Huvud
Symptom

Fokusin

Fokusin - ett läkemedel som används för att behandla sjukdomar i urinering, som provoceras genom godartad prostatahyperplasi.

Den terapeutiska effekten av läkemedlet på grund av sin förmåga att selektivt och kompetitivt gripa postsynaptiska alfa-1-adrenerga receptorer, som är belägna i halsen av urinblåsan, prostatiska uretra, liksom i glatta muskulaturen i prostata.

Fokusin kan undertrycka adrenoreceptorer av Alfa1D-typen, vilka ligger i blåsans kropp, vilket i sin tur leder till en minskning av tonen i blåsans smidiga muskler. Användningen av läkemedlet förbättrar funktionen i urinrörets muskler, vilket i sin tur bidrar till att minska symptomen på irritation och obstruktion, som provoceras av prostatahyperplasi hos män.

Klinisk och farmakologisk grupp

Läkemedlet som används i fall av urineringstörningar som är associerade med godartad prostatahyperplasi. Alpha1-blockerare.

Försäljningsvillkor från apotek

Det är möjligt att köpa på receptbelagda läkare.

Hur kostar Fokusin på apotek? Genomsnittspriset ligger på 470 rubel.

Sammansättning och form av frisättning

Preparatet är tillgängligt i form av hårda gelatinbelagda kapslar med modifierad frisättning. Kapslarna har en storlek på 1, en genomskinlig kropp med ett mörkt blått lock och är fyllda med mikropellets, vars färg varierar från nästan vit till vitt.

Fokusina inkluderar:

 • 0,4 mg tamsulosin (Tamsulosinum);
 • dispersion av metakrylat-sampolymeren;
 • mikrokristallin cellulosa;
 • dibutylsebacat;
 • polysorbat 80;
 • kiseldioxid kolloidalt vatten;
 • talkumpulver.

Kapselskalksammansättning:

 • azorubin (E122);
 • färgpatenterad blå V (E131);
 • gelatin.

I ett paket kan det finnas 30 eller 90 kapslar.

Farmakologisk effekt

Drug Focussin tillhör gruppen av alfa-adrenoreceptor-blockerare.

Den aktiva substansen i Focusin är tamsulosin. Det blockerar postsynaptiska och alfa-1-adrenerge receptorer som ligger i mjukvarorna i prostata och prostata i urinröret. Detta minskar tonen i blåsans hals, musklerna i prostatan slappnar av och trycket på urinröret minskar, vilket ökar dess lumen. Tamsulosin eliminerar symtomen på urinproblem, minskar obstruktionen och normaliserar urinblåsans funktion och minskar också sannolikheten för komplikationer av godartad prostatahyperplasi.

Normalisering av blåsans arbete, förebygger läkemedlet vesicoureteral reflux, vilket orsakar felfunktion i njurarna. Regelbunden användning av Focusus underlättar urinering och förbättrar sexuell funktion hos dem med prostata adenom. Läkemedlet är adsorberat i mag-tarmkanalen. För bättre absorption av läkemedlet rekommenderas att svälja kapslar efter att ha ätit.

Indikationer för användning

Focussin ordineras för att behandla störningar i prostata som uppträdde mot bakgrund av hyperplasi.

Kontra

Instruktionen till Fokusin ordinerar med försiktighet följande grupper av människor att ta medicin:

 • utsatt för överkänslighet mot läkemedlets komponenter;
 • mottaglig för kroniskt njursvikt, svår leverinsufficiens och / eller högt blodtryck.

Dosering och administreringssätt

Som anges i bruksanvisningen för kapseln bör fokuset tas efter den första måltiden utan tuggning, med tillräckligt med vatten.

 • Normalt ordineras läkare inuti i en dos av 400 mcg (1 kapsel) / dag.

Läkemedlet kan användas som en monoterapi eller i kombination med 5a-reduktashämmare (finasterid, dutasterid).

Biverkningar

Liksom de flesta andra läkemedel kan Foccusin i vissa fall orsaka oönskade biverkningar av varierande svårighetsgrad, vilka inkluderar:

 • gastrointestinala störningar, som uttrycks i form av störningar i pallarna, misshandel och kräkningar (dessa symtom uppträder sällan);
 • kränkningar av hjärtat och kärlsystemet (förekommer sällan och uttrycks som symptom på posturell (ortostatisk) hypotoni och ökad, väl palpabel hjärtklappning);
 • störningar i nervsystemet, uttryckt som yrsel (ofta), huvudvärk (sällan), medvetslöshet (extremt sällsynt);
 • störningar av sexuell funktion hos systemet, som ibland kan uttryckas i form av en retrograd ejakulation (dvs utlösning känne sperma urladda i motsatt riktning) och mycket sällan i form av långvarig smärtsam erektion, icke-sexuell upphetsning (priapism);
 • Åsidosättningar i andningsorganen, organ som ligger i bröstet och anatomiska utrymmen i mitten av brösthålan (den vanligaste manifestationen av denna grupp av biverkningar är rinit).

Andra biverkningar, som noteras mot bakgrund av Fokusina, är sällsynta asteni, och även det smala pupilsyndromet (instabil iris). Den senare kan utvecklas under kirurgisk behandling av grå starr hos patienter som tagit tamsulosin under lång tid.

överdos

Hittills har det inte förekommit något fall av överdosering av Focus. Men teoretiskt sett, när man tar för hög dos av läkemedlet, finns det risk för oregelbundenhet i arbetet med hjärtaktivitet.

I ett sådant fall rekommenderas att patienten träder in i vasokonstrictor och utför kardiotropisk behandling. Mageutsläpp och användning av enterosorbenter kan också vara effektiva. Hemodialys i detta fall är inte effektiv.

Särskilda instruktioner

Innan du börjar använda drogen, läs speciella instruktioner:

 1. Vid de första tecknen på ortostatisk hypotension (yrsel, svaghet) ska patienten sitta eller stuvas.
 2. Innan behandling med Focussin startas, kan andra sjukdomar som kan orsaka samma symtom som godartad prostatahyperplasi uteslutas. Före behandlingen och regelbundet under behandlingen ska en prostataundersökning (digital rektalundersökning, PSA-bestämning) utföras.
 3. Liksom vid användning av andra alfa1-adrenoblocker, kan det i vissa fall vara en minskning av blodtrycket, vilket kan leda till svimningsförhållanden när det behandlas med Focussin. Läkemedlet Fokusin ska användas med försiktighet hos patienter med predisposition mot ortostatisk hypotoni.
 4. Det finns rapporter om fall av utveckling av långvarig erektion och priapism mot bakgrund av terapi med alfa 1-adrenoblockerare. Om erektionen kvarstår i mer än 4 timmar, ska du omedelbart söka medicinsk hjälp. Om priapismsterapi inte har genomförts omedelbart kan det leda till skador på penisens vävnader och en irreversibel förlust av potens.
 5. Med utvecklingen av angioödem, liksom andra immunologiska reaktioner, såsom Stevens-Johnsons syndrom, ska läkemedlet avbrytas omedelbart. Patienten bör vara under överinseende av en läkare innan eliminering av detta patologiska tillstånd åter administrering av tamsulosin är inte tillåtet.
 6. När de utför kirurgiska operationer för grå starr hos vissa patienter som behandlats tasmulozina klorid vid tidpunkten för operation i det förflutna, har det skett en utveckling iris syndrom intraoperativ instabilitet ögat (elev smal syndrom). Uppkomsten av syndromet för irisoperativ instabilitet kan leda till ökad risk för komplikationer från det visuella organet under och efter operationen.
 7. Tamsulosinväteklorid bör inte användas i kombination med potenta hämmare av CYP3A4 isoenzym (t ex ketokonazol, vorikonazol) hos patienter med fenotyp "långsam ämnesomsättning" av isoenzym CYP2D6.

Försiktighet bör vidtas vid körning av fordon och yrken som kräver ökad koncentration av uppmärksamhet och hastighet hos de psykomotoriska reaktionerna. I händelse av svimhet är det nödvändigt att avstå från hantering av motorfordon och utförande av andra potentiellt farliga typer av verksamhet.

Kompatibilitet med andra droger

Vid användning av läkemedlet är det nödvändigt att ta hänsyn till interaktionen med andra droger:

 1. Samtidig användning av tamsulosin med andra alfa1-blockerare kan leda till en minskning av blodtrycket.
 2. Diklofenak och indirekta antikoagulantia (warfarin) ökar gradvis utsöndringshastigheten av tamsulosin.
 3. Cimetidin ökar koncentrationen av tamsulosin i plasma och furosemid - minskar (ingen signifikant klinisk signifikans).
 4. Vid samtidig användning av tamsulosin med atenolol, enalapril eller teofyllin var inga tecken på läkemedelsinteraktion.
 5. Försiktighet bör utövas samtidigt som tamsulosin används med potenta och måttligt aktiva hämmare av CYP3A4-isoenzymet.
 6. Under förhållanden in vitro diazepam, propranolol, triklormetiazid, klormadinon, amitriptylin, diklofenak, glibenklamid, simvastatin och warfarin resulterade inte i den fria fraktionen av tamsulosin i plasma förändring. Tamsulosin hade ingen effekt på fria fraktioner av diazepam, propranolol, triklormetiazid och kloromadinon.
 7. Samtidig användning av tamsulosin och potenta hämmare av CYP3A4 kan orsaka en ökning av systemisk exponering av tamsulosin. Den samtidiga användningen av tamsulosin och ketokonazol (CYP3A4 isoenzym potent hämmare) ledde till en ökning av AUC och Cmax parametrar tamsulosin 2,8 gånger och 2,2 gånger, respektive.
 8. Tamsulosin ska inte användas i kombination med potenta hämmare av CYP3A4-isoenzymet hos patienter med en långsam metabolismsfenotyp på CYP2D6-isoenzymet.

recensioner

Vi föreslår att du läser recensioner av män som använde Fokusin:

 1. Denis. Jag kände smärta när jag urinerade och långa draget med en vandring till doktorn. Det visade mig att jag har en förstorad prostata. Urologen förordade mig att dricka Fokusin-3 månadskurs. De första positiva resultaten noterades i en vecka: smärtan var tråkig, urinen började avvika snabbare. Jag märkte för mig en biverkning - en liten klåda i fötter och palmer. För närvarande fortsätter jag behandling och mår bättre.
 2. Vladimir. Jag Fokusin läkare på natten utsetts, eftersom jag arbetade som chaufför, ignoreras, började ta på morgonen, ett par dagar, märkte att efter att ha tagit på morgonen, cirka 12 creepy korv och sömnig på språng sömn, men på morgonen innan du tar tabletten känsla, började ta för natten, som doktorn utses, har alla symtomen passerat...
 3. Jura. Från prostatit har jag lidit i 2 år. För att underlätta avgången av behoven, lossades jag av Fokusin. Det hjälper förstås med huvudproblemet. Men jag märkte lätt yrsel. Eftersom jag är en förare måste problemet hanteras bråttom. Diskuterade situationen med läkaren, han överförde medicinen för kvällen.

analoger

Strukturala analoger för den aktiva substansen:

 • hypersimple;
 • Glansin;
 • Omnik Okas;
 • Omnic;
 • Omsulozin;
 • Proflosin;
 • Revokarin;
 • Sonizin;
 • Tamzelin;
 • Tamsulosin retard;
 • Tamsulosin-hydroklorid;
 • Tamsulon FS;
 • Tanis ERAS;
 • Tanise K;
 • Tulozin.

Innan du köper en analog, kontakta din läkare.

Omnik eller Fokusin?

Den aktiva substansen i båda preparaten är densamma - tamsulosinhydroklorid. Omnik är dock ett original läkemedel som har genomgått alla kliniska studier. För sin produktion används kvalitetsråvaror, som rengörs av utländska föroreningar, så det kostar mer än Focus.

Hållbarhet och lagringsförhållanden

Focussin bör förvaras i högst två år vid rumstemperatur, högst 25 ° C, på en mörk plats.

Recensioner om läkemedlet Fokusin läkare och patienter

Som det är känt är en av manifestationerna av prostatit störningar som hör samman med utsöndring av urin. För att lindra tillståndet hos patienter i detta fall tillåter droger som ingår i gruppen läkemedel som är alfa-adrenoblocker, inklusive Fokusin. Vad är detta läkemedel och vad är recensionerna om läkemedlet Fokusin och patienter? Låt oss försöka förstå dessa problem.

Några ord om drogen

Så, vad är Fokusin, läkarens åsikter, vilka kontraindikationer för detta läkemedel?

Fokusin, recensioner av vilka rent positivt - ett läkemedel som tillhör den kategori av alfa adenoblokatorov påverka lokala metaboliska processer som sker i kroppen och processen att normalisera urinavledning. Denna verkan av agenten förklaras av närvaron i dess sammansättning av ett ämne som kallas tamsulosinhydroklorid.

En gång i människokroppen, Fokusin:

 • har en blockerande effekt på alfa-receptorerna, som ligger i fokus av inflammation;
 • interagerar med mediatorer av norepinefrin, producerat av efferenta neuroner.

Dessutom finns tamsulosin, närvarande i beredningen:

 • har en vasodilaterande effekt på grund av blockeringen av impulser som är ansvariga för nedsänkning av kärlen;
 • blockerar receptorer som ligger mellan mjuk muskulatur av prostata, motsvarande del av urinröret, blåsans hals.

Dessutom påverkar det receptorerna i detrusorn, vilket bidrar till en snabb normalisering av urinering.

Absorption av Focusus-komponenten sker i mag-tarmkanalen. Och för att förbättra deras smältbarhet kan användas omedelbart efter att ha ätit. I detta fall är biotillgängligheten av läkemedlet 100%.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

När man tar på sig full mage observeras den mest kraftfulla effekten av att ta botemedlet de första sex timmarna efter administrering. Kontinuerlig femdagars medicinering möjliggör signifikanta och långsiktiga förbättringar under sjukdomsförloppet.

Här är vad de skriver om det läkemedel som försökte det, patienter:
"För att vara ärlig trodde jag inte på det här läkemedlet, det visade sig - förgäves. Noterade signifikanta förbättringar - smärtor gick bort, förbättrad urinering. "
Valentin Petrushin, Kaluga

"Ett utmärkt verktyg - jag hjälpte inte bara till, men tog också tillbaka smaken för livet."
Ivan Petrovich, Krasnoyarsk territorium

Fokus påverkar receptorerna i detrusorn, vilket bidrar till en snabb normalisering av urinering

Effektiviteten av läkemedlet

Enligt patienterna ska män som tar Fokusin för behandling av prostatit notera förbättringen av välbefinnandet efter den första användningen av läkemedlet. Positiva förändringar under sjukdomen, enligt deras åsikt, observeras efter två veckor från början av behandlingen.

Här är vad en av deltagarna i det specialiserade forumet om prostatit skriver:
"Fokusin tog tillräckligt lång tid. Enligt resultaten från den sista ultraljuden - en signifikant minskning av volymen av prostatavävnad. Så, läkemedlet fungerar, och det fungerar bra. "
Grigory Zavarov, Moskva

Och en annan deltagare bekräftar hans ord:
"Jag började ta Fokusin och kände igen mig en man."
Sergey, Pushkino

Detta förklaras av det faktum att mottagningen av Fokusin tillåter:

 • expandera lumen i urinröret och blåsans hals
 • normalisera blodcirkulationen i blåsans muskelvävnader;
 • påskynda utbytesprocesserna;
 • minska trycket i urinröret;
 • återställa urinering och följaktligen normalisera alla processer som är förknippade med urinering;
 • Återställ blåsvävnaden och normalisera trycket i urinröret.

I detta fall är läkemedlets effekt selektiv - det påverkar nästan inte 1B-receptorerna som befinner sig i kärlens muskulatur. Denna funktion utesluter utvecklingen av negativa effekter i samband med sänkning av blodtrycket hos patienter.

Funktioner av användning

Enligt åsikterna från patienter som kommunicerar i temat forum är en av biverkningarna av drogen utseendet av svaghet och yrsel. Här är vad en av deltagarna i diskussionen skriver:

"Jag började märka att efter att ha tagit medicinen blir känslan värre - mitt huvud snurrar, det finns någon form av svaghet."
Victor Rogozhin, Moskva regionen

En av biverkningarna av läkemedlet är utseendet av svaghet och yrsel

Sådana manifestationer finns emellertid inte alls. En annan deltagare svarar:
"Det är konstigt, jag observerar inte någonting så. Tvärtom, mot bakgrund av positiva förändringar i behandlingen av prostatit känner jag mig bra. "
Alexander Mikhalin, Nizhny Novgorod

Dessutom kan läkemedel, enligt läkare, leda till utveckling av immunologiska reaktioner. I det här fallet stannar hans mottagning omedelbart, den negativa symtomen stoppar och behandlingen slutar.

OBS! Behandling Focusus ska utse en läkare - självbehandling är i detta fall oacceptabelt.

Fokusin: recensioner av läkare, kontraindikationer och biverkningar

Enligt experter rekommenderas inte användning av Fokusina vid behandling av prostatit hos män för personer som lider:

 • individuell intolerans mot tamsulosin;
 • ortostatisk hypotension
 • njure och leversjukdomar.

Här är vad en av doktorerna sade, inför konsekvenserna av patientens självbehandling:
"Jag förlorade nästan patienten, välläsna forum och bestämde mig för att ta Fokusin på egen risk utan att ha hört mig och utan undersökningar - problem med levern började."
Danil, urolog, staden Kaluga

När det gäller biverkningar kan det mot bakgrund av läkemedlet utvecklas:

 • störningar som är neurologiska - huvudvärk, yrsel, sällsynt medvetslöshet;
 • kardiovaskulär patologi, åtföljd av takykardi och sänkning av trycket;
 • Åsidosättande av andningsorganen;
 • störningar i arbetet i mag-tarmkanalen, följt av störningar i pall, illamående och ibland - kräkningar;
 • retrograd eller smärtsam utlösning.

Behandling Focusus ska utse en läkare - självbehandling är i detta fall oacceptabelt

Här är vad urologen skriver på ett av de medicinska forumen:
"Trots att behandlingen visade bra resultat, måste läkemedlet avbrytas - patienten hade huvudvärk, takykardi, tryckhopp."
Dmitry, urolog, St. Petersburg

Till vilken hans kollega svarar:
"I min praktik inträffade detta inte, men GI störningar diagnostiserades ganska ofta."
Egor, urolog, Moskva

överdos

Trots att på ett tillförlitligt sätt kända fall av överdosering Fokusinom idag inte existerar, samtidigt som läkemedlet bör beakta dess effekter på det kardiovaskulära systemet - ta emot ett överskott av läkemedlet resulterar troligen störningar i hjärtat.

Det är därför som några reaktioner från hjärtat uppträder bör du omedelbart gå in i droger som har vasokonstriktiv verkan och också producera kardiotropisk behandling. Tillsammans med detta bör du tvätta magan och ta enterosorbenter.

OBS! Ledning av hemodialys vid överdosering av fokus misslyckas.

Vad mer behöver du veta om drogen

Enligt patientens feedback påverkar Fokusin förmågan att koncentrera uppmärksamhet och hastighet på åtgärderna. Detta faktum bör beaktas av personer som hanterar fordon och tunga maskiner.

Här är vad en av deltagarna i det specialiserade forumet skriver:
"Vi var tvungna att flytta till kollektivtrafik - reaktionen var inte densamma, flög nästan till en kraftigt stoppad vagn."
Cyril, Lipetsk

Dessutom anger användningsanvisningen att läkemedlet Fokusin ska lagras på en mörk, cool plats, otillgänglig för infiltrering av barn.

Från apotek är läkemedlet uteslutet enbart på recept av en läkare, och lagringsperioden är två år. Vid utgången av utgångsdatumet är läkemedlet kategoriskt förbjudet.

Analysera recensioner om Focus, det kan inses att de allra flesta män är nöjda med resultatet

Fokusin: recensioner om drogen

Analysera återkoppling på fokus på Internet, det kan inses att de flesta män som använder detta läkemedel för behandling av prostatit är nöjda med resultatet.

Dessutom föredrar många av dem att välja mellan flera liknande droger, föredra det för honom.
recensioner:

 1. Jag tog drogen med den primära detektionen av prostatit. Genom hur snabbt resultatet kom, bestämde sig att det var ett antibiotikum, och först då insåg att han hade en ganska annan åtgärd.

Pavel Karmazinov, St Petersburg

 • Utmärkt botemedel - förbättringen kom i tre veckor efter det första intaget.

  Ivan Smirnov, Moskva

 • En vanlig lösning är emellertid inte värre och inte bättre än dess motsvarigheter.

  Kirill Mazurkov, Kirov

 • Till mannen har hjälpt eller hjälpt mig, men jag kan inte namnge en panacea - i hans eller hennes fall krävdes ansökan och andra förberedelser.

  Alisa Marchenko, Bugulma

 • Drogen är väldigt hjälpsam. Jag rekommenderar.

  Andrey Sokolov, Vologda

 • Inte en dålig drog, men jag tyckte om Omnik mer.
 • Petr Valuev, Zelenograd.

  Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

  Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

  • konstant smärta i underlivet, skrotum;
  • svårighet att urinera
  • sexuell dysfunktion.

  Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

  Fokusin

  Blanketter för frisläppande

  Läkare kommentarer på fokus

  Effektivitet, prisvärdhet.

  Biverkning - retrograd ejakulation (sällan).

  "Workhorse" bland selektiva alfa-blockerare. Det kännetecknas av tillräcklig effektivitet, ett minimum av biverkningar, bra pristillgänglighet. Det finns möjlighet till möte omedelbart till en lång kurs (packning av 90 tabletter).

  I många år har läkemedlet "Fokusin" etablerat sig som ett mycket effektivt och billigt sätt att behandla prostata adenom. Detta läkemedel möjliggör på kort tid att förbättra kvaliteten på urinering, minska irriterande symtom (antalet nattliga urinering).

  Läkemedlet har några biverkningar.

  Ett bra läkemedel för behandling av symtom på nedsatt urinering i samband med prostatahyperplasi. Effektiviteten är hög, priset är acceptabelt, lämpligt för långvarig användning. Patienterna är glada, särskilt de äldre.

  Biverkningar är vanligare än hos det ursprungliga läkemedlet.

  Effekten noteras av de flesta patienter, i motsats till ett sådant läkemedel som "Prostamol". Det överförs väl.

  Av biverkningar, som varnar instruktionen i det verkliga livet, uppträder ortostatisk hypotoni, men sällan.

  Som ultraljuds doktor möter jag också patienter med BPH. "Fokusin" (tamsulosin) - ett frekvent läkemedel som de utses av urologer. Kostnaden för en månad är 500 rubel (en låda med 30 kapslar om 400 mikrogram vardera). Ta lång tid.

  Ett bra läkemedel av hög kvalitet som kallas alfa-adrenoblocker, används för urinproblem i prostatisk sjukdom.

  Ibland kan det orsaka retrograd ejakulation, men inte ofta, ibland finns ingen klinisk effekt.

  Bra pris / kvalitet / effektförhållande, jag använder i klinisk praxis.

  Bruksanvisningen är inriktad

  Farmakologisk aktivitet

  Blockeraren a1-adrenerga receptorer. Selektivt och konkurrenskraftigt blockerar postsynaptisk a1-adrenoceptorer glatta muskulaturen i prostata, blåshalsen och prostatiska uretra och H-adrenoreceptorer i blåsan, som leder till en reduktion i glattmuskeltonus i prostatan, blåshalsen och prostatiska uretra, förbättra detrusor funktion, minskad obstruktion symptom eller irritation i samband med godartad prostatahyperplasi.

  Typiskt utvecklas den terapeutiska effekten 2 veckor efter starten av läkemedlet, även om det hos ett antal patienter noteras minskningen av svårighetsgraden av symtom efter att ha tagit den första dosen.

  Tamsulosins förmåga att påverka α-adrenoreceptorer är 20 gånger större än dess förmåga att interagera med H-adrenerga receptorer, vilka ligger i kärlens glattmuskel. På grund av denna höga selektivitet orsakar läkemedlet ingen kliniskt signifikant minskning av systemiskt BP hos båda patienter med arteriell hypertoni och hos patienter med normalt initialt BP.

  farmakokinetik

  Efter intag absorberas tamsulosin snabbt och nästan helt från mag-tarmkanalen. Biotillgängligheten av läkemedlet är ca 100%.

  Efter en enstaka dos av preparatet Fokusin ® inuti i en dos av 400 mcg Cmax Den aktiva substansen i plasman uppnås efter 6 timmar.

  Efter 5 dagar förstås mottagning av värdet av Cmax Aktiv substans i blodplasma är 60-70% högre än Cmax efter en enstaka dos.

  Bindning till plasmaproteiner - 99%. Vd tamsulosin obetydlig (cirka 0,2 l / kg).

  Tamsulosin utsätts inte för effekten av "första passage" och långsamt biotransformeras i levern för att producera farmakologiskt aktiva metaboliter som bibehåller hög selektivitet till a-adrenoceptorer. Det mesta av det aktiva ämnet finns i blodet i oförändrad form.

  Tamsulosin utsöndras av njurarna, 9% av dosen utsöndras oförändrad.

  T1/2 tamsulosin med en entré - 10 timmar efter upprepad intag - 13 timmar, slutlig T1/2 - 22 timmar

  Form av utsläpp, komposition och förpackning

  Kapslar med modifierad frisättning hård gelatinös, storlek 1; Kroppen och locket är mörkblå, transparenta; Kapslarnas innehåll är mikropellets med vit eller nästan vit färg.

  hjälpämnenEn sampolymer av metakrylsyra och etylakrylat (1: 1) 30% dispersion - 74,9 mg (som fast material) *, mikrokristallin cellulosa - 257,1 mg, dibutylsebacat - 8,4 mg polysorbat 80 - 500 mg, kolloidal kiseldioxid - 3,7 mg talk 300 mcg.

  Kapselskalksammansättning: färgämne azorubin - 0,2%, färgblå patenterad - 0,12%, gelatin - upp till 100%.

  10 st. - blåsor (3) - kartongförpackningar.
  10 st. - blåsor (9) - kartongförpackningar.
  10 st. - blåsor (10) - kartongförpackningar.

  * en kapsel använder en 30% dispersion av sampolymeren av metakrylsyra och etylakrylat (1: 1) i en mängd av 249,67 mg, vilket motsvarar 74,9 mg i form av en fast substans.

  Doseringsregimen

  Läkemedlet tas oralt i en dos av 400 mcg (1 keps.) / Dag.

  Kapslar ska tas efter den första måltiden, utan att tugga, pressas med tillräckligt med vatten.

  Focussin kan användas som en monoterapi eller i kombination med 5a-reduktashämmare (finasterid, dutasterid).

  överdos

  symptom: märkbar minskning av blodtrycket.

  behandling: kardiotropisk behandling, allmän underhållsbehandling, kontroll av njurfunktion, införande av volymsubstitutlösningar eller vasokonstriktiva läkemedel. För att förhindra ytterligare absorption av tamsulosin är det möjligt att tvätta magen, ta aktivt kol eller osmotiskt laxermedel.

  Droginteraktioner

  Samtidig användning av tamsulosin med andra alfa1-adrenoblocker kan leda till en minskning av blodtrycket.

  Diklofenak och indirekta antikoagulantia (warfarin) ökar gradvis utsöndringshastigheten av tamsulosin.

  Cimetidin ökar koncentrationen av tamsulosin i plasma och furosemid - minskar (ingen signifikant klinisk signifikans).

  Vid samtidig användning av tamsulosin med atenolol, enalapril eller teofyllin var inga tecken på läkemedelsinteraktion.

  Under förhållanden in vitro diazepam, propranolol, triklormetiazid, klormadinon, amitriptylin, diklofenak, glibenklamid, simvastatin och warfarin resulterade inte i den fria fraktionen av tamsulosin i plasma förändring. Tamsulosin hade ingen effekt på fria fraktioner av diazepam, propranolol, triklormetiazid och kloromadinon.

  Samtidig användning av tamsulosin och potenta hämmare av CYP3A4 kan orsaka en ökning av systemisk exponering av tamsulosin. Den samtidiga användningen av tamsulosin och ketokonazol (CYP3A4 isoenzym potent hämmare) ledde till en ökning i AUC och C indikatorermax tamsulosin med 2,8 gånger respektive 2,2 gånger.

  Tamsulosin ska inte användas i kombination med potenta hämmare av CYP3A4-isoenzymet hos patienter med fenotypen "långsam metabolism" av CYP2D6-isoenzymet.

  Försiktighet bör utövas samtidigt som tamsulosin används med potenta och måttligt aktiva hämmare av CYP3A4-isoenzymet.

  Bieffekt

  Frekvensen av biverkningar som rapporterades i enlighet med klassificeringen av den medicinska ordbok för regulatoriska verksamheter (MedDRA): mycket ofta (> 10%), ofta (≥1%, ® nödvändigt att utesluta närvaron av andra sjukdomar som kan ge samma symptom som godartade prostatahyperplasi. Innan behandlingen påbörjas och regelbundet under behandling bör utföras prostata undersökning (digital rektal undersökning, PSA-bestämning).

  Som med användningen av andra alfa1-adrenoblocker, behandlingen med läkemedlet Fokusin ® i vissa fall kan det finnas en minskning av blodtrycket, vilket kan leda till svimningsförhållanden. Läkemedlet Focususin ® ska användas med försiktighet till patienter med predisposition mot ortostatisk hypotension.

  Vid de första tecknen på ortostatisk hypotension (yrsel, svaghet) ska patienten sitta eller stuvas.

  Med utvecklingen av angioödem, liksom andra immunologiska reaktioner, såsom Stevens-Johnsons syndrom, ska läkemedlet avbrytas omedelbart. Patienten bör vara under överinseende av en läkare innan eliminering av detta patologiska tillstånd åter administrering av tamsulosin är inte tillåtet.

  När de utför kirurgiska operationer för grå starr hos vissa patienter som behandlats tasmulozina klorid vid tidpunkten för operation i det förflutna, har det skett en utveckling iris syndrom intraoperativ instabilitet ögat (elev smal syndrom). Uppkomsten av syndromet för irisoperativ instabilitet kan leda till ökad risk för komplikationer från det visuella organet under och efter operationen.

  Tamsulosinhydroklorid ska inte användas i kombination med potenta hämmare av CYP3A4-isoenzymet hos patienter med fenotypen "långsam metabolism" av CYP2D6-isoenzymet.

  Tamsulosin är inte lämpligt för användning hos kvinnor.

  Påverkan på förmågan att köra fordon och hantera mekanismer

  Försiktighet bör vidtas vid körning av fordon och yrken som kräver ökad koncentration av uppmärksamhet och hastighet hos de psykomotoriska reaktionerna. I händelse av svimhet är det nödvändigt att avstå från hantering av motorfordon och utförande av andra potentiellt farliga typer av verksamhet.

  Recensioner för Fokusin

  Tillverkare: Tjeckien

  Produkt: Kapslar

  Olga (positiv feedback)

  Till urologen har tagit upp eftersom det ofta blev att skada eller vara sjuk, vara sjuk på njurarna. Ultraljud visade att jag har en liten sten. Först sa urologen att det inte kommer att fungera för en sten utan laserkrossning. Men bestämde sig för att inte skynda sig och försöka bli behandlad något. Läkaren föreskrev Phocussin. Ärligt talat, när jag läste instruktionerna till läkemedlet, blev jag förvånad, eftersom den föreskrivs för behandling av prostatit, cystitis. Jag började ta drogen och omedelbart pobochki klättrade: sömnstörningar, ryggont, växelvis förstoppning, sedan diarré. Jag kommer att säga att jag inte slutade ta medicin, jag tolererade det. Och stenen kom så småningom ut.

  Dmitry (positiv feedback)

  Tar bort stenar från njurarna

  Jag hade en schemalagd läkarundersökning, besökte naturligtvis en urolog. Mina njurar har ont, men jag trodde att jag blåste min rygg, för jag jobbar mest på gatan. Jag gjorde ultraljud och hittade en droppe i njurarna. Jag passerade ytterligare tester och bestämde mig för att ta bort stenarna. Naturligt sätt eller inte. Läkaren rekommenderade mig och föreskrev Fokusin. Jag började ta det en gång om dagen före måltiden, på morgonen. Detta gjordes för naturlig borttagning av njurstenar. Jag hade hemska smärtor, jag kallade mig till och med en ambulans flera gånger, medan stenarna kom ut ur mig. Ärligt talat skulle jag ha andra gången kommit överens om ett annat sätt, verkligen smärtsamt gå ut. Men i slutändan visade allting ut och njurarna störde inte.

  Igor (positiv feedback)

  Lös problem med urinering

  Efter fyrtio år har många män problem med att urinera och jag var inget undantag. Först ville han inte gå till läkaren för rekommendationer av läkemedel, men sedan uttömd av smärtan i underlivet avgick han till det oundvikliga. Jag fick råd att köpa Fokusin. Jag anser att detta läkemedel är bra, effektivt. Tog det i fyra månader, märkte inte några biverkningar. Kön med min fru har inte förvärrats, ens tvärtom. Standard kursen är utformad i 90 dagar, då kan du återkomma med en läkare igen.

  Evgenia (negativ feedback)

  Behandling är inte snabb, det viktigaste är att inte springa

  Min fars fokusering utsågs av läkaren på sjukhuset när han kom dit för en planerad sjukhusvistelse. Efter att ha tillbringat hela diagnostiska naturligtvis, i princip, var han inte längre det inledande skedet av sjukdomen, men läkaren beslutat att prova en gång under förutsättning att den tidigare appliceras på patienten, desto lättare det skulle vara att bota sjukdomen. Läkemedel har bestämt sig för att ta en tablett, på morgonen under en måltid, tvättar med mycket vätska. Smärtsymptom efterlämnade gradvis och vid upprepad ultraljud i en månad minskade volymen av vävnad i prostatakörteln avsevärt. Ett medicinpaket varar i en månad, nu köpte jag en andra kurs för min far, på grundval av ultraljudsprotokollet fortsätter vi behandlingen.

  Andrey (negativ recension)

  Det faktum att Fokusin åtminstone har någon åtgärd lyckades jag bara märka i mitten av den tredje veckan av behandlingen. Innan det, som om han inte dricker något, sprang han fortfarande ofta till toaletten och upplevde samma allvarliga obehag. Då blev det verkligen bättre, men inte mycket. Urinen började komma fram lättare, men likadant i slutet var det en känsla av att det inte var allt ute. Jag trodde att läkemedlets effekt fortsätter att intensifieras och så småningom kommer det att passera, men tyvärr har inga ytterligare framsteg gjorts. Fokusin svagade bara svag symtom på sjukdomen och stannade sedan och jag kände mig fortfarande lika ojämförlig till och med i mitten av den andra månaden då han var upptagen. Biverkningar uppträdde också, ständigt led av förstoppning och levern började smärta lite. Jag blev inte läkt vidare, jag insåg att jag slösade bort pengar för ingenting.

  Michael (Neutral recension)

  En bieffekt förstör allt

  Fokuset var ordinerat för mig av en urolog, och omedelbart varnade för att man inte borde förvänta sig en terapeutisk effekt från honom, vilket innebär att hjälpmedlet bara tillfälligt hjälper till att glömma problemen som orsakas av hyperplasi. Så det visade sig, efter avskaffandet, all effekt avdunstades. För att avbryta var det nödvändigt på grund av en, men ganska allvarlig biprodukt i form av stark tryckpress. Det visade sig inte genast, det är det mest intressanta. Jag lyckades redan behandlas i 3,5 veckor, och började sedan känna en slags stark svaghet, som inte gick iväg efter vila. Det blev inte omedelbart för mig att mäta trycket, för att jag aldrig hade några problem med det. Resultatet var inte nöjd - 90/70. Om läkemedlet är så behandlat med en man med normalt tryck, så kommer han säkert inte att gå till dem som har det och så lågt. Det är synd att Fokusin har en sådan synd, för om han inte hade varit, skulle jag definitivt inte sluta dricka detta läkemedel. Effekten är riktigt bra, Fokusin för den angivna tiden lyckades rädda mig från alla problem med toaletten. Allt gick ut enkelt och snabbt, du behövde inte ens driva, som det brukade. Men jag var tvungen att avbryta behandlingen, eftersom drogen inte passade mig.

  Fokusin recensioner av män forum

  Bland de sjukdomar som involverar bildandet av tumörer av godartad natur finns det män. Bland dem bör godartad prostatahyperplasi noteras. Ett annat namn på patologi, som ofta finns i praktiken av läkare och även i reklam för läkemedel, är prostata adenom. Sjukdomen involverar bildandet i den periuretrala delen av prostatakörteln av knölar, som därefter börjar expandera. Denna process leder till utvecklingen av obstruktion av urinvägarna. Om du analyserar de patologiska processerna hos män upptar adenom i prostatakörteln en av de ledande platserna när det gäller förekomsten, men åldersgränsen är 50 år. Läkare säger att efter femtio år lider varje andra man av prostatahyperplasi och efter åttio år - nio män av tio.

  Tidigare är kampen mot prostataadenom endast möjlig under kirurgisk ingrepp, vilket ledde till att allvarliga begränsningar uppstod. Faktum är att hos äldre män är hälsan försvagad och operationer kan leda till komplikationer. Således är läkemedelsbehandling alltmer efterfrågan. Läkare erbjuder moderna droger, bland annat bör noteras Fokusin. Många män noterar att Fokusin låter dig uppnå önskad återhämtning utan en operation.

  Varför utveckla prostata adenom?

  Hittills har läkare ännu inte korrekt fastställt orsaken till prostata adenom. Det är viktigt att ta hänsyn till det faktum att det finns många fall. Baserat på statiska data kan det förstås att sjukdomen beror på ålderns ålder och på arv. Om familjen redan hade en sådan sjukdom är risken för att utveckla adenom hög. Läkare kunde förklara patologins beroende av ålder. En man som blir äldre noterar vissa förändringar i den hormonella bakgrunden. Testosteron är det manliga könshormonet med åldern kan vara ett allvarligt destruktivt avvikelse, så det är i blodet ersätts av det kvinnliga könshormonet kallas östrogen. Detta medför en förändring av aktiviteten hos substanser i prostata.

  Läkare vägrar att använda begreppet "visas", ersätter det "utvecklas". Poängen är att den ska diagnostiseras med ytterligare observation av processen med bildandet av små knölar, vilket kan ta många år. När knölarna når en viss storlek börjar obehagliga känslor. Mannen noterar att han har symptom som tyder på prostata hyperplasi. Om diagnosen diagnostiseras på ett tidigt stadium under förebyggande aktiviteter finns det goda möjligheter till effektiv behandling, men för detta är det nödvändigt att regelbundet utföra ultraljud av körteln. Endast detta förfarande möjliggör en tidig upptäckt av den patologiska processen, vilket gör att behandlingen blir lättare, förbättrar dess effektivitet och förhindrar en risk för mannen.

  Kliniska bilder av prostatahyperplasi

  Bland symptomen bör noteras smärt syndrom, som sträcker sig till den utvidgade prostata, organ och system som lider av detta. Detta kan förklaras av det faktum att varje organ i människokroppen tar sin plats strikt och måste ha vissa dimensioner. När organs storlek ändras, flyttas alla organ, eftersom deras plats är delvis tagen. Till exempel väljer en förstorad prostata en plats i urinröret, som börjar klämma. Detta leder till att processen för avloppsflöde från blåsan är trasig, stagnation uppstår. Det bör noteras att excrementet utsöndras av njurarna. Som ett resultat börjar utvecklingen av följande sjukdomar: pyelonefrit, cystit, urolithiasis.

  När man uppmärksammar patologiska processer bör man vara uppmärksam på människornas hälsa, eftersom det bara finns en tidig upptäckt av patologi som ger dig möjlighet att uppnå de önskade resultaten vid behandlingssteget. I de tidigaste stadierna av sjukdomen kan identifieras vid överföring av ultraljud för förebyggande ändamål. Om dina nära och kära drabbades, är det nödvändigt med en regelbunden inspektion, nämligen några år. Undersökningsfrekvensen bör överenskommas med en erfaren läkare individuellt.

  Om sjukdomen har gått in i mittenfasen börjar vissa symtom dyka upp. För att gå på toaletten för att "tömma" blåsan måste du påkänna dina magmuskler. Dessutom kräver processen att tömma blåsan mycket tid. Urinering uppträder en liten, trög ström, och i slutet visas diskontinuitet. Det är viktigt att vara förberedd för det faktum att avbrottstiden ökar när sjukdomen fortskrider. Senare, för att minska behovet, krävs mer tid och ansträngning. Av den anledningen är det vid de första misstankarna nödvändigt att adressera till den skickliga läkaren som ska utföra forskning. Om du slutar undersökningen, kommer sjukdomen att utvecklas, och sedan gå vidare till nästa steg, som kännetecknas av mer uttalade symtom. Detta kan förklaras av det faktum att ofullständig tömning leder till en ökning av återstående urin, vilket spelar en viktig roll vid patologiska processer, vars kliniska bild varierar.

  En sjuk man ska gå på toaletten flera gånger om natten. Dessutom ökar antalet nattsökningar gradvis, och en blåsig ström av urin är extremt svår och till och med omöjlig att hålla. Urineringsprocessen blir en riktig tortyr: urinen utgår endast i droppar och läcker inte ut.

  Som utveckling av en obehaglig sjukdom under sex leder utlösning till utseende av smärtsamma förnimmelser.

  Ytterligare åtstramning med behandling orsakar blodets utseende i urinen. I det urogenitala systemet, utveckla infektioner som åtföljer frossa, svåra värk i nedre delen av ryggen, akut urinretention, förekomst av pus i urinen.

  Effektivt läkemedel Fokusin

  Detta läkemedel uteslutes endast på apotek vid presentationen av en doktors recept. Samtidigt visar recensioner om beredningen av Fokusin att syftet med att ta drogen är att eliminera kränkningar av urineringsprocessen på grund av utvecklingen av prostata adenom.

  Läkemedlet kan påverka de postsynaptiska adrenoreceptorerna, som ligger i mjukvarorna i prostata körteln, blåsans hals samt den prostatiska delen av urinröret. Focussin främjar receptorblockad, men effekten är selektiv. Under påverkan av drogen börjar muskeltonus att falla, och detrusor är redo att utöva sin funktionalitet. Detta blir grunden för att minska de symptom som karakteriserar prostata adenom. Effekten kan observeras först efter att Fokusin tas regelbundet inom 12-14 dagar, men ibland framträder gynnsamma förändringar även under de första dagarna.

  Varje kapsel av läkemedlet innefattar tamsulosin, vilket kan ha en fördelaktig effekt på adrenoceptorer.

  Fokuserar selektivt, så det kan inte minska blodtrycket hos män som lider av högt blodtryck och normalt tryck.

  Efter att kapseln med tamsulosin tränger in i matsmältningsorganet, uppnås snabb, fullständig absorption, vilket garanteras genom biotillgängligheten hos medlet. Effekten av den första passagen är frånvarande, därför finns det en möjlighet till framgångsrik omvandling i levern. En sådan transformation möjliggör isolering av aktiva metaboliter, men selektivitet mot adrenoreceptorer manifesteras också. En signifikant mängd tamsulosin finns i blodet utan några förändringar.

  Läkemedlet ska tas en kapsel per dag. Denna dos garanterar intaget av 400 mg tamsulosin i hankroppen. För effektiv mottagning ska kapseln vara full efter frukost. Kapseln ska tvättas med rent vatten, men det kan inte tuggas.

  Fokusin: beskrivning av funktioner och recensioner

  Det finns inga rapporter om överdosering av läkemedel. Eliminering av symptomen sker efter 12 - 14 dagar efter mottagning startades Fokusina men positiva förändringar i hälsotillståndet kan förekomma i ett par dagar, eller till och med efter den första administreringen av kapseln. Tyvärr har vissa av recensioner om drogen Fokusin tyder på att målen inte har uppnåtts i samband med vad som misstänks förfalskning och behovet av att skilja dem från äkta produkter. I verkligheten är liten effekt på grund av följande egenskaper: läkemedlet är dåligt interagerar med kroppen, som utvecklar åderförkalkning av blodkärlen, så mannen måste undra om han missbrukas innan hög kalori måltid, om han ledde en stillasittande livsstil, om han missbrukade alkohol och tobak. Dålig vaskulär status leder till en försämring av effekten av behandlingen.

  Bland recensionerna kan du hitta klagomål om läkemedlets biverkningar. Fokusering kan orsaka huvudvärk, minskad sexuell lust, utseende av illamående och kräkningar, utveckling av allergier, manifesterad i form av utslag, klåda, svullnad. Biverkningar inkluderar även diarré, förstoppning. Vissa män upplevde yrsel, sömnstörningar eller sömnighet, takykardi och ökad hjärtfrekvens, smärta i bröstet.

  Endast en erfaren läkare kan ordinera Fokusin för behandling.

  FOCUSIN recensioner

  Recensioner om kliniker, laboratorier, vårdcentraler, barnhem, tandläkare, sjukhus, sjukhus, klinikbedömning, användarrecensioner om recension om FOCUSIN. Webbplatsen ger också en aktuell uppdatering FOCUSIN pris och instruktioner för användning. Glöm inte att innan du använder något läkemedel bör du definitivt rådgöra med din läkare.

  Läkemedlet Fokusin används för godartad prostatahyperplasi. Alfa-adrenoblocker är konkurrenskraftiga antagonister av epinefrin och norepinefrin i alfa-adrenerge receptorer. Tamsulosin - aktiv substans preparatet Fokusin - selektivt blockerar alfa 1-adrenoceptorer i kroppen i den glatta muskulaturen i prostatakapseln, blåsan sphincter, en prostatiska uretra. Genom blockering av alfa-1-adrenoceptor minskas tonen i blåshalsen och därmed avslappning av prostatamuskler snizhet tryck på urinröret och ökar dess clearance. Tamsulosin minskar manifestationen av obstruktion, eliminerar urinledsstörningen, återställer blåsans normala funktion. Vid behandling av Tamsulosin minskar sannolikheten för komplikationer vid godartad prostatahyperplasi. I synnerhet, på grund av att den normala tömningen av blåsan urin förhindras från omvänt flöde från blåsan in i urinledaren, vilket orsakar försämring av njurfunktionen. När det tas regelbundet Fokusin läkemedel i patienter med prostatacancer adenom urinering processen underlättas, vilket minskar mängden av urinering, ökad mängd av urin som genereras vid en tidpunkt. Dessutom finns det en restaurering och förbättring av sexuell funktion som förbättrar livskvaliteten. Fokusin läkemedelsterapi för benign prostatahyperplasi förhindrar akut urinretention, varvid katetern krävs formulering, och tillåter. FOCUSIN-instruktion »

  Alla recensioner FOCUSIN

  Victor 28 april 2017

  4 år acceptera "Fokusin" och "prostanderivat", men i urin sten bildas löser problemet med malda frön av morötter på en kaffekvarn tre GV dagligen före måltider för 30 minuter. med mycket vatten. medan du hjälper

  Kolya är 66 år gammal. 31 januari 2017

  Focussin är ett utmärkt botemedel. Jag råder alla att ta det. Jag tar många år. utan problem. och jag har sex fem dagar senare. men den dagen accepterar jag inte fokuser. för att jag inte känner. när jag är färdig det är allt. och mer Bazetam gör det bara super. men det är borta. varför vet inte. Det här är en urologs rekommendation. tack Zaporozhye. och ta inte halimatnu som podimaet medlem för hela natten. det här är ett spratt pengar. Därför är alla recensioner avsiktligt blockerade.

  Svyatoslav 5 februari 2017

  Ditt råd om att ta drogen FOCUSIN ska jag använda, först efter att ha hört en läkare.

  gäst 5 mars 2016

  Den urolog diagnosen gemarragichesky tsuistit.Neyrogenny urin puzyr.Naznachil ö fokusin 1 ton.utrom.No i instruktionerna till kvinnor inte prednaznacheno.Kak vara?

  Gleb 26 augusti 2015

  Vad som skulle förbättra nattens sömn började ta Fokusin på kvällen och tvätta med kefir. Effekten av läkemedlet upphörde helt. Jag tycker att anledningen är kefir.

  Anatole 25 januari 2016

  Jag tog det också på natten och drack mjölk. Toleransen är noll. Jag tror att anledningen är i mjölk.

  Kolya är 66 år gammal. 31 januari 2017

  På natten, kan inte i något fall ta en fokusering. men bara på morgonen. och strikt efter måltiderna. och det kommer att bli en klass.

  ära 3 april 2014

  Jag gick till urologen eftersom jag ofta blev sjuk i njurområdet. De gjorde ultraljud, jag hade en liten sten där. Urologen sa först att det är bättre att göra laserfragmentering, det är osannolikt att han kommer ut sig själv. Men vi bestämde oss för att vänta och få behandling. Fokusin beställde oss. Jag drack det på morgonen en gång om dagen. Dessutom hittade min fru på Internet folkmekanismer av njurstenar. Vidare var det verkligen mardrömsligt. Stenen var på väg till utgången: smärtan var hemsk, de kallade en ambulans 3 gånger 1 gång per vecka. Då gjorde hustrun själv injektioner. När jag hade nog, kunde jag inte göra någonting, jag gick ens ut och arbetade i ett varmt bad. Kortfattat vet jag inte vad som hjälpte, om Fokusin eller folkmedicin, eller alla tillsammans ihop, men stenen kom ut sig själv. Nu förstår jag någonstans i viss mån hur våra kvinnor lider under förlossningen.

  gäst 21 december 2014

  Jag hade också detta. Stenen är fast någonstans i kanalerna i höger sida, under revbenen. Smärtan var hemsk. Jag klättrade under sängen och krypade genom golvet med smärta, det fanns ingenstans att gå. Jag ligger vid denna tid på ett sjukhus i neurologi. De ringde till en läkare. Först ville de göra ett bedövningsmedel. Men de kallade urologi. Där sade läkaren: att smärtstillande medel inte kan klara sig alls, du kan förvirra orsaken till smärtan, och att med appenditit i allmänhet kan smärtstillande medel inte göras. Kort sagt rådde läkaren att göra en dubbel dos papaverin och en dubbel dos av no-shpa (det här är allt i pricks). Om smärtan går bort betyder det en sten, om inte, appendicit. Smärta jag hade på bara 5 minuter, men vad hände med stenen. kanske följde jag inte.

  Drogen är Fokusin. Recensioner om Focus

  Upplagt av Yulka den tis, den 12/27/2011 - 00:18

  Med ålder i människokroppen är det en förändring i den naturliga hormonella bakgrunden, vilket kan leda till utvecklingen av prostata adenom (det är också hyperplasi). En sådan godartad neoplasm utvecklas från körtelvävnaden. Först bildas en liten nodulat som gradvis expanderar och kontraherar kanalen med urinering, vilket gör det svårt att tömma urinen.

  På den inledande nivån är det möjligt att upptäcka sjukdomen endast genom ultraljud av prostata. Ju tidigare sjukdomen i prostata diagnostiseras, desto mer gynnsam och signifikant blir resultatet av behandlingen. För effektiv läkemedelsbehandling används läkemedlet Fokusin, vilket blockerar den fortsatta utvecklingen av hyperplasi. Läkemedlet är utformat för att behandla manliga sjukdomar.

  Farmakologisk aktivitet

  Drogen har Fokusin förhindra effekter på postsynaptiska alfa-1-adrenerga receptorer, som är belägna i den glatta muskulaturen i den prostatiska urinkanalen och prostata.

  Läkemedlet har antiinflammatorisk och anti-exsudativ verkan. Det bidrar till att minska tonen i blåsans nedre del, förbättrar arbetet i urinrörets muskler och därigenom underlättar urinflödet. Hjälper till att minska symptomen på irritation och urinblåsan. Det orsakar inte en signifikant minskning av trycket hos patienter med högt blodtryck och patienter som har arteriellt tryck i normal rytm.

  Farmakologisk effekt

  Med den regelbundna upptagningen Fokusina hos patienter observerade lättnad av urinprocessen, vilket minskade antalet uppmaningar att urinera. Sexuell liv hos en man förbättras också avsevärt. Förändringar till det bättre kommer redan 12-15 dagar från det ögonblick då du tar drogen.

  Den aktiva substansen i läkemedlet - tamsulosin - minskar musklerna i blåsan, slappnar av musklerna i prostata. Eliminerar igensättning, normaliserar urinering. Vid normal tömning av urinblåsan är urinutflödet till urinledarna uteslutna och påverkar därmed inte njurfunktionen. När du tar läkemedlet permanent, ökar patienten mängden urin per en frisättning.

  Med hjälp av läkemedel har Fokusinom en chans att undvika allvarliga konsekvenser och kirurgisk ingrepp.

  Metod för applicering

  Ta medicineringen är strikt enligt instruktionerna till honom. Applicera en gång om dagen för en kapsel. Gör det bättre på morgonen efter frukost, tvätta kapseln med rent vatten. Detta bidrar till den snabba absorptionen av läkemedlets aktiva komponenter.

  Det rekommenderas inte att kapsylens skal brytas, det ska sväljas i hela tillståndet. När det tas oralt är läkemedlet helt adsorberat i mag-tarmkanalen. Den kombinerar bra med plasmaproteiner. Metaboliseras långsamt, huvudsakligen i levern. Det utsöndras för det mesta genom njurarna. Läkemedlet är effektivt med en liten ökning i prostata med väldefinierade symtom.

  Biverkningar

  Princip preparatet tolererades tillfredsställande, men i vissa fall kan verka biverkningar såsom illamående och matsmältningsbesvär (diarré. Förstoppning), yrsel, svimning, huvudvärk, andnöd sömn. I vissa fall kan allergiska reaktioner uppstå: kliande hud, kraftigt utslag, nässelfeber. även utvecklingen av Quinckes ödem. Sällan, smärta i ländryggen, rinit. När en överdos av läkemedlet kan uppstå arteriell hypotension.

  Kontra

  Kontraindikationer för användning är: individuell intolerans mot läkemedlets aktiva komponenter, störning av lever eller njurar, arteriell hypertension. Det är inte föreskrivet för patienter med symtom på ortostatisk hypotoni, patienter med sådana abnormiteter bör ta försiktighet med Fokusin. Om några biverkningar inträffar bör du konsultera en läkare som övervakar sjukdomsförloppet.

  Interaktion med andra droger

  I samtidig behandling Fokusinom och furosemid minskar plasma tamsulosin konsistens, men dess innehåll är normalt, så behöver inte justera dosen.

  Vid samtidig användning av Fokusin och Farvarin eller diklofenak accelereras utsöndringen av tamsulosin.

  Före starten av läkemedelsbehandling ska patienten genomgå en fullständig diagnos. Metod för behandling för varje patient bör väljas av en urolog. Bara han kan skapa en balans mellan klinisk behandling och de möjliga konsekvenserna av att ta drogen Focusus.

  Utan terapi utvecklas hyperplasi snabbt, vilket leder till urindysfunktion, urinretention och nedsatt njurfunktion. Och sedan är kirurgiskt ingrepp oundvikligt. Bevarande av sexuell funktion kommer att ifrågasättas, och detta är mycket viktigt för män.

  Fokusin - anvisningar för användning, pris, recensioner, analogier

  Focussin är ett läkemedel vars huvudsakliga aktiva substans är tamsulosin, som också är en alfa-1-receptor blockerare. Denna komponent används vid komplex behandling av hypertrophied prostata. Foccusin tabletter är ganska populära bland män och används ofta av dem vid behandling av prostata sjukdomar.

  Verkningsmekanism

  Focussin finns i hårda gelatinkapslar. Grund tamsulosin aktiva komponenten, ett läkemedel med förmåga att blockera alfa-1-adrenerga receptorer, som är belägna i den glatta muskulaturen och vävnader i prostata och blåshalsen, och i vissa vävnader i urinröret.

  Som en följd av denna effekt upphör aktiviteten av adrenalin och noradrenalin. Blodkärl, arterioler och kapillärer expanderar gradvis. Dessutom finns det en avslappning av släta muskler i organen i genitourinary systemet. Som ett resultat kan en man notera följande ändringar:

  • ökning i urinrörets lumen och blåsans hals, så att urineringsprocessen gradvis återhämtar sig;
  • Behovet att urinera blir mer sällsynt;
  • återställande av urinprocessen
  • normalisering av blåsfunktionen;
  • minskning av risken för komplikationer och obehagliga konsekvenser som ett resultat av prostatahypertrofi;
  • förhindra utflödet av urin från blåsan;
  • återställande av sexuell funktion.

  Jämfört med många andra läkemedel som har en liknande effekt, har Fokusin färre biverkningar. Och själva behandlingen är mycket lättare.

  Instruktioner för användning

  Den rekommenderade dosen av läkemedlet är en kapsel per dag. Det är bäst att dricka det på morgonen efter frukost. Enligt läkarens recensioner är det här möjligt att ge bättre absorption av aktiva substanser. I vissa fall kan förbättringar inträffa efter den första kapseln. Dock konstaterar patienterna främst förbättringar efter två veckors daglig användning av läkemedlet.

  En viktig punkt är att kapslarna inte kan användas i närvaro av någon, till och med mindre skada. Dessutom bör du vara uppmärksam på utgångsdatum och korrekt lagring av läkemedlet.

  Indikationer och kontraindikationer för användning av Focusus

  Fokusin är som regel föreskriven för män med olika sjukdomar i prostata eller andra organ i det genitourära systemet. Följande problem kan tillskrivas sådana sjukdomar:

  • tillväxt av celler i prostatakörteln;
  • erektil dysfunktion
  • prostata adenom och andra sjukdomar i prostata.

  Dessutom används Fokusin för terapi av andra patologiska tillstånd, där det förekommer kränkningar av urinprocessen, liksom brott mot sexuell funktion hos män.

  Vad gäller kontraindikationer rekommenderas det inte att använda läkemedlet i närvaro av individuell intolerans mot någon av läkemedlets komponenter. I detta fall kan en mycket stark allergisk reaktion förekomma, vilket kommer att åtföljas av sådana obehagliga symptom som klåda och hudutslag.

  1. Det är inte önskvärt att applicera Fokusina vid ett konstant mycket lågt blodtryck.
  2. Det är förbjudet att använda läkemedlet vid behandling av lever- och njurinsufficiens.

  Biverkningar

  På grund av den selektiva effekten på olika receptorer har generellt generellt en liten mängd biverkningar. Innan behandlingen startas är det dock nödvändigt att bekanta sig med de möjliga konsekvenserna:

  • Ortostatisk hypotension - kroppens tillstånd, där det finns en kraftig minskning av trycket när man ändrar positionen från horisontal till vertikal. En sådan effekt uppstår som ett resultat av en minskning av den totala minskningen av artärtryck och vasodilation. När du tar Fokusin kapslar kan patienter uppleva yrsel, hjärtklappningar och till och med medvetslöshet.
  • Olika dyspepsi störningar. som inbegriper erctations, halsbränna, buken och magsmärta, avföringsproblem etc.
  • Retrograd ejakulation - ett tillstånd där en seminalvätska tränger in i urinblåsan I regel härrör ett sådant fenomen från alltför stark avkoppling av den glattmuskelvävnad hos en mans urogenitala system.
  • Allergiska reaktioner, orsakad av intolerans mot läkemedlets komponenter.

  Enligt svaren hos män fortsätter behandlingen med användning av Fokusina ganska lugnt, utan att någon biverkning uppträder. Mycket sällan finns det smärta i ländryggen.

  En överdos av läkemedlet

  Enligt patientrecensioner är överdosering av Focusus extremt sällsynt. Det är emellertid nödvändigt att veta att när dosen överskrids vid terapeutisk behandling lider patienter av svår arteriell hypotension.

  I detta tillstånd måste mannen omedelbart skölja magen med hjälp av aktivt kol, så att den aktiva substansen i läkemedlet inte fortsätter att gå in i blodet. Laxermedel med osmotisk verkan kan också hjälpa till.

  Det är viktigt att patienten befinner sig i ett horisontellt läge när man tar emot sjukvård. Om det behövs måste du ange mediciner för att begränsa kärlen. Dessutom är det viktigt att övervaka njurarnas tillstånd, särskilt om patienten har några funktionsstörningar. Om det inte finns möjlighet att tillhandahålla första hjälpen hemma behöver du ringa en ambulans.

  Kostnad för fokus

  Läkemedlet Fokusin finns i förpackningar med 30 och 90 kapslar. Beroende på antalet kapslar beror följaktligen på kostnaden för läkemedlet.

  1. Medelpriset för förpackning Fokusina med 30 kapslar är 450 rubel.
  2. 90 kapslar kan köpas för 1000 rubel.

  Det bör noteras att Fokusin har en av de mest demokratiska priserna i jämförelse med liknande droger. Därför är detta läkemedel väldigt populärt bland män.

  Rekommenderad läsning:

  Analoger av Focusus

  Fokusin har ett antal analoger som har en liknande sammansättning eller handlingsprincip. Bland de vanligaste kan du hitta följande:

  De flesta av dessa läkemedel har en liknande komposition och identisk aktiv ingrediens - tamsulosin. I regel varierar drogerna oftast i kostnaden. Samtidigt är det osannolikt att hitta analoger billigare än Fokusin, eftersom de flesta av dessa droger tvärtom är dyrare. Om det av någon anledning inte är möjligt att ta Fokusin, är det lämpligt att samråda med en specialist så att han eller hon väljer det lämpligaste alternativet att ersätta läkemedlet.

  Den mest populära analogen av Focus är Omnik. Den har en nästan identisk komposition, så dessa läkemedel är utbytbara.

  Fokusin eller Omnik: vilket är bättre?

  Den huvudsakliga aktiva substansen i både Fokusin och Omnica är tamsulosin, vilket förklarar samma verkningsmekanism på kroppen. Båda dessa medel är representanter för gruppen av alfa-1-adrenoreceptor-blockerare. Som ett resultat av effekterna av båda drogerna förstorar kroppen lumen i små kärl, ökar blodcirkulationen och slappnar av det smidiga musklerna i det urogenitala systemet.

  I detta fall har både Fokusin och Omnik en hög biotillgänglighet, cirka 90% av den aktiva substansen absorberas och används av kroppen för det avsedda syftet. Det maximala innehållet av läkemedlet i blodet uppnås efter 6 timmar efter det att läkemedlet tagits. I grunden är det aktiva ämnet kvar i blodet, den återstående delen utsöndras från kroppen med hjälp av njurarna.

  Omnic, liksom Fokusin, kommer i form av kapslar. Doseringen ska inte överstiga en kapsel per dag. Använd två droger samtidigt. Ökad dosering är endast möjlig enligt instruktioner från en läkare. Behandlingstiden med Focusus är i regel 1-2 månader. Omnik-behandlingen kan förlängas upp till 3 månader.

  I allmänhet har Fokusin och Omnik praktiskt taget samma sammansättning och samma mekanism av inflytande. Skillnaden kan ses endast i kostnaden. Om 30 kapslar Fokusina kan köpas för 450 rubel, kostar samma Omnik-paket minst 740 rubel.

  Valet av läkemedlet är som regel kvar hos patienten. Om det inte finns kontraindikationer mot mottagandet av båda fonderna från en man, kan läkaren erbjuda en möjlighet att välja ett drog dyrare eller billigare.

  Kommentarer om män om Fokusin

  Jag försökte på mig själv Fokusin. Jag vill ge det här verktyget råd till alla bönder. Jag själv genomgick en behandling, nu sover jag lugnt på natten, jag går inte hela tiden på toaletten. Plus, morgonen erektion återvände, och i allmänhet i sexproblem har passerat, har allt normaliserats. Jag drack tidigare Omnik, de har samma effekt, men Fokusin kostar mindre, så jag råder alla.

  Jag tar Fokusin tre veckor, problem med urinering har redan blivit mindre. Jag går till toaletten mindre ofta, även om vissa obehagliga känslor kvarstår. Läkaren sade en annan månad att dricka kapslar, då kommer allt tillbaka till det normala. Biverkningar hittills inte märkt. Endast läkaren föreskrev en kapsel en gång om dagen innan du gick och lägger dig, eftersom jag arbetar som förare. Först bestämde jag mig för att dricka på morgonen, men började så småningom somna vid middagen. Nu dricker jag före sängen, allt är bra. Även den sexuella funktionen har återgått till normala.

  Vad är bättre - Omnik eller Fokusin: recensioner av läkare, kontraindikationer

  Behandling av urologiska sjukdomar kräver en helhetssyn. En av de bästa produkterna som har visat sig vara effektiva hos manliga sjukdomar ansåg Fokusin - utarbetandet av en serie av alfa-1-blockerare, liksom dess direkta motsvarighet - Omnic. Många män är förvirrade över vilket läkemedel som är bäst att välja, eftersom båda har bra feedback när de används. Omnik eller Fokusin? Vad man kan välja, kan hjälpa till att förstå instruktionerna för dessa läkemedel.

  Kemisk sammansättning och tillverkningsform

  Förberedelser betraktas analoger, det vill säga den viktigaste aktiva komponenten i dem är densamma i kompositionen - det här är tamsulosin. Det är ett medicinskt element som används för att behandla störningar i urinprocessen under godartad prostatahyperplasi. I kompositionen av läkemedel är tamsulosin inte i ren form, men i form av hydroklorid.

  Focussin tillverkas i gelatinösa blå kapslar, där vita mikropellets är inuti. En tablett innehåller 400 mg av ämnet.

  Omnic tillverkas i form av gelatinösa apelsinkapslar med gula granuler. Volymen tamsulosin i en tablett är liknande - 400 mg.

  Arbetsmekanismen

  Båda läkemedlen är företrädare för alfa-1-adrenoblocker, som selektivt påverkar adrenerga receptorer (förhindrar deras arbete) i urinröret, urinblåsan och prostata. Resultatet är bristen på effekter på adrenalin och noradrenalin-receptorer, i avslappning av glatta muskelfibrer i urinsystemet, förbättring av mikrocirkulationen, dilation av små blodkärl.

  I kroppen blockerar arbetet med adrenerge receptorer orsakar sådana förändringar:

  • minskad uppmaning att urinera;
  • ökar urinrörets lumen;
  • förebyggande av komplikationer på bakgrund av prostata adenom;
  • lindring av obehag och smärta vid urinering
  • normalisering av sexuella funktioner
  • förebyggande av urinreflux.

  Den selektiva effekten av båda drogerna gör det möjligt att minska risken för biverkningar. Och Omnik och Fokusin har ökad biotillgänglighet. det vill säga cirka 85% av den huvudsakliga aktiva beståndsdelen når sin verkningsplats. Efter användning av kapseln förekommer den högsta koncentrationen i läkemedlets blod efter 7-8 timmar.

  Huvuddelen av den aktiva beståndsdelen är oförändrad i blodet, den andra delen är gradvis inaktiverad i levern. Lämnar drogen med urin.

  Hur tar man Omnik och Fokusin?

  Båda preparaten har samma dosering. Använd en kapsel per dag vanligtvis på morgonen efter att ha ätit (endast en medicin tas!). Tvätta med tillräckligt med vatten. I närvaro av sjukdomar från hjärt-kärlsystemet, måttlig lever- eller njursjukdom, är det inte nödvändigt att justera dosen av läkemedlet.

  Behandlingstiden väljs individuellt. För Omnik Kursen kan vara 1-3 månader. Vid behov, efter en paus på en månad, upprepas behandlingsförloppet. I regel kan effekten ses efter en vecka.

  På frågan om hur mycket tid utan paus kan du ansöka Fokusin, åsikterna är olika. Vissa läkare betonar vikten av att ta en paus i flera månader efter en 3-månaders behandling, en del talar om möjligheten till behandling i upp till sex månader. Mer detaljerat bör denna fråga diskuteras med behandlingsurologen, med beaktande av resultaten av den första månaden av användningen av detta verktyg, individens tolerans och kliniska data.

  Kontraindikationer att använda

  Fokus är förbjudet för användning i sådana fall:

  • Svår leverpatologi, som åtföljs av insufficiens.
  • Förekomst i en anamnese av ortostatisk hypotension. Detta tillstånd åtföljs av en kraftig minskning av trycket under förändringen i kroppens position från liggande till stående. Medicinen kan orsaka återfall på grund av en liten minskning av trycket.
  • Läkemedlet används inte för kvinnlig behandling.
  • Individuell överkänslighet mot läkemedelsämnen.
  • Minoriteten hos patienten. Det förklaras med otillräcklig information om säkerhet och effektivitet för denna ålder.

  Kontraindikationer för användningen av Omnik är likartade.

  Biverkningar

  På grund av samma aktiva ingrediensen i kompositionen kan dessa läkemedel orsaka förekomsten av sådana biverkningar:

  • sömnlöshet;
  • huvudvärk, yrsel
  • arytmi, takykardi;
  • ortostatisk hypotension
  • allergisk utseende på huden (nässelfeber, fläckning, klåda);
  • dyspeptiskt utseende (förstoppning, diarré, kräkningar);
  • smärta i bröstet och ryggen
  • minskad libido, försämrad utlösning.

  Interaktion med andra droger

  Kombination med andra alfa 1-adrenoblocker ibland skapar en skarp hypotoni. Injektioner och tabletter, som är baserade på indirekta koaguleringsmedel, liksom diklofenak, ökar excretionstiden för den aktiva komponenten.

  Diuretika sänker koncentrationen i blodkomponenten och cimetidin - ökar.

  Fokusin och Omnik används inte när patienten samtidigt utför behandling för syndromet "långsam metabolism".

  Kombination med sprit

  Direkt användning av alkohol i prostata adenom är kontraindicerat. Att samla i prostatavävnaderna, skapar etanol en toxisk effekt leder till progressionen av hyperplasi. Stagnerande fenomen skapas som skapar positiva förutsättningar för utvecklingen av den inflammatoriska processen och reproduktionen av patologiska organismer.

  Alkohol kan orsaka utveckling av ödem. Under adenom minskar urinrörets lumen på grund av mekaniskt tryck, och effekten av etanol kommer ytterligare att störa urinproduktionen och förvärra sjukdomen.

  Dessutom dricker alkoholdrycker läkemedlets egenskaper. Således kan vi dra slutsatsen att Fokusin och alkohol är oförenliga begrepp. Samma sak kan sägas om Omnik.

  Särskilda instruktioner

  Innan du börjar ta Focus eller Omnica behöver du utesluta andra sjukdomar. Tecknen på vilka kan likna prostata adenom. En digital rektal undersökning och bestämning av mängden av ett specifikt prostatiskt antigen är nödvändiga.

  Under utveckling av hudreaktioner eller allergiskt ödem måste användningen av läkemedel slutföras. En man skickas till ett stillastående tillstånd tills han blir av med biverkningar.

  När det är nödvändigt att använda läkemedel i en arbetsmiljö som kräver ökad koncentration och uppmärksamhet övervakar de kroppens tillstånd. Om yrsel uppstår, bör potentiella farliga arbeten undvikas.

  överdos

  En gång daglig dosering av aktiv substans Fokusina och Omnica - tamsulosin - är 400 mg. Under en ökning av antalet terapeutiska tekniker kan tecken på överdosering uppträda. Den farligaste av dem är en signifikant minskning av blodtrycket.

  I det här fallet måste du sätta patienten i ett vågrätt läge, ringa en ambulans och utföra en magepistol. När en överdos är föreskriven under veckan för att använda adsorbenter. Laxermedel, som Glaubersalt, rekommenderas också, vilket gör att den aktiva substansen snabbt kan tas bort från kroppen. I svåra situationer görs injiceringar av vasokonstriktiva läkemedel.

  Under en överdosering utför de inte förfaranden för rengöring och dialys av blod. detta beror på att läkemedlet snabbt kombinerar med plasmaproteiner, och de är ineffektiva.

  Pris för beredningar

  Instruktionerna säger att båda dessa droger säljs endast på recept. Ungefärlig kostnad per förpackning Focusus (30 tabletter) - 500 rubel. Ungefärlig kostnad för 30 Omnik tabletter är 1000 rubel.

  Recensioner om drogerna

  De flesta män med prostata adenom eller prostatit tvingas använda droger som är baserade på tamsulosin. Analysera patienternas vittnesbörd om Fokusin kan man sammanfatta att många av dem gillar detta läkemedel mycket mer.

  Också, föreslår recensioner att när man väljer Omnik eller Fokusin föredrar de flesta patienter sistnämnda eftersom det orsakar det obehagliga tillståndet som retrograd ejakulation mycket mindre ofta. Och nästan alla män märker ett märkbart positivt resultat från användningen: Urinering ger inga speciella svårigheter, som före behandlingens gång, och även nödvändiga önskningar försvinner.

  För många patienter är det mest effektiva systemet att ta hänsyn till att fokuseringen i prostataadenom eller prostatit är föreskriven efter en antibiotikabehandling.

  Sammanfattning

  Båda verktygen är nästan samma, förutom deras kostnad. Vid möte är det nödvändigt att överväga individuella patientegenskaper. vilket kan manifesteras på ett fullständigt oförutsägbart sätt: för ett läkemedel reagerar en man på ett normalt sätt och på dess analog - många biverkningar.

  Fokusin och Omnik är moderna högpresterande läkemedel för förebyggande och behandling av urinvägsminskning i godartad prostatahyperplasi. Recensioner av läkare urologisk praxis, kliniska prövningar, och viktigast, har med recensioner visat att en kur av dessa medel tillbaka normal sexuell aktivitet, förbättrar livskvaliteten, förbättrar urinering funktion. Behandling tillåter inte utveckling av svåra komplikationer, det gör det möjligt att undvika installation av en kateter eller kirurgisk ingrepp.

  Jag använde fokus på den första diagnosen av prostatit. Sedan började en akut process, och doktorn utsåg samtidig mottagande av flera tabletter. Av någon anledning trodde jag att det var ett antibiotikum. Först då förstod jag att effekten av det här verktyget är annorlunda. Jag vet inte exakt vad som kan hjälpa, men Det blev lättare efter några dagar behandling.

  Andrey 35 år Saratov

  Fokusin är en utmärkt förberedelse. Men här personligen till min pappa, kunde han bidra avsevärt lindra smärtan, och att helt bota prostata adenom och framför allt, tror jag, är helt enkelt inte realistiskt. Vi hade emellertid ett mycket försumlat fall. Läkaren vände sig till doktorn när inget läkemedel kunde hjälpa, bara kirurgi. Förmodligen, när skulle omedelbart appelleras till urologen, då behandlingen skulle vara framgångsrik.

  Mörk 40 år Moskva

  Gick till doktorn eftersom, som början skadas ofta i njureområdet. Jag utförde ultraljud, det visade sig det liten sten. Läkaren sa först att det är bättre att göra laserkrossning, eftersom det inte är troligt att stenen kommer ut på egen hand. Men de bestämde sig för att vänta och börja behandlingen.

  De gav mig Omnic. Jag drack det varje morgon. Även makan har hittat nationella metoder för behandling av njurstenar. Vidare var det verkligen hemskt. Stenen gick längs vägen till utgången: smärtan var mycket stark, kallad en ambulans tre gånger i veckan. När jag grep kunde jag inte göra någonting, lämnade ens arbete och låg i ett varmt bad. I allmänhet vet jag inte vad som egentligen hjälpte, om det var Omnic eller folkets sätt, eller alla tillsammans, men stenen gick ut på egen hand.