Huvud
Analyser

Vad är sekret med prostatit?

Prostatit hos män är en inflammatorisk sjukdom i prostata. Denna patologi finns hos män både i mogen och i ålderdom. Denna sjukdom kan uppstå i kronisk eller akut form. Dessutom kan det delas upp i 2 former: orsakad av mikroorganismer och annan etiologi. Det åtföljs av olika symptom. Patienter med denna patologi har smärta. De är lokaliserade i underlivet, i sidan. Smärtan ger ofta i skrot, skrot. Karakteristiska störningar vid urinutsöndring. Patienterna är oroade över frekventa krav på att gå på toaletten, inklusive på natten. Det kan vara smärta vid urinering, bränning. Med akut prostatit kan feber inträffa, huvudvärk, svaghet, illamående, myalgi förekommer.

Ofta kan prostatit åtföljas av sekret från urinröret. Tilldelningarna är gulaktiga, vita eller gröna. I kronisk grad är symtomen mindre uttalade eller obefintliga, utsöndringar är mycket sällsynta. Prostatit minskar inte bara hälsa och välbefinnande, men påverkar också sexuell funktion, attraktion. Låt oss betrakta mer detaljerat, vad som kan fördelas vid en prostatit, orsakerna till förekomsten.

Etiologi av excretioner

I de flesta fall utvecklas prostatit mot bakgrund av penetration av bakterier eller andra mikroorganismer. Med prostatit observeras utsöndringar exakt av denna anledning. Denna grupp innefattar en villkorligt patogen flora representerad av E. coli, cocci, proteus och andra patogener. Nästan alla är normala invånare i hud och slemhinnor, men kan under vissa förhållanden orsaka inflammation i prostata. Förutsättningar för utsöndring av utsöndringar är hypotermi, förekomst av foci för kronisk infektion i genitourinärsystemet, inaktivitet, oregelbundet sexuellt liv. Av stor betydelse är att bakterier snabbt tränger in i prostatakörteln i närvaro av stillastående blodprocesser.

De vanligaste resultaten observeras med en allvarlig prostatit. I detta fall kan ett stort antal patogener detekteras i sekretionerna. I vissa fall kan excreta bli ett material för att genomföra laboratorietester. Om det finns purulent urladdning innehåller de, utöver mikroorganismer, ett stort antal leukocyter. Allt detta indikerar en snabb utveckling av inflammation och aktivering av kroppens försvar. Naturen hos sekretionerna av prostatit kan vara annorlunda. Isolera sådana sorter som prostatorea, spermatorrhea, purulent och slemhinnor.

Prostareeya hos män

Liknande utsläpp observeras vid kroniska inflammatoriska sjukdomar. Det kan vara prostata adenom, en neurogen blåsan. Mycket ofta åtföljd av liknande tilldelning av prostatit. Tilldelningar i kronisk prostatit förekommer mot bakgrund av en minskning av tonen i muskelfibrerna som förekommer i prostatakörlens kanaler. Den särdrag är att de dyker upp efter avslutad urinladdning eller vid slutet av tarmarnas tömning. Urladdningen har en tjock konsistens och mjölkaktig färg. I vissa fall kan man, när man går med i en sekundär infektion (klamydia, gonorré, trichomoniasis), ändra sig och förvärva en annan färg.

Män upplever ett visst obehag. Det brinner eller kliar i perinealområdet eller i urinröret. I de flesta fall observeras prostatrier på dagtid. Provande faktorer kan vara prostata massage och aktiv rörelse. Det bör noteras att sådana utsöndringar med kronisk prostatit inte får någon effekt på en person utan att orsaka obehag. Detta är dock ett tillfälle att ringa till en läkare. Det är viktigt att i olika studier i hemligheten finns olika bakterier i den.

Spermatorrhea och annan urladdning

Ofta med prostatit kan du hitta en spermatorrhoea. Namnet talar för sig själv. Detta är ett tillstånd i vilket seminalvätska kan separera spontant från urinröret. Ett ytterligare symptom kan vara allvarlig smärta. Precis som prostaterapi är dessa sekretioner karakteristiska för kronisk patologi, särskilt för prostatit. Oftast är de mager. Volymen kan vara ca 1-2 droppar. Det är viktigt att med normal ejakulation utsöndras spermierna under tryck, i det här fallet löper det långsamt, kontinuerligt. Tilldelningar kan vara purulenta. Detta kan indikera att sjukdomen förvärras.

Pus är en viskös, gul-grön vätska som innehåller i sin sammansättning av de olika komponenterna: det mukosala epitelet i prostata eller kanaler, slem, leukocytceller, bakterier. Purulent inflammation kan spridas till andra organ (till exempel blåsan). Dessutom är processen fylld med utveckling av variga komplikationer skleros, infertilitet. Mu-purulent urladdning är ett tecken på bakteriell prostatit. De åtföljs inte av smärtsamma känslor och läcker obemärkt för en sjuk person.

Diagnos och behandling

För att diagnostisera utsläppets natur är det tillräckligt med yttre egenskaper: färg, lukt, konsistens. För att noggrant bestämma kompositionen krävs ett laboratorietest. För att eliminera urladdningen är det nödvändigt att bota den underliggande sjukdomen. I denna situation är det prostatit.

Behandling av prostatainflammation innebär användning av olika antibakteriella medel.

Det bästa resultatet ges av droger från gruppen fluorokinoloner, makrolider, tetracykliner. Följande läkemedel används för behandling: "Ciplofloxacin", "Ofloxacin", "Doxycyklin", "Bactrim". Patienterna bör överensstämma med viloläge, vila.

Om sekretion åtföljs av klåda, kan antihistaminer användas. I närvaro av smärta visas smärtstillande medel från NSAID-gruppen. För att ta bort puffiness och inflammation är det lämpligt att använda antiandrogener. De hjälper till att minska sekretionen av prostata, minska blodflödet. Man måste komma ihåg att sådana åtgärder endast används under en kort tid. Komprimering kan ha en positiv effekt. Tilldelningar åtföljs ofta av brott mot utsöndring av urin.

För att förbättra urinering rekommenderas att använda alfa-1-adrenoblockerare. Försum inte och lokal behandling med örter. Således kan fördelningen av inflammation i prostata vara annorlunda. När de dyker upp behöver du inte engagera sig i självmedicinering. Du bör omedelbart kontakta en läkare-urolog eller andrologist. Den huvudsakliga metoden för behandling är medicinering med användning av antibakteriella medel.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Vilka utsöndringar uppstår i prostatit hos män och hur de ser på bilden

Det är inte en överdrift att säga att man förr eller senare står inför ett så obehagligt och smärtsamt problem som inflammation i prostata. Den första vetenskapliga beskrivningen av prostatit gjordes 1815, då han ansågs vara en av komplikationerna av gonokock urinrörsinfektion hos män. Efter att begreppet prostatit har förändrats signifikant, och hittills har denna sjukdom, som i en eller annan form förekommer hos 70% av män i olika åldrar, studerats fullständigt, effektiva metoder för behandling och diagnos har utvecklats. Betydande framsteg har gjorts tack vare den vetenskapliga och medicinska utvecklingen i tekniken för massage med inflammation i prostatakörteln. Ett av de viktiga symptomen i denna sjukdom är fördelningen av prostatit hos män. Låt oss överväga hur man kontrollerar karaktären, vad den visar och vilka specialister som kan hjälpa..

Mekanism för utseende av patologisk urladdning

Patologisk urladdning ur urinröret är föremål för väldigt olika sjukdomar. Inflammation i prostatakörteln förutom det omedelbar fara för kroppen och har en stor social skada: många män är ovilliga att gå till doktorn med en sådan känslig fråga, även om utsläpp från urinröret klart patologiska. Som en följd av sjukdomen blir kronisk, sedan impotens kan förekomma, infertilitet hos män och många andra extremt otrevliga komplikationer. När inflammation i prostatakörteln är de två former av sjukdomen: akut och kronisk, vilket sker i frånvaro av lämplig behandling av den akuta fasen eller inte föra den till en fullständig återhämtning. Kronisk prostatit börjar med att få in i prostata sjukdoms mikroorganismer, vilket är en konsekvens av stagnation av blod i kapillärerna i bäckenet de. Med akut prostatit finns det ofta olika typer av urladdning från urinröret.

Symptomen på prostatainflammation är väl beskrivna i den medicinska, vetenskapliga och populärlitteratur, vi också diskutera mer i detalj på en av de stora tecken på sjukdomen, nämligen flytningar från urinröret. Flytningar från urinröret är vanligtvis symptom på kronisk prostatit, med sin akuta form, förefaller detta symtom ganska ovanliga, men i vissa fall har patienter noteras att penis frigörs från transparent eller vitaktig vätska, som kan vara närvarande pus. Dessa sekret är inte permanent, och ofta för materialet att analysera och bestämma vilken typ av fällningar i utsöndringen av vätska som krävs för att genomföra en massage av penis. Innan massage måste du avstå från att urinera i minst tre timmar. Tilldelningar med prostatit är av olika natur, de skiljer sig åt:

Hur urladdningen ser ut med prostatit, kan du se på bilden, i ett stort antal presenteras på Internet.

Vid kronisk prostatit observeras vanligtvis en signifikant svullnad i prostatakörteln, efter en manuell undersökning och ultraljudsresultat observeras en signifikant ökning. Detta orsakar inflammation i kanalen i bukspottkörteln. Döda celler och ackumulerad slem blockerar prostatacancer och orsakar ackumulering av pus i urinröret.

När det är utsläpp, bör du omedelbart kontakta en läkare.

En viktig roll vid behandling och förebyggande av prostatit spelas av prostata massage. Efter regelbunden massage, som endast kan göras urolog, minskar risken för komplikationer, minska svullnad och inflammation, ökad muskeltonus, ändra karaktären på utsläpp från urinröret. Tekniken för att utföra massage och antalet sessioner varierar, det bestäms i varje fall beroende på sjukdoms manifestationer. Endast en läkare kan bestämma vilka ytterligare studier som behöver utföras, och, viktigast av allt, vilka läkemedel och förfaranden som ska tilldelas patienten. Självmedicinering med prostatit är kategoriskt oacceptabelt.

Typ av avtagbar

Med kronisk prostatit kan det finnas fyra typer av sekret:

 • Prostatoreya.

Prostoreyeyi kallade fördelningen av urinrör män prostata sekretion.

Hemligheten utsöndras oftast i en dröm och är inte förknippad med sexuell upphetsning. Utsläpp kan vara i slutet eller efter urinering, mindre ofta - med stark fysisk ansträngning eller med en avföring. I en dröm tilldelas hemligheten på grund av muskelavslappning, i andra fall uppräknade, tvärtom beror det på deras stora stress.

Symtom på akut prostaterapi:

 1. Hos män är könsdriften signifikant minskad.
 2. Patienter rapporterar en snabb uppmaning att urinera, i vilken hemlighet tilldelas.
 3. Det kan vara uttalat obehag, såsom en känsla av tyngd i urinröret, svår klåda, obehag i anuset.
 4. Patienter har tecken på depression, de är ständigt i deprimerade psykologiska tillstånd.
 5. Patienter klagar över ständig svaghet och slöhet.
 6. I sekret kan det finnas föroreningar av blod och pus. Denna typ av urladdning kan indikera förekomsten av sexuellt överförbara infektioner.

Hemligheten att extraheras måste tas för analys, som bestämmer närvaron av mikrober och avslöjar deras natur. Framställningen av materialet för analys utförs genom massering av prostata av en urolog. Resultaten av testen avslöjar väldigt sällan prostatan i sin rena form, vanligtvis med prostatit är elementen hos spermatären hittad.

Spermatorrhea är ett patologiskt tillstånd, vars tecken är det okontrollerade flödet av spermier från urinröret - slem och vit urladdning. Spermatorrhea är ett karakteristiskt symptom för män som lider av kronisk prostatit. Spermatorrhea är defekatorisk, d.v.s. hemligheten frisätts under avföringens skull och micturitionssekretionen vid slutet eller efter urinering. Patienter kan ofta ha falska ejakuleringar eller hemlighet åtskilda av skarpa portioner. Detta symptom är förknippat med pares orsakad av kronisk inflammation. Tilldelningar i spermatotrea har ofta en mycket smärtsam karaktär, med massor av prostata smärta sensationer minskas betydligt.

Foto purulent urladdning ur urinröret följer alltid alltid artiklar om prostatit i den medicinska litteraturen, eftersom de är det mest obehagliga symptomet på sjukdoms kroniska sjukdom. Purulent urladdning har en gulaktig eller grön nyans, hemligheten är ganska tjock och viskös. I analysen av ett utstryk detekteras i ökade mängder av leukocyt- och uretral slem partikel skadade epitelet, vilket tyder på utvecklingen av kroppen av akut inflammation. Detta stadium av sjukdomen är nästan alltid åtföljd av akut smärta och hög feber. Konsekvenserna för män kan vara de allvarligaste, upp till infertilitet, skleros av prostata och blodinfektion. För att lindra smärtsamma känslor är det möjligt med regelbunden massage i prostatakörteln.

 • Muco-purulent urladdning.

I sådana utmatningar kan en liten mängd leukocyter finnas närvarande i laboratorieundersökningen, hemligheten innehåller slem och serös exudat, därför är det visuellt en lätt genomskinlig vätska. Du kan få en sådan fördelning för laboratorieundersökningar efter att du har utfört massage i en prostata. Muco-purulent urladdning inte åtföljs av något obehag patienten inga klagomål av klåda eller svår smärta, vilket är anledningen till män ignorera dem ofta och ingen brådska att gå till läkare och urolog, ingen aning om vad konsekvenserna kan bli en följd av förseningen.

Olika utsläpp med misstanke om prostatit är en av huvudfaktorerna i den korrekta diagnosen av sjukdomen. Med en annan art av sjukdomsförloppet kan endast en analys av utsöndrad utsöndring hjälpa en läkare att bestämma formen av inflammation och utveckla en adekvat behandlingsalgoritm. Alla, även de svagaste symptomen på prostatit, särskilt olika urladdning från urinröret, kräver omedelbar behandling till en urolog. Efter en grundlig undersökning kan endast läkaren ordinera rätt behandling.

Utsöndring i prostatit hos män

Symtomen på prostatit vid olika stadier av sjukdomsutvecklingen är mångfaldig. De vanligaste kroppssignalerna är smärta i underlivet, i ländryggen, penis och anus.

Ofta feber (om sjukdomen är smittsam i naturen), liksom svårt urinering, obehag kan uppstå under utlösning, och även allmän svaghet i kroppen, på grund av vilka dessa symtom belastar en förkylning.

Ofta är en annan signal för inflammation fördelningen av prostatit hos män från urinröret. Vad är de som gillar och hur man beter sig?

Vad är sekret med prostatit

De representerar en vätska som i alla fall skiljer sig från nyanser, grumlighet, densitet och kvantitet. Det finns totalt 4 sorter:

 • Spermatorrhoea är en kronisk sjukdom, men kan också uppstå som ett resultat av sjukdomar i det genitourinära systemet och störningar i centrala nervsystemet. Det verkar som ett spontant urval av spermier.
 • Prostareea - är typiskt för kronisk inflammation i prostata, är en mjölkaktig vätska med en tät konsistens.
 • Muco-purulent - är karakteristiska för infektiös etiologi av prostatit, det är en genomskinlig och vit vätska.
 • Pus - är möjlig med sjukdomens asymptomatiska förlopp. Det verkar som droppar av en tät konsistens, som har färg från gul färg till en grön nyans.

Sekretessens natur

Utsöndringar vid akut prostatit hos män är mycket sällsynta. Som ett undantag, kan det ses vit eller transparent vätska med pus, vilket åtföljs av periodisk höjning och sänkning av temperaturen (till 39 grader), det finns en smärta i ljumskarna, problemen börjar med erektion.

Inflammation av prostata i akut stadium är extremt farligt för människors hälsa, så omedelbar medicinsk undersökning och snabb terapi rekommenderas. Nästan alla arter är karakteristiska för den kroniska formen av sjukdomen. Mer om var och en av dem nedan...

Prostatoreya

Oftast är det en tät vit vätska. Visas som en minskning av tonkörtelns ton. Medföljande dessa sekret kan vara obehag i anus och i urinröret. Även smärta i skrotet, längs manens könsorgan och i tömningsblåsan är möjligt.

Sådan utsläpp i kronisk prostatit hos män kan ses huvudsakligen på dagtid. Visa efter en massage i prostatakörteln och i slutet av urinering.

spermatorrhoea

I regel följer den här arten den föregående. Visas fördelningen lite, men regelbundet, har en vit färg. De åtföljs av svår smärta. Denna typ kan noteras under avföring, övningar och spänning av perineala muskler. Mycket sällan manifest som en följd av sexuell upphetsning.

Muco-purulent urladdning

Det finns bara om inflammation i prostatakörteln är smittsam. Vätskan har en vit nyans, halv transparent. Den består av leukocyter, utsöndringsprodukterna från kanalen och exsudatet. Tilldela när som helst, och det finns inga samtidiga symtom, eller de uttalas inte.

Utsläpp av purulent natur

Denna art som en harbinger av det faktum att kronisk inflammation strömmar in i den akuta formen av prostata sjukdom. Tillsammans med dem är smärtsamma förnimmelser och ett subfebrilt tillstånd vanliga. Det kännetecknas av en vätska med gul eller gulgrön färg, som frigörs i liten mängd. De består av slem uretra, leukocyter och "sjukt" epitel. De kan förekomma godtyckligt oavsett tid på dagen och patientens yrke.

Det är viktigt att notera här att om det har förekommit några segregeringar med prostatit hos män av denna art, är det nödvändigt att besöka läkaren omedelbart. Ju tidigare de medicinska åtgärderna vidtas, desto mindre kommer följderna att uppstå.

Vad ska man göra om valet startar

Oavsett utsläpp, när de dyker upp måste du omedelbart besöka en specialist, oavsett om det finns smärtor i bäckenregionen, eller om de inte är det. Men speciellt om de åtföljs av en ökning av kroppstemperaturen, smärta vid urinering och separation av utsöndring, dålig hälsa.

Efter de diagnostiska tester som spelar den viktigaste rollen i formuleringen av den korrekta diagnosen, kommer läkaren att förskriva en terapi som syftar till att avlägsna inflammatorisk process i prostata och smärta. Om du ignorerar och sen hänvisar till doktorn är sådana allvarliga konsekvenser som infertilitet, cystit, pyelonefrit, erektil dysfunktion möjliga.

Utskiljning vid akut och kronisk prostatit hos män

Symtom på prostatit är mycket olika. Det är först och främst problem med urinering och smärta i ländryggen, i nedre delen av magen, penis och anus. Ibland finns det en ökning av kroppstemperaturen.

Urethral urladdning prostatit också ofta satelliter inflammation i prostatakörteln. Deras analys är mycket viktigt för att bestämma den exakta formen av prostatit och utnämningen av en effektiv behandling.

Sårets art och orsak i akut form

Tilldelningar i den akuta formen av inflammation i prostatakörteln är mycket sällsynta. Som ett undantag är möjligt att möta den vit eller transparent vätska med pus, som åtföljes av uppträdandet av en periodisk höjning kroppstemperatur (till 39 ° C), smärta i ljumskarna, och problem med erektion.

Inflammation av prostata i akut stadium är extremt farligt för människors hälsa, så omedelbar medicinsk undersökning och snabb terapi rekommenderas.

Tilldelningar för kronisk sjukdom

Många representanter för det starkare könet är oroliga över frågan - finns det några sekret med kronisk prostatit? Eller är det ett tecken på någon annan sjukdom?

Praktiskt taget alla slags sådana manifestationer är karakteristiska exakt för den kroniska formen av sjukdomen.

De är indelade i fyra grupper:

 • spermatoreynye;
 • prostatoreynye;
 • purulent;
 • muko-purulent.

Alla är beroende av tillståndet av urinrörets mikroflora och den inre håligheten i prostatakörteln.

Prostatoreya

Prostoyarey kallas tät formation, som kan vara lika transparent, så har en gul nyans. Men oftast finns det en mjölkvit vit färg.

Det uppstår med en minskad ton i prostatakörteln. Medföljande urladdning och andra obehagliga symptom. Bland dem noterar:

 • klåda, obehag vid urinering
 • obehagliga känslor i anuset;
 • periodisk smärta i pungen, penis, nedre ryggen och även med tarmrörelse;
 • en känsla av fullhet och tyngd i urinblåsan och urinröret.

Visas urladdning efter urinprocessen, inklusive under dagen. De är också orsakade av för stark fysisk aktivitet, massera prostatakörteln.

Prostayareya som ett självständigt fenomen är extremt sällsynt. Dessa sekret är nästan alltid en sällskap av spermatotorré.

spermatorrhoea

Spermatorrhea följer ofta en prostata. Det släpps ut i små portioner utan starka tremor. Allotment är olika i vitt. Men många män tar henne för spermier. Även om dessa vätskor har en annan etiologi och struktur.

Spermatorrhea manifesteras oftast i män som lider av sjukdomar i det genitourära systemet och nervsystemet i nervsystemet. En patologisk hemlighet kan också uppstå om en person plågas av frekvent förstoppning.

Det främsta symptomet som åtföljer störningen är det akuta smärtsyndromet.

Tilldelningar kan visas när:

 • evakuering av tarmarna
 • överbelastning av perineumets muskler;
 • ökad fysisk ansträngning.

Även hennes utseende påverkas av sexuell upphetsning. Därför kan män undvika sex på grund av självvikt. Detta provar utseendet av ett depressivt tillstånd, nervösa störningar.

Purulent urladdning

Övergången av den kroniska formen av prostatit till det akuta scenet åtföljs inte bara av ökad smärta och en ökning av temperaturen. Under denna period bildas purulent urladdning. De borde bli en varningssignal för en man. Det är viktigt att konsultera en läkare omedelbart, eftersom konsekvenserna kan vara allvarliga. Pus och mikroorganismer kan tränga in i cirkulationssystemet, vilket kommer att provocera blodinfektion.

Urvalet är gul eller gulgrön. De har en mager karaktär. Basen för excreta är:

 • epitelets döda partiklar;
 • urethral slem
 • leukocyter i ökade mängder.

Vid detektering av dessa utsläpp inte kan slösa tid att ett akut behov kontakta läkare till följd av purulent inflammation kan vara skleros av prostata, nedsatt styrka, sterilitet och engagemang i inflammation i urinblåsan.

Muko-purulenta

Denna typ av sekret är en genomskinlig vätska med en vit och mjölkfärg. De innehåller en liten mängd vita blodkroppar, serös exsudat och urinrörsslem.

Mu-purulent urladdning uppträder med en infektiös prostatit orsakad av en patogen mikroflora som överförs under samlag.

Ett karakteristiskt särdrag hos denna typ av urladdning - outtalade eller fullständig frånvaro av några symptom (smärta, klåda, rezey etc.).

Vad händer om det finns tilldelningar?

Oavsett val, när de inträffar bör omedelbart se en specialist, även om det inte finns någon smärta i bäckenområdet. Och framför allt är det nödvändigt om utsläpp åtföljs av feber, smärta vid urinering och en hemlig fack, dålig hälsa.

Analysen av excretioner gör det möjligt för läkaren att diagnostisera snabbare och förskriva den nödvändiga behandlingen.

De viktigaste kriterierna för att bestämma utsläppets karaktär:

 • koncentration;
 • frekvens av utseende
 • färg;
 • nivå av leukocyter.

Läkaren ska inte bara granska ansvarsfriheten, utan också skicka dem till en laboratorieanalys. Dessa åtgärder är nödvändiga för korrekt diagnos och val av behandling.

Om patienten inte uppmärksammar utseendet av slem eller pus exponerar han sin kropp för fara. Om det inte finns någon tidig behandling kan komplikationer uppstå. Förutom inflammationsprocessen i olika organ i genitourinärsystemet ökar risken för impotens och infertilitet.

Vad kan vara fördelningen hos män med prostatit och vad ska jag göra?

Med ett sådant obehagligt fenomen som inflammation i prostata, förr eller senare, måste nästan varje representant för den manliga hälften av befolkningen möta. För första gången beskrivs denna sjukdom i detalj i de medicinska arbetena i början av 1800-talet, men sedan dess har konservativ terapi inte hittat en universell metod som tillåter att bli av med sjukdomen för alltid.

Att bota sjukdomen är lättast i de tidiga stadierna, vilket är ganska möjligt vid tidig upptäckt av symtom. Huruvida det kan fördelas vid en prostatit hos män och hur med deras hjälp att definiera karaktär och form av en sjukdom? Detta kommer att diskuteras i följande text.

Vad är prostatit?

prostatit är en inflammatorisk lesion av prostata, från vilket enligt officiell statistik över medicinsk statistik ungefär hälften av den manliga befolkningen över femtioårsåldern lider.

Sjukdomen uppstår på grund av invasionen av kroppen av olika urogenitala infektioner (som gonorré, trichomoniasis och klamydia).

I prostatakörteln tränger infektionen ut från tarmen eller från urinblåsan. Det finns också icke-bakteriella former av prostatit, framkallad av kongestiva fenomen i bäckenregionen, bristen på regelbundet sexuellt liv, nedsatt immunitet, hypotermi och frekvent stress.

Vad är sekret

Finns det utsöndring i prostatit hos män? Prostatakörtelns inflammatoriska process utvecklas oftast utan signifikanta symtom. De mest karakteristiska särdrag som tillåter snabb upptäckt av sjukdomen är emellertid urladdning från urinröret, där spår av pus och slem föreligger.

Det första varningsskylten är spår av vittvättat underkläder som uppträder efter en morgonuppvakning. Med utvecklingen av den patologiska processen förvärras patientens allmänna tillstånd och utmatningen kännetecknas av mättnad och en ökning av viskositet och densitet.

Differentiell diagnostik tar hänsyn till sådana parametrar som färg, densitet och karaktär av exudat:

 1. När det gäller rikliga vita spår kan det hävdas att den inflammatoriska processen fortskrider i akut form. Sådana utsöndringar observeras när bakterier och infektionsmedel invaderar prostataens mikroflora.
 2. Bruna mörka spår indikerar trauma i prostata, vilket leder till att det finns urenheter i blodet i urinröret.

Förekomsten av impregnering med curdled konsistens indikerar en inflammatorisk process i kronisk form, vilket kräver omedelbar ingripande av en behörig urolog.

Natur och orsaker

Utsläpp från urinröret med prostatit uppträder vanligtvis vid en sjukdom som uppträder i kronisk form.

När inflammationen i prostatakörteln förvärras, observeras utsläppet sällan, och det verkar som en genomskinlig eller vitaktig vätska med en blandning av pus.

De är oregelbundna, och ofta för att få ett vätskeprov för ytterligare laboratorieforskning måste du göra en penismassage.

Skillnaden mellan parametrarna för viskositet, densitet, färg och kvantitet. Typiskt finns följande arter.

Spermatoreynye

Spermaterapi kallas ett patologiskt tillstånd, där sperma kommer från urinröret i okontrollerad ordning. Spermatorrhea tilldelning vid oftast slemmiga och vitt, och brukar ses i fallet med kronisk prostatit omedelbart efter tarmtömning eller urinering.

Patienterna kan drabbas av falska ejakuleringar, under vilka det finns en mycket liten sekretess av hemligheten. En sådan symptomatologi är associerad med pares, provocerad av närvaron av aktiva inflammatoriska processer.

Huruvida det finns fördelning vid prostatit i liknande form? Spermatorrhea urladdning är därför mycket smärtsamt, för att minska smärtssyndromet som ofta används prostata massage. Oftast med spermatoider måste man möta män som lider av olika sjukdomar i genitourinary sfären och centrala nervsystemet.

Svårigheter med sekretionsretention uppstår på grund av atrofierad muskulatur och partiell död hos celler som bildar muskelvävnad. Sådana patologier är fyllda med olika problem med uppfattningen och erektilfunktionen.

Prostatoreynye

Prostata i ren form diagnostiseras extremt sällan, och i de flesta fall förekommer det tillsammans med spermaparapi.

Naturen av excretionstypen är associerad med en minskning av prostatas ton.

De observeras vanligtvis efter avslutad urineringsprocess och ser ut som en tjock vätska, som har en gulaktig eller mjölkaktig vit färg.

Prostatynye (eller prostoricheskie) urladdning hittas oftare efter ökad fysisk ansträngning eller massage i prostata. De viktigaste symptomen är klåda och påtagligt obehag, lokaliserad i urinröret.

Muko-purulenta

Tilldelningar i kronisk prostatit av en mukopurulent natur har formen av en genomskinlig vätska i vilken vid leukosytor detekteras leukocyter (i små mängder), liksom spår av slem och seröst exsudat.

En av de främsta särdrag är frånvaron av svårt smärtssyndrom, svår obehag och klåda. därför många patienter föredrar att ignorera dem utan att söka hjälp från en kvalificerad urolog. Utsläpp av mukopurulent typ kan observeras både vid dagsljus och på natten.

Utsläpp av purulent natur

Purulent urladdning betraktas som en farlig symptomatologi, som endast uppträder vid en sjukdom som uppträder i svår form. Sådana sekret har vanligtvis en gul färg, en ganska tät konsistens och åtföljs av:

 • svår smärta i nedre delen av ryggen
 • en repulsiv lukt från urinröret
 • olika föroreningar i urinen.

Tätt frisättning gör en imponerande mängd leukocyter i dem, som kroppen producerar med aktiva inflammatoriska processer. Om urladdningen sker tillsammans med en ökning av kroppstemperaturen och ett intensifierande smärtssyndrom, kan en liknande situation indikera övergången av prostatit till expansionsstadiet.

I avsaknad av tidig sjukvård hotas patienten med blodförgiftning och andra obehagliga konsekvenser.

Vad ska man göra om valet startar

Isolering av prostatit hos män och behandling av en kronisk form av prostatacenters inflammatoriska process bör börja med ett besök hos en urolog och en grundlig diagnostisk undersökning.

Eftersom urladdning är en symptomatisk manifestation av kronisk prostatit är det angeläget att starta behandlingen av själva sjukdomen, vilken är indelad i följande komponenter:

Eftersom den patologiska processen i de flesta fall är nära relaterad till invasionen av infektionen, innehåller den sista föremålet vanligtvis kursbehandling med användning av antibiotika och andra läkemedel.

Fysioterapeutiska förfaranden syftar till att förbättra lokal blodtillförsel, förhindra stagnering av lymf och blod och accelerera metabolism.

slutsats

Vad kan vara fördelningen av prostatit hos män? Fotoexudat, som är karakteristiskt för scenen för förvärring av sjukdomen och dess kroniska form, kan lätt hittas på världens breda webbsidor och i specialiserade medicinska publikationer som ägnas åt urologiska ämnen.

Det är fortfarande att tillägga att vid upptäckt av urladdning ur urinröret är det nödvändigt att konsultera en läkare som kommer att ställa en korrekt diagnos och förorda en behandling av läkemedel och sjukgymnastik.

Tilldelningar hos män med prostatit. Typer och orsaker.

innehåll:

Inflammation av prostata utvecklas ofta hos män över 50 år, men de unga kan inte slappna av, som risken att bli sjuk och ha en 25-årig kille. Med prostatit kan det uppstå olika symtom, till exempel smärta i perineum, obehaglig rezi vid urinering, urladdning ur urinröret, svaghet, feber etc.

Urladdningen är en vätska från urinrörets yttre öppning med varierande transparens, färg, kvantitet och konsistens. I många fall, för att bestämma närvaron av sekretioner, efter en tre timmars avståelse från urinering, massera genom att trycka på underdelen av penis i riktning från pubis till huvud.

Vid förekomst av eventuella tecken på sjukdom är det nödvändigt att omedelbart kontakta urologen för hjälp därför att den uppenbara sjukdomen och korrekt upptagna behandlingssätt garanterar leveranser från en prostatit och följaktligen olika vydelar.

Hur börjar prostatit och urladdning?

Det finns akut och kronisk prostatit. I akut form har patienterna en ökning av kroppstemperaturen, frossa, felaktighet att urinera och dess svårighet, smärta i ljummen, vilket orsakar obehag och obehag.

I sällsynta fall klagar patienterna på klar eller vitt purulent urladdning från urinröret. Även om den olika urladden för denna sjukdomsform är ett sällsynt fenomen.

Många gånger lider män av kronisk prostatit, som kännetecknas av en asymptomatisk kurs, som i många år inte kan störa en person och därigenom skapa en stor fara för honom.

Sjukdomsprocessen börjar med blodets stagnation i bäckens kropps kapillärer, penetration och ökad reproduktion i prostata av olika bakterier. Då är det svullnad och en ökning i prostatakörteln, varefter aciniens kanaler inflammeras och epitelcellerna i slemhinnan slår av.

Utgångskanalerna är igensatta, slemmen ackumuleras gradvis, döda mikrober, döda celler, små småstenar (mikroliter) och som en konsekvens blockeras proteskanalerna. På grund av de formade stopparna bildas mikroabscesser och pus ackumuleras, som när de utövas på prostata genom urinröret går ut.

bild av prostatsekretion

Stagnation av prostats utsöndring observeras oftare i kroniska former av prostatit, vilket leder till utseende av utstrålad urladdning. Prostatavävnad börjar bli inflammerad efter att ha trängt in i den patogena mikrofloran genom kärlen i lymfatiska och cirkulationssystemen, från urinblåsan, urinröret eller rektum.

Med svag immunitet kan vilken bakterie som helst starta processen med utveckling av prostatit och utseendet av olika utsöndringar.

Tilldelningar används ofta av urologer för att göra en noggrann diagnos. Med noggrann studie ägnar de särskild uppmärksamhet åt närvaron i sekreten av lecitin (lipoid) korn, antalet leukocyter och amyloidkroppar, såväl som själva vätskans färg.

Närvaron av pus verkar grönaktig eller gulaktig i färg och rosa färg indikerar frisättning av blod.

Prostatit kan också vara en konsekvens av försummad uretrit, och eventuell inflammation i urinröret leder till olika utsöndringar, som skiljer sig åt i genomskinlighet, färg, volym och konsistens. Sådana utsöndringar är ett svar på infektion och en manifestation av den skyddande reaktionen hos den manliga kroppen till slemhinneskada.

Typ av excreta

Det finns 4 typer av sekret med prostatit.

Prostatoreya

Tilldelningar som beror på minskad ton i prostata. Sådana utsöndringar indikerar närvaron av en kronisk process i prostatakörteln och dess inflammation.

Liknande utsläpp uppträder vid slutet av urinering eller avföring. Genom färg och konsistens - det är en vitmjölkaktig tjock vätska.

Om, förutom kronisk inflammation i prostatakörteln, finns infektionspatogener som överfördes under samlag, kan urladdningen ändra sin färg och bli genomskinlig eller gulaktig.

Prostata är oftast åtföljd av obehag i anus och klåda i urinröret. Dessa utsläpp uppträder ofta på dagtid, speciellt efter en prostatakörlning eller aktiv rörelse.

I vissa fall är prostaterapi inte ett smärtsamt symptom, det kan existera i många år utan konsekvenser för kroppen. Sådana utsöndringar förklaras av mekanisk extrusion från sekretionen av prostatakörteln när muskelbuntarna är stängda eller när fasta avföring passerar.

Enligt teorin om den berömda urologen Fronstein framträder prostaterapi som ett resultat av prostatit och nedsatt tonus av prostatakörtelns excretionskanaler. På grund av analysen av hemligheten utpressad under massagen är det möjligt att upptäcka närvaron av mikrober och pus, liksom förekomsten av andra inflammationsprodukter.

Rena former av prostatrhea är sällsynta, vanligtvis när läkarna hittar element i andra sekret - spermatera.

spermatorrhoea

Det patologiska tillståndet, som kännetecknas av en godtycklig fördelning av spermier från urinröret. Spermatorrhea är vanligare hos män med kroniska sjukdomar i genitourinary och central nervsystemet. Spermathera förekommer emellertid ofta hos patienter med kronisk prostatit.

Ofta leds urladdningen av smärtsamma känslor. I fallet med ett svagt muskelmembran hos vasdeferenserna resulterar en ökning i tryck i det lilla bäckenet i utsöndringar av en eller flera droppar av seminalvätska.

Med spermatorrhea utstötas inte utsöndringar av starka tremor men utlöses långsamt i små portioner. Ökad spermautskiljning sker med spänningen i perineumets muskler och avföring.

Purulent urladdning

De representerar en droppe vätska med en tät konsistens, gulgrön eller gul i färg. De består av urinrörsslem, skadat epitel och ett stort antal leukocyter. Purulent urladdning uppträder med en fläckig kurs av prostatit.

Utseendet av purulent urladdning från urinröret med prostatit och speciellt om den åtföljs av en ökning av temperatur och smärta, indikerar sjukdomsövergången från trög tillstånd till akut form.

Muco-purulent urladdning

De är en genomskinlig vätska med vit och mjölkaktig färg. De innehåller en liten mängd vita blodkroppar, serös exsudat och urinrörsslem. Mu-purulent urladdning uppträder med en infektiös prostatit orsakad av en patogen mikroflora som överförs under samlag.

Ett karakteristiskt kännetecken för denna typ av urladdning är bristen på uttryck eller fullständig avsaknad av symtom (smärta, klåda, skärningar etc.).

Tilldelningar för prostatit: orsaker och egenskaper


Symtom på prostatit kan varieras. Det mest uppenbara tecken på nedsatt försämring är smärtsyndromet i ländryggen, i underlivet, penis och anus. Ibland finns det en ökning av kroppstemperaturen. Urineringsprocessen kan också vara svår. Dessutom finns det ofta fördelning till prostatit hos män. Det är viktigt att ta reda på om de är ett tecken på sjukdomen, och också att välja rätt behandling för att eliminera dem.

orsaker till

Prostatit är ett resultat av infektion i kroppen i de flesta fall. Därför kan patologiska mikroorganismer, bakterier provocera utseendet av sekret i prostatit. Negativ inverkan är:

 • tarmsticka
 • streptococcus;
 • Staphylococcus aureus;
 • Proteus.
Med prostatit uppträder smärta vid urinering

I kroppens normala tillstånd koloniserar de också ytan av huden och slemhinnorna. Men under vissa förhållanden observeras processen för deras aktivering. Faktorer som påverkar uppkomsten av aktiv mikroflora är:

 • hypotermi;
 • kroniska sjukdomar i det urogenitala systemet;
 • brist på motion;
 • oregelbundna sexuella kontakter.

De utsöndringar som kan ses i bilden observeras ofta under en svår sjukdom. I detta fall kan läkaren avslöja en hög nivå av skadliga mikroorganismer under analysen.

Vid purulent urladdning finns leukocyter, vilka är markörer för den inflammatoriska processen och förbättrar immuniteten för att bekämpa irriterande ämnen.

Egenskaper och egenskaper

I den akuta fasen av sjukdomen noteras utsöndringar i sällsynta fall. Ibland kan du se utseendet på en vit eller transparent vätska med purulent innehåll. I det här fallet kan en man ha hypertermi upp till 39 ° C, liksom smärta i ljummen. Om sådana symptom uppstår ska du kontakta din läkare. Han måste snarast ordinera behandlingen av sjukdomen.

Naturen av lesionen av prostata körtel beror på personens kön.

Vissa män vet inte om det finns utsöndring i sjukdomar i prostatakörteln. Läkare säger att sekret kan, beroende på arten av prostatit, ha vissa särdrag.

Prostatoreya

Prostoyarey kallas tät formation, som kan vara antingen transparent eller ha en gul nyans. Men oftast finns det en mjölkaktig vit färg. De kan existera självständigt mycket sällan. Därför upptäcks prostatrhea nästan alltid med spermathea.

Det uppstår med en minskad ton i prostatakörteln. Medföljande urladdning och andra obehagliga symptom. Bland dem är:

 • klåda, obehag vid urinering
 • obehagliga känslor i anuset;
 • periodisk smärta i pungen, penis, nedre ryggen och även med tarmrörelse;
 • en känsla av fullhet och tyngd i urinblåsan och urinröret.

Det finns tecken efter avslutad process av urinering. De är också orsakade av för stark fysisk aktivitet, massera prostatakörteln. Tilldelningar sker på dagtid.

spermatorrhoea

Spermatorrhea följer ofta en prostata. Det släpps ut i små portioner utan starka tremor. Allotment är olika i vitt. Men många män tar henne för spermier. Även om dessa vätskor har en annan etiologi och struktur.

Spermatorrhea är ett allvarligt problem som avsevärt försämrar livskvaliteten hos en man.

Spermatorrhea manifesteras oftast i män som lider av sjukdomar i det genitourära systemet och nervsystemet i nervsystemet. En patologisk hemlighet kan också uppstå om en person plågas av frekvent förstoppning. Det främsta symptomet som åtföljer störningen är det akuta smärtsyndromet.

Tilldelningar kan visas när:

 • evakuering av tarmarna
 • överbelastning av perineumets muskler;
 • ökad fysisk ansträngning.

Även hennes utseende påverkas av sexuell upphetsning. Därför kan män undvika sex på grund av självvikt. Detta provar utseendet av ett depressivt tillstånd, nervösa störningar.

purulent

Övergången av den kroniska formen av prostatit till det akuta scenet åtföljs inte bara av ökad smärta och en ökning av temperaturen. Under denna period bildas purulent urladdning. De borde bli en varningssignal för en man. Det är viktigt att konsultera en läkare omedelbart, eftersom konsekvenserna kan vara allvarliga. Pus och mikroorganismer kan tränga in i cirkulationssystemet, vilket kommer att provocera blodinfektion.

Urvalet är gul eller gulgrön. De har en mager karaktär. Basen för excreta är:

 • epitelets döda partiklar;
 • urethral slem
 • leukocyter i ökade mängder.

Utsläpp kan inträffa plötsligt när komplikationer av akut stadium av prostatit uppträder.

Muko-purulenta

Denna typ av urladdning kännetecknas av en mjölkaktig eller snövit nyans och en genomskinlig struktur. De förekommer i sjukdomens kroniska lopp. Andra symptom kan vara frånvarande eller milda. Utskiljning kan observeras vid vilken tid som helst av prostatit.

Faran för män

Utseendet av utsöndringar gör att läkaren kan diagnostisera snabbare och förskriva den nödvändiga behandlingen. Det är värt att lyfta fram några kriterier för att bestämma beskaffenhetens avtagbarhet:

 • koncentration;
 • frekvens av utseende
 • färg;
 • nivå av leukocyter.

Läkaren ska inte bara undersöka utsläppet själv, utan också skicka dem till en laboratorieanalys. Dessa åtgärder är nödvändiga för korrekt diagnos och val av behandling.

En man med en beskriven sjukdom kan markera penileurladdning.

Om patienten inte uppmärksammar utseendet av slem eller pus exponerar han sin kropp för fara. Om det inte finns någon tidig behandling kan komplikationer uppstå. Förutom inflammationsprocessen i olika organ i genitourinärsystemet ökar risken för impotens och infertilitet. Därför, när det första utseendet på konstiga sekret bör rådfråga en läkare.

behandling

Behandling väljs endast av en läkare efter laboratorietester. I de flesta fall orsakas frisättningen av aktiviteten av patogena mikroorganismer. Därför kan antibakteriell terapi utföras med användning av:

 • ciprofloxacin;
 • ofloxacin;
 • doxycyklin;
 • Bactrim.

Om urladdningen åtföljs av smärta visas patienten med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel Ibuprofen, Diklofenac. De minskar utsöndringen, normaliserar blodflödet.

Om du har problem med urinering, ska du använda alfa-1-adrenoblockerare.

Traditionell medicin erbjuder olika alternativ för att bli av med sekret från prostata. Du kan utföra lotioner med medicinska växter som har en antiinflammatorisk effekt (kamomill, timjan). Men det är viktigt att konsultera en läkare innan du använder pengarna.

Tilldelningar i inflammatoriska processer i prostatakörteln kan vara olika. Oavsett natur, konsistens, färg och lukt måste en man nödvändigtvis besöka en läkare. Han kommer att ställa rätt diagnos och förskriva behandlingen. Om en överklagande till andrologen eller urologen inte är aktuell, kan det finnas olika komplikationer i form av cystit, pyelonefrit, problem med styrkan och barnens födelse.

Vad är sekretionerna av prostatit hos män?

Prostatit är en sjukdom där prostatakörteln är inflammerad hos män. Det uppstår på grund av en infektion som har fallit in i orgeln. Men bara på grund av infektionen börjar sjukdomen. Prostatit kan bidra till sådana faktorer som:

 • Passiva typer av yrken;
 • Underkylning av könsorganen hos män
 • Långsiktig försening i sexuell aktivitet, brist på en permanent sexuell partner;
 • Kroniska former av inflammatoriska fenomen i kroppen (även bronkit kan påverka inflammation i prostata);
 • Venereal sjukdomar;
 • Bara en sjukdom som försvagar immunsystemet hos män.

Förstå problemen

Oavsett om det kan vara en obehaglig fördelning av prostatit - en fråga som spänner många män, t. Att. Denna sjukdom eller sjukdom som är mycket farlig och svårt härdbar och att ta reda på det i sig alls inte skulle vara önskvärt. Svaret är dock starkt positivt. Med inflammation i prostata kan spår av olika slag hittas i de flesta fall. Vi pratar lite om det här lite senare.

Till att börja med säg att prostatit uppträder antingen i akut eller kronisk form.

Akut prostatit kännetecknas av svår smärta i underlivet, liksom i ljumskare. Också observeras ofta under resor till toaletten. I akut form av sjukdomen hos män ökar temperaturen ofta, det finns generell sjukdom och smärta i huvudet.

Isolering av akut prostatit är ett sällsynt fenomen. Om det finns några sådana tecken - är det värt att omedelbart besöka en läkare i den manliga delen.

Den kroniska formen är mycket vanligare. I det här fallet är symtomen nästan inte uppenbara, varför sjukdomen kan utvecklas tillräckligt länge i en mans kropp i flera år utan att låta sig veta att det är ganska farligt. I detta fall har män ofta problem med erektion, eftersom sjukdomen påverkar nerverna som är ansvariga för erektil funktion.

Med kronisk prostatit finns det några tecken på infektion, som kan delas in i fyra typer:

 1. Prostatoreya;
 2. spermatorrhoea;
 3. Purulent urladdning av excreta;
 4. Utsläpp med slem.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

Typer av utsöndringar och deras skillnader

Prostatoreya

Sådana utsöndringar med prostatit som prostata uppfattas ofta i olika kroniska venerala sjukdomar associerade med prostatit. Sådana spår framträder efter urinering, har en tjock konsistens och kan vara från vit till gulaktig färg (vanligtvis mjölkfärg). Denna typ manifesteras huvudsakligen på dagtid och leder till klåda och smärta i ljumskan och anus, ibland även i ländryggsregionen.

spermatorrhoea

Spermatothorax är utseendet hos sperma hos män, vilket sker spontant och inte kontrolleras. Han åtföljs av svår smärta i ljumskområdet. Med en kronisk variant utsöndras mest sperma långsamt och utsöndringar är små, med några droppar. Tillsammans med spermierna kan också gå ut och urladdas, vilket liknar ett purulent spår - detta indikerar en mer allvarlig form av sjukdomen. Utsöndringarna i detta fall är en gröngul vätska, och inflammationen med utsöndring kan spridas till andra associerade organ (till exempel blåsan).

Purulent spår i sekret

Till skillnad från spermaparapi är endast tät pus gulaktig-grön eller gul framträdande här. Om det finns svåra smärtor, är det tecken på att sjukdomen börjar växla från en kronisk variant till en akut form.

När sådana symptom är ett akut behov av att besöka läkarmottagningen, som nedgången i behandlingen och fördröjningen vid behandling av sjukdomen kan leda till ödesdigra resultat på upp till infertilitet, impotens, blodförgiftning.

Utsläpp med slem

Tilldelningar med prostatit, där slem är närvarande, är karakteristiska endast för kronisk sjukdom. Tilldelningar med slem kan förekomma när som helst på dagen. De representerar en vitt transparent vätska och tyvärr finns inga andra symtom (smärta, brännande, smärta), vilket gör det svårt att bestämma sjukdomen.

NÅR NÅGOT AV SYMPTOMERNA BESKRIVAT HÄR, ÄR DET VIKTIGT ATT IMMEDIELLT IMMEDIATELT GÄLLER DOKTOREN!

Behandling av ett obehagligt fenomen

Behandling av prostatit är en lång och svår process, det finns även fall där inflammationen i prostata är obotlig. Dock kan läkaren i alla fall minska antalet symtom och förbättra patientens övergripande tillstånd, men för dessa ändamål är det nödvändigt att genomgå omfattande behandling med ett professionellt urval läkemedel.

Behandling av inflammation sker med hjälp av flera komponenter:

 1. Antibakteriell terapi;
 2. massage;
 3. Sjukgymnastik.

Eftersom avvikelsen uppstår på grund av infektion, är användningen av antibiotika obligatorisk.

Trots den psykologiska obehag upplevs av många män med prostatacancer massage är ett mycket effektivt sätt att bli av impotens, aktiverar blodcirkulationen i de inre organen i reproduktionssystemet.

När man utför fysioterapeutiska rutiner finns det sådana positiva konsekvenser:

 • Metabolismen accelereras, vilket hjälper till att behandla prostata;
 • Blod och lymf stagnerar inte, vilket förhindrar smärta i underlivet;
 • Förbättrar blodcirkulationen, vilket hjälper antibiotika att fungera bättre på kroppen.

Aware - betyder beväpnad

På grund av förekomsten av denna sjukdom blir den övervuxen med myter och kan vara väldigt läskigt. Låt oss titta på några av dem för att inte vara felaktigt i vårt eget fall.

 1. Man tror att inflammation visas varje man efter 50 år, är det dock inte - man, efter en hälsosam livsstil och hålla ett öga på att förebygga sjukdomen är sannolikt att kunna undvika sådana obehagliga symptom och inflammation i allmänhet.
 2. Vissa tror att det blir mycket effektivare att ta itu med detta problem inte till läkare, utan till folkläkare. Definitivt - det är inte bara fel, men ren nonsens! Även att sätta rätt diagnos, är en grundlig undersökning behövs, och för behandling - en individuell inställning till patienten med en förskrivning av antibiotika (som beskrivits tidigare), vilket naturligtvis inte är utmärkande för någon "mormor", healers och andra.
 3. Man tror att sjukdomen kan botas med enbart antibiotika, men det är inte sant, det vill säga. A. Vid behandling av inflammation spelar en viktig roll är en integrerad strategi och tabletterna ensam kan förstöra levern, men inte mycket hjälp till själva problemet.
 4. Nåväl, äntligen - myten att det finns ett läkemedel som snabbt och alltid kommer att bli av med prostatit! Saken med varje man i detta avseende är individuell och det som passar en kan skada en annan.

Tidig överklagande till läkaren hjälper till att undvika ett stort antal komplikationer som kan uppstå.