Huvud
Analyser

Har kylda fötter tecken och hur man ska behandla

Otroligt nog, men du kan kyla dina fötter inte bara under höst-vinterperioden, när vädret har direkt tillgång till den. Statistik visar att de flesta förkylningar som förekommer i fötterna uppträder på våren när smältning av snö börjar. Men du kan suga upp fötterna och bli mycket kalla även på sommaren. Vad hotar, om jag har kylt mina ben? Vilka är de första symptomen på hypotermi och hur ska de behandlas? Det här är mycket viktiga frågor, som vi kommer att försöka svara mest fullständigt.

Har kylda fötter symtom och konsekvenser

Så, vad står du inför om du har kylt fötterna och inte vidtagit förebyggande åtgärder i tid? Först och främst bör det sägas att på fötterna, särskilt på fotsålen, finns det många nervändar i samband med resten av kroppen. Det är ingen slump att kinesisk medicin betalar så mycket uppmärksamhet på akupunktur av fötterna och terapeutisk massage av sulan. Det är därför, om en man har kylt fötterna, börjar hela kroppen att lida omedelbart. Har dina fötter kylda? Förvänta dig nästa dag, åtminstone en kall eller ont i halsen. Och det här är det minsta.

Kallben kan leda till blåsning och andra inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna. Hos kvinnor kan den reagera med kylda appendages hos män - utvecklingen av kronisk prostatit. Lida och fötterna själva, eller snarare deras kärl och leder - utvecklar ateroskleros och artrit. Och en sådan obehaglig sjukdom som ischias - en inflammation i den sciatic nerven - börjar också ofta med de kalla benen. Och självklart, om du regelbundet tar kalla fötter, är det för sent för dig att få reumatism när du lider av smärta i benen på benen före varje väderbyte.

Inte alltid symptomen och konsekvenserna av dessa obehagliga sjukdomar uppträder omedelbart. Förkylning och temperatur du kan få på kvällen och andra sjukdomar - om några dagar, månader eller till och med år. Men helt och hållet kommer deras ursprungliga orsak att täckas av de inflammatoriska processer som utlöstes exakt när du har kylt fötterna.

Har kylda fötter - hur man behandlar

Så vad ska du göra om du har ett kallt ben? Naturligtvis är det första att värma upp dem. Och det bästa sättet är att få fötterna i ett handfat med varmt vatten. Vattnets temperatur måste vara sådan att du knappast kan klara det. I vattnet kan du lägga till lite hav eller till och med vanligt bordsalt. Procedurens varaktighet är cirka 15 minuter. Bredvid dig lägger du en vattenkokare med varmt vatten, så du kan regelbundet hälla vatten i bassängen, när det kyls.

Medan du svävar kan du göra en annan väldigt användbar och samtidigt välsmakande procedur. Förbered dig själv eller fråga någon hemifrån för att göra varmt te med honung och citron. Citron kan ersättas med tranbär. Således kommer du att värma din kropp från insidan och samtidigt berika den väldigt användbar för alla kyla med C-vitamin.

Efter badet, torka fötterna med en handduk och gnugga dem väl. Detta kommer att öka blodflödet till de aktiva punkterna på fötterna och helt enkelt öka blodcirkulationen i dem.

Slutligen, efter gnidning, var noga med att sätta på dina strumpor, stickade av ren ull. Denna metod att värma dina fötter, om du har kylt den, har varit känd sedan urminnes tider, och det är verkligen mycket användbart. Nu kan du ligga ner under en varm filt och göra dig redo för sängen. Gourmeter kan också dricka en kopp varmt mulled vin för natten. Detta värmer inte bara din kropp, utan hjälper dig också somna snabbt.

Vad du behöver göra för att hålla dina fötter från kyla

Självklart, om du föll under isen eller fuktar fötterna till följd av några andra oförutsedda skäl, så finns det ingenting att göra. Men som praktiken visar, om en person har kylt fötterna, är han oftast skyldig till detta. Felaktiga kläder, täta och obekväma skor i kylan - allt detta leder till hypotermi och alla slags associerade sjukdomar. Så vad ska du göra för att hålla fötterna torra och varma?

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt kvinnor. Mycket ofta gynnar de skönheten ofrånkomligt offra sin egen hälsa. Härliga damer. I kylan borde du bara bära varma pantyhose, i inget fall, inte nylon. Dessutom ska stövlarna dessutom ha på sig strumpor gjorda av naturliga tyger. Det är naturligt, eftersom fötterna inte svettas och huden andas fritt, vilket är mycket viktigt vid låga temperaturer.

Skor, för att inte kyla dina fötter

Vinterskor ska vara fria och bekväma nog, inte i något fall - inte täta. Täta skor, det är inte bara obehagligt, det pressar också kärl på benen och stör blodfriheten, vilket omedelbart leder till hypotermi. Det är mycket säkrare att bära stövlar som är fria från att sitta på benet utan en pälsfodring, men med strumpor snarare än nära stövlar, även med en värmare. Ännu bättre, om de är fria nog för att du ska sätta en varm innersula inuti.

Kronisk prostata: symtom och aktuella behandlingar

Prostatan är en mankörtel, för vilken det är mycket viktigt att inte överkylas, ständigt vara i en varm och bekväm temperatur.

Om du oavsiktligt behandlar tillståndet hos manliga organ kan du lätt känna vad som är en förkylning i prostata, symptomen som män har extremt obehag.

Symptom på förkylning i prostata kan prata om akut eller kronisk sjukdom. Nu anses denna sjukdom vara den vanligaste inom urologiområdet.

Om tidigare bara sådana mogna människor drabbades av en sådan sjukdom från 40 till 60 år, kan det nu observeras hos ungdomar. Var fjärde man är utsatt för sjukdom. Om det inte behandlas går det snabbt i kronisk form, vilket är mycket svårare att behandla och längre.

skäl

Sedentärt arbete för en man är den första orsaken till inflammation i prostata.

Om rummet är tillräckligt kallt och sittutrymmet alltid är kallt, kan kylan fångas varje dag under arbetsprocessen.

Arbeta med dokument som sitter vid datorn ska göras varmt, i en bekväm miljö, annars kan människors hälsa allvarligt undergrävas.

Orsaken till prostatasjukdom kan vara en tidigare överförts inflammation, infektions processer i urogenitala organ, liksom en ohälsosam inställning till sexliv - för lång avhållsamhet eller ökad sexuell lust med promiskuitet.

Men den vanligaste orsaken anses vara hypotermi, på grund av vilken prostata och närliggande organ har lidande. Om det förekommer prostatit från hypotermi, påverkar det könsorganen hos män och orsakar mycket problem.

Orsaken till inflammation i prostata kan till och med vara att mannen bara kylar hans fötter. Symtom hos män i det tidigaste skedet av sjukdomsutvecklingen kan inte detekteras.

Hälsosam och inflammerad prostata

En sådan känsla att allt är i god hälsa, det finns inga problem. Men i själva verket är körteln redan kyld och behöver behandling. Det tidiga skedet flyter in i mer allvarliga former och kan leda till en kronisk sjukdom, varifrån det är extremt svårt att botas.

Om du omedelbart identifierar problemet och börjar läka, kan du undvika mycket problem. Behandling, som börjar för sent, kommer inte att vara så effektiv och kommer att ta en lång form. Även den här förkylnings vanliga förkylning orsakar infertilitet.

symptom

Symtom kan manifestera sig i olika former och former, eftersom varje organism har sin egen individualitet. Också mycket beror på graden av sjukdom, hur långt hon gick. Det finns grundläggande tecken som är vanliga för alla och där du kan exakt bestämma hur manar hälsan.

Om prostata har kylts kan symtom hos män observeras enligt följande:

 • hög temperatur. Vanligtvis sker ökningen omedelbart och kraftigt. På grundval av detta kan du identifiera problemet, samt återkalla processen med hypotermi, den allra senaste situationen, hur länge sedan var det. Superkylning av prostata känner sig omedelbart och inte på en vecka. Det är febrilt tillstånd, frossa;
 • Det finns smärta i ljummen. Detta är en kraftfull skärsensation som ger ett verkligt lidande. Smärtan är inte alltid stark, den kan vara värkande, men fortfarande ganska ansträngande;
 • problem med sexliv, lättnad attraktion. Det kan slå en mans ego väldigt svårt. Men gör inte panik, så ofta är det bara ett tecken på en enkel sjukdom som snabbt kan botas.
 • problem med pall, förstoppning, spasmer i rektumöppningen. Svårigheter med urinering. Det kan förekomma en märklig färg som indikerar förekomst av sjukdom.

Om alla dessa symtom eller ens några hittades, är det värt att säga det till läkaren. Han kommer att skicka för forskning och också omedelbart ordinera terapeutiska åtgärder för att lindra tillståndet.

behandling

Om prostata är förkyld, uppfinna inte obotliga sjukdomar och panik tidigt.

Hittills har många män åtminstone en gång i sitt liv kylt körteln och framgångsrikt genomgått behandling utan några konsekvenser.

En vanlig sjukdom har många sätt att behandla, varav många testas av erfarenhet och tid. Först och främst måste du rapportera ett problem i en klinisk institution där du alltid är redo att hjälpa alla.

En bra specialist kommer inte att döma en sjukdom bara ur patientens ord, även om beskrivningen av symtomen spelar en roll. Han tilldelar omedelbart en diagnos i form av test. Efter att alla tester har slutförts och grundligt studerats, utnämna piller, injektioner och andra typer av behandling. Den mest effektiva metoden är en som innehåller ett helt komplex av åtgärder.

Typer av terapi för förkylning av prostata:

 • antibakteriella. Det är nödvändigt om en kronisk form redan är manifesterad. Detta är en lång process, och behandlingen innebär att man tar antibiotika. Endast en urolog kan ordinera antibiotika, deras dosering, vilket exakt kommer att sammanfalla med graden och intensiteten av sjukdomen. Tidpunkten för behandlingen är också ordinerad av denna läkare. Det finns inget behov av att vara oberoende och bestämma hur många tabletter som ska tas per dag. Dessa frågor bör övervakas av en specialist;
 • Hormon. Det här är en sällsynt typ av behandling, när allting inte hjälper. Återställande av hormonbalansen hjälper till att bota sjukdomen, återställa erektionen. Om läkaren insisterar på att ta hormoner är det här det bästa sättet att uppnå bra resultat i ett enskilt fall.
 • anti-inflammatorisk. Här beror allt på graden av organskada, så behandlingsprocessen kan ta mycket tid och kan vara ganska kort och snabb.
 • terapi som syftar till att återställa immunsystemet. Det anses vara det mest effektiva och det bästa, som på kortast tid kan du bota en förkylning och glömma det för alltid;
 • fysioterapi och massage. När det gäller fysioterapi är denna metod snabb och säker nog. Men prostata massage är inte för alla användbara och säkra. Den akuta formen av förkylningen förbjuder att göra massage, eftersom det bara kan sprida inflammationen mot andra organ, ge ett tryck till infektion av ett antal organ. Massagen ska ordineras av en läkare, och endast en kunnig specialist kan utföra det.
 • operativ ingripande. Denna metod anses vara den senaste, som kan nås. Det används om alla andra typer av terapi har använts, men har inte lyckats. Operationen är inte lätt, vilket kräver en lång återhämtning. Därför är det bättre att konsultera en läkare vid de första symtomen för att inte få till operation, vilket informerar hjärnan om att något är fel med organen.

Vad händer om du inte behandlar en kall i prostata?

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

I vissa fall vägrar patienten medvetet behandling av olika skäl. Men en sådan handling talar inte om visdom, eftersom komplikationer kommer, varifrån det är mycket svårare att bli av med att bara hota en vanlig förkylning av prostata.

Om en man har kylt sin ljumsk och inte tar några terapeutiska åtgärder är följande komplikationer möjliga:

 • det finns en kronisk form. De som inte gillar att bli behandlade utsätts för stora bekymmer, eftersom kroniska sjukdomar behandlas långsamt, smärtsamt och med stor svårighet. Det är mycket lättare att klara av en sjukdomens rudiment än att tillåta utvecklingen av krönikor. Frånvaro av behandling leder till organdysfunktion, som inte längre kan åtgärdas.
 • kan utveckla infertilitet, även om man i början var ganska frisk;
 • Blåsan genomgår förändringar som inte alls är bra. Som ett resultat kan inflammation spridas till urinblåsan och njurevävnaden;
 • inflammationen står inte stilla. Kan provocera blåsor hos en man, orsaka sedan hans konstanta återfall
 • irreversibla processer förekommer i själva prostata. Visa abscesser, som inte kan avlägsnas på något sätt, förutom för kirurgi
 • smalning av urinröret. Detta påverkar urinflödet med alla konsekvenser.

förebyggande

En lång vistelse i det svala kan påverka prostata på det mest negativa sättet. Vid badning är det nödvändigt att observera måttlighet och också för att undvika mycket kalla temperaturer i vatten.

Med stillasittande arbete är det ofta nödvändigt att ta små pauser, under vilka det är lämpligt att gå upp och gå runt. Vid kallt väder - använd behaglig uppvärmning underkläder.

På personlig hygien bör inte glömmas bort. Därmed bör kondomer användas för att skydda sig mot infektioner. Det är lätt att få prostata sjukdomar, och att bli av med är inte så enkelt. Därför är det bättre att göra förebyggande, vilket är enkelt vid första anblicken. Frekvent träning kommer att stärka formen och hjälpa till att stärka immunförsvaret.

Relaterade videoklipp

Videon innehåller mycket användbar information om inflammation i prostata:

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Inflammation av prostata symptom och behandling

Stasis prostata, eller prostatit har vanligen en inflammatorisk karaktär i prostatakörteln. Som en konsekvens påverkar den människans hälsa ganska starkt, särskilt på den psykologiska sidan, eftersom det inte bara lider urinprocessen utan även den erektila funktionen minskar. De flesta män försöker bota sjukdomar utan att tillgripa hjälp av läkare och snabbt ta sig till allvarliga konsekvenser.

Ofta vänder män till läkare med sådana klagomål: "Jag har kylit en medlem", eller har jag en penisköld, vad ska jag göra?

Ofta kan ett sådant klagomål hänföras till inte prostatit, men till manifestationen av genitalherpes. Här är det lämpligt att klaga: en kall medlem!

Prostata är tilläggskörteln, som ligger i kochleären av vas deferens och urinröret.

Vilka prostata massageapparater rekommenderas av läkare.

Rudnev VM, urolog, läkare av högsta kategori:

"Massager för prostata Prostata hjälp MP-1 - Det här är en utmärkt lösning för dem som av någon anledning inte är redo att gå på massage i kliniken. Om du masserar på instruktionerna som följer med enheten kommer det att bli inte mindre effektiv, än en massage med en erfaren urolog. I allmänhet har massageapparaten en positiv effekt på det genitourära systemet. Det finns en främjande av borttagning av stenar från blåsan, passerar gradvis den försvagande smärtan i underlivet, genom att förbättra blodcirkulationen ökar lokala immunitet. "

I kroppen utför den sådana funktioner:

 1. frisättningen av slem som, när den blandas med fröhemman, ökar aktiviteten hos spermatozoa
 2. Producerar prostaglandiner - mediatorer som förbättrar blodflödet i penisens klyfösa kroppar och leder honom till erektions tillstånd.
 3. delar upp »sirapen med urin - tack vare aktiveringen av fysiologiska processer hindrar genitourinary systemet urinen från att komma in i excretionskanalerna under samlag. Tyvärr är denna körteln mest utsatta för utländska agenter. Att ignorera symtom leder ofta till att närliggande organ och system påverkas, inklusive impotens.

Hur manifesteras prostatit?

Prostatit kan förekomma i akut eller kronisk form. I olika former - olika symptom:

Smärta i ljummen

 1. med akut prostatit - akut smärta i ljummen och perineum, spridning i bäckenområdet, feber, smärta och rezi vid urinering och avföring
 2. med kronisk prostatit händer allt som det var gömt. Från tid till annan finns det mindre smärta vid urinering, purulent eller blodig urladdning. Kronisk form är mycket farlig eftersom patienter inte uppmärksammar vad som inte gör ont eller stör inte. Otillbörlig behandling leder till ett antal andrologiska sjukdomar, och i synnerhet till allvarliga komplikationer, upp till hyperplastisk prostata adenom.

symptom

Patogenesen av prostatit är ganska komplicerad och självmedicinering förvärrar endast tillståndet.

Om prostatan kyls kommer symtomen att vara följande:

Det gör ont att gå på toaletten

 1. Smärta vid urinering
 2. Frekvent urinering;
 3. Falsk uppmaning att urinera och avfyra;
 4. Känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 5. hypertermi;
 6. Piuria och hematuri (pus och blod i urinen);
 7. Byte av färg av urin;
 8. Smärta i buken och ljummen (feber)

Lämna inte det för att "passera själv!" Om dessa symptom uppstår, kontakta en specialist.

Orsaker till prostatit

De prostatitiska orsakerna är olika, och de viktigaste är: klamydia; stafylokocker; trichomonas; ureaplasmas; Pseudomonas aeruginosa; svamp; mykoplasma.
Kan jag kyla prostata i kallt vatten?

Prostatit hotar impotens! Prostata kommer att vara lika nytt om.

Allt som provar en minskning av immunitet, nämligen: hypotermi, överhettning, hypo-, beriberi, infektionssjukdomar. Allt detta är en gynnsam miljö för reproduktion av opportunistisk mikroflora.

De främsta orsakerna till prostatit är:

 1. Svåra sjukdomar i sexuell aktivitet
 2. Störningar i det endokrina systemet;
 3. Omvänd gjutning i urinröret;
 4. Infektionssjukdomar;
 5. Kronisk sjukdom hos närliggande organ.

Principer för behandling

Behandlingen reduceras för att eliminera orsaken till inflammation, minskande ödem, ökat skydd av körteln.

Vid behandling av sjukdomen används en av följande former av medicinering, men oftare kombineras de:

 1. rektala suppositorier - snabbverkande och aktuella droger;
 2. injektioner - direkt injiceras i blodet och verkar på det patologiska fokuset;
 3. tabletter - antibiotika med breda åtgärder tillämpas oftare vid de inledande stadierna av behandlingen.

Vid behandling av inflammation och abscesser i prostatakörteln används sådana läkemedel som:

Flomaks är en alpha-adrenoreceptor blockerare. Det används för symptomatisk behandling av inflammation i bäckenorganen. Minskar ödem och inflammation i prostata, vilket minskar smärta vid urinering.

Pefloxacin är ett syntetiskt antibiotikum från gruppen av fluorokinoloner som verkar på gram + och gramflora.

Prostanorm - ett läkemedel som har en prostanoaktiv effekt. Återställer cirkulationen i prostatakörteln och främjar vävnadsregenerering;

Vitaprost är en beredning av antiinflammatorisk prototropisk verkan. Bra tropism till prostatacellerna. Minskar svullnad och infiltrationskapacitet hos leukocyter;

Prostamol är en antiinflammatorisk, anti-androgen, anti-exudativ verkan. Hämmar syntesen av prostaglandiner, vilket bidrar till eliminering av inflammation. Ger vazoprotektornoe och antiinflammatorisk effekt, reducerar blodkärlets permeabilitet. Antiandrogena och vasoprotektiva åtgärder bidrar till att minska symtomen på godartad prostatahypertrofi. För att eliminera inflammatoriska processer används antimikrobiella och antiinflammatoriska läkemedel, såsom Flomax, Prostanorm och Pefloxacin.

Vem sa att bota prostatit hårt?

Döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - en seger i kampen mot prostatit är inte på din sida. och dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • Smärta i underlivet, skrot, perineum;
 • Uppstoppad blåsan;
 • Sexuell dysfunktion;

Har du redan tänkt på kirurgisk ingrepp? Det är förståeligt, eftersom prostatit kan leda till allvarliga konsekvenser (infertilitet, cancer, impotens). Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning? Läs mer >>

Vad händer om jag har kylt prostata?

Underkylning är en av de vanligaste orsakerna till inflammation i prostata. Inte bara kvinnor är farliga att sitta på förkylningen, att bada i isigt vatten och att klä sig inte för vädret. En man kanske inte vet att han har kylt prostata tills han känner en skarp smärta i ljummen och ger ofta in i pungen och feber.

Vad är prostatit?

Prostatit kallas inflammation i prostatakörteln, som utvecklas i varje tredje man efter 30 år, enligt statistik. Och med ålder ökar denna siffra. De främsta orsakerna till inflammation i prostata är smittsamma medel och stagnation av blod i det lilla bäckenet.

Det finns följande riskfaktorer som, särskilt eller i kombination, bidrar till utvecklingen av prostatit:

 • ineffektivt genomförd behandling av STD;
 • kroniska vanliga infektioner som karies, tonsillit;
 • hormonella störningar;
 • stillasittande arbete;
 • frånvaro av minimal fysisk aktivitet
 • frekvent förstoppning
 • försämrade sexuella funktioner
 • oregelbundet sexuellt liv
 • hypotermi - den viktigaste utlösningsfaktorn för utvecklingen av en sådan sjukdom som akut prostatit.

Hur manifesterar sjukdomen sig?

Absolut klara klagomål kommer att uppstå med utvecklingen av en akut form av prostatit. Det kommer att finnas smärta lokaliserad i underlivet, perineum, i rektum och penis.

Smärtorna uppträder kraftigt och är oftast skarpa, skärande, som inte passerar den person som blev sjuk. Kan öka i sittande läge.

Även frekvent smärta under tarmrörelsen och urinering. Förutom smärta är urinering åtföljd av en brännande känsla, resi. Attacker ökar, särskilt på natten.

Kall i prostata kommer att medföra klagomål om det allmänna tillståndet:

 • ökad kroppstemperatur;
 • frossa;
 • intoxikation;
 • törst;
 • brist på aptit;
 • förstoppning.

De manifestationer av kronisk prostatit är mindre uttalade i de första etapperna och kan växa i flera år. De tre huvudkategorierna av klagomål som patienter gör:

 1. Brott mot sexuella sfärens funktioner. De vanligaste av dem är försämring av erektion, för tidig utlösning eller fördröjning, raderade känslor. Det finns också klagomål om nedsatt libido, vilket kan förknippas med smärtsamma känslor under samlag. Infertilitet kan observeras.
 2. Symptom på urineringstörningar finns i de flesta fall på grund av prostata närhet till urinblåsan och urinröret. Det finns smärta och / eller brännande med urinering, en signifikant ökning av uppmaningar, särskilt på natten. Tröghet i urinströmmen och känslan av en oavslutad process, ökningen av blåsan - allt detta minskar betydligt livskvaliteten hos en man.
 3. Smärta. Sällan svår, men obekväm smärta noteras i penis, rektum, perineum, ljumsk, ryggrad.

Diagnostiska metoder

Ofta finns det fall av kronisk prostatit, när perioder av tydliga manifestationer alternerar med perioder av eftergift, vilket är orsaken till att försena resan till läkaren. Även om tidig diagnos möjliggör snabbare och billigare behandling. Akut prostatit diagnostiseras utan problem, eftersom symtomen som har uppstått hos någon som har kylt prostata, tillåter inte att försena besöket till läkaren. Metoderna för diagnos innefattar:

 • klargörande av klagomål, insamling av anamnese
 • rektal finger undersökning
 • blod- och urintest;
 • urin och utsöndring av prostata;
 • Ultraljud, mindre ofta MR, CT.

Hur återställs och förhindras en återkommande?

Långtids antibiotikabehandling, antiinflammatoriska läkemedel, hormoner, växtbaserade läkemedel, immunmodulatorer, fysioterapi och prostata massage är bara en kort lista över de behandlingsaktiviteter som du kommer att behöva möta vid kronisk prostatit. Kirurgiska behandlingsmetoder används också i särskilt försummade fall.

Akut prostatit behandlas snabbare och effektivare, men antibiotika och samtidig medicinering kan inte kallas trevligt. I särskilt allvarliga fall kan sjukhusvård vara nödvändigt.

Komplikationer av otillräcklig behandling kan manifestera sig i inflammation i omgivande organ och en grundläggande försämring av livskvaliteten. En vanlig komplikation är impotens, så inte självmedicinera eller ignorera manifestationerna av sjukdomen.

Om du inte vill personligen veta vad prostatit är, låt inte kalla fötter, oregelbundet sexliv och täta spänningar. I tid, bota lokala och generella infektioner, träna, missbrukar inte alkohol och slutar röka. Dessa enkla åtgärder kommer att få dig att känna dig som en frisk man i många år.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Kylda fötter symtom hos män

Underkylning anses vara en av huvudfaktorerna i utvecklingen av inflammatoriska processer i prostata. Det räcker med att klä sig inte för säsongen, köpa i kallt vatten eller sitta på kalla stenar eller jord, och det kan finnas tecken på att mannen har kylt prostata. Hur identifierar man symtomen på en inflammation som börjar och vad man ska göra med de första tecknen på prostatit?

Vad indikerar utvecklingen av inflammation i prostatakörteln

"/> Symtom på den inflammatoriska processen visas nästan omedelbart efter hypotermi.

Det faktum att prostatan kyls är möjlig att bedöma genom närvaron av följande tecken:

 • en kraftig ökning av kroppstemperaturen, ibland upp till 38-39 grader, frossa;
 • Utseendet att dra smärta i perineum;
 • ömhet när tömma blåsan och tarmarna;
 • ökad smärta vid utlösning;
 • minskad sexuell funktion, främst förknippad med försämring av välbefinnandet.

Dessa är de viktigaste symptomen, vilket indikerar starten av inflammation i prostatakörteln - prostatit. Vad ska man göra i detta fall? Så snart en man känner att han har kylt prostata, är det nödvändigt att omedelbart konsultera en specialist.

Framgången av ytterligare behandling och förmågan att fullständigt bli av med sjukdomen beror i stor utsträckning på att medicinsk vård tillämpas i tid. Försök att självbehandling och fördröja ett besök hos en läkare kan leda till övergången av patologi från akut till kronisk. I detta fall krävs längre behandling, dessutom kan kronisk prostatit orsaka många komplikationer: infertilitet, minskad styrka, utseende av stenar i prostatakörteln.

Diagnos av sjukdomen

"/> En medicinsk undersökning utförs för att bekräfta diagnosen och välja de mest effektiva läkemedlen för behandling av sjukdomen. Inledningsvis utvärderar läkaren symptomen och det allmänna tillståndet hos patienten, genomför en primär rektal undersökning av prostatakörteln.

Vidare kan följande forskning tilldelas en man:

 • allmän klinisk analys av urin och blod;
 • bakteriekultur av smet från urinröret och sämre vätskan (detta är nödvändigt för att identifiera möjliga smittsamma medel);
 • ultraljudsundersökning
 • Om det behövs för att få en mer exakt bild av förändringar i prostatakörteln används magnetisk resonansbildning.

Metoder för behandling

"/> Baserat på den information som erhållits som en följd av undersökningen väljs taktik för behandling. Vanligtvis används prostatitkomplex terapi, vilket inkluderar att ta ett antal mediciner, fysioterapiprocedurer och massage. Antibiotika och antimikrobiella icke-systemiska läkemedel används för att eliminera patogena mikroorganismer. Deras val utförs efter bakteriologisk inokulering och bestämmer virusens och bakteriens känslighet för vissa grupper av läkemedel. När antibiotikabehandling är mycket viktigt att observera varaktigheten av behandlingen och sluta inte ta droger även efter en märkbar förbättring av välbefinnandet.

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel hjälper till att hantera sådana manifestationer av inflammation som feber, svullnad i prostata, urineringstörningar, smärta. Analgetika ordineras för intensiva smärtor som påverkar livskvaliteten.

Immunmodulerande läkemedel och vitaminkomplex kan öka kroppens motståndskraft mot smittämnen. För att öka effektiviteten av läkemedel kan patienten tilldelas elektrofores, magnetoterapi, massage. Dessutom kan fytopreparationer och biologiskt aktiva tillsatser användas. När prostatit också är användbar måttlig övning, rekommenderas det att utföra dagliga övningar för att förbättra blodcirkulationen i bäckenregionen.

Är det möjligt att undvika prostatit

Om du inte vill veta vad prostatit är och hitta symptom på sjukdomen, måste du följa flera grundläggande regler.

Vad ska jag göra för att förhindra inflammation i prostata?

"/> Underkläder ska vara fria och gjorda av naturmaterial. Detta kommer att förhindra cirkulationsstörningar och snabb superkylning av vävnader. Sitt inte på kalla ytor: sten, betong, jord.

Minska sannolikheten för inträde i kroppen av patogener, som oftast leder till utveckling av prostatit på en bakgrund av hypotermi: personlig hygien, med täta förändring av sexuella partners att använda skydd.

Kläderna bör matchas med säsongen: det är inte användbart som hypotermi eller överhettning. Ökad immunitet kommer att hjälpa till med rätt näring och avvisande av dåliga vanor. En noggrann behandling av din kropp kommer att bidra till att förebygga prostatit och rädda människors hälsa.

Har kylda njurar. Orsaker och symtom

Först och främst är det nödvändigt att förstå ursprunget till denna sjukdom. Som regel är de främsta orsakerna till inflammation av njurarna:

 • De akut respiratoriska virussjukdomarna överfördes på kvällen;
 • Bakteriella infektioner;
 • Allvarlig förkylning eller influensa;
 • Blötläggda fötter och, som en konsekvens, en stark hypotermi hos kroppen.

Om patienten har kylt njurarna, är det troligen en följd av blåsans, äggstockarnas eller bilagans kyla.

Varför händer detta och vad behöver man göra om en person har kylt njurarna? Vanligtvis följs alla dessa faktorer av en ökning av bördan på hela njurapparaten. Under återhämtningsprocessen avlägsnas njurarna från kroppen, inte bara de vanliga nedbrytningsprodukterna utan även skadliga mikroorganismer, liksom rester av använda farmakologiska preparat. Långtidsarbete i force majeure-läge leder till en uppdelning av funktionerna hos det naturliga filtret.

Under de första dagarna efter sjukdomsuppkomsten manifesteras de viktigaste symptomen, enligt vilka det är möjligt att bestämma vad man ska kämpa med. Om njurarna blåses, är smärtan lokaliserad i ländryggen och förstärks genom böjning. Att vara sjuk kan så från en sida av midjan och med båda. Den inflammatoriska processen kan också åtföljas av en ökning av kroppstemperaturen, bränning och skärning under urinering och andra sekundära tecken som liknar symtomen på SARS och influensa. Eloquent symptom på uttalandet "utblodna njurarna" kommer att förändras i urinvätskans egenskaper.

När njurarna blöde, utmärker läkare två steg av sjukdomen:

 • Initial (serös);
 • Purulent (inflammation av stora vävnadsställen, nedsatt njurparenkymfunktion).

Hur man behandlar en vanlig förkylning av njurarna bör bestämmas av nephrologisten, baserat på resultaten av en personlig undersökning och samlad anamnese. Det viktigaste är att inte försena med överklagandet till en specialist. Ju tidigare inflammationskällan detekteras och den adekvata behandlingen påbörjas, desto större är risken för snabb återhämtning och komplikationer.
Det är värt att komma ihåg att inflammation i njurarna, som har gått i kronisk form, kan leda till en uppdelning i reproduktiv funktion, utveckling av sjukdomar i genitourinvägarna och förvärring av gynekologiska problem. Därför bestämma vad du ska göra med en njurstasis, helst i de tidigaste skeden av sjukdomen.

Behandling med traditionell medicin

Vet inte vad jag ska göra? Först och främst, om en person har kylt njurarna, måste man behandlas. Och så snart som möjligt, eftersom sjukdomen försummade sjukdomen kan tjäna som utgångspunkt för utvecklingen av ännu allvarligare patologier. Hur man behandlar en kall njure, bestämmer läkaren. Baserat på rådande symtom förskriver han intensiv komplex terapi och diet. Mest sannolikt kommer behandlingen att innehålla:

 • Antibiotika, sulfonamidpreparat;
 • Diuretiska tabletter;
 • Antimikrobiella och antiinflammatoriska medel;
 • Spasmolytika och smärtstillande medel för avlägsnande av smärtsyndrom;
 • Antipyretika (om antibiotikabehandling inte utförs);
 • Växtbaserade preparat (Urolesan, Kanefron, Phytolysin, Tsiston);
 • Hormonala droger med ineffektivitet hos andra terapier;
 • Droppers med avgiftningslösningar för att rena blodet;
 • Medicin av yttre åtgärder (värme salvor, varma bad);
 • Stödande vitaminkomplex och bioaktiva tillsatser.

I särskilt svåra fall kompletteras uppsättningen mediciner med fysioterapeutiska förfaranden:

 • UHF i njurarna;
 • Elektrofores med användning av diprospam;
 • Mudapplikationer på ländryggsregionen och i korsområdet.

Med njurköld kan du inte försumma läkarens åsikt. Det är nödvändigt att följa instruktionerna strikt och att klara den långa behandlingsprocessen till slutet. Receptionen av antibiotika för en kall njure kommer att ligga mellan 5 och 14 dagar, och all behandling kan fördröjas i 3-4 veckor. Den avbrutna terapeutiska kursen kommer inte att ha någon terapeutisk effekt. Sjukdomen kommer att återvända med förnyad kraft och gå in på ett kroniskt stadium. Om en kvinna har kylt njurarna, borde hon definitivt besöka en gynekolog för att undvika spridningen av infektionen i genito-urinvägarna.

Behandling med folkmetoder

Ingen älskar att vara sjuk, men för många är det mycket svårare att vända sig till en läkare än att lida av smärta och andra obehagliga känslor i samband med sjukdomen. Och vad ska man göra i denna situation, om patienten har kylt njurarna? Här är behandling hemma möjlig. Folkmetoder är ibland inte mindre effektiva än de farmakologiska industrins produkter. Men ändå bör det inte glömmas att en kvalificerad läkers recept bör vara i första hand. Alla andra har status för att stödja händelser. Om vad exakt sätt kan bota dig om njurar och under vilka förutsättningar det ska användas - du behöver också konsultera din läkare.

Behandlingen hemma är huvudsakligen baserad på användningen av växtbaserade infusioner, avkok av frukter, rötter och löv av medicinalväxter, bland vilka:

 • Sporer, kamille, St John's wort, björnbär;
 • Corn stigmas, björnar öron, fält horsetail, första bokstaven;
 • Björkknoppar, löv av tranbär, nässlor, sorrel;
 • Röda av madder, det crimson gräset, lakrits, persilja;
 • Havre, hirs, gräs sötklöver, motherwort.

Ett annat populärt sätt, bevisat effektivt, är erkänt som ett avkok av vildrosa, som kan vara helt enkelt eller utspädd med honung. Om njurarna har blåst, är det användbart att dricka tranbärsjuice och komposit från torkade frukter - båda drinkarna har en bra diuretik effekt och hjälper till att lindra inflammation. Läkande växter kan bryggas individuellt eller göra medicinska blandningar. Om det inte finns möjlighet att göra det själv är färdiga njuravgifter och te till försäljning på apoteket.

När njurarna bara lyckades spilla ut, kan de förfaranden som syftar till att värma dem också hjälpa till. Detta organ är mycket termofilt, därför, när njurarna blir styva, är det värt följande:

 • Dampa fötterna i väluppvärmt vatten med tillsats av senapspulver;
 • Ta ett varmt sittbad med örter (kamomill, salvia);
 • Vik i midjan med ett varmt tyg av ull;
 • Nära fönster och dörrar, eliminerar utkast;
 • Ligga ner i sängen, täckt med en filt.

Diet och dricksregim

Behandling i hemmet eller i dagsjukhuset är inte bara att ta mediciner och läkemedelsbuljonger. Lika viktigt är rätt kost och balanserad dricksregim. Rådgör med en läkare som vet vad man ska göra med dessa eller andra njursjukdomar. Bland de viktigaste rekommendationerna är att du tar kosten.

Under behandlingens längd är det önskvärt att överge:

 • Kryddiga kryddor och kryddiga kryddor;
 • Konserverade produkter (marinader, pickles, gräddfil);
 • Oljig fisk och kött, starka buljonger från dem;
 • Kaffe och choklad;
 • Alkoholhaltiga drycker.

Om njurarna har blöts måste mängden salt som konsumeras sänkas till minimivärdena. Med särskilt akuta symptom, ta bara vegetarisk mat, tillagas i ugnen och ångad. För att fylla på protein kan du äta äggvita en gång om dagen och inte mer än 1 matsked smör.

Om njurarna kyls, borde du dricka mycket. Med pyelonefrit, bör den dagliga volymen av den vätska som ska bli full, nå 2-3 liter. Det viktigaste är att dela alla drycker i ungefär samma portioner, vilka konsumeras under dagen med lika tidsintervaller. I vattnet kan du tillsätta citronsaft. Vid glomerulonephritis och tubulointerstitial nefritis ordineras dricksregimen av läkaren för att undvika utseende av överdriven svullnad. Mineralvatten är uteslutet från kosten och volymen av vätskan som ska dricka måste kontrolleras noggrant.

Avlägsnande av inflammatorisk process

När vi säger "blåst ut njurarna" menar vi att det fanns inflammation i urin- och bäckenorganen. För att ta bort det kommer det att ta lite ansträngning. Fråga din läkare vad du ska göra. Om personen har kylt njurarna, kan stillasittande bad hjälpa till att minska smärtan och nivån av inflammation. Läkare uppmärksammar att det är nödvändigt att ta medicinska vattenprocedurer bara sitta och inte längre än 15-20 minuter. Missbruk kommer inte att vara till nytta, och det är ganska kapabelt att förvärra situationen.

Vattentemperaturen bör vara tolererbar för kroppen. 38-39C - precis rätt. I vattnet är det tillåtet att lägga till bryggda örter och för att avlägsna smärtsalt. På sammansättningen av växtbaserade blandningar och frekvensen av sådana bad är det lämpligt att rådgöra med läkaren i förväg. Vanligtvis när njurarna är avskalade, används infusioner från tallgrenar och kottar, fälthästslag.

Användning med samma ändamål värmepanna (konventionell eller elektronisk) bör också avtalas med en kunnig expert. I vissa fall kan uppvärmning skada njurarna och förvärra sjukdomsförloppet. Endast en specialist kommer att säga exakt vad som ska göras om njurarna kyls, rekommendera antal uppvärmningar, procedurens varaktighet och varmare temperatur i fall där njurarna har blivit blåst.

Rusa inte för att göra något. Med kalla njurar kommer det att vara användbart att begränsa rörelsen. Gå inte i kyligt väder, utesluter tunga fysiska aktiviteter och lyfter vikter. Om njurarna har blåst, är det tillåtet att använda lokala gnider med värmande salvor och en avslappnande massage på underbenen, som samtidigt har en uppvärmningseffekt. Patienter som behandlas hemma visas bäddstöd.

De viktigaste tecknen på sjukdomen

Vad kan tydligt signalera inflammation i njurarna? De viktigaste ångestsymptomen kan vara: skarp eller värkande smärta i ryggen, ett brott mot blodtryck, feber, törst. Dessutom störs ofta ofta av frekvent eller, omvänd, en sällsynt längtan att urinera. Det finns en sannolikhet för detektion i analyserna av föroreningar i blod, färgen kan förändras. Om dina njurar är chill, uppträder symtomen på frekvent urinering oftare på natten. Också efter sömnen blir ögonlocken och lemmarna edematösa, även om detta tecken inte är nödvändigt. Huden utvecklar utslag som ett resultat av en ökning av mängden toxiner i blodet. Smaken är också föremål för förändringar, en mild lukt av ammoniak kan kännas från munnen. Det är en försämring av syn, feber. Ibland är sjukdomen åtföljd av en partiell minskning eller en fullständig aptitlöshet, illamående. I samband med dessa skäl kan vikten minska kraftigt.

Vad kan utlösa utvecklingen av sjukdomen?

Har din dotter njurar? Hon kyldes dem, troligen i ett utkast eller sittande på en fuktig yta. Mycket ofta kan sådan hypotermi, särskilt hos ungdomar, orsaka allvarliga hälsoproblem. En annan, ofta stöttad situation, är fötternas häftning. Du kan ha blivit utsatt för regn eller extremt frostigt. Vilka brådskande åtgärder behöver vidtas i dessa fall? Först måste du bli varm. Använd i så fall torra varma strumpor, och en ländryggsarea måste vara förpackad med en ullsjal. Om möjligt, avstå från att gå i kallt väder och försöka undvika hypotermi. Med försvagad immunitet bör du inte gå barfota på det isiga golvet. Varje enskilt fall är individuellt, och om dina njurar fortfarande är värre, kommer symtomen ständigt att känna sig själva. Därför är en specialists samråd helt enkelt nödvändigt. Vi får inte glömma att kyla av dessa mycket känsliga inre organ inte är en tillfällig sjukdom, utan en process av inflammation, vilket kräver en obligatorisk förtydligande av diagnosen och därmed en korrekt behandling.

Hur man behandlar njurar Hur förbereder man sig på att få en specialist?

 1. I början är det nödvändigt att överlämna analyser. Då är det lämpligt att passera en ultraljud av njurarna. Endast efter alla kroppsstudier kommer läkaren att ordinera en terapi. För att behandla njurar behöver du vanligtvis ta antibiotika och naturligtvis dricker du inte några läkemedel efter eget gottfinnande.
 2. Förhindra inte örtdekok (njur- eller urologisk samling). Men glöm inte att alla läkemedel kan få allergiska reaktioner. Börja därför med små portioner.
 3. Om ingen temperatur önskas hover fötter eller göra varmt SITTBAD av dekokter av örter, sedan gå till sängs och bära strumpor. Gör uppvärmningsförfaranden helst under 10-15 minuter. Gynnsamt före sänggåendet, fotbad med tillsats av en liten del senaps i vattnet.
 4. Under ryggen på natten rekommenderas det att lägga en varm vattenflaska.
 5. Efter avslutad kurs ska du ta provningarna igen. När allt kommer omkring, om njurarna kyls, döljer symptomen ofta ", även om inflammationen inte går bort. Och självklart är det upprepat att ta en urolog.

skäl

Sedentärt arbete för en man är den första orsaken till inflammation i prostata.

Om rummet är tillräckligt kallt och sittutrymmet alltid är kallt, kan kylan fångas varje dag under arbetsprocessen.

Arbeta med dokument som sitter vid datorn ska göras varmt, i en bekväm miljö, annars kan människors hälsa allvarligt undergrävas.

Orsaken till prostatasjukdom kan vara en tidigare överförts inflammation, infektions processer i urogenitala organ, liksom en ohälsosam inställning till sexliv - för lång avhållsamhet eller ökad sexuell lust med promiskuitet.

Men den vanligaste orsaken anses vara hypotermi, på grund av vilken prostata och närliggande organ har lidande. Om det förekommer prostatit från hypotermi, påverkar det könsorganen hos män och orsakar mycket problem.

Orsaken till inflammation i prostata kan till och med vara att mannen bara kylar hans fötter. Symtom hos män i det tidigaste skedet av sjukdomsutvecklingen kan inte detekteras.

En sådan känsla att allt är i god hälsa, det finns inga problem. Men i själva verket är körteln redan kyld och behöver behandling. Det tidiga skedet flyter in i mer allvarliga former och kan leda till en kronisk sjukdom, varifrån det är extremt svårt att botas.

Om du omedelbart identifierar problemet och börjar läka, kan du undvika mycket problem. Behandling, som börjar för sent, kommer inte att vara så effektiv och kommer att ta en lång form. Även den här förkylnings vanliga förkylning orsakar infertilitet.

symptom

Symtom kan manifestera sig i olika former och former, eftersom varje organism har sin egen individualitet. Också mycket beror på graden av sjukdom, hur långt hon gick. Det finns grundläggande tecken som är vanliga för alla och där du kan exakt bestämma hur manar hälsan.

Om prostata har kylts kan symtom hos män observeras enligt följande:

 • hög temperatur. Vanligtvis sker ökningen omedelbart och kraftigt. På grundval av detta kan du identifiera problemet, samt återkalla processen med hypotermi, den allra senaste situationen, hur länge sedan var det. Superkylning av prostata känner sig omedelbart och inte på en vecka. Det är febrilt tillstånd, frossa;
 • Det finns smärta i ljummen. Detta är en kraftfull skärsensation som ger ett verkligt lidande. Smärtan är inte alltid stark, den kan vara värkande, men fortfarande ganska ansträngande;
 • problem med sexliv, lättnad attraktion. Det kan slå en mans ego väldigt svårt. Men gör inte panik, så ofta är det bara ett tecken på en enkel sjukdom som snabbt kan botas.
 • problem med pall, förstoppning, spasmer i rektumöppningen. Svårigheter med urinering. Det kan förekomma en märklig färg som indikerar förekomst av sjukdom.

Om alla dessa symtom eller ens några hittades, är det värt att säga det till läkaren. Han kommer att skicka för forskning och också omedelbart ordinera terapeutiska åtgärder för att lindra tillståndet.

behandling

Om prostata är förkyld, uppfinna inte obotliga sjukdomar och panik tidigt.

Hittills har många män åtminstone en gång i sitt liv kylt körteln och framgångsrikt genomgått behandling utan några konsekvenser.

En vanlig sjukdom har många sätt att behandla, varav många testas av erfarenhet och tid. Först och främst måste du rapportera ett problem i en klinisk institution där du alltid är redo att hjälpa alla.

En bra specialist kommer inte att döma en sjukdom bara ur patientens ord, även om beskrivningen av symtomen spelar en roll. Han tilldelar omedelbart en diagnos i form av test. Efter att alla tester har slutförts och grundligt studerats, utnämna piller, injektioner och andra typer av behandling. Den mest effektiva metoden är en som innehåller ett helt komplex av åtgärder.

Typer av terapi för förkylning av prostata:

 • antibakteriella. Det är nödvändigt om en kronisk form redan är manifesterad. Detta är en lång process, och behandlingen innebär att man tar antibiotika. Endast en urolog kan ordinera antibiotika, deras dosering, vilket exakt kommer att sammanfalla med graden och intensiteten av sjukdomen. Tidpunkten för behandlingen är också ordinerad av denna läkare. Det finns inget behov av att vara oberoende och bestämma hur många tabletter som ska tas per dag. Dessa frågor bör övervakas av en specialist;
 • Hormon. Det här är en sällsynt typ av behandling, när allting inte hjälper. Återställande av hormonbalansen hjälper till att bota sjukdomen, återställa erektionen. Om läkaren insisterar på att ta hormoner är det här det bästa sättet att uppnå bra resultat i ett enskilt fall.
 • anti-inflammatorisk. Här beror allt på graden av organskada, så behandlingsprocessen kan ta mycket tid och kan vara ganska kort och snabb.
 • terapi som syftar till att återställa immunsystemet. Det anses vara det mest effektiva och det bästa, som på kortast tid kan du bota en förkylning och glömma det för alltid;
 • fysioterapi och massage. När det gäller fysioterapi är denna metod snabb och säker nog. Men prostata massage är inte för alla användbara och säkra. Den akuta formen av förkylningen förbjuder att göra massage, eftersom det bara kan sprida inflammationen mot andra organ, ge ett tryck till infektion av ett antal organ. Massagen ska ordineras av en läkare, och endast en kunnig specialist kan utföra det.
 • operativ ingripande. Denna metod anses vara den senaste, som kan nås. Det används om alla andra typer av terapi har använts, men har inte lyckats. Operationen är inte lätt, vilket kräver en lång återhämtning. Därför är det bättre att konsultera en läkare vid de första symtomen för att inte få till operation, vilket informerar hjärnan om att något är fel med organen.

Vad händer om du inte behandlar en kall i prostata?

I vissa fall vägrar patienten medvetet behandling av olika skäl. Men en sådan handling talar inte om visdom, eftersom komplikationer kommer, varifrån det är mycket svårare att bli av med att bara hota en vanlig förkylning av prostata.

Om en man har kylt sin ljumsk och inte tar några terapeutiska åtgärder är följande komplikationer möjliga:

 • det finns en kronisk form. De som inte gillar att bli behandlade utsätts för stora bekymmer, eftersom kroniska sjukdomar behandlas långsamt, smärtsamt och med stor svårighet. Det är mycket lättare att klara av en sjukdomens rudiment än att tillåta utvecklingen av krönikor. Frånvaro av behandling leder till organdysfunktion, som inte längre kan åtgärdas.
 • kan utveckla infertilitet, även om man i början var ganska frisk;
 • Blåsan genomgår förändringar som inte alls är bra. Som ett resultat kan inflammation spridas till urinblåsan och njurevävnaden;
 • inflammationen står inte stilla. Kan provocera blåsor hos en man, orsaka sedan hans konstanta återfall
 • irreversibla processer förekommer i själva prostata. Visa abscesser, som inte kan avlägsnas på något sätt, förutom för kirurgi
 • smalning av urinröret. Detta påverkar urinflödet med alla konsekvenser.

förebyggande

Det är väldigt lätt att undvika en sådan sjukdom som förkylning i prostata, om du tar en lite närmare titt på din hälsa. För att göra det är det lämpligt att inte missbruka badning i kallt vatten, även om det är varmt ute.

En lång vistelse i det svala kan påverka prostata på det mest negativa sättet. Vid badning är det nödvändigt att observera måttlighet och också för att undvika mycket kalla temperaturer i vatten.

Med stillasittande arbete är det ofta nödvändigt att ta små pauser, under vilka det är lämpligt att gå upp och gå runt. Vid kallt väder - använd behaglig uppvärmning underkläder.

På personlig hygien bör inte glömmas bort. Därmed bör kondomer användas för att skydda sig mot infektioner. Det är lätt att få prostata sjukdomar, och att bli av med är inte så enkelt. Därför är det bättre att göra förebyggande, vilket är enkelt vid första anblicken. Frekvent träning kommer att stärka formen och hjälpa till att stärka immunförsvaret.