Huvud
Behandling

Varaktighet av behandling av prostatit

Kronisk prostatit (CP) är en av ledarna för manliga genitalpatologier. Förra gången påverkar inflammationen i prostata också unga människor. Urologer noterar inflödet av patienter med prostatit, som inte uppnås och 30 år.

Möjliga orsaker som påverkar starten av prostatit

Infektionens orsakssamband är i ökande grad infektioner som den unga "får" under samlag. Det provocerar också en kronisk process i körtelen i en stillasittande livsstil.

Kronisk prostatit är inte hemskt - dess konsekvenser är farliga.

 • Karies. Särskilt tema. Få män kan associera tillståndet hos tänderna med prostatainflammation. Ömma tänder är källan till bakterier som kan spridas till hela kroppen. Ofta med försvagad immunitet, är problem med tänderna orsakade av inflammatorisk process i kroppen. Om du släpper bort patologin i munhålan kommer det snart att påverka prostata.
 • Störning av blodflödet. Frekventa eller sällsynta sexuella handlingar kan utlösa starten av den inflammatoriska processen i det manliga genitourära systemet. Mestadels skada på människors hälsa bringar samlag. På grund av brist på blodcirkulation leder stagnerade fenomen ofta till förlust av muskelton.
 • Chill. Prostatit, som har uppstått mot bakgrund av hypotermi, är ganska lätt att behandla. Och återhämtningsförloppet blir kort. Det är självklart bättre att förebygga prostatacancer.

Det är värt att notera att vid hypotermi kan den prostatit som uppstått gå till ett kroniskt stadium om behandlingen inte startas i tid.

Orsaker till förvärring av kronisk inflammation

Infektion. Ha förmågan att komma in i kroppen på olika sätt - genom urinröret, med blod från de inflammatoriska områdena, som vid den tiden befinner sig i förvärringsstadiet.

Störning av blodflödet. Ett fel i blodcirkulationen orsakar en stasis av en hemlighet, oavsett hur mycket det var där. Det förekommer i sådana fall som:

 • frånvaron av sexuella handlingar under lång tid;
 • regelbundna avbrutna sexuella handlingar;
 • en spänning som inte passerat sex
 • ofullständig spänning.

Även förekomsten av kronisk prostatit främjas genom regelbundna stress, depressiva tillstånd, alkoholkonsumtion. Den akuta perioden av det avancerade skedet manifesteras ofta i hypotermi, infektioner, undernäring.

HP (bakteriell)

Behandling innebär eliminering av infektion, normalisering av immunsystemet, minskning av inflammatoriska processer, återställning av körteln och dess blodflöde.

Terapi med antibiotika varar från 1 till 3 månader. Det är för detta intervall att mer än 50% av patienterna med kronisk prostatit botas. Vid ingen förbättring föreskrivs en ytterligare behandling som innebär antibiotika. Hur mycket tid en man kommer att behöva ta dem beror på försummelsen av tillståndet i prostatakörteln. I sällsynta fall rekommenderas kirurgisk ingrepp för fullständig återhämtning, där den drabbade delen av körteln avlägsnas.

CP (icke-bakteriell)

Kronisk prostatit, som har uppstått inte mot bakgrund av infektioner, behandlas med hjälp av speciella förfaranden. Den terapeutiska användningen av vatten och värme ökar blodflödet till körteln, tack vare denna antibiotikabehandling ger maximal positiv effekt. De viktigaste procedurerna för patienter med avancerad prostatit är:

 • ultraljud;
 • oscillationer med låga elektriska impulser;
 • applicering av galvanisk ström;
 • laser inflytande;
 • ökning i grad (rektum).

För att bli av med en man från kronisk inflammation, utser en specialist honom ett system med lämplig näring, terapeutiska bad. Dessa metoder förbättrar människors hälsotillstånd avsevärt. Behandlingsförloppet är från 30 till 180 dagar. För varje patient väljs individuell behandling och tillvägagångssätt.

förebyggande

Det är viktigt för en man att genomgå en urologisk undersökning en eller två gånger per år. Du måste också övervaka förekomsten av infektioner och sjukdomar från tredje part, eftersom även förkylningen kan orsaka kronisk prostatit. Lika viktigt som förebyggande åtgärder är regelbundna sexuella handlingar, och helst med en konstant partner.

Kronisk prostatit kan inte botas helt, men det är möjligt att förlänga remission under lång tid, kanske till och med i flera år. Män i sina cirklar hävdar att att bli av med prostatit behöver en frisk fru, ständiga sexuella handlingar. Det är också nödvändigt att genomföra en korrekt och adekvat granskning.

Rekommendationer av specialister

 • Innan du tar biologiskt aktiva tillskott måste du noggrant läsa instruktionerna, eftersom ignorering av informationen som det indikerar kan leda till katastrofala konsekvenser. Med oenighet mot läkemedel är det inte känt hur mycket patienten sedan kommer att spendera tid att återvinna kroppen.
 • Det är obligatoriskt att ge upp alkohol och rökning, särskilt med kronisk prostatit, eftersom alkohol kan orsaka sjukdomens återfall.
 • Det är också oönskat att dricka öl, eftersom det provar frekventa önskningar för ett litet behov, vilket kan påverka prostata slemhinnan dåligt.
 • Från kosten bör feta och kryddade rätter uteslutas. Dessutom rekommenderas inte att krydda den vanliga soppen med kryddor, det påverkar också prostatakörteln dåligt. "Skadlig" mat kan orsaka svullnad i körteln, vilket kommer att prova svårigheter med urinering.
 • När kronisk prostatit inte går till ångbastun, bastu. För mycket värme kan negativt påverka den tysta inflammatoriska processen, det vill säga det kan orsaka sjukdomens återfall.
 • Var noga med att följa alla rekommendationer från en specialist utan undantag. Detta gäller givetvis med läkemedel. De tenderar att sakta ner den inflammatoriska processen i det urogenitala systemet av män, lindra det allmänna tillståndet och lindra de allvarliga symtomen på sjukdomen.
 • Om det finns ett brott mot schemat för att ta mediciner, kommer prostatan så småningom att öka i storlek tills mannen behöver hjälp av kirurger. Om den behandlande läkaren rekommenderar kirurgi - bör du inte vägra, för en sådan situation är full av sorgliga konsekvenser.

Med tidig diagnos och snabb behandling kan du ge några garantier för att kronisk prostatit kommer att glömmas bort. I andra fall uppstår många frågor, till exempel hur länge prostatit behandlas. Behandling och återhämtning beror på patientens analyser och vissa studier.

När den inflammerade prostata är på kontot varje dag. Det är nödvändigt att vända sig till läkare i tid.

Video berättar om metoderna för behandling av prostatit:

Hur länge prostatit behandlas och vilka läkemedel som används för att bekämpa denna sjukdom

Inte alla män vet att i kroppen finns ett så viktigt organ som prostatakörteln. Samtidigt beror förmågan att leda ett fullständigt sexuellt liv och förmågan att befruktas direkt av hennes hälsa. Järn syntetiserar en speciell hemlighet som gör spermierna mer flytande och förbättrar spermierotiliteten. Dessutom är prostata en viktig länk i kedjan av organ som ansvarar för syntesen av det manliga könshormonet testosteron.

Bland prostataets hormonella funktioner är syntesen av inhibin. Detta ämne är ansvarigt för utvecklingen av det gonadotropa hormonet i hypofysen - follitropin. Syntesen av prostaglandiner, på vilka kolhydrat och proteinmetabolism beror, motsvarar också prostatakörteln. Dessutom reglerar den tonen i glattmuskelvävnad, deltar i mekanismen för erektion och kontrollerar fyllningen av blåsan. Således är den lilla körteln väldigt viktig för hankroppen.

Att bli sjuk med prostatit för en man är likvärdigt med en verklig katastrof. Ändå tar denna urologiska sjukdom många representanter för det starkare könet i åldern 26-27 år och äldre. Med prostatit blir det sexuella organet inflammerat, sväller och växer i storlek. Tätningar kan förekomma i körtelvävnaderna.

Hur lång tid kvarstår sjukdomen?

Hur mycket tid som behövs för behandling beror på symtomatologin och formen av sjukdomen, så tidpunkten kan variera för olika patienter.

Läkare identifierar följande sorter av sjukdomen:

 • akut prostatit;
 • kronisk prostatit;
 • inflammation åtföljd av smärta i bäckenet;
 • inflammation utan allvarliga symptom.

Karakteristiska tecken på denna sjukdom:

 • generell svaghet
 • ökad trötthet
 • känsla av smärta och obehag i prostata och urinblåsan;
 • smärta i ljummen, i testiklarna i buken;
 • smärta och brännande vid urinering
 • spotting ur urinröret;
 • pus i urinen som trådar;
 • frekventa önskningar;
 • problem med styrka;
 • smärtsam erektion
 • omöjlighet att nå tillfredsställelse vid sexuell kontakt
 • snabb utlösning.

Om en man märker ett eller flera av dessa symptom, ska han besöka en läkare. Hur länge prostatit behandlas beror på en snabb diagnos. Kronisk sjukdom, upptäckt i ett tidigt skede, är det möjligt att bota snabbt både på sjukhuset och hemma. Patienten är ordinerad läkemedel i tabletter och speciella ljus. För att förbättra effekten kan du göra procedurer som har en uppvärmningseffekt.

Under behandlingsperioden måste du sluta använda alkohol och utesluta från menyns kryddig mat. Om sjukdomen redan har gått i kronisk form rekommenderas det att behandlas på ett sjukhus. I detta fall föreskrivs mannen också antibiotika i tabletter och suppositorier, men fysiologiska procedurer och massage läggs till dem och i vissa fall - akupunktur. Om du vill kan du göra allt detta hemma. Om det finns komplikationer, är mannen inlagd utan misslyckande.

Behandling med stamceller

Denna metod för återhämtning för kronisk prostatit är relativt ny. Användningen av stamceller kan eliminera inflammation och lindra patienten av smärta. Celler som implanteras i prostatakörteln främjar bildandet av nya blodkärl och resorption av vidhäftningar.

Hur kan jag påskynda behandlingsprocessen?

Patienter med kronisk prostatit eller med en sjukdom i akut form under behandlingen ska så lite som möjligt komma upp från sängen. Det är nödvändigt att följa läkarens recept och ta mediciner i strikt överensstämmelse med de föreskrivna doserna.

antibiotika

Behandling av inflammation hos det manliga könsorganet är effektivt när man använder antibiotika som negativt påverkar den intestinala mikrofloran. Därför är det önskvärt att ta ett läkemedel som återställer tarmens aktivitet, till exempel laktofiltrum.

Uppvärmningsförfaranden för perineum

Proceduren som värmer perineum bör göras vid en temperatur av 38 grader. Sessilkarmens längd får inte överstiga 15 minuter.

Ljus och enemas

En signifikant fördel vid behandling av prostatit är det rektala suppositoriet, som innehåller extraktet av belladonna, liksom mikroclyster med acetylsalicylsyra (1 g aspirin per 100 ml vatten).

I avancerade fall elimineras ett brott mot urinering genom införande av antibiotika genom kateter. För att bota prostatit snabbt och äntligen måste du flytta mer och gå, cykla, göra fysiska övningar och äta en mängd.

Varaktighet och ordning för behandling

Modern medicin har förmågan att rädda en man från prostatit nästan för alltid. Men för att du inte behöver kontakta en urolog med detta problem i en tidig ålder måste du ta hand om din hälsa själv. Medicinsk praxis har många fall då utvecklingen av den inflammatoriska processen orsakade oskyddad sex med en kvinna som är sjuk med vaginos eller annan infektionssjukdom.

Följaktligen kan följande faktorer utlösa uppkomsten av prostatit:

 • missbruk av dåliga vanor
 • sexuell debauchery;
 • långvarig frånvaro av sexuella kontakter
 • hypotermi;
 • nervstockning;
 • fysisk utmattning.

Hur mycket tid behövs för att slutligen bota prostatit, beror på sjukdomsfasen. Om patienten diagnostiseras med bakterieform, är antibiotika ofta tillräckliga för framgångsrik behandling. När patologin redan har gått till det kroniska skedet kan det krävas kirurgi. I vissa fall, när kroppen har genomgått oåterkalleliga förändringar, kan en man vara oförskämd för livet. Bland de allvarliga konsekvenserna kan hänföras till impotens och andra hemska kränkningar för män. Ju tidigare sjukdomen upptäcks, desto tidigare kan du botas!

När en patient har hittat symptom på akut eller kronisk prostatit, behöver han gå till ett samråd med en urolog. Läkaren genomför en undersökning, lägger en preliminär diagnos och utser en undersökning. Som regel måste du skicka allmänna test av blod och urin, såväl som hemligheten i prostatakörteln. En ökning av antalet leukocyter i blodet tyder på att kroppen har en inflammatorisk process. Misstanke om en kronisk eller akut typ av sjukdom bekräftas eller refuseras av resultaten av en analys av prostats utsöndring.

Var är det bättre att bli behandlad: hemma eller på sjukhus?

Många läkare går för att möta patienter och får behandla okomplicerad prostatit hemma. Om patienten väljer det här alternativet ska han hålla kontakt med en specialist och samråda om det behövs. Läkaren kan ordinera mediciner som dödar den patogena mikrofloran, lindrar spasmer och smärta, normaliserar blodcirkulationen och förhindrar risken för blod och fysiologisk vätskestagnation i lilla bäckenet.

Förutom de listade läkemedlen hemma kan du ta pengar som ökar immuniteten. Liksom de grundläggande läkemedlen väljer läkaren dem, med inriktning på sjukdomsfasen och patientens allmänna tillstånd. Den mest effektiva behandlingsmetoden kan väljas inte omedelbart, men under övervakning av sjukdomsförloppet.

Nyligen välkomnar många specialister alternativa behandlingsmetoder, inklusive mudterapi, övsterapi, fysioterapi, zoneterapi, manuell och hårdvara massage. Vissa av dem kan bara göras i en sjukhus. I stora inhemska och utländska kliniker används sådana metoder också: myostimulering, laser och magnetisk terapi.

Rekommendationer för patienten

Det är nödvändigt att övervaka mängden sekret från prostatakörteln, uppmärksamma deras konsistens och färg. I närvaro av blodiga eller icke-karakteristiska inkluderingar måste du snabbt gå till sjukhuset. Behandling av prostatit i ett tidigt skede kan ta från flera dagar till flera veckor. Sjukdomen, som har gått i kronisk form, behandlas längre och svårare: i vissa fall tar det flera år att uppnå full återhämtning.

Hur mycket prostatit behandlas hos män

Frågan hur mycket prostatit behandlas hos män bekymrar alla som har stött på denna sjukdom. Det är dock inte så lätt att svara på det. Detta förklaras av det faktum att tiden som krävs för att bota sjukdomen beror på många faktorer.

Vilka Låt oss försöka förstå denna fråga.

Några ord om prostatit

Några ord om prostatit

Prostatit är en inflammation i prostatakörteln som är ansvarig för att producera en speciell hemlighet som stöder spermatozoas aktivitet och livskraft.

Beroende på arten av sjukdomsförloppet utmärks två former av prostatit:

Akut prostatit har en levande symtomatologi, kronisk - från tid till annan återkommer den med tecken som liknar en skarp form.

OBS! Den främsta orsaken till utvecklingen av kronisk prostatit är en otrolig och substandard behandling av den akuta formen av sjukdomen.

Beroende på orsakerna som orsakade det är prostatit uppdelad i:

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

 • bakteriell orsakad av patogena mikroorganismer - bakterier, svampar, virus och ätpinnar
 • icke-bakteriell orsakad av inre skador på prostatakörteln, till exempel stagnation av prostatajuice och blod i venerna i prostata, förknippade med oregelbundet sexuellt liv.

Hur mycket prostatit behandlas hos män

Terapiprostatit hos män innebär en övergripande inställning till problemet och tilldelas beroende på patientens kroppsform, ålder och individuella egenskaper. Baserat på detta kan behandlingsregimen innefatta:

  • antimikrobiell terapi;
  • fysioterapeutiska förfaranden;
  • terapi med örter;
  • prostata massage;
  • terapi med immunmodulatorer;
  • terapeutisk gymnastik;
  • förebyggande av återkommande sjukdom.

Baserat på sjukdomsformen kan behandlingsregimen innefatta terapeutisk gymnastik

Hur mycket prostatit behandlas hos män med liknande system? Och om det är möjligt att bota det helt?

Hur lång tid tar det att behandla prostatit av akut bakterieform

Frågan, hur länge prostatit behandlas i akut bakterieform, exciterar alla som har stött på denna sjukdom för första gången. För att kunna svara på det måste du förstå hur denna formulär behandlas. Så, låt oss börja.

Behandling av en akut bakteriell form av prostatit inbegriper användningen av antibakteriella läkemedel. Dessutom före tillsättningen av några eller andra läkemedel patienten sådd prostatiska utsöndringar, gör det möjligt att bestämma känsligheten av patogena mikroorganismer till dessa eller andra medel (vanligtvis i detta fall, utses av trimetoprim-sulfametoxazol).

I händelse som ledde till utvecklingen av prostatit tillgänglighet, sjukdomar som överförs under oskyddat sex, receptbelagda läkemedel som påverkar klamydia - karbenicillin, minocyklin antibiotika som hör till cefalosporin-serien.

Varaktigheten av behandlingen är i regel tre till fyra veckor. I vissa fall kan behandling emellertid inte bara förlängas, utan också kompletteras med analgetika, vilket lindrar smärta och obehag.

Vid utnämningen av antimikrobiella medel i detta fall, ta hänsyn till:

 • typ av detekterade patogener och deras känslighet för droger;
 • omfattning av droger, deras farmakokinetik och sannolika biverkningar
 • mottagning av antibiotika i historien, dess längd, dos och kombination av de använda metoderna;
 • Behovet av att använda andra terapier.

OBS! Prostatsmassage i akut bakterieform är strängt förbjuden - en liknande procedur kan prova smittspridning och följaktligen bakterieemi eller sepsis.

I fråga om infektiös prostatit förskriva läkemedel som påverkar klamydia, såsom Minocycline

Hur lång tid tar prostatit av kronisk form?

Frågan, hur mycket prostatit behandlas i kronisk form, är som regel intressant för dem som saknade denna sjukdom i sina inledande skeden.

Svaret på det är ganska enkelt. Förloppet av behandling av kronisk prostatit syftar först och främst till att förstöra patogenen och eliminera de förändringar som orsakas av inflammatoriska processer, stärka patientens immunitet och återställa den tidigare funktionella prostata.

Varaktigheten av antimikrobiell terapi i detta fall kan vara från 4 till 12 veckor.

Om hälsotillståndet efter den angivna tiden inte har förbättrats kan den terapeutiska kursen förlängas med användning av lägre doser av antimikrobiella läkemedel. I särskilt allvarliga fall kan kirurgi krävas för att avlägsna irreversibelt skadade prostataelement.

Effektiviteten av antibiotika i det här fallet är begränsad till oförmågan hos de flesta av dem att tränga in i vävnaden av de drabbade organ, om de inte är mottagliga för inflammation och droger är tetracyklin, klindamycin, ciprofloxacin, trimetoprim, erytromycin, Timetoprim - sulfametoxazol i kombination med antiinflammatoriska läkemedel.

Hur länge behandlas prostatit för kronisk icke-bakteriell form

En egenskap hos terapeutiska åtgärder som syftar till att behandla den kroniska icke-bakteriella formen av prostatit är att antibakteriella medel inte används i den. Behandlingsgrunden i detta fall är:

 • fysioterapi (jontofores, magnetoterapi, ultraljud, ökad basal kroppstemperatur, laserbehandling);
 • terapi som syftar till symptomatisk lättnad
 • inflytande på en persons immunitet för att öka den.

Dessutom kan systemet med behandling av prostatit av kronisk icke-bakteriell form kompletteras:

Behandlingsschemat för en kronisk icke-bakteriell form kan kompletteras med mottagning av Allopurinol

 • diet;
 • aktiviteter som syftar till att normalisera patientens livsstil
 • användningen av alfa-blockerare, vilket tillåter att slappna av i prostata
 • mottagning Allopurinol, som gör det möjligt att minska koncentrationen av urat i fysiologiska vätskor och därigenom normalisera urodynamiken.

Den tid som behövs för bota kan i detta fall vara upp till sex månader.

Vad händer om du inte behandlar prostatit

Frågan om vad som kommer att hända om prostatit inte behandlas är att oroa många av dem som har stött på detta problem, och svaret beror till stor del på sjukdomsformen.

Så framkallar icke-infektiös form av sjukdomen:

 • brott mot styrka - brott mot ejakulation, försvagning av erektion, försvinnande av sexuell lust, impotens;
 • skleros av prostata, åtföljd av förtätning eller reduktion av körteln och följaktligen en minskning av funktionaliteten;
 • urineringstörningar - akut urinretention (kräver omedelbar medicinsk intervention), närvaro av smärta, bränning och gnidning vid urinering
 • nervositet, depressiva tillstånd och andra neuropsykiatriska störningar i samband med intima sjukdomar;
 • Infertilitet, associerad inte bara med en minskning av mängden spermier, men också med försämring av dess kvalitet.

Infektiös form av sjukdomen (om den inte behandlas med prostatit) kan orsaka:

 • cystit - inflammation i urinblåsan;
 • vesikulit - inflammation av sämsta vesiklar, vilket kan leda till infertilitet
 • abscess av prostata, vilket kräver omedelbar medicinsk intervention.

Därför är det nödvändigt att behandla prostatit. Och det spelar ingen roll, mycket tid kommer att krävas eller inte nog.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Hur länge kan prostatit behandlas?

Om en man och har mardrömmar på natten, så är det förmodligen prostatit. Detta fenomen är inte särskilt trevligt och farligt för hälsan. Brott mot sexuella funktioner, obehag med urinering, smärta, sanna tecken på denna sjukdom. Att framkalla sin utveckling kan ha oskyddad sex med en partner med en sjuk vaginos, stress, hypotermi, fel livsstil.

Hur länge behandlas prostatit? beror på det så du startade processen:

Bakteriell prostatit behandlas med antibiotika, och dess kroniska form kan kräva en jämn kirurgisk ingrepp. Förändringar i kroppen kan leda till infertilitet, impotens och andra lika hemska för mänens saker.

Innan behandlingen utförs måste läkaren korrekt diagnostisera och genomföra de nödvändiga testen. Bland de obligatoriska förfarandena är analysen av urin och blod för leukocyter, analysen av utsöndringen av prostata. Om antalet leukocyter i blodet är högt, så är det i kroppen att fokusera på inflammation. Metoder för behandling riktas exakt för att avlägsna detta fokus och dess konsekvenser.

Behandling av prostatit kan utföras både permanent och öppenvård. Om du väljer det andra alternativet, förlora inte kontakten med den behandlande läkaren. Som behandlingsmetoder används antibiotika för att lindra inflammation, läkemedel för att normalisera blodcirkulationen i det lilla bäckenet och förhindra stillastående processer. Dessutom kommer läkemedel för förbättrad immunitet att vara användbara. Alla dessa läkemedel väljs individuellt och övervakar noggrant beteendet hos sjukdomen.

Detta är det enda sättet att välja det mest effektiva behandlingsalternativet. Som alternativa metoder är föreskrivna massage, både manuell och hårdvara, träningsterapi, lera behandling. Kontrollera noggrant mängden och naturen av urladdningen från penis. Hur länge prostatit behandlas beror också på hur snabbt du går till sjukhuset för att hitta ett problem. Om det i början av prostata sjukdom är lätt att behandlas, då i kronisk form kan behandlingen försenas i flera månader eller till och med år.

Modern medicin använder sådana metoder för behandling av prostatit som laser, magnetterapi, myostimulering. Om du inte litar på hemmakliniker kan du använda tjänsterna från utländska kliniker. Men fördröja inte behandlingen av prostatit under lång tid, du kan tjäna adenom och en hel massa olika sjukdomar på detta område. För att behålla din hälsa i ett normalt tillstånd, gå till urologen minst en gång var sjätte månad och titta på din livsstil.

Långt om man ska behandla prostatit hos män

Prostatens inflammatoriska process kallas prostatit. Detta är en allvarlig och vanlig sjukdom hos män. Ofta frågar patienter sig själva hur mycket prostatit behandlas och vad dess konsekvenser är efter behandling.

Termterapi för denna patologi beror på olika orsaker. För det första - en slags sjukdom, och naturligtvis den spelar en viktig roll tidsfaktorn - hur mycket tid har gått efter förekomsten av de första symptomen innan behandlingen till läkaren. För det andra beaktas orsaken till prostatit hos män.

Vad orsakar starten av prostatit

Terapeutiska manipuleringar

Hur länge behandlas prostatit? Vid val av terapeutisk behandling anses en variation av sjukdomen, enligt vilken det effektiva schemat bestäms.

 • Vid bakteriell prostatit bör infektion först elimineras, sedan normalisera prostata, återställa blodcirkulationen och ta bort inflammation. För detta ändamål är användningen av kraftfulla antibiotika och andra mediciner ordinerad, vilket rekommenderas i 30-90 dagar. Under denna tid klara mer än hälften av patienterna framgångsrikt patologin för kronisk kurs, bakterieform.
 • När behandlingen av kronisk försummad prostatit inte har givit resultat rekommenderas ytterligare terapier, mer komplicerade men effektiva. Denna behandlingskurs kan ta mer tid för att slutföra återhämtningen. För allt är ansvarigt för tillståndet i prostatakörteln och försummat av patologi.
 • Vissa metoder för behandling har kirurgisk ingrepp. En operation utförs för att avlägsna en del av prostata, med en väsentlig vävnadsskada. Så behandlas den kroniska prostatit av den startade formen.
 • Ingen bakteriell patologi behandlas med naturliga läkemedel, bland annat preparatet Prostodin noteras. Denna åtgärd görs på en naturlig basis. I sin sammansättning finns en biprodukt (honung), en komplex sammansättning av örter (undviker pion, hassel, dioecious nässla, mynta, angustifolia, kamille, växtfena). I anläggningen innehåller de nödvändiga vitaminerna, hjälper honung att eliminera obehagliga symptom. Prostadin eliminerar alltid prostatit. Resultatet av läkemedlets effektivitet är synligt efter den första ansökan.

Enligt läkare är den bakteriella formen av prostatit inte mottaglig för effektiv behandling med användning av vissa tekniker som påverkar ökningen av blodflödet till prostata. Detta ger ett snabbt och positivt resultat av behandlingen.

Vilka prostata massageapparater rekommenderas av läkare.

Rudnev VM, urolog, läkare av högsta kategori:

"Massager för prostata Prostata hjälp MP-1 - Det här är en utmärkt lösning för dem som av någon anledning inte är redo att gå på massage i kliniken. Om du masserar på instruktionerna som följer med enheten kommer det att bli inte mindre effektiv, än en massage med en erfaren urolog. I allmänhet har massageapparaten en positiv effekt på det genitourära systemet. Det finns en främjande av borttagning av stenar från blåsan, passerar gradvis den försvagande smärtan i underlivet, genom att förbättra blodcirkulationen ökar lokala immunitet. "

De viktigaste typerna av tekniker är:

 • laserindunstning;
 • applicering av galvanisk ström;
 • ultraljudsteknik;
 • termisk effekt på ändtarmen
 • fysioterapeutiska förfaranden;
 • en användbar diet;
 • applicering av medicinska, stillastående brickor.

Behandlingsförloppet tills fullständig återhämtning beräknas i ca 30-45 dagar. Med rätt tillvägagångssätt individuellt kan behandlingsförloppet ändras under en längre eller kortare period.

Ytterligare tips

När man utför medicinsk behandling för prostatit följer det att behandlingen är korrekt och följer vissa regler.

Det första du behöver göra av med dåliga vanor, särskilt detta undantag, påverkar positivt behandlingen i kronisk kurs. Alkohol orsakar återfall och förvärrar sjukdomen. Det är nödvändigt att utesluta inte bara starka drycker, utan även alkohol med låg alkohol.

Prostatit hotar impotens! Prostata kommer att vara lika nytt om.

Det är nödvändigt att utesluta besökande bad, bastur, vid hög temperatur, är det möjligt att upprepade återfall

Tabletter för behandling

Med rätt diet ökas effektiviteten av behandlingen många gånger, och behandlingskursen tar en kortare tidsperiod. Skarpa och feta rätter, kryddor är uteslutna. Sådana produkter ger upphov till puffiness, vilket leder till problemlösning.

Läkemedlet ska administreras enligt det strängt rekommenderade systemet. Ändra inte dosen ensam. Läkemedel som är avsedda för behandling av prostatit har några biverkningar, så det är väldigt viktigt att hålla fast vid det system som rekommenderas av en specialist. Läkaren själv förstår genom att observera patienten när det är nödvändigt att minska, och när ska dosen ökas.

Läkemedel för behandling av prostatit syftar till att minska inflammatoriska processer i genitourinärsystemet, lindra smärtsamma symtom, obehag och lindra patientens allmänna tillstånd. Om alla recept är uppfyllda, med en positiv patientposition, kommer behandlingen att ha en hög effektivitet, under en kortare period.

Vem sa att bota prostatit hårt?

Döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - en seger i kampen mot prostatit är inte på din sida. och dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • Smärta i underlivet, skrot, perineum;
 • Uppstoppad blåsan;
 • Sexuell dysfunktion;

Har du redan tänkt på kirurgisk ingrepp? Det är förståeligt, eftersom prostatit kan leda till allvarliga konsekvenser (infertilitet, cancer, impotens). Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning? Läs mer >>

Hur länge behandlas prostatit?

Inflammation av prostata kan elimineras om några veckor, och efter några år. Hur länge prostatit behandlas beror på förekomsten av samtidiga sjukdomar och komplikationer, patientens ålder, orsaken som orsakade sjukdomen. Tydligt svar om varaktigheten av behandlingen är inte, för en man kan omedelbart hjälpa ett läkemedel, och kanske måste läkaren välja ett lämpligt botemedel under en längre tid. Någon är på sjukhus för operation, och då ökar återhämtningsperioden, eftersom rehabiliteringstiden läggs till.

Behandlingstiden beror också direkt på det stadium där prostatit detekterades. Tidiga former elimineras snabbt och hemma, och tunga kan kräva mycket ansträngning. Mer om detta i vår artikel.

Klinisk bild

Prostatit är inflammation i prostatakörteln i ett litet bäcken hos män. Denna sjukdom är mycket vanlig och ingen av de starkare könen skulle inte vilja möta honom. Att bli av med det kan vara ganska svårt, ibland går patologin inte helt och håller helt och hållet till förlossningsstadiet. Den första provokationsfaktorn kommer att leda till att sjukdomen återupptas.

Av naturen är förloppet av prostatit uppdelat i akut och kronisk. Den första formen karaktäriseras av ett överflöd av symptom, på den andra är det praktiskt taget ingen.

Symtomatisk prostatit är associerad med processen med urin och erektil funktion. Den första beror på att prostatan ligger direkt under urinblåsan och genom det passerar ett litet urinledningsområde. Under inflammation ökar körteln i storlek och börjar klämma på dem båda, vilket orsakar en miktörstörning. Följande symptom uppstår:

 • Smärta under en resa till toaletten
 • Ökningen i hans besök, särskilt på natten
 • Utseendet på föroreningar av blod eller pus i urinen
 • Känslan av ofullständig tömning av blåsan efter
 • Utbytet av urin avbryts av en jet, pokapelno

Störningsförmågan förklaras av att prostatakörteln övervakar syntesen av könshormoner och deras omvandling till andra föreningar (till exempel testosteron i dihydrotestosteron, som har en aktiv effekt på sexuell lust och erektion). Utan dessa processer kommer en man att börja uppleva problem i sängen, som många blir orsaken till depression eller utvecklingen av vissa komplex. Hur lång tid kommer kronisk prostatit hos män att behandlas beror på de faktorer som orsakade det. Bland dem utmärks två stora stagnanta fenomen och infektioner, men det diskuteras nedan.

Störningsförmågan manifesteras av försenad eller för tidig utlösning, försvagning av erektionen, en minskning av sexuell lust. Bestäm närvaron av prostatit kan vara på ytterligare tecken som allmän svaghet, konstant trötthet, irritabilitet. Även med aktiviteten av inflammatoriska processer stiger kroppstemperaturen och symtom på förgiftning uppträder. Eventuella värk i kroppen, en känsla av obehag under avföring, smärta i underlivet, perineum.

orsaker till

Som nämnts tidigare hjälper det att bestämma hur länge prostatit behandlas hos män kunna bestämma orsaken till sjukdomen. I de flesta fall är den skyldige stagnationen av olika vätskor i det lilla bäckenet (blod, lymf, seminalvätska). För att orsaka denna process kan:

 1. Extra kilo
 2. Sedentary livsstil
 3. Sedentary work
 4. Brott mot blod eller lymfcirkulation
 5. Lång avhållsamhet

På den andra platsen på frekvensen av ett uppkall på en prostatit finns infektioner. Patogena mikroorganismer kan komma in i människokroppen efter oskyddad samlag, men förekommer mycket oftare på ett sådant sätt att de helt enkelt tar blod från ett annat system av patienten (fokusen för infektionen som redan var närvarande och inte botades). Det kan hända att en bakterie i ett organ är en vanlig del av mikrofloran, men slår prostata, börjar omedelbart inflammatoriska fenomen. Således fungerar E. coli, det står för mer än 80% av fallen av bakteriell prostatit.

Provoke sjukdomen kan försvaga immunsystemet eller ett misslyckande av hormonell bakgrund, felaktig kost, alkoholmissbruk eller rökning. Påverka arbetet i prostatakörteln och operationen, utförd på ett litet bäcken, hypotermi, förekomsten av inflammation i angränsande organ. Det är omöjligt att noggrant svara på hur länge kronisk prostatit behandlas, men det är otvetydigt känt att den förvärrade formen elimineras längre. Behandlingstiden ökar om det finns flera orsaker till utvecklingen, vilket händer ganska ofta.

Metoder för behandling

För att bli av med prostatainflammation behöver en man se en läkare så att han kan ge honom lämplig behandling. I de inledande stadierna kan det finnas tillräckligt med folkmedicin eller örtberedningar, men med dem kommer behandlingen att vara ganska lång. Hur lång tid att behandla prostatit i de tidiga stadierna är okänt, men det tar ungefär 2-3 månader. Om du lägger till läkemedel för fytoterapi kan termen minskas till flera veckor.

När sjukdomen hittas senare kan bara droger och sjukgymnastik hjälpa krafterna, folkmedicin kan bara användas som hjälpmedel för att lindra patientens tillstånd, stärka hans immunitet. Låt oss i större detalj överväga metoderna för behandling av prostatit.

Medicinsterapi

Medicinska läkemedel som används för att eliminera inflammation i prostatakörteln, de flesta har många biverkningar, och med långvarig terapi kan hälsan skadas. Därför är det i patientens bästa intresse att följa alla rekommendationer från läkaren och då behöver han inte uppleva de negativa effekterna av pillerna. Följande farmakologiska grupper av läkemedel accepteras:

 • antibiotika
 • Alfablockerare
 • Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel
 • Muskelavslappnande medel
 • Spasmolytika, smärtstillande medel
 • immunstimulerande medel
 • Vitaminkomplex

Inget av drogen ska inte tas utan att rådfråga en läkare, annars kan du förvärra din situation. Antibiotika används för att förstöra den patogena mikrofloran som har avgjort i prostata vävnaderna. Vissa av dem har endast bakteriostatisk effekt (stoppar tillväxten och reproduktionen av patogener), medan andra kan ha en bakteriedödande effekt (cellförstöring genom att bryta DNA-syntes, förstörelse av dess väggar etc.). Valet av ett specifikt botemedel är för läkaren, och han tilldelar det baserat på analysernas resultat. Populära antibiotika vid behandling av prostatit är Doxycyklin, Ciprofloxacin, Azitromycin.

Alfa-adrenoblocker är utformade för att lindra ett sådant symptom som urinering. De hjälper till att slappna av musklerna i glatt muskler i prostatakörteln, urinblåsan och urinvägarna. Representanter för denna grupp kan kallas Tamsulosin, Fokusin, Alfuzozin. Hur lång tid att ta Fokusin med prostatit bestäms av läkaren och endast han. Om hans behandlingsschema skiljer sig från det som anges i anvisningarna är det värt att lyssna på en specialist. Man måste komma ihåg att de första resultaten från användningen av adrenolytika uppträder efter 1-2 veckor, så det är inte nödvändigt att vänta på en omedelbar effekt.

NSAID (icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel) ordineras för att eliminera inflammatoriska tillstånd, men även antipyretiska och analgetiska effekter kan förväntas från dem. Dessa läkemedel har en ganska stark effekt, men på grund av detta har det allvarliga biverkningar. Men om du följer doserna och det angivna antalet behandlingar, bör biverkningar inte förväntas. Muskelavslappnande medel har samma verkan som adrenolytika. De kan ordinera de som inte har visat rätt resultat.

Immunostimulanter kan vara nödvändiga för de patienter som har försvagat immunsystemet. Ofta avlämnas de direkt efter antibiotika, så att immunsystemet aktiverar sitt eget svar på patogener. Vitamin-mineral komplex hjälper också honom, liksom alla andra system i kroppen. De bör tas redan, om bara för att de flesta resurserna används för att återställa prostata, och de kvarvarande organen saknar användbara ämnen.

Traditionell medicin

Läkemedel och örter kan hjälpa till med olika sjukdomar, prostatit är inget undantag. Hans behandling med dem är väldigt populär, så det blir inte svårt att hitta några recept på folkmedicin på Internet. Ibland behöver du inte laga mat - du kan bara äta dessa eller andra produkter. På frågan om hur mycket kronisk prostatit behandlas hos män, möter folkmedicin vanligtvis 1-2 månader. Denna långa tidsperiod är förknippad med det faktum att naturliga komponenter fungerar mycket långsammare än syntetiska komponenter, av samma anledning erbjuds folkmedicin endast i avsaknad av starka symtom.

Inte alla kan överleva några veckor med svår smärta bara för att han inte vill bli behandlad med traditionella läkemedel. Men ibland kan de inte utan dem, då kombineras båda terapierna - läkemedel och phyto. Patienten kan använda sådana recept:

 1. Mala rotan av persilja och ta från dem ungefär hälften av glaset. Råmaterial hälls i 1 liter vatten och läggs på en tallrik att koka i 10 minuter. Efter denna tid tas buljongen i stället för det vanliga vattnet under dagen
 2. Mala av Kalanchoes löv och fyll dem med 1 glas. Därefter hälls de i en större behållare med 500 ml vodka och stängs väl. Läkemedlet ska infunderas i 5 dagar och konsumeras 1 tsk per dag. Varaktighet av behandlingen - 1 månad
 3. Avlägsna från mogna kastanjer deras skal, slipa bra och ta från råvaran 2 matskedar. De hälls i 0,5 liter kokande vatten i en termosflaska och lämnas över natten. På morgonen måste du placera vätskan på spisen och koka exakt hälften. Resten är full 30 droppar tre gånger dagligen före måltiderna

Bee-produkter, pumpafrön, valnötter kommer att vara användbara för patienter. Också uppmärksamma dill, lök och vitlök, ginseng, ingefära.

Varaktighet av behandlingen

Hur mycket som behandlas för kronisk prostatit i det starkare könet beror på den ålder då en man blir sjuk, oavsett om han har några andra patologier, enskilda egenskaper. Den bakteriella formen av sjukdomen måste elimineras åtminstone den tiden, tills alla patogena mikroorganismer försvinner. Vanligtvis tar det ungefär en månad, men om bakterier inte reagerar på antibiotika krävs ytterligare en kurs på grund av vad behandlingen är långvarig. Efter att ha tagit antibakteriella läkemedel, testas för att avgöra om patogener helt har försvunnit.

I närvaro av komplikationer som prostatacenom eller cancer kan behandlingen vara i ett år, och sannolikheten för återhämtning hos dem är ganska liten utan operation.

Om resultaten fortfarande är positiva, är kurser förlängda och doserna ökas. Med stillastående form kan behandlingen ta 1 till 3 månader, eftersom eliminering av inflammatoriska fenomen tar lång tid. Dessutom är det nödvändigt att återställa blodcirkulationen, som endast fysiska övningar och fysioterapi kan göra, och de verkar långsammare än tabletter. Om de inlämnade testen efter 3 månader inte visar eliminering av inflammationsfokus, talar de om övergången av prostatit till det kroniska skedet. Hennes terapi varar mest - från sex månader och längre.

Om patienten uppfyller alla läkares rekommendationer kommer varaktigheten att vara som angivits ovan. Om han inte följer en diet, kan inte sluta röka eller fortsätta att leda en lågaktivitetslivsstil, kan terapi vara upp till ett år.

Hur mycket prostatit behandlas?

Ingen läkare kan berätta exakt hur mycket prostatit behandlas. Denna sjukdom kräver en långsiktig komplex terapi, men den exakta tiden beror på sjukdomsformen och särdrag hos prostatit hos patienten.

Orsaker till sjukdomen

För att förstå hur länge prostatit behandlas måste du förstå orsakerna till utvecklingen.

Det finns två typer av sjukdom - infektiös och icke-infektiös prostatit. Orsaken till smittsam inflammation ligger i aktiviteten av patogena medel som tränger igenom prostatakörteln mot bakgrund av nedsatt immunitet. I detta fall beror patogenen på patogenen för behandling av prostatit.

Icke-infektiös prostatit är resultatet av en kränkning av prostatakörtelns trofism. Det förekommer mot bakgrund av hypodynami, övervikt, en obalanserad diet. Denna form av sjukdomen kan vara asymptomatisk under lång tid vilket gör det svårt att göra en snabb diagnos.

Bland de faktorer som framkallar utvecklingen av prostatit:

 • Passivt sätt att leva
 • Dåliga vanor
 • Förekomst av övervikt
 • Brist på regelbundet sexliv;
 • Minskad immunitet
 • Hypotermi.

Den inflammatoriska processen börjar alltid när kroppen är försvagad. Minskad immunitet kan orsakas av nya sjukdomar, stress eller vanlig hypotermi.

Bakteriell prostatit orsakas av ingreppet av patogena ämnen i prostata. Detta kan uppstå med ont i njurarna eller i urinblåsan. I detta fall kastas patogener av sjukdomen i prostatakörteln med urin.

Infektiös prostatit kan utlösas av sexuellt överförda bakterier, i vilket fall orsaksmedlet är klamydia eller trichomonas. Denna form av inflammation utvecklas efter oskyddad samlag.

Behandlingsregimen beror på om prostatit orsakas av infektion eller genom stillastående processer

Varaktighet av behandling av prostatit

Det är omöjligt att svara exakt hur mycket prostatit behandlas. Effektiviteten av behandlingen beror på flera faktorer:

 • patientens ålder
 • förekomsten av samtidiga sjukdomar;
 • form av inflammation
 • noggrannhet av läkarens rekommendationer.

Först och främst är det nödvändigt att bestämma typen av sjukdom. För att göra detta är det nödvändigt att ge en analys av prostats utsöndring. Dessutom kan en ultraljud eller en MR-av organet ordineras. Beroende på resultaten av testen väljer läkaren behandlingen och gör preliminära förutsägelser för återhämtning.

Funktioner och varaktighet för behandling av akut prostatit

Hur mycket tid behandlas för prostatit av bakteriell natur, om det uppenbaras av akuta symtom - det beror på behandling i rätt tid och adekvat behandling.

Basen för behandling av denna form av sjukdomen är antibakteriell behandling. Långtidsanvändning av antibiotika praktiseras i 3-4 veckor.

För att utvärdera effektiviteten av behandlingen praktiseras upprepad undersökning av juicen av prostatakörteln. Första gången analysen ska göras för att identifiera typen av patogen. Detta gör det också möjligt att välja ett antibiotikum med hänsyn till egenskaperna hos patogena mikroorganismer.

Återgivning av testet utförs 2 veckor efter starten av antibakteriell behandling. Detta är nödvändigt för en preliminär bedömning av effektiviteten hos den valda behandlingsmetoden. Om den upprepade analysen visade nedslående resultat förändras behandlingsregimen, läkemedlen ersätts med antibiotika från en annan grupp.

Hittills är den mest effektiva metoden för behandling användningen av fluorokinoloner. Dessa droger tar en kurs om 28 dagar. Då ordineras patienten en restorativ terapi med immunostimulanter och fytopreparationer för normalisering av prostatakörtelns funktion. När symtomen på långvarig behandling av en sådan form av prostatit sjunker från en till tre månader. Om resultaten av analysen efter tre månaders behandling förblir otillfredsställande talar de om övergången av sjukdomen till kronisk form.

Periodiska studier under behandling möjliggör utvärdering av effektiviteten av behandlingen

Behandling av kronisk bakteriell prostatit

Hur mycket kronisk bakteriell prostatit behandlas hos män - det beror på patientens kropp. I genomsnitt tar denna behandling från tre till sex månader. I terapi gäller:

 • bredspektrum antibiotika;
 • antiinflammatoriska läkemedel;
 • ljus med växtekstrakter;
 • immunostimulanter;
 • diet;
 • livsstilsförändringar.

Behandling av denna form av sjukdomen belastas av utvecklingen av patogena mikroorganismers resistens mot verkan av olika antibiotika. För behandling används ett kombinerat system som innefattar samtidig administrering av läkemedel från olika grupper.

Effektiviteten av behandlingen utvärderas också av resultaten av en bakterieundersökning av prostatakörtelns utsöndring.

Behandling av kronisk icke-bakteriell prostatit

Syftet med att behandla denna form av inflammation i prostatakörteln:

 • för att stoppa inflammation
 • normalisera prostata trofism;
 • stärka immuniteten
 • förbättra urinering.

Kombinerad terapi används för detta. För avlägsnande av inflammation föreskrivs icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Antibiotika för stillastående prostatit gäller inte eftersom inflammation inte orsakas av patogena mikroorganismer utan stagnerande fenomen i bäckenorganen.

Dessutom förskriva rektala suppositorier med växtekstrakter. Ofta används stearinljus med propolis, ichthyol eller pumpaolja, som inte bara lindrar den inflammatoriska processen utan också förbättrar prostatafunktionaliteten.

Som en symptomatisk behandling kan en grupp alfa-adrenoblocker användas, vilket normaliserar urinflödet.

Sjukgymnastik används för att normalisera trofismen. Eliminera stagnerande fenomen med akupunktur, nuvarande och magnetiska exponeringsmetoder. Patienten visas en kurs av terapeutisk övning som syftar till att förbättra blodcirkulationen i bäckenorganen och stärka den pubic-coccygeal muskeln.

Med stagnerande karaktär av prostatit är det extremt viktigt att förbättra blodcirkulationen i bäckenorganen

Var noga med att ändra dina egna vanor och byta kost. Patienten bör avstå från att röka och dricka alkohol, undvika feta och stekta livsmedel, föredrar frukt och grönsaker.

Hur mycket behandlas sådan inflammation i prostatakörteln - det beror på hur länge kronisk kronisk prostatit var asymptomatisk. Behandlingsförloppet varar från sex månader och mer. Om behandlingen är ineffektiv visas patienten en årlig behandlingstid för att förhindra exacerbationer.

Eventuella komplikationer

Om prostatit inte behandlas i rätt tid går det i kronisk form. En sådan sjukdom är svår att behandla, i vissa fall står män inför frekventa exacerbationer av prostatit.

Konsekvenser av obehandlad prostatit:

 • prostats abscess;
 • fibros eller skleros av prostata;
 • infertilitet;
 • erektil dysfunktion.

Abset av prostatakörteln är en farlig komplikation av akut bakteriell prostatit. Samma sjukdomsform kan leda till utveckling av akut stagnation av urin och infektion i njurarna.

Konsekvenserna av kronisk kongestiv prostatit är infertilitet och erektil dysfunktion. I svåra fall är det möjligt att bilda ärrvävnad i prostatakörteln, vilket kräver kirurgisk ingrepp.

Sjukdomen kan påverka alla delar av en människas liv negativt, så det är viktigt att upptäcka symptom i tid och genomgå omfattande behandling.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...