Huvud
Skäl

TRUS - transrectal ultraljud

Transrectal ljudforskning är det mest detaljerade sättet att diagnostisera bäckenorganen hos män - blåsan, prostata, seminalblåsor, rektum. TRUS är det viktigaste verktyget för att detektera tumörformationer.

Till skillnad från konventionell ultraljud är denna metod effektivare, eftersom sensorn ligger nära undersökningsplatsen.

I ILC utförs förfarandet av erfarna diagnostikläkare tillsammans med androslistor. Snabb och korrekt upptäckt av farliga symptom kommer att bidra till att förebygga sjukdomar i det genitourinära systemet eller bota dem på ett tidigt stadium.

Kostnad för transrektal ultraljud

 • 2 000 R TRUS (transrectal ultraljud)

Beräkning av kostnaden för behandling Alla priser

Varför gör en TRUS

Transrectal undersökning av prostata är mycket mer informativ än buken, så det är gjort för misstänkt prostatacancer eller rektum, adenom.

Endast med hjälp av en rektal sensor kan doktorn noggrant studera de eventuellt ogynnsamma zonen i det lilla bäckenet och avslöja de ursprungliga patologiska processerna, som är farliga för fertilitet, styrka och urinfunktion.

Direkta indikationer för TRUS

 • volymetrisk utbildning på penis, i testiklarna;
 • abscess, fistel i ändtarmen;
 • inflammation i prostata
 • cancer.

Om patienten av någon anledning vägrar att genomgå förfarandet blir det svårt att fastställa den sanna orsaken till sjukdomen. Med inflammation i prostata kan onkologi felaktig diagnos, som följd, inte effektiv behandling, leda till döden.

specialister

urolog-andrologist, kandidat för medicinsk vetenskap

fördelar

Läkare noterar ett antal fördelar med TRUZI före bukdiagnos:

 • stor informativitet vid diagnos av maligna processer;
 • möjligheten att bedöma bäckens organens tillstånd i maximal approximation
 • möjligheten till en detaljerad studie av strukturen (väggar, vävnader, vätskor, kärl) av neoplasmer.

Framställning av

För att säkerställa maximal synlighet av organens konturer och inre utrymme rekommenderas att patienten genomgår flera förberedande förfaranden före TRUSS:

 • på tröskeln till exkluderingen från de dietprodukter som stimulerar gasning - sura mjölkprodukter och drycker, baljväxter, kål, kolsyrade drycker, alkohol;
 • i 2 timmar för att göra en rengörande enema;
 • i en timme före ultraljud drick ca 1 liter vatten för att fylla urinblåsan.

För att lindra känslomässigt stress kan patienten ta en lugnande medel, men läkemedlet ska väljas av läkaren.

Hur gör transrektala ultraljud

Mannen ligger på sin vänstra sida och tar embryotrycket - drar benen i magen. Den transrektala sensorn har en långsträckt, rundad form, så när den injiceras i ändtarmen orsakar det inte obehag. Procedurens hygien tillhandahålls av en speciell kondom som sätts på sensorn före injektionen.

Läkaren granskar konsekvent analkanalen, rektum, prostata och seminal vesiklar. Bilder på interna organ visas på ultraljudsmaskinens monitor och tolkas omedelbart av diagnostikern. För att klargöra resultaten av TRUS kan läkaren be patienten att tömma blåsan och ompröva den inre strukturen hos det enskilda organet.

Var man ska göra TRUSI prostata i Moskva

Medical Women's Center erbjuder ett brett utbud av tjänster för diagnos och behandling av sjukdomar hos det genitourära systemet, inklusive infertilitet. I vår klinik kan du göra ett möte för ett samråd med en urolog och androlog, genomgå en transrectal undersökning, göra ett förlängt spermogram, ta prov på manliga könshormoner.

TRUS

Transrectal ultraljudsundersökning av prostata (TRUS) är en diagnostisk metod som innebär användning av en speciell rektalsensor. Transrektal ultrasonografi av prostata är den mest effektiva och informativa studie av organet, som en rektal sond under studien tätt intill prostatan, vilket tillåter att erhålla den mest exakta bild (jämfört med transabdominal metod).

Indikationer för TRUS

Indikation för transrectal ultraljud av prostata (TRUS) är identifieringen av följande symtom:

 • Svårighet och smärta vid urinering
 • Smärta i perineum;
 • Blod i spermierna;
 • Smärta ovanför pubis;
 • Misstanke om prostatit;
 • Smärta i underlivet;
 • Patologiska störningar i potens
 • infertilitet;
 • Hyppig uppmaning att urinera;
 • För tidig utlösning.

Kontra

Bland kontraindikationerna för transrektal ultraljudsundersökning av prostata:

 • Djupa sprickor i ändtarmen;
 • Nyare operation på ändtarmen;
 • Inflammerade hemorrojder;
 • Urininkontinens.

Utveckling av förfarandet

För att utföra ultraljud av prostata transrectal (TRUS) krävs särskild träning. Läkaren kan rekommendera att tömma tarmen genom att lägga ett avflöde strax före proceduren eller ta läkemedelsavtagande medel med samma syfte natten innan. Om studien utförs för att bestämma mängden resterande urin, ska patienten komma till undersökningen med fylld blåsan. För detta, på tröskeln till proceduren, måste ämnet dricka en liter och en halv av vätskan.

För prostata transrektal ultrasonografi Patienten placeras på soffan, är anus införs en sensor som avger ultraljudsvågor på ett djup av 5 cm. Därefter visas bilden på utrustningsskärmen. Under undersökningen tas materialet ofta för biopsi.

Hela processen med forskning tar från tjugo till fyrtio minuter. Undersökningen är absolut smärtlös för patienten, om den utförs av en erfaren läkare och i avsaknad av kontraindikationer till patientens procedur.

Var ska man göra TRUS?

Transrectal ultraljudsundersökning av prostata är en av de diagnostiska tjänster som erbjuds av våra kliniker. Våra kvalificerade specialister har stor erfarenhet inom diagnostiska studier, så undersökningsprocessen är den snabbaste och mest effektiva.

Priser för TRUS

Om du vill få högkvalitativa diagnostiska tjänster, registrera dig för ett test just nu.

Vi garanterar en uppmärksam attityd för varje patient, ett individuellt tillvägagångssätt och en hög servicenivå.

Prostatakörteln

Läkare urolog och androlog, läkare av högre kvalifikation

Doktor urolog och andro logist av den första kategorin, Ph.D.

Maxim Mikhailovich specialiserar sig på poliklinisk och operativ kirurgi, oncourology. Det behandlar STI, prostatit, cystit, uretrit, erektil dysfunktion, infertilitet, omskärelse. Ta bort bildandet av apparaten "Surgitron."

Läkare urolog och androlog, läkare av högsta klass

Doktor urolog och andro logist av högsta kategori, Ph.D.

Fann du inte svaret på din fråga?

Lämna en förfrågan och våra specialister
kommer att ge dig råd.

Transrectal ultraljud (TRUS) i prostata är en av metoderna för ultraljudsdiagnos, som utförs av en rektalsensor. Denna diagnosmetod är en av de mest informativa för studien av prostata.

Transrectal ultraljud är att föredra för buken (den vanliga sensorn som bärs över magen) så att den rektala sensorn ligger närliggande organet under undersökningen. Avståndet mellan kroppen och sensorn är inte mer än några mm, så läkaren kan använda högfrekventa sensorer och få en ganska tydlig bild.

Fördelar med TRUS i "CM-klinik"

I "CM-kliniken" utförs ultraljudsundersökning av prostata av specialister av hög kvalifikation, som har många års erfarenhet. Det är ingen skillnad att göra en undersökning, eftersom alla läkare i våra kliniker i Moskva, St Petersburg och Solnechnogorsk arbetar i ständig kontakt med varandra, vilket gör att vi kan tillämpa ett integrerat tillvägagångssätt vid undersökning av patienter och behandling av sjukdomar.

Klinikens utrustning uppfyller alla krav på ett modernt tillvägagångssätt vid diagnos och behandling. Våra läkare är utbildade i avancerade medicinska centra runt om i världen och har alla de senaste teknikerna och teknikerna. Förberedelse och genomförande av prostata TRUS är den mest bekväma för patienten.

Varför gör prostata TRUS?

Ultraljud av prostata av rektalsensorn är en av de planerade forskningsmetoder som ordineras årligen till män över 45 år. Dessutom anses TRUS vara ett viktigt sätt att diagnostisera adenom och prostatacancer. Under proceduren är det möjligt att noga överväga symmetri, körkroppens struktur och alla dess konturer, samt att undersöka i detalj de potentiellt ogynnsamma zonerna.

Under dopplern kan ultraljudet se prostatens kärl. Diagnos av kärl och kärlkärl kan du utforska ytterligare områden som är osynliga med enkel ultraljud. Detta är en mycket viktig metod för vissa tumörer, abscesser. Procedurens pris är ganska lågt.

Vem behöver genomgå prostata TRUS

Kontrollen av körteln med TRUS indikeras när följande symptom observeras:

 • erektil dysfunktion
 • obehag, smärta, smärta före, efter eller under urinering;
 • frekvent uppmaning att tömma blåsan;
 • smärta i ljummen, i perineum och i underlivet;
 • blod i spermierna
 • för tidig utlösning;
 • infertilitet;
 • otillfredsställande resultat av rektal undersökning
 • ökad PSA;
 • avvikelse i resultaten av analyser av sperma, urin.

Kontraindikationer mot prostata TRUS

TRUZI har praktiskt taget inga kontraindikationer för uppförandet. Men patienterna är kontraindicerade efter kirurgiska ingrepp på ändtarmen, med det aktiva stadium av hemorrojder, tarmobstruktion, samt akuta och kroniska sprickor i sfinkteren.

Förberedelser för prostatakörteln

TRUSS prostata är ett förfarande som kräver förberedelse, som består av följande:

 • På kvällen för studien är det nödvändigt att utesluta gasningsprodukter från kosten (söta bakverk, färskkål, alla typer av baljväxter, färsk frukt, alkohol, kolsyrade drycker).
 • Rening av emalj i ett par timmar före proceduren. Enema utförs vid ungefär rumstemperatur i vatten upp till 1,5 liter. Om svältet är svårt kan du använda mikroclyster eller glycerinsuppositorier.
 • Den sista och viktigaste åtgärden i preparatet för prostata-TRUS fyller blåsan. Detta är nödvändigt för att minska felet i diagnosens resultat, vilket uppnås med expansion av blåsans väggar. För fyllning är det tillräckligt att dricka ca 1 liter stillvatten i 40-60 minuter före proceduren.
 • Emosionell stress kan orsaka smärta före forskning. Därför, om du upplever och är spänd, är det en mjuk lugnande före undersökningen.

Hur är prostata TRUS?

Huvudfrågan som intresserar patienter med indikationer på prostatacancer: hur är det gjort? Mannen ligger på sin vänstra sida och drar upp, knäna böjda på knäna. På en steriliserad sensor används en kondom, endast avsedd för rektal undersökning. Så hygienåtgärder observeras.

Sensorn sätts in i rektummen till ett djup av ca 6 cm. I det här fallet finns det vanligtvis ingen smärta. Om det behövs kan läkaren be patienten att tömma blåsan och ompröva. Detta kan krävas för att beräkna mängden resterande urin.

Resultat av prostata TRUS

Studien tillsammans med beskrivningen av resultaten i "CM-kliniken" tar inte längre än 30 minuter. En medicinsk rapport utfärdas till patientens händer omedelbart efter proceduren. Dekryptering av resultaten görs av en specialiserad läkare, som du kan registrera omedelbart efter proceduren eller i förväg.

Hur mycket kostar ultraljud för prostata: kostnaden för att diagnostisera transrektala och transabdominala metoden

Ultraljud av prostata är ett effektivt sätt att diagnostisera olika störningar som förekommer i den manliga sexuella sfären. En sådan studie används aktivt i medicin.

Tack vare honom är det möjligt att förebygga alla sorters sjukdomar, även i början av utvecklingen.

Typer av ultraljudsundersökning av prostata och nyanser av deras beteende

Totalt finns det fyra typer av ultraljud av prostata. I praktiken tillgriper specialister emellertid två typer av forskning (transabdominal, transrektal metod).

Detta kan förklaras av det faktum att de exakt kan bestämma förekomsten av patologier. Transabdominal är en smärtfri och enkel metod.

Forskning av denna typ utförs genom bukväggen. I processen att utföra en sådan diagnos finns det ett visst avstånd mellan sensorn och prostata.

Transabdominal utförs externt. Denna typ av diagnos gör det möjligt att bedöma blåsans tillstånd, samt att identifiera volymen av kvarvarande urin. Procedurens varaktighet är 10 minuter.

Före transabdominal ultraljud av prostata måste patienten genomgå särskild träning, nämligen:

 • proceduren måste utföras med fylld blåsan
 • Att utesluta från dieten flera dagar före proceduren produkter som ökar gasbildning.
 • På dagen för förfarandet, avstå från frukost (om studien utförs på eftermiddagen kan du äta lättare måltider).

Den transrektala metoden låter dig få den mest objektiva informationen om tillståndet i prostata, urinblåsan.

Flertalet patienter uppfattar emellertid negativt negativt, därför brukar de oftast använda den tidigare metoden. Förberedelse för transrektal ultraljud kräver inte fyllning av blåsan.

För att förbereda sig för TRUS utförs följande aktiviteter:

 • första alternativet: Utförande av en rengörande enema (2 timmar före studien);
 • andra alternativet: användning av preparat för tarmrörelse (till exempel Fortrans) eller andra liknande medel. De bör tas i enlighet med instruktionerna som bifogas medicinen.

Diagnos utförs med hjälp av en speciell sensor, vars introduktion utförs genom ändtarmen. Tack vare att maximal kontakt med utrustning med kroppen säkerställs, säkerställs noggrannhet och informativitet.

Transrectal ultraljud (TRUS) i prostata

Prostata proteser - En modern mycket informativ metod för ultraljudsdisposition, som används för att studera tillståndet för prostata och angränsande organ. Det används vid diagnos och behandling av adenom, cyster och maligna tumörer i prostata, prostatit, skleros och microabscesser av prostata och några andra sjukdomar. Prostatic TRUS utförs med hjälp av en sensor som är införd i ändtarmen. Ger dig möjlighet att bedöma prostata körtors storlek och struktur, bestämma lokalisering, antal och diameter av patologiska foci, samt identifiera patologiska förändringar i partiella vesiklar. Det utförs både i öppenvård och inom vårdinrättningar. Kräver minimal förberedelse.

Prostata proteser - En modern mycket informativ metod för ultraljudsdisposition, som används för att studera tillståndet för prostata och angränsande organ. Det används vid diagnos och behandling av adenom, cyster och maligna tumörer i prostata, prostatit, skleros och microabscesser av prostata och några andra sjukdomar. Prostatic TRUS utförs med hjälp av en sensor som är införd i ändtarmen. Ger dig möjlighet att bedöma prostata körtors storlek och struktur, bestämma lokalisering, antal och diameter av patologiska foci, samt identifiera patologiska förändringar i partiella vesiklar. Det utförs både i öppenvård och inom vårdinrättningar. Kräver minimal förberedelse.

TRUSI prostata är en av de mest informativa icke-invasiva prostatakörteln som används i andrologi. Till skillnad från konventionell abdominal ultraljud, där skanning utförs genom den främre bukväggen, guidas prostata TRUS genom ändtarmen, i vilken en speciell sensor sätts in. Även i frånvaro av fetma är avståndet från bukväggen till prostatakörteln ca 10 cm. Med fetma kan denna siffra öka avsevärt.

Passerar genom fettvävnad sänker ultraljudsstrålningen, vilket negativt påverkar kvaliteten på abdominal undersökning. Introduktionen av sensorn i ändtarmen, som ligger i prostata närmaste närhet, minimerar avståndet mellan sensorn och det organ som studeras. När en prostata TRUS utförs, kan en läkare använda högre frekvenser. Som ett resultat ökar bildens klarhet och informativa natur, ökad noggrannhet i den diagnostiska tekniken vid bedömningen av prostatakörteln och avslöjar patologens patologiska förändringar.

vittnesbörd

För närvarande ersätter TRUSI prostata i allt högre grad den traditionella abdominala ultraljuden i prostata. Metoden har ett brett spektrum av indikationer, inklusive manlig infertilitet, potensförändringar, ejaculationssjukdomar, ömhet under samlag och hematospermi. Dessutom utse TRUZI-prostata med ökad svårighet eller smärta vid urinering, tecken på njursvikt, smärta i underlivet, perineum, suprapubic och ländryggsregionen.

Kontra

Absolut kontraindikation för prostata TRUS är tillståndet efter borttagning av ändtarmen. Listan över relativa kontraindikationer inkluderar urininkontinens, hemorrojder med tecken på inflammation, svåra analfissurer och senaste kirurgiska ingrepp på ändtarmen. I närvaro av relativa kontraindikationer fattas beslutet om behovet av prostata TRUS individuellt, med hänsyn till svårighetsgraden av prostatens patologi och alla möjliga risker.

Förberedelse för prostata TRUS

Denna diagnostiska procedur kräver minimal förberedelse. På tröskeln till TRUSI-prostata bör rengörs tarmarna med enema eller laxermedel. I vissa fall måste en komplett blås presenteras för proceduren. Om den behandlande läkaren har informerat, kommer den forskningen att spenderas vid en fullständig bubbla, i 1-2 timmar före början av en prostas prostata är det nödvändigt att dricka ca liter av en vätska. Med dig måste du ta resultaten av tester och andra diagnostiska procedurer, utdrag ur fallhistoriken, slutsatserna från konsultläkare och hänvisning till prostata TRUS.

Metod för genomförande

Proceduren utförs i benägen position. Den bakre passagen patienten administreras sensor introduktion djup av ca 5 cm. Anestesi inte krävs TRUS prostata konjugatet med minsta möjliga obehag, utan att överskrida obehag under digital rektal undersökning. Procedurens varaktighet är ungefär en halvtimme. Vid behov under prostata-TRUS tas material för histologisk eller cytologisk undersökning. Före biopsi injiceras en lokalbedövning i området för vävnadsprovtagning. Efter avslutad prostata-TRUS avgör läkaren resultaten av studien, utarbetar en lämplig slutsats och ger den till patientens händer eller skickar den till den behandlande läkaren. Förberedelserna av slutsatsen tar vanligtvis inte mer än en halvtimme, mindre ofta (med en hög arbetsbelastning hos en specialist), utredas forskningsrapporten nästa dag.

Tolkning av resultat

Studien läkaren undersöker tillståndet hos kapseln, parenkymet och blodkärlen i prostata, utvärderar dimensionerna och kroppsstrukturen identifierar de ändrade delarna, bestämmer antalet, diametern, struktur, närvaron eller frånvaron av en tydlig gräns med de omgivande omodifierade tyger och m. G. Prostate transrektalt effektiva i maligna prostatatumörer - neoplasi gror kapselkropp och ofta lätt upptäckas under förfarandet.

Dessutom tillåter TRUSI prostata dig att bestämma storleken, gränserna och egenskaperna hos adenomets struktur, identifiera cystiska formationer och områden med förkalkning. I alla dessa fall ger prostata TRUS en möjlighet att inte bara diagnostisera den befintliga patologin utan även välja behandlingstaktik (konservativ behandling, kirurgisk ingrepp). Tillsammans med prostatakörteln visualiseras de halvledande kanalerna under studien. Under behandling av spermatkanaler, cyster, områden av obturation, inflammatoriska processer och andra patologiska förändringar som orsakar infertilitet kan detekteras.

När du utför en prostata-TRUS kan läkaren också undersöka blåsan och venerna i prostata plexus. Studien kan identifieras stenar i urinblåsan, blåstumörer och mynningen av urinledaren, bäcken åderbråck. Möjligheter TRUS prostata, hög noggrannhet och tillförlitlighet i att känna igen patologiska processer tillåter studien att vara en av de viktigaste metoderna för diagnos av sjukdom i prostatan.

Kostnad för prostata TRUS i Moskva

Transrectal ultraljud är en allmänt använd teknik som används vid diagnos av olika sjukdomar i prostata. Proceduren utförs i många diagnostiska och medicinska diagnostiska medicinska institutioner i huvudstaden, har ett demokratiskt värde. Priset TRUSI prostata i Moskva beror på äganderätten till kliniken och skanningsordningen (schemalagd eller utan kö). Vid utförande av ytterligare manipuleringar (insamling av material för en histologisk eller cytologisk studie) ökar kostnaden för transrektal ultraljud av prostata.

I Moskva kostar transrektal ultraljud (TRUS) prostata 1702r. (i genomsnitt). Förfarandet kan fyllas i vid 768 adresser.

Ultraljud av prostata

Ultraljud av prostata - Denna informativa studie av ultraljud ekolokalisering.. Samtidigt med prostatan vanligtvis undersökts och sädesblåsorna. Indikationer för prostata ultraljud är urineringsstörningar (svårighet, obehag och smärta vid urinering, frekvent urinering), försegla av prostatakörteln eller öka dess storlek (avslöjade genom digital rektal undersökning), de förändringar som detekteras med hjälp av laboratoriediagnostik (blod- och urinprover, sperma) sexuell dysfunktion.

Ultraljud av prostata kan detektera prostatit (akut eller kronisk), prostata adenom, purulent foci i prostata, maligna neoplasmer.

Ultraljud av prostata kan utföras transabominalt (genom den främre bukväggen) eller transrektalt (sensorn sätts in genom ändtarmen). Transrectal ultraljud av prostata är mer informativ.

Studien kräver beredning. För att klara en transabdominal ultraljud måste du ha en fylld urinblåsa. Därför ska en timme före undersökningen dricka ca 1 liter stillgas. Om en transrektalundersökning är planerad måste rektum rensas. Transrectal ultraljud av prostata är önskvärt att överföra en tom mage.

Om du letar efter en betald polyklinik, där du kan göra ultraljud av prostata i Moskva, kontakta "Family Doctor" JSC. Nedan kan du ange priserna för studien och också göra ett avtal med en läkare genom att välja ett poliklinik som ligger i det bekvämaste området i Moskva.

Kära patienter!
Vi uppmärksammar att kostnaden för ett besök hos en läkare inte alltid sammanfaller med det angivna priset för antagning.
Den slutliga kostnaden för införsel kan innefatta kostnaden för tilläggstjänster.
Behovet av att tillhandahålla sådana tjänster bestäms av läkaren beroende på de medicinska indikationerna direkt vid antagningstillfället.

Prostata proteser

adress: Moskva, st. Dubravnaya, 46

telefoner: +7 (495) 794-86-06

Arbetstid:
Pn.- Fri. 9:00 - 21:00
Lör 9:00 - 18:00
Sun. 9:00 - 15:00

Gör ett möte

Diamant Maryina Grove

adress: Moskva, st. Sheremetevskaya, 27

Metro: Marina Grove

telefoner: +7 (495) 618-20-77

Arbetstid:
Pn.- Fri. 9:00 - 21:00
Lör 9:00 - 20:00
Sun. 9:00 - 15:00

Gör ett möte

adress: Moskva, Schelkovskoe motorväg, d.44, byggnad 5

telefoner: +7 (495) 652-36-50

Arbetstid:
Pn.- Fri. 9:00 - 21:00
Lör 9:00 - 19:00
Sun. 9:00 - 15:00

Gör ett möte

adress: Moskva, 11: e Str. Tekstil'shchikov 11

telefoner: 8 (499) 176-85-64

Arbetstid:
Pn.- Fri. 9:00 - 21:00
Lör 9:00 - 18:00
Sun. 9:00 - 15:00

Gör ett möte

TRUSI prostata är en av de mest informativa typerna av ultraljudsdiagnostik i urologi. Denna undersökning utförs av en speciell rektal sensor. Att använda en sådan sensor minskar avståndet mellan sonden och sensorn till några millimeter. På detta avstånd reflekteras ultraljudsvågor från orgelet och görs tydligare på skärmen än med abdominal undersökning (med hjälp av en sensor som läkaren kör längs magen).

Letar du efter en plats att göra TRUS i Moskva? Behöver du en pålitlig klinik med erfaren ultraljudsdisposition och positiv feedback? Registrera dig för "Diamed" just nu! Ring till närmaste avdelning till dig via telefon:

 • Klinik på Shchelkovo (HLW) 8 (495) 221-21-14
 • Klinik i Textilarbetare (SEAD) 8 (499) 322-23-97
 • Klinik i Maryina Roshcha (NEAD) 8 (495) 221-21-16
 • Klinik i Mitino (SZAO) 8 (495) 212-90-47

Vi väntar på dig, om du behöver TRUZI i Moskva, utförs på modern utrustning av behöriga läkare som fått en specialutbildning. Våra grenar ligger nära tunnelbanestationerna, de arbetar utan dagarna. Kontant- och bankkort accepteras.

Indikationer för undersökning av prostata

TRUSY prostata tillåter dig att diagnostisera cancer eller prostata adenom i tid. Därför rekommenderar läkarna i Diamed-centret att denna undersökning regelbundet skickas till män över 40 år. Vanligtvis är våra patienter inskrivna för en tid med en urolog, doktorn utför de nödvändiga diagnostiska manipuleringarna och utser då TRUZI vid behov.

Transrectal ultraljud i prostatakörteln gör det möjligt för specialisten att bestämma organets struktur, undersöka symmetri, konturer och noggrant undersöka viktiga zoner.

Studien visas med följande symtom:

 • smärta i underlivet, inguinalområdet, perineum;
 • dysuriska fenomen (rezi, brännande, obehag med urinering, frekventa önskningar);
 • problem med erektion
 • för tidig utlösning;
 • förekomsten av blod i ejakulatet
 • överträdelser som finns i analysen eller rektalundersökningen;
 • ökad PSA;
 • infertilitet.

Hur utförs TRUS i Moskva i "Diamed"

Diamedklinikerna är utrustade med den senaste utrustningen, så kvaliteten på forskningen är alltid hög och exakt. Alla våra läkare är professionella inom sitt område, med högre kategorier, som ständigt förbättrar sin kunskap och färdigheter.

Många av våra patienter ställer ofta frågan: hur man förbereder sig på prostata TRUS? Din närmaste läkare kommer, efter att ha tilldelat dig denna procedur, nödvändigtvis att kontakta dig i detalj om förberedelserna för studien.

I regel omfattar förberedelserna för studien flera enkla aktiviteter:

 1. Diet utan gasproducerande produkter i flera dagar före förfarandet.
 2. Några timmar före studien måste du göra en rengörande enema (det är tillåtet att använda glycerinsuppositorier, mikroclystrar).
 3. Blåsans fyllning strax före provet. Med en fylld urinblåsa är dess väggar rakade, vilket minskar eventuella fel på resultaten. Detta är ett mycket viktigt steg i förberedelserna för TRUS.
 4. Om det är nödvändigt, om patienten exempelvis är rädd för forskning, kan du ta lugnande medel.

Under undersökningen ligger patienten på sin vänstra sida, benen är böjda vid knäna. För att överensstämma med hygienåtgärder sätter läkaren en kondom på rektalsensorn, och försiktigt sätter den in i rektumet på patienten och undersöker noggrant körteln. Procedurens varaktighet tillsammans med tolkningen av TRUSY-resultaten i "Diamed" brukar inte överstiga en halvtimme.

Fördelar med att utföra TRUS i "Diamed"

Läkare "Diamed" tränar regelbundet i ledande profilcenter, deltar i konferenser och seminarier. De känner till de senaste metoderna och metoderna för diagnos.

För var och en av våra läkare är patientens maximala komfort under diagnos- och behandlingsrutinerna viktigt. Läkare av kliniker kontaktar ständigt varandra, vilket ger ett integrerat tillvägagångssätt för behandling. Detta ger de snabbaste positiva resultaten i diagnosen och behandlingen av någon sjukdom.

För att registrera sig för prostata-TRUS kan du ringa till närmaste klinik "Diamed" på ett flerkanaligt allmänt telefonnummer, väntar på en administratörs svar eller via ett onlineformulär ↑.

TRUSI prostata (ultraljudstransrectal metod) kräver särskild träning. För ett par dagar innan studien utesluter från diettgasproducerande mat (baljväxter, kolsyrade drycker, kål). På kvällen av studien är det nödvändigt att rengöra tarmarna: göra en avundsjuka eller använd laxermedel, tabletter. Innan du tar, ta en hygienisk dusch och byt underkläderna. Du behöver inte ta någonting med dig, du kan använda engångsdukar och en blöja om det behövs.

Var att göra prostata prostata

Gratis samtal
i hela Ryssland: 8 800 500-14-73

Må - fre: från 8-30 till 17-30

Välj din stad:

Välj din stad:

Börja skriva in namnet på sjukvården eller läkare:

98 fastigheter funna

Transrectal ultraljud (TRUS) i prostata

Stänger i 1 timme 27 minuter

Ul. Berzarina, 17, byggnad. 2

Klinik på kartan:

Stänger på 57 minuter

Ul. Leo Tolstoy, 10, byggnad 1

Klinik på kartan:

Stänger om 2 timmar 57 minuter

Moskva, Volgogradsky utsikt, 42, byggnad. 12

Klinik på kartan:

Den öppnar efter 12 timmar 57 minuter

Moskva, Prospect Mira, 211, byggnad. 2

Klinik på kartan:

Stänger om 2 timmar 57 minuter

Moskva, Leninsky utsikter, 90

Klinik på kartan:

Stänger om 2 timmar 27 minuter

Moskva, Shkolnaya Str., 11

Klinik på kartan:

Stänger om 4 timmar 56 minuter

Ul. Glavmosstroy, 7

Klinik på kartan:

Stänger i 1 timme 57 minuter

Ul. Davydkovskaya, 5

Klinik på kartan:

Stänger i 1 timme 57 minuter

Ul. Davydkovskaya, 5

Klinik på kartan:

Stänger i 1 timme 57 minuter

Ul. Davydkovskaya, 5

Klinik på kartan:

Hittade inte rätt erbjudande eller kan inte bestämma valet?

Lämna din telefon och vi ringer tillbaka och svarar på alla dina frågor:

Du kan också ta en PET / CT-undersökning i Orel, Lipetsk, Tambov, Kursk, Ufa, Belgorod och Yekaterinburg.

Kostnaden för undersökningen är 49 900 rubel. i Jekaterinburg och 45 000 rubel. i andra städer (full kostnad, inga extra avgifter).

Tjänsten betalas av dig direkt på undersökningsdagen i kliniken.

Från ansökan om tjänsten till leveransen, i genomsnitt 1 arbetsdag (dvs. om du begärde tjänsten på måndag, då nästan alltid på onsdag får du det).

Om du ändrar dig, måste du informera om ditt beslut i förväg.

Undersökningen genomförs med en radioaktiv markör 18 FDG.

Du får resultatet i pappersform och på disk i 3-4 timmar.

Examinationens längd är 2-4 timmar.

Om du är intresserad av det här alternativet, vänligen lämna en förfrågan:

Tack för inspelningen. Din ansökan kommer att behandlas på kortast möjliga tid.
Datum och tid för inträde kommer dessutom att bekräftas vid återvändande till dig.

TRUSU av prostata: hur man förbereder och hur man gör

Vad är TRUUS-analys? Vid genomförandet av denna speciella undersökning administreras en sensor av en speciell design till patienten rektalt (det vill säga i ändtarmen) som kan du visualisera en komplett och korrekt bild av prostata. Metoden är smärtfri och säker för hälsan, icke-invasiv.

Vad utförs prostatacanceroperation för?

Transrectal ultraljudsundersökning av prostata kan rekommenderas som en planerad studie hos äldre män (över 40 år), tillsammans med definitionen av prostataspecifikt antigen (PSA) i blodet. Det utses också i följande fall:

 • misstanke om prostata adenom
 • när det är obehag eller smärta vid urinering
 • styrka störningar
 • smärta i perineum
 • natturation, speciellt om det åtföljs av obehag
 • om paret inte kan föreställa ett barn, i avsaknad av patologi hos en kvinna
 • "Svag", "tunn" urinstråle
 • en ökning av PSA, även om det finns en ökning i nivå i jämförelse med det som upptäckts tidigare, även om det ligger inom det normala området
 • vid patologin avslöjad av läkaren genom rektal undersökning
 • med en avvikelse i analysen av urin eller spermogram.

Förberedelser för forskning

TUSM av prostata hänvisar till de diagnosmetoder som kräver att patienten tar preliminära åtgärder. För att inte behöva gå till studien igen, bör preparatet för sköldkörteln vara följande:

1. 2-3 timmar före proceduren måste tarmarna tömmas

 • Den optimala metoden för detta är att hålla emmen med kallt eller rumstemperaturvatten i en volym av ungefär en och en halv liter.
 • Om detta är svårt, kan du använda mikro-enema-typ "Norgalaks" eller "Microlax" innehållet i den lilla röret placeras i liggande ställning i ändtarmen (bäst - på höger sida). Efter ett tag, gå på toaletten.
 • Glycerinstearinljus. Introduceras genom anus i den bakre positionen på sidan eller baksidan, när en pose inträffar, gå på toaletten.

2. Fyll på blåsan

 • Om du har tilldelat en TRUS med problem som infertilitet, förhöjt PSA, eller minskad styrka, bara dricka 3-4 glas vatten en timme före studien, varefter inte urinera.
 • Om ultraljudet skulle hjälpa till att ta reda på orsaken till problemet med urinering, är det bättre att komma till kontoret med 1,5 liter kapacitet med stillt vatten eller te 40 minuter före den angivna tiden. Du börjar att dricka vätskan där och när du känner dig villig att urinera, berätta ultraljudsläkaren om detta och han bjuder in till studien för studien.

Teknik för forskning

Om du vill göra prostata och prostata rör krävs ett större djup av införandet.

Om det är nödvändigt att utvärdera och tömma urinblåsan, då är patienten efter grundundersökningen bett att gå på ett litet sätt. Undersök sedan prostata och blåsan, gör beräkningar och slutsatser om patologin baserat på mängden kvarvarande urin.

Förklaring av forskningsdata

 1. Transrectal ultraljud av prostatakörteln beskriver normalt körteln som ett symmetriskt organ som har en triangulär, oval eller halvcirkelformad form. Vid den transversella avsökningen är den bakre konturen av körteln normalt inte tydligt åtskild från ändtarmen.
 2. Kontur av körteln - jämn, klar. Ekogenitet beskrivs med orden "finkornig", som bildas av signaler av genomsnittlig ekogenitet. Organets struktur är inhomogen. Kapseln skiljs tydligt från körtelvävnaden genom echomodality.
 3. Körets mått: längd 24-40 mm, tjocklek 15-23 mm, bredd 27-43 mm. Volym - högst 200 kubikcentimeter (enligt andra uppgifter - högst 280 cm 3).
 4. Vid utförande av transrektal ultraljud av prostata visualiseras hypoechoa periuretralkörtlar, liksom ett hypoecho-tuberkel med triangulär form, upp till 2 mm i storlek.
 5. Också synliga är: rektum, blåsans hals, paraprostatisk fiber, ejakulatoriska kanaler.

Ytterligare data på körteln som behövs för diagnos och differentiering av organs patologi erhålls med användning av färgdoppler-skanning.

Recensioner om förfarandet, dess kostnad

Bilden visar hur transrectal ultraljud av prostata utförs

Testimonials på prostata truZi indikerar att det finns lite att njuta av i denna procedur. Ingen upplever smärta under forskningen, men obehag, speciellt om du pre-tune till utseendet av smärtsamma förnimmelser, är en vanlig förekomst.

Samtidigt säger människor som lämnar feedback om prostatacancer att studien är informativ, dess resultat är tillförlitliga.

Slutsatsen av en doktorssonolog att "det inte finns några ekon av patologi" indikerar att det inte finns något att oroa sig för, om det inte finns några klagomål från styrka och urinering, kan du göra en andra undersökning om ett år eller mer.

I det här fallet, om en man som är äldre än 40 år, ska PSA-kontrollen under denna tid genomföras minst en gång per år.

Kostnaden för prostatacancer är mellan 550 och 2200 rubel. Detta pris på sköldkörteln beror på:

 • från diagnoscentrets plats
 • kvalifikationer för specialister som utför förfarandet
 • tillgång till utrustning av expertklass.

Var att göra TRIZ

Detta görs bäst i riktning mot din behandlande urolog. I det här fallet kan studien både betalas och frigöras. genomföras i ett tvärvetenskapligt center såväl som i en specialiserad urologisk klinik, samt på stadssjukhuset eller i polikliniken.

Således är prostatacancer en smärtfri och säker metod att undersöka körteln. Förfarandet kräver lite förberedelse. Men om några minuter efter början av sitt innehav kommer du att veta om allt är i ordning, huruvida patologin för detta organ är orsaken till ditt tillstånd. Du kan också gå till sjukhuset årligen för att se till att du har det bra med prostata hälsa.

Titta på videon, som prostatakörteln

Ultraljud av prostata: hur går det, priser på kliniker i Moskva

Ultraljud av prostata är en modern informativ teknik för att diagnostisera ett stort antal patologier. Vanligen, samtidigt med prostatakörteln, undersöks de seminalblåsor som ligger bakom prostata och producerar huvuddelen av den seminalvätska. Var kan jag göra ultraljud av prostata i Moskva?

vittnesbörd

vittnesbörd till genomförandet av ultraljud av prostata:

 • smärta, obehag, smärta i underlivet, inklusive under urinering,

Ultraljud av prostata kan avslöja ett stort antal patologier.

För män som fyllt 40 år rekommenderar experter att de genomgår profylaktiska ultraljudsundersökningar varje år.

Vilka sjukdomar kan upptäcka ultraljud?

Användning av ultraljud av prostata kan diagnostisera följande sjukdomar:

 • prostatit av akut och kronisk form,
 • maligna neoplasmer (cancer),
 • foci av purulent inflammation i prostatakörteln,
 • adenom i prostata.

Studien ger möjlighet att kontrollera och korrigera behandlingsprocessen. Detta är ett säkert förfarande som kan utföras så ofta som nödvändigt.

Transabdominal metod

För denna ultraljudsmetod bör patienten förberedas: för att säkerställa att blåsan fylls, att ha druckit minst en liter vätska före provningen. Patienten placeras på ryggen och med hjälp av en speciell sensor utför doktorn en skanning av prostata.

Kärnan i studien är att bestämma egenskaperna hos kroppens storlek och konturer: konturerna för en hälsosam prostata är tydliga och jämn. Tvärsnittskanning gör det möjligt att bestämma tjockleken och bredden på körteln (normala index - från 1,6 till 2,5 cm, från 2,7 till 4,2 cm). Längdskanning gör det möjligt att bestämma organets längd (normala värden är 2,4 till 4,1 cm).

Baserat på resultaten, beräknar specialisten volymen av prostatakörteln, som normalt inte överstiger 28 cm³. Efter urinering mäts mängden kvarvarande urin, detta är en viktig indikator, vilket är av stor betydelse vid diagnosen prostata patologier.

Så här utförs TRUS.

Den ultraljuds transabdominala tekniken har sin egen brister:

 • Metoden bestämmer endast organets storlek, form och volym,
 • med hjälp av transabdominal ultraljud är det omöjligt att upptäcka patologiska processer i tidiga skeden.

Det finns ingen kontraindikation för att utföra en trabdominal ultraljud, men hos män med övervikt kan det vara svårt att visualisera orgeln.

Transrectal ultraljud

Transrectal ultraljud av prostata (TRUS) är den mest informativa i diagnosen av sjukdomar. Högfrekventa sensorer kan detektera även de minsta strukturella förändringarna i orgeln, vilket inte kan göras med en extern skanning.

TRUS hjälper till att bedöma följande parametrar:

 • strukturen och egenskaperna hos strukturen hos varje klibbens löv,
 • fartygens tillstånd,
 • tredimensionell TRUS kan du få skivor.

Hur är prostata TRUS hos män? Studien utförs direkt genom ändtarmen, medan obehaget är minimalt, eftersom sensorns dimensioner är små. Före proceduren sätter läkaren på skyddskåpan, smörjs med ett specialverktyg. Patienten placeras på vänster sida och podginaetben i magen.

Proceduren varar inte längre än 15 minuter. Behöver jag förbereda mig för en TRUS? Ja, dagen innan proceduren är nödvändig för att följa kosten, utan att misslyckas i flera timmar innan ultraljud utförs ett rengörande emalj. Det finns några kontraindikationer till genomförandet av denna diagnostiska metod:

 • hemorrojder i det akuta scenen,
 • patienter med fjärrrektum,
 • sprickor i rektal slemhinna.

Var kan jag göra ultraljud av prostata i Moskva?

Var och till vilka priser kan prostata ultraljud utföras? Vi erbjuder dig en översikt över huvudstaden, där de tillhandahåller denna tjänst: