Huvud
Analyser

Cykel och prostatit

Bekämpa fetma, hjärt-kärlsjukdomar, prostatit gör våra patienter söker nya sätt att lösa förebyggande och behandling av dessa sjukdomar. och cykel är ett utmärkt verktyg för att uppnå dessa mål. Från doktorns sida kommer jag att säga att en sådan positiv inställning till "cykling" förtjänar beröm, särskilt för kvinnor. Med män är sakerna något annorlunda och det är därför. Den anatomiska strukturen hos könsorganen hos män och kvinnor är fundamentalt annorlunda från varandra. Om för kvinnor denna ofarliga sport blir nästan det enda sättet att bekämpa övervikt, då män bör behandlas noggrant med cykeln. Mer detaljerad information och rekommendationer för fysiska övningar i urologi och gynekologi kliniken kan erhållas under samråd med specialister. Allt förklaras helt enkelt - män har ofta kronisk prostatit, där komplikationer från urogenitalt kan utvecklas.

Sadel för cykel och prostatit

Sadel för en cykel liten och under rörelse ligger i perineal regionen. Vid rörelse flyttar vikten av en cykelistens kropp på en sadel som berörs av en perineum. I denna zon har män prostatakörtel och bakre urinrör. Fysiskt tryck på dessa organ leder till trauma i prostata och urinrör. Vid upprepad upprepning av sådana resor uppstår mindre skada på prostataformen, vilket leder till utveckling av kronisk prostatit, som ett minimum. Således utvecklas inflammation i prostatakörteln, vilket ytterligare stöds av ytterligare traumatisering av omgivande vävnader. Här är en kort beskrivning av mekanismen för skador på prostata när du cyklar. Alkohol, hypodynami och sexuella infektioner kan också vara orsaken till prostatit. Det finns få publikationer om detta ämne. Det är därför som erfarenheten fick oss att skriva en kort uppsats om detta ämne. Under många år har vår klinik av urologi samlat stor erfarenhet av behandling kronisk prostatit, inklusive cyklisters. Hur löser du detta problem?

Cykel och profylax av prostatit

För fans av aktiv cykling finns en utgång och det är underbart. Som de säger - är alla geniala enkla. Skapandet av en anatomiskt korrekt sadel undviker nästan alla negativa effekter på manliga könsorganen. Sadel för en cykel bör ha en slits eller ett spår för att lindra det fysiska trycket på prostata. När du använder en anatomisk sadel, är trycket på prostata körteln minimal och säker för män. Detta är profylax av prostatit. Varianter av en funktionell cykelsadel visas nedan.

Detta problem läkare och naturalister har uppmärksammats tidigare. Den stora arkitekten Gaudi skapade för över 100 år sedan i Barcelona ett helt parkområde med funktionella bänkar, vilket exakt replikerar de mänskliga ryggrets anatomiska kurvor. Gaudi bänkarna har fått världsomspännande erkännande och är början på utvecklingen av förebyggande medicin. Så ämnet med en funktionell plats är inte ny. Det finns emellertid strikta kontraindikationer för cyklar. Detta gäller främst för patienter med hjärtsjukdom.

Vi rekommenderar alla patienter att konsultera en terapeut, kardiolog och urolog innan de börjar med denna typ av sport.

Cykelfördelar

Sammanfattar allt plus cykel och går på det, kan vi dra slutsatsen om säkerheten att använda en cykel med en väl valda sadel och den positiva effekten av denna sport på hälsan i allmänhet. Cykelturer är effektiva, och framför allt är det:

 1. Förebyggande av hypodynami.
 2. Behandling av fetma
 3. Förbättra hjärtfunktionen
 4. Ökat venöst utflöde från nedre extremiteterna och bäckenorganen
 5. Stärka inflödet av arteriellt blod genom att bränna endogent kolesterol på artärernas väggar och öka blodflödet i allmänhet
 6. Behandling av ateroskleros i de tidiga stadierna. Behandling av denna sjukdom är mest effektiv vid det första utvecklingsstadiet - läget av lipoidpunkten. Vid stadier av aterosklerotisk plack, atheromatos och förkalkning minskar effektiviteten kraftigt
 7. Förbättra mag-tarmkanalfunktionen
 8. Förbättring av lungfunktionen: A) För det första, på grund av ökad toxin evakueringsanordningen enligt alveolär och bronkiolära B) För det andra, på grund av den gradvisa ökningen produktionen av tensid - en substans som förbättrar elasticiteten hos lungvävnaden alvolyarnoy allmänhet
 9. Profylax av prostatit med korrekt valda sadel på en cykel

Behandling av prostatit är lång och tidskrävande. Huvudbestämmelserna publicerades i tidskrifterna, behandlingsregimer för prostatit utvecklades. Men lite uppmärksamhet ägnas åt förebyggande av prostatit.

Således, om läkarens rekommendationer följs, är cykeln en mycket användbar metod att behandla och förebygga många sjukdomar och förbättra patienternas livskvalitet. Hälsa och cykel (hälsa och cykel) - Hälsa!


Gillade du artikeln? Lägg LIKA OCH DEL MED VÄNNER!

Förmån eller skada kommer att medföra en cykel med en prostatit

Nästan alla män som lider av prostata sjukdom är intresserade av frågan huruvida prostatit och cykel är kompatibla, oavsett om det är möjligt att rida på det med urologiska problem. Vissa läkare tror att cykling kan förvärra hälsan. Vissa läkare är säkra på användbarheten av en sådan lektion och är övertygade om nödvändigheten av cykling i människors liv.

Kommunikation av hälsa med cykling

Med en hälsosam prostata kan och bör du cykla, och måttliga resor gör inte mycket skada. Det är dock viktigt att veta att det i detta fall finns ett visst tryck på körteln, så intensiv träning kan skada denna kropp. Det finns några faktorer som män bör veta om:

 1. Kroppsvikt. Med ökande vikt ökar trycket på prostata också. Samtidigt hjälper resor på tvåhjuliga fordon att gå ner i vikt. Detta innebär att under cykling är det önskvärt att observera moderering. Tillsammans med detta borde de inte vara långa.

En man som bryr sig om sin hälsa och inte föreställer sig livet utan en cykel borde komma ihåg att:

 • Resan måste vara non-stop, med avbrott;
 • Hälsovinsterna kommer bara från måttlig och lugn cykling;
 • skador och fall bör undvikas.

Contusions, aggressiv ridning bidrar till problem med erektion, nedsatt penis känslighet, förändringar i testikelvävnader och andra patologier.

Samtidigt, om du kör måttligt och lugnt, förbättras mikrocirkulationen i prostata och alla organ, risken för stillastående fenomen minskar.

Negativ inverkan

Om en man redan har en prostatasjukdom eller initiala tecken på prostatit är det fortfarande skadligt att cykla. Faktum är att vid förflyttning sker fördelningen av kroppsvikt på sadeln ojämnt. I tillägg till det aktuella formatet av sadeln är vanligtvis smal, vilket bidrar till felfunktioner hos bäckenorganen, som den koncentration av lasten faller på grenområdet, vilket ökar trycket på prostatan och urinröret sektion.

Över tiden, med konstant och långsiktig resor är sömlösa förändringar i prostatakörteln, orsakar mer inflammation i det och övergången av sjukdomen till en kronisk form.

Enligt urologer söker män hjälp i det akuta skedet av prostatit, vilket leder till att sjukdomen börjar.

Cykling för kronisk sjukdom

En man som har prostatit, måste nödvändigtvis varna urologen om att planera cykelturer. Beroende på sjukdomsformen och patientens allmänna tillstånd kan läkaren begränsa eller råda dig att välja en annan dos och intensitet av sådan fysisk aktivitet.

Cykling för kronisk prostatit kan helt förbjudas av en urolog. Detta beror på närvaron av en mekanisk effekt på körteln, där kanalobstruktionen uppträder under sjukdomen. Aktiv belastning leder till aktivering av blodcirkulationen och blodflödet till organet, medan prostatan i sig är pressad under skridskoåkning, vilket ytterligare förvärrar tillståndet hos kanalerna. För förvärring leder de inflammatoriska processerna i körteln, vilket förhindrar utflödet av blod från det. Allt detta kan leda till en förvärmning av prostatit.

Läkarnas rekommendationer

Om läkare inte förbjuder cykling, bör män följa följande rekommendationer:

 1. Begränsning av varaktigheten av klasserna. Långa vandringar utan avbrott med prostatit är förbjudna. Rid bättre i varmt väder med obligatorisk vila. Ett bra ställe för cykling är parkområdet.

Cykelturer är inte hälsofarliga i prostatas normala tillstånd.

De förbättrar blodcirkulationen, lindra symptomen av stagnation, öka ämnesomsättningen och syretillförseln till prostatakörteln och andra organ, men endast om det är korrekt valt transport och körning på slät väg. I akut form eller med förvärring av kronisk prostatit bör överge cykling. Med prostata sjukdomar är det viktigt att följa alla rekommendationer från en urolog. Att ignorera råd från en läkare kan förvärra konditionens tillstånd och leda till ytterligare förändringar som kräver tillämpning av allvarligare medicinska åtgärder.

Videon berättar om möjligheten att cykla med prostatit:

Är cykling tillåten för prostata adenom eller inte?

Användningen av cykelturer som ett tillfälle för allmän fysisk utveckling är inte ifrågasatt. Men finns det några kontraindikationer, särskilt med en diagnostiserad sjukdom - prostata adenom?

Och om det finns, är de absoluta eller relativa? När allt kommer omkring vill jag inte neka mig att gå.

Är prostata adenom och en cykel ett kompatibelt koncept eller inte? Vi kommer att prata om detta i framtiden.

Finns det någon fördel?

Det finns ingen speciell fördel för män från cykling. Eftersom cykling är lika användbar för alla - män, kvinnor, barn och äldre.

Den otvivelaktiga fördelen med cykelturer med rätt val av cykel, utrustning och rätt landning är:

 • förebyggande av hypodynami
 • förmåga att normalisera kroppsvikt
 • aerob förmåga utbildning;
 • träning av hjärtat och förbättring av sitt arbete
 • träning av "muskelpumpen" och utflödet av venöst blod från underbenen;
 • rening av blodkärl från kolesterolplakor och förstärkning av det arteriella blodflödet med efterföljande full tillförsel av genitala organ med blod;

 • förebyggande och behandling av ateroskleros vid starten av starten
 • förbättring av mag-tarmkanalen;
 • ökar i processen att träna lungens vitala kapacitet;
 • förebyggande av prostatit hos män.
 • Speciellt bör nämnas förmågan att normalisera vikt (gå ner i vikt om du är överviktig eller fetma), eftersom normalisering av vikt kommer att underlätta patientens tillstånd.

  När man går på cykel, spenderar en person 2,5 gånger mindre energi per kilometer än med en körning. Följaktligen kör en cykel med en hastighet av 25 km / h för energikostnader som motsvarar körning med en hastighet av 10 km / h.

  För att gå ner i vikt måste du skapa ett underskott på 400 kcal, vilket är ganska möjligt att ge en cykeltur på 10-15 km till en acceptabel takt för dig.

  Cykling med prostata adenom

  Den huvudsakliga kontraindikationen är hjärtsjukdom. Den slutgiltiga slutsatsen om cykelvandringarnas tillåtlighet, deras intensitet och varaktighet kan endast ges av en kardiolog. För män kan cykling, som att träna på en cykelcykel, göra mer skada än bra, eftersom kroppens vikt är fäst vid sadeln, som, när den är trampad, pressar mot skrotet.

  Kan jag cykla med prostata adenom? Det är inte tillrådligt, eftersom blodkärl som levererar det med blod pressas in i prostata. Med adenom kan de förstorade prostatakörtlarna på urinröret och cykeln öka detta tryck.

  Vid cykling finns risk för blåsning. För att undvika detta, i kallt väder bör du bära varma cykelbyxor i stället för shorts. Väl täcker skrov och vindskyddad vindbrytare. Till prostataens adenom kan leda och frekventa under cykeltävlingar av könsorganen.

  Så att cykla med prostata adenom bör vara försiktig, utan trickery.

  Emellertid kan trycket på prostatakörteln minskas genom att välja en ergonomisk sadel, utformad för kroppens anatomi.

  Sadeln måste vara styv, eftersom en bred sadel av mjukt material gör det möjligt att sjunka in i det, vilket kan leda till nedsatt blodcirkulation i bäckenorganen.

  Det är bäst att beställa en individuell sadel eller köpa en sadel med ett spår eller en slits.

  Sadeln ska inte vara tillverkad av läder, detta material leder till en "ångning" av könsorganen.

  Så valet är ditt - cykling kan vara användbart i prostata adenom, om du tar det på allvar.

  I slutändan är skadorna från att cykla ojämförlig med att du sitter vid datorn - medan du kör på bäckenens organ är det bara 60% av kroppsvikten jämfört med 100% när du sitter i en stol. Glöm inte att besöka, förutom kardiologen, före starten av promenader och även urologen.

  Om å andra sidan ridning är absolut förbjudet för dig, ligga med rygg på mattan och spela med fötterna som vrider pedalerna, så kommer du att få ytterligare blod i prostatakörteln, som i verklig körning. Denna övning kallas en "cykel".

  Och du kan få reda på skadliga och användbara produkter för det manliga orgeln här.

  slutsats

  Cykelturer är användbara för alla kategorier av befolkningen, men när man cyklar, måste särskilda försiktighetsåtgärder vidtas för att undvika överdriven kompression av prostata och nedsatt blodcirkulation. Med alla fördelar och nackdelar, när man behandlar prostata adenom med konservativa metoder, visas cykling med rätt sadelval.

  Cykling med prostatit av olika former

  Nyligen finns det många kontroversiella teorier som beskriver möjligheten att cykla i närvaro av vissa former av prostatit. Här kan vi inte dra en entydig slutsats, eftersom det finns många olika faktorer i denna fråga. Därför kan cykling med prostatit ha både positiva och negativa effekter. För att försöka dra en bestämd slutsats i en enskild situation är det nödvändigt att förstå de fysiska mekanismerna för interaktion mellan prostata och andra organ när man cyklar.

  De viktigaste punkterna som påverkar prostatakörteln under skridskoåkning

  Varje cykel åtföljs av tryck på prostataområdet. Storleken på detta tryck bestäms av följande aspekter:

  • formen på cykelsadeln;
  • kroppsvikten hos en man
  • typ av cykel (med hänvisning till platsen för personen på den och fördelningen av massan mellan rattstången och sadeln)
  • Kvaliteten på vägarna och sättet att köra.

  I en hälsosam manlig kropp finns inga uppenbara processer som negativt påverkar körteln under skridskoåkning. Undantaget kan vara professionell cykling eller individuella faktorer. Hittills finns det inga beprövade teorier om cykelns negativa påverkan på en hälsosam prostata. Några uttalanden från olika experter inom urologi om hur cykeln på styrkan påverkas är hypotetisk.

  I fallet med prostatit uppkommer en helt annan situation. Under sjukdomsperioden är prostatakörteln inflammerad. Den allmänna egenskapen hos sjukdomen uttrycks i ocklusion av de sekretoriska kanalerna som orsakar inflammation. Beskaffenheten av infektion i samband med interaktion mellan en sjuk person med cykelbelastning är inte kritisk. Huvudmekanismen är att när den aktiva fasen att köra till prostataområdet ständigt verkar, så är det tryck. Benens rörelse, hela organismens arbete under stress orsakar ökad blodcirkulation i det lilla bäckenet, vilket kan vara orsaken till ökad tillströmning av arteriellt blod till prostatakörteln. Samtidigt pressas den av en cykelsadel, förutom vilken den inflammatoriska processen har en negativ effekt på kanalerna. Samtidigt försämras utflödet av venöst blod från prostata. Från allt detta står det klart att den överförda belastningen från cykelsadeln kommer att intensifiera inflammatorisk process.

  Skridskor i sjukdoms kroniska lopp kan inte ha en skadlig effekt på körteln, men här är det nödvändigt att ta hänsyn till graden av kronisk sjukdom och regelbundenhet av resor. Det vill säga om det inte finns några direkta kontraindikationer från urologen, som gjorts på grundval av diagnostiska data, är kortvariga cykelturer möjliga. Samtidigt är det nödvändigt att undvika aktivt tempo av trafik och vägar med dålig täckning. Tiden för kontinuerlig körning bör inte överstiga 30-40 minuter.

  Hur påverkar cykelhalsens form prostata?

  Den moderna marknaden erbjuder olika cykelsalar, som har en anatomisk form. Marknadsföringsföretag av tillverkare försäkrar att sådana sadlar har positiva effekter på prostata. Detta förklaras av sadelens form, som har en märkbar depression i stället för antaget tryck på prostatakörteln. Det är uppenbart att denna form minskar belastningen på detta område och användningen av en sådan sadel av män är tillrådlig. Men samtidigt i den akuta perioden av inflammation i prostata och i svåra kroniska fall är sadelformen inte en avgörande faktor. Eftersom någon ökad stress i bäckenområdet under en exacerbation är oönskad.

  Baserat på ovanstående kan vi dra slutsatsen att du inte kan cykla under akut inflammation i prostata.

  Uttalandet, som säger att med någon tur finns det en massage, fel. Under massagen av prostatakörteln betyder inverkan av ett finger på prostatens kropp genom anusen. Kanske under en tur i en frisk man, finns det en partiell reflexverkan på detta organ, men vid inflammationsförhållanden är det absolut inte tillämpligt.

  I händelse av en kronisk sjukdomsförlopp kan du ibland göra korta cykelturer. Vid en tyst åktur kommer ytterligare stimulering av blodcirkulationen inte att skada. En cykeltur kan vara användbar för att förebygga, efter inflammation i prostata. Men det är viktigt att bibehålla den mest skonsamma körstilen.

  del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

  Prostatit och cykel, träna på en träningscykel med prostata adenom

  Fler och fler fans av en hälsosam livsstil väljer att flytta på cyklar och skjuta undan sina favoritbilar. Men nyligen har det varit många motstridiga åsikter om huruvida män kan göra täta och långa cykelturer, eftersom sådana aktiviteter inte kan ge hälsofördelar, men kan vara mycket farliga och orsaka inflammation i prostatakörteln. Så om detta verkligen är och om cykeln är användbar för prostatit, upptäckte läkarna. Baserat på deras upptäckter, låt oss försöka se djupare på detta ämne.

  Prostatit och cykel: alla pro och kontra

  Lång cykling kan vara farlig, eftersom en smal sadel skärs i människans grenar under sådana promenader. Kroppens vikt pressar mot prostata, vilket gör att de stora kärlen ska pressas, genom vilka blod strömmar till detta organ. Av samma skäl rekommenderar läkare inte motion på en stationär cykel med prostatit.

  Elena Malysheva: "Prostatit besegras av europeiska läkare: deras upptäckt inom människors hälsa är idealisk, det är ett genombrott och det kallas."

  Tyska läkare som genomförde studien hittade en annan anledning till att cykeln och prostata adenom ofta är direkt relaterade. Under cykling faller ofta, enligt deras mening, vilket leder till skador på könsorganen. Sådan skada leder ofta till utveckling av prostata adenom. För att undvika dessa obehagliga följder bör du inte sitta på en cykel, utföra olika knep och hopp, vilket kan leda till ett fall, höja sadeln högt.

  Och ändå hittade en mer optimistisk grupp av forskare och läkare en lösning på detta extraordinära problem. Till cykling var roligt och bidragit till att stärka hälsa, män behöver lära sig att välja rätt ergonomisk sadel som inte orsakar obehag, anpassad för anatomiska kurvor av den manliga kroppen.

  Om det finns en önskan om att åka ett tvåhjuligt fordon ständigt, är det bättre att beställa en individuell sadel. Med detta val tar tillverkaren hänsyn till kroppens anatomiska struktur, kundens vikt. Om det inte går att göra en sådan order rekommenderas att man köper en bred sadel som har ett spår i basen eller en slits. Det är oönskade att ha en sadel i läder. Detta material blir orsaken till könsorganens stjälning.

  Efter att ha vägt alla för- och nackdelar av cykling i prostata adenom kan dra slutsatsen att dessa studier ska vara användbart, om du engagera dem och doseras på rätt sätt, och att göra detta måste vi först besöka en urolog, och sedan gå till vägen i jakt på hälsan.

  Leva hälsosamt "Prostatit utsätts för en kur Farväl... Smärta, täta urinträngningar, problem med potensen, misständningar i sängen, denna billiga läkemedel som kallas"

  Kan jag få en cykel med prostata adenom?

  Trots bristen på en klar dom av läkare, om möjligheten att använda en cykel för sport med prostata adenom fortsätter tvister om sådana övningar bland specialister. Detta beror i första hand bristen på fullfjädrade kliniska studier om huruvida det kan slås samman BPH och cykling så att inte bara skadar patienten, men också för att uppnå från träning önskad effekt vid behandling av ett konservativt sätt av benign prostatahyperplasi (BPH).

  Vi väljer sadlarna för cykeln korrekt

  Det verkar som prostata adenom och cykling är ömsesidigt exklusiva begrepp, eftersom den komprimerande effekten av den prolifererade prostatakörteln på urinröret kan öka när man cyklar. Om man tittar på en sportcykels tunna sadel - det tar en rak rädsla om man tänker på vilken inverkan de kommer att ha på skrotet på en lång resa.

  Men inte allt så entydigt, och cykeln med prostata adenom, det visar sig positivt påverkar sjukdomsförloppet. Om bara sitta ordentligt och hämta en särskild sadel.

  Det visar sig att frågan om du kan cykla med prostata adenom beror helt och hållet på vilken sadel som är monterad på cykeln, nämligen:

  • Det måste vara svårt, inte mjukt eller brett, så att du kan fördjupa dig i bokstavligen, vilket leder till långvarig cykelträning till blockering av småbäckskruvar.
  • före lång rida - sadeln bör justeras, något sänka näsan;
  • I försäljningen finns speciella sadlar med slitsar (fördjupning), vilket minskar den negativa påverkan av yttre tryck på prostata.

  Den positiva effekten av cykling på BPH

  För en stark hälsa av mänskligheten - BPH och en cykel, med rätt landning och sadelval, kan inte motsäga varandra. Fördelarna med cykling är betydande, eftersom cykling främjar:

  1. Förbättra blodcirkulationen, inte bara i perineums organ, men även i andra kroppssystem.
  2. Stimulering av ämnesomsättningen i kroppen.
  3. Ett utflöde av venöst blod från bäckenorganen, vilket förhindrar bildandet av stillastående fenomen.
  4. Ökad tillförsel av arteriellt blod, hela utbudet av könsorgan med syre.

  Beslutet om huruvida en patient kan börja cykla med BPH ska ändå endast tas efter att ha råd med en läkare.

  Är det användbart att cykla med prostatit?

  Ofta uppstår frågan huruvida cykeln och prostatit är kompatibla. Den vanligaste frågan för män är huruvida cykelturer påverkar prostata och manlig styrka och hur cykeln och prostaten är relaterade.

  VIKTIGT ATT VET! En effektiv lösning för kronisk PROSTATIT är! Det är nog att bara dricka. Läs mer >>>

  Det finns olika åsikter om denna fråga, men det mest korrekta och otvetydiga svaret är att cykeln har en positiv effekt på prostata med rätt sadelval.

  Frågan om cyklens negativa inverkan på människors hälsa framträder initialt i tankarna hos en nybörjare som först ser sadeln - det är akut form, det verkar fruktansvärt obekvämt, så det ger upphov till vissa tvivel.

  Den andra negativa faktorn som orsakar tankar om de negativa effekterna - är antagandet att den långa cykling kommer stagnation av blod i perineum, vilket negativt påverkar den normala blodtillförseln till prostatan och leder till olika problem i den sexuella sfären.

  Men i verkligheten påverkar dessa faktorer inte prostatens hälsa och hälsa med det korrekta tillvägagångssättet i körprocessen.

  Med någon mänsklig konstitution på en cykelsadel sitter en person med bäckenben. En ben i sin tur bidrar till upprätthållandet av könsorganen vid en nivå ovanför nivån för sätet, vilket sålunda eliminerar de möjliga konsekvenserna av deras kompression och stagnerande cirkulation. Det är av denna anledning är det inte rekommenderas för långväga cykla med en mjuk sits, eftersom i detta fall bäckenet under tyngden av kroppsvikten sjunka ner i sadeln och alla könsorgan ner på sätet. Detta är komprimering och blockering av blodkärl, blodcirkulationen störs, vilket leder till sorgliga konsekvenser när det gäller hanehälsan.

  Därför är slutsatsen enkel - sadeln på vilken cykel som helst av någon destination måste vara styv. En cykel och prostata kan "existera" tillsammans.

  När det gäller långa avstånd har detta också en positiv effekt på prostatens tillstånd. Naturligtvis är en lång vision på ett ställe dålig nog för manlig styrka, eftersom normal blodcirkulation genom blodkärlen störs. När man cyklar, fördelas personens vikt jämnt, dvs. Tryck inte bara på skrotet. Sätets nivå är cirka 60-70 procent, resten tas av händer och fötter. När man arbetar på en dator, pressar tyngden huvudsakligen på perineal regionen, vilket är skadligt för prostatens hälsa.

  Cykel och profylax av prostatit är sammanhängande. Dessutom gör cykeln cyklisten med många olika rörelser - man måste gå upp hela tiden, sitta ner, ändra kroppens position, böja sig över - dvs. en person är oavsiktligt i konstant rörelse, vilket har en positiv effekt på hälsan.

  När man cyklar, arbetar en person fortfarande hela tiden med fötterna, vrider pedalerna, och till och med med extra belastning. Och detta bidrar till syrgasflödet, inte bara i benen utan också i bäckenregionen, vilket förhindrar att blod stagnerar i prostata.

  Här är de främsta orsakerna till att cykla, så att förebyggande av prostatit och förstärkning av människors hälsa.

  Cykling har en stimulerande effekt på prostata, sprider blod, ger det syre och laddar också med gott humör och positivt.

  Naturligtvis är det förutom positiva negativa aspekter av cykling med prostatit. När man cyklar på en mountainbike, blåses en persons kropp med ett starkt vindsprut som kan leda till en inflammatorisk process i blåsan. Därför, när du cyklar, måste du klä sig enligt vädret, under den kalla årstiden, göra något extra, i det varma - skynda inte att klä av sig.

  Cyklister är bra på att ha en cykel windbreaker som skyddar framsidan av personen från vind och kyla.

  På samma sätt kan överkylning inte och överhettas perinealområdet. Därför rekommenderas det inte att åka i tjocka träningsbyxor eller jeans. Det är bäst att köpa en speciell cykeldräkt - shorts eller cykelövningar, en skjorta och en windbreaker, och åka på hälsa.

  Förutom cykeldragning har fysiska övningar ett bra inflytande på människors hälsa. Med prostatit kan och bör du träna: simning, promenader, någon gymnastik, löpning är bra.

  Ett bra inflytande på prostatas hälsa ges av elementär squats. Eftersom blodet cirkulerar bättre, ökar inflytandet till perineum, och därmed stärker dess syre och näringsämnen, vilket förbättrar sitt tillstånd.

  För att förbättra prostatakörtelns hälsa hos män är det mycket användbart att springa och enhetligt gå. Sport aktiverar bäckensmuskelens arbete och tvingar dem att krympa, representerar således en naturlig massage i prostata och har en positiv effekt på hennes hälsa. Lyftande vikter och tunga sporter med prostatit rekommenderas inte.

  Människans reproduktiva system påverkas också av en hälsosam sund sömn, rätt näring och frisk luft.

  Tillsammans med traditionella behandlingsmetoder används yoga i stor utsträckning. Det bör noteras omedelbart att yoga med prostatit, som vilken annan sport som helst, innebär att endast klasser är under rehabiliteringsperioden. Det är nödvändigt att utesluta fysiska övningar under perioden med inflammation och smärta i perineum, eftersom de kan bidra till utvecklingen av negativa konsekvenser. Yoga mot prostatit har hög effekt: Som ett komplement till läkemedelsterapi behandlar det effektivt sjukdomen.

  Fysisk utbildning med prostatit är mycket viktig. Fysiska övningar har en fördelaktig effekt på prostata körning, förbättrar blodcirkulationen, förhindrar blodproppar, mättar järnet med syre, förbättrar dess övergripande tillstånd.

  Övningar bör huvudsakligen påverka höftområdet. Bland de fysiska övningarna kan följande grupper särskiljas:

  • kända gymnastiska övningar enligt metoden för Kegel;
  • massage av perineal regionen;
  • användning av en kontrastdusch på grenen;
  • utförande av motionsterapi.

  Övningar för Kegel - detta är det mest kända komplexet av fysisk ansträngning på det mänskliga genitourära systemet. Regelbunden övning av sådana övningar stärker bäckensmusklerna och främjar bättre blodcirkulation i prostata.

  Bland de mest populära övningarna är följande:

  1. 1. Alternativt komprimera och lossa bäckensmusklerna. För detta kan du spänna och slappna av i bäckensmusklerna. Först kan du göra 10 repetitioner i taget, gradvis öka antalet repetitioner till 50 och antalet tillvägagångssätt till 4 per dag. En sådan övning kan göras på jobbet, sitter vid datorn, hemma och även i transport.
  2. 2. Dra åt bäckensmusklerna i 5-7 sekunder och slappna av dem. Antalet upprepningar i början - upp till 10 gånger, kan du gradvis öka.
  3. 3. Stram musklerna med urinering. dvs på regelbundet under urinering för att kvarhålla urinströmmen upp till 4-5 gånger, och sedan starta det fritt. Vid utövandet av denna övning kan det i första hand finnas obehagliga känslor i blåsans och underlivets område, men med tiden, med regelbunden prestation, kommer sensationerna att passera. Denna övning hjälper till att förbättra blodcirkulationen.

  Genom att utföra dessa övningar permanent, efter 2 veckor, kommer en signifikant minskning av tecken på prostatit, lindring av patientens tillstånd och förbättring av prostata-tillståndet att märkas.

  Massage i perineal regionen kan utföras oberoende hemma. Den är klar i den bakre positionen. För att göra detta är det nödvändigt att hitta en plats mellan skrot och anus och upprepade gånger pressa ner den på allvar. Att utföra massage är bäst innan du går och lägger dig inom 3-5 minuter.

  Att utföra fysiska övningar bidrar inte bara till att bekämpa en redan förekommande sjukdom utan förhindrar också möjligheten att det ser ut i framtiden. Du kan utföra följande övningar:

  • halv-squats med utspädning av knäna till sidorna;
  • Stå exakt på två ben, höja en efter en hög knä;
  • i en liggplats eller sittplats måste du klämma bollen mellan benen i 7-8 sekunder;
  • utföra en välkänd övning - ett björkträd.

  Endast en omfattande behandling av prostatit, inklusive, förutom att ta medicin, livsstilsförändringar, genomförande motion och bli av med stress, kommer att bidra till att minska symtomen på prostatit och förbättra hälsan hos kvinnor i underlivet.

  Och lite om hemligheter.

  Har du någonsin lider av problem på grund av PROSTATIT? Döma av det faktum att du läser denna artikel - segern var inte på din sida. Och självklart vet du inte genom att höra vad det är:

  • Ökad irritabilitet
  • Nedsatt urinering
  • Erection problem

  Och svara nu på frågan: Är du nöjd med det här? Kan problem tolereras? Och hur mycket pengar har du redan "samlat" med ineffektiv behandling? Det är rätt - det är dags att avsluta med det här! Håller du med? Därför bestämde vi oss för att publicera en länk till råd från Elena Malysheva: "Hur bli av med prostatit utan hjälp av läkare hemma?". Läs artikeln...

  Alla pro och contra cyklar med prostatit

  Med ålder är många män i riskzonen för prostatit. Det är en inflammatorisk process som manifesterar sig i prostatakörteln.

  Vissa tror att förebyggandet av denna sjukdom är cykling. Men är det så? Med prostatit kan en cykel också skada hälsan.

  Därför måste du vara extremt försiktig med denna typ av sport. Alla detaljer presenteras senare i artikeln.

  Formen av sjukdomen

  Prostatit orsakar stort obehag, smärta, det orsakar problem med urinering, erektil funktion.

  Hälsosam och inflammerad prostata

  Infektioner är orsaken till sitt ursprung, i synnerhet bakterier, svampar, virus, såväl som icke-bakteriell inflammation i samband med alkoholmissbruk, förstoppning, stillasittande livsstil.

  Behandling i detta fall är nödvändigt, annars kan sjukdomen orsaka många konsekvenser, varav en är infertilitet. Beroende på sjukdomsformen kan symptomen skilja sig. Det kan vara akut och kronisk.

  skarp

  Akut prostatit förekommer ofta hos unga män som har ett aktivt sexliv.

  Äldre människor är resultatet av blåskateterisering, när prostata förstoras och urinretention observeras. Hos unga män kan det också uppstå kateterisering, om det fanns några kirurgiska ingrepp.

  De viktigaste symptomen på akut form är feber, frossa under smärtsam urinering, illamående, blek hud. Med avseende på analyser i urinen finns leukocyturi och bakteriuri.

  kronisk

  I detta fall är symtomen mer raffinerade och smärtsamma, vilket ofta stör en normal livsstil.

  Förutom smärta vid urinering, notera processens intermittentitet, känslan av ofullständig tömning av blåsan, oförmågan att avstå, det svaga trycket i strålen.

  Patienter lider också av erektil dysfunktion, inklusive korta erektioner, försvagning, smärta med ejakulation, minskad libido.

  Kan jag cykla med prostatit och prostata adenom?

  Cykling vid sjukdomar som prostata adenom eller prostatit kräver särskild uppmärksamhet hos cyklisten. Denna typ av sport är användbar för en frisk person, men för en patient kan det finnas en viss fara.

  Det är mycket viktigt att överväga följande punkter:

  • kroppsvikt. Ju högre det är desto mer press på prostata.
  • vägarna. Ojämna ytor kan skada prostata;
  • sadel. Felaktig form och hårdhet kan också skada prostata.

  Om dessa faktorer beaktas, är det möjligt att cykla, när sjukdomen är i remission i akut eller latent kronisk prostatit om det neobostreniya.

  Dessutom måste du veta att körning av fordonet ska vara i en måttlig tyst takt, hög hastighet är oacceptabelt. Du måste också ta raster och titta på att skridskoåkning är kort.

  Cykling med prostatit: fördel och hälsorisk

  Cykling förbättrar blodflödet till bäckenorganen. På grund av detta kommer stagnerande fenomen att elimineras, vilket innebär att progestatit förhindras.

  Cykling är effektiva vid behandling av fetma, för att förbättra inflödet av arteriellt blod, venöst utflöde av blod från bäcken och ben, hjärta, metabolism, fysisk inaktivitet anses förebyggande åtgärder.

  Ridning i frisk luft har en psykosomatisk effekt, vilket leder till att stress avlägsnas, ett lyckosjukdom produceras.

  Skada uppstår främst på grund av ojämn fördelning av personens vikt vid körning. En ytterligare faktor är sadelns oregelbundna form, som i grunden är mycket smal.

  På grund av detta stör bäckens organers arbete, eftersom den maximala belastningen ligger i perinealområdet, på grund av vilket trycket på prostata och urinröret ökar.

  Om resorna är av regelbunden och bestående natur, så kommer gradvis i prostatakörteln att förändras, inflammatoriska fenomen kommer att provoceras och sjukdomen kommer att ta en kronisk form.

  Därför är det mycket viktigt att samråda med en specialist på förhand.

  Hur påverkar styrkan männen?

  Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

  Du behöver bara ansöka.

  Hittills finns det ingen överenskommelse om hur cykeln påverkar männs styrka. En version är en negativ inverkan.

  Detta beror på överträdelsen av cirkulationen i könsorganen. På grund av långa resor kan nummenhet observeras, eftersom blodflödet till könsorganen störs av spänningen av artären.

  Naturligtvis, efter eliminering av detta tryck, normaliseras blodflödet gradvis, men om det är systematiskt och tidskrävande, då kan återhämtningen inte utföras i sin helhet. Detta orsakar problem med styrka. I detta fall konstaterar experter att du kan bli av med detta problem med hjälp av en ortopedisk sadel.

  Den andra risken att cykla rider, men sällan händer, är könsorganens trauma. Under alla omständigheter utgör även den vanliga stillesittande livsstilen ett hot mot sexuell maskulin hälsa, eftersom belastningen på prostata i denna situation är ännu större än när man cyklar.

  Det finns en åsikt om den positiva effekten av detta fordon.

  Tack vare cykling finns det träning av hela kroppen, benens muskler.

  Cykelutövare har också ett hälsosamt kardiovaskulärt system, på grund av vilket det positiva inflytandet går till andra system av organ, inklusive könsorganen.

  Vilken form av sadeln är bättre att välja?

  När prostatit är särskilt viktigt att använda sadeln bara en speciell anatomisk form, vilket kommer att minska bördan på prostatakörteln.

  Dess främsta särdrag är närvaron av en depression och en slits för att lindra trycket i prostata. I det här fallet blir det minimalt och inte farligt.

  Sadel för en cykel med prostatit

  Det finns andra parametrar som måste beaktas när du väljer en sadel:

  • storleken. Tillverkare ger möjlighet att välja sadelns storlek enligt storlek på bäckenbenen.
  • bekvämlighet. Under skridskoåkning bör det vara bekvämt, om det är obehag, passar sadeln inte.

  Är det möjligt att åka på en träningscykel?

  Övningar på den stationära cykeln har en liknande effekt som en vanlig cykel.

  Om du märker symtom som illamående, smärta i mellangården, spotting, yrsel, feber, förvärrade dizuricheskih brott, måste du omedelbart stoppa utbildning, för att förhindra utvecklingen av sjukdomen.

  Men den mekaniska effekten av träningscykeln anses vara mer användbar och till och med hjälper till med prostatit. Huvuduppgiften är att välja rätt anatomisk sadel, samt att observera träningstiden.

  Cykling som förebyggande av prostatacancer

  Aktiviteter i form av cykling har en positiv effekt på hela kroppen, på alla organsystem. Om det är måttligt förlovat utan fanatism ökar blodcirkulationen i prostata och andra urinorgan.

  Cykling har följande fördelar:

  • Förbättra tillförseln av arteriellt blod och syre till organen i det genitourära systemet;
  • ökat utflöde av blod till bäckenet;
  • förbättring av ämnesomsättningen.

  Sådana positiva stunder kan förhindra förekomst av prostatit, så cykling kan betraktas som förebyggande åtgärder av sjukdomen.

  Samtidigt ska skridskoåkning vara lugn, du behöver inte utveckla en hög hastighet. Det borde också vara i sadeln att inte stanna mer än 30-40 minuter kontinuerligt.

  När är cykling kontraindicerad?

  Cykling är kontraindicerad i följande fall:

  • kronisk prostatit, där stillastående fenomen uppträder. I denna situation kan sjukdomen bli ännu mer akut på grund av att prostataens utströmmande kanaler kläms ut;
  • akut prostatit under perioden av förvärring av sjukdomen, åtföljd av smärtsamma och obehagliga symtom;
  • återfall av kronisk prostatit.

  Relaterade videoklipp

  Är det möjligt att cykla med prostatit? Svar i videon:

  Ridning på en cykel har sålunda många positiva aspekter, eftersom denna typ av sport gör det möjligt att fastställa metabolismen, kardiovaskulärsystemet och andra organ. Detta beror på förbättrad blodcirkulation.

  Men med prostatit kan sådana övningar få negativa konsekvenser på grund av tryck på prostata. Därför är skridskoåkning endast möjlig under sjukdomens eftergift och efter samråd med en läkare, såväl som att använda en anatomisk sadel.

  • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
  • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

  Hur dåligt är en cykel för prostata?

  Cykel och prostatit är dessa två begrepp förenliga? Frågan är en av de vanligaste i cirklar av ivriga cyklister. Hämta ett entydigt svar i det här fallet genom att jämföra alla fördelar och nackdelar med att åka på ett tvåhjuligt fordon med prostatit. Med efterlevnaden av enkla regler kommer inte ens prostatit att hindra dig från att njuta av cykling.

  Psykologifaktor

  Ett utseende på en tunn sadel med vassa kanter orsakar rädsla för människor långt ifrån cykling. Samtidigt associerar vissa cyklister orimligt med försämringen av människors hälsa med långvarigt sittande i sadeln, vilket på undermedvetna nivå inte bara kan påverka den sexuella sfären. I detta fall lita bara på konklusionen av specialister, och inte på egen spekulation.

  Vi cyklar ordentligt

  Under inga omständigheter får man inte åka med hjälp av för breda eller mjuka sadlar. Prostaten sjunker faktiskt i sätet, vilket i sin tur leder till en gradvis blockering av blodkärl. Män rekommenderas att välja extremt styva sadlar med prostatit, något sänka näsan före lång skridskoåkning. För cyklister med prostata sjukdom säljs speciella sadlar, med en slits eller spår som hjälper till att lindra trycket på prostata. Ta upp det med en kunnig specialist och konsultera en läkare.

  Som följs av att köpa platser med prostatit

  Med det korrekta köpet av sadeln kommer cykeln också att utmärka väl "vänner" med varandra.

  Sport och långa avstånd

  Med rätt tillvägagångssätt kan man cykla och prostatit vara helt kompatibla saker, men med förlusten av långvarigt tryck på skrotet argumenterar man inte bara. Skadorna från cykling för män kan emellertid under inga omständigheter jämföras med samma många timmar som sitter framför datorn. Således är det bara omkring 60% av kroppsvikten som behövs vid körning av bäckenorganen. Det finns praktiskt taget inget tryck på skinkorna och ryggraden.

  Oavsett vad det var, men personen på cykeln är i kontinuerlig rörelse, accelererar blodet i en accelererad takt. Nåväl är bäckenorganen på andra plats i listan över områden som levereras med syre, strax efter extremiteterna.

  Eventuella negativa konsekvenser av cykling

  Den största risken för cykling är sannolikheten för blåsans inflammation, vilket också har en negativ inverkan på prostatens hälsa. Bicyclists könsorgan skyddas ofta av tunna shorts som blåses väl under snabba nedgångar.

  Vid kallt väder bör en cyklist ha på sig speciella varma byxor av vindstopp. Det skulle vara trevligt att få en tät cykelvindbrytare, vars främre del på ett tillförlitligt sätt täcker grenområdet.

  Sjukdomar och skador kan leda till fysiskt tryck på urinröret och prostata. Flera resor på en substandard, för mjuk eller obekväm belägen sadel orsakar knappt märkbar förstörelse av den inre strukturen hos könsorganen. Men under årens lopp blir detta en potentiell orsak till utvecklingen av kronisk prostatit.

  Cykelfördelar för människors hälsa

  Att jämföra fördelarna och nackdelarna kan komma till en slutsats om jämförande säkerhet och till och med effektiviteten av cykelvandringar för en stark del av befolkningen.

  Cykling hjälper:

  1. Förbättra blodcirkulationen, både i perineumets organ och i andra kroppssystem
  2. Förbättra ämnesomsättningen
  3. Utflödet av vätskor från organen i det lilla bäckenet
  4. Ökat utbud av arteriellt blod och tillförsel av könsorgan med syre

  I slutändan kan välvalgt sadel, korrekt landning och samråd med en specialist tillåta att negativa konsekvenser för människors hälsa undviks.

  Är det möjligt att cykla med prostatit

  Sjukdomen är inte selektiv i sina manifestationer. Hon bryr sig inte om vad en person gillar, vad han gillar och vad hans intressen är. Innan henne är alla lika, väljer hon inte de som har en sämre ekonomisk situation och de som försummar sin egen hälsa. Naturligtvis pratar vi inte om ärftliga patologier. När en man överhinner inflammation i prostata - är det alltid, på ett eller annat sätt, konsekvenserna av sin egen slarvlöshet. Men även en sjuk person vill inte ge upp sina favoritbenjningar. Och många patienter som lider av denna sjukdom är oroade med frågan, är det möjligt att cykla med prostatit?

  Cykelturer med prostatit

  Stagnerande processer är en av provokatörerna av sjukdomsuppkomsten. Detta är resultatet av stillasittande arbete, liten fysisk aktivitet, en blind hyllning till mode (tätt underkläder påverkar normalt genitourinary systemets normala funktion). Enligt forskningen från forskare från Tyskland är situationen inte för tvåhjulstransporter. När allt är i cykelcykeln finns det ett konstant tryck på perineum, och detta är en direkt väg till stillastående fenomen. Detta är särskilt viktigt för långvarig last.

  Men i denna ålder av män som lider av prostata sjukdom var det så mycket som oavsiktligt drev designers i allians med läkarna att gå till beslutet om hur man kombinerar prostatit och cykel.

  Och nu, för att inte beröva dig själv av ditt favoritarbete, behöver du bara ansvarsfullt närma sig cykelvalet och följa rekommendationerna för korrekt körning. Och då kommer cykling inte bara att sluta vara farlig för prostata, eller ens ge någon nytta.

  Fördelar med cykeltur med inflammation i prostata

  Om man kommer att ta sig till beslutet om ett problem kompetent kommer hobbyen för att cykla att få en positiv effekt för den manliga halvan:

  • Förbättrar blodcirkulationen genom kroppen och bäckenorganen.
  • Stabiliserad metabolism.
  • Utflödet av vätska normaliseras.
  • Arteriellt blod kommer att börja flöda och syre levererar könsorganen mer aktivt.

  Val av cykelsäte och passform

  Formen på cykelsadeln - det här är själva stötestenen, för vilket urologerna kategoriskt sett rider mot ett tvåhjuligt fordon. Sadeln på sport eller mountainbikes, till exempel, är för smal och oacceptabel för människors hälsa. Och om det är smalt betyder det att det är mycket farligare än några andra platser.
  Många cykelfabrikanter började ta hänsyn till karaktären hos manlig anatomi och problemen i samband med detta. Därför nu i ett lättillgängligt sortiment av sådana platser, som bildar om inte utesluter, åtminstone avsevärt minskar belastningen på en prostata.

  Nu i fri tillgångsintervall för sådana platser, vars form, om inte eliminerar, åtminstone signifikant minskar belastningen på prostata

  OBS! Den moderna sadeln med rätt anatomisk form har en urtagning eller en slits längs hela längden för att eliminera tryck.

  Vissa företag avlägsnade i allmänhet sadelns "näsa". Detta gjorde det möjligt att lätta trycket ännu mer. Också viktigt är sadelns storlek - den ska vara liten. Denna typ av sadel hindrar mjukvävnadsskador och minimerar risken för skador. Självklart är denna sadel ganska olik den fashionabla, coola killen. Men när det gäller hälsa och fullt fysiskt och sexuellt liv är valet av "omodern" sadel ett litet offer.

  Rekommendationer för skridskoåkning

  Om den behandlande läkaren inte inkluderar cykling i listan över kontraindikationer och livet utan cykling inte alls, måste du anta flera regler för att undvika att skada den sjuka kroppen. Endast ett matchat säte räcker inte för att säkerställa prostata körsäkerhet och komfort under din favoritbesättning, det är nödvändigt att:

  • Resan var bara för korta avstånd. Cykelturer är nu förbjudna, liksom galna tävlingar.
  • Den maximala längden på promenaden är 15-20 minuter, sedan nödvändigtvis 5 minuters promenad.
  • Terräng. Det kommer att vara nödvändigt att glömma ojämn, ojämn vägar och snabba nedfarter och stigningar. Bara en lugn, lugn promenad i en uppmätt rytm längs en jämn terräng.
  • Ridens utformning borde under inga omständigheter vara aggressiv, med skarpa strumpor och accelerationer.
  • Klä så att flödet av den kommande vinden inte blåser perineum, och det svettar inte under det syntetiska materialet.
  • Kategoriskt undviker fall, skador, hoppar in i sadeln med svep och andra traumatiska situationer.

  Underlåtenhet att följa dessa rekommendationer är fylld med mycket obehagliga konsekvenser:

  • ömhet med erektion
  • förlust av penis känslighet
  • vomeron testes;
  • erektil dysfunktion och andra obehagliga patologier.

  Om du kör med sinnet, sparar den sjuka kroppen, då lasten från cykeln kommer inte att skada.

  Personer med hjärtsjukdom cykling kommer inte att gynna

  När en cykel är en fiende eller lite om förbud

  Innan du sitter bakom ratten måste du få urläkaren fullständig information om din hälsa och rekommendationer. Och även genomgå en undersökning med en terapeut och en kardiolog.

  Viktigt! I närvaro av kronisk prostatit blir cykling en "tids bomb" och blir provokatör som ett resultat av ett återfall.

  Vem har inte cykelturen till nytta?

  • Personer med hjärtsjukdom.
  • Med neurologiska sjukdomar i akut stadium
  • För kronisk eller akut fasprostatit.

  Att köra ett tvåhjuligt fordon kan vara en utmärkt förebyggande åtgärd för att förhindra utveckling av prostatit. För att göra detta är det viktigt att välja rätt ramstorlek för en jämn lastfördelning och en lämplig sadel. Valet av en anatomisk sadel för förebyggande ändamål är inte mindre signifikant än med en befintlig patologi.
  Välj en cykel, och prostatitis profylax kommer att utföras i sin helhet.
  Trots motstridiga karaktären av stunderna, är cykeln och människornas hälsa inte ömsesidigt exklusiva begrepp. Så, du kan och ska cykla!

  Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

  Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

  • konstant smärta i underlivet, skrotum;
  • svårighet att urinera
  • sexuell dysfunktion.

  Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.