Huvud
Skäl

Fördelar och skador från prostata massage: vad är det gjort för?

De flesta män som vänder sig till en urolog med klagomål om tillståndet av prostata bland annat rekommenderar henne massage.

Om denna procedur går mycket myter och rykten, som regel extremt obehagligt.

Varför prostata massage? Det används för att diagnostisera tillståndet, intaget av prostatajuice, förebyggande och behandling av prostata sjukdomar.

Är prostata massage trevlig? Prostatisk massage: är det användbart eller inte? Finns det någon skada från den frekventa användningen av prostata massage? Svar på dessa frågor läs i artikeln.

Om förfarandet

Vad är prostata massage och vad är det för? "Prostatimassage" kallas medicinsk manipulation, utförs genom mekanisk verkan på orgeln. Förfarandet används för att säkerställa utflödet av prostasjuice från kroppen.

I praktiken använder urologer två exponeringsmetoder:

 1. Genom rektumets vägg.
 2. Massage på bougie.

Transrectal manipulation utförs:

 • i knä-armbågspositionen;
 • i stående position (böjd, med betoning);
 • liggande (på sidan, med knä pressade till buken).

Läkaren lägger ett finger (i en steril handske, oljad med petroleumgel), in i anusen. Anatomiskt, kanterna av prostata körteln på ett avstånd av 4-5 cm från analutgången.

Före proceduren bestämmer läkaren formen och storleken på körteln, lobles symmetri, konsistensen, palperar förekomsten av smärtsamma och känsliga områden.

Vid en professionellt genomförd massage med hjälp av ett finger finns inga smärtsamma förnimmelser. Från de första sessionerna sker en gradvis ökning av intensiteten av palpationseffekter på körteln (börjar med en liten sträckning).

Varaktighet av medicinsk terapeutisk massage - från 1 till 5 minuter. Standardbehandling av massagebehandling är 10 sessioner (paus i 2-3 dagar).

Om det behövs en hemlighet placeras den på en glid (eller i ett provrör). I de fall där hemligheten inte erhölls på vanligt sätt, undersöktes urin.

Om utförd prostata massage på sparkel, patienten ligger vid sin sida, mot urologen. Genom urinvägskanalen sätts en sparka in (ett medicinskt verktyg i form av en stav) och massage utförs. Oprofessional implementering av detta förfarande kan leda till svullnad och en fördröjning av urinflödet.

Behöver du en prostata massage för en man som läser nedan.

Vem ska utföra?

Bäst av allt, när denna procedur utförs av en kvalificerad urolog (speciellt - massage på sparkel).

Vid självmassage föreligger en stor risk för att störningstekniken försvinner, vilket är full av skador på prostata och andra organ (i synnerhet med automassage). Utför massagebehandlingar vid bakteriell kronisk prostatit leder till spridning av processen bortom körteln (nära-rektal inflammation, sprickor i anus). Självutnämning av massage sessioner i närvaro av kontraindikationer - hotar med utseendet på alla möjliga komplikationer.

Det är användbart att massera prostata för förebyggande läsning nedan.

Diagnos av sjukdomar

Rektal palpation är ett av de främsta sätten att undersöka prostatakörteln.

Normal prostata storlek hos en vuxen manlig:

Prostatvolymen är normal - inte mer än 26 cc. För att övervaka åldersrelaterade förändringar används formeln (A = 013 x B +16,4). Symbolen "B" betyder patientens ålder.

Palpationsdefinierade störningar i prostata är uppdelade i flera varianter:

 1. Lite förstorad prostata, med en jämn yta, mjukare än normalt med palpation.

Hur nytta är en prostata massage en man? Efter massagen stryker järnet "av", minskar i storlek.

Förfarandet åtföljs av en viss mängd stillastående juice, ofta med blodföroreningar eller purulenta komponenter.

Detta är en klinisk palpationbild av kongestiv prostatit (de flesta av de förstorade kanalerna i körteln är igensatta med "pluggar" av förtjockad juice).

 • Prostata med vanlig geometri och storlek, med komprimerade tomter.

  Infiltrat av parankymen av prostata körteln är:

  1. Inflammatorisk natur
  2. Tumör.
  3. Scar.

  Avgörande betydelse är differentieringen av infiltrationsvarianter (särskilt - närvaron av tumörnoder). Palpationen ger möjlighet till en första uppfattning om typen av komprimering (tumörnoden har en tuberös struktur, en fast densitet, begränsas av exakta konturer). Inflammatoriska tätningar har suddiga gränser.

  Tumörliknande och inflammatoriska infiltrationer stiger ofta ovanför käftens yta och ärrbildning - sjunker i käftens vävnad.

 • Prostata är mindre än normalt, vävnaden är komprimerad, olik. Detta mönster är typiskt för patienter med kronisk prostatit. Denna typ av patologi kallas atrofisk prostatit (skleros av prostatakörteln).
 • Det finns en närvaro av fasta konkrement vid palpation av körteln. En sådan prognos är en relativ kontraindikation för massage (hög risk för trauma mot prostata parenchyma). Ovanstående alternativ ger inte en fullständig taktil bild av förändringar i prostata, men fungerar som malldiagnostiska riktmärken som inte kan ignoreras.
 • Vad är fördelen med prostata massage läs nedan.

  Vilken effekt har kroppen?

  Varför prostata massage en man?

  Massage är ett effektivt sätt att behandla prostatit:

  • förbättrar patientens allmänna tillstånd
  • normaliserar blodcirkulationen;
  • avlägsnar patologiska utsöndringar från de drabbade prostationsställen;
  • ökar tillströmningen av syrerika och näringsrika blodelement som är nödvändiga för att generera vävnader;
  • vid användning av droger - förstärker deras effekt.

  Indikationer för massage sessioner:

  • förebyggande och behandling av kronisk prostatit;
  • pumpning av prostatajuice för laboratorietester
  • avslöjade kraftbrott
  • processer av inflammatorisk natur i partiella vesiklar;
  • permanent obehag i bäckenområdet.

  Vad är fördelen och skadan av en prostasmassage? Läs nedan.

  Prostatamassage: nytta och skada

  Prostatamassage: nytta eller skada? Trots det psykologiska obehag som män upplevt från förfarandet, för att förhindra prostata massage, är detta den bästa metoden för att förhindra en sådan obehaglig sjukdom som prostatit.

  Vad gör prostationsmassagen? Samtidigt med en hemlighet från prostatakörteln tas patogena bakterier bort. Vad är prostata massage för? Massage gynnar normaliseringen av blodtillförseln och utflödet av lymf, ökar syreflödet och de nödvändiga ämnena, ökar styrkan.

  Varför prostata massage är nödvändig för en man, kan proceduren snälla och varför?

  Efter förfarandets gång:

  • järn rensas av mikroorganismer och stagnerande sekretioner;
  • patientens "manliga kraft" ökar;
  • ökar varaktigheten av samlag
  • det finns en lång och ljus orgasm.

  Kan det skada sig från prostata-massageproceduren?

  Manipulativa förfaranden, utan hänsyn till kontraindikationer, utgör ett direkt hot mot livet (till exempel med prostata onkologi).

  I händelse av för kraftig eller oprofessionell massage ökar risken för massagetrauma.

  Kan jag göra en prostata massage med hemorrojder?

  Grundläggande kontraindikationer för proceduren:

  • akut fasinflammation i prostata;
  • Närvaron av stenar (stenar) i orgeln;
  • neoplasmer av annan art: adenom och prostatacancer;
  • sprickor i anala passagen;
  • proktit, hemorrojder, paroproktit och andra sjukdomar;
  • tuberkulösa förändringar i prostata;
  • problem urinering av en otydlig natur;
  • sjukdomar i det genitourinära systemet (uretrit).

  slutsats

  Varför prostata massage? Så, medicinsk prostata massage är en effektiv terapeutisk och förebyggande procedur. Massage ger urologer möjlighet att snabbt övervaka och övervaka tillståndet i prostatakörteln.

  Varför prostata massage?

  Massage i prostatakörteln innebär att stimulera denna körtel för att förbättra hälsan eller utföra sexuell stimulans. Prostatakörteln kan masseras externt eller genom att införa ett finger i anuset och försiktigt utsätta prostata musklerna. Innan vi blir bekanta med hur man utför en massage i prostatakörteln lär vi oss mer om prostatakörteln själv och dess funktioner.

  Funktioner av prostata

  Prostatakörteln är en viktig körtel i det manliga reproduktionssystemet. Den ligger under blåsan, som omger urinröret, och är jämförbar i storlek till valnöt. Denna körtel utför funktionen att producera en alkalisk vätska som blandar med spermier, bildar spermier. Vätskan som den producerar är 50-70% av spermierna. Alkalinitet hos spermier hjälper till att förlänga livslängden hos spermatozoa i vaginens sura miljö och ökar därigenom sannolikheten för befruktning.

  Prostatakörteln består delvis av muskelvävnad, vilket hjälper till att isolera spermierna under utlösningen. Prostatsmuskler hjälper också till att kontrollera urinflödet och förhindra urinering under samlag. Bland annat spelar prostata en viktig roll vid bildandet av ett manligt sexuellt svar.

  Hur man gör en prostata massage

  Massage i prostatakörteln kan ske självständigt, men det kan också utföras av en läkare eller sexpartner. Även om denna procedur orsakar pinsamhet hos vissa män, kan det betydligt hjälpa dem som lider av komplikationer i samband med prostatakörteln. Det finns tre typer av prostatakörtelnmassage - extern, intern och med en speciell enhet (massager).

  Extern massage av prostata

  Prostatakörteln kan masseras externt genom att massera kroppsområdet som ligger mellan anus och botten av penis och kallas perineum. Prostatakörteln ligger direkt ovanför perineum. För att påbörja proceduren måste du se till att dina naglar rengörs och trimmas.

  Dra dina fingrar över hela längden på din gren för att hitta en liten depression på dess yta. Detta är platsen att masseras. För att utföra stimulering av prostatakörteln, håll fingrarna på denna plats framåt och bakåt. Denna typ av massage kan orsaka ejakulation. Om det uppstår smärta under massagen, är det inte gjort korrekt och bör stoppas omedelbart.

  Interna massor av prostata

  Innan du börjar en internmassage av prostata, bör du se till att dina händer är rena och naglarna är trimmade. Om det behövs tömma tarmen innan du börjar proceduren. Lägg sedan på sterila latexhandskar och applicera ett vattenbaserat smörjmedel på fingrarna. Sätt långsamt ett finger i ändtarmen genom anusen och flytta den till ett djup på 5-7 cm mot naveln. Du måste nå prostatakörteln, vilket känns som en mjuk rundformation.

  Massera körteln försiktigt på sidorna med vågliknande rörelser, förbi sin centrala del. I den centrala delen är känsliga nerver, som kan skadas av intensiv massage eller exponering för naglarna. Denna typ av massage kan också orsaka ejakulation, och när det uppstår smärta bör det stoppas omedelbart.

  Det finns flera enheter tillgängliga på marknaden för att utföra prostata massage. Dessa enheter gör det möjligt att utföra massage utan händer och är som regel lätt att använda. Interna massageapparater verkar på sphincter-musklerna för att stimulera prostata, och enheter för extern massage masserar prostata, som påverkar perineum.

  Fördelarna med prostata massage

  • Massage i prostatakörteln underlättar diagnosen, liksom behandlingen av många sjukdomar som är förknippade med sexuell hälsa.
  • Det används allmänt och används som en alternativ terapi för behandling av prostatit, inflammation i prostata.
  • Massage i prostatakörteln kan hjälpa till att bota impotens och erektil dysfunktion, förbättra flödet av sperma och blodcirkulation.
  • En sådan massage kan hjälpa till att förhindra eller behandla utvidgningen av prostata körteln som orsakas av uppbyggnad av halvvätsketryck i prostatakörteln.
  • Det kan förbättra urinflödet, vilket förvärras på grund av en ökning av prostatakörteln.
  • Massage i prostatakörteln hjälper till att eliminera stillastående fenomen i prostata, vilket minskar sannolikheten för infektion.
  • Det hjälper till att öka testosteronnivåerna och kan förbättra sexuell erfarenhet.

  Potentiella faror

  Prostatakörteln är ett mjukt inre organ. Intensiv massage av denna körtel eller skador på känsliga nerver kan få allvarliga konsekvenser. Det kan leda till en form av blodinfektion som kallas septikemi. Hos personer med prostatacancer kan en sådan massage orsaka spridning av cancerceller till andra delar av kroppen. Dessutom kan dess resultat vara problem som periprostatisk blödning. Därför bör du rådgöra med en läkare innan du går till prostata-massage och får hans godkännande.

  Prostatamassage: Indikationer för proceduren och olika typer

  Indikationer för att utföra massor av prostata kan vara de mest olika. Du kan dela dem i tre huvudgrupper:

  1. Med olika sjukdomar och sjukdomar i människors reproduktionssystem, inklusive:
   • Om patienten klagar över kronisk smärta i bäckenet.
   • Det finns stagnationer i prostatakörteln.
   • Med impotens på grund av patologiska störningar.
   • Med prostatit.
   • Om det finns ett adenom i prostata (i okomplicerad form).
  2. Om du behöver få prov på prostatsekretion (för laboratorieundersökningar).
  3. I de fall där kronisk prostatit diagnostiseras.

  Prostatamassage: De viktigaste typerna av procedur

  För att få en bättre förståelse för hur man ordentligt masserar och hur man utför den här eller den här tekniken för prostatsmassage, kan du se träningsvideoprogrammen, som presenteras rikligt på Internet.

  Det finns följande typer av massage:

  • På sparkeln
   När du utför en prostatamassage på sparkel, kommer patienten att bli ombedd att ligga på hans sida. Mannen lyfter benen och tar dem så nära kroppen som möjligt, ansiktet behöver vända sig till den som gör massage. Bug injiceras genom kanalen för urinering.
  • Fingertip (transrectal)
   Transrectal massage är inte utan orsak det mest populära bland alla typer av prostatsmassage, trots allt för dess genomförande krävs inga speciella färdigheter och enheter. Den som utför sådan massage ska ha en handske och ta hand om smörjens smörjning.
  • I stående position
   Massor av prostata i stället för en man som står står utförs av en annan person, eftersom det är fysiskt omöjligt att utföra en massage i denna position.
  • I den bakre positionen
   När du ljuger utförs massage på ett sådant sätt att mannen ligger i ett läge som är bekvämt för honom, så att det är möjligt att böja benen i knäna. Läkaren utför massagebehandlingar som utförs till vänster, höger och i mitten av prostatakörteln.
  • Whirlpool Prostate
   Hydromassage av prostata, som namnet antyder, uppnås genom införande av vätskor i ändtarmen. Detta främjar irritation av slemhinnan i ändtarmen, så utlösningen av expansionen av blodkärlen som är ansvarig för blodflödet utlöses. Expansionen av sådana fartyg går till prostatakörteln.

  Kontraindikationer till proceduren

  Använd inte alltid prostata-massageproceduren, eftersom det i vissa situationer endast kan skada människans hälsa.

  Denna procedur kan inte utföras i följande fall:

  • Om bakteriell prostatit diagnostiseras (massage kan bara förvärra smittspridningen genom att påskynda det).
  • Om det finns prostatacancer (det vill säga det finns maligna tumörer i prostata).
  • Om det finns en cyste i prostata.
  • Om stenarna i prostata-kanalen diagnostiseras.

  Mer om prostata massage

  Fördelarna och skadan av prostata massage

  Vad är fördelen och skadan av prostata massage? Massage som behandlingsmetod används av många praktiserande läkare och personer utan medicinsk utbildning. Massor av prostata har varit populär under en lång tid, eftersom det har visat sig bra.

  Den fördelaktiga effekten av prostata massage är som följer:

  • Som ett resultat, massage rörelser med hjälp av rektal åtgärder, blodkärl börjar växa i sin tur börjar att förbättra blodcirkulationen och det hjälper till att återskapa balansen i prostata, innebär att förbättra arbetsprocesser i kroppen. Förbättrad blodflöde bidrar till penetration och absorption av medicinska droger i människans kropp.
  • Till följd av korrekt utförda manipuleringar tränger mer syrgas och användbara ämnen in i vävnaden, vilket också bidrar till att accelerera människans återhämtning.
  • Ökning och normalisering av prostatens tonen som ett resultat av utsöndringen av juice. Detta är en av de viktigaste, om inte det viktigaste, plus en sådan massage. Isolering av juice bidrar till eliminering av prostatsekretionsstasis, vilket kan leda till problem i reproduktionssystemet.

  Förutom ovanstående är fördelarna med massagebehandlingen i prostata att en betydande andel farliga mikroorganismer lämnar kroppen. Detta är extremt viktigt, eftersom du kan påskynda återhämtningsprocessen avsevärt. En viktig massagebonus för en man är det faktum att kraften förbättras kraftigt.

  Många män har sagt denna effekt.

  Möjlig skada från massage finns mycket mindre i jämförelse med de möjliga fördelarna, men det finns fortfarande en fara.

  Du bör veta om följande nackdelar med massageproceduren:

  • Denna typ av massage är oacceptabel för många män, eftersom den anses vara "nedbrytande" eller åtminstone oestetisk.
  • I situationer där en felaktig behandling är vald eller en oerfaren expert utför proceduren kan en man känna akut smärta och brännande känsla.
  • Om patienten har prostatacancer cancertumörer i områden som inte tidigare fått diagnosen (eller det har sagts experten som ansvarar för massage), så finns det en hög sannolikhet under massage skada tumören och som ett resultat bara för att påskynda dess utveckling. Detta gäller lika med prostata adenom i svår form.
  • Det bör avstå från massage, om en man känner en allmän sjukdom, inklusive hög feber.
  • Avvisa proceduren om det finns rektumssjukdomar, inklusive sprickor och hemorrojder. Massage i detta fall kan också provocera den fortsatta utvecklingen av sjukdomen.
  • Det är extremt viktigt att massagen utförs av en specialist på detta område. Massage tekniken är inte invecklad, men det är bara en specialist som kan avgöra behovet av ett förfarande och hämta den rätta tekniken. Annars kan du skada dig själv.

  Fördelarna och skadan av prostata-massage bestäms av procedurens korrekthet. Informera omedelbart läkaren om att akuta smärtor har inträffat. Men förväxla dem inte med bara de obehagliga förnimmelser som visas i alla fall.

  Massage har en fördelaktig effekt vid behandling av olika sjukdomstillstånd hos könsorganen (med undantag för fall som hör samman med utvecklingen av neoplasmer). I allmänhet främjar massage stimulering av blodcirkulationen, vilket bidrar till att absorbera olika mediciner, och minimerar också risken för stagnation.

  Som nämnts ovan är denna procedur extremt effektiv vid behandling av prostatit av olika former och typer. Med massage är en samtidig urval juice och utflöde av skadliga mikroorganismer, som ett resultat av att minska antalet skadliga mikroorganismer behandlingsprocessen är signifikant förkortade, eftersom effektiviteten är förbättrad antibiotika för att bekämpa infektion massage resten försvagas.

  Genomförandet av denna procedur i syfte att förebygga bidrar till att eliminera eller förhindra utvecklingen av stagnation i prostata. Om av någon anledning hemligheten börjar stagnera, kommer de patogena processerna att börja utvecklas. Massage hjälper till att bekämpa utvecklingen av sådana inflammatoriska processer.

  Efter att ha utfört massage kan prostatakörteln påminna sig genom olika manifestationer. Dessa manifestationer kan vara en mild brännande känsla i urinröret, liten svårighet vid urinering, men alla dessa obehagliga känslor ska försvinna tillräckligt snabbt.

  Om smärta efter prostata-massage inte går bort och dessutom bara började öka, är det nödvändigt att konsultera en specialist så snart som möjligt. Du bör också söka hjälp i fall där smärtan sjunker efter en prostata massage, men uppträder med förnyad kraft efter nästa massageprocedur.

  Läkaren kan ordinera en anpassning till tekniken för att utföra massage och sminkbehandling med medicinering. Viktigast - var inte blyg och lider inte smärta och väntar på att den ska gå över sig själv!

  recensioner

  "Jag fick problem med prostatit när jag var 45 år gammal. Jag började ta medicin, men det allmänna tillståndet var inte viktigt. Jag lärde mig från vänner att det påskyndar behandlingen av prostata massage, jag skämdes över att gå till sjuksköterskan, bad min fru att hjälpa. Det finns inget komplicerat, allt lästes och studerades på Internet, efter den tredje massagen började jag känna mig mycket bättre, ingen smärta. Jag ska avsluta antibiotikans gång och hoppas kunna glömma prostatit för alltid »

  "Jag är skeptisk till alla slags massage, särskilt känsliga som prostata massage. Men jag bestämde mig för att prova det när problemet är försenat. Han började gå till doktorn, massagen varade ungefär tre minuter, känslan är inte bäst, men tolerabel. Effekten var oväntad: ingen smärta, inga problem med konstant körning på toaletten var inte efter flera procedurer. Och ja, om kvaliteten på sex efter massaprostat ligger inte: det tog längre tid att missa och känslorna ändras till det bättre, roligare "

  Teknik för prostatsmassage: vi väljer den mest lämpliga

  Förberedelser för förfarandet

  Den person som utför massage, bör naglar vara kort (det är ett måste!), Annars, oavsett hur snyggt var inte en man som utför en massage, är en lång spik mycket lätt att skada de manliga organ.

  Mannen som kommer att få massage måste komma ihåg att efter proceduren är det nödvändigt att gå på toaletten för att tömma blåsan, så före massage är det lämpligt att dricka vatten (minst ett glas). Urinering efter prostata massage är viktig, eftersom urin utsöndrar utsöndring, vilket förhindrar utveckling (eller spridning) av patogenprocessen.

  Innan en prostata-massage behöver en man slappna av, det kommer att underlättas genom en speciell förberedande massage eller uppvärmning i badet.

  Tekniken av prostasmassage kan vara annorlunda:

  • Självständigt. Om en man som behöver denna procedur inte har någon möjlighet att besöka en specialist, så finns det möjlighet att själv göra massage. En man tar en av de mest lämpliga för honom bestämmelser. Efter att ha stött på prostata (liknar ett tuberkel) kan du gå vidare till proceduren. Det är bäst att börja med mycket ljust protetiskt tryck, flytta till mitten. Det viktigaste är att inte skada dig själv och obehag, om smärtan känns - för att minska trycket eller ändra fingertypen.
  • Hårdvarumetod (med hjälp av enheten). När du utför prostationsmassage med hjälp av enheter kan du utan extra hjälp (det är dock fortfarande önskvärt). Särskild träning krävs inte, för varje enhet som används för att massage, ger instruktioner för korrekt användning av enheten. Du måste noggrant läsa den.
  • På sparkeln. När du utför proceduren på bougien borde mannen ligga på hans sida, lyfta båda benen så nära kroppen som möjligt och ansiktet för att vända sig till personen som gör massage. Införandet av bougie utförs genom urinröret. När buzh når prostata, masseras de i 1-1,5 minuter. Massagebanan på detta sätt bör inte vara längre än två veckor. Självmassage på detta sätt utförs inte.
  • En annan person. Transrectal massage kan utföras av en nära person. Som tidigare nämnts bör den ledande massagen vara ordentligt förberedd för proceduren. Det är nödvändigt att ändra kroppens position med vissa intervall som den anser lämpliga.

  Steg för steg procedur kan delas in i följande steg:

  1. Beredning. Under inga omständigheter ska du inte starta massage utan ordentlig förberedelse. Förberedelseprocessen beskrivs tidigare.
  2. Acceptera en bekväm position som en man.
  3. Massage rörelser. Fingeren ska flyttas mycket noga, tryckning på prostata bör starta från höger kant, sedan från vänster, flytta till mitten. Genom rörelser av fingret trycker vi prostata körtandets innehåll mot urinröret. Tryckkraften väljs oberoende, eftersom det blir bekvämare. När det uppstår smärta, minskar vi omedelbart trycket, om smärtan är ganska intensiv, då är det troligtvis inflammatoriska processer. Du bör sluta massage och se en läkare.
  4. Slutförande. Efter massage måste du omedelbart besöka toaletten för att rensa urinröret från allt som släpptes på grund av massagen. Det kan finnas liten brännande känsla och svårighet att urinera, men detta är normalt, sensionerna måste passera.

  Korrekt prostationsmassage: hur mycket och hur ofta?

  Trots att massagen av prostatakörteln kan ske på egen hand är det ändå önskvärt om detta görs av en specialutbildad och kvalificerad specialist. Perfekt om prostationsmassagen utförs av en läkare som beställt en massage: i det här fallet vet experten exakt funktionerna i din sjukdomsförlopp och kommer att kunna välja den lämpligaste massagetekniken.

  Innan rätt massage prostata specialist kommer att råda dig att förbereda sig för förfarandet, nämligen dricka tillräckligt med vatten till urinblåsan fylldes med - detta kommer att bidra till att bättre kontakt med patientens prostata massera läkare finger.

  Efter att ha kommit in i fingret i anus börjar läkaren känna prostatakörteln för att bedöma dess tillstånd och storlek, då utför läkaren själva massage. De första 2-3 procedurerna för massage, massagerörelser är obetydliga, då kommer läkaren att börja stärka trycket på prostata.

  Läkaren håller massagen i en minut, med hänsyn till patientens tillstånd och känslor. Med en kronisk prostatit specialist måste stroke de sämsta vesiklarna och testiklarna för att minska smärtan hos män.

  Videor med professionell prostatamassage finns på Internet.

  Den terapeutiska kursen av prostasmassage är 14 sessioner.

  De utförs varannan dag eller varje dag, beroende på sjukdomsförloppet.

  Korrekt prostationsmassage hemma borde inte överstiga en minuts varaktighet. Om massagen utförs av en specialist, så kan varaktigheten i vissa fall nå 3 minuter. Överstiga inte prostasmassans varaktighet med mer än 5 minuter.

  Instrument och massager för prostata massage

  För att underlätta prostationsmassageprocessen och förbättra komfortkänslan kan en man använda speciella anordningar och massageapparater, som är speciellt designade för massage. För närvarande erbjuder marknaden ett brett utbud av moderna enheter som du kan använda dig själv eller fråga din flickvän eller fru för att hjälpa till med enheten.

  Massageraren är en vibrator, vars smala spets bidrar till effekten på prostatakörtelns nervändar. Således är effekten av vibration mycket nära massage som utförs av urologen, massagern får inte åtföljas av en vibrator.

  Instrument för massage av prostatan är vibrerande, termisk, elektrostimulerande, magnetisk och mekanisk typ.

  När du behöver en prostata massage

  Funktioner av prostata

  Prostata, prostata körtel är ett manligt organ som ansvarar för skapandet och utsöndringen av spermier. Prostata ligger mellan endotarmen och blåsan. Hennes utgång leder till urinröret. Uppgiften för prostata är utvecklingen av en speciell hemlighet som spädmer spermierna och gör spermatozoa mer mobil.

  Varför prostata massage behövs

  Massage i prostata görs för att få en hemlighet ut ur den. Tillsammans med sekret blir prostata av med bakterier. Massage förbättrar också hennes blodtillförsel och lymfcirkulation. Detta bidrar till bättre penetration av droger i behandlingen.

  Hur användbart är prostata massage

  • kraften ökar;
  • förlänger samlaget
  • tillsammans med prostatajuice utsöndras mikrober och bakterier;
  • förbättrar orgasmen.

  Förloppet av massageprocedurer ökar återhämtningen av prostatit flera gånger. Vissa urologer rekommenderar att man utför förebyggande massage sessioner för att hålla sexuell aktivitet längre.

  När du behöver en prostata massage

  • kronisk prostatit;
  • kränkningsförmåga
  • inflammation av partiella vesiklar;
  • prostatsekretionsanalys.

  Kontraindikationer för massage

  • akut stadium av prostatit;
  • stenar i prostata;
  • prostatatumörer;
  • retention av urinering
  • sprickor i ändtarmen och anus;
  • akuta infektionssjukdomar;
  • tuberkulos av prostata.

  Massage i prostata med kontraindikationer kan leda till ödem i prostata och ännu mer multiplikation av infektionen. Infektionen kan passera från prostatakörteln till urinröret.

  Hur utförs massage?

  Utför massage endast av en urolog. Felaktig ledning kan leda till oåterkalleliga förändringar. Massage utförs med full blåsan, i slutet av massagen, efter utsöndring av utsöndring från prostata, rensar urinen urinröret. En komplett urinblåsa ger den bästa kontakten mellan fingret och prostata. Varaktighet av massage är ca 1 minut. Prostatan masseras med ett finger. Först delas rätt, och sedan vänster. Trycket på prostatan beror på dess densitet, ju mer det är tätare desto starkare är trycket. Med rätt massage ska det inte finnas någon smärta. Fel eller grovmassage orsakar svullnad i prostata, och sedan stängs urinröret. Fördröjd urinering har många konsekvenser, så det är bättre att inte ta risker. Behandlingsförloppet varar 8-12 procedurer. I förfarandena ta prostatsekretionerna och antalet mikrober i den. Du bör gå på massage varje 2-3 dagar.

  Fördelarna med prostata massage för män

  Prostatakörteln är en viktig del av genitourinary systemet i det starkare könet. Den är placerad så att den griper en del av urinröret, så när det är inflammerat, leds urinering av skarpa smärtor. Prostatakörteln har en mycket viktig funktion hos män: prostata producerar ett sekret som liquefies sperman, på grund av den tillhandahålls av aktiviteten och viabiliteten hos sperma och producera testosteron, vilket garanterar normal drift av resningsprocessen.

  Tecken på prostatit

  Prostatit är en inflammation i prostatakörteln, som provoceras av bakterier. Oftast förekommer sjukdomens utseende sålunda vid en yngre ålder. I en äldre ålder provoceras sjukdomen av olika slags mikrober som multiplicerar med ett försvagat immunförsvar. Och även faktorer som bidrar till utvecklingen av denna sjukdom efter 40 år är: en stillesittande livsstil, hypotermi, ett misslyckande av hormonsystemet, missbruk av dåliga vanor, ett sällsynt sexliv, infektioner i det genitourära systemet. Varför prostata massage behövs, är prostata massage användbart, än det är användbart och vad är effekten av prostata massage?

  De första tecknen på sjukdomsuppkomsten innefattar:

  • frekvent uppmaning att gå på toaletten;
  • brinner med urinering
  • smärta i ljummen
  • känsla av ofullständighet vid urinering
  • små portioner urin när du besöker toaletten;
  • generell sjukdom, svaghet
  • temperatur;
  • obehag.

  Prostata massage och dess fördelar

  I diagnosen av sjukdomen krävs en helhetssyn. För att göra detta undersöker läkaren, frågar patienten, analyserar de nuvarande tecknen på sjukdomen eller deras frånvaro. Läkaren undersöker patienten rektalt, är intresserad av närvaro av smärta, dess natur och skickar patienten till testerna för bakteriekulturen. Han måste återskapa en fullständig symptomatisk bild för att göra en mer noggrann diagnos. Behandlingsförfaranden för förebyggande och behandling av denna sjukdom är följande:

  • Folkterapi, som består i användningen av växtbaserade dekoktioner.
  • Antibiotika, antibiotika.
  • Antiinflammatoriska läkemedel.
  • Sjukgymnastik.
  • Strikt diet och eliminering av dåliga vanor.
  • Massage i prostatakörteln.

  Experternas åsikter om prostatsmassage är ganska tvetydiga, men de flesta läkare är överens om att det är mindre skadligt än användbart.

  Varför prostata massage behövs:

  • Stagnation av bakterier stoppar;
  • Samlag blir längre.
  • kraften ökar;
  • orgasmiska känslor blir mer levande och sexuella handlingar förlängs.

  Varför prostata massage behövs? Massage i prostata är användbar för vissa indikatorer, den bör utföras när:

  • Infertilitet från prostatit.
  • Kronisk prostatit.
  • Brott mot styrka.

  Massage i prostatakörteln ska utföras av en läkare, men om det är omöjligt på grund av vissa omständigheter kan du göra denna procedur hemma. Men du bör överväga alla rekommendationer och kontraindikationer som din läkare har ordinerat.

  Stages of the massage

  Det är nödvändigt att massera prostatakörteln med ett finger eller en speciell massager, och det finns också en mer mild metod - det här är en hydromassage. Massage görs internt och externt, följande rekommendationer bör observeras under genomförandet: det inre utförs av fingret på handen, som sätts in i analaöppningen på prostata. Massering utförs från olika sidor och i mitten.

  Den yttre utförs genom området strax under pungen. I början av denna sjukdom för att förebygga och övningar genomförs på ett effektivt sätt använda lavemang buljong kamomill, som lugnar inflammerade området. Hemma massage är nödvändigt att gå på toaletten med vatten, placera fötterna på stötfångare badrum, smeta grädde finger, införa ett finger i anus och massage i flera minuter. Användbar massageprostata hemma av det faktum att du gillar att ingen annan känner din kropp. Efter massagen sticker ut en liten mängd sekret, är det nödvändigt att uppmärksamma dess färg: om det är transparent, allt är normalt, om det finns pus gulaktig nyans, detta tyder på avvikelser och bör du omedelbart se en specialist.

  Kan jag göra prostata massage med följande symtom? Definitivt inte:

  • sprickor i anus;
  • akut och kronisk prostatit;
  • akuta infektiösa och inflammatoriska processer;
  • hög temperatur;
  • hemorrojder;
  • prostata adenom;
  • retention av urin.

  Om du har symtom på denna sjukdom behöver du inte panik och göra självdiagnoser själv. Det är nödvändigt att förstå varför det fanns problem med prostatakörteln, omedelbart kontakta en kvalificerad specialist och uppfylla alla sina krav och rekommendationer. I detta fall kommer behandlingen att vara effektiv och sjukdomen kommer inte att medföra komplikationer.

  Varför prostata massage?

  Prostatit förekommer hos 40% av männen mellan 25 och 60 år. Den största effekten i behandlingen uppnås genom prostata massage. Men på grund av bias mot själva metoden vägrar många män att genomgå denna procedur.

  Denna teknik är omgiven av en massa rykten och skvaller som ger en grundläggande felaktig uppfattning om fördelarna eller skadorna.

  Därför, när en urolog föreskriver detta förfarande, vägrar män, även utan att veta varför prostata massage behövs.

  Prostatisk massage som ett diagnostiskt verktyg

  Det finns en åsikt att prostata massage inte bara är ett förödmjukande förfarande, utan också smärtsamt. Som ett resultat undviker män det med oöverträffad uppfinningsrikedom.

  Genom att utöva en prostata massage uppnås inte bara en terapeutisk effekt utan också en diagnos. Denna procedur kallas palpation.
  Det identifierar viktiga faktorer:

  • Det första som läkaren uppmärksammar är storleken på prostatakörteln. Ökningen indikerar prostatakörtelns inflammatoriska process och indikerar också förekomsten av hyperplasi.
  • Formen och strukturen hos prostata. Läkaren kan känna formen, huruvida konturerna är klara, elasticitet, täthet, elasticitet, närvaron av knölar, tätningar och andra indikatorer som talar om käftens normala tillstånd eller som orsakar misstanke.
  • Läkaren litar inte bara på sina egna känslor, men också på människans känslighet. Beroende på vad patienten känner under massagen dras slutsatser om tillståndet hos prostata. Under proceduren, om det utförs på rätt sätt, ska det inte finnas några smärtsamma känslor.
  • Tilldelning. När du trycker på körteln är juice fördelad, ger mängden, strukturen, färgen en ide till urologen om patientens tillstånd.

  Med hjälp av att massera prostata ses effekten av att behandla sjukdomen i dynamiken.

  0 av 7 uppdrag slutförda

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

  Diagnosen "prostata hyperplasi" skrämmer många män som har diagnostiserats med denna sjukdom, patienterna jämställer ofta det med en malign neoplasma. Sjukdomen är mycket obehag, det är en överträdelse av urineringsprocessen - tills fullständig frånvaro av urin. Sjukdomen kräver snabb behandling, så identifiering av hyperplasi i de tidiga stadierna kommer att bidra till att undvika utveckling av svåra komplikationer.

  Den initiala diagnosen av godartad prostatahyperplasi kan utföras hemma. Det räcker för en man att bli testad.

  Vissa representanter för den starka hälften av mänskligheten som diagnostiseras med BPH uppmärksammar inte sjukdomen, men tror att det här är en åldersrelaterad förändring. Men denna patologi är fylld med allvarliga komplikationer. För män som har tvivel om deras hälsa, är självdiagnos av BPH ett bra alternativ att skingra all tvivel.

  Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

  Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

  Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

  Vad är prostata massage för?

  Löftet om människans förtroende, hans sexualitet, utmärkt humör och hög prestanda är prostatens hälsa. Prostatamassage är ett utmärkt förebyggande av impotens, prostatacancer och andra allvarliga sjukdomar. Eftersom det finns många myter om denna procedur är den faktiska frågan varför massera prostata är nödvändigt. Denna artikel kommer att skingra alla rykten om skadan av ett sådant förfarande och berätta varför det borde ske.

  Varför och varför prostata massage behövs

  Många män undviker att besöka massage, eftersom det finns en uppfattning att patienten upplever obehag och uttalade smärtsamma känslor under sessionen. Prostasmassage är inte mycket trevlig, men en mycket effektiv procedur.
  Om du gör en prostata massage varje 2-3 månader kommer det att bli ett utmärkt förebyggande av utvecklingen av olika sjukdomar. Vid behandling av prostatit ökar denna procedur processen för återhämtning och förhindrar sannolikheten för utvecklingen av samtidiga patologier. En annan positiv sak om prostata massage är möjligheten att diagnostisera hennes tillstånd.

  Funktioner av massage i prostatakörteln

  För att inte tvivla på effektiviteten av massage är det nödvändigt att veta vilka funktioner den utför. Effekten av massage är som följer:

  • avlägsnar stillastående juice från det, vilket förhindrar utveckling av skadliga bakterier och pus (vid svåra inflammatoriska processer). Det är omöjligt att ta bort juice med en annan metod.
  • förbättrar blod- och lymfcirkulationen, förhindrar uppkomsten av stagnation och matar vävnader med syre och mineralämnen
  • ökar nivån av absorption av droger. Därför, med medicinsk behandling, prostata massage är dessutom föreskrivna;
  • på grund av ovan nämnda inflytande avlägsnas inflammation;
  • ökar orgasmens styrka och intensitet, förlänger sexuell handling
  • minskar sannolikheten för återkommande akut och kronisk prostatit.

  Prostatisk massage vid diagnos

  Effekten på prostata under sessionen sker med hjälp av palpation. Genom beröring får läkaren mycket viktig information om människors hälsa. Data som läkaren får genom palpation av prostata:

  • storlek, symmetri, klara kanter - ökad storlek på körteln indikerar inflammation, hyperplasi;
  • struktur - genom densitet och elasticitet kan läkaren göra allmänna slutsatser om prostata;
  • komprimering - i närvaro av neoplasmer och komprimerade områden krävs en grundlig undersökning;
  • känslighet - människans känslor vid massage, representerar också viktiga data för läkaren;
  • valda juice - konsistensen, färgen och kvantiteten utvärderas. Vätskan skickas till laboratoriet för att studera den kvalitativa kompositionen.

  Under massagesessionerna utvärderas ovanstående indikatorer i dynamik. Detta gör det möjligt att bestämma hur den manliga kroppen reagerar på behandlingen och vid behov justera terapimetoderna.

  Effekt av att massera prostata

  Massera prostata kan bara göras om läkarens recept är ordinerat. Hälsoeffekterna av ett systematiskt förfarande är följande:

  • förebyggande av stagnation av juice och pus, där infektion och inflammation utvecklas;
  • ökat blod, lymf och diettintag av syre i prostata;
  • förlängning av samlagets varaktighet
  • reduktion av inflammatorisk process;
  • uttag av pus;
  • minskning av obehag och smärta;
  • förhindrar utvecklingen av olika sjukdomar hos manliga könsorgan.

  Fördelar med prostata massage

  Utgående från den helande effekten, som ger massor av prostata, dess fördelarna blir tydliga:

  • bara med massor av prostatakörteln kan härledas ackumulerad juice, utsöndring och pus. Det är omöjligt att göra andra förfaranden.
  • när systematiska besök på massage sessioner finns en förbättring av sexuellt liv - den sexuella handlingen varar längre, orgasm blir mer uttalad;
  • På grund av det aktiva blodflödet i prostatakörteln ökar absorptionen av läkemedel i blodet vilket leder till en förbättring av patientens tillstånd.

  Förberedelse och genomförande av massage

  Patienten måste först förberedas för en palpationstid i prostatakörteln. För att göra detta måste du göra en enema (för att göra detta, gå in i anuset passera 0,2-0,3 liter varmt vatten), tvätta sedan noggrant passagen, skinkorna och könsorganen. Innan sessionen bör mannen ta en bekväm ställning och slappna av i perineumets muskelvävnad. Optimala poser anses ligga på höger sida eller i embryotillståndet.

  Att palpation med prostatit och andra "manliga" sjukdomar var verkligen användbar och effektiv, det är nödvändigt att ha ett bra bud på tekniken för dess genomförande. Om du gör en massage fel kan du skada patientens hälsa. Därför bör man massera en man endast utföra av en kvalificerad specialist som vet och respekterar alla arbetsregler.

  I de första två sessionerna är palpation endast en liten sträckning av prostata körteln med hjälp av fingerrörelser. Vid det tredje tillfället läggs stroke till prostata, från dess periferi och slutar med ett spår. I slutet av sessionen bör massageterapeuten trycka så mycket som möjligt på spåret och dra fingret ur anuset. Om massagen är korrekt, känner mannen inte obehagliga eller smärtsamma förnimmelser.

  Kontraindikationer till massage

  Liksom alla andra medicinska förfaranden för massering av prostata har dess kontraindikationer. I vilka fall kan det inte göras? rekommenderas inte för sessioner i närvaro av akut inflammation i urogenitalsystemet, infektionssjukdomar hos könsorganen och prostatacancer. Det är värt att notera att prostatan uteslutande det enda organ som kan massera ömma. För andra organ är proceduren kontraindicerad vid inflammation.

  Om en man vet vad som behövs och vilken typ av prostata massage från honom hälsofördelar, kommer det inte att undvika besök och sessioner inom en snar framtid kommer att känna effekterna av massera prostatakörteln.

  Fördelarna och skadan av prostata massage

  Den moderna livsrytmen, ohälsosam kost och miljö påverkar inte det bästa sättet att människors hälsa, och sådana sjukdomar som prostatit, blev ofta. Representanter för det starkare könet började komma över det tidigare, och konsekvenserna av denna sjukdom är beklagliga. En av metoderna för frälsning är prostationsmassage, till vilken många män avvisas oaktsamt. Att tro att du kan begränsa dig till att ta mediciner, uppmärksammar de inte läkares rekommendationer. Så, prostata massage: nytta och skada. Ska jag stänga mina ögon för denna procedur?

  Vad är prostata massage för?

  Prostata hos män är ett mycket viktigt organ, dess funktioner är att bevara reproduktiva egenskaper och njutning härrör från intima livet. För att undvika inflammation i detta organ, bör du tillgripa ett sådant verktyg som massage. Tack vare en sådan stimulans ökar blod och lymfcirkulationen, får prostata mer substanser som är nödvändiga för det och blir bättre av alla onödiga. Den minsta smärta som associeras med prostata leder till att en man blir irriterad och olycklig, börjar känna svaghet och allmänt ohälsosam.

  Massage i patientens prostata: nytta och skada - dessa tvivel plågar många. Lida inte, gå till doktorn! Förfarandet utnämns av läkaren, som efter en undersökning avgör om du behöver det. Manipulation hjälper järnet både att bli mer mottagliga för droger och att bli av med de gifter som bildas under inflammation. Det kan finnas ett urval enligt vilket tillståndet av prostata bestäms och hur mycket inflammation är stark. Massage hjälper arbetet med specifika manliga organ, förbättrar styrkan, erektionen, har en förstärkande effekt på nervsystemet.

  nytta

  Läkarna rekommenderar att massera prostata med många problem med urologiska egenskaper. Massage hjälper till att undvika stagnation av saften i prostatakörteln och visar den tillsammans med bakterier, slöseri med deras vitala aktivitet. Om inflammationen är igång, kommer endast terapeutisk massage att bli av med pus: På grund av stimulans förbättras blodtillförseln, prostatanas lymfatiska flöde.

  Åkomman uppstår ofta från blodstagnation i körteln och massage, samtidigt som man förbättrar tillgången på vävnader med syre, effektivt motverkar detta. Resultatet är att droger snabbt kommer in i den drabbade körteln, förbättrar deras absorption och effektivitet i behandlingen, minskar risken för inflammation i prostata, återfall. Ofta leder prostata sjukdomar till problem med styrka, erektion. Behandling och massage hjälper till att bli av med sjukdomen och återställa det förra förtroendet för mäns makt, skarpheten av känslor under orgasmen, samlagets varaktighet.

  Massage kan orsaka skada. Om du inte klumpigt eller tillämpa ett smörjmedel, kan tillståndet förvärras prostatan blir inflammation starkare, kommer att leda till uppkomsten av adenom. Massage är kontraindicerad om en man:

  • hemorrojder;
  • stenar eller tumörer i prostata;
  • kalcit;
  • adenom i allvarlig form;
  • svårighet med urinering
  • bakteriell infektion.

  Om den som gör massage har ingen erfarenhet och inte vet exakt hur man gör det, då kan han skada tjocktarmen, prova en autoimmun reaktion. I varje fall är det nödvändigt att skicka diagnosen, få läkarens råd och en annan lektion eller två från en erfaren sjuksköterska. Om du tvekar att fråga hur du stimulerar prostata, finns det tillgängliga videor som beskriver proceduren för att utföra proceduren från och till.

  Hur görs prostata massage hemma

  Prostatamassage hemma är tillåtet endast i avsaknad av en stark inflammatorisk process i kroppen, annars kan manipulering leda till ett ledsen utfall. Om det inte finns någon säkerhet, är det bättre att först undersökas, en specialist kan föreslå ett sätt att förbättra tillståndet och erbjuda den nödvändiga behandlingen. Massage kan göras endast två dagar efter att den slutar.

  Vid förfarandet är assistenten nödvändig, det bästa valet kommer att vara fruen, hon kommer att orsaka makan minst antal olägenheter. Läkare rekommenderar knä-armbågens position som optimal, men ensam få kan göra manipulationer i denna position. De som fortfarande inte kan, är följande metod lämplig:

  • Sitt bekvämt på ryggen, tryck på knäna till bröstet.
  • Håll benen med en hand och massera den andra.
  • Prostansstimulering bör endast utföras med fullblåsan, så att det är stöd för körteln själv under proceduren.

  finger

  Sätt på den handen, vilken är den främsta medicinska handsken. På pekfingret, applicera vaselin, sätt sedan in det i ändtarmen. Först måste du försiktigt släcka prostatan från utsidan mot kanalerna, se till att rörelserna är långsamma och försiktiga. Då blir massagen intensivare. Det är nödvändigt att trycka på prostata, öka kraften av inflytande. När du har hittat den täta delen av prostata med ditt finger, bör du trycka hårdare och minska trycket på de mjuka delarna. Om du gör allt rätt, kommer du inte känna någon smärta.

  Med hjälp av en massageapparat

  En speciell massager för prostata, kallad urologisk, är en apparat från en superladdare, en manometer, en backventil, ett anslutningsrör, en pulsator och en arbetskammare. Före proceduren används en kondom på arbetskammaren, som används för ultraljudsundersökningar, som sedan smörjs med ett vattenbaserat smörjmedel. Kameran sätts in i anusen, med hjälp av en superladdare expanderar till ett rött märke på manometern.

  Massage består i att injicera luft i arbetskammaren genom att komprimera pulsatorn en gång på en eller två sekunder. Gör det inom 5-10 minuter varje dag i minst tio dagar. Förutom direktmassage, kommer sådana övningar positivt att påverka blodtillförseln till bäckenorganen, deras lymfatiska försörjning, och de kommer att träna musklerna i körteln.

  Videosmassage för prostatit hos män

  recensioner

  Dmitry, 25 år: Massage i patientens prostata: Fördel och skada - i vilken riktning går skalan? Jag blev plågad av denna fråga under en lång tid. Det var läskigt. Det verkade som att göra en urinrörsmassage var något skamligt. Då blev smärtan starkare, och utan hjälp av läkare kunde det inte. För tillfället är jag frisk, jag vill att killarna ska bli av med dessa rädslor och fördomar, för det här är vår hälsa.

  Alexey, 30 år: När denna incident hände mig blev jag omedelbart intresserad av hur man gör prostata massage själv. Skam var inte, uppfattades som ett normalt fenomen. Jag läser recensioner av läkare om prostasmassagen är användbar, valde apparaten för mig själv, lärt mig hur ofta jag ska göra, specificerat om implementeringsmetoden, för att inte skada. Alla problem vet inte. Självmassage jag botade.

  Victor, 27 år gammal: Jag gjorde en prostata massage för några år sedan, hjälpte jag mig av förfarandet för att bli av med pus. Det var svår inflammation, jag drack piller, men resultatet blev inte uttalat. Massöraren utförde en procedurförlopp, varefter inflammationen var borta. Men min vän undrade om det är möjligt att göra prostata massage med adenom. Men doktorn avskedade och sa att det finns kontraindikationer.

  Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.