Huvud
Analyser

Anledningar till att urinen är grumlig

Urin (urin) - är det slutliga resultatet av den totala metabolismen i kroppen. Det bildas som ett resultat av komplexa fysiska och biokemiska processer i njurarna. Först finns det en process för filtrering av den flytande delen av blodet, då - omvänd absorption av de nödvändiga ämnena.

96% av urin - vatten, i de återstående 4% löses kvävehaltiga avfall från nedbrytning av proteiner (urea, kreatinin, urinsyra), salter, pigment, ett minimum av blodkroppar, fett.

Urinanalys innebär nödvändigtvis studier av dess fysikaliska egenskaper. Genom färg och genomskinlighet kan man misstänka sjukdomar i urinorganen. Muddy urin har sin diagnostiska betydelse.

Vad bestämmer urinens färg och grumlighet?

Normal är urinen av gul färg från ljus till mättade nyanser. För analysen är endast morgondelen lämplig. Det måste vara mottaget i enlighet med reglerna för insamling och leverans. Färgen på urinen tillhandahålls av pigment:

I frisk urin bör det inte finnas några föroreningar. Det är mycket viktigt att få tillförlitlig information för att få materialet till laboratoriet i 1,5-2 timmar efter urinering. Om urinen som samlas in för analys lagras längre blir lösningen initialt grumlig.

Färgning kan förändras under påverkan av mat och mediciner som tas. Graden av färgning beror också på patientens specifika gravitation och totala diuresi: med en liten utsöndring ökar koncentrationen av upplösta substanser och färgen blir mer intensiv.

Muddy ogenomskinlig urin indikerar närvaron av:

 • blodceller överstigande tillåtna värden
 • urotelceller som bekleder urinvägarna;
 • ett stort antal bakterier;
 • ökad koncentration av salter;
 • fetter.

Hur finns orsakerna till grumlighet i laboratoriet?

Laboratorieassistentens färg och grad av grumlighet registreras i form av analysen enligt sin visuella utvärdering. Ibland noteras överträdelsen av insynen inte bara i termer ("något molnigt", "oklart"), men också med antalet kors från en till fyra.

Förklara varför urin grumligt kan studera sedimentet noggrant. Den erhålles genom centrifugering, undersöktes därefter under ett mikroskop. Att räkna antalet leukocyter och bakterier utförs genom en speciell teknik i ett synfält.

Urin med en vit fällning sker med en stor fördelning av fetter.

Salter skiljer sig åt i kristallens utseende. Men för fullständigt förtroende i form av enkla kemiska reaktioner utförs:

 • Försvinnandet av grumligt sediment vid uppvärmning av flera ml urin bekräftar att grumligheten orsakade uratsalter (urinsyra);
 • om efter uppvärmning inte grumligheten ändras, tillsätt 15 droppar ättiksyra, förbättrar genomskinligheten att det finns för många fosfater i urinen;
 • Försvinnandet av grumlighet efter tillsats av saltsyra antyder närvaron av oxalater (oxaloättiksyrasalter);
 • reaktion, som strömmar med sissning i vätskans ytskikt, indikerar ett överskott av karbonater;
 • ett test för närvaron av urinsyrakristaller är en reaktion med koncentrerad kaliumhydroxid.

När gör urinmoln i friska människor?

Orsakerna till grumlig urin behöver inte nödvändigtvis hittas i sjukdomar. För det första är det nödvändigt att utesluta fysiologiska faktorer, att genomföra en andra analys.

Först och främst är det nödvändigt att vara uppmärksam på tiden som gått från urinsamlingen innan den levereras till laboratoriet. Lång vistelse i ett kallt eller varmt rum bidrar till ökad formning av sediment på grund av kristalliseringen av salter, processerna för jäsning av proteinkomponenter. Om det inte finns något sätt att säkerställa att material levereras i tid under en viss tid, är det alltså inte nödvändigt att ta det.

Du kan inte samla analysen efter att ha besökt ångrummet, överhettning i solen, fysiskt arbete. Dessa processer åtföljs av kroppens uttorkning. Urin blir koncentrerad, vilket påverkar grumligheten, gör färgen mörkgul. Varje vuxen person behöver fråga om reglerna för insamling av urin och noggrant observera dem.

Vissa läkemedel byter färg och påverkar urinets insyn (Aspirin, Metronidazol, Furagin, Rifampicin, Furazolidon). Deras användning bör stoppas om möjligt i flera dagar innan testet lämnas in.

När den molniga urinen indikerar en patologi?

Orolig urin med sediment är ett tecken på många sjukdomar. I det här fallet kan orsakerna inte bara vara i urinorganen, men också i sjukdomar i könsorganet. Närheten till de yttre könsorganen hos män och kvinnor till urinröret skapar en ökad risk att komma in i urinen i deras sekret efter intimitet, som ett resultat av sekret orsakade av inflammation.

I urinanalysen finns därför orsakssambanden till sexuella infektioner ofta:

Inflammatorisk patologi (uretrit, cystit, pyelonefrit, nefrit) åtföljs av en ökning av urinutsöndringen av bakterier, vita blodceller, njurceller och övergångs epitel. Ju mer inflammatoriska processen, ju mer sannolikt en obehaglig lukt. Det känns av vuxna under urinering.

I det här fallet klagar patienterna om:

 • motstår och frekvent urinering
 • smärta över puben, i ljummen, i nedre delen av ryggen;
 • temperaturökning
 • generell sjukdom.

Kombinationen av grumlig urin med färgförändring till röd kan vara ett tecken på hematuri. Det förekommer i en uttrycklig form efter en attack av urolithiasis (renal kolik), fungerar som ett mycket misstänkt symptom på en njurtumör, om den identifieras hos en äldre man.

Blödning åtföljer blodsjukdomar, trängsel med hjärtsvikt.

Vita föroreningar i sedimentet uppträder med fett njursskada, lymfostasis. Urinen blir för mörk på grund av ökad utsöndring av sterocilin, bilirubin i leversjukdomar, kolelitiasis, pankreatit.

Manliga skäl

Mäns problem kan vara:

 • kronisk prostatit;
 • prostata adenom;
 • urinrör efter oskyddad sexuell kontakt.

Sexinfektioner orsakar:

De orsakande smittämnena i sådana fall är:

Kvinnliga och barn orsaker

Hos kvinnor, någon infektion i urinblåsan, är slidan (coleitis) åtföljs av en hit i urin sätten bakterier, vita blodkroppar, vilket gör att urinen blir grumlig, har en obehaglig lukt. Ta reda på orsaken kan inte vara utan medverkan av en gynekolog, är detta ytterligare ett skäl att kontrollera renheten hos de yttre könsorganen.

När graviditetsförändringar i sammansättningen av urinsediment är associerade med:

 • hormonell bakgrund i första trimestern;
 • ökad stagnation under andra hälften av graviditeten;
 • effekterna av frekvent kräkningar i toxicos (dehydrering);
 • Sköldkörtelns förändrade tillstånd
 • samtidig inflammatoriska sjukdomar i urinorganen.

I postpartumperioden passerar en del av salterna från blodet in i mors mjölk. Den modifierade kompositionen i urinen kan visa måttlig grumlighet.

Hos spädbarn i spädbarnsperioden ser urinen molnigt ut efter en sömn. Detta beror på kompositionens snabba reaktion på bristen på vätskeintag under en stor paus vid utfodring.

Dehydrering hos ett barn utvecklas betydligt snabbare än hos en vuxen. Därför, förutom mat, bör barn ges en drink.

Vid äldre ålder, om ett salt upptäcks i sedimentet, rekommenderas barnet en diet. Det kommer att hjälpa till i framtiden för att undvika uppkomsten av urolithiasis med stagnation av urin.

Analyser barnläkare rekommenderas att kontrollera regelbundet. Detektion av inflammatoriska element i urinsediment hos barn indikerar inflammation. Valet av behandling beror på nivån och formen av patologi.

Vad ska jag göra om jag har en grumlig urin?

Om en uppmärksam person märker urinens grumlighet ska du analysera maten, öka mängden vatten som förbrukas. Du kan titta på inte mer än en vecka. Om det inte finns några förändringar, behöver du se en läkare.

Med mildt uttryckta dysuriska manifestationer är det möjligt att ta fytopreparationer, som Kanefron, klistra in Phytolysin, njurte från tranbärsblad, tranbär 2-3 dagar oberoende. Begränsa kryddiga rätter, salthalt, kaffe, alkohol.

Förvänta dig inte en positiv reaktion med svåra dysursymptom. De pekar på inflammationens början. Ju tidigare behandling påbörjas, desto större är sannolikheten att undvika övergång till en kronisk process eller en allvarlig sjukdomsform.

Det är lika viktigt att bota en sexuell infektion. Det passerar lätt till de närliggande urinorganen. Om terapeuten uppmanar att vända sig till en venereolog är det bättre att lyda honom.

Specifik terapi utser en urolog för män med prostatit. Förutom antiinflammatoriska läkemedel rekommenderas muskelavslappnande medel för avslappnande muskelvävnad, vilket ger sperma och urinutflöde.

Behandling bör inte vara ett symptom på grumlig urin, men sjukdomen identifierad med den. Precis fastställa patologin kommer att bidra till fullständig undersökning av patienten. Detta kommer att förhindra komplikationer och irreversibla störningar i kroppen.

Varför var urinen molnigt?

Genomskinlighet och färg av urin indikerar tillståndet för människors hälsa. När det blev uppenbart att det finns en grumlig urin med sediment och flingor, men också bekymrad över den smärta och kramper vid urinering, är det förbjudet att självmedicinera hemma, ta droger efter eget gottfinn. Därför, när urinen är märkbart grumlig och detta fenomen åtföljs av andra karakteristiska symtom är ett besök till läkaren obligatoriskt.

Karakteristik av urin hos en person som inte har hälsoproblem

Vid en vuxen som är helt frisk och har inga klagomål måste urinen vara klar, gul eller halmfärgad, med svag lukt. Färgfärg påverkas av närvaron i urinen hos pigmentet urokrom, uroerytrin, urozin och stercobilin. På morgonen kan det finnas viss grumlighet på grund av egenskaperna hos kroppens funktion på natten. Men under dagen bör urin bli transparent. Den oklara urinen med okarakteristiska orenheter indikerar passagen i urinvägarnas organ av patologiska förändringar eller inflammationer som måste behandlas i rätt tid.

Ibland blir urin grumlig efter att ha konsumerat vissa typer av mat eller drycker. Vanligtvis efter 1-2 dagar passerar ett sådant symptom, och när en person inte stör något annat, är det inte värt att oroa sig för.

De främsta orsakerna till grumlighet

Hos män och kvinnor blir urinen grumlig på grund av olika orsaker, det kan vara sjukdomar i urinvägarna, smittsam inflammation, banal överensstämmelse med personlig hygien. Det är emellertid viktigt att komma ihåg att förutom grumlighet kommer andra karakteristiska manifestationer att störas vid sjukdomar, som är värda att uppmärksamma och besöka en läkare i god tid.

säker

Urinmoln kan uppstå på grund av påverkan på kyla, vilket orsakar bildandet av sediment från mineraler och salter. Om burken med urin förblir länge, visas en liten del av sådant sediment efter ett tag men det anses vara normalt och indikerar inte att sjukdomen utvecklas i kroppen. När en person passerar urinanalys är det därför viktigt att leverera provet till laboratoriet i 1-1,5 timmar, annars kommer en fällning att bildas i urinen, då resultaten av studien blir opålitliga.

Turbiditeten i urinen och okarakteristisk orenhet är ofta bevis på kroppens uttorkning, som uppstår på grund av olika sjukdomar eller helt enkelt brist på flytande intag. Om du normaliserar dricksregimen blir urinen genomskinlig gul. Närvaron av protein, slagg och fosfat i urinen kan göra att en person blir ogenomskinlig urin. Brott kan utlösa användningen av specifika grupper av droger eller undernäring.

patologisk

Urin med en okarakteristisk tillsats och utfällning kan bli en signal om att kroppen har en inre sjukdom. Orsakerna till grumlig urin av patologisk karaktär är följande:

Urinen ska ha en klar, strågul färg i barnet utan okarakteristiska orenheter och inneslutningar. Om färgen har ändrats och blivit för mörk eller omvänt, tråkig, är det nödvändigt att skicka alla tester och bestämma patologin.

Funktioner av molnig urin hos kvinnor

Om morgonen urin är något grumlig, kan detta vara ett tecken på graviditet, där urinets sammansättning och färg ibland förändras. Andra orsaker till kvinnor som orsakar grumling:

 • venerala sjukdomar;
 • infektiös-bakteriell inflammation;
 • bristande efterlevnad av personliga hygienregler
 • närvaro av olika etiologi i organen i genitourinary systemet.
Tillbaka till innehållet

Mutno-vit urin hos män

Muddy urin händer med prostatit, när en inflammatorisk komplikation som bryter mot den normala utsöndringen av urin och provar aktiv multiplikation av patogena mikroorganismer har gått med i inflammationen. I det här fallet kommer förutom grumlighet det att finnas urin, slem och pus. Behandlingen ska genomföras omedelbart, i sin frånvaro kan situationen sluta oförutsägbart. Efter alkohol kan urin hos en man regelbundet växa tråkig. Detta beror på ökad belastning på njurarna och dehydrering, som alltid kommer efter konsumtion av alkoholhaltiga drycker.

diagnostik

Innan du gör någonting och ordinerar medicinering, är det viktigt att genomgå en diagnostisk studie som visar orsakerna till uringrumligheten. De ger en allmän analys av urin, med vilken läkaren kommer att se de minsta avvikelser och sjukdomar som utvecklas i urinvägarna. Med bakteriuri, leukocyturi och erytrocyturi kommer doktorn att dra slutsatsen att inflammation utvecklas i kroppen. Om det finns ett protein i urinen är det möjligt att utveckla nefros eller nefrit.

För att klargöra diagnosen måste kvinnor komma till ett möte med en gynekolog.

För att klargöra diagnosen är det nödvändigt att lägga in ett prov för urinanalys med Nechiporenko eller Kakovsky-Addis-metoden. Och som en raffinering information skickas kvinnor för att se en gynekolog och män till en urolog. Om läkaren har bestämt att en person har tjock urin, kommer det att vara nödvändigt att besöka endokrinologen och att utesluta diabetes mellitus. Det är viktigt att veta att när urinen har stått länge och levererades till laboratoriet sent, kommer resultaten att vara uninformativa.

Vad ska man göra och hur man behandlar?

Om den grumliga urinen är resultatet av en infektionsbakteriell sjukdom, för det första, förskriva en kurs av antibiotikabehandling, genom vilken det kommer att vara möjligt att förstöra patogenen och stoppa inflammationen. Antibiotika som Monural eller Nitrofurantoin används. Med urolithiasis föreskrivs konservativ behandling med receptbelagda läkemedel "Kanefron", "Enatin" eller "Olimetin". Om en sådan behandling inte har givit resultat, mäts stenarna med en laser. När urinvattenheten provoceras av icke-patologiska faktorer, kommer läkaren att råda dig att etablera näring, för att normalisera drickregimen, för att bli av med dåliga vanor, för att leda en hälsosam livsstil.

Vilka sjukdomar kan molnig urin vittna för?

Enligt statistiken är endast 30% av hela befolkningen oroad över sin hälsa i sin helhet. De genomgår årligen förebyggande undersökningar, tar prov. Resten av delen går endast till medicinska institutioner i extrema fall, när sjukdomen fortskrider eller redan har förvärvat status för en kronisk sjukdom. Och för sådana avvikelser i kroppens funktion som molnig urin och förändra sin skugga, uppmärksammar många inte alls och anser inte att detta är en anledning till oro.

I en frisk kropp varierar urinfärgen från rik gul till halm. Färgschemat beror på fyllning av urin med naturliga färgämnen - pigment. Till exempel, urokrom, eller det kallas även urobilin, ett derivat av gallpigment. Det bildas av nedbrytning eller fullständig förstöring av hemoglobin. I den dagliga volymen urin urokrom i normen observeras från 70 till 75 milligram. Andra pigment, såsom uroerytrin (röd urinsediment), hematoporfyrin (bordeauxfärg) och urozoin är i små koncentrationer. Därför påverkas skugga av urin mer av det gula pigmentet - urokrom. Urin kan också färga vissa livsmedel som innehåller naturliga färgämnen: betor, morötter, apelsiner. Förändringen i urinskärmen är inte så hemsk som den andra modifieringen. Detta kommer att diskuteras i vår artikel.

Om urinen är grumlig (eller det kallas också skumlikt) kan flingor, slem, sediment ses med blotta ögat, det här är en signal om problem och problem i kroppen. Urin är trots allt en indikator på att alla system och organ fungerar normalt. Och om det fortfarande finns smärta i nedre delen av ryggen, är funktionsfel i organen allvarlig.

Faktorer som påverkar insynen i urinen

Orsakerna till turbiditeten i urinering kan vara mycket olika. Detta beror på:

 • förändringen i balansen i volymen av vatten och salter i kroppen;
 • förtjockning av den intercellulära basen, vilket leder till ingående av högkoncentrerad urin med ökat saltinnehåll;
 • Förflyttning från njurarna till urinorganen av fast salthalt
 • aktiva bakteriella eller virala effekter.

Säkert moln

När alla komponenter i urinen är i upplöst tillstånd finns inga skadliga föroreningar och främmande ämnen, det är transparent. Och om urin och moln, så är detta inte alltid en anledning till oro. Ofta är denna effekt en följd av mild uttorkning, undernäring, bristande respekt för personlig hygien och andra faktorer. I sådana fall passerar engångsfolkfakta nästa dag utan spår. Skumhet av urin anses vara normalt i följande fall.

 1. dehydratisering. Det finns många på sommardagen på grund av värme och värme. Det kan också inträffa under påverkan av andra källor till exponering för höga temperaturer på organen. Ofta observerad hos män efter badprocedurer, kraftig fysisk ansträngning. Vid kvinnor uppträder under graviditeten, under premenstruell period. I sådana fall rekommenderas en riklig dryck, inklusive juice och grönt te. Hos barn sker uttorkning från långvarig exponering för ultravioletta strålar. Det finns en separat fråga om barnets uttorkning. Detta beror på bristen på vattenkomponenter i mjölken hos vårdmor. Ofta är orsakerna till barnets temperatur, kräkningar, diarré. Situationen förändras till det bättre, så snart barnet börjar ta minst 45-50 ml vatten per kilo av sin vikt.
 2. Diet. Ändringar i insynen kan påverkas av vissa livsmedel. Till opacitet leder ibland till överdriven användning av betor, morötter, svarta vinbär. Om en person älskar salthalt och rökt kött, är skumheten i urinen också försäkrad för honom. Urin med utfällning inträffar, om salter och kristallina kroppar av urinsyra tilldelas med den. Det är inte alltid på grund av sjukdom. Anledningarna är i de fel som man äter. Tomater, sorrel, kött i stora mängder, konserverade pater, fläsklever påverkar surheten hos urinen. Det blir vitaktigt på grund av närvaron i det av en betydande mängd fosfater och syraprodukter. Dessutom upphör det att vara transparent med den ständiga införlivandet i kosten av fisk och kaviar, fermenterade mjölkprodukter. I sådana fall leder justeringen av kosten biomaterialet tillbaka till det normala.
 3. Lång förvaring. Om det är omöjligt att leverera morgonturinen om två timmar till laboratoriet för en studie, omvandlas den. Orsaken till grumlighet i detta fall ligger i urinens tendens att kristallisera. När det kommer i kontakt med luft och syre, ger det ett sediment. Därför tas endast morgon urin för analys, tills det har tid att byta.
 4. Låg temperatur av biomaterialbesparing. I människokroppen har urinen en ganska varm temperatur, och dess beståndsdelar är i upplöst tillstånd. Underkylning orsakar utfällning av mineralutfällning. Ur detta blir urin grumlig och bär inte längre den nödvändiga informationen för forskning och fastställer den korrekta diagnosen.
 5. Vulvovaginit hos kvinnor. Denna avvikelse i hälsa i urinen kan få slemhinnor i kroppen, bakterier och annan urladdning från slidan. Det är därför som krävs innan man tar ett biomaterial för forskning krävs grundlig hygien hos könsorgan utan alkali och tvål. Kvinnor måste fortfarande täcka slidan med en medicinsk steril swab.
 6. Under graviditeten. Framtida mödrar förlorar ibland urinsynligheten, nyanser och färgförändringar på grund av starka toxicoser. Allt händer mot bakgrund av en förändring av den grundläggande hormonella statusen. I sådana fall måste du, för att inte skada dig själv eller det framtida barnet, snarast gå till kliniken för att bekräfta säkerheten i urinens turbiditet.
 7. Drogadministration. Uringrumlighet orsakar vissa mediciner. Därför bör urin inte tas för allmän analys under administrering av antibiotika. Efter behandlingsperioden måste 3-5 dagar passera.

Alla dessa förändringar anses inte som patologi. Så snart livsstilen ändras, tas de förutsättningar som beskrivs ovan bort, urinen blir transparent.

Farlig grumlighet

Det bör också beaktas att skumheten kan provoceras genom patologiska förändringar i vitala funktioner hos mänskliga organ och system. I de fall där grumlighet kvarstår i flera dagar i rad, är det nödvändigt att tänka på din egen hälsa och för det första att skicka en allmän analys av urin. Enligt resultaten kommer den behandlande läkaren att bestämma diagnosen eller föreskriva ytterligare studier. Detta måste göras, eftersom den visuella undersökningen av urin är svår att bestämma omfattningen av lesionen och förekomsten av en viss sjukdom.

Turtent urin och förändrad färg betyder ofta att en person har allvarliga avvikelser i normal njurfunktion och genitourinary system. Ofta ligger orsakerna till infektion, bakterier, framväxt av virus, sand och stenar. Fråga varför? Eftersom urin är en kraftfull indikator som hjälper till att bestämma en viss sjukdom med hög noggrannhet. Vilka sjukdomar och varför påverkar de turbiditet?

 1. Pyelonefrit.Sjukdom av bakteriologiskt ursprung, som påverkar tubulära njursystem. Symtom är lokal lokalisering. Ryggsmärta på sidan av lesionen (vänster eller höger). Mindre ofta från båda. Vanligtvis är spasmer dumma och värkande. Det kan finnas feber, frossa, illamående, kräkningar, generell svaghet och nedsatt aptit. Den grumliga urinen är allokerad, dess färg är modifierad, det är ett dyskomfort vid en utmattning, en stark förgiftning av en organism. Sällan är patienterna noggranna uppmärksamma på sådana förändringar, vilket tillskriver dem radikulit, lyfter vikter, obekväm hållning under sömnen. Fördröja resan till läkaren. Man måste komma ihåg att endast en tidig analys av urinen kommer att klargöra situationen. Endast kvalificerade läkare kommer att sätta rätt diagnos och föreskriva adekvat behandling. Det består i antibakteriell behandling, infusionsavgiftning och antiinflammatorisk. Akut pyelonefrit kräver återuppbyggnad av urinflödet från sidan av lesionen. Denna sjukdom är typisk för alla åldersgrupper. Men hos flickor och kvinnor är det fem gånger vanligare än hos pojkar och män.
 2. Urolithiasis eller urolithiasis. Närvaron av konkrement (stenar, täta formationer) i njurarna och utsöndringskanalerna. De har olika storlekar, former och konsistenser. Under deras rörelse genom organen hos patienter finns det en hemsk smärta i nedre delen av ryggen, smärtsam urinering. Olika åldersgrupper påverkas. Men oftare uppträder urolithiasis från 25 till 55 år. Enligt medicinsk statistik är 40% av alla patienter i urologiska avdelningar på sjukhus patienter med urolithiasis. De har grumlig urin med flingor, föroreningar av salter, erytrocyter och slem, det ändrar färg. Symtom som liknar denna sjukdom bör bringas till sjukhuset för att kunna genomföra urinalys. Den verkliga orsaken till sjukdomen kan trots allt endast fastställas genom laboratorieforskning och diagnostiseras av en professionell läkare.
 3. Blåskatarr. Inflammation är huvudsakligen av honblåsa, slemhinnan. En sådan störning av funktionerna leder till moln och nederbörd i urinen. Varje andra kvinna kände symtomen på denna sjukdom åtminstone en gång i hennes liv. Vad kan inte sägas om den starka halvan av mänskligheten. Hos män är cystit är mindre vanligt. Med sjukdomen är urinering ofta och smärtsam, urinen har en obehaglig lukt, förändrar färg, smärta och ont i nedre delen av ryggen. Muddy urin kommer ut med ett högt innehåll av flingor, bakterier och slem. Huvudfaktorerna för blåsans utseende är mikrotraumor av blåsans slemhinnor, blodstagnation i bäckenet, hypovitaminos, hormonella och åldersrelaterade störningar. Men den vanligaste orsaken är hypotermi. Akuta former av blåsor behöver bäddstöd. Den rikliga användningen av vätskor, förbudet mot alkoholhaltiga drycker, kost förbättrar väldet väsentligt. Applicera avkok av örter, infusioner, som har en diuretisk effekt. Läkare föreskriver antibakteriell behandling och attribut drotaverin och papaverin för att lindra spasmodiska smärtsymptom i blåsans muskelsystem.
 4. Uretrit. Hos män, infektion med bakterier och virus i urinröret (urinröret). Denna inflammation har akuta och kroniska former. Färgen på urinen kan variera, upp till isolering av blodkroppar. Ryggsmärta, smärtsam urinering är de viktigaste symptomen på sjukdomen. Ursöndring av pus och turbiditet i urinen är de medföljande faktorerna. Orsakerna till urinrör - venerala sjukdomar, som går in i urinröret hos bakterier hos män, ignorerar reglerna för personlig hygien, infektionssjukdomar. För att undvika de allvarliga följderna av en sådan patologi bör de första förändringarna i urin söka medicinsk hjälp.
 5. Glomerulonefrit eller glomerulär nefrit. Detta är en infektiös allergisk sjukdom. Om en person diagnostiseras med detta betyder det att han har en bruten morfologi hos njurarna, det finns bakteriella, virala, parasitiska mikroorganismer. Det är hemskt att onkologi är möjlig. Sjukdomen är svårare för män än för kvinnor. Ryggsmärta är också hans ständiga följeslagare. Ofta är sjukdomen åtföljd av svullnad och ökat tryck. Om en modifierad färg är synlig, släpps grumlig urin, den har förlorat insyn, det är angeläget att göra en klinisk analys. Snabbt svar på symtomen kommer att avslöja sjukdomen i ett tidigt skede, eftersom behandlingen är mycket svår. Trots allt har behandling med glomerulonephritis kontraindikationer: ett sår, diabetes, njursvikt, graviditet, högt blodtryck.
 6. Prostatit. Infektiösa och icke-infektiösa lesioner av prostata. Orsakerna till sjukdomen är många. Den vanligaste - en minskning av immunitet, hypotermi, stillasittande livsstil, alkoholmissbruk. Smittsamma innefattar infektion med mikrober, virus, bakterier, svampar och andra sexuellt överförbara infektioner. Patogener kan vara E. coli, enterokocker, klamydia, stafylokocker. Urinering med prostatit är svår, smärtsam, intermittent. I många fall känns konstant smärta i nedre ryggen. Analysen visar ett antal abnormaliteter i urinen, tillsammans med vilka färgförändringar, förlust av öppenhet eller signifikant grumlighet. Behandlingen består i antibiotikabehandling, lindring av smärtssyndrom, återställande av normal urinering och i vissa fall användning av antidepressiva medel.

Kom ihåg! Symtom i form av grumlig urin kan vara indikatorer på mycket allvarliga sjukdomar. Ryggsmärta, svår urinering, färgförändring av urin - indikatorer på metaboliska störningar i kroppen. Endast analys kan fastställa graden av njure och urinvägssjukdom.

Typer av analys vid grumlighet

Modern diagnostik som en grumlig urin, tyder på att undersöka på flera sätt. När du kontaktar kliniken får du tre alternativ.

 1. Allmän analys. För att genomföra det måste du samla morgonbiomaterialet för studien. Denna typ av analys är universell och kan på ett tidigt stadium avslöja de minsta patologiska förändringarna i alla mänskliga organers och systemers arbete.
 2. Urinalysis av Nechiporenko. Man tror att det är mer exakt och syftar till att identifiera orsakerna till en specifik sjukdom i händelse av att den allmänna analysen visade ett överskott av en viss komponent.
 3. Kakovsky-Addis-testet. Det innebär en timmes samling av daglig urin. Detekterar urolithiasis, pyelonefrit och glomerulonephritis.

Slutligen några tips:

 • titta på färgen och genomskinligheten i urinen, för att inte missa allvarliga signaler från kroppen;
 • drick mer flytande, grönt te och juice, kanske orsakerna till grumlighet ligger i uttorkning;
 • revidera kosten, äta bara hälsosam mat;
 • Försum inte bort personlig hygien.

Titta på din hälsa och välbefinnande hos släktingar och vänner. Nyckeln till återhämtning är den aktuella ansökan om medicinsk hjälp!

Muddy urin: vad är orsaken

Vanligtvis är urin från ljus till rik gul. Det beror på närvaron av färgämnen i det: urokrom och urotertin.

I urinen finns inga olika föroreningar, vilket gör den helt transparent. Men färgen kan variera beroende på mat och medicin.

Sjukdomar påverkar inre organ. Genom att utvärdera urinens egenskaper visuellt är det omöjligt att göra en diagnos. För detta krävs en grundlig utredning med genomförandet av undersökningen av sedimentet.

Urinans insyn och färg anges nödvändigtvis i analysformen.

Orsaker till urinlösning

Normalt kan molnig urin utlösas av ett antal specifika orsaker. Först av allt, hon kristalliserar på grund av den långa lagringen i friluft.

Under påverkan av syre och låg temperatur utfäller mineralsalter, vilka i kroppen bibehölls i lösningsmedlet på grund av speciella organiska kolloider.

När en grumlig urin detekteras bör orsaken till orenhetens utseende bestämmas.

Ofta är grumligheten resultatet av uttorkning av kroppen. Det kan hända på grund av hårt arbete, värme, besöker bastun.

Särskild behandling kräver ingen uttorkning. Det räcker att öka användningen av vätska. Drick bättre grönt te, mineralvatten utan gas.

 • Orsaker till valet grumlig urin med flingor, slem, pus och bakterier och en skarp lukt kan ligga i inflammation i njuren eller urinvägarna. Det kan vara cystit, pyelonefrit, uretrit.
 • Muddy urin av vanlig färg med en uppenbar saltinsättning är i grunden inte ett stort hot, men det kan provocera förekomsten av konkrementer.
 • Muddy urin med en röd kant visar närvaron av blod. Om det är skarlet, är det en indikator urinvägsrörelser i kalkylen med skada på slemhinnan. Om skuggan är rödbrun, kan det här bli resultatet lesioner av njuren själv, eller blodbrott.
 • Orsaker till valet vit grumlig urin kan ligga i fettförändringen av njurvävnaden med dess sönderdelning och även på grund av lymhostasis.
 • skäl molnig mörk urin kan ligga i kränkningar av levern eller bukspottkörteln, njursjukdom (urolithiasis, glomerulonephritis i oliguri-scenen, polycystos och njurtumörer)

Varför är urinen molnigt?

Orsakerna till bildandet av grumlig urin hos kvinnor

Vid det svagare könet kan det förekomma grumlig urin efter kön, speciellt när man inte följer reglerna för intim hygien och cystit.

Grumligheten observeras när stasis av lymfdränering.

För behandling av njursjukdomar använder våra läsare framgångsrikt Metod av Galina Savina.

Vid graviditet eller pyelonefrit Urin har ett sediment med blod och en skarp lukt.

Orsakerna till bildandet av grumlig urin hos män

Orsakerna till att färgen på urin hos män förändras är ofta prostatit, som utlöses av ett adenom i prostata, en infektion eller en venerisk sjukdom.

Vid sjukdomar i det genitourära systemet framträder blod ofta i mänens urin.

För att behandla micturitionsstörningar i folkmedicin används dillfrön i stor utsträckning. Recept hittar du här.

Orsakerna till bildandet av grumlig urin hos ett barn

De flesta barn efter sömn Det finns ett syndrom av grumlig urin, som är förknippad med ändra vattendieten.

Rusa inte till slutsatser, det är bättre att skicka analysen och vänta på resultaten.

Skälen till frisättning av grumlig urin under graviditeten

Gravida kvinnor utvecklar ofta turbiditet i urinen, vilket beror på närvaron av leukocyter, mikrober och salter i den. Föroreningar är urater, fosfater, oxalater och kalcium, de är indikatorer på barns och mödrarnas hälsa.

Man bör komma ihåg att under graviditeten minskas mängden salter i urinen signifikant. Detta beror på att en del av fosfatet konsumeras för att bilda det ofödda barnets skelett och efter födseln deltar också i bildningen av bröstmjölk.

Ökning av urinsalter När fostret bärs kan det indikera ett problem med urinvägarna, men en mer noggrann diagnos kommer bara att ge läkaren.

Det finns fall där turbiditet i urinen indikerar njurskada framtida mor eller hormonella problem i hennes kropp.

Hos gravida kvinnor kan denna urin reduceras eller ökad syrahalt. Om indikatorerna är för höga är det nödvändigt att studera njurarnas och sköldkörtelns tillstånd. Om det fanns sjukdomssjukdomar hos dessa organ, är det nödvändigt att anmäla den behandlande läkaren, helst vid första besöket.

Minskad syra kan indikera en brist på kalium. Sådana indikatorer observeras när tidig toxicos på grund av uttorkning av kroppen.

Innan en exakt diagnos görs bör ett urintest utföras, varefter specialisten identifierar störningen och föreskriver nödvändig behandling.

Under graviditeten är det extremt skadligt att använda enskilda läkemedel, så behandling kan bara bestå i att ändra kvinnans dagliga kost.

Trött urinering kan ha en rad olika orsaker. Det viktigaste att tänka på är att alla förändringar i färg och transparens i urinen är ett fel i kroppens metaboliska processer eller på grund av en allvarlig sjukdom.

Den verkliga orsaken kan endast bestämmas av läkaren vid undersökningen. Oroa dig inte eller panik, men ignorerar inte helt.

Det är nödvändigt att övervaka din hälsa och hälsa hos dina nära och kära, eftersom ett tidigt besök hos en specialist är en garanti för ett fullständigt botemedel och ytterligare välbefinnande.

Muddy urin: orsakerna till utseendet på en vit fällning, vad ska jag göra?

Laboratorieanalysen av urin hjälper till att svara på många medicinska frågor och utnämns till en av de första som hänvisas till någon läkare. Ibland orsakar urinets utseende försiktighet, även innan några forskningsresultat erhålls.

Muddy urin med sediment, en förändring i sin färg är en oro. Huruvida det är nödvändigt att uppleva och vilka patologier kan orsaka ett sådant symptom?

Muddy urin: när är det normalt?

Ibland har grumligheten av urin som levereras till laboratoriet inte några fysiologiska skäl. Anledningarna till att förstöra provet ligger ofta utanför kroppen. nämligen:

 1. Från kontakt med luft och temperaturminskning kommer även en normal, genomskinlig urin att molna om några timmar. Muddy urin med sediment i en sådan situation är oundviklig. Därför samlas in efter morgonen uppvaknande material, är det viktigt att tillhandahålla laboratoriet i 1,5 timmar.
 2. Orsaken till det grumliga laboratoriematerialet kan vara icke-sterila rätter för analys. För effektiviteten av studien är det bäst att använda speciella sterila farmaceutiska behållare.
 3. Felaktig insamling av prover kan leda till att utländska föroreningar tränger in i behållaren. Innan du tar urin för analys, bör en grundlig toalett i könsorganen utföras utan användning av tvättmedel.

Normalt anses den transparenta urinen vara blek halm till mättnadgul, utan några ingrepp, sediment och flingor. Ibland kan urin från en helt frisk person gå utöver normens gränser. Några av de vanligaste orsakerna:

 • intaget av vissa vitaminer (ofta B och C) och multivitaminkomplex - urinen blir mättad gul, orange och ibland även blå och förlorar sin transparens
 • användningen av en stor mängd protein med mat kan utlösa proteinuri (ökad proteinkoncentration) - urinen blir tätare, grumlig.
 • Otillräckligt vätskeintag eller tunga belastningar leder till uttorkning och gör färgen nästan brun, genomskinligheten minskar.
 • Användningen av alkoholhaltiga drycker kan prova väldigt grumlig urin nästa dag.

Långvarig användning av vissa läkemedel kan också förändra urinfärgen, påverka dess enhetlighet. Dessa kan vara antibiotika, antipsykotika eller till och med en enkel laxermedel eller aspirin. Om du efter att ha justerat kosten eller avbryter medicinen, återgår urinen inte till sitt normala tillstånd. Du bör kontakta terapeuten eller urologen för undersökningen.

Var försiktig! Det är särskilt nödvändigt att studera urintestet i laboratoriet, om den långvariga urinen är väldigt grumlig, med uppenbart sediment och flingor, blodår, smärta i urinröret eller feber har stigit.

Muddy urin som ett tecken på sjukdom

Urin i njurarna bildas, passerar vägen längs urinröret till blåsan och urladdas genom urinröret. Därför är orsaken till uringrumlighet hos män och kvinnor oftast dold i dessa organ. Njursjukdomar, glomerulonefrit, infektioner i det genitourinära systemet leder till förändringar i urinen, ett märkbart enkelt öga.

I allmänhet kan eventuell turbiditet urin utlösas av en ökning av antalet vissa föreningar. Sådana ämnen innefattar:

 1. Erytrocyter - röda blodkroppar i förhöjda koncentrationer indikerar patologier från olika inflammationer upp till njurcancer. I urinledningsfasen är det bara en rosa, grumlig rödaktig bard, det blir redan med omfattande skador.
 2. Ökat salthalt: urater, fosfater, karbonater eller oxalater. Det visar ett märkbart öga med en vit fällning vid ett avsevärt överskott av den tillåtna normen efter att provet har avgjort. Efter att ha bestämt typen av salter fastställer de skälen till avvikelsen och föreskriver lämplig behandling.
 3. Närvaron av protein förekommer i urinsedimentet och flingor av vitt. Patologi observeras i en mängd olika sjukdomar, både enskilda organ och systemiska störningar, tillsammans med förstöring av proteiner.
 4. Fettfläckar på urinytan noteras med omfattande frakturer i benen som leder till njuremboli, ibland med diabetes mellitus.
 5. Förekomsten av ett betydande antal bakterier och infektionsprodukter: skadade celler i epitel, toxiner, slem.

Var uppmärksam! Muddy urin med sediment är märkligt inte bara för störningar i urinvägarna. Vid sexuella infektioner hos kvinnorna fortsätter främst i en vagina, arten och en konsekvens av en urin som förändring.

Trots vanliga orsaker, hos män, kvinnor och barn, har förändringen av urinsynligheten sina egenskaper.

Hos män

Den första faktorn av uringrumlighet hos män är ålder. De flesta åldersrelaterade sjukdomar i könsorganet (inflammation av prostata, adenom, uretrit) framsteg efter 50 år. Turbiditet kan åtföljas av närvaro av blod och åtföljer andra obehagliga manifestationer av manliga sjukdomar: stagnation av urin, kränkning av utflödet, svårigheter i sexuell intimitet.

Blodblandningar i grumlig urin kan vara en följd av urolithiasis, hjärtsjukdom, njurecancer.

Eventuella infektioner i könsorganen åtföljs av specifika sekretioner och kan spåras genom urinanalys. Samtidigt avslöjar urinen ofta:

Med bakteriella infektioner blir urinen inte bara grumlig. Med spridningen av processen uppträder orenheter av pus, och urin får själv en obehaglig lukt. Urinalys avslöjar ett ökat antal lymfocyter, skadade celler, filiform slemhinnor.

Barnet

Orolig urin hos barn upp till sex månader - ett fysiologiskt fenomen och bör inte orsaka oro. Om barnet känns bra, äter och sover som vanligt, så finns det inget att oroa sig för. Ju äldre barnet blir desto allvarligare är det att behandla ett sådant symptom. Speciellt om detta inte är ett kortsiktigt fenomen.

Ofta finns det njurskador hos barn efter avancerad ARI. Om urinen inte återställer sitt normala utseende efter mer än en vecka, bör du kontakta en barnläkare och undersöka njurarna. Cystit, pyelonefrit, glomerulonephritis i tidiga skeden kan manifestera sig endast genom att grumma urinen. Brun färg med ökad grumlighet gör att du kan misstänka leversjukdom.

För föräldrar! Urinsamling från ett mycket litet barn ger vissa svårigheter. Under processen med olika "tricks" för att få rätt material, är provet ofta förorenat med främmande föroreningar. Fel kan undvikas genom att köpa en speciell urinal för spädbarn, den är steril och lätt att använda.

Muddy urin på barnmorgonen är normalt om det inte finns några fler klagomål om barnets hälsa och aktivitet. Oftast beror det på koncentrationen av urin på grund av en del uttorkning av kroppen över natten, vilket hos barn sker mycket snabbare än hos vuxna män och kvinnor.

Muddy urin med sediment och flingor, observerade i barnet i flera dagar i rad, kan indikera en bakteriell infektion i urinvägarna. Dessutom finns det ett antal symptom som bekräftar misslyckade: smärtsam urinering, klåda, rodnad hos de yttre könsorganen, orsakssamhet, ibland - feber.

kvinnor

Funktioner av strukturen hos den genitourinary apparaten hos kvinnor, underlättar lätt penetration av bakterier längs stigande vägar från blåsan till njurarna. Sexuell infektion från slidan, kommer in i urinledaren, smittar urinvägarna. Efter att ha stigit till njurarna blir det orsaken till svåra skador. Urinmoln uppträder vid något stadium av patologin associerad med bakterier.

En annan egenskap, ofta manifesterad i kvinnor - olika dieter. Mono-dieter med en övervägande av en typ av produkt (t.ex. frukt) kan orsaka persistent turbiditet i urinen, vilket uppstår efter restaureringen av en fullvärdesdiet.

Orolig urin med sediment, precis som hos män, kan orsakas av en stor koncentration av salter, för att varna utvecklingen av urolithiasis. Spår av blod indikerar en progression av sjukdomen.

Den hormonella bakgrunden påverkar surt urinsyra, med ett överskott av vissa hormoner kan en minskning av urinets transparens observeras. Anledningen till ett sådant fel bör fastställas. Men ibland är orsaken klar utan undersökningar, eftersom nästan alla gravida kvinnor har ett symptom.

Orsaker till turbiditet i urinen under graviditeten

Frekventa urintester under graviditeten gör det möjligt för läkaren att noggrant övervaka kvinnornas tillstånd och ägna särskild uppmärksamhet åt njurarna. Överträdelser i det genitourinära systemet kan ske i en helt frisk kvinna, så denna kontroll är fullt motiverad. Den ökade bördan på njurarna påverkar naturligtvis urinens färg och transparens.

Förändringen av koncentrationen av hormoner påverkar också dessa indikatorer. Frånvaro av störande symtom (smärta, obehag) och korthet i grumlighet (upp till 2 dagar) anses vara normen. Salterivån och antalet vita blodkroppar i en gravid kvinnas urin förändras snabbt.

Toxik, åtföljd av grumlig urin och kräkningar, orsakar mer rädsla. Förbundet med detta tillstånd är uttorkning och brist på kalium. Eftersom medicinering används med försiktighet under graviditeten, försöker de flesta överträdelser korrigeras med hjälp av rätt diet, vitaminer, regim.

Genitourinary infektioner är särskilt farliga under graviditeten, eftersom de hotar hälsan hos två. Arsenal av droger är allvarligt begränsad, och den framtida modernens immunsystem är sårbart. Därför bör eventuella obehagliga symptom, särskilt om urin är mycket grumlig, med sediment och flingor, göra framtida mamma rusar för att se en läkare och genomgå lämpliga undersökningar.

För att korrigera en situation när passagen av grumlig urin med sediment observeras, är det hemma endast om det orsakas av olämplig matning eller uttorkning. Om inget ändras i flera dagar måste du kontakta en specialist för att bestämma de verkliga orsakerna till överträdelsen.

Urinmoln är inte en sjukdom, men ett symptom. Detta är ett tillfälle att uppmärksamma sin hälsa, att klara ett urintest och vid behov - smuts för infektion. När den underliggande sjukdomen elimineras, försvinner de manifestationer som syns i laboratorieproverna i sig. Utan läkarvård i denna situation kan inte göra.

Muddy urin hos kvinnor

Korrekt uppsamlad urin bör vara transparent.

Dess färg är från strågljus till rikgul.

Orsakerna till grumlig urin hos kvinnor är olika, och inte alla är patologiska.

Muddy urin hos kvinnor: kan det vara normen?

Om urinet ursprungligen var transparent men efter en lång stående moln, indikerar det att saltet fälldes ut i det.

Oftast är dessa villkor förknippade med särdragen hos kvinnans kostintag.

 1. I. Urat i urinen - en följd av otillräckligt intag av vätska, överskott av köttprodukter, rökt och kryddig mat, samt choklad och tomater. Ju mer salt i urinen, desto mer lägger labbassistenten på sig. Två plusser av urater anses vara normen. Om salterna är mer i flera upprepade analyser - är det nödvändigt att utesluta sjukdomar i urinvägarna.
 2. II. Fosforsyrasalter i urinen kan också indikera en förändring i kosten. Terpentin urin med flingor hos kvinnor kan förekomma med en annan ökning av kostvanor av växtfoder (till exempel vägran av kött i vegetarism). Om, förutom fosfater, alla urinindikatorer är normala, normaliserar testen att hjälpa den diet som ordineras av läkaren.
 1. III. Oxalater är kristaller av oxalsyra. I ett litet antal kan vara hos friska kvinnor. Deras närvaro är också förknippad med näringens särdrag. Urinmoln kan ge överdriven användning av sorrel, fikon, plommon, persilja, krusbär etc.
 2. IV. Karbonater är salter, vars närvaro indikerar de initiala stadierna av urolithiasis.

Om att kakiye orsakerna till grumlig urin hos kvinnor, säger Løjtnantskolonisten för medicinsk service, doktorn Lenkin Sergey Gennadevich

Varför blir molnig urin hos kvinnor i frånvaro av salter?

Ofta talar sådana analyser om uttorkning av en organism.

Om en kvinna själv av någon anledning vägrade att dricka vätskor.

Men kroppens uttorkning förekommer oftast i patologi - infektionssjukdomar, överdriven kräkningar och diarré, brännskador etc.

Det finns ett antal allvarliga sjukdomar, en av tecknen på vilka är utsläpp av grumlig urin.

 • Muddy urin med slem och flockningsmedel kan tala om inflammation i njurarna (pyelonefrit), urinblåsan (urinrör), urinrör (urinrör).
 • Urinavbrott och byte av färg till rosa eller rött är ett tecken på närvaron av blod i urinen. Dessa tillstånd uppstår med urolithiasis, njurtumörer, glomerulonephritis.
 • Muddy urin med en vit spets kan prata om att komma in i det fettdroppar. Detta händer med sjukdomar i lymfsystemet eller i njuren.
 • Mörk urin med grumlig sediment observeras vid svåra sjukdomar i njurarna, levern, bukspottkörteln.
 • Om förutom att urinskärmens genomskinlighet försämras är det en obehaglig lukt - detta är ett tecken på närvaron av bakterier, vilket oftast är en följd av svår pyelonefrit.

Uringrumlighet hos gravida kvinnor kan indikera tidig toxikos eller närvaro av gestos (sen toxikos).

I de tidiga stadierna av graviditeten kan förändring av urinens egenskaper vara normen på grund av hormonella förändringar i kroppen.

Det finns också gynekologiska skäl, på grund av vilka urinen kan vara grumlig.

De är förknippade med inflammation hos de kvinnliga könsorganen.

I närvaro av ospecifik eller specifik (trichomonas, svamp, mycoplasmal, klamydial) kolpit kan en felaktig insamling av urinalys leda till frigöring av utsöndringar i burken.

För differentialdiagnos är det nödvändigt att skicka ett smet på mikrofloran från slidan och urinröret.

När urinen är grumlig, var vänlig kontakta författaren till denna artikel - urolog, venereolog i Moskva med 15 års erfarenhet.

Sannolika orsaker till grumlig urin hos kvinnor: symptom och behandling av patologiska processer i kroppen

Urin i en frisk kvinna varierar i gula nyanser, vilket kan ha ett stort utbud - från blekt halm till rikt gult. Bestämmer färgen på urinkoncentrationen av pigmentämnen, produkter av bilirubinförfall - urokrom (urobilin) ​​och uroerytrin.

Urinen hos en frisk person av alla färgvarianter ska vara transparent och inte ha ett sediment. Dess grumlighet hos kvinnor kan vara både bevis på vissa patologier och konsekvensen av påverkan av faktorer som inte är relaterade till sjukdom. Därför är det nödvändigt att skilja mineralsalter som kan bildas i friska urin från ohälsosamma föroreningar, som konsekvenser av allvarliga patologier.

Urin grumlighet, inte associerad med patologiska processer

Om urinen inte är transparent, kallas den grumlig eller skummig. Ett sådant fenomen behöver inte nödvändigtvis vara en följd av sjukdom. Urin blir ofta grumlig på grund av brist i flödet av vätska in i kroppen. I avsaknad av andra symptom betraktas detta som en indikator på normen. Ofta sker ett sådant fenomen vid långa upptäckter på solen, efter att ha besökt en bastu, ett bad, en fysisk aktivitet. Kroppen förlorar mycket vatten under kräkningar, diarré, hög temperatur.

Urin är ofta grumlig hos kvinnor på morgonen. Detta kan vara ett tecken på ett stort innehåll av mineralsalter. På grund av uttorkning minskar diuresen, vilket också orsakar grumlighet. Balansen i mängden vätska och salter varierar, urinen i detta fall definieras som något grumligt.

Om du konsumerar mindre än 2 liter vätska per dag, tjocktar den intercellulära basen. Som en procentandel ökar mängden saltrester och vattnet minskar. Urin blir grumlig och mörkgul mättad nyans. Salterna bildar gradvis sand och stenar, stör urinflödet, vilket ger förutsättningar för stillastående fenomen och utveckling av inflammation.

En annan orsak till uringrumlighet kan vara en felaktigt samlad analys. Om urinen utsätts för luft under lång tid, kristalliserar den. Under påverkan av syre och låga temperaturer utfäller mineralsalter. Urinprovet tas därför på morgonen, du kan förvara urinen inte mer än 2 timmar efter staketet.

Urinmoln kan uppstå när vissa läkemedel används. Därför måste du underrätta den behandlande läkaren om detta under undersökningen. Urins transparens påverkas av kvinnans diet. Betor, blåbär och andra färgprodukter kan förändra den naturliga nyansen av urin.

Lär dig om symtom på blåstumör hos kvinnor och om behandling av sjukdomar.

Effektiva metoder för att ta bort stenar från urinledaren hos män beskrivs i denna artikel.

Sjukdomar som orsakar mörkning av urinen

Som ett patologiskt fenomen kan grumlig urin vara en konsekvens av olika sjukdomar i genitourinär sfär hos kvinnor. Den främsta orsaken är inflammation i urinvägarna. Sjukdomar av inflammatorisk karaktär kännetecknas av urinets flockbildning i flocken, en obehaglig putrefaktiv lukt, ibland med blod och pus. Ofta sker en sådan symptomatologi vid urinrör, cystit, pyelonefrit. En kvinna är orolig för smärta och utbrott under urinering, obehagliga känslor i underlivet, i ländryggen.

Mudsediment i urinen kan associeras med mykoplasmos, som överförs sexuellt. Samtidigt uppträder klåda, ömhet och rezi i perinealregionen. Utseendet av blodproppar i urinen kan indikera rörelsen av betong i urolithiasis. Urin blir scarlet på grund av skador på urinvägs väggar med stenar. Muddy urin med blod kan vara ett sant symptom på nedsatt njurfunktion (polycystos, tumör, glomerulonefrit). Ofta har det en rödbrun tinge.

Vita inklusioner kan prata om försenat utflöde av lymf och förfall av njurvävnader. Detta fenomen observeras vid njurdystrofi, lymfostasis, när kroppens döende celler ersätts med en fett- eller bindväv.

Torrt urin under graviditeten

Under perioden med intrauterin utveckling av barnet är det nödvändigt att kontinuerligt övervaka tillståndet hos urinväxtsystemet hos den gravida kvinnan. Detta gör det möjligt att i god tid bestämma orsakerna till förändringen i urinindex, för att förhindra utvecklingen av patologiska processer.

Urinen som tas ur kroppen måste vara helt transparent. Urinmolnighet hos gravida kvinnor anses vara en patologisk avvikelse från normen med en ökning av koncentrationen av sådana element:

 • proteiner;
 • komplexa kolhydrater;
 • röda blodkroppar;
 • rester av salter;
 • bakterier.

Om en kvinnas historia innehåller kroniska patologier i urinvägarna eller en ärftlig predisposition, kan en förlust av urinsynthet vara bevis på deras förvärmning. Utseendet i urin av flingor observeras mot bakgrund av inflammation i det urogenitala systemet.

Graviditet i urinen minskar kraftigt koncentrationen av salter. Detta beror på det faktum att en viss del av fosfatet går för att säkerställa bildandet av benen i fostrets skelett. Och efter att ha född, är de involverade i produktion av bröstmjölk.

När antalet salter ökar kan detta indikera problem med urinvägarna. Hög surhet av urin indikerar en patologi hos njurarna eller sköldkörteln. Minskad syra är ett symptom på kaliumbrist. Sådana indikatorer observeras med brist på vätskeintag i kroppen och toxicos i de tidiga stadierna av graviditeten.

Förändring i urinets insyn kan vara förknippad med en förändring av näringen hos den gravida kvinnan och hennes livsstil. Om mängden vätska som konsumeras sjunker blir urinen mer koncentrerad och ljus. Om kosten domineras av växtfoder, liksom en kvinna som missbrukar ett mineralvatten, ökar koncentrationen av fosfater. Detta leder till förekomsten av frekvent uppmaning att urinera, smärtsamma känslor under processen. Fosfateri kan orsaka infektion i kroppen genom urin. Denna situation kräver brådskande korrigering av makt.

Utseendet hos ett stort antal oxalater i urinen är förknippad med användningen av choklad, kaffe, spenat, sorrel. Överdriven konsumtion av kött är också fylld med urinblod, det blir en uttalad tegelskugga. Om korrigeringen inte utförs i tid kommer en störning i saltbyte att leda till urolithiasis.

Diagnos av sjukdomar

Orsaker som kan orsaka uringrumlighet, mycket. För att bestämma dem måste du göra en grundlig diagnos.

Först och främst måste du överföra urin till undersökningen:

Dessutom är ultraljud av njurarna, bäckenorganen och bukhinnan, bröströntgen, lymfografi, ultraljud av kärlen förskrivna.

Allmänna regler för att genomföra analysen

Till urinanalysen var informativ och visade inte ett falskt resultat, det måste samlas in ordentligt. Innan proceduren för analysen måste du tvätta dig själv (utan tvål) så att främmande ämnen inte kommer från slidan. Vid urinprocessen tas den genomsnittliga urinen. Den första och sista delen av urinen är inte tagen. Behållaren måste vara steril. Det kan köpas på apotek. Det är tillrådligt att ge urinen till laboratoriet inom 2 timmar. I avsaknad av en sådan möjlighet att lägga den i kylskåp inte mer än en dag.

Lär dig om symtomen på apostematösa pyelonefrit hos njurarna och om behandling av sjukdomen.

Om vad är komprimeringen av CLS hos båda njurarna och hur man behandlar patologin skrivs på denna sida.

Gå till http://vseopochkah.com/bolezni/mochekamennaya/narodnoe-lechenie.html och läs om tecken på urolithiasis och om behandling av sjukdomen med hjälp av folkmedicin.

Så här åtgärdar du problemet

Taktiken att behandla eller korrigera en livsstil kommer att bero på orsakerna som orsakade uringrumligheten. Om detta fenomen inte är associerat med kroppens patologier, kanske bara förändras i näring och dricks, mer grundlig hygien hos de sexuella organen.

Vid detektering av en infektionsfaktor (t.ex. cystit, pyelonefrit) föreskrivs antibiotikabehandling, som tar uroseptika och andra hjälpmedel för symtom. Vanligtvis ger inflammationer av bakteriell natur preferenser mot antibiotika i gruppen av cefalosporiner, makrolider, fluorokinoloner. Glomerulonephritis behandlas på ett sjukhus med antibiotika, steroidmedel, diuretika, antihypertensiva läkemedel.

Om urinens grumlighet är förknippad med urolithiasis, kommer behandlingens taktik att vara annorlunda. Genomföra nödvändig korrigering av näring, med hänsyn till kompositionernas sammansättning och beskaffenhet. Med urolithiasis finns det en riklig dricksbehandling, som tar mediciner som förbättrar diuresen. Närvaron av stora konkrement, som inte själva går ut ur urinvägarna, kräver användning av kirurgisk ingrepp. Den mest effektiva idag är verksamheten för stenkrossning litotripsy.

Om de möjliga orsakerna till urinmoln hos kvinnor och vilka tester som ska passera för att avslöja patologier, berättar doktorn - urologen av den högsta kategorin i följande video: