Huvud
Behandling

Farmakoterapi vid candidiasis av prostatit

Hej vänner. Jag vill dela med dig av användbar information med alla som inte vet vad som hörs smärta vid urinering och en försvagad erektion.

För ett år sedan lyckades jag bli av med prostatit. Jag gjorde det utan dyra mediciner och komplicerad behandling. Utan läkare, vem, om bara att riva av pengarna. Själv, hemma, totalt i två veckor förstörde kronisk prostatit, plågade mig i åratal och förbättrade fortfarande kraften kraftigt. Jag var botad själv, och om en minut kommer jag att berätta för dig hur du också kan bli av med denna måltid. Förmodligen svårt att tro på det? Det är självklart svårt. Jag har bara en hemlighet om vilken jag ska gå vidare. Det hjälper dig också.

Prostatit uppträdde för 8 år sedan. Sedan arbetade han på byggarbetsplatsen och kyldes prostata. Dessutom var det dåligt härda intima sjukdomar. Inte särskilt farligt, men fortfarande. Dessutom var jag inte den tystaste perioden i mitt liv, jag bröt upp med min fru, vilket resulterade i att jag var väldigt nervös. I allmänhet har allt detta inte haft den bästa effekten på immunitet, och jag tjänat prostatit. Det var drabbningar i perineum, svårigheter och frekvent urinering och allt annat. Har lämnat analyser, har gått eller har utfört inspektioner, har diagnosen visat sig vara sann. Sedan dess började min hårda kamp mot sjukdomen.

Under åren av behandling har jag försökt allt, kanske, och massage, antibiotika, ljus och olika folkmedicin. Jag hade flera läkare, jag gick ens till medicinens armaturer, som anses vara bäst i vår stad. Naturligtvis var några resultat från allt detta - akuta manifestationer av prostatit avlägsnades, men kronisk prostatit som det var och förblev. Jag ska få en förkylning eller, till exempel, jag skakas, allt kommer ut igen.

Men till och med detta började redan användas och har nästan försonats med en prostatit. Men problem med styrka, som, som doktorn sa, är en direkt följd av sjukdomen och förekommer hos 90% av män som har prostatit. Först kraften blev trög, och började sedan periodiskt försvinna helt. Och det skrämde mig redan noggrant. Jag är bara 47 år och slutade mitt sexuella liv vid denna ålder, jag var inte alls redo.

Med en dålig kraft började problem uppstå i familjen (redan med sin andra fru), och de började ofta svära. Hon är yngre än mig, det finns inga barn (bara från hennes första äktenskap), så hon var verkligen rädd att hon skulle lämna mig för en annan. Allt detta pågick. Och troligen skulle det ha hänt en dag. En kvinna kan inte utan könsbestämning, och om en man inte uppfyller henne eller uppfyller det dåligt, så kommer hon gradvis att falla av kärlek och lämna sedan för en annan. Livets lag. Lyckligtvis hände det inte!

Jag lyckades inte bara förbättra potensen, utan också bli av med kronisk prostatit helt! Kinesiska urologiska patchar "ZB PROSTATIC NAVEL PLASTER" hjälpte, som han köpte bara för att han inte längre visste vad han skulle göra. Men som det visade sig blev de mest effektiva. Och effekten av dem kändes nästan omedelbart.

Morning erection Jag har 10 år var inte, även innan problemen med kraft i allmänhet. Och sedan var det redan 2 dagar efter början av tillämpningen av dessa patchar. Och inte bara det erektion blev nästan sten, fortfarande mycket vill ha sex. Precis som i sin ungdom, kände det mycket länge inte detta och lyckades ens glömma hur det är. Det vore önskvärt att knappast skynda på alla successivt, det är bra, fruen var i närheten. Över tiden från plåster blev det bara bättre.

Kärlek blev verkligen som den unga, men allting annat började försvinna tecken på prostatit. Efter en fullständig behandling (cirka 3 veckor) passerade jag test, och de visade att det inte fanns någon prostatit. Detta har redan hänt före, när det behandlades med antibiotika, men då returnerade prostatit alltid inom några månader. Och nu har det varit mer än 10 månader, och det var inte där. Inte ett enda tecken, och under denna tid ett par gånger hade jag en dålig förkylning på grund av arbete.

För att vara ärlig kan jag själv inte tro det blev av med prostatit och impotens. Även om det är skrivet på sajten att patcharna är gjorda för ny teknik, men detsamma. Trots allt de hjälpte faktiskt ännu bättre än de dyraste drogerna och antibiotika. Och inte bara jag.

Jag rådde dessa fläckar flera av mina vänner, som också hade prostatit (pratade med dem på ett av forumen) och de hjälpte också patchar. De blev också av med kronisk prostatit, och de hade också problem med styrka. Därför kan vi med viss säkerhet säga att jag inte bara är lycklig, men att plåster faktiskt har en effektiv terapeutisk effekt. I allmänhet rekommenderar jag till alla starka kön som har problem med kraft och prostata.

För ett år sedan försökte jag först kinesiska urologiska lappar «ZB PROSTATIC NAVEL PLASTER», och sedan dess verkade det som om han vuxit yngre med 10 år. Jag kände den första påtagliga effekten på tredje dagen. Smärtan började gå, frekvent urinering upphörde. Analyser visade en långsam men säker återhämtning. Och en månad senare flygde jag redan som på vingar!

Jag frågar alla vänner, och som just har försökt och som redan har botat - skriv din feedback.

Det är väldigt intressant att veta vem de här urologiska fläckarna hjälpte till.

Candidiasis prostatit

För närvarande står många män inför brott mot genitourinary systemet. Orsaken till detta är ofta candidal prostatit orsakad av en svampinfektion. Trots det faktum att läkemedelsföretag erbjuder många antimikrobiella läkemedel, verkar dessa droger ofta ineffektiva, eftersom nya former av svampar ständigt växer fram. Vad är den här sjukdomen, varför uppstår den och hur behandlas den? Låt oss gå in i mer detalj.

Allmänna egenskaper hos svampprostatit

Under senare år har det skett en betydande ökning av antalet svampsjukdomar. Läkare förklarar detta med en minskning av immuniteten. Dessutom kan sådana infektioner ske mot bakgrund av långvarig användning av antibakteriella läkemedel.
Svampprostatit Är en sjukdom som ofta orsakas av jästliknande svampar av släktet Candida. I sällsynta fall är orsaken till sjukdomen svampen Cryptococcus och Aspergillus. Detta är den svåraste formen av prostatit för diagnos. En gång i kroppen hos en man kan en svampinfektion orsaka olika störningar.
Nästan varje person i tarmarna och på huden har en viss mängd svampar, vilket gör det svårt att diagnostisera candidal prostatit. De kan vara i kroppen i flera år, utan att visa några symtom. Det betyder emellertid inte att det under perioden med "lugna" svampar inte har någon negativ effekt. Omedelbart efter penetration börjar infektionen sprida sig till organen och sakta sönderdela sina celler. Och endast mot bakgrund av en minskning av immunitet, hypotermi, hormonella misslyckanden och andra sjukdomar, finns det en aktiv multiplikation av svampar, vilket manifesterar sig i en levande symptomatologi.
Vid tidig eller otillbörlig behandling passerar svampprostatit i kronisk form. Då är det helt omöjligt att bota sjukdomen. Perioderna för remission kommer att alternera med förvärringar.

Smittvägar och riskfaktorer för svampprostatit

Varje infektion är smittsam och candidal prostatit är inget undantag. Det finns flera sätt att infektera:

 1. Urethrogenic. Svampinfektion kommer in i kroppen under oskyddad samlag.
 2. Lymphogenous. Infektionen går in i prostata med ett lymfflöde.
 3. Hematogen. Infektion av prostata genom blodet.

Utvecklingen av svampinfektion orsakas av följande faktorer:

 • störningar i det endokrina systemet;
 • onkologiska sjukdomar;
 • HIV-infektion;
 • skift i hormonbalansen;
 • hypotermi;
 • virala sjukdomar i övre luftvägarna;
 • täta stressiga situationer
 • röka och dricka
 • frekventa oskyddade sexuella handlingar med olika partner
 • otillräcklig fysisk aktivitet
 • felaktigheter i kosten;
 • brist på vitaminer och spårämnen.

Symtom och diagnos av svampprostatit

Med candidiasis prostatit, inflöper den nedre urinvägarna alltid. Sjukdomens främsta symptom är en miktörstörning. Dessutom uppträder svampprostatit av en känsla av obehag och smärta i underlivet. Ibland på grund av sjukdom stiger kroppstemperaturen.
Uppstoppad blåsan kan ha olika manifestationer, beroende på kroppens individuella egenskaper. Det är svårt, snabbt eller smärtsamt. I avancerade fall av candidal prostatit observeras inkontinens.
I vissa män är symtomen på sjukdomen milda och de uppmärksammar dem helt enkelt inte. En sådan kurs av svampprostatit är den farligaste. En klar klinisk bild kommer bara att visas i de sena stadierna, och botemedel kommer inte att vara lätt.
Den huvudsakliga metoden för att diagnostisera candidal prostatit är prostata biopsi. Det består i en mikroskopisk undersökning av en bit prostatavävnad för närvaron av en svampinfektion. Vidare, när misstänkt för svampprostatit, ges patienten följande ytterligare test:

 • allmän analys av blod och urin;
 • HIV testning;
 • ett utstryk från huvudet på penis och förhud.

Behandling av svampprostatit

Sjukdomsbehandling är inriktad på förstörelse av svampinfektion och ökad immunitet. I de flesta fall är behandlingstiden 4-8 veckor. För att undvika biverkningar ska läkemedel endast ordineras av den ansvariga läkaren. Vid de första stadierna av svampprostatit släpps patienten Fluconazol. I mer komplicerade fall är det nödvändigt att kombinera det med andra antifungala läkemedel, såsom amfotericin, ketonazol, intrakonazol. I allvarliga fall indikeras kirurgiskt ingrepp.
Flukonazol för prostatit, som regel utnämns för 6 veckor. Dosen bestäms av läkaren. Om efter upprepade tester läkemedlet var ineffektivt, föreskrivs ett annat medel. För behandlingsperioden ska patienten överge alkohol, konfekt och vitbröd.
Verkningsmekanismen för flukonazol är att sakta ner utvecklingen av svampinfektion. Läkemedlet inhiberar syntesen av ergosterol svampceller, vilket resulterar i att den upphör att växa och så småningom dör. Cellerna i organen av Fluconazole verkar inte, vilket gör det säkert för kroppen. Läkemedlet är väl adsorberat, så det kan tas medan man äter.
Flukonazol utsöndras inom 30 timmar, vilket gör att du kan tilldela det en gång om dagen. Det tränger in i alla kroppsvätskor. Koncentrationen av läkemedlet i saliv och skikt av huden är densamma som i blodet. Med samtidig administrering med kumarin-antikoagulanter, rifabutin, zidovudin och teofilin, förbättrar Fluconazol deras effekt. Denna funktion bör beaktas innan du använder drogen. Det utsöndras i urinen. Flukonazol är kontraindicerat hos män under 16 år, liksom med ökad känslighet mot läkemedlet och allvarliga kränkningar av leverfunktionen.
När dosen observeras, uppträder inte biverkningar praktiskt taget. Mycket sällan kan patienten uppleva illamående, huvudvärk, hudutslag eller diarré. Overdosering åtföljs ofta av hallucinationer och paranoia.
Antisvampmedel kan störa den tarmliga mikrofloran, så samtidigt som Fluconazol är förskrivna medel baserade på laktobaciller. För att stärka immunsystemet med candidiasis, kommer prostatit att hjälpa till med multivitaminkomplex.
För snabb återhämtning av prostata ordineras fysioterapiprocedurer. Till sådana hör prostata massage, speciell gymnastik och mudterapi.

Komplikationer och förebyggande av svampprostatit

Om otillbörlig behandling av svampinfektion kan spridas till andra organ, vilket leder till utveckling av parafimos, skleros, urindysfunktion, försvagningsstyrka, infertilitet.
Förebyggande åtgärder omfattar:

 1. användningen av ett stort antal produkter som dödar en svampinfektion (vitlök, citrus, peppar);
 2. bär bomullsunderkläder;
 3. Användning av kondom med sexuell kontakt.

Svampprostatit är en obehaglig, svår att diagnostisera sjukdom som, om det är tidigt, kan leda till allvarliga konsekvenser. Därför, när de första symptomen uppträder, behöver en man se en läkare och genomgå en behandling.

Egenskaper av kursen och behandling av candidiasis prostatit

Candidiasis prostatit är en vanlig inflammatorisk sjukdom i nuvarande körtel. Trots att det finns många orsaker till denna sjukdom, är en förutsättning för dess förekomst anses vara stillastående processer är grogrund för förökning av patogena och villkorligt patogena mikrofloran. Det är den infektion som orsakar den inflammatoriska processen i representativ körtel.

Patogena mikroorganismer kan komma in i prostatakörteln genom stigande eller nedåtgående vägar. Det finns många olika typer av organismer som kan orsaka prostatit. Den vanligaste svampleversionen, som kan provocera utvecklingen av inflammatorisk körtel, är candidiasis. Candidiasis utvecklas som ett resultat av skador på genitourinary systemet med Candida svampen.

Karakteristiska särdrag vid utveckling av candidiasis prostatit

Mer än 90% av männen är bärare av Candida-svamp. Dessa mikroorganismer orsakar inte en inflammatorisk process om värdens immunsystem är tillräckligt starkt. Emellertid mot bakgrund av en minskning av immunitet kan en inflammatorisk lesion av det urogenitala systemet observeras av dessa mikroorganismer. Faktorer som bidrar till en minskning av immunitet och utveckling av candidiasis hos män innefattar:

 • de överförda katarralsjukdomarna;
 • hypotermi;
 • påkänning;
 • bERIBERI;
 • stillasittande livsstil;
 • felaktig kost.

Det bör noteras att hos män är tröst hemlighetsfull, till skillnad från kvinnor, men det kan provocera allvarliga komplikationer, inklusive prostatit. Konsekvensen av nederlag urogenitalsystemet mannen svamp Candida kan inte bara svamp prostatit, men också skada njurar och urinblåsa. Trots att män trast uppstår inte lika uttalad som hos kvinnor, men det finns vissa symptom, bland annat bildandet av en vit platta, röda fläckar, och ibland bubblor och uttalad erosion och svullnad. Som regel går svampen in i människans kropp på fallande sätt, det vill säga genom urinröret.

Svamp prostatit diagnostiseras vid förekomst av symptom som är karakteristiska för sjukdomen, och en rad specifika analyser som identifierar patogener provocera inflammation.

För att bekräfta diagnosen är det ofta tillräckligt med mykologisk undersökning av utsöndring och biopsi av prostatavävnad.

Grunden för läkemedelsbehandling är antimykotiska läkemedel.

Som regel föreskrivs flera antimykotiska läkemedel på en gång, och det går oftast 4-8 veckor att ta mediciner. Med tanke på att alla svampdödande medel störa den naturliga mikrofloran i tarmarna, för att återställa det krävs intag av medel som innehåller laktobaciller och förloppet av multivitaminer. Det är mycket viktigt att läkemedlet är ordinerat av den behandlande läkaren, eftersom alla antifungala medel för tröst är toxiska, kan deras okontrollerade mottagning ge upphov till biverkningar.

Särskild uppmärksamhet ges på fysioterapi. För att eliminera stillastående processer krävs förutom mediciner, prostata massage, speciella gymnastik och lera applikationer. I avancerade fall, när det finns infiltration av vävnaderna i prostatakörteln, kan kirurgisk behandling ordineras.

För att förbättra prognosen för behandlingen är det nödvändigt att följa alla rekommendationer från läkaren.

Candidiasis prostatit

Candidiasis är en ganska sällsynt sjukdom i jämförelse med andra inflammatoriska processer i prostata. Nyligen har frekvensen av en sådan diagnos hos män dock ökat avsevärt. Läkare tillskrivas denna ökning med minskad immunfunktion på grund av den försämrade ekologiska situationen i världen och undernäring. Ett svagt immunförsvar kan inte hantera infektionen och sjukdomen fortskrider.

Denna sjukdom framkallar svampjästinfektioner av släktet Candida, som tränger in i kroppen oftast genom sexuell kontakt. Behandling av en svampinfektion kommer att vara lång, och att bli av med den är slutligen ansedd nästan omöjlig.

skäl

Cirka 85% av männen är bärare av denna infektion. I fall av stark immunitet gör sjukdomen inte sig själv och stör inte personen. Om de skyddande mekanismerna hos män är försvagade kan mikroorganismer provocera inflammatoriska processer i prostatakörteln. Sjukdomar av svamp ursprung är benägna att återfalla och snabbt utvecklas till kroniska former.

De främsta orsakerna till utvecklingen av candidal prostatit är följande:

 • Virala infektioner i kroppen;
 • Mottagning av antibiotika;
 • Användning av en permanent kateter;
 • Diabetes mellitus;
 • Felaktiga anatomi hos de urogenitala organen;
 • Försvagning av kroppens försvar på grund av följande situationer:
 • Oprofessionerad felaktig behandling för kroniska sjukdomar;
 • Överkylning eller överhettning;
 • påkänning;
 • vitaminbrist;
 • Brist på mineraler;
 • Otillräcklig näring;
 • Dåliga vanor
 • Minimal fysisk aktivitet i vardagen.

Oftast fungerar svampprostatit som en komplikation vid behandling av candidiasisuritrit. Detta beror på det faktum att det inte fanns tidig bortskaffande av svampar, och de rusade till prostata.

symptom

Diagnostiserande svampprostatit är svår, eftersom symtomen är dåligt uttryckta. Denna sjukdom kan vara asymptomatisk tills svampen infekterar andra organ. De vanligaste symptomen på svampinfektion är:

 • Smärtsamma känslor i ländryggen och prostata;
 • Klåda och brinnande i urinröret
 • Vit urladdning från könsorganet;
 • Problem i det intima livet;
 • Problem med urinutsöndring från kroppen (smärta, slumpmässig urinproduktion, ofta behov av, svårighet att utsöndring av urin).

Dessutom har candidiasis prostatit ett antal karaktäristiska tecken, efter att ha upptäckt vilken, en man bör konsultera en specialist. Dessa inkluderar:

 • Ytskador, bildandet av en film och närvaron av bubblor - är typiska för allergier till följd av svamplivsaktivitet;
 • Puffiness och rodnad är karakteristiska för inflammatorisk process;
 • Vit urladdning och plack på penis;
 • Förstora lymfkörtlar är karakteristiska för inflammatorisk process.

I allvarliga fall kan feber inträffa. Om sjukdomen är asymptomatisk, då finns det risk för övergången till balanit eller postit och att bli av med det kommer att vara problematisk.

behandling

Innan en specialist utpekas, utför specialisten följande diagnostiska åtgärder:

 • HIV-testning av patienten;
 • Analys av urin och blod;
 • Analys för dysbios;
 • Prov och skrap från förhuden och huvudet;
 • En biopsi vid detektering av ulcerösa formationer på penis
 • Analyser för sexuellt överförbara sjukdomar;
 • Mykologisk analys för närvaro av svamp.

Dessa studier syftar till att samla in information inte så mycket om fungusens närvaro som om dess kvantitet i kroppen och, om den är överdriven, föreskriver läkaren behandling baserad på övervakning av patienten, återställande av immunitet och medicinering.

De viktigaste drogerna för candidiasis prostatit är:

Intag av antimykotiska läkemedel är föreskrivet under en period av minst 4 veckor utan möjlighet att avbryta behandlingen. I annat fall upphävs de uppnådda resultaten och kursen måste börja på nytt.

Valet av ett antifungalt preparat och dess dosering bestäms av en specialist individuellt på basis av analysresultaten. Detta beror på att dessa läkemedel är giftiga och skadliga för människokroppen, så deras intag bör vara motiverat och inte överstiga den dos som är nödvändig för behandling. Under behandlingen kan det vara nödvändigt att kombinera antifungala läkemedel.

Under behandlingsperioden förstörs en mikroflora av en man, så urologen utser probiotika parallellt. För att upprätthålla immunitet kan patienten förskrivas administrering av multivitaminer och B-vitaminer.

Förutom läkemedel är följande aktiviteter inte överflödiga:

 • Förloppsbehandling av prostata
 • fysioterapeutiska förfaranden;
 • lera komplex.

Syftet med sådana förfaranden är att påskynda läkningsprocessen och återställa männens förmågor. Om behandlingen är fel eller om den är frånvarande, är kirurgisk ingrepp och borttagning av prostata sannolikt vid abscessbildning. Det är också viktigt att komma ihåg att behandling av svampar av släktet Candida inte bara bör ske hos män, men också hos sin sexpartner, eftersom den huvudsakliga källan för överföring av infektion är intim affinitet.

Felaktig behandling av candidiasis prostatit kan leda till följande komplikationer:

 • Övergången av sjukdomen till en kronisk form;
 • Inflammatoriska processer i testikeln;
 • Minska prep;
 • Smalning av urinröret
 • Ulcerativa nekrotiska processer på könet.

förebyggande

De viktigaste förebyggande åtgärderna för Candida prostatit är:

 • Balanserad, högklassig mat. Det är nödvändigt att äta färsk frukt och grönsaker dagligen. Vid värmebehandling bör den vara minimal för högsta säkerhet för vitaminer och mineraler. Också, experter rekommenderar dig att inkludera i din kost konsumtion av vitlök, varm peppar, tranbär, grapefrukt. Dessa produkter innehåller ett stort antal ämnen som ökar immuniteten.
 • Minimera användningen av syntetiska tyger, särskilt när det gäller underkläder.
 • Självmedicinera inte candidal prostatit. Förutom eventuella komplikationer kan ett sådant beslut leda till det faktum att svampinfektionen muterar och inte kommer att behandlas. Dessutom tar antifungala läkemedel en hälsosam mikroflora som ger plats för smittspridning.
 • Exkludera sprutning och installation av enemas utan förskrivning. Sådana aktiviteter tvätta bort den friska mikrofloran.
 • Använd preventivmedel när en candidiasis finns i en partner.

Farmakoterapi vid candidiasis av prostatit

Kronisk ospecifik prostatit, som finns hos ungefär 10% av ungdomar och medelålders män, är ofta komplicerad av kränkningar av generativa och copulatoriska funktioner. Förekomsten av sjukdomen i kombination med svårigheterna med behandling avgör inte bara det medicinska, men också den sociala betydelsen av detta problem. Den polyetologiska karaktären och multikomponentpatogenesen av kronisk icke-specifik prostatit förklarar svårigheterna att behandla denna sjukdom.

Information om epidemiologi av prostatit är begränsad och motsägelsefull. Enligt D.V. Kahn och A.S. Segala (1984), klagomål på ca 20% av männen mellan 20 och 50 år indikerar en kronisk prostatit. Cirka 9% av männen har manifestationer av prostatit, varav två tredjedelar söker medicinsk hjälp (J. Nickel, 1999).

Under de senaste 10 åren observerade vi i en klinik inom öppenvård och poliklinik 2680 patienter med prostatit i urologiska kliniken vid Moscow State Medical University (under ledning av Prof. O.B. Laurent).

Den vanligaste klassificeringen av prostatit är den föreslagna av National Institute of Health 1995.

 • Kategori I. Akut bakteriell prostatit.
 • Kategori II. Kronisk bakteriell prostatit.
 • Kategori III. Kronisk abakteriell prostatit.
 • Kategori III A. Syndrom av inflammatorisk kronisk bäckensmärta.
 • Kategori III B. Syndrom av icke-inflammatorisk kronisk bäckensmärta (prostatodyni).
 • Kategori IV. Asymptomatisk inflammatorisk prostatit. Förekomsten av prostata separata kategorier, enligt publicerade studier av akut bakteriell prostatit - 5,10%, kronisk bakteriell prostatit - 6-10, kronisk abakteriell prostatit - 80-90 (inklusive prostatodyni - 20-30).

Med bakteriell prostatit är det mest frekventa mikrobiella medlet Gram-negativa floror (ca 80% - E. coli); Gram-positiva mikrober är sällsynta. Möjliga orsakssamband med abakteriell prostatit inkluderar klamydia, ureaplasma, svampar, trichomonader.

Det finns flera faktorer som leder till utbrott av kronisk prostatit: nära vaskulära och lymfatiska förbindelser med andra organ; egenskaper hos prostatakörtlarna, vilket hindrar deras fullständiga dränering; inflytande av patologiska förändringar i bäckenorganen och nervstrukturer, vilket leder till venös stasis, störning av mikrocirkulationen och autonom innervation av prostata.

Vi är överens med yttrandet från världens ledande expert på denna fråga, J. Nickel (2000), att i de flesta fall kronisk prostatit är hans etiologi, patogenes och patofysiologi okänd.

En av egenskaperna hos kronisk prostatit är bristen på detekterbara patologiska förändringar. De viktigaste kriterierna för att upprätta en diagnos (data om palpation av prostata, analys av dess utsöndring och tredje delen av urin, bakteriologiska studier) har inte en tydlig disposition och allmänt accepterad tolkning. Dessa omständigheter bestämmer i stor utsträckning en mycket låg förståelse för problemet med kronisk prostatit i allmänhet, liksom svårigheten att motivera effektiviteten hos befintliga behandlingsmetoder.

För att förenkla analysen av patientklagomål, kvantifiera symtomen på sjukdomen och uttrycka dem med en digital serie O.B. Laurent och A.S. Segal (2001) föreslog ett system för sammanfattande bedömning av symtom vid kronisk prostatit.

Antibakteriell terapi (ABT) behåller en viktig roll vid behandling av kronisk prostatit. Indikationer för hennes uppförande är: akut bakteriell prostatit; exacerbation av kronisk prostatit; kronisk bakteriell prostatit; kronisk abakteriell prostatit (kategori IIIA), om det finns kliniska, bakteriologiska och immunologiska bevis på prostatinfektion ("atypiska mikroorganismer").

Antibakteriell terapi av prostatit baseras på redovisning och analys av följande faktorer: den sågade mikrofloraens natur; Mikroorganismernas känslighet för antibakteriella läkemedel aktivitetsspektrum, biverkningar och farmakokinetik för antibakteriella läkemedel; Före ABT, tidpunkten för start och varaktighet; dos och kombination av läkemedel; sätt att administrera antibakteriella medel.

Existerande antibiotika är olika farmakokinetik och förmåga att skapa en hemlig och prostatavävnad inhiberande koncentration. Preferens ges läkemedel med hög fettlöslighet är i joniserat tillstånd, med en låg grad till följd av plasmaproteiner med förmåga att penetrera lipidmembran av prostataepitelceller, aktiva i alkaliskt medium. Liknande egenskaper i varierande grad, har makrolider, tetracykliner, kinoloner, rifampin, trimetoprim-sulfametoxazol.

Effekten av fluorokinoloner, innefattande eliminering av mikroorganismer, är 60 till 90%, och samtriximoxazol är 15 till 60%.

Enligt överenskommelsen mellan de åtta ledande experterna i Europa (1998) bör minimiperioden för ABT för kronisk prostatit vara 2-4 veckor. Om effekten saknas bör behandlingen ses över. Med positiv dynamik fortsätt i 2-4 veckor (totalt 4-8 veckor) tills en klinisk förbättring uppnåtts och eventuellt en fullständig eliminering av den etiologiska faktorn.

Våra data visar att en 2-4 veckors kurs av ABT, utvald individuellt, ofta är tillräcklig för att eliminera mikroorganismer från sekretionen av prostata och spermoplasma.

Administreringsvägarna för antimikrobiella medel för bakteriell prostatit är olika: oral, parenteral, intraprostatisk, endolymatisk, lymfotropisk.

Det bör inses att ABT med kronisk prostatit för närvarande är övervägande empirisk i naturen.

Antibakteriell terapi är den ledande länken i den komplexa behandlingen av bakteriell prostatit. Det innefattar också sanitet i urinröret; betyder att förbättra mikrocirkulationen; droger som ökar kroppens icke-specifika reaktivitet, immunmodulatorer, enzympreparat, fysioterapi, symtomatiska läkemedel.

Med kronisk prostatit har icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel använts i stor utsträckning, vilket har en tydlig positiv effekt (det är lämpligt att använda den rektala administrationsvägen).

Under de senaste åren vid behandling av kronisk prostatit selektiva blockerare a1-adrenerga receptorer har använts ofta föreskrivs för godartad prostataförstoring. Motivering av detta tillvägagångssätt var den nuvarande förståelse av rollen av a1-adrenerga receptorer, som i stort antal är koncentrerade i prostatan, blåshalsen och posterior uretra. Utnämning av a1-blockerare leda till full insyn i blåshalsen, urin minskning i graden av turbulens i prostatiska uretra, återställa samordnad funktion av detrusor och sfinkter apparat av blåsan. Resultatet är en förbättring eller normalisering av urineringshandlingen.

Vid behandling av kronisk prostatit används selektiv a1-blockerare (prazosin, alfuzosin, doxazosin, terazosin) och uroselektivnye (tamsulosin). Sistnämnda påverkar selektivt a1A-adrenerga receptorer, som står för cirka 70% av alla a1-adrenerga receptorer som är belägna i prostatakörteln. Litteraturdata och vår personliga erfarenhet vittnar om utsikterna för denna riktning vid behandling av kronisk prostatit.

Bland läkemedel av vegetabiliskt ursprung har ProstaNorm visat sig vara bäst. Den är utformad av oss i samband med personalen och är Vilar vattenhaltig alkoholextrakt från en blandning av medicinalväxter (ört Hypericum, Solidago canadensis, lakritsrot, rhizom Echinacea purpurea).

Försänkta experimentella undersökningar har fastställt att prostanorm har prostatotropic åtgärd på grund av anti-mikrobiella, antiinflammatoriska och smärtstillande effekt, utan också förmågan att förbättra mikrocirkulationen i prostatavävnader, utövar antidepressiv och immunocorrecting (Hypericum egendom) effekt.

Baserat på ProstaNorm-behandling var mer än 300 patienter med kronisk prostatit övertygad om dess höga effekt, vilket var beroende av reduktionsprocessens aktivitet 78 till 91%. De uppnådda resultaten var mycket ihållande. I det här fallet upplevde våra patienter inga komplikationer i samband med att ta drogen. Syftet med ProstaNorma är speciellt indikerat för kronisk bakteriell prostatit, för bakterier - efter eliminering av det mikrobiella medlet och även för förebyggande av exacerbationer.

Flukonazol för prostatit

Hittills klagar fler och fler män på ett brott mot genitourinärsystemet, ofta uppmanad att gå på toaletten, obehag i perineum, men de rusa inte för att ta itu med läkare, men förgäves. Sådana symptom kan indikera förekomst av en inflammatorisk process i prostata, vilket hotar med allvarliga konsekvenser.

I regel kan denna symptomat indikera förekomst av prostatit. Men här är vilken form? Kronisk, akut, bakteriell, icke-infektiös eller kan vara svamp.

Svampprostatit - allmän information

Enligt medicinska data har en sjukdom som prostatit i de senaste 15 åren åldrats betydligt, och orsaken till detta är tillväxten av svampinfektioner. Många läkare, urologer tror att den främsta orsaken till denna sjukdom är försvagad immunitet.

Till skillnad från andra typer av prostatit, svamp, är det svårt att diagnostisera. Infektion som tränger igenom den manliga kroppen kan leda till negativa konsekvenser, eftersom immunsystemet inte alltid klarar av svampen.

Ett uttalat symptom kan bara visas efter några år. De första förutsättningarna för sjukdomen manifesteras i form av hypotermi och störning av det endokrina systemet. Det är vid denna tidpunkt att svampen börjar utvecklas och växa snabbt, vilket leder till svår smärta och inflammation.

Hittills finns det flera typer av svampprostatit:

Risken för denna form ligger i sin felaktiga diagnos, vilket medför att svampprostatit kan passera in i kroniken.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

Är svamp prostatit smittsam?

Vi vet alla att du kan bli smittade med absolut någon sjukdom och svamp prostatit är inget undantag. Dåliga vanor, en stillasittande livsstil, ouppmärksamhet åt sin hälsa - alla dessa faktorer, med stor sannolikhet, kan hänföras till de viktigaste riskfaktorerna.

Läkare särskiljer tre infektionsvägar med svampprostatit:

 1. Urethrogenic. Till följd av oskyddade sexuella relationer.
 2. Lymphogenous. Infektion sker vid lymfvätskans lopp.
 3. Hematogen. Infektion sker genom cirkulationssystemet.

candidiasis

Som tidigare nämnts är orsaksmedlet för candidiasis svampmikroorganismen Candida. De vanligaste är: Candidatropicalis, Candidakrusei, Candidaalbicans och andra.

Candidiasis har flera typer:

 1. Balanoposthit är en infektion i förhudan.
 2. Epididymit förekommer i epididymis.
 3. Kandidatur urinrör är ett brott mot urinröret.
 4. Candidiasis prostatit är dysfunktion i prostatakörteln.

Kandidatsjukdomar påverkar som regel urogenitala ställen. Sjukdomen har en kronisk form, eftersom det är svårt att upptäcka svampprostatit i tid. Dessutom är candidiasis benägen att återfalla.

De första symptomen på candidiasis

Den allmänna eller vanliga symptomatologin som talar om närvaro av en fungoid mikroorganism i en kropp av mannen:

 1. Inflammatorisk process i nedre urinvägarna.
 2. Akut smärta och obehag vid urinering.
 3. Rödhet i förhuden och huvudet på det manliga organet.
 4. Vit beläggning på penis.
 5. Puffiness och klåda i könsorganet.
 6. Hyperemia.
 7. Fever.

Sjukdomen kan uppstå inom två månader. Diagnos utförs med hänsyn tagen till laboratorietester.

skäl

Faktorer som bidrar till utvecklingen av svampinfektion:

 1. Dysfunktion i det endokrina systemet (diabetes, övervikt).
 2. Oncology.
 3. HIV.
 4. Ändra den hormonella bakgrunden.
 5. Överhettning och hypotermi.
 6. Andningssjukdomar.
 7. Stress.
 8. Dåliga vanor.
 9. Byte av partner i sexplanen.
 10. Trast.
 11. Beriberi.
 12. En stillasittande livsstil.
 13. Felaktig mat.

Candida svamp kan prova inte bara svamp prostatit, utan också påverka blåsan och njurarna, som i framtiden kan leda till allvarliga urologiska sjukdomar.

diagnostik

För att fastställa en noggrann diagnos, tilldelar doktorn en serie studier till:

 1. Humant immunbristvirus.
 2. Blod och urin.
 3. Dysbacteriosis.
 4. En prov från förhuden och penisens huvud.
 5. Prostata vävnadsbiopsi.
 6. Mykologisk undersökning av hemligheten.

När en Candida-svamp upptäcks uppmärksammar läkaren inte närvaron av bakterier, men till deras antal. Eftersom en sådan svamp, i en liten mängd, är närvarande i nästan alla friska män.

Efter att ha identifierat orsakerna till sjukdomsspecialisten utser en omfattande behandling som inte bara omfattar terapeutiska åtgärder, utan även antifungala medel, i synnerhet immunostimulerande medel och vitaminkomplex.

Vid behandling av svamp prostatit män i första hand är att ge upp alkoholhaltiga drycker, godis, ost och vitt bröd, eftersom det är dessa produkter anses vara den mest lämpliga grogrund för svampar.

Behandling av svampprostatit

Kroniska och försummade former av svampprostatit i framtiden kan orsaka svampmikroorganismer att sprida sig till inre organ, vilket kan leda till utveckling av:

 1. Paraphimosis.
 2. Skleros.
 3. Dysfunktion i urinröret.
 4. Brott mot erektil funktion.
 5. Impotens.
 6. Infertilitet.

Behandlingsförloppet omfattar:

 1. Kontroll av patientens tillstånd.
 2. Återställande av skyddsfunktioner i kroppen.
 3. Antimykotiska läkemedel och ytterligare läkemedel.

Om behandlingen som ordinerats av läkaren inte hjälper patienten, är den föremål för sjukhusvistelse, där sjukhusstillståndet kommer att kompletteras med intravenös administrering av läkemedel mot svampmedel.

Medicinsterapi

Vid förskrivning av läkemedelsbehandling ges patienten:

Läkaren föreskriver komplex antifungal behandling. Idag är de fyra läkemedlen som anges ovan de mest effektiva. Fluconazol rekommenderas till exempel att använda 200 mg per dag i sex veckor. Men som regel föreskriver doktorn flera droger: Fluconazol och Itrakonazol under de första dagarna. Om, efter omprövning, resultaten visar att svampen är resistent mot läkemedlet Fluconazol, ordinerar läkaren ytterligare ett botemedel.

Medicin för behandling av svampprostatit

För behandling av svampprostata uppmanas läkare att ta svampdödande läkemedel, som Fluconazol tillhör. Detta är en av de få droger som verkligen kan övervinna svampen Candida, vilket är den främsta orsaken till utvecklingen av svampprostata, i synnerhet candidiasis.

Dessutom är läkemedlet ordinerat för infektioner: hals, matsmältningsorgan och cirkulationssystem, lungor, personer med försvagat immunförsvar, cancer och cancer. Doseringen av medicinen indikeras av läkaren vid samrådet.

Princip för verksamheten

Flukonazol har en antimykotisk effekt, vars princip är att bromsa infektionsprocessen. Läkemedlet blockerar utvecklingen av lanisterolcellerna Candida i ergosterol, vilket stoppar förnyelsen och tillväxten. På grund av läkemedlets selektiva aktivitet har den ingen effekt på kropparna i kroppen, vilket gör behandlingen absolut säker.

Hög absorption, dvs absorptionen av ett ämne av en annan tillåter läkemedlet att användas tillsammans med mat. Dessutom tränger produkten snabbt in i fluidmediet och bibehålls i det hela dagen.

Läkemedlet ökar aktiviteten av kumarin-antikoagulanter, mängden rifabutin, zidovudin ökar halveringstiden för teofylin. Sådana åtgärder av läkemedlet bör beaktas när det föreskrivs. Läkemedlet utsöndras av njurarna, metaboliseras dåligt i levern, dess borttagning från kroppen är cirka 30 timmar.

Kontraindikationer och biverkningar

I enlighet med instruktionerna är läkemedlet inte förskrivet:

 1. Personer under 16 år.
 2. Män med hög känslighet för drogen.
 3. Män med leverinsufficiens.

Förebyggande åtgärder

Svampprostatit kräver utnämning av antibakteriella läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder. Det är anledningen till att det antifungala läkemedlet Fluconazol är idag det mest effektiva läkemedlet som används för att behandla svampmikroorganismer. Beroende på sjukdoms varaktighet och lopp kan antibakteriellt medel ges en gång, upprepade gånger eller långvariga sessioner.

Svampdödande läkemedel Flukonazol används ofta i urologisk praxis och har ett stort handlingssätt. Tack vare dess farmakologiska egenskaper och effekterna av Fluconazol kan läkemedlet verkligen anses vara ett av de bästa verktygen för både behandling och förebyggande av svampprostatit.

Vad är candidiasis av prostata?

En av de vanligaste sjukdomarna i prostatakörteln är candidiasis prostatit. Sjukdomen utvecklas när patogena jästsvampar kommer in i det genitourära systemet, vars aktiva tillväxt främjas av försvagad immunitet, dåliga vanor.

Vad är Candidiasis

Candidiasis är en mykotisk infektion som uppträder med aktiv tillväxt av jästliknande svampar av släktet Candida.

Hos män påverkar mikroorganismer könsorganen, utvecklar urologiska patologier.

Svampinfektioner hos män:

 • balanoposthit - infektion påverkar förhudets område;
 • candidiasisuritrit - fokusen på inflammation är lokaliserad i urinröret;
 • Mycosis prostatit - svampar påverkar prostatakörteln;
 • epididymit - candidiasis täcker epididymis.

Svampar tränger igenom en människas genitourinary system med oskyddad samlag, med en ström av lymf och blod från andra organ.

Candidiasis avser infektionssjukdomar, om sjukdomen diagnostiseras hos en av partnerna, måste du behandlas samtidigt för en man och en kvinna.

Symtom på candidal prostatit

Mykotisk prostatit kan vara länge utan symptom, sjukdomen anses vara sällsynt, vilket ofta gör diagnosen svår.

Om du inte börjar behandla i tid, kommer sjukdomen att gå i kronisk form, som är fylld med regelbundna återfall.

De viktigaste symptomen på prostata candidiasis är:

 • Hyppig uppmaning att urinera, smärta och smärta i processen att tömma blåsan, inkontinens.
 • Smärta av en dragande karaktär i perineum, underlivet, pubis.
 • Klåda, rodnad, svullnad i könsorganet.
 • Specifik plack, vita blodproppar på penisens huvud.
 • Utslag, erosioner på könsorganen, andra typer av allergiska reaktioner.
 • Ökad inguinal lymfkörtlar.
 • Problem med styrka.
 • Ökning av temperaturen - inträffar när sjukdomsformen försummas.

När det finns störande tecken, bör du besöka en urolog, lämna över alla nödvändiga test. I början kan du bli av med candidiasis utan allvarliga konsekvenser för kroppen, men behandlingen kommer att vara lång.

Orsaker till sjukdomen

Svampar av släktet Candida är relaterade till en villkorligt patogen mikroflora, med normal funktion av immunsystemet de inte orsakar speciell skada.

Men i närvaro av gynnsamma faktorer börjar jästmikroorganismer att multiplicera aktivt, vilket är orsaken till mycosis prostatit.


Varför utveckla candidal prostatit:

 • kronisk förkylning och andra virusinfektioner;
 • undernäring, metaboliska störningar, beriberi;
 • frekvent eller ihållande hypotermi hos bäckenorganen;
 • oskyddad samlag med infektionsbäraren;
 • återkommande sjukdomar i det urogenitala systemet;
 • medfödd eller förvärvad förträngning av urinröret;
 • oregelbundet sexliv;
 • långvarig antibakteriell, hormonell terapi;
 • bristande överensstämmelse med hygienstandarder, uppföranderegler i bastur, simbassänger;
 • Skada på ljummen.

Candidiasis utvecklas ofta hos diabetiker, personer med positiv HIV-status. Svamptillväxt främjar en stillasittande livsstil, trötthet, ofta stress, depression, rökning och alkoholmissbruk, i sällsynta fall, är sjukdomen ärftlig.

effekter

Om det finns gynnsamma faktorer jäst föröka sig snabbt, med flödet av lymfa och blod kan infiltrera in i andra organ, lider ofta urinblåsan och njurarna. Vid felaktig behandling av paraphimosis utvecklar, skleros, nedsatt funktion i urinröret, det finns problem med potensen och befruktningen.


Felaktig behandling kan orsaka utveckling av orchitis, minska förhuden, smalning av urinröret.

I allvarliga fall observeras gangrenisering av penis, vilket kräver omedelbar kirurgisk ingrepp.

Diagnostiska metoder

Diagnos av candidiasis börjar med samling av anamnese, doktorn lyssnar på patientens klagomål, genomför en primär undersökning. Ytterligare undersökning omfattar laboratorie- och instrumenttekniska undersökningsmetoder.

Vilka tester är nödvändiga för misstänkt svampprostatit:

 1. Studie av prostata, storlek och form av rektal undersökning.
 2. Klinisk analys av blod, urin - gör att du kan se närvaron av en inflammatorisk process i det genitourära systemet.
 3. Analys för hiv, andra infektioner som är sexuellt överförda.
 4. Laboratoriestudier av smet från förhudet - utfört för att bestämma vilken typ av sjukdomspatogener.
 5. Ultraljud, cystoskopi - gör att du kan bestämma statusen för prostata, för att identifiera sammorbiditeter.

Den viktigaste och mest informativa metoden för diagnos är prostata biopsi. För analys, ta en liten bit prostatavävnad, undersök den under ett mikroskop för detektering av jästsvampar.

Behandling av svampprostatit

Terapi i candidiasis syftar till att förstöra patogena svampar, stärka kroppens försvar. Behandlingen använder antimykotiska läkemedel, vitaminkomplex, fysioterapiprocedurer. Än att behandla en candidiasis av en prostata:

 1. "Flukonazol" är det valfria läkemedlet i prostata candidiasis. Behandlingstiden - 6 veckor, dosen bestäms av läkaren individuellt, du måste ta medicinen omedelbart före måltiden. Det är effektivt, säkert, det är nog att dricka det en gång om dagen samtidigt. Kursen kan inte avbrytas även om sjukdomens huvudsakliga manifestationer har försvunnit.
 2. Andra antifungala medel är "Amphotericin", "Itrakonazol", "Ketokonazol". De ordineras i kombination med "Fluconazol" i svåra former av mycosis prostatit.
 3. Probiotika, prebiotika - återställ balansen mellan mikroflora, som störs av antimykotisk terapi.
 4. Vitaminkomplex för att stärka immuniteten.

Som ytterligare metoder för behandling av candidiasis föreskrivs terapeutisk motion, prostata massage. Effektiva och rehabilitering metoder - elektrofores med läkemedel, ultraljud, elektrisk stimulering av prostatakörteln, ett lerbad, dessa behandlingar syftar till att återställa den normala driften av urogenitalsystemet.


Under behandlingen är det nödvändigt att vägra att använda alkoholhaltiga drycker, för att utesluta från dietmuffin, godis, fet, salt, sur mat. Menyn bör domineras av naturprodukter, färska säsongsbetonade grönsaker och frukt, gröna.

Hur man förebygger sjukdom

För att undvika utveckling av svampprostatit är det nödvändigt att ständigt stärka immuniteten, äta rätt, ge upp skadliga vanor, flytta mer. Om du ofta byter dina sexpartners, bör du definitivt använda kondomer, regelbundet ta prov för upptäckt av patogena mikroorganismer.

Metoder för profylax av candidiasis prostatit:

 • äter regelbundet vitlök, paprika, citrusfrukter;
 • att introducera i biodlingens dietprodukter;
 • bära underkläder gjorda av naturliga andningsbara material;
 • Missa inte dusch och enemas;
 • leda ett regelbundet sexliv;
 • Besök en urolog för förebyggande undersökning 1-2 gånger om året.

Mycosis avser återfallande sjukdomar, för att provocera en exacerbation kan det finnas en liten hypotermi och en förkylning. Överensstämmelse med enkla regler för förebyggande åtgärder kommer att bidra till att minska risken för svampprostatit igen till ett minimum.

Mykos av prostata är en obehaglig sjukdom, som är svår att diagnostisera och behandla, och allvarliga åtföljande patologier utvecklas utan ordentlig behandling. Om du har oroliga symptom behöver du se en läkare och få en kontroll. Övervakning av enkla förebyggande åtgärder, hälsosam livsstil hjälper till att undvika svampinfektion.