Huvud
Behandling

Vad är fibros av prostata?

Kronisk inflammation i prostata, i enkla termer, prostatit, orsakar mycket obehag i vardagen.

Om sjukdomen inte behandlas kan komplikationer uppstå och förändringar i strukturen av prostatavävnad, som kallas fibros.

Fiberförändringar stör kroppsarbetet, orsakar vävnadsproliferation och försämring av funktionen tills fullständig oförmåga hos körteln och behovet av kirurgisk ingrepp.

Vad är prostata fibros?

Fibros av prostatakörteln är ersättning av organs arbetsvävnad genom bindande strukturer eller ärr som orsakas av den långsiktiga effekten av inflammatoriska processer.

Sjukdomen påverkar endast den manliga hälften av befolkningen i olika åldersgrupper.

Som ett resultat av ersättning och spridning av bindväv, förlorar järn delvis sina funktioner, blod och lymfatisk utbyte störs, hemligheten produceras inte och går inte in i spermien, vilket leder till infertilitet och andra sjukdomar i det genitourära systemet.

Stark tillväxt av vävnader kännetecknas av en ökning av prostatakörtelns storlek, det börjar klämma urinrörarna och vas deferenserna.

orsaker till

Fibros är ett speciellt fall av en patologi, som i medicin kallas skleros. Sådana förändringar kan påverka inte bara prostata, utan även andra kroppssystem (hjärt-, respiratorisk, nervös, ben, lever, etc.).

Framdriften för uppkomsten av fibrotiska förändringar i prostatakörteln kan vara följande:

 • inflammatoriska processer (kronisk bakteriell prostatit);
 • trauma och komplikationer i operationer
 • kroniska allergiska sjukdomar;
 • ateroskleros i cirkulationssystemet;
 • oregelbundet sexuellt liv (överskott eller brist)
 • infektiösa och venerala sjukdomar i könsorganen;
 • försvagning av immunitet
 • misslyckande hormonbalans.
till innehållet ↑

klassificering

Fiberförändringar differentierar genom utvecklingsstadier och histologisk klinisk bild. Sjukdomens histologi:

 • fokal och fokalfibros med hyperplasi;
 • cystisk fibros
 • atrofisk fibros av parenkymen;
 • parauretral fibros
 • cirrhotisk skleros i kombination med eller utan prostatit.

Stegen av sjukdomen differentieras beroende på patientens symptom och klagomål, vi kommer att diskutera dem mer ingående i nästa avsnitt.

Symtom och tecken

Denna sjukdom utvecklas oftast i bakgrunden inflammatorisk process av prostata. Därför är den kliniska bilden den samma som med prostatit:

 • smärta i underlivet, i ljumsk och ländrygg;
 • smärta vid urinering
 • inkontinens eller frekvent urinering, med möjlig störning av processen;
 • för tidig eller försenad utlösning;
 • hematuri och hemospermi (förekomst av blod i urinen och sperma vid utlösning);
 • erektil dysfunktion och minskad libido;
 • den allmänna förgiftningen av en organism på grund av inflammatoriska infektionsprocesser, åtföljd av svaghet och huvudvärk.

på utvecklingsstadier:

 1. 1-st: stört processen av urinering något;
 2. 2-nd: det finns element i fibros som orsakar märkbar dysfunktion hos urinrörarna och kontrollerar vätskans rörelse;
 3. 3: Fibrösa inklusioner blir märkbara på ultraljud och börjar påverka reproduktiv funktion;
 4. 4: en uttalad symtomatologi som kännetecknas av hemospermi, komprimering av urinledare och kanalen, omfattande spridning av bindväv som påverkar blåsan och njurarna.

Vid det sista skedet av sjukdomsutvecklingen är förändringarna redan irreversibla. En operativ ingrepp är nödvändig förrän processen med atrofi hos närliggande organ har börjat.

Den första och andra etappen är väl behandlingsbar, och prostata återfår gradvis sina funktioner i sin helhet. Den tredje etappen åtföljs av kronisk behandling av prostatit, Förändringar är delvis reversibla, men det är nödvändigt att upprätthålla en hälsosam och aktiv livsstil för att undvika återfall.

diagnostik

De huvudsakliga klagomål som patienterna gäller för doktorn är: infertilitet, erektil dysfunktion och smärta vid sexuella handlingar. Urologen frågar för att klargöra frågor till patienten om symptomernas varaktighet, när de först uppträdde, under vilka omständigheter och så vidare.

Att samla en detaljerad anamnes av sjukdomen är nödvändig för att föreskriva en ytterligare undersökning - laboratorietestning och instrumentanalys.

Laboratorietester inkluderar blod- och urintester för att upptäcka nivån av lymfocyter, en brist eller överskott av kalcium och andra vitaminer, förekomst av infektioner och andra sjukdomar.

Tas bomullstopp av urinröret för att kontrollera svamp eller sexuellt överförbara infektioner, sexuellt överförbara sjukdomar, som kan framkalla inflammation i prostatakörteln.

Primär undersökning av prostata kan utföras genom palpering, vilket gör det möjligt att bestämma förekomsten av abnormiteter i organs storlek och form. Massage kan användas för att stimulera sekretionen - om det inte hände, då funktionaliteten hos körteln är bruten.

Det mest effektiva verktyget för att diagnostisera prostata är ultraljud. Oftast används den metod för TRUS, vilket innebär transrektal administration av sensorn för att visualisera organets tillstånd genom ändtarmen.

behandling

Efter utredning av patientens komplexa diagnos utnämns individuell behandling, med beaktande av alla uppgifter om de samlade anamneserna, laboratorie- och instrumentundersökningarna.

Vid de inledande stadierna av sjukdomsutvecklingen, konservativ medicinsk behandling. Den innehåller följande procedurer:

 1. läkemedelsbehandling - antibakteriella medel, antispasmodika, vitaminer, örtberedningar, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, etc.;
 2. fysioterapi - elektromagnetisk stimulering av prostata muskelvävnad;
 3. prostata massage har en bra effekt;
 4. terapeutisk fysisk aktivitet - en uppsättning övningar Kegel.

Om Kegels gymnastik hjälper till med inkontinens av urin läs i vår artikel.

Operativ behandling

Om Fibrotiska förändringar är irreversibla och kombinerat med prostataadenom, cancerframkallning eller spridning till andra organ, applicera sedan kirurgi eller laserbehandling. Kliniska indikationer för operationen:

 • kasta urinen in i de partiella vesiklarna;
 • nedsatt urin som ett resultat av njursvikt och pyelonefrit;
 • urolitiasis.

Laserterapi är den mest moderna och smärtfria metoden för att eliminera fibros, den har hög effektivitet och en liten procent av återkommande sjukdom.

Det finns andra typer av kirurgiska ingrepp:

 • resektion av prostata;
 • prostatektomi;
 • prostatovezikuloektomiya;
 • adenomoprostatektomiya.

Resultatet av dessa procedurer är en partiell eller fullständigt avlägsnande av prostata, som har negativ inverkan på männs reproduktiva funktion.

Den bästa åtgärden för förebyggande av fibros är den tidiga diagnosen av sjukdomen, då förändringarna fortfarande är reversibla och kirurgiska ingrepp är inte nödvändiga.

Folkliga vägar

Vid de första stadierna av sjukdomen, tillsammans med konservativ behandling, kan du dessutom tillgripa medel för traditionell medicin.

Det rekommenderas att äta pumpa frön på grund av det stora antalet vitaminer och näringsämnen som de innehåller. Dessutom är det användbart att dricka te med honung, avkok av malurt, burdock, persilja eller hassel.

Innan du använder läkemedel och traditionell medicin bör du kontakta din läkare.

Tinkturhasseln är gjord av barken på ett träd eller löv. Vad man ska ta - spelar ingen roll, skillnaden är bara vid bryggningstiden. Du måste ta en matsked hackad torkad löv eller bark, häll i en mugg, häll kokande vatten och stäng locket. Buljongen måste infunderas 30-60 minuter, varefter det måste filtreras.

Ta tinkturen 3 gånger om dagen innan du äter 1/3 koppar eller muggar, i en till två veckor.

Om prostatafunktionerna lär vi oss av videon:

Prostata fibros: symptom och huvudtyper

Bindvävnaden i prostatakörteln kan växa så mycket att de halvledande kanalerna kläms. Prostata pressar på urinvägarna, så blåsans hals tvingas bli smalare. Fibros av prostata kallas skleros. Det leder till störningar i sexuella funktioner. En följd av sjukdomen kan vara njursvikt.

Det finns en sjukdom på grund av inflammatoriska processer i körtelvävnaderna. Under utvecklingsprocessen finns det en stark skada på mjukvävnad. Samtidigt börjar bildandet av en cyste fylld med vatteninnehåll.

Det finns flera sorter av sjukdomen:

 1. infiltrativ parenkymform - förändringar sker i strukturen hos organets vävnader;
 2. interstitiell-alternativ fibros - en omfattande inflammatorisk process som inte bara påverkar de enskilda segmenten utan även septaen;
 3. fokalsklerotisk typ - lesioner förekommer i alla strukturer i prostata;
 4. total sklerotisk variation - prostatan är helt involverad i den patologiska processen.

Fokal prostata fibros

Kärnan i sjukdomen ligger i det faktum att den fibrösa vävnaden växer bara på den lokala platsen. Fokalfibros av prostatakörteln utvecklas på grund av närvaron av en inflammatorisk process. Det kan vara av bakteriell eller annan natur. I vanligt förekommande fall är blåsans nacke, urinhålöppningen och de partiella vesiklarna inblandade. Detta medför utveckling av sexuell dysfunktion.

Manifestationer av denna sjukdom är olika. Ibland kan det vara helt utan symptom. I det senare fallet upptäcks det av misstag genom en förebyggande undersökning. Med en ökning av inflammatorisk process finns det sådana tecken:

 • upprörd urinering
 • överträdelse av processerna för att passera urin;
 • brännande, smärta i perineum;
 • sexuella störningar.

Områden av prostatisk fibros bildas först på bindväv. De kan vara av olika storlekar. Beroende på denna egenskap är ett behandlingsschema förskrivet.

Parauretral fibros av prostata

Denna form kan orsaka mekanisk skada. Dessa inkluderar stenar som tidigare bildats i blåsan eller urinröret. De trycker på organen, vilket leder till utveckling av återflöde. På området för bildning av prostärkörtelparuretralfibros, kan inte bara cysten, men också infiltratet uppträda. På ett sådant ställe är vävnaderna hos orgelet starkt atrofierade, de saknar epitelceller.

Denna form bildas också på grund av gram-positiva stafylokocker. Under undersökningen kan läkaren upptäcka att körtelns storlek har förändrats kraftigt. Det blir asymmetrisk. Ett tecken är att det inte finns någon sekretess. En ultraljud är obligatorisk, med hjälp av vilken diagnosen är bekräftad eller inte.

Diagnos och upptäckt av olika former av fibros

Diagnos utförs på olika sätt för att få den mest tydliga bilden av sjukdomen. Klagomål hos patienten för frekvent och smärtsam urinering är en av de första indikatorerna på problemet. Urologen utser olika metoder och analyser.

Laboratoriemetoder för forskning

Detta är ett viktigt steg för diagnosen. Metoden är baserad på att ta OAM och UAC. De indikerar förekomst av inflammation, om det finns bakterier eller ett ökat antal vita blodkroppar.

TRUS (transrectal ultraljud)

Det tillåter att avslöja volymen och strukturen i prostatakörteln. Läkaren finner ut hur mycket kvarvarande kvarvarande urin kvarstår i urinblåsan, hur är de med sälar.

Röntgen

Direktfibrotiska förändringar detekteras också med hjälp av röntgen. Det utförs genom ändtarmen. Tack vare denna metod visas den mest exakta bilden av den takt som sjukdomen utvecklas fram. Röntgen gör det också möjligt att studera vävnaderna. Men utan en MR, kanske en ökning i körteln kanske inte fungerar.

Behandling av prostata fibros

Vanligtvis börjar effekten med konservativa metoder. När de inte ger det önskade resultatet, föreskriver läkarna ett kirurgiskt ingrepp. Antibiotika, vitaminer och preparat ordineras, vilket förbättrar blodcirkulationen. Ofta rekommenderas prostata massage och terapeutiska enemas.

Vissa läkare tror att bota fibrotisk prostatakörtel kan vara enbart kirurgisk metod. Ovanstående läkemedel ska enligt deras mening användas under preoperativ beredning.

Huvuduppgiften för interventionen är att avlägsna alla fragment av skleroserad vävnad. Detta kommer att återställa utflödet av främmande vätska och urin. Operationen utnämns först efter att alla diagnostiska åtgärder har utförts. Indikationer för kirurgisk behandling är:

 • hindrar normalt urinflöde från urinen;
 • ökad blåsan;
 • misslyckanden i arbetet med urinproduktion
 • njursvikt
 • utveckling av pyelonefrit.

Den kirurgiska behandlingsmetoden väljs ut beroende på vilka områden som påverkas. Utförs ofta transuretral resektion. Ett speciellt instrument sätts in i urinväggen. Med en liten krok tas vävnaden bort. Cerebrovaskulär adenomektomi består av ett litet snitt i navelregionen. Förseglade vävnader avlägsnas genom det. Denna typ används om körteln har en stark inflammation.

Om du inte genomgår behandling kan du uppleva styrka, infertilitet, ökad risk att utveckla allvarligare sjukdomar. Inte alltid kirurgiska metoder tillåter att helt bota en man. Särskilt om sjukdomen har en försummad form.

Fibros är en av de allvarligaste manliga sjukdomarna. Bly till hans utseende kan vara kroniska sjukdomar i prostata, promiskuösa sexuella liv eller brist på sexuella kontakter, hormonella misslyckanden och ateroskleros. Genom att eliminera dessa faktorer kan du avsevärt minska risken för att utveckla sjukdomen. Glöm inte regelbundet besök hos urologen. Vid de första tecknen på inflammation kommer han att kunna förskriva behandling, vilket innebär att förhindra olika komplikationer, inklusive njursvikt.

Vad är prostata fibros? Symtom och behandling för skleros av prostata

Den vanligaste sjukdomen hos män är prostatit. 80% av det starkare könet förr eller senare står inför problemet med inflammation i prostata, vilket i de flesta fall utvecklas till ett kroniskt stadium.

En av sorterna av denna sjukdom är fibros (skleros i prostatakörteln).

Vad är fibros av prostata? Vi kommer att prata om detta i framtiden.

Fibros av prostata: vad är det?

prostata fibros - detta är det sista steget i prostatan, som ledes i den kroniska formen, och som kännetecknas av proliferation av bindväv i prostatan parenkymet. Det finns en sjukdom som följd av den smittsamma processen, som har en lång kronisk karaktär.

orsaker till

Den främsta orsaken till fibros, som är i första hand i förhållande till andra, är kronisk prostatit. Infektion påverkar prostatakörteln, vilket resulterar i inflammatoriska processer som leder till slut till bildandet av fibros.

Sjukdomen börjar utvecklas och i sällsynta fall är en fullständig botning möjlig.

Dessutom kan orsaken till fibros vara faktorer som:

 • arterioskleros av blodkärl;
 • immunsystemets sjukdomar;
 • allergiska reaktioner;
 • långvarig abstinens i könsorganet
 • oordnad förändring av sexpartner
 • hormonella störningar.

Från vad som uppkommer i prostata:

klassificering

 1. Fibros kan vara fokal i naturen (fokalfibros av prostatakörteln), vid vilken prostataskleros uppträder.
 2. Kombinationen av kronisk prostatit med nosod hyperplasi, som är adenomatös i naturen. Om prostata adenom läs här.
 3. Förekomsten av fibros med atrofiska förändringar i parenkymen.
 4. Sjukdom av fibros, där transformationen av cysten sker.

Fibros har flera steg, som kännetecknas av:

 1. Den första etappen kännetecknas av en liten svårighet vid urinering.
 2. Den andra etappen är förknippad med ett brott mot urinets utsöndring från blåsan och urinledarna.
 3. I det tredje steget involveras partiella vesiklar i processen och patologiska förändringar uppträder i urinledaren och i urinblåsan. Det är mycket svårt att urinera.
 4. Vid det fjärde stadiet finns en purulent lesion av seminala vesiklar, kronisk njursvikt (CRF) och hydronephrosis.

symptom

Symtom på fibros är liknar kronisk prostatit. Det är därför sjukdomen är svår att identifiera i början.

Därför rekommenderas alla män efter 35 års ålder regelbundet att besöka urologen.

De vanligaste symptomen på skleros av prostata är:

 • frekvent urinering
 • svårighet att urinera
 • smärta i ljummen, i perineum, i coccyx eller i anala regionen;
 • smärta under samlag
 • smärtsamma känslor under utbrott av spermier
 • försämring av erektionen;
 • libido försvinner
 • impotens;
 • det finns en blandning av blod i urinen.
 • Om du hittar minst 3 symptom, ska du omedelbart ringa till en specialist.

  diagnostik

  • Den rektala undersökningen består i att sondera urologen med ett finger över ändtarmen. Som ett resultat av undersökningen kan förändringar i storlek, spridning av bindväv och kompaktering detekteras. Om det inte finns någon utsöndring av prostata under massagen kan du prata om förekomsten av sjukdomen.
  • Magnetic resonance imaging utförs med hjälp av specialutrustning, där prostatakörteln granskas grundligt.
  • cytologi kommer att avslöja områden av prostata fibros, inflammatoriska processer som förekommer i prostata genom biopsi.
  • Transrektalt ultraljud möjliggöra en hel del forskning: att undersöka prostatan och urin kanaler, upptäcka närvaron av tätningarna och mängden vävnad för att avgöra exakt vad som är omfattningen av sjukdomen, kommer att fastställa storleken på prostatan.
  • Beräknad tomografi kommer att avslöja närvaron av noduler för att förhindra övergången av sjukdomen till cancerfasen.
  • Vazovezikulografiya tillåter dig att inspektera kärl och vesiklar. Med hjälp av denna undersökningsmetod kan du noggrant schemalägga ytterligare behandling.
  • prostatography kommer att ge ett exakt resultat om närvaron eller frånvaron av fibros eller en tumör.

  Män ska ta urin och blodprov var 6: e månad för att påbörja behandling av prostatit och fibros i tid om de finns under studien.

  behandling

  Det är mycket viktigt att konsultera en urolog och genomgå omfattande behandling av prostata fibros med föreskrivna läkemedel.

  Trots det faktum att behandling med mediciner i de flesta fall med detektion av skleros av prostata har ingen effekt, föreskriver urologen patienten:

  • antiinflammatoriska läkemedel;
  • för att bekämpa infektioner med antibiotika
  • vitaminer;
  • droger som eliminerar stagnation i genitourinary systemet.

  I de flesta fall, när en fibros detekteras, ordinerar läkaren en kirurgisk operation, eftersom omvandlingen av prostata till en bindväv är en irreversibel process.

  Det enda alternativet är behandling av prostatit i början, tills det har utvecklats till en kronisk form. Behandlingen av fibros av prostata med recept av traditionell medicin kommer inte att ge några positiva resultat.

  Nu vet du vad som är skleros av prostata (fibros). För att undvika förekomst av fibros måste du noggrant övervaka din hälsa, med hänvisning till de första symptomen på sjukdomen hos urologen. Fibros är en obotlig sjukdom, så det är lättare att förebygga sjukdomen än att behandla den.

  Behandling av prostatisk fibros

  Prostata är ett organ som hör till det manliga reproduktionssystemet, som utför en sekretorisk funktion. Genom körteln passera vas deferens, i vilken det utsöndrar sin hemlighet, som später spermierna. Prostatan ligger intill blåsan och böjer sig runt urinledarna.

  Fibros av prostata är en sjukdom som kännetecknas av proliferation av bindväv i kärlens parenchyma, med en minskning av dess funktionella aktivitet. Denna patologi kallas också det sista skedet av kronisk prostatit.

  etiologi

  Fibros av prostatakörteln utvecklas på grund av långvarig smittsam process, som påverkar organets vävnad. Utseendet av bindvävsfoci bidrar också till utvecklingen av inflammation, för vilken en sluten (ond cirkel) av patologipaden bildas. Orsakerna till utseendet av fibros i prostata:

  1. Kronisk prostatit.
  2. Aterosklerotiska förändringar i kärlen.
  3. Förlängd sexuell avhållsamhet.
  4. Intensivt och oordnat intimt liv.
  5. Allergier.
  6. Autoimmuna sjukdomar.
  7. Hormonal obalans.

  Bland dessa faktorer finns obehandlad kronisk prostatit i första hand.

  symptom

  Den kliniska bilden för denna sjukdom är identisk med tecken på prostatit, så det är svårt att differentiera patologi. De vanligaste symptomen på prostata fibros är:

  • svår eller smärtsam urinering
  • smärta i ljummen, utstrålar till perineum, ibland i nedre delen av ryggen eller analområdet
  • erektil dysfunktion (helt eller delvis);
  • smärta vid utlösning
  • närvaro av blodblandning i sperma
  • obehagliga känslor under sex.

  Under lång tid kan sjukdomen vara asymptomatisk, vilket gör det svårt att identifiera. Detekteringen av prostatisk fibros uppträder därför ofta i sjukdomens sista steg. Diagnosera, i princip, inte själva sklerosen, men dess komplikationer:

  • kroniskt njursvikt (CRF);
  • akut och kronisk pyelonefrit;
  • hydronefros;
  • akut och kronisk retention av urin
  • cystit;
  • impotens.

  Den mest formidabla komplikationen är CRF, vilket indikerar fullständig frånvaro av njurfunktion. Detta problem uppstår, eftersom de närliggande organens utseende av skleros av prostata i degenerationsprocessen är involverade: blåsan (nacken) och urinledarna, kan sämre vesiklar påverkas.

  klassificering

  • Steg 1 är förknippat med mindre svårigheter att urinera;
  • Steg 2 kännetecknas av försämrad utsöndring av urin från blåsan och urinledarna;
  • Steg 3 kännetecknas av involvering av partiella vesiklar i processen och patologiska förändringar i ureterns och blåsans parenchyma, och urineringsprocessen är också signifikant försämrad;
  • Steg 4 kännetecknas av symptom på CRF, purulent lesion av seminala vesiklar och hydronephrosis.

  diagnostik

  • Finger rektal undersökning av prostata.

  Denna metod är grunden för undersökning av någon patient med prostata sjukdomar. När det finns områden av fibros i prostatakörteln, observerar doktorn en minskning av organets volym, en allmän komprimering. Körets kanter är ojämn, men av enhetlig konsistens (vilket eliminerar cancer). En viktig diagnostisk egenskap är avsaknaden av utsöndring från körteln under massagen.

  Tekniken tillåter att avslöja kompakteringsställena för att uppskatta volymen av funktionell aktiv vävnad. Läkaren kan se en signifikant minskning av körtelns storlek. I närvaro av tveksamma tecken eller utseendet på noderna bör datortomografi dessutom utföras för att inte missa prostatacancer.

  Denna undersökning utförs enligt indikationerna för att klargöra diagnosen och bedöma omfattningen av sjukdomsutbredningen. Vauvesiculography gör att du kan titta på fartygets funktion och skador på de partiella vesiklarna. Tack vare resultaten av denna metod väljs taktiken för ytterligare terapi.

  behandling

  Konservativ terapi är ineffektiv, men används i sällsynta fall som ett preparat för kirurgisk ingrepp. Använd droger:

  • antiinflammatoriska;
  • antibiotika (för bekämpning av smittsamma medel)
  • preparat som förbättrar blodets reologiska egenskaper (eliminera stillastående fenomen som syftar till att bekämpa ateroskleros)
  • vitaminterapi (som en stödjande faktor).

  Används för de flesta prostata sjukdomar transrektal massage i detta fall är kontraindicerat.

  Behandling av fibros av prostata med folkmetoder kommer inte att ge någon effekt, det kommer bara att leda till förvärv av processen och dess komplikationer.

  Vid den första manifestationen av denna patologi bör du omedelbart kontakta en läkare.

  Indikationer för kirurgisk behandling:

  • komplicerad urinretention (stenar, divertikula eller blåsförstoring);
  • infektionssjukdomar i urinvägarna som orsakas av skleros;
  • tecken på CRF;
  • hydronefros;
  • total purulent lesion av seminala vesiklar orsakade av återflöde.

  Typer av operationer vid behandling av prostata fibros:

  • resektion av skador hos skleroskörteln;
  • fullständigt avlägsnande av prostatakörteln
  • avlägsnande av prostata tillsammans med partiella vesiklar i närvaro av tecken på patologi i dem;
  • isolerad avlägsnande av partiella vesiklar i sina purulenta lesioner;
  • avlägsnande av prostata med korrigering av urinets posttraumatiska förminskning.

  Eftersom processen för degenerering av organet i bindväven är irreversibel, är det omöjligt att kalla fibros av prostata härdbar. För att förhindra denna patologi är det tillräckligt att behandla inflammation i körteln korrekt och i tid.

  Hur bli av med prostata prostata fibros

  Periodisk inflammation i prostatakörteln ger en känsla av obehag i livet. Om sjukdomen startas, följ komplikationer i form av fibros.

  Prostata prostata fibros är en sjukdom i det genitourära systemet, där tätningar bildas i käftarnas parenkym. Sjukdomen kännetecknas av uttalade symtom, så experter kan göra en korrekt diagnos på ett tidigt stadium. Med omfattande spridning av vävnader och felfunktion i prostata finns ett behov av kardinalåtgärder.

  Vad är prostata fibros?

  Så vad är fibros i prostata i prostata? Fibrotiska förändringar i prostata uppträder ofta med kronisk prostatit. Dessutom kan sjukdomen orsaka hormonella misslyckanden, mekaniska effekter och åderförkalkning av blodkärl.

  Ökningen i bindväv påverkar dysfunktionen i körteln. Samtidigt förvärras lymfcirkulationen och blodflödet. En sådan sjukdom främjar inte bara infertilitet utan orsakar också stora problem i det genitourära systemet.

  Fiberförändringar kan börja med följande skäl:

  1. Skador och problem efter operation.
  2. Atherosclerosis.
  3. Oregelbundet sexliv.
  4. Allergier.
  5. Problem med den hormonella bakgrunden.
  6. Venereala och hormonella sjukdomar.
  7. Långvarig inflammatorisk process.

  Symptom på sjukdomen

  För att förstå vilken typ av sjukdom - fibros är nödvändig för att studera dess symtom. Initialt kan sjukdomen inträffa utan speciella manifestationer. Här är de viktigaste symptomen på prostata fibros prostatakörtel:

  1. Frekvent urinering.
  2. Vid urinering, känns ömhet eller brännande känsla.
  3. Smärtstillande symtom i perineum, nedre delen av ryggen och i ljummen.
  4. Problem med sexuell funktion.
  5. Obehag vid utlösning.
  6. Blandningen av blod i sperma.

  Ett annat namn på fibros är skleros av prostata. I vissa fall är sjukdomsdiagnosen på grund av dess komplikationer, såsom pyelonefrit, cystit, njursvikt, impotens och urinretention. Patologi kan ha en negativ effekt på hjärt- och kärlsystemet, nervöst, andningsorgan, på lever och ben.

  Varianter av sjukdomen

  Fiberformationer kan vara av olika slag:

  1. Fokal fibros.
  2. Cystisk fibros.
  3. Atrofisk.
  4. Lacunar.
  5. Cirrotisk skleros.

  Focal fibros av prostata manifesteras i det faktum att inflammationen passerar till vissa områden. Sjukdomen kan orsakas av en bakteriekälla. Oftast sprider inflammationen till blåsan och andra omgivande organ. Detta framkallar ett tillstånd av sexuell dysfunktion.

  Parauretral fibros av prostata kan bilda mekanisk skada. Dessa kan vara stenar i urinblåsan, vilket sätter press på organen. Parauretral fibros kan bero på gram-positiva stafylokocker. Huvudskylten är att hemligheten upphör att utsöndras.

  Metoder för att diagnostisera en sjukdom

  Diagnostik är obligatorisk. Att samla en omfattande historia är viktig för undersökningens syfte, som består av analys och undersökning med hjälp av specialverktyg. Tilldela urin och blodprov som hjälper till att identifiera innehållet av lymfocyter, mängden kalcium och närvaron av infektioner.

  Ett smet tas från urinröret, vilket möjliggör identifiering av eventuellt sexuellt överförbara infektioner.

  Sådana diagnostiska metoder används också:

  1. Finger rektal undersökning kan avslöja komprimeringen och storleken på körteln. En viktig egenskap är avsaknaden av utsöndring under proceduren.
  2. Ultraljud av urinorganen och TRUS (transrectal ultraljud) gör det möjligt att bestämma kroppens volym, närvaron av stenar, tätningar och olika förändringar. Om det finns tveksamma tecken, så utförs en CT-skanning.
  3. Vouvevesiculography utförs för att klargöra diagnosen. Det låter dig bestämma spridningen av sjukdomen. Och se även på blodkärlens funktion.

  Echoskopiska och kalcifala förändringar i parenkymen avslöjas under undersökningen.

  Fokal fibros hjälper till att bestämma diagnosen med ultraljudsundersökning. I detta fall bestäms fibrotiska områden med ökad ekogenitet upp till 8, 12 och 26 mm, ödem och smalning i mm.

  Behandling av prostata

  Efter en fullvärdig diagnos är behandlingen ordinerad. Vid de inledande stadierna används medicinsk och konservativ terapi. Det består av följande procedurer:

  1. Läkemedel, inklusive antispasmodik, antibakteriella läkemedel, vitaminer och växtbaserade läkemedel.
  2. Sjukgymnastik består av elektromagnetiska förfaranden för stimulering av muskelvävnad. Metoden låter dig minska svullnad och inflammation.
  3. Effektiv och massage prostata.
  4. Komplexa övningar Kegel.

  Vid de första stadierna av sjukdomen används laserbehandling. Anordningen är effektiv i sjukdomsprogressionen. För behandling används bredspektrum antibiotika. Med prostatit, Longidase, Prostopin eller Vitaprost används. Suppositorier kan minska långsiktig svullnad.

  Som ytterligare behandling används aktiva tillsatser. Förutom standardprocedurer måste patienter ge upp dåliga vanor, flytta mer och hålla sig till en diet. Det är lämpligt att göra regelbunden prostata massage.

  Om fibrotiska förändringar är irreversibla krävs kirurgisk ingrepp. I vissa fall behandlas och laserbehandling. Denna metod är modern och smärtfri.

  Här är de indikationer som kan ges till operationen:

  1. Problem med urinrörelsen vid njursvikt.
  2. Flyttar urinen in i de partiella vesiklarna.
  3. Urin sten sjukdom.

  Vid kirurgisk ingrepp utförs borttagning av sklerotiserad vävnad. I det här fallet återställs passagen av seminalvätska. Dessutom väljes en kirurgisk metod beroende på vilka områden som påverkas. Oftast indikeras transuretral resektion. I detta fall sätts ett speciellt instrument genom urinväggen. Detta tar bort små sälar. Ett litet snitt i naveln är gjord med adenomektomi. Denna metod används om ödem och inflammation är omfattande.

  På forumet om prostatit säger många om användningen av konservativ behandling. Samtidigt bekräftar recensionerna effekten av suppositorier och terapi med läkemedel.

  Förebyggande åtgärder

  Många undrar om det är möjligt att förhindra en sådan farlig sjukdom. Samtidigt är förebyggande viktigt. Först och främst är det aktuell behandling av kronisk och akut prostatit. Det är nödvändigt att genomgå inspektion minst en gång per år. Män uppmanas att leda en aktiv livsstil. Långt sittande på ett ställe kan provocera en obehaglig sjukdom.

  Med den aktuella och korrekta behandlingen av symtomen och utvecklingen av sjukdomen kan elimineras. Således är det nödvändigt att observera regelbundenhet i terapeutiska metoder och iakttagande av alla medicinska recept.

  Fibros av prostata

  På grund av spridningen av bindväv uppstår kompression av prostatakörteln. Denna process är inget annat än prostata fibros. Som ett resultat blir blåsan smalare - dess halsar och dehydratiseringskanalerna deformeras. Urineringstest, observerad med prostataskleros, leder till sexuell dysfunktion.

  Fiberprostatit - vad är det?

  I denna sjukdom på bakgrund av proliferation av bindväv prostata rynkor. Den främsta orsaken till sjukdomsuppkomsten är kronisk inflammation.

  Fiberförändringar i prostata stör organets ordentliga funktion, eftersom den aktiva vävnaden blir bindande, vilket resulterar i att en hemlighet inte produceras, vilket är en av spermiernas komponenter. Allt detta är resultatet av en långvarig smittsam process som orsakar bakterier. Detsamma gäller för venös stasis.

  Växande, förvärrar bindevävnaden den inflammatoriska processen ytterligare. Att behandla fibrös prostatit endast med läkemedel är värdelös - kirurgisk ingrepp är nödvändig.

  Varianter av fibros

  Det finns flera former av fibros:

  • Sklerotisk - brännvidd och totalt;
  • infiltrativ-parenkymform;
  • interstitiell-alternativ fibros.

  I en komplicerad eller okomplicerad form kan sjukdomen vara smittsam eller icke-smittsam. även kombinerad fibros är möjlig. Allt beror på den kliniska bilden av sjukdomen. Irreversibla processer kräver kvalitativ och korrekt behandling.

  De främsta anledningarna

  Denna sjukdom kan utvecklas under en tid utan symptom. Det finns olika orsaker till sjukdomen:

  1. Kronisk prostatit.
  2. Hormonella misslyckanden och störningar i systemet.
  3. Ateroskleros av blodkärl.
  4. Anomalier av utveckling.
  5. Mekanisk effekt på körteln.

  Naturligtvis är detta inte alla orsaker till vilka fibros är möjlig. Till exempel lägger till i denna lista är oregelbundet kön, liksom den vanliga ändringen av partners.

  symtomatologi

  Vissa symtom på prostata fibros tillåter en person att misstänka förekomsten av fibrös prostatit:

  • svag smärta vid urinering, känsla av sdavlennosti;
  • Under samverkan känns obehag
  • erektionen är trasig, attraktionen mot det motsatta könet blir;
  • när utlösning känns smärta, finns blodiga inslag i spermier och urin;
  • gör ont i ljummen, i underlivet och i perineum;
  • vill ofta toalett på ett litet sätt;
  • brinner under urinering.

  Om du har minst ett av symtomen, bör du definitivt rådgöra med en läkare. Efter undersökningen kommer specialisten att ordinera en adekvat behandling. Kirurgisk ingrepp är nödvändig här. När det gäller läkemedlet ordinerar hans läkare vid beredningsskedet för operationen.

  Hur är sjukdomen?

  Nu när vi vet vad fibros är, är det dags att ta reda på hur det fungerar. I början kan sjukdomen inte manifestera sig. Oftast sker utvecklingen av sjukdomen mot bakgrund av kroniska sjukdomar i det genitourära systemet. Detta gäller prostatit. Saken är att om prostata skadas i närvaro av fibros börjar inflammationsprocessen i körteln, vilket leder till utveckling av reparativ fibros, kompletterad med skleros.

  Vidare är de intilliggande prostataorganen involverade i processen. Vaskulär skleros påverkar sjukdomsutvecklingen. Det förekommer i prostata, beroende på om det finns ett infektiöst ursprung eller är frånvarande. Långsamt blodflöde är möjligt vid vilken ålder som helst. Och ändå uppstår sjukdomen i medelålders stark kön.

  Resultatet av sjukdomen blir en uppdelning av den sexuella funktionen. I värsta fall utvecklas njursvikt snabbt. Därför är det väldigt viktigt att kontakta läkare i tid för att omedelbart behandlas.

  Hur utförs diagnosen?

  1. Under en rutinundersökning genomgår urologen en digital rektalundersökning. Detta gör det möjligt att diagnostisera en asymmetrisk, tät körtel, jämn, utan noder. Skleroserad järn under massage utsöndrar inte hemligheten i prostatakörteln. Detta tyder på att prostatan inte fungerar ordentligt.
  2. TRUS - transrectal ultraljud, med vilken det blir möjligt att bestämma densiteten, såväl som storleken på fibros. Mer exakta resultat kan uppnås i ensemblet med MR och CT.
  3. I fallet där det finns en stark erektil dysfunktion, smärta under orgasmen, använd vasoveciculography, som det är möjligt att bestämma graden av spridning av sjukdomen på seminala vesiklar. Med den här metoden kan du bestämma hur mycket kirurgiskt ingripande.

  Hur hanterar man sjukdomen?

  Efter diagnosen ordinerar läkaren behandlingen. Om du vänder dig till en specialist i tid kan konservativa metoder vara effektiva. Men oftast krävs kirurgisk behandling, patienten drivs på.

  För att förbättra tillståndet inkluderar läkemedel antibiotika och antiinflammatoriska läkemedel. Det är nödvändigt att ta vitaminer.

  Effektiv i kampen mot prostatasmassasjukdom. Under operationen avlägsnas stenar, om nödvändigt utförs en del av vävnaden.

  Den mest effektiva behandlingen är laserterapi riktad mot de drabbade områdena. Det är smärtfritt, skadar inte vävnaderna, medan det är möjligt att eliminera orsaken till sjukdomen.

  Konsekvenser av brist på adekvat behandling

  Förlängd kronisk prostatit leder till fibros av prostatakörteln. Därför är det mycket viktigt att inte fördröja läkarbesöket, som efter undersökningen kommer att utse en adekvat behandlingsplan. Annars är allvarliga negativa konsekvenser möjliga:

  I avsaknad av lämplig adekvat behandling påverkar skleros de organ och vävnader som finns i närheten. Det finns en parauretral lesion i urinröret, förändringar i frökanalen förekommer. Som en följd av dessa processer finns en infarktisk obstruktion, vilket leder till njursvikt i kronisk form. Det finns problem med den reproduktiva apparatens korrekta funktion.

  Att behandla skleros av körteln är inte möjlig endast med mediciner - de ordineras före och efter operation. Ibland är även kirurgi inte en garanti för att vävnadsskleros kommer att stoppas. Därför är det väldigt viktigt att kontakta en specialist så snart som möjligt så att det inte är för sent att besegra sjukdomen.

  Vad är prostata fibros och hur man hanterar denna patologi?

  Fibros av prostata är vanligt nog hos män som har kronisk prostatit eller leder ett promiskuöst sexliv. Vissa läkare också allergiska, immunologiska och hormonella orsaker till sjukdomen. Ofta är en provocerande faktor atheroskleros. När tecken på fibros av prostata uppträder bör du omedelbart kontakta en specialist.

  Kärnan i patologi

  Många är oroliga över frågan: prostata fibros - vad är det? Denna patologi är ersättning av friska organs vävnader med bindande element eller ärrstrukturer. Dessa förändringar är förknippade med en långvarig effekt av inflammation. Endast män lider av patologi.

  På grund av ersättning eller ökning av bindvävets storlek observeras fullständig eller delvis förlust av orgelfunktioner. Det finns också ett brott mot blodcirkulationen och lymfbytet, hemligheten produceras inte och tränger inte in i spermierna.

  Detta orsakar förlust av reproduktiva funktioner och provocerar andra störningar i det genitourära området.

  Med uttalad spridning av vävnader ökar prostatastorleken signifikant. Som en följd därav uppmanar de att klämma ur urinledarna och kanalerna.

  skäl

  Fibros av prostatakörteln är en typ av patologi, vilket läkemedel kallas "prostataskleros". Ibland påverkar dessa förändringar andra organ och system - hjärta och blodkärl, benvävnad, lever.

  Det finns ett antal faktorer som ökar risken för fibros:

  1. Inflammation av prostata är av kronisk natur. Den huvudsakliga faktorn i utvecklingen av patologi är en fibrotisk beräknad prostatit, som kräver operativ ingrepp.
  2. Adenom av prostata;
  3. Brist på vanligt sex. Det finns ingen direkt koppling mellan frånvaron av sexuella kontakter och utvecklingen av fibros. Men i frånvaro av kön finns det problem med utflödet av prostata utsöndring, vilket leder till nedsatt blodcirkulation i bäckenorganen;
  4. Ateroskleros av kärl i bäckenorganen;
  5. Förändring av hormonbalansen. Överskott av dihydrotestosteron, androgenbrist och andra störningar i det endokrina systemet ökar risken för fibros.
  6. Malign organ skada;
  7. Försvagning av immunsystemet som ett resultat av sexuellt överförda patologier;
  8. Fel sätt att leva. Otillräcklig motorisk aktivitet, användning av droger, rökning, alkoholhalt kan orsaka problem. Män som följer reglerna för en hälsosam livsstil är mycket mindre benägna att få sjukdomar i genitourinary organ.

  klassificering

  Denna patologi har flera utvecklingsstadier, som alla kännetecknas av vissa egenskaper:

  • Vid första skedet observeras endast funktionella störningar av urinering;
  • Vid nästa steg är det en överträdelse av urinpassagen på övre och nedre delen av urinvägarna;
  • Den tredje etappen kännetecknas av en stabil urininkontinensstörning. Därför kan patienten diagnostiseras med morfologiska störningar i strukturen hos de främsta kanalerna och urinorganen.
  • För terminaltrinnet är en märkbar förändring av renal parenkymen, strukturen hos urinledarna och de seminrika kanalerna karakteristiska.

  På nivån av histologi finns också gradvisa förändringar i prostata:

  1. I ett tidigt skede förekommer fokal hyperplasi hos orgeln och symptom på skleros uppträder;
  2. Då börjar atrofiska processer i parenchymen och fibros utvecklas;
  3. Efter detta skleros fenomen kompletteras med hypertrofi;
  4. Vid nästa steg utvecklas cystisk transformation mot bakgrund av fibros
  5. Terminalen är cirros. På detta stadium kan patienten diagnostiseras med en infektiös eller allergisk prostata. Atrofiska och dystrofa förändringar eller medfödda patologier observeras också.

  Klinisk bild

  Symtom på skleros av prostata kan skilja sig väsentligt. För att identifiera sjukdomen i tid, är det värt att uppmärksamma sådana tecken:

  • Obehagliga känslor som uppstår under tarmrörelse eller samlag
  • Signifikant minskning av erektionen;
  • Akut smärta med ejakulation, utseende av blodig urladdning;
  • Smärta vid urinering
  • Minskad libido;
  • Smärta syndrom i ljummen eller perineum - detta symptom är ständigt närvarande.

  Ibland observeras utseende av prostata fibros mot bakgrund av stillastående fenomen eller utveckling av inflammation i organ. I denna situation observeras följande manifestationer:

  1. Avföring
  2. Allvarlig smärta i ljummen, perineum och coccyx;
  3. Ökad irritabilitet;
  4. Hyppig uppmaning att urinera;
  5. Smärta i tömningen av blåsan.

  Patologens mest frekventa komplikation är kronisk prostatit. I denna situation kan sjukdomen lätt diagnostiseras. Ibland uppvisar emellertid fibros inte sig länge, vilket har negativ inverkan på organen i genitourinary systemet.

  Fibros kan ha olika storlekar och lokalisera i olika områden. Eftersom symtomen på patologi är signifikant olika.

  Diagnostiska metoder

  För att kunna diagnostisera skleros i prostatakörteln, måste du tillämpa ett omfattande tillvägagångssätt. Ursprungligen utförs en fingerundersökning av orgeln. Specialisten känner prostata för att identifiera sälarna. Även detta förfarande hjälper till att upptäcka ödem, bestämma storleken och utvidgningen av prostata.

  Obligatoriskt diagnostiskt förfarande är ultraljud. Denna teknik hjälper till att bestämma ehostrukturnu - förändringar i vävnadsorgan. Det bidrar också till att identifiera områden av prostata fibros och diagnostisera samtidiga sjukdomar.

  Utöver dessa metoder utförs följande typer av procedurer:

  • Magnetisk resonansavbildning av prostata;
  • Kliniskt blodprov;
  • Beräknad tomografi av bäckenorganen;
  • cystoskopi;
  • Biokemisk forskning;
  • prostatography;
  • Vazovezikulografiya.

  Metoder för behandling

  Denna patologi kan behandlas konservativt eller operativt. Och kirurgisk ingrepp är den huvudsakliga behandlingsmetoden. Ibland är behovet av kirurgi frånvarande. Detta sker vanligen i sjukdoms tidiga skeden. Men oftast läkemedelsbehandling utförs före operationen och efter ingripandet.

  Patienten kan förskrivas antibiotika och antiinflammatoriska ämnen. Förutom dessa verktyg används ofta vitaminer. Det kan också finnas behov av att använda medel som normaliserar cirkulationsprocessen i bäckenorganen. Förutom läkemedel ordinerar läkare ofta prostata massage.

  Vid komplikationer kan följande typer av operationer användas:

  • Adenomoprostatektomi - utförs när adenomatösa noduler i cikatriciala element detekteras;
  • Störande prostatektomi - utförs med spridningen av multipel skleros på särartade blåsor;
  • Transuretral resektion av den drabbade prostatan;
  • Vesiclelectomy utförs när ett empyema av seminala blåsor detekteras.

  Behandlingen av prostata fibros kan utföras med hjälp av laserbehandling. Denna innovativa teknik är det mest effektiva och ofarliga alternativet. Det orsakar inte smärta och leder inte till skador på intilliggande vävnader. Laserstråle hjälper på kort tid att hantera orsaken till sjukdomen och eliminera obehag.

  Fibrotiska förändringar i prostata är ganska vanliga och kan leda till allvarliga komplikationer. För att undvika problem bör du kontakta din läkare i god tid och följa hans rekommendationer tydligt. Om det är nödvändigt att utföra en operation rekommenderas det inte att försumma denna behandlingsmetod.

  Fibros av prostatakörteln är ännu inte en mening, men en mycket allvarlig varning

  Bindvävnaden i prostata körs upp och klämmer fast deferenserna. Prostata börjar trycka på urinrörets delar, blåsans hals tvingas att avta. Doktor-urologen vid sådan sjukdomsstopp sätter diagnosen: "En fibros av en prostata".

  Orsaker till sjukdomen

  Den främsta orsaken till sklerotiska förändringar i prostata, enligt den enande uppfattningen av de ledande experterna, orsakas av kronisk prostatit. Även mellan orsakerna till sjukdomen identifierar läkare hormonella effekter, kärl ateroskleros, utvecklingsavvikelser, mekaniska effekter på körteln.

  Hur kan du förstå att du har tecken på sjukdom

  Övervägande manifesterar sig för närvarande inte fibros i sig, som flyter asymptomatiskt. På synen - män som är i medelåldern. De viktigaste symtomen på sjukdomen är:

  1. Ökad urinering.
  2. Urinen går fel.
  3. Vid urinering, en brännande känsla.
  4. Obehaglig smärta i perineum.
  5. Störning av sexuell funktion.

  Det är väldigt viktigt! Fibros av prostatakörteln, det kallas också skleros av prostata, leder till en störning av den sexuella funktionen. Men det här är inte det värsta resultatet. Ibland börjar den snabba utvecklingen av njursvikt - och det här är mycket allvarligt.

  Fördröja inte resan till urologen

  Försök att inte riskera, att inte skjuta upp, som ofta händer, ett besök till läkaren. Även med en vanlig undersökning, som utför en digital rektalundersökning, diagnostiserar urologen dig jämn utan knutar, asymmetrisk, tät järn. Dessutom kommer den sklerotiserade körteln med massage inte att särskilja hemligheten i prostatakörteln. Slutsatsen är enkel: prostatakörteln har förlorat sina funktioner.

  En ovärderlig roll i diagnosen fibrosis utför idag TRUZI. Detta namn är en förkortning. TR - transrectal, ultraljud - ultraljud. Med hjälp av denna metod kan du bestämma densiteten och storleken på prostatisk fibros. I respekterade kliniker genomförde TRUSI nödvändigtvis tillsammans med magnetisk resonans och beräknad tomografi.

  Om patienten har en mycket smärtsam orgasm och starkt erektil dysfunktion, är det värt att tillgripa vazovezikulografii. Det kommer att möjliggöra att avslöja graden av spridning av sjukdomen på de partiella blåsorna och i framtiden att bestämma omfattningen av den operativa ingreppet.

  Endast operation

  För att behandla skleros av prostata med konservativa metoder, inklusive medicinsk, är det möjligt, men endast i de preoperativa och postoperativa perioderna. I allmänhet bör dessa metoder endast betraktas som hjälpmedel.

  Det är viktigt att förstå att kirurgisk behandling vid det nuvarande läget för medicinsk utveckling inte är alternativ. Huvudsyftet med operationen är att avlägsna skleroserad prostata, vilket kommer att uppnå ett naturligt utflöde av urin från urinröret.

  Vilka indikationer ska utföras för kirurgi

  Så bör du veta att när fibrösa prostatit åtföljs av en konstant fördröjning i flödet av urin och urinblåsan samtidigt ökar i volym, på närvaron av stenar, operationen kan inte undvikas. Som ett resultat av nedsatt urinproduktion blir sjukdomen njursvikt och pyelonefrit. Urin tränger in i de partiella vesiklarna.

  Vilka är metoderna för kirurgisk ingrepp i prostata fibros?

   • det drabbade organet genomgår transuretral resektion
   • crespuskulär prostatektomi
   • om vesiklarna påverkas, används prostatazikokektomi
   • adenomoprostatektomi används när körtvävnaden i körteln innehåller adenomatösa noder
   • om en efem av seminala vesiklar observeras, utförs en vesikelektomi

  Det bör noteras att den moderna medicinen ger mycket goda prognoser för det framgångsrika slutförandet av operationen, men endast i de fall där den genomfördes i tid. Prognoserna är desto mer pessimistiska, ju mer försummade sjukdomen kommer att nå operationsbordet. Läkare är inte magiker och när patienten utvecklar uttalat kroniskt njursvikt kommer det inte vara lätt att hjälpa honom.

  Det mest effektiva sjukdomsförebyggandet

  Det mest effektiva sättet att förebygga fibrotisk vävnadstransformation är så tidigt som möjligt diagnos. Därför, vid den minsta misstanke om prostata fibros, besök en urolog.

  Män måste ta mycket allvarliga störningar i genitourinary systemet. För att bevara hälsa och ibland liv är möjligt endast med snabb behandling, vilket är fallet med fibros i prostatan, endast med tid kirurgiskt ingrepp.