Huvud
Massage

Fysisk aktivitet med prostatit

Den grundläggande principen som hippocrates förkunnar: "Gör ingen skada", först och främst, bör användas av patienterna själva. Detta är sant när man fattar beslut om frågan om vilka fysiska belastningar för prostatit?

Det är känt att problem med prostata uppstår, bland annat på grund av en stillasittande livsstil. En logisk slutsats kommer att vara det uttalande att fysisk utbildning kan fungera som en hjälp i orsaken till återhämtning. Men huruvida allt är så entydigt, det är nödvändigt att förstå.

Vilken fysisk ansträngning med prostatit är tillåtet?

Otvivelaktigt bidrar stimulering av cirkulationen i bäckenorganen till en snabbare återhämtning. Detta beror på förbättring av vävnadsandning, normalisering av metaboliska processer, avlägsnande av toxiner från prostatakörtlarna och den mer perfekta leveransen av leukocyter och fagocyter (immunceller) i fokus för inflammation.

Graden av intensitet hos belastningen bör dock bestämmas utifrån de individuella egenskaperna hos patientens liv. Farliga överbelastningar kan vara inte bara för hela kroppen som helhet, utan också speciellt för prostatas instabila hälsa.

Optimum betraktas som möjligheten att besöka specialiserade centra där en professionell inom fysioterapiövningar kan utarbeta ett individuellt program baserat på anamnese och patientdiagnoser. Tillsammans kan andra hälsoproblem påverka bildandet av ett komplex av övningar för förebyggande och behandling av prostatit.

En användbar belastning för prostatakörteln kommer att vara en simbassäng. Även 4 lektioner per månad kan avsevärt förbättra bäckenorganens tillstånd. Och kombinera klasser med att besöka bastun kommer att stärka patientens immunförsvar.

Utför övningar LFK möjligt i bassängen. Samtidigt fördelar vattentrycket på bästa sätt lasten. Mycket användbara fötter i poolen, träna "cykel", även ordinarie vandring i vattnet stärker i hög grad muskulaturen.

Fysisk stress i kronisk prostatit kan ha en bra förebyggande effekt. Det är inte nödvändigt att luta på styrkan övningar och ge en stor belastning på ryggraden. Men ett specialiserat övningskomplex för att förstärka musklerna i det lilla bäckenet blir det rätta beslutet.

Sådana övningar kräver som regel inte särskild utrustning och användning av komplex sportutrustning. Därför kan de lätt göras hemma.

Komplex av övningar med prostatit

Särskilt användbart kommer att vara på kvällen, utfört framför ett avkopplande varmt bad. Terapeutisk träning kommer att ge den nödvändiga muskelspänningen, låta musklerna komma i kontrakt i en hälsosam regim. En vattenbehandling kommer att fixa helande effekten.

De fördelaktiga effekterna på prostatakörteln är aerob träning med prostatit. Det kan vara korta eller långa joggar, som passeras i lätt eller medelhög takt. Regelbundna körbelastningar stärker immunitet, förbättrar blodcirkulationen, metabolism, stimulerar cellregenerering. Hastigheten bör väljas utifrån patientens allmänna tillstånd med prostatit. Om hälsan tillåter finns det inga objektiva begränsningar i denna fråga.

Vandring är också en användbar och effektiv träning. Det är inte nödvändigt att allokera en viss tid för klasser. Det kan vara en promenad till jobbet på morgonen, eller omvänt, en ersättningsresa i transporten på kvällen. Sådan fysisk ansträngning med prostatit kommer inte att vara tung och kommer att ha den mest positiva effekten på prostata hälsa.

Överdriven belastning och andra nyanser

Träna inte i akuta former av prostatit. Men en uttalad och mycket smärtsam symtomatologi av denna sjukdom och kommer inte tillåta dig att göra till och med överdriven rörelse. Förstöring av kronisk form är en kontraindikation för att besöka bastun, bad, ångbastu.

Dålig allmän hälsa kan leda till att överge poolen och träna. I det här fallet kan du använda massageapparatens hårdvara, om de är överens med den behandlande läkaren. Men ofta är det nödvändigt att vara begränsad endast fizioprotsedurami.

Kronisk prostatit tolererar inte allvarliga kraftbelastningar på ljumskområdet. Du kan även svänga med en sådan diagnos, men det är nödvändigt att göra detta enbart under överinseende av en professionell. Valet av övningar och vikten av viktämnena bör utföras med hänsyn till den tillgängliga diagnosen.

När behandling med antibiotikabehandling rekommenderas för att minska belastningen på kardiovaskulärsystemet. Som en allmän regel bör du minska belastningen från den vanliga volymen två gånger. Detta gäller speciellt för styrketräning, som dödlift, bänkpress och sittande. De kan orsaka överbelastning av bäckenorganen, i synnerhet prostatakörteln.

Den bästa träningen med prostatit

Många män känner symtomen på prostatit: smärta vid urinering, minskad sexuell lust, som ett resultat finns det problem med självkänsla och livet uppfattas pessimistiskt. Dessutom skjuts resan till doktorn ofta fram till det ögonblick då det visar sig att sjukdomen startades och att långvarig behandling krävs. Hur kan du med framgång förhindra detta?

Kommer till doktorn

Utan att misslyckas, ta kontakt med en urolog när de första symptomen uppträder. Kom ihåg att tidig behandling startad kommer att möjliggöra att uppnå återhämtning. Du kan utföra fysiska övningar med prostatit, vilket hjälper till att stimulera blodcirkulationen. Korrekt utvalt komplex bidrar till en signifikant förbättring av hälsotillståndet. Du får möjlighet att öka nervsystemet, förbättra binjurarnas funktion, eliminera inflammatorisk process med prostatit.

Funktioner med aktiv livsstil

Fysioterapi bör innehålla morgon gymnastik, springa, promenera, simma, för allt detta bidrar till återuppkomsten. Ovannämnda åtgärder är extremt viktiga att inkludera i komplex behandling.

När prostatit är förbjudet överdriven fysisk aktivitet. Dessutom, under perioder av exacerbationer, bör smärtstillande läkemedel tas, avslappnande förfaranden bör utföras och fred bör observeras, eftersom någon stam kan vara överdriven.

Den första uppsättningen fysiska övningar

Du kan tillbringa en kort gymnastik på morgonen, som inkluderar huvudets, kroppens, händer och fötters rotation. Trots ljusa och korta övningar kommer ett värdigt resultat nödvändigtvis att uppnås genom eliminering av stillastående processer, utveckling av ryggraden och höftmusklerna. Övningar kan utföras stående, sittande, liggande, men samtidigt bör amplituden för utförandet vara maximal.

 1. Du måste stå upp rakt och lägga fötterna ihop, räta på axlarna, dra på skinkorna. Tänk dig att du avbryter urinering. Stam i några sekunder, sedan slappna av. Efter 10 - 15 repetitioner kommer du att känna värme i prostata, vilket kommer att vara den bästa indikatorn på att träningen är korrekt. Kom ihåg att du behöver drabbas av utandning, slappna av - på inspiration.
 2. Nu måste du squat. Stå rakt, lägg fötterna något bredare än dina axlar och böj vid knäleden, vilket ska vara lite skilt. Det är oerhört viktigt att du håller ryggen rak och fötterna helt på golvet. Många män riva av klackarna från golvet, men för att eliminera denna defekt behöver du regelbundet och ansvarsfullt utföra övningarna. Det optimala antalet repetitioner är 10 till 15 gånger. Du måste sätta dig ner vid inandning, gå upp - vid utandning. För att öka effekten i slutet av klackarna, dra åt skinkorna.
 3. Krympa ner, försök sedan nå knäna till golvet i sin tur. Börja med att utföra träningen på inspiration, och i startpositionen måste du återvända vid utandning. Upprepa övningen 10 till 15 gånger.
 4. Du borde ligga på golvet och böja knäna, lägg fötterna helt på golvet. Utandning, du måste riva bäckenet från golvet och försöka klämma skinkorna, och sedan - återgå till sin ursprungliga position. Antalet upprepningar är 10 till 15 gånger.
 5. Sätt dig på en stol. Mellan benen måste du klämma en liten boll. Du behöver drabbas av utandning, slappna av - på inspiration. Upprepa övningen 10 till 15 gånger.

För att slutföra komplexet tar det inte längre än 15-20 minuter, men resultaten blir mirakulösa. Efter 2-3 veckors regelbunden träning kommer du att må bättre och må bättre än symtom på prostatit.

Den andra uppsättningen fysiska övningar

 1. Du måste bli, lägga fötterna ihop, lägg händerna på bältet. Höj höger ben och flytta åt sidan, luta kroppen till vänster. Var försiktig med att lyfta den högra halvan av bäckenet, överföra tyngdpunkten - till vänster. Under lutningen måste du andas in. Nu kan du återgå till startpositionen, anstränger musklerna i anus och utandning. Gör dessa rörelser i motsatt riktning.
 2. Denna övning är den enklaste och mest effektiva. Du måste bli och lägga fötterna ihop, ta händerna bakom ryggen. Böj ditt ben framför dig i knäleden, dra åt sidan och räta ut det, släpp det. Gör dessa rörelser med det andra benet.
 3. Bli stadig. Du måste lägga dina fötter på axelns bredd, lägg händerna på midjan. Börja uppfostra - för att sänka benen, glida på golvet. Kom ihåg att andningen är korrekt. När benen är utspädd måste du andas in, andas in och andas ut. Försök att minska musklernas ben i anusen.
 4. Ligga på ryggen och böj knäna. Nu måste du lägga händerna under huvudet. Ta 12 snabba andetag. Nu behöver du flytta bäckenet 24 gånger till vänster - till höger, hålla den uppmätta andan. Övningen bör upprepas tills hela midjan uppvärms.
 5. Ligga på ryggen. Händerna måste sträckas utmed kroppen. Andas - andas in, sticka ut magen. Nu måste du sakta dra in luften i bröstkorgen, vilket representerar hur luftmassorna ackumuleras i magen.
 6. Denna övning ska utföras liggande på baksidan med slutna ben, armar utsträckta längs kroppen och böjda vid knäleden. Lyft bäckenet och luta sig på armbågarna, klackarna, kläm musklerna i anusen.

För att maximera effekten av träningen rekommenderas att utföra dagligen, men i en annan ordning.

Den tredje uppsättningen fysiska övningar

Nu kan du göra Kegel övningar.

 1. Klipp - slappna av i bottenbotten. För att göra detta är det nödvändigt att minska och påkänna de gluteala musklerna och dra i anusens muskelring. I början, upprepa övningen 10 gånger, sedan - 50. På en dag rekommenderas att upprepa upp till 3 - 4 gånger 10 - 50.
 2. Musklerna i bäckensgolvet bör förkortas med fem till sju sekunder, varefter de kan slappna av. Övningen bör upprepas upp till tio gånger.
 3. Vid urinering bör du avbryta urinströmmen 4 till 5 gånger, varefter du kan slappna av och återuppta urinering. Var redo för smärta i underlivet, gnid i urinledaren, men snart kommer obehag att passera.

Övning rekommenderas att behärska i olika former. Om du följer denna rekommendation ökar du chanserna för maximal effekt.

Fysiska övningar med prostatit, utvecklad av Kegel, kan förbättra sexuell lust och förhindra många obehagliga symptom.

Vi tränar i gymmet

Du kan träna i gymmet, för i vår tid erbjuds speciella simulatorer. Så vad rekommenderas?

 • Du kan träna höftens drivmuskler på en speciell bänk med ryggstöd och två fotstöd. Du måste böja benen i knälederna och sedan - för att minska - att uppfödas. Klasser på simulatorn med prostatit är nöjda med effektiviteten.
 • Du kan göra benböjning genom att ligga på buken, träna musklerna i höftböjarna och förbättra prostata körningens funktion.
 • Du kan utföra attacker. För att göra detta, stå upp rakt och lägg fötterna ihop. Nu behöver du göra ett brett steg med en fot i sin tur, och det andra benets knä måste lätt röra golvet. Önskar att komplicera träningen, hämta hantlar.
 • Steg-ups. Ta en liten bänk och lägg den framför dig. Nu måste du gå upp ett steg åt gången. Lyftning måste utföras vid utandning, inandning vid inandning. Andning måste vara djupt. Tio repetitioner rekommenderas för varje ben.
 • Squats med en skivstång. Denna övning trivs med överraskande effektivitet vid prostatit. Kom ihåg att det är väldigt viktigt att utföra träningen korrekt, men du behöver inte stora vikter. Upprepa knep 10 till 12 gånger. Var noga med att använda en tränares tjänster!
 • Dead. Övning gör att du kan arbeta genom alla muskler i benen, tillbaka. Benen ska placeras på axlarna och axlarna - utplacera. Håll ryggen i rak position. Krympa när du lutar kroppen framåt, håll ryggen platt. För baren i baren måste du ta hand, lite bredare än axlarna. Vid förlängning av benen är det nödvändigt att höja stången, helt rätande, men utan att böja tillbaka. Övning ska utföras endast efter läkarmottagarens tillåtelse och under instruktörens överinseende. Antalet upprepningar är 10-12 gånger.
 • Hoppa 50 till 100 över repet.

I gymmet bör du träna tre gånger i veckan. Varaktigheten av varje träning ska vara en timme.

Genomförandet av speciella övningar förbättrar blodcirkulationen i bäckenområdet, ökar muskeltonen, får en vacker och rak hållning, stärker erektionen, förhindrar för tidig utlösning. Utan tvekan kommer eventuella problem i samband med prostatakörteln att förbli i det förflutna!

En komplett lista över övningar för behandling och förebyggande av prostatit

Prostatit är en sjukdom som de flesta män inte passerar. Om han kommer att gå till scenen för kronisk eller kommer att botas i början, beror direkt på uppmärksamhet på hälsotillståndet. Övningar med prostatit lösa problemet med stillastående fenomen, den främsta orsaken till denna sjukdom. Om det finns ett sätt att eliminera en konsekvens, men en anledning, kommer en rimlig person alltid att dra nytta av detta.

Hur man tvingar dig att göra övningar med prostatit

Alla är något inspirerade. Om han upprepade gånger hör samma sak börjar han tro det. Men en man inte tror på ordet, och uppmärksammar ständigt erbjuds information och kontrollerar dess rimlighet i den mån det är möjligt.

Män använder logik för att bedöma situationen och omständigheterna. För att fatta beslut måste de se till att det (beslut) är fullt motiverat.

Nästan alla vet om fördelarna med terapeutisk gymnastik med prostatit. Men inte alla innehåller en uppsättning övningar i sitt dagliga schema.

Anledningen är att de flesta män behöver starka bevis på att hans tid och ansträngning inte kommer att vara förgäves. Många är mycket lättare att ta piller ordinerats av läkare och vänta på återhämtning, än att ändra din livsstil att inkludera systematisk ockupationen tveksamt, enligt deras uppfattning, nyttan.

Att fatta ett bestämt beslut om början av en ny livstid som syftar till att bekämpa sjukdomen kommer att bidra till att göra klarhet i vad som händer med prostata under träningen och hur användbart det är för det.

Vilken prostatit kommer att bota träning

Gymnastik med prostatit kan inte anses vara det huvudsakliga terapeutiska verktyget. Men det är garanterat att hjälpa till att bli av med sjukdomen i början av utvecklingen och tillåter inte att gå in i den kroniska fasen med sitt långa (sjukdom) flöde.

Det är viktigt att förstå att det finns två huvudorsaker till prostata sjukdomar:

 1. Överträdelse av blodcirkulationen, vilket orsakar stillastående fenomen;
 2. Infektion.

Fysiska övningar som rekommenderas av urologer är garanterade att hjälpa till i det första fallet: med stagnation. I den andra situationen (om den är infekterad) kommer det att hjälpa till att klara sig snabbare med patologin.

Det finns komplex av övningar som är effektiva för kronisk och akut prostatit. Men i det senare fallet måste fysisk aktivitet kombineras med antibiotika. Det finns komplex av övningar som rekommenderas vid sjukdomens första skede.

När du utövar en övning mot prostatit förekommer följande i prostatakörteln:

 • Musklerna som omger prostata är kontrakterande och själva prostata (det är delvis en körtel, och delvis är det en muskel);
 • Stimulerat blodflöde i kärlen;
 • Blodet börjar dra tillbaka produkterna av stagnation;
 • Normal näring av celler.

Övningar för behandling av prostatit i hemmet är enkla och kräver ingen betydande fysisk ansträngning. För de män som måste sitta mycket, utvecklas en speciell "sit-down" gymnastik.

4 övningar för behandling av kronisk prostatit

Denna uppsättning övningar har ursprungligen utvecklats av osteopater för att bli av med problem i höftled. I processen med praktisk tillämpning av gymnastik sågs det att hon förvånansvärt aktivt stimulerar prostata och ökar styrkan. Över tiden upptäcktes att denna uppsättning övningar hjälper till att bli av med prostata adenom och påverkar positivt alla områden av manlig hälsa.

 • Postoperativ period
 • Förhöjning av sjukdomar i inre organ
 • Ökad kroppstemperatur;
 • Smittsamma och virala sjukdomar;
 • De första sex månaderna efter hjärtinfarkt och stroke;
 • Aneurysm av aortan.

Du kan göra övningar med en gradvis ökning av belastning och noggrann övervakning av ditt välbefinnande:

 • För inguinal brok och buksbråck;
 • Med intervertebrala brok
 • Vid ökat tryck (med övervakning av tryck före och efter gymnastik);
 • Med en exacerbation av prostatit.

Grundkrav: Alla övningar i komplexet utförs på en ganska hård yta, en liten kudde placeras under huvudet. Gymnastik görs smidigt och undviker "ryckiga" rörelser.

1: a övningen

 1. I det benägna läget utsträckes händerna längs kroppen;
 2. De lutar lite på fötterna, börjar långsamt och smidigt böja sina knän. Draga benen mot sig, böjer de samtidigt knäna så mycket som de kan;
 3. Lämna benen till sin ursprungliga position;
 4. Upprepa minst 12 gånger. Optimal - 15-20 gånger.

2: a övning

 1. Ligger på golvet sträcker armarna längs kroppen. Benen böjer sig vid knäna, fötterna ihop;
 2. Torka långsamt och jämnt knäna så långt som möjligt;
 3. Sätt tillbaka benen till sin ursprungliga position, lätta på benen. Med en liten ansträngning pressar de knäna mot varandra i rörelsens sista steg;
 4. Börja med 10 tillvägagångssätt, led upp till 15-20.

3: e övningen

 1. Utförs i den bakre positionen på buken, armarna längs stammen;
 2. Böj det högra benet i knäet och sakta lyfta det uppåt och sen sakta ner det, utan att skynda. Försök inte lyfta foten så hög som möjligt. Detta är inte nödvändigt
 3. Upprepa liknande rörelser för vänster fot;
 4. För varje ben måste du göra 6-12 övningar.

4: e övningen

 1. Utför stående, fötterna axelbredd ifrån varandra;
 2. Långsamt, långsamt, gör grunda sittplatser medan du sträcker händerna framför honom;
 3. När man rör sig upp, sträcker sig benen inte helt vid knäna;
 4. I denna övning är det viktigt att göra små-amplitude squats, grunda. Hela komplexet utförs utan att böna böjer sig fullständigt.
 5. Upprepa 6-12 gånger.

Övningar med stillastående prostatit

Huvudmålet med någon terapeutisk gymnastik är att aktivera blodcirkulationen. Syftet med övningarna med prostatit är att "sprida blod" i bäckenområdet. När du gör övningarna är det viktigt att följa följande rekommendationer:

 • Avbryt inte rörelsen, flyttar från en övning till en annan och mellan de metoder i samma serie (stimulering av blodcirkulationen kommer att bli mer effektiv om en kontinuerlig belastning på musklerna);
 • Ett utmärkt resultat är utseendet av en känsla av värme i bäckenregionen, så du måste sträva efter att uppnå detta resultat;
 • När de utför någon övning av prostata kan samtidigt komprimera och dekomprimera musklerna i anus, som ger en ytterligare effekt på eliminering av stagnation i prostatakörteln;
 • Innan sjukgymnasten, helst värma upp hela kroppen en serie enkla rörelser, stimulerande därmed blodcirkulationen i hela kroppen.

1 övning: gå på skinkorna

Utför sittande på golvet. Alternativt lyfter du höfterna, flytta kroppen i riktning framåt. I denna övning ligger fokus på rörlighetens jämnhet. I detta fall kommer belastningen i bäckenområdet att bli betydande.

2: övning: kläm bollen mellan höfterna

Det finns två alternativ för denna övning: kläm bollen med höfterna som ligger och står. Någon av dem har samma effekt på prostatan: det stimulerar blodcirkulationen. Det finns olika rekommendationer om hastigheten på kompressionsrörelserna. Vissa experter råder det att göra det långsamt, andra - snabbt, i serie med 15-20 rörelser. Du kan välja takten i klasser som du gillar mer.

3: e övning: lyfta benen på vikten

 1. De sitter på golvet på mattan, kroppen är lutad något bakåt. Benen är utsträckta. Händer vilar på golvet;
 2. Lyft fötterna 10-15 cm över golvet;
 3. Dra dina ben till dig själv, böja knäna. Om en fysiskt förberedd man känner att denna belastning inte räcker för honom, kan han samtidigt höja händerna på sidorna eller sträcka dem framför sig;
 4. Upprepa 10-20 gånger.

4: e övning: aktiva fotrörelser

 1. De låg på ryggen, ben sträcker sig;
 2. Börja att odla och minska fötterna, gradvis påskynda takten;
 3. Upprepa rörelserna i 1-1,5 minuter.

5: e övning: hoppar

Genom att utföra denna övning från prostatit strävar de efter att höja knäna så högt som möjligt. Det är önskvärt att i hoppet låg de på bröstnivå. För ett tillvägagångssätt - 10 hopp. Gör 2-3 tillvägagångssätt.

6: e övning: kör på plats

Under loppet försöker de lyfta knäna så att de står på bröstnivå.

Övningar för förebyggande av prostatit

Detta övningskomplex är effektivt inte bara för förebyggande av prostatit. Det kan utföras i början av utvecklingen av denna sjukdom.

1: a övningen

Denna övning är effektiv inte bara för behandling och förebyggande av prostatit, men det kommer att hjälpa till med hemorrojder och rektumproblem.

 1. De kommer på knä, fötterna är riktade tillbaka, hälarna späds ut. Knä måste hållas ihop;
 2. De sitter på sina fötter. Palmerna knäböjer;
 3. Krama musklerna i slemhinnan i 3-5 sekunder och slappna av;
 4. Utför i 3-5 minuter. Optimal - före obehag.

2: a övning

Denna övning ska utföras på tom mage.

 1. Stående böjning framåt och palmer vilar mot knäna;
 2. Inhalera djupt, medan du drar i bukmusklerna. Förvara detta tillstånd tills obehag. Andas långsamt och slappna av;
 3. Upprepa 12-15 gånger.

3: e övningen

 1. Gå till väggen, böj det högra benet i knäet, fötterna vilar mot väggen;
 2. Långsamt böja vänster ben i knäet, knäböj och samtidigt sträcka lårens inre muskler;
 3. De byter ben;
 4. Upprepa 10-20 gånger.

4: e övningen

 1. De lägger sig på golvet, höjer sina knän, benen är parallella med golvet;
 2. Utför rörelsen för "cykeln", rikta fötterna uppåt;
 3. Upprepa i 1-2 minuter.

Massage i prostata. Teknik från taoistiska munkar.

För att utföra en massage knäböj prostata och vrider kroppen till vänster eller till höger. För personer med hög vikt eller som leder en stillasittande livsstil kan detta vara svårt. Därför, innan de gör övningarna, gör de en uppvärmning, varefter, medan de knäböjer, kan kroppen lätt vridas i vilken riktning som helst.

Värma upp

 1. Nätet ligger på golvet, den högra foten är gjuten under;
 2. Vänsterbenet böjs vid knäet och sår bakom det rätta;
 3. Den högra armbågen ska vara på vänster knä;
 4. Den vänstra handen är lindad bakom ryggen, handledsstödet på golvet;
 5. Vid utandning lutar de på armbågen med ansträngning, lägger ut kroppen till vänster;
 6. Upprepa 5-7 gånger;
 7. Ändra positionen och vika upp kroppen till höger.

massage

För självmassage av prostata behöver du något av dessa verktyg: fuktgivande gel, närande grädde, petroleumjelly.

 • De knäböjer sig ner, vänd i någon lämplig riktning;
 • Applicera gelen på pekfingret;
 • Skriv in fingret i anusen tills du känner pinealförseglingen;
 • Delikat sträckande rörelser börjar trycka på prostata;
 • Känna trängseln att urinera, du måste uthärda det;
 • Massera prostata tills det finns genomskinliga sekretioner. Denna så kallade "prostatajuice";
 • Var uppmärksam på vätskans färg. Om det är vitt, är det normen. Om den har en gulaktig eller grön tipp, stoppas massage. Denna färg indikerar en långsam inflammatorisk process i prostata.

Övningar från prostatit för dem som har en "stillesittande" livsstil

1: a övningen

 1. Sitter på en stol, slappna av, med ena hand omfamna näven av den andra handen, komprimerad till en knytnäve;
 2. Sätt dina händer på botten av magen;
 3. Vid inandning, med ganska skarp rörelse, tryck lätt ner underkroppen, utandning - släpp ut. Händerens rörelse bör riktas inte bara mot "magen" utan även nedåt;
 4. Det är önskvärt att känna hur den nedre delen av buken är lite upptagen.
 5. Strax efter träningens början bör en känsla av uppvärmning av händerna och värmen i underlivet uppträda.
 6. Utför i 3-5 minuter i början av kursen, justerad till 7-10 minuter.

2: a övning

Att vara i sittande läge komprimerar de anusmusklerna och tenderar att dra upp dem så högt som möjligt. Alternativ kompression-avslappning av musklerna till trötthet eller utseende av obehag. Detta är en mycket effektiv övning för att eliminera stillastående fenomen i prostata.

3: e övningen

Samtidigt komprimeras nävar och anus muskler. Samtidigt blir hela kroppen ofrivilligt belastad, och den kommer att räta ut något. Håll spänningen i 2-3 sekunder, slappna av näven och musklerna. Kroppen kommer också att slappna av. Upprepa minst 10 gånger.

4: e övningen

Squat ner så att könsorganen är i en fri position. Spänningar muskler, de försöker att dra dem (könsorgan) i sig själva. Upprepa tills en känsla av obehag eller trötthet. Du kan göra flera tillvägagångssätt under hela dagen.

5: e övningen

Utför en "andningsmag": inandning tryck in bukmusklerna framåt och håll andan i några sekunder. När du andas ut drar dina magmuskler så mycket som möjligt. Upprepa 10-15 gånger eller till en känsla av trötthet.

Kegel övning

Kegelövning är känd för sin effektivitet när man tränar intima muskler hos kvinnor. Men det är inte mindre användbart för män:

 • Stimulerar blodcirkulationen i prostata;
 • Ökar varaktigheten av samlag
 • Hjälper till att få kontroll under samlag.

Övningskegel Det är önskvärt att utföra på morgonen under en erektion. Men du kan göra det vid någon annan lämplig tid. I området av penisens yttre spår läggs en liten last fast. Muskelspänningen lyfter upp belastningen så mycket som möjligt. Varaktigheten av träningen väljs individuellt.

Vad är användbart för att göra med prostatit

En modern man klarar inte alltid tid att utföra övningar som kräver att man lägger sig eller lägger sig. I det här fallet kan du ta armarna på flera övningar som gör sittande och gradvis utveckla en vana att göra dem.

Ett mycket bra sätt att förebygga prostatit går till fots. Men resultatet blir bara om dagen passerar minst 3 km. Vandring längs gatan kan ersättas med att gå på plats eller med en löpband.

Under perioden av förvärring av sjukdomen eller i händelse av tvivel i användbarheten av dessa eller dessa övningar är det nödvändigt att få läkares samråd. Läkaren kommer att förklara hur man gör övningar med kronisk prostata, stillastående, akut.

Bota sjukdomen kan tillhandahållas på grundval av ett integrerat tillvägagångssätt. Övning i sig är kanske inte tillräckligt i vissa fall. Tillsammans med kan utföras genomförandet av terapeutiska övningar medicinering, gör microclysters, sjukgymnastik.

Goda resultat ges genom hirudoterapi, fytoterapi. Du kan vara uppmärksam på folkliga metoder för behandling av prostatit. Ett integrerat tillvägagångssätt för att bli av med sjukdomen kommer säkert att ge ett positivt resultat och låta bli att glömma problemen med människors hälsa.

Är sportaktiviteter tillåtna för patienter med prostatit?

Många män som har diagnostiserats med prostatainflammation är oroade över huruvida det är möjligt att spela sport med prostatit. Vanligtvis tillåter urologer att leda en aktiv livsstil till patienter som lider av denna sjukdom, men vissa typer av motion rekommenderas för att undvika. Tyvärr kan inflammatoriska processer i prostatakörteln inträffa inte bara hos äldre män som leder ett uppmätt liv. Denna sjukdom smittar ofta unga män, aktivt engagerade i olika sporter.

Sport med olika former av prostatit

Orsaken till prostatit är inte bara infektion, men också hypotermi, trängsel i det lilla bäckenet. Långt från patienterna vänder sig patienterna till urologen vid de första symptomen av sjukdomen, vilka uppenbarar sig i form av svårighetsgrad, smärta i perineum, svårighet att urinera. Patienterna besöker ofta en läkare redan när allvarliga komplikationer uppstår. Som regel diagnostiseras sådana patienter efter undersökningen med "kronisk prostatit", vilket kräver långvarig behandling och uppmärksam behandling av sig själva. Det är med denna form av inflammatorisk sjukdom i prostata att urologer brukar tillåta sig att delta i vissa sporter.

I den akuta formen av prostatit, som åtföljs av livliga symptom, från någon fysisk ansträngning, även lungorna, rekommenderas att avstå från att tillståndet förbättras.

Under denna period utvecklar män svår svaghet, akut smärtssyndrom, som kännetecknas av svår obehag i ljummen, anus, penis. Akut prostatit kan åtföljas av feber, frossa, alternerande med värme, huvudvärk, svår svettning. I detta tillstånd förlorar patienterna sin förmåga till arbete, och frågan om att göra sportövningar är inte ens övervägt.

Utseendet på ett sådant symptom, som är karakteriserat för akut inflammation i prostata, kräver en omedelbar begäran till läkaren. I detta fall föreskrivs antibiotikans gång. I framtiden kan läkemedel för att förbättra mikrocirkulationen och restaurering av prostatavävnaden förskrivas.

När den akuta fasen av sjukdomen avtar, efter samråd med urolog kan exakt ange övningen, vilket kommer att bidra till att stärka arbetet med bäckenbottenmuskulaturen, tona blodkärlen, förbättrar mikrocirkulationen i prostatakörteln. Sport kommer att tillåta dig att ta bort svullnad av prostata, minska obehag, öka styrkan, stärka immuniteten.

Komplex av övningar

När inflammatorisk sjukdom i körteln är användbar för att göra följande övningar:

 1. "Cykel". För att utföra träningen ska patienten sitta på en plan yta, höja benen med något böjda knän och simulera cykeltur. En sådan enkel övning bidrar till att förbättra blodtillförseln till körteln, öka flödet av användbara ämnen i det och avlägsna stillastående vätska. Denna typ av träning kan göras varje dag i 10 minuter eller mer.

Körning med prostatit, om sjukdomen inte strömmar i en akut form, är mycket användbar.

Denna typ av belastning har en fördelaktig effekt på alla muskelgrupper, inklusive prostatavävnad. Under det kardiovaskulära systemet aktiveras lymfsystemet, vilket är extremt nödvändigt för inflammatorisk sjukdom i prostata. Kör inte omedelbart ett långt avstånd för de män som inte tidigare har engagerat sig i denna typ av last. De första dagarna är bäst att övervinna banan inte mer än 3 km. Löpning behöver inte vara intensiv. Efter sådan träning kan det finnas en liten trötthet. Om det finns ett starkt obehag i perineum efter en belastning är det lämpligt att rådgöra med en läkare.

Det är inte kontraindicerat i inflammatoriska sjukdomar i körteln och simning. Välj inte en pool med kallt vatten, eftersom hypotermi kan leda till en förvärmning av sjukdomen, särskilt om patienten har nedsatt immunitet. Simning förbättrar den totala vaskulära tonen, stärker musklerna, lindrar stress, förbättrar humör. Denna sport visas för många sjukdomar, inklusive prostatit.

Alla män som lider av inflammation i prostatakörteln borde ha ett vanligt sexliv. I sin frånvaro i prostata finns stagnerande fenomen som så småningom leder till utvecklingen av kronisk prostatit. Samtidigt kan oregelbunden kontakt med olika partner orsaka en sjukdom som är förknippad med infektion av infektionen i körteln. Bakteriell prostatit kräver omedelbar behandling av medicinskt matchade läkemedel.

Utbildning som påverkar hälsan negativt

Om simning, löpning och prostatit riktigt passar, och sådana typer av övningar för att engagera sig i inflammatorisk sjukdom i prostatan är även användbar, det finns motion räknare med liknande problem. Dessa inkluderar:

 • Cykling. Cykling kan förvärra tillståndet i prostatakörteln, speciellt om det är inflammerat. Friktion av perinealregionen kring sadeln, rida på ojämna ytor kan skada prostata, leda till ökad smärta, förvärring av den befintliga sjukdomen. Med prostatit i remissionstiden kan du cykla om sadeln har en anatomisk form och en rak väg är vald. Cykling ska inte vara lång.

Måttlig stress är mycket användbar i den inflammatoriska processen i prostata.

Det är oönskade att engagera sig i dem när sjukdomen försämras och om du känner dig sjuk. Fysisk träning bör inte leda till ökad smärtssyndrom.

I videoklippet talar en kvalificerad tränare om vilken typ av gymnastik som är användbar för prostatit:

Vilka övningar med prostatit är mest effektiva? Det bästa komplexet av terapeutisk gymnastik, yoga och fysisk kultur

Inflammation i prostatakörteln kräver komplex behandling. Ett viktigt ögonblick är en ökning av motoraktiviteten.

Vilka övningar ska man välja med prostatit hos män? I det dagliga schemat är att göra laddning, stärka blodkärlen, förbättra blodflödet och positivt påverka immuniteten.

Vandring, yoga och andra typer av genomförbara fysiska aktiviteter kommer att bidra till att förbättra återhämtningen. I vår artikel i detalj om komplexet av fysiska övningar med prostatit och hur man behandlar prostata med hjälp av gymnastik.

Fysisk stress i prostatit: fördel och nödvändighet

En av orsakerna till prostatit är en stillasittande livsstil.

Stagnation av blod i bäckenet skapar en gynnsam atmosfär för utveckling av inflammationer av olika natur, och prostatan lider oftast.

Låg motorisk aktivitet är karakteristisk för äldre män - den viktigaste riskgruppen för prostatit. Dessa människor sitter mycket, promenader föredrar att resa med bil, föredrar passiv vila och går sällan in för sport. Resultatet av detta sätt att leva är:

 • ökad bräcklighet av blodkärl som matar prostata;
 • ökning i blodviskositet, risk för vidhäftning och blodproppar;
 • minskad immunitet, oförmåga att motstå även en mindre infektion;
 • fetma och övervikt
 • frekvent svullnad, både extern och intern;
 • problem med sömn och aptit.

Förbättra situationen kommer att bidra till en gradvis ökning av verksamheten. Skiftande förändring av livet är inte värt det. Det är viktigt att handla gradvis, daglig ökning av fysisk träning. I allmänhet övningar för att behandla prostata hos män - enkelt.

Mycket populär skandinavisk version med speciella pinnar, vilket ger jämnt fördelning av lasten och bibehållen balans. Du måste börja med femton minuters promenad, gradvis förlänga dem till en och en halv timme.

Att gå i snabb takt styr hjärtmuskeln, accelererar utflödet av lymf och normaliserar syretillförseln till det lilla bäckens organ.

Enformiga rörelser på benen stärker bäckens golv, vilket har en fördelaktig effekt på prostata.

I komplexet av användbara fysiska övningar mot prostatit kan du inkludera:

 • simning;
 • qigong, tai-chi och andra varianter av orientalisk gymnastik;
 • korta körningar;
 • sträckning;
 • aerobics med låg effekt.

Trots de uppenbara fördelarna med rörelse, bör patienter med prostatit avstå från vissa sporter. Stopplistan innehåller:

 • Styrketräning;
 • weight;
 • bodybuilding och powerlifting;
 • ridning;
 • köra för maratonavstånd
 • hoppning;
 • lång cykling.

Efter att ha förbättrat hälsotillståndet för normala arbetsbelastningar måste du gradvis återvända och noggrant övervaka ditt välbefinnande.

Den bästa övningen för prostatit

Vid behandling av prostatit och förebyggande av sjukdom är mycket användbar yoga.

För nybörjare är de enklaste asanas som en slang eller plog utgör lämpliga. Övningar på huvudet bör undvikas, de visas bara för personer med perfekt hälsa och starka blodkärl.

Yoga görs bäst under ledning av en erfaren tränare, som kan arbeta med nybörjare. Korrekt valda komplexa kombinerade övningar för stretching, andning, avkoppling.

Asanas hjälper inte bara till att stärka musklerna utan också hantera depression, apati och andra psykiska problem, som ofta åtföljer kronisk prostatit.

Alla män som vill förbättra tillståndet för prostata och förhindra inflammation, är det nödvändigt att lära sig Kegel övningar. Gymnastik, uppkallad efter skaparen, en gynekolog som framgångsrikt övade i början av förra seklet, används för att behandla de flesta problem i både kvinnlig och manlig sexuell sfär.

Denna övning är indicerad för hemorrojder, uretrit, cystit och naturligtvis prostatit. Övningarna i övningarna är i alternerande spänningar och avslappning av musklerna i perineum, sfinkter och blåsan.

Regelbundna klasser hjälper till att lösa problem med smärtsam urinering, förbättra blodflödet, påskynda utflödet av lymf. Inflammatoriska processer kommer att sakta ner och risken för komplikationer minskar avsevärt.

De bygger på Kegelteknik, kompletterad med korrekt andning och olika rörelser av händer, ben och kropp.

Komplexen är lämpliga för behandling av kronisk prostatit och förebyggande, de är särskilt användbara för män som är i riskzonen. Klasser är avsedda för människor långt ifrån sport och har problem med hjärt-kärlsystemet, så det finns ingen anledning att oroa sig för överbelastning.

Du måste börja i en grupp, ha behärskat komplexet, du kan gå till lektioner hemma.

Övning med prostatit, se videon:

Terapeutisk gymnastik: ett tillgängligt komplex

Den bästa tiden för lektioner är morgon eller kväll.

Efter att ha använts är det nödvändigt att göra övningar 2 gånger om dagen, gradvis ökar antalet rörelser och deras amplitude.

Om det inte finns möjlighet att göra ett komplett komplex, kan du begränsa dig till ett par övningar, något som ökar nästa träningspass.

Under perioden av exacerbationer, tillsammans med svår smärta, kan du ge upp lektioner genom att förnya dem så snart som möjligt.

Gymnastik för behandling av prostatit kan utföras barfota eller i lätta atletiska skor. Passar till alla lösa kläder av naturmaterial, utan att begränsa rörelser. För lektioner på golvet behöver du en matta.

 1. Före starten av komplexet av övningar med prostatit, görs en lätt uppvärmning. För att skapa humör kan du slå på rytmisk musik.

I stående position roteras armarna, huvudet viker och vänder, kroppsrotationen, sluttningarna till sidorna, fram och tillbaka utförs. Uppvärmningen varar 2-3 minuter, det här är tillräckligt för att värma upp musklerna.

 • Ligga på golvet, böj dina ben i knäet och lägg fötterna parallellt med varandra. Händerna ligger fritt i kroppen med palmerna vända nedåt. Luta de böjda benen åt höger och vänster och försök att röra på knä på golvet.

  Det räcker att göra 5-6 rörelser i varje riktning. Övningar accelererar blodcirkulationen i bäckenet och reducerar inre svullnad.

 • Startpositionen är densamma. Höj höfterna medan de breddar knäna och lutar på handflatan som ligger på golvet.

  Fixa kroppen i ett upphöjt tillstånd och dra åt musklerna som i Kegels övning.

  Efter 8 sekunder, slappna av kroppen och sänka den till golvet. Upprepa övningen 8-10 gånger.

 • Ligga på ryggen, sträck dina ben. Lyft överkroppen med tonvikt på de böjda armbågarna.

  Korsa de raka benen, lyft dem några centimeter från golvet. Efter 6-8 rörelser, sänka benen och slappna av. Gör 6-8 tillvägagångssätt.

 • Startpositionen är densamma. Långsamt höja benen och underkroppen, lutande på armarna, böjda vid armbågarna.

  Håll dig själv på ryggen, försök att hålla din balans. Övning är inte lämplig för personer med lågt blodtryck. Utför 4-5 repetitioner och vila.

 • Vänd på magan. Lyft raka ben några centimeter från golvet, samtidigt som musklerna i perineum spänns.

  Håll den här positionen i några sekunder och slappna av. Övning görs 6-8 gånger. Det stärker bältens golv, lår och ländryggs muskler perfekt.

 • Du kan använda videomaterialet för att behärska terapeutisk gymnastik:

  Hur kompletterar behandlingen av prostatit, förutom för fysisk utbildning?

  Övning i sig eliminerar inte prostatit.

  Deras uppgift är att stödja immunitet, förbättra blodtillförseln till prostata, eliminera stillastående fenomen i bäckenområdet.

  Att återhämta sig så snart som möjligt är det viktigt att koppla ihop en balanserad kost, undvik övermålning, bli av med dåliga vanor.

  Överensstämmelse med dagens regim kommer att bidra till att förbättra ditt välbefinnande. Börja på morgonen med en uppsättning övningar, som tar högst en kvart i timmen.

  På mitten av arbetsdagen är det värt att hålla ett mini-komplex som består av rörelser enligt Kegels metod. På kvällen borde du ta en promenad i lugn takt, göra yoga eller träna på en steppsimulator. Dimensionell vandring hjälper till att koppla av efter en hård dag, förbättra aptit och sömn.

  Terapeutisk träning och gymnastik med prostatit, kan framgångsrikt bekämpa inflammatorisk process, förbättra blodflödet och med undantag av lymfstagnation. Undvik överdriven belastning och gradvis ökad aktivitet, du kan förbättra din hälsa och minska inflammation, påskynda återhämtningen.

  För effektivare behandling av prostatit förutom fysisk ansträngning måste du äta rätt, vilket ses i videon:

  Övningar för prostatit - vi gör hemma och i gymmet

  Dela materialet, stödja projektet:

  Komplex behandling av en sådan sjukdom som prostatit involverar ofta fysisk aktivitet. Bad, springa, gå i frisk luft i snabb takt, morgon gymnastik för behandling av sjukdomen passar bäst. Välformade komplex hjälper inte bara till att förebygga prostatit, men också att bli av med sjukdomen i många år.

  Fördelarna med övning

  För att förbättra blodcirkulationen och påskynda metaboliska processer i prostatazonen använder komplex terapi massage. Massage effekt i prostata kan uppnås inte bara genom användning av speciella massage eller direkt påverkan av läkaren, men fysiska påfrestningar på detta organ har också visat sig vara bra. Gymnastik med prostata hjälper till att påskynda sammandragningar av musklerna i bäckenet och därmed framkalla snabba tryckförändringar inuti bukhinnan, vilket i sin tur skapar en underbar massageffekt.

  Fysisk kultur påverkar nervsystemet positivt, främjar aktiveringen av binjurarna, minskar risken för inflammatoriska och stillastående processer i kroppen. En morgonavgift ger dig möjlighet att heja upp, ladda upp din glädje och energi, öka effektiviteten.

  Klasser hemma

  För att snabbt hantera en man som har tagit sig av en sjukdom och återställer de skadade systemens funktioner, är det nödvändigt att utföra ett okomplicerat övnings övningar varje morgon. De kan alterneras med varandra och väljer att smaka 5 till 10 stycken. De viktigaste presenteras nedan.

  Den första

  Startpositionen är rak, benen sätts ihop, ryggen är rak. Mannen börjar spänna de gluteala musklerna under en kort tidsperiod, lika med flera sekunder. - Upplevelserna liknar processen att avbryta urinering. Musklerna är avslappnade vid utandning, stress på inspiration. Övningen upprepas 10 till 15 gånger. Dess genomförande är sant, om det finns varma känslor i ljummen.

  Den andra

  Startpositionen är rak, benen är placerade lite bredare än axelns bredd. Vid inandning är squats gjort vid utandning - det är nödvändigt att gå upp i startpositionen. Vid häftning ska ryggen vara strikt rak, och knäna ska dela sätt. Klackar ska inte komma från golvet. För större effektivitet, måste du spänna din skinkor. Förutom den första träningen utförs den andra i en mängd av 10-15 gånger. Nybörjare kan börja med 5 gånger, gradvis öka belastningen. Djup beror också på patientens fysiska beredskap.

  Den tredje

  Den initiala posen är en squat squat. Vid inandning ska det rätta knäet vidröra golvet, vid utandning - ta utgångsläget. Liknande repetitioner utförs för vänstra knäet. Kör 10 - 15 gånger.

  fjärde

  Den ursprungliga hållningen ligger, knäna är böjda, fötterna är ordentligt pressade mot golvet. Strängande skinkorna tårar av bäckenet från golvet till en viss höjd. Spänning sker på inspiration, fullständig avkoppling - i utgångsläget vid utandning. Krävs samma antal gånger som för övriga övningar.

  femte

  Den ursprungliga positionen - sitter på en stol, mellan benen är fastspänd en liten gummiboll. Vid inandning komprimerar bollen med ansträngning, vid utandning - musklerna slappnar av. Kör 10 - 15 gånger.

  Den sjätte

  Den ursprungliga hållningen - ligger på magen, armarna korsade på baksidan av huvudet. Benen stiger långsamt upp och är uppfödda på sidorna. Håll dem på vikt krävs en minut. Andning bör vara smidig, utan avbrott. Nybörjare kan minska tiden.

  sjunde

  Startpositionen är ett ställ på alla fyra, händerna ligger på golvet, böjda vid armbågen. Du borde sitta på dina klackar, samtidigt som du försöker så mycket som möjligt att pressa gluteusmusklerna till varandra.

  åttonde

  Den ursprungliga hållningen ligger på baksidan. Efterlikna en cykeltur, du måste titta över baldakinen med fötterna. Andning bör inte vara intermittent.

  Den nionde

  Startpositionen är rak, benen dras ihop, händerna tas bakom ryggen. Benen lyfts i sin tur, böjd vid knäet direkt framför honom. Vrid sedan smidigt in i sidan, räta ut och återgå till startpositionen.

  Klasser i gymmet

  Många idrottsföreningar och fitnesscenter har i sina arsenal speciella simulatorer för att pumpa femorala muskler. Simulatorernas arbete bygger på minskning och utspädning av benen under belastning. Förutom pumpning av lårens muskler används en simulator, där det ligger i det bakre läget att böja benen i knäet när det vägs. Faktiska datasimulatorer för kvinnliga personer, för förebyggande och även för behandling av prostatit-män kommer de att vara rätt.

  Fungerar bra på simulatorer med lunges, deadlift, step-ups och squats med en barbell.

  utfall

  Startpositionen är rak, benen sätts ihop. En fot gör ett brett steg framåt, med det andra benet böjer sig mot knäna och rör vid golvet. Benen alternerande. Med tiden kan belastningen ökas genom att hämta hantlar.

  marklyft

  Utgångspositionen är rak upprätt, ben på ett avstånd av axelbredd, jämnt tillbaka. En liten lutning görs med en rak rygg, där kroppen rör sig något framåt. Baren tas i händerna, greppet ska vara något större än axelns bredd. Sedan uppstår rätning. Dödliftet kräver exakt kontroll över tränarens eller fitnessinstruktörens prestanda.

  Step-ups

  För träning behöver du en bänk. Benen placeras alternerande på bänken, imiterar att gå på trappan. Tempot kan vara från ett mycket långsamt steg till en körning.

  Squats med en skivstång

  För att behärska en sådan squat är det lämpligt att bjuda in en tränare för att hjälpa till. Tekniken i detta fall är först och främst. Lasten ska fördelas jämnt över hela ryggen och benen, utan att skapa traumatiska situationer. Vikten av baren själv bör vara liten.

  Inte mindre användbart är fysiska övningar med ett hopprep. 100 hopp per dag hjälper till att förbättra blodcirkulationen i bäckenorganen.

  Efter ett tag kan gymmet i gymmet om problem med sexuell dysfunktion, för tidig utlösning och prostatit lätt glömmas bort.

  Ytterligare metoder för att bekämpa prostatit

  Massage och motion med prostatit är inte de enda behandlingsmetoderna. Det finns flera andra sätt:

  Yoga med prostatit bör innehålla tekniker baserade på korrekt andning och koncentration. Yogakurser ger dig möjlighet att komma till kroppens dolda reserver, full styrka och energi, vilket kan rädda kroppen från sjukdomar.

  För att stimulera manenergin används följande övningar:

  triangel

  Startpositionen är rak, benen sprids så mycket som möjligt. Händerna stiger till axlarna och skapar en rak linje. Då ska man luta sig mot ena benen tills armen rör foten. Kroppen måste vara spänd och benen och armarna måste skapa en likriktad triangel.

  Från den ursprungliga positionen överförs vikten till en av benen, som är något böjd mot knäna. Den andra vindar stödbenet så att foten ligger bakom stödets skinn. Händerna är också sammanflätade, men i motsatt riktning. Kroppen lutar något framåt och hela kroppen sänker sig så lågt som möjligt. Det viktigaste i den här posen är att hålla balansen.

  Ringen

  Utgångsläget ligger på magen. Då måste du höja upp till överkroppens maximala höjd och försöka få tag i händerna bakom fotledningsområdet. Den resulterande hållningen kräver lite svängning.

  Dessa asanas stimulerar ett av de sju centra som är ansvariga för ackumuleringen av livets energi. Dess läge är inriktad på området mellan skönhetsbenen.

  Inte bara botemedel, utan även profylax av prostatit hos män är möjlig med korrekt utvalda poser av yoga.

  Övningar från prostatit av den kända gynekologen A. Kegel uppfanns ursprungligen för kvinnor. Tack vare dem kan kvinnor som föds återställa funktionerna i höftmusklerna som skadas under graviditeten. Senare var indikationer på Kegels teknik adenom, prostatit och manlig sexuell dysfunktion.

  Kegelsystemet består av följande sammandragningar av bäckensbottenmusklerna:

  1. Djupt andetag, muskler kontrakt i några sekunder, andning är försenad, utandning sker vid utandning. Det positiva är att denna lektion inte är märkbar för andra och du kan träna helt överallt.
  2. Detsamma görs med skillnaden endast den ursprungliga posen. För utförande måste du stå med benen ifrån varandra på avstånd från axelbredd.
  3. Den ursprungliga hållningen - på baksidan ligger benen böjda. Sammandragningen av musklerna är inte begränsad till ett visst antal gånger om dagen.

  Funktioner av gymnastik

  Fysisk aktivitet bör minimeras eller helt frånvarande i den akuta formen av prostatit och andra organ i det genitourära systemet.

  Om övningarna syftar till att behandla sjukdomen måste de utföras med fullblåsan. Efter klassen ska det tömmas.

  Prostatit och sport är begrepp som måste vara oupplösligt knutna. Fysisk aktivitet accelererar väldigt snabbt processen för återhämtning och hjälper kroppen att fyllas med vital energi.