Huvud
Analyser

Läkemedlet för behandling av prostatit "Gentos" (Gentos)

Svaren hos patienter som behandlas med Gentos är huvudsakligen variationer av nedan (för att vara så exakta som möjligt, detta och följande ges skärmdumpar - rasterkopior av fragment på webbsidan).

Professionellt och känslomässigt om Gentos och liknande förberedelser sa han och svarade patientens fråga, en av konsultläkarna på Forum of the Russian Medical Server:

Varför är en specialists ord så kategorisk? Låt oss försöka hitta svaret. Låt oss först titta på indikationerna för användning:

Därför rekommenderas läkemedlet för behandling av prostata och urinblåsan.

Preparatets sammansättning Gentos

Som material för reflektion visar kompositionen av läkemedlet Gentos.

Information om de använda beteckningarna i kompositionen av läkemedlet Gentos

Brevet D indikerar homeopatiska utspädningar i decimal skala: den första decimalutspädningen ska innehålla 1/10 del av läkemedelssubstansen (1:10). Varje efterföljande utspädning bereds från 1 del av den tidigare spädningen och 9 delar av en likgiltig substans (alkohol, vatten, socker).

Så motsvarande innehåll av den aktiva substansen är:

D1 - 1:10, 1 ml / g späds ut i 9 ml / g av en likgilt substans (alkohol, vatten, socker);
D6 - 1: 1000000, 1 ml / g späds ut i 1 ton (avrundat till ett ton) av en likgilt substans (alkohol, vatten, socker);
D12 - 1: 1000000000000, 1 ml / g späds i 1 miljon (vi runt upp till 1 miljon) ton av en likgilt substans (alkohol, vatten, socker).

10 ml, utspätt i 1 ton vatten och 10 ml, utspätt i en miljon ton vatten, till ett läkemedelspris överstigande 140 UAH. på apotek i Ukraina (hösten 2015), orsaka frågan, eller hur?

Från perspektivet av traditionell medicin är en aktiv ingrediens av läkemedlet kanadensiska asp (Populus) - 25 mg decimala spädningar av den terapeutiska effekten på den mycket stor skala utspädningar säga är meningslöst, eftersom det inte finns någon tillförlitlig information om närvaron eller frånvaron av en sådan exponering.

Aspen är mycket utbredd - till exempel utom Kanada, i hela Europa, Ryssland, Kazakstan, Kina. På Wikipedia finner vi omtalen av de helande egenskaperna hos asp (trädbark, njurar, löv):

Aspen har antimikrobiell, antiinflammatorisk, antitussiv, koleretisk och anthelmintisk effekt. Vatten extrakt av barken av asp är van vid behandling av opisthorchiasis.

Gentos klassificeras ofta som fytopreparationer. Effektiviteten av läkemedlet säger den tidigare chefsurologen i Ukraina, professor Sergei Pasechnikov:

Här har European Association of Urology ett sådant dokument - "Rekommendationer för behandling av urologiska sjukdomar." Här finns en del om prostatahyperplasi; prostatacancer, prostatainflammation, prostatit. I ingen av dessa avsnitt rekommenderas fytopreparationer generellt.

Gentos är en fytopreparation. Fytopreparationer och biologiskt aktiva kosttillskott har inte genomgått allvarlig forskning. Och ingen har bevisat antingen i laboratoriet eller i experimentet att beståndsdelarna i dessa läkemedel är effektiva i sig själva, och ännu mer effektiva när de kombineras.

Om vi ​​pratar om fytopreparationer, är det viktigaste som de fortsätter att vara deras säkerhet. 90% av fytopreparationerna är säkra mediciner. oavsett om de är i bruk - stora studier krävs, som ingen har genomfört.

Utvärdering av Sergei Pasechnikova inte mindre kategorisk än svaret om Gentos, från vilket vi började denna konversation. Den vördnadsbara professorn tillåter sig inte att tala så kategoriskt utan ordentlig grunder. Bevis på vetenskapliga publikationer om effektiviteten av läkemedlet i de engelskspråkiga källor saknas (även om det produceras i Europa), särskilt respekterade online-resurs MedlinePlus PubMed.gov och hittade inte något material som starkt stöder effekten av Gentos vid behandling av urologiska sjukdomar. Det är, obegripligt och orimligt, är uttalanden om dess positiva effekt på hjärt-kärlsystemet.

Gentos - kosttillskott eller medicinering

Vi söker information i Google och i den fjärde tio av de hittade länkarna vi ser (sökfrågan var på ukrainska):

På sidan http://liky.org/ds/gentos i slutet av instruktionen hittar vi:

Denna instruktion om medicinsk användning av kosttillskott Gentos tillhandahålls endast som referens.
Rådfråga din läkare före användning.

Är tillförlitligheten tveksam? Varför bara ibland kallad Gentos som kosttillskott, kan man bara anta, därför begränsa oss till ett fragment av ett tulldokument: Försäkran om import Gentos Forte (samma tillverkare, är mycket nära genom inverkan av läkemedlet) på Ukrainas territorium.

Således förklaras Gentos Forte för import som färdigmatad livsmedelsprodukt.

Sammanfattning

Således har vi i den torra återstoden följande:

 • om vi anser Gentos fytopreparation - det finns inga studier som bekräftar dess effektivitet;
 • om det är kosttillskott - biologiskt aktiva tillskott är inte läkemedel
 • om den homeopatiska förberedelsen - traditionell medicin inte använder sådana droger vid behandling av patienter.

Det är därför inställningen till drogen Gentos och recensionerna om det är så kategoriska. Sammanfattningsvis är ytterligare två exempel svar från specialisterna på den ryska medicinska servern på frågan om lämpligheten av behandling med homeopatiska läkemedel.

Vi uppmärksammar de sista orden av en annan läkares svar:

Gentos - bruksanvisningar, recensioner

Gentos är ett homeopatiskt medel som används för sjukdomar i urin- och reproduktionssystemet.

Den allmänna effekten av läkemedlet på kroppen

Av alla de urogenitala sjukdomar är den vanligaste användningen av Gentos prostatit. Läkemedlet administreras ensamt eller i kombination med andra urogenitala läkemedel.

Läkemedlets verkan normaliserar utsöndringen och innehållet i fria könshormoner. Läkemedlet har ingen selektiv effekt på enskilda könshormoner, återställer balansen mellan både prekursorer och mogna östrogener och androgener.

Farmakologisk aktivitet

Gentos återställer normal blodtillförsel i penisens klyfösa kroppar och stabiliserar erektilfunktionen.

Förbättrar blodflödet i mikrocirkulationsbädden i organen i urin- och könsorganen minskar inflammatoriska processer i vävnaderna.

Minskade processen med snabb eller sällsynt urinutsläpp (dysuri), och reducerar och eliminerar patologiska processer förknippade med godartad utvidgning av prostata.

Förbättrade parametrar för urintester för sjukdomar. Påverkar de mekaniska indexerna för processen att tömma blåsan, vilket resulterar i en normal ton i dess glatta muskelfibrer.

Hämmar tillväxten och proliferationen av tumörceller i prostatakörteln.

Haloslutet av Gentos-komponenter kan inte detekteras på grund av det stora antalet metaboliska substanser.

Effekten av läkemedlet i den dynamiska effekten är också svår att fastställa, eftersom varje komponent i beredningen av de fem komponenterna har en annan period av maximal effekt och början av detektering av effekten.

Det är också omöjligt att beräkna perioden för fullständig utsöndring av Gentos-komponenter.

Indikationer för användning

Gentos används som ett läkemedel vid beredning av ett behandlingsschema när:

 • en minskning av tonen i glattmuskelceller och inflammatoriska processer i blåsan;
 • patologier av inflammatorisk och annan karaktär i prostatakörteln (benign adenom, prostatit) för att minska intensiteten i symtomen på sjukdomen.

Blanketter för frisläppande

Gentos finns i två apoteksformer.

Droppar på en alkohollösning i en koncentration av 43% etanol.

Innehåller extrakt av 3 växter: Sabal serrate, hemlock och amerikansk asp.

Förutom extrakt av växtjuicer innefattar droppkompositionen jodvätekalium och järnsalt av pikrinsyra.

Vätskan av apelsinfärg finns i glasflaskor med mörk färg. Injektionsflaskor med olika kapacitet: 20, 50 och 100 ml vardera.

Läkemedelssatsen innefattar en flaska vätska, en kartonglåda och en droppdispenser.

Tabletter av vit färg eller med pastellfärger har ingen lukt.

För bättre matsmältning i mag-tarmkanalen innehåller tabletten en standard uppsättning komponenter för resorption av tablettformer: stearin magnesium:

 • hydratiserad form av laktos;
 • talk;
 • potatisstärkelse.

En uppsättning aktiva ingredienser (extrakt från växter) är desamma som i droppar.

Blister med 20 tabletter packas i en kartong. På apoteket hittar du lådor med 1-3 blåsor.

Båda formerna av läkemedlet lagras under samma förhållanden: otillgänglighet för barn, en cool, skyddad plats från solljus och elektromagnetiska vågor.

I dropparna av Gentos lagrade i 3 år från frisläppandet har droppmedlet en hållbarhet om 2 år mer än tablettformen.

Hållbarhet anges på kartongen.

Skillnader Gentos Fort från Gentos

Gentos forte är ett läkemedel som används för samma ändamål som Gentos. Skillnader i drogen finns i ett större antal naturliga komponenter.

Förutom komponenterna i Gentos inkluderar Gentos Fort extrakt, extrakt av echinacea purpurea, pumpafröolja. Läkemedlet är förbättrat med vitamin E.

En mer välkänd form av frisättning för Gentos forte är kapslar.

Dosering och administrering

Tabletter, kapslar och droppar konsumeras oralt om en halvtimme före måltid eller en timme efter en måltid.

Kapslarna sväljs hela, inte flytande. Tabletter bör placeras under tungan tills det är fullständigt upplöst med saliv.

Droppar ska spädas med renat vatten i en sked och hållas en kort stund i munhålan före intag.

Drogen av läkemedlet är beroende av sjukdomsversionen.

Behandlingskursen för kronisk prostatit, kronisk blåsan eller prostataadenom bör vara 3 månader, varefter en paus och återupptagande av behandling är nödvändiga. Även med cystit kan antibiotika förskrivas.

Det är möjligt att använda Gentos eller Gentos forte för förebyggande ändamål.

Samma behandlingstid krävs för avvikelser vid urinering.

Endast med akut cystit är en behandling på två veckor med Gentos.

Den vanliga dosen för alla typer av urogenitala region drogsjukdomar är en tablett tre gånger dagligen vid mottagning, vilket motsvarar 10 ekvivalent droppvis aktiv substans.

Endast i det första akuta skedet av sjukdomen kan läkemedlet tas 8 gånger om dagen, men inte mer.

När intensiteten av symtomen minskar minskar dosen till normal.

Gentos forte tas på samma sätt som Gentos (1 kapsel tre gånger om dagen).

Den homeopatiska åtgärden visade sig inte som en överdos. Om individuell intolerans gentemot enskilda extrakt av Gentos detekteras påverkar detta faktum inte dosen av läkemedlet.

Drogen har inga uppenbara kontraindikationer, men försiktigheten av användningen bör observeras i följande fall:

 • Detektion av allergiska reaktioner på läkemedlet (det kräver omedelbar avbrott).
 • vissa sjukdomar i sköldkörteln (samråd med läkaren är nödvändigt)
 • barn (upp till 12 år).

Förutom ökad utsöndring av saliv var det inga andra biverkningar när man tog Gentos. Om det finns biverkningar av annan art, krävs en läkarmottagning.

Använd produkten under fostrets graviditet uteslutande inom medicinsk kompetens.

Lagring av läkemedlet före angiven hållbarhet åtföljs ibland av en ökning i lösningens grumlighet, vilket inte är ett argument mot dess användning.

recensioner

De flesta av de yttranden och recensioner av läkare och patienter kvar på resultaten av Gentos eller Gentos fort, tyder på att läkemedlet är effektivt vid behandling av många sjukdomar i det urogenitala området.

Patienter som använder länge Gentos är nöjda med resultatet.

Om sjukdomen är försummad, är det inte möjligt att snabbt eliminera symtomen med hjälp av ett läkemedel.

Det finns också negativa recensioner att läkemedlet inte har någon effekt på behandlingen av det genitourinära systemet, men analysen av sådana kommentarer avslöjade inte varaktigheten av läkemedelsanvändningen och ordningen för överensstämmelse med instruktionerna.

Det finns data om den partiella nyttan av läkemedlet och de observerade resultaten av appliceringen 2-3 månader efter det att läkemedlet tagits.

Vissa patienter noterar den höga kostnaden för läkemedlet som en brist på Gentos i jämförelse med sin långsamma och obetydliga effekt.

Det finns inga inspelade recensioner om skador på liv och hälsa när man använder en homeopatisk lösning.

De värsta recensionerna beror på bristen på förmåner som anges i anvisningarna.

Bland patienter som svarade positivt på homeopatiska läkemedlet var patienter män 40-85 år gamla.

Läkare som svarade på drogen rekommenderas att klargöra möjligheten att använda andra droger med dem.

Gentos: recensioner, instruktioner, analoger, ansökan, pris.

Om du har en skrivare ansluten till en dator kan du skriva ut instruktionerna till Gentos-beredningen, samt lämna din feedback.

Farmakologisk grupp

Homeopatiska medel som används för prostata sjukdomar

struktur

droppar per 100 ml: Populus D1 - 7ml, Sabal D6 - 10ml, Conium D6 - 10ml, Kalium jodatum D12 - 10 ml, Ferrum picrinicum D12 - 10ml. Tabletter: Populus D1 - 25mg, Sabal D6 - 37,2mg, Conium D6 - 37,2mg, Kalium jodatum D12 - 37,2mg, Ferrum picrinicum D12 - 37.2mg.

Internationellt namn

Pharm. Action

Utövar en antiproliferativ effekt, påverkar det den mekaniska komponenten dysuri i benign prostatahyperplasi, reglera glattmuskeltonus av detrusor och blåsväggen, vilket ökar dess-evakuering funktion av reservoaren och påverkar den dynamiska komponenten av dysuri med prostatahyperplasi. Förbättrar uroflowmetryparametrar. Gentos har en antiinflammatorisk effekt, förbättrar mikrocirkulationen i vävnaderna i det urogenitala systemet. Måttligt ökar cavernös blodflöde, återställer erektilfunktionen vid kronisk prostatit. Verkan av Gentos beredningen är resultatet av den kombinerade verkan av dess komponenter, därför är det inte möjligt att utföra kinetiska observationer. alla komponenter kan inte spåras med hjälp av markörer eller bioassays. Av samma anledning är det omöjligt att upptäcka metaboliter av läkemedlet.

ansökan

I den kombinerade terapin: - akuta och kroniska sjukdomar i prostata (benign prostatahyperplasi, kronisk prostatit), - vid sjukdomar i urinblåsan (cystit, urinblåsa atoni, kränkning av urinering, nokturi, täta urinträngningar, ofullständig tömning av blåsan).

Kontra

Överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Biverkningar

Sällan: ökad salivation.

interaktion

Kliniskt signifikant interaktion av läkemedlet Gentos med droger har inte fastställts.

dos

Med kronisk prostatit utse 15 droppar 3 gånger per dag. Behandlingstid - 3 månader. Vid exponering för provokationsfaktorer utförs två veckors förebyggande kurser. Med godartad prostatahyperplasi utse 15 droppar 3 gånger per dag. Behandlingstid - 3 månader. Sedan utse understödjande behandling - 15 droppar, 1-2 gånger / dag beroende på svårighetsgraden av dysuri. I akuta cystit vuxna och ungdomar administreras 15 droppar 3 gånger / dag. Behandlingstiden är 1-2 veckor. I kronisk cystit utse 15 droppar 3 gånger / dag i 3 månader. Sedan byter de om nödvändigt till underhållsbehandling 1-2 gånger per dag. I akuta urinvägar (nokturi, täta urinträngningar, ofullständig tömning av blåsan) hos vuxna och ungdomar administreras 15 droppar 3 ggr / dag. Behandlingstid - 2 veckor. För kroniska sjukdomar, utse 15 droppar 3 gånger per dag i 3 månader. Sedan byter de om nödvändigt till underhållsbehandling 1-2 gånger per dag. I akuta fall, medicinering administreras varje 0,5-1 h men inte mer än 8 gånger / dag. Efter förbättring av tillståndet är läkemedlet ordinerat 3 gånger per dag. Läkemedlet tas 30 min före eller en timme efter måltid i rent tillstånd eller utspädd i en matsked vatten genom att hålla under en tid i munnen innan man sväljer.

överdos

Särskilda rekommendationer

Kanske kan behövas användningen av drogen Gentos under graviditet och amning. Homeopatiska preparat innehåller jod, så frågan om tillämpningen av Gentos bestämde sig, med hänsyn till den kliniska situationen, särskilt i sköldkörteln sjukdomar. Sedan Gentos preparatet innehåller naturliga vegetabiliska komponenter under lagring kan vara något suddig lösning eller försvagning lukt och smak, som inte reducerar effektiviteten av läkemedlet. Patienten ska informeras om att om andra biverkningar inträffar, ska du konsultera en läkare.

Förvaring av läkemedlet

Lista B. Läkemedlet bör förvaras vid en temperatur av högst 25 ° C på ett ställe som är skyddat mot ljusa och starka elektromagnetiska fält, otillgängliga för barn.

Hur är det släppt

Finns utan recept

VARNING! Innan du använder droger, var noga med att konsultera en läkare

Gentos Forte

Beskrivningen är aktuell på 18/11/2014

 • Latinska namn: Gentos forte
 • Aktiv beståndsdel: Palmetto fruktextrakt (extractum Sabal serrulata), pumpa fröolja (Sperma cucurbitae), vitamin E (vitamin E), Echinacea-extrakt (extractum Echinacea), nässla extrakt (extractum Urticae), Zink (Zincum)
 • producent: BIONAL INTERNATIONAL (Nederländerna)

struktur

Gentos Forte innehåller naturliga komponenter: extrakt av echinacea, pumpa fröolja, nässlextrakt, vitamin E, zink, extrakt av dvärg palmfrukter.

Typ av problem

Farmakologisk aktivitet

Homeopatisk botemedel, som används vid godartad prostatahyperplasi.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Läkemedlets verkan beror på dess sammansättning.

Extraktet av frukt av en dvärg palm innehåller fosfor, magnesium, zink, vitaminer och naturligt steroider, som har en mild positiv effekt på mänens hormonella bakgrund. Detta verktyg har antiinflammatorisk egenskaper, hjälper till med cellreparation och effektivt avlägsnar svullnad.

Extrakt av echinacea bidrar till avlägsnande av inflammation. Den innehåller polysackarider, essentiella fosfolipider, vitaminer, flavonoider, alkylamider och mikronäringsämnen. Extraktet aktiverar kroppens skyddsfunktioner, vilket hjälper till att ta bort inflammation. Det påverkar också hur antimikrobiellt medel, förbättrar blodflödet och har någon analgetisk effekt.

E-vitamin hjälper till att stärka och föryngra kroppen.

Pumpasfröolja hjälper till vid behandling av sjukdomar som är förknippade med prostatakörteln. Den innehåller steroler, halvmättade fettsyror, vitaminer, karotenoider, fosfolipider och användbara spårämnen. Det bidrar till att förbättra metaboliska processer i vävnader, förhindrar proliferation prostataceller hyperplasi, normaliserar blodmikrocirkulationen, lindrar inflammation.

Nettle extrakt används för att behandla urologiska sjukdomar. Det minskar hormonell stimulering av prostataceller, och fungerar också som en antioxidant.

den homeopatisk medicin Det används för sjukdomar i prostatakörteln, liksom för syftet med deras förebyggande. Lämplig för män i alla åldrar.

Kan användas under lång tid och i kombination med andra medel för behandling av prostata och blåsesjukdomar, har ingen effekt på blodtryck och blodkoagulering.

Således normaliserar läkemedlet urinering, återställer blodflödet i bäckenområdet och erektil funktion, minskar sannolikheten för impotens, infertilitet, onkologiska sjukdomar prostatacancer. Dessutom reducerar den volymen av prostata, förbättrar sammansättningen av dess utsöndring.

Indikationer för användning

Läkemedlet ska användas som en del av en omfattande behandling:

 • akuta och kroniska sjukdomar i prostatakörteln i syfte att lindra symtom
 • blåsans sjukdomar.

Kontra

 • barn under 12 år
 • vid överkänslighet till en av dess komponenter.

Biverkningar

När du får det här homeopatisk botemedel ökad salivation kan uppstå.

Om biverkningar uppstår ska du kontakta en specialist.

Bruksanvisning Gentos Forte (Metod och dosering)

Instruktion om Gentos Forte rekommenderar att du tar kapseln 3 gånger under dagen. De konsumeras 30 minuter före måltider eller en timme efter att ha ätit. Kurs på kronisk prostatit, godartad hyperplasi, kronisk blåsan och kroniska kränkningar av urinering beräknas i 3 månader och för akut cystit - i 1-2 veckor.

Terapi för akuta urineringstuster varar i 2 veckor. Vid kronisk urineringstörningar, kronisk blåsan och godartad prostatahyperplasi Det är möjligt efter en tre månaders kurs att byta till stödkapselintaget 1-2 gånger under dagen.

I de fall det krävs en snabb avslappning av symptom rekommenderar Gentos Forte att ta kapseln var 30-60 minuter, men inte mer än 8 gånger om dagen.

överdos

Data om överdos av läkemedel är inte registrerade.

interaktion

Betydande läkemedelsinteraktion är inte fixerad.

Försäljningsvillkor

Gentos Forte säljs i apotekskedjan utan recept.

Förvaringsförhållanden

Temperaturen ska vara upp till 25 ° C. Förpackning med kapslar ska hållas ständigt på en torr och mörk plats, otillgänglig för små barn.

Utgångsdatum

Du måste behålla medicinen i högst tre år.

Recensioner av Gentos Forte

Åsikter och recensioner om Gentos Fort vittnar om att denna åtgärd är effektiv för att bli av med problem i samband med urinering och nedsatt prostatisk funktion. För en positiv åtgärd måste den dock användas enligt anvisningarna.

Pris Gentos Forte, var du kan köpa

Gentos Fortes botemedel är sällsynta på ryska apotek. Det lägsta priset, vilket anges i ryska nätbutiker - 205 rubel.

Pris Gentos Forte i Ukraina är vanligtvis cirka 250 hryvnia. Kostnaden är liknande Gentos i droppar och tabletter kan vara högre. Priset på tabletter är ca 300 rubel och kapslarna - 350 rubel.

Recensioner av Gentos

Produkt: Tabletter, droppar

Vladimir Petrovich (positiv feedback)

Har hjälpt eller assisterat vid en prostatit.

inflammation i prostatan är förmodligen ett sår som egentligen inte vill ta emot, men det är ganska svårt att undvika, speciellt om du redan är över 50. Det går inte att fly, och jag älskar det här problemet. Under senare år har det varit mindre rörelse i samband med överföringen till "stillasittande arbete" och att det är en synd att dölja, ibland missbruka alkohol. Läkaren sade att det i ett komplex är orsaken till prostatit. Gentos tog som terapi för prostatit inom 3 månader. Läkemedlet är bra, men jag tycker att det är nödvändigt att förändra livsstilen lite, flytta mer och ge upp alkohol. Nu håller jag Gentos i medicinskåpet, jag tror att jag kommer att upprepa kursen om doktorn ger framåt.

Michael (negativ recension)

Tillfällig hjälp, allvarlig skada

Tillbringade på dem ungefär ett och ett halvt tusen. Under den första månaden av effekten inte märkt, den andra var mindre benägna att gå på toaletten på natten, blev urin lättare, snabbare att gå ut. Gradvis intensifierades effekten, men i 3 månader blev jag inte helt av med problemet. Effekten av läkemedlet ansågs endast med konstant upptagande, efter avslutad behandling återvände alla tillbaka. Samma historia med en erektion, under mottagandet av Gentos, blev hon bättre (men inte så mycket), men gick igen i nedgång. Jag upprepade inte kursen - inte bara på grund av den tillfälliga åtgärden av läkemedlet, men också på grund av bieffekten. Gentos slog helt oväntat sköldkörteln. Jag hade redan hypoteros, men då tog de tester och de blev mycket illa värre, jag var tvungen att slåss med det senare.

Homeopatisk botemedel Gentos

För att behandla ett antal sjukdomar i blåsan och prostata, använder många patienter "Gentos" botemedel.

Detta är en kombinerad fytopreparation som är utformad för att bekämpa urinvägarna. Det föreskrivs inte bara för män, men också för kvinnor. Men att dricka denna åtgärd utan en läkares rekommendation är oönskade. Först måste du upprätta en noggrann diagnos.

På denna sida hittar du all information om Gentos: fullständiga instruktioner för användning med denna drog, det genomsnittliga priset på apotek, komplett och ofullständiga analoger av läkemedlet, liksom vittnesmål från personer som redan har använt Gentos. Vill du lämna din åsikt? Vänligen skriv i kommentarerna.

Klinisk och farmakologisk grupp

Homeopatisk läkemedel som används i sjukdomar i prostata och urinvägar.

Villkor för ledighet från apotek

Släppt utan läkares recept.

Hur mycket kostar Gentos? Medelpriset på apotek ligger på 370 rubel.

Utformningsform och sammansättning

Gentos droppar och sublinguella tabletter produceras.

 1. Tabletter med risk och en fasett har en rund plan-cylindrisk form. Färgen kan vara vit eller gulaktig vit. Det finns ingen lukt. Marmor och inklusioner är tillåtna. Blisterförpackningen innehåller 20 tabletter. I en kartongbunt är 1,2 eller 3 sådana blåsor inbäddade.
 2. Drops är flytande, genomskinliga, kan ha en färg från ljusgul till brun. Vätskan har en liten specifik lukt. Innehåller droppar i flaskor av mörkt glas. Injektionsflaskor av 20, 50 och 100 ml framställs. Flaskan sätts i en kartongförpackning.

I 1 ml innehåller:

 • aktiv substans: Kanadensisk asp (Populus tremuloides) D1 0,07 ml, SågPalmetto (Sabal serrulatum) D6 0,1 ml, prickigt hemlock (odört) D6 0,1 ml Kaliumjodid (Kalium iodatum) D12 0,1 ml, Järnpikrat (Ferrum picrinicum) D12 0,1 ml hjälpämnen: innehåller etanol minst 41,5%. En ml = ca 25 droppar.

Sammansättning av sublinguala tabletter Gentos:

 • Aktiva komponenter: krypande palm (Sabal) D6, kanadensisk asp (Populus) D1, hemlock (Conium) D6, kaliumjodid (Kalium iodatum) D12, järn pikrat (Ferrum picrinicum) D12. Också i tabletterna finns ytterligare komponenter: magnesiumstearat, potatisstärkelse, laktosmonohydrat.

Farmakologisk effekt

Läkemedlet har en positiv effekt på den mekaniska komponenten av urineringstörningar, samtidigt som man normaliserar tonen i de släta musklerna med vilka blåsans väggar är fodrade.

Gentos har en antiinflammatorisk effekt. Med godartad prostatahyperplasi påverkar dess administrering den dynamiska komponenten av dysuri (nedsatt urinering). Läkemedlet ökar mikrocirkulationen i vävnaderna i sexuellt / urinvägarna.

Användningen av Gentos vid kronisk prostatit ger en måttlig stimulering av blodflödet i penisens klyfösa kroppar, vilket i sin tur bidrar till att övervinna erektil dysfunktion.

Indikationer för användning

Enligt instruktionerna till Gentos används läkemedlet som en del av en omfattande behandling:

 1. Med blåsans sjukdomar (blåsens atoni, cystitis);
 2. För kroniska och akuta sjukdomar i prostata (prostatit, godartad prostatahyperplasi) för att lindra symtomen på sjukdomar.

Gentos är en komplex homeopatisk medicin som används för att behandla godartad prostatahyperplasi. Under påverkan av komplex av komponenter förbättras parametrarna för urodynamik.

Kontra

Förskriv inte "Gentos" i fall där den individuella intoleransen av vissa komponenter av läkemedlet tidigare fastställdes.

Kontraindikationer inkluderar också:

 • ålder upp till 12 år (inga studier utfördes på denna patientgrupp);
 • leversjukdom.

Försiktighet bör vidtas när alkoholism, hjärn sjukdomar, kraniocerebralt trauma uppträder. I dessa fall är det önskvärt att förskriva läkemedlet i form av tabletter.

Instruktioner för användning

Bruksanvisningen visar att Gentos tas 30 minuter före eller 1 timme efter att ha ätit. Droppar tas i ren form eller späds i 1 matsked vatten och håller lite tid i munnen innan de sväljs. Tabletten ska hållas under tungan tills den är helt resorberad.

 1. Med godartad prostatahyperplasi utse 1 flik. eller 10 droppar 3 gånger per dag. Behandlingstid - 3 månader. Därefter föreskrivs stödjande terapi 1-2 gånger per dag, beroende på svårighetsgraden av dysuri.
 2. I kronisk prostatit utnämna 1 flik. eller 10 droppar 3 gånger per dag. Behandlingstid - 3 månader. Vid exponering för provokationsfaktorer utförs två veckors förebyggande kurser.
 3. I kronisk cystiti utnämna 1 flik. eller 10 droppar 3 gånger per dag i 3 månader. Sedan byter de om nödvändigt till underhållsbehandling 1-2 gånger per dag.
 4. Vid akut cystitis föreskrivs vuxna och ungdomar 1 flik. eller 10 droppar 3 gånger per dag. Behandlingstiden är 1-2 veckor.
 5. Vid akuta urineringstendigheter (frekvent uppmaning att urinera, natturinering att urinera, ofullständig tömning av urinblåsan) ordineras vuxna och ungdomar 1 tablett. eller 10 droppar 3 gånger per dag. Behandlingstid - 2 veckor. För kroniska sjukdomar, utnämna 1 flik. eller 10 droppar 3 gånger per dag i 3 månader. Sedan byter de om nödvändigt till underhållsbehandling 1-2 gånger per dag.

Vid uppkomsten av sjukdomen och i fall som kräver snabb avkoppling av symptom är det möjligt att ta läkemedlet 8-10 droppar eller 1 flik. varje 0,5-1 h, men inte mer än 8 gånger per dag. Efter förbättring av tillståndet är läkemedlet ordinerat 3 gånger per dag.

Biverkningar

Instruktionerna indikerar att de flesta patienter tolererar läkemedelsbrunnen. Bland de möjliga biverkningarna kallas salivation. Men om patienten har viss reaktion på att ta drogen, ska du få läkares råd.

överdos

Fall av överdosering med Gentos registrerades inte, eftersom det innehåller växtdelar i höga utspädningar.

Särskilda instruktioner

Innan du använder drogen ska du kontakta din läkare.

Med omsorg och under överinseende av en specialist är Gentos ordinerat till patienter som lider av sköldkörtelsjukdomar.

Läkemedlet innehåller i dess sammansättning vegetabiliska komponenter, så lagringsdropparna kan markeras dämpning smak och lukt av lösningen, samt dess ringa grumling - sådana fenomen inte leder till minskad effektivitet Gentos.

Droginteraktioner

Det finns ingen information om kliniskt signifikant läkemedelsinteraktion.

recensioner

Vi plockade upp några recensioner av män om drogen Gentos:

 1. Arthur. Det var så länge sen att jag blev beroende av en cykel och började ha problem med prostata! brännande och klåda och svaghet i sexuella termer efter att ha tagit gentos smärta var borta för alltid och jag kände mig lättad !! Jag råder alla som har problem med mäns sjukdomar! Jag dricker inte ett piller, men dropparna verkar väldigt snabbt.

I allmänhet är recensioner om Gentos på forumen positiva. Användare som tog drogen för akuta sjukdomar, hävdar att läkemedlet efter ett tag minskar allvarlighetsgraden av negativa symtom, minskar smärta, obehag.

Men i de flesta fall var det möjligt att fullständigt bli av med manifestationer av sjukdomen bara om Gentos-botemedlet användes i samband med andra droger.

analoger

Den homeopatiska förberedelsen Gentos har inga strukturella analoger.

 • Läkemedel som har liknande farmakologisk verkan är: Prostamed, Sitoprostat, röd rot, Fleksid, Prostasabal, Prostanorm, prostakor, Likoprofit, Prostalin fort Prostaker, Vitaprost.

Innan du använder analoger, kontakta din läkare.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Hållbarheten för Gentos-droppar är 5 år och läkemedlet i form av sublinguella tabletter är 3 år. Båda formerna av läkemedlet bör förvaras på en plats skyddad mot ljus och utom räckhåll för barn, vid en temperatur av högst 25 ° C. Gentos bör också skyddas mot starka elektromagnetiska fält.

Gentos - bruksanvisningar, recensioner

Gentos är ett homeopatiskt medel som används för sjukdomar i urin- och reproduktionssystemet.

Den allmänna effekten av läkemedlet på kroppen

Av alla de urogenitala sjukdomar är den vanligaste användningen av Gentos prostatit. Läkemedlet administreras ensamt eller i kombination med andra urogenitala läkemedel.

Läkemedlets verkan normaliserar utsöndringen och innehållet i fria könshormoner. Läkemedlet har ingen selektiv effekt på enskilda könshormoner, återställer balansen mellan både prekursorer och mogna östrogener och androgener.

Farmakologisk aktivitet

Gentos återställer normal blodtillförsel i penisens klyfösa kroppar och stabiliserar erektilfunktionen.

Förbättrar blodflödet i mikrocirkulationsbädden i organen i urin- och könsorganen minskar inflammatoriska processer i vävnaderna.

Minskade processen med snabb eller sällsynt urinutsläpp (dysuri), och reducerar och eliminerar patologiska processer förknippade med godartad utvidgning av prostata.

Förbättrade parametrar för urintester för sjukdomar. Påverkar de mekaniska indexerna för processen att tömma blåsan, vilket resulterar i en normal ton i dess glatta muskelfibrer.

Hämmar tillväxten och proliferationen av tumörceller i prostatakörteln.

Haloslutet av Gentos-komponenter kan inte detekteras på grund av det stora antalet metaboliska substanser.

Effekten av läkemedlet i den dynamiska effekten är också svår att fastställa, eftersom varje komponent i beredningen av de fem komponenterna har en annan period av maximal effekt och början av detektering av effekten.

Det är också omöjligt att beräkna perioden för fullständig utsöndring av Gentos-komponenter.

Indikationer för användning

Gentos används som ett läkemedel vid beredning av ett behandlingsschema när:

 • en minskning av tonen i glattmuskelceller och inflammatoriska processer i blåsan;
 • patologier av inflammatorisk och annan karaktär i prostatakörteln (benign adenom, prostatit) för att minska intensiteten i symtomen på sjukdomen.

Blanketter för frisläppande

Gentos finns i två apoteksformer.

Droppar på en alkohollösning i en koncentration av 43% etanol.

Innehåller extrakt av 3 växter: Sabal serrate, hemlock och amerikansk asp.

Förutom extrakt av växtjuicer innefattar droppkompositionen jodvätekalium och järnsalt av pikrinsyra.

Vätskan av apelsinfärg finns i glasflaskor med mörk färg. Injektionsflaskor med olika kapacitet: 20, 50 och 100 ml vardera.

Läkemedelssatsen innefattar en flaska vätska, en kartonglåda och en droppdispenser.

Tabletter av vit färg eller med pastellfärger har ingen lukt.

För bättre matsmältning i mag-tarmkanalen innehåller tabletten en standard uppsättning komponenter för resorption av tablettformer: stearin magnesium:

 • hydratiserad form av laktos;
 • talk;
 • potatisstärkelse.

En uppsättning aktiva ingredienser (extrakt från växter) är desamma som i droppar.

Blister med 20 tabletter packas i en kartong. På apoteket hittar du lådor med 1-3 blåsor.

Båda formerna av läkemedlet lagras under samma förhållanden: otillgänglighet för barn, en cool, skyddad plats från solljus och elektromagnetiska vågor.

I dropparna av Gentos lagrade i 3 år från frisläppandet har droppmedlet en hållbarhet om 2 år mer än tablettformen.

Hållbarhet anges på kartongen.

Skillnader Gentos Fort från Gentos

Gentos forte är ett läkemedel som används för samma ändamål som Gentos. Skillnader i drogen finns i ett större antal naturliga komponenter.

Förutom komponenterna i Gentos inkluderar Gentos Fort extrakt, extrakt av echinacea purpurea, pumpafröolja. Läkemedlet är förbättrat med vitamin E.

En mer välkänd form av frisättning för Gentos forte är kapslar.

Dosering och administrering

Tabletter, kapslar och droppar konsumeras oralt om en halvtimme före måltid eller en timme efter en måltid.

Kapslarna sväljs hela, inte flytande. Tabletter bör placeras under tungan tills det är fullständigt upplöst med saliv.

Droppar ska spädas med renat vatten i en sked och hållas en kort stund i munhålan före intag.

Drogen av läkemedlet är beroende av sjukdomsversionen.

Behandlingskursen för kronisk prostatit, kronisk blåsan eller prostataadenom bör vara 3 månader, varefter en paus och återupptagande av behandling är nödvändiga. Även med cystit kan antibiotika förskrivas.

Det är möjligt att använda Gentos eller Gentos forte för förebyggande ändamål.

Samma behandlingstid krävs för avvikelser vid urinering.

Endast med akut cystit är en behandling på två veckor med Gentos.

Den vanliga dosen för alla typer av urogenitala region drogsjukdomar är en tablett tre gånger dagligen vid mottagning, vilket motsvarar 10 ekvivalent droppvis aktiv substans.

Endast i det första akuta skedet av sjukdomen kan läkemedlet tas 8 gånger om dagen, men inte mer.

När intensiteten av symtomen minskar minskar dosen till normal.

Gentos forte tas på samma sätt som Gentos (1 kapsel tre gånger om dagen).

Den homeopatiska åtgärden visade sig inte som en överdos. Om individuell intolerans gentemot enskilda extrakt av Gentos detekteras påverkar detta faktum inte dosen av läkemedlet.

Drogen har inga uppenbara kontraindikationer, men försiktigheten av användningen bör observeras i följande fall:

 • Detektion av allergiska reaktioner på läkemedlet (det kräver omedelbar avbrott).
 • vissa sjukdomar i sköldkörteln (samråd med läkaren är nödvändigt)
 • barn (upp till 12 år).

Förutom ökad utsöndring av saliv var det inga andra biverkningar när man tog Gentos. Om det finns biverkningar av annan art, krävs en läkarmottagning.

Använd produkten under fostrets graviditet uteslutande inom medicinsk kompetens.

Lagring av läkemedlet före angiven hållbarhet åtföljs ibland av en ökning i lösningens grumlighet, vilket inte är ett argument mot dess användning.

recensioner

De flesta av de yttranden och recensioner av läkare och patienter kvar på resultaten av Gentos eller Gentos fort, tyder på att läkemedlet är effektivt vid behandling av många sjukdomar i det urogenitala området.

Patienter som använder länge Gentos är nöjda med resultatet.

Om sjukdomen är försummad, är det inte möjligt att snabbt eliminera symtomen med hjälp av ett läkemedel.

Det finns också negativa recensioner att läkemedlet inte har någon effekt på behandlingen av det genitourinära systemet, men analysen av sådana kommentarer avslöjade inte varaktigheten av läkemedelsanvändningen och ordningen för överensstämmelse med instruktionerna.

Det finns data om den partiella nyttan av läkemedlet och de observerade resultaten av appliceringen 2-3 månader efter det att läkemedlet tagits.

Vissa patienter noterar den höga kostnaden för läkemedlet som en brist på Gentos i jämförelse med sin långsamma och obetydliga effekt.

Det finns inga inspelade recensioner om skador på liv och hälsa när man använder en homeopatisk lösning.

De värsta recensionerna beror på bristen på förmåner som anges i anvisningarna.

Bland patienter som svarade positivt på homeopatiska läkemedlet var patienter män 40-85 år gamla.

Läkare som svarade på drogen rekommenderas att klargöra möjligheten att använda andra droger med dem.

Gentos

Anvisningar för användning:

Latinska namnet: Gentos

ATX-kod: G04BX50

Aktiv beståndsdel: Komplex av växtkomponenter

Tillverkare: Richard Bittner AG (Österrike)

Beskrivning aktuell på: 10.10.17

Pris i onlineapotek:

Gentos är ett homeopatiskt medel avsedd för behandling av blåsans och prostata.

Aktiv substans

Kanadensisk asp (Populus) D1, Serrate palm (Sabal) D6, prickigt hemlock (Conium) D6, kaliumjodid (Kalium iodatum) D12, järn pikrat (Ferrum picrinicum) D12.

Utformningsform och sammansättning

Indikationer för användning

Droppar och Gentos Forte i tabletter rekommenderas att användas som ett medel för komplex terapi som syftar till att behandla följande sjukdomar:

 • Akut / kroniska sjukdomar i prostata, till exempel godartad prostatahyperplasi eller prostatit. Gentos ger en signifikant försämring av symtomen.
 • Blåsersjukdomar, såsom blåsor (inflammation i urinblåsan) och blåsans atoni (försvagning av väggarna).

Kontra

Gentos är kontraindicerat för barn under 12 år, liksom personer med ökad känslighet för de komponenter som utgör dess komposition.

Obligatoriskt samråd med en specialist kräver användning av detta läkemedel under graviditet och amning såväl som i närvaro av sköldkörtelstörningar.

Bruksanvisning Gentos (metod och dosering)

Läkemedlet tas 30 minuter före eller 1 timme efter att ha ätit. Droppar tas i ren form eller späds i 1 matsked vatten och håller lite tid i munnen innan de sväljs. Tabletten ska hållas under tungan tills den är helt resorberad.

Vid uppkomsten av sjukdomen och i fall som kräver snabb avkoppling av symptom är det möjligt att ta läkemedlet 8-10 droppar eller 1 flik. varje 0,5-1 h, men inte mer än 8 gånger per dag. Efter förbättring av tillståndet är läkemedlet ordinerat 3 gånger per dag.

I kronisk prostatit utnämna 1 flik. eller 10 droppar 3 gånger per dag. Behandlingstid - 3 månader.

Med godartad prostatahyperplasi utse 1 flik. eller 10 droppar 3 gånger per dag. Behandlingstid - 3 månader. Därefter föreskrivs stödjande terapi 1-2 gånger per dag.

Vid akut cystitis föreskrivs vuxna och ungdomar 1 flik. eller 10 droppar 3 gånger per dag. Behandlingstiden är 1-2 veckor.

I kronisk cystiti utnämna 1 flik. eller 10 droppar 3 gånger per dag i 3 månader. Sedan byter de om nödvändigt till underhållsbehandling 1-2 gånger per dag.

Vid akuta kränkningar av urinering föreskrivs vuxna och ungdomar 1 flik. eller 10 droppar 3 gånger per dag. Behandlingstid - 2 veckor. För kroniska sjukdomar, utnämna 1 flik. eller 10 droppar 3 gånger per dag i 3 månader. Sedan byter de om nödvändigt till underhållsbehandling 1-2 gånger per dag.

Biverkningar

Droppar Gentos kan sällan orsaka överdriven salivation. Om andra effekter uppträder, kontakta en läkare. Biverkningar av Gentos tabletter är inte registrerade.

överdos

Fall av överdosering är inte registrerade.

analoger

Analoger för ATX-kod: ingen.

Läkemedel med liknande verkningsmekanism (slump ATC 4 nivå kod): Renel, Samprost, Uriflorin, Bioprost.

Ta inte beslutet att byta drogen själv, kontakta en läkare.

Farmakologisk aktivitet

Gentos används oftast för att behandla prostatahyperplasi, som är godartad. Enligt uroflowmetrydata (mätning av flödeshastigheten för urin) förbättrar preparatet signifikant urodynamiken.

Läkemedlet har en positiv effekt på den mekaniska komponenten av urineringstörningar, samtidigt som man normaliserar tonen i de släta musklerna med vilka blåsans väggar är fodrade.

Gentos har en antiinflammatorisk effekt. Med godartad prostatahyperplasi påverkar dess administrering den dynamiska komponenten av dysuri (nedsatt urinering). Läkemedlet ökar mikrocirkulationen i vävnaderna i sexuellt / urinvägarna.

Användningen av Gentos vid kronisk prostatit ger en måttlig stimulering av blodflödet i penisens klyfösa kroppar, vilket i sin tur bidrar till att övervinna erektil dysfunktion.

Särskilda instruktioner

När man lagrar droppar Gentos är deras lätta grumlighet acceptabel, liksom försvagningen av lukt och smak.

Läkemedlet är inte beroendeframkallande.

När du tar droppar, kom ihåg att de innehåller etylalkohol, vilket hjälper dig att bestämma lämplig dos innan du kör ett fordon.

Vid graviditet och bröstmjölk

Användningen av läkemedlet kräver tillsyn av en specialist.

I barndomen

Läkemedlet är kontraindicerat för barn under 12 år.

Droginteraktioner

Inga fall av läkemedelsinteraktion har upprättats.

Villkor för lagring

Förvaras på ett ställe som skyddas mot ljusa och starka elektromagnetiska fält, otillgängliga för barn, vid en temperatur som inte överstiger 25 ° С. Förvaringstiden för tabletterna är 3 år, droppar - 5 år.

Pris på apotek

Kosta Gentos för 1 förpackning från 150 rubel.

Beskrivningen som publiceras på denna sida är en förenklad version av den officiella versionen av annoteringen till drogen. Informationen tillhandahålls endast i informationssyfte och är inte en guide för självbehandling. Innan du använder drogen bör du kontakta en specialist och läsa instruktionerna som godkänts av tillverkaren.