Huvud
Skäl

Behandling av prostatit med fysioterapi

Smärtsam störd urinering, minskad sexuell funktion, moraliskt obehag, är tyvärr kända för många. Detta är en ungefärlig lista över symptom på inflammation i prostata som uppträder hos nästan hälften av männen minst en gång i livet. Sjukgymnastik med prostatit är en effektiv komponent i komplex terapeutisk effekt. Övningar kompletterar läkemedelsförloppet, förbättrar prognosen för sjukdomen. Deras effekt används i stor utsträckning av modern urologi. Fysiska metoder bidrar till att undvika utveckling av komplicerade former av prostatit, infertilitet.

Hur man behandlar kronisk och akut prostatit med hjälp av fysioterapi

Att behandlas självständigt ska utsättas för risken för komplikationer. Inte bara processens svårighetsgrad beaktas. Schemat för fysioterapeutisk behandling av prostatit kan endast göras av en specialist. Det tilldelas:

 • stadium av sjukdomen
 • symtomens svårighetsgrad, dess korrekta tolkning
 • graden av spridning av inflammation till närliggande delar av urinvägarna (uretrit, epididymit);
 • resultat av undersökningen
 • differentiering med ett adenom eller en tumör.

Rekommenderas främst kall kyla av liten volym. Urologen kommer först att förskriva en läkemedelskurs (antibiotika, antiinflammatoriska läkemedel, antispasmodik) för att lindra akut inflammation. Endast efter eliminering kommer patienten att visas fysioprocedurer. Användningen av fysioterapi med akut prostatit är extremt begränsad:

 • förfaranden för uppvärmningskaraktär är oacceptabla;
 • kontraindicerad massage,

När kronisk prostatit krävs för att förbättra blodcirkulationen, lymfatisk dränering. Detta underlättas av fysioterapi: dess användning är begränsad endast med beräknad (konservativt obotlig) prostatit och kompletterande komplikationer. Förbättrad mikrocirkulation, fysiska procedurer:

 • öka tillgången på kemoterapi till det inflammatoriska fokuset;
 • kan minska doseringen av läkemedel;
 • minska risken för återfall avsevärt.

Elektrostimulering av prostata med hjälp av apparatur

Behandling av prostata med elektrisk ström baseras på impulsreduktion av vävnader. Som ett resultat är det ett utflöde av venöst och arteriellt blodflöde, eliminering av stagnation, förbättring av trofism. Sjukgymnastik med ström innebär att två elektroder läggs på patientens kropp. Den första är under sakrummet eller skinkorna, platsen för den andra kan vara annorlunda (transuretral, rektal, extern) - beror på versionen av enheten. Preliminär massage förbättrar förfarandets effektivitet.

Under fysioterapi återställs kontraktiliteten hos körtelstrukturer och utsöndringskanaler. Elektrostimulering har en positiv effekt på blåsans vägg, stärker bäckens membran, förbättrar urodynamiken och styrkan. Separata typer av enheter är lämpliga för självapplikation efter samråd med en urolog. Elektrostimulering är kontraindicerad i:

Terapeutisk gymnastik

Användningen av fysioterapi med prostatit innefattar fysisk utbildning. Terapeutiska gymnastiska övningar kommer att förbättra cirkulationen i bäckenorganen. Ett enkelt sätt - klämma och dra i aningen, en slags perineal massage. Stimulering av bäckensmusklerna främjas genom intermittent urinering. Det är önskvärt att sträcka proceduren till det maximala antalet förkortningar. Utmärkt promenad effekt på skinkorna. förordningar:

 1. Sitt på golvet med benen raka, gå framåt, upprepa övningen och flytta bakåt.
 2. Metoden för fysioterapi är enkel, stärker väl perineum, femorala muskler, det är önskvärt att utföra ofta, särskilt med icke-infektiös prostatit.
 3. Delvis byte av massage - använd en liten gummiboll som sittplats. Du kan rulla, lätt våren på samma gång.

En effektiv metod för fysioterapi för att stärka bäckenet membran - grunda knäböjningar med fixering av det nedre läget (några sekunder). Rekommenderas också:

 • övningar "sax", "björk", "cykel";
 • simning;
 • kontrasterande strömmar av duschen riktade till perineal regionen - de förbättrar blodcirkulationen;
 • Vanligt sex, med undantag av den avbrutna lagen - ökar prostatens ton, eliminerar stagnation mer effektivt än en massage.

Laserfysioterapi

Det finns också en behandling för behandling av prostatit, med lågfrekvent laserstrålning. Det har en vasodilaterande, baktericid, regenerativ, analgetisk effekt. Aktivering av körens sekretoriska funktion främjar utsöndringen av produkterna av den vitala aktiviteten hos bakterier som orsakade prostatit. Samtidigt minskar ödemet, blodtillförseln förbättras. Laserterapi av prostata sanerar det inflammatoriska fokuset. Lokala försvarsmekanismer mobiliseras. Sjukgymnastik utförs med enheter som har lasermunstycken:

De svarar bra på fysioterapi med hjälp av en laser, kronisk bakteriell och kongestiv prostatit. Tekniken minskar behandlingen av prostata, minskar dosen av läkemedel. Ofta ordnas laserfysioterapi före kirurgisk behandling av prostatit i kombination med en massage. Effektiviteten av metoden ökar i förhållandena i sanatoriet, spa-behandling.

Läs mer om vad bakteriell prostatit är och hur man diagnostiserar och behandlar det.

elektrofores

Penetrationen av läkemedel genom huden på perineum, bukväggen, slemhinnor och slagväxelströmmar - sjukgymnastik dubbel effekt genom att använda elektrofores prostatit. Det är möjligt att administrera flera droger. pad impregnerade läkemedel placerade mellan kroppen och elektroden, jonerna tränga in till ett förutbestämt djup, vilket ger antiinflammatorisk, smärtstillande effekt. Preliminär massage av perineum förbättrar metodens effektivitet.

Sjukgymnastik med en magnet

Magnetoterapi minskar smärta, masserar vävnader, eliminerar stagnation. Indikationer - kronisk prostatit, förvärring av inflammatorisk process. Magnetisk fysioterapi är en hjälpmetod. Ofta kombineras det med elektrofores, eftersom det ökar permeabiliteten hos vävnaderna mot droger. En liknande åtgärd tillhandahålls av en telefon som expanderar kapillärnätet med hjälp av mikrovibrationer genom ultraljud.

massage

Cure prostatit hjälper till med mekanisk fysioterapi, utförs av en doktors hand eller av en medicinsk elektrisk massageapparat. Den mest effektiva massagen är genom ändens vägg, kursen börjar efter en minskning av svårighetsgraden av processen. Fingerurologen uppskattar storleken, densiteten, infiltrationen, körtelns tillstånd. Massage av varje lobe utförs, sedan spår. Intensiv fysioterapi är alltid individuell. Användningen av rektalmassage som självbehandling av prostatit är mycket oönskad.

Video om förebyggande och behandling av prostatit genom fysioterapi hemma

recensioner

Jag använde en piska, passerade en massage. Först utfördes proceduren av en läkare, då själv-elektromasser. Resultatet av fysioterapi är utmärkt, instrumenten är nöjda, prostatit är bortglömd.

Vi försökte behandla prostatit själva, det finns liten användning. I kliniken var hennes man förskrivet antibiotikum, massage, laser, elektrofores - nu är han helt frisk. Korrekt skrivet, du går bara till urologen.

Jag använder magnetiska överlagringar, jag försöker med olika typer av fysioterapi. Om det inte hjälper helt att ta bort symptomen - anmäla dig till massage och laser,

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Sjukgymnastik med prostatit

Inflammation av prostatakörteln är en farlig sjukdom som hotar en man med komplikationer som prostata adenom, infertilitet och impotens.

Cure prostatit är endast möjlig med hjälp av komplex terapi, som inkluderar flera positioner:

 • läkemedel och kosttillskott;
 • fytoterapi och andra folkmekanismer;
 • rationella sportbelastningar;
 • vanlig sexuell aktivitet
 • rätt diet;
 • laserterapi;
 • behandling med brickor (hydroterapi);
 • medicinska procedurer: prostata massage och fysioterapi.

Läkemedlet och medicineringsförfarandena ordineras av läkaren. Sjukgymnastik utförs på ett sjukhus, poliklinik, med ett dagligt besök på en medicinsk anläggning och hemma (med speciella enheter).

Det är viktigt att:Undvik att ignorera hjälpmetoderna för behandling av prostatit. Det är inte möjligt att bli av med sjukdomen genom medicinering ensam. Symptom på inflammation kommer att återgå till perioden av eftergift, men fullständig återhämtning kommer inte att uppstå. Det finns flera sätt att behandlas på en gång.

Om fysioterapi

Ett separat fält av medicin - fysioterapi, behandlar behandling och rehabilitering av patienter genom användning av hårdvaruprocedurer. De vanligaste fysioterapeutiska metoderna för eliminering av prostatit innefattar:

 • påverkan av elektriska och elektromagnetiska fält (UHF, SHF);
 • påverkan av strömmen av minsta spänning (galvanisering) och högfrekvent ström (darsonval);
 • applicering av ström i samband med läkemedlet (elektrofores);
 • ultraljudsverkan (högfrekventa vågor);
 • ljusterapi.

Prerogativa aspekter av fysioterapi består i dess goda tolerans av patienter, säkerhet, praktisk frånvaro av kontraindikationer och allergiska reaktioner, tillgänglighet och effektivitet av metoder.

Sjukgymnastikutdelningar utses individuellt. Valet av procedur och behandlingstiden beror på sjukdomens form och stadium, människans allmänna hälsa, doktorens kvalifikation.

Vad är resultatet av fysioterapi vid behandling av prostatit?

Syftet med fysioterapin är att stimulera prostata och normalisera sina grundläggande funktioner.

Med andra ord, prostata bör göras för att fungera i rätt läge. Genom genomförandet av hårdvaruprocedurer kommer lättnad av symtomen på sjukdomen och återhämtningen snabbare.

Positiva aspekter av fysioterapi med prostatit:

 • aktivering av blodcirkulationen i prostatakörteln och angränsande organ i det lilla bäckenet och mättnad med syre;
 • avlägsnande av kroppens puffiness på grund av utflödet av lymf, samtidigt accelereras utsöndringsprocessen av sönderdelningsprodukter och giftiga ämnen;
 • eliminering av stagnation av prostatahemligheten och aktivering av reproduktionssystemet;
 • normalisering av metabolism och förstärkning av prostata muskelvävnad;
 • regenerering av körtelceller, restaurering av dess skyddsfunktioner;
 • lindring av smärt syndrom.
  Hårdvareseffekten på receptorerna lugnar centrala nervsystemet.
 • möjligheten att införa droger genom epidermis celler.
  I detta fall kommer drogerna inte i kontakt med organen i mag-tarmkanalen, vilket minskar risken för biverkningar och kontraindikationer.

Som ett resultat, känner patienten fizioseansov signifikant förbättrad: ryggsmärta, etableras processen att tömma blåsan, ökad potens, normal känslomässiga och psykologiska tillstånd.

Dessutom ökar känsligheten för celler till droger, vilket accelererar effekten av droger.

Metoder som används

Frihet från prostata patologier elektrisk ström av annan spänning och intensitet, ger inte bara en mekanisk inverkan på organ, men även administration till huden läkemedel för att lindra smärta och minska inflammation.

Sessionen utförs med hjälp av två elektroder, varav en ligger i pubic regionen, den andra - administreras rektalt.

Dessa metoder för att återställa prostata funktioner inkluderar:

 • darsonvalism,
 • galvanisering,
 • UHF,
 • Mikrovågsugn och
 • elektrofores.

Den senare metoden är oftast tilldelad.

elektrofores

Att genomföra en session på speciella kuddar appliceras läkemedlet i flytande form.

En lösning av kalcium, kalium, brom, zinksulfat används, med starka smärtor - novokain eller amidopyrin. I fodret sätt in en elektrod och placera dem på vissa delar av kroppen. Den aktuella puls som kommer från anordningen justeras individuellt för varje patient. Optimalt alternativ - en liten, smärtfri tinning under proceduren. Schema: variant av förfarandet

En annan metod för elektrofores involverar administreringen av läkemedlet intramuskulärt följt av själva sessionsförloppet (intervallet ska vara minst en halvtimme).

ultraljud

Ljudvågor tränger in i det drabbade organet, vilket ger en antiinflammatorisk effekt.

Denna form av behandling är den mest effektiva i närvaro av limprocesser och ärr i prostata.

Ultraljudsvågor med liten frekvens utförs genom huden eller genom penetration i ändtarmen.

magnet

Det utförs med hjälp av en speciell enhet - en magnetofore, som är installerad på gren eller ländryggen. Impulser ökar blodcirkulationen i små kärl.

Denna teknik har inga kontraindikationer och ger inte en man obekväma känslor.

Ljusterapi

För förfarandet används två typer av strålning: ultraviolett och infrarött. Varmt ljus strömmar regenerera cellerna i körteln, öka blodflödet, aktivera immunförlopp.

På grund av de termiska effekterna har denna metod ett antal kontraindikationer.

Laserterapi

Laserbehandling utförs med hjälp av en speciell enhet som har flera bilagor:

Denna metod avslöjar kroppens inre reserver, vilket gör att du kan minska doseringen av medicinering. Det föreskrivs inte bara för behandling av prostatit, men också före operationen på prostata i det avancerade skedet av sjukdomen.

kryoterapi

Användningen av flytande kväve används ofta i adenom. Rören med substansen är anslutna genom perineum. Givaren ställer in den önskade temperaturen, som upprätthålls under hela sessionen.

Kväve dödar tumörceller.

Det är viktigt att: Utnämningen av fysioterapeutiska procedurer är möjlig endast efter en fullständig undersökning, inklusive: rektal palpation, mikroskopisk undersökning av blod och utsöndring av prostata, ultraljudsdiagnos.

Kontraindikationer för användning av fysioterapeutiska sessioner

Metoden väljs utifrån de enskilda patienternas individuella egenskaper. Varje fysiometod har subjektiva kontraindikationer för användningen.

Till de allmänna faktorerna, där denna behandling inte rekommenderas, kan följande hänföras:

 • akut period av prostatit;
 • instabil kroppstemperatur;
 • postinfarkt och post-stroke tillstånd
 • stenar i urinblåsan och urinblåsan;
 • hemorrojder, anusfrakturer;
 • onkologiska lesioner av prostata;
 • en allergisk reaktion på mekanisk stress
 • tuberkulos.

Plan för behandling med fysioterapeutiska förfaranden

För att genomföra fysiologisk behandling är det nödvändigt:

 • att skicka inspektion och lämna analyser
 • få ett hänskjutande från en andrologist eller urolog
 • kontakta en läkare-fysioterapeut.

Kursen av fysioterapi är vanligtvis 10 till 15 sessioner, som utförs dagligen. Om nödvändigt upprepas de efter en viss tidsperiod.

Varaktigheten av ett besök i fysisk skåpet är högst 15 minuter.

Efter avslutad behandling ska patienten återigen besöka den manliga läkaren för att bestämma effektiviteten av behandlingen.

På den här videon berättar läkaren om användningen av en hushållsapparat för fysioterapi - utseende.

Vid användning av sjukgymnastikutrustning, anpassad för hemmabruk, är det också nödvändigt att konsultera en läkare.

Sjukgymnastik hjälper till att bli av med prostatit

Behandling av prostatit med fysioterapi ger extremt positiva resultat.

Under inverkan av fysioterapi aktiveras blodcirkulationen, varigenom prostatakörteln är berikad med nödvändiga ämnen och syre. Prostatakörteln görs mer mottaglig för effekterna av antibakteriella läkemedel.

Trevlig tid på dagen, i samband Alexander Burusov - expert på herrklubben "Viva Man". Och vi börjar lära känna en så intressant metod att behandla prostatit som fysioterapi.

Grundläggande metoder för fysioterapi med prostatit

Tillsammans med läkemedelsterapi vid behandling av kronisk och akut prostatit utförs en cykel av exponering för sjukdomsfokusering med hjälp av fysioterapi.

Sjukgymnastik med prostatit används vid behandling av:

 • öppenvården;
 • stadig;
 • Sanatorium och utväg.

Om den allmänna behandlingsplanen inte omfattar fysioterapi är det omöjligt att uppnå återhämtning eller stabil remission.

Vilken fysioterapi är lämplig för patienten bestäms av läkaren på grundval av undersökningens resultat.

Metoder för fysioterapi:

 1. Påverkan med hjälp av värme och vattenresurser;
 2. massage;
 3. Terapeutisk gymnastik;
 4. Applicering av laser;
 5. Alternativa metoder för inflytande;
 6. Icke-traditionella metoder.

Resultatet i behandlingen med hjälp av fysioterapi

Sjukgymnastik hjälper järn att öka cellemembranets permeabilitet, vilket gör att läkemedlet kan agera direkt på cellen. På grund av det förbättrade lymfflödet avlägsnas ödemet, inflammationsprocessen reduceras och smärtan minskar.

Smärtan tystas på grund av åtgärden på receptorerna genom fysioterapi. Från receptorerna överförs de irriterande signalerna till nervändarna så att den lugnande effekten uppnås och organismerens skyddande funktioner ges i arbetet.

Det finns ett brett utbud av fysioterapi vid behandling av prostatit.

Behandling av prostatit med fysioterapi kan ske på olika sätt. Terapi hjälper till att administrera mediciner lokalt - detta minimerar utseendet av biverkningar som uppstår vid allmän administrering av läkemedel.

Vid behandling av prostatit har fysioterapi nästan inga kontraindikationer och är lämplig för nästan alla patienter. En läkare kan välja en individuell behandlingssätt genom fysioterapi för varje patient. Med prostatit är det möjligt att tillämpa fysioterapiteknik under lång tid och byta dem med andra behandlingscykler.

Av de många olika metoderna för fysioterapi med prostatit är de mest populära:

 • DC-applikation;
 • Aktuella pulser med låg frekvens;
 • Ström med hög och ultrahög frekvens;
 • Effekten av ultraljud;
 • Lätt behandling.

Kontinuerlig ström med prostatit

Galvanisering innebär en kontinuerlig ström. Det främjar bättre penetration av droger i kroppen, nämligen i prostata, vilket ger en analgetisk och uppväckande effekt.

Elektrofores kan medicineras eller med likström. Det senare resulterar i samma resultat som i det ovan beskrivna förfarandet. Medicinsk elektrofores detta är den lokala förvaltningen av läkemedel genom huden eller rektalt och genom urinröret.

Under förfarandet förbättras effektiviteten av de administrerade läkemedlen. Resultatet uppnås genom likströmens verkan.

En stor popularitet bland urologer är tekniken intrakavitär verkan. Sådan behandling används ofta för kronisk prostatit.

Kärnan i den intrakavitära tekniken är den rektala administreringen av läkemedlet. Efter rengöring av tarmen sätts en speciell elektrod in i patienten, kopplad via rör för intravenös injektion. En del av läkemedlet levereras med bläckstråle-metoden, och resten dras under resten av tiden efter att proceduren börjar.

Intrakavitär elektrofores används inte för alla patienter. Det är kontraindicerat att använda rektal administrering av elektroden, om patienten lider av olika sjukdomar associerade med proktologi.

Behandling med pulsström

Impulsströmmar innefattar diadynamiska och sinusformiga strömmar. Dynamiska strömmar ha en uttalad underlättande effekt. När terapelektroder är installerade i området av perineum och pubicben eller i ländryggsregionen.

Sinusformiga strömmar har antiinflammatorisk effekt, vilket ger återställande av sexuell funktion. Emitteren injiceras genom ändtarmen efter emmen. Den andra ligger i skönhetsområdet.

Användning av högfrekventa strömmar

Den ultrahöga frekvensströmmen ger antiseptisk och immunmodulerande effekt. Sjukgymnastik använder speciella enheter med rektala radiatorer.

För att uppnå en analgetisk effekt används instrument med mycket hög frekvens. Vid användning av denna terapi är det nödvändigt att ta hänsyn till biverkningar som manifesterar sig i närvaro av olika neoplasmer i hela kroppen.

Ultraljudseffekt med prostatit

Oftast används fysioterapi med prostatit ultraljud. USA har många positiva effekter vid behandling av kronisk prostatit.

Positiva effekter vid användning av ultraljud:

 • antiseptikum;
 • absorberbar;
 • regenererande;
 • Normalisering av sexuell aktivitet.

Den maximala positiva effekten kan uppnås med användning av små doser av ultraljud. Vågorna verkar genom huden eller genom de rektala elektroderna. Dessutom kan ultraljud användas för större exponering för droger.

Användning av magnetfältegenskaper

En av fördelarna med ett magnetfält är det minsta antalet restriktioner och negativa åtgärder.

Terapi kan ske på flera sätt

 1. Genom reflexpunkterna i huden;
 2. Genom vävnader och organsystem;
 3. Genom plasma, lymf och andra vätskor.

Ljusterapi vid behandling av prostatit

Ultraviolett infraröd strålning - typer av ljusterapi. Den termiska effekten av infraröd strålar har en analgetisk effekt, metabolism och cirkulation aktiveras. Ultraviolett aktiverar kroppens skyddande funktion.

Sjukgymnastik hemma

Vissa fysioterapeutiska manipuleringar kan utföras hemma, men detta bör endast göras efter samråd med urologen. Hjälp vid behandling av prostatitburk microclysters, som kan köpas på något apotek.

På apotek finns ett brett spektrum av ultraljuds- eller magnetbaserade enheter till salu. Det rekommenderas att endast köpa sådana enheter i specialinstitutioner. Det är nödvändigt att följa instruktionerna i anteckningen och inte överskrida dosen och tiden för enhetens påverkan.

Vid fysioterapi hemma kan det finnas biverkningar

 • Smärtsam urinering
 • Blod i urinen;
 • Sällsynta avbrott i utlösning.

Du kan inte tillgripa fysioterapi hemma med prostatit, om det finns kränkningar av hjärtrytmen, närvaron av en pacemaker, sannolikheten för cancer, instabil psyke och ett förändrat känslomässigt tillstånd.

Innan du börjar behandla prostatit med hjälp av fysioterapi är det viktigt att informera läkaren om alla som är närvarande vid behandling av sjukdomarna för att undvika utseende av biverkningar som kan ha en mycket negativ effekt på kroppen!

Berätta för din läkare om alla förändringar i kroppens tillstånd när du använder fysioterapi hemma!

VARNING:

Om du vill bota kronisk prostatit och dess komplikationer på kort tid, bli av med vaskulär erektil dysfunktion och ge inte möjlighet att utveckla adenom, var noga med att kolla in vårt omfattande effektiva program för återhämtning hemma.

Det tar ungefär 20 minuter om dagen, och du får de första märkbara resultaten inom några veckor. Detta program är det första programmet av sitt slag i CIS, fullt bevisad effektivitet vid behandling av kronisk prostatit och vaskulär erektil dysfunktion.

Med vänliga hälsningar, Alexander Burusov

Typer av fysioterapi vid behandling av prostatit

Viktigt!

Ingen mer temperatur och frekvent smärtsam urinering, bränning och urladdning ur urinröret, liksom andra symptom på PROSTATIT! Våra läsare tar råd från Rysslands ledande urolog. Läs mer >>>

Det finns flera metoder för att behandla inflammation i prostatakörteln, varav en är fysioterapi. Tillsammans med medicinska och folkliga metoder för att bekämpa prostatit kan fysioterapeutiska förfaranden förbättra patientens tillstånd avsevärt, förhindra att sjukdomen återkommer. Sjukgymnastikläkare rekommenderar att använda och som profylax av prostatacancer.

Å andra sidan räcker det inte med att bara utse en fysioterapeut i hopp om att bli av med sjukdomen snart. Först av allt ska läkaren genomföra en grundlig diagnos och bestämma vilken typ av fysioterapi med prostatit som är mest effektiv. Du kan använda termiska eller vattenbehandlingar, olika massage och gymnastikövningar.

Effekten av fysioterapi med prostatit

Fysioterapi prostatit bidrar:

 1. Förbättra ämnesomsättningen i kroppen.
 2. Minskar bäckens muskler.
 3. Normalisering av blodcirkulationen i prostatakörteln.
 4. Öka effektiviteten av droger som patienten tar för att behandla prostatit.
 5. Utsöndring av skadliga ämnen som negativt påverkar bäckensorganens arbete.
 6. Eliminering eller avslappning av smärta i bäckenregionen.
 7. Öka vävnadens förmåga att regenerera.
 8. Tack vare aktiveringen av blodcirkulationen i prostata, försvinner hennes kroniska sjukdomar.
 9. Användningen av vissa metoder för fysioterapeutisk behandling gör det möjligt för lokal administrering av läkemedel som är nödvändiga för kontroll av prostatit.

Efter sjukgymnastik med prostatacancer störningar, rapporterade patienterna förbättring av kroppen, smärtreduktion, stabilisering av de urogenitala funktioner. Återkopplingen av patienter som använde fysioterapi med prostatit karakteriserar förfarandet som en av de enklaste och mest behagliga behandlingsformer för denna sjukdom. Å andra sidan, många säger vagheten av resultaten, eftersom effekten av förfarandet sker endast i kombination med andra behandlingar för prostatit.

Physicians, i sin tur, hävdar att effekten av fysisk terapi i störningar i det urogenitala systemet, är ett kraftfullt hjälpfaktor i någon behandlingsförloppet. Otillräckligt bevis på resultaten för patienten betyder inte att förfarandena inte förbättrade tillståndet hos hans prostatakörtel på något sätt. Å andra sidan är fysioterapi, även mycket intensiv, oförmögen att övervinna prostatit. Dessutom kan läkare, beroende på tillståndet hos patientens prostatakörtel, förskriva olika typer av förfaranden.

Sjukdomen kommer att vara omedelbar om den används.

Vladimir Levashov: "Hemligheten med att bli av med prostatit"

Den ledande urologen i landet gav en intervju om hur.

Grundläggande metoder för fysioterapi

Vilken typ av fysioterapi erbjuds av modern medicin för att bekämpa inflammation i prostatakörteln?

 • elektrofores - för tillämpning av denna metod behövs en konstant ström, med vilken läkemedel penetrerar problemområdet. Ibland injiceras läkemedel genom ändtarmen, medan elektrofores används parallellt. I detta fall främjar förfarandet den snabba spridningen av läkemedlet i bäckenområdet. De vanligaste analgetika, kalcium eller brom, antibiotika, zinksulfat, aloextrakt. Fonderna är föreskrivna efter en preliminär diagnos. Även elektrofores rekommenderas att utföras rektalt. Först ges patienten en regelbunden enema som rensar ändtarmen. En elektrod ansluten till läkemedelsinfusionsapparaten införs sedan. Under proceduren hälls in från 50 till 80 ml av det föreskrivna läkemedlet. Sådan behandling är dock kontraindicerad till personer som lider av hemorrojder eller andra ändamål i ändtarmen.
 • galvanisering - detta förfarande med hjälp av en likström har en stimulerande effekt på prostatakörteln. Genom att galvanisera också eliminera smärta i prostata, främja lokal administration av medicinska produkter. Förfarandet kräver en likström;
 • magnetfält - för denna metod kännetecknas av ett litet antal kontraindikationer eller komplikationer och en mängd olika användningsmetoder. Magnetoterapi utförs med hjälp av både växlande och permanenta fält. Påverka de sjukzoner som kan vara genom akupunkturpunkter, genom blodkärl och lymf, genom huden;
 • ljusbehandling - utförd med hjälp av olika typer av ljusstrålning: infraröd, ultraviolett eller laser. Huvudseffekten av dessa förfaranden är uppvärmning. Därför är det nödvändigt att genomföra en grundlig diagnos före användningen, för om det finns en bakteriell typ av prostatit, kan ljusbehandling endast skada patientens kropp. I det fall det inte finns kontraindikationer, kommer användningen av denna metod att minska smärta och påskynda flödet i bäckenregionen.
 • ultraljud - lämplig för eliminering av inflammatoriska processer, normalisering av det urogenitala systemet och för resorption av ärr. Ultraljudsexponering för prostata utförs genom huden eller rektalt. I det här fallet ska patienten inte ha hemorrojder och andra ändamål i ändtarmen. Dessa förfaranden passar bäst för behandling av kroniska former av prostatit;
 • cryoterapi - används för att bekämpa prostata adenom. Med hjälp av flytande kväve förstör skadliga celler. I detta fall administreras medlet till prostatakörteln på ett sådant sätt att det inte påverkar friska vävnader;
 • massage - olika massageformer, inklusive direkt prostata massage, som endast ska tilldelas yrkesverksamma, är en viktig del av förebyggandet av prostatit. Dessa förfaranden främjar accelerationen av lokal metabolism, återställer skadade vävnader, förbättrar blodcirkulationen.
 • impulsströmmar - oftast används denna metod för fysioterapi för att bedöma problemzoner. Elektroder placeras på skönhet, ländrygg och perineal. De stimulerar också det små bäckens muskler, optimerar den sexuella funktionen, förhindrar utseende av inflammatoriska processer.
 • högfrekventa strömmar - specialanordningar som kan producera lämpliga vågor bör vara utrustade med rektala radiatorer. Denna teknik förbättrar lokal immunitet, stimulerar sexuell funktion. Det är strängt förbjudet att använda högfrekventa vågor för behandling av prostatit, om det finns neoplasmer i patientens kropp eller störningar i rektalområdet.

Med prostatit används fysioterapi också hemma, men bara efter en noggrann diagnos och rekommendationer från urologen. Annars kan även sådana ofarliga behandlingsmetoder som mudterapi eller massage göra mycket mer skada än bra.

Är fysioterapi användbar för prostatit?


Läkare säger att fysioterapi är viktig vid behandling av prostatit. Det kan ordineras under behandling av en kronisk sjukdom, såväl som öppenvård vid exakerbation. Dessutom behandlas patienter i sanatorier. Patienter kan besöka medicinska anläggningar, och vissa metoder används framgångsrikt hemma.

Olika metoder gör att du kan bli av med symtomen på sjukdomen och sätta den i en stabil eftergift. Även fysioterapi i ett komplex av läkemedelsterapi gör det möjligt att helt eliminera prostatit.

Positiv påverkan

Sjukgymnastik med prostatit bidrar till att eliminera olika symptom och lindra tillståndet hos en man. Det finns ett antal positiva effekter efter behandling.

Sjukgymnastik med prostatit väljs individuellt, med hänsyn till patientens egenskaper och sjukdomen.

Metoder för behandling

Med kronisk prostatit kan olika fysioterapitekniker användas. Patienten kan behandlas under lång tid och applicerar flera typer av exponering i sin tur.

Elektrofores och galvanisering

En konstant elektrisk ström används vid galvanisering och elektrofores. I samband med dem införs droger i prostata, vilket eliminerar inflammatorisk process. De tränger aktivt in i vävnader på grund av lågfrekvent ström.

Effekten görs genom kontaktelektroder som är fästa vid kroppen i den önskade regionen.

Vid elektrofores kan penetreringen av ämnen utföras:

 • genom huden
 • när den sätts in i det inre hålrummet;
 • genom vävnaderna.

Alla tre metoderna stör inte ytan av slemhinnan och släta vävnader. Det finns inga biverkningar.

Exponering genom huden utförs med hjälp av kalcium- och bromlösning. Förfarandet utförs i 20 minuter. Med svår smärta kan en man ges elektrofores med novokain och amidopyrin.

Nyligen den vanligaste metoden för intrakavitär infusion. Det kan utföras genom rektum eller urinrör.

I rektalmetoden införs en elektrod i anuset som är anslutet till systemet för administrering av preparatet. Medicinen hälls på ett strålväg, och sedan ersätts regimen med ett dropp. Totalt används upp till 70 ml av läkemedlet.

När de sätts in i urinröret används även elektroder. Ofta kombinerar läkare de två metoderna tillsammans.

Intrakavitära infusioner genom rektum är förbjudna i närvaro av inflammatoriska processer i det, hemorrojder, sprickor.

Drogelektrofores med prostatit utförs med hjälp av inflytande på den inre ytan av vävnader. Det kan vara subkutan, intravenös eller intramuskulär administrering, såväl som oral administrering.

Mudbehandling

Du kan behandla prostatit med lera. Deponering av torv, silt, sapropeller är tillåtet. Patienten kan ansöka till en medicinsk institution, och också sätta smuts på sig själv hemma.

Kakor ska värmas upp till 45 ° C, inslagna i vävnad och fäst vid inflammerad yta. Det är också möjligt att injicera tamponger från lera rektalt.

Låg och högfrekvent ström

Lågfrekvensströmmar med låg spänning används för att behandla prostatit. De kan vara av två slag.

 1. Diadynamiska strömmar lindrar smärt syndrom och ökar muskeltonen. Elektroderna är fästa vid gren och pubic-området.
 2. Sinusformade modulerade strömmar lindrar inflammation och normaliserar den sexuella funktionen. Elektroden injiceras rektalt och ligger också på skönhetsnivå.
Behandling med ultrafrekventa strömmar

Dessutom rekommenderar läkare att behandling med ultrafrekventa strömmar, som inte bara eliminerar inflammation, utan också ökar den lokala immuniteten. Elektroder finns i buken och sakrummet.

Om en stark smärtstillande effekt krävs, används ultrahögfrekvensströmmar.

Ultraljudsbehandling

Ultraljud används ofta vid behandling av prostatit. Det hjälper:

 • eliminera inflammation
 • lösa upp och mjukna ärren;
 • normalisera ämnesomsättningen
 • reparera skadad vävnad;
 • öka sexuell aktivitet.

Influens kan vara direkt genom huden eller genom rektal administrering. Särskilt användbara är små doser av ultraljud.

magnetterapi

Alla patienter kan använda magnetoterapi vid behandling av prostatit. Det ger inte biverkningar och har inga kontraindikationer.

Effekten produceras av ett konstant och växlande magnetfält. Det kan vara:

 • reflex (genom vissa punkter);
 • Humoral (genom effekter på plasma, blod och lymf);
 • direkt (med hjälp av vävnader och organ).

Laserterapi

Patienten kan närvara vid sessioner av laserterapi, där bestrålning med infraröd ultraviolett strålning utförs.

 1. Infraröd strålar har en termisk effekt, vilket är nödvändigt för anestesi, ökat blodflöde och metabolism.
 2. Ultravioletta strålar ökar immunförsvaret och påverkar också infiltrat.

Sanatoriumbehandling

Om patienten bestämde sig för att slappna av i ett sanatorium, kan han genomgå olika fysioterapikurser. Bland dem är:

 • paraffin och ozocerit applikationer;
 • stillasittande bad;
 • microclysters;
 • anal dusch;
 • prostata massage;
 • akupunktur.
Sådana förfaranden utförs för förebyggande ändamål.

Några av förfarandena kan självständigt utföras av en man hemma. Vid uppvärmning ska patienten sitta en stund i ett varmt bad med mineralvatten mättat med mineraler. På grund av termiska effekter elimineras smärtan.

Det finns två alternativ för att genomföra det.

 1. Det kan göras manuellt. Under tiden går fingret in i anuset och därigenom masserar prostata.
 2. Du kan använda speciell apparat, vars princip är att använda tryckluft.

Som ett resultat ökar kanalen i kanalerna och blodcirkulationen normaliseras. Efter massering elimineras inflammationsprocessen och vävnaderna återställs gradvis.

Läkarnas åsikt om fysioterapi

Läkare noterar den speciella betydelsen av fysioterapi vid kronisk prostatit. I kombination med att ta mediciner kan patienten få sjukdomen till en stabil eftergift, som kommer att bevaras i flera år. Utan behandling med fysioterapeutiska metoder är sådana resultat inte lätta att uppnå.

Användningen av olika metoder är tänkt för ett brett spektrum av människor. Med prostatitis fysioprocedurer har jag praktiskt taget inga kontraindikationer. På sessionerna känner patienten inte obehagliga effekter och obehag.

Om en man vill bli av med prostatit snabbare, behöver han fysioterapi. Det påskyndar återhämtningsprocessen och hjälper kroppen att klara av sjukdomen.

Effektiva metoder för fysioterapi med prostatit och prostata adenom

Prostatit är en sjukdom som kännetecknas av en inflammatorisk process som uppstår i prostatakörteln.

Det uppstår på grund av intag av infektionsvävnader, bakterier, liksom andra patogener. Fortfarande mycket ofta är orsaken till sjukdomen stagnation.

Hemligheten hos prostata stagnerar, blodcirkulationen i det lilla bäckenet är trasig - det kan orsaka detta oönskade sjukdom. Patienten är ordinerad för en viss behandling, som syftar till att helt eliminera orsakerna till sjukdomen.

Först av allt är det viktigt att bli av med alla obehagliga symptom. Bland annat är ofta behandlingsspecialisten tilldelad och fysioterapi för denna sjukdom.

Sjukgymnastik med prostatit

Sjukgymnastik med prostatit är ett komplex av terapeutiska och profylaktiska tekniker som innehåller alla möjliga effektiva sätt att påverka patientens kropp.

Huvudsyftet med deras ansökan är att förbättra den övergripande hälsan och prostata i det starkare könet.

Terapi hjälper till att förbättra eller återställa kroppens grundläggande fysiologiska funktioner.

Få människor vet att fysioterapiprocedurer för behandling av inflammation i prostatakörteln kan användas på olika sätt.

De mest populära av dem är följande:

 1. kroppsmassage. Det ska endast utföras av en kvalificerad urolog. Läkaren bär sterila latexhandskar, om nödvändigt smörjer dem med petroleumgel och sätter in ett finger i patientens anus. Efter att han upptäckte prostata börjar han göra en försiktig massage. Om en man vägrar att vägra att utföra denna procedur av en läkare, kan han be sin fru att göra det. Man måste komma ihåg att detta är en mycket känslig kropp som kräver noggrant och försiktigt inflytande. Som regel utförs liknande manipulation flera gånger;
 2. mikrovågsterapi. Behandlingsprocessen utförs på grund av påverkan av ett elektromagnetiskt fält av ovanligt hög frekvens. Sådan terapi hjälper till att stimulera prostatafunktionaliteten. Bland annat förhindras nya foci av inflammation;
 3. elektro. Beroende på vilken typ av symtom på prostatit noteras i patienten kan stimulering av de drabbade områdena med hjälp av impulsladdningar av elektrisk ström tilldelas. Minsta dosering av ström bidrar till att påverka sammandragningen av musklerna och förbättra det allmänna tillståndet hos prostata
 4. ultraljudsverkan. För närvarande har en enorm popularitet i behandlingen av den inflammatoriska processen, som förekommer i prostatakörteln hos representanterna för det starkare könet, fått ultraljudsmetoden. I detta fall beror påverkan på vävnadsstrukturen hos det drabbade organet på användningen av högfrekventa svängningar, som en person inte kan höra med sin egen hörsel.

Sjukgymnastik med prostatit:

 1. akut. Det rekommenderas inte att behandla sjukdomen själv. Detta hotar utseendet på oönskade komplikationer. Det är viktigt att komma ihåg att när man väljer lämplig behandlingsmetod är det nödvändigt att ta hänsyn till svårighetsgraden av sjukdomsförloppet. Schemat för fysioterapeutiskt inflytande på den drabbade vävnaden kan endast väljas av den behandlande läkare-urologen. Det föreskrivs vid sjukdomsfasen, symtomens svårighetsgrad, graden av spridning av inflammatorisk process, resultaten av undersökningen, differentiering med adenom eller neoplasma av annan art. För behandling kan du använda kalla klaffar med liten volym. Läkaren kommer först att förskriva antibiotika, antiinflammatoriska läkemedel, antispasmodik och andra mediciner. Vid akut prostatit rekommenderas det inte att utföra massage och andra uppvärmningsförfaranden.
 2. kronisk. Med den här typen av sjukdom är det första att göra blodcirkulationen, liksom lymfatisk dränering. Det här är vad fysioterapi bidrar till. Förbättrad mikrocirkulation, de förfaranden som ordineras av läkaren ökar kemikaliernas tillgång till fokus för inflammation. De hjälper också till att minska doseringen av medicinering. Med hjälp kan du också minimera risken för återfall.
 3. STEN-. Dess användning är begränsad endast med (konservativt obotlig) prostatit och andra purulenta komplikationer.

Fysioprocedurer med prostata adenom

Denna behandlingsmetod används aktivt vid behandling av prostata adenom. Han har nästan inga kontraindikationer.

Fysioterapi hjälper bland annat till att bota sjukdomen och minimera sannolikheten för ett återfall. De används både på sjukhus och i sanatoriumbehandling.

De är också utformade för att förhindra spridning av prostatavävnad. Det utmärkta resultatet från användningen av fysioterapeutiska procedurer noterades av de ledande urologerna.

Bland de främsta positiva effekterna av att använda den fysioterapeutiska behandlingsmetoden:

 1. blodcirkulationen i det lilla bäckenet och själva orgelet är mycket bättre. Därför kommer mer syre in i körteln. Den är mättad med användbara ämnen som är nödvändiga för sin normala funktionalitet;
 2. cellmembran i prostatakörteln blir mer permeabel. Alla komponenter av läkemedel som används för att eliminera adenom, penetrerar nästan obehindrat i organets vävnadsstrukturer;
 3. lymfflödet blir mer aktivt. På grund av detta elimineras alla skadliga och giftiga föreningar helt från körtelns struktur.
 4. smärtan minimeras. Men själva inflammatoriska processen reduceras gradvis till ingenting;
 5. prostatan återställer sin normala funktion;
 6. immuniteten hos hela organismen stimuleras.

Apparat för behandling hemma

Moderna läkemedel som är utformade för att behandla prostatit, beroende på principen om deras verkan, är indelade i icke-invasiva och transrektala.

När du väljer sådana enheter ska du alltid följa rekommendationerna från en personlig urolog. Baserat på undersökningens resultat väljer han lämplig behandling.

Låt oss titta närmare på apparater för behandling av prostata sjukdomar:

 1. icke-invasiva enheter. De har en direkt effekt på det drabbade organet genom huden. Dessa enheter avger infraröd, laser eller LED-strålning. Sådana stimulanser används aktivt för att minska ödem på orgeln. De hjälper till att normalisera funktionaliteten hos röda blodkroppar. Följaktligen förbättras blodcirkulationen av blodet längs kärlens kärl. Efter några sessioner finns det lättnad. Försvinner fullständigt oacceptabla smärtsamma känslor, och även processen att tömma blåsan återställs;
 2. transrektala enheter. Bland dessa enheter ingår följande: vibrationsstimulatorer, elektrostimulatorer, enheter som har en vibrations- eller antiparasitisk effekt. De används ofta tillräckligt för att ersätta en fullvärdig rektalmassage. Sådana anpassningar har den mest positiva effekten på prostata.

Prostata fysioterapi

För närvarande är fysioterapi med prostatit en ganska populär behandlingsmetod. Enligt majoriteten av specialisterna borde komplex behandling inte bara bestå av medicinsk behandling utan även fysioterapiprocedurer som är utmärkta för behandling av prostatit.

Dessutom används fysioterapi också för adenom, onkologi, kroniska sjukdomar etc. Många läkare är säkra på att det helt enkelt är omöjligt att helt övervinna sjukdomen eller uppnå en stabil remission utan fysioterapi.

Patienter föreskriver olika metoder för fysioterapi: laser, massage, elektrofores, strömmar, magneter och andra förfaranden. För varje patient väljer doktorn emellertid en individuell kurs.

Behandling och fysioterapi

Behandling av prostatit bör ske under strikt övervakning av en läkare, därför är det inte nödvändigt att engagera sig i självmedicinering hemma, detta kan bara förvärra situationen.

Vid utnämning av behandling och en uppsättning procedurer tar läkaren inte bara hänsyn till svårighetsgraden och omfattningen av sjukdomen, men också:

 • Allvarlighet av symptom.
 • Resultat av undersökningen.
 • Grad av sjukdom.
 • Steg för utveckling av inflammatorisk process.
 • Differentiering med adenom.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

Betydelsen av förfaranden i terapi

Sjukgymnastik med prostatit har en positiv effekt på den manliga kroppen, i synnerhet:

 • Blodflödet i prostatan normaliseras och återställs, varigenom blodcellerna får mer syre och de nödvändiga näringsämnena kommer till prostata.
 • Cellernas permeabilitet ökar, så att droger snabbt levereras till prostata.
 • Många förfaranden tillåter dig att introducera mediciner lokalt, vilket gör att du kan stärka och påskynda återhämtningsprocessen.
 • Det finns ett ökat utflöde av lymf från smittade vävnader, och tillsammans med det härledas också sönderfallsprodukter.
 • Metabolismen normaliseras, muskelvävnad blir starkare.
 • Vävnaderna regenereras snabbare, immunsystemet blir resistent mot penetrering av olika bakterier och virus.
 • Stagnationen av prostatakörteln elimineras, smärtan sjunker, obehag försvinner.

Fysioterapeutiska förfaranden har inga kontraindikationer, är absolut säkra och mest effektiva i många behandlingsmetoder. En mängd olika förfaranden möjliggör för varje patient att välja individuell terapi, allt beror på sjukdoms tillstånd, diagnos och förlopp.

Metoder som används

Hittills används följande metoder:

Denna behandlingsmetod anses vara den mest effektiva och utbredda.

För att välja den optimala regimen analyserar läkaren patientens känslor, oavsett om han känner smärta och vibrationer.

Med laserterapi använder lågintensiv strålning, som inte bara är välgörande för huden av perineum utan också påskyndar läkningsprocessen. Den infraröda strålen har en utmärkt penetreringsförmåga, därigenom påskynda regenereringsprocessen aktiveras metabolism, är immunsystemet förbättras.

Magnetoterapi innebär användning av virvel elektriska fält, vilket medför laddning av laddningar i en cirkel. Denna teknik normaliserar de biologiska system i kroppen, orsakar excitation av membrankanalerna, aktivt påverkar blodcirkulationen, vilket hjälper till att klara av de drabbade områdena och inflammation.

Denna teknik används oftast för att behandla en kronisk sjukdom. På grund av ultraljud, mjukar ärrvävnaden, metaboliska processer aktiveras och sexuell aktivitet ökar.

Denna metod för fysioterapi är inte bara en utmärkt terapeutisk teknik, men också ett utmärkt alternativ för att förebygga prostata sjukdomar.

Massageprocedurer kan utföras både hemma och på läkarmottagning, med hjälp av enheten eller med ditt finger. Tack vare massage prostatakörteln normaliserar blodcirkulationen, eliminerar inflammatorisk process, förbättrar prostatens allmänna tillstånd.

Andra typer av fysioterapiprocedurer

Tack vare fysioterapi har patienten betydande förbättringar som bidrar till fullständig återhämtning eller till bestående eftergift. It sjukgymnastik behandlingar kan påskynda processen "leverans" viktiga läkemedel till prostatan, minska graden av stagnation, förbättra lymfatiska flöde och blodflödet och ämnesomsättningen i kroppen.

Som praktiken visar användningen av fysioterapeutiska procedurer i nästan 99% av fallen en positiv dynamik. Feedback på många förfaranden är i de flesta fall bara positivt. Även om sjukgymnastiken inte tillåter fullständigt att bli av med en prostatit, är det samma som människans hälsotillstånd avsevärt att förbättra.