Huvud
Skäl

Vilken läkare behandlar cystit hos kvinnor?

Cystit hos kvinnor - inflammation i urinblåsan - en sjukdom som kännetecknas av en ljus kliniska bilden, diagnos svårigheter som inställnings orsaker varken läkare eller en tillräcklig livserfarenhet.

Ofta smärtsam urinering, åtföljd av ett ibland svårt smärtsyndrom och utseendet av blod i urinen - det är dess karakteristiska egenskaper.

Att cystit inte förs i kronisk form, kvinna bör inte självmedicinera, måste vi först vända sig till urolog, som kommer att hålla en detaljerad diagnos och ordinera lämplig behandling. Om det inte finns någon sådan specialist på polikliniken på bosättningsorten, är det nödvändigt att kontakta terapeuten.

Varför utvecklar kvinnor cystit oftare än män?

Verkligen, varför företrädare för det rättvisa könet lider av cystit ganska ofta, och hos män är sjukdomen extremt sällsynt?

Det är enkelt! Infektion tränger igenom kroppen genom bakterier som är infekterade med urinröret eller urinröret. Hos män är det långt och smalt, och det är svårt för bakterier att "nå målet", för kvinnor är det kort och brett. För sjukdomar verkar det andra alternativet mycket mer attraktivt.

symptom

Cystit är ganska smärtsamma symptom: frekvent urinering, ibland med slem och blod i urinen, skarp smärta och brännande efter tömning, kontinuerlig känsla av fullhet i blåsan. I vissa fall stiger kroppstemperaturen, illamående och kräkningar uppträder.

Så snart du börjar visa de första tecknen på blåsan, måste du omedelbart börja behandlingen för att förhindra en kronisk sjukdomsförlopp, som kan bestå i månader och till och med år. För hans syfte bättre att träffa en läkare, kommer han att producera en bakteriell ympning och ordinera den bästa läkemedel som kan bekämpa det med en specifik patogen.

förebyggande

Det bästa sättet att undvika obehagliga känslor för kvinnor är dock förebyggande. Speciellt bör du följa reglerna för personlig hygien, använd endast rena kläder och byt regelbundet kuddar och tamponger under menstruationen.

Dessutom förvärras kronisk cystit ofta av hypotermi - i synnerhet bukhålan och underdelen. Fördröja inte urinering längre än förfallodagen - en fullblåsan är lätt infekterad med patogener.

Vilken läkare behandlar cystit hos kvinnor?

När en kvinna möter symtomen på en sådan sjukdom som cystit, vilken läkare att kontakta blir det mest akuta problemet. Ja, och rädslan för diagnosförfarandet förekommer hos många tjejer. Sjukdomen är mellan två medicinska specialiteter - gynekologi och urologi.

Först och främst är det värt att besöka terapeuten. Efter att ha analyserat patientens klagomål kommer han sannolikt att rikta den till den expert som behandlar en cystit - till urologen. Kvinnor kommer dessutom att rekommenderas och besöka en gynekolog, för mycket ofta i företrädare för den vackra hälften av mänskligheten är orsaken till sjukdomen olika sjukdomar i könsorganet.

Urologist är en läkare som specialiserat sig på behandling av det mänskliga genitourinära systemet, som är grundligt förberedd i denna riktning. Hans verksamhetsområde innefattar sjukdomar i njurarna, urinblåsan och urinvägarna i allmänhet. För honom finns ingen delning efter kön och ålder. Därför är läkaren som behandlar cystitis en urolog, eftersom cystit i alla dess former faller inom denna specialists intresse.

För att fullständigt klargöra orsakerna till att brotten utvecklats har en kvinna tilldelats vissa studier:

 • allmän analys av urin;
 • bakteriologisk urinkultur;
 • Urinalysis av Nechiporenko;
 • blodprov;
 • analys av vaginal dysbios;
 • Ultraljud av genitourinary systemet;
 • cystoskopi;
 • Ultraljud av genitourinary systemet;
 • PCR-studie.

Först efter att orsaksmedlet är etablerat eller orsaken till blåsan utvecklas, föreskriver läkaren den nödvändiga behandlingen. Det innebär som regel att man tar antibakteriella och antiinflammatoriska läkemedel tillsammans med fysiologiska förfaranden. Även för diet är cystitis en viktig faktor. Läkaren kommer att råda dig att ge upp skarpa, röka och feta livsmedel, alkohol och dricka mer än 8 glas vatten om dagen. Tranbärsjuice eller morsor kommer också att vara användbara.

preparat

Om sjukdomen är infekterad, bekräftas genom analys, så kommer du troligen att behöva ta ett antibiotikum:

 • fosfomycin (monural);
 • gruppfluorkinoloner - Tsifran, Norfloxacin;
 • Nitrofuran (Furadonin, Furagin).

En av de mest populära antibiotika som föreskrivs för behandling av nedre urinvägarna är Monural.

Vilken typ av läkare ska gå med blåsor till en kvinna och en man?

Lämna en kommentar 3,093

Ofta är frågan om vem som behandlar en cystitis gynekolog eller urolog tvivel. På grund av de speciella egenskaperna hos inre organens struktur är inflammation i blåsan vanligare hos kvinnor, även om det i vissa fall sker hos män och barn. Om behandling är otrolig eller fel kan cystit i akut form snabbt bli kronisk eller negativ påverka andra organers arbete och leda till komplikationer. Därför är det viktigt att ta reda på när och till vilken läkare att ansöka om misstanke om blåsor?

När ska jag se en läkare?

Det är känt att kvinnor och flickor är mer benägna till sjukdomen, eftersom honblåsan ligger något annorlunda och attackeras mer av virus, mikrober och bakterier, vilket ofta provar inflammation. I sällsynta fall uppstår cystit hos män och är nästan alltid associerad med nedsatt prostatafunktion. Ibland kan cystit utvecklas i barnet om det finns anatomiska abnormiteter i urinvägarna, där det finns ett brott mot urinflödet, eller om barnet är för länge begränsat före urinering.

För att provocera inflammation i blåsan kan slemhinna vara stress, traumas, kroniska sjukdomar, nedsatt immunitet, otillräcklig hygien och hypotermi. Misstanke om blåsan ska orsaka följande symtom:

 • smärta i underlivet
 • frekvent uppmaning att besöka toaletten, omöjligheten med full tömning och en känsla av blåsflöde;
 • lerig urin med föroreningar av blod, slem;
 • skarp smärta och brännande känsla vid urinering
 • förhöjd temperatur.

Sådana villkor är en bra anledning att besöka en läkare. Självmedicinering och fördröjning är fulla av allvarliga konsekvenser. Urgent medicinsk rådgivning är också nödvändig i fall då sjukdomen har inträffat under graviditeten eller om det finns återfall av inflammation eller cystit har uppträtt hos ett barn eller en man.

Behöver jag ett besök till terapeuten och varför?

Terapeuten är en generalist, diagnostiserar och behandlar många sjukdomar. Och den primära behandlingen för honom med symtom på blåsan är helt berättigad. Efter att ha studerat den kliniska bilden, palpation och passerar urintestet, kommer terapeuten att bekräfta eller förneka diagnosen och förskriva den nödvändiga behandlingen eller skicka till mottagningen till en smalprofilspecialist. Liknande urologiska manifestationer uppstår inte bara på grund av inflammation i blåsans slemhinna. Orsakerna till deras utseende kan vara samtidiga sjukdomar, till exempel diabetes eller hjärtproblem. Samråd med terapeuten hjälper till att upptäcka förekomsten av ett sådant förhållande.

Besöker en urolog

Diagnos och behandling av blåsan är en av urologens huvudkompetenser, eftersom hela urinvägarna och naturligtvis blåsan ingår i hans specialisering. Därför är det bäst att gå till urologen för att få vård vid behandling av blåsor från en specialiserad specialist. För att diagnostisera och förskriva en effektiv behandling utför denna läkare ett antal studier och analyser:

En sådan mångfacetterad studie av problemet gör det möjligt för urologen att identifiera orsakerna till sjukdomen, förskriva adekvat behandling med antibiotika och andra mediciner och ge alla chanserna för en snabb återhämtning. Om symtom på cystit orolig mannen, urolog bedömer dessutom patientens prostata och genomföra lämpliga tester för att utesluta förekomsten av sexuellt överförbara sjukdomar, eftersom dessa två faktorer är ofta orsaken till inflammation i urinvägarna hos män.

Urolog för män, vilken läkare ska ansöka om behandling av en cystit hos kvinnan?

Det är ett misstag att överväga en urolog en läkare för män. Det finns ett separat område för medicinsk vetenskap - urologi, som behandlar problem med manlig hälsa och hela urinvägarna. Urologi har flera undersektioner och en av dem är urogynekologi, som studerar sjukdomar och urologiska och gynekologiska, i synnerhet cystitis. Urologen är därför en smal specialiserad specialist och kvinnor och män kan registreras hos honom för att behandla cystit.

Gynekologen - uppgift att besöka hos en cystit hos kvinnor?

På grund av den sneda platsen för vagina och anus, liksom på grund av den breda och korta urinröret, är cystit hos kvinnor ofta smittsam och följs ofta av sjukdomar som är sexuellt överförda. Därför, med cystit hos kvinnor, tillsammans med en urolog, ges ett samråd med en gynekolog med leverans av ett smet för att studera floran.

Hos kvinnor utvecklas cystit inte bara på grund av sällsynt urinering, dålig hygien, förkylning, obehagligt underkläder, överdriven konsumtion av skadliga livsmedel och alkohol. Orsakerna kan vara inflammation i vagina, bakteriella och smittsamma sjukdomar hos könsorganen hos kvinnor. Listan över sådana sjukdomar är ganska stor, alltifrån vaginos och tröst, och slutar med gonoré och klamydia. Om det finns en obehandlad latent infektion, som får sig att känna av sällsynta manifestationer av symptomatologin, kommer blåsan ständigt att bli inflammerad. Ett besök hos gynekologen hjälper till att identifiera och behandla sådana sjukdomar, vilket hjälper till att bli av med en kvinna från blåsan.

Till sjukdomen hos det kvinnliga urinvägarna kan leda till sådana tillstånd som graviditet och klimakteriet. En sällsynt orsak till cystitis utseende hos kvinnor kan förskjutas till urinrörets vagina, då inflammation observeras efter varje sexuell kontakt. I alla ovanstående fall måste de första symtomen på cystit i en kvinna eller tjej först vända sig till en gynekolog.

Behöver jag en nefrolog?

Till skillnad från en urolog är en nefrolog specialist i en smal profil som behandlar njurens behandling. Läkaren behandlar pyelonefrit, nefrolitiasis, njursvikt och andra patologiska tillstånd. Eftersom njurarna ingår i urinvägarna som helhet kan nephrologisten i nödfall också hjälpa till vid behandling av blåsor. Men det är värt att komma ihåg att nephrologisten behandlar njurarna, och blåsans sjukdom är bättre att ta itu med urologen.

Vilken läkare behandlar cystitis?

Blåsans inflammation kräver en obligatorisk och brådskande överklagande till en specialist. Men många människor ser väldigt vagt ut vad man ska göra med blåsor: vilken läkare ska gå och huruvida undersökningen är tillräcklig för en läkare?

Till vilken läkare ska man ta itu med en cystit? terapeut

Den sjukdom som en person står inför för första gången kan förvirra alla: det är ofta omöjligt att bestämma den korrekta orsaken till symtomen på egen hand.

I detta fall rekommenderas vuxna att gå till terapeuten, och barn bör tas till barnläkaren. På grundval av klagomål kommer läkaren att hänvisa till en specialist och berätta hur man ska bete sig för första gången för att underlätta sjukdomsförloppet innan en lämplig behandling utförs.

Typiskt kommer terapeuten (eller barnläkaren) med sådana symptom:

 • rezi med urinering
 • konstant ömhet i underlivet;
 • blod, slem och andra sekret i urinen, en förändring i lukten;
 • frekvent uppmaning att urinera, särskilt på natten
 • lite feber, generell svaghet.

Någon av dessa tecken kan indikera inte bara cystit, men också andra sjukdomar. Ofta utsätts patienter för urolithiasis eller uretrit (inflammation i urinröret). Kvinnor lider också ofta av njurproblem, och män är mycket sårbara prostatakörtlar. Dessa sjukdomar kan både "gömma" sig bakom symtomen på cystit och helt enkelt komplettera den. Den slutliga diagnosen är gjord efter en fullständig undersökning.

Till vilken läkare ska man gå med blåsor? urolog

Många tror att urologen är enbart en manlig läkare. Denna åsikt är felaktig: en läkare kan arbeta med både män och kvinnor eller barn. Urologer specialiserar sig vid behandling av sjukdomar i det genitourära systemet - sådana sjukdomar innefattar blåsor.

Oftast skickar terapeuten patienten till urologen. Vissa tjejer är blygsamma inför denna läkare, eftersom de är rädda för gynekologisk undersökning. Men i de flesta fall är erfarenheten förgäves: Blåsans inflammation bestäms huvudsakligen av symptom och resultat av testen - nästan alltid tillräckligt för diagnosen. Även om en gynekologisk stol på kontoret är definitivt tillgänglig.
Vanligtvis tilldelar urologen en eller flera manipuleringar från följande lista:

 1. Ultraljud av blåsan och njuren; män kan också screenas för prostata.
 2. Allmänna tester av urin och blod.
 3. Bakpoev av uriner.
 4. Urinanalys för biokemi.
 5. Uroflowmetry (bestämning av urinstråleegenskaper).
 6. Cystoskopi (undersökning av blåsan med hjälp av ett endoskop).

På grund av de genomförda undersökningarna får läkaren en fullständig bild av patientens tillstånd. Om det är nödvändigt palperar urologen också njurarna, magen och män och könsorgan. Ibland rekommenderas tester för venerala sjukdomar.

Urologen kan ordinera patienten en fullvärdig behandling, ofta med användning av antibiotika. Men nästan alltid rådgör läkaren patienten att besöka ett antal specialister för att utesluta sannolikheten för andra sjukdomar.

Med en cystit till vilken läkare som ska gå? gynekolog

Hos kvinnor undersöks könsorganen av en gynekolog. Om flickan är sjuk, skickas hon till ett barns specialist.

Ett besök hos en gynekolog är motiverad av det faktum att ofta cystit är provocerad:

 • genital candidiasis
 • bakteriell vaginos;
 • chlamydia;
 • gonoré och andra sjukdomar i reproduktionssystemet.

Gynekologen bör utföra en fullständig diagnos för att utesluta eller bekräfta förekomsten av ovanstående problem. Utan eliminering av sjukdomar i könsorganet kommer blåsan konstant att återvända.

Gynekologisk undersökning utförs huvudsakligen av:

 • inspektion i stolen
 • stroke;
 • transvaginal ultraljud.

Som en urolog kan en gynekolog rekommendera en patient att ta prov för venerala infektioner. Med positiva resultat måste en kvinna besöka en venereolog.

Ibland utvecklar cystit mot en bakgrund av medfödd onormal placering av urinröret med avseende på vagina. I detta fall kommer försvåringen att störa kvinnan efter varje intim kontakt. Det enda sättet att lösa problemet är kirurgi.

Vid en blåsning till vilken läkare att ta itu med? nephrologist

Blåsan är nära relaterad till njurarna. Undersökningen av en nephrologist är därför inte överflödig, speciellt om patienten observerar följande symtom:

 1. Smärta i ländryggsregionen med varierande svårighetsgrad.
 2. Betydande temperaturökning.
 3. Allmän dålig hälsa.

Sådana tecken indikerar att infektionen har ökat till njurarna och provocerat sin inflammation. Även om det händer ibland och tvärtom: En pyelonefrit blir orsaken till utvecklingen av en cystit. I vilket fall som helst är det nödvändigt att kämpa med båda patologierna.

 • palpaterar njurarna;
 • utser test av urin och blod
 • skickar till ultraljuden av njurarna, om det inte gjordes tidigare.

Det är nödvändigt att samtidigt behandla både urinblåsan och njurarna, eftersom dessa organ "dra" varandra efter sig själva. Det är mycket viktigt att inte överkylas: cystit och pyelonefrit uppträder nästan alltid mot bakgrund av frysning av kroppen.

Om den inflammatoriska processen har gått in i en kronisk form, så är det meningsfullt att besöka en smittsam specialist och en immunolog dessutom.

Att bestämma vilken läkare som ska gå med blåsor, det viktigaste är att inte tveka att besöka. "Frisk" sjukdom är mycket lättare att behandla än försummad.

Om blåsan till vilken läkare går

Cystitis är en sjukdom där blåsan blir inflammerad. Bland kvinnor är sjukdomen ofta tillräckligt (nästan varje sekund representant för den vackra hälften av mänskligheten drabbades av det åtminstone en gång i livet). I dussintals gånger, oftare, men ändå lider män med blåsor. Gör inte ett undantag och barn av barndomen.

Tecken på blåsor

Tecken på blåsor är ganska specifika, och de manifesterar sig starkt. Dessa inkluderar särskilt:

 • frekvent urinering, vilket orsakar allvarliga och obehagliga anpassningar i patientens liv, som nu måste besöka toaletten nästan var 15: e minut;
 • förändring av urinets utseende - det blir grumligt, kan till och med uppstå en obehaglig lukt som indikerar processen att försumma.
 • smärta i området ovanför pubis (inte bara vid urinering) - ganska ofta observeras detta hos kvinnor;
 • brinnande känsla vid urinering
 • Ryggsmärta är möjlig, men inte alltid;
 • temperatur, kräkningar, illamående - allt detta kan ske i enskilda fall.

Om sådana larm föreligger ska läkaren omedelbart konsulteras. För det första är självmedicinering med blåsan full av många allvarliga komplikationer. Dessutom kan symtomen på den här sjukdomen maskera en helt annan sjukdom, vilket kräver en annan inställning till sig själv.

Det verkar som cystitis: vem ska jag kontakta?

Så du har misstankar om blåsor. Vad ska jag göra? Till vem ska du vända? Först och främst är det värt att besöka terapeuten. Efter att ha analyserat patientens klagomål kommer han sannolikt att rikta den till den expert som behandlar en cystit - till urologen. Kvinnor kommer dessutom att rekommenderas och besöka en gynekolog, för mycket ofta i företrädare för den vackra hälften av mänskligheten är orsaken till sjukdomen olika sjukdomar i könsorganet.

Endast en läkare, på grundval av en grundlig undersökning av patienten, kan göra en noggrann diagnos och förorda kompetent behandling. I synnerhet för diagnos av cystit kan följande forskningsprocedurer krävas:

 • ett allmänt blodprov - denna studie med cystit är inte tillräckligt informativ, med hjälp av vilken den kan bekräftas endast genom närvaron av en inflammatorisk process i kroppen;
 • allmän urinanalys är den viktigaste analysen för diagnos av sjukdomar i det urogenitala systemet; med blåsor till och med utseendet och lukten av urinförändringar stiger nivån av leukocyter i det och erytrocyter kan uppstå.
 • urinanalys av Nechiporenko - denna analys av det genomsnittliga urinprovet tilldelas vid abnormiteter i den allmänna urinanalysen; det gör att du kan klargöra det urogenitala systemet
 • Express-test (remsor) - moderna forskningsmetoder som tillåter att detektera nitrit i urinen (bildas under inflytande av patogen flora), samt att bestämma nivån av protein och leukocyter;
 • ultraljud;
 • sådd urin;
 • cystoskopi - när urinröret och urinblåsan visualiseras med hjälp av en speciell enhet - ett cystoskop; förfarandet med tanke på dess traumatism och möjligheten att fungera som utlösare för smittspridning är förbjuden att utföra i händelse av en akut process.

Hur behandlar läkare cystitis?

Efter att ha hört berättelser om vänner om hur läkare behandlade cystit, börjar patienterna ofta ta antibiotika och andra mediciner på egen hand. Och i princip försvinner symtomen snabbt. Men denna självbehandling utan tillsyn av en urolog

i de flesta fall leder helt enkelt till att sjukdomen blir en latent kronisk form. Behandling av det på detta stadium blir längre och svårare. Och till doktorn bör de oberoende patienterna som ett resultat ändå ta itu med, trots allt överkylning och försvagning av immunitet i detta fall kommer att fungera som utlösare för en förvärring av sjukdomen och förekomsten av utarmande symtom.

Så urologen bör behandla cystitbehandlingen. I de fall då patienten ger patienten ett stort besvär, föreskriver specialisten antibiotika och sulfonamider, som har ett mycket brett spektrum av åtgärder utan att vänta på resultaten från testen. När resultaten är klara får läkaren möjlighet att anpassa behandlingen, göra den mer riktade och riktade. För att lindra smärta kan patienter förskrivas sådana läkemedel som till exempel Monural eller Sedural. I vissa (sällsynta och svåra) fall är kirurgisk ingrepp nödvändig.

Underlätta patientens tillstånd med cystit och bidra till snabb återhämtning av följande aktiviteter:

 • termiska procedurer - torr värme, varma bad och kompressor - allt detta kan avsevärt lindra patientens tillstånd, inte samtidigt behandling.
 • en riklig dryck - det hjälper till att tvätta ut patogener från blåsan;
 • vila och vila på sängen (om möjligt)
 • Undantag från kosten av feta, salta, kryddiga, stekta livsmedel, såväl som alkohol;
 • användningen av tranbär (det är bättre i form av en mamma);
 • användningen av infusion av björnbär, hästslag, cowberryblad (förutsatt att det inte finns någon allergisk reaktion på ingredienserna).

Ofta förvärras cystit hos gravida kvinnor. När de hittar de första tecknen på sjukdomen, måste de omedelbart konsultera en läkare, eftersom behandlingen av kvinnor under barnets barndom har sina egna egenskaper. För det första är det extremt svårt för sådana patienter att ta antibiotika. Lyckligtvis finns det i moderna läkemedel många metoder som tillåter behandling av gravida kvinnor utan att skada fostret. Tal, i första hand handlar om immunitetsstärkande åtgärder och instillation av blåsan.

Som regel, med korrekt behandling och prestanda av alla recept, sker cystit inom 10 dagar. Prognosen i detta fall är mycket fördelaktig. Emellertid kan sjukdomen, som på grund av sin förekomst ofta är inte allvarliga, utan en ordentlig del av läkare övervakning ge allvarliga komplikationer såsom interstitiell cystit (där inflammation påverkar muskelskiktet av blåsan, så att kroppen krymper, vilket kan att orsaka behovet av transplantation), pyelonefrit (njurinflammation) eller hematuri (blödning, vilket i allvarliga fall kan kräva en blodtransfusion).

Kan jag bota cystit själv?

Cystitis är en ganska insidious patologi, som i avsaknad av adekvat behandling kan gå i kronisk form, fylld med ganska allvarliga konsekvenser. Därför, när det finns karaktäristiska symtom på inflammation, försök inte att besöka en läkare. Efter att ha satt testerna kommer det att vara känt vilken patogen utlöste sjukdomsutvecklingen och hur man bekämpar den. Och då, med strikt överensstämmelse med medicinska rekommendationer, inom en vecka blir det möjligt att bota cystit i hemmet.

Vilken läkare behandlar cystit hos kvinnor och män?

Cystitis (inflammation i blåsans vägg) är en av de vanligaste urologiska sjukdomarna. Det förekommer mycket oftare än vad som ges i statistiska data, om bara för att de i Ryssland tycker om att "behandlas oberoende".

Hänvisning till en läkare med inflammation i urinblåsan är planerad eller brådskande (akut). Anmäl dig till ett samråd och vänta i 1-2 dagar om du är oroad över det vanliga trängseln att urinera, ömma och brinna med urinering, måttlig smärta i buken mot en bakgrund av normal hälsa och normal kroppstemperatur.

1. När ska du vänta på en läkare?

Var uppmärksam på symtomen och tecknen på en svår och komplicerad cystitiscykel, om läkarbesöket ska bli akut, inom de närmaste timmarna:

 1. 1 Försvagning av hälsa, svaghet, svettning, frossa, feber upp till 38,5 och högre.
 2. 2 Skarpa smärtor i buken, växande i dynamik.
 3. 3 Urin - orenhet blod, urin grumlig, med en skarp obehaglig lukt och flingor utfällas.
 4. 4 Mängden urin reducerades kraftigt i jämförelse med det vanliga.
 5. 5 Det var smärta i ländryggen, på höger eller vänster sida.
 6. 6 Symtom på blåsor observeras hos ett barn i tidigt, förskole- och skolåldern.

2. Vart ska man gå?

Behandling av cystit hos en specialist beror till stor del på nivån, teknisk utrustning och volymen av sjukvården i ett visst område eller stad.

 1. 1 Den vanligaste först dök cystit är terapeuter i tandem med urolog (för män) och en gynekolog (för kvinnor), så uppkomsten av symptomen är bättre att vända sig till kliniken i samhället eller i en bra privat vårdcentral.
 2. 2 Återkommande infektioner, komplexa former av cystit (interstitiell, hemorragisk, komplicerad, etc.) är alltid under överinseende av en urolog.
 3. 3 Kvinnor behöver ofta konsultera en urogynekolog. Det här är en specialist som behandlar problem vid korsningen av gynekologi och urologi, inklusive postkottsblåsan. Han utför också alla typer av kirurgisk behandling av komplicerade former av blåsor, urininkontinens, bäckens våldsdysfunktion.

Kvinnor bör hänvisas till urogynekologen i följande fall:

 1. 1 Frekvent återfall av kronisk blåsan.
 2. 2 Cystit, resistent mot standardbehandlingsregimer, interstitiell cystit.
 3. 3 Förekomsten av anomalier i blåsans och urinvägarnas struktur (t.ex. cystokal, hypermobilitet och uretraldystopi).
 4. 4 Samtidig gynekologisk patologi.
 5. 5 Samtidig urininkontinens och prolaps (utelämnande) av bäckenorganen.
 6. 6 Cystitis hos kvinnor, förvärras efter samlag.

Det är viktigt att komma ihåg att det viktigaste är att vända sig till polykliniken i tid. Under den medicinska organisationens villkor bestämmer den behandlande läkaren omfattningen av diagnostiska förfaranden och nödvändiga samråd.

3. Registrering av sjukskrivning

Enligt de grundläggande normativa dokumenten om undersökning av tillfällig arbetsoförmåga, med utseende av akut cystit, kan sjukskrivna utfärdas till patienten under hela funktionsperioden. Denna period bestäms av den behandlande läkaren och är i regel från 3 till 5 dagar (med okomplicerat flöde).

Komplikationer i förlängningen av ett blad av invaliditet görs enligt de grundläggande reglerna för deras problem - inte mer än 15 dagar, en läkare i mer än 15 dagar i en medicinsk kommission, som bestämmer giltigheten av frågan om sjukhuset.

4. Varför är frekventa återkommande cystitis farliga?

För att förstå risken för frekventa återfall av blåsor, behöver du förstå deras orsaker, vars huvudsakliga betydelse är:

 1. 1 Sena behandlingstiden - ofta observerad med självmedicinering. Patienter tenderar att försena med kompetent och adekvat behandling, de hoppas på självläkning. Den långvariga förekomsten av infektion i skikten av blåsans vägg leder slutligen till djupare skador och kronisk inflammation.
 2. 2 Orimlig behandling - avvisande av antibiotika, felaktigt val av antibakteriella läkemedel. På huvudscheman för antibiotikabehandling för akut cystit kan man hitta från artikeln (gå till den interna länken).
 3. 3 Stabilitet hos de främsta orsakerna till blåsan mot föreskrivna läkemedel.
 4. 4 Förekomst av infektioner med övervägande sexuell överföring. Om cystit sker efter samlag eller en förändring i den sexuella partnern är det viktigt att utesluta infektioner med sexuell överföring (STD). Denna grupp av sjukdomar kräver en grundläggande behandling.
 5. 5 Förekomsten av sjukdomar som leder till en minskning av kroppens immunförsvar (endokrin patologi, HIV-infektion, diabetes etc.).
 6. 6 Förekomsten av abnormiteter i urinvägarnas utveckling och struktur, vilket bidrar till den konstanta infektionen och upprätthållandet av inflammatorisk process.

Sammanfattningsvis ovanstående kan vi dra slutsatsen att återkommande cystitis alltid signalerar om något allvarligare problem i människokroppen och kräver därför en djupare undersökning av patienten.

5. Minimal lista över analyser

Lista över diagnostiska metoder vid akut inflammation i urinblåsan slemhinnan bestäms individuellt för varje patient baserat på den kliniska bilden av sjukdomen, Läkarundersökning uppgifter och listan över sjukdomstillstånd.

Det finns dock en minimilista som är nödvändig för diagnos och val av adekvat behandling för akut cystit. Denna lista innehåller:

 1. 1 Den allmänna analysen av urin med kvantitativ beräkning av urinsedimentelement (leukocyter, erytrocyter, epitel). Elementen räknas i mikroskopets vy. Den genomsnittliga delen av urinen samlas in för analys.
 2. 2 Urinalysis av Nechiporenko. Skillnaden i denna metod är endast i metoden för att räkna erytrocyter och leukocyter. Deras antal bestäms inte inom mikroskopets synvinkel, utan i en milliliter urin.
 3. 3 Ultraljud (US) hos blåsan och njurarna.
 4. 4 Inspektion av gynekologen för kvinnor. I närvaro av vaginal inflammation tas swabs för sexuella infektioner.
 5. 5 Vid blödning av blåsan är bakteriologisk undersökning av urin (bacapsus) obligatorisk. Detta görs för att bestämma typen av patogen och valet av ett effektivt antibiotikum för återkommande infektioner.
 6. 6 Den allmänna analysen av blod - låter dig utesluta eller misstänka en systemisk inflammatorisk reaktion, förekomsten av komplikationer.

6. Vilken behandling ska ordineras?

Regim cystit väljas individuellt, baserat på den förmodade mottaglighet för antibiotika, symtomens svårighetsgrad och närvaron av åtföljande sjukdomar.

Läkemedelsbehandlingskomplexet omfattar:

 1. 1 Antibiotikum. Mer information om valfria droger och känslighet för uropatogena bakterier finns i artikeln (gå till den interna länken).
 2. 2 Spasmolytika - läkemedel som hjälper till att ta bort muskelspasmer och lindra smärta.
 3. 3 Uroantiseptic - avgifter med en diuretikum och antiseptisk effekt, Kanefron, Phytonefrol, Phytolysin och andra.
 4. 4 Rika dryck, tranbär och koberry fruktdrycker, rent dricksvatten, kompott.
 5. 5 Schemat kan kompletteras med preparat från andra grupper efter den läkare som är behandlande.

7. Hur lång tid tar det att läka blåsan?

Varaktigheten av cystitisbehandling med en kompetent metod överstiger inte i regel sju dagar. Minskningen i symtom observeras redan 1-2 dagar efter det att antibiotikabehandling inletts. Tidpunkten för fullständig försvinnande av tecken på inflammation beror på svårighetsgraden och djupet av skada på slemhinnan.

8. Om återhämtningen inte tar lång tid

Enkel, okomplicerad blåsbete varar inte längre än 5-7 dagar. Om symtom på inflammation observeras under längre tid, är det nödvändigt att utesluta specifik inflammation, djup skada (t.ex. interstitiell cystit). I det här fallet kommer patienten att hänvisas till en smal specialist (urolog, urogynekolog, phthisiatrician, etc.).

9. Självhjälp före en doktors samråd

Patienter stöter ofta på en situation där läkares samråd måste vänta i 1-2 dagar (modern vårdorganisation, möte med möten etc.). I det här fallet är det viktigt att känna till de grundläggande principerna för självhjälp för att förhindra komplikationer och lindra ditt tillstånd.

Innan läkare konsulteras kan patienterna använda:

 1. 1 Uroseptika i standarddoser (Kanefron, Urolesan, Tsiston, etc.).
 2. 2 Riklig dryck, bärfrukt, infusioner av örter med en diuretisk effekt.
 3. 3 Spasmolytika (drotaverin, papaverin i rektala suppositorier och tabletter).
 4. 4 NSAID (ibuprofen i åldersrelaterad dos) med en ökning av kroppstemperaturen.

VIKTIGT: Börja inte ta antibiotika utan överenskommelse med din läkare! Kom ihåg: Om tillståndet förvärras och du inte kan vänta på ett planerat möte, ska du omedelbart söka hjälp!

10. Varför är självbehandling farlig?

Det finns inte en enda sjukdom där självmedicinering skulle vara effektiv, cystitis är inget undantag.

De viktigaste komplikationerna av självbehandling är:

 1. 1 Övergång av sjukdomen till kronisk form med frekventa återfall. Anledningen är det felaktiga valet av antibiotikumet, dess dosering, multiplicitet och varaktighet av administrering med utvecklingen av resistens hos uropatogena bakterier. Med andra ord utvecklar orsaksmedlet resistens mot droger, så systemet för vidare behandling blir svårt att hitta.
 2. 2 Sprid infektionen till närliggande organ. Obehandlade och slösaktig tillvägagångssätt kan orsaka infektion av andra delar av urinvägarna, såsom pyelocaliceal njursystemet (pyelonefrit), prostata (prostatit hos män).
 3. 3 Otillräcklig diagnostik. Urineringsstörningar (frekventa resor till badrummet, smärtsam urinering) kan vara inte bara i cystit, men vid andra sjukdomar, t ex njurstenar, prostatacancer och cancer i urinblåsan, diabetes, och andra. Genom en mask cystit kan försvinna och sjukdomar med sexuellt överföring (STD). Det är bara läkaren som kan exakt etablera diagnosen efter att ha granskat och erhållit resultaten av ytterligare diagnostiska metoder.

Vem behandlar blåsor?

Cystitis är en inflammatorisk process i blåsan orsakad av en patogen eller villkorligt patogen flora. De vanligaste patogenerna är streptokocker och stafylokocker, men det är möjligt att bakterier som Escherichia coli, gonokocker och andra specifika venerala patogener är inblandade.

Båda könen kan vara sjuka med denna sjukdom, men för kvinnor krävs behandling av blåsor mycket oftare. Detta beror på urinrörets anatomiska egenskaper. I den kvinnliga kroppen är det en kort men bred kanal genom vilken smittämnen lätt når blåsan.

När ska jag gå till doktorn?

Innan du ringer till en läkare ska du noga utvärdera ditt tillstånd. Blåsans inflammation kan vara akut eller kronisk. I kronisk form är flickan som regel redan redo för exacerbationer och genkänner genast patologin.

I den kliniska bilden av sjukdomen är följande symtom närvarande:

 • Allmänna tecken på sjukdom (feber, svaghet, yrsel, illamående och kräkningar är möjliga).
 • rezi med urinering
 • ömhet i underlivet;
 • ökad urinlösningsfrekvens (upp till resor till toaletten var 15: e minut);
 • en förändring i urinfärgen (om kvinnans blåsan orsakas av specifika patogener kommer det att finnas karaktäristiska tecken).

Sjukdom hos kvinnor följer ofta ett reproduktionsorgans nederlag, men kan också isoleras. När urinvägarna påverkas av venerala medel är patologins progression karakteristisk. Det innebär att nya organ är involverade i processen när det saknas behandling. Det är därför med cystit att gå till läkaren ska vara så snart som möjligt. Annars finns det stor risk för kronisk inflammation, liksom skador på äggledarna och äggstockarna, vilket kan leda till infertilitet.

Vilken läkare ska jag gå till?

Till vilken läkare som ska behandlas med denna patologi kan det orsaka frågor.

Experter som kan hjälpa några:

 • terapeut. Om en kvinna inte är säker på vilken sjukdom som är orolig för henne eller inte vet vart man ska gå, kontakta då en läkare med en terapeutisk profil. En kvalificerad specialist kommer omedelbart att hitta de karakteristiska tecknen på patologi hos kvinnor med cystit och förordna lämpliga test. Efter att ha identifierat patogenen kommer läkaren att skriva ut de nödvändiga antibiotika.
 • urolog. Många tror att den här läkaren bara handlar om män, vilket är helt fel. Urologi är en komplex vetenskap som omfattar studier av det manliga reproduktionssystemet och urinsystemet hos båda könen. Därför kan kvinnor gå för att se en urolog om de misstänker cystitis.
 • gynekolog. Att reflektera över vilken läkare som behandlar cystit, minns tjejer sällan en gynekolog, även om han ofta är en nyckel specialist för denna infektion. Det bör åtgärdas om det finns tecken på skador på könsorganet, under graviditeten, eller om kvinnan har en kronisk gynekologisk sjukdom.

Var och en av dessa specialister har färdigheter i behandlingen av blåsans inflammatoriska process. Dock behandlar denna patologi oftast en läkare av terapeutisk specialitet.

Principer för behandling av sjukdomen

Med cystit har doktorn först en uppsättning diagnostiska åtgärder, varav den främsta ärIdentifiering av orsaksmedlet i den inflammatoriska processen. Samtidigt utförs ett test för känslighet mot antibiotika. Dessa läkemedel utgör grunden för terapeutiska åtgärder för denna patologi. Orsaken till testet är att varje smittämne är känsligt och resistent mot ett visst antal antibakteriella läkemedel.

Dessutom kan preparat av symptomatiska och patogenetiska åtgärder förskrivas. Till exempel antiinflammatoriska läkemedel. När den akuta processen minskar Flickor med blåsor kan ordineras fysioterapi. De behövs för att förhindra återfall och eliminera eventuella effekter av inflammation.

Absolut kontraindicerad i cystitis folk icke-traditionell medicin. Växtbaserade produkter har antiinflammatorisk effekt, så de kommer att ta bort kliniska manifestationer av sjukdomen, men kommer inte att bli av med den. Särskilt farligt är självbehandling vid infektion med specifika venerala patogener.

Cystitis hos kvinnor behandlas av en läkare inom en till två veckor, varefter en upprepad diagnos utförs. Om patogenen inte detekteras och det inte finns någon patologi klinik, stoppas antibiotikabehandlingen. Om det inte förekommer några positiva förändringar inom några dagar efter behandlingen, ersätts läkemedlet med en annan.

Spara länken eller dela användbar information i sociala. nätverk

Var ska man gå för utvecklingen av blåsan, vad blir behandlingen?

Inte många kvinnor vet vilken läkare som behandlar cystitis. Detta är en komplex sjukdom som är förknippad med starten på en inflammatorisk process i blåsan. Det kan förekomma inte bara hos kvinnor utan även hos män och hos barn. Men likväl i den rättvisa kön är en sådan sjukdom vanligare, det påverkas av den särpräglade strukturen hos sina organ. Om det finns symtom på cystit, måste en man gå till en urolog. Men vart ska man vända sig till en kvinna?

När ska jag kontakta en specialist?

Var försiktig!

Innan jag läser vidare frågar jag dig en fråga. Letar du fortfarande efter en arbetsmetod för att förbättra styrkan?

Jag skyndar mig att varna dig, de flesta läkemedel för styrka är en fullständig skilsmässa av marknadsförare, som vindar hundratals procent på droger, vars kostnad närmar sig noll. Allt skulle vara ingenting, och som förberedelser på typen av Viagra-arbete. MEN.

Nästan alla tabletter för styrka orsakar omedelbar beroende.

Helt enkelt att ha druckit ett par gånger medel för att styrka, kommer du inte att kunna sängen absolut ingenting utan hjälp av detta verktyg. Detta är inte av misstag, eftersom apoteksmafia tjänar stora pengar på återkommande försäljning. Du sitter bara på nålen.

Men hur är det om din styrka inte räcker? Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att det enda läkemedlet som inte orsakar beroende och några biverkningar är Predstanol. Detta läkemedel säljs inte på apotek och annonseras inte på Internet, det består av naturliga komponenter och helt utesluter kemi. Här är en länk till den officiella hemsidan.

Det är ganska svårt att förvirra cystit med en annan sjukdom. Men det finns fall där symtomen indikerar en helt annan sjukdom. För att veta diagnosen noggrant måste du gå till doktorn. Men vad är symtomen på cystit hos kvinnor?

Här är en lista över tecken på sjukdomen:

 1. Ofta önskat att tömma blåsan. En sådan störning stör den normala funktionen och hanterar tidigare fall, eftersom trängseln att gå på toaletten visas var kvart i timmen. Värst av allt, att urinering inte går som det brukade. Det leder till obehag, smärta, brännande. Ofta avslöjar läkare dysuri hos kvinnor, när processen att tömma blåsan ger ett svårt obehag, vilket är svårt att bära.
 2. Urinering blir okontrollerad. Om du inte behandlar sjukdomen kommer en person att möta ett nytt problem när han inte kan kontrollera urinprocessen. I medicin kallas detta fenomen inkontinens.
 3. Urin tar en viss form. Det blir grumligt, utstrålar en obehaglig lukt. Om detta händer betyder det att situationen redan är kraftigt igång, så du måste omedelbart gå till doktorn. Vissa kvinnor har haft blodproppar i urinen, och det här är en signal om allvarliga problem.
 4. Personen plågas av smärtsamma förnimmelser. Smärtan är lokaliserad i pubic regionen. Ett sådant tecken signalerar ofta att cystitis har börjat utvecklas. Dessa smärtsamma känslor är inte förknippade med urinering. I vissa kvinnor, med utseende av cystit, var det smärta i ländryggen, så var uppmärksam på eventuella förändringar i din kropp.
 5. Ibland kan det finnas följande symtom. De uppträder i form av en ökning av kroppstemperaturen, vissa kvinnor känner sig sjuka, kräkningar uppstår.

Vilken typ av läkare ska jag gå om symptom på sjukdomen uppträder?

Om en kvinna har symtom på en sådan obehaglig sjukdom som cystit, har hon frågor om vad man ska göra, var man ska söka hjälp. Detta är en normal reaktion. För att säga farväl till denna sjukdom, behöver du inte rådfråga en läkare.

Ursprungligen bör du besöka en terapeut. Vid mottagandet av denna läkare är det värt att berätta om vilka symptom som har uppstått, och också om hur intensiva de är. När läkaren lyssnar på klagomålen, analyserar dem, kommer han att skriva ett hänskjutande till urologen. Det är denna specialist som behandlar cystit hos kvinnor.

Dessutom ska det rättvisa könet gå till gynekologen. Detta beror på det faktum att cystit kan vara en konsekvens av en annan sjukdom. Läkaren kommer att undersöka patienten. Det finns fall där det är nödvändigt att genomgå ytterligare test. Endast fullfjädrad behandling ger det önskade resultatet, så det är värt att ta denna fråga på allvar.

Om en kvinna som har ett barn har en cystit, så är det värt att närma sig behandlingen med särskild allvar. I det här fallet är det absolut nödvändigt att konsultera och genomgå en undersökning hos en gynekolog. Specialisten kommer att bedöma situationen, bestämma behandlingen, med beaktande av alla tester, och i den gravida kvinnan kommer det att skilja sig.

Det finns en lista över droger som inte är förbjudna att använda under graviditet och amning. Läkaren skriver ut dem. Men du kan inte utse dig själv, för att du kan skada din baby. Också en representant bör besöka en barnläkare.

Behandling av alla sjukdomar som är associerade med njurarna, är engagerad i en neurolog. En sådan läkare hjälper också de personer som har en inflammatorisk process i blåsan. Men det är värt att förstå att det bara efter vissa analyser kommer läkaren att kunna fastställa en noggrann diagnos. Därför är det viktigt att gå igenom en fullständig diagnos.

Vad ska diagnosen vara?

För detta utförs följande studier:
För att upprätta en korrekt diagnos måste läkaren göra en diagnos.

 1. Blod ges för analys, med hjälp av vilken förekomsten av inflammation i kroppen är etablerad.
 2. Urin är för analys. En sådan studie är den viktigaste om det finns en sjukdom i det genitourära systemet. När cystit utvecklas förändras urinen i färg och lukt, och leukocyterna ökar också.
 3. Urin för forskning om Nechiporenko. På så sätt utvärderas hälsan hos organ som är förknippade med urinering.
 4. Moderna test utförs, vilka är remsor som indikerar närvaron av protein, nitrit och leukocyter i urinen.
 5. Blåsans ultraljud är gjord, såväl som cystoskopi. Om det behövs utförs läkaren en biopsi.
 6. Tilldela en studie som visar närvaron av dysbios.

Vad är den avsedda behandlingen?

Det är inte nödvändigt att behandla cystit på egen hand, detta bör göras av en specialist. Om sjukdomen inte har komplikationer är det tillåtet att utföra behandling hemma och lyssna på läkares råd. Behandlingsordningen bestäms av urologen. Varje patient kan skilja sig, det beror på hur mycket situationen försummas.

Preparat för behandling av blåsan

Behandling kan bestå av sådana förfaranden:

 1. Terapi med hjälp av läkemedel. Om patologin åtföljs av svår obehag, kommer läkaren att förskriva antibiotika, liksom sulfonamider. Sådana droger har ett brett spektrum av effekter, av den anledningen föreskrivs de även innan studierna genomförs. Efter testresultaten kan specialisten ändra behandlingen något.
 2. Användning av smärtstillande medel. Sällan benämner läkare "Sedural" eller "Monural".
 3. Användning av värme. För att behandla cystit, är exponering för torr värme ordinerad. Till exempel kan värmare användas för detta ändamål. Även för behandlingen görs komprimerar, varma bad. Dessa förfaranden kommer att förbättra tillståndet, men de kan inte bli av med sjukdomen.
 4. Drickeregimen. Läkare rekommenderar starkt att du dricker mycket vätska med blåsor. Det kan inte bara vara vatten, men även buljonger, fruktdrycker. På så sätt tvättas mikroorganismerna ur blåsan av skadliga mikroorganismer.
 5. Rätt näring. Det är mycket viktigt att äta ordentligt vid cystitis. Från salta bör fetträtter kasseras. Även alkoholhaltiga drycker kommer inte att gynna. Läkare råder att använda tranbär för denna sjukdom.
 6. Patienten bör följa dagens regim. När cystit är bättre att stanna i sängen i ett lugnt tillstånd.
 7. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt sexuellt liv. När behandlingen utförs är det bättre att glömma sexuella relationer. Dessutom får vi inte glömma personlig hygien.

När en kvinna behandlas för blåsor behöver hon återställa vaginans mikroflora. För detta ändamål måste du ta läkemedel som innehåller levande bakterier.

Endast komplex behandling kommer att hjälpa till att bli av med denna obehagliga sjukdom, så det är värt att besöka mer än en läkare. För att göra det, gå till urologen och gynekologen. Kvalificerade läkare kommer att göra den korrekta diagnosen, föreskriva rätt behandling. Om du ignorerar problemet, engagera sig i självmedicinering, då kan sjukdomen gå in i kronisk form.

Rita slutsatser

Fick du ett missbrott? Döma av det faktum att du läser denna artikel - seger är inte på din sida.

Och självklart vet du inte av hearsay att ett brott mot styrka är:

 • Lågt självkänsla
 • Kvinnor kommer ihåg alla misslyckanden du gör, berätta för dina vänner och dina vänner
 • Sjukdom i prostata
 • Utvecklingen av depression, som negativt påverkar din hälsa

Och svara nu på frågan: GÖR DU DETTA? Kan detta tolereras? Kommer du ihåg den känslan när man tittar på en naken kvinna och inte kan göra någonting? Tillräckligt - det är dags att bli av med problem med styrka, en gång för alla! Håller du med?

Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att 100% av arbetsdrogen utan några biverkningar är Predstanol. Denna beredning består av naturliga komponenter som helt utesluter kemi.

VARNING! ACTION! Du kan prova drogen gratis, Vänligen följ länken eller fyll i formuläret nedan:

Till vilken läkare ska man ta itu med en cystit?

När det finns en cystitis. det vill säga blåsan blir inflammerad, det är viktigt att veta vilken läkare som ska använda. Män och kvinnor med urinvägssjukdomar behandlas av en urolog och nephrologist. Och det är också möjligt att se parallellt på terapeuten gynekologen - om en flicka förutom en cystit finns gynekologiska sjukdomar och immunologen - när cystitisen utvecklas på grund av nedsatt immunitet. Barnens nephrologist behandlar behandling av cystit hos barn. Alla dessa specialister hjälper till att hantera problemet och undviker komplikationer.

Orsaker och symtom: hur man känner igen sjukdomen?

Cystitis är sjuka män och kvinnor. Kvinnor är sjuka oftare än män, eftersom deras urinrör är bredare och kortare. Inflammation i urean uppstår som en komplikation av urolithiasis, sjukdomar i reproduktionssystemet, på grund av infektion i blåsan (Trichomonas, Escherichia coli, klamydia). Föregångare av sjukdomen kan vara hypotermi eller försvagad immunitet på grund av långvariga primära sjukdomar eller brist på vitaminer och näringsämnen. De viktigaste symptomen på ett akut i akut form är:

 • ofta smärtsam uppmaning att urinera, med mycket liten urin;
 • tråd och bränning, speciellt i slutet av tömningen;
 • en liten mängd blod i urinen;
 • molnig urin;
 • temperaturökning.

Cystit hos vuxna: vilken läkare ska gå till behandling av blåsan?

Urologist - chefspecialist för kvinnor och män

Cystit är farliga komplikationer i form av pyelonefrit eller paratitus, så det rätta valet av en specialist är nyckeln till en lyckad återhämtning och en bra prognos.

Urologen undersöker patienten nödvändigtvis.

Urologi är ett avsnitt av medicin som utför diagnostik och behandling av alla patologier i urinvägarna. Urologens befogenheter innefattar undersökning av patienten, diagnos, tolkning av analyser eller hårdhetsstudier, utnämning av behandling, operation. Flickor kan också ta itu med det med en inflammation av en bubbla, som sådana sjukdomar i sin kompetens. En läkare som behandlar cystit hos kvinnor kallas en urogenolog. I allmänhet behövs denna specialist om det finns sådana sjukdomar:

 • inflammation i blåsan;
 • sjukdomar hos könsorganen hos män - prostatit, uretrit
 • kvinnliga urogynekologiska sjukdomar - cystit, uretrit, dysbios av vagina;
 • tuberkulos av njurarna, urinledarna, könsorganen;
 • tumörer av olika etiologier;
 • ger brådskande hjälp med kolik, urineringstörningar, förekomst av blod i urinen;
 • patologi för utveckling av externa könsorgan i barn - phimosis hos pojkar.
Tillbaka till innehållet

Nephrologist - en läkare med ett smalt fokus

Specialiseringen av en nefrolog är smalare än den hos en urolog. Nefrologen är bara oroad över njursjukdom. Cystitis kan ibland vara en komplikation av njursjukdom. Denna läkare undersöker patienten, palpera och rattles tillbaka och nedre delen av ryggen, utser leverans av analyser och hårdvara diagnostiska metoder - ultraljud, cystografi, CT eller magnetisk resonanstomografi. Om det är en sjukdom, ska nephrologisten gå till receptionen med sina medföljande symtom:

Svullnad i benen är ett tillfälle att besöka en nephrologist.

 • svullnad i ansikte och ben;
 • frekvent och smärtsam tömning av blåsan;
 • låg ryggsmärta
 • slem, blod och flingor i urinen;
 • temperaturökning.
Tillbaka till innehållet

Gynekolog - kvinnlig läkare för blåsor

Ofta förekommer inflammation i urinblåsa som följd av vaginala sjukdomar, svampinfektioner. Mikroorganismer kan gå vidare på de inre organen och komma in i urinblåsan för att bosätta sig där och att provocera inflammation. Därför är cystit associerad med gynekologiska sjukdomar. Inflammation i urinblåsan - kompetensen hos urolog och störningar i mikrofloran i slidan har varit en gynekolog. Därför är det med denna sjukdom viktigt att observera flickan både professionella eller har urogenikologa.

Terapeut - allmänläkare

Om det finns misstankar om blåsans inflammation, kan du först gå till terapeuten. En bred profil av denna specialist tillåter att bekräfta eller förneka närvaro av cystitis. Terapeuten lyssnar på klagomålen, utser och avkodar testen, deltar i valet av beslutet om behandlingsregimen, eftersom inflammation av urean kan bli en komplikation av andra patologier. Men samråd med urologen (endast den här läkaren behandlar en cystit) är otvivelaktigt nödvändigt.

Immunolog - på skydd av immunitet

Om cystitisen återkommer, är det allmänna hälsotillståndet dåligt, och antibiotika ger inte önskad effekt, du borde gå till immunologen. Bakterier som provocerar sjukdomen, aktiveras med en svag skyddsfunktion i kroppen. För att stärka immuniteten föreskriver läkaren vitamin- och mineralkomplex, tilldelar tester till tanken för sådd, svampinfektioner, mäter tryck, puls. Baserat på resultaten av undersökningen utser han behandling.

Barnens nefrolog - specialiserad specialist för barn

Barnläkaren, som lyssnade på tvååriga kurser om njursjukdom hos barn och fick ett intyg, kallas en pediatrisk nephrologist. En sådan läkare undersöker barnet, utför diagnostik och utvecklar terapi. Och det är också möjligt att ta kontakt med barnens urolog. Om barnet, förutom blåsan, har ett antal avvikelser i hälsa, kan nefrologen rekommendera samråd med andra smala specialister.