20 ml) eller för 549-760 rubel (för en flaska 50 ml).

Gentos tabletter: bruksanvisning

Doseringsform

Homeopatiska sublinguala tabletter

struktur

En tablett innehåller

aktiva substanser Aspen kanadensisk (Populus) D1 25,0 mg, Sabal D6 37,2 mg, Coniium D6 37,2 mg, kaliumjodid (kaliumjodatum) D12 37,2 mg, Järnpikrat (Ferrum picrinicum) D12 - 37,2 mg

hjälpämnen: laktosmonohydrat, potatisstärkelse, magnesiumstearat.

beskrivning

Tabletter av rund form, med en plan yta, från vit till svagt gulaktig färg, med en risk på ena sidan, med en diameter av 8,9 till 9,2 mm och en höjd av 2,7 till 3,3 mm; förekomst av inklusioner i tabletten.

Farmakoterapeutisk grupp

Förberedelser för behandling av urologiska sjukdomar. Andra läkemedel för behandling av godartad prostatahyperplasi.

Farmakologiska egenskaper

farmakokinetik

Hittills har de farmakokinetiska egenskaperna hos homeopatiska läkemedel inte rapporterats på grund av deras höga utspädning och bioinformationella egenskaper.

farmakodynamik

Sammansättningen av läkemedlet Gentos® innefattar separata homopatiska preparat. Speciellt utvald komposition av läkemedlet Gentos® innefattar komponenter som ömsesidigt kompletterar varandras effekt och därmed ger en antiproliferativ effekt. Påverkar den mekaniska komponenten av dysuri i godartad prostatahyperplasi. Reglerar tonen i glattmuskeldetrusorn och blåsans vägg, ökar evakueringsfunktionen hos reservoaret och påverkar den dynamiska komponenten av dysuri i prostatahyperplasi. Förbättrar urodynamik och

urofluometriska parametrar. Gentos ® har en antiinflammatorisk effekt, förbättrar mikrocirkulationen i vävnaderna i det urogenitala systemet. Måttligt ökar cavernös blodflöde, återställer erektilfunktionen vid kronisk prostatit.

Indikationer för användning

- akuta och kroniska sjukdomar i prostata (godartad prostatahyperplasi, prostatit)

- sjukdomar i urinblåsan (aton av blåsan, blåsan)

- urineringstörningar (strangury (smärtsam, svår urinering), nattlig urinering, ofullständig tömning av blåsan).

Dosering och administrering

Godartad prostatahyperplasi