Huvud
Förebyggande

Beräknar i prostata: symptom, diagnos, behandlingsmetoder

Stenar som bildas i körtelvävnader eller blykanaler i prostata kallas kalcinater. Fenomenet är ganska vanligt hos män äldre än 40-45 år. Beräkningar i prostata är en patologisk process, vars utveckling kan provocera ett antal faktorer. Om orsakerna till sjukdomen, symtomen, behandlingsmetoderna och kommer att diskuteras.

Lite teori om vad som är stenar i prostata

Kalkat är stenar bildade från oorganiska kalciumsalter. Bland de olika prostata stenarna är farligare, eftersom de är svåra att förstöra. I särskilt försummade fall är den enda sättet att behandla sjukdomen prostatektomi, vilket innebär att man fullständigt tar bort hankörteln.

Stenar kan ha olika former och storlekar. Med en liten mängd prostataförkalkning uppenbarar sig inte sjukdomen på något sätt, det kan vara asymptomatisk under lång tid. Storskaliga formationer kan diagnostiseras på flera sätt. Baserat på studiernas resultat föreskrivs terapeutiska åtgärder, vars syfte är att avlägsna stenar från prostata.

Kalcinanter i bilden av ultraljud

Faktorer som bidrar till sjukdomen

Sjukdomen i prostatakörteln syns inte på en plan yta. Det finns flera huvudfaktorer som kan bidra till utvecklingen av sjukdomen:

 1. Trög inflammatorisk process, möjligen kronisk. Här kan du inkludera kronisk prostatit av olika etiologier. De främsta orsakerna till sjukdomen är infektioner, trauma, inflammation i kroppen. För att skydda sig själv försöker kroppen att isolera det skadade området och bilda ett skal av bindväv. Därefter tjänar detta skydd som en plattform för sedimentering av kalciumsalter, som omvandlas till kalcater.
 2. Fysisk inaktivitet. Många medelålders män leder en stillasittande livsstil. Detta är särskilt relaterat till deras yrkesverksamhet. Som ett resultat är det kränkningar av blodmikrocirkulationen i det lilla bäckens organ. Stagnation av vätskan har sådana konsekvenser som bildandet av prostatastenor, eftersom vävnader är bristfälliga i näringsämnen, syrehushållning.
 3. Oregelbundenhet av intimt liv, orealiserad erektion påverkar kvaliteten på utsöndringen av hankörteln, såväl som dess sammansättning. Nivåerna av citrater sänks, deras mängder blir otillräckliga för att förhindra utfällning av kalciumsalter.
 4. Infektioner i det genitourinära systemet, såväl som sexuellt överförbara infektioner, kan prova att urinen passerar in i prostatakanalerna. Som ett resultat av utvecklingen av sjukdomar som blåsning eller uretrit.
 5. Obalanserad mat kan också orsaka utveckling av kalciniter, vilket observeras mot bakgrund av sänkning av salter. Om användbara och skadliga produkter lite längre.
 6. Missbruk av dåliga vanor. Bland de viktigaste sakerna att notera: rökning, alkoholism, narkotikamissbruk.
 7. Tuberkulos av någon lokalisering kan orsaka förkalkning av salter med deras omvandling till kalcit av prostata.
 8. Systemiska sjukdomar kan främja tillväxten av amyloidkroppar, mot vilka processen med stenbildning äger rum.
 9. Som en orsak till utvecklingen av patologi kan det noteras funktionella störningar i tarmkanalen, åtföljd av en fördröjning i avföring.
 10. Lokal superkylning kan provocera bildandet av fasta saltavsättningar i prostata hos glandulära vävnader.
 11. Riskfaktorer kan betraktas som skador i bäckenområdet, såväl som kirurgiska ingrepp. De kan provocera en störning av urinflödet, vilket bidrar till att det går in på prostatakörtlarna.

Oregelbundet sexliv kan främja utvecklingen av stenar

Mot bakgrund av dessa faktorer kan det finnas utseenden av stenar i prostata, vars behandling inte kan avbrytas under lång tid. Det finns två typer av kristallina formationer:

 • endogen: utvecklas som en konsekvens av prostatit, har dimensioner upp till 4 mm; för behandling av denna typ av förkalkning i prostata, små anpassningar till det vanliga sättet att leva;
 • exogena: de är lokaliserade i den distala delen av prostatakörteln, de har större storlekar, orsaken till deras utseende är adenom i prostata.

Huvudsymptom

Den kliniska bilden av sjukdomsutvecklingen beror på antalet konkrement, deras form och storlek. Kalciumkristaller indikerar deras existens som manifestationer av följande huvudsymptom:

 1. Allmän svaghet.
 2. Minskade effektivitet.
 3. Minskade koncentration av uppmärksamhet.
 4. Känsla av kronisk trötthet.
 5. Ökad kroppstemperatur.
 6. Migrän.
 7. Känsla illamående.
 8. Minskad aptit.

Ovanstående symptom på sjukdomen är typiska för ett antal inflammatoriska processer i bäckenorganen. På grundval av det kan man inte självständigt diagnostisera stenarna i prostata. Men vid förekomst av dessa tecken är det önskvärt att ta kontakt med läkaren. Den tidiga upptäckten av stenar i prostata på grundval av huvudsymptomen kommer att tillåta att man börjar behandla, vilket förhindrar komplikationen av sjukdomen.

Stora stenar i prostata har symtom:

 1. Smärtor av annorlunda karaktär av underlivet, i området av sakrum och perineum, de yttre genitala organen. Med stegets acceleration, ökad fysisk aktivitet kan det finnas spasmer i bäckenområdet.
 2. Brott mot erektion. Smärtsamma känslor i sammandragning av prostata.
 3. Blodiga impregneringar i seminalvätska, urin.
 4. Svårighet att urinera. Det kan finnas en försening i urinflödet, obehag och smärtsamma känslor vid urinering. Processen åtföljs ofta av utbrottets utseende. Ökningsfrekvensen ökar.

I närvaro av stora stenar verkar smärta i underlivet

Diagnos av den patologiska processen

Diagnos av patologi börjar med en primär behandling i en medicinsk institution. Baserat på patientens klagomål:

 • visuell inspektion av den behandlande läkaren;
 • palpation av prostata genom ändtarmen;
 • laboratorietester av blod, urin;
 • sperma;
 • Ultraljud av prostata;
 • CT av bäckenorganen;
 • MRI av bäckenorgan och prostata;
 • Röntgenstrålar, även om vissa stenar i prostata har en komposition som inte bestäms av röntgenapparaten.

Beräknar i prostata: hur man behandlar

Det bör noteras att utseendet av kalciumformationer är en återkommande process. Hur man avlägsnar kalciner i prostata bestäms till stor del utifrån följande indikatorer:

 • sjukdomens etiologi
 • patogenes som helst;
 • orsaker som orsakade utvecklingen av patologi
 • symtom på sjukdomen
 • hur man behandlar stenar av olika former och storlekar i prostata;
 • Samtidiga abnormiteter som måste beaktas före behandling av stenar.
 • Förekomsten av kontraindikationer för användning av mediciner eller kirurgisk ingrepp, liksom prostatamassage med kalciner.

Baserat på undersökningen väljer läkaren den nödvändiga behandlingen

Baserat på undersökningen kan ett sätt på terapeutisk effekt på kroppen föreslås:

 1. Konservativ terapi. Antar att en specialiserad grupp av läkemedel utses som minskar smärta och förhindrar ytterligare bildning och tillväxt av stenar. Farmaceutiska preparat eliminerar utvecklingen av den inflammatoriska processen, är effektiv för behandling av kronisk prostatit, infektioner i det genitourära systemet. Det är viktigt att komma ihåg att prostata massage inte är ordinerad för medicinsk behandling.
 2. Litotripsy: involverar krossning av kalcinater. Laserskrossning är ett alternativ till kirurgisk ingrepp. Men det kan finnas utveckling av komplicerade konsekvenser. Vissa experter tror att borttagning av stenar från prostata med laser är inte effektivt. Krossade stenar har skarpa kanter, vilket kan leda till skador på de seminösa tubulerna, såväl som prostataväggarnas väggar. Stenar som inte självständigt kan lämna kroppen kan provocera kristalliseringen av nya kalciner kring sig själva, vilket hotar utvecklingen av ännu allvarligare komplikationer. Stenar i prostata kan få allvarliga konsekvenser, eftersom en signifikant förkalkning av prostata vävnaden involverar prostatektomi. Krossningen av prostatastenor kan också utföras med hjälp av ultraljud.
 3. Kirurgisk metod. Antag att borttagning av stenar från prostata. Om ett större område av prostata körtlar är skadat, är det möjligt att delvis ta bort sin del. För att utföra operationen behöver du data om platsen för stenar och deras storlek.

Kategoriskt kontraindicerad transrectal massage i prostata, vilket kan medföra trauma på kroppens inre struktur.

Stenar i prostata: behandling med folkmedicin

Recept av traditionell medicin i kampen mot stenar i prostata

Tillsammans med traditionella metoder används allmänt bruk av folkmedicin med stenar i prostata.

 1. En blandning av fält salvia och en gurka naken. 1 msk. l. Häll ½ liter kokande vatten. Insistera ett tag, ta före varje måltid. Dosering 50 ml. Behandlingsförloppet är från 1 månad, under vilken folkemedicinen verkar på kalciner i prostata, vilket bidrar till utsöndring.
 2. Avkok av rötterna i rötterna visade också effektivitet vid förkalkning. För att göra ett läkande läkemedel, ta 300 g av örtkomponenten och 300 ml vatten. Koka i 5 minuter. Stam, förvara i kylskåp. Dagligt intag av 70 ml. Använd genom ett rör för att undvika förstörelse av tandemaljen. Du kan ta bort stenarna inom 6 månader.
 3. Ta i lika stora proportioner honung, citronsaft, saft av persiljas rötter. Blanda, ta innan du äter.
 4. Björkbark i mängden 1 msk. l. hällde 1 msk. vatten. Koka, insistera, coolt. För en terapeutisk dos räcker det att blanda 1 msk. l. infusion med samma mängd citronsaft och renat vatten. Använd den genom röret.

Nutrition rekommendationer

De vanligaste stenarna i prostata finns hos män som missbrukar stekt, skarp, rökt rätter. För att inte tänka på hur man tar bort kalcinater från prostata är det nödvändigt att revidera kosten, vilket eliminerar fet och kryddig mat från den. Det är tillrådligt att diversifiera menyn med vegetabilisk mat: frukt, grönsaker, örter. Ändra sättet att laga de vanliga rätterna. Lägg till friska drycker: nypressad juice, smoothies, färskt.

Profylax av förkalkningar i prostata

För att förebygga patologi är det tillräckligt att observera läget för motoraktivitet, granska kosten, att överge dåliga vanor och också att besöka urologen en gång per år. Naturligtvis är regelbundenhet av intima relationer och tempereringsförfaranden viktigt. Överensstämmelse med de grundläggande kraven kommer att tillåta att inte möta ett sådant problem att ta bort stenar från prostata.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...

Metoder för behandling av förkalkning av prostata hos män

Beräkningar i prostatakörteln är täta oorganiska strukturer. De bildas under inflytande av ett antal ogynnsamma faktorer: inflammation, stagnerande processer, hormonella störningar, vilket resulterar i förkalkning av blodproppar av prostatasekretionen. Män i åldern 45 är i fara.

Orsakerna till kalcitbildning

Utseendet av förkalkning av prostata underlättas av:

 • infektion i genitourinary systemet;
 • inflammatorisk process, där ackumulering av salter bildas som en skyddande mekanism i kroppen från infektionsfokus
 • frisättning av urin i prostata;
 • en tjock prostatisk utsöndring av prostatakörteln som en följd av oregelbundet sexuellt liv;
 • förändring i den kemiska sammansättningen av sekretionen av prostata (brist på citronsyra leder till bildandet av kalciumfyndigheter);
 • brist på fysisk aktivitet, stillasittande arbete;
 • försummelse av de grundläggande principerna för hälsosam kost.

Beroende på orsaken till bildandet differentieras förkalkning i prostata till primär och sekundär. De flesta kalciner är av den första typen, medan andra bildas endast som en följd av att urinen kastas i prostata-kanalerna. Detta beror på könsskador vid operation, inflammation och närvaron av stenar i urinorganen.

Närvaron av förkalkning i prostata kallas förkalkning av prostata. Stenar orsakar inflammation i vävnaderna, vilket medför beräknad prostatit, vilket är svårt att behandla, att få en kronisk form.

Tecken och metoder för att diagnostisera närvaron av kalkarater

Anledningen till att man kontrollerar förekomsten av förkalkning i prostata är manifestationen av symtom:

 • Svårigheter med urinering, kännetecknad av hög frekvens av urin att urinera, omöjlighet med fullständig förstöring av blåsan. I ett tidigt skede av sjukdomen finns det ingen smärta vid urinering, men utseendet på ett smärtsamt syndrom är möjligt med utvecklingen av inflammation.
 • Smärtsamma känslor i ljumskområdet. Obehag och spänning kan spridas till ryggen, midjan, pungen.
 • Visualisering av orenheter i blodet vid urinering, utstötning av sämre vätskor under samlag.
 • Brott mot erektion.

Tidig diagnos av förkalkning av prostata är svårt, eftersom små multipelformationer kanske inte utfärdar sig själva. Mikrokalciner finns ofta endast vid slumpmässig undersökning.

För diagnos av sjukdoms prioriteringar undersökningsmetoder är ultraljud, CT, MRI, röntgenundersökning av prostatan, vilket resulterar i prostatakörteln är visualiseras i förkalkning. Toe undersökning av en urolog och bevis på sperma analys, blod, urin, bara ge information och förekomsten av inflammation och vilken typ av insättningar, men tillåter inte att bestämma antalet inneslutningar, deras storlek och mekanismen för bildandet.

Först efter en omfattande undersökning kan ordineras behandling.

Metoder för behandling

Efter diagnosen ställs man på frågor: Vad är kalcinit och hur man ska bli av med obehaget i samband med deras närvaro i prostatakörteln.

För att behandla sjukdomen kan man använda traditionella medicinmetoder och traditionella behandlingsmetoder. Det är viktigt att förstå att det är omöjligt att helt bli av med kalciner utan kirurgisk ingrepp. I närvaro av mikrokalciner får man använda ett medel för att förhindra tillväxt av stenar. I närvaro av stora förkalkningar krävs dock strikt överensstämmelse med läkens recept. Att ignorera sjukdomen kan orsaka svåra eller irreversibla konsekvenser: brott mot reproduktiv funktion, erektion; purulent inflammation i prostata eller fiber runt den; utveckling av kronisk prostatit.

När man bestämmer hur man behandlar prostatit beaktas stensens storlek och platsen för deras plats. Metoder för att eliminera prostataförkalkning och deras symtom innefattar:

 1. Läkemedelsbehandling, som involverar användningen av droger, lindrar kramper (shpy, Baralginum), antibiotika (ciprofloxacin, Augmentin, norfloxacin), antiinflammatoriska läkemedel (ibuprofen, diklofenak). Förbättra utflödet av urin kommer att hjälpa drogen Omnik.
 2. Krossning av kalcinater med hjälp av en laser. I detta fall verkar en lågfrekvent laser på stenarna, vilket hjälper till att skilja stenen i små partiklar som utsöndras i urinen. Användningen av denna metod är endast möjlig i kombination med läkemedelsbehandling för att förhindra risken för komplikationer.
 3. Kirurgisk ingrepp är tillämplig för ineffektiv läkemedelsbehandling i 2 månader eller med en plötslig förvärring av sjukdomen. De viktigaste symptomen på förvärring är intensiv smärta, tecken på njursvikt (brist på urin, takykardi, illamående, diarré, diarré).

Kirurgisk ingrepp kan utföras med metoden för prostatektomi, vars användning innefattar fullständigt avlägsnande av prostata. En alternativ kirurgisk metod är resektion av prostata. När resected, bara en del av prostatakörteln som innehåller stenar tas bort.

Efter att ha fastställt en noggrann diagnos och undviker risken för komplikationer kan du använda folkliga behandlingsmetoder.

Traditionell medicin för förkalkning av prostata

Behandling med folkmekanismer för detektering av förkalkning syftar till att förebygga eller eliminera inflammatorisk process, förbättra urinflödet, eliminera stillastående processer i prostata. Hemma kan du använda dekokter, infusioner, tinkturer, dock är det strängt förbjudet att använda prostata massage som en mekanisk effekt på kroppen kan orsaka rörelse förkalkningar, vilket kommer att leda till integritet prostatavävnad intrång.

För att utsöndra mikrokalciner från prostata och för att avlägsna de huvudsakliga symptomen på förkalkning, använd avkok och infusioner från marmor, ljung, kamomill, Johannesjurs och enbär. Vid behandling av sjukdomen har rosenhöft och kastanjetablet visat sig vara bra.

Recept av alternativ medicin för behandling av förkalkning

 • Beredningarna beredda på basis av hundros, innehåller vitaminer från grupp B och E-vitamin, som påverkar restaureringen av reproduktiv funktion, produktionen av spermier, vitamin P, vilket främjar vaskulär förstärkning; vitamin K, vilket påverkar normaliseringen av kalciummetabolism vitamin C, vilket bidrar till att stärka immuniteten och öka kroppens motståndskraft mot patogen mikroflora.
  För behandling av förkalkning används ett extrakt av roshuvud, som extraherar rottextraktiva mikrokalciner från kroppen. För beredningen är det nödvändigt att blanda vatten i en liter behållare med 3 msk. krossade råvaror, sätt blandningen på en långsam eld i 15 minuter. Efter en 6-timmars infusion kan du konsumera 300 ml avkok dagligen före måltiden och dela volymen i tre måltider.
 • Medel beredda på basis av hästkastanj kan förbättra blodflödet och utbytet av sönderfallsprodukter, stärka blodkärlens väggar, vilket eliminerar möjligheten att utveckla stillastående processer i prostata.

För att förbereda ett botemedel är det nödvändigt att krossa skalet noggrant med en mixer och kombinera det med varmt vatten och hålla proportionen 1:10. Blandningen lämnas svalna helt under 12 timmar, sedan spolas och sätts på ett vattenbad före avdunstning av 2-2,5 gånger. Medlet appliceras 30 droppar tre gånger om dagen tills avkoket används fullständigt. Avbrottet mellan inträdesavgiften är 3 månader.

Förhindra utseende av stenar i prostata och minska inflammationsprocessen kommer att bidra till regelbunden användning av saft av persilja och rädisor, te med tillsats av blad av mynta, kanel och hagtornsfrukt.

Behandling av förkalkning, liksom beräknad prostatit, bör ske under noggrann övervakning av en läkare, som följer principerna om en hälsosam livsstil.

Hur man undviker förkalkning i prostata?

Beräkningar i prostata bildas ganska ofta, som i många andra organ (njurar, bukspottkörtel, gallblåsan och så vidare), vilket är en följd av en långvarig eller frekvent inflammatorisk process.

Varför visas kalciter i prostata?

Män kommer att se en urolog ofta sent, när inflammationen i prostatakörteln har gått i kronisk form och har givit vissa komplikationer. Sådana komplikationer är kalcinater. Anledningarna till deras utseende:

 1. Inflammation i kroppen fortsätter under lång tid, det vill säga det är kroniskt. I detta fall försöker infektionen att isolera från friska vävnader precis kalciumoxidskalet. De blir senare till kalciner.
 2. Känd venös stasis leder också till bildandet av små kristaller, eftersom blodet i blodkärlen och vävnaderna i prostata stagnerar, inte cirkulerar ordentligt;
 3. Hantering av oregelbundet sexuellt liv. Sällsynt ejakulation leder till stagnation av prostatajuice. Detta är en av de vanligaste orsakerna till kalciumkalitbildning i prostatakörteln;
 4. Många infektioner som är relaterade till urogenitala (klamydia, mykoplasma, ureaplasma);
 5. Felaktig livsstil och näring. Detta är inte en direkt orsak till bildandet av stenar, men läkare tilldelar irrationell näring till starka utlösare;
 6. En stillesittande livsstil och vanligt avföring i form av förstoppning;
 7. Till följd av skador och kirurgiska ingrepp på prostatakörteln.

Mer om kalcinater

Beräkningar i prostata upptar en viss plats, det här är kanalerna och acini i körteln, symtomen på sjukdomen är typiska för inflammation i detta organ.

En lång period av mikrokalciner i prostata gör inte sig själv känt. Detta är risken för sjukdomen. Möjliga symptom beror på antalet stenar och deras plats. I allmänhet detekteras i de flesta fall förkalkning endast med förebyggande eller rutinundersökning.

Tecken på att patienten har prostataförkalkning:

 1. Frekvent urinering och andra urinproblem. Detta gäller inte bara dagtid utan även nattetid.
 2. Smärt syndrom. Smärtan är inte lokaliserad i ett specifikt fokus, de ges till skrotum, könsorgan, perineum, coccyx och sacrum. Ökar smärta i fysisk aktivitet, efter eller under samlag
 3. I en patient med kronisk prostatit med förkalkningar kan urin och sperma färgas i en annan färg. Detta beror på skador på blodkärlen. Spermier kan ta färg från mörk lila till röd, urinen blir röd.

För att förmoda diagnosen kan läkaren redan efter att han lyssnat på patientens klagomål och känner till anamnesen av hans sjukdom. En korrekt bild ger ytterligare diagnostiska metoder:

Hur man behandlar förkalkningar i prostatakörteln?

Metoderna för behandling är olika, de är valda beroende på stenarnas placering, deras antal och storlek.

Kalcit i prostata

Modern medicin erbjuder sådana lösningar på problemet:

 1. Systematisk observation av en patient som har små stenar i prostata som inte orsakar obehag, vilket inte försvårar den underliggande sjukdomsbanan.
 2. Krossning av kalcinater med hjälp av ultraljud eller laser. En av de mest effektiva metoderna. Nackdelen är den slutliga storleken av fragmenten av kalcinater. Vissa experter tror att de är stora nog att självständigt lämna kroppen. De återstående konkrementen kan utgöra grunden för bildandet av nya stenar;
 3. Laparoskopisk operation. Detta är en radikal behandlingsmetod, varefter inga främmande kroppar förblir i körteln.
 4. Ibland måste du gå till extrema åtgärder, ta bort prostatakörteln.

Den vanligaste metoden är en transuretral resektion av prostata. Det utförs genom urinröret, det vill säga urinröret. Detta är en minimalt invasiv operation, varefter patienten snabbt återställs. Fördelarna med metoden: Enkel tolerans, en liten andel komplikationer och en kort rehabiliteringsperiod.

Utförs genom transuretral tillgång, varefter kirurgen specialverktyg i delar avlägsnar körtelvävnaden, brinnande kärl för att undvika blödning.

I vissa fall anges avlägsnande av prostata. Det genomförs genom snittet i underdelen av buken. Detta är en öppen och allvarligare operation. Konsekvenserna kan vara obehagliga: från sexuella störningar, bildandet av mikroabcesser före avbrott i genitourinärsystemet, risken för infektion.

För de som rekommenderas för uppföljning har en förebyggande behandlingsplan utvecklats. Denna läkemedelsterapi med användning av antibakteriella medel, antiinflammatoriska icke-steroida läkemedel, såväl som fysioterapimetoder för behandling.

Samtidigt kan läkemedel som positivt påverkar blodflödet i kroppen förskrivas. Stenar i prostata är en absolut kontraindikation för utnämningen av en prostata massage.

Kronisk prostatit och förkalkningar

Om kronisk prostatit åtföljs av stenbildning, ska patienten vara ännu mer noggrant engagerad i förebyggandet av återfall. För varje patient väljes behandlingsregimen individuellt.

Men det innehåller alltid antibiotika, fysioterapiprocedurer, utseende av smärtstillande medel eller antispasmodika och antiinflammatoriska läkemedel. Efter behandlingsförloppet försvinner inte kalcinerna, men blodflödet i prostata och kompensationsmöjligheterna förbättras markant.

Förebyggande åtgärder bör vara det viktigaste för patienter med annan form av prostatit. Det är ett aktivt sätt att leva, rätt näring, förebyggande av hypotermi. Vissa läkare kan rekommendera att byta jobb, eftersom långsiktigt sittande på ett ställe har en dålig effekt på blodtillförseln hos alla organen i det lilla bäckenet.

Läkaren är en sexopatolog och andrologist i den första kategorin.
Erfarenhet av arbete: 27år

Symtom och metoder för behandling av förkalkningar i prostatakörteln

kalcinos är processen med avsättning av salter som inte är lösliga i vatten i de delar av kroppen där detta inte ska ske. De resulterande kristallerna kallas förkalkningar. Oftast bildas de i prostata eller utflödeskanalerna i körtelvävnaden. Bildningen av kalcinater är komplikation Andra patologiska processer som förekommer i kroppen.

Med multipla förkalkningar exponeras alla prostata funktioner byta. Misstänkte närvaron av saltformationer i prostata en man kan endast om de är av flera eller stor storlek. Små stenar är ofta detekteras av en slump när du besöker ultraljudsrummet

Orsakerna till bildandet av stenar i prostata

Det finns tre stora versioner, förklarar mekanismen för kalcitbildning i prostatakörteln:

 1. Prostata hela tiden genererar En speciell hemlighet som låter spermatozoa aktivt flytta till ägget. Vid sönderfall av epitelcellersöndring sker amyloidbildning. De utsöndras inte och börjar bilda kalciumkarbonat och fosfater. Som en bekräftelse av denna teori framläggs statistik, vilket indikerar att den absoluta majoriteten av patienterna är män över 45 år.
 2. långsiktigt inflammatoriska sjukdomar Genitourinary system kan också leda till bildandet av förkalkningar i prostata.
 3. Tvärtom urinflöde I urinröret kan det komma in i rörets kanaler. För att bilda stenar behövs kalciumoxalater och fosfater. Denna teori bekräftas av det faktum att vissa patienter har hittat urinkomponenter i kalcinerna. Experter hävdar att en liknande patologisk process provoceras hos personer som har genomgått operation eller trauma i prostata.

Bland provokerande, predisponeringsfaktorer för utseendet av stenar i prostata, isolerade:

 1. Stagnerande processer i bäckenorganen, som orsakas av otillräcklig fysisk aktivitet, ökar sannolikheten för att utveckla kroniska sjukdomar, inflammatoriska processer i det genitourära systemet.
 2. försummelse korrekt näring och missbruk av akuta, feta eller salta livsmedel som förändrar prostatakörtelns utsöndring.
 3. Kroniska sjukdomar orgel av en annan natur. Stagnerande, traumatisk, infektiös prostatit i avsaknad av kvalitativ behandling är lika kapabel att ge komplikation i form av stenbildning.
 4. Stagnerande utsöndring, orsakad av bristen på regelbundet sexliv.
 5. Infektionssjukdomar genitourinary system provocera utvecklingen av inflammatoriska processer, vilket i sin tur skapar bekväma betingelser för bildandet av förkalkningar.
 6. underkylning, på grund av vilka det finns inflammatoriska processer i prostatakörteln, skador på urinvägarna.
 7. missbruk alkohol, socker och nikotin leder till en förändring i den kemiska sammansättningen av prostatsekretionen.

Karaktäristiska symtom på sjukdomen

Små förkalkningar och de som utvecklas utan infektion i organet kan länge stör inte män. Vid urologisk övning är oavsiktlig upptäckt av stenar i prostata inte ovanligt. Den latenta utvecklingen, som inte förråder sig med några symptom, farligt dubbelt på grund av sannolikheten för en övergång till ett misslyckat tillstånd.

Infekterade förkalkningar och stora stenar får en man att söka medicinsk hjälp med klagomål på:

 • utseende blodig urladdning som finns i urin eller sperma
 • brutit urinering, som har blivit smärtsam på grund av skärningar och frekventa uppmaningar, oavsett tid på dagen och matvanor hos patienten;
 • smärta, öka vid tidpunkten för urinering, när man försöker göra fysiskt arbete eller sport, under samlag.

Denna obehagliga känsla ges till ländryggsregionen eller korsbenet. Smärtan i sig är skarp och skarp.

Vad är behandlingsmetoderna?

Valet av hur man ska bli av med sten beror på hur mycket processen med bildandet är igång. specialister föredra använd konservativ medicinsk behandling, och endast i fall av ineffektivitet, en resorts till en variant med krossning av kalcitater genom ultraljud och laser eller till deras kirurgiska borttagning.

vid detektion små enkla stenar som inte förvärrar patientens livskvalitet, lägger doktorn mannen i kontroll för att kunna observera förändringarna. I händelse av början av deras tillväxt eller utseendet av smärtsamma känslor, en lämplig drog terapi.

medicinering visas med smärta, utbrott av inflammatorisk process. Grunden för behandlingskursen väljs individuellt antiinflammatorisk och smärtstillande medel droger, liksom antispasmodik. Eftersom kalcinerande medel ofta är smittsamma, måste behandlingsläkaren välja för patienten och motsvarande antibiotikum, som används från den första behandlingsdagen.

Efter en fullständig behandling, måste en man regelbundet besöka urologen för att hantera stenarna. Stenarna kommer naturligt ut tillsammans med prostatakörteln.

Krossning med ultraljud eller laser Det indikeras till patienter som har sökt hjälp med redan tillräckligt stora stenar eller i fallet då läkemedlet misslyckades med att stoppa tillväxten av förkalkningar. Krossade partiklar utsöndras naturligt tillsammans med utsöndringen av prostata. Med detta tillvägagångssätt finns risk för att ett eller flera fragment förblir för stora för passage genom kanalen. De kan bara fastna och bli en ny grund för saltfouling.

En radikal lösning i formen kirurgisk ingrepp används endast i extrema fall. Detta kan vara en mycket stor storlek på stenen, kränkning av kanalens passabilitet, utvecklingen av ett livshotande tillstånd. Moderna läkemedel för extraktion från prostatakörteln kalcinerar förutom de traditionella öppna metoderna och laparoskopisk och transuretral.

Traditionell medicin föreslår att kämpa med kalcinater i det tidiga skedet, genom deras gradvisa upplösning med hjälp av speciella avkodningar. Innan du behandlar det här sättet, är det nödvändigt att se till att det inte finns någon allergisk reaktion på komponenterna i infusionen, avkoket och också för att få tillstånd från den behandlande läkaren. Effekten av vissa örter med samtidig administrering med traditionella droger kan orsaka motsatt effekt. Bland de goda ansedd recepten själva sådan:

 1. Torkad rot galnare Färgen krossas noggrant för att användas i mängden 1 tsk. till ett glas vatten. Vätskan är full genom röret 3 gånger om dagen i 2 månader.
 2. Strimlad rot rosa höfter Häll en liter kokande vatten och skölj på ugnen i 15 minuter. Sedan tar de bort och insisterar på 6 timmar. Vätskedryck i tom mage 3 gånger om dagen, varaktigheten av kursen är 2 månader.

Hur man förebygger sjukdom

Det viktigaste sättet förebyggande sjukdom anses vara upprätthållande av en hälsosam livsstil. Stabila sexuella relationer med en vanlig partner hjälper till att maximera minska sannolikheten stagnerande fenomen och infektion i genitourinary systemet.

Hälsosam kost, inklusive färsk frukt, fisk, grönsaker och spannmål bidrar till att normalisera matsmältningsarbetet, vilket har en positiv effekt på alla andra kroppssystem. En man bör också överge missbruk av alkohol, snabbmat, rökt, surt och salt mat.

Regelbundna medicinska undersökningar möjliggör tidig upptäckt av förkalkning för att påbörja behandling och stoppa tillväxten i det tidigaste skedet.

Beräknar i prostatakörteln

Beräknar i prostatakörtelformen mot bakgrund av en kronisk inflammatorisk process. Neoplasmer är infiltrer av olika storlekar, vilka i densitet kan likställas med benvävnad. I artikeln kommer vi att berätta om förkalkningen i prostata, orsakerna till utveckling och behandling.

Orsakerna och mekanismen för förkalkning

Den främsta orsaken till bildandet av stenar i kroppens parenchyma är en kronisk trög prostatit, som inte lånar sig till medicinsk behandling. I organs vävnader avsatta salter i form av kalciumoxidkristaller. Stenar bildas på platser av nekros och destruktiva processer. Kalkningen ökar i områden med skador, inflammation, ärrbildning.

Födelsen av en sten uppstår som ett resultat av bildandet av en kalkhaltig kapsel, som i slutänden härdar. Processen för utveckling av tumörer varar i flera år. Tätningar finns i acini (alveolär-tubulär körtel, strukturell enhet i prostata).

Andra orsaker till förkalkning:

kränkningar av blodcirkulationen och mikrocirkulationen i orgeln;

misslyckanden av kalciummetabolism i kroppen;

sexuellt överförbara sjukdomar;

immunbristtillstånd - HIV, AIDS;

godartade eller maligna neoplasmer.

I sjukdomsbildningen är involverade predisponeringsfaktorer, såsom försvagad kroppsskydd, låg social nivå (undernäring, undernäring, frekvent hypotermi, brist på medicinsk vård).

Stagnerande fenomen i prostatakörteln kan provoceras av organs missbildningar, hormonella misslyckanden, närvaron av cyster, både förvärvade och medfödda.

Män som omfattas av denna kategori är:

ålder efter 45 år

patienter med kronisk alkoholism

oregelbundet eller inget sexliv.

De angivna orsakerna och faktorerna bidrar till bildandet av primära kalciner. Sekundär komprimering i form av stenar kan bildas med en patologisk gjutning av urin från urinröret till rörets kanaler. Utvecklingen av återflöde är förknippad med en överträdelse av urinrörets glattmuskelton.

Processen för bildning av kalciumfyndigheter är asymptomatisk. Därför misstänker män inte förekomsten av patologi i kroppen. Stenar upptäckes av misstag under en diagnostisk undersökning. Möjliga manifestationer är svårigheter att urinera, smärta i ljummen, orenheter i urinen (blod, slem).

Innovativa metoder för behandling av förkalkningar i prostatakörteln

Om förkalkningen i prostata är liten, störa inte mannen, ingen särskild behandling krävs. Vid försvagning av inflammationsprocessen föreskrivs farmakologisk symptomatisk behandling. Anvisningar i behandling:

Viktigt! I närvaro av betong i körtelen rekommenderas inte att göra kroppsmassage. Kristallina mikropartiklar kan skada mjuka vävnader och orsaka kapillärblödning.

vid närvaro av många förkalkningar, komplicerar utflödet av den prostatiska sekretionen och stör störningen hos körteln, genomföra åtgärder för att ta bort stenar från kroppen kirurgiskt eller naturligt.

Krossande stenar i prostatakörteln

Krossning av förkalkningar och borttagning genom urinröret avser icke-kirurgiska metoder för behandling av patienter. Manipulation utförs på följande sätt:

Användningen av ultraljudsvågor för fullständig krossning av stenar kräver flera sessioner. Med hjälp av en speciell enhet justeras ljudvågorna till en viss frekvens och fokuseras i det önskade patologiska området. Vid denna tidpunkt värms och stimuleras kroppen. Vibration i frånvaro av ultraljud. Krossade kalciner kommer från den förbättrade aktiviteten hos de släta musklerna i de sekretoriska kanalerna och urinröret.

Shock Wave Therapy - Detta är tillämpningen av akustiska lågfrekventa vågor, vilka matas genom UHT-sonden. För att ta bort stenar från prostata krävs 2 till 5 procedurer. En sessions varaktighet överstiger inte 7 minuter. Förutom krossningen av kalcinater förbättras cirkulationen i kroppen, intensiteten i den inflammatoriska processen minskar, de destruktiva fenomenen i parenkymstoppet.

Laserkontakt litotripsy - det här är metoden att krossa stenar, där strålningskällan direkt appliceras på stenarna. Med hjälp av endoskopisk utrustning sätts en sensor in i urinröret. Anslut sedan enheten som producerar laserstrålar. Syftet med tekniken är att smälta av kalcinate. Det är visat på män när det gäller ineffektiv fjärrkrossning av stenar.

Kontraindikationer till hårdmetoder för att eliminera förkalkning:

maligna neoplasmer i kroppen;

akuta infektionssjukdomar;

blodsjukdomar, koagulationsstörning, hemofili;

allvarlig behandling av diabetes mellitus typ 1 (insulinberoende).

Kirurgiska metoder för att ta bort stenar

Kirurgisk behandling visas hos män med stora skador, samtidig prostataadenom, akut urineringstörning. Oftast, resektion (excision) av kroppen. I allvarliga fall är prostatektomi utförd.


Hur utförs transuretral resektion?

Den minst traumatiska och tillgängliga metoden är transuretral resektion. Operationen utförs med hjälp av ett resektoskop (endoskopiskt instrument med optisk utrustning). Apparatens rör infogas i urinröret till prostatakörteln. En realtidsbild bildas på monitorn så att den gör det möjligt för urologen att ta bort och avlägsna delar av orgeln.

Tillgång till prostata kan ske genom laparoskopi - införandet av endoskopet genom hålen i bukhålan. Operationen styrs av en videosensor. Efter avlägsnande av fragment av vävnader etableras dränering. Rehabilitering går fort, patienten släpps från sjukhuset i 2-3 dagar.

Viktigt! Efter kirurgisk behandling finns komplikationer: minskad potens, inkontinens, infektion.

Mycket sällan, enligt indikationerna, utförs prostatektomi - fullständigt avlägsnande av körteln.

Behandling av förkalkningar med folkmekanismer

Under remission av akut inflammatorisk process och under tillstånd av frånvaro av maligna neoplasmer visas behandling av stenar i prostata med hjälp av traditionell medicin. Använd därför infusioner och avkok av medicinska växter, färska kokta juicer från grönsaker och frukter. Det är också viktigt att hålla sig till en speciell diet som utesluter sådana produkter:

pickles, marinader, kryddor, kryddor;

fet, kryddig, rökt mat;

rotgrödor - rädisa, rån, rädisa

Recept # 1. Utsöndring av små stenar från rörets kanaler underlättas genom avkok från roten av hundrosen. Råa råvaror, häll kokande vatten och koka på ångbad i 5 minuter. Vid 2 msk. l. rhizom tar 1 liter vatten. Drick 70 ml 2 gånger om dagen i 30 minuter. innan du äter. För att ge drycken en trevlig arom under matlagningen, kan du lägga till rosa höfter.

Recept # 2. Lös upp effektivt stenarna i växtbaserade samling: Adonis-vårens stam och blommor, gräset, gräset i bedstrawen. Samtliga komponenter blandas i lika stora proportioner. Förbered infusionen: 4 msk. l. samla häll 0,5 liter obruten kokande vatten, te wrap och insistera 4 timmar (du kan använda en termos flaska). Ta 40-50 ml 2-3 gånger om dagen mellan måltiderna.

Recept # 3. Regelbunden användning av färsk juice hindrar förkalkningsprocessen och accelererar avlägsnandet av redan bildade stenar. För att få en helande dryck, snurra av från vinbär, rowanbär, näsblad och björk. För att eliminera bitterhet lägg till honung efter smak. Drick saften under dagen.

Recept # 4. Effektivt eliminerar persilja kalcit. För att förbereda läkemedlet, använd roten och markdelen av växten. Från råvarorna förbereda ett avkok eller pressa saften. Tillsätt citron och honung. Drick innan du äter.

Fytoterapi med kalcitaner är en lång process. Terapeutiska kurser varar i 1-3 månader med avbrott i 2-3 veckor.

Frågor och svar, Calciumprostata, sida 1

Läs och om du vill prenumerera på RSS-flödet av frågor och svar.
Dina frågor besvaras av en urolog och andrologistisk läkare inom medicinsk vetenskap. Radzievsky Anatoly Vasilyevich. För att få svar på frågan du är intresserad av, var god fyll i formuläret - Ställ en fråga.

Fråga: Hur man behandlar förkalkningar i prostata?
Anonym, Liepaja

Svar: Redan bildade förkalkningar i prostata (om de orsakar långvariga smärta och miktionsstörningar) kan endast tas bort på ett operativt sätt. Krossningen av kalcinater i prostata är inte tillrådligt. Ytterligare behandling syftar till att förhindra bildandet av nya förkalkningar. öppen

Fråga: Krossningen av kalcinater i prostata, vad är effektiviteten av denna behandling?
Anonym, Ufa

A: Behandlingen av förkalkningar i prostata genom att krossa absolut ineffektiva och meningslöst, eftersom efter proceduren fragmenten förkalkningar inte kan få ut av prostatan (mycket smala kanaler) och bli centra för ytterligare tillväxt av nya förkalkningar. öppen

Fråga: Hur förhindrar tillväxten av förkalkningar i prostatakörteln?
Anonym, Moskva

Svar: Snabb och regelbundet behandling av prostata vesiculitis, för att eliminera de negativa effekterna på reproduktionssystemet organ (inklusive dåliga vanor, oregelbundna samlag, övervikt, etc...). öppen

Q: Calcine i prostatakörtelns vänstra lob 9 mm. Vad ska jag göra?
Artem Ts.

Svar: Med tanke på den normala storleken på prostata i sig är 9-millimeter förkalkning en ganska stor formation. I frågan finns ingen indikation på de symptom som är störst, men det här bestämmer omfattningen av recept. öppen

Fråga: Jag går ofta på toaletten på en liten, men allt verkar normalt. Gjorde ultraljud av prostata, inga förändringar alls, bara kaltsinat! Är det möjligt att dra tillbaka det på något sätt? Jag är 25 år gammal, kommer det att påverka mitt liv som helhet! Ska jag kunna få barn.
Artem Ts.

A: förkalkningar i prostatan är faktiskt en främmande kropp, som konstant kan upprätthålla inflammation i prostatakörteln, orsaka dess svallning och därigenom komprimera prostatiska uretra, irritera blåshalsen, etc., vilket orsakar en ökning av urinering, en känsla av ofullständig tömning och en falsk uppmaning att urinera. öppen

Fråga: Jag har 2 förkalkningar 5 mm och 3 mm framför prostatan på vänster sida. Hur farligt det är, de upptäcktes bara. Före det var sex månader sedan en prostata på 29 cm3, men det fanns inga kalcinater.
Yaroslav K.

Svar: Beräkningar av denna storlek ger vanligtvis inte betydande fertilitetsproblem, men man bör förstås inte glömma att olika personer har samma sjukdom på olika sätt. öppen

Fråga: Jag diagnostiserades med förkalkning av prostata, tecken på vesikulit. Kan detta härdas eller bara läktas under en period. Ultraljudet visade sig rätt. njur 10,4 * 5,6, tjocklek av parenchym 1,0; strukturen är homogen, ekogeniteten är genomsnittlig; chash.-suga. systemet utökas inte.
Alexander, Kharkov

Svar: Din prostatit har funnits i minst 5 år (eftersom förkalkning och konkretioner bildas på kort tid, och det finns avsättning av kalciumsalter i ärren på marken förlorade efter nästa försämring av prostatavävnaden). Det är därför det är nästan omöjligt att återställa den redan förlorade prostatavävnaden. Problemet är det. öppen

Fråga: Jag är 32 år gammal. Jag har calcinerat 6 mm i prostata. Jag går ofta på toaletten på natten. Det finns ingen smärta. Inflammation vid denna tidpunkt också, nej. Oavsett om det är föremål för avlägsnande eller på något sätt kan du lösa problemet med nattresor till toaletten
K.Yury, Kremenchug

Svar: Calcine kan inte avlägsnas, och speciellt om det inte ger någon signifikant symtomatologi (som i ditt fall), eftersom riskerna vid operationen är mycket större än risken för att kalcinat föreligger. Frågan om att gå på toaletten bestäms genom att hålla. öppen

F: Hur känner du dig om kalcinerad laserbehandling? Jag läste att det förmodligen med hjälp av det du kan "lösa" stenen och det kommer att komma ut i form av sand genom kanalerna, utan att skada själva prostata. Antagligen har en stor positiv erfarenhet ackumulerats i denna fråga.
Yuri, Kremenchug

A: diameter på individuella prostata utsöndringskanalen är mindre än 1 mm, och fragmentet storlek Calcinate är mycket mer än detta eftersom det inte finns någon fraktion och "smält" laser. Därför, den som skrev detta nonsens, inte har en aning om vare sig om anatomi eller STEN- prostatit. öppen

Fråga: Har du hittat stenar i prostata 3-4 mm hur kan de tas bort? Jag är 25 år gammal. Jag hörde också om laserkrossningsstenar. Vad kan du rekommendera?
Vyacheslav, Kharkov

Svar: Jag kan råda dessa konkretioner ( "stenar") är inte rört alls, eftersom även efter krossning fragment inte kommer att kunna få ut av prostata på grund av inkonsekvens diameter. Men sannolikheten för att erhålla omvänd effekt är mycket hög: varje fragment kan bli centrum för kristallisering för nya konkrement. öppen

Fråga: Ålder är 22 år. Klagomål. Före behandlingens början - brinner i urinröret (efter onanering / samlag), svag libido, snabb utlösning. Efter behandlingens början - tyngd i underlivet, en svag smärta i underlivet.
Alexander Antonov

Svar: Du måste omedelbart byta "läkare", eftersom behandlingen han behandlar annat än deliriet i sin inflammerade fantasi och inte kan kallas. Aldrig kommer kalciner inte att komma in i urinröret, om bara för att diameteren av utsöndringskanalerna i prostata inte tillåter detta. Och oavsett hur "läkare" inte försöker sträcka kalcinerna - det här kommer inte fungera. öppen

Fråga: Jag har en sådan fråga. För mig 27 år överlämnade jag analyser. TRUS diagnos - bevis på diffusa förändringar i prostatakörteln, trängsel i prostatakörteln, enda förkalkning av prostata.
Joni Baimamuto

Svar: Och nu i huvudsak: För det första, att döma genom utnämningarna, har du vissa problem med erektion. öppen

Fråga: Jag är 37 år gammal. På mig i en prostata ojämn kaltsinaty + i njurar sand + i urinledare av sand, stenar. Hur man behandlar
Kornilov Ivan Nikolayevich

Svar: Att behandla flitigt och metodiskt, och säkert inte i sättet med Internet-kommunikation. Kom till examination och granskning. öppen

Fråga: För en och en halv månad sedan fick jag skräp vid urinering, erektionen var svag, det fanns smärta i testiklarna, skrotet i ljumskområdet. En av dessa dagar har jag riktat till doktorn, han har spenderat inspektioner och på USA har visat att det på mig är mikrokalciner av en prostata.
Alexander K.

Svar: Informationen i en sådan plan ligger inte i andrologins intresse (med undantag för problemet med beräknad prostatit, där det verkligen inte visas prostatastimering). Prata om särdrag hos dina sexuella preferenser med psykologer. öppen

Fråga: Jag är 35 år gammal. På mig i en prostatakörtel hittas kaltsinaty 2-3 mm. Är behandlingen acceptabel med massage?
anonym

Svar: Ja, mild prostata massage är möjlig under 10 procedurer mot bakgrund av att ta lämpliga mediciner med sådana former av prostatit. öppen

Fråga: Gör upplösnings kaltsiata Kanske mindre än 3 mm med användning av suppositorier eller pipett med kalciumbindande substans (Na2 EDTA, Ca EDTA, SaNa2 EDTA).
Алексей, 25 år gammal

Svar: Nej, det är omöjligt (och i ditt fall behöver du inte ens försöka "upplösa" en sådan försumbar kalcinto). Idén att lösa upp kalcikater med hjälp av så kallade. komplexoner som EDTA-Na och andra var "moderna" (och inte mer) tillbaka under andra hälften av tjugonde århundradet, men motiverade inte forskarnas förhoppningar. Lös upp den kalcit som redan bildats i prostata. öppen

Fråga: Jag är 36 år gammal, med förebyggande undersökning i prostata har man upptäckt förkalkningar upp till 3 mm. Ingenting är ont, ingenting stör, test är i ordning. Fråga: Är det möjligt att rektalt stimulera prostata under sex för att förbättra orgasmen?
Maxim

Svar: Närvaron av sådana kalcinater utan några kliniska manifestationer och med normala testparametrar kan betingas av åldersrelaterade förändringar i prostata. Detta kan till viss del vara en förutsättning för förekomsten av prostatit och inte mer. När det gäller rektal stimulering beror det på vad och av vem det utförs. öppen

Fråga: Avkoda, testa provningarna: prostatakörteln: konturen är klar, kapseln är inte förtjockad, strukturen är heterogen på grund av förkalkningar upp till 1 mm. Storleken på anterior-posterior är 30 mm, diametern är 40 mm, längden är 26 mm. Volymen 16,32 cu. se Mass 17.14. Vad ska man göra med dessa kalciniter och hur farliga är de?
roman

Svar: De befintliga förkalkningarna kan inte avlägsnas från prostata, och inget behövs med dem. Uppgiften är att förhindra sin fortsatta tillväxt, liksom bildandet av nya kalciner. För detta är det nödvändigt att genomgå årlig ultraljud och kompetent behandling med hänsyn till särdragen i sjukdomsförloppet i ditt enskilda fall. öppen

Fråga: Jag är 36 år gammal. Jag har hittat kalciner i prostata. Jag har 8-12 gånger urinering per dag. Jag behandlades i flera år, kunde inte bestämma min diagnos. Vi har redan bestämt oss, men som jag sa, finns det redan kalcinerade. I framtiden efter ålder (om jag bor i 50-80 år) blir de större och det påverkar kön och hur man ska vara i framtiden? Hur man behandlar förkalkningar i prostata?
Tacksam på förhand Valiev V.

Svar: På en gång uppstår frågan: Vad har du behandlat flera gånger om du säger att diagnosen inte gjordes? Kanske är det här orsaken till misslyckad behandling? Och är själva faktumet av närvaron av kalcater i prostata inte direkt dina läkare till vissa tankar om diagnosen? Betydelsen av behandling av prostatit. öppen

Fråga: Jag läste om problemet med ärr och förkalkningar. Vilken fysioterapi rekommenderas för läkemedelsbehandling och för prostata kvalitet i framtiden? Nu finns det många teknologier - laser, magnet, vibro-akustiska procedurer (witaphon), uppvärmningsteknik. Vad skulle du rekommendera?
Med vänliga hälsningar, Yaroslav.

Svar: För varje fysioterapeutisk metod finns det indikationer och kontraindikationer, så din behandlande läkare ska utvärdera ditt övergripande tillstånd och välja den bästa metoden för ditt specifika fall. Det finns många moderna metoder. öppen