Huvud
Symptom

Behandling av prostatit med fysioterapi

Smärtsam störd urinering, minskad sexuell funktion, moraliskt obehag, är tyvärr kända för många. Detta är en ungefärlig lista över symptom på inflammation i prostata som uppträder hos nästan hälften av männen minst en gång i livet. Sjukgymnastik med prostatit är en effektiv komponent i komplex terapeutisk effekt. Övningar kompletterar läkemedelsförloppet, förbättrar prognosen för sjukdomen. Deras effekt används i stor utsträckning av modern urologi. Fysiska metoder bidrar till att undvika utveckling av komplicerade former av prostatit, infertilitet.

Hur man behandlar kronisk och akut prostatit med hjälp av fysioterapi

Att behandlas självständigt ska utsättas för risken för komplikationer. Inte bara processens svårighetsgrad beaktas. Schemat för fysioterapeutisk behandling av prostatit kan endast göras av en specialist. Det tilldelas:

 • stadium av sjukdomen
 • symtomens svårighetsgrad, dess korrekta tolkning
 • graden av spridning av inflammation till närliggande delar av urinvägarna (uretrit, epididymit);
 • resultat av undersökningen
 • differentiering med ett adenom eller en tumör.

Rekommenderas främst kall kyla av liten volym. Urologen kommer först att förskriva en läkemedelskurs (antibiotika, antiinflammatoriska läkemedel, antispasmodik) för att lindra akut inflammation. Endast efter eliminering kommer patienten att visas fysioprocedurer. Användningen av fysioterapi med akut prostatit är extremt begränsad:

 • förfaranden för uppvärmningskaraktär är oacceptabla;
 • kontraindicerad massage,

När kronisk prostatit krävs för att förbättra blodcirkulationen, lymfatisk dränering. Detta underlättas av fysioterapi: dess användning är begränsad endast med beräknad (konservativt obotlig) prostatit och kompletterande komplikationer. Förbättrad mikrocirkulation, fysiska procedurer:

 • öka tillgången på kemoterapi till det inflammatoriska fokuset;
 • kan minska doseringen av läkemedel;
 • minska risken för återfall avsevärt.

Elektrostimulering av prostata med hjälp av apparatur

Behandling av prostata med elektrisk ström baseras på impulsreduktion av vävnader. Som ett resultat är det ett utflöde av venöst och arteriellt blodflöde, eliminering av stagnation, förbättring av trofism. Sjukgymnastik med ström innebär att två elektroder läggs på patientens kropp. Den första är under sakrummet eller skinkorna, platsen för den andra kan vara annorlunda (transuretral, rektal, extern) - beror på versionen av enheten. Preliminär massage förbättrar förfarandets effektivitet.

Under fysioterapi återställs kontraktiliteten hos körtelstrukturer och utsöndringskanaler. Elektrostimulering har en positiv effekt på blåsans vägg, stärker bäckens membran, förbättrar urodynamiken och styrkan. Separata typer av enheter är lämpliga för självapplikation efter samråd med en urolog. Elektrostimulering är kontraindicerad i:

Terapeutisk gymnastik

Användningen av fysioterapi med prostatit innefattar fysisk utbildning. Terapeutiska gymnastiska övningar kommer att förbättra cirkulationen i bäckenorganen. Ett enkelt sätt - klämma och dra i aningen, en slags perineal massage. Stimulering av bäckensmusklerna främjas genom intermittent urinering. Det är önskvärt att sträcka proceduren till det maximala antalet förkortningar. Utmärkt promenad effekt på skinkorna. förordningar:

 1. Sitt på golvet med benen raka, gå framåt, upprepa övningen och flytta bakåt.
 2. Metoden för fysioterapi är enkel, stärker väl perineum, femorala muskler, det är önskvärt att utföra ofta, särskilt med icke-infektiös prostatit.
 3. Delvis byte av massage - använd en liten gummiboll som sittplats. Du kan rulla, lätt våren på samma gång.

En effektiv metod för fysioterapi för att stärka bäckenet membran - grunda knäböjningar med fixering av det nedre läget (några sekunder). Rekommenderas också:

 • övningar "sax", "björk", "cykel";
 • simning;
 • kontrasterande strömmar av duschen riktade till perineal regionen - de förbättrar blodcirkulationen;
 • Vanligt sex, med undantag av den avbrutna lagen - ökar prostatens ton, eliminerar stagnation mer effektivt än en massage.

Laserfysioterapi

Det finns också en behandling för behandling av prostatit, med lågfrekvent laserstrålning. Det har en vasodilaterande, baktericid, regenerativ, analgetisk effekt. Aktivering av körens sekretoriska funktion främjar utsöndringen av produkterna av den vitala aktiviteten hos bakterier som orsakade prostatit. Samtidigt minskar ödemet, blodtillförseln förbättras. Laserterapi av prostata sanerar det inflammatoriska fokuset. Lokala försvarsmekanismer mobiliseras. Sjukgymnastik utförs med enheter som har lasermunstycken:

De svarar bra på fysioterapi med hjälp av en laser, kronisk bakteriell och kongestiv prostatit. Tekniken minskar behandlingen av prostata, minskar dosen av läkemedel. Ofta ordnas laserfysioterapi före kirurgisk behandling av prostatit i kombination med en massage. Effektiviteten av metoden ökar i förhållandena i sanatoriet, spa-behandling.

Läs mer om vad bakteriell prostatit är och hur man diagnostiserar och behandlar det.

elektrofores

Penetrationen av läkemedel genom huden på perineum, bukväggen, slemhinnor och slagväxelströmmar - sjukgymnastik dubbel effekt genom att använda elektrofores prostatit. Det är möjligt att administrera flera droger. pad impregnerade läkemedel placerade mellan kroppen och elektroden, jonerna tränga in till ett förutbestämt djup, vilket ger antiinflammatorisk, smärtstillande effekt. Preliminär massage av perineum förbättrar metodens effektivitet.

Sjukgymnastik med en magnet

Magnetoterapi minskar smärta, masserar vävnader, eliminerar stagnation. Indikationer - kronisk prostatit, förvärring av inflammatorisk process. Magnetisk fysioterapi är en hjälpmetod. Ofta kombineras det med elektrofores, eftersom det ökar permeabiliteten hos vävnaderna mot droger. En liknande åtgärd tillhandahålls av en telefon som expanderar kapillärnätet med hjälp av mikrovibrationer genom ultraljud.

massage

Cure prostatit hjälper till med mekanisk fysioterapi, utförs av en doktors hand eller av en medicinsk elektrisk massageapparat. Den mest effektiva massagen är genom ändens vägg, kursen börjar efter en minskning av svårighetsgraden av processen. Fingerurologen uppskattar storleken, densiteten, infiltrationen, körtelns tillstånd. Massage av varje lobe utförs, sedan spår. Intensiv fysioterapi är alltid individuell. Användningen av rektalmassage som självbehandling av prostatit är mycket oönskad.

Video om förebyggande och behandling av prostatit genom fysioterapi hemma

recensioner

Jag använde en piska, passerade en massage. Först utfördes proceduren av en läkare, då själv-elektromasser. Resultatet av fysioterapi är utmärkt, instrumenten är nöjda, prostatit är bortglömd.

Vi försökte behandla prostatit själva, det finns liten användning. I kliniken var hennes man förskrivet antibiotikum, massage, laser, elektrofores - nu är han helt frisk. Korrekt skrivet, du går bara till urologen.

Jag använder magnetiska överlagringar, jag försöker med olika typer av fysioterapi. Om det inte hjälper helt att ta bort symptomen - anmäla dig till massage och laser,

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Sjukgymnastik i urologi

Många kvinnor, tyvärr, är bekant med symtom på cystit: stickande smärta och sveda när man kissar, smärta ovanför slidan, täta behov urinera med en liten mängd urin.

Män är kända för sådana sjukdomar som: impotens, sexuella infektioner, prostatit, infertilitet, tidig utlösning, adenom, kronisk uretrit etc.

Antiinflammatorisk och antibakteriell behandling, som vanligtvis föreskrivs i dessa fall, eliminerar ofta endast symptomen på en akut sjukdom, men det leder inte alltid till eliminering av funktionsstörningar och dess konsekvenser. Sjukgymnastik i urologi, Används i den komplexa behandlingen av många andrologiska och urologiska sjukdomar, gör det möjligt att uppnå de bästa resultaten. Detta är en av de säkraste och mest effektiva behandlingsmetoderna. För patienter som inte tolererar antibiotika och andra läkemedel är fysioterapi den enda behandlingen för sjukdomen.

För den mycket effektiva behandlingen av inflammatoriska kroniska sjukdomar i prostata, urinblåsa, urinrör, sädesblåsor, den komplicerade sexuell dysfunktion, är enheten AELTIS SYNC - 02.

Under behandlingens gång appliceras en komplex effekt på patologins plats med hjälp av elektrostimulerande pulser och laserstrålning av tre områden, liksom effekterna biosynkroniseras med patientens puls.

Vi använder alla tillgängliga moderna metoder för fysioterapi:

- Magnetisk terapi. Magnetisk strålning har lugnande, vasodilaterande, termiska, antiinflammatoriska, immunostimulerande egenskaper.

- Laserterapi. Laserstrålning av infraröda och röda spektra har anti-edematösa, antiinflammatoriska, analgetiska, regenerativa (föryngrande) immunostimulerande egenskaper. Det utblåsta blåspektret har en baktericid effekt mot mikroorganismer, till exempel klamydia.

- Elektrofores. I kroppen i ett joniserat tillstånd tränger läkemedlet genom slemhinnorna eller huden. Det är inte nödvändigt att göra injektioner, den maximala effektiva koncentrationen av läkemedlet i en öm punkt (biotillgänglighet).

- Electromyostimulation. Pulsströmmar används för att återställa organ, system, vävnader, särskilt nerver och muskler, försvagad sin normala funktion på grund av trauma eller sjukdom. Komplexet av metaboliska processer intensifieras fullständigt, muskelatrofi suspenderas, det stimulerade organets neuromuskulära aktivitet återställs fullständigt.

Sjukgymnastik i urologi använder en annan enhet - Yarovit AMVL-01, effektivt belyser metoden för förebyggande och behandling av alla slags prostatit, sexuell dysfunktion, erektil dysfunktion, impotens. En metod är baserad på kombinationen av strålningseffekten från en LED-matris i det röda spektratet (0,66 μm) på penisens hudreceptorer och den upprepade cykliska urladdningen av luft runt penis placerad i kolven. Som ett resultat elimineras degenerativa förändringar i kärlkroppens penis, blodtillförseln i prostata och penisens troficitet förbättras.

Vårt centrum har nu en unik erfarenhet av att använda fysioterapi inom andrologi och urologi. Enligt resultat av behandlingen stoppar våra patienter inte bara symtomen på inflammation, men eliminerar också konsekvenserna av sjukdomen, återställer alla störda funktioner.

Telefon för samråd och möte: +7 (495) 797-69-57

Sjukgymnastik i urologi

Modern fysioterapi har ett brett spektrum av fysioterapeutiska effekter med hög biologisk, fysiologisk och terapeutisk aktivitet. Användningen av förformade faktorer medger att på kortast möjliga tid uppnå en terapeutisk effekt vid behandling av hr. sjukdomar i urologi, gynekologi, psykoterapi, narkologi etc. I vår klinik finns det den modernaste utrustningen som gör det möjligt att utföra komplex behandling och förebyggande av exacerbationer av hr. sjukdomar med användning av magnetfält, laserstrålning, elektrostimulering, elektrofores, etc. En av metoderna för icke-läkemedelsbehandling är användningen lågintensiv laserstrålning i urologi. Mycket organiserat i rum och tid laserljus (koherens, monochromaticity polarisation) aktiverar många processer i kroppen, vilket ökar energimetabolism och immunitet, därigenom tillhandahålla antiinflammatoriska, smärtstillande, antiallergisk och mioprotektornoe verkan. Det viktigaste kännetecknet för laserstrålningen är dess förmåga att stabilisera cellmembranen och för att normalisera hemodynamiska lymphocirculation i slagzonen, för att förbättra funktionerna hos organ och system genom aktivering av enzymsystem och metabolism.
Hög biologisk aktivitet av laserstrålning gör det möjligt att framgångsrikt använda det vid behandling av prostatit, uretrit, epididymit, cystit och andra kroniska inflammatoriska sjukdomar.
Magnetoterapi är det mest utvecklingsområde av fysioterapi och medicinsk utrustning. Det är effektivt vid behandling av både kroniska och akuta sjukdomar i urologi. Under inverkan av magnetfält förekommer lokala förändringar i koncentrationen av joner i cellen på vävnaden. Under påverkan av magnetfältet på mikrocirkulationen normaliseras kärlens elasticitet och ton. Blodflödeshastighet i kapillärer. aktiveringsreaktion som orsakas av det magnetiska fältet med vissa parametrar (frekvens, intensitet, varaktighet av exponering), är förenad med ökad funktionell aktivitet av binjurarna, sköldkörteln, ökningen av nukleinsyror i blodet, stimulering eller normalisering av immunitet. Under påverkan av magnetfält utvecklar terapeutiska effekter - anti, antiinflammatorisk och smärtstillande effekt på grund av möjligheten att införa en informations kropp av den information som finns i det vanligen frekvensparametrarna.

LOD-terapi eller lokal dekompression - metoden för vakuumutmatning används för att stimulera erektionen och behandla impotens. Skapande av negativt tryck runt vävnader inkl. penis leder till en ökning av koncentrationen av tidigare injicerad medicin, vilket är mycket viktigt vid behandling av urinrit och hr. prostatit. När du skapar ett vakuum runt penis luften med exponering för den yttre tyget av rött spektralområdet strålning förstärks terapeutisk effekt på baro, termo-och kemoreceptorer i huden på penis, reducerade degenerativa förändringar i den vaskulära anordningen, återställer dess trofism och förbättrar blodflödet till prostatakörteln, vilket gör Metoden är mest effektiv vid behandling av uretroprostatit och erektil dysfunktion.

Transkraniell elektrostimulering Det används för lindring av smärtsyndrom av olika ursprung, vid behandling av alkoholabstinenssyndrom, hypertoni på 1-2 grader, neuro dystoni, stimulera immunförsvaret, klimakteriet neuros, stress, depression, ångest, minskad prestanda, kroniskt trötthetssyndrom. Influerad transkranilnoy elektrostimulering (TES terapi) amplifieras frisättning av neurotransmittorer opiatergicheskogo, serotonerga och kolinerg verkan genom att öka deras koncentration i hjärnan, cerebrospinalvätska och blod flera gånger.


Sjukdomar där vissa typer av fysioterapi kan användas.
Patienter med pyelonefrit är ordinerade dricksvatten, klorid natrium och koldioxidbad, amplipulsterapi, mikrovågsterapi, ultraljud, UHF-terapi, likström. Ofta ingår i behandlingskomplexet mineralvatten, ett mineralbad och en av dessa fysiska faktorer. Efter operation för urinvägar och akut pyelonefrit, ordineras fysioterapi vid olika tider - från 10 dagar eller mer - beroende på arten av den postoperativa perioden och inflammationsaktiviteten. Sjukgymnastik är kontraindicerat i den primära och sekundära pyelonefrit en fas av aktiv inflammation, i slutstadiet av kronisk pyelonefrit, polycystisk njure, hydronefros dekompenserad. Mikrovågsterapi är kontraindicerad även med njurkärnor, bäckstenar och kalyxknoppar.
Patienter med akut cystit används UHF terapi bestrålningsområdet blåsan infraröd lampa, natriumklorid bad eller Sitz bad av färskt vatten vid en temperatur av 37 ° paraffin (ozokerit) applicering topiskt eller korsryggen. Med måttlig inflammation använda ultraljud verkar direkt på halsregionen och anatomiska triangel blåsa vaginalt eller rektalt. När hyperreflexivitet är detrusorhypertension förskrivs amplipulsterapi både i ren form och för gangleronelektrofores. Eftergift används cystit lera rektal eller vaginal tamponger, lera "byxa", brom, natriumklorid, kolsyra bad. Kontraindikationer för sjukgymnastik hos patienter med cystit är prostata adenom stadium II-III, urinrörsförträngning, blåshalsen sclerosis, som kräver kirurgiska ingrepp, närvaron av främmande kroppar och concrements i urinblåsan, urinblåsan leukoplaki, ulcerös cystit. Balneoterapi (inklusive lera) är kontraindicerad hos patienter med cystit i närvaro av prostata adenom i vilket stadium som helst.
Valet av metod för fysioterapi för behandling av patienter med urolithiasis beror på beräkningsplatsens placering. Genom att arrangera sten pyelocaliceal komplex terapeutiskt system inkluderar faktorer som verkar antiinflammatoriskt, normaliserad njurfunktion och slutligen hämmar tillväxten av tandsten: natriumkloridbad, ultraljud, dricker mineralvatten. Eftersom urater och oxalater löser sig med en sur urinreaktion visas dricks av alkaliskt kolväteatrium eller kalciumvatten. Med fosfatstenar, som bildas i alkalisk urin, visar dricksen av kolvätekarbonatkalcium-magnesiumvatten, vilket minskar urinets pH. Drickning av mineralvatten är inte indicerat för kränkningar av urinen, prostata adenom, brist på njurfunktion och kardiovaskulärt system. När konkrementet befinner sig i urinledaren på vilken nivå som helst, används drickning av mineralvatten, HF-terapi (inductotermi), amplipulsterapi successivt. Efter att ha fått mineralvatten efter 30-40 minuter utförs inductotermi i projiceringen av beräkningsplatsens placering i urinledaren på rygg eller bukvägg. Omedelbart därefter amplipulse administreras genom att placera en elektrod i projektions knoppar på baksidan, och den andra - i suprapubisk regionen i stället för utsprånget nedre urinledaren. Istället för induktivitet kan mikrovågsterapi och natriumkloridbad användas. När platsen för den konkretion i nedre urinledaren i medicinsk komplex innefattar mineral dricksvatten, natriumklorid och ultraljudbad (agera vaginalt eller rektalt i stället concrement projektion). Komplex fysioterapi är inte indicerad för stenar större än 10 mm i diameter, akut pyelonefrit, signifikanta anatomiska och funktionella förändringar i njure och urinläkare på sidan av lesionen, kikatrisk smalning av urinledaren under stentens läge.
Vid behandling av patienter med kronisk prostatit används ultraljud, amplipulsterapi, laserstrålning, ett lågfrekvent magnetfält, elektriska fält av UHF och mikrovågsugn. Kontraindikationer för fysioterapi hos dessa patienter är akuta inflammatoriska sjukdomar i rektum och prostata, rektumets polypos, analfissurer, akuta hemorrojder, prostata adenom. För applicering av ultraljud är prostataadenom inte en kontraindikation.

Sjukgymnastik i urologi

Fysioterapeutisk behandling i urologi utförs med målet att normalisera prostatakörteln, stoppa inflammatoriska reaktioner samt behandling av sexuella störningar. När kombinationer av sjukdomar använder komplexa tekniker som stimulerar kroppens försvar, förbättrar metaboliska processer, fördjupar processerna för skyddande hämning, som har en lugnande effekt.

Indikation och metoder för fysioterapi:

 • med kronisk prostatit - elektrofores med medicinska substanser, ultraljud, jontofores, diatermi
 • vid en kortikal impotens - UHF, SMV, DMV, ultraviolett bestrålning på en zon av ett bälte och en kragezon;
 • med erektil dysfunktion - elektrostimulering av prostata
 • med spinal impotens - CMT i lumbosacral regionen;
 • med endokrin infertilitet - UHF bitemporal;
 • med immuninfertilitet - elektromagnetiska vågor på tymus körtel och hypotalamus-hypofyssystemet.

Sjukgymnastikbehandling har ett brett spektrum av åtgärder. Effekten av proceduren är inte begränsad till applikationspunkten och uppfattas av kroppen som en helhet. I närvaro av abnormiteter i organsystem kan fysioprocedurer leda till extremt oönskade effekter. Fysiologi i urologi är kontraindicerad hos patienter med sådana patologiska tillstånd och sjukdomar som:

 • prostata adenom;
 • hjärtsvikt;
 • nedsatt njur- och leverfunktion i allvarlig grad;
 • stadium av dekompensering av diabetes mellitus;
 • hypertyreoidism;
 • aktiv tuberkulos;
 • akuta infektionssjukdomar.

Genomföra fysioterapiprocedurer i urologi drivs två mål: behandling av kronisk prostatit och normalisering av sexuell funktion. Båda patologierna kombinerar ofta, så en övergripande strategi används. Sjukgymnastik utförs tillsammans med tillämpningen av metoder för läkemedelsbehandling, kompletterar och ökar verkningen av farmakologiska medel.

I "Medical and Diagnostic Center on Vernadsky" bedriver urolog och androlog diagnostik, konservativ och operativ behandling av följande sjukdomar:

 • inflammatoriska processer i genitourinärsystemet (prostatit, cystit, pyelonefrit, epididymit, orchitis, uretrit);
 • infektioner, sexuellt överförbara infektioner (ureaplasmosis, klamydia, mykoplasma, candidiasis, herpesvirus lesioner, humant papillomavirus, trikomonasinfektion et al.);
 • manlig infertilitet, erektil dysfunktion, för tidig utlösning;
 • ålder och androgenbrist, prostata adenom, BPH;
 • dizuricheskih störningar (fördröjnings eller urininkontinens, pollakiuri, Urolithiasis, överaktiv blåsa, neurogen blåsa, blås dysplasi);
 • neoplasmer i urologi (cyster och tumörer i njurarna, tumörer i blåsan, testikel, prostatakörteln);
 • patologiska tillstånd i andrologi (phimosis, paraphimosis, hydro-, varico- och spermatoceler).

Mycket uppmärksamhet Said Rafaelevich betalar sjukgymnastik behandlingar råder patienter inte bara inom urologi och andrologi, men också för följande sjukdomar: skador i rörelseapparaten, hjärt-kärlsystemet, perifera nervsystemet, gynekologiska sjukdomar, sjukdomar i Bronkopulmonella nervsystemet mag-tarmkanalen, ENT-organ.

Dr. Khametov utser och genomför en kontroll för att bestämma kontraindikationer för fysioterapi. I deras frånvaro, är det den individuella kuren och bedriver sjukgymnastik: elektroneyromiostimulyatsiyu, magnetisk, ultraljud terapi ILIB, elektrisk, galvanisering, laser i de infraröda och röda kedjor, UHF, UFO, limfopressoterapiyu, Apparat massage fötterna.

Sjukgymnastik med prostatit: grundläggande metoder

Inte alltid behandlas prostata sjukdomar endast med en medicinsk metod. Sjukgymnastik med prostatit kan ordineras som ytterligare metoder för fullständig behandling. Hur påverkar det kroppen?

Vad du borde veta om fysioterapi med prostatit

För att behandla denna sjukdom använd sådana fysioterapeutiska metoder som:

 • vatten och termiska förfaranden;
 • laserterapi;
 • prostata massage;
 • ultraljudsbehandling;
 • behandling med elektriska och magnetiska impulser.

De huvudsakliga fysioterapeutiska behandlingsmetoderna utförs genom endouretrala, transuretrala eller transrektala metoder. Det är känt att alla metoder har en förbättring av blodcirkulationen i prostatakörteln. De tillåter bäckenorganen att fullständigt mätta med syre och gynnsamma ämnen, och de nödvändiga antibakteriella läkemedlen är mycket lättare att tränga in i en större mängd.

Även i de tillgängliga cellerna i prostatakörteln ökar membranpermeabiliteten. Som ett resultat, mättar blodet som kommer med blodet, som med vissa fysioterapiprocedurer kan administreras både på ett allmänt och lokalt sätt, mättar dessa celler.

Effekten av fysioterapi med hjälp av impulser minskar smärtsyndromet, fastställer metabolism och immunsystemets funktion som helhet. Tack vare den normaliserade metabolismen förbättras tillståndet i prostata och prostata. Människans reproduktiva system börjar fungera fullt ut.

När blodcirkulationen blir mer aktiv blir kroppen avstängd från stagnation i bäckenorganen, och bekkenbottens muskelfunktion normaliseras. Regenerativa hudfunktioner förbättras också.

Ett annat plus med fysioterapeutiska effekter är möjligheten att förbättra lymfatiskt dränering från de drabbade vävnaderna. Med detta utflöde släpps alla inflammatoriska toxiner och andra ämnen som påverkar lymfan negativt. Dessutom bidrar lymfatisk utflöde (liksom blodflödet) till minskningen av smärtssyndrom och inflammation.

Dessutom finns det praktiskt taget inga kontraindikationer för denna behandlingsmetod. Detta beror på det faktum att de flesta patienter uthåller procedurer ganska normalt. För att snabbare uppnå resultatet av behandlingen kan läkaren ordinera en kombinationsbehandling av flera fysioterapiska metoder.

Effekten av galvanisk ström och darsonvalisering

Initiera behandlingen först efter en fullständig diagnos, när det upptäckta tillståndet kräver tydliga indikationer på fysioterapi. Så, efter ultraljudsundersökningen av prostatakörteln (utförd transrektal väg) och seminal vesiklar kan galvanisering förskrivas.

Konstanta galvaniska strömmar upp till 50mA möjliggör förbättring av funktionella egenskaper hos centrala nervsystemet och det autonoma nervsystemet. Funktionen hos det endokrina systemet förbättras också signifikant. Smärtsyndrom reduceras. Reparativa och regenerativa vävnadsegenskaper återställs också. Kontraindikation av galvanisering är:

 • individuell intolerans mot dagens;
 • närvaron av akuta purulenta processer;
 • Närvaron av sår på platser där elektroder appliceras;
 • hudkänslor som eksem eller dermatit;
 • fullständig förlust av smärtsam känslighet.

När darsonvaliseringsbehandling utförs med hjälp av en variabel pulsström. Intensiteten hos de inkommande strömmarna i denna metod kan ändras. Under förfarandet ökar venösa och arteriella kärl, permeabiliteten hos sina väggar ökar också.

Darsonvalisering har en gynnsam effekt på ämnesomsättningen och lindrar alltför otroligt sensoriska och motoriska nerver. För behandling av prostata och bäckenorganen används rektal darsonvalisering. Att fullständigt behandla 15 sessioner, som varar upp till 10 minuter, räcker inte. Kontraindikationer är identiska med begränsningarna för galvanisk strömbehandling.

Varför är elektrofores användbar?

Med hjälp av elektrofores introduceras de nödvändiga medicinska substanserna i vävnaderna. Intaget inträffar i en aktiv jonform med en enda verkan av en likström.

Det finns tre typer av elektroforesbehandling:

 • genom huden
 • intrakavitär;
 • interstitiell.

I detta fall förekommer långvarig verkan av läkemedlet i kroppen, och den kutana och slemhinnoriska integriteten störs inte. Men de patologiska vävnadstillstånden förstörs. Biverkningar från denna behandlingsmetod uppstår oftast inte.

En speciell egenskap hos den perkutana metoden är möjligheten att behandla kronisk form av uretroprostatit även i utstrålningsskedet. Kalcium- och bromlösningar används för elektrofores. Procedurens varaktighet är vanligtvis inte mer än 20 minuter, men antalet sådana sessioner beror på en doktors utnämning.

förfarandet utförs själv sålunda: hydrofil dyna impregnerad nödvändig medicinering, och sattes in i det av annan läkemedels fuktad torka, är ansluten till katoden. Allt detta passar in i ländryggen. Därefter regleras effekten av strömmen utifrån vilka impulser patienten kan tolerera utan orimligt obehagliga känslor. Idealiskt - om patienten känner en liten stickning.

Om patienten i fråga svår smärta som härrör från kronisk prostatit - de flesta urologer ordinera sjukgymnastik som elektrofores med användning av lösningar analgetika såsom aminopyrin, prokain, etc. Med uppkomsten av infiltrativa sklerotiska effekter krävs lösningar av kalcium, zink, trypsin och liknande. Ofta noteras ett positivt resultat av elektrofores med en transrektal metod med användning av en 2% lösning av ichthyol.

Andra positiva sidor av elektrofores i prostatit

Med införandet av en 2% lösning av svavelhaltig magnesia avspänning av släta muskler utförs. Mycket effektivt påverkar denna sjukdom och antibiotikabehandling. Om patienten ska utföra transrektal elektrofores - är det nödvändigt att avgöra om han har hemorrojder. Även kontraindikationer är polyper eller sprickor i ändtarmen.

Så tidigt som 1990 föreslogs att behandla gonorraltureterit med elektrofores med pyrogenal. Efter en 8-dagars behandling bestående av 4 sessioner utförs antibiotikabehandling och andra nödvändiga mediciner. Användningen av pyrogenal eller prodigiosan under elektrofores möjliggör inte bara att bota själva sjukdomen utan också att återställa kroppens lokala skyddsfunktioner.

Den interstitiella metoden för elektrofores är administrationen av läkemedlet (intramuskulärt, intravenöst eller oralt) med ytterligare galvaniska effekter genom den tvärgående metoden. Om läkemedelslösningen införs med hjälp av en droppare, fortsätt till elektrofores efter minst 5 minuter från början av proceduren. Om ingången var intramuskulär - efter 40 minuter, och den orala metoden kräver en timmes lång paus före fysioterapi. Detta beror på det faktum att den önskade koncentrationen av substansen måste uppnås i blodet.

I allt högre grad förskriver venerologer och urologer behandling med intrakavitär elektrofores. Med hjälp, eliminerar ofta den kroniska formen av prostatit. Det injicerade läkemedlet har antiinflammatoriska och analgetiska läkemedel, tränger in i de drabbade cellerna, återställer dem och har en transporteffekt.

Varför urologer och venereologer ordinerar behandling med ljusbehandling

Inte alla män vet att impotens är fylld med infertilitet, och ser därför inte behovet av behandling med ultraviolett, infraröd eller laserexponering. Detta beror på den allmänt accepterade uppfattningen att ett sådant förfarande kan skada könsorganen allvarligt. Det är inte så. Patienten kommer inte att känna obehag med sådan fysioterapi och bli av med det oroliga smärtsyndromet.

Användbara egenskaper hos denna behandlingsmetod är uttalade värmestrålning, som har smärtstillande egenskaper. Dessutom aktiveras blodcirkulationen och metabolismen normaliseras. Även sådan ljusbehandling möjliggör stimulerande allmänna skyddsfunktioner. Infiltrat löser också snabbare.

Användningen av lasrar i urologi blir allt populärare. Den senaste utvecklingen av sådana tekniker som kavit, intravaskulär, supra-vaskulär eller extern, gör att du snabbt kan rensa mannen i denna sjukdom. Om en patient har inflammation i prostatakörteln i kronisk form, är det lämpligt att behandla med laserterapi tillsammans med en prostata-massage.

Ultraljud och magnetisk metod för behandling av prostatit

Användningen av ultraljudsterapi har ett antal positiva åtgärder:

 • antiinflammatoriska;
 • absorberbar och mjukgöring;
 • eliminera infiltrat och ärr;
 • normalisering av metaboliska processer;
 • förbättring av regenerativ vävnadsfunktion.

Ultraljud, som påverkar kroppen i ländryggen och bröstkorg, förbättrar sexuell funktion. Om patienten är oroad över cystit, prostatit och andra sjukdomar - när man besöker ultraljudsbehandlingar, elimineras smärtan, liksom inflammationen i sig och urinberedningen normaliseras. Denna ultraljudsmetod påverkar positivt immunitetstillståndet, och bakteriedödande egenskaper förklaras av förstörelsen av celler av patogena mikroorganismer.

Den bästa effekten uppstår vid användning av små ultraljudsdoser. Tilldela denna fysiologiska terapi för kronisk icke-specifik uretroprostatit, cystit, atoni prostata och cystalgi. Kontraindikationer - förekomsten av sprickor i rektum eller blödande hemorrojder.

Efter typ är ultraljudsbehandling kutan eller transrektal. Den senare metoden är mest effektiv, eftersom prostata ligger närmare änden av ändtarmen.

Effekten av ett konstant magnetfält gör det möjligt att assimilera läkemedel bättre, och därför elimineras leukocyter snabbt från prostatakörteln. Behandlingen är som följer. På gren eller ländryggsregionen appliceras gasväv, över den - en magnetoför, som är fixerad med ett bandage. Procedurens varaktighet kan vara upp till 8 timmar och antalet sessioner - upp till 20.

Ett alternativ till denna metod är användningen av magnetotroner, varaktigheten av ett sådant förfarande är inte mer än 20 minuter per dag. Med denna metod kan du snabbt bli av med smärtan som uppkommer vid uretroprostatit av kronisk form.

Sjukgymnastik i urologisk praxis

Idag ingår fysioterapiprocessen alltmer i behandlingsplanen för en viss sjukdom. Denna förekomst av fysioterapi är förknippad med lågt trauma, dessa metoder har praktiskt taget inga kontraindikationer och biverkningar. Dessutom är ofta sådana förfaranden helt enkelt trevliga för patienten och han håller med gärna överens om sådan behandling.

Nackdelar med sjukgymnastikmetoder - behovet av långvarig behandling, den höga kostnaden för enskilda förfaranden och en svag självständig effekt. Men i kombination med andra behandlingar, såsom läkemedelsterapi, ökar effektiviteten avsevärt. En liknande effekt observeras vid behandling av prostatit. Det är tillrådligt att genomföra fysioterapeutiska procedurer för kronisk prostatit som sekundärt förebyggande för att förhindra exacerbation. Den vanligaste metoden är magnetoterapi. Här är det huvudsakliga "läkemedlet" ett magnetfält som verkar på organismens molekylära nivå, särskilt prostatakörteln. Magnetfältet har en fantastisk förmåga att aktivera blodcirkulationen på mikronivå - i kroppens kapillärer. På grund av den ökade intensiteten av mikrocirkulationen hämmas de inflammatoriska processerna, ödemet avlägsnas, smärtan minskar och klåda försvinner. Allt detta förklaras av det faktum att produkterna med metabolism, som förvärrar inflammatorisk reaktion, tillsammans med ett intensivt blodflöde tvättas ut ur prostata. Samtidigt med blod till inflammerad prostatakörtel levereras våra egna skyddsfaktorer, vilket förstärker effekten av de läkemedel som tas. Proceduren för magnetoterapi är absolut smärtfri. Det utförs i speciella medicinska institutioner, där speciella anordningar placeras på perinealområdet och avger ett magnetfält av en given intensitet. Patienten känner inte något obehag.

Termiska procedurer, laser och induktiva behandlingar följer en liknande mekanism. På grund av prestationens komplexitet utförs dessa typer av terapi i sjukgymnastik och rehabiliteringsavdelningar. Vid laserterapi skickas en ljusstråle av en viss frekvens till prostataområdet. Känsla av obehag är frånvarande eller en brännande känsla av svag intensitet kan uppstå.

Vid patogenetisk behandling, som endast bör utföras samtidigt som etiotropisk, löses fem huvuduppgifter:

 1. allmän och lokal immunkorrigering
 2. normalisering av venösa och arteriella blodtillförselkomponenter i prostata;
 3. återställande av utflöde av sekretionen av prostata och seminala vesiklar, körtlar av Littre och Kuperovs på grund av en ökning av bekkenmusklerna, perineum, glattmuskelfibrer i prostata;
 4. restaurering av strukturella och morfologiska element i patologiskt förändrade vävnader;
 5. normalisering av hela spektret av de berörda organens funktioner.

Dessa problem löses med hjälp av komplex terapi med hjälp av laserstrålning med låg intensitet.

Behandling av patienter med inflammatoriska ospecifika sjukdomar i prostata, sädesblåsor, utsäde tuberkel (prostatit, vazikulity, colliculitis) bör integreras och etiopato-genetisk. Men många konservativa behandlingar för prostatit ger inte önskad effekt. Situationen förändras dramatiskt till det bättre, när det terapeutiska intervallet inkluderar effekten av LLLT olika spektralområden.

Den mest effektiva var MLT-regimen, inklusive transrektal exponering när exponering utförs direkt på prostatan och neurovaskulära bunt, bärande organfunktion kontroll, i kombination med transdermala bestrålning av blod i biokontroll läge som gör att immunokorri-giruyuschee effekt på kroppen (LPD-läget i ALT "Matris ").

Icke-läkemedelsmetoder är ofta inte bara alternativa till läkemedel, men har också betydande fördelar som metoder för funktionell reglering. Samtidigt visas effektiviteten av att kombinera olika metoder för fysioterapi mot bakgrund av antibiotikabehandling.

Tack vare den flerkomponent och flera nivåer verkan LLLT, är normalisering av metabolismen och blodcirkulation omfattande behandling av urologiska sjukdomar med användning av laserljus åtföljs av en ökning i effektiviteten av alla terapeutiska åtgärder. En signifikant förbättring av lymfo- och blodflödet inom laserexponering medför en effektivare tillförsel av antibiotika till prostatakörteln, vilket gör det möjligt att minska antalet nödvändiga droger och minska doseringen av de använda läkemedlen.

Huvudsyftet med laserterapi är att välja parametrarna för behandlingens inverkan, metodik och taktik, vid vilken den maximala terapeutiska effekten tillhandahålles i frånvaro av bieffekter. När överdriven ökning av halten av endogena fotosensibilisatorer (i synnerhet, bilirubin) eller överdos eller fotoexcitation möjligen inhibera fagocytiska aktiviteten eller överdriven produktion av NO, vilket kan förvärra den huvudsakliga sjukdomen.

Indikationer för användning av laserterapi för prostatit:

 • kronisk kronisk prostatit
 • kronisk bakteriell prostatit;
 • kronisk prostatit med urogenitalt infektion efter den andra tiden av anti-infektiv terapi;
 • kopulativ dysfunktion;
 • interoceptiv manlig infertilitet på grund av prostatit;
 • neurovegetativ prostatopati; prostatit med prostata adenom i frånvaro av prostatacancer;
 • urinrörets struktur.

Laserterapi ytterligare ett verktyg i subakuta och kroniska sjukdomar perioder bidrar justering av skadan och mobilisera kroppens försvar. Att uppnå hög terapeutiskt resultat, behandlingsreduktions tiden öka biotillgängligheten av läkemedel för prostata kan förses med enkel organisatorisk efterlevnad och terapeutiska förhållanden. Dessa inkluderar: rationell kost, individuell rytm arbete och vila, sjukgymnastik, efterlevnaden av reglerna för sexuell hälsa, normalisering av funktionerna av organ som deltar i hormonopoiesis, lugnande medel i närvaro av neuropsykiatriska symptom, eliminera potentiella smittkällor.

"Matris-Urolog»® är ett universellt och mycket effektivt laserkomplex för behandling av sjukdomar inom urologi, andrologi, nefrologi och sexopatologi.

Laserbehandling utförs med en delvis fylld urinblåsa (för efterföljande mekanisk evakuering av prostata hos sekret i urinen). Patienten ligger på den urogynekologiska stolen, som ligger på ryggen, vilket möjliggör så mycket som möjligt att slappna av skelettmusklerna i underkroppen och nedre extremiteterna.

Intrrectal laserterapi

Doktor-urologen Barashkov A.V.

Sjukgymnastik i Urologi i Moskva

Priser: från 499 till 1000 / session

Priser: från 999 till 1300 / session

 • Sjukgymnastik i urologi - en bred bas av specialister
 • 13 recensioner av läkare på PROFI.RU
 • Sjukgymnastik i urologi i Moskva från 1499 rubel / usl.

Mottagningsort

Se också

Priser: från 200 till 18 150 / usl.

Priser: från 16 445 till 16 445 / usl.

Priser: från 500 till 11 255 / usl.

Priser: från 2900 till 36 692 / usl.

Priser: från 1499 till 12 000 / session

Priser: från 1499 till 7000 / usl.

Priser: från 820 till 1300 / usl.

Priser: från 380 till 5500 / usl.

Priser: från 1260 till 7000 / usl.

Faktiska uppgifter om den valda tjänsten

4,37 Medelbetyg

Utbildning och erfarenhet

Utbildning: bostadsområde, specialitet - dermatovenereologi (1994); Omsk State Medical Academy, medicinsk och profylaktisk fakultet (1992).

Professionell omskolning för

ultraljudsdisposition (2011).

Certifikat: Venerologi, fakulteten för avancerade läkare MONIKI dem. MF Vladimirsky (2015).

Avancerade kurser: Klinisk lymfologi och endoekologi, PFUR (2009); Dermatovenereologi (2010); Andrologiska aspekter av endokrinologi, onkologi och urologi, Urologiska forskningsinstitutet (2014); Manlig sexuell dysfunktion, Urologiska forskningsinstitutet (2014); Brott mot manlig fertilitet, Urologiska forskningsinstitutet (2015).

Medicinsk erfarenhet - 25 år.

recensioner

Utbildning och erfarenhet

recensioner

Utbildning och erfarenhet

Utbildning: praktik inom pediatrisk kirurgi (1993); Omsk State Medical Institute, specialitet - barnläkare (1992).

Professionell omskolning i operationen, Omsk State Medical Academy (2005).

Professionell omskolning i urologi, Omsk State Medical Academy (2007).

Certifikat: Kirurgi, RNIMU im. NI Pirogov (2015); Urologi, NMHTS dem. NI Pirogov (2016).

Avancerade kurser: Urologi, PFUR (2011); Kirurgi (2000, 2005, 2007, 2010).

Ledamot av det ryska samhället för urologi, Professional Association of Andrologists of Russia, European Association of Urology.

Medicinsk erfarenhet - 25 år.

recensioner

Utbildning och erfarenhet

recensioner

Utbildning och erfarenhet

recensioner

Utbildning och erfarenhet

Utbildning och erfarenhet

Utbildning och erfarenhet

Doktor i högsta kvalifikationskategorin. Kandidat i medicinsk vetenskap.

Utbildning: forskarutbildning (1995); kliniskt residens i urologi (1990); Smolensk State Medical Institute, specialitet - medicinsk verksamhet, examen med distinktion (1988).

Certifikat: Urologi, RMAPO (2013, 2009, 2004, 1999).

Praktik i urologiska kliniken vid St Marys sjukhus (Marienkrankenhaus) i Västtyskland (oktober-november 1993).

Medlem i European Association of Urology (EAU), Ryska Society of Urology (DOC), det ryska samhället oncourology (ROOU), Professional Association of Urologer Ryssland (PAAR).

Medförfattare av 37 vetenskapliga publikationer (1992-2016).

Användningen av fysioterapi i urologi

Fysioterapeutiska behandlingsmetoder syftar till att eliminera följderna av sjukdomen och återställa nedsatta funktioner

Som du vet, ger urologiska och andrologiska sjukdomar många problem för sina ägare. I ljuset av modern medicin har komplexa behandlingsregimer utvecklats som, förutom farmakoterapi, nödvändigtvis innefattar fysioterapi.

Det finns fall då fysioterapi blir den enda åtgärden som hjälper till att hantera sjukdomen.

I NEOMED-kliniken används fysioterapi aktivt för att behandla och förebygga urologiska sjukdomar.

En av de mest effektiva fysioterapitekniken är behandling med enheten "Photolod". LOD - terapi utformad för att behandla erektil dysfunktion, sjukdomar i det urogenitala systemet för män, kompliceras av nedsatt sexuell funktion och förebyggande av inflammatoriska sjukdomar i det urogenitala systemet efter primärbehandling.

Den terapeutiska effekten uppträder i ljuskammaren, i vilken penis är placerad. Med specialprogram finns det en växling av vakuumcykler (vakuum) av luft och pauser utan urladdning. Vakuum främjar en fullständig erektion av penis, vilket leder till att blodflödet i penis ökar, de vidhäftande väggarna i kärlen rör sig ifrån varandra, rippar vidhäftningarna. Penilvävnadens näring förbättras, blodlymfflödet ökar, vilket främjar bättre transport av läkemedel till problemområden, patologiska förändringar i kärlapparaten av kålösa kroppar försvinner och förlorade funktioner återställs.

Förutom baro-åtgärder använder enheten en kraftfull ström av ljusenergi. Terapi med blått och infrarött ljus förbättrar blodkvaliteten och mikrocirkulationen i vävnader, främjar lymfo- och blodflödet, har antiinflammatoriska och anti-ödemseffekter.

Med hjälp av "fotolod" finns det en aktiv effekt på nervändar och erogena zoner, restaurering av exciteringsmekanismer och sexuella funktioner. Det finns en bestående ökning av libido och stabilitet av erektion.

En annan fysioterapiteknik bygger på användningen av Intraton. Denna enhet används vid behandling av kronisk prostatit, kroniska inflammatoriska sjukdomar i genitourinary sfären. Dessutom används hårdvararterapi för att behandla olika sexuella störningar.

Principen för "Intrathon" är baserad på direkt transuretral elektrisk stimulering (elektromassage). Som ett resultat stiger tonen i den smidiga muskulaturen i prostatakörteln, aktiveras processerna för regenerering av skadade vävnader. Genom att öka evakueringen av det patologiska innehållet, rensas prostatacancer och lobuler, vilket därigenom skapar gynnsamma förutsättningar för upphörande av inflammatorisk process. Förbättrar blod- och lymfcirkulationen, återställer prostatafunktionen och sexuell aktivitet.

En effektiv metod för fysioterapi betraktas också som metod för ultraviolett bestrålning av blod (UVO-blod). Denna teknik bygger på aktivering av kroppens försvar. Det används vid behandling av olika patologier och i synnerhet vid behandling av urologiska patienter.

Metoden har antiinflammatoriska, immunostimulerande och antiallergiska effekter. Under UFO-proceduren av blod förlorar patogena mikroorganismer, vilket ökar behandlingen av sexuella infektioner. Genom komplexa biokemiska reaktioner utvecklas den allmänna reaktionen hos hela organismen, vilket innefattar ett antal terapeutiska effekter som är starkare än farmakoterapeutens verkan.

Metoden är mycket effektiv vid behandling av akuta och kroniska uro- och andrologiska sjukdomar.

Komplex för fysioterapi "Matrix-urolog"

Hur enheten fungerar

Vid vilka sjukdomar gäller

Möjliga fel

Kontraindikationer för passagen av vakuum-laserterapi

De sista artiklarna i avsnittet:

Vid behandling av godartad prostatahyperplasi är first-line-läkemedel alfa-adrenoblocker och 5-alfa reduktashämmare. Stearinljus med prostata adenom används

Många par som står inför problemet med brist på önskad graviditet på grund av en manlig faktor, fråga andrologen om en fråga: "Hjälper Androdos verkligen från infertilitet?" Specialister

Modern farmakologi har ett tillräckligt val av läkemedel för urininkontinens hos kvinnor. Med inkontinens i bakgrunden av en hyperaktiv blåsan, några av de mest populära och effektiva

I modern urologi används en terapeutisk procedur framgångsrikt på Intramag-apparaten med prefixet "Intraterm". Denna typ av fysioterapeutisk effekt har ett uttalat terapeutiskt

Sjukgymnastik i urologi

Sjukgymnastik är medicinens riktning, där behandling av sjukdomar påverkar olika ljud-, ljus-, elektriska, termiska och andra medicinsk utrustning.

Fysioterapeutiska effekter används ofta i urologisk praxis för behandling av njurar, urinvägar och manliga könsorgan. Många kroniska urologiska sjukdomar kan inte botas utan att man använder fysioterapi. Det är därför de mest effektiva och moderna metoderna för användning i Uclinica.

I Uclinica är fysioterapi en obligatorisk del av komplex behandling av sjukdomar

 • kronisk prostatit;
 • erektil dysfunktion
 • orchitis och epididymit;
 • vissa former av manlig infertilitet
 • överaktiv blåsan.

I särskilt allvarliga fall används den fysioterapeutiska effekten vid behandling av kronisk pyelonefrit och kronisk cystit.

UClinica använder framgångsrikt KAP-ELM-enheten "Andro-Gin", som används för att genomföra intrakavitär och kutan laserterapi, neurostimulering och elektrostimulering.

För att effektivt behandla erektil dysfunktion med hjälp av lokalt negativt tryck och laser exponering används vakuumvararterapiapparaten "AIR-U plus".

För patienter med överaktiv blåsan och andra blödersjukdomar används ett tibial neuromodulationssystem.