Huvud
Strömförsörjning

Gentamicin - instruktioner för användning, behörigheter, analoger och frisättningsformer (0,1% salva, ögondroppar 0,3% Dex, injektioner i ampuller för injektion i lösning, tablett) läkemedel för behandling av infektioner hos vuxna, barn och gravida

I den här artikeln kan du läsa instruktionerna för att använda drogen gentamicin. Kommentarer av besökare på webbplatsen - konsumenterna av denna medicinering samt yttranden från läkare specialister på användningen av antibiotika Gentamycin i deras praktik presenteras. En stor förfrågan är att aktivt lägga till sin återkoppling om drogen: medicinen hjälpte eller hjälpte inte till att bli av med sjukdomen, som observerades komplikationer och biverkningar, eventuellt inte deklarerade av tillverkaren i anteckningen. Analoger av Gentamicin i närvaro av befintliga strukturella analoger. Används för att behandla infektioner hos vuxna, barn, såväl som under graviditet och amning.

gentamicin - antibiotikumgrupp av aminoglykosider med ett brett spektrum av verkan. Har en bakteriedödande effekt. Aktivt penetrerande av bakteriemembranet hämmar syntesen av patogenens protein.

Högaktiva mot aeroba gramnegativa bakterier: Escherichia coli, Shigella spp, Salmonella spp, Enterobacter spp, Klebsiella spp, Serratia spp, Proteus spp, Pseudomonas aeruginosa, Acinetobacter spp.......

Det är också aktivt mot aeroba Gram-positiva kockar: Staphylococcus spp. (inklusive de som är resistenta mot penicilliner och andra antibiotika), vissa stammar av Streptococcus spp.

Gentamicin är resistent mot Neisseria meningitidis, Treponema pallidum, några stammar av Streptococcus spp., Anaeroba bakterier.

Dexametason - syntetisk glukokortikosteroid (GCS), antiinflammatorisk och antiallergisk verkan är 25 gånger större än effekten av kortisol, som är en naturlig endogena kortikosteroider. Kanske dexametason penetrering genom hornhinnan med intakt epitelium fukt i den främre kammaren; men i fallet med inflammation eller epitelskada penetrationshastighet genom hornhinnan dexametason ökade signifikant.

struktur

Gentamicin (i form av sulfat) + hjälpämnen.

Dexametasonnatriumfosfat + Gentamycinsulfat + hjälpämnen (Dexadroppar och oftalmisk salva).

farmakokinetik

Efter intramuskulär injektion absorberas den snabbt från injektionsstället. Bindning till plasmaproteiner är låg (0-10%). Det distribueras i extracellulär vätska, i alla vävnader i kroppen. Penetrerar genom placenta barriären. Det metaboliseras inte. 70-95% utsöndras i urinen, en liten mängd med gall.

vittnesbörd

 • Infektionsinflammatoriska sjukdomar orsakade av mikroorganismer känsliga för gentamicin;
 • för parenteral administrering: akut kolecystit, kolangit, pyelonefrit, cystit, lunginflammation, empyem, peritonit, sepsis, ventriculitis, varig hud och mjukdelsinfektioner, sårinfektioner, bränna infektion, ben- och ledinfektioner;
 • för utvärtes anbringande: pyoderma (inklusive gangrenosum), ytlig follikulit, furunkulos, sycosis, paronyki, infekterade seborroisk dermatit, infekterad akne, sekundär bakteriell infektion med svamp- och virala hudinfektioner, infekterade hudsår av olika etiologier (brännskador, sår, svåra läkande sår, insektsbett), infekterade bensår;
 • Aktuell: blefarit, Blepharoconjunctivitis, dakryocystit, konjunktivit, keratit, keratokonjunktivit, meybomit.

Blanketter för frisläppande

Gentamicin salva 0,1%

Ögondroppar 0,3% (Dexa).

Lösning för intravenös och intramuskulär injektion (injektioner i ampuller för injektion).

Andra former, oavsett om det är ett piller eller en kräm, existerar inte.

Instruktioner för användning och dosering

Upprättad individuellt, med hänsyn till svårighetsgraden av kursen och lokalisering av infektion, patogenens känslighet.

Vid administrering intravenöst eller intramuskulärt för vuxna är en enstaka dos 1-1,7 mg / kg, en daglig dos på 3-5 mg / kg; administreringsfrekvensen är 2-4 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 7-10 dagar. Beroende på sjukdomens etiologi är det möjligt att använda i en dos av 120-160 mg en gång dagligen i 7-10 dagar eller 240-280 mg en gång. In / i infusionen utförs i 1-2 timmar.

För barn över 2 år är den dagliga dosen gentamicin 3-5 mg / kg; mångfald administrering - 3 gånger om dagen. För tidiga och nyfödda barn ordineras i en daglig dos av 2-5 mg / kg; multiplicitet av administrering - 2 gånger om dagen; Barn under 2 år förskrivs samma dos vid en frekvens av 3 gånger om dagen.

Patienter med nedsatt njurfunktion kräver en korrigering av doseringsregimen beroende på CK: s värden.

När topisk applicering av gentamicin införs i 1-2 droppar i den nedre konjunktivalkärlet i det drabbade ögat var 1-4: e timme.

För extern användning, använd 3-4 gånger om dagen.

Maximal daglig dos: För vuxna och barn med / i eller i / m-introduktion - 5 mg / kg.

Bieffekt

 • illamående, kräkningar;
 • anemi, leukopeni, granulocytopeni, trombocytopeni;
 • oliguri;
 • proteinuri;
 • mikrohematuri;
 • njursvikt
 • huvudvärk;
 • dåsighet;
 • hörselnedsättning
 • irreversibel dövhet
 • hudutslag;
 • klåda;
 • nässelfeber;
 • feber;
 • Angioödem.

Kontra

 • ökad känslighet gentamicin och andra antibiotika i aminoglykosidgruppen;
 • neurit hos hörselnerven;
 • svår njursvikt
 • uremi;
 • graviditet;
 • amning (amning).

Applicering under graviditet och amning

Gentamicin är kontraindicerat under graviditet. Vid behov bör användning under amning stoppa amning.

Användning hos barn

Ansökan är möjlig enligt doseringsregimen.

Särskilda instruktioner

Var försiktig med gentamicin för Parkinsonism, myasthenia gravis, njurdysfunktion. När gentamycin används, ska funktionerna hos njurarna, hörseln och vestibuläranordningen övervakas.

Med yttre tillämpning av gentamicin under lång tid på stora ytor av huden är det nödvändigt att beakta möjligheten till resorptiv verkan, särskilt hos patienter med kronisk njursvikt.

Droginteraktioner

Vid samtidig användning med aminoglykosider kan vankomycin, cephalosporiner, etakrynsyra, oto- och nefrotoxiska verkningar förbättras.

Samtidig användning med indometacin, det finns en minskning av clearance av gentamicin, en ökning av koncentrationen i blodplasma, och risken för att utveckla toxiska effekter ökar.

Med samtidig användning med medel för inhalationsanestesi ökar opioidanalgetika risken för att utveckla neuromuskulär blockad, fram till utvecklingen av apné.

Med samtidig användning av gentamycin och loop diuretika (furosemid, etakrynsyra) ökar koncentrationen av gentamicin i blodet vilket ökar risken för toxiska biverkningar.

Analoger av läkemedlet Gentamycin

Strukturala analoger för den aktiva substansen:

 • Garamitsin;
 • Gentamycin Acos;
 • Gentamicin K;
 • Gentamicin Ferein;
 • Gentamycinsulfat;
 • Gentamicinsulfatlösning för injektion 4%;
 • Gentamicin salva.

gentamicin

Antibiotikum av en grupp aminoglykosider med ett brett spektrum av verkan. Har en bakteriedödande effekt. Aktivt penetrerande genom bakteriecellsmembranet binder irreversibelt till 30S-subenheten av bakteriella ribosomer och därigenom inhiberar syntesen av patogenets protein.

Högaktiva mot aeroba gramnegativa bakterier: Escherichia coli, Shigella spp, Salmonella spp, Enterobacter spp, Klebsiella spp, Serratia spp, Proteus spp, Pseudomonas aeruginosa, Acinetobacter spp.......

Det är också aktivt mot aeroba Gram-positiva kockar: Staphylococcus spp. (inklusive de som är resistenta mot penicilliner och andra antibiotika), vissa stammar av Streptococcus spp.

Gentamicin är resistent mot Neisseria meningitidis, Treponema pallidum, några stammar av Streptococcus spp., Anaeroba bakterier.

Infektionsinflammatoriska sjukdomar orsakade av mikroorganismer känsliga för gentamicin.

För parenteral administrering, akut kolecystit, kolangit, pyelonefrit, cystit, lunginflammation, empyem, peritonit, sepsis, ventriculitis, varig hud och mjukdelsinfektioner, sårinfektioner, bränna infektion, ben- och ledinfektioner.

För topisk applicering: pyoderma (inklusive gangrenosum), ytlig follikulit, furunkulos, sycosis, paronyki, infekterade seborroisk dermatit, infekterad akne, sekundär bakteriell infektion med svamp- och virala hudinfektioner, infekterade hudsår av olika etiologier (brännskador, sår, svåra läkningssår, insektsbett), smittade åderbråckssår.

För utvärtes bruk: blefarit, Blepharoconjunctivitis, dakryocystit, konjunktivit, keratit, keratokonjunktivit, meybomit.

Upprättad individuellt, med hänsyn till svårighetsgraden av kursen och lokalisering av infektion, patogenens känslighet.

Med IV eller IM introduktion för vuxna är en enstaka dos 1-1,7 mg / kg, en daglig dos på 3-5 mg / kg; frekvensen av administrering är 2-4 gånger per dag. Behandlingsförloppet är 7-10 dagar. Beroende på sjukdomens etiologi är det möjligt att använda 120-160 mg en eller två gånger dagligen i 7-10 dagar eller 240-280 mg en gång. In / i infusionen utförs i 1-2 timmar.

För barn över 2 år är den dagliga dosen gentamicin 3-5 mg / kg; mångfald administrering - 3 gånger per dag. För tidiga och nyfödda barn ordineras i en daglig dos av 2-5 mg / kg; multiplicitet av administrering - 2 gånger per dag; Barn under 2 år förskrivs samma dos vid en frekvens av 3 gånger per dag.

Patienter med nedsatt njurfunktion kräver en korrigering av doseringsregimen beroende på CK: s värden.

När topisk applicering av gentamicin införs i 1-2 droppar i den nedre konjunktivalkärlet i det drabbade ögat var 1-4: e timme.

För extern användning gäller 3-4 gånger per dag.

Maximal daglig dos: för vuxna och barn med iv eller in / m introduktion - 5 mg / kg.

Från matsmältningssystemet: illamående, kräkningar, ökad aktivitet av hepatiska transaminaser, hyperbilirubinemi.

På sidan av hematopoiesis-systemet: anemi, leukopeni, granulocytopeni, trombocytopeni.

Ur urinvägarna: oliguri, proteinuri, mikrohematuri, njurinsufficiens.

Från sidan av centrala nervsystemet och perifert nervsystem: huvudvärk, dåsighet, kränkningar av neuromuskulär ledning, hörselnedsättning, vestibulära störningar, irreversibel dövhet.

Allergiska reaktioner: hudutslag, klåda, urtikaria, feber; sällan - angioödem.

Vid samtidig användning med aminoglykosider kan vankomycin, cephalosporiner, etakrynsyra, oto- och nefrotoxiska verkningar förbättras.

Samtidig användning med indometacin, det finns en minskning av clearance av gentamicin, en ökning av koncentrationen i blodplasma, och risken för att utveckla toxiska effekter ökar.

Med samtidig användning med medel för inhalationsanestesi ökar opioidanalgetika risken för att utveckla neuromuskulär blockad, fram till utvecklingen av apné.

Med samtidig användning av gentamycin och loop diuretika (furosemid, etakrynsyra) ökar koncentrationen av gentamicin i blodet vilket ökar risken för toxiska biverkningar.

Var försiktig med gentamicin för Parkinsonism, myasthenia gravis, njurdysfunktion. När gentamycin används, ska funktionerna hos njurarna, hörseln och vestibuläranordningen övervakas.

Med yttre tillämpning av gentamicin under lång tid på stora ytor av huden är det nödvändigt att beakta möjligheten till resorptiv verkan, särskilt hos patienter med kronisk njursvikt.

Gentamicin (Gentamicin)

innehåll

Strukturell formel

Ryskt namn

Latinskt namn på ämnet Gentamicin

Kemiskt namn

Komplex av antibiotika som produceras av Micromonospora purpurea n. sp. - Gentamicin C1, Gentamicin C2 och Gentamicin C1A (i form av sulfat)

Brutto formel

Farmakologisk grupp av substans Gentamycin

Nosologisk klassificering (ICD-10)

CAS-kod

Ämnenets egenskaper Gentamicin

Baktericidalt bredspektrumantibiotikum från gruppen av aminoglykosider. Gentamycinsulfat är ett vitt pulver eller en porös massa med en krämig nyans, hygroskopisk. Lättlöslig i vatten, nästan olöslig i alkohol.

farmakologi

Binder till 30S ribosomala subenheten och stör proteinsyntes, förhindrar bildandet och transport av budbärar-RNA-komplex, sålunda finns det en felaktig avläsning av den genetiska koden och bildningen av icke-funktionella proteiner. I höga koncentrationer bryter det barriärfunktionen i det cytoplasmatiska membranet och orsakar mikroorganismernas död.

Effektiv mot många gram-positiva och gramnegativa bakterier. Mycket känslig gentamicin (MIC mindre än 4 mg / l), gram-negativa mikroorganismer - Proteus spp. (inklusive indol-positiva och indolotrikativa stammar), Escherichia coli, Klebsiella spp., Salmonella spp., Shigella spp., Campylobacter spp.; Gram-positiva mikroorganismer - Staphylococcus spp. (inklusive penicillinresistenta); känslig med MPC 4-8 mg / l - Serratia spp., Klebsiella spp., Pseudomonas spp. (inklusive Pseudomonas aeruginosa), Acinetobacter spp., Citrobacter spp., Providencia spp. Resistent (MPC mer än 8 mg / l) - Neisseria meningitidis, Treponema pallidum, Streptococcus spp. (inklusive Streptococcus pneumoniae och stammar i grupp D) Bacteroides spp., Clostridium spp., Providencia rettgeri. I kombination med penicilliner (inklusive bensylpenicillin, ampicillin, karbenicillin, oxacillin), som verkar på syntesen av mikroväggens cellvägg, visar aktivitet mot Enterococcus faecalis, Enterococcus faecium, Enterococcus durans, Enterococcus avium, nästan alla stammar Streptococcus faecalis och deras sorter (inkl. Streptococcus faecalis liguifaciens, Streptococcus faecalis zymogenes), Streptococcus faecium, Streptococcus durans. Mikrobiell resistens mot gentamicin utvecklas långsamt, men stammar som är resistenta mot neomycin och kanamycin, kan också uppvisa beständighet mot gentamicin (ofullständig korsresistens). Inte agerar på anaerober, svampar, virus, protozoer.

I mag-tarmkanalen absorberas dåligt, därför används det för parenteralt parenteralt systemisk verkan. Efter introduktionen absorberas introduktionen snabbt och fullständigt. Tmax med introduktionen / m - 0,5-1,5 h; när i / i introduktionen av tiden att nå Cmax är: efter en 30-minuters infusionsinfusion - 30 minuter, efter 60 minuter infusionsvätska - 15 minuter; värdet på Cmax efter IM eller IV dos i en dos av 1,5 mg / kg är 6 μg / ml. Bindning till plasmaproteiner är låg (upp till 10%). Distributionsvolymen hos vuxna är 0,26 l / kg, hos barn 0,2-0,4 l / kg. Fann vid terapeutiska koncentrationer i lever, njure, lunga, pleural, perikardial, synovial, peritoneal, och ascitesvätskor lymfatiska, urin, urladdning av sår, pus, granulat. Låga halter finns i fettvävnad, muskler, ben, galla, bröstmjölk, ögonkammarvattnet, bronkialsekret, sputum, och cerebrospinalvätska. Vanligtvis penetrerar vuxna inte praktiskt taget BBB, med meningit ökar koncentrationen i CSF. Hos nyfödda uppnås högre koncentrationer i cerebrospinalvätskan än hos vuxna. Penetrerar genom placentan. Ej utsatt för ämnesomsättning. T1/2 hos vuxna är det 2-4 timmar. Det utsöndras huvudsakligen av njurarna i oförändrad form, i små mängder - med galla. Hos patienter med normal njurfunktion utsöndras 70-95% under de första 24 timmarna, medan en koncentration på mer än 100 μg / ml skapas i urinen. Hos patienter med nedsatt glomerulär filtrering minskar utsöndringen avsevärt. Det utsöndras genom hemodialys (var 4-6 timmars koncentrationen minskar med 50%). Peritonealdialys är mindre effektiv (i 48-72 timmar, 25% av dosen utsöndras). Med upprepad administrering ackumuleras, huvudsakligen i lymfrummet i inre örat och i de proximala sektionerna av renal tubulerna.

Med lokal applicering i form av ögondroppar är absorptionen försumbar.

När den appliceras externt absorberas den praktiskt taget inte, men från stora ytor av hudytan, skadad (sår, bränna) eller täckt med granulationsvävnad är absorptionen snabb.

Gentamicin i doseringsformen som en svamp (en platta av en kollagensvamp impregnerad med en lösning av gentamicinsulfat) kännetecknas av en förlängd antibakteriell effekt. För infektioner i ben och mjukdelar (osteomyelit, abscess, flegmone, etc), såväl som för förebyggande av septiska komplikationer efter operation på ben beredning i form av en platta införs i håligheten och såret, varvid den effektiva koncentrationen av gentamicin i inplanteringszonen upprätthålls under 7- 15 dagar. Gentamicin koncentration i blod under den första dagen efter implantationen, motsvarar svampar genereras genom parenteral administrering, nedan antibiotikumet i blodet detekteras i sub-terapeutiska koncentrationer. Komplett resorption från implantationszonen observeras inom 14-20 dagar.

Användning av ämnet Gentamicin

För parenteral administrering: bakteriella infektioner orsakade av känsliga mikroorganismer: infektioner i de övre och nedre luftvägarna (inklusive bronkit, lunginflammation, empyem), komplicerade urogenitala infektioner (inklusive pyelonefrit, cystit, uretrit, prostatit, endometrit), beninfektioner och lederna (inklusive osteomyelit), hud och mjukdelsinfektioner, abdominella infektioner (peritonit, bäckeninflammation), infektioner i centrala nervsystemet (inkluderande meningit), gonorré, sepsis, sårinfektion, bränna infektion, otitis media.

För extern användning: bakteriell hud- och mjukvävnadsinfektioner orsakade av känsliga mikroflora: pyoderma (inklusive gangrenosum), ytlig follikulit, furunkulos, sycosis, paronyki. Infekterade: dermatit (inklusive kontakt och eksem seborroiskt), sår (inklusive åderbråck), skada (inklusive kirurgiska, vyalozazhivayuschie), brännskador (inklusive växter), insektsbett, abscesser i huden och cyster, "vulgär" akne; sekundär bakteriell infektion i svamp- och virusinfektioner.

Ögondroppar: bakteriella infektioner i ögat orsakad av känsliga mikroflora: blefarit, Blepharoconjunctivitis bakteriell dakryocystit, konjunktivit, keratit, keratokonjunktivit, meybomit (korn), episklerit, sklerit, sår på hornhinnan, iridocyklit.

Kontra

Överkänslighet (inklusive andra aminoglykosider i anamnesen).

För systemisk användning: svårt njursvikt med azotemi och uremi, azotemi (kvarvarande kväve i blodet över 150 mg%), hörselns neurit, sjukdomar i den hörsel- och vestibulära apparaten, myasthenia gravis.

Begränsningar av användningen

För systemisk användning: myasthenia gravis, Parkinsons sjukdom, botulism (aminoglykosider kan orsaka störningar av neuromuskulär transmission, vilket resulterar i ytterligare försvagning av skelettmuskel), uttorkning, njursvikt, neonatalperioden, för tidigt födda barn, äldre.

För extern användning: om så är nödvändigt att applicera till omfattande hudytor - cochlea neurit, myasthenia gravis, Parkinsons sjukdom, botulism, njurinsufficiens (innefattande allvarlig kronisk njursvikt med azotemi, och uremi), nyfödda och för tidigt födda barn (underutvecklade njurar, vilket kan leda till ökning i T1/2 och manifestationen av toxiska effekter), de äldre.

Applicering under graviditet och amning

Under graviditet är det endast möjligt att indikera livsförändringar (adekvata och stränga kontrollerade studier har inte utförts hos människor, det finns rapporter om att andra aminoglykosider orsakade dövhet hos fostret). Under behandlingen är det nödvändigt att sluta amma (penetrerar i bröstmjölk).

Biverkningar av ämnet Gentamicin

Ur nervsystemet och sensoriska organ: ataxi, muskelryckningar, parestesier, domningar, kramper, huvudvärk, sömnighet, nedsatt neuromuskulär transmission, ototoxicitet - tinnitus, hörselnedsättning, vestibulära och balansorgan, inklusive yrsel, yrsel, irreversibel dövhet barn - psykos.

Från sidan av hjärt-kärlsystemet och blodet (hematopoiesis, hemostas): anemi, leukopeni, granulocytopeni, trombocytopeni.

På matsmältningssidan: illamående, kräkningar, ökad aktivitet av hepatiska transaminaser, hyperbilirubinemi.

Från genitourinary systemet: nefrotoxicitet (oliguri, proteinuri, mikrohematuri); i sällsynta fall - renal tubulär nekros.

Allergiska reaktioner: hudutslag, klåda, feber, angioödem, eosinofili.

annat: feber, utveckling av superinfektion; hos barn - hypokalcemi, hypokalemi, hypomagnesemi; reaktioner på administreringsstället - ömhet, perifelbit och flebit (med iv-introduktion).

För extern användning: allergiska reaktioner: lokal - hudutslag, klåda, hudhyperemi, brännande känsla sällan generaliserad - feber, angioödem, eosinofili. När det absorberas från stora ytor är det möjligt att utveckla systemiska effekter.

Ögondroppar: brännande känsla efter applicering, brännande smärta i ögat, svidande i ögonen, suddig, allergiska reaktioner (klåda, rodnad och svullnad i bindhinnan).

interaktion

Oförenlig med andra oto- och nefrotoxiska medel. Antibiotika penicillin (ampicillin, karbenicillin, penicillin G), cefalosporiner öka den antimikrobiella effekten (ömsesidigt) genom att expandera området av aktivitet. Loop-diuretika öka Oto-och nefrotoxicitet (minskad tubulär sekretion av gentamicin), muskelavslappnande medel - Sannolikheten för andningsförlamning. Farmaceutiskt kompatibel (kan inte blandas i samma spruta) med andra verktyg (däribland andra aminoglykosider, amfotericin B, heparin, ampicillin, bensylpenicillin, kloxacillin, karbenicillin, capreomycin).

överdos

symptom: minskning av neuromuskulär ledning (andningsstopp).

behandling: hos vuxna / injicerade antikolinesteras läkemedel (neostigmin) och kalciumpreparat (5,10 ml 10% lösning av kalciumklorid, 10,5 ml av 10% kalciumglukonat-lösning). Före administrering av neostigmin pre / volym atropin i en dos av 0,5-0,7 mg, ökad hjärtfrekvens och förväntade 1,5-2 min införande / 1,5 mg (3% lösning 0,05 ml) neostigmin. Om effekten av denna dos var otillräcklig, tillbaka in i samma dos av neostigmin (med utseendet på bradykardi göra en ytterligare injektion av atropin). Barn ges kalciumberedningar. I svåra fall av andningsdepression krävs ventilation. Kan utsöndras genom hemodialys (effektivare) och peritonealdialys.

Administreringsvägar

In / m, in / in, lokalt, subkonyunktivalno.

Försiktighetsåtgärder för ämnet Gentamicin

Under behandlingen bör man bestämma koncentrationen av läkemedlet i blodserumet (för att förhindra utnämning av låga / ineffektiva doser eller omvänt läkemedelsdosering). Koncentrationen av gentamicin i blodet bör inte överstiga 8 mcg / ml.

När parenteral administrering av gentamicin bör vara rädd för muskelavslappning på grund av ett brott mot neuromuskulär ledning.

Patienter med infektiösa inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna rekommenderas att ta en ökad mängd vätska. Sannolikheten för nefrotoxicitet var högre hos patienter med nedsatt njurfunktion, liksom utnämningen i höga doser eller under en längre tid, så regelbundet (1 eller 2 gånger i veckan, och hos patienter som får höga doser eller i behandling längre än 10 dagar - varje dag ), njurfunktionen bör övervakas. För att undvika utveckling av hörselnedsättning att regelbundet (1 eller 2 gånger i veckan) för att studera det vestibulära funktionen att bestämma hörselnedsättning vid höga frekvenser (vid dålig hörsel testdos minska eller avbryta behandlingen).

Mot bakgrund av behandlingen kan resistens hos mikroorganismer utvecklas. I sådana fall är det nödvändigt att avbryta läkemedlet och förskriva en behandling baserad på antibiotikumet.

Gentamicin: bruksanvisningar

Innan du köper ett antibiotikum Gentamicin bör du noggrant läsa bruksanvisningen, användningsförfarandena och dosen samt annan användbar information om läkemedlet Gentamicin. Webbplatsen "Encyclopedia Diseases" hittar du all nödvändig information: instruktionerna på korrekt användning, rekommenderade dosen, kontraindikationer, och patient vittnesmål, tillämpar redan detta läkemedel.

gentamicin Är ett bredspektrum baktericidalt antibiotikum från aminoglykosidgruppen.

Gentamicinsulfat - Ett vitt pulver eller en porös massa med en krämig nyans, hygroskopisk, lättlöslig i vatten och praktiskt taget olöslig i alkohol.

Ryskt namn: Gentamycin

Latinskt ämnesnamn Gentamicin: Gentamycinum (född Gentamycini)

Kemiskt namn: Komplex av antibiotika som produceras av Micromonospora purpurea n. sp. - Gentamicin C1, Gentamicin C2 och Gentamicin C1A (i form av sulfat)

Gentamicin - Formlösning, komposition, förpackning

Gentamicin produceras för utspädning av injektionsvätska, direkt lösning för injektioner av Gentamicin, aerosol, Gentamicin salva för extern användning, ögonsalva och droppar.

Det finns följande former av frisättning av detta läkemedel: gentamicinsalva 0,1%, ögondroppar 0,3% (Dexa), lösning för intravenös och intramuskulär injektion (injektioner i ampuller för injektioner). Andra former, oavsett om det är ett piller eller en kräm, existerar inte.

Lösning för intravenös och / eller administrering 1 ml 1 amp.

Gentamicin (i form av sulfat) 40 mg 80 mg

2 ml - ampuller (10) - kartongförpackningar.

2 ml - ampuller (5) - förpackningar, cellulär kontur (2) - förpackningspapp.

Gentamicin - Farmakologisk aktivitet

Den binder till ribosomernas 30S-subenhet och stör proteinets syntes, förhindrar bildandet av ett komplex av transport och matris RNA, med felaktig avläsning av den genetiska koden och bildandet av icke-funktionella proteiner. I höga koncentrationer bryter det barriärfunktionen i det cytoplasmatiska membranet och orsakar mikroorganismernas död.

Gentamicin är effektivt mot många gram-positiva och gramnegativa bakterier. Mycket känslig mot gentamicin (MIC av mindre än 4 mg / I) gramnegativa organismer - Proteus spp. (Inklusive indolpolozhitelnye och indolotritsatelnye stammar), Escherichia coli, Klebsiella spp, Salmonella spp, Shigella spp, Campylobacter spp....; Gram-positiva mikroorganismer - Staphylococcus spp. (inklusive penicillinresistenta); känslig enligt IPC 4-8 mg / l - Serratia spp, Klebsiella spp, Pseudomonas spp... (Inklusive Pseudomonas aeruginosa), Acinetobacter spp., Citrobacter spp., Providencia spp. Resistenta (MIC av mer än 8 mg / l) - Neisseria meningitidis, Treponema pallidum, Streptococcus spp. (Inklusive stammar av Streptococcus pneumoniae och grupp D), Bacteroides spp., Clostridium spp., Providencia rettgeri. I kombination med penicilliner (inklusive med bensylpenicillin, ampicillin, karbenicillin, oxacillin) som verkar på cellväggsyntes mikroorganismer är aktivt mot Enterococcus faecalis, Enterococcus faecium, Enterococcus durans, Enterococcus avium, praktiskt taget alla stammar av Streptococcus faecalis och sorter (inklusive Streptococcus faecalis liguifaciens, Streptococcus faecalis zymogenes), Streptococcus faecium, Streptococcus durans. Mikrobiell resistens mot gentamicin utvecklas långsamt, men stammar som är resistenta mot neomycin och kanamycin, kan också uppvisa beständighet mot gentamicin (ofullständig korsresistens). Inte agerar på anaerober, svampar, virus, protozoer.

Gentamicin i mag-tarmkanalen absorberas dåligt, därför används det för systemisk verkan parenteralt. Efter introduktionen absorberas introduktionen snabbt och fullständigt. Tmax med introduktionen / m - 0,5-1,5 h; med iv introduktion är tiden för att nå Cmax: efter 30 minuters infusionsvätska - 30 min efter 60 min IV infusion - 15 min; Cmax-värdet efter IM eller IV-injektion i en dos av 1,5 mg / kg är 6 μg / ml. Bindning till plasmaproteiner är låg (upp till 10%). Distributionsvolymen hos vuxna är 0,26 l / kg, hos barn 0,2-0,4 l / kg. Fann vid terapeutiska koncentrationer i lever, njure, lunga, pleural, perikardial, synovial, peritoneal, och ascitesvätskor lymfatiska, urin, urladdning av sår, pus, granulat. Låga halter finns i fettvävnad, muskler, ben, galla, bröstmjölk, ögonkammarvattnet, bronkialsekret, sputum, och cerebrospinalvätska. Vanligtvis penetrerar vuxna inte praktiskt taget BBB, med meningit ökar koncentrationen i CSF. Hos nyfödda uppnås högre koncentrationer i cerebrospinalvätskan än hos vuxna. Penetrerar genom placentan. Ej utsatt för ämnesomsättning. T1 / 2 hos vuxna. - 2-4 timmar härleds huvudsakligen via njurarna i oförändrad form, i små mängder - gallan. Hos patienter med normal njurfunktion visas 70-95% under den första dagen, är koncentrationen i urinen genererat mer än 100 mcg / ml. Hos patienter med nedsatt glomerulär filtrering minskar utsöndringen avsevärt. Det utsöndras genom hemodialys (var 4-6 timmars koncentrationen minskar med 50%). Peritonealdialys är mindre effektiv (i 48-72 timmar, 25% av dosen utsöndras). Med upprepad administrering ackumuleras, huvudsakligen i lymfrummet i inre örat och i de proximala sektionerna av renal tubulerna.

Med lokal applicering i form av ögondroppar är absorptionen försumbar.

När den appliceras externt absorberas den praktiskt taget inte, men från stora ytor av hudytan, skadad (sår, bränna) eller täckt med granulationsvävnad är absorptionen snabb.

Gentamicin i doseringsformen som en svamp (en platta av en kollagensvamp impregnerad med en lösning av gentamicinsulfat) kännetecknas av en förlängd antibakteriell effekt. För infektioner i ben och mjukdelar (osteomyelit, abscess, flegmone, etc), såväl som för förebyggande av septiska komplikationer efter operation på ben beredning i form av en platta införs i håligheten och såret, varvid den effektiva koncentrationen av gentamicin i inplanteringszonen upprätthålls under 7- 15 dagar. Gentamicin koncentration i blod under den första dagen efter implantationen, motsvarar svampar genereras genom parenteral administrering, nedan antibiotikumet i blodet detekteras i sub-terapeutiska koncentrationer. Komplett resorption från implantationszonen observeras inom 14-20 dagar.

Gentamicin - Indikationer för användning

För extern användning

• Bakteriella infektioner i hud och mjukdelar orsakade av känsliga mikroflora: pyoderma (inklusive gangrenosum), ytlig follikulit, furunkulos, sycosis, paronyki.

• Infekterade: dermatit (inklusive kontakt och eksem seborroiskt), sår (inklusive åderbråck), skada (inklusive kirurgiska, vyalozazhivayuschie), brännskador (inklusive växter) biter insekter, abscesser i huden och cystor, "vulgär" akne; sekundär bakteriell infektion i svamp- och virusinfektioner.

För parenteral administrering

Bakteriella infektioner orsakade av känsliga mikroorganismer: infektioner i de övre och nedre luftvägarna (inklusive bronkit, lunginflammation, empyem), komplicerade urogenitala infektioner (inklusive pyelonefrit, cystit, uretrit, prostatit, endometrit), beninfektioner och lederna (inklusive osteomyelit), hud och mjukdelsinfektioner, abdominella infektioner (peritonit, bäckeninflammation), infektioner i centrala nervsystemet (inkluderande meningit), gonorré, sepsis, sårinfektion, bränna infektion, otitis media.

Bakteriella infektioner i ögat som orsakas av känslig mikroflora: blefarit, Blepharoconjunctivitis bakteriell dakryocystit, konjunktivit, keratit, keratokonjunktivit, meybomit (korn), episklerit, sklerit, sår på hornhinnan, iridocyklit.

Gentamicin - Dosering

Gentamicin kan användas intramuskulärt, intravenöst eller subkonjunktivt.

Dosen, administreringssättet och intervallet mellan individuella doser beror på svårighetsgraden av sjukdomen, bakteriens känslighet och patientens tillstånd. Den korrekta dosen beräknas utifrån patientens kroppsvikt.

Den vanliga dagliga dosen gentamicin för patienter med måttliga och allvarliga infektioner är 3 till 5 mg / kg kroppsvikt, intramuskulärt eller intravenöst, uppdelat i tre doser.

Dosens normala längd för alla patienter är 7-10 dagar.

Vid svåra och komplicerade infektioner kan behandlingstiden fortsättningsvis vara nödvändig. I sådana fall rekommenderas att övervaka funktionen hos njurar, hörsel och vestibulär apparatur, eftersom läkemedlets toxicitet manifesterar sig efter att den har tagits i mer än 10 dagar.

Den föreskrivna dagliga dosen gentamicin ska vara säker och effektiv.

Applicera doser på 4 till 7 mg / kg. Doseringen beräknas för den faktiska kroppsvikt (FTI) om patienten delen (betyder dessutom ej mer än 20% av ideal kroppsvikt (IMT) Om patienten är klar viznachalna dosera vikt (DMT) beräknas för de efterföljande formler :. DMT = IMT + 0, 4 (FMT-IMT).

Medicinsk personal bör veta om möjligheten att ett endotoxin liknande reaktioner som sker med diarré, feber och / eller hypotension, som orsakas, tros öka nivån av endotoxiner.

6 - 7,5 mg / kg / dag intramuskulärt eller intravenöst, för 3 doser (2 - 2,5 mg / kg administrerad var 8: e timme).

Barn och nyfödda är äldre än 1 vecka. 7,5 mg / kg kroppsvikt per dag fördelat vid 3 dosnivåer (2,5 mg / kg administrerad var 8: e timme).

För tidiga och heltidsfödda barn i första veckan i livet.

Född före 28 veckors graviditet: 2,5 mg / kg var 24-36 timmar.

Född vid 28 till 32 veckors graviditet: 2,5 mg / kg var 18: e timme.

Född efter 32 veckors graviditet: 2,5 mg / kg var 12: e timme.

Nyfödda med en kroppsvikt på upp till 1500 g ska administreras gentamycin var 24: e timme.

Nyfödda med en kroppsvikt på 1500 g till 3250 g ska administreras gentamycin var 18: e timme.

Nyfödd gentamicin ska ges endast på tydliga indikationer. Behandlingen ska vara så kort som möjligt.

Gentamicin kan ges en gång dagligen till nyfödda i stabilt tillstånd, barn med urinvägsinfektioner, samt barn med hög feber och neutropeni.

Vuxna i behandlingen av de flesta smittsamma sjukdomar rekommenderar en administrering under dagen. Det kan dock finnas vissa indikationer på att en engångsintroduktion under dagen inte rekommenderas på grund av brist på klinisk erfarenhet.

Om njurfunktion bryts är det nödvändigt att ändra doseringsregimen för läkemedlet så att det garanterar behandlingens adekvata behandling men överstiger inte nivån av gentamicin i blodet. Vid varje tillfälle övervaka koncentrationen av gentamicin i blodserumet. Efter 30 - 60 minuter efter intravenös eller intramuskulär injektion ska serumkoncentrationerna vara 5-10 μg / ml.

Den initiala dosen är densamma som för patienter med normal njurfunktion. Två metoder används för att fortsätta behandlingen. En metod innebär att intervallet mellan enskilda doser ökar. Grund av det faktum att clearance av aminoglykosider korrelerar nära med kreatininclearance och serumkoncentrationen, kan prestandainformation hjälpa till att fastställa den nödvändiga intervall mellan doser av gentamicin, vilka introduceras.

För patienter med en kroppsvikt under 60 kg är dosen 60 mg gentamicin.

För patienter med serösa systemet infektioner och nedsatt njurfunktion är önskvärt att administrera antibiotikumet med en högre frekvens, men för att minska dosen.

Patienter med bakterieinfektion som behöver dialys föreskrivs 1 till 1,5 mg gentamicin per kg kroppsvikt vid slutet av varje dialys.

Med peritonealdialys, tillsätt 1 mg gentamicin till 2 liter dialyslösning.

Doserna är desamma som för intramuskulär injektion. Den vanliga mängden lösningsmedel (steril saltlösning eller 5% glukos) är 100-200 ml för vuxna; För barn bör volymen av lösningsmedlet minskas proportionellt. Den utspädda lösningen ska injiceras i 1 till 2 timmar. Koncentrationen av gentamicin i lösningen bör inte överstiga 1 mg / ml (0,1%).

I en spruta ska gentamicin inte förväxlas med andra droger.

10 - 20 mg gentamicin, outspätt eller utspätt med en lika stor volym steril saltlösning.

Den maximala dagliga dosen gentamicin är 7,5 mg / kg, uppdelad i 3 doser.

Gentamicin - Kontraindikationer och restriktioner

Fullt förbud att använda

Överkänslighet (inklusive andra aminoglykosider i anamnesen).

För systemisk applikation: svår njursvikt med azotemi, och uremi, azotemi (restkväve i blodet över 150 mg%), neurit av den akustiska nerven, auditiv sjukdom och vestibulära apparaten, myasthenia gravis.

Begränsningar av användningen

• För systemisk applikation: myasthenia gravis, Parkinsons sjukdom, botulism (aminoglykosider kan orsaka störningar av neuromuskulär transmission, vilket resulterar i ytterligare försvagning av skelettmuskel), uttorkning, njursvikt, neonatalperioden, för tidigt födda barn, äldre.

• För utvärtes bruk: behovet av en stor yta på huden - cochlea neurit, myasthenia gravis, Parkinsons sjukdom, botulism, njurinsufficiens (inklusive svår kronisk njursvikt med azotemi och uremi), nyfödda och för tidigt födda barn (underutvecklade njurfunktion, vilket kan leda till en ökning av T1 / 2 och manifestationen av toxiska effekter), de äldre.

• Tillämpning under graviditet och amning: Under graviditeten är det endast möjligt att indikera livsförändringar (adekvata och strikt kontrollerade studier på människor utförs inte). Det finns rapporter om att andra aminoglykosider ledde till dövhet i fostret. Under behandlingen är det nödvändigt att sluta amma (penetrerar i bröstmjölk).

Gentamicin - Biverkningar

Från nervsystemet och sinnesorgan: ataxi, muskelryckningar, parestesier, domningar, kramper, huvudvärk, sömnighet, nedsatt neuromuskulär transmission, ototoxicitet - tinnitus, hörselnedsättning, vestibulära och balansorgan, inklusive. yrsel, yrsel, irreversibel dövhet barn - psykos.

Från hjärt-kärlsystemet och blodet (hematopoiesis, hemostas): anemi, leukopeni, granulocytopeni, trombocytopeni.

På tarmens del: illamående, kräkningar, ökad aktivitet av levertransaminaser, hyperbilirubinemi.

På den del av genitourinärsystemet: nefrotoxicitet (oliguri, proteinuri, mikrohematuri); i sällsynta fall - renal tubulär nekros.

Allergiska reaktioner: Hudutslag, klåda, feber, angioödem, eosinofili.

Annat: feber, utveckling av superinfektion; hos barn - hypokalcemi, hypokalemi, hypomagnesemi; reaktioner på administreringsstället - ömhet, perifelbit och flebit (med iv-introduktion).

Med extern applikation

Allergiska reaktioner: lokal - hudutslag, klåda, hudhyperemi, brännande känsla sällan generaliserad - feber, angioödem, eosinofili.

När det absorberas från stora ytor är det möjligt att utveckla systemiska effekter.

Brännande känsla efter applicering, brännande smärta i ögat, stickningar i ögonen, dimma, allergiska reaktioner (klåda, trängsel och svullnad i konjunktivan).

Symtom: minskad neuromuskulär ledning (stoppande andning).

Behandlingar: vuxna i / injicerade antikolinesteras läkemedel (neostigmin) och kalciumpreparat (5,10 ml 10% lösning av kalciumklorid, 10,5 ml av 10% kalciumglukonat-lösning). Före administrering av neostigmin pre / volym atropin i en dos av 0,5-0,7 mg, ökad hjärtfrekvens och förväntade 1,5-2 min införande / 1,5 mg (3% lösning 0,05 ml) neostigmin. Om effekten av denna dos var otillräcklig, tillbaka in i samma dos av neostigmin (med utseendet på bradykardi göra en ytterligare injektion av atropin). Barn ges kalciumberedningar. I svåra fall av andningsdepression krävs ventilation. Kan utsöndras genom hemodialys (effektivare) och peritonealdialys.

Gentamicin - Särskilda instruktioner

Under behandlingen bör man bestämma koncentrationen av läkemedlet i blodserumet (för att förhindra utnämning av låga / ineffektiva doser eller omvänt läkemedelsdosering). Koncentrationen av gentamicin i blodet bör inte överstiga 8 mcg / ml.

När parenteral administrering av gentamicin bör vara rädd för muskelavslappning på grund av ett brott mot neuromuskulär ledning.

Patienter med infektiösa inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna rekommenderas att ta en ökad mängd vätska. Sannolikheten för nefrotoxicitet var högre hos patienter med nedsatt njurfunktion, liksom utnämningen i höga doser eller under en längre tid, så regelbundet (1 eller 2 gånger i veckan, och hos patienter som får höga doser eller i behandling längre än 10 dagar - varje dag ), njurfunktionen bör övervakas. För att undvika utveckling av hörselnedsättning att regelbundet (1 eller 2 gånger i veckan) för att studera det vestibulära funktionen att bestämma hörselnedsättning vid höga frekvenser (vid dålig hörsel testdos minska eller avbryta behandlingen).

Mot bakgrund av behandlingen kan resistens hos mikroorganismer utvecklas. I sådana fall är det nödvändigt att avbryta läkemedlet och förskriva en behandling baserad på antibiotikumet.

Gentamicin - Drug Interactions

Vid samtidig användning med aminoglykosider kan vankomycin, cephalosporiner, etakrynsyra, oto- och nefrotoxiska verkningar förbättras.

Samtidig användning med indometacin, det finns en minskning av clearance av gentamicin, en ökning av koncentrationen i blodplasma, och risken för att utveckla toxiska effekter ökar.

Med samtidig användning med medel för inhalationsanestesi ökar opioidanalgetika risken för att utveckla neuromuskulär blockad, fram till utvecklingen av apné.

Med samtidig användning av gentamycin och loop diuretika (furosemid, etakrynsyra) ökar koncentrationen av gentamicin i blodet vilket ökar risken för toxiska biverkningar.

Gentamicin - Analoger

Analoger Gentamicin för den aktiva komponenten frigörs inte. Efter samråd med en läkare vid behov medicinering kan ersättas med en av de unika verkningsmekanism - Antiseptisk svamp med kanamycin, Bactroban, Fuziderm, Baneotsin, Altargo, Geliomitsin, kloramfenikol, neomycin, Fuzimet, sintomitsina och Bonderm. Dessutom är det möjligt att använda följande analoger av läkemedlet:

Gentamicin under graviditet

Ksenia Sobchak är gravid: ett foto på hennes huvud. Framtida mammor.

34-årig TV-presentatör, skådespelerska, offentlig figur och sekulär lejoninna och chefredaktör för L'Officialiel magazine Ksenia Sobchak erkände nyligen att hon väntar på det första barnet. Men bilderna från den gravida Ksenia Sobchak och hennes man fick bara gissa om den framtida efterfyllningen av familjen Sobchak-Vitorgan. Men nu ska framtida mor, som borde födas i början av november, inte längre dölja sin position. Idag har Xenia publicerat sitt foto i ett svårt läge - på huvudet. "Yoga är 99% av praktiken och 1% av teorin.

Alsu: det första fotot efter den tredje födelsen

33-åriga sångerskan och mor till många barn nu Alsu idag för första gången efter födseln dök upp i offentlig - eller snarare, i sociala nätverk. Alsou födde en son nästan 2 månader sedan. Det tredje barnet av sångaren och hennes man, Yana Abramov, heter Raphael. "Välkommen till en lite sömnig, lite trött, lite saknad Alsou. Det är bokstavligen flugit de senaste veckorna är sociala nätverk. Som en dag! Och jag vill säga. För det första, jag oerhört glad att jag har väntat på och jag missade.

Återigen om stafylokocker. Graviditetsplanering

Maria, ursäkt för importunity. Jag frågade dig redan en och en halv sedan om stafylokocker. Den finns i min tank. sådd. Det finns inga andra infektioner. Jag lider av urladdning och irritation på labia. Enligt dina råd ställde jag polyginakljuset i 12 dagar, det hjälpte inte. Därefter lämnade doktorn semesteret i samråd och utsåg en "brutal behandling" - turunda med en alkohollösning av klorofyllipt (suga på bandage och infoga). Jag led tio dagar (mycket varmt ute och inne), men det hjälpte inte.

Gentamicin.. Barn från födelse till år

Tanya, du kan mata. Halveringstiden är 2-3 timmar. Det är, mata, ta medicin. Och för nästa matning är läkemedel mycket mindre i mjölk. Visste inte frågan. :-( Lite tid för konferensen senast. :-(

Cytomegalovirusinfektion i graviditeten: hur man sparar.

Cytomegalovirus (CMV) - den vanligaste intrauterin infektion, en av orsakerna till uppkomsten av missfall och medfödda missbildningar. I Ryssland virusbärare är 90% -95% av blivande mödrar, av vilka många har sjukdomen är nästan symptomfri. Basil Shakhgildyan, MD, PhD, specialforskare, Federal vetenskaplig och metodologisk centrumet för förebyggande och kontroll av aids FBUN "Central Research Institute of Epidemiology" Rospotrebnadzor "cytomegalovirus.

Förebyggande av graviditet.

Bibeln fördömer förebyggandet av graviditet? Nej det är det inte. Valet är för makarna. Om de vill skydda sig själva är valet av preventivmedel ett eget företag. När man väljer en skyddsmetod bör paret styras av respekten för livets helighet. Eftersom bibeln visar att mänskligt liv börjar vid befruktningen, måste kristna undvika preventivmedel som stoppar det utvecklande fostrets liv. Så, vad gäller familjeplanering.

Graviditet och moderskap. Annakozs blogg på 7y.ru

Hej alla! Jag heter Natalia. Jag är 28 år gammal. Jag har ett barn och väntar på det andra. Nyligen upptäckte jag den här sidan och bestämde mig för att registrera mig. Mycket användbar och användbar information. Allt samlas på ett ställe. Den andra graviditeten och nya upplevelser, naturligtvis många nya frågor, som det finns svar på. Tack administratörs webbplats. Jag tror att jag hittar nya flickvänner-mammor!

Vad ska jag göra? Barn från födelse till år

Idag gick till distriktet sjukhuset för att vår barnläkare all.Stul också flytande, analyserar plohie.Dumala hon tänkte och sa, du måste slå antibiotika och har registrerat 5 dagar injektioner av gentamicin. Generellt sett allt i meditationer kommer till sjuksköterska, och hon berättar att barn gentamitsitin protivopakazano från honom är cancerceller bildas, och det är märkligt att det propisyvayut.Konechno barnläkare, vi vägrade dessa injektioner. Faktum är att dessa antibiotika är?

Om staf och dysbiq. Barnmedicin

Välkommen! Snälla, snälla - vid barnet (2 månader) har du upptäckt en staphilococcus i en nasofarynx och en dysbakteriöshet. Har registrerat Bactroban i näsan och drick Gentomycin - 5 dagar och drick sedan Simbiter. Och i apoteket sa de att de är mycket starka droger och de bör behandlas med omsorg. Och hennes man Gentomycin 4 år sedan hade komplikationer vid hörseln. Jag vet inte vad jag ska göra nu. Tack för svaren.

P-piller och graviditet? Medicine.

Efter min abort rådde läkaren mig att ta Trikwilar. De säger att det är svårt att bli gravid efter piller - är det sant? Och namnet hörs inte alls. Kort sagt, jag tvivlar på något sätt. Läkaren är så konstig, han är en pofigist. (Betalt med). Och din fria är ännu värre: (((.

Gentamicin.. Amning. Konferenser på 7y.ru

Tanya, du kan mata. Halveringstiden är 2-3 timmar. Det är, mata, ta medicin. Och för nästa matning är läkemedel mycket mindre i mjölk. Visste inte frågan. :-( Lite tid för konferensen senast. :-(

Jag saknar Graviditet och förlossning

Jag kommer gömma, eller det är för intim en fråga. Nu 18 veckor, graviditet den andra. började märka att när jag nysar / hostar, lite, förlåt, skriver jag: (något berättar för mig att det inte borde vara så.) Eller är jag förgäves?

Gentamicin. Barn från födelse till år

Analyser är inte alla färdiga, för att bara säga att det finns inflammation, är infektion ännu inte möjligt. Men jag är tillsagd att gentamicin kan orsaka dövhet och mycket mer. Ge?

Vad ska man göra om man hittade den första trimestern av graviditeten.

Först och främst behöver du kontakta en läkare - infektionssjukdomar specialist för råd och ytterligare undersökning. Endast på grundval av undersökningen kommer läkaren att kunna ge förutsägelser och förskriva behandling. Infektion med hepatit C i första trimestern är inte utesluten förlängning av graviditeten. Andelen av avvikelser under denna period är inte stor. Övervakning av den gravida kvinnan bör dock strikt övervakas av läkaren, dessutom måste läkaren nödvändigtvis informera den gravida kvinnan om eventuella komplikationer under.

Vilka egenskaper är det att hantera graviditet med hepatit?

Under graviditetens första trimester är ultraljud alltid föreskriven, vilket möjliggör bedömning av intrauterin tillstånd och utveckling av barnet. I andra trimestern kan ultraljud och dopplerometri bedöma fostrets och placentas tillstånd. I tredje trimestern gör ultraljud, doppler och antitalt kardiotokografi det möjligt att bedöma fostrets tillstånd och blodflödet i placentan. Invasiva metoder för undersökning (cordocentesis.

Hur manifesterar hepatit C sig under graviditeten?

Kliniska manifestationer av viral hepatit C vid graviditet beror på svårighetsgraden och aktiviteten hos den smittsamma processen. I de flesta kvinnor är symtomen på viral hepatit C svaga eller obefintliga. Därför är ofta gravida kvinnor redan diagnostiserade med den kroniska formen av viruset. Inkubationsperioden för viral hepatit C varar från 2 veckor till 3 månader. De första två veckorna kan vara märkta med svaghet, minskad aptit, illamående. I allmänhet dominerar geléflödesvarianter.

Gentamicin. Barn från födelse till år

Kompatibel med utfodring, vem vet?

Tillämpning av gentamicin. Barnmedicin

Jag frågar råd. Barnet gråter, lider av magen, överlämnas analyser på en dysbacteriosis, ett barn - normala pinnar 64 * 6, Kl.pneumonia 24 * 6, 4 * 220 St.angels i modersmjölk - en St.angels bröstet - 580KOE, en annan 1200KOE. På barnets språk uppträdde tröst, apelsinstol, skumt, ibland grönt. Har registrerat gentamycin och difljukan. Är deras ansökan motiverad? Finns det några mindre skadliga alternativ. Vid mamma var nästan all graviditet en tröst.

Smöra och bakopov - vad är skillnaden? Graviditet och förlossning

Jag ska på LCD-skärmen imorgon, orolig för stafylokocker från halsen. De sådde det här från mig, behandlades, återhämtades - tills jag vet. Under vägen var jag orolig - men kom han någonsin in i slidan. Någonting på mig blev lite mer gul än tidigare. Jag vill be läkaren att göra en lämplig analys. Det blir det: ett smet? bakposev? Vad är skillnaden? hur de tas? Smet som på fåtöljet, som jag kommer ihåg

Advise, vem kan dra kanefron och aktovegin. Graviditet.

puzatiki hello igår var på LCD min läkare på semester, hade en annan i receptionen, som jag skrev genast ut kanefron och aktovegin om att dricka eller inte, eftersom problemen vid nej jag inte, i alla fall, jag tycker inte att de är där, eller vänta tills hans doktor och sedan diskuterade hon det

Gentamicin. amning

Kompatibel med utfodring, vem vet?

Leverans av genetisk analys under graviditeten.

Varje person som förbereder sig på att bli förälder vill att hans barn ska vara hälsosamt, så att graviditeten är så lugn och lättare som möjligt. Och eventuella hot kommer inte bara från externa negativa faktorer, utan också från interna, och en av dem är genetik. Alla biologiska egenskaper som är ärvda finns i 46 kromosomer, som utgör den genetiska uppsättningen av varje person. Dessa kromosomer innehåller krypterad information om flera och flera generationer av släktet.

Till Dr Sokolov! Gentamicin. Barnmedicin

Läkaren, vad man ska göra om ett barn i åldern 27 dagar fann en tarminfektion (orsaken har ännu inte klarat sig) och omedelbart föreskrev gentamicin? Han dricker redan 1 dag. Vad kommer hända nästa? Fruktansvärda biverkningar (nederlag av den förnuftiga nerven, etc., jag talar inte om dysbios) är skrämmande. Kasta kanske det eller sent? barnet på sjukhuset, du kan inte ta det någonstans och konsultera någon. Det är bara att justera destinationen. Schema i alla närstående barn är ett: gentamicin + fenobarbital. Och mer.

Tröst under graviditeten.

Vad som orsakar trast i graviditets Blame hormoner - östrogen och progesteron, vars koncentration i kroppen av en gravid kvinna ökar betydligt. Rollen av progesteron och östrogen i utvecklingen av svampinfektion under graviditeten progesteron och östrogen avsevärt öka vidhäftningsförmåga vaginala celler, det vill säga de blir ett slags magneter som attraherar celler av svampar och andra patogener. Östrogen ökar hastigheten Läs mer.

Användning av fosterdoppare Angelsounds från 9-12 veckor.

Palpitation av fostret är en sådan indikator och är ett av de viktigaste kriterierna för bedömning av fostret. På det är det möjligt att bestämma det framtida barnets lönsamhet och dess utveckling. En förändring i hjärtat kan omedelbart visa utseendet på en ogynnsam situation. Därför försöker moderna läkare att kontrollera fosterhjärtans arbete under hela graviditeten och även under förlossningen. Utvecklingen av hjärtat i fostret är en mycket komplex process. Kärnan i hjärtat.

Vad behöver jag veta om infektioner under graviditeten?

Infektioner under graviditeten kan vara farliga inte bara för den förväntade mamterns hälsa och liv, utan också för det ofödda barnet. Vad är dessa infektioner, och vad ska man göra med dem?

Antibiotika för graviditet.

Lebed Kulikov är en allmänläkare och leder en familjemottagning. Han tog examen från den medicinska fakulteten vid Tver Medical Academy, specialiserad på allmän terapi, arbetade i ambulans, på poliklinik och på sjukhus. I väntan på och med sin sons födelse utvidgades "Kulikovs" övning, med engagemang för obstetrik och pediatrik för obstetrisk vård. • I listan över antibiotika finns det många läkemedel som får ta under graviditeten, deras säkerhet för barnet är bevisat. • Antibiotika kämpar.

Vanliga frågor om gynekologi. Graviditet.

1. flickvän delas vid vecka 24 beremenosti- "genipral" och "klockspel".obyazatelno om att acceptera dem för vad de tilldelas? Ginipral - förberedelse för graviditet underhåll (kanske den har symtom på hotande abort), chimes används för att förbättra mikrocirkulationen av blodet i moderkakan (placenta insufficiens som förebyggande). Obligatorisk inträde bestäms endast av läkare som observerar graviditeten. 2. Det var en curettage. 3 månader har druckit hormonalt. Är det möjligt.

Dagbok för graviditet. Karlovas blogg på 7y.ru

Och här. 02.02.13 Jag lärde mig att jag är gravid! Hurray, hur visste jag det? Exakt 2 veckor sedan fick jag en diet enligt Dyukans metod - proteinintag. Jag gick ner i vikt för 1-1.5nedeli nästan 4 kg vikt och sedan stod upp, madly mage ont som förut menstruation, i allmänhet, efter att ha suttit på forumet jag insåg att det är allt normalt, vikt är värt, men sedan går plötsligt ner, men månaden har inte började, även om magen fortsatte att värkas. På forumet var det också skrivet att det är möjligt att försena den månatliga, men inte i en vecka. Och här sitter jag in.

Mitt mirakel är graviditet. Dagbok. 3.

Till den första G (gynekolog) fick jag 21 DC (3 DPO (dagen efter ägglossningen)) och blev chockad över hennes ord. Gynekologen tittade på uzi och sa att jag kanske är gravid! Visade mig en fläck i livmodern, som enligt henne är som ett utvecklande nytt liv. Mirakel. Hon berättade för mig att göra ett graviditetstest imorgon morgon. Gjorde det, det var kristallklart. Jag förstår fortfarande inte vad och hur jag såg i livmodern då... Men hon hade verkligen rätt! Jag ville tro henne, men efter testet hoppas jag.