Huvud
Symptom

Läs om hälsa

Terapeutiska övningar med prostatit eller prostata adenom (i bilder)

Dessa fysiska övningar kan förhindra utvecklingen av prostatit, och med stillastående prostatit hjälper till att bli av med denna sjukdom. För äldre män hindrar denna terapeutiska gymnastik prostata adenom eller bidrar till suspensionen av tillväxten.

Terapeutisk gymnastik syftar till att förbättra blodcirkulationen i bäckenområdet, vilket är en effektiv profylax för prostatit och prostata adenom.

Vad är skillnaden mellan prostatit och prostata adenom? Prostatit, idag, diagnostiseras oftast hos unga män. Det är en inflammation i prostatakörteln på grund av hypotermi, infektion eller stillasittande livsstil (kongestiv prostatit). Prostatacenom, män blir vanligtvis sjuka 50 år och äldre. Prostata adenom är en tumör, proliferation av prostatakörteln. Man tror att orsaken till prostata adenom är åldersrelaterade hormonella förändringar hos män. Också orsaken till denna sjukdom kan bli en "försummad" prostatit.
Medicinska övningar rekommenderas inte under sjukdomsperioden, men på grund av obehag kommer knappast någon att vilja delta i gymnastik under denna period.

Det är inte nödvändigt att utföra hela övningskomplexet, beroende på ålder och fysisk kondition, kan du välja flera av de mest bekväma övningarna.

För att börja med, de enklaste, men effektiva övningarna för att stärka och förebygga prostatakörteln.

Återföring av anus. Denna övning måste synkroniseras med andning: inandas anus i en inspiration, vid utandning - slappna av spända muskler. Övning sker 20 gånger, på morgonen och på kvällen.

Avbrytande av urinering. Det kan tyckas konstigt, men den här processen kan också kallas en fysisk träning, för när den utövas, är bäckensmuskeln ansträngd. Under urinering är det nödvändigt att retardera strålen, som spänner mot muskelgruppen som ligger nära prostata. Det är denna övning med prostatit i händelse av att det regelbundna utförandet förbättrar blodcirkulationen i prostatakörteln. I ett tillvägagångssätt rekommenderas det att utföra 30 sådana skär, utan fördröjning under lång tid i ett stressat tillstånd.

Går på skinkorna. Förstärker musklerna i höfterna och småbäckenet. Övning är inte svårt och det är lämpligt att göra det mycket och ofta. Startpositionen, sitter på skinkorna på golvet, med utsträckta raka ben, baksidan är jämn. Det är nödvändigt att försöka röra sig utan hjälp av händerna.

Går på skinkorna med prostatit och prostata adenom

Börja med att gå framåt, något som hjälper honom att svänga händerna i tid med rörelsen. Vi fortsätter, sedan bakåt. Att gå på skinkorna hjälper också till att återställa erektionen.

Träna med en tennisboll kan delvis ersätta prostata massage.

Du måste sitta på tennisbollen för grenområdet och, med stöd av händerna, hålla balansen i 3-5 minuter.

Först kan du känna obehag och till och med smärta, men det är normalt.

Sex.

Den trevligaste träningen. I detta fall påverkas prostatakörteln lika negativt av både brist på kön och försvagande sexmaroner. En sjuk man bör undvika försenad utlösning, övning av avbrutet samlag och plötslig uppsägning av friktionsrörelser. Detta kommer att negativt påverka prostatakörteln och människans välbefinnande.

Under samlag, och i synnerhet under orgasm, musklerna runt anus och prostata kontrakt och koppla av i en viss rytm, vilket är en bra övning dessa muskler, vilket är viktigt för behandling av prostatit. Denna muskelaktivitet på effekten på prostata är många gånger större än den traditionella massagen av prostatakörteln genom anusen.

Om ovanstående övningar endast syftade till att förbättra blodcirkulationen i prostata, stimulerar följande övningar förutom att stimulera prostatakörteln hela cirkulationssystemet. Detta är särskilt viktigt med stagnerande prostatit.

Lårlift.

Stå på inspirationen långsamt höja knäet böjd vid knäet till läget där låret kommer att vara parallellt med golvet. Vid utandning utan att röra golvets fot, tvinga gluteusmuskeln, ta ditt ben bakom ryggen. Fix foten i bakre position i 3 till 4 sekunder. I denna övning är det viktigt att hålla ryggen upprätt och inte böja sig i nedre delen. Tre tillvägagångssätt för varje ben i 10 -12 gånger.

Lyftning av låret med prostatit och prostata adenom

Denna övning kan utföras både hemma och på jobbet. Om du upplever svårigheterna under träningen kan du hålla fast vid stödet, till exempel bakom dörren.

knäböj.

Den ursprungliga positionen: benen är bredare än axlarna, fötterna är parallella, händer framför honom. Vid inandning, utför långsamt inte en djup squat och fixa kroppen i det nedre läget i 3 till 4 sekunder. Vid den lägsta punkten bör tyngdpunkten hållas på klackarna. Två till tre närmar sig varje ben i 10 -12 gånger.

Kramper för prostatit och prostata adenom

pushups. Allt är klart. Och du behöver inte vrida ur golvet. Som sin fysiska kondition och ålder kan en man använda någon yta: en stol eller en vägg. Inandas, andas upp.

Krama från golvet med prostatit

Lyft skinkorna.

Den välbekanta "bro" -övningen från barndomen. Ligga på golvet, sträck dina armar längs kroppen. Böj dina knän. Stå med fötterna på golvet.

Inhale och böja i nedre delen av ryggen, spänna gluteal muskler. Under uppstigningen komprimeras också musklerna i anuset. Håll i det övre läget, håll den statiska spänningen i 1-2 sekunder. Att gå ner för att andas ut.

Bro eller lyft av skinkor med prostatit

Denna övning, förutom att stimulera prostata, stärker också gluteal musklerna, så det rekommenderas av fitnessinstruktörer och kvinnor och män.

Ben sax.

Ligga på ryggen, tryck nedre delen av ryggen på golvet. Armarna sträcker sig ut på kammarens sidor, palmerna pressas till golvet. Händerna förblir lätta under hela träningen.

Övning sax med prostatit och prostata adenom

Långt böjer knäna, lyfta benen 15 cm från golvet. Detta kommer att vara din startposition.

Lyft nu vänster benet 45 °, och den högra ner till ett avstånd på 5-8 cm från golvet. Gör omvänd rörelse, sänka vänster och lyft höger ben, inte vidrör golvet. Benen rör sig i ett vertikalt plan. Gör det maximala antalet repetitioner för dig.

"Saxar "fötter som ligger på magen. Detta är en variant av föregående övning, utförd på liknande sätt, men ligger bara på magen.

Övning sax ligger på buken med prostatit

I detta fall rör benen i horisontalplanet. Genom arbetskraft och effektivitet är överlägsen den tidigare versionen.

Ryggböjning med stöd på händerna.

Ligger på hans mage vilande på hans händer, samtidig lyftning av huvudet, armarna och benen med övning i nedre delen av ryggen. Detta är en lätt version av föregående övning. Gör maximalt antal gånger för dig.

Böjning av ryggen som ligger på buken med prostatit

cykel. Mycket enkel träning. Om en man på grund av svaga muskler i pressen eller baksidan inte kan utföra de tidigare tre övningarna, kan du utföra dessa enkla rörelser.

Motioncykel med prostatit

Ligga på ryggen för att höja benen och skildra på cykel, kommer sådan gymnastik med prostata adenom att bidra till att förbättra blodcirkulationen i bäckenvävnaderna.

Curative gymnastik om prostatit och prostata adenom kan kompletteras med indier från indisk gymnastik Yoga.

Lotus Pose.

I denna position sträckes skrotet, vilket bidrar till blodförsörjningen.

Lotusställning med prostatit och prostata adenom

Dra dina ben framåt. Ta det vänstra benet och placera foten bredvid höger lår. Böj sedan högerbenet och skjut det in i mellanrummet mellan låret och kalvsmusklerna. Nu kommer båda fötterna att ligga mellan benen och kalvarna på benen.

För att få en terapeutisk effekt måste du stanna kvar i 5 till 15 minuter efter att du har tagit ställningen.

Stå på axlarna, "björk". I detta tillstånd strömmar blodet från perineum, vilket är viktigt vid lindring av smärta från raspiraniya i perinealområdet.

Björkställning med prostatit och prostata adenom

För att ta denna position måste du ligga på mattan, slappna av, sakta räta upp benen och så långsamt höja dem. Ryggraden, bäcken och benen ska ta sig upprätt. Håll ryggen på dina händer. Elbowsna ligger på golvet och hakan pressar mot bröstet. Baksidan av deltoida musklerna och nacken berör mattan. Låt inte din kropp sva, håll dina ben raka. I detta fall upprätthålls kroppens position inte av spänning utan genom att upprätthålla jämvikt.

Sträckningsövning.

I den här positionen är midjan, skinkorna, skrotarna och hamstringarna mycket väl utsträckta.

Sträcker sig med prostatit och prostata adenom

Sitt på golvet, räta ryggen, sträck dina ben. Luta dig framåt och med dina indexfingrar grip de stora tårna. Böj framåt tills ditt ansikte rör knäna (eller hur mycket du får). Försök att inte böja knäna, riva inte av dina klackar från golvet. Händerna är böjda i armbågarna och vilar mot golvet med armbågarna. Dra upp bukmusklerna, detta underlättar att sträcka ryggen och låren. Äldre eller feta män kan hålla sina anklar.

För att ge terapeutisk effekt i denna position måste du stanna i 3 till 10 minuter. Det rekommenderas att börja med en halv minut och gradvis ta till en godtagbar tid för dig.

De som har svårt att utföra denna övning kan göra det omväxlande med ett ben och samma hand.

Tillägg det terapeutiska komplexet för prostatakörteln kan vara en annan övning, som för många av oss är så vanligt att vi, utföra det nästan varje dag, inte ens tänker på den helande effekt som den har. Det går trappan.

Oavsett hur frestande i slutet av arbetsdagen att klättra hem med hjälp av en hiss, vägra det fortfarande och gå uppför trappan till fots. När du tränar, öka lasten, steg över först genom steget och sedan genom två eller till och med tre. Tro mig, det är svårt att ens tänka på den bästa träningen för att förbättra tonen i prostata och dess indirekta massage. Dessutom, längs sättet som du förbättrar kroppens allmänna fysiska egenskaper, ökar dess uthållighet och minskar trötthet.

Kontrastdusch på perinealområdet. Detta förfarande höjer blodflödet i de organ som området appliceras på.

Gör det som du vill - rikta strömmen från duschen till grenområdet och ändra dess temperatur enligt följande:

Varmvatten, temperatur 40 - 45 grader. - 30 sekunder.

Kallt vatten vid rumstemperatur - 15 sekunder.

Överdriv inte det med kallt vatten, så att du kan skada dig själv. Procedurens varaktighet är 3-5 minuter. Förfarandet görs bäst på kvällen före sänggåendet.

simning

Under resan involveras alla muskler hos en person, så blodet cirkulerar aktivt genom kroppen. Ett effektivt verktyg för förebyggande av prostatit är i synnerhet hjärtsimulatorer ellipsoidal maskin. Trots enkelheten sprider denna simulator effektivt blod på kroppen utan belastning på lederna.

Terapeutiska övningar med prostatit. Den mest effektiva övningen för prostatit

Sportaktiviteter är mycket viktiga för att bibehålla hälsan, bland annat vid behandling av denna sjukdom. Det är bevisat att fysiska övningar med prostatit väl påverkar en mans tillstånd och kan minska antalet droger som används. Detta är inte förvånande, eftersom den korrekta belastningen stärker immunsystemet avsevärt, förbättrar blodcirkulationen och hjälper till att snabbt reparera körtelvävnaden.

definition

Prostatit är en av de mest kända sjukdomarna i det genitourära systemet för män. De främsta orsakerna till denna sjukdom är:

 • bakteriedödande infektioner;
 • venerala sjukdomar som överförts tidigare
 • stillasittande livsstil;
 • hypotermi.

Oftast förekommer påverkan av flera orsaker. Men oavsett hur det kan uppstå, kan inflammation i prostata identifieras av känslor av svårighetsgrad, problem med urinering och trubbig smärta i underlivet. Om utseende av dessa tecken inte söker medicinsk hjälp kommer prostatit att utvecklas till en kronisk. Efter en viss tid börjar alla symtom blekna, men sjukdomens försummelse kommer ibland att leda till exacerbationer. Dessutom kan på detta stadium en mycket allvarlig komplikation, erektil dysfunktion, uppträda.

Typer av övningar

Enkelt - de kan inkludera ett av de mest effektiva komplexen för Kegel. Denna teknik består av latent, nämligen omärkbar för andra människor, uppföljningen av anraktens sammandragning och avslappning.

Av genomsnittlig komplexitet görs de i liggande eller sittande position. Till sådana laster bär "cykel", "sax", rulla på bollen, benen och benen, rotationen av höfterna.

Komplexa fysiska övningar med prostatit innefattar element som du behöver för att hålla balans och sätta i bruk ett stort antal muskler. Dessa inkluderar "baren", "pendeln", backar i tillståndet av en halv squat tillsammans med andnings gymnastik.

klassificering

Alla sportbelastningar som är relevanta för sjukdomen kan delas in i kategorier:

 • kontrastdusch;
 • Kegel övningar;
 • speciell yoga;
 • fysisk utbildning.

Det viktigaste är att lära sig att regelbundet och korrekt utföra lasten för att sakta blodets stagnation och förbättra rörelsen av syre genom cellerna i körteln.

Sportens inflytande

Övningar från prostatit för män spelar en viktig roll vid behandling. De har en starkare och fördelaktig effekt på kroppen, och i synnerhet:

 • hjälp intensiv minskning av alla bäckenmuskler;
 • förbättra ämnesomsättningen och cirkulationen i körteln;
 • ge en naturlig kroppsmassage, tack vare detta finns det en skillnad i intra-abdominalt tryck som bidrar till att förbättra tillståndet;
 • Anmärkningsvärt återställa nervsystemet;
 • ta bort de resterande effekterna av inflammatoriska och stillastående processer;
 • bidra till att förbättra arbetskapaciteten
 • stärka binjurarna och deras arbete.

Den mest effektiva övningen för prostatit

Mycket populär är Kegels teknik, eftersom den passar alla optimalt. Dess grund ligger i alternativa avkoppling och sammandragning av musklerna i anusen. För att förstå hur man gör det på rätt sätt, är det bara nödvändigt att stoppa processen i några sekunder och sedan slappna av musklerna igen.

Gymnastik Kegel - detta är en liknande övning, endast i vanligt tillstånd. Ursprungligen, under de första behandlingsdagarna, räcker det med att göra det fem gånger och genomföra 15 rörelser. Därefter måste du öka det dagliga antalet tillvägagångssätt till 30 och upp till 150 kompressioner i vardera.

Övningar för behandling av prostatit i hemmet påverkar helt kraften, och de kan enkelt utföras var som helst och vid en lämplig tidpunkt. För dem omkring dig är de absolut oanvändbara och kommer därför inte att medföra obehag.

Fysiska komplex

För att säkerställa att människors hälsa alltid är uppe, är det nödvändigt att utföra en ganska enkel gymnastik:

 • För att stärka bukmusklerna måste du ligga ner på ryggen och höja två ben som stannar i 20 sekunder, och försiktigt sänka dem. Allt är gjort på 10 sätt, 3-5 gånger om dagen.
 • En bra övning med prostatit är push-up. Det gör inte bara figuren väldigt vacker, men förbättrar också blodcirkulationen.
 • För behandling är det också bra att använda promenader på skinkorna. Mannen bör sitta ner på golvet och hans ben sträcker sig, och därefter med hjälp av händerna börjar man gå framåt och sedan tillbaka. Gymnastik utförs när som helst i obegränsad mängd.
 • Statisk stress på bukmusklerna, höfterna och bäckenet kommer att vara användbart för behandling av manlig sjukdom. Om du regelbundet utför en sådan övning med prostatit, kommer effekten att vara långsiktig. För att göra detta är det nödvändigt att sitta på golvet och dra magen så mycket som möjligt och dra åt knäna. I denna position måste patienten förbli tills hela kroppen börjar rysa.
 • Det lättaste fysiska komplexet är "cykeln", det värmer upp varmt blodet i det lilla bäckenet och reglerar därigenom syreförsörjningen till körtelens vävnader. För att slutföra uppgiften ligger mannen på ryggen och lyfter benen, vilka är förböjda vid knäna och börjar sedan cirkulära rörelser på vikten.
 • Stå upp rakt, och efter att ha gjort långa kramar, sprida knäna i olika riktningar, ta sedan tillbaka dem, det här är en utmärkt gymnastik för prostatit. Övningskomplexet syftar till att träna området på den inre låret.
 • Lutar mot väggen, benen sätts ihop, och sedan med rak rygg måste du börja lyfta varje knä så högt som möjligt. På grund av detta stramas musklerna i buken.
 • Att hantera tecken på sjukdomen kommer att hjälpa enkla manipuleringar som utförs under sittande eller liggande. Mellan benen kläms en liten boll i 10 sekunder, och sedan är musklerna helt avslappnade.
 • En utmärkt övning med prostatit är en "björk", eftersom det förbättrar blodflödet och hjälper till att ta bort svullnad och inflammation. Denna belastning utförs 8-10 uppsättningar av 15 sekunder vardera.

Det bidrar till att behandla sjukdomen, eftersom det bekämpar vätskeproblem i bäckenområdet. För att komplexet ska ge maximal effekt måste du använda rätt teknik:

 • Det är nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att för att reglera blodcirkulationen är det först och främst nödvändigt att säkerställa ett horisontellt roterat läge hos kroppen. Det måste vara lugnt och statiskt. Det kan också användas som profylax för prostatit hos män. Övningar som fullt ut uppfyller dessa krav är: shirshasana, sarvangasana, karaniviparita och andra.
 • Det rekommenderas att använda Nauli och Dhauti-komplex. De kan effektivt ingripa i bukhålan tack vare manipulationer med vilka det är möjligt att uppnå starka tryckfall och därigenom säkerställa blodflödet från hjärtat och vice versa.
 • För att avlägsna stagnation av urin rekommenderas att man ger höftlederna, eftersom de direkt bidrar till att påverka bäckens organers funktionalitet. I regel kombineras yoga ofta med andra fysiska aktiviteter, eftersom det ger en stor känsla i behandlingen, så det här är en mycket effektiv gymnastik med prostatit.

En uppsättning övningar från de östra specialisterna

Det uppenbara faktum är att olika tekniker kan förbättra människans skick avsevärt. Tekniker som kommer från Kina och Indien rekommenderas oftare att användas mer som förebyggande, och deras genomförande efter full återhämtning utesluts inte. Särskild uppmärksamhet i sjukdomen hos manliga könsorgan och osteokondros hos ländryggsregionen ges direkt till coccyxen. Det rekommenderas att knådas med lätta handenheter. Det är nödvändigt att hållas av nävar från två sidor och att massera denna plats i cirkulära rörelser och punktvis. I den bakre positionen är coccyxen struckad och svängd på olika sidor.

Europeiska experter rekommenderar att du gör denna övning med prostatit på fitballen, som bör vara lite uppblåst. Innan du börjar måste du sitta och slappna av, och andas sedan djupt och andas ut cirka 20 gånger med din mage. Tack vare användningen av denna teknik upphettas midjan. Då behöver du luta sig på stolens baksida och utföra cirkulära rörelser med bäcken och musklerna i anusen, dra sedan in och slappna av. Det är nödvändigt att utföra cirka 15 rotationer. Då rekommenderas det att göra en övning "springa vid väggen", för att patienten blir så att hans händer rör på ytan och är något böjda vid armbågarna, och därefter börjar mannen simulera att rida med fötterna medan han fortfarande håller strumporna borta från golvet. Och det är också möjligt att utföra squats och backar vid tillfället av stoppet.

Ha tillräckligt med tålamod

Efter att patienten har lärt sig vilka övningar som ska göras med prostatit måste man förstå att från den första lektionen kommer han inte att få mirakulös helande. Trots allt, enligt statistiska data, blir resultatet märkbart inte tidigare än 10 dagar efter användning av sådan terapi. Olika komplex har en positiv effekt på hela organismens tillstånd, så behandla inte dem med förakt. Eliminera stillastående processer efter att ha vaknat på morgonen hjälper till att träna, vilket kan utföras även när det är hälsosamt som förebyggande åtgärd. Ju längre behandlingen genomförs desto mer positiv blir resultatet.

Kontra

Trots den ganska höga effektiviteten och den mest positiva återkopplingen om härdande gymnastik, bör samma användning diskuteras direkt med en specialist som ska ha en patient. Det rekommenderas inte att utföra komplex av sådana övningar i den akuta formen av prostatit och förhöjd kroppstemperatur. Och det är också rekommenderat att observera viss försiktighet för män som tillsammans med inflammation i prostatakörteln, även höftledskador, osteokondros eller hypertoni, eftersom det kan förvärra sjukdomen eller till och med skada kroppen.

Prostatitförebyggande hos män: övningar och gymnastik

För att skydda dig från den ledsna utsikten att bli sjuk prostatit, en man måste leda ett aktivt liv, flytta mer. En utmärkt lösning är att anmäla sig till sportsektionen, "Health" -gruppen.

Eller självständigt lära sig en uppsättning övningar och ägna honom fria stunder. För förebyggande prostatit Alla fysiska träningar är användbara, med början på vanliga morgonövningar.

Men utvecklade och speciella övningar specifikt emot prostatit.

nytta

Fördelen med motionsterapi med prostatit är vetenskapligt bevisad. prostatit Det utvecklas om organen i det lilla bäckenet inte levereras tillräckligt med syre. Med fysisk ansträngning förbättras utbudet av vävnader med syre. Följaktligen är fysisk ansträngning användbar för behandling av prostatit.

 1. Gör det mer intensivt blodcirkulationen hela organismen och genitourinary systemet specifikt.
 2. Ökar tonen hos män, förbättrar aktiviteten nervsystemet.
 3. Eliminerar effekterna av en immobile livsstil, rester av inflammation under perioden eftergift.
 4. stärker muskler perineum, bäcken och höfter.

Övningar från prostatit

Ett komplex av övningar för att förebygga prostatit (för prostata) syftar till att stärka perineumets muskler.

För att avslöja dem enkelt: mannen försenar en ström av urin hos urinera.

De musklerna (prostata musklerna), som i detta fall kommer att fungera, och vi måste träna.

 • växelvis spänna, slappna av musklerna i prostata. Ju snabbare, desto bättre;
 • vi spänner musklerna, håll dem spända i 4 sekunder, slappna av
 • smidigt spänner vi musklerna som vid en avföring. Vi slappna av.

Den första lektionen av varje övning upprepas åtta gånger. Denna cykel upprepas fem gånger om dagen.

Vecka öka antalet repetitioner av varje övning i en cykel om fyra tills vi når 45 repetitioner. Gör den här gymnastiken dagligen, medan problemet är brådskande.

Innan du utför cykelövningar mot prostatit:

 • Stäng våra ögon, koncentrera dig helt på inspiration / utandning.
 • Vi lägger ner, tar bort alla påfrestningar, slappnar av kroppen från fötterna till kronan.

Terapeutisk gymnastik

För förebyggande av prostatit hos män är övningarna lämpliga för följande:

Ex. 1. Rygget är rakt, vi står, vi sprider benen brett. Med båda händerna tar vi vänster fot, vi vilar vårt ansikte i knäet. Håll posen i 15 sekunder. Gör detsamma med rätt fot och knä.

Ex. 2. Kroppens sluttningar är vänster-höger. Trettio gånger.

Ex. 3. Svänger benen fram och tillbaka. Ett hundra gånger vardera.

Ex. 4. Hoppa på plats. Vi växlar högt, lågt. Vi börjar med femtio, gradvis ta upp till tre hundra gånger.

Ex. 5. Palmer på baksidan av huvudet till slottet. Vi andas in i halva crouching, böjer knäna och släpper våra händer till våra hjärtan. Andas ut. Vid inandning, långsamt till utgångsläget.

Ex. 6. Händerna sänks. Gradvis böja höger knä, höja höften maximalt. Då samma med vänster knä.

Ex. 7. Vi squat ner. Vid inandning tar vi långsamt upp, tar vår högra fot åt ​​sidan. Då - samma med vänster fot. Tio gånger för varje.

Ex. 8. Vi står på det halvböjda högerbenet. Den vänstra kastas över låret och underbenet. Frys i en minut. Vi byter ben.

Ex. 1. Ligger på magen, lyfter kroppens topp. Vi lyfter våra fötter och tar våra anklar med våra händer. Håll pose i en halv minut.

Ex. 2. Försöker göra tvinnar. Vi sprider våra ben till sidorna, så långt som möjligt, kvar i stället i en halv minut. Förtvivla inte att det är verkligen omöjligt att sitta på en garn. Varje dag lägger vi till en millimeter till en millimeter förlängningar... Kanske, när det kommer ut, som en gymnast på TV. Men om det inte gör är försöken själva användbara.

Ex. 3. Vi sitter rakt, sträcker våra ben framåt, vi föder upp. Vi går på skinkorna. Om fyrtio "steg" skinkor i taget.

Ex. 4. Vi böjer ryggen. Vi kontrakt och dra i anus muskeln. Vid utandning slappnar vi av. Tre gånger per cykel. 15 gånger om dagen.

Ex. 5. Vi knäböjer ner, uppfödas på hälens sidor, stänger de stora tårna. Vi håller ryggen rak. Sitt ner med rumpan mellan klackarna, rör på sålarnas sålar, spänna / koppla av de gluteala musklerna. Tio gånger per cykel, fem cykler per dag.

Ex. 6. Sitt ner rakt, sträck våra ben framåt. Lägg dina palmer på dina anklar, lut dig framåt. Vi försöker nå ut med vadderna på våra fingrar på strumporna.

Ligga ner på baksidan

Ex. 1. Vi lyfter bäckenet och sprider våra knän till sidorna. Så sex gånger per cykel. Tre cykler om dagen.

Ex. 2. Vi reducerar / utspädda ben, böjda / böjda på knäna växelvis. 11 gånger per cykel. Två gånger om dagen.

Ex. 3. Alternativt höja våra ben, böja i knäna, applicera på magen. Fem gånger per cykel, två cykler om dagen.

Ex. 4. "Björk". Vi håller midjan med våra händer, vi leder bäcken och benen vertikalt. Fem gånger per cykel, två cykler om dagen.

Ex. 5. Händer i huvudet, benen böjer sig vid knäna. Flytta bäckenet till vänster (andas in) / höger (andas ut).

Ex. 6. Haka till bröstet, palmer på pannan. Dra det högra benet uppåt. Sedan lämnade. Tio gånger vardera.

Ligger på magen

Ex. 1. "Båten". Vi lägger våra händer längs kroppen och håller den så här.

Vi lyfter våra ben samtidigt, utan att böja, och toppen av kroppen. Vi längtar i stället, hur mycket vi kommer att stå emot. Vi slappna av.

Ex. 2. Vi lägger ner vår mage på bollen (helst en speciell "gymnastik"). En halvtimme rullar vi på bollen på golvet. En gång om dagen.

Ex. 3. Händer längs kroppen. Omvända ökar våra armar och ben. Vi gör det tills vi blir trött.

På buken andning

Så upprepa sju gånger.

Det viktigaste i alla övningar - de ger en belastning på zonens plats prostata. Således intensifieras blodflödet i det, musklerna utvecklas.

slutsats

för förebyggande av prostatit övningar gör inte nödvändigtvis alla ovanstående. Välj de mest lämpliga som du gillar och få. Det viktigaste är inte att vara lat för att göra dem varje dag.

Terapeutisk träning kan förhindra förekomsten av prostatit, öka hastigheten på remission och konsolidera resultatet av behandlingen. Men om sjukdomen redan har börjat krävs komplex behandling för att övervinna det. Det inkluderar att ta mediciner enligt ordningen, massage, motionsterapi, fysioterapi, kost.

Avgift från prostatit

Många människor har ingen aning om orsakerna och följderna av prostata sjukdom, hur effektivt det kan vara att använda en prostatit för att bekämpa denna vanliga sjukdom. De flesta män gömmer sin sjukdom av olika skäl till sista stund.

Inte vidtagna åtgärder i tid för att förebygga och bota det är fyllda med förvärring och utveckling av sjukdoms kroniska form - prostata adenom, liksom minskad styrka hos män.

Enligt statistiska uppgifter har bara de senaste tjugo åren fördubblats antalet patienter med en sådan diagnos. Varannan man på planeten är benägen för denna sjukdom, och enligt viss information är deras antal 75-85%. Medicinska anläggningar ljuder larmet om ökningen av antalet patienter bland ungdomar.

Typer av terapeutisk gymnastik

Aktiv livsstil och unik terapeutisk gymnastik är förutom läkemedelsbehandling av sjukdomen, vilket påskyndar återhämtningen. Det är inte nödvändigt att vänta på manifestationen av en sjukdom, fysiska övningar är också nödvändiga för att förebygga det. Dessa förfaranden kräver inte mycket tid, särskild utrustning.

Förbättra kroppens funktion och förebygga sjukdomen kan uppnås med tillräckligt effektiva och överkomliga medel:

 • Kegel träning;
 • Avbrytande av urinering
 • Går på skinkorna;
 • Träna på tennisbollen;
 • knäböj;
 • push-ups;
 • Motion "cykel";
 • Saxben;
 • Böjer baksidan;
 • Lyfter låren;
 • Lyft skinkorna.

Kegel övning

Ett av de effektiva sätten att förbättra arbetsförmågan hos körteln, förebygga prostatit, stärka erektionen är övningar baserat på anusutdragning. Tillsammans med fördröjningen i urinering hjälper de också människor som är benägna att för tidig utlösning.

Processen består i en tät sammandragning av anusens muskler på inspiration och avkoppling vid utandning. Dessa åtgärder åtföljs av en fördröjning av andning och spänning i musklerna i flera sekunder, antalet repetitioner upp till 20 gånger på morgonen och kvällarna.

Fördröjd urinering

Denna teknik utförs med användning av ungefär samma teknik som i den metod som just diskuterats. Urinströmmen fördröjs genom sammandragning av muskelgruppen i prostata. Antalet avbrott justeras gradvis till 30 gånger per tillvägagångssätt. Att regelbundet tillämpa denna typ av träning kan förbättra blodkroppens cirkulation, vilket har en positiv effekt på funktionaliteten.

Går på skinkorna

Denna övning är en effektiv laddning för prostatit. Det påverkar positivt det allmänna tillståndet i bäckenmusklerna, låren, främjar deras förstärkning. Tekniken för rörelse är inte svår att utföra, den kan användas regelbundet och intensivt.

Det utförs sitter på skinkorna, håller ryggen rakt, ben sträcker sig framåt. Från detta initiala tillstånd görs försök att gå fram och tillbaka, och hjälper bara med en vågvåg. Denna gymnastik anses vara den bästa i prostata adenom, återställer styrka.

Träna på en tennisboll

Denna typ av gymnastik ersätter i viss mån massage för prostata. Det består i att sitta på bollen i några minuter. Vissa smärta sensioner i perineum och den fysiska ansträngningen som används för att bibehålla balansen ger en fördelaktig masseringseffekt.

knäböj

Skillnaden från konventionella sit-ups är exekveringsmetoden. Startpositionen är som följer: benen ligger på axelns bredd, fötterna ser parallellt ut, armarna sträcker sig framåt. Vid inandning börjar vi en långsam och grundig knäböjning. Kroppen är fixerad i det nedre läget i 4-5 sekunder, tyngdpunkten sugs tillbaka till klackarna. Det finns tillräckligt med 3 tillvägagångssätt om dagen 10 gånger.

pushups

Det är märkligt att push-ups påverkar prestandan på prostata positivt. Belastningens intensitet beror på den fysiska förberedelsen av personen - de mindre förberedda och äldre kan börja trycka sig från stolen eller väggen.

Övning "cykel"

Denna övning är lätt att utföra, så det rekommenderas för personer med svaga buksmuskler och rygg. Det består i att simulera en cykeltur som ligger på ryggen, med benen uppåt uppåt. Förbättrar blodcirkulationen i ländryggsregionen.

Ben sax

Ligger på baksidan, börjar de höja benen med något böjda knän. I fotens läge på ett avstånd av 15-20 cm från golvet flyttas benen växelvis upp och ner, ett ben höjs och den andra sänks samtidigt. Antalet rörelser per tillvägagångssätt är inte begränsat.

En svårare variant av denna övning är dess prestation som ligger på magen. Skillnaden i det här fallet är att benen rör sig i horisontalplanet.

Back arching

Denna övning, även kallad en "båt", anses vara en lätt form av den andra varianten av saxfot. Med ett liknande startläge börjar rörelser av huvud, ben och armar samtidigt, böja baksidan. Maximalt antal repetitioner beror på beredskap och ålder av personen.

Lårlift

I stående läget, höja långsamt benet tills låret är parallellt med golvet, spänna musklerna i skinkan för att dra tillbaka benet och fixa i denna position i 3-4 sekunder. Upprepa tre gånger 10 gånger per fot.

Lyft skinkorna

I den bakre positionen på baksidan med benen böjda vid knäna för att göra en bro - på inhalationen för att böja och lyfta ryggen samtidigt som musklerna i skinkorna och anusen sitter fast. Efter 2-3 sekunder, låt den falla som du andas ut.

Allmänna fysiska övningar

Förutom speciell gymnastik kan aktiva fysiska övningar användas som profylax. Jogging, promenader, cykling och ridning är för allmän hälsofrämjande.

Vandring eller ridning, cykling påverkar positivt den allmänna känslomässiga stämningen hos en person, som har en gynnsam effekt på hälsan.

Som en effektiv fysisk träning, som stärker alla muskelgrupper i det mänskliga muskuloskeletala systemet, kan man rekommendera att lyfta upp trappstegen. Unga, energiska män har bra träning, en förstärkande effekt, och en positiv effekt på prostatafunktionen ger steg över två steg. Människor utan träning, fysiskt svag och äldre åldersgrupp kan välja ett mjukt rörelseförlopp, vila halvvägs till golvet.

Som du kan se behöver inte alla övningar speciell förberedelse, mycket tid, specialutrustning. Det viktigaste är att använda dem regelbundet, men tillåter inte överansträngning.

Kontra

Även om fysiska övningar som har en gynnsam effekt på prostata körtelens funktioner har också en positiv effekt på personens allmänna tillstånd, är det i vissa fall nödvändigt att avstå från dem. Det rekommenderas att avbryta terapeutiska gymnastikklasser:

 • Vid en kraftig exacerbation, när vila behövs vid hög temperatur;
 • Om trycket hos patienter med högt blodtryck ökar;
 • Om hjärtritmen störs hos patienter med hjärt- och kärlsjukdomar.

slutsats

Oavsett hur mycket man berömmer fördelarna med terapeutisk gymnastik, utan ett omfattande tillvägagångssätt och en kombination av fysiska övningar med medicinsk behandling för fullständig återhämtning och återställande av prostatakörteln, är det omöjligt att uppnå. Men det är bäst att förhindra sjukdomen med förebyggande åtgärder.

Ett sådant sätt är ett regelbundet och balanserat sexliv. Samtidigt är det effektivt inte bara för förebyggande av sjukdomen, men också för dess behandling. Sammandragningen av musklerna i anala och nära prostatakörteln under samlag, och i synnerhet vid utlösningsprocessen, förbättrar blodcirkulationen, ökar tonen i nervcellerna, för att inte tala om en persons allmänna känslomässiga upplyftning.

Övningar för prostata och styrka

✓ Artikel kontrolleras av en läkare

Efter fyrtio år av varje man kan fångas smittsamma sjukdomar som är baserade på hormonella förändringar i kroppen. En av dessa sjukdomar är prostatit. Kronisk kurs av sjukdomen leder till stillastående blodprocesser, och som ett resultat finns det problem med prostatakörteln. Men någon sjukdom är bäst förhindrad, snarare än lång och svår att behandla.

En särskild uppsättning övningar är effektiv inte bara för att förebygga alla manliga sjukdomar, inklusive prostata adenom och prostatit, men kan också bidra till förbättring av styrkan. Utföra dagliga övningar kan avsevärt förbättra könskvaliteten, förhindra för tidig utlösning och dålig erektion.

Övningar för prostata och styrka

Fysisk träning är bra för människors hälsa.

Försämringen av erektionen och utvecklingen av prostatit sker mot bakgrund av otillräcklig syreförsörjning till bäckenorganen. I avsaknad av förebyggande och härdande verkan kan prostata adenom utvecklas. För att förhindra denna process rekommenderas att du använder övningsterapi.

 1. Efter övningarna stimuleras blodtillförseln i genitourinärsystemet.
 2. Arbetsförmågan hos nervsystemet är normaliserat (ofta uppstår problem med styrka från nervös överbelastning, stress)
 3. Om hypodynamin i prostata är närvarande, då med hjälp av regelbundna fysiska övningar kan det elimineras så snart som möjligt.
 4. Med prostatit rekommenderas att stärka musklerna i perineum, liksom i höftled, vilket kan göras med hjälp av fysioterapiövningar.

Fysisk träning bidrar till ökad styrka

faktum! Observera att effektiviteten av fysiska övningar i närvaro av manliga sjukdomar har vetenskapligt bevisats. Detta förklaras av det faktum att grundorsaken till sjukdomsbildningen är blodstagnationen i organen i det lilla bäckenet. Det är bara tillämpningen av övningar med prostatit bör ske i samband med den huvudsakliga läkemedelsförloppet.

Komplexa övningar

Det finns fysiska övningar som eliminerar bristande kraft och fungerar som en förebyggande åtgärd av inflammerade foci i prostata, de består av följande fysiska ansträngning:

 • LFK, som hjälper till att stärka alla muskler;
 • tillämpning av yoga
 • Kegels teknik med prostatit och dålig styrka.

Män, i närvaro av problem i könsorganet kan tillämpas på olika tekniker. Experter rekommenderar varje morgon att börja med en kort tio minuters träning. Dessa är de första stegen som hjälper till att övervinna de stillastående processerna.

OBS! Fem minuters laddning accelererar återhämtning med inflammation i prostatakörteln.

Alla övningar bör vara omfattande och utförs dagligen samtidigt. Börja uppvärmning är bäst från belastningen på ryggraden, vilket bidrar till utvecklingen av dess flexibilitet, sträckning och förstärkning av musklerna. För att göra detta, använd böjning och lutning. Att göra övningar, du kan inte glömma andningen - andetag och utandningar görs långsamt och jämnt.

Övningsövningar för män

Det är viktigt att börja motionsbehandling, eftersom upprätthålla en stillasittande livsstil, ständig stress, oregelbundna och felaktig kost orsakar stillastående processer, vilket ökar risken för att utveckla prostatit, impotens, och även cancer.

Förebyggande åtgärder som förbättrar styrkan

Denna övning riktar sig till prostatakörteln, vilket ger en hemlighet som finns i spermierna - detta kommer att bestämma spermatozoas aktivitet. Följaktligen beror inte bara styrkan, men också den reproduktiva funktionen direkt på prostata.

för genomförande av övningar du behöver göra några steg:

 1. Mannen tar en bekväm position, sitter på en plan yta. I detta fall är benen i ett utsträckt läge. Nu när hans ben sträcker sig framåt börjar mannen gå vidare på skinkorna. Du måste göra tre uppsättningar trettio steg.
 2. Mannen sitter på golvet, ändrar inte positionen med förlängda ben. Nu behöver du inte gå framåt, men gör maximal sluttning. Det totala antalet repetitioner är sextio (du kan göra det för tre tillvägagångssätt).
 3. Mannen stiger upp och börjar göra svängningar med sin vänstra fot till sidan (tjugo mahov) och därefter, höger (tjugo mahov). Det är implementerat i tre metoder.
 4. I stående läge är fötterna på axelns bredd, mannen börjar göra backar - tjugo backar till vänster och tjugo sluttningar till höger. Det finns tre tillvägagångssätt för varje sida.
 5. En man ligger bekvämt på ryggen, på en platt fast yta, skinkorna ska vara förhöjda samtidigt. Denna position kallas "björk" (den ska vara på ungefär tio minuter och vila sedan). Det finns tre uppsättningar av tio minuter.

Utför övningar för prostata och styrka

Bara en halvtimme på morgontiden kommer att hjälpa till att återställa och till och med stärka den manliga kraften och spara från farliga sjukdomar.

Massera perineum för att förbättra tillståndet för prostata

Efter fyrtio år rekommenderas män att göra prostata massage för att undvika inflammation och problem med styrka. Preliminärt är det nödvändigt att skicka inspektion (undersökning av prostata hjälper till att bestämma den patologiska förändringen på ett tidigt stadium). Därför kommer prostasmassage efter diagnosbekräftelse att ingå som ett obligatoriskt föremål i den komplicerade behandlingen. Men för att förhindra inflammation är det bäst att göra förebyggande massage.

Varning! Massage kan ske utan svårighet själv eller med hjälp av någon. När prostataadenom diagnostiseras är självmedicinering förbjuden, och manipulationer utförs exklusivt av en högkvalificerad specialist.

Fysiska övningar med prostatit kan lindra obehag och få det önskade resultatet närmare

Fysiska övningar med prostatit tillsammans med andra alternativa metoder för att bekämpa sjukdomen gör det möjligt att uppnå tidig lättnad mycket snabbare, eftersom sport och aktiv livsstil rättvis kan kallas de bästa hjälparna i kampen mot sjukdomar.

En man som leder ett aktivt sätt att leva, med särskild uppmärksamhet på rätt näring och regelbundet utför en uppsättning speciella övningar för prostata, minimerar sannolikheten för impotens. Övningar för prostata utöver den terapeutiska effekten har en kraftfull förebyggande effekt, så de bör utföras inte bara för män som diagnostiserats med prostatit, men också för de som är i riskzonen.

Bekämpa prostatit bör vara i sina tidiga skeden för att undvika komplikationer som prostata adenom och minskad styrka.

Komplex övning för prostata bidra till att förbättra muskelsammandragning i bäckenområdet och nedgången i intraabdominella trycket, så det finns en naturlig prostata massage och förbättring av blodcirkulationen i den.

Allmänna återställande avgift för prostata anses vara den mest effektiva. Nästa övning, som kan utföras i sittande, liggande eller stående position är absolut omärkbar för andra, är den mest effektiva - retusionen av anusen. Det måste ske minst 100-150 gånger under hela dagen. En sådan unik massage i prostata är speciellt användbar för de män som leder en stillasittande livsstil och tillbringar hela dagen i sittande ställning

Huvuduppgiften att träna med prostatit är att förbättra ryggradens flexibilitet och stärka höftledets muskler. Det mest användbara för prostatit är knäböjningar, snabbkörning, jogging, hoppning på plats, "björk" och övningar som syftar till att utveckla pressen. Men innan idrotts laster bör ta hänsyn till förekomsten av de sjukdomar för vilka de är kontraindicerat, som regel bör vara noga med att personer med högt blodtryck, hjärtsjukdomar eller osteokondros.

Men i avsaknad av kontraindikationer utövar i prostatit ett måste, eftersom de bidrar till att förbättra blodcirkulationen och dess flöde till organ i urogenitala systemet, stärka väggarna i blodkärlen och musklerna i bäckenet, underlätta processen för urinering, minska smärta och dämpa symptomen uppvisade.

Enkla övningar för behandling av prostatit plus daglig prostata gymnastik är tillgängliga för alla

Även en fem minuters morgongymnastik för prostatacancer, trots sådana en begränsad tid förfaranden ger redan en mycket hög effekt och är det första steget för att eliminera stillastående processer efter en natts sömn, bör den innehålla rotation av huvudet, bålen och alla extremiteter.

En fullständig uppsättning av övningar för behandling av prostatit bör först riktas till utvecklingen av flexibiliteten i ryggraden, vilket uppnås genom böjning-extension, lutning och rotation, så är det nödvändigt att genomföra övningar med maximal amplitud avrättningar. Dessutom måste komplexet nödvändigtvis innehålla övningar som syftar till utveckling av höftmuskler.

Under förvärringen av denna sjukdom är det nödvändigt att stanna i vila, ta smärtstillande läkemedel och utföra avslappnande förfaranden

Nedan är de vanligaste övningarna för behandling av prostatit:

 • Bli rak, fötter axelbredd isär, knän böjda till sidorna, utför långsamt 5-7 halv-squats;
 • I stående position, benen ihop, är det nödvändigt att höja knäet så högt som möjligt, utföra minst 6 gånger på varje ben;
 • Från halva squatpositionen är kroppen något lutad framåt, långsamt och smidigt rakt, sprider händerna mot sidorna, samtidigt som man tar ett ben på sidan, utför 6-9 gånger på varje ben;
 • Ligga på magen och lutar på händerna inom 3-4 minuter för att rulla bagageutrymmet på en liten boll;
 • Att sitta sträcka en boll och rulla den längs perineum, medan kroppsvikten måste stödjas av händerna. Gradvis bör trycket ökas, träningen bör utföras i ca 5 minuter;
 • Ligga på ryggen, höja långsamt upp sina raka ben och håll dem i denna position - en välkänd övning "björk". För att inte omedelbart överbelasta ryggen är det bättre att hålla benen i upprätt läge i högst 10 sekunder, och träningstiden kan ökas gradvis.

Idag anses yoga också vara en lika effektiv gymnastik för prostata.

Övningar för prostatit - vi gör hemma och i gymmet

Dela materialet, stödja projektet:

Komplex behandling av en sådan sjukdom som prostatit involverar ofta fysisk aktivitet. Bad, springa, gå i frisk luft i snabb takt, morgon gymnastik för behandling av sjukdomen passar bäst. Välformade komplex hjälper inte bara till att förebygga prostatit, men också att bli av med sjukdomen i många år.

Fördelarna med övning

För att förbättra blodcirkulationen och påskynda metaboliska processer i prostatazonen använder komplex terapi massage. Massage effekt i prostata kan uppnås inte bara genom användning av speciella massage eller direkt påverkan av läkaren, men fysiska påfrestningar på detta organ har också visat sig vara bra. Gymnastik med prostata hjälper till att påskynda sammandragningar av musklerna i bäckenet och därmed framkalla snabba tryckförändringar inuti bukhinnan, vilket i sin tur skapar en underbar massageffekt.

Fysisk kultur påverkar nervsystemet positivt, främjar aktiveringen av binjurarna, minskar risken för inflammatoriska och stillastående processer i kroppen. En morgonavgift ger dig möjlighet att heja upp, ladda upp din glädje och energi, öka effektiviteten.

Klasser hemma

För att snabbt hantera en man som har tagit sig av en sjukdom och återställer de skadade systemens funktioner, är det nödvändigt att utföra ett okomplicerat övnings övningar varje morgon. De kan alterneras med varandra och väljer att smaka 5 till 10 stycken. De viktigaste presenteras nedan.

Den första

Startpositionen är rak, benen sätts ihop, ryggen är rak. Mannen börjar spänna de gluteala musklerna under en kort tidsperiod, lika med flera sekunder. - Upplevelserna liknar processen att avbryta urinering. Musklerna är avslappnade vid utandning, stress på inspiration. Övningen upprepas 10 till 15 gånger. Dess genomförande är sant, om det finns varma känslor i ljummen.

Den andra

Startpositionen är rak, benen är placerade lite bredare än axelns bredd. Vid inandning är squats gjort vid utandning - det är nödvändigt att gå upp i startpositionen. Vid häftning ska ryggen vara strikt rak, och knäna ska dela sätt. Klackar ska inte komma från golvet. För större effektivitet, måste du spänna din skinkor. Förutom den första träningen utförs den andra i en mängd av 10-15 gånger. Nybörjare kan börja med 5 gånger, gradvis öka belastningen. Djup beror också på patientens fysiska beredskap.

Den tredje

Den initiala posen är en squat squat. Vid inandning ska det rätta knäet vidröra golvet, vid utandning - ta utgångsläget. Liknande repetitioner utförs för vänstra knäet. Kör 10 - 15 gånger.

fjärde

Den ursprungliga hållningen ligger, knäna är böjda, fötterna är ordentligt pressade mot golvet. Strängande skinkorna tårar av bäckenet från golvet till en viss höjd. Spänning sker på inspiration, fullständig avkoppling - i utgångsläget vid utandning. Krävs samma antal gånger som för övriga övningar.

femte

Den ursprungliga positionen - sitter på en stol, mellan benen är fastspänd en liten gummiboll. Vid inandning komprimerar bollen med ansträngning, vid utandning - musklerna slappnar av. Kör 10 - 15 gånger.

Den sjätte

Den ursprungliga hållningen - ligger på magen, armarna korsade på baksidan av huvudet. Benen stiger långsamt upp och är uppfödda på sidorna. Håll dem på vikt krävs en minut. Andning bör vara smidig, utan avbrott. Nybörjare kan minska tiden.

sjunde

Startpositionen är ett ställ på alla fyra, händerna ligger på golvet, böjda vid armbågen. Du borde sitta på dina klackar, samtidigt som du försöker så mycket som möjligt att pressa gluteusmusklerna till varandra.

åttonde

Den ursprungliga hållningen ligger på baksidan. Efterlikna en cykeltur, du måste titta över baldakinen med fötterna. Andning bör inte vara intermittent.

Den nionde

Startpositionen är rak, benen dras ihop, händerna tas bakom ryggen. Benen lyfts i sin tur, böjd vid knäet direkt framför honom. Vrid sedan smidigt in i sidan, räta ut och återgå till startpositionen.

Klasser i gymmet

Många idrottsföreningar och fitnesscenter har i sina arsenal speciella simulatorer för att pumpa femorala muskler. Simulatorernas arbete bygger på minskning och utspädning av benen under belastning. Förutom pumpning av lårens muskler används en simulator, där det ligger i det bakre läget att böja benen i knäet när det vägs. Faktiska datasimulatorer för kvinnliga personer, för förebyggande och även för behandling av prostatit-män kommer de att vara rätt.

Fungerar bra på simulatorer med lunges, deadlift, step-ups och squats med en barbell.

utfall

Startpositionen är rak, benen sätts ihop. En fot gör ett brett steg framåt, med det andra benet böjer sig mot knäna och rör vid golvet. Benen alternerande. Med tiden kan belastningen ökas genom att hämta hantlar.

marklyft

Utgångspositionen är rak upprätt, ben på ett avstånd av axelbredd, jämnt tillbaka. En liten lutning görs med en rak rygg, där kroppen rör sig något framåt. Baren tas i händerna, greppet ska vara något större än axelns bredd. Sedan uppstår rätning. Dödliftet kräver exakt kontroll över tränarens eller fitnessinstruktörens prestanda.

Step-ups

För träning behöver du en bänk. Benen placeras alternerande på bänken, imiterar att gå på trappan. Tempot kan vara från ett mycket långsamt steg till en körning.

Squats med en skivstång

För att behärska en sådan squat är det lämpligt att bjuda in en tränare för att hjälpa till. Tekniken i detta fall är först och främst. Lasten ska fördelas jämnt över hela ryggen och benen, utan att skapa traumatiska situationer. Vikten av baren själv bör vara liten.

Inte mindre användbart är fysiska övningar med ett hopprep. 100 hopp per dag hjälper till att förbättra blodcirkulationen i bäckenorganen.

Efter ett tag kan gymmet i gymmet om problem med sexuell dysfunktion, för tidig utlösning och prostatit lätt glömmas bort.

Ytterligare metoder för att bekämpa prostatit

Massage och motion med prostatit är inte de enda behandlingsmetoderna. Det finns flera andra sätt:

Yoga med prostatit bör innehålla tekniker baserade på korrekt andning och koncentration. Yogakurser ger dig möjlighet att komma till kroppens dolda reserver, full styrka och energi, vilket kan rädda kroppen från sjukdomar.

För att stimulera manenergin används följande övningar:

triangel

Startpositionen är rak, benen sprids så mycket som möjligt. Händerna stiger till axlarna och skapar en rak linje. Då ska man luta sig mot ena benen tills armen rör foten. Kroppen måste vara spänd och benen och armarna måste skapa en likriktad triangel.

Från den ursprungliga positionen överförs vikten till en av benen, som är något böjd mot knäna. Den andra vindar stödbenet så att foten ligger bakom stödets skinn. Händerna är också sammanflätade, men i motsatt riktning. Kroppen lutar något framåt och hela kroppen sänker sig så lågt som möjligt. Det viktigaste i den här posen är att hålla balansen.

Ringen

Utgångsläget ligger på magen. Då måste du höja upp till överkroppens maximala höjd och försöka få tag i händerna bakom fotledningsområdet. Den resulterande hållningen kräver lite svängning.

Dessa asanas stimulerar ett av de sju centra som är ansvariga för ackumuleringen av livets energi. Dess läge är inriktad på området mellan skönhetsbenen.

Inte bara botemedel, utan även profylax av prostatit hos män är möjlig med korrekt utvalda poser av yoga.

Övningar från prostatit av den kända gynekologen A. Kegel uppfanns ursprungligen för kvinnor. Tack vare dem kan kvinnor som föds återställa funktionerna i höftmusklerna som skadas under graviditeten. Senare var indikationer på Kegels teknik adenom, prostatit och manlig sexuell dysfunktion.

Kegelsystemet består av följande sammandragningar av bäckensbottenmusklerna:

 1. Djupt andetag, muskler kontrakt i några sekunder, andning är försenad, utandning sker vid utandning. Det positiva är att denna lektion inte är märkbar för andra och du kan träna helt överallt.
 2. Detsamma görs med skillnaden endast den ursprungliga posen. För utförande måste du stå med benen ifrån varandra på avstånd från axelbredd.
 3. Den ursprungliga hållningen - på baksidan ligger benen böjda. Sammandragningen av musklerna är inte begränsad till ett visst antal gånger om dagen.

Funktioner av gymnastik

Fysisk aktivitet bör minimeras eller helt frånvarande i den akuta formen av prostatit och andra organ i det genitourära systemet.

Om övningarna syftar till att behandla sjukdomen måste de utföras med fullblåsan. Efter klassen ska det tömmas.

Prostatit och sport är begrepp som måste vara oupplösligt knutna. Fysisk aktivitet accelererar väldigt snabbt processen för återhämtning och hjälper kroppen att fyllas med vital energi.