Huvud
Skäl

Frommylid och alkohol - Kompatibilitet

Tabellen visar möjligheten att dela alkohol och Drugolone - efter hur mycket tid och när tar drogen

• 2 dagar innan du dricker alkohol för kvinnor.

• 20 timmar efter att ha druckit alkohol till män.

• 1 dag efter att ha druckit alkohol till kvinnor.

• Efter 1 månad om det var en behandling, män och kvinnor.

[! ] För att undvika risker för hälsan, ge upp alkohol under hela behandlingsperioden.

• under inga omständigheter när som helst på graviditeten.

• Om det inte finns någon behandling, för män och kvinnor.

Kombinerade med alkohol kan det till exempel leda till en disulfiram-liknande reaktion. Antibiotiska molekyler i kontakt med etanol, vilket leder till förgiftning som kan reagera på kroppen symptom: illamående och kräkningar, svår huvudvärk, feber och rodnad i hals, ansikte, bröst, hjärtklappning, och svår andnöd, kramp i händer och fötter.

• Sluta dricka alkohol igen.

• De närmaste 4 timmarna dricker mer vatten.

• Läs anteckningen - kontraindikationer och följ dem i anteckningen till läkemedlet.

• Om läkemedlet togs under behandling, är alkohol kontraindicerad för användning från 3 dagar till 1 månad (beroende på behandlingsläkarens anvisningar).

• Det spelar ingen roll vilken form av formylid som tas med alkohol, effekten kommer att ha både en tablett och salva.

• Om detta händer för första gången är risken för hälsorisk minimal.

• Se din läkare för mer hjälp och råd.

- I beräkningarna av tabellen beräknas den genomsnittliga indikatorn för den berusade (genomsnittliga graden av berusning) beräknad i proportion till kroppsvikt 60 kg.

- Alkoholen, som kan påverka drogen, innefattar: öl, vin, champagne, vodka och annan stark dryck.

- Även 1 dos alkohol kan påverka läkemedlet i kroppen.

För 1 dos berusad för olika drycker, det anses vara:

Formylid och alkohol: interaktion och konsekvenser

I denna beredning är det aktiva ämnet ett antibiotikum av makrolidgruppen - klaritromycin. Denna grupp är en av de mildaste när det gäller exponering för människor.

Den moderna rytmen i livet är mycket mättad. Semester, träffa vänner, företagsevenemang, glada händelser, och mer kan orsaka att koppla umgås med familj, vänner, arbetskamrater, samtidigt som använt alkohol. Det viktigaste är att inte ersätta en anständig orsak - en massa olika skäl för att använda "gröna ormen".

Bland patienter som ordinerat detta läkemedel uppstår frågan ibland: Är det möjligt att dricka frailid med alkohol?

Det finns flera grupper av antibiotika, mottagning som är kategoriskt inte är kompatibla med alkohol, fram till döden. Eftersom det finns flera mediciner, mottagning av vilka, i kombination med alkohol, kan också leda till en total förlust av behandlingens effektivitet, allergiska reaktioner och andra kraftigt negativa konsekvenser.

Fromilide (på grund av dess mildare effekt på kroppen) gäller inte för dem. Har tillåtit dig att "slappna av lite" en gång, behöver du inte avbryta och börja behandlingen igen. Frolimid efter alkohol kan tas efter en hel natts sömn (7-8 timmar).

Det är naturligtvis omöjligt att dra slutsatsen att läkemedelsbehandling och alkoholkonsumtion alltid är tillåten och ofarlig. Alkohol, när det överstiger 2-3 doser - minskar kroppens vitalitet och motståndskraft mot infektioner, inflammatoriska processer.

Vid beslut om tillåtligheten av användningen av alkohol under behandlingen, bör du vara medveten om att ta fromilid och alkohol, kan effekterna visar sig i form av takykardi, dyspné, allergiska hudreaktioner (rodnad beläggningar, utslag) till följd av hög belastning på det kardiovaskulära vaskulärt system.

Kompabiliteten hos frailid med alkohol (liksom många andra mediciner) orsakar fortfarande mycket kontrovers bland läkare. Det finns åsikter och om fördelarna med att värma upp kroppen svag (5-22%), men värmas upp till 30-40 C sprit (glögg, varm öl). Men man måste veta: interaktionen mellan frolimid och alkohol i närvaro av starka inflammatoriska processer är farlig. Det är bättre att diskutera frågan om tillåtlighet av alkohol med den behandlande läkaren.

Hur interagerar klaritromycin och alkohol

Hur interagerar klaritromycin och alkohol? Inte bara alla säger att vinter- och vårperioden är den vanligaste förkylningen. Samtidigt förskriver läkare ofta olika antibiotika för att undvika biverkningar som kan uppstå på grundval av sjukdomen. Dock kompletterar patienterna ofta behandling med användning av varma drycker. Men få människor förstår att vissa antibiotika helt enkelt inte har kompatibilitet med alkoholhaltiga drycker.

Läkemedelsegenskaper

Detta läkemedel är känt bland köpare som ett antibiotikum av halvsyntetiskt ursprung. Det klassificeras som en makrolid och anses vara en analog av erytromycin. Eftersom alkohol och klaritromycin helt klart inte kan interagera med varandra.

Klaritromycin är inte kompatibel med alkohol eftersom det kan öka biverkningarna av läkemedlet.

Sällan är läkemedlet ordinerat i sådana fall:

  • Infektion i käken eller tänderna;
  • halsfluss;
  • lunginflammation;
  • sinusit;
  • Bronkial astma
  • halsont;
  • streptoderma;
  • Helicobacter pylori;
  • HIV-infektion.

Behandlingsperioden med detta läkemedel har en varaktighet av fjorton dagar.

Ta medicinering är endast nödvändig under äta, drick med en vätska.

Kontraindikationer och biverkningar

Om du är ordinerad för detta läkemedel, var noga med att kontrollera om du kan använda den. Här är de mest grundläggande kontraindikationerna:

 1. Ta inte medicin för barn under 12 år;
 2. Om en person har en allergi mot komponenterna i medicinen - erytromycin, azitromycin och så vidare;
 3. Det är farligt att ta detta läkemedel med ergot.

Biverkningar:

Listan över biverkningar av denna medicinering är ganska stor:

   • diarré, kräkningar, aptitlöshet;
   • smärta i epigastrium
   • inflammatorisk sjukdom i tungan
   • allergier;
   • svamp av tunga, mun, läppar;
   • brist på samordning
   • dåliga drömmar, ångest;
   • sömnlöshet;
   • hallucinationer;
   • hjärtsjukdomar;
   • desorientering.

Det är väldigt viktigt att berätta för din läkare innan behandlingen påbörjas om du har njure, lever, hjärta eller andra organ. Allt detta måste du hålla med läkaren, så att han ordinerat dig det läkemedel som är mest lämpligt i ditt fall.

Alkohol och klaritromycin kan tas samtidigt?

I sanning, så mycket som vi inte vill, kan detta läkemedel, som många andra antibiotika, inte tas med alkohol. Låt oss lära oss mer i detalj varför?

 1. Vilken alkohol som helst vid samtidig mottagning med preparat har egenskaper för att minska läkemedlets effektivitet. Som ett resultat får en person inte den nödvändiga behandlingen, och sjukdomen kan leda till komplikationer.
 2. Alla antibiotika är en stark medicin, du behöver bara ta det enligt läkarens ordination. Och även om det här läkemedlet dödar smärtsamma mikroorganismer, kan läkemedlet under behandlingen utan specialistens tillsyn skada patienten mycket. Och om du dricker alkohol och klaritromycin i taget ökar belastningen på kroppen ibland - han kommer att behöva slåss inte bara med sjukdomen utan också förutom alkoholförgiftning.
 3. Alla vet att när mycket läkemedel används, går en mycket stor last till levern. Och användningen av alkohol förvärrar signifikant situationen och intensifierar förgiftningen av kroppen.
 4. Dessutom kan läkemedlets biverkningar under starka drycker påverkas mycket starkare, men listan, som du har märkt, är ganska bred.

Man kan dra slutsatsen att alkohol och klaritromycin absolut inte kan interagera ihop. I själva verket, så att konsekvenserna inte förvärrar hälsotillståndet, är det tillräckligt att avstå från att dricka heta drycker en stund tills du slutför behandlingen, och du måste fortfarande vänta 2 veckor för fullständig återhämtning tills kroppen återhämtar sig.

Alla material på vår webbplats är utformade för dem som bryr sig om deras hälsa. Men vi rekommenderar inte självmedicinering - varje person är unik och utan att ha råd med en läkare kan man inte använda dessa eller andra metoder och metoder. Var frisk!

Instruktioner för användning av preparatet av Formyl Uno

Frohilide Uno är ett läkemedel som tillhör gruppen antibiotika i underklassen av semisyntetiska makrolider. Den aktiva substansen i detta läkemedel kallas klaritromycin.

Farmokodinamika

Klaritromycin avser semisyntetiska makrolider innehållande 14 kolatomer. Egenskaperna för klaritromycin liknar eryromycinet, av vilket det är ett derivat. Metoxigruppen i laktonringen ger emellertid motståndet mot aktiva substanser mot syror och förbättrade antibakteriella egenskaper i jämförelse med föregångaren.

Således försämras inte klaritromycin och förlorar inte dess egenskaper under påverkan av saltsyra i människa. Ändå uppnås läkemedlets maximala aktivitet med dess verkan i en alkalisk miljö. Dessa egenskaper hos läkemedlet bildade grunden för behandling av gastrit och magsår (scenen för förstörelse av orsaksmedlet för Helicobacter pylori).

Mekanismen för antibakteriell verkan av läkemedlet är baserat på dess förmåga att hämma processen med proteinbiosyntes i cellens väggar och cytoplasma av bakterier. Klaritromycin har både bakteriedödande (med hög halt av innehåll) och bakteriostatiska effekter på mikrobiella celler.

Patogena organismer är känsliga för klaritromycin: de viktigaste typerna av positiva och negativa Gram bakterier, anaeroba och Mycobacterium (undantag - Mycobacterium tuberculosis).

farmakokinetik

Frohilide Uno absorberas genom slemhinnan i matsmältningssystemet. Systemiskt blodflöde når 55% av läkemedlet. Intaget av mat har praktiskt taget ingen effekt på läkemedlets biotillgänglighet. Mer än 90% av klaritromycin binder till proteiner som ingår i blodplasman.

Metabolism på ca 20% av den aktiva substansen uppträder i levern genom en hydroxyleringsreaktion som involverar cytokromer. Slutprodukten av metabolism, 14-hydroxi-klaritromycin, uppvisar den största bakteriedödande aktiviteten mot Haemophilus influenzae.

Redan efter 2,2-3 timmar. Efter att ha tagit den första tabletten uppnås den högsta koncentrationen av klaritromycin i blodet.

den passerar lätt från blodet till de epiteliala och bind (blod, subkutant fett och andra.) vävnad där dess koncentration ökar till 8-10 gånger i jämförelse med plasman.

Halveringstiden för läkemedlet från kroppen är 3-7 timmar, vilket beror på patientens dos och hälsa. Genom njurarna i oförändrad form utsöndras 20-30%, resten är metaboliserad.

vittnesbörd

Indikationer för användning av Fromelida Uno är ett antal infektionssjukdomar som orsakas av bakterier som är känsliga för klaritromycin:

 • Infektionssjukdomar i andningssystemet (faryngit, tonsillit, bihåleinflammation, bronkit, liksom lunginflammation (inklusive och atypisk)).
 • Otit.
 • Smittsamma sjukdomar i mjukvävnader och hud, som provoceras av bakterier känsliga för klaritromycin.
 • Mykobakterier (utom tuberkulos).
 • Komplex behandling av infektiös gastrit och sår i magen eller tarmarna (destruktion av Helicobacter pylori).
 • Förebyggande behandling i AIDS.

Blanketter för frisläppande

 • Belagda tabletter (innehåller 250 mg eller 500 mg aktiv ingrediens)
 • Granuler för beredning av suspension

Förbereda lösningen, använd varmt kokt eller filtrerat vatten på exakt 42 ml. Volymen av den beredda suspensionen ska uppenbarligen nå det slag som appliceras på flaskan.

dos

Tabletter tas oralt, oavsett matintag, tvättas med rent vatten.

Dosering: vuxna och barn efter 12 år (väger inte mindre än 33 kg) - 1 tablett (innehållande 250 mg) morgon och kväll. Intervallet ska vara 12 timmar.

Vid behandling av allvarliga sjukdomar, i synnerhet akut bihåleinflammation, ökas dosen till 2 flikar. på 250 mg eller 1 flik. 500 mg 2 gånger om dagen.

Behandlingstiden är 7-14 dagar.

Suspension används för barn under 12 år, som inte överskrider dosen av 15 mg per kg kroppsvikt per dag (det är inte rekommenderat att använda tabletter eftersom de är svåra att dosera). Den mottagna volymen av ett läkemedel ska delas in i 2 receptioner. Läkemedlet rekommenderas att dricka med en liten mängd vatten.

Dosering av suspensionen lämpligen med användning av en spruta, som finns i förpackningen och rymmer 5 ml, vilket motsvarar 125 mg klaritromycin. Det är tillåtet att använda läkemedlet i över ett halvt år vid behandling av sjukdomar orsakade av Mycobacterium avium-komplexet. Var försiktig när du använder läkemedlet hos patienter med nedsatt njurfunktion: dosen bör minskas med hälften.

Biverkningar

Mag-tarmkanalen: diarré, kräkningar, illamående, buksmärta, tillfälliga förändringar i språket av färg, stomatit, enterokolit, pankreatit, hepatit. Tunga funktionsstörningar kan förekomma från levern, men de är vanligtvis reversibla. Vid felaktigt vald samtidig medicinering kan allvarliga kränkningar i leverfunktionen upp till ett dödligt utfall ske.

Nervsystemet: förvirring, huvudvärk, sömnlöshet, mardrömmar, yrsel, konvulsioner, hallucinationer, psykos, perifera och centrala vertigo, sensoriska störningar.

 • Lymfsystemet och hematopoiesen: en förändring i blodformeln - en minskning av antalet blodplättar och leukocyter i blodet.
 • Sensoriska organ: kortvarig förlust av hörsel eller lukt, förändringar i smak. Alla symtom försvinner snabbt efter avlägsnande av klaritromycin.
 • Kardiovaskulärt system: Takykardi, vilket ökar avståndet mellan Q och T-tänder på ett elektrokardiogram.
 • Andningsorgan: ökad andningsfrekvens, andfåddhet.
 • Muskuloskeletala: Smärta i muskler och leder.
 • Urinvägar: Njurinsufficiens.
 • Immunsystemet: hudutslag och klåda på ytan av huden, svullnad, i allvarliga fall anafylaktisk chock, sällan svullnad Quincke, bullous dermatit.

Förändringar i laboratorievärden: uppåt markant förändring i aktiviteten av enzymer som ansvarar för levern - alkaliskt fosfatas och transaminas, reducerad blodkoagulering, kan subkutana kapillär blödning), sänkning av antalet vita blodkroppar (faktiskt leukocyter, neutrofiler och andra) också ökar nivån av ett antal indikatorer i urin - kreatinin, bilirubin, urinsyra, lätt hypoglykemi är möjlig.

Långvarig användning av läkemedlet kan utlösa utvecklingen av super - stammar som är känsliga för klaritromycin, och olika former av candidiasis i samband med dysbacteriosis.

Vid överdosering finns vanliga symptom, inklusive kräkningar, diarré, medvetslöshet, huvudvärk och buksmärta. Symtomatisk behandling och akut gastrisk spolning rekommenderas.

interaktion

Det rekommenderas inte att samtidigt ta Fromilo Uno och andra droger som metaboliseras i levern för att undvika en okontrollerad ökning av koncentrationen av aktiva substanser i blodet.

Samtidig mottagning med antikoagulantia kan orsaka blodkoagulering, vilket ökar risken för inre blödning.

Kontra

Använd inte Frohilide Uno-tabletter eller använd försiktighet under överinseende av en läkare i följande fall:

 • Om du använder mediciner för att behandla migrän huvudvärk, såsom dihydroergotamin.
 • Sjukdomar i lever och njurar
 • Intolerans mot klaritromycin, azitromycin, erytromycin
 • Arytmi och andra hjärtsjukdomar
 • Blanda inte användningen av Formylid Uno med alkohol.

Antibiotikum Fromiloid Uno produceras i Slovenien och har registrering i de flesta CIS-länder, den är tillgänglig utan recept. Preparat med samma effekt som Formylid Uno, analoger: Aziklar, Clarbakt, Clarimax, Klasan.

video

Videon berättar hur man snabbt kan bota kall, influensa eller ARVI. Yttrande från en erfaren läkare.

Fromilide - anvisningar för användning + analoger och recensioner + recept på latin

Ett halvsyntetiskt antibiotikum från makrolidgruppen är exempelvis en bakteriedödande verkan på intracellulära och extracellulära patogena celler. Verkningsmekanismen baseras på överträdelsen av proteinbiosyntesprocesser på grund av irreversibel bindning till en stor ribosomal subenhet.

Fromomylid - bruksanvisning

Ja, fromilid är ett antibiotikum i makrolidgruppen, så det är omöjligt att köpa på apotek utan receptbelagda läkemedel. Detta är nödvändigt för att förhindra självval av droger, vilket resulterar i en storskalig och okontrollerad spridning av bakteriell resistens.

Laboratoriestudier har etablerat känsliga grupper av prokaryoter för detta läkemedel:

 • gram + Staphylococcus spp. - Kocker, som tillhör företrädare för den normala mikrofloran i människokroppen. Under vissa förhållanden provosera utvecklingen av sjukdomar - stafylokock meningit, cystit, sepsis, konjunktivit och lunginflammation;
 • 3 typer av streptokocker: S. pyogenes, S. viridans, S. pneumoniae, vilket orsakar skarlettfeber, inflammation i hjärtat respektive meningit. Baserat på stamens höga känslighet för beta-laktambaktericider är makrolidläkemedel det föredragna alternativet;
 • Pfeiffer s bacill, som öppnades 1892 mikrobiolog R. Pfeiffer - det orsakande medlet av luftvägssjukdomar, som är mer benägna att yngre patienter och vuxna med försvagat immunsystem. Patogenitetsfaktorn är en kapsel som tillåter bakterier att framgångsrikt avskärma sina antigener från människokroppens skyddskrafter.
 • familjen Pasteurellaceae - gram-negativa haemophilus stavar. Det är uppenbart att arten är orsaken till utvecklingen av mjukcancroid, en venerisk sjukdom som är typisk för utvecklingsländerna.
 • Neisseriaceae familj: Neisseria gonorrhoeae - Gonorrhea urinorganen och Neisseria meningitidis - meningokock orsaken till inflammatoriska processer;
 • gram-positiv listeria (Listeria monocytogen), upptäckt under första hälften av tjugonde århundradet. Kommer med mat, sprider bakterier med blodflöde i hela människokroppen. Deponeringsplats - mjälte och lever. Relaterar till intracellulära parasiter
 • mobil Legionella pneumophila, vilket inducerar utvecklingen av "legionnaires sjukdom" (legionella). Förhållande till den andra patogenitetsgruppen;
 • Mycoplasmataceae-familjen är relativt små bakterier som saknar cellväggar. Detta faktum bestämmer deras absoluta motståndskraft mot antibiotika, mekanismen för deras verkan är baserad på kränkningen av permeabilitet och syntes av den prokaryota cellväggen;
 • Helicobacter pylori - spiralbakterier som bor i matsmältningssystemet. Förmodligen spelar en roll i utvecklingen av gastrit och sårbildning.
 • gram-negativa kokoner av klamydia, vilka är intracellulära parasiter av celler och vävnader från urinogenitalorganen. Enligt statistiken är klamydia den vanligaste sjukdomen, eftersom terapi är svårt på grund av bakteriernas förmåga att bilda L-former - osynliga för immunceller;
 • en pertussis tick av Bordetella pertussis, vilket orsakar ett patologiskt tillstånd bara hos människor. Barn som inte vaccineras är mer benägna att drabbas av.
 • strikt gram + anaerober Clostridium perfringens - orsakar giftig förgiftning av människokroppen och gas gangren;
 • Hansens bacillus är actinomycetes, som påverkar nervvävnaden, synen av syn och andning. Kännetecknas av den speciella svårighetsgraden av den smittsamma processen, kräver det ofta fullständig isolering av patienten.

struktur

Kompositionen av tabletformen av läkemedlet innefattar, som huvudaktiv substans, klaritromycin (250 eller 500 mg). Ytterligare element i kompositionen: majsstärkelse, cellulosa, Avicel PH 101, Avicel PH 102, vattenfri kolloidal kiseldioxid, stärkelse, polakrilin K, mineral talk, stearat Mg. Tablettets filmmembran består av hypromellos, talk, syra gul 3, propylenglykol med hög hygroskopicitet och titanvit.

Suspension för beredning av lösningar har en liknande aktiv komponent, torrvikt per 1 flaska är 1, 25 gram. Hjälpämne: Emulgeringsmedel 934 enterosorbent povidon, HP 55, talk, ricinolja, E415 (xantan), dehydratiserad citronsyra, sorbinsyra, kaliumsalt, kiseldioxid, titandioxid, smakämne, sockerrör och bananer.

Industriell form av frisättning

Läkemedlet tillverkas av Sloveniens läkemedelsföretag i två aspenindustriella former:

 • ljusgula ellipsoidala tabletter, med en paus som visar en vit massa i ramen av ett gulaktigt skal. Kartongboxen innehåller 2 folieformade konturförpackningar med celler på 7 tabletter vardera;

Fototabletter av Formyl Uno 500 mg

 • flaskor av mörkat glas, 100 ml med 25 g blekgula granuler för framställning av lösningar. Den färdiga homogena lösningen kännetecknas av en ljusgul färg och aromen av en banan.
 • Recept på latin

  Rp.: Fromilidi-antibiotikum

  D.t.d. N 14 i fliken.

  S. Ta internt enligt anvisningarna.

  Från vad hjälper det?

  Läkemedlet är ordinerat av den behandlande läkaren för sjukdomar som orsakas av känsliga bakteriestammar. Vid första etappen är det nödvändigt att identifiera vem som är källa till sjukdomen: ett virus eller en bakterie. Detta är särskilt viktigt, eftersom det är olämpligt att utsätta antibiotika för virusinfektioner på grund av deras okänslighet gentemot exponeringsmekanismerna.

  För det första tas biologiskt material från lokaliseringsstället för inflammatorisk process. Materialet pläteras sedan på ett näringsmedium och odlas i 24 till 72 timmar. En ren kultur tilldelas och identifieras till en art. Det noteras att om det är omöjligt att identifiera för arten är det tillräckligt att identifiera dem till släktet.

  Det sista steget är upprättandet av ett test för att detektera ren kulturens känslighet för olika grupper av antibiotika. Om en hög och medelhög känslighetsnivå upptäcks är förskrivning möjlig. Motståndskraft mot fromilidu indikerar en allmän okänslighet mot gruppen av makrolider.

  Förteckning över sjukdomar där tillåten terapi med frailid:

  vittnesbörd

  Huvudindikationen för utnämningen är uppkomsten av en hög känslighet för makrolidantibiotika som ett resultat av testet. Allokeringen av patogenens rena kultur tar emellertid åtminstone 3 dagar, identifiering och test för känslighet mot antibiotika. Med en svår form av sjukdomen finns det inget sätt att vänta så länge, och omedelbar behandling krävs.

  I detta fall är receptet för denna medicinering möjligt utan preliminära tester med tanke på dess brett spektrum av effekter på aerob och anaerob patogen mikroflora. Det tidiga mötet utesluter emellertid inte behovet av laboratorietester för att upptäcka känslighet och korrigera antibiotikabehandlingen om det behövs.

  Begränsningar av användning och kontraindikationer

  Drogen är strängt förbjuden att ta människor med en historia om:

  • svår leverfel och hepatit
  • porfyrinsjukdom;
  • GW;
  • tidig graviditet
  • nödvändighet för applicering och omöjlighet av läkemedelsavbrytande terfenadin, cisaprid, pimozid och astemizol;
  • allergier mot komponenter i kompositionen och denna grupp av antibiotika.

  Undantag är fall som hotar patientens liv.

  Med tanke på närvaron i kompositionen av sackaros (rörsocker) för personer med diabetes och individuell intolerans till sockerarter det inte rekommenderas för oral suspension, och ersättas av tabletter fromilid Uno 500.

  Kliniska prövningar för att utvärdera läkemedelssäkerheten för barn yngre än 6 månader har inte genomförts, så behandlingen bör utföras i undantagsfall på ett strikt sjukhus och övervakas av en läkare. Patienter mellan åldern 1 år och 12 år, den föredragna formen - granuler för beredning av lösningar.

  Doseringsregimen

  Tablettformen av läkemedlet tas oralt i sin helhet, vilket undviker mekanisk skada på tabletter, pressas med en liten mängd vatten.

  Patienter från 12 år, vars vikt överstiger 33 kg och vuxna: 1 tablett 250 mg 2 gånger om dagen. Det är tillåtet att fördubbla dosen vid allvarlig grad av bihåleinflammation och hemofila patologier. Den maximala behandlingen bör inte överstiga två veckor.

  För att utrota Helicobacter pylori-bakterierna är det nödvändigt att ta upp till 500 mg mediciner två gånger om dagen som en del av en integrerad terapi med andra läkemedel. Behandlingsförloppet är 1 vecka.

  Patienter under 12 och 33 kg kroppsvikt korrigeras för den tillåtna dosen av läkemedlet. Viktigt: Den föredragna formen är en suspension för intag. Den maximala dosen av den aktiva beståndsdelen är 15 mg baserat på 1 kg av barnets vikt, i två steg. Suspension och tabletter ska tvättas med en liten mängd vatten. Tugga små granuler, som inte är upplösta, rekommenderas inte på grund av deras bittera eftersmak.

  För bekvämligheten hos små barn innehåller satsen en plastspruta för oral administrering, med en färdig lösning av 5 ml (125 mg aktiv substans). Efter varje injektion av läkemedlet måste sprutan sköljas ordentligt. Den maximala tillåtna dosen för ett barn får inte överstiga 1 g.

  På bilden: Formylid i suspension och en mätspruta

  Behandling av sjukdomar orsakade av Mycobacterium avium-komplexet är svårt på grund av bakteriens resistens mot antibiotika. Minimiperioden är 6 månader. Dos: 0,5 g två gånger dagligen. På ett tungt stadium är det tillåtet att öka mängden medicin, men den dagliga dosen får inte överstiga 2 g.

  Personer med njursjukdomar måste justera dosen i riktning mot minskningen med 2 gånger. Kursen bör inte överstiga 2 veckors varaktighet.

  Biverkningar

  Drogen präglas av en omfattande lista över biverkningar. För att minimera risken för deras manifestation är det viktigt att strikt följa de tillhörande läkarnas rekommendationer, observera doseringsregimen och varaktigheten av behandlingsförloppet. Listan över de vanligaste negativa symtomen efter att ha tagit ifrån sig:

  • Magtarmkanalen: matsmältningsbesvär, förlust av tungans och tändernas färg, gulsot, smärta i bukspottområdet. Kända är allvarliga fall där fel uppstod i levern. Som regel resulterade återkallandet av läkemedlet i en fullständig återhämtning;
  • Nervsystemet: Smärtsamma känslor, yrsel, orienteringsförlust i rymden, okontrollerad känsla av rädsla, panikattack, sömnstörning, suddigt medvetande.
  • Kardiovaskulärt system: En minskning av antalet leukocyter, blodplättar och neutrofiler i blodet, blödning och en minskning av blodets koagulationsnivå.
  • Sensoriska organ: nedsatt känslighet hos tungan, tinnitus, reversibel hörselnedsättning;
  • Muskelsystem: smärta och "brott" av leder och muskler;
  • Genitourinary system: misslyckanden i njurarbetet;
  • Allergi omedelbara och fördröjda typer: klåda, utslag, malign exudativ erytem, ​​epidermal nekrolys, angioödem;
  • Annat: Candidiasis, dysbacteriosis, andfåddhet.

  Graviditet och frailid

  Strikt förbjuden användning i graviditetens I-trimester, eftersom det finns en bildning av system av organ i barnet. Det är uppenbart att det antibakteriella ämnet tränger in i moderkakan, vilket kan leda till mutationer.

  Utnämning vid senare graviditeter är tillrådligt i undantagsfall, vilket hotar moderns och barnets liv. Sedan klaritromycin förmåga att tränga genom bröstmjölken och hämma utvecklingen av ett symbiotiskt mikroflora i tarmen hos barnet, bör GW under antibiotika bytas ut mot en konstgjord.

  Är det tillåtet att kombinera frailid med alkohol

  Samtidig användning av läkemedel och sprit för män och kvinnor är strängt förbjuden. Före antibiotikabehandlingen bör män utesluta alkohol 1 dag före första intaget, kvinnor - i 2 dagar. Efter avslutad behandling kan du ta alkohol efter 2 dagar.

  Kombinerad användning av antibakteriella ämnen och alkohol leder till förgiftning av kroppen som ett resultat av en disulfiram-liknande kemisk reaktion. Det finns negativa symtom i form av illamående, diarré, allvarlig smärta i parietalområdet, frekvent hjärtslag, konvulsiva tillstånd i händer och fötter. Om regeln bryts, utförs symptomatisk behandling under överinseende av en läkare.

  Analoger av forromylid

  Medelpriset på frailid - 560 rubel., Du kan ersätta följande analoger:

  Fromilide uno 500 - recensioner

  Författare av positiva svar praktiserar specialister som betonar den höga terapeutiska effektiviteten hos antibiotika och snabb anhållning av den smittsamma processen. Särskild uppmärksamhet ägnas åt vikten av varje patients kunskap om sin egen individuella intolerans gentemot alla grupper av antibiotika, eftersom biverkningar i kombination med en smittsam sjukdom är mycket svåra att behandla.

  Patienter ger också positiv feedback om frånilid. Särskilt anmärkningsvärda är mammas kommentarer, som betonar bekvämligheten med att förbereda och administrera en suspension för barn av läkemedlet, frånilid 250 på grund av närvaron av en plastspruta i förpackningen.

  instruktioner ställdes
  specialist mikrobiolog Martynovich Yu.I.

  Förmedla din hälsa till proffs! Gör ett möte för den bästa läkaren i din stad just nu!

  En bra doktor är en generalist som, baserat på dina symptom, kommer att ställa en korrekt diagnos och ordinera effektiv behandling. På vår portal kan du välja en läkare från de bästa klinikerna i Moskva, S: t Petersburg, Kazan och andra städer i Ryssland och få rabatt på upp till 65% vid antagning.

  * Om du klickar på knappen kommer du till en speciell sida på webbplatsen med ett sökformulär och en post till specialisten på profilen du är intresserad av.

  * Finns städer: Moskva och podmoskovje, St Petersburg, Yekaterinburg, Novosibirsk, Kazan, Samara, Perm, Nizhny Novgorod, Ufa, Krasnodar, Rostov-on-Don, Chelyabinsk, Voronezh, Izhevsk

  Kan jag ta klaritromycin och alkohol samtidigt?

  Kompatibiliteten hos ett läkemedel med alkohol beror på många faktorer. Det kommer att vara mycket mer korrekt att säga att i fallet med en sådan kombination är konsekvenserna bara olika, men de kommer alltid att vara. När allt kommer omkring måste man bara tänka på vad som är aktuellt: mediciner och deras kompatibilitet med alkohol. En sådan fråga borde inte ens uppstå. Varje expert kommer att säga detta, bekräftar allt som har sagts.

  I den här artikeln ska vi titta på hur ett läkemedel som klaritromycin kombineras med alkohol. Kan det användas samtidigt med alkoholhaltiga drycker? Och om inte, vilka konsekvenser kommer det att ha? Vad kan hända i kroppen hos en person som tog en sådan "cocktail"? Alla som tar klaritromycin borde vara medvetna om detta.

  En kort beskrivning av klaritromycin

  Klaritromycin är ett antibakteriellt medel som tillhör makrolidgruppen. För att uttrycka det enkelt är det ett antibiotikum.

  Dessutom är det ett halvsyntetiskt ämne som är ett derivat av erytromycin. Det är ett av de mest sparsamma antibiotika för behandling av många sjukdomar.

  Läkemedlet är ordinerat för många sjukdomar. Bland dem, sinuit, faryngit, halsfluss och andra övre luftvägsinfektion, erysipelas, streptoderma, stafilodermiya, follikulit, bronkit, lunginflammation, tandinfektion, käke och några andra medicinska diagnoser. I sällsynta fall föreskrivs klaritromycin även för HIV-infekterade personer.

  Efter att ha fått klaritromycin Följande biverkningar kan inträffa: illamående, kräkningar, diarré, glossit, epigastrisk smärta, blek tunga och svampinfektion, yrsel, huvudvärk, förvirring, ångest, mardrömmar på natten, tinnitus, sömnlöshet, hallucinationer, psykos, desorientering i rymden, takykardi, urtikaria, även anafylaktisk chock och så vidare.

  Bland kontraindikationerna är det bara åldern upp till 12 år, graviditeten under första trimestern och individuell intolerans av läkemedlets komponenter. Om användningen av medicinering av ammande mammor i läkemedlets anvisningar är inget sagt. Läkemedlet är föreskrivet uteslutande efter samråd med en specialist.

  Men vad händer om du kombinerar klaritromycin med alkohol? Vad ska du förvänta dig i detta fall från din kropp?

  Är klaritromycin kompatibel med alkohol?

  Omedelbart och otvetydigt kan det hävdas att du inte kan använda klaritromycin med alkohol. Detta kommer att bekräftas av någon läkare. När allt kommer omkring vet alla att det är farligt att ta antibiotika samtidigt med alkoholhaltiga drycker. Hur är denna kompatibilitet född med hälsa?

  Så, alkohol har sådan en egendom, på grund av vilken effektiviteten av något läkemedel som tagits med det minskar, före eller efter en kort tid. Och i fallet med ett antibiotikum i människokroppen görs allvarligt arbete för att återställa det, för att bli av med sjukdomen. Det är nödvändigt att ta hänsyn till antibiotikorns allvar. På grund av alkohol kan en sjuk person helt enkelt inte få dosen av läkemedlet som är nödvändigt för honom, för att någon av hans alkohol kommer att ta över. Av denna anledning minskar effektiviteten av behandlingen, det verkar inte som det borde. Patienten återhämtar sig sämre och långsammare. Och ibland kan det till och med uppstå komplikationer på grund av att behandling inte har skett.

  Nu måste vi komma ihåg vad ett antibiotikum är. Det är ett ämne som är främmande för människokroppen. Naturligtvis dödar ett antibiotikum dåliga mikroorganismer. Men samtidigt verkar det på ett negativt sätt och på fördelaktiga mikrober i människokroppen. Användningen av något antibiotikum (även de mest sparsamma, som klaritromycin) är en stor belastning på kroppen. Och på grund av alkohol måste han klara inte bara med antibiotika utan också med alkoholförgiftning.

  De inre organen har också en negativ effekt på sig själva. De utsätts för en dubbel belastning på grund av alkohol i kombination med ett antibiotikum. Leveren lider mest av allt. Och det är bra om hon är frisk. Då är det en chans att hon kommer att klara sig, vilket inte kan sägas om den redan skadade leveren.

  Den belastning och kardiovaskulära systemet hos en person, och njurarna lider. Hjärtat måste pumpa mer blod för att slutföra arbetet i hela organismen och att säkerställa att den är rätt mängd syre, som tar lejonparten av etanol raffinering.

  Och detta är inte alla konsekvenserna av att ta antibiotika med alkohol. Denna kombination kan provocera ett antal biverkningar från klaritromycin i sig. Alla biverkningar är listade ovan, och listan är ganska stor.

  Kanske bör du inte riskera din hälsa så mycket? Att dricka alkohol och ett kort nöje av det är inte värt det. Låt efter behandlingen ta lite tid, när du säkert har råd att dricka lite alkohol utan så uppenbar skada på kroppen. Och det är bättre att inte dricka alls. Läkare råder att avstå från att dricka under hela användningen av antibiotika, liksom 1-2 veckor efter detta, eller till och med en månad. Varje enskilt fall är individuellt. Hälsa och sunt förnuft!

  Fromilide-Uno i tabletter och suspensioner - bruksanvisningar, indikationer, komposition, biverkningar och pris

  Antibiotika har stått in i vårt liv och hjälper till att bli av med sjukdomar som tidigare anses vara oåterkalleliga. Fromomil tabletter skiljer sig i ett brett spektrum av effekter på olika patogener, vilket möjliggör framgångsrikt behandling av sjukdomar i samband med deras aktivering. Fromilide-Uno används vid behandling av sjukdomar i samband med hudskador, andningsvägar, uppkomsten av koka, sår på kroppen. Att veta principen om läkemedlet, egenskaperna för interaktion med andra droger, kan du välja kurser av terapi som är effektiva för en viss patient.

  Freeomil-Uno Tablets

  Medlet avser antibakteriella läkemedel med en uttalad bakteriostatisk effekt. Uno Fromilid antibiotikum hämmar bildningen av proteiner, ribosomerna i cellerna i patogena bakterier, vilket leder till inhibering av deras aktivitet och död. Dessutom, som ett medel för makrolid inträ- och extracellulära patogener läkemedlet har en bakteriedödande effekt, vilket leder till omedelbara död typ streptokocker pyogenes, lunginflammation och Moraxella catarhallis.

  struktur

  Klaritromycintabletter, förutom den aktiva beståndsdelen, innefattar många hjälpämnen. Mängden substanser per granulat från Fromilide-Uno kan ses i tabellen nedan:

  Mängd per 1 tabell, mg

  Kolloidal kiseldioxid

  Farmakodynamik och farmakokinetik

  Fromilid medicin kan köpas i två utföringsformer - en suspension av distribuerar vatten och tabletter med annan koncentration av antibiotikum. Tester som utförs på friska frivilliga och in vitro, uppvisade hög aktivitet av klaritromycin och effekt Fromilid-Uno vid behandling av sjukdomar associerade med abnorm aktivitet av grampositiva, gramnegativa bakterier Haemophilus influenzae, parainfluenzae, anaeroba och aeroba mikroorganismer, Helicobacter pylori, utom tuberkulos.

  Efter intag av antibiotikumet är en snabb distribution och metabolisering av den aktiva ingrediensen i blod och vävnader för att bilda en metabolit 14-OH klaritromycin rendering bakterier, enligt laboratorietester, andra effekter - helicobacter pylori förstörde dem mer effektivt än utgångsmaterialet. Läkemedlet har långvariga egenskaper. Den största koncentrationen och biotillgängligheten av antibiotikabletter i blodet uppnås 6 timmar efter ingången.

  Det semisyntetiska antibiotikumet Ofromilide-Uno binder snabbt och snabbt till blodproteinceller och når en koncentration på 70% i plasma. Flödar genom vävnaderna och organen når antibiotikan snabbt skadans foki och dödar orsakssjukdomarna av sjukdomen. 40% av huvudkomponenten i en dos av 500 mg per dag elimineras av njurarna efter 6 timmar, 30% genom intestinal peristaltis. Metabolitens halveringstid är längre, och för samma dos är 8 timmar.

  Indikationer för användning av Formylid-Uno

  Mottagning av läkemedlet sker enligt doktors föreskriven recept för behandling av följande sjukdomar:

  • Infektioner i de övre och nedre luftvägsinfektioner orsakade av känsliga bakterier klaritromycin - sinuit, tonsillit, otitis media, faryngit, trakeit, bronkit, lunginflammation.
  • Infektionsskador i huden - råg, furunkulos, follikulit, omfattande infekterade sår, pannikulit.
  • Infektioner associerade med aktiveringen av Helicobacter pillory.
  • Komplex behandling av sjukdomar i samband med immunbrist.

  Bruksanvisning Fromylid-Uno

  Att tugga och bryta tabletterna är inte möjligt, antibiotikumet Fromilid-Uno, enligt instruktionerna, tas med mat och sväljer hela. Standarddosen för behandling av bihåleinflammation, tonsillit, otitis, okomplicerade infektioner för barn över 12 år och vuxna är 500 mg / dag. Varaktigheten av mottagningen av Fromilide-Uno bestäms av läkaren. Tunga infektioner behandlas med en dubbel dos av läkemedlet - 1000 mg / dag. Varaktigheten av kursen varierar mellan 5-14 dagar. Barn i åldern 6-12 år, doseringen beräknas med parametrarna: 15 mg av läkemedlet per 1 kg kroppsvikt.

  Särskilda instruktioner

  Användning fromilid Uno-tillsammans, med samma läkemedel makrolid grupper av mikroorganismer kan leda till antibiotikaresistens. Mindre avvikelser i lever eller njurar åtföljs inte av att läkemedlet återkallas. Men mörk urin, buksmärtor, svår gulsot, klåda, förändringar i ALAT bör AST i serum vara orsak till omedelbar uppsägning Frolimida-Uno. Kroniska leverfunktionen är en indikation på konstant kontroll över aktiviteten av leverenzymer i blodserumet.

  Vid graviditet

  Frolimid-Uno mottagning är förbjuden under första trimestern av att bära en bebis. Vid de sista graviditetsstadierna, enligt medicinska indikationer, om den förväntade nyttan för moderen överskrids över risken för fostret är läkemedlet tillåtet. Kliniska prövningar har visat närvaron av ett antibiotikum i bröstmjölk, så amning och behandling av Fromilida-Uno är oförenliga.

  Barndom för barn

  Åldern för barn under 6 år är ett hinder för användningen av Fromilide-Uno, eftersom åtgärden av huvud- och hjälpkomponenterna på den omogna organismen inte har studerats. Behandlingen av barn 6-12 år är tillåten genom att ta läkemedlet i form av vattenutspädande granuler för att erhålla en suspension med en hastighet av 15 mg / kg av patientens kroppsvikt. Självadministration och behandling utan receptläkemedel Frolimid-Uno är oacceptabelt.

  Droginteraktioner

  Gemensam användning av aminoglykosider och klaritromycin kan ge upphov till störningar i kroppens psykomotoriska, vestibulära och auditiva funktioner, påverka förmågan att köra. Användningen av läkemedlet i kombination med kolchicin kan leda till förgiftning av den senare. Zidovudinbehandling eliminerar behandling med Frolimid-Uno på grund av en minskning av zidovudinkoncentrationen i blodet. Samtidig användning av ett antibiotikum med kalciumkanalblockerare - Diltiazem, Verapamil, Amlodipin, ökar risken för arytmi och högt blodtryck.

  Kompatibilitet med Formylid-Uno och alkohol

  Drogterapi utesluter intag av alkoholhaltiga drycker, alkoholhaltiga läkemedel, tinkturer och extrakt. En kombination av klaritromycin och etanol oförutsägbar effekt på den mänskliga kroppen och orsaka felfunktion GIT operation, förgiftning symptom, psykomotoriska reaktioner störningar, hallucinationer och andra tecken på allvarlig förgiftning fromilid-human organism Uno.

  Biverkningar

  Kliniska studier fromilid-Uno visade risken för dessa biverkningar av terapin:

  • Från sidan av centrala nervsystemet: yrsel, sömnlöshet, huvudvärk, extremt tremor, excitabilitet. Sällsynt - Kramper, förvirring och medvetslöshet, hallucinationer, mani, desorientering.
  • På matsmältningsområdet: anorexi, anorexi, anorexi, diarré, förstoppning, flatulens, illamående, kräkningar, membranös kolit. Sällan - kolestas, förvärring av pankreatit, cholecystisk hepatit, gulsot, andra leversjukdomar.
  • Genitourinary organ: misslyckande av njurfunktion, exacerbation av jade.
  • Från CCC: extrasystole, arytmi, vasodilation. Sällsynt: hjärtstopp, takykardi som pirouette.
  • Orsaker av sinnen: ett brott mot smak, hörselskänningar, anosmi. Sällan: dövhet.
  • På den del av hormonella systemet - hudutslag, dermatit, urtikaria, angioödem, giftig nekrolys, akne.
  • Hemopoietiskt system: trombocytopeni, närvaron av bilirubin, ökad kreatinin i testen, en förändring i indikatorsymmen av blodserum.

  överdos

  Engångsintag av ett stort antal Fromilida-Uno-tabletter leder till abnormiteter i matsmältningsfunktionens funktioner, förgiftning. Det var ett brott mot medvetandet, framväxten av paranoia hos en patient med psykisk störning. Terapi med överdosering Ofromilidom-Uno ​​består i att avlägsna medicinen från kroppen genom tillgängliga metoder - genom att tvätta magen, ta adsorberande ämnen, på andra sätt under stationära förhållanden. Hemodialys, liksom dialys, ger ingen uttalad effekt på klaritromycinförgiftning.

  Kontra

  Terapeutiska åtgärder med användning av Fromilide-Uno är kontraindicerade under sådana omständigheter:

  • barn under 6 år
  • bär barnet under graviditetens första trimester, laktation;
  • svår njursvikt
  • Cholestatic gulsot, andra leversjukdomar;
  • porfyri;
  • behandling med cisaprid, astemizol, ergotalkaloider, ergotamin, teufillin, terfenadin;
  • allergier mot läkemedlets huvud- och hjälpkomponenter, en grupp av makrolider i allmänhet.

  Försäljningsvillkor och förvaring

  Läkemedelsbutiker dispenseras från sjukhuset med receptbelagda läkare. Lagring, enligt instruktionerna, bör ske under förhållanden som utesluter temperaturvariationer på mer än 25 grader, och användningen av minderåriga barn mediciner. En hållbarhet på tre år, varefter antibiotikum Fromilid återvinningsbara.

  analoger

  En analog av Formylid anses vara ett läkemedel som sammanfaller med ATX och huvudkomponentens kod, och även med liknande effekter på patientens kropp. Innan du letar efter ett liknande läkemedel, kontakta läkare om möjligheten att ersätta ett antibiotikum med en annan. Följande läkemedel betraktas som analoger:

  • Aziklar;
  • Klabaks;
  • Klamed;
  • Klabel;
  • Klaranta;
  • Klarimaks;
  • klaritromycin;
  • clara;
  • Sando Claritro;
  • Klaritrogeksal;
  • Klaritsin.

  Pris från frånilid

  Läkemedelsföretag producerar läkemedlet i olika förpackningar, med olika innehåll av den aktiva beståndsdelen. Kostnaden för medicinen är inte hög. Det ungefärliga priset på Fromilid-Uno på apotek i Moskva kan ses i tabellen nedan:

  Tabletter i den enteriska beläggningen. Vikt, mg / antal bitar per förpackning

  Instruktioner för användning av preparatet av Formyl Uno med priser och recensioner

  I modern medicinsk praxis, utbredd antibiotikum som tillhör gruppen makrolidodov eftersom, enligt läkarna, de är de mest effektiva och säkraste av alla antibiotika också, i enlighet med ett stort antal vetenskapliga studier, har de ett minimalt antal kontraindikationer i jämförelse med andra grupper av antibiotika. Tills nyligen, de vanligaste hjälp av denna grupp var erytromycin, men nu finns det nya farmakologiska utveckling och den mest populära bland utövare har ett halvsyntetiskt antibiotikum som kallas Fromilid och dess förlängda version Fromilid Uno fick goda recensioner både läkare och patienter.

  Allmänna stunder

  Från hela gruppen av makrolider Fromiloid Uno, vars handlingsprincip beror på huvudämnet - klaritromycin uppfyller i högsta grad alla krav på antibiotika. Fromilid och Fromilo Uno tillhör den nyaste klassen i denna grupp, som kallas nya makrolider och används aktivt vid behandling av olika infektionssjukdomar, inklusive prostatit av bakteriell ursprung. Frohilide Uno finns i form av tabletter och kan tas i ambulans. De ovillkorliga fördelarna med anläggningen inkluderar:

  • Hög biotillgänglighet.
  • Bevisad hög effektivitet.
  • Ett enda dagligt intag.
  • Optimal balans av koncentration i vävnader och blod.
  • Ökad förmåga att koncentrera sig på mobilnivån.
  • Hög aktivitet av huvudaktiv substans.
  • Ett brett utbud av aktiviteter.
  • Hög säkerhetsnivå.
  • Läkemedlet tolereras väl av patienter.

  Den aktiva substansen clarithromycin med förlängd frisättning finns i tabletterna med Formyl Ouno i en mängd av 500 mg. Förlängd form Frolimid Uno tillåter dig att ta det en gång om dagen, eftersom det gradvisa och långsamma intaget av läkemedlet i blodet gör att du kan säkerställa en permanent närvaro av läkemedlet i det drabbade organet. Dessutom penetrerar Formylid Uno väl och behåller en hög koncentration i cellerna i immunsystemet länge. Detta är särskilt viktigt, till exempel när det används som en antibakteriell behandling av akut och kronisk prostatit. Förutom antibakteriella egenskaper har Formylid Uno också egenskapen för immunotrop aktivitet och har en uttalad antiinflammatorisk effekt.

  Läkemedlet absorberas mycket långsamt i blodet, så det kan tas en gång om dagen.

  Användning Fromilid Uno guide rekommenderar att det främst i infektionssjukdomar i luftvägarna, men effektiviteten av den huvudsakliga aktiva ingrediensen är överlägsen inte enbart av makrolida analoger, utan även av cefalosporin-antibiotika av de första och andra generationerna, och oskyddade penicilliner. På grund av den höga effektiviteten Fromilid Uno och förlängd verkan av läkemedlet som används vid behandlingen av andra infektionssjukdomar inklusive prostatit. Fromilid Uno visar goda resultat i kampen mot stafylokocker, pneumokocker och Haemophilus influenzae, vissa indikatorer överlägsna användningen av sådana populära medel för antibakteriell verkan som Amoxicillin, Cefaclor och Roxitromycin.

  Bland andra terapeutiska egenskaper för läkemedlet Frolimid Uno bör noteras dess postantibiotiska effekt, vilket innebär att läkemedlets förmåga att inhibera den vitala aktiviteten hos patogena mikroorganismer efter avbrott.

  Frohilide Uno produceras i Slovenien. Formen av frisättning av Formyloid Uno är olika: de kan vara tabletter med 250 eller 500 mg, liksom en suspension av 125 mg. Priset är ganska demokratiskt. Kostnaden för förpackning Fromil från 14 stycken av 500 mg är cirka 500 rubel. Priset på läkemedlet är Frohilide tabletter 250 mg (om nödvändigt kan du ta hälften av dosen - 125 mg) 14 stycken i genomsnitt 320 rubel.

  farmakokinetik

  Frohilide Uno har en hög absorptionskapacitet från mag-tarmkanalen. När en terapeutisk dos på 500 mg tas, uppträder maximal koncentration i blodet efter 6 timmar. Instruktion för användning Fromil Uno rekommenderar att du tar det under måltiden, eftersom biotillgängligheten i detta fall når 50% och när den tas i tom mage sjunker den med nästan 30%. Fromilid Uno beroende på syftet av en terapeutisk dos kan vanligtvis ta 2 gånger per dag eller 250 mg 2 gånger 500 mg, men, såsom visas i vetenskapliga studier, inte en enda dos av 500 mg eller 1000 inte påverka effektiviteten av läkemedlet. För barn administreras Fromilo Uno som suspension i en dos av 7,5 mg per kilogram av barnets vikt, denna form absorberas bättre. Suspensionen injiceras genom en 5 ml spruta som innehåller 125 mg av läkemedlet. Fromilid Uno har effekten av att "00:58", t. E. Hälften av dosen av de aktiva substanserna när de släpps in i blodet metaboliseras i levern till bildning av den aktiva metaboliten 14- hydroxyclarithromycin. Frohilide Uno utsöndras oförändrat främst av njurarna (40%) och tarmarna (30%). Förändringar i doseringen av läkemedel från Formyl och Fromilo Uno till äldre patienter är inte föreskrivna för deras användning, trots att processen med att ta bort klaritromycin från kroppen är något avtagande. Revidering av den terapeutiska dosen är endast nödvändig om det finns allvarliga avvikelser i njurens funktion i en anamnese. För patienter med nedsatt leverfunktion krävs inte dosjustering. Använd ett antibiotikum med alkohol är inte tillåtet.

  Läkemedlet tas företrädesvis med mat, då uppnår biotillgängligheten 50%.

  I vilka fall är det

  Bruksanvisning Fromil Uno rekommenderar att det tas till olika sjukdomar av bakteriellt ursprung, om den patogena floran är känslig för medlet. Först och främst är detta följande vittnesbörd:

  1. Infektionssjukdomar i övre luftvägarna - akuta och kroniska former av tonsillofaryngit, bihåleinflammation, otit.
  2. Bakteriell lesion i nedre luftvägarna - bronkit, inklusive kroniska, olika former av bakteriell lunginflammation.
  3. Hudinfektioner (follikulit, erysipelas).
  4. Som en del av den komplexa terapin av magsår i magsäcken och tolvfingertarm för destruktion av Helicobacter pylori, liksom för prostatit av bakteriell natur och andra sjukdomar.

  Hur mycket fortsätter behandlingen med Formyl Uno, bestämmer läkaren som behandlar en viss patient.

  Instruktioner för användning Fromilid Uno för barn rekommenderar att utse honom till poliklinisk behandling av bakteriella lesioner hos de övre och nedre luftvägsinfektioner, inklusive influensa och atypisk lunginflammation, med astmatiska sjukdomar orsakade av atypiska bakterier, och om det finns andra indikationer. För barn under 12 år av antibiotika bör administreras i form av en suspension, som är en form av utsläpp fromilid Uno. Suspensionen innefattar en dosering av 125 mg. I allmänhet har läkemedlet fått bra recensioner barnläkare.

  Läkemedlet rekommenderas för användning vid bakteriella sjukdomar.

  Vad hänför sig till kontraindikationer

  Kontraindikationer för användning av Formyl Ouno med fördröjd frisättning är som följer:

  • Ökad individuell känslighet hos patienten till den antibiotiska gruppen av makrolider i allmänhet och speciellt till klaritromycin.
  • Förekomsten i patientens historia av allvarliga former av njursvikt (om kreatininclearance är mindre än 30 ml / min).
  • Om patienten har laktosintolerans.
  • Frohilide Uno är kontraindicerat under graviditet under första trimestern och amning.
  • Det ska inte tas med någon alkaloid ergot.
  • Om det finns en historia av patientens kolestatiska gulsot.
  • Formylatet Uno i form av en suspension är kontraindicerat för barn under 6 månader, eftersom det inte har funnits någon undersökning om läkemedlets säkerhet.
  • Barn under 12 år uppmanas inte att ta frailidtabletter, men granulat kan användas för att bereda suspensionen.

  Liksom alla antibiotika från denna grupp kan Fromilo Uno och dess analoger orsaka vissa biverkningar från olika organ och kroppssystem:

  1. Matsmältningssystemet - dyspepsi, illamående, diarré, kräkningar etc.
  2. Hud - klåda, utslag, ökad svettning.
  3. Nervsystemet är huvudvärk, ångest eller sömnighet.
  4. Kardiovaskulärt system - ibland takykardi.

  Ibland kan biverkningar vara möjliga när de används i form av allergiska reaktioner mot den huvudsakliga aktiva substansen eller någon av de komponenter som utgör läkemedlet. Vid förskrivning av läkemedlet, eller dess förlängda form, ska läkaren varna patienten om behovet av fullständig avhållande från alkohol under behandlingens gång. Alkohol, förutom att direkt påverka ämnesomsättningen av antibiotika, kan orsaka allvarlig leverskada vid kemisk reaktion och i allvarliga fall leda till dödsfall. På Internet kan du se ett foto av levern efter dess alkoholskada i en reaktion med antibiotika. Förutom att utesluta alkohol under behandling med antibiotika för skydd av levern mot de negativa effekterna, utse läkemedel från gruppen av hepatoprotektorer som bättre tas samtidigt med antibiotika. I allmänhet är recensionerna av läkare och patienter på läkemedlet bra, biverkningar är sällsynta och inträffar omedelbart efter det att de har tagits bort.

  Hur man byter ut

  Analoger av Formylid är ganska allmänt representerade på den farmakologiska marknaden. Det närmaste i kompositionen är antibiotikumet Clacid, som också har en grund för klaritromycin och samma indikationer. Instruktion för användningen av läkemedlet rekommenderar att det ordineras i samma fall som Formylide tabletten. Läkemedlet tillverkas i USA och är tillgängligt i tabletter med en dos av 125, 250 och 500 mg och som ett pulver för framställning av en suspension. Priset på packning i 10 tabletter med en dos på 250 mg ger i genomsnitt 700 rbl. Ett sådant högt pris tillåter inte drogen att fullt ut konkurrera med Frömilidou och Fromilo Uno, även om återkoppling om dess effektivitet är mycket hög.

  Läkemedlet kan ersättas med analoger, till exempel Flemoxin, som har liknande indikationer för användning, men skiljer sig åt i kompositionen.

  Med enskild drogintolerans kan den ersättas med antibiotikumet Flemoxin. Det skiljer sig från komposition, eftersom det hör till gruppen penicilliner, men det har liknande indikationer för användning, skillnaden ligger i den aktiva substansen. Detta läkemedel är billigare än andra analoger med liknande tillämpning, och kan inte konsumeras med alkohol.

  Interaktion med andra droger

  Instruktion för användning av Freeylide Uno indikerar specifikt läkemedlets kompatibilitet med andra läkemedel som används. Så om patienten tar antikoagulantia, till exempel warfarin, är det nödvändigt att ständigt övervaka leverfunktionen. Speciellt noterat dålig kompabilitet av läkemedlet med ergotalkaloider, om du inte kan avskaffa dessa läkemedel måste du ständigt mäta koncentrationen i blodet.

  Antibiotika från gruppen av makrolider Fromilide och dess långvariga form Fromyl, liksom deras analoger, är för närvarande den mest positiva återkopplingen från läkare och patienter, även vid administrering till barn. En ovillkorlig fördel med läkemedlet för användning är dess förmåga att bekämpa de mest olika typerna av patogena mikroorganismer och omfattande indikationer för användning. Negativa recensioner av drogen är huvudsakligen associerade med sin bittera smak, vilket i vissa fall gör det svårt att ta i form av tabletter, särskilt för barn.

  Tidigare Artikel

  Prostamol