Huvud
Strömförsörjning

Nutrition för prostatacancer: En dietmeny för onkologi I, II, III och IV grader

Bildandet av cancerceller i människokroppen påverkas av en mängd olika faktorer: skadlig arbets- och levnadsförhållanden, nervös överbelastning, dåliga vanor och obalanserad näring.

Allmänna rekommendationer om näring

Korrekt näring hjälper till att fördröja tillväxten av cancerceller, stoppa sjukdomsprogressionen, förlänga patientens liv och öka sannolikheten för återhämtning. Patienten måste inse vikten och nödvändigheten av att förändra näring.

Foto 1: För att kost ska vara effektiv, är det nödvändigt med avtalet med läkaren. Överskott eller brist på vissa delar i kroppen kan sporra metastaser. I färd med att bilda menyn tar doktorn hänsyn till åldern hos mannen, hans höjd, vikt och graden av skador på körteln. Källa: Flickr (Evgen Kirjukhin).

Viktigt! Övergången till kostnäring bör utföras omedelbart efter diagnos. Förseningar leder till en försämring av situationen.

Vilka indikatorer ska man tänka på när man väljer produkter

Vid val av produkter är det nödvändigt att ta hänsyn till sådana indikatorer:

 1. Glykemiskt index - detta är den takt som blodsockernivån stiger efter att ha ätit kolhydrater. Nutrition för cancer bör utesluta användningen av livsmedel med ett högt index: baljväxter, potatis, majs, bröd från vitt mjöl.
 2. fytonäringsämnen: genistein i soja och lykopen, som ingår i rosa grapefrukt, tomater och vattenmeloner, hjälper till i kampen mot cancer.
 3. Aminosyror, Innehållet i kött, soja, i stora mängder bidrar till utvecklingen av tumören.
 4. antioxidanter. Förhindra uppdelning av cancerceller. De flesta finns i blåbär, tranbär, vitkål, grönt te, vindruvor, spenat.
 5. Produkter med hormoner. Till exempel, kemiska hormoner som syftar till att öka tillväxten, som används i avel kor, i sig inte utgör en fara för människor, men öka kroppens insulinnivåer, vilket negativt påverkar bilden av sjukdomen. Hormoner används aktivt vid odling av husdjur, fåglar, fisk.

Rekommendationer för näring med strålbehandling

I samband med strålbehandling är det nödvändigt att ta bort från patientens diet:

 1. proteinprodukter;
 2. mjölprodukter;
 3. konserverad mat;
 4. kryddig och salt mat
 5. sura grönsaker;
 6. svamp;
 7. socker.

Val av produkter för patientens kost

I prostatacancer bör män inkludera:

 1. Mejeriprodukter, men bara för de patienter som inte har några problem med diarré.
 2. Hem stugaost.
 3. Ägg, om patienten inte har kontraindikationer.
 4. Lågfett sorter av kött och fisk. Förbered dig för ett par, gryta.
 5. Lever av nötkött.
 6. Soppor.
 7. Kashi.
 8. Rågbröd.
 9. Vilka livsmedel ska inte tas med prostatacancer?

Du ska inte använda cancer:

 1. Lamm, fläsk, nötkött, pates och korv. Användningen av vegetabiliska fetter bidrar till bildandet av cancer.
 2. Konfektyr. De främjar produktionen av insulin och påskyndar tillväxten av tumörceller.
 3. Stekta rätter (på grund av cancerframkallande).
 4. Svart te, vatten med gaser, kaffe. Bly till tillväxten av cancerceller.

Provmeny vid alla stadier av cancer

Det är viktigt att upprätthålla en balanserad diet som kommer att sakta ner tumörens spridning och kommer att främja snabb regenerering av skadade vävnader.

Bild 2: Enligt forskarna, om 60% av den dagliga kosten är manliga frukt och grönsaker, hjälper det stoppa tillväxten av spridningen av elakartad tumör. Källa: Flickr (Crocus Group).

frukost

Ett glas dryck av cikoria eller nypressad juice, en halv kopp med en blandning av nötter, pommes frites och torkade aprikoser eller en färsk frukt.

Andra frukost

Gröt, kokt på vatten, med tillsats av skaldjur.

Grönsaksoppa, kokt eller stuvad fisk, sallad av färska grönsaker, klädd med olivolja.

Eftermiddagsmat

Mjölkprodukt med låg fetthalt, till exempel kefir. Ett annat alternativ är en frisk vattenmelon.

Kokt kött av kyckling eller kyckling, stewed grönsaker, te från medicinska örter: hund ros eller mynta.

Var uppmärksam! Intaget av något tillskott och vitaminer bör diskuteras med en specialist. Överskott av vitaminer är skadligt.

Nutrition för prostatacancer i 1 grad

Rekommendationer för patienter med första cancerfasen:

 1. Undanta feta livsmedel: majonnäs, smör, margarin och mer.
 2. Att konsumera mycket rika människor för vitaminer av grönsaker, nötter.
 3. Ät stuvade rätter.
 4. Uteslut livsmedel hög i glukos.

Viktigt! Sådan mat vid den första fasen av cancer kommer att sakta ner utvecklingen av tumören.

Nutrition för cancer i grad 2

Patienter med steg 2-cancer bör:

 1. Sluta äta kött av feta sorter. Dieten bör innehålla kyckling, kanin, kalkon och fisk.
 2. Ät matfettprodukter med låg fetthalt.
 3. Sluta dricka kaffe.
 4. Inkludera mycket frukt och grönsaker i kosten.
 5. Att dricka bär och fruktfrukt.

Viktigt! Om du följer föreskriven diet kan du minska cancercellernas aktivitet och minska risken för att utveckla metastaser.

Nutrition för cancer i grad 3

Patienten ska regelbundet äta:

 1. Lättfett kött och fisk (helst flundra).
 2. Gröt, särskilt bovete och ris.
 3. Morötter, persilja, spenat, persikor, plommon, paprikor, citrus, hallon. De innehåller många användbara vitaminer A, C, E.
 4. Oljor av vegetabiliskt ursprung, bättre olivolja.
 5. Mejeriprodukter med en minsta procentandel av fett.

Viktigt! Sjukdomen i 3: e etappen är inte föremål för fullständig botemedel. Dieten bidrar till att minska konsekvenserna av cancer.

Nutrition för prostatacancer i 4: e graden

 1. Kräftan i det sista steget rekommenderas inte att äta feta och salta livsmedel.
 2. Preference ges till färska grönsaker och frukter, utan värmebehandling.
 3. Patienten behöver äta små portioner 5 gånger om dagen, undvika att fasta, drick mycket vätskor.

Viktigt! Kost i 4: e etappen av cancer kan lindra sjukdomsförloppet och öka livslängden.

Nutrition för prostatacancer

Prostatacancer är en av de vanligaste maligna neoplasmerna bland män. Varje år runt om i världen upptäcks mer än 400 000 fall av prostatacancer. I cancerstrukturen rankas prostatacancer andra eller tredje efter lungcancer och magkreft.

Hane prostata är känslig för alla förändringar i immunsystemet, inflammationer och sjukdomar i kroppen, obalanserad näring. Detta minskar sitt funktionella arbete. Förstärker i synnerhet funktionen av en viktig manlig organs onkologi i prostatakörteln.

De tidiga stadierna av prostatacancer är asymptomatiska, så det är svårt att diagnostisera. Hos många män utförs det inte alls på grund av att symtom saknas. De vänder sig till doktorn när onkologi: prostatakarcinom eller adenokarcinom i prostatakörteln manifesteras redan av obehagliga symptom.

Användbar näring för prostatacancer

Hur man äter med prostatacancer? Den viktiga rollen som viss näring för att öka effektiviteten hos grundläggande metoder för komplex terapi och förlängning av patienternas liv har länge varit känt.

En frisk prostata är helt svarar på förstärkt med spårämnen och livsmedels afrodisiaka, Viagra, svamp med helande och anti-cancer egenskaper, ginseng och Eleutherococcus, Lewisia och Aralia, Rhodiola, Schisandra och andra stimulerande växtbaserade adaptogener som stöder immunsystemet och direkt prostatafunktion.

Därför är det mycket viktigt att kosten för prostatacancer respekteras. Det ingår nödvändigtvis vid behandling av prostatacancer, som en viktig länk i ett omfattande program.

Det är viktigt att veta! Fet och stekt mat, bestående av snabbmat, rikliga portioner av kött bidrar mjölk till fetma och framväxten av en gynnsam jordmån för tillväxt av onkokletok. Genom ohälsosam kost ogynnsamma faktorer tillsättes från utsidan i form av stress, trötthet, infektioner, och ekologi, samt från insidan i form av hormonell obalans, kronisk foci. Dessa faktorer påskyndar utvecklingen av onkologi.

Bland befolkningen sedvanlig äta naturligt, men inte fet mat, kokt, kokt eller stuvad större livslängd och praktiskt taget inga cancerpatienter. De behöver inte vänta på symptom manifest cancer och metastaser i prostatacancer, men helt enkelt inte låta sjukdomen att dyka upp på grund av underhåll av immunitet och rätt val av produkter.

Så här väljer du produkter

Viktigt! Börja en diet för prostatacancer omedelbart, när sjukdomen har bekräftats genom diagnos. Det är nödvändigt att anpassa sig till en lång livslängd och utveckla den tillsammans med en dietist och en onkolog.

Nutrition för prostatacancer ska bestå av produkter med lågt glykemiskt index. Glykemiskt index (GI) indikerar hastigheten för matsmältningen i matsmältningsorganen, och dess omvandling till glukos med ett index av 100. Ström efter avlägsnande av prostatacancer bör göra utan närvaro av produkter med högt GI: sötsaker, vitt bröd, majs, bönor och potatis.

För att rädda patientens liv och hjälpa honom att hantera sjukdomen utvecklas kosten i enlighet med kraftstadierna. I de initiala stadierna 1 och 2, vissa funktioner i ström och förhindra metastas av långsam tillväxt onkoopuholi av genistein substans som utgör den sojaböna och lykopen i tomatkompositionen.

Begränsa produkter med aminosyror. De är närvarande i kött, soja, ägg. Därför ingår inte i näring för prostatacancer 2 grader (upp till 4).

Vid behandling av hormonberoende tumörer bör en diet för prostatacancer i grad 2 eller högre utesluta produkter som innehåller hormoner. De finns i stekt rätter och kryddig, rökt och korv.

Det är viktigt att veta! Prostatacancer behandling folkmusik rättsmedel och hälsosamma måltider i prostatacancer steg 2, 3 och 4 är viktigt för att upprätthålla immunitet försämring tillväxt onkokletok ytterligare fördröjning av sjukdomsprogression, förlänga livet och förbättra chanserna för återhämtning.

Diet i kombination med naturläkemedel (dekokter eller infusioner): odört, celandine, Stormhatt, flugsvamp i samråd med en läkare. Kalori dieter bör inte vara höga, för att inte överbelasta kroppen, men inte låg, för att behålla en bra kropp.

Vilken typ av kost behöver du?

Dieten för alla stadier av sjukdomen, särskilt mat prostata grade 4 cancer, bör framställas med den maximala begränsning av animaliska fetter eller deras uteslutning, i synnerhet till förekomsten av trans omättade fettsyror: margarin, spridning, matolja, vegetabilisk olja för bakning, stekt mat, matlagnings. Begränsat rött kött, smör, svin, högmjölk. Produktförbrukning elimineras med en stor mängd kalcium skålen med tillsats av pickles, pickles och kryddor.

Var noga med att inkludera i kosten för prostatacancer:

 • rätter från fisk, ångad, grillad eller i ugnen - 3 gånger i veckan;
 • grönsaker och frukter av gröna och röda blommor, i synnerhet tomater - de innehåller ett anticancerämne - lycopen;
 • rätter från korngrödor;
 • nötter, svampar: shiitake meytake, Cordyceps, Chaga, agarika brasilianska Reishi - de innehåller lentinan substans som undertrycker proliferation av leukemiceller (i torr form eller tillsättas i de färska grönsakssoppor eller stuvade grönsaker);
 • bär, som en källa till vitaminer och askorbinsyra;
 • daglig te, juice, periodiskt - rött torrt vin.

Det är viktigt att veta! Vid tillsättning av kosttillskott bör man välja multivitaminer med grupp B, förekomsten av folsyra och selen, eftersom den dagliga dosen ska vara 200 mg. Tillskott med zink måste begränsas som med fettlösliga vitaminerna A, D, E, K. De är svåra att dra sig tillbaka från kroppen, och med en kombination av dem kan utöva en toxisk effekt.

Mikroelementet i selen innehåller: havre, brunt ris, färsk fisk, flingor, kli, vetex, fullkornsbröd, svamp och brasamötter.

Användbar kål: vit, färgad och broccoli.

Sallader är beredda i olivolja, anses vara den mest användbara eller avokado. Oljor med högt innehåll av fleromättade fettsyror rekommenderas inte. Kategoriskt är det omöjligt att använda linfröolja, vilket accelererar tumörtillväxten och ökar risken för metastas, som det blev känt från några studier av amerikanska läkare.

Ovanstående rekommendationer gavs med hänsyn till utvecklingen av inhemska nutritionists. Medelhavsdieten för prostatacancer i den tredje graden ingår också i kosten grönsaker, frukter och fisk i stora mängder, olivolja och röda druvor.

Japansk terapeutisk näring i prostatacancer 4 grader för att förbättra patienternas livskvalitet, som en obligatorisk diet rekommenderas diskar av sojaprodukter, skaldjur, grönsaker och dagligt grönt te. Samlarna av dessa två dieter är också emot animaliska fetter och rött kött i menyn. Inhemska forskare och nutritionister rekommenderar att de inte används redan i cancerfasen och som förebyggande åtgärd.

Diet för kemoterapi

När man utför kemi används läkemedel som ger biverkningar. Patienterna har illamående, kräkningar, bitterhet och metallisk smak i munnen, perverterad smak och bruten avföring. Under kemoterapi ger en diet med prostatacancer i grad 3 eller 2 grader med metastasering luträtter (praktiskt taget utan fett) men högkalorier. Det kan vara honung, cocktails av mjölk och frukt. Rätter med proteinmat (magert!) Bör bestå av fisk, kycklingbröst, stallost eller ägg (100 g / dag). Helst vattendrycker från medicinska örter och naturliga juice och fruktdrycker.

Om det inte finns någon diarré, kommer sura mjölkprodukter att vara användbara. När diarré normaliserar tarmens arbete

 • risslamgröt på vattnet;
 • Dekoktioner av granatäpplen skorpor, ek bark;
 • infusioner av ashberry eller fågel körsbär.

Livsmedel under kemi syftar till att lindra obehagliga gastriska symptom, återställa blod och stimulerande aptit. Därför bör kosten bestå av färska grönsaker, baljväxter, frukt, spannmålssall, skaldjur, lever och som garnering - havre och bovete porridge.

Kost med hormonell och strålbehandling

Vid strålbehandling förstår komplikationer av strålningscystitis, kolit, därför begränsar eller eliminerar de akuta, salta livsmedel under denna period. I patientens kost bör det inte vara:

 • rik kött, svamp eller fiskbuljong;
 • fett kött- och fisk-, ost- och kockdiskar, rökt produkter, konserver på grund av fett och proteinöverskott;
 • bakning av högkvalitativt mjöl;
 • rädisor, rädisor, sallad, spenat, vitlök, lök och pepparrot som källa till kalciumoxalater - de skadar urinvägarna;
 • alkohol och i produkter - konstgjorda färger, sötningsmedel, smaker.

Det rekommenderas att utskilja cancerframkallande ämnen från kroppen med diuretika:

 • färska frukter och grönsaker, vattenmeloner, meloner, bär;
 • porr på vattnet
 • alkaliskt mineralvatten;
 • svagt grönt te, komposit av icke-syra bär och frukter.

Näring under hormonterapi diet utvecklas i enlighet med kalciuminnehållet i blodet. Om hans nivå är förhöjd, får patienten inte matas mjölk, stallost, betor, ost, ägg, såväl som fet, stekt och kryddig mat.

Provmeny

Efter operationen kan kosten bestå av mat och rätter:

 1. För den första frukosten: Från äpple, apelsin eller druvsaft kan du ersätta en frukt, ett glas vatten eller te med torkade aprikoser.
 2. för lunch: från spannmål bestående av 6-9 korn eller havrebaserad boveteflingor framställda med vatten eller med mjölk sattes (1: 1), te med torkade aprikoser, kracker. Det kan ersättas med kokt ris med kokta räkor eller musslor, kex och te. Det tredje alternativet - gröt med en grönsallad och 1 kokt ägg med 1 tsk. vegetabilisk olja och 1 tsk. citronsaft;
 3. Lunch: vegetarisk eller kokning av färsk kål (grönsakssoppa, ärta eller lins), den andra plattan - av ris, pasta, kokt ställdes i folie eller ånga fisk eller skaldjur och grönsaker, bitar bröd eller råg kli och te;
 4. för det första (tidigt) middag: en salladsdressing citronolja, dillkokt potatis, juice (bönor och tonfisk sallad tomat, broccoli eller grytor och havremjöl kakor med te eller vatten);
 5. i den andra (sena) middag: en kopp yoghurt eller yoghurt, kokt kycklingbröst med ångad zucchini, vitlök och tomater (ånga fisk biffar, tomat, te med kex eller kex).

Sult och diet för prostatacancer

Hos män med närvaro av diabetes, fetma och andra samtidiga sjukdomar är prostatacancerbehandling svårare. Cancer är en tumör som växer och behöver näring. Om det inte finns något matintag, matar kroppen tumören med sina egna resurser, vilket är nödvändigt för att säkerställa patientens liv.

Initialt onkoopuhol powered glykogen i avlagringarna lever och fett i vävnader och organ, dvs. naturreservat. Då ger kroppen ut som ett energibränsle som indirekt är kopplat till vital aktivitet. Flera enzymer (enzymer) som bildar eller spjälka celler är matade och tumörceller av de vitala organ av olika fibrotiska knölar, tumörer och cystor.

Denna process, kallad "autolism", blev grunden för behandling av hunger av G. Shelton i amerikanska och europeiska kliniker. Sådan behandling gäller inte fasta ben tumörer, maxillofacial och försummad. Varje patient behandlas individuellt, hans samtycke och tro på ett positivt resultat är nödvändiga. Samtidigt tas patienten omgående tillbaka från svält med synkope och smärta. Efter återhämtning på 2-3 månader upprepas fastningen.

Med torrt avhållande från vatten och mat i 5 till 7 dagar är resultatet alltid bra. Metoden för kontinuerlig fastning innefattar tre steg av hunger: träning, avhållsamhet och återkallande. De måste respekteras för att inte skada kroppen och inte minska alla ansträngningar till ett nollresultat.

Kontraindikerad att använda hunger för utarmad patient, har de redan inte tillräckligt med egna resurser för att mata huvudorganen. Hungersaken sträcker sig inte längre än 10 dagar. I detta fall utförs renande enemas för att påskynda eliminering av toxiner och minska förgiftningen av kroppen.

På den första och andra dagen är patienterna irriterad, som vanliga måltider är uteslutna. På den tredje dagen finns det lätthet, svält sjunker, ibland är det obehagligt för patienter att titta på mat. Under 3-5 dagar känns patienten yr och har en liten svaghet. Men de lämnar efter förtydligandet. Det finns styrka och livskraft. Om fötterna hålls varma så känns hungern inte så. Hungerstrejken fortsätter tills återuppkomsten av en känsla av hunger eller smärta, eventuell yrsel. Nu tas patienten ut ur den medicinska svältet.

Det är känt att tumörer "älskar" söta och feta livsmedel och växer snabbt på den. Därför rekommenderade Herbert Shelton att byta till rå mat och inte "mata" tumören med kokt mat. I frånvaro av gastrit eller sår bör uppladdningsbar mat efter svält vara juice och sallader från riven rågrönsaker.

Är rå mat ett botemedel mot cancer?

Organismen behöver mikrodelar och vitaminer i tillräcklig mängd i prostatacancer. I grönsaker, frukter, nötter, bär är de. Om du vägrar från kokt mat kan du rengöra matsmältningsorganet, normalisera metaboliska processer. Många nutritionists rekommenderar att kosten innehåller rå kött och fisk. Frågan om övergång till rådiet bör behandlas med en läkare och specialister som arbetar med läkande svält och råmat.

Prostatacancer och kaffe

Det finns ingen tydlig information och bevis om skada eller nytta av kaffe bland de lärda männen. Fördelarna är inte bevisade, men man tror att koffein inte tillåter cancerceller att utvecklas. Om du jämför starkt te och kaffe är koffein i te alltid större, vilket bevisas av forskning. Det noteras också att andelen cancerpatienter som inte konsumerar kaffe är större än bland kaffekompisar.

Cancer och alkohol

Vid behandling av prostatacancer eller något annat organ är alkohol kontraindicerat. Alkoholhaltiga drycker accelererar den onkologiska processen.

Viagra och prostatacancer

För en tumör onkoprotsessa sildenafil (Viagra) har ingen effekt, men efter de förbrukade kemikalier eller strålning, kirurgiskt avlägsnande av tumören, tidigare i denna artikel (ginseng, sibirisk ginseng, citrongräs och afrodisiaka) hon och andra adaptogener nämnts förbättrar erektion och libido hos män.

Slutsatser! Patienter med onkologi i prostatakörteln måste följa en diet och fysisk aktivitet: gå på promenader, utföra fysiska övningar. I det här fallet bör man inte vara i direkt solljus - de bidrar till utvecklingen av cancercellen i prostata.

Korrekt näring i prostatacancer: diet basics, användbar och förbjuden mat

Prostatacancer (karcinom) är en malign neoplasma som framträder från epitelet av organets alveolära cellelement.

Detta är en av de vanligaste typerna av onkologi. Varje år diagnostiseras mer än 400 000 fall i världen. Behandlingen av sjukdomen syftar till att lindra tillståndet.

För att påskynda processen för återvinning av kroppen måste en man hålla fast vid lämplig näring före och efter avlägsnande av tumören.

Kost i prostatacancer gör återhämtningsperioden mindre smärtsam för alla organ och system. Dessutom, samtidigt som du upprätthåller en korrekt livsstil och korrigerar kosten, minskar risken för onkologi med 30%.

Diet för prostatacancer

En balanserad diet med prostatakarcinom och efter operationen, som syftar till att avlägsna denna tumör, är nödvändig.

Prostatakörteln är ett "andra hjärta" hos en man. Det svarar på eventuella sjukdomar i immunsystemet med en inflammatorisk process eller ett adenom. Hyperplasi uppträder mycket oftare och efter det utvecklar onkologi.

Metaboliska problem orsakar cancer. Bland de provocerande faktorerna: diabetes, övervikt, inaktivitet, felaktig och högkalorär näring.

En hälsosam livsstil kan förhindra utveckling av cancer och andra sjukdomar lokaliserade i organen i det genitourära systemet för män. Vissa patologier leder till en försämring av erektilfunktionen.

I prostatacancer används två huvuddieter - Medelhavet och Japanska. De är baserade på färska grönsaker och skaldjur.

Medelhavet kännetecknas av användningen av ett stort antal äpplen, apelsiner, olivolja och vitlök. Men i den östra kosten är ytterligare produkter alger, ingefära, soja och grönt te.

Alla ovanstående produkter, som ligger till grund för japanska och medelhavsdieter, hjälper till att förbättra patientens övergripande tillstånd. Med rätt näring minskar tumörtillväxten. Dessutom återvinner mannen sexuell funktion.

1 grad

Diet görs endast av en läkare med ett obligatoriskt redogörelse för sjukdomsförloppet och individuella egenskaper hos en person. Män bör förstå att de förändringar som införs i kosten är extremt viktiga och inte av en kortsiktig natur. De bör följas under lång tid.

Grunden för kosten bör vara färska grönsaker

Maten ska vara full och balanserad. Diet hjälper till att minimera sannolikheten för fortsatt utveckling av den patologiska processen. Regelbundet intag av färska grönsaker garanterar en förbättring av körtelns tillstånd.

Alla män bör följa sådana rekommendationer:

 1. konsumera så mycket skaldjur som möjligt. Lean fisk bör föredras;
 2. Att utesluta rätter av snabbberedning (snabbmat) från en ration. Denna kategori omfattar chips, hamburgare, pommes frites, smörgåsar, korv, pizza och så vidare;
 3. ge företräde till färsk frukt och bär;
 4. Använd mer nötter, eftersom de utövar en destruktiv effekt på tumörrevlaser.
 5. berika kosten med vitaminer oavsett säsong. Det är nödvändigt att inkludera menyprodukter som innehåller vitaminerna B, C, E och folsyra.
 6. drick bara svagt te. Det är bättre om det inte är svart, men grönt. Det är känt att denna drink minskar progressionen av prostata onkologi.

Nästa steg inkluderar uteslutningen från menyn med produkter som innehåller smakämnen, färgämnen och konserveringsmedel.

2 grader

Korrekt näring kan bidra till att förebygga metastaser. Om patienten ignorerar läkarens rekommendationer kan det påverka hans hälsa negativt.

Principer för näring i cancer i 2: a graden:

 1. Undantag från kosten av feta livsmedel och kötträtter med högt kaloriinnehåll. Läkarna rekommenderar att äta magert fisk, liksom kyckling och kalkon kött;
 2. användningen av fruktdrycker, juice från bär. Det rekommenderas att dricka örtte
 3. Begränsningen av kaffe och dryckesförbrukning, där koffein dominerar.

3 grader

I cancer i tredje graden är det viktigt att förstå att för att bli av med patologi inte fungerar, och alla terapi, inklusive kost, syftar till att minimera effekterna av cancer. Vid utveckling av lämplig näring beaktas behandlingsförloppet för patienten.

Meny med onkologi på 3 grader:

 1. kalorifisk och vitt kött (särskilt fjäderfä och kanin);
 2. färska grönsaker;
 3. produkter rik på vitaminerna A, C, E;
 4. olivolja, som innehåller en tillräcklig mängd antioxidanter;
 5. Mejeriprodukter som kännetecknas av ett lågt fettinnehåll i kompositionen;
 6. helkorn gröt.

4 grader

Detta stadium av sjukdomen anses vara den farligaste. Under denna period är organismen sårbar och kan reagera skarpt på några, även de mest obetydliga förändringarna i det vanliga livet. Vid onkologi av en prostata på 4 grader utses den lågt kolhydratdiet.

Principer för näring i karcinom:

 1. mat bör balanseras
 2. kosten ska bestå av fem måltider;
 3. menyn bör innehålla sura mjölkprodukter;
 4. Färska grönsaker och gröna - grunden för kostnäring i onkologi av prostata i fjärde klassen;
 5. Som en drink, använd örtdekok och te med mint;
 6. Det är viktigt att minimera alltför salta livsmedel.

Erforderliga vitaminer och mineraler i prostatacancer

Om det finns en onkologisk process upplever kroppen ett ökat behov av vissa mineraler och vitaminer. Aktiva ämnen bidrar till att minska rehabiliteringsperioden efter kemoterapi och kirurgi.

Näring i karcinom bör innehålla ett tillräckligt antal sådana vitaminer, mikroelement och syror, såsom:

 • vitaminer i grupp B;
 • kalciferol (vitamin D);
 • vitamin C;
 • vitamin E;
 • magnesium;
 • kalium;
 • vitamin K;
 • krom;
 • järn;
 • zink;
 • selen;
 • enkelomättade och fleromättade fettsyror;
 • anticarcinogena substanser.

Vitaminer från grupp B tar en direkt del i processen med hematopoiesis, vävnadsförnyelse och metabolism. Selen och vitamin E har en destruktiv effekt på proteiner som är involverade i tumörprocessen.

De mest användbara produkterna för prostatacancer

Bland de användbara produkterna ingår:

 • sojabönor;
 • apelsin, citron, grapefrukt;
 • vitlök;
 • sojasås;
 • äpplen;
 • valnötter;
 • ingefära;
 • kalorifattig ost;
 • vitt kött
 • avokado;
 • linfrö, sesamolja, olivolja och vegetabiliska oljor;
 • spannmål;
 • helkornsbröd;
 • bönor;
 • tonfisk;
 • tomater, morötter, paprikor;
 • aprikoser;
 • druvor;
 • broccoli;
 • koriander, curry.

11 näringsämnen i prostatacancer

innehåll

Kost i prostatacancer har ett avgörande inflytande på framgången med behandlingen. Studier av specialister inom området för prostatacancer onkologi har visat att det finns produkter som kan stimulera sjukdomsprogressionen. Det finns emellertid ett sådant sätt att näring, där tumören praktiskt taget upphör att utvecklas. Det är viktigt att följa rekommendationerna från onkologen och nutritionisten noggrant och ta hänsyn till kostens egenskaper, beroende på sjukdomsfasen.

Principer för näring i prostatacancer

Om näring i onkologi av prostata bör vara medveten om följande: det bör stärka kroppens försvar och hålla det i optimal skick. För detta ändamål är de japanska och medelhavsdieterna lämpligast för denna sjukdom. Villkoren för den japanska kosten ger ett stort antal fiskar och färska grönsaker i kosten, samt grönt te och sojaprodukter. Rätter bör vara kalorier och innehåller ett minimum av fetter.

Medelhavsdieten som ett sätt att mata i prostatacancer visade hög effektivitet. Dess väsen ligger i användningen av frukt och grönsaker (särskilt vitlök och tomater), fisk. Var och en av de ovanstående dieterna har sina egna styrkor, men de är skapade på den allmänna principen.

Regler för näring för prostatacancer är enkla, med varje dietprodukt måste vara av hög kvalitet från en pålitlig tillverkare.

Patienten ska matas utifrån sådana principer:

 1. Färsk fisk i kosten bör ständigt vara närvarande. Det rekommenderas att föredra den så kallade kalla fisken (makrill, sardin, lax). Användningen bör kombineras med olika grönsaker i kokt eller bakad form.
 2. Rött kött är uteslutet från kosten och ersatt med vit, till exempel kyckling, och mängden fett som konsumeras reduceras till ett minimum, eftersom det är dessa ämnen som stimulerar tillväxten av tumörer.
 3. Margarin, som ingår i de flesta söta bakverk, transfetter som ingår i majonnäs, bakade och röka rätter, utesluts helt som cancerframkallande ämnen.
 4. Andelen fräscha frukter och grönsaker ökar markant, framför allt med röda färgar.
 5. Nötter och bär av grön färg har antitumör effekt.
 6. Livsmedel rik på vitamin C, (bär, citrusfrukter, bulgariska paprika) bör konsumeras regelbundet.
 7. Drycker och rätter innehållande färgämnen och konserveringsmedel, som stimulanser av cancerprocessen, är oacceptabla för konsumtion.
 8. Dagligen är det nödvändigt att dricka grönt och svart (inte starkt) te.
 9. Produkter som innehåller E-vitamin är mycket användbara i denna sjukdom.
 10. Kålfrön har en antitumörseffekt och rekommenderas därför som kosttillskott.
 11. Vitaminer som innehåller ett komplex av B-vitaminer, inklusive folsyra, måste tas systematiskt.

Fysisk utbildning, tillsammans med kostnäring, aktivitet i frisk luft kombinerat med en diet för prostatacancer kommer att ge största möjliga resultat. Du bör dock observera måttlighet i allt och undvika trötthet, vilket är extremt oönskat i detta tillstånd.

Produkter som bör uteslutas direkt från kosten

Prostatakörteln är känslig för vad mat tas dagligen av patienten.

Prostatakarcinom vid bristande överensstämmelse med kostreglerna kan börja växa snabbt, så det är viktigt att inte böja sig för kulinariska frestelser och inte använda förbjudna produkter.

 • Mejeriprodukter bör konsumeras sällan och i minsta mängd.
 • rött kött bör inte vara närvarande i kosten
 • alkohol är förbjuden, men från tid till annan kan du tillåta lättnad och ibland dricka en liten mängd rött vin;
 • Vid stekning och bakning av mat med hög fetthalt bildas karcinogener - transfetter, så det rekommenderas att inte använda detta sätt att bearbeta mat.
 • kalcium stimulerar tillväxten av maligna celler i prostatakörteln, därför bör konsumtionen minskas;
 • mjöl och konfekt, kaffedrycker är förbjudna;
 • rika buljonger måste uteslutas från menyn;
 • pickles och konserver (även inhemska), korv är kontraindicerade;
 • majs och bönolja innehåller ett stort antal fleromättade fettsyror och rekommenderas därför inte för intag, de ska ersättas med olivolja.
 • stekt fisk bör inte användas av patienter, den kan endast användas i kokt eller bakad form.

Kostnäring i prostatacancer ger uteslutning av snabbmat, för i dessa livsmedel i en hög koncentration av socker, kolesterol och praktiskt taget inga dietfibrer och fyto näringsämnen. En sådan diet täcker inte kroppens behov av användbara ämnen och provocerar utvecklingen av olika patologiska processer.

Rekommenderade produkter för prostatacancer

För förebyggande och botande ändamål rekommenderar National Cancer Institute användningen av frukt och grönsaker. Sjukdomsfasen och behandlingsmetoden medför vissa begränsningar för patientens näring. Detta ämne kommer att diskuteras i detalj nedan. Tänk på vilka produkter som har en gynnsam effekt på patientens och hans kropps tillstånd, liksom de egna egenskaperna hos deras konsumtion i mat.

Studier har visat att följande fytokemiska föreningar kan undertrycka tillväxten av malign neoplasma.

Dessa inkluderar:

 • genistein;
 • silymarin;
 • epigallokatekin;
 • proteashämmare;
 • polyfenoler;
 • flavonoider;
 • karotenoider;
 • indol.
Långtidsstudie av grödans egenskaper gjorde det möjligt för oss att fastställa att de högsta koncentrationerna av antikarcinogena föreningar innehåller sådana produkter:
 • vitkål;
 • ingefära;
 • bönor;
 • vitlök;
 • citrusfrukter.

Lykopen är den viktigaste antikroppskomponenten i grönsaker

Lycopen hänvisar till karotenoider som har antioxidantegenskaper. Laboratorie- och kliniska prövningar har visat sin cancer mot cancer.

Tomater innehåller lycopen i högsta koncentrationen. Dessutom finns detta ämne i rosa grapefrukt, vattenmeloner, aprikoser, morötter och paprika av gröna sorter.

Studier av effekterna av lykopen på kroppen av prostatacancerpatienter har visat att dess kombination med E-vitamin kan minska koncentrationen av ämnet som är ansvarigt för prostatacancerprogressionen (5-alfa-reduktas). Den andra verkan av lykopen är en intensifiering av processen för förstöring av tumörceller.

Användningen av tomater kompletteras med införlivandet i kosten av essentiella fettsyror, nämligen linolensyra, arakidonsyra och linolsyra. Dessa föreningar finns i stora mängder i fiskolja, nötter (valnötter), skaldjur, sesam.

Rollen av proteiner och fetter i patientens kostnäring

Essentiella aminosyror - en obligatorisk del av den terapeutiska diet, eftersom de är till nytta för det reproduktiva systemet för män, inklusive prostata. Grönsaksprotein är mest användbart och har bättre inverkan på kroppen som helhet. Godt assimilerade vegetabiliska proteiner innehåller baljväxter (ärter och linser) samt bukvete.

Enligt Världshälsoorganisationen bidrar förekomsten av mejeriprodukter, rött kött och animaliska fetter i kosten till utvecklingen av prostatacancer. Daglig konsumtion av 50 gram köttprodukter ökar risken för cancer med 18%, enligt WHO.

Stimulering av tillväxten av cancerceller beror på den höga koncentrationen av androgener i blodet. Kolesterol är en föregångare, med deltagande som syntesen av könshormoner uppstår. Följaktligen kommer en minskning av intaget av fetter i kroppen att orsaka en minskning av koncentrationen av detta ämne i kroppen och kommer att öppna den onda cirkeln.

Näring av asiatiska folk baseras på användningen av produkter från soja, som innehåller fytoesterol. Detta ämne minskar kolesterolhalten, vilket förbättrar patientens tillstånd avsevärt. Man tror att införandet av sojaprodukter i kosten minskar sannolikheten för cancer, eftersom denna växt innehåller saponiner - ett annat ämne med en uttalad cancer mot cancer.

Grönt te och citrus som viktiga komponenter i en anti-cancer diet

Komponenter av grönt te kan hämma tillväxten av prostatatumörer, eftersom de hämmar aktiviteten av 5-alfa-reduktas, vilket stimulerar tillväxten av tumören. Grönt te hämmar andra enzymer som påskyndar utvecklingen av cancer.

Åtgärden av vitlök och kryddor

Individer i Indien och andra orientaliska nationer, som konsumerar många kryddor, är mindre benägna att få cancer.

Sådana kryddor med antitumörverkan upprättas:

 • chili - innehåller capsaicin, som har anti-cancer egenskaper;
 • kummin och curry har en gurkmeja som hämmar utvecklingen av tumörer;
 • curcuma hämmar tumörutveckling och metastasering av prostatacancer (bevisad genom studier hos möss) och ökar mottagligheten av cancerceller till strålbehandling.

Studier har visat aktiviteten av vitlökskomponenter mot prostatacancer. Allium (en vitlökskomponent) har uttalade egenskaper som hämmar utvecklingen av prostata och bröstcancer. Nästa del av vitlök påverkar testosterons metabolism, förvandlas till mindre skadliga föreningar.

Zink och selen som antitumörmedel

Metabolismen av manliga könshormoner påverkas av zink, vilket minskar koncentrationen i blodet, vilket i sin tur hämmar reproduktionen av tumörceller. En annan process - förstörelsen av patologiska celler (apoptos) beror också på närvaron av den nödvändiga zinkkoncentrationen i kroppen.

Antitumöregenskapen hos selen har bevisats genom kliniska och laboratorietester. Det är etablerat att detta mikroelement halverar tillväxten av en cancerous tumör. Därför innebär en hög koncentration av selen i blodet en minskning av risken för prostatacancer och minskar också mortaliteten hos patienter.

Studien, som varade i 5 år, visade att män som dagligen konsumerade 200 μg selen hade 63% chans att utveckla prostatacancer och patienterna hade en signifikant avmattning i sjukdomsprogressionen. Kombinationen av E-vitamin och selen verkar destruktivt på enzymer som främjar utvecklingen av cancer. Det är emellertid konstaterat att en stor dos av detta mikroelement kan öka risken för diabetesutveckling.

Selen finns i svamp, skaldjur, vitlök, pistaschmandlar.

Vitaminer E och D för prostatacancer

Antitumöreffekten av E-vitamin beror på förmågan att utlösa processen för att förstöra cancerceller (apatos). Detta vitamin har en undertryckande effekt på androgener (manliga hormoner). Användningen av 5 mg E-vitamin kan avsevärt minska sannolikheten för att utveckla prostatacancer och få en läkande effekt på den befintliga sjukdomen. Studier har visat att utan selen kan vitamin E utöva en omvänd effekt, vilket ökar risken för en tumör.

Ungefärlig daglig meny

Kost i prostatacancer beror på sjukdomsfasen, typen av behandling som valts och patientens allmänna tillstånd. Om sjukdomsgraden inte överstiger 2 grader, har strålterapi eller kirurgi ännu inte genomförts, då görs kosten baserat på principerna om hälsosam näring, och dess kaloritet svänger mellan 2500-2800 kcal / dag. Efter operationen eller strålbehandling, och även på 3: e och 4: e graden av sjukdomen, är menyn berikad med produkter med högt energivärde, samtidigt som kosten ökar till 3800-4200 kcal.

Den ungefärliga menyn för dagen är:

 1. Den första frukosten är ett äpple, druvor, torkade aprikoser + te eller juice.
 2. Andra frukost. Grönsakssallad med vegetabilisk olja och gröt + några nötter eller torkade aprikoser. Det är acceptabelt att äta ett kokt ägg.
 3. Lunch. Grönsaksoppa + gröt med saltad fisk eller annan fisk, grönsaker och te. Det är tillåtet att äta lite råg eller otrubnogo bröd.
 4. Middag. Kokt potatis med dill, sallad med dum, broccoli gryta eller bönor i tomatsås. Du kan äta lite havregrynkakor.
 5. Sen kvällsmat. Apple + avkok av torkade frukter eller ett glas juice.

En patient med prostatacancer behandlas av en läkare med hänsyn till sjukdomen, sjukdomsfasen och individuella behov. Varje produkt som ingår i kosten kontrolleras mot ett specialprogram som är utformat för fem måltider om dagen. Schemat utvecklat av specialister används både för terapeutiska och förebyggande ändamål. En viktig punkt - kosten bör vara mättad och samtidigt lätt.

Funktioner av näring beroende på scenen av sjukdomen

Korrekt organiserad i prostatacancer är kostnäring en viktig faktor för att minska sannolikheten för metastasering. Vid sjukdoms inledande stadium är en minskning av sannolikheten för metastatisk sjukdom och en ökning av patientöverlevnaden beroende av att en föreskriven diet följs. Funktionerna i kosten bestäms av sjukdomsfasen och metoderna för behandling som används för att behandla patienten.

Huvudmålet med kosten för prostatacancer är att minska andelen djurfetter i den dagliga menyn, minska daglig intag av kalcium och minimera kaloriintaget. Ett undantag är strålningsperioden och kemoterapi. En viktig faktor är närvaron i kosten av naturliga suppressorer av tumörer som saktar tillväxten.

Låt oss betrakta närmare detaljerna av näring vid olika stadier av sjukdomen och terapimetoderna.

Nutrition för kemoterapi

Biverkningar av läkemedel som används vid kemoterapi påverkar främst gastrointestinaltillståndet. Med sådan behandling lider patienten ofta av diarré, illamående och andra dyspeptiska störningar. Om det finns en minskning av aptiten ordineras patienten en sur drink: juice och fruktdrycker. Magsaft börjar vara intensivt producerad som svar på sura drycker som stimulerar aptit. Dessutom, i kostnäring ingår högkalorimat som ger kroppen extra energi.

Huvuddelen av kosten redovisas av sådana produkter:

 • fisk i kokt och bakad form;
 • ägg och kött av fettfattiga sorter;
 • hemgjorda pajer
 • sura mjölkprodukter (undantagna från matsmältningsstörningar);
 • grönsaker, både råa och kokta;
 • färska gröna.

När flytande avföring orsakas av att ta medicin, rekommenderas att förbereda avkok från barken av ek, ris, granatäpple, fågel körsbär och blåbär. Lenten gröt utgör det mesta av dagbokens dagliga diarré. Från illamående hjälper tillägget av dropp mint i te. Konsistensen i disken ska vara flytande för att underlätta att svälja och tugga mat samt matsmältning. Detta tillstånd är viktigt att observera, som hos onkologiska patienter är smaksuppfattningen bruten.

Tack vare en korrekt formulerad diet under kemoterapi kan förekomsten av svåra komplikationer minimeras. Nutritionisten bör vara säker på att varje recept på att förbereda rätterna som han förberett är förståeligt för patienten och hans släktingar för att undvika misstag och fel i näring.

Med kemoterapi behöver kroppen svårt järn, behovet av vilket är väl nöjt med att inkludera i kosten av skaldjur, bönor, spenat, lever och bovete gröt.

Hur man äter med strålning och hormonbehandling

Mat för strålterapi bör väljas och förberedas med särskild omsorg och övervägande av följande rekommendationer. Salt är en olaglig produkt under behandling. Av detta skäl innehåller förbudet saltade och konserverade matar, konstgjorda sockerarter.

Följande produkter rekommenderas inte heller:

 • buljonger (särskilt starka);
 • spenat;
 • sorrel;
 • vitlök;
 • lök;
 • energi (drycker);
 • alkohol.

Dieten innehåller bär, grönsaker, frukt, örtte, korn från hela korn, det är särskilt användbart att äta vattenmelon och melon.

Nutrition för prostatacancer i 2: a graden

Huvuduppgiften för cancer i grad 2 är att undvika metastaser och minska tumörcellernas aktivitet. Om kosten försämras, kommer försämringen av hälsan stadigt att öka.

Onkologer råder på detta stadium av sjukdomen att följa sådana regler:

 • Använd endast vitt kött (kanin, kyckling, kalkon);
 • Fisken bör råda över mängden kött i kosten.
 • Huvuddelen av den dagliga kosten bör vara i frukt och grönsaker.
 • Grönt te är att föredra för svart te i detta tillstånd;
 • kaffedrycker under strikt förbud
 • Att dricka bör vara vitamin (frukt- och bärkompot och fruktdrycker).

Att upprätthålla en hälsosam livsstil och måttlig aktivitet utomhus i detta skede bör bli patientens huvuduppgift. Under denna period är det viktigt att konsultera regelbundet med en nutritionist, eftersom en specialist kan korrekt justera kosten för individuella patientegenskaper.

Egenskaper av patientens näring för 3 grader av prostatacancer

Med grad 3-cancer är det viktigt att förstå att en fullständig botemedel inte är möjlig, därför är all behandling syftad till att minimera konsekvenserna av cancerprocessen. I detta tillstånd är kirurgi ofta det enda sättet att eliminera en tumör. Menyn är utvecklad med hänsyn till de tillämpade behandlingsmetoderna.

Karakteristik för menyn vid 3: e etappen av prostatacancer är sådana egenskaper:

 • användningen av mat rik på vitaminerna A, E, C;
 • vegetabiliska oljor, som kraftfulla antioxidanter, borde vara närvarande i de flesta rätter;
 • till frukost borde det alltid finnas fullkornsgryta.

Med grad 3-cancer behöver nivån av kalcium i blodet övervakas dagligen, eftersom detta element stimulerar tillväxten av cancerceller. Om detta ämne är överskott i kroppen, bör mängden kalciumkällor i kosten minskas.

Betydande inflytande på patientens tillstånd ges av drycker som är fulla av honom. De bästa medicinska infusionerna från örter, juice och grönt te, fruktdrycker och kompott är bäst. Deras värdighet ligger i det faktum att de hjälper till att eliminera problem med matsmältningen.

Hur man äter med cancer i grad 4

Vid 4 och 2 grader av cancer bör överges mejeriprodukter, så snart det finns matsmältningsstörningar. Inklusion i kost av ris och konsumtion av proteinfoder kommer att bidra till att normalisera tillståndet.

Om patientens tillstånd förvärras, bör man inte ändra sin kost självständigt. Detta ska endast göras av en läkare, som omedelbart ska behandlas.

slutsats

Näring av en patient med cancer vid något stadium av sjukdomen kan ha ett avgörande inflytande på resultatet av behandlingen, eftersom med hjälp av de konsumerade produkterna kan man förbättra eller förvärra patientens tillstånd. Människokroppen, som lider av cancer, är extremt känslig för några faktorer och har minskat motstånd. Det är därför det är så viktigt att följa reglerna för rekommenderad näring och för att undvika användning av skadliga produkter.

Nutrition för prostatacancer: skadliga och hälsosamma livsmedel

Prostatacancer är en allvarlig sjukdom, som tyvärr diagnostiseras oftare.

I de tidiga stadierna är sjukdomen härdbar, möjligen kirurgisk ingrepp och kemoterapi. Rätt diet för prostatacancer är en viktig punkt i behandlingen av sjukdomen.

Korrekt näring i prostatacancer stärker kroppens försvar, hjälper till att framgångsrikt bekämpa sjukdomen och återhämta sig efter intensiv behandling.

Skadliga produkter

Listan över de mest kontroversiella produkterna för prostatacancer är ledd av rött kött. De flesta läkare erbjuder att helt utesluta från menyn lamm, fläsk och nötkött. Vissa experter tillåter en begränsad mängd magert kött (inte mer än 2 gånger i veckan).

Förbjudna produkter inkluderar:

 • rökt produkter;
 • korv;
 • saltad fisk;
 • grädde, fettost, gräddfil och andra mejeriprodukter;
 • naturligt kaffe
 • starkt te;
 • kryddor;
 • konserverade varor.

Experter rekommenderar att du reducerar innehållet i fetter och kalcium, minska mängden salt och peppar i maten. Mat kan inte stekas eller kokas på grillen, helst bakning eller tillagning. Den dagliga kaloriperioden är ca 2000, övervikt påverkar utvecklingen av tumören väsentligt.

De mest användbara rätterna

För att stärka kroppens försvar i menyn måste du inkludera grönsaker och frukter. Läkare rekommenderar minst 400 gram grönsaker och 250 gram frukt eller bär dagligen.

Frukt kan användas:

 • färska;
 • att baka
 • att laga mat;
 • ångas.

Särskilt användbara är tomater som innehåller höga doser av antioxidanter och lycopen, fiberrika baljväxter, liksom kål i alla arter, vilket bidrar till fördröjd utveckling av tumörer.

I kosten måste det finnas frukt och grönsaker av gul och röd färg, rik på vitaminerna A och C.

Förteckningen över villkorligt användbara produkter omfattar:

 • rätter från soja (minska risken för återfall, underlätta tillståndet under kemoterapi);
 • mager kanin kött, kalkon, kyckling (rik på protein);
 • skaldjur (källa till zink, magnesium, selen);
 • torkade frukter och nötter (innehåller användbara kolhydrater och fruktos);
 • helkornsprodukter (en källa till värdefull fiber);
 • vegetabiliska oljor (en källa till fleromättade fettsyror);
 • magert fisk (lätt smält, innehåller mycket protein).

Hur bör näring organiseras i prostatacancer, för att förhindra eller åtminstone hjälpa till att minimera risken för förekomst och utveckling av alla komplikationer, se nedan.

Diet för prostatacancer

Prostatacancer diagnostiseras: vad kan du äta? Att diet med onkologi av prostata inte verkar fräsch och tråkig, försök att diversifiera kosten så mycket som möjligt. Nutrition för onkologi av prostata bör balanseras. Behöver äta i små portioner 4-5 gånger om dagen. Förbered en lista med rätter i förväg, så kommer det att hjälpa till att planera dina inköp. Produkterna ska vara färska, antalet halvfabrikat i menyn ska minskas till ett minimum, och helst och helt elimineras.

Frukost ska vara näringsrik, Det rekommenderas att inkludera proteinrätter och komplexa kolhydrater.

Förbered gröt på vattnet:

I den färdiga skålen läggs lite salt och raffinerad vegetabilisk olja. För att förbättra smaken i rotan kan du lägga till honung och krossade torkade frukter: torkade aprikoser, svampar, russin. Två gånger i veckan gröt ersättas med kokta eller ångade ägg. Lämplig och smörgåsar på kornbröd med tomater, gurka, grönsallat och kokt kyckling.

Lunchmenyn innehåller nödvändigtvis en nyberedd soppa. Koka på vatten eller luta kycklingbuljong.

Mycket användbara lätta och näringsrika soppor, potatismos:

Speciellt rekommenderas är tomatsoppa, rik på lykopen och antioxidanter. På sommaren är det möjligt att laga kall vegetarisk okroshki på vassle eller tomatjuice. Som en andra maträtt är vitt kött med en grönsaksgarnering lämplig. Det är värt att inkludera i menyn en nyberedd grönsalladsalad, smaksatt med vegetabilisk olja och citronsaft.

Till middag är rätter som kombinerar komplexa kolhydrater med fiber användbara. Det kan vara pasta med grönsaksås, en mängd grytor, grönsakspannor, flingor, hjärtliga sallader. Du måste äta minst 3 timmar före sänggåendet. När sömnlöshet innan du lägger dig, kan du dricka urtete med en sked full av honung.

Provmeny

måndag

 • bovete gröt;
 • grönsallad med färska gurkor och vegetabilisk olja;
 • en drink av cikoria med sojamjölk.
 • sallad från gröna bönor och zucchini;
 • tomatsoppa med hemlagad croutons;
 • kycklingfilé ångad, stewed blomkål;
 • tranbärgelé.
 • gryta från makaroner med sojaost och malet kött från kalkon;
 • te med sylt.

tisdag

 • 2 mjukkokta ägg, rostat bröd från torkat rågbröd, 2 bit sojaost med svamp smak;
 • en drink av cikoria med sojamjölk.
 • sallad från surkål;
 • rassolnik med kycklinggiblets;
 • köttnötkött med potatismos
 • kompote av torkade frukter.
 • stuvad zucchini med ris;
 • svagt te med sylt och toast.

onsdag

 • havregryn med torkade frukter och nötter;
 • örtte med honung.
 • Leavesallad med smör och citronsaft;
 • Färskkålssoppa med kornbröd;
 • potatis med köttbullar;
 • kompote av färska äpplen.
 • Vegetarisk pilaf med morötter;
 • bakade äpplen med honung.

torsdag

 • omelett med svamp och rostat bröd;
 • färska tomater;
 • te från en hundros.
 • tomat sallad med gröna;
 • gräddesoppa med gröna ärter;
 • torsk för ett par med bröstkorgar;
 • gelé från bär.
 • Sallad av apelsiner med sojaost.
 • Spaghetti med skaldjur;
 • fruktsallad med honung.

fredag

 • heta smörgåsar med kyckling och grönsaker;
 • en drink av cikoria med sojamjölk.
 • sallad från färskkål;
 • magert borsch, pampushki med vitlök;
 • pollock, bakad under en vegetabilisk kappa;
 • hembärsjuice.
 • äpple dumplings med berrysås.
 • fyllda paprika;
 • gelé från svart vinbär.

lördag

 • risgröt på sojamjölk
 • te, rostat bröd med hemlagad sylt.
 • sallad av gurkor och tomater;
 • öra;
 • lata kålrullar;
 • bakade bananer.
 • en varm sallad av morötter, sojaost och tomater;
 • äppelpaj.

söndag

 • smörgåsar med kokt ägg och färska tomater;
 • te med sojamjölk.
 • grönsallad med hemlagad croutons;
 • linssoppa;
 • Bakade äggplanter med tomater och vitlök;
 • cowberry drink.
 • potatisgryta med malet kött
 • crimson mousse.

På alla stadier av prostatacancer kräver en diet en omtänksam inställning. Det är lämpligt att laga mat självständigt, helt kontrollerar diskens sammansättning.

Det är viktigt att inte överdriven, titta på vikt och kolesterolnivån. Rätt meny hjälper dig att må bättre och framgångsrikt bekämpa en farlig sjukdom.

Vilken sjukdom som helst är förfärlig, och cancer kan förstöra en person. Det är också mycket svårt att återuppbygga patientens diet. Min man hade prostatacancer. Följaktligen var det nödvändigt att strikt följa kosten. Han lyckades emellertid göra nychki med mat eller äta inte hemma. Han förstod inte att allt kunde sluta på allvar. Men när han än en gång gick till doktorn och han fick veta att allt kan vara dödligt. Han tog upp sig, satt på en diet, släppte ett extra kilo och låg ner under kniven. Nu fortsätter livet som vanligt.