Huvud
Massage

Fibros av prostata

Fibros av prostata är en kronisk inflammation i prostatakörteln, kännetecknad av aktiv tillväxt av bindväv. Det förstorade skiktet deformeras till en tätning, som liknar en sten, som komprimerar urin och seminalorganen. Denna patologi påverkar negativt arbetet med blåsan och manliga könsorganen.

Klassificering av sjukdomen

Fibros av prostatakörteln är oftast en följd av försummad prostatit. Enligt kliniska manifestationer klassificeras den i 4 steg:

 • Det första steget - det finns problem med utsöndring av urin från kroppen, störningen av urinröret störs.
 • Den andra etappen - fibrotiska förändringar omfattar övre och nedre urinorganen (urinblåsan och urinblåsan).
 • Den tredje etappen - signifikanta patologiska förändringar uppträder i funktionen av urinblåsan, urinledarna och kanalen, inflammationen omfattar seminalkanalerna.
 • Det fjärde stadiet är ett tillstånd som hotar patientens liv. Början av cellernas död. Allvarlig skada på njurarna, urin och könsorganen i kroppen.

Beroende på formen och volymen av drabbad vävnad, isoleras: fokal skleros - i prostata påverkade individuella sektioner, cystisk fibros - lakunär formations omvandla noder fibros med BPH - en expanderande skikt av sjuk vävnad leder till tumörbildning i urinröret och urinrörs och matchning med njurparenkymens död, prostatacirros.

Fiberprostatit hos fokalarter utvecklas hos män i åldern 30-50 år. Människor av mer vuxen ålder utvecklar ofta en cystisk form, en sjukdom med atrofi av parenchyma eller adenom.

skäl

Kärnan i utvecklingen av prostata fibros är en långvarig inflammatorisk process som orsakas av en infektion som har gått in i kroppen. Det bör noteras att detta är en sjukdom som nästan alltid är en konsekvens av försummad prostatit. Bland de främsta skälen kan du också välja: hormonella störningar, urskillningslöst byte av sexuella partners, för lång avhållsamhet, allergisk faktor, problemet med immunologisk karaktär av åderförkalkning.

Hormonala förändringar och autoimmuna sjukdomar orsakar misslyckanden i hela kroppen och kan fungera som provokatörer, vilket komplicerar den nuvarande inflammatoriska processen. Ateroskleros stör blodcirkulationen, som negativt påverkar prostatens funktion, vilket kan leda till inflammation.

symptom

Inledningsskedet kan vara asymptomatisk. Inflammation av prostata som framkallar fibros av dess vävnader, speciellt manifesterad i den kroniska formen av sjukdomen. De viktigaste tecknen på sjukdomen:

 • Smärta vid urinering, vilket blir långvarigt.
 • Obehag, ibland smärta, vid tidpunkten för sexuell intimitet eller orgasm.
 • Problem med erektion.
 • Förorening av blod i urin eller sperma.
 • Obehagliga och smärtsamma känslor i perinealregionen, vilket ger tillbaka och analkanalen.

Om sjukdomen inte diagnostiseras i tid och en lång, det finns sjukdomstillstånd: pyelonefrit, hydronefros, cystit, njursvikt, impotens.

För att förhindra komplikationer är det viktigt att konsultera en läkare i tid och bestämma sjukdomen. Berörda vävnader kan växa snabbt. Vid de minsta överträdelserna i urinering och känslan av en ständigt full blåsan, ska du genast gå till läkarna.

Diagnos och behandling

Innan du gör en viss diagnos utförs en grundlig undersökning av patienten. Metoder för diagnos:

 • Rektalt fingerundersökning - möjliggör upptäckt av deformitet, utvidgning eller minskning av körteln.
 • Forskning genom ultraljud (sensorn sätts in genom ändtarmen) - avslöjar de bildade ärren och deras volym.
 • MR - bestämmer mer noggrant tillståndet för de drabbade organen.
 • Beräknad tomografi är nödvändig för att utesluta onkologiska neoplasmer.
 • Vauvesiculography - visar fartygens tillstånd, avslöjar effektivt adenom och fibros.
 • Uretroskopi och cystoskopi bestämmer permeabiliteten i urinväggen.

Om fibros av prostata diagnostiseras, föreskrivs behandling beroende på graden och formen av patologin

Om fibros av prostata diagnostiseras, föreskrivs behandling beroende på graden och formen av patologin. I akuta och kroniska former kan endast kirurgiskt ingripande hjälpa till, eftersom konservativa metoder inte kan ta bort ärret som bildas på prostata.

Före operationen och under återhämtningsperioden tillhandahålls läkemedelsbaserad terapi. Dessa inkluderar: antiinflammatoriska läkemedel, läkemedel för ateroskleros, för att förbättra blodets egenskaper och eliminera stasis, antibiotika, vitaminkomplex.

Efter den förberedande perioden utför den behandlande läkaren operationen. Medicin erbjuder flera alternativ för behandling av prostata fibros:

 • Fullständigt eller partiellt avlägsnande av det drabbade organet (prostatakörteln).
 • Avlägsnande av partikelblåsor (isolerade eller tillsammans med det drabbade organet).
 • Avlägsnande av ärrvävnad och noder.
 • Eliminering av adenom med restaurering av urinrörsstrukturen.

De mest effektiva och sparsamma metoderna, lämnar inga ärr, är UVT och laseroperation.

Laserbehandling, som UVT, löser problemet effektivt och utan smärta. Lasern fångar det drabbade området utan att röra den friska vävnaden. Sessionen varar ca 20 minuter. Vilken behandling är bäst att genomföra bestämmer läkaren.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Behandling av prostata fibros med läkemedel, folkmedicin och kirurgiska metoder

Förutom andra sjukdomar i könsorganen kan män möta en sådan farlig sjukdom som prostata fibros. Med den ersätts normala körtelvävnader med en bindväv.

Vissa experter kallar denna sjukdom en skleros av prostatakörteln.

Resultatet av hennes kurs blir att klämma urinröret, liksom sexuella störningar. Därefter leder detta till en kränkning av funktionaliteten hos inte bara det manliga organet utan även njurarna.

Många frågar sig själva själva frågan: varför uppstår denna farliga patologi? I den här artikeln hittar du svaret på den här frågan. Du kan också ta reda på vad som är behandling för prostata fibros.

Vad är prostata fibros (skleros)?

Denna patologiska sjukdom orsakas av en långvarig negativ effekt på vävnadsstrukturerna i denna körtel. Sjukdomen kan vara både mekanisk och hormonell.

Det kan uppstå på grund av olika smittsamma processer. Skleros av prostata kan associeras med utvecklingsavvikelser eller resultatet av blodflödesflödets aterosklerosflöde.

Orsaker som kan påverka utvecklingen av en oönskade sjukdom:

Den främsta orsaken till att en man har fibros är kronisk prostatit. Detta är en allvarlig och farlig inflammatorisk process som påverkar organets vävnadsstruktur. I stället för den senare bildas så kallade fibrous foci.

De störa vidare normal arbetskapacitet och blodtillförsel i prostatakörteln. Som ett resultat fortsätter inflammationen att utvecklas. Denna process bidrar till uppkomsten av den så kallade slutna cirkeln, som senare leder till en stadig utveckling av det patologiska tillståndet.

Symtom på fibrös prostatit

Många medlemmar av det starkare könet är intresserade av hur denna sjukdom utvecklas. Det är extremt svårt att skilja, eftersom dess manifestationer är mycket lika med tecken på prostatit.

Det bör noteras att de troliga symtomen på fibros innefattar följande:

 1. svårigheter med att tömma blåsan
 2. smärta vid urinering
 3. allvarlig smärta och obehag i ljumsområdet, som gradvis kan röra sig till nedre delen av ryggen;
 4. blodföroreningar i ejakulatet;
 5. framväxten av erektil dysfunktion;
 6. obehagliga känslor under sex
 7. natturinering för att urinera.

I regel verkar de så kallade fibrotiska förändringarna i prostata långsamt och åtföljs av en ökning av manifestationer. För närvarande är det vanligt att skilja mellan fyra huvudstadier av sklerotiska förändringar i prostata, vilket kan åtföljas av motsvarande uttalade tecken.

De viktigaste stadierna av utvecklingen av prostata fibros:

 1. den första - kännetecknas av subtila abnormiteter under tömningen av blåsan
 2. den andra - Förekomst av symtom på urinretention i blåsan.
 3. den tredje - de partiella vesiklarna är inblandade, allvarliga förändringar uppträder i urinvägarna och urinblåsans vävnadsstrukturer, liksom vissa överträdelser av processen att tömma urinblåsan;
 4. fjärde - Det finns purulenta vävnadsskador, hydronekros, kroniskt njursvikt.

Mycket få människor vet att mot en bakgrund av fibros av prostatakörteln kan det inte uppstå en allvarlig och farlig komplikation. De mest troliga är följande: hydronephrosis, urinretention, cystit, impotens, pyelonefrit samt kronisk njurinsufficiens.

Alla ovanstående komplikationer kan ge många problem. Den mest hemska av alla komplikationer är njursvikt, som fortskrider i kronisk form. Det verkar på grund av spridningen av den patologiska processen till närliggande organ.

Detta kan leda till signifikant försämring av njurfunktionen. Senare kan de sluta sluta fungera.

Ett sådant tillstånd utgör en stor fara inte bara för hälsan utan också för livet för en representant för det starkare könet.

Det bör noteras att alla stadier av fibros, dess manifestationer och komplikationer är direkt relaterade till omfattningen av de patologiska förändringarna i vävnadsstrukturer. Inledningen av denna process är fokalfibros av prostata.

I närvaro av detta tillstånd uppträder mindre fragment av bindväv istället för organets normalt utvecklade vävnadsstrukturer. Men med diffus fibros av prostatakörteln påverkar förändringar den organs imponerande volymen. Det är av den anledningen att symtomen är mer märkbara.

Med den efterföljande spridningen av det patologiska tillståndet på urinröret, diagnostiseras periuretral fibros av prostata. I det här fallet kommer en person att hitta överträdelser av processen att tömma blåsan.

Vilka läkemedel som ska behandlas?

För tillfället efter att diagnosen har bekräftats, föreskriver läkare sådana droger:

 1. antibiotika och antiinflammatoriska läkemedel. De hjälper till att bli av med en hotbed av inflammation;
 2. adrenoblocker och antispasmodik. De senare ger möjlighet att lindra spasmer.
 3. läkemedel som förbättrar blodtillförseln och återställer prostatafunktionerna.

Fibros av prostata som behandlad

Om inflammationen i prostata av en kronisk form inte behandlas i tid, kan sjukdomen orsaka förändringar i organets vävnads struktur.

Fibros av prostata är ett patologiskt tillstånd som kännetecknas av bildandet av tätningar av bindväv, vilket leder till ärrbildning i mjukvävnad och organet.
Sjukdomen påverkar endast den manliga hälften av befolkningen. Patologi kan utvecklas i olika åldrar.

Proliferation och bindvävssubstitution leder till partiella eller fullständiga funktioner prostaty.Sekret inte produceras eller levereras till sperma, lymfa och utbyte av blod är störd, vilket leder till andra störningar i det urogenitala systemet.

skäl

 1. Närvaro i anamnesen av en kronisk prostatit.
 2. Allergier.
 3. Slumpmässigt sexliv. Sjukdomen utvecklas ganska ofta med oregelbundna sexuella handlingar.
 4. Försvagning av immunsystemet.
 5. Hormonala misslyckanden.

Spridningen av bindväv leder till en minskning av organet, som inte kan utsöndra en hemlighet, och kan därför inte fungera normalt.

klassificering

Klassificering används för den slutliga formuleringen av diagnosen.

Typer av sklerotiska förändringar i prostata vävnad:

 1. parenkymal infiltrativ - kännetecknas av en förändring i vävnadens strukturella struktur.
 2. Fokal-sklerotisk - bindväv prolifererar En analog är en förändring i levern med cirros.
 3. Interstitiell-alternativ - fibrosis åtföljs av närvaron av en inflammatorisk process som täcker septa av prostataens lobar.
 4. Totala sklerotiska - Ärrbildning observeras i hela prostatakörteln. Kroppen kan inte fungera normalt.

Stages of

Patologi har följande utvecklingsstadier:

 • 1: e scenen - kännetecknas av de första tecknen på nedsatt urinering. Om det i detta skede är att konsultera en specialist och starta rätt behandling, är prognosen positiv. Efter behandlingen kommer en man att kunna ha ett aktivt sexuellt liv.
 • 2 steg - Funktionsfel av urinrörelse uppträder.
 • 3 steg - kännetecknas av de första morfologiska förändringarna som förekommer i organen i det genitourära systemet.
 • 4: e scenen - Förändringar sträcker sig till de seminiferösa tubulerna, urinblåsorna, blåsan och parenchymen hos njurarna. Symtom på patologi uttalas.

Operativ intervention eller chockvågsterapi är de mest effektiva behandlingsmetoderna, som kommer att bli av med patologi.

symptom

De viktigaste tecknen på sjukdomen:

 1. I nedre delen av buken och perineum känns skarp skärsmärta.
 2. I urin och sperma visas en blandning av blod.
 3. Smärtsam och frekvent urinering, som åtföljs av en brännande känsla.
 4. Under samlag i ljumsområdet upplever en man obehag.
 5. I de sista etapperna finns en erektionsstörning.
 6. Vid förvärring minskar libido signifikant.

diagnostik

 1. Rektal undersökning. Denna metod kommer att hjälpa urologen att upptäcka eller utesluta förekomst av inflammation och spridning av bindväv.
 2. Laboratoriediagnostik. Ett av de viktiga stadierna av diagnos. Ett laboratorietest innebär överlämnande av ett allmänt urin- och blodprov. En ökad nivå av leukocyter och närvaron av bakterier indikerar närvaron av inflammation.
 3. MR och CT.
 4. Cytologi.
 5. Transrectal ultraljud. En informativ unik teknik som hjälper till att bestämma storleken på prostata, positionen i bäckenet och hur nära den ligger till andra organ.
 6. Vazovezikulografiya. Undersökning är föreskriven för brott mot sexuell aktivitet, som uppträder i form av erektil dysfunktion, smärtsamma känslor vid utlösning, partiell eller fullständig reduktion av libido. Metoden medger att man bestämmer tillståndet för de partiella vesiklarna. Typiskt utförs studien före operationen.
 7. Prostatography. Metoden tillåter att bekräfta eller neka närvaron av prostata adenom, fibros eller tumörer.
 8. Ureteroscopy.
 9. Radioisotopstudie.

komplikationer

 • Fördröjningen av urin.
 • Hydronefros.
 • Cystit och pyelonefrit.
 • Impotens.

Behandling av prostata fibros

Konservativ medicinsk behandling

Konservativ medicinsk behandling innefattar följande behandlingsmetoder:

 • Drogterapi - Patienten är ordinerad för att ta antiinflammatoriska och antibakteriella läkemedel, vitaminkomplex, alfa-blockerare, fytopreparationer och befästningsmedel.

Operativ behandling

Det finns två vanligaste metoder för operativ behandling av prostata fibros:

 1. TUR (transrektal resektion).
 2. TUIP (transrectal snitt av prostata).

Fibrosis kännetecknas av en ökning i prostata vävnad som komprimerar organens urinering. Som ett resultat är det svårt att tömma urin och det uppstår smärtsamma förnimmelser. Problemet kan bara lösas genom att skära samman tryckvätskorna. Vid snitt sker endast två snitt. Operationen utförs med en liten körtel. Genomförande av TUIP har färre risker för komplikationsutveckling än TUR.

Resektion genomförs genom den rektala öppningen med ett endoskop.

TUR utförs hos patienter i ung ålder, med övervikt, misstänkt cancer eller i närvaro av prostata i samband med samtidig behandling. Operationen utförs under generell anestesi och varar från 1 till 2 timmar, under vilken del av prostatan eller organet helt avlägsnas. Redan under de första dagarna efter operationen finns det en markant förbättring av urinprocessen.

Andra typer av kirurgi:

 • prostatektomi - används för diffusa lesioner av prostata vävnader och svåra komplikationer. Organet avlägsnas med ett laparoskop, är mindre traumatiskt än den öppna metoden.
 • Prostatovezikuloektomiya - prostata avlägsnas tillsammans med de partiella vesiklarna. Operationen ordineras i den tredje och fjärde etappen av patologi.
 • Adenomoprostatektomiya - Det drabbade området avlägsnas om det finns adenomatösa ärr.

Kliniska indikationer för användning av kirurgisk behandling:

 1. Ureterohydronephrosis. Kännetecknas av expansion av urinvägarna på grund av ackumulering av en stor mängd urin i dem.
 2. Blåsning och urinblåsning. En patologi där urin från blåsan kommer tillbaka i urinledarna.

Traditionella behandlingsmetoder

Behandling av patologi kan utföras med hjälp av antibakteriella läkemedel, i kombination med folkmedicin. Behandlingsförloppet kan vara i flera månader och ha en paus på upp till två veckor.

Behandling med folkmetoder är endast möjlig efter samråd med en urolog och iakttagande av formeln och dosen.

Cpumpa ems.

Pumpa har länge använts för att behandla en sjukdom som inflammation av prostata. Vegetabiliska frön är rika på zink, vilket klarar sig väl av denna patologi. På kort tid kan tillståndet normaliseras. Det rekommenderas att äta minst 30 frön en dag före måltiderna. Denna mängd frö innehåller en daglig dos zink, vilket är nödvändigt för hankroppen.

Behandling med propolis.

Propolis har en kolossal antiinflammatorisk effekt. Den används för vid terapi. 40 gr. Propolis läggs till ett glas medicinsk alkohol och ångas. Därefter mäts 0,1 g av läkemedlet och kombineras med en liten mängd kakao. Från den mottagna massan gör ett ljus och sätt in det för natten i en rektum. Förfarandet är gjort för en månad. Då tar de paus i en månad eller sex månader.

Persilja.

Växten hjälper till att lindra inflammation. Persilja har vitaminer, som är nödvändiga för den manliga kroppen. Ett hundra gram kryddigt gräs innehåller en dubbel daglig norm för vitamin A. Vitamin C i det är fyra gånger mer än i citrus.

Denna växt har inulin, som normaliserar nivån av glukos. Persilja juice bör druckas på en provsmakning. l. för en halvtimme före lunch tre gånger om dagen.

Planten fröer är också användbara. En handfull frö mals i ett pulver, läggs till kokande vatten, lägg på en spis och laga i en kvarts timme. En filtrerad avkodning tas en åt gången. sked fem gånger om dagen.

kastanj.

Kastanjeskal hjälper till att hantera fibros. Den tas med taggar. Brew och dryck som te. Denna åtgärd kan öka aptiten. Personer med övervikt kan använda en avkok som enema två gånger i veckan för 250 ml. Resultatet är detsamma, men aptiten förblir normal.

Huruvida fibros av en prostata är farlig?

Fiberprocessen är oåterkallelig, så om den har börjat måste du noggrant övervaka utvecklingen i dynamiken. Kirurgisk behandling i de första stadierna, utförs mot bakgrund av läkemedelsbehandling och fysioterapi, ger bra resultat och förbättrar prognosen för människors hälsa.

Orsakerna och mekanismen för utveckling av fibros

Huvudorsaken till fibros är kronisk eller akut akut inflammation i prostata. Den andra rollens etiologiska roll är inte heller utesluten:

 • defekter av intrauterin bildning;
 • fysisk effekt på körteln;
 • allergier;
 • autoimmuna processer;
 • Ateroskleros av bäckens organens kärl;
 • hormonella störningar.

Mekanismen för utveckling av skleros av prostata ligger till grund för den patogenetiska klassificeringen av dess steg:

 1. Den första etappen. Det kännetecknas av funktionsnedsättning av urinering. Histologiskt definieras en prostatabiopsi som en proliferation av körtelvävnad mot bakgrunden av ett intensifierat strommönster.
 2. Den andra etappen. Det manifesteras genom att man lägger till funktionella svårigheter vid urinflödet i övre urinvägarna (urinledare). Parankymen av orgelet atrophies delvis och ersätts av en bindväv.
 3. Den tredje etappen. Karaktäriserad av uttalad, ihållande försämring av urinproduktionen (urodynamik) och utsöndring av innehållet i seminala vesiklar och testiklar. Vid en mikroskopi av en beredning definieras noder från en körtelvävnad omgiven av den expanderade anslutande vävnaden som en ärrbildning.
 4. Det fjärde steget. Vid detta skede bryts brott mot urinledning så att även njurarna påverkas. Körteln själv har utseendet på en cyst med flera kammare.

Processen med skleroserande prostatavävnad börjar under tillstånd av cirkulationssjukdomar. Glandcellerna är mycket känsliga för brist på syre och de nödvändiga ämnena, så de dör snabbt i tillstånd av hypoxi.

Efter en tillfällig hypoxi återställs cellerna, och med en förlängd process är de regenerativa egenskaperna hos epitel i körteln utarmade. Istället för glandulära celler i parenkymen växer bindevävnad, vilken för människokroppen är ett normalt svar. De återstående cellerna börjar vara intensivt uppdelade för att kompensera för funktionen. Som ett resultat bildas noder från konglomeratet av körtelceller mellan den förstorade bindväven, vilken också senare dör av. Således är kirtelvävnaden över tiden helt ersatt av cicatricial och järn förlorar sin förmåga att utföra sina funktioner.

Symtom på fibros

Fibros av prostata fortskrider utan symptom under lång tid eller med svaga svårigheter med urinering och en känsla av ofullständig urinering.

Kliniska symptom uppträder när skleroser täcker hela organet. Huvud tecken på sklerosering av prostata är:

 • svårighet och smärta vid urinering
 • känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • smärta i underlivet, i ändtarmen, i perinealområdet, som uppträder eller intensifieras under sex eller ejakulation;
 • erektil dysfunktion
 • blod i sperma.

Under mottagningen utför urologen rektal palpation av prostata, med hjälp av vilken han bestämmer symtomen på fibros: en minskning av körtelns storlek, enhetligheten i konsistensen, komprimering av organvävnaden, ojämna kanter. Om det under urinprovet inte utesluter prostatacock, indikerar detta förlusten av organet för dess funktion.

För att fastställa diagnosen prostataskleros är inte en patientundersökning tillräcklig. För att bekräfta, klargöra diagnosen och differentiell diagnos av fibros, krävs ytterligare forskning av körteln.

Informativa diagnostiska metoder för prostata fibros innefattar:

 • transrectal ultraljud (TRUS). Det utförs genom att sätta in en speciell ultraljudstransduktor i ändtarmen;
 • uretrocystografi - för att upptäcka orsaken till urinvägarna;
 • vasoveciculography - för differentialdiagnos mellan fibros, godartade och maligna tumörer;
 • CT eller MRI (dator eller magnetisk resonansbilder) - för att få en tydlig tredimensionell bild;
 • blodprov, urin, sperma.

Efter den komplicerade diagnosen av sjukdomen bestäms läkaren med behoven och omfattningen av operationen.

Behandling av prostata fibros

Behandling av patologi kan vara konservativ och kirurgisk. I de tidiga stadierna kan man kombinera medicinsk behandling och fysioterapi. Konservativ terapi med skleros av prostata ordineras kort före eller efter operationen, liksom med samtidig prostatit.

Fibros av prostata är en oåterkallelig framstegsprocess. Det är svårt att behandla. I avsaknad av adekvat behandling leder patologi till den oundvikliga störningen av urodynamik, inklusive njursvikt, erektil och ejakulationsdysfunktion.

Om det inte finns några kränkningar av urinering observeras patienten i talaren, och vid symptomatiska symptom bestäms frågan om operationen. Uppgiften med kirurgisk behandling är att avlägsna obstruktionen mot urinflödet.

Kirurgisk behandling av patologi visas när:

 • omöjlighet med urinering
 • ofullständig tömning av blåsan, tillsammans med bildandet av stenar i den;
 • svårighet att dra urin ur det övre urinvägarna
 • återflöde av urin från urinröret till partiella vesiklar;
 • njursvikt
 • suppurativa komplikationer (abscess, empyema).

I närvaro av indikationer för kirurgisk behandling utförs operationer, vars volym beror på stadiet av fibros, graden av förlust av järnfunktion och svårighetsgraden av nedsatt funktion hos andra organ. Det finns sådana operationer med skleros av prostata:

 1. Avlägsnande av glandulära noder från prostata.
 2. Delvis avlägsnande av fiberkörteln genom urinröret.
 3. Överdriven svullnad av prostata.
 4. Avlägsnande av hela körteln med efterföljande återställande av patency av den prostatiska delen av urinröret.
 5. Avlägsnande av sädesblåsor.
 6. Avlägsnande av körteln tillsammans med partiella vesiklar.

Valet av metoden för kirurgisk ingrepp bestäms av urologen efter en detaljerad studie av klagomål, intervju och undersökning av patienten, utförande av rektal fingerundersökning och ytterligare diagnostiska förfaranden.

Skleros av prostatakörteln gäller inte livshotande sjukdomar, men det kan avsevärt förvärra människans liv och leda till en partiell eller fullständig uppdelning av hans sexuella och reproduktiva funktion. För att undvika sådana komplikationer bör en man ta hand om sin hälsa och undersökas regelbundet av en urolog.

Folkmetoder för behandling av prostata fibros

Fibros av prostata är en sjukdom i vilken vävnad täts och sedan ärr bildas på dem. Sjukdomen uppstår på grund av den inflammatoriska processen, som ofta finns hos män.

Symtom på prostata fibros

Denna sjukdom är mycket svår - det finns skarp och svår smärta i buken och under - i ljumskområdet. Med fibros - kan en man upptäcka blod i urinen eller sperma. Under urinering - ofta finns det smärtsyndrom, och ett besök på toaletten uppstår oftare än vanligt. Brännande, dåliga känslor i grenområdet under kön, kränkningar av erektil funktion - dessa tecken visas senare. I sista skedet av fibros kan lusten att älska försvinna, njursjukdom utvecklas ofta - brist på insufficiens.

Om du ser denna lista och du vet att du har sådana tecken, försena inte läkaren - du kan få prostata fibros. Sjukdomen i sig utvecklas gradvis - mot bakgrund av inflammation i prostata vävnaden. Vidare - det finns en uppdelning av könsorganen och njursjukan. Vid sjukdom uppstår skador på organets svaga vävnader, kan en cyste från vävnaderna uppträda, den är fylld med en vätska med gulaktig färg.

diagnostik

Diagnos av fibros av prostatakörteln är etablerad på olika sätt. Sjukdomen kan identifieras om en man har prostatit. I det här fallet kan det "växa" till fibros. Om patienten klagar över smärta under toaletten. Då kan vi säga att han redan är sjuk med denna sjukdom. Om du håller fingrarna på plats där prostata körs, kan du förstå om det finns en viss sjukdom eller inte.

Om detta område minskas, är det förmodligen mannen som är sjuk med fibros.

Laboratorieforskningen är det viktigaste steget för att fastställa förekomst av sjukdom. En man måste klara en allmän analys av blod och urin. Om leukocyterna och bakteriurierna gick utöver normen, så kan vi säga om förekomsten av inflammation i orgeln. Av resultat bestämmer graden av denna process. Dessa enheter är ansvariga för inflammation i organen.

TRUZI känner igen prostataens storlek och struktur. Denna analys avgör hur mycket urin som finns i blåsan, och om det finns platser som innehåller sälar. Rentografi och ultraljud hjälper till att känna igen fibros. Dessa tester utförs genom ändtarmen.

Tack vare dessa studier kan du ta reda på den exakta bilden av patientens tillstånd. Diagnos undersöker graden av utveckling av fibros, drar slutsatser om tillståndet av vävnader, förutom information om utvidgning av prostata. För detta behöver patienten genomgå en MR.

Behandling av prostata fibros

För att bli av med sjukdomen behöver du kontakta en urolog. Fibros av prostata kan härdas endast genom kirurgi. Läkaren kan göra en plan för din behandling. Beskriv bilden av sjukdomen. Läkemedelsbehandling ordinerad före operation, det är nödvändigt att förbereda kroppen för operation.

För operation krävs följande indikatorer: Urinretention, stor blåsstorlek, stenar i den; dåligt urinflöde njursvikt få urin i de allra flesta blåsorna.

Folkmedel för behandling

Förutom antibakteriella läkemedel kan behandling av sjukdom utföras med hjälp av folkmedicinska lösningar. Huvudrätterna går i flera månader och har en paus i upp till två veckor. Stopp kan ökas till tre veckor.

Behandling av prostatit med folkmekanismer - ge positiva resultat, glöm inte bara att konsultera en läkare.

Behandling med folkmetoder är möjlig, om du konsulterar en urolog och med alla stadier av receptet.

Behandling av prostatit med pumpa frön

Många trollkarlar har länge använt en pumpa för att behandla en sådan sjukdom som inflammation i prostata. I grönsakens frön finns det zink som snabbt klarar av denna sjukdom. På en kort tid kan en man återhämta sig. Ät 30 frön om dagen, ta dem före huvudkurser och resultatet blir utmärkt. I dessa proportioner finns en daglig andel zink, vilket är nödvändigt för en man.

Andra sätt - rulla i köttkvarnen en halv kilo renade frön, de måste vara råa. Sätt 200 gram honung i vattnet, gör bollar storleken på en tennisboll och lägg allt på ett kallt ställe. Sprid dem i förväg för att vara varma. Ät en boll 30 minuter före huvudmåltiden. Detta bör göras 1 till 2 gånger om dagen. Samtidigt - njut av denna boll, tugga den gradvis, ät inte genast. Denna metod ger en stark effekt, så det behöver inte upprepas.

Behandling av en kronisk sjukdom med propolis

Propolis är precis vad som hjälper till med prostatit. Han ger ett kolossalt antiinflammatoriskt resultat, botar snabbt kroppen hos en man. Propolis är ordinerad för en bred behandling.

Blanda 40 gr. propolis med ett glas stark alkohol. Styra allt detta. Nästa - mäta 0,1 g medicin och tillsätt det två gram kakao. Blind från ljusets massa och sätt in det i tarmarna på natten. Allt detta måste ske under 30 dagar. Upprepa sedan proceduren om en månad eller 6 veckor.

persilja

Det hjälper till att hantera inflammation. Denna härdande ört har vitaminer som en man behöver. Växten används ofta i matlagning, läggs till soppor, borsch, sallader och såser. I hundra gram gräs finns 2 dagliga normer av vit. Och det skapar en utmärkt vision. Persilja har vitamin C. Det är fyra gånger mer än i citrus.

Denna ört har inulin, som normaliserar glukos. Persiljajuice ska druckas på en st. l. tre gånger om dagen i en halvtimme före lunchen.

Planten fröer är också användbara. Ta en handfull frön och torka dem i pulver, tillsätt kokande vatten, sätt på en eld och håll blandningen där i 15 minuter. Ta cirka fem gånger om dagen för en konst. sked.

Vi behandlar prostatit med kastanjer

Kastanjeskalar härdar denna sjukdom. Det bör tas med taggar. Brew allt detta och dricka det som te. Minus av denna lösning är att kastanjerna ökar viljan att äta, så du måste göra enema 250 ml 2 gånger i veckan. Resultaten är desamma, men aptiten smälter inte.

Ett annat sätt är att ta de kastanjer som mognade i september. Täck huden och tre st. l. fyll golvet med en liter kokande vatten. Lämna det hela för natten. Filtrera buljongen och förånga till tvåhundra gram. Detta görs i ett vattenbad. Det är nödvändigt att dricka 30 droppar dagligen. Drick buljongen tre gånger om dagen. Behandlingsförloppet fortsätter tills tinkturen är över. För fullständig återställning, upprepa proceduren upp till tre gånger. Håll blandningen på en sval plats.

päron

Det ger märkbara resultat vid behandling av sjukdom. Effekten själv kan manifesteras om ett par dagar.

Om du äter päron hela tiden, då kanske en komplett botemedel mot prostatit.

Om du är 50 år gammal kan du torka frukter till vintern, rulla upp komposit. Det är lämpligt för förebyggande av prostatit.

Mycket användbar när upphetsad ökar mängden frö. Brewed på en potatisångad lök - ett utmärkt botemedel mot impotens. Fröpulvret ska blandas i lika stora proportioner med honung. Ät den här tsk tre gånger om dagen. Denna massa behandlar perfekt prostatit, som åtföljs av venerala sjukdomar.

Det enklaste sättet är att behandla kål. Traditionell medicin rådgör omslag från bladens grönsaker. Om du har tecken på inflammation, ta sedan några löv och rulla dem med en rulle. Detta är nödvändigt för att juice ska dyka upp. Lämna löven till perineum och lämna kompressen över natten. Denna metod bör upprepas ett par gånger, tills behandlingen inte kommer att ge dess effekt.

För att behålla maskulin hälsa måste du noggrant behandla förändringar i kroppen. Även små avvikelser bör noteras omedelbart. Om genitourinary systemet är i ordning, så är detta det första tecknet som du behöver gå till doktorn. Eventuell fördröjning när du besöker en läkare kan leda till komplikationer. Börja behandlingen omedelbart efter de första symptomen, fördröja inte resan till en specialist.

Vad är prostata fibros och hur man behandlar det?

Prostata (prostatakörtel) organ är extremt viktigt för någon manlig kropp. Han utvecklar en viktig del av spermier - en hemlighet. En av de sjukdomar som en man kan möta är fibros av prostata.

Klassificering av sjukdomen och dess stadier

Fiberförändringar i prostatakörtelns struktur gör att kroppen slutar fungera normalt, för vilket det upphör att utveckla en hemlighet. Detta beror på att huvudvävnaden i körteln blir en bindväv. Vanligtvis leder denna sjukdom till venös trängsel eller infektiös inflammation. Sjukdomen kan påverka prostata på något ställe och förvärva olika storlekar, vilket, som sjukdomen utvecklas, kan öka.

Det finns ett antal anledningar som framkallar sjukdomen:

 • prostatit i kronisk form;
 • oregelbundet sexuellt liv samt promiskuitet;
 • allergiska reaktioner;
 • kränkningar av den hormonella bakgrunden
 • arterioskleros av blodkärl;
 • diabetes mellitus;
 • allergiska reaktioner.

Experter skiljer flera typer av fibros:

 1. fokal prostatisk skleros;
 2. Fibros, kombinerad med nosod hyperplasi;
 3. fibros med atrofi hos parenkymen;
 4. form som involverar transformationen av cysten.

Det finns flera stadier av sjukdomen:

 1. På den första visas de första tecknen i samband med kränkningar av urinering. Om du i rätt tid lägger rätt diagnos och börjar behandla är prognosen för en man ganska optimistisk - han kommer att kunna leda ett normalt sexliv.
 2. På andra sidan finns det misslyckanden i urinrörelsen.
 3. Den tredje etappen kännetecknas av morfologiska förändringar.
 4. Den fjärde påverkar urinröret, blåsan, de seminiferösa tubulerna och njurparenkymen. I detta skede av sjukdomsutvecklingen uppträder alla symptom tillräckligt starkt och kräver omedelbar upplösning genom kirurgisk ingrepp.

Behandlingen bör startas så snart diagnosen levereras och bekräftas.

Symptom på sjukdomen

Sjukdomen kännetecknas av följande symtom:

 • skarp smärta vid utlösning
 • obehag vid urinering
 • Utseendet av blod i spermierna;
 • obehag under samlag
 • minskad styrka hos män.

I de mest allvarliga fallen kan det finnas en signifikant minskning av libido, värk i ljummen eller i perineum. Lokal behandling för erektil dysfunktion fungerar inte förrän den ursprungliga orsaken till försämringen elimineras.

Diagnos av prostata fibros assisteras av följande metoder:

 • rektal undersökning
 • MR ger en klar bild av förändringarna i orgeln;
 • Ultraljudstransrectal (gör det möjligt att noggrant definiera prostatens storlek och dess placering i bäckenet);
 • cytologi;
 • CT;
 • Prostatografi tillåter dig att bekräfta diagnosen vid misstänkt fibros;
 • tsitoskopiya;
 • uretroskopi bidrar till att bestämma urinrörets patency
 • radioisotopstudie.

Sätt att behandla sjukdomar

Behandling av prostata fibros kan utföras med hjälp av konservativa metoder, men endast under preoperativ period och postoperativ. Därför anses användningen av farmakologiska läkemedel som en ytterligare terapi.

Konservativ behandling innebär följande grupper av droger:

 • Antiinflammatoriska läkemedel (Protein, Tiatriazolin och Diklofenak);
 • antibiotika för eliminering av infektion (Amoxiclav, Gentmycin, Ofloxacin, Sumamed och Ceftriaxone);
 • droger för att eliminera stillastående fenomen;
 • vitaminkomplex för att behålla kroppens ton.

Det är viktigt att veta: Vid avslöjande av fibros för behandling kan transrektal massage inte utföras.

På det stadium av medicinutveckling, som observeras nu, kan sjukdomen botas endast genom kirurgisk operation. Dess mål är att avlägsna sclerosed prostata för ett obegränsat naturligt utflöde av urin från kanalen.

Indikationer för operationen kan vara:

 • retention av urinutflöde;
 • ökad blåsan;
 • utseende av stenar i den;
 • njursjukdom.

Efter operationen utförs en behandling med njurbehandling för att återställa sin funktion.

Läkare använder flera grundläggande metoder för att genomföra operationen:

 1. Transuretral resektion.
 2. Prostatectomy.
 3. Prostatovezikuloekttomiya.
 4. Adenomoprostatektomi (om det finns adenomatösa noder i ärrvävnaden).
 5. Vesikulektektomi (med epiemier av partiella vesiklar).

Laserterapi anses vara en av de mest avancerade metoderna. Fördelarna med en sådan operation är smärtlöshet, exakt inverkan, snabb effekt av effekten och frånvaro av skador på omgivande vävnader. Att använda en laser kan minska inflammation, stoppa skleroserande vävnader och minska risken för maligna tumörer.

Långvarig frånvaro av adekvat fibrosbehandling kan leda till allvarliga

 • kränkningar:
 • infertilitet;
 • impotens;
 • utseende på onkologisk utbildning i prostata.

Skleros är en av de farligaste komplikationerna, som inte kan botas av droger.

Till komplikationerna av fibros ska tillskrivas och sjukdomar som pyelonefrit, njursvikt, hydronephrosis. I det här fallet kan de alla vara komplicerade av kronisk prostatit. Som kräver ytterligare långvarig behandling och kan prova uppkomsten av nya komplikationer.

Förebyggande av sjukdom

Fibros kan förebyggas genom att skydda mot sexuellt överförbara infektioner. Användningen av barriärmedel är en bra metod för förebyggande.

För att bekämpa infektioner och bakterier behöver kroppen styrka. Att ge upp alkohol och rökning förbättrar därför kroppens immunförsvar. För att förbättra kroppens motstånd rekommenderas att träna och spendera mer tid utomhus.

Effektiv profylax tillåter om du inte tillåter sjukdomsutveckling, hjälp sedan med behandlingen i början.

Prostata fibros: symptom och behandlingar

Prostatakörteln spelar en stor roll i den manliga kroppen, eftersom den deltar i bildandet av en av komponenterna i spermiernas hemlighet.

Prostata är det organ som ligger i bäckenområdet under blåsan. Allt i kroppen hos en man är ordnat så att livmoderhalsen och urinröret och vas deferens passerar genom körtelvävnaden. Därför, när en man har problem med prostata, blir det sexuella systemet också inflammerat.

Fibros av prostata eller skleros av prostata, som det också kallas, framträder som ett resultat av kronisk inflammation.

Fibrotiska förändringar i prostata leder till det faktum att kroppen inte längre utföra sina direkta funktioner, som en aktiv vävnad förvandlas till korsningen och slutar producera hemlighet. Detta leder till en långvarig smittsam process som orsakas av bakterier eller venös stasis. Under sjukdomsförloppet prolifererar bindväv, vilket leder till att inflammationen bara förvärras. Det är möjligt att bli av med denna sjukdom endast med hjälp av kirurgisk ingrepp.

Det finns vissa orsaker som leder till utvecklingen av denna sjukdom:

 • kronisk prostatit;
 • oregelbundet sexuellt liv med olika partner
 • allergi, glitches och störningar i hormonsystemet;
 • arterioskleros av blodkärl.

Hur man förstår att sjukdomen utvecklas i kroppen? Det finns vissa symtom genom vilka du kan misstänka sjukdommens närvaro:

 • Utseendet av mild smärta och en känsla av att klämma urinröret under urinering;
 • Obehagliga känslor under samlag
 • Svaga erektioner och fullständig apati mot motsatt kön;
 • Blodproppar och smärta vid utlösning;
 • Smärta i ljummen.

Om det vid tidpunkten för att inte kontakta en läkare som kan korrekt diagnostisera och ordinera en adekvat behandling kan prostata fibros ge de starkaste komplikationerna. Ofta gör doktorn en slutsats om prostats skleros, som utvecklas mot bakgrund av kronisk prostatit och det är lätt att upptäcka. Och i andra fall uppenbarar inte sjukdomen sig länge fullt och sönderbringar det geniturinära systemet långsamt. Fibros är av alla möjliga storlekar och kan bildas i olika delar av genitourinary systemet. Om du upptäcker några symtom, ska du omedelbart kontakta en läkare. Kom ihåg, ju tidigare du börjar behandla, desto lättare blir det.

Fibros av prostata: hur utförs behandlingen

För att ordinera en behandling måste du först diagnostisera: rektal undersökning i urolog och prostata TRUS. Efter en noggrann undersökning och diagnos av fibrotisk prostatit kommer läkaren att ordinera en produktiv medicinering eller kirurgisk behandling.

Med snabb behandling kan denna sjukdom botas med en konservativ metod. Men ibland måste du tillgripa operationen.

För att förbättra patientens tillstånd, antibakteriella och antiinflammatoriska läkemedel, föreskrivs vitaminer. Det finns också en prostata massage. Den kirurgiska metoden innebär borttagning av stenar. Vid behov utförs en tvärsektion av vävnaden.

Den mest effektiva behandlingsmetoden är laserterapi, som är smärtfri för patienten och inte skadar vävnaderna, samtidigt som orsaken till sjukdomen elimineras.

Behandling av prostata fibros utförs huvudsakligen av kirurgiska metoder och konservativ används i postoperativ period för återhämtning och förebyggande. Idag har alternativet till kirurgi ännu inte uppfunnits. Under operationen utförs excision av skleroskörteln, vilket kommer att återställa den naturliga processen med urinutflöde.

Skleros av prostata: de viktigaste symptomen

Skleros av prostata har liknande symptom med infarktisk obstruktion:

 • Svårigheter med urinering - en känsla av smärta och klämma vid urinering, kanske utveckling av strangury. I kronisk form kan det finnas tecken på urinretention
 • Känsla av inte helt frisatt blåsan;
 • Smärta sensioner i ljummen och perineum, liksom i ändtarmen.
 • Manifestation av erektil dysfunktion och minskad libido;
 • Njurinsufficiens och pyelonefrit.

Vid rektal undersökning utförs palpation, vilket kan identifiera en liten prostata. Massage i körteln i detta fall leder inte till önskat resultat och prostats hemlighet är inte tilldelad. Detta föreslår att prostatakörteln har slutat fungera korrekt.

När diagnoser prostata för att identifiera sin skleros spelar ultraljud en stor roll. Transrectal ultraljud kan bestämma storleken och strukturen hos prostata. Ibland föreskrivs dessutom CT och MR i prostata.

Fibros av prostata framträder som ett resultat av långvarig kronisk prostatit med sin kliniska bild. Att försena adekvat behandling leder därför till nedslående konsekvenser:

Skleros av körteln är en mycket farlig komplikation, som inte kan botas genom att ta medicin. Hans karaktär av flöde är alltid akut och smärtsam. Ibland, med långvariga fall garanterar inte operationen även stopp av skleroserande vävnader.

Varje man som vill leva ett fulllivat liv och glädja sig över sin fulla styrka bör övervaka sin hälsa och, med minsta kränkningar av genitourinary system, konsultera en läkare för snabb behandling. Kom ihåg att det i början är alltid lättare att övervinna sjukdomen än med allvarliga komplikationer.

Fibros av prostata - behandling på olika stadier, förebyggande

Fibros är en av de prekreativa förhållandena, så du bör börja behandla det så tidigt som möjligt. Tyvärr kan fibrotisk proliferation av prostatakörteln endast avlägsnas genom kirurgi. Efter extraktion av övervuxen bindväv återställs urinering hos män, smärta minskar och erektion förbättras ibland.

Snabb behandling av sjukdomen bidrar till att undvika många av de komplikationer - pyelonefrit, cystit, akut urinretention, njursvikt och bildning av cystor i prostate.Naibolee allvarlig konsekvens är malignitet - bildandet av en elakartad tumör.

Klassificering av fibrotiska förändringar

I de tidiga stadierna, då patologiska förändringar fortfarande är mindre, kan kirurgi undvikas. Med hjälp av en behandling, lämplig näring och medicinering, är det ibland möjligt att sakta ner processen för fibrös vävnadsproliferation. Däremot uppstår sjukdomens initiala steg oftast asymptomatiskt, eller deras manifestationer är svåra att märka.

 • För det första är fokalförändringar karakteristiska. Kliniska manifestationer är begränsade till mindre missbildningsstörningar.
 • Vid den andra, en diffus proliferation av prostata vävnader, bildandet av noder. Violerade utflödet av urin genom urinröret och urinröret, det finns smärta i ljummen, skrotet i underlivet.
 • Den tredje etappen kännetecknas av utseende av parenkymalatrofi. Starka strukturella förändringar i urinblåsorna, blåsan och de somaliska vesiklarna förefaller. Kliniskt manifesterad av allvarliga sjukdomar i det genitourära systemet.
 • Vid det fjärde stadiet bildas cystor i prostatahåligheterna i olika storlekar fyllda med vätska. I framtiden är deras suppuration möjlig.

Viktigt! Separat isolerade cirros prostata - ett tillstånd där fungerande frisk vävnad ersätts med bind, och tillsammans med denna brutna prostata organa.Tsirroz flikig struktur kan associeras med allergiska eller akut prostatit.

De huvudsakliga behandlingsmetoderna

Konservativ behandling indikeras för okomplicerad fibros av det första och andra steget. Det består i att eliminera orsaken till sjukdomen. Oftast är detta en stillastående eller kronisk infektiös prostatit.

Vanligtvis inkluderar behandlingen medicinering och fysioterapi. Patienten är ordinerad antibakteriella och antiinflammatoriska läkemedel, alfa-adrenoblockerare, vitaminer och mineraler, befästningsmedel och fytopreparationer. Bred applicerad massage på prostatakörteln och härdande enemas. I vissa fall behöver patienten kirurgisk behandling.

 • TUR - transuretral resektion. I detta fall införs specialverktyg i människans urinrör, med hjälp av vilken de drabbade vävnaderna avlägsnas. Operationen utförs under endoskopisk kontroll.
 • Öppen eller laparoskopisk prostatektomi. Det indikeras för diffusa lesioner av prostatavävnad och utveckling av svåra komplikationer. Att ta bort orgeln med ett laparoskop är mindre traumatisk än öppen tillgång.
 • Prostataziculoectomy - tillsammans med prostata, tar de också bort sällsynta vesiklar. Operationen anges i det tredje och fjärde stadiet av fibros.
 • Laserbehandling av sjukdomen är det säkraste sättet att bli av med problemet. Det är dock inte alltid effektivt vid senare skeden.

Ibland, med uttalad hypertrofi av prostata vävnaden, placeras ett speciellt rör (stent) i urinrörets smalnande plats, vilket därigenom återställer urinflödet. Vid akut urinretention utförs blåskateterisering eller epicystostomi. För detta görs en punktering ovanför puben och ett rör sätts in för att tömma urinen.

Indikationer för kirurgisk behandling

Cure fibrosis kan endast genom kirurgi. Konservativ behandling kan bara sakta ner de patologiska processerna, men hjälper inte att bli av med de förändrade vävnaderna. Läkemedel ordineras vanligtvis under postoperativ träning och efter operation. Kirurgi indikeras i sådana fall:

 • Ureterohydronephrosis - utvidgning av urinvägarna (inklusive njure pyelocaliceal system) på grund av ansamling i dem stora mängder urin.
 • Blåsan och urinflödet är en störning där urin överförs från blåsan tillbaka till urinledarna.
 • Kronisk urinretention, orsakad av en blåsans sten eller divertikulum. I det här fallet, efter urinering i blåsan med tiden, kvarstår mer och mer urin.
 • Uretro-vesikulär återflöde, i vilken urin kastas från urinröret i partiella vesiklar. Med tiden leder det till utvecklingen av en inflammatorisk process i dem.
 • Akut eller kronisk pyelonefrit är en inflammatorisk process som påverkar njursystemet i tarm- och bäckenet.
 • Akut urinretention, där en man inte kan urinera alls. Patienten har skarp magsmärta och en känsla av raspiraniya i blåsans område.
 • Kroniskt njursvikt när njurarna inte längre kan rena blodet och ta bort toxiner från kroppen.

De listade sjukdomarna är en direkt indikation för kirurgisk ingrepp. Och patienter med akut urinretention kräver omedelbar läkarvård - annars kan en urinblåsning och peritonitutveckling uppträda.

Viktigt! I 5-7 dagar efter operationen ska en man ta antibiotika. Detta kommer att bidra till att undvika smittsamma komplikationer.

Förebyggande åtgärder

Det viktigaste vid förebyggande av prostata fibros är behandling av kroniska inflammatoriska sjukdomar hos det urogenitala systemet hos män. Dessa inkluderar:

Till skillnad från prostatit behandlas inte prostata fibros konservativt. Även kirurgisk ingrepp garanterar inte alltid återhämtning. Därför är det nödvändigt att rikta alla ansträngningar för att förebygga sjukdomen. Den innehåller:

 • träna, gå, träna;
 • bekämpa fetma och rätt näring
 • vägran från användning av alkohol och rökning
 • användning av barriärmetoder för preventivmedel.

Med syfte att snabbt upptäcka fibrotiska och maligna former är det nödvändigt för alla män över fyrtio att besöka urologen en gång per år. Det är också tillrådligt att göra en ultraljud eller prostatisk TRUS och ge blod för att bestämma nivån på PSA.

Tips! Behandlingen av fibros hjälper en man att undvika utveckling av impotens och infertilitet. Därför är det nödvändigt att märka symptom på sjukdomen så snart som möjligt och omedelbart kontakta en läkare.