Huvud
Behandling

Fokusin

Fokusin - ett läkemedel som används för att behandla sjukdomar i urinering, som provoceras genom godartad prostatahyperplasi.

Den terapeutiska effekten av läkemedlet på grund av sin förmåga att selektivt och kompetitivt gripa postsynaptiska alfa-1-adrenerga receptorer, som är belägna i halsen av urinblåsan, prostatiska uretra, liksom i glatta muskulaturen i prostata.

Fokusin kan undertrycka adrenoreceptorer av Alfa1D-typen, vilka ligger i blåsans kropp, vilket i sin tur leder till en minskning av tonen i blåsans smidiga muskler. Användningen av läkemedlet förbättrar funktionen i urinrörets muskler, vilket i sin tur bidrar till att minska symptomen på irritation och obstruktion, som provoceras av prostatahyperplasi hos män.

Klinisk och farmakologisk grupp

Läkemedlet som används i fall av urineringstörningar som är associerade med godartad prostatahyperplasi. Alpha1-blockerare.

Försäljningsvillkor från apotek

Det är möjligt att köpa på receptbelagda läkare.

Hur kostar Fokusin på apotek? Genomsnittspriset ligger på 470 rubel.

Sammansättning och form av frisättning

Preparatet är tillgängligt i form av hårda gelatinbelagda kapslar med modifierad frisättning. Kapslarna har en storlek på 1, en genomskinlig kropp med ett mörkt blått lock och är fyllda med mikropellets, vars färg varierar från nästan vit till vitt.

Fokusina inkluderar:

 • 0,4 mg tamsulosin (Tamsulosinum);
 • dispersion av metakrylat-sampolymeren;
 • mikrokristallin cellulosa;
 • dibutylsebacat;
 • polysorbat 80;
 • kiseldioxid kolloidalt vatten;
 • talkumpulver.

Kapselskalksammansättning:

 • azorubin (E122);
 • färgpatenterad blå V (E131);
 • gelatin.

I ett paket kan det finnas 30 eller 90 kapslar.

Farmakologisk effekt

Drug Focussin tillhör gruppen av alfa-adrenoreceptor-blockerare.

Den aktiva substansen i Focusin är tamsulosin. Det blockerar postsynaptiska och alfa-1-adrenerge receptorer som ligger i mjukvarorna i prostata och prostata i urinröret. Detta minskar tonen i blåsans hals, musklerna i prostatan slappnar av och trycket på urinröret minskar, vilket ökar dess lumen. Tamsulosin eliminerar symtomen på urinproblem, minskar obstruktionen och normaliserar urinblåsans funktion och minskar också sannolikheten för komplikationer av godartad prostatahyperplasi.

Normalisering av blåsans arbete, förebygger läkemedlet vesicoureteral reflux, vilket orsakar felfunktion i njurarna. Regelbunden användning av Focusus underlättar urinering och förbättrar sexuell funktion hos dem med prostata adenom. Läkemedlet är adsorberat i mag-tarmkanalen. För bättre absorption av läkemedlet rekommenderas att svälja kapslar efter att ha ätit.

Indikationer för användning

Focussin ordineras för att behandla störningar i prostata som uppträdde mot bakgrund av hyperplasi.

Kontra

Instruktionen till Fokusin ordinerar med försiktighet följande grupper av människor att ta medicin:

 • utsatt för överkänslighet mot läkemedlets komponenter;
 • mottaglig för kroniskt njursvikt, svår leverinsufficiens och / eller högt blodtryck.

Dosering och administreringssätt

Som anges i bruksanvisningen för kapseln bör fokuset tas efter den första måltiden utan tuggning, med tillräckligt med vatten.

 • Normalt ordineras läkare inuti i en dos av 400 mcg (1 kapsel) / dag.

Läkemedlet kan användas som en monoterapi eller i kombination med 5a-reduktashämmare (finasterid, dutasterid).

Biverkningar

Liksom de flesta andra läkemedel kan Foccusin i vissa fall orsaka oönskade biverkningar av varierande svårighetsgrad, vilka inkluderar:

 • gastrointestinala störningar, som uttrycks i form av störningar i pallarna, misshandel och kräkningar (dessa symtom uppträder sällan);
 • kränkningar av hjärtat och kärlsystemet (förekommer sällan och uttrycks som symptom på posturell (ortostatisk) hypotoni och ökad, väl palpabel hjärtklappning);
 • störningar i nervsystemet, uttryckt som yrsel (ofta), huvudvärk (sällan), medvetslöshet (extremt sällsynt);
 • störningar av sexuell funktion hos systemet, som ibland kan uttryckas i form av en retrograd ejakulation (dvs utlösning känne sperma urladda i motsatt riktning) och mycket sällan i form av långvarig smärtsam erektion, icke-sexuell upphetsning (priapism);
 • Åsidosättningar i andningsorganen, organ som ligger i bröstet och anatomiska utrymmen i mitten av brösthålan (den vanligaste manifestationen av denna grupp av biverkningar är rinit).

Andra biverkningar, som noteras mot bakgrund av Fokusina, är sällsynta asteni, och även det smala pupilsyndromet (instabil iris). Den senare kan utvecklas under kirurgisk behandling av grå starr hos patienter som tagit tamsulosin under lång tid.

överdos

Hittills har det inte förekommit något fall av överdosering av Focus. Men teoretiskt sett, när man tar för hög dos av läkemedlet, finns det risk för oregelbundenhet i arbetet med hjärtaktivitet.

I ett sådant fall rekommenderas att patienten träder in i vasokonstrictor och utför kardiotropisk behandling. Mageutsläpp och användning av enterosorbenter kan också vara effektiva. Hemodialys i detta fall är inte effektiv.

Särskilda instruktioner

Innan du börjar använda drogen, läs speciella instruktioner:

 1. Vid de första tecknen på ortostatisk hypotension (yrsel, svaghet) ska patienten sitta eller stuvas.
 2. Innan behandling med Focussin startas, kan andra sjukdomar som kan orsaka samma symtom som godartad prostatahyperplasi uteslutas. Före behandlingen och regelbundet under behandlingen ska en prostataundersökning (digital rektalundersökning, PSA-bestämning) utföras.
 3. Liksom vid användning av andra alfa1-adrenoblocker, kan det i vissa fall vara en minskning av blodtrycket, vilket kan leda till svimningsförhållanden när det behandlas med Focussin. Läkemedlet Fokusin ska användas med försiktighet hos patienter med predisposition mot ortostatisk hypotoni.
 4. Det finns rapporter om fall av utveckling av långvarig erektion och priapism mot bakgrund av terapi med alfa 1-adrenoblockerare. Om erektionen kvarstår i mer än 4 timmar, ska du omedelbart söka medicinsk hjälp. Om priapismsterapi inte har genomförts omedelbart kan det leda till skador på penisens vävnader och en irreversibel förlust av potens.
 5. Med utvecklingen av angioödem, liksom andra immunologiska reaktioner, såsom Stevens-Johnsons syndrom, ska läkemedlet avbrytas omedelbart. Patienten bör vara under överinseende av en läkare innan eliminering av detta patologiska tillstånd åter administrering av tamsulosin är inte tillåtet.
 6. När de utför kirurgiska operationer för grå starr hos vissa patienter som behandlats tasmulozina klorid vid tidpunkten för operation i det förflutna, har det skett en utveckling iris syndrom intraoperativ instabilitet ögat (elev smal syndrom). Uppkomsten av syndromet för irisoperativ instabilitet kan leda till ökad risk för komplikationer från det visuella organet under och efter operationen.
 7. Tamsulosinväteklorid bör inte användas i kombination med potenta hämmare av CYP3A4 isoenzym (t ex ketokonazol, vorikonazol) hos patienter med fenotyp "långsam ämnesomsättning" av isoenzym CYP2D6.

Försiktighet bör vidtas vid körning av fordon och yrken som kräver ökad koncentration av uppmärksamhet och hastighet hos de psykomotoriska reaktionerna. I händelse av svimhet är det nödvändigt att avstå från hantering av motorfordon och utförande av andra potentiellt farliga typer av verksamhet.

Kompatibilitet med andra droger

Vid användning av läkemedlet är det nödvändigt att ta hänsyn till interaktionen med andra droger:

 1. Samtidig användning av tamsulosin med andra alfa1-blockerare kan leda till en minskning av blodtrycket.
 2. Diklofenak och indirekta antikoagulantia (warfarin) ökar gradvis utsöndringshastigheten av tamsulosin.
 3. Cimetidin ökar koncentrationen av tamsulosin i plasma och furosemid - minskar (ingen signifikant klinisk signifikans).
 4. Vid samtidig användning av tamsulosin med atenolol, enalapril eller teofyllin var inga tecken på läkemedelsinteraktion.
 5. Försiktighet bör utövas samtidigt som tamsulosin används med potenta och måttligt aktiva hämmare av CYP3A4-isoenzymet.
 6. Under förhållanden in vitro diazepam, propranolol, triklormetiazid, klormadinon, amitriptylin, diklofenak, glibenklamid, simvastatin och warfarin resulterade inte i den fria fraktionen av tamsulosin i plasma förändring. Tamsulosin hade ingen effekt på fria fraktioner av diazepam, propranolol, triklormetiazid och kloromadinon.
 7. Samtidig användning av tamsulosin och potenta hämmare av CYP3A4 kan orsaka en ökning av systemisk exponering av tamsulosin. Den samtidiga användningen av tamsulosin och ketokonazol (CYP3A4 isoenzym potent hämmare) ledde till en ökning av AUC och Cmax parametrar tamsulosin 2,8 gånger och 2,2 gånger, respektive.
 8. Tamsulosin ska inte användas i kombination med potenta hämmare av CYP3A4-isoenzymet hos patienter med en långsam metabolismsfenotyp på CYP2D6-isoenzymet.

recensioner

Vi föreslår att du läser recensioner av män som använde Fokusin:

 1. Denis. Jag kände smärta när jag urinerade och långa draget med en vandring till doktorn. Det visade mig att jag har en förstorad prostata. Urologen förordade mig att dricka Fokusin-3 månadskurs. De första positiva resultaten noterades i en vecka: smärtan var tråkig, urinen började avvika snabbare. Jag märkte för mig en biverkning - en liten klåda i fötter och palmer. För närvarande fortsätter jag behandling och mår bättre.
 2. Vladimir. Jag Fokusin läkare på natten utsetts, eftersom jag arbetade som chaufför, ignoreras, började ta på morgonen, ett par dagar, märkte att efter att ha tagit på morgonen, cirka 12 creepy korv och sömnig på språng sömn, men på morgonen innan du tar tabletten känsla, började ta för natten, som doktorn utses, har alla symtomen passerat...
 3. Jura. Från prostatit har jag lidit i 2 år. För att underlätta avgången av behoven, lossades jag av Fokusin. Det hjälper förstås med huvudproblemet. Men jag märkte lätt yrsel. Eftersom jag är en förare måste problemet hanteras bråttom. Diskuterade situationen med läkaren, han överförde medicinen för kvällen.

analoger

Strukturala analoger för den aktiva substansen:

 • hypersimple;
 • Glansin;
 • Omnik Okas;
 • Omnic;
 • Omsulozin;
 • Proflosin;
 • Revokarin;
 • Sonizin;
 • Tamzelin;
 • Tamsulosin retard;
 • Tamsulosin-hydroklorid;
 • Tamsulon FS;
 • Tanis ERAS;
 • Tanise K;
 • Tulozin.

Innan du köper en analog, kontakta din läkare.

Omnik eller Fokusin?

Den aktiva substansen i båda preparaten är densamma - tamsulosinhydroklorid. Omnik är dock ett original läkemedel som har genomgått alla kliniska studier. För sin produktion används kvalitetsråvaror, som rengörs av utländska föroreningar, så det kostar mer än Focus.

Hållbarhet och lagringsförhållanden

Focussin bör förvaras i högst två år vid rumstemperatur, högst 25 ° C, på en mörk plats.

Fokusin

Anvisningar för användning:

Priserna i onlineapotek:

Fokusin är ett läkemedel i Alfa1-adrenoblockergruppen.

Farmakologisk aktivitet

Fokusin är ett läkemedel som syftar till att bekämpa urineringstörningar som orsakas av hyperplasi hos den godartade prostatakörteln.

Den terapeutiska effekten av Focusus är baserad på förmågan att blockera postsynaptiska Alpha-1 adrenerga receptorer som ligger i blåsans nacke, mjuk muskler i prostata och prostata urinröret. Dessutom har läkemedlet förmåga att blockera adrenoreceptorer typ Alfa1D belägen huvudsakligen inom kroppen av blåsan. Resultatet är en reduktion i glattmuskeltonus av ovanstående organ, samt förbättra funktionen hos detrusor (urinrörsmuskler). Detta medför i sin tur en minskning av symptomen på irritation och obstruktion orsakad av prostatahyperplasi.

Enligt instruktionerna till Fokusin utvecklas den terapeutiska effekten av läkemedlet inom två veckor efter starten av antagandet. I sällsynta fall observeras en minskning av graden av symptomatologi efter den första dosen.

Publiceringsform Фокусина

Focussin är representerat i apotekskedjor i form av hårda gelatinkapslar med en storlek av 1. Kapslarna har en genomskinlig kropp och en mörkblå keps, inuti dem är vitfärgade mikropellets. En kartongbunt kan innehålla från 3 till 10 blister med 10 kapslar i vardera.

Indikationer Fokusina

Medicinska recensioner av Fokusin rekommenderar läkemedlet för användning vid behandling av prostatakörtelstörningar orsakad av godartad hyperplasi.

Kontra

Instruktionen till Fokusin ordinerar med försiktighet följande grupper av människor att ta medicin:

 • utsatt för överkänslighet mot läkemedlets komponenter;
 • mottaglig för kroniskt njursvikt, svår leverinsufficiens och / eller högt blodtryck.

Bruksanvisning Focus

Enligt medicinska recensioner om Focus, ta medicinen efter frukost (dagens första måltid), tvätta med nödvändig mängd vätska utan att tugga.

Den rekommenderade dosen av Fokusina är 400 mcg per dag, vilket motsvarar en kapsel. Dosen kan dock justeras av den behandlande läkaren i enlighet med arten av sjukdomsförloppet och patientens individuella egenskaper.

Biverkningar av Focusus

Användningen av Fokusin och analoger av läkemedlet i sällsynta fall kan orsaka biverkningar. Rådfråga din läkare om du märker följande typer av sjukdomar när du tar medicinen:

 • huvudvärk, asteni, yrsel, olika sömnstörningar;
 • retrograd ejakulation, minskad libido;
 • illamående, diarré, förstoppning eller kräkningar;
 • takykardi, ortostatisk hypotoni, hjärtklappning, bröstsmärta
 • hudutslag, angioödem, klåda och andra manifestationer av allergiska reaktioner;
 • ryggsmärta
 • rinit.

överdos

För närvarande beskrivs inte fall av akut överdos av Focusus. Det finns liten risk för akut hypotoni om dosen som doktorn förskrivit inte är uppfylld. I detta fall rekommenderas kardiotropisk behandling. Om symtom på dka, intag av laxerande eller aktivt kol.

Analoger av Focusus

För läkemedel som liknar sättet med Fokusin ingår följande läkemedel:

 • hypersimple;
 • Omnic;
 • Omsulozin;
 • Proflosin;
 • Revokarin;
 • Sonizin;
 • tamsulosin;
 • Tamsulon-FS;
 • Taniz-K;
 • Tulozin.

Förvaringsförhållanden

Focussin bör förvaras i högst två år vid rumstemperatur, högst 25 ° C, på en mörk plats.

Fokusera kapslar. med modif. vysvob. 0,4 mg n30

Fokussin kapslar 0,4 mg 30 st.

Fokusera 0,4 mg och 30 kapslar

Fokusera 400 mcg N30 caps

Fokussin kapslar 400 mcg 90 st.

Fokusera kapslar. med modif. vysvob. 0,4 mg n90

Fokusera 0,4 mg №90 kapslar

Informationen om preparatet är generaliserad, tillhandahålls för informationsändamål och ersätter inte den officiella instruktionen. Självbehandling är hälsofarlig!

Tandläkare har dykt upp relativt nyligen. Redan 1900-talet var det en vanlig frisörs plikt att dra ut sjuka tänder.

Det finns mycket nyfiken medicinska syndrom, till exempel obtrusiv svalning av föremål. I magen hos en patient, som lider av denna mani, hittades 2500 föremål.

I fyra skivor med mörk choklad innehåller cirka två hundra kalorier. Så om du inte vill bli frisk är det bättre att inte äta mer än två stycken per dag.

Många droger salufördes ursprungligen som läkemedel. Heroin, till exempel, introducerades ursprungligen på marknaden som ett botemedel mot ett barns hosta. Och kokain rekommenderades av läkare som ett bedövningsmedel och som ett medel för att öka uthålligheten.

Mänskliga ben är fyra gånger starkare än betong.

Under nysen slutar vår kropp helt och hållet att fungera. Även hjärtat stannar.

I Storbritannien finns en lag enligt vilken en kirurg kan vägra att göra en operation till en patient om han röker eller är överviktig. En person måste ge upp dåliga vanor, och då kanske han inte behöver operation.

Amerikanska forskare utförde experiment på möss och drog slutsatsen att vattenmelonsjuice hindrar utvecklingen av åderförkalkning av blodkärl. En grupp möss drack ordentligt vatten och den andra vattenmelonsaften. Som ett resultat var kärlen från den andra gruppen fria från kolesterolplaketter.

Ett jobb som inte passar en person är mycket mer skadlig för sin psyke än en brist på arbete alls.

Människans mage klarar sig väl av främmande föremål och utan medicinsk ingrepp. Det är känt att magsaft kan lösa upp även mynt.

Den första vibratorn uppfanns på 1800-talet. Han arbetade på en ångmotor och var avsedd att behandla kvinnlig hysteri.

Den mest sällsynta sjukdomen är Kurus sjukdom. Endast representanter för stammen Fores i Nya Guinea är sjuka. Patienten dör av skratt. Man tror att orsaken till sjukdomen är att människans hjärna äter.

För att kunna säga även de kortaste och enklaste orden använder vi 72 muskler.

Människans blod "går" genom kärlen under enormt tryck och, om deras integritet bryts, kan skjuta på avstånd på upp till 10 meter.

Den högsta kroppstemperaturen registrerades i Willie Jones (USA), som kom in på sjukhuset vid en temperatur på 46,5 ° C.

Diagnosen av intervertebral skivbristning orsakar vanligtvis rädsla och domningar i en enkel person och i horisonten visas omedelbart tanken att en operation ska utföras. V.

Fokusin

Fokusin är ett läkemedel i Alfa1-adrenoblockergruppen. Huvuddelen är tamsulosin, en substans för att blockera postsynaptiska och alfa1-adrenerge receptorer, som finns i prostata och urinrör hos mannen.

I allmänhet hänvisas läkemedlet till gruppen av alfa-adrenoblockerare, som har en fördelaktig effekt på de släta musklerna hos alla könsorgan.

I denna artikel kommer vi att överväga varför läkare ordinerar Fokusin, inklusive bruksanvisningar, analoger och priser för detta läkemedel i apotek. REAL KOMMENTARER av män som redan har använt Fokusin kan läsas i kommentarerna.

Sammansättning och form av frisättning

Läkemedlet är tillgängligt i form av vita och blå kapslar gjorda av gelatin, fyllda med vita mikropellets.

 • Beredningen inkluderar tamsulosinväteklorid, som är den viktigaste aktiva substansen, hjälpkomponenter är följande: sopolimerata dispersion av metakrylsyra dibutilsebaktat, mikrokristallin cellulosa, kolloidal kiseldioxid, polysorbat, talk.

Klinisk-farmakologisk grupp: ett läkemedel som används för urineringstörningar i samband med godartad prostatahyperplasi. Alpha1-blockerare.

Indikationer för användning

Focussin ordineras för att behandla störningar i prostata som uppträdde mot bakgrund av hyperplasi.

Farmakologisk aktivitet

Fokusin är ett läkemedel i gruppen av alfa-adrenoreceptor-blockerare som används vid godartad prostatahyperplasi.

Den terapeutiska effekten är baserad på dess förmåga att samtidigt och selektivt blockera de postsynaptiska alfa-1-adrenerga receptorer belägna i halsen av urinblåsan glatt muskulatur i prostata och prostataurinröret. Dessutom har läkemedlet förmåga att blockera adrenoreceptorer typ Alfa1D belägen huvudsakligen inom kroppen av blåsan. Resultatet är en reduktion i glattmuskeltonus av ovanstående organ, samt förbättra funktionen hos detrusor (urinrörsmuskler). Detta medför i sin tur en minskning av symptomen på irritation och obstruktion orsakad av prostatahyperplasi.

Efter en enstaka dos av Tamsulosin är eliminationshalveringstiden 8-10 timmar, med regelbunden antagning kan halveringstiden öka något.

Instruktioner för användning

Enligt bruksanvisningen rekommenderas att Fokusin tas på morgonen efter den första måltiden, medan kapseln sväljs utan att tugga och tvätta med en liten mängd vatten. Det rekommenderas inte att ta drogen om kapselskalet är skadat, eftersom det aktiva ämnets frisättningsgrad kan variera i detta fall.

 • Tilldela vanligtvis 0,4 mg (1 kapsel) en gång om dagen.

Läkemedlet kräver inte dosjustering för kränkningar av lever och njurar.

Hittade svurit fiende Svampspik! Nails kommer att rengöras om 3 dagar! Ta det.

Hur snabbt normaliserar artärtrycket efter 40 år? Receptet är enkelt, skriv ner.

Trött på hemorrojder? Det finns en väg ut! Det kan botas hemma om några dagar, det är nödvändigt.

Närvaron av maskar säger SMELL från munnen! En gång dagligen dricker du vatten med en droppe.

Kontra

Användningen av detta läkemedel är kontraindicerad i närvaro av överkänslighet eller intolerans mot någon av komponenterna. Dessutom är användningen av Focusus kontraindicerad i närvaro av allvarligt nedsatt njurfunktion, vid leverfel och ortostatisk hypotoni.

Biverkningar

Terapeutisk praxis visar att när man tar emot Fokusina är det sällan biverkningar, men de bör informeras om varje patient:

 • På den del av reproduktionssystemet - återkomsten av spermier i blåsan, smärta med erektion, minskad libido;
 • Magtarmkanalen: förstoppning eller diarré, illamående, kräkningar;
 • Reaktioner i det autonoma nervsystemet: huvudvärk, yrsel och svimning kan uppstå på grund av en kraftig minskning av blodtrycket, astheniska tillstånd
 • Allergiska reaktioner: individuellt - angioödem, ödem, hudutslag;
 • Kardiovaskulär system: sällsynt nog - smärta i bröstet, hjärtfrekvensavvikelser, takykardi, ortostatisk hypotension;
 • Övrigt: sällan - rinit och smärta i ryggen.

Hittills har det inte förekommit något fall av överdosering av Focus. Men teoretiskt sett, när man tar för hög dos av läkemedlet, finns det risk för oregelbundenhet i arbetet med hjärtaktivitet.

Analoger av fokuser

Strukturala analoger för den aktiva substansen:

 • hypersimple;
 • Glansin;
 • Omnik Okas;
 • Omnic;
 • Omsulozin;
 • Proflosin;
 • Revokarin;
 • Sonizin;
 • Tamzelin;
 • Tamsulosin retard;
 • Tamsulosin-hydroklorid;
 • Tamsulon FS;
 • Tanis ERAS;
 • Tanise K;
 • Tulozin.

OBS: Användningen av analoger måste överenskommas med den behandlande läkaren.

Medelpris FOCUSIN, kapslar i apotek (Moskva) 500 rubel.

Fokusin® (Fokusin)

Aktiv beståndsdel:

innehåll

Farmakologiska grupper

Nosologisk klassificering (ICD-10)

3D-bilder

struktur

Beskrivning av doseringsform

Hårda gelatinkapslar nummer 1, kropp och lock mörkblå, transparent.

Kapslarnas innehåll: vita eller nästan vita mikropelletter.

Farmakologisk aktivitet

farmakodynamik

Tamsulosin selektivt och konkurrenskraftigt blockerar postsynaptisk a1A-adrenerge receptorer av mjuk muskler i prostatakörteln, blåsans hals och den prostatiska delen av urinröret och a1D-adrenerga receptorer i blåsan, vilket leder till en reduktion i glattmuskeltonus i prostatan, blåshalsen och prostatiska uretra, förbättra funktion och minska detrusor obstruktion och irritationssymptom associerade med benign prostatahyperplasi.

Typiskt utvecklas den terapeutiska effekten 2 veckor efter läkemedlets start, även om det hos ett antal patienter noteras minskningen av svårighetsgraden av symtom efter den första dosen.

Tamsulosins förmåga att påverka α1A-adrenoreceptorer 20 gånger större än dess förmåga att påverka a1B-adrenoreceptorer av släta muskler i blodkärl. På grund av denna höga selektivitet orsakar läkemedlet ingen kliniskt signifikant minskning av systemiskt BP hos båda patienter med arteriell hypertoni och hos patienter med normalt initialt BP.

farmakokinetik

Sug. Efter intag absorberas tamsulosin snabbt och nästan helt från matsmältningsorganet, dess biotillgänglighet är nästan 100%. Efter en enstaka dos av preparatet Fokusin ® inuti i en dos av 400 mcg Cmax Den aktiva substansen i plasman uppnås efter 6 timmar.

Distribution. Efter 5 dagars mottagning, värdet av Cmax Aktiv substans i blodplasma är 60-70% högre än Cmax efter en enstaka dos. Bindning till plasmaproteiner - 99%. Vd tamsulosin obetydlig (cirka 0,2 l / kg).

Metabolism. Tamsulosin utsätts inte för effekten av den första passagen och sakta biotransformeras i levern för att bilda farmakologiskt aktiva metaboliter som bibehåller hög selektivitet för a1A-adrenerga receptorer. Det mesta av det aktiva ämnet finns i blodet i oförändrad form.

Uttag. Tamsulosin utsöndras av njurarna, 9% av dosen utsöndras oförändrad. T1/2 tamsulosin med en enda inträde - 10 timmar efter upprepad administrering - 13 timmar, slutlig - 22 timmar.

Angivande av preparatet Fokusin ®

Behandling av funktionella störningar vid godartad prostatahyperplasi.

Kontra

överkänslighet mot läkemedlets komponenter;

ortostatisk hypotension (inklusive i anamnese);

svårt nedsatt leverfunktion

ålder till 18 år (effekt och säkerhet ej fastställd).

Med försiktighet kroniskt njursvikt (minskning av Cl-kreatinin under 10 ml / min); arteriell hypotension (inklusive ortostatisk); planerad operation för katarakt samtidig användning med potenta eller måttligt aktiva hämmare av CYP3A4-isoenzymet (t.ex. ketokonazol, vorikonazol).

Biverkningar

Biverkningsfrekvensen presenteras i enlighet med klassificeringen av Medical Dictionary of Regulatory Activities (MedDRA): mycket ofta (> 10%); ofta (≥1 ® kan ges antingen som monoterapi eller i kombination med 5a-reduktashämmare (finasterid, dutasterid).

överdos

symptom: märkbar minskning av blodtrycket.

behandling: kardiotropisk behandling, kontroll av njurfunktion, allmän underhållsbehandling, införande av volymsubstitutlösningar eller vasokonstriktionsmedicin. För att förhindra ytterligare absorption av tamsulosin är det möjligt att tvätta magen, ta aktivt kol eller osmotiskt laxermedel.

Särskilda instruktioner

Innan behandlingen med läkemedlet Focussin ® startas, är det nödvändigt att utesluta förekomsten av andra sjukdomar som kan orsaka samma symptom som godartad prostatahyperplasi. Före behandlingen och regelbundet under behandlingen ska en prostataundersökning (digital rektalundersökning, PSA-bestämning) utföras. Som med andra a1-adrenoblocker, behandlingen med läkemedlet Fokusin ® i vissa fall kan det finnas en minskning av blodtrycket, vilket kan leda till svimningsförhållanden.

Läkemedlet Focususin ® ska användas med försiktighet till patienter med predisposition mot ortostatisk hypotension.

Vid de första tecknen på ortostatisk hypotoni (yrsel, svaghet) ska patienten sitta eller läggas.

Det finns rapporter om fall av långvarig erektion och priapism mot bakgrund av terapi α1-blockerare. Om erektionen kvarstår i mer än 4 timmar, ska du omedelbart söka medicinsk hjälp. Om priapismsterapi inte har genomförts omedelbart kan det leda till skador på penisens vävnader och en irreversibel förlust av potens.

Med utvecklingen av angioödem, liksom andra immunologiska reaktioner, såsom Stevens-Johnsons syndrom, ska läkemedlet avbrytas omedelbart. Patienten bör vara under observation tills eliminering av detta patologiska tillstånd åter administrering av tamsulosin är inte tillåtet. När de utför kirurgiska operationer för grå starr hos vissa patienter som behandlats med tamsulosin hydroklorid vid drift eller i det förflutna, har det skett en utveckling iris syndrom intraoperativ instabilitet ögat (elev smal syndrom). Uppkomsten av syndromet för irisoperativ instabilitet kan leda till ökad risk för komplikationer från det visuella organet under och efter operationen.

tamsulosinväteklorid bör inte användas i kombination med potenta hämmare av CYP3A4 isozym fenotypen hos patienter med långsam metabolism av isoenzym CYP2D6.

Tamsulosin är inte avsett för kvinnor.

Påverkan på förmågan att köra fordon och engagera sig i andra potentiellt farliga aktiviteter. Försiktighet bör vidtas vid körning av fordon och yrken som kräver ökad koncentration av uppmärksamhet och hastighet hos de psykomotoriska reaktionerna. Vid yrsel är det nödvändigt att avstå från att hantera motorfordon och andra potentiellt farliga verksamheter.

Typ av problem

Kapslar med modifierad frisättning, 0,4 mg. För 10 kepsar. i en blister av PVC / PVDC / A1. Med 3, 6, 9 eller 10 bl. i en kartonglåda.

Vid packning på Open Society "Фармстандарт-Лексредства" - på 3, 9 eller 10 bl. i en kartonglåda.

tillverkare

Saneka Pharmaceuticals as, Slovakien. Nitriansk 100, 920 27 Hlohovec, Slovakien.

Packer (primärförpackning): 1. Zentiva m.s. Tjeckien. På kyrkogården 130, 102 37 Prag 10, Dolni Meholupy, Tjeckien.

2. Saneka Pharmaceuticals as, Slovakien. Nitriansk 100, 920 27 Hlohovec, Slovakien.

Packer (sekundär (konsument) förpackning) 1. Zentiva k.s. Tjeckien

2. Saneka Pharmaceuticals as, Slovakien. Nitriansk 100, 920 27 Hlohovec, Slovakien.

3. OJSC Pharmstandard-Leksredstva, 305022, Ryssland, Kursk, ul. 2: a aggregat, 1/18.

Ägaren av registreringsbeviset. Zentiva cc, Tjeckien, Nära kablarna 130, 102 37 Prag 10, Dolni Meholupy, Tjeckien.

Fordringar på läkemedlets kvalitet ska skickas till: 125009, Ryssland, Moskva, ul. Tverskaya, 22.

Tel: (495) 721-14-00; fax: (495) 721-14-11.

Villkor för ledighet från apotek

Förvaringsförhållanden för preparatet Fokusin ®

Förvaras oåtkomligt för barn.

Förvaringstiden för preparatet Fokusin ®

Använd inte efter utgångsdatumet på förpackningen.

Fokusin

Beskrivningen är aktuell på 2014/08/13

 • Latinska namn: Fokusin
 • ATX-kod: G04CA02
 • Aktiv beståndsdel: Tamsulosin (Tamsulosin)
 • producent: Zentiva k.s (Tjeckien)

struktur

Fokusina inkluderar:

 • 0,4 mg tamsulosin (Tamsulosinum);
 • dispersion av metakrylat-sampolymeren;
 • mikrokristallin cellulosa;
 • dibutylsebacat;
 • polysorbat 80;
 • kiseldioxid kolloidalt vatten;
 • talkumpulver.

Kapselskalksammansättning:

 • azorubin (E122);
 • färgpatenterad blå V (E131);
 • gelatin.

Typ av problem

Preparatet är tillgängligt i form av hårda gelatinbelagda kapslar med modifierad frisättning. Kapslarna har en storlek på 1, en genomskinlig kropp med ett mörkt blått lock och är fyllda med mikropellets, vars färg varierar från nästan vit till vitt.

I ett paket kan det finnas 30 eller 90 kapslar.

Farmakologisk aktivitet

Fokusin tillhör den farmakologiska gruppen av läkemedel-alfa-adrenoblocker, liksom till en grupp läkemedel som påverkar förloppet av metaboliska processer i prostata och korrekta urodynamik.

Den terapeutiska effekten av läkemedlet bestäms av aktiviteten av dess beståndsdel tamsulosinhydroklorid, vilket är ett vitt pulver med en kristallin struktur, dåligt löslig i vatten, lätt löslig i isättika och etylalkohol och praktiskt taget olöslig i etrar.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Som de andra alfablockerare, Fokusin har möjlighet att skärpa alfa-receptorer, lokaliserad till postsynaptiska membran, och reagera på åtgärden neurotransmittor norepinefrin, som frigörs från nervändarna medochav postganglioniska neuroner, det vill säga efferenta neuroner autonomt nervsystem, bildar en synaps med målorgan.

Innefattat som en aktiv beståndsdel tamsulosin, vilket är en typisk representant för en selektiv grupp alfa-1-blockerare, förhindrar passage av vasokonstrictorpulser genom adrenerga synapser, vilket därmed framkallar en expansion arterioler och precapillaries.

En annan effekt, som bestäms av förmågan tamsulosin konkurrenskraftigt blockera alfa1A-adrenerga receptorer, belägen i triangeln "prostatisk del av urinröret - Den nedre trånga delen av blåsan (nacken) - Smala muskler i prostatakörteln, och alfa1D-adrenerga receptorer, vilka lokaliseras huvudsakligen i muskelmembranet urinblåsa (detrusor), är förbättringen av indikatorer urodynamik vid adenom i prostata.

Den kliniska effekten av att ta Fokusina noteras ungefär två veckor efter behandlingens början. Mot bakgrund av att patienten i stor utsträckning tar drogen:

 • förstorar lumen urinröret;
 • förstorar lumen blåsans nacke;
 • blodtillförseln normaliseras detrusor;
 • förbättrar metabolismen i blåsans muskulatur;
 • trycket i urinröret;
 • symptom på obstruktion tas bort urinvägarna;
 • Svårighetsgraden av symptom på irritation orsakad av adenom i prostata;
 • minskar motståndet mot urinströmmen;
 • normaliserad processer av urinering.

Fokusens förmåga att arbeta på alfa1A-adrenerga receptorer är flera gånger högre än dess förmåga att interagera med alfa1B-adrenerga receptorer, som finns i kärlens smidiga muskler.

På grund av sådan hög verkningsivitet verkar läkemedlet inte en kliniskt signifikant minskning av indexen blodtryck. Och en liknande effekt observeras både hos patienter med normal arteriellt tryck, och hos patienter som diagnostiseras med arteriell hypertoni.

Sugprocess tamsulosin utförs i mag-tarmkanalen. Den största aktiviteten av absorption noteras i fallet när läkemedlet tas omedelbart efter intag.

Biotillgänglighet index tamsulosin är nästan 100% och dess kinetik är linjär.

Efter en enstaka dos av den rekommenderade enstaka dosen av läkemedlet, om patienten matas, observeras maximal plasmakoncentration av tamsulosin i ungefär sex timmar.

Stabilitet uppnås efter fem dagar kontinuerlig mottagning av Fokusina. Den maximala plasmakoncentrationen tamsulosin i genomsnitt ⅔ högre än samma siffra efter att ha fått de rekommenderade doseringsanvisningarna.

Ökningen noterades hos äldre patienter, men en liknande effekt förväntas hos personer i yngre ålder.

Efter oral administrering är cirka 99% av tamsulosin som kommer in i kroppen associerad med plasmaproteiner, och dess fördelningsvolym är ca 0,2 l / kg och karakteriseras som låg.

Metaboliseringen av substansen fortskrider långsamt nog, och effekten av "första passagen", det vill säga metabolismen innan den når systemiskt blodflöde när den passerar genom väggenmag-tarmkanalen och lever, obetydlig.

Huvuddelen tamsulosin återfinns i plasma av oförändrad form, slutligen substans biotransformeras till lever.

bildad metaboliter och tamsulosin i oförändrad form (cirka 9% av den mottagna dosen i kroppen) är särskilt aktiv utsöndras i urinen.

Halveringstiden för ämnet efter en enstaka dos, om patienten matas, är ca 10 timmar. Med stabila plasmakoncentrationer tamsulosin halveringstiden ökar till 13 timmar.

Indikationer för användning

Focussin tabletter ordineras för behandling dysursjukdomar, orsakad dhyperplastisk hyperplasi (adenom) prostata.

Kontra

Läkemedlet är inte tilldelat följande kategorier av patienter:

 • personer som har ökad känslighet för tamsulosin eller andra ämnen som ingår i Focus;
 • människor som har tecken ortostatisk hypotension (inklusive i anamnese).

Det rekommenderas inte att utse Focus för patienter med svåra former hepatisk och / eller njure (när avräkningskursen kreatinin under 10 ml / min) misslyckande. Detta beror på bristen på data om läkemedlets säkerhet på patienter med liknande patologier.

Biverkningar av Focusus

Liksom de flesta andra läkemedel kan Foccusin i vissa fall orsaka oönskade biverkningar av varierande svårighetsgrad, vilka inkluderar:

 • störningar nervsystemet, uttryckt i form av yrsel (ofta), huvudvärk (sällan), medvetslöshet (extremt sällsynt);
 • funktionsbrott hjärtan ochkardiovaskulärt system (förekommer sällan och uttrycks som symptom på postural (ortostatisk) hypotoni och förstärkt, väl uppenbar palpitation);
 • funktionsbrott andningsorganen, organ belägna i bröstkorgen och anatomiska utrymme i de mellersta delarna av brösthålan (den vanligaste manifestationen av biverkningar av denna grupp - rinit);
 • gastrointestinala störningar, som uttrycks i form av störningar i pallarna, misshandel och kräkningar (dessa symtom uppträder sällan);
 • funktionsbrott reproduktionssystem, som ibland kan uttryckas som rectoracisk ejakulation (Det vill säga, utlösning, kännetecknas av utstötning av spermier i motsatt riktning) och mycket sällan i form av en förlängd smärtsamma erektioner, inte relaterad till sexuell upphetsning (priapism).

Andra biverkningar, som noteras mot bakgrund av att ta Fokusin, är en sällsynt händelse asteni, såväl som förträngt pupilsyndrom (instabil iris). Den senare kan utvecklas under kirurgisk behandling katarakt hos patienter som tagit droger länge tamsulosin.

Fokus: bruksanvisningar, metod och dosering

Enligt instruktionerna för användning av Focussin tabletter är den optimala dosen för vuxna patienter 1 kapsel per dag.

Läkemedlet rekommenderas att tas efter frukost eller efter den första måltiden, medan du står eller sitter. En tablett var sväljas hela, inte tuggas (annars störas mekanism modifierad frisättning tamsulosin), och sköljs med mycket vätska - vatten eller mjölk (minst 150 ml).

överdos

Om den acceptabla terapeutiska dosen av Focusus överskrids finns det stor sannolikhet att utveckla akuta symptom arteriell hypotension.

Om detta händer, för att förhindra ytterligare absorption tamsulosin Patienter med gastrisk lavage utser mottagning aktivt kol eller liknar honom på verkningsmekanismen av droger, laxermedel med osmotiska egenskaper (till exempel, Glauber salt).

Under vården av patienten ska patienten ligga i ett horisontellt läge. Om det behövs kan han ordineras en introduktion vasokonstriktor droger.

Parallellt med symptomatisk behandling vidtas åtgärder för att ge allmänhetens stöd till patientens organism och ständigt övervaka indikatorerna för dess funktionella tillstånd njure.

Vid en överdos av Focusus faller dialys inte i kategorin lämpliga förfaranden, eftersom tamsulosin kommunicerar med plasmaproteiner.

interaktion

Med samtidig mottagning av Fokusina med en beta-blockerare atenolol, såväl som antihypertensiva droger enalapril och nifedipin, ingen läkemedelsinteraktion observerades.

Kombinerad användning med antiulcerande läkemedel cimetidin provocerar en ökning av plasmakoncentrationen tamsulosin. Den omvända effekten noteras vid samtidig administrering av läkemedlet med ett diuretikum furosemid, Detta kräver emellertid inte justering av dosen av Focusus.

Studier utförda in vitro på mikrosomala fraktioner i levern, relaterat till enzymsystemet uasokrom P450, visade det tamsulosin har förmåga att interagera med:

Samtidig utnämning av Fokusin med diklofenak och warfarin provocerar en ökning av utsöndringshastigheten från kroppen tamsulosin.

anxiolytisk diazepam, beta-blockerare propranolol, tiazid-diuretikum triklormetiazid och ett hypokolesterolemiskt läkemedel simvastatin påverkar inte den fria fraktionen (dvs den del som löses i vattenfasen blodplasma) tamsulosin i blodet.

Kombination med antagonister ochlymfA-adrenerga receptorer kan bidra till ökad antihypertensiv effekt.

Försäljningsvillkor

Drogen tillhör kategorin droger som frigörs från apotek på recept.

Förvaringsförhållanden

Förvaras oåtkomligt för barn. Det finns inga andra krav för lagringsförhållanden.

Utgångsdatum

Lämplig för användning i 2 år.

Analoger av Focusus

Analoger av fokus, som menas att preparat med samma internationella icke-proprietära namn eller lika klassificerade enligt standarderna i det internationella PBX-systemet är:

Recensioner om Focus

Många män med prostatit eller adenom i prostata tvingas ta droger tamsulosin.

Analysera recensioner av patienter om Focus, kan man dra slutsatsen att de flesta av dem gillar detta läkemedel mycket mer än Omnic - en av de vanligaste tilldelade sina analoger.

Recensioner på forumet indikerar att när du väljer en Fokusin eller Omnic, många föredrar den förra, eftersom det provar mindre ofta ett så obehagligt fenomen som retrograd ejakulation.

Nästan alla patienter noterar en märkbar positiv effekt av användningen: urinering Leverera inte sådana problem som före behandlingens gång, och det är viktigt att man försöker att försvinna.

För vissa av dem är det mest effektiva systemet det enligt vilket prostatit eller adenom i prostata utnämna efter behandling antibiotika.

Prisfokus

Medelpriset på Fokusina i Ryssland är:

 • 470-500 rubel för ett förpackning med 30 kapslar;
 • 1070-1200 rubel för ett förpackning med 90 kapslar.

I Ukraina kan läkemedlet köpas till ett pris:

 • 150-170 hryvnia för ett paket med 30 kapslar;
 • 340-400 rubel för ett paket med 90 kapslar.

Fokusin: bruksanvisning

Läkemedlet Fokusin hänvisar till läkemedel-alfa-adrenoblockerna. Det används för att behandla micturitionsstörningar i samband med en ökning av prostatakörteln hos män.

Beskrivning av doseringsform, komposition

Preparatet Fokusin frisätts i doseringsformen av en kapsel med förlängd frisättning av den huvudsakliga aktiva substansen. De har en solid konsistens, liten storlek, transparent kropp och lock i mörkblå färg. Inuti är kapslarna mikropellets av vit färg. Den huvudsakliga aktiva substansen i läkemedlet är tamsulosin i form av hydroklorid, dess innehåll i en kapsel är 400 μg. Det innehåller också ytterligare anslutningar, som inkluderar:

 • Gelatin.
 • Mikrokristallin cellulosa.
 • Kolloidal kiseldioxid.
 • Copolymer av metakrylsyra och etylakrylat.
 • Dibutyl sebacat.
 • Blåfärg är patenterad.
 • Talk.

Focussin kapslar förpackas i en blister för 10 stycken. Kartongförpackningen innehåller 3, 9 eller 10 blister med kapslar samt instruktioner för användning av läkemedlet.

Farmakologisk aktivitet

De viktigaste aktiva substanskapslarna Fokusin tamsulosin är en alpha1-adrenoreceptor blockerare. Det selektivt blockerar passagen av en nervimpuls i motsvarande receptorer, som är belägna i den glatta muskulaturen i prostatiska uretra, blåshalsen och prostatakörteln hos män. Detta leder till en avslappning av de smidiga musklerna i denna lokalisering och en förbättring av urinflödet. På grund av denna terapeutiska effekt reduceras symptomen på godartad prostatahyperplasi (adenom) hos män i samband med nedsatt urinutflöde. I genomsnitt utvecklas den terapeutiska effekten 2 veckor efter starten av behandlingen med läkemedlet.

Den aktiva ingrediensen i läkemedlet på grund av kapslarnas förlängda form Fokuset frisätts gradvis i tarmens lumen och absorberas i blodet. Det är delvis oförändrat i form av utsöndrat i urinen.

Indikationer för användning

Den huvudsakliga medicinska indikationen för mottagning av Focussin kapslar är funktionell störning av de nedre urinvägarna, karakteriserad av en försämring av urinflödet mot bakgrund av prostata adenom.

Kontraindikationer att använda

Den enda absoluta kontraindikationen för att ta Focussin kapslar är den individuella intoleransen av tamsulosin eller tillhörande komponenter i denna medicinering. Med försiktighet används läkemedlet med minskat artärtryck (arteriell hypotension), såväl som långvarig och uttalad insufficiens av njurens funktionella aktivitet (njursvikt). Innan du tar Fosculin-kapslar är det viktigt att undanta kontraindikationer.

Dosering och administrering

Focussin kapslar är avsedda för oral administrering (oral användning), vanligtvis på morgonen efter den första måltiden. De sväljs hela, tuggas inte och tvättas med tillräckligt med vatten. Den genomsnittliga terapeutiska dosen är 400 μg tamsulosin per dag. Varaktigheten av behandlingstiden bestäms individuellt. Vanligtvis krävs en period på minst 2 veckor för att uppnå en märkbar terapeutisk effekt.

Biverkningar

Efter början av behandlingen med Fosculin-kapslar kan utseendet på patologiska reaktioner från olika organ och system förekomma:

 • Matsmältningssystemet - illamående, åtföljd av periodisk kräkningar, avföring i form av förstoppning eller diarré.
 • Nervsystemet - huvudvärk, yrsel med varierande svårighetsgrad, generell svaghet (asteni), sömnstörningar i form av sömnighet eller sömnlöshet.
 • Kardiovaskulära systemet - en uttalad minskning av det systemiska blodtrycket, som utvecklar när kroppen ändring från horisontell till vertikal (ortostatisk hypotension), ökad hjärtfrekvens (takykardi), hjärtklappning, förekomst av smärta i hjärtat.
 • Genitourinary system - retrograd ejakulation med retur av sperma, minskning av sexuell attraktion mot motsatt könsdel (libido).
 • Allergiska reaktioner - hudutslag, vars utseende åtföljs av klåda, svullnad av den mjuka vävnaden uttryckt preferentiellt lokaliserad i ansiktet och externa genitalier (angioödem Quincke).

I allmänhet är sådana negativa patologiska reaktioner relativt sällsynta. Om de uppträder bör mottagningen av Focussin-kapslarna avbrytas och konsultera en läkare som bestämmer möjligheten för vidare användning av läkemedlet.

Applikationsfunktioner

Innan kapslarna utpekas läser läkaren noggrant instruktionerna till preparatet och uppmärksammar åtgärderna för korrekt tillämpning:

 • Före tillsättningen av läkemedlet bör verifiera diagnosen prostata adenom och utesluta andra patologiska tillstånd som leder till en överträdelse av urinflödet.
 • Med försiktighet ska läkemedlet användas till patienter med en förutsättning för att utveckla ortostatisk hypotension.
 • Vid de första tecknen på ortostatisk hypotension (allmän svaghet, yrsel, mörkfärgning av ögonen) bör ta ett övergripande hållning med benen i högläge (du kan sätta en kudde eller kudde under fötterna). Eftersom symtomen på ortostatisk hypotension försvinner bör den vara långsam.
 • Läkemedlet används inte hos kvinnor och barn.
 • Tamsulosin kan interagera med andra läkemedel klinisk-farmakologiska grupper eller amid deras gemensamma terapeutiska effekt förvrängd mottagning (cimetidin, furosemid, diklofenak, indirekta antikoagulanter), men deras möjliga användning är viktig för att förhindra den behandlande läkaren.
 • I samband med eventuell utveckling av negativa patologiska effekter från nervsystemet rekommenderas inte att utföra arbete som är förenat med behovet av ökad reaktionshastighet eller uppmärksamhetskoncentration.

På apotek ges Focussin kapslar på recept. Det rekommenderas inte att de används ensamma, eftersom det kan orsaka komplikationer och negativa hälsoeffekter.

överdos

Hittills har i klinisk praxis inte fall av överdosering med Focussin kapslar dokumenterats. Teoretiskt sett är det vid en signifikant överskott av den rekommenderade terapeutiska dosen en markant minskning av blodtrycket möjligt, vilket kräver lämplig behandling på ett sjukhus.

Analoger av Focussin tabletter

Liknande i struktur och terapeutisk effekt för kapslarna Focussin är preparat av Omsulosin, Tamsulozin, Omnik, Proflosin.

Korrekt förvaring, hållbarhet

Hållbarheten för Fokusin kapslar är 2 år från tillverkningstillfället. De bör förvaras i originalemballageförpackningen, mörk, torr, otillgänglig för barn vid en lufttemperatur på högst 25 ° C.

Fokusin pris

Den genomsnittliga kostnaden för Fokusin kapslar i Moskva apotek beror på deras kvantitet i paketet:

 • 30 kapslar - 466-504 rubel.
 • 90 kapslar - 1017-1075 rubel.
 • 100 kapslar - 1257-1276 rubel.