Huvud
Förebyggande

Terapeutiska övningar med prostatit eller prostata adenom (i bilder)

Dessa fysiska övningar kan förhindra utvecklingen av prostatit, och med stillastående prostatit hjälper till att bli av med denna sjukdom. För äldre män hindrar denna terapeutiska gymnastik prostata adenom eller bidrar till suspensionen av tillväxten.

Terapeutisk gymnastik syftar till att förbättra blodcirkulationen i bäckenområdet, vilket är en effektiv profylax för prostatit och prostata adenom.

Vad är skillnaden mellan prostatit och prostata adenom? Prostatit, idag, diagnostiseras oftast hos unga män. Det är en inflammation i prostatakörteln på grund av hypotermi, infektion eller stillasittande livsstil (kongestiv prostatit). Prostatacenom, män blir vanligtvis sjuka 50 år och äldre. Prostata adenom är en tumör, proliferation av prostatakörteln. Man tror att orsaken till prostata adenom är åldersrelaterade hormonella förändringar hos män. Också orsaken till denna sjukdom kan bli en "försummad" prostatit.
Medicinska övningar rekommenderas inte under sjukdomsperioden, men på grund av obehag kommer knappast någon att vilja delta i gymnastik under denna period.

Det är inte nödvändigt att utföra hela övningskomplexet, beroende på ålder och fysisk kondition, kan du välja flera av de mest bekväma övningarna.

För att börja med, de enklaste, men effektiva övningarna för att stärka och förebygga prostatakörteln.

Återföring av anus. Denna övning måste synkroniseras med andning: inandas anus i en inspiration, vid utandning - slappna av spända muskler. Övning sker 20 gånger, på morgonen och på kvällen.

Avbrytande av urinering. Det kan tyckas konstigt, men den här processen kan också kallas en fysisk träning, för när den utövas, är bäckensmuskeln ansträngd. Under urinering är det nödvändigt att retardera strålen, som spänner mot muskelgruppen som ligger nära prostata. Det är denna övning med prostatit i händelse av att det regelbundna utförandet förbättrar blodcirkulationen i prostatakörteln. I ett tillvägagångssätt rekommenderas det att utföra 30 sådana skär, utan fördröjning under lång tid i ett stressat tillstånd.

Går på skinkorna. Förstärker musklerna i höfterna och småbäckenet. Övning är inte svårt och det är lämpligt att göra det mycket och ofta. Startpositionen, sitter på skinkorna på golvet, med utsträckta raka ben, baksidan är jämn. Det är nödvändigt att försöka röra sig utan hjälp av händerna.

Går på skinkorna med prostatit och prostata adenom

Börja med att gå framåt, något som hjälper honom att svänga händerna i tid med rörelsen. Vi fortsätter, sedan bakåt. Att gå på skinkorna hjälper också till att återställa erektionen.

Övning med en tennisboll kan delvis ersätta en prostata massage.

Du måste sitta på tennisbollen för grenområdet och, med stöd av händerna, hålla balansen i 3-5 minuter.

Först kan du känna obehag och till och med smärta, men det är normalt.

Den trevligaste träningen. I detta fall påverkas prostatakörteln lika negativt av både brist på kön och försvagande sexmaroner. En sjuk man bör undvika försenad utlösning, övning av avbrutet samlag och plötslig uppsägning av friktionsrörelser. Detta kommer att negativt påverka prostatakörteln och människans välbefinnande.

Under samlag, och i synnerhet under orgasm, musklerna runt anus och prostata kontrakt och koppla av i en viss rytm, vilket är en bra övning dessa muskler, vilket är viktigt för behandling av prostatit. Denna muskelaktivitet på effekten på prostata är många gånger större än den traditionella massagen av prostatakörteln genom anusen.

Om ovanstående övningar endast syftade till att förbättra blodcirkulationen i prostata, stimulerar följande övningar förutom att stimulera prostatakörteln hela cirkulationssystemet. Detta är särskilt viktigt med stagnerande prostatit.

Stå på inspirationen långsamt höja knäet böjd vid knäet till läget där låret kommer att vara parallellt med golvet. Vid utandning utan att röra golvets fot, tvinga gluteusmuskeln, ta ditt ben bakom ryggen. Fix foten i bakre position i 3 till 4 sekunder. I denna övning är det viktigt att hålla ryggen upprätt och inte böja sig i nedre delen. Tre tillvägagångssätt för varje ben i 10 -12 gånger.

Lyftning av låret med prostatit och prostata adenom

Denna övning kan utföras både hemma och på jobbet. Om du upplever svårigheterna under träningen kan du hålla fast vid stödet, till exempel bakom dörren.

Den ursprungliga positionen: benen är bredare än axlarna, fötterna är parallella, händer framför honom. Vid inandning, utför långsamt inte en djup squat och fixa kroppen i det nedre läget i 3 till 4 sekunder. Vid den lägsta punkten bör tyngdpunkten hållas på klackarna. Två till tre närmar sig varje ben i 10 -12 gånger.

Kramper för prostatit och prostata adenom

Armhävningar. Allt är klart. Och du behöver inte vrida ur golvet. Som sin fysiska kondition och ålder kan en man använda någon yta: en stol eller en vägg. Inandas, andas upp.

Krama från golvet med prostatit

Den välbekanta "bro" -övningen från barndomen. Ligga på golvet, sträck dina armar längs kroppen. Böj dina knän. Stå med fötterna på golvet.

Inhale och böja i nedre delen av ryggen, spänna gluteal muskler. Under uppstigningen komprimeras också musklerna i anuset. Håll i det övre läget, håll den statiska spänningen i 1-2 sekunder. Att gå ner för att andas ut.

Bro eller lyft av skinkor med prostatit

Denna övning, förutom att stimulera prostata, stärker också gluteal musklerna, så det rekommenderas av fitnessinstruktörer och kvinnor och män.

Ligga på ryggen, tryck nedre delen av ryggen på golvet. Armarna sträcker sig ut på kammarens sidor, palmerna pressas till golvet. Händerna förblir lätta under hela träningen.

Övning sax med prostatit och prostata adenom

Långt böjer knäna, lyfta benen 15 cm från golvet. Detta kommer att vara din startposition.

Lyft nu vänster benet 45 °, och den högra ner till ett avstånd på 5-8 cm från golvet. Gör omvänd rörelse, sänka vänster och lyft höger ben, inte vidrör golvet. Benen rör sig i ett vertikalt plan. Gör det maximala antalet repetitioner för dig.

"Saks" fötter som ligger på magen. Detta är en variant av föregående övning, utförd på liknande sätt, men ligger bara på magen.

Övning sax ligger på buken med prostatit

I detta fall rör benen i horisontalplanet. Genom arbetskraft och effektivitet är överlägsen den tidigare versionen.

Ryggböjning med stöd på händerna.

Ligger på hans mage vilande på hans händer, samtidig lyftning av huvudet, armarna och benen med övning i nedre delen av ryggen. Detta är en lätt version av föregående övning. Gör maximalt antal gånger för dig.

Böjning av ryggen som ligger på buken med prostatit

Cykeln. Mycket enkel träning. Om en man på grund av svaga muskler i pressen eller baksidan inte kan utföra de tidigare tre övningarna, kan du utföra dessa enkla rörelser.

Motioncykel med prostatit

Ligga på ryggen för att höja benen och skildra på cykel, kommer sådan gymnastik med prostata adenom att bidra till att förbättra blodcirkulationen i bäckenvävnaderna.

Curative gymnastik om prostatit och prostata adenom kan kompletteras med indier från indisk gymnastik Yoga.

I denna position sträckes skrotet, vilket bidrar till blodförsörjningen.

Lotusställning med prostatit och prostata adenom

Dra dina ben framåt. Ta det vänstra benet och placera foten bredvid höger lår. Böj sedan högerbenet och skjut det in i mellanrummet mellan låret och kalvsmusklerna. Nu kommer båda fötterna att ligga mellan benen och kalvarna på benen.

För att få en terapeutisk effekt måste du stanna kvar i 5 till 15 minuter efter att du har tagit ställningen.

Stå på axlarna, "björk". I detta tillstånd strömmar blodet från perineum, vilket är viktigt vid lindring av smärta från raspiraniya i perinealområdet.

Björkställning med prostatit och prostata adenom

För att ta denna position måste du ligga på mattan, slappna av, sakta räta upp benen och så långsamt höja dem. Ryggraden, bäcken och benen ska ta sig upprätt. Håll ryggen på dina händer. Elbowsna ligger på golvet och hakan pressar mot bröstet. Baksidan av deltoida musklerna och nacken berör mattan. Låt inte din kropp sva, håll dina ben raka. I detta fall upprätthålls kroppens position inte av spänning utan genom att upprätthålla jämvikt.

Sträckningsövning.

I den här positionen är midjan, skinkorna, skrotarna och hamstringarna mycket väl utsträckta.

Sträcker sig med prostatit och prostata adenom

Sitt på golvet, räta ryggen, sträck dina ben. Luta dig framåt och med dina indexfingrar grip de stora tårna. Böj framåt tills ditt ansikte rör knäna (eller hur mycket du får). Försök att inte böja knäna, riva inte av dina klackar från golvet. Händerna är böjda i armbågarna och vilar mot golvet med armbågarna. Dra upp bukmusklerna, detta underlättar att sträcka ryggen och låren. Äldre eller feta män kan hålla sina anklar.

För att ge terapeutisk effekt i denna position måste du stanna i 3 till 10 minuter. Det rekommenderas att börja med en halv minut och gradvis ta till en godtagbar tid för dig.

De som har svårt att utföra denna övning kan göra det omväxlande med ett ben och samma hand.

Tillägg det terapeutiska komplexet för prostatakörteln kan vara en annan övning, som för många av oss är så vanligt att vi, utföra det nästan varje dag, inte ens tänker på den helande effekt som den har. Det går trappan.

Oavsett hur frestande i slutet av arbetsdagen att klättra hem med hjälp av en hiss, vägra det fortfarande och gå uppför trappan till fots. När du tränar, öka lasten, steg över först genom steget och sedan genom två eller till och med tre. Tro mig, det är svårt att ens tänka på den bästa träningen för att förbättra tonen i prostata och dess indirekta massage. Dessutom, längs sättet som du förbättrar kroppens allmänna fysiska egenskaper, ökar dess uthållighet och minskar trötthet.

Kontrastdusch på perinealområdet. Detta förfarande höjer blodflödet i de organ som området appliceras på.

Gör det som du vill - rikta strömmen från duschen till grenområdet och ändra dess temperatur enligt följande:

Varmvatten, temperatur 40 - 45 grader. - 30 sekunder.

Kallt vatten vid rumstemperatur - 15 sekunder.

Överdriv inte det med kallt vatten, så att du kan skada dig själv. Procedurens varaktighet är 3-5 minuter. Förfarandet görs bäst på kvällen före sänggåendet.

Under resan involveras alla muskler hos en person, så blodet cirkulerar aktivt genom kroppen. Också ett effektivt verktyg för att förebygga prostatit är hjärt tränare, i synnerhet en ellipsoid simulator. Trots enkelheten sprider denna simulator effektivt blod på kroppen utan belastning på lederna.

Övningar för prostata adenom

Fysisk aktivitet med prostatit visas inte till alla patienter och bör utföras under överinseende av en läkare. Om det inte finns kontraindikationer menas övningarna med adenom att hjälpa behandlingen, men inte att ersätta den. Förresten är måttlig fysisk aktivitet ett utmärkt förebyggande av adenom

Vilken typ av tumör är detta?

Adenom är en godartad neoplasma, som växer, komprimerar kanalen av urinering. Detta leder till outhärdligt lidande för män. Smärta uppträder både i urinprocessen och under lugn, såväl som att gå. Läkarna undersökte prostata adenom på olika sätt och hävdar att sjukdomsutvecklingen direkt beror på patientens livsstil, fysiska aktivitet och kostens natur. Det visade sig att gymnastik är användbar i det här fallet, men inte all fysisk utbildning för framtida bruk. Det finns övningar som kan skada. Oavsiktligt utveckla en uppsättning övningar för dig själv är meningslös. Om kursen görs olyckligtvis leder det ofta till irreversibla processer i prostata.

Förbättra patientens tillstånd som kallas terapi. Det är nödvändigt att behandla prostata adenom. Det försummade tillståndet hos prostata körteln är fyllt av komplikationer som kan leda en man till operationsbordet. Förutom förberedelserna finns det ett antal dieter för att upprätthålla ett hälsosamt prostata tillstånd. Det är också viktigt att komma ihåg om kurativ gymnastik. Det kan hjälpa till att stärka bäckens muskler, förbättra blodcirkulationen, återställa körlivets funktioner och kroppen som helhet.

Moderna forskare är benägna att tro att prostata adenom är en följd av de naturliga processerna som förekommer i kroppen hos en man som uppstår från åldrande. Sjukdomen orsakas av funktionsstörningar i hormonsystemet, vilket leder till tumörtillväxten. Främmande vävnad skapar en belastning på prostata, vilket leder till outhärdlig smärta och problem med urinering.

Det finns också uppfattningen att adenomen härrör från en genetisk predisposition till denna sjukdom. Endast i vissa representanter för den starka halvan av prostata adenom förefaller 50 år, och i andra och på 70 år är allt bra. Vissa läkare hävdar att det är en flexibel livsstil, träning och regelbunden träning, även enkla promenader ute, hjälper till att upprätthålla människors hälsa. Om du börjar i tid, helst under överinseende av en läkare, kan du förhindra utvecklingen av sjukdomen hos män som är predisponerade för prostata adenom.

Behandling av denna sjukdom kommer ofta ner till utnämningen av mediciner. Som ett medföljande hjälpmedel - folkrättsmedel baserade på växtbaserade samlingar, rötter, bär. I försummade fall tycks kirurgiskt ingripande. I detta fall avlägsnas adenom och postoperativ terapi utförs. Under rehabilitering rekommenderar läkare ofta måttlig fysisk aktivitet och en serie specialiserade övningar som endast används efter fullständig läkning av vävnaderna.

Var ska vi börja?

Prostata adenom är inte en lätt sjukdom. Det är värt ett allvarligt förhållningssätt till behandling och val av rehabiliteringsåtgärder. Fysiska övningar med prostata adenom bör väljas under överinseende av en specialist. Du måste börja med små belastningar, vilket inte bara hjälper till att undvika alla slags skador, men kommer inte att skada prostata.

Det rekommenderas att ansöka:

Senare kan du börja ett komplex av terapeutisk träning, som visas i prostata adenom. Under inga omständigheter kan man inte tillämpa övningar, vars underlag är skarpa rörelser: hoppar, sommarvärden. Delta inte i de sporter som innebär att man klämmer på det lilla bäckens organ (rodd i kajaker i sittande läge, hockey, tyngdlyftning). Om det var kirurgi, och adenomet avlägsnats, visas träning endast under överinseende av läkaren och inte tidigare än 2-3 månader efter borttagningen av suturerna. Efter operationen är prostatan i ett mycket skadat tillstånd, men fysiska övningar kan justera blodflödet, vilket eliminerar ackumulering av blod i prostata. Du kan inte leda en stillasittande livsstil, både under behandlingsperioden och efter borttagning av adenom.

Vad kommer att hjälpa till?

Motion bör göras dagligen så att gymnastik är en vana. Det är bättre att genomföra ett komplex av fysiska aktiviteter på morgonen.

Effektiva övningar med prostata adenom är:

 • Cykelturer.
 • Övningar som efterliknar cykling.
 • Armhävningar. Det börjar med push-ups från väggen eller soffan. Det här är en lätt typ av träning, men i tid kan du byta till normala uppskjutningar från golvet.

Med adenom innefattar terapeutiska övningar också statiska övningar. Du måste sitta på mattan. Var noga med att stänga dina ben och dra in magen bra. Sitt rörelsefritt tills musklerna i pressen och benen börjar skaka. Motion ökar musklerna i höfterna, buken. Denna belastning avser ett antal mer komplicerade än enkla simning eller gå, så innan du börjar en statisk träningsplan är det bättre att konsultera en läkare som ansvarar.

Mycket starkt stärker musklerna inte bara push-ups, men också höftning av benen, som ligger på baksidan. Det är nödvändigt att ligga ner bekvämare, helst på en mjuk plan yta och lyfta de långsträckta benen, riva dem av golvet och köra smidigt och långsamt. Efter att ha hållit armarna ovanifrån och försiktigt sänkt till golvet. Inga plötsliga rörelser. I början är det rekommenderat att göra både en sax, lyfta benen växelvis och senare kombinera ovan nämnda övningar liggande på golvet. Du kan upprepa dem upp till 3 gånger om dagen.

Komplexet av övningar för prostata adenom innefattar att gå på skinkorna. Det är nödvändigt att sätta sig ner på golvet, helst lägga det på en matta och sträck ut dina ben. Du kan börja flytta sittande. Händer kan inte hjälpas i processen. Du måste börja med några rörelser, men med tiden och när du tränar kan du göra mycket upp till 10 minuter per dag med kontinuerlig gång på skinkorna. Utövande av övningar med adenom är endast nödvändig under eftergivningsperioden. Om exacerbationen har börjat, måste alla typer av stress stoppas och omedelbart adresseras till läkaren.

Vilka övningar visas efter operationen?

Omedelbart efter operationen och några månader behöver ingen fysisk ansträngning, men när läkaren får träna, måste du börja med lätta belastningar. Men i detta fall är det också nödvändigt att döma endast patientens tillstånd utan att tillämpa standardmetoderna karakteristiska för en viss postoperativ period. Du måste börja med att simma och en halvtimme går i parken. Lasten ökar endast gradvis.

Om patientens ålder tillåter kan du öka mängden träning genom att cykla och köra. Detta kommer att ge mod och hjälp att sprida blod i prostata. Efter operationen kan du bara hoppas på en förbättring av tillståndet, så ingen pessimism. Men det viktigaste är att inte överdriva det med övningar och laster. Utför träning på morgonen, ge den först till 10 minuter, och senare kan du göra det i en halvtimme.

Yogakurser och andra tekniker

Behandling av adenom med fysiska övningar förutsätter och gymnastik yoga. Den mest effektiva träningen är en mild häftning på andan, en tiltning av huvudet och en ökning av utandning. En annan manipulation lyfter benen som ligger på mattan, som måste hållas i flera minuter i rakt läge tills musklerna blir trötta. På rekommendation av en läkare kan du utföra övningar inte bara på morgonen, i en tom mage, utan även under dagen upp till tre tillvägagångssätt. Gör inte nattövningar.

Kegel Gymnastik. Han är en amerikansk gynekolog, men hans metoder erkändes av urologer och specialister på mansjukdomar, som i stor utsträckning tillämpas i praktiken. Med prostatacenom hjälper Kegels gymnastik till att kontrollera urinprocessen och göra det smärtfritt. Det är känt att män i senare stadier av prostata adenom upplever problem när de går på toaletten på ett litet sätt.

Gymnastik innehåller flera steg:

 • Träpa bäckens muskler och behåll dem i detta tillstånd i 5-7 sekunder. Därefter slappar musklerna av. Denna övning måste upprepas upp till 10 gånger.
 • Därefter förkortas bäckensmusklerna enkelt och slappna av.
 • Den tredje etappen innebär muskelspänningar vid urineringsprocessen.

Klasser börjar med små belastningar. Liksom någon fysisk aktivitet med adenom innebär Kegels teknik en gradvis ökning av belastningen. Med 5 övningar per dag behöver du smidigt nå 50-70, öka och antalet tillvägagångssätt från 2-3 till 5.

Så, prostata adenom är en allvarlig sjukdom, som i kirurgiska fall kräver kirurgisk ingrepp. Vid varje stadium av sjukdomen, och även efter operationen, visas fysiska övningar och övningskomplex. Detta kommer att hjälpa till i behandlingen, blir en samtidigt hjälp. Det är inte möjligt att helt eliminera adenom genom regelbunden träning. Övningar är utformade för att stärka bäckens muskler, för att fastställa processen för blodcirkulation.

Hittade ett fel Markera den och tryck Ctrl + Enter

gymnastik

Prostata adenom, det officiella namnet - godartad prostatahyperplasi är en sjukdom som påverkar män från åldern fyrtio och äldre. Vid denna ålder är kroppen överreagerande, den manliga kroppen har mindre totosteron och mer av det kvinnliga hormonet östrogen, vilket är ansvarigt för överdriven tillväxt av kroppsvävnader. Brott mot sexuellt liv, svårigheter med urinering strider kraftigt mot människans livskomfort. Ledande en hälsosam livsstil, en man minskar risken för sjukdom, nämligen förebyggande av sjukdom är den bästa metoden för behandling. Men om prostata redan har ökat behandlas det med medicinering och med hjälp av övningar av terapeutisk gymnastik.

symptom

Ett adenom uppstår när en tumör i form av noder bildas i prostata. Dessa noder klämmer urinröret, vilket leder till en överträngning av urinledning och mycket obehagliga känslor. Huvudsymptom:

 • urinering accelereras kraftigt, efter att man måste uppmanas att urinera,
 • sömn avbryts av uppmaning att urinera;
 • förändrar trycket i urinen - det går diskontinuerligt, tunt och allmänt svagt jet;
 • försvagning av jetstrycket, en svag, tunn, intermittent ström av urin, för att komma ner på ett litet behov måste man trycka;
 • efter ett besök på toaletten på ett litet sätt verkar det som att blåsan inte är helt tömd och det är nödvändigt att upprepa besöket på toaletten om fem minuter;
 • Behovet av ansträngning vid urinering
 • eventuellt även urininkontinens.

Adenomen passerar i tre steg:

 1. Ökad urinering, urinströmmen är trög. Det finns nattliga uppmaningar, som inte hade funnits tidigare. Detta stadium kan variera från ett år till tio år.
 2. Urin går dåligt, med en diskontinuerlig ström, för att tömma urinblåsan, du måste trycka, det kommer fortfarande inte ut helt. Sådana förseningar leder till överbelastning i urinen och som ett resultat inflammation i slemhinnan. Denna process är smärtsam, förutom smärta i länden, ovanför puben, känner mannen en mycket obehaglig brinnande känsla. Det finns en stor fara för övergången av detta stadium till den tredje.
 3. Otillbörlig urinladdning under hela dagen behöver patienten en urinmottagare - en speciell kapacitet, som är en tvångskompani av patienten, som inte bara kan trycka ner. Eftersom adenom i prostata kan undvikas, är det nödvändigt att ta hand om det från ungdomen.

komplikationer

Sjukdomen är i de flesta fall kronisk, tillståndet i genitourinary organen sakta men stadigt försämras. Patienten har tid att tänka och vidta åtgärder för att återhämta sig. Men det finns fall där det finns en akut retention av urin, där det är omöjligt att kissa. Urinen att urinera är smärtsam, smärtor uppträder i området ovanför pubis. Följande faktorer kan leda till sådana konsekvenser:

 • långvarig överdriven användning av alkohol
 • matsmältningsproblem som leder till förstoppning
 • superkylning utan omedelbar återställning av en organisms temperaturläge;
 • långvarig bäddstöd
 • konstant tvungen urinretention.

Om det är omöjligt att gå på toaletten för en liten fördröjning, är det oacceptabelt, du måste snarast kontakta en kirurg, som vanligtvis föreskriver sjukhusbehandling, även en kirurgisk operation kan utföras.

Dessutom kan komplikationer omfatta alla typer av inflammatoriska vägar som ger urin - cystit, pyelonefrit, uretrit, de bildas på grund av stagnation av urin där bakterier sprids snabbt. Inflammation och metaboliska störningar leder till utseende eller förvärring av urolithiasis. Ett otillräckligt svar leder till hydronephrosis (ett komplicerat utflöde av urin från njuren) och till och med till njursvikt.

Förebyggande och behandling

Sjukdomen måste stoppas på ett tidigt stadium. Med behandling och rätt läge upphör prostata att öka och det kommer inga sorgliga konsekvenser.

För att undvika sjukdom eller stoppa utvecklingen måste du:

 • för att få kroppens vikt till normala och inte bli bättre, för att begränsa lätt smältbara kolhydrater (bröd, konfekt);
 • diet - skadar rött kött, överskott av animaliska och vegetabiliska fetter som finns i smör, mjölk, margarin, du måste äta gott om frukt och grönsaker, och helst i fräsch form;
 • en man över fyrtio år borde undersökas regelbundet i en urolog, göra en ultraljud av prostata för att överensstämma med sin normala storlek, om sjukdomen redan är där måste du behandlas och vidta omedelbara åtgärder.
 • du måste undvika hypotermi, förstoppning, långvarig retention av urin, missbrukar inte öl och andra alkoholhaltiga drycker, det är måttligt att äta kryddig mat;
 • du behöver leda en hälsosam livsstil som förutom att förbättra ämnesomsättningen leder till en ökning av det totala hormonet som inte tillåter prostata att öka.
 • måste också leda en mobil livsstil, först kan du träna, men du måste fortfarande välja ett yrke som innebär viss fysisk aktivitet, snarare än en lång vistelse på ett ställe, speciellt sittande
 • väldigt få människor pratar om det, men till den smärtsamma prostata leder ofta inte till regimen, utan till ett promiskuöst sexuellt liv, det vill säga relationer utanför äktenskapet.

Behålla sexuell hygien och sjukdomen kommer i de flesta fall att omgå dig. Människokroppen är byggd på ett sådant sätt att den kan övervinna fysiska påfrestningar, svår hypotermi, andra motgångar praktiskt taget utan skada. Men promiskuösa sexliv tar människors hälsa i alla avseenden. Även problem med prostata resulterar i att visa pornografiska och erotiska material - konstant stimulans leder till en förstorad prostata så att dess behandling är extremt svårt, och en man kan mycket snart förlorar förmågan att intima relationer.

Syftet med fysisk aktivitet

Av sjukdomen ofta leder en stillasittande livsstil, eftersom prostatakörteln är en bit bort från mask av blodkärl, och förträngda bäckenregionen under långvarigt sittande stagnerande processer amplifieras, kan dessa stillastående processer leda till inflammation.

Terapeutisk gymnastik är ett komplex av specialövningar som:

 • förbättra arbetet med omgivande vävnader, muskler, i bäckenregionen
 • tryckfall inträffar, och en prostasmassage utförs på ett naturligt sätt;
 • binjurarna fungerar bättre, nervsystemet lyser upp, medicinerna blir av med inflammation och övningar - från återstående fenomen av vital aktivitet hos patogena bakterier.

Fysisk aktivitet kontraindicerat exacerbation av sjukdomen, om den finns i stor smärta och urinering mycket svårt, i sådana fall, ta medicin, sjukgymnastiska förfaranden är patientkomfort säkerställd. Men så snart tillståndet förbättras kan resultatet av behandlingen lösas med regelbundna sessioner.

övningar

Med hjälp av övningar stärks kroppen, arbetsförmågan återställs och välbefinnandet förbättras. Resultatet kommer att märkas om två veckor.

I stående position:

 1. Fem halva knep med knä utplacerad till sidorna.
 2. Lyft knäna en efter en, fem gånger på varje ben.
 3. Benen är något ifrån varandra - fem gånger för att vrida bäckenet en väg, sedan fem - till den andra.
 4. Efter att ha lutat framåt, vänd dig till en, och därefter.
 5. Gör upp till femtio flops med en fot, du kan hålla på en stol eller en gymvägg.
 6. Lyft ditt ben till sidan, halvhäftande på den andra, strama din skinkor.
 1. Ligga på ryggen, lyfta bäckenet med spänningen i skinkans muskler och betoning på armbågar och hälar.
 2. Omsmycka knäet och dra till huvudet, sedan det andra knäet, då båda.
 3. Gör en "björk" - stå på axelklingorna med raka ben rakt upp, sänk ryggen med palmerna som vilar på armbågarna. I denna position simulerar vridningen av cykelpedalerna.
 4. Ras och minska knäna böjda vid knäna, hälarna borde vara i luften.
 5. Höj bäckenet, vila på klackarna, benen böjda på knäna. Stram musklerna i skinkorna.
 1. Höj dina ben i sin tur.
 2. Titta på dina händer, båg ner (magen på golvet), lyft dina ben.
 3. Imitera simning med ett bröstslag, en virka.

Stående på alla fyra:

 1. Med betoning på armbågarna sprid fötterna utåt och höja bäckenet, riva av knäna.
 2. Arched böjde upp, spänna bäckenmusklerna.

Effektivt är retraktionen av rektumets muskler, med en fördröjning på 10 sekunder, upp till tjugo gånger. Imitera om hundra gånger förseningen av strålen vid urinering. Dessa två övningar kan göras i vilken position som helst, de är osynliga för andra och kräver inga speciella förhållanden.

Effektiv gymnastik med prostatit och prostata adenom

Prostataadenom eller godartad prostatahyperplasi, liksom prostatit, är de vanligaste sjukdomarna hos män som är äldre än 40 år. Övning med prostatit och adenom är en av de vanligaste behandlingsmetoderna, eftersom det inte bara hjälper till att lindra symtomen utan också är ett bra förebyggande verktyg.

Prostataadenom är i själva verket en godartad tumör, eftersom med denna sjukdom finns en ökning av klyvvävnad och bildandet av noder i den. Prostatit är en inflammatorisk lesion i prostatakörteln.

Sjukdomen har liknande symptom, därför är det omöjligt att diagnostisera sjukdomen självständigt.
Symtom på prostata adenom:

 • svårighet att urinera
 • snabb urinering
 • urininkontinens
 • urinering på natten.
 • frekvent uppmaning och smärta vid urinering
 • uppmanar att urinera på natten
 • ökad kroppstemperatur;
 • smärta i perineum och prostatakörteln
 • störningar i sexuell funktion.

Om männen har minst en av de angivna tecknen, kontakta omedelbart en urolog. Behandling av prostatit och prostata adenom kan vara medicinsk, fysioterapeutisk, operativ. Ett av de effektiva sätten att behandla dessa sjukdomar är motionsterapi. Det finns många olika fysiska övningar som underlättar obehagliga manifestationer och hjälper till att förhindra dem.

Fysiska övningar med prostatit och prostata adenom

Komplexet av övningar med prostatit och adenom riktar sig till:

 1. förbättring av blodtillförseln i bäckenorganen;
 2. få en naturlig massage;
 3. stimulering av binjurarna;
 4. generell förstärkning av kroppen.

Det rekommenderas inte att utföra övningar under perioden av förvärring av sjukdomar. Antalet övningar justeras när patienten återhämtar sig. Du måste börja med det enklaste, gradvis öka komplexiteten och tiden för motionsterapi. Om det finns någon smärta eller obehag, sluta träna eller minska belastningen. Det är inte heller nödvändigt att utföra alla övningar, vilka som ska väljas, patienten bestämmer sig själv baserat på ålder och allmän hälsa. Huvudregeln är regelbundenhet i körning. Endast på detta sätt kan du uppnå önskad effekt.


Komplexet med fysiska övningar med prostatit består av följande delar:

 • uppvärmning, som innehåller övningar för att förbereda musklerna för vissa belastningar;
 • huvuddelen är fysiska övningar;
 • Den sista delen, när övningar för avkoppling och stressavlastning utförs.

Så laddning för prostata består av följande övningar, som du behöver göra varje dag på morgonen.

 1. Knäböj. Krympor för prostatit och prostata adenom utförs enligt följande. Benen är placerade något bredare än axlarna, händer framför honom. Långt häftning utförs, medan tyngdpunkten överförs till ett ben. I det nedre läget är det nödvändigt att dröja kvar i några sekunder, varefter det också sakta återgår till startpositionen. Alternera tonvikten på varje ben 10 gånger.
 2. Armhävningar. Det är inte nödvändigt att göra push-ups från golvet, du kan utföra denna övning från en stol eller från en vägg. Glöm inte andningen: När du sänker, andas in, medan andas ut - utandning.
 3. Bron. Ligger på golvet, sträcker händerna längs kroppen. Benen ska placeras i axelbredd och böjda vid knäna. Alternativt komprimera och slappna av musklerna i skinkorna.
 4. Sax på baksidan. Läget ligger på baksidan, midjan och palmerna pressas till golvet. Benen är något böjda vid knäna och ligger på avstånd 5-10 cm från golvet. Utför flailing rörelser i tur och ordning, utan att röra golvet.
 5. Saks på magen. Det är användbart att göra samma övning och ligga på magen. Endast på detta sätt flyttar benen inte upp och ner, men till höger och vänster.
 6. Cykeln. Utförs liggande på ryggen, knäböjda, vrider benen på en imaginär cykel. Denna övning ökar väl blodflödet i inguinalområdet.
 7. Lotuspositionen. Sätt foten på vänster ben i höger höft och rätt fot - från toppen mellan låret och kalven. I denna position sträckes perineum och blodtillförseln förbättras.
 8. Kegel övningar. Dessa övningar var avsedda för kvinnor att hjälpa träna perineala musklerna i postpartumperioden. Senare började övningar att rekommendera till män med prostatit och prostata adenom. Kegelövningar består av följande komplex. Musklerna i anusen är kontraherade och samtidigt andas hålls, kompressionen bringas till maximalt. I det här tillståndet måste du hålla på några sekunder. Då måste du sakta andas och slappna av dina muskler. Inte mindre än 10 närmar sig tre gånger om dagen. Denna övning kan göras liggande på baksidan. För att bättre förstå tekniken för att utföra denna övning bör du träna under urinering, släppa ut och stoppa strålen. Kegelövningar är praktiska eftersom de kan utföras var som helst, till exempel i kollektivtrafik, på jobbet, i en butik och inte bara hemma.

Övningar för kronisk prostatit hjälper till att bli av med symtomen på sjukdomen utan att tillgripa medicinering.

Ytterligare aktiviteter

Fysiska övningar med adenom och prostatit är naturligtvis nödvändiga och mycket effektiva, men bortsett från dem finns det andra användbara åtgärder, vars genomförande också rekommenderas av specialister.
Gymnastik för prostata måste nödvändigtvis sluta med en kontrastdusch. Det är viktigt att strålar av varmt och kallt vatten faller in i perineum.
En bra helande effekt ger en sexuell handling. Här, som för alla övningar med prostatit, är systematisk viktigt. Optimal är 2-3 sexuella handlingar per vecka. Med regelbundet sexuellt liv minskas risken för komplikationer avsevärt, kurstillfället minskar, sannolikheten för återkommande sjukdom minskar. Ett viktigt villkor: samlag bör inte avbrytas.
Gymnastik för prostata adenom kan kompletteras med en så enkel övning som att klättra i trappan. Förutom den generella förstärkningseffekten på kroppen är detta ett utmärkt sätt att öka prostatas ton.
En stor fördel vid behandling av prostata adenom är också den dagliga promenaden utomhus. Och gå minst 3 km.
För att förhindra och behandla prostatit och adenom kan du använda en gymboll. För att utföra träningen måste du ligga på din mage på bollen och luta händerna på golvet, flytta runt i rummet.
Övningar för prostata adenom inkluderar också daglig muskelträning i perinealområdet. För att göra detta måste du spänna och slappna av musklerna i perineum och skinkor, som med avföring.
Ett annat effektivt botemedel mot prostatit och prostata adenom är massage i ländryggen. Detta förfarande upprätthåller normal blodcirkulation i prostatakörteln och ökar manlig immunitet.

Gymnastik med prostatit och prostata adenom: huvudmål och resultat

En stillasittande livsstil, dåliga vanor, undernäring utlöses i kroppen hos män mekanismer som leder till inflammation i prostata.
Gymnastik för kronisk prostatit innehåller övningar som främjar ökad blodcirkulation, muskelkontraktion. Sålunda avlägsnas stillastående processer i bäckenregionen. Därför är terapeutiska övningar med prostatit väldigt viktigt. Speciellt för att göra övningar är det ganska möjligt och hemma, inte närvara på gym. En träningspass för behandling av prostatit är speciellt lämplig för äldre män och kontorsarbetare.
Med korrekt och konstant prestanda av rekommenderade fysiska övningar kan du uppnå seriösa resultat vid behandling av kronisk prostatit och prostata adenom:

 • sluta oroa dig på natten och urinera för att urinera
 • processen med urinering blir smärtfri;
 • den sexuella funktionen återställs;
 • förbättrar kraften;
 • bäckensgolvets muskler stärks
 • förbättrar en människas allmänna välbefinnande
 • ökar immuniteten.

Således kan terapeutiska övningar med de beskrivna sjukdomarna hjälpa dig att uppnå en snabb återhämtning, liksom att stärka din hälsa och förbättra livskvaliteten.

Vilka övningar med prostatit och adenom är mest effektiva?

Fysiska övningar med prostatit och adenom i kombination med andra metoder gör det möjligt att uppnå en tidig förbättring av välbefinnandet och minska sannolikheten för utseende av impotens hos en man.

Fysiska övningar med prostatit och adenom

Fysiska övningar med prostata adenom är ett utmärkt tillägg vid komplex behandling av sjukdomen.

En av komponenterna i behandling för prostatit och adenom är fysiska övningar. En sådan enkel sportträning är användbar för alla, speciellt om du inte kan göra operationen. Oftast förekommer denna situation hos äldre män. Många patienter noterar att regelbunden gymnastik positivt påverkar välbefinnandet och eliminerar symtomen på sjukdomen.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

Varför är det värt att göra övningar?

En av orsakerna till prostatit är stagnationen av blod i det lilla bäckens organ. Därför rekommenderas män som har ett stillasittande jobb att regelbundna raster och värma upp sig.

Stagnerande processer i denna del av kroppen orsakar prostatacidema och skapar idealiska betingelser för multiplikation av patogena bakterier. Dessutom, på grund av cirkulationssjukdomar, får prostatakörteln inte tillräckligt med syre, vilket negativt påverkar sitt arbete.

För närvarande har många kurser utvecklats, vilka används vid olika stadier av prostatit och med adenom. Särskilt effektiv gymnastik för prostata adenom på morgonen. Det är vid denna tidpunkt att nervsystemet är i tonus, alla organ fungerar bättre och de inflammatoriska processerna elimineras.

Resultatet blir mycket bättre om du utför övningarna två gånger om dagen. Det är inte svårt att göra detta, särskilt med tanke på att lektionerna tar högst 10 minuter. Korrekt utvald fysisk belastning bidrar till att stärka musklerna och förbättra kroppens tillstånd.

Typer av övningar

För att förbättra patientens hälsa med prostatit och adenom rekommenderar du följande metoder:

 1. Kegels metod;
 2. Massage i perineal regionen;
 3. Kontrast duschkräm;
 4. yoga;
 5. Terapeutisk fysisk träning.

Kegels metod

Det är bevisat att Kegel-övningar förbättrar patienternas välbefinnande med kronisk prostatit väsentligt. Tekniken är att avbryta urinering. Mannen måste hålla strålen. Vid den här tiden spänner musklerna som är nära prostata.

Regelbunden övning av dessa övningar kan förbättra blodcirkulationen. Först är det lämpligt att inte göra många nedskärningar åt gången, som sträcker sig bara några sekunder.

Om det är svårt för en man att utföra så många sammandragningar på en gång, så kan de delas upp i flera tillvägagångssätt och utföras under dagen.

Det är mycket lättare att komprimera och lossa musklerna i anusen. Detta gäller även för Kegel-tekniken. Det är väldigt bekvämt, eftersom det kan göras när som helst och var som helst, andra kommer inte ens märka något. Denna övning kan utföras inte bara av patienten utan också för förebyggande av sjukdomen.

Metodens popularitet ligger i enkelheten att göra övningar som du kan göra hemma, på jobbet och även i kollektivtrafik. Trots den lätta utförandet är det ett effektivt verktyg för att bekämpa inflammation i prostata.

Perineal Massage

En annan metod för behandling är perineummassage. Du kan göra det själv. Perineum är området mellan skrot och anus. En man bör trycka på rytmiska rörelser i några minuter i detta område. Det är bäst att göra detta före sänggåendet.

Som en förebyggande åtgärd mot stagnation av blod i bäckenorganen, är det möjligt att utföra teknikerna för hatha yoga. De kommer att hjälpa till att lossa venösa plexusar, vilket är mycket viktigt i denna sjukdom.

Yoga, i vilken process höftlederna är inblandade, aktiverar nervsystemet och vaskuläranordningen i prostatakörteln.

Tillsammans med andra behandlingsmetoder kan yogaövningar lindra sjukdomens förvärring.

Terapeutisk fysisk träning

Det finns övningar som gör att du kan bli av med blodstagnation med prostatit. Här är några av dem:

 1. Övningen utförs i stående position. Det är nödvändigt att crouch långsamt, rikta knäna till sidorna. Det är inte nödvändigt att kasta sig lågt, och en grund squat kommer att göra.
 2. Du måste bli rak, räta ryggen och höja dina knän så högt som möjligt.
 3. Du kan utföra lögn eller sittande. Mellan knäna är det nödvändigt att dra åt bollen i några sekunder, och sedan slappna av musklerna och så flera gånger i rad.
 4. En mycket vanlig övning är ett ljus. Ligger på baksidan lyfter vi upp benen, fixar ryggen med händerna och står där i 10-15 sekunder.

Övningar för prostata adenom

Först och främst för att stärka bäckens muskler rekommenderar experter ridning. Men inte alla har råd med det, eftersom det finns övningar för prostata adenom som kan ersätta ridning.

Du måste vila på golvet med knä och armbågar och stanna i denna position i 5-10 minuter. Upprepa tre gånger om dagen.

Även utmärkta övningar för icke-aktiva män utvecklas: mannen bör sitta ner, involvera en mage, starkt pressa knä och sitta så medan muskler i magen inte börjar skaka. Väl stärker buken och låren.

En användbar effekt har och uppskjutningar. Du kan utföra inte bara bänkpress från golvet. Detta kan vara svårt nog för utbildade män. Därför kan du använda en stol eller en vägg.

Övningar med prostata adenom kan stärka musklerna i höfterna och bäckenet. Inte mindre användbart och gå på skinkorna. Det är nödvändigt att sitta på golvet och börja röra sig, spänna skinkorna. Gör det så ofta som möjligt, ju oftare desto bättre.

En cykelövning är också lämplig för behandling. Du behöver bara ligga ner och börja röra benen, föreställa dig att du pedalerar cykeln. För äldre män kan det vara ganska svårt.

Är det möjligt att ånga i ett bad med adenom och prostatit

Ett gott förebyggande av prostatit och adenom är badet. För att säkerställa att sådana förfaranden återspeglas väl i hälsan måste du följa vissa regler.

Bad fungerar effektivt med prostata adenom. Det tar bort stagnation av blod i bäckenorganen, men det kan inte överhettas. Överhettning leder till svullnad i prostata och försämring av testiklarna.

I måttliga doser påverkar badet positivt patientens välbefinnande. I allvarliga fall är sådana förfaranden förbjudna.

Fysisk aktivitet efter operation

Metoden för kirurgisk ingrepp används för att behandla prostata adenom. Efter operationen kan du återvända till klasserna. När detta kan göras beror på typ av procedur och patientens tillstånd. Oftast är fysisk utbildning tillåten 8 veckor efter operationen.

Lasten bör ökas gradvis. Utför inte övningar som åtföljs av hoppa eller skarpa rörelser.

Ett rimligt tillvägagångssätt är mycket viktigt vid genomförandet av behandlingsprogrammet. Utmattande övningar kommer inte göra något bra. Alla behöver känna till åtgärden. Om gymnastiken till patienten inte är i kraft, ska läkaren hämta ett annat, lättare komplex. Du behöver inte ta dig till full utmattning. Överdriven iver kan förvandlas till nya problem.

Vad du behöver göra övningar med prostata adenom: motionsterapi och yoga

Adenom av prostata är ett åldersrelaterat fenomen som på något sätt väntar på varje man som har bott i en avancerad ålder.

Det uppstår på grund av en förändring av den hormonella bakgrunden i ålderdom. Direkt kommunikation med patologi, venerala sjukdomar vetenskap är inte etablerad.

Men i vår makt att fördröja utvecklingen av prostata adenom med hjälp av fysisk utbildning.

Övningar för prostata adenom

 1. Öka blodcirkulationen i prostata;
 2. Öka prostatas ton, förbättra nervsystemet
 3. Eliminera effekterna av en immobile livsstil, rester av prostata inflammation under remission;
 4. Stärka musklerna i perineum, prostata, bäcken och höftled.

Delvis orsakerna till prostata adenom är övervikt, kärlskleroskleros. Dessa negativa faktorer elimineras också, bland annat genom väl genomtänkt fysisk ansträngning.

Vid behandling av prostataadenom är någon fysisk aktivitet användbar, med början med vanliga morgonövningar. Men speciella övningar utvecklas också, användbara vid prostata adenom.

Typer av sport som du behöver för att hantera prostata adenom:

Vad kan du göra?

Kegel Gymnastik

Terapeutisk gymnastik med adenom i prostatakörteln syftar till att stärka perineum och prostats muskler. Identifiera dem enkelt: mannen fördröjer urinstrålen medan du skriver. De musklerna (prostata musklerna), som i detta fall kommer att fungera, och vi måste träna.

 1. Alternativt, vi påfrestning, slappna av musklerna i prostata. Ju snabbare desto bättre.
 2. Vi spänner musklerna, håll det spänt i 4 sekunder, slappna av.
 3. Smidigt spänner vi musklerna som vid en avföring. Vi slappna av.
 4. Den första lektionen av varje övning upprepas åtta gånger. Denna cykel upprepas fem gånger om dagen.

Varje vecka ökar antalet repetitioner av varje övning med BPH i en cykel om fyra tills vi når 45 repetitioner. Att göra sådan gymnastik med adenom i prostata behövs dagligen.

Av alla övningar väljer prostata adenom de under vilka det finns en spänning av bäckenorganen, prostats muskler.

Behandling av prostataadenom hos män med hjälp av yogaövningar börjar med andning:

 1. Stäng våra ögon. Fokusera helt på inspiration / utgång.
 2. Ligga ner, utför avslappnande övningar. Vi tar bort alla stress, vi slappnar av kroppen från fötterna till kronan.
 3. Asana är en "triangel". Rygget är rakt, vi står, vi sprider benen brett. Med båda händerna tar vi vänster fot, vi vilar vårt ansikte i knäet. Håll posen i 15 sekunder. Gör detsamma med rätt fot och knä.
 4. Asana är en "sluten ring". Ligger på magen, lyfter kroppens topp. Vi lyfter våra fötter och tar våra anklar med våra händer. Håll pose i en halv minut.
 5. Asana "örn" för att stimulera styrka. Vi står på det halvböjda högerbenet. Den vänstra kastas över låret och underbenet. Frys i en minut. Vi byter ben.

Terapeutisk fysisk träning

Vilka fysiska övningar för prostata adenom behöver göras?

Övningar som ligger på din rygg:

 1. Vi lyfter bäckenet och sprider våra knän till sidorna. Så sex gånger per cykel. Tre cykler om dagen.
 2. Vi reducerar / utspädda ben, böjda / böjda på knäna växelvis. 11 gånger per cykel. Två gånger om dagen.
 3. Alternativt höja våra ben, böja i knäna, sätt dem i magen. Fem gånger per cykel, två cykler om dagen.
 4. "Björk". Vi håller midjan med våra händer, vi leder bäcken och benen vertikalt. Fem gånger per cykel, två cykler om dagen.
 5. Händer i huvudet, benen böjer sig vid knäna. Flytta bäckenet till vänster (andas in) / höger (andas ut).
 6. Haka till bröstet, palmer på pannan. Dra det högra benet uppåt. Sedan lämnade. Tio gånger vardera.

Övningar står:

 1. Kroppens sluttningar är vänster-höger. Trettio gånger.
 2. Svänger benen fram och tillbaka. Ett hundra gånger vardera.
 3. Hoppa på plats. Vi växlar högt, lågt. Vi börjar med femtio, gradvis ta upp till tre hundra gånger.
 4. Palmer på baksidan av huvudet till slottet. Vi andas in i halva crouching, böjer knäna och släpper våra händer till våra hjärtan. Andas ut. Vid inandning, långsamt till utgångsläget.
 5. Händerna sänks. Gradvis böja höger knä, höja höften maximalt. Då samma med vänster knä.
 6. Vi squat ner. Vid inandning tar vi långsamt upp, tar vår högra fot åt ​​sidan. Då - samma med vänster fot. Tio gånger för varje.
 7. Bäckens rotationsrörelser. Fem gånger till vänster, fem till höger.
 8. Patienten står lutad på sängen. Squats, håller fast på stödet. Vänster knä bär till höger. Därefter vice versa.

Övningar står på alla fyra:

 1. Det högra benet dras till vänster arm. I utgångsläget. Nu tvärtom. Upprepa sex gånger.
 2. Vid inandning höjer vi våra händer, när de andas ut - sitta på klackarna. Övning är kontraindicerad hos personer med kärlsjukdomar (åderbråck, trombi).

Övningar ligger på ena sidan
Om gymnastiken utförs på vänster sida, är vänster hand under huvudet, och höger hand bör vila på golvet eller lås soffan. Och vice versa.

 1. Det högra benet lyfts upp, sänks. Så fem gånger. Vänd sedan, samma med vänster fot.
 2. Samma som i föregående övning, men byt ben och sida efter varje lift. Gradvis ökas antalet benliftar i båda lägena till åtta.
 3. "Sax". Höger fot framåt, vänster bakåt. Byt ömsesidigt ställning på benen. Tio gånger för tillvägagångssättet. Byt sida och repetera.

Övningar som ligger på din mage:

 1. "Båten". Vi lägger våra händer längs kroppen och håller den så här. Vi lyfter våra ben samtidigt, utan att böja, och toppen av kroppen. Vi längtar i stället, hur mycket vi kommer att stå emot. Vi slappna av. Vi upprepar tre gånger.
 2. Vi lägger ner vår mage på bollen (helst en speciell "gymnastik"). En halvtimme rullar vi på bollen på golvet. En gång om dagen.
 3. Händer längs kroppen. Omvända ökar våra armar och ben. Vi gör det tills vi blir trött.

Övningar som sitter:

 1. Sitt ner rakt, sträck våra ben framåt. Lägg dina palmer på dina anklar, lut dig framåt. Vi försöker nå ut med vadderna på våra fingrar på strumporna.
 2. Försöker göra en tvilling. Vi sprider våra ben till sidorna, så långt som möjligt, kvar i stället i en halv minut. Förtvivla inte att det är verkligen omöjligt att sitta på en garn. Varje dag lägger vi till en millimeter till en millimeter förlängningar... Kanske, när det kommer ut, som en gymnast på TV. Men om det inte gör är försöken själva användbara.
 3. Vi sitter rakt, sträcker våra ben framåt, vi föder upp. Vi går på skinkorna. Om fyrtio "steg" skinkor i taget.
 4. Vi böjer ryggen. Vi kontrakt och dra i anus muskeln. Vid utandning slappnar vi av. Tre gånger per cykel. 15 gånger om dagen.
 5. Vi knäböjer ner, uppfödas på hälens sidor, stänger de stora tårna. Vi håller ryggen rak. Sitt ner med rumpan mellan klackarna, rör på sålarnas sålar, spänna / koppla av de gluteala musklerna. Tio gånger per cykel, fem cykler per dag.

Motion för buken andning:

 1. Vi andas in så djupt som möjligt.
 2. Vi blåser upp magen.
 3. Vi håller på plats i 12 sekunder.
 4. Vi drar magen till gränsen.
 5. Maximal utandning.

Så upprepa det sju gånger.

Det viktigaste i alla övningar - de ger en belastning på prostataområdet. Således intensifieras blodflödet i det, musklerna utvecklas.

Det är inte nödvändigt att göra alla ovanstående övningar. Välj de mest lämpliga som du gillar och få. Det viktigaste är inte att vara lat för att göra dem varje dag. Foto-ritningar av morgon gymnastik för adenom av prostata hos män, se nedan.

Fysiska övningar med prostata adenom i bilder:

Huruvida man ska behandla denna sjukdom?

Vissa fysiska övningar och rätt näring kan inte bota prostata adenom. De är bara en bakgrund för konservativ behandling med mediciner (eventuellt i ett tidigt skede av sjukdomen), är viktiga för förebyggande av prostata sjukdomar. Deras betydelse vid remissionstiden efter kirurgisk ingrepp är stor.

slutsats

Fysiska övningar stöds väl av en prostata-massage. Att göra det själv eller ge det till slumpmässiga människor är farligt. Hyra en specialist.