Huvud
Symptom

BPH-prostatakörteln - vad är det, symptomen, diagnosen och behandlingsmetoderna

På sjukhuset för svårighetsgraden av symtomen och efter en noggrann diagnos av den behandlande läkaren kan på ett tillförlitligt sätt bestämma BPH prostata - vad är det och hur man ska behandlas kommer att bestämmas på individuell basis. Inflammation i prostatan adenom är benägen att kroniskt förlopp med frekventa återfall, är fylld med farliga komplikationer, minskad sexuell aktivitet. Benign prostatahyperplasi fortskrider hos män äldre än 40 år, så i den här åldern är det önskvärt i tid att reflektera över tillförlitliga förebyggande åtgärder.

Vad är BPH i Urologi?

Varje man borde tydligt förstå vad prostatahyperplasi är för att utesluta utvecklingen av en sådan farlig sjukdom i framtiden. Strukturellt, denna patogena knutor som bildas i prostatan, som när de växer pressa urinröret, stör därmed den naturliga avföring blåsan. Den karakteristiska neoplasmen är godartad, men patienter med denna diagnos faller in i riskgruppen för maligna tumörer. Därför bör effektiv behandling av BPH vara aktuell.

skäl

Godartad prostatahyperplasi utvecklas uteslutande i den manliga kroppen, kan bli den främsta orsaken till sexuell dysfunktion, avsaknaden av ejakulation. Det är mycket problematiskt att bestämma den patologiska processens etiologi, och många urologer kallar BPHs utseende det första tecknet på de närmande "herrarnas klimakterium". Innan du börjar ta mediciner, måste du kontakta en specialist för råd. De potentiella patogena faktorerna för BPH och bildandet av glandular hyperplasi är som följer:

 • ärftlig faktor
 • den ekologiska faktorn
 • förekomsten av dåliga vanor
 • skadlig produktion
 • de överförda inflammatoriska processerna i prostata;
 • venerala sjukdomar;
 • oregelbundet sexliv.

form

Processen för proliferation av körtelvävnad fortskrider under påverkan av könshormoner - testosteron och dihydrotestosteron. Med sin instabila koncentration bildas problem med urinröret, godartade tumörceller som multiplicerar, vilket ökar den karakteristiska tillväxten i storlek. Det är viktigt att inte bara veta vad BPH är men också klassificeringen av denna sjukdom för att påskynda upprättandet av den slutliga diagnosen:

 1. En sub-tuberkulös form av BPH, där en godartad tumör växer mot ändtarmen.
 2. Intravesikal form av BPH, där patologins fokus är begränsad huvudsakligen till blåsan, kännetecknas av tumörtillväxt.
 3. Retrotrigonal form av BPH med lokalisering av patologins fokus under blåsans triangel.

Stages of

Diagnosen av BPH i urologi har sina egna särdrag, som orsakas av scenen i den patologiska processen. För att undvika snabb avlägsnande av prostata adenom är det nödvändigt att i god tid reagera på den första symtomatologin av en karaktäristisk sjukdom. Nedan är stadierna av BPH, vilket komplicerar arbetet i prostata. Alltså:

 1. Inledningsskedet är kompensation. Patienten klagar över en palpabel urinretention, frekvent urinering, särskilt på natten. Varaktigheten av perioden är upp till 3 år, då sjukdomen fortskrider.
 2. Den genomsnittliga svårighetsgraden av BPH är subkompensation. Uttagarnas väggar deformeras under påverkan av växande BPH, obalanserad tömning av blåsan observeras, vilket leder till att den akuta inflammatoriska processen fortskrider.
 3. Den svåra scenen av sjukdomen är dekompensation. Inflammation i urinblåsan är sträckt på grund av ansamling av urin, blödning fortskrider, Piura, kakexisymptom, torra slemhinnor, minskat hemoglobin (anemi), och förstoppning.

Symtom på prostatahyperplasi

Patologi börjar nästan omedelbart med svåra symptom, vilket vittomfattat visar att patientens hälsa inte är i ordning. Palpation av körteln åtföljs av akut smärta, men mannen betalar mer uppmärksamhet åt att hålla urinen, vilket sker i det aktiva skedet och viloplanet. Andra symptom på inflammation presenteras nedan:

 • frekvent uppmaning att urinera
 • utstötning av urin genom intermittenta chocker;
 • långsam urinering
 • spänning när man går på toaletten;
 • tillväxt av parauretralkörtlar
 • full blåsans sensation;
 • ömhet med urinering.

Kliniska symptom

Initialsteget av BPH varar från 1 till 3 år. Vid denna tid patienten märker en frekvent behov av att använda toaletten, som åtföljs av en svag urinstråle, sensation neoporozhnennogo blåsan smärtattacker vid utloppet av den biologiska vätskan. Efter urinering finns det internt obehag, och toaletten kan efterlysas efter 20 minuter.

Medelsteget i BPH åtföljs av en förändring av prostatens utseende och storlek, organs smärta vid palpation. Urin utsöndras i små portioner, och dess inkontinens utesluts inte. Att gå på toaletten åtföljs av akuta angreppssmärta, det finns obehagliga känslor under avföring. En sådan symptomatologi är svår att inte märka, så patientens uppgift är att vända sig till en urolog.

Den tredje etappen av BPH är komplicerad. En urinstråle i en obetydlig mängd utsöndras av deras urinrör, utseendet av orenheter av blod och slem i denna biologiska vätska utesluts inte. Vid denna tidpunkt är en kraftig nedgång i njurefunktionen utbredd, eftersom bäckens avlopp inte tömmer vätskan i den erforderliga volymen, utvecklas njurfel.

Echokardiogram av BPH

Symtom på prostatisk BPH liknar en urolithiasis, men läkare skiljer de karakteristiska egenskaperna hos en karaktäristisk sjukdom. Echoes av prostata dysplasi bestäms av indexet av klyftvävnadsproliferation, storleken på urinvägens lumen. Förekomsten av diffusa strukturella förändringar i prostatakörteln indikerar patologins gång, potentiella komplikationer av BPH.

Behandling av BPH

Före paus till en intensiv terapi krävs för att få diagnosen, vilket i inflammation i prostatan inkluderar transrektal ultrasonografi att mäta prostata och för att identifiera särdrag av dess struktur, cystoskopi för att studera intern blåsan och urinröret, uroflowmetry som utför en serie tester. Transrectal metod kan noggrant registrera volymen av inflammerad prostata och slutligen bestämma diagnosen. Generella rekommendationer från läkaren för BPH ges nedan:

 1. Vid det inledande skedet är det nödvändigt att återställa systemisk blodcirkulation, på medicinsk sätt för att säkerställa ett naturligt utflöde av urin. Dessutom överge dåliga vanor, äta rätt och leda en mobil livsstil.
 2. I den andra etappen är den kliniska bilden komplicerad, kirurgisk behandling kan krävas. Om läkaren misstänker obstruktionen av urinröret är det omöjligt att göra utan en operation med en efterföljande rehabiliteringsperiod.
 3. Den tredje etappen av prostatisk BPH är komplicerad, den behandlas endast med radikala metoder. Konservativ terapi är ineffektiv. Den rekommenderade resektion av prostatakörteln kräver en lång rehabiliteringsperiod.

medicinering

Om prostatakörteln infaller och gör ont måste du kontakta en urolog. Specialisten rekommenderar, efter att ha undersökt patientklagomål och instrumental diagnostik, försiktiga konservativa metoder med stabil terapeutisk effekt. Ofta utser läkare representanter för följande farmakologiska grupper:

 • blockerare 5-alfa-reduktas rekommenderas till patienten i en ökad prostatavolym mer än 40 ml: Finasterid, Proscar, Dutasteride, Avodart;
 • alfa-blockerare för att minska svårighetsgraden av ångestsymtom, akut smärtssyndrom: Terazozin, Doxazosin, Tamsulosin;
 • fosfodiesterashämmare eliminerar effektivt symptomen på erektil dysfunktion: Tadalafil, Cialis.

kirurgi

Om den tredje etappen av prostatisk BPH diagnostiseras - vad är det här, bestämmer den detaljerade diagnosen. Effektiv behandling utförs exklusivt med kirurgiska metoder, vars huvudsyfte är det operativa avlägsnandet av adenom, excision av de drabbade vävnaderna som är involverade i den patologiska processen. Här är vilka operationer som ordineras på sjukhuset av urologer:

 1. Avlägsnande av BPH med en transuretral metod involverar instrumental excision av prostata körteln belägen längs urinröret och klämma i sin lumen.
 2. Prostatectomy. Operationen utförs under generell anestesi med stor prostatastorlek, åtföljd av en lång rehabiliteringsperiod.
 3. Prostatectomy. Delvis excision av drabbade vävnader med ett minimalt antal biverkningar.
 4. Laserablation ger kompression av urinröret på grund av hög temperatur och ytterligare "rynkning" av prostata vävnader som omger urinröret.

Icke-operativa behandlingsmetoder

Konservativa, minimalt invasiva och alternativa intensivvårdsmetoder är mycket effektiva endast i början av BPH i prostatakörteln - vad detta är och hur man agerar kommer urologen att berätta mer efter undersökningen. Här är de mest populära procedurerna:

 • kryokirurgi;
 • termoterapi;
 • transuretral nålablation;
 • införandet av prostata stenter i förminskningen;
 • ballong prostata dilatation.

Postoperativ period

Behandla BPH under lång tid även efter operationen. Rehabiliteringsperioden inkluderar rätt näring, en aktiv livsstil och konstant medicinsk övervakning. Till exempel borde patienten helt eliminera fet, salt och kryddig mat, alkohol, medan berikad diet med fiber. Dessutom krävs det:

 • att överge skadlig produktion
 • utesluta fysisk aktivitet
 • att lämna dåliga vanor i det förflutna;
 • månad avstå från samlag
 • 3 - 4 veckor kör inte.

Prognos med BPH

Om behandlingen i tid behandlas är det kliniska resultatet av BPH för män gynnsamt, patienten kommer snart att kunna återgå till full sexuellt liv. Efter operationen uppstår inte problem med styrka om du tydligt följer alla rehabiliteringsperiodens regler. Men i det sista skedet av sjukdomen utan operation kan eventuella komplikationer.

video

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

DIAGNOS AV BPH 1GRA: SYMPTOMER OCH BEHANDLING AV SJUKDOM

Sjukdomar i prostatakörteln hos män - ett ganska vanligt fenomen hos moderna män, särskilt i ålderdom. En av dessa sjukdomar är godartad prostatahyperplasi (BPH) 1 grad, att detta bör övervägas i detalj.

Allmän information

Godartad prostatahyperplasi av den 1: a graden representerar en signifikant ökning av prostata i storlek. I det här fallet börjar det trycka på urinröret och därmed störa dess normala funktion. När sjukdomen utvecklas utmärks följande BPH-steg:

 • 1 steg. På detta stadium börjar sjukdomen bara att utvecklas. Det kännetecknas av frekvent uppmaning att urinera, speciellt detta symptom förvärras på natten. Samtidigt finns det en känsla av att urinen inte kom ut i sin helhet. Detta stadium av sjukdomen är lätt behandlas om det påbörjas i tid. Patienten återhämtar sig på kort tid.
 • 2 steg. Kännetecknas av en ökning av symtom, en man bör lägga på tryck på urinering. Urin utsöndras i extremt små mängder, uppmaningen att urinera ökar. Denna form av sjukdomen kräver behandling med mediciner. Om sådan behandling inte ger det önskade resultatet, bör kirurgiskt ingripande tillgripas.
 • 3 steg. Svåra former av sjukdomen, som kännetecknas av skador på den övre delen av urinvägarna. I detta fall har patienten tappat urin att urinera. Denna process blir problematisk och smärtsam. Mannen har urininkontinens. Steg 3 BPH kräver omedelbar kirurgisk ingrepp. Andra sätt att bota det är inte möjligt, det vill säga att ta mediciner kommer inte att ge önskad effekt.

Det är viktigt att komma ihåg! Om en man diagnostiseras med godartad prostatahyperplasi av grad 2, måste man omedelbart börja behandlingen! Detta kommer att bidra till att undvika allvarligare former av sjukdomen.

Typ av hyperplasi av prostata

Av typen tumörer som främjar prostataförstoring har prostataadenom i den 1: a graden sådana egenskaper:

 • Klinisk-stromal prostatisk hyperplasi. Det är utseendet på små enhetsnoder som bildar sig i körtelvävnaden. Faren för nya typer av denna typ är att knutpunkterna växer väldigt långsamt. Därför är sjukdomen i ett tidigt stadium asymtomatisk. Om det inte hittas i tid börjar steg 1 gå vidare till nästa steg, vilket kräver mer allvarlig och långvarig behandling.
 • Fiberhypplasi. Det börjar utvecklas inte bara i kirtlet, utan också i prostatakörtelns bindväv. Risken för denna sjukdomsform är att neoplasmerna har förmåga att växa till en malign tumör, om inte starta en tidig behandling.
 • Adenomyom av prostata. Det kännetecknas av bildandet av en tumör i muskelvävnaden. En sällsynt form av sjukdomen, som kan leda till njursvikt.
  Neoplasmer ökar snabbare hos män som har åderbråck i det lilla bäckenet (BPVMT).

Det är viktigt att komma ihåg! När atypisk urinering krävs för att genomgå en läkarundersökning! Detta kommer att bidra till att identifiera BPH i tid och undvika obehagliga konsekvenser.

Orsaker till sjukdomen

Den exakta orsaken till godartad prostatahyperplasi för idag i urologi avslöjas inte. Många experter är benägen att sjukdomen utvecklas mot bakgrund av förändringar i hormonell bakgrund på grund av ålder. Testosteron går in i prostatakörteln, omvandlas till en mer aktiv form. Denna process orsakar en gradvis ökning av prostata i storlek. Därför behöver man, med ålder, noggrant övervaka sin hälsa och regelbundet genomgå en förebyggande undersökning.

Det finns ett antal faktorer som bidrar till utvecklingen av BPH 1 grad, nämligen:

 1. genetisk predisposition till sjukdomen;
 2. överdriven konsumtion av alkoholhaltiga drycker, särskilt öl;
 3. fetma;
 4. Närvaron av skarpa, salta och feta livsmedel i den dagliga kosten.
 5. BPVM (åderbråck i det lilla bäckenet);
 6. allvarlig hypotermi hos kroppen
 7. infektionssjukdomar i genitourinary systemet.

Om en man leder en hälsosam livsstil och ovannämnda irriterande faktorer är frånvarande i den, minimeras risken för sjukdomen.

Symptom på sjukdomen

Adenom i prostatakörteln av 1 grad ger mycket obehag för mannen, vilket stör den normala vitala aktiviteten. Sjukdomen åtföljs av sådana obehagliga symptom:

 • atypiskt frekvent uppmaning att urinera
 • urininkontinens som ett resultat av urinflöde.

Särskilda sjukdomar orsakar inte sjukdomen i ett tidigt utvecklingsstadium. Därför söker många män inte hjälp av en specialist i god tid.

Diagnos av BPH 1 grad

För att få diagnosen BPH måste du kontakta en specialist. Modern urologi erbjuder sådana metoder för felfri identifiering av sjukdomen:

 1. Allmän analys av urin. Hjälper upptäcka inflammatoriska processer.
 2. Blodtest för PSA. Det krävs för att upptäcka maligna former i prostatakörteln, samt predisposition till deras utseende.
 3. Ultraljud (ultraljud) i prostata. Hjälper till att se återstående vätska i blåsan.
 4. Uroflowmetry. Denna studie syftar till att bedöma graden av avvikelse i urinutflödet. Kärnan i det är att bestämma graden av utsöndring av urin.

Patienten behöver övervaka och räkna antalet urinering per dag. Detta kommer att hjälpa den behandlande läkaren att ordinera den mest effektiva behandlingen, med hänsyn till de enskilda egenskaperna hos sjukdomsförloppet.

Baserat på de genomförda studierna bestämmer läkaren scenen för prostatahyperplasi, varefter patienten omedelbart kan börja behandlingen.

Metoder för behandling av grad 1 hyperplasi

Hypertoni och hypoplasi i prostata kan lätt vara mottagliga för terapi vid ett tidigt utvecklingsstadium. För att bli av med sjukdomen föreskrivs medicinering. Behandling av BPH 1 grad riktar sig till användningen av sådana läkemedel:

 1. Alfa-blockerare. Denna grupp läkemedel syftar till att koppla av muskler i prostatakörteln, vilket bidrar till en lättare urskiljning av urin. Således tömmer blåsan i sin helhet. Nackdelen med att använda sådana droger är många biverkningar. Patienten kan uppleva yrsel, sänka blodtrycket, huvudvärk. Även en mans styrka minskar.
 2. Inhibitorer av 5-alfa-reduktas. Dessa läkemedel lindrar inte bara de obekväma symptomen som åtföljer sjukdomen, utan bidrar även till normaliseringen av prostatakörtelns storlek om det finns underutveckling eller hyperplasi av prostata. De förhindrar aktiveringen av testosteron i prostata. När det gäller biverkningar kan patienten ha en försämring av styrkan.

Prostatit 1 grad är lätt att bota, om det strikt följer till receptbelagda läkare. Om tumören är malign krävs kemoterapiprocedurer, som tyvärr har en emetogen effekt (orsakar kräkningar).

Behandling med folkmedicin

Adenom av prostata 1 grad kan elimineras med hjälp av alternativ medicin. Den största fördelen med denna effekt på sjukdomen är den fullständiga frånvaron av biverkningar och kontraindikationer. Det finns många recept för beredning av läkemedel, vilket bidrar till att återgå till prostatakörteln igen.

pumpa

Saften av denna växt har en fördelaktig effekt på hankroppen. För behandling av BPH 1-stadium krävs det att man dricker 1 glas av denna saft med tillsats av 1 tsk. flytande honung per dag. Inträdeslängden ska vara ca 3 veckor. I slutet av tiden börjar patienten känna sig mycket bättre. För större effektivitet kan du äta pumpafrön i 200 gram per dag.

lök

För att förbereda en användbar infusion behövs en medelstor lök, som ska males i en mixer eller med köttkvarn. Den resulterande vattnet häller 0,5 liter kokande vatten, täcka behållaren och låt den stå i 2 timmar. Vid slutet av tiden, ta 50 ml av en ansträngd produkt 3 gånger om dagen.

celandine

Det ska ta 1 msk. l. torkad hackad ört, lägg till 1 kopp kokande vatten. Lämna till infusionsmedel i 2 timmar. Därefter är den färdiga lösningen för 1 msk. l. 3 gånger om dagen före måltiden.

Det är viktigt att komma ihåg! Innan du använder en viss icke-traditionell medicin, måste du kontakta din läkare! Kanske kommer han att föreslå att den används som en hjälpmetod för inflytande.

Livsstilsegenskaper under behandlingen

Under behandlingen av godartad prostatahyperplasi måste en man radikalt ändra sitt vanliga sätt att leva. Detta kommer att bidra till en mer dynamisk återhämtning. Patienten bör följa sådana regler:

 • minska intima relationer
 • eliminera överdriven fysisk aktivitet, bör belastningen vara måttlig;
 • Undvik att besöka offentliga toaletter.
 • Försök att inte resa med kollektivtrafik, särskilt över långa sträckor.
 • minska mängden vätska som konsumeras, särskilt innan du går och lägger dig
 • följa rätt näring, vilket förhindrar överdriven ackumulering av vätska i kroppen.

Prognosen för behandling av prostata adenom vid ett tidigt utvecklingsstadium är vanligtvis gynnsamt. Efter att ha passerat den nödvändiga behandlingen kan du gå tillbaka till en vanlig livsstil för en man, med undantag av bara beroendeframkallande vanor från honom. Moderna metoder för diagnos och behandling bidrar till en ganska snabb återhämtning.

Profylax av BPH

För att undvika förekomsten av godartad prostatahyperplasi krävs vissa förebyggande åtgärder. De kommer att bidra till att upprätthålla maskulin hälsa även i ålderdom. För att förhindra BPH och andra prostata sjukdomar bör följande regler följas:

 1. Rätt näring. Det är nödvändigt att helt utesluta från kosten akuta, feta, salt och kryddig rätter. De påverkar ämnesomsättningen negativt och fördröjer också utsöndringen av vätska från kroppen.
 2. Regelbundet sexliv. Det påverkar positivt människans hälsa, det vill säga att mannen inte står inför problem med styrkan. Kom bara ihåg att intima relationer borde vara med en ständig partner.
 3. Avslag från dåliga vanor. Rökning och överdriven dricks, särskilt lång tid, leder till problem med prostata.
 4. Fysisk aktivitet. Främjar normal blodcirkulation, vilket kommer att bidra till att undvika BPVMT (åderbråck i det lilla bäckenet).

Män ska inte glömma regelbundna besök hos urologen för förebyggande ändamål. Detta kommer att bidra till att identifiera manliga sjukdomar i de tidiga utvecklingsstadierna och påbörja effektiv behandling i tid.

Behandling av godartad prostatahyperplasi, beroende på scenen

Godartad prostatahyperplasi (mer), tidigare känt som prostataadenom, kräver ett ansvarsfullt och integrerat tillvägagångssätt för terapi. De metoder som väljs av en läkare beror till stor del på scenen i den patologiska processen. En fyra-stegs klassificering av den patologiska processen är allmänt erkänd. Läkarna har ett antal medicinska och kirurgiska metoder. Hur behandlas hyperplasi i olika fall?

Det finns 4 stadier av godartad prostatahyperplasi

Steg 1 prostata adenom

Symptom. I det första steget är symptomatologin frånvarande eller extremt dåligt uppenbarad. Men med en rättvis uppmärksamhet på din egen organism kan patologiska tecken ses. Det finns frekvent uppmaning att tömma blåsan, svag värk i smärtan i underlivet och ge bort anus, penis. Särskilt uppmärksam bör vara män i den äldre åldersgruppen (40+). Hyperplasi infekterar sällan unga människor.

Vid detta stadium av sjukdomen överskrider inte adenomatos nods storlek 10-20 mm i diameter. Den latenta formen av sjukdomen varar i 2-5 år.

Behandling. När det gäller den första etappen av godartad prostatahyperplasi väljer läkare ofta taktik för dynamisk observation. Behandling som sådan är inte nödvändig. I extrema fall föreskrivs 5 alfa-reduktashämmare. Dessa läkemedel kan stabilisera storleken på den tumörliknande strukturen. Prefekt ges till fysioterapi och kost. Det finns inga indikationer på kirurgisk ingrepp som sådan. Frågan bestäms efter patientens eget gottfinnande.

Det finns ett enkelt komplex som tillåter att normalisera prostatafunktionen och sänka adenomets tillväxt. Du kan göra det, även hemma.

 • Ligga på ryggen. Kropp så mycket som möjligt att koppla av. Benen är obenta, händerna ligger längs stammen. På grund av "en gång" höjer båda händerna och drar upp sig. På grund av "två" återgår till ursprunglig position.
 • Startpositionen är identisk. Benen böjer sig vid knäna. Vid räkningen av tider, med en glidrörelse, böjer du nedre benen. Gör detta utan brådska. På samma sätt, böja benen tillbaka.
 • Ligga på baksidan utföra träningen "cykel".
 • Startpositionen är densamma. Det är nödvändigt att klämma och slappna av skinkorna rytmiskt.
 • Benen böjer sig vid knäna. Brea benen och pressa dem i höfterna.
 • I vilken position som helst. Stammuskler belägna i prostatakörteln. För att förstå vad känslorna ska vara, rekommenderas att avbryta urineringsprocessen 2-3 gånger.

Steg 2 prostata adenom

Symptom. Det betraktas fortfarande som den första fasen av sjukdomsbanan. Symtomatiken manifesterar sig i tillräcklig grad, blir synlig för patienten. Upptäck inte patologi svårt.

Behandling. På detta stadium visas en konservativ komplex behandling med följande droger:

 • Alfa-blockerare. De hjälper till att slappna av urinvägens smidiga muskler och normal evakuering av urin. Du kan namnge följande namn: Omnik, Kardura, Kornam, etc.
 • Inhibitorer av 5 alfa-reduktas (se här). Stabilisera tumörens storlek, så att processen inte utvecklas ytterligare. Först och främst är det Finasterid och dess analoger.
 • Beredningar av vegetabiliskt ursprung. De flesta av dem har en antispasmodisk effekt. Specifika namn väljs av läkaren.

Vid detta stadium överstiger tumörstorleken inte 30-40 mm. Strikt kontraindicerat med diuretika.

Trots att taktik av terapi i andra etappen innebär konservativa metoder, i vissa fall är de tidiga stadierna svåra. För sådana kliniska situationer utvecklade urologer informella kriterier som bestämmer behovet av en operation:

En av manifestationerna av prostata adenom i andra etappen kan vara konkrementer (stenar) i blåsan

 • Akut retention av urin.
 • Stenbildning i blåsan.
 • Minskningen i intensiteten hos urinströmmen är under 10 ml / s.
 • Hematuri.
 • Signifikant volym kvarvarande urin (över 80-100 ml).

I avsaknad av kontraindikationer är det tillåtet att använda minimalt invasiva instrumentella behandlingsmetoder (som inte anses vara operativa i naturen): förångning, kryostruktion, elektrokoagulering etc.

Prostata adenom i steg 3

Symptom. Detta är redan ett försummat stadium i patologins bildande. Det finns allvarliga symptom, inklusive:

 • ofullständig tömning av blåsan;
 • pollakiuri;
 • intensiv smärta
 • frekventa nattliga uppvakningar.

Tumörens storlek varierar från 55 till 80 mm. Dessa är stora formationer som stör det normala funktionen av hela excretionssystemet.

Behandling. Terapi i detta fall kombineras. Sparsamt kirurgiskt ingrepp med transuretralt tillträde visas (kirurgiska instrument sätts in genom urinröret för åtkomst till prostatakörteln). Vid slutet av operationen skickas vävnaderna obligatoriskt till laboratoriet för histologisk och morfologisk undersökning. Om patienten först kom till läkaren vid detta stadium av utvidgning av prostata och efterträdare, finns det misstankar om den aktuella processen, en öppen mageoperation visas (till exempel om det finns skäl att anta en illamående). Innan behandlingen utförs krävs en noggrann diagnos.

I efteroperationsperioden anges mottagning av specialiserade droger. Transuretral resektion är bra eftersom den inte lämnar postoperativa ärr och föreslår en kort period av rehabiliteringsperiod. Efter 1-2 veckor efter ingreppet är det nödvändigt att börja engagera sig i terapeutisk gymnastik. Under hela behandlingsperioden rekommenderas en sparsam behandling med fysisk aktivitet och en vitaminiserad diet med ett minimalt innehåll av animaliska fetter.

Prostata adenom i steg 4

Den allvarligaste typen av sjukdomen, som är belägen med utvecklingen av svåra komplikationer. Om du inte tillhandahåller medicinsk hjälp i tid med stor sannolikhet för döden. Alternativ till kirurgisk ingrepp i detta fall existerar helt enkelt inte. Urgent sjukskrivs patienten på ett urologiskt sjukhus och drivs.

Den adenomatösa nodens betydande storlek (och i fallet med fjärde etappen är dessa enorma tumörer som överstiger 80 mm i diameter) tillåter inte transuretral interferens. En öppen adenomektomi visas. Detta är en mycket traumatisk och fylld med komplikationer operation, som dock tillåter att lösa problemet en gång för alla. Tillträde är genom bukhålets främre vägg och ett snitt i urinblåsan.

Den postoperativa perioden varar ungefär en månad. En betydande del av patientens tid spenderas på sjukhuset. Det finns mycket troliga konsekvenser i form av intensiv urinblödning, obstruktion av urinröret genom blodproppar, infektion, stenos i urinröret. Det finns emellertid inga andra effektiva behandlingsmetoder än.

Om traditionella behandlingsmetoder

Psykologin hos den genomsnittliga patientinvandraren från CIS-länderna är så utformad att en person i händelse av hälsoproblem inte vänder sig till en läkare, utan till Internet. Detta är en extremt farlig praxis. Källor som tolkas i nätverket i en röst rekommenderas att behandlas med folkliga metoder.

Reproduktionssystemet, speciellt prostatakörteln är en bräcklig struktur. Många recept som finns på webbplatser är i bästa fall värdelösa. Detta är slöseri med tid. Andra är uppriktigt farliga. Försök att ta diuretika leder därför högst sannolikt till akut retention av urin och rygg i blåsan, vilket är fylligt med ett dödligt utfall. Folkets rättsmedel är kategoriskt förbjudna.

Godartad prostatahyperplasi behandlas på ett komplicerat sätt. En exceptionellt operativ teknik visas bara i patologins avancerade stadier. Det är viktigt att komma ihåg: det kan inte vara fråga om någon självmedicinering. I det mest fördelaktiga fallet leder detta till sjukhuset. I värsta fall kan man säga farväl till livet. Terapi bör endast utföras under överinseende av en urolog eller urolog och androlog.

Godartad prostatahyperplasi (BPH)

Godartad prostatahyperplasi (BPH) är en tumör som utvecklas från glandulär komponent (acini) eller bindväv som säkerställer utsöndringen från acini i kanalerna.

Sjukdomen kallas också prostata adenom. Enligt statistiken, hon påverkar män efter 35 år. Och ju äldre mannen, desto högre är risken för sjukdomen.

Det är intressant! Många forskare tror att BPH i de tidiga behandlingsstadierna inte är nödvändigt. Det är bara nödvändigt att regelbundet övervaka tillståndet hos prostatakörteln. Det är lämpligt att börja behandling av prostata adenom när symtomen blir irriterande eller en hälsorisk uppstår.

Orsakerna till BPH

Hittills har de exakta orsakerna till BPH inte identifierats fullständigt. De enda kända faktorer som bidrar till utvecklingen av prostata adenom: höga nivåer av manliga hormoner i blodet och en fast ålder för män.

Foto 1: Läkare tror att BPH är ett av tecknen på kroppens omstrukturering och utrotning av reproduktiv funktion, med andra ord klimakteriet hos män. Källa: flickr (Anya Kozhara).

I den manliga kroppen upprätthålls balansen mellan hormoner av androgener och östrogener. Med ålder bryts denna balans. Överskott androgen leder till en ökning av prostatakörteln.

Symtom och tecken på bildning av BPH

De viktigaste symptomen på BPH är:

 • Försvagning och avbrott i urinströmmen. Detta symptom går ofta obemärkt.
 • Behovet av att trycka på för att tömma blåsan och omöjligheten med fullständig förödelse.
 • Förekomsten av frekvent uppmaning att gå på toaletten, särskilt på natten och på morgonen, liksom utseendet av plötslig, plötslig uppmanar.

Symtom växer gradvis. Många män ignorerar dem, naivt tror att problem med urinvägarna är förknippade med åldersrelaterade förändringar eller påfrestningar.

Echografiska egenskaper hos BPH

Tecknen på BPH, som kan ses på ultraljudsapparaten, innefattar:

 • Ökad prostatavolym. Det blir större i jämförelse med åldersnorm.
 • Förekomst i prostata av små cyster (1-10 mm).
 • Utbildning av stenar. När körteln växer blir kanalerna komprimerade, den prostatiska utsöndringen stagnerar och som en följd bildandet av stenar.
 • Byter blåsans väggar. Överträdelse av det korrekta urinflödet leder först till förtunning av väggen och över tiden till dess försvagning. Blåsans väggar blir blabba och tunna, på dem visas herniala utskjutningar.

OBS! Vanligtvis utvecklar adenomatiska noder symmetriskt. Vid asymmetri bör en ytterligare undersökning utföras för att utesluta malign bildning.

Mekanismer för utveckling och sjukdomsförloppet

Sjukdomen påverkar vävnadsceller, från vilka de börjar expandera mot blåsan eller tarmarna. Sjukdomen har tre steg:

 1. ersättning. Under denna period av sjukdomen blir en ökning av prostataens storlek märkbar. Det har tydliga gränser, en tät konsistens, som känns när du känner urologen. Blåsan är helt tömd. Denna period varar ungefär 1-3 år.
 2. subcompensated. Tumören växer, den börjar klämma urinvägarna. Detta leder till felfunktion i blåsan, som inte kan tömma helt. Väggarna blir tjocka. I vissa fall utvecklar BPH njursvikt. Dess symptom gör sig kände vid andra etappen av prostata sjukdom.
 3. dekompenserad. Urinvägarna är fortfarande smalare, blåsan är försvagad och sträckt på grund av rester av urin. Vid denna tidpunkt kan patienten lida av förstoppning, känna torrhet i munnen, förlora aptit och vikt.

Komplikationer av BPH

Den största risken för prostataadenom är att det leder till komplikationer:

 • Bildandet av saltkoncentrationer (stenar) i njurarna.
 • Kroniska sjukdomar i njursjukdom.
 • Cystitis - inflammation i slemhinnan i urinblåsan.
 • Prostatit - en inflammatorisk sjukdom i prostata.

Metoder för diagnos av BPH

För formuleringen av en noggrann diagnos,

 • Palpation av prostata är rektal. Detta är det första och grundläggande sättet att kontrollera tillståndet i prostatakörteln.
 • Laboratorieforskning, främst analys av urin. Han kommer att visa närvaron av bakterier, protein, glukos och leukocyter, såväl som blodblandningar. Om något av ovanstående hittas, utförs ytterligare djupare analyser. För att kontrollera flödeshastigheten skickas urin till uroflowmetri.
 • USA. Utförs på två sätt: transabdominal (genom bukhålets vägg) och transrektalt (med hjälp av en sond som sätts i ändtarmen).

Genomföra ultraljud av prostata genom bukhålan följer hela blåsan. Innan en transrectal undersökning utförs, ska en rengörande emalj göras.

Behandling av BPH

medicinering

För behandling av BPH används två grupper av läkemedel:

 1. Medel från den första gruppen hämmar utsöndringen av hormonet associerat med en ökning av prostatakörteln. Användningen av dessa läkemedel kan stoppa proliferation av prostata, och hos vissa män, även minska dess storlek.
 2. Verkan av drogerna i den andra gruppen syftar till att koppla av musklerna i prostata och blåsans hals. de bidra till att förbättra urinflödet och för att minska obstruktionen av urinblåsan.

Kirurgisk behandling

Om du tar mediciner ger inga resultat eller i händelse av komplikationer, ta till extrema åtgärder - kirurgisk ingrepp. Det finns sådana typer av operationer:

 1. öppen. När operatören utförs får kirurgen tillgång till prostata genom blåsan. Det ger fullständig botemedel av sjukdomen, men leder ibland till olika komplikationer, till exempel impotens eller urininkontinens.
 2. Minimalt invasiv. Skillnader från öppen kirurgi med låg sannolikhet för komplikationer, en snabb kurs i den postoperativa perioden. Några av dessa operationer kan bara leda till en minskning av symtomen, och inte för en fullständig botning av sjukdomen.

Förebyggande av sjukdomsbildning

Förebyggande åtgärder omfattar:

 1. Rätt näring. En mans kost bör innehålla livsmedel som innehåller C-vitamin och betakaroten.
 2. Begränsning av användningen av koffein och alkoholhaltiga drycker.
 3. Regelbunden fysisk aktivitet.
 4. Eliminering av fall av hypotermi i kroppen.
 5. Ett helt sexuellt liv.

Adenom av prostata

OBS!
Om du blir sjuk ska du inte självmedicinera!
Var noga med att konsultera en specialist.

Läkarna i vår klinik hjälper dig att diagnostisera
Och bota sjukdomen.
Ansök om ett samråd genom att fylla i formuläret.

Bland män över 50 år är prostata adenom en av de vanligaste urologiska sjukdomarna. Enligt studier med tiden utvecklas adenom hos 85% av männen.

Behandling av adenom i prostatakörteln i kliniken "Doctor Dostalet" är erfarna urologer och androloger, bekväma rum och modern utrustning, mottagning utan köer. Registrera dig för en tid idag och ta en medicin för prostata adenom utan kirurgi.

Adenom i prostata (prostatakörteln) är en gammal term för att indikera godartad prostatahyperplasi (BPH).

Symtom och orsaker till prostata adenom

De främsta orsakerna till prostataadenom är åldersrelaterade förändringar i den endokrina reguleringen av det manliga reproduktionssystemet associerat med hyperplasi hos paruretralkörtlarna. Den viktigaste riskfaktorn är människans ålder. Ju äldre, desto mer sannolikt är utvecklingen av prostata adenom.

Symptom på BPH

 • svagt urinflöde;
 • frekventa och svårt upprörda önskningar;
 • möjlig inkontinens
 • intermittent, snabb eller intensiv urinering;
 • svår början av urineringsprocessen;
 • känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • natturinering
 • blod i urinen;
 • trötthet och viktminskning (njursvikt);

Diagnos och behandling av prostata adenom

Det finns en skala av symtom vid prostatisk sjukdom (I-PSS). Patienten utvärderar symtomen på sjukdomen i punkter och summerar dem. Därefter är patienterna indelade i tre kategorier: mild symptomatologi (upp till 7 poäng), måttlig (upp till 19 poäng) och svår (20-35 poäng).

Fysisk undersökning av prostata baseras på en digital rektalundersökning. En urolog undersöker käftens storlek, symmetri av dess lobor, tuberositet eller jämnhet av ytan, avsaknaden eller närvaron av sälar, graden av ömhet i studien.

Ytterligare undersökningsmetoder är:

 • ultraljudsundersökning med en rektalsensor;
 • uroflowmetry är en icke-invasiv metod för att utvärdera parametrarna för urinering.

Operativ behandling av prostata adenom

Den huvudsakliga metoden för behandling av BPH är den operativa metoden. Med den aktuella tillgången till en läkare behöver inte denna metod en lång förberedelse, och behandlingen går fort.

Den mest effektiva metoden för behandling för idag är transuretral resektion av prostata (TUR). TUR rekommenderas för patienter med prostatavolym upp till 60 cc. Se en större volym rekommenderas adenomektomi - en öppen operation.

Medicinsk behandling av prostata adenom

För BPH använd olika typer av droger (utsedda av en läkare!):

 • Alfa-blockerare;
 • 5-alfa reduktashämmare;
 • Växtekstrakter.
 • Antibiotika och probiotika;
 • immunostimulanter;

Används också droger som förbättrar blodcirkulationen i prostatakörteln.

I asymtomatisk godartad prostataförstoring möjlig metod för "försiktig väntar", men endast med patientens samtycke till en årlig undersökning för att övervaka utvecklingen av sjukdomen.

Komplikationer av prostata adenom

Hematuri med prostata adenom är förknippad med venös hypertension i småbehållarens kärl och med åderbråck och sklerotiska förändringar i venerna i blåsans hals.

Akut retention av urinering sker på grund av hypotermi eller överhettning av kroppen, alkoholkonsumtion eller tarmdysfunktion.

Inflammatoriska komplikationer (cystit, uretrit, pyelonefrit, etc.) manifesteras mot bakgrund av progressiv störning av urodynamik, passerar in i kronisk form och kan bli orsakerna till njursvikt.

Profylax av prostata adenom

Förebyggande är alltid lättare än härdning. Förhindra utvecklingen av prostata adenom kommer att hjälpa dig:

 • motion och motion;
 • regelbundna undersökningar med en urolog.

Om du har problem med urinering, försena inte en tid med en urolog. Bekämpa sjukdomen i början är mycket lättare. Kostnaden för urologtjänster du kan se i prislistan på vår hemsida. Ring oss!

Diagnos och behandlingsmetoder för DGP 1 och 2 grader

De flesta män tror att den starka hälsan som de fått av naturen inte behöver ytterligare vård. Men det här är långt ifrån det, för att svag hälsa är ganska enkelt. Oftast, män som inte betalar korrekt uppmärksamhet åt deras hälsa, har problem med prostatakörteln. Den vanligaste sjukdomen är BPH. Det är därför det är värt att förstå mer detaljerat vad som är denna sjukdom och hur man ska bli av med den.

Vad är prostatakörteln?

Faktum är att det är ett organ med muskulär-ferruginöst ursprung, som ligger i blåsans område. Genom denna körtel passera sådana viktiga kanaler som urinröret och ejaculatoriska.

Huvudfunktionen hos denna kropp är att utveckla en speciell hemlighet, som är mättad med seminalvätska.

0 av 7 uppdrag slutförda

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7

Diagnosen "prostata hyperplasi" skrämmer många män som har diagnostiserats med denna sjukdom, patienterna jämställer ofta det med en malign neoplasma. Sjukdomen är mycket obehag, det är en överträdelse av urineringsprocessen - tills fullständig frånvaro av urin. Sjukdomen kräver snabb behandling, så identifiering av hyperplasi i de tidiga stadierna kommer att bidra till att undvika utveckling av svåra komplikationer.

Den initiala diagnosen av godartad prostatahyperplasi kan utföras hemma. Det räcker för en man att bli testad.

Vissa representanter för den starka hälften av mänskligheten som diagnostiseras med BPH uppmärksammar inte sjukdomen, men tror att det här är en åldersrelaterad förändring. Men denna patologi är fylld med allvarliga komplikationer. För män som har tvivel om deras hälsa, är självdiagnos av BPH ett bra alternativ att skingra all tvivel.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%

Vi rekommenderar starkt att du kontaktar en specialist!
Du har svåra symptom. Sjukdomen har redan lanserats och det är nödvändigt att omgående genomgå en urolog undersökning. Fördröja inte besöket hos urologen, symtomen kan förvärras, vilket leder till utveckling av komplikationer.

Allting är inte så dåligt, men vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.
Du har ett måttligt uttryck för BPH-symtom (godartad prostatahyperplasi) och du rekommenderas starkt att besöka en urolog eller andrologist under den kommande månaden.

Allt är bra!
Allt är bra! Du har mild symptom på IPSS. Från sidan av prostatakörteln är allt relativt bra för dig, men du bör genomgå en undersökning minst en gång per år.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Hur ofta har du under den senaste månaden haft en känsla av ofullständig tömning av urinblåsan efter urinering?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du urinera oftare än 2 timmar efter sista urinering?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta har du haft intermittent urinering under den senaste månaden?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden har det varit svårt för dig att tillfälligt avstå från att urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta har du under den senaste månaden haft en svag urinström?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du spänna för att börja urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du gå upp på natten från sängen till att urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Vad är BPH?

De flesta män har hört termen adenom av en viktig del av kroppen, som prostatakörteln, även om detta namn är föråldrat. Därför introducerade specialisterna en ny term för denna malady-benign prostatahyperplasi.

Denna sjukdom är mycket vanlig bland män i åldern. Statistiken visar att denna sjukdom observeras hos 70% av männen vid 75 års ålder. De flesta specialister anger att BPH endast uppträder om utvidgningen av körteln är direkt relaterad till problemen med urinering.

Varför finns det problem med urinering

Den främsta orsaken till problem med utflödet av urin är förknippad med en kraftig ökning av körtelens storlek och en signifikant ökning av tonen i släta muskler. Det är ökningen av denna parameter som leder till klämning av kanalen. Dessutom spelar en signifikant roll av försämringen av blåsans kontraktile kapacitet. I grund och botten uppstår ett sådant problem av försämringen av blodtillförseln.

BPH 1 grad har nästan ingen effekt på blåsan, men vid de sista utvecklingsstadierna främjar det bildandet av den så kallade kvarvarande urinen i urologin.

Om sjukdomen inte diagnostiseras i tid och behandlingen inte startas, kan njursvikt uppträda mot bakgrunden.

Manifestationer av BPH

För utveckling av en sjukdom som prostatahyperplasi är ett antal ganska specifika symptom karakteristiska:

 1. En svag stråle under urinering;
 2. Förseningar vid urinering
 3. Problem urinering;
 4. Urininkontinens.

Denna typ av manifestationer kan dock observeras vid utveckling av andra sjukdomar. Det är därför som man diagnostiserar en viktig roll som spelas av undersökningens resultat.

Vilka undersökningar är värda att gå igenom

En sådan diagnos som BPH är endast gjord på grundval av grundlig forskning. Som regel är det genom resultaten av analysen av körteln att patientens behandling är föreskriven.
Minimilistan över studier inom urologi omfattar:

 • Passerar ett speciellt test;
 • Rektal undersökning
 • urin~~POS=TRUNC;
 • Ultraljud av prostata;
 • Bestämning av utflödeshastigheten av urin;
 • PSA-nivå;

Hur man behandlar en sjukdom

Experter skiljer flera sätt att behandla denna sjukdom i prostata:

Drogbehandling är ordinerad för de patienter vars sjukdom befinner sig i ett tidigt utvecklingsstadium. Denna typ av behandling är effektiv om urineringsprocessen inte bryts och sjukdomen går utan komplikationer. Dessutom föreskrivs läkemedelsbehandling vid oförmåga att använda den operativa effekten. Vanligen väljer ungefär 60-75% av män detta speciella sätt att behandla prostatakörteln.

En annan relativ behandlingsmetod är dynamisk. Det präglas av aktiv övervakning och regelbunden forskning. Som regel utförs analyser:

Dessutom utförs en ultraljudsundersökning. Denna metod är endast möjlig om det finns en mild manifestation av symtom.

Eventuella komplikationer

Eventuell behandling kan orsaka ett antal ganska obehagliga biverkningar. Därför utvärderar en specialist eventuella komplikationer när man väljer metoderna för inflytande.

Den mest effektiva behandlingen är kirurgi. Det kännetecknas emellertid av ett ganska stort antal möjliga komplikationer.

När det gäller effekten av läkemedelspreparat, bland dem separat, är det nödvändigt att fördela medel på anläggningsbasis. I regel är sådana verktyg praktiskt taget ofarliga, men deras effektivitet är ganska låg. De flesta experter är överens om att det är bäst att applicera droger som alfa-blockerare för medicinska effekter.

Dessutom bidrar deras användning till att förbättra cirkulationen av organ som finns i bäckenområdet. Tack vare detta ökar nivån av metaboliska processer och organets kontraktilitet förbättras. Behandling med sådana droger är effektiv i 80% av fallen.

Effekten av BPH på sexuell funktion

De flesta experter är överens om att störningar i prostatakörteln som uppstår mot BPHs bakgrund har en negativ effekt på sexuell funktion.
Utvecklingen av denna sjukdom orsakar:

 • Minskad sexuell aktivitet;
 • Förnedring
 • Minskning av volymen av halvvätska.

Hos män med en sådan sjukdom observeras ofta sexuella organets hårdhet under erektion. Dessutom minskas volymen av den seminala vätskan signifikant.

Kanske utveckling av problem och på undermedveten nivå. Detta beror på att behovet av frekventa besök på toaletten påverkar en mans självförtroende och påverkar kommunikationen med det motsatta könet.

Metoder för att bedöma status för sexuell funktion.
För att bedöma status för sexuell funktion används ett tillräckligt stort antal olika undersökningsmetoder. Det finns en metod för kontroll av centrala nervsystemet, de sexuella ryggmärgen.

Det är användningen av den här metoden som gör att du kan bestämma parametrarna för de viktigaste parametrarna så exakt som möjligt.

Hur behandling av BPH kan påverka sexuell funktion

Operationsmetoden för exponering, som regel, påverkar inte erektilfunktionen. I vissa fall förbättras denna indikator avsevärt efter operationen. Om emellertid en förlängd dysfunktion observeras före ingreppet, kommer effekten av proceduren att vara minimal.

Drogbehandling påverkar inte denna parameter väsentligt. Som regel används alfa-adrenoblocker och fytopreparationer för behandlingen.

De flesta experter noterar att användningen av alfa-blockerare förbättrar erektilfunktionen.

Ytterligare åtgärder

En av de viktigaste faktorerna som hjälper till att bli av med en sådan sjukdom är rätt sätt att leva.

En sådan faktor som ett felaktigt sätt att leva är faktiskt oftast orsaken till hormonella störningar som leder till prostata sjukdomar. För att bli av med den här sjukdomen måste livet i regel vara förändrat drastiskt.

För att öka effektiviteten av behandlingen och påskynda återhämtningen är det nödvändigt:

 • Håll dig till rätt näring. Från menyn är det nödvändigt att utesluta produkter som främjar ackumulering av en vätska i en organism. Du måste också ge upp salt, fet, kryddig. I kosten är att ange ytterligare grönsaker och frukter;
 • Öka graden av fysisk aktivitet. Det är fysisk aktivitet som fungerar som en hängivenhet. Först av allt bör övningarna stimulera blodflödet till bäckenorganen;
 • Avvisa dåliga vanor. Avslag på olika typer av dåliga vanor ökar effektiviteten av exponeringen flera gånger. Först och främst är det nödvändigt att avstå från att röka, eftersom nikotinets påverkan förvärrar syrgasens tillgång till inre organ. Det är också nödvändigt att vägra alkohol, för att inte utsätta kroppen för en extra belastning. Överensstämmelse med denna enkla regel kommer att bidra till att påskynda återhämtningen.

Sammanfattningsvis kan man säga att BPH är en av de vanligaste sjukdomarna bland äldre män. Som regel uppstår det hormonella misslyckanden i kroppen. Det är ganska svårt att diagnostisera denna sjukdom. Han visar praktiskt taget inga specifika symptom, enligt vilka hans utveckling kunde bestämmas. Därför är det viktigt att regelbundet genomgå schemalagda undersökningar och, om du känner dig värre, besöka en specialist. Behandlingen av denna sjukdom ordineras av läkaren individuellt för varje patient. Effekten utförs som regel i 2 former av medicinering och kirurgi. Utvecklingen av denna sjukdom har en signifikant inverkan på kvaliteten på sexuellt liv, men med korrekt och snabb behandling kan effekten av denna faktor minimeras.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta: