Huvud
Skäl

Traditionell medicin mot inflammatoriska sjukdomar, cancer och adenom i prostata

Prostata utför många funktioner i den manliga kroppen, inklusive det är viktigt för reproduktionssystemet. En av indikatorerna på kvaliteten på sitt arbete är storleken.

Om prostata ökar, indikerar det i de flesta fall en sjukdom.

Det är nödvändigt att ta reda på orsakerna till dess förekomst, och också att bekanta sig med de medföljande symptomen. Behandling av prostataförstoring är möjlig och folkmetoder. Mer detaljer om dem kommer att behandlas nedan.

Grundläggande information

Vid födseln har en person en liten prostatakörtel. Under puberteten observeras en ökning av testosteronnivåerna. Detta bidrar till att öka storleken på prostata, vars löptid är 17 år.

Normal och förstorad prostata

De närmaste 20 åren, nästan ingen tillväxt, så det kan inte finnas några problem. Undantag är högst 10% av männen. Den andra tillväxtökningen kan noteras efter 40 år till följd av en minskning av testosteronnivåerna. Efter 60 år kan prostatavolymen vara dubbelt så stor.

Vad är risken för utvidgning av prostata? Först och främst är det värt att notera att det omger urinröret. Vid puberteten uppträder expansionen jämt, vilket inte alltid observeras under andra hälften av livet. En stark ökning påverkar urinröret, komprimerar dem, vilket leder till att tömningen av blåsan är svår.

Förstoringen av prostata tjänar framkomsten av en av sjukdomen, såsom:

Orsaker till utvidgning av prostata

För att förskriva effektiv behandling är det nödvändigt att bestämma orsakerna till att prostatan har förstorats. Huvudet är följande:

 • med ålder blir testosteron mindre, medan östrogenproduktionen ökar;
 • genetisk predisposition, när tillväxten av celler i vuxenlivet var programmerad;
 • prostatacancer;
 • På grund av produktionen av prostatit dihydrotestosteron, neutraliseras testosteron. Syntes av DHT med ålder förändras inte, och testosteron produceras i en mindre mängd;
 • Förekomsten av infektionssjukdomar, på grund av vilken det finns en inflammatorisk process.

Symtom på utseendet av en sjukdom

Symtom på prostataförstoring kan inte alltid vara uppenbart. Oftast är huvudsymptomen svårigheter att urinera.

Vid tryck på urinröret i den förstorade prostatan är det ett avbrutet eller svagt urinflöde. Tillsammans med detta finns det en svår urinering, fortsättningen av urinproduktionen efter färdigställandet av processen, känslan av en oblodad blåsan.

En uppsättning symptom uppträder när irritation uppstår till följd av ackumulering av urin:

 • urininkontinens
 • smärta under tömning
 • en ständig önskan att gå på toaletten, speciellt på natten;
 • brådskande att gå på toaletten.

Om du inte startar behandling efter att ha avslöjat sådana symptom samlas urin, vilket kommer att främja utvecklingen av bakterier och infektioner.

Urinstenar kan bildas. Fartygen kommer också att skadas, för vilket du kan se blod i urinen. Vidare är det möjligt att få urin tillbaka i njurarna, vilket leder till njursvikt. Därför måste behandlingen göras omedelbart.

Behandling av sjukdomen

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

När du går till en läkare, görs diagnosen och behandlingen på grundval av graden av utvidgning av prostata, patientens ålder, kroppens allmänna tillstånd.

På grund av detta är en av de möjliga behandlingsmetoderna bestämda, nämligen observationell, medicamentisk eller kirurgisk.

Observationsprincipen för terapi är relevant för unga eller gamla. Unga patienter som har ett första skede av ett sjukdom behöver ofta bara förändra sitt sätt att leva och allt är normaliserat. Det kan vara ett avslag på dåliga vanor eller början på sporten.

För äldre patienter kan medicinsk ingrepp få allvarliga konsekvenser, så i de flesta fall föreskrivs bara de läkemedel som kan eliminera obehagliga symptom och därigenom förbättra livskvaliteten.

Vid val av läkemedelsbehandling utförs användningen av vissa grupper av läkemedel utifrån orsakerna till prostataförstoring, en sjukdom som har uppstått mot bakgrunden. I avsaknad av resultaten från tidigare metoder eller med en stark ökning i prostata, kommer kirurgisk ingrepp att krävas.

Hur man minskar prostatakörteln folkmekanismer?

Därför, för att bekämpa sjukdomen, tillsammans med läkemedelsbehandling används ofta och folkmekanismer. I allmänhet innefattar de en mängd olika buljonger, tinkturer samt rektala suppositorier.

Dessutom är det nödvändigt att hålla sig till en diet, det är möjligt att använda massage eller gymnastik.

Tinkturer och buljonger

Med sådana sjukdomar som prostatit och prostatahyperplasi behandlas folkmedicin med kalendula, hästslag, yarrow, björnbär.

De kan köpas på något apotek och bryggas avkrok av dem. Därför hälls två skedar örter med kokande vatten i en volym om 0,5 liter. Drick buljongen för dagen innan du äter. Det tar inte mer än tre månader att behandla.

Om prostatakörteln förstoras kan folkmedicin behandlas med vanlig persilja, eller mer exakt, med dess frön. För att förbereda tinkturen måste du ta 4 teskedar frön och 200 ml kokande vatten. Att insistera på att drycken ska vara inte mindre än en dag, varefter skeden ska tas flera gånger om dagen.

Folk behandling av prostata kan inte föreställa sig utan pumpa frön, eftersom de är rika på zink. Och de är mycket användbara för sexuell funktion hos män. Den optimala dagliga hastigheten är 30 bitar av råa frön. Ta dem före måltider varje dag.

Behandling med biprodukter

Med prostatahypertension utförs behandling med folkmedicin med honung och andra biodlingsprodukter. Honung kan konsumeras enligt recept, tillsätter vissa ingredienser, till exempel selleri eller som en självständig produkt.

Övriga biodlingsprodukter spelar också en stor roll i denna fråga och kan hjälpa till perfekt. Dessa inkluderar:

För att göra en beredning från pollen, tas den i lika stora proportioner med honung och blandad. Ta denna kombination tre gånger om dagen i en månad.

Därefter görs en paus i 2-3 veckor och mottagningen fortsätter. Så det är nödvändigt att göra ett år. Att sådan behandling av en prostata med hjälp av nationella medel har givit den bästa effekten, det är nödvändigt att tvätta detta ämne med en örtavkodning.

Behandling av DKJ med folkmekanismer innebär användning av apilac. Apilac används bäst i form av tabletter eller ljus, som säljs på apotek, eftersom det är en bräcklig produkt. Appliceras apilak i tabletter tre gånger om dagen, det ska lösas under tungan. Stearinljuset placeras en gång efter avföring.

Sådana sjukdomar som prostatit och prostatahyperplasi, behandling med folkmekanismer föreslår användning av tinktur eller avkok från bee podmora. Det är nödvändigt att använda det helt friskt, så det måste finnas tillgång till apiaryen. Buljongen är gjord av två skedar soppa och en halv liter kokt vatten. Blandningen måste kokas i två timmar vid låg värme, varefter den kyls och placeras i kylskåp.

Du måste dricka en gång innan du äter en matsked buljong. För att göra tinkturen, skopa häll vodka och insistera två veckor på en mörk plats. På en tesked är det nödvändigt att dricka det tre gånger om dagen. Behandlingsförloppet i båda fallen är en månad och applicera drogen två gånger om året.

Relaterade videoklipp

Flera sätt hur man minskar storleken på prostata folkmedicin, i videon:

Med sådana sjukdomar som prostatit och prostatahyperplasi används således ofta folkmetoder för behandling. Örter, frön, biodlingsprodukter och andra naturläkemedel används. I detta fall är deras användning nödvändig som en samtidig behandling, inte den huvudsakliga. Speciellt innan man börjar använda det är det viktigt att samråda med en specialist.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Prostata adenom, behandling med folkmedicin

Vad är prostata adenom hos män

Benign prostatahyperplasi (BPH), tidigare känd som BPH, prostata adenom - en godartad formation som utvecklas från det glandulära epitelet eller stromal komponent av prostatan.

I detta fall bildas en liten nodul (eller knöl) i prostata, som växer och gradvis pressar urinröret. Som en följd av denna kompression föreligger ett brott mot urinering. BPH har godartad tillväxt, det vill säga ger inte metastaser. Detta skiljer radikalt BPH från prostatacancer. Huvudriktlinjen för uppkomsten av malign degenerering av prostatakörteln är nivån på det prostatiska specifika antigenet.

Enligt statistiken vänder hälften av männen över 40-50 till en läkare för BPH. I sällsynta fall utvecklas godartad prostatahyperplasi hos män av yngre ålder. När en ålder ökar ökar risken för sjukdomen betydligt. Man tror att det med tiden utvecklas hos 85% av männen. Hos 15-20% av män i äldre och senil ålder, istället för att utveckla BPH, finns det en ökning av körteln i varierande grad eller dess atrofi.

BPH är den vanligaste urologiska sjukdomen hos äldre män.

På annat sätt kallas denna sjukdom "godartad prostatisk hypertrofi (BPH)." Denna godartade tumörliknande tillväxt.

Oftast förekommer det hos män över 50 år. De exakta orsakerna till adenom är okända. Enligt olika data lider 75-90% av männen över 65 år av denna sjukdom.

Symtom och orsaker till prostata adenom hos män

De vanligaste orsakerna till prostata adenom är:

 • Åldersändringar - män över 50 år har större risk att bli sjuk.
 • Underkylning kroppen.
 • Kronisk inflammation i njurarna, urinblåsan och urinledarna.
 • Hormonal misslyckande i kroppen (som en följd av sjukdomarna).
 • Genetisk predisposition (den kan överföras genom arv).
 • Förändringar i hormonbalansen (reduktion av androgener och celltillväxtfaktorer).

I riskzonen är de män som har:

 • det finns inget regelbundet sexliv;
 • stillasittande och stillasittande livsstil;
 • Det fanns traumor i könsorganen;
 • det finns en förkärlek för alkoholhaltiga drycker;
 • Det finns ingen etablerad rationell diet;
 • Det finns en tendens till självmedicinering (som använder ett stort antal mediciner, vilket leder till en minskning av immunitetens skyddande reaktion.

Adenom i prostata orsakar inte alltid störande symtom, men sjukdomen kan orsakas av:

 • svårighet att urinera i början av den fysiologiska processen
 • ett svagt huvud eller "slöhet" i strålen eller en avbruten process (fördröjning) av urinering;
 • ökad varaktighet av urineringsprocessen;
 • urinfrisättning per droppe vid slutet av urinering;
 • frekvent uppmaning att urinera
 • känsla av inte helt utmattad blåsan;
 • utseendet av en önskan att "spänna" vid urinering;
 • frekventa nattliga uppmaningar (nocturia) för att tömma urinblåsan;
 • okontrollerad uppmaning eller inkontinens.

Adenom förekommer oftare hos personer med mentalt arbete som leder en stillasittande livsstil med överdriven näring. Stagnation av blod i det lilla bäckenet, säkerligen främjar utvecklingen av adenom, så motorisk aktivitet är mycket viktigt för förebyggande. Förutom en balanserad kost.

I prostatavävnadstillväxt pressas nedre delen av urinblåsan och övre urinvägarna, på grund av detta finns det svårigheter med utflödet av urin. Om adenomen prolifererar och täcker hela kanalen uppträder en akut urinretention och kirurgi krävs. Men förutom detta finns det en allvarlig komplikation av adenom - njurarna kan skadas irreversibelt.

I det första steget av de sjukdomssymptom kan uttryckas inte skarpt eller inte alls kännas, det beror på vilken väg den växande järn och om det komprimerar omgivande organ. En man kan uppmärksamma svårigheterna i början av urinering, vilket minskar jet ansträngningsinkontinens, så du måste göra en ansträngning, ofta behov på toaletten på natten, det finns okontrollerbar lust att urinera. I detta skede är blåsan vanligtvis helt tömd. Och scenen kan variera från 1 år till 10-12 år.

I det andra steget är symtomen mer uttalade. Jet blir brant, man har mycket spänd, blåsan fortfarande tömmas är inte helt på grund av framträdande i det av utvidgningar och "fickor", och resterande urin är en bra plats för reproduktionen av patogena organismer, så att vid adenom ansluta olika inflammatoriska sjukdomar (cystit, uretrit, pyelonefrit). I detta skede av hypotermi, kyla, perederzhanie urin, trötthet, stress, bristfällig kost och konsumtion av alkoholhaltiga drycker (inklusive öl) kan orsaka fullständig urinretention, och det redan innebär akut medicinsk vård på sjukhus.

Om sjukdomen inte behandlas kommer inte bara den första etappen att gå till den andra, men den andra - till den tredje, och det betyder en kraftig nedgång i livskvaliteten. I det tredje steget störde njurstörningar hos patienten avgiftning av självförgiftning av kroppen och förlorar aptit, undergår konstant svaghet, törst, muntorrhet, illamående, förstoppning det lider. Kontinuerlig infektion i urinvägarna kan leda till kronisk njursjukdom och så småningom till njursvikt.

Traditionell behandling av adenom

Som alla andra sjukdomar är adenom lättare att förebygga, observera enkla förebyggande åtgärder:

 • Rationell och hälsosam kost.
 • Avslag på hög energi mat (det är nödvändigt att ta bort stekt, fet och kryddig från kosten).
 • Avslag från dåliga vanor (rökning och alkohol).
 • Ökad fysisk aktivitet (gå, ladda, gå på gym eller simma, cykla, åka skidåkning).
 • Styr över din vikt (du får inte låta det överstiga mycket.

Dessutom måste du besöka en urolog en gång per år!

Men om det är för sent att prata om förebyggande, och några av symtomen gör sig kände, börjar behandlingen med diagnosen.

En fullständig metod för botemedel är det kirurgiska avlägsnandet av adenom. Hur exakt operationen kommer att ske beror på sjukdomsfasen. Men i första etappen är de begränsade till konservativ behandling, om det inte finns några allvarliga komplikationer. Dessa innefattar upprepad urinretention, hjärtklappning nattetid urinering (upp till 5 - 10 gånger), blödning från stillastående venerna i blåsan eller närvaron i det av stora stenar. I okomplicerad adenom i etapper 1 och 2 kan hjälpa och örtmedicin, särskilt om patienten är äldre och det är önskvärt att undvika operation på grund av samtidig sjukdom. Fytoterapi kan minska mängden kvarvarande urin, hjälpa njurfunktionen.

Det är nödvändigt att vara uppmärksam på maten. I mat bör det finnas mycket vitaminer, fibrer som hjälper till att undvika förstoppning. Det är önskvärt att grönsaker och frukter, mestadels råa, står för 60% av kosten. Om det inte finns några tecken på hjärtsvikt, måste du dricka mycket vätskor för att tvätta urinvägarna. Det är tillrådligt att utesluta eller begränsa användningen av animaliska proteiner som överbelastar njurarna. Vid övervikt är det bättre att vägra mjöl och godis. Och det är absolut oacceptabelt att dricka alkohol, inklusive öl, samt skarpa och salta rätter.

Behandling av prostataadenom med folkmedicin

 • Ta 5 tsk. gräs mint, nässla, klöver och Johannesört, häll 1 liter kokande vatten och insistera en timme. Infusion till stam, drick 1 glas 3 gånger om dagen.
 • Torkade gröna lökpennor och torra björkblad som samlats i maj månad, blandade i lika delar, pre-chopping dem. 2 msk. l. Blanda häll 500 ml kokande vatten och insistera på 1 timme i värmen (du kan omedelbart hälla i termos) och sedan tömma. Drick 1/2 kopp 2 gånger om dagen, helst på morgonen och till lunch. Ta samtidigt 0,5 tsk. blompollen (se avsnittet "Bee Products").
 • Ta 1 tsk. 10% propolisnogo honung (håller i munnen tills den är fullständigt upplöst) 2-3 gånger om dagen i 20-30 minuter före måltid. Behandlingsförloppet är 1 månad, bryts sedan i 2 veckor och upprepa kursen.
 • Häll 1 msk. l. torra krossade elderbärsvarta blommor 1 glas kokande vatten, insistera i en förseglad behållare i ett kokande vattenbad i 15 minuter, sval 45 minuter, dränera. Drick 1/3 kopp 3 gånger dagligen före måltiden.
 • Häll 50 g torkade ängsbjörnsblommor med 500 ml vodka, insistera på en mörk plats i 1 vecka, skaka innehållet periodiskt, dränera, kassera rester. Ta 30-35 droppar, med vatten, 3 gånger dagligen före måltid.
 • Häll 1 msk. l. torr krossad rot narcissus 1,5 koppar kokande vatten, insistera i en sluten behållare i ett kokande vattenbad i 30 minuter, svalna vid rumstemperatur i 10 minuter, dränera. Drick 50 ml 3-4 gånger om dagen i 30 minuter innan du äter.
 • Ständigt lägg till matpulver av kumminrötter eller brygg te från frö av kummin. 1 msk. l. frön häll 1,5 koppar kokande vatten, koka i 5-7 minuter, insistera, lindad, 10 minuter, stam. Att dricka under dagen.
 • Häll 1 msk. l. torr krossad lakritsrot nudlar 500 ml vatten, laga i 10 minuter, sval, stam. Drick 150 ml 3 gånger dagligen före måltid. Behandlingsförloppet 3 veckor, en paus 2 veckor. För ett år att hålla 5 - b av sådana kurser.
 • Häll 25 g brunhästkastad fruktpulver 250 ml alkohol, insistera på en mörk plats i 2 veckor, skaka innehållet regelbundet, dränera. Drick 10 droppar 2 gånger om dagen före lunch och middag i 20 dagar varje månad.
 • Häll 2 msk. l. torra strimlad rottor av burdock stor 500 ml vatten, koka över låg värme i 10 minuter, insistera, insvept, 4 timmar, stam. Drick 1/3 kopp 3-4 gånger om dagen i 30 minuter innan du äter.
 • Ta i lika delar rötterna av lakrits, tentaklar upprepar (kalgan), nässla, dioecious, blanda. 100 g torr pulveriserad blandning häll 500 ml vodka, insistera på en mörk plats i 1 månad, periodiskt skaka innehållet, dränera. Ta 25-30 droppar 3 gånger om dagen före måltider, tvätta ner infusionen av melissa blad.
 • Ta i lika delar ett blad av en björk, ett blad av en spray, ett blad av vild jordgubbe och ett blad av en hassel. 100 g torr pulveriserad blandning häll 1 liter torrt rött vin, insistera på en mörk plats i 1 månad, skaka regelbundet innehållet, dränera, kläm resten. Drick 2 matskedar. l. 3 gånger om dagen i 30-40 minuter före måltid.
 • Ta lika delar kardborre rot, galangal rot, bark av vide, jordgubb löv, tranbär, svartvinbärsblad, timjan gräs och gräs knotweed. 100 g torrpulverad blandning häll 1 liter vodka, insistera på en mörk plats i 2 veckor, skaka regelbundet innehållet, dränera. Ta 25-30 droppar 3 gånger om dagen i 30 minuter före måltider, tvätta ner infusionen av melissa blad.
 • Märke 8 g Dymnikov medicinalväxter, 10 g blad av läder, knotweed ört, maskros gräs, löv av hassel, blad av kastanj, 12 g ört vallört och bönor flikarna 15 g ört stenfrö, 20 g lakrits rötter. Häll 1 msk. l. blandning av 500 ml kokande vatten, behåll låg värme i 10 minuter, insistera på 30 minuter och spänning. Drick under dagen för 4 gånger mellan måltiderna. Behandlingsförloppet ska upprepas efter 2-3 veckor.
 • Häll 5 msk. l. krossad asppenna 500 ml vodka och insistera på 2 veckor. Drick 1 dec. Varje. l. 3 gånger om dagen i 15 minuter före måltid.

Cortexen tas bort på våren under saprörelsen - ung, grönaktig, med fina grejer. Istället för bark kan du använda aspen knoppar.

Enligt Yuri Konstantinovs bok "Mänskliga sjukdomar. Traditionella behandlingsmetoder. "

Hembehandling av prostata med medicinsk och folkmedicin

Prostaten är människans inre sexuella organ, som syntetiserar hemligheten för transport av spermier. Om prostatakörteln ökar i storlek hos män, väljs behandlingen av en urolog. I de tidiga stadierna undertrycks adenom med hjälp av medicinska och folkmedicinska lösningar. Lanserade former av sjukdomen elimineras med kirurgiska metoder.

Orsaker till glandular överväxt

Prostata ökar av två skäl:

 • om det påverkas av ett adenom
 • när det fanns en prostatit.

Adenom refererar till godartade formationer. Tumörets maligna karaktär förvärvas hos 10% av patienterna. Sjukdomen påverkar män efter 50 år. I det här fallet, ju äldre patienten är, desto större är risken för att utveckla godartad prostatahyperplasi (BPH).

Hos äldre män modifieras testosteron till ett hormon som påverkar prostata negativt. Processen av degenerering av en ghoul till en annan leder till bildandet av en godartad tumör. Det finns tre typer av prostatahyperplasi:

 1. Neoplasm uppträder på kärnans främre vävnader. Det förstorar prostata. Det sprawling orgel pressar på blåsan, vilket resulterar i svåra symtom på sjukdomen.
 2. Vävnaderna på orgelns baksida växer. Tecken på prostata adenom är raderade i detta fall, funktionerna i urinvägarna försvagas. Blåsan töms inte helt, stagnerande vätska utvecklas i den.
 3. Körteln ökar jämt över hela ytan. Denna form flyter nästan asymptomatiskt. Urinering är inte upprörd, smärta stör inte. En sådan utveckling av sjukdomen anses vara den mest fördelaktiga.

Med prostatit förstärks körteln något. Organets tillväxt orsakas av följande faktorer:

 • hypotermi;
 • fetma;
 • alkoholism;
 • rökning;
 • infektiösa patologier som leder till inflammation i orgeln;
 • långvarig frånvaro av kön
 • blodflödesstörning i bäckenregionen;
 • reducerad motorisk aktivitet (bidrar till förekomsten av stillastående fenomen);
 • obalanserad näring.

Framväxten av BPH kan inte undvikas. Det förekommer mot bakgrund av åldersrelaterade förändringar i kroppen. Men prostatit är en riktig varning. För att göra detta behöver du bara skapa ett sätt att arbeta och vila. I de flesta fall lider unga män som inte uppmärksammar hälsan av prostatit.

symtomatologi

Den förstorade prostata börjar ge obehag i ett tidigt utvecklingsstadium. Det bryter människans vanliga livrytm. Män klagar över följande symptom:

 • snabb urinering, först på natten, då dygnet runt
 • urininkontinens
 • strålens huvud är försvagat;
 • urin droppar men flödes inte;
 • urinvägar blockerad av en övervuxen tumör;
 • en känsla av överflöd av blåsan efter det töms
 • blåsan smärta orsakad av inflammation, brutit ut mot bakgrund av stagnation (kvarvarande urin bidrar till utvecklingen av bakteriefloran, penetrering av inflammation i urinledarna och njurarna);
 • försvagad erektion, minskad längtan;
 • smärta i ländryggen
 • Urin med blodintag, som bildas med stenar och slemhinnor.

Sådana tecken minskar signifikant livskvaliteten, vilket tvingar patienten att söka medicinsk hjälp. Endast läkaren kan diagnostisera: Prostatit, hyperplasi och abscess i prostata har liknande symtom.

effekter

Komplikationer som utvecklas mot bakgrund av prostata adenom är livshotande. Lanserade former av sjukdomar leder till följande konsekvenser:

 1. Akut retention av urin. En överflödig blåsa kan inte tömmas. Hans frisättning hindras av ett överlappande urinvägar. Utan akutsjukvård leder urinretention till njurskada, hydronekros och koma.
 2. Urinvägsinflammation. Stagnerande fenomen i blåsan framkallar utvecklingen av bakteriell mikroflora. Detta leder till inflammation i organen och körtlarna i det urogenitala systemet. En man kan utveckla uretrit, cystit, pyelonefrit, prostatit och andra patologier.
 3. Urolitiasis. Med stillastående fenomen och hög koncentration av salter i urinen bildas beräkningar i njurarna och urinblåsan. Stenar blockerar urinröret, vilket orsakar en akut fördröjning i urinen.

Terapeutisk behandling

Konservativ behandling av prostata adenom utförs vid början av sjukdomsutvecklingen och om det finns kontraindikationer för kirurgisk ingrepp. Patienterna ordineras:

 • läkemedel som hämmar utvecklingen av tumörprocesser;
 • antiinflammatoriska läkemedel;
 • hormonella droger som stoppar syntesen av testosteron;
 • antibiotika;
 • antispasmodika;
 • homeopatiska preparat.

Alla droger, förutom homeopatiska läkemedel, ger biverkningar. De minskar trycket, försvagar kraften, främjar snabb trötthet. Men ordentligt organiserad behandling av prostatakörteln, under kontroll av en läkare, undviker uppkomsten av oönskade åtföljande patologier.

Radikal behandling

I de tidiga stadierna är behandlingen av prostatakörteln hos män lättare. I det här fallet ger läkare goda förutsägelser. När urinvägarna är involverade i den patologiska processen förlängs återhämtningen. Möjlig utveckling av svåra komplikationer.

Vid de startade formerna finns ett problem: hur man behandlar ett prostata adenom, vilka tekniker man ska välja. I svåra fall är det bästa sättet att avlägsna körteln, även om det orsakar vissa komplikationer.

Operationen utförs med olika tekniker:

 1. I urinrörets lumen startas en medicinsk verktygslåda. Med hjälp av detta extraheras delvis expanderad vävnad. Detta låter dig återställa urinering. Efter en sådan operation i hotellets patienter kastas sperma i blåsan. Detta leder till reproduktiv dysfunktion.
 2. Urinrörets lumen förstoras, vilket gör det möjligt att normalisera urinering. Med denna operation påverkas prostata inte. Metoden används om prostatakörteln är något förstorad. Riskerna och komplikationerna med denna teknik minimeras.
 3. Behandlat prostataadenom framgångsrikt med laserterapi. Efter avlägsnande av tumören med en laser utvecklas komplikationer inte praktiskt taget.
 4. Med en patologisk ökning i prostata utförs en kavitetsoperation. Metoden är inte lätt, det ger många komplikationer. På detta sätt skärs körteln som en sista utväg.

För vissa män är alla typer av kirurgisk behandling av prostata hyperplasi kontraindicerade. Prostata adenom elimineras inte av kirurgi av följande skäl:

 • blodkoagulerbarhet är störd
 • könsorganen påverkas av infektion
 • det finns hjärtsvikt
 • patienten lider av en dekompenserad form av diabetes;
 • tillåter inte ålder (patienten är mycket gammal).

I det här fallet står läkarna inför en svår uppgift: hur man behandlar prostata, hur man lättar patientens tillstånd. Det finns bara en väg ut - komplex terapi med användning av läkemedel och folkmedicin.

Metoder för folkhantering

Örter och biodlingsprodukter hjälper till att hantera prostatahyperplasi. Behandling med folkläkemedel innefattar användningen av växtbaserade avkok, tinkturer på alkohol, hemstödpiller.

Systematisk användning av hemberedda produkter bidrar till att bli av med tecken på sjukdomen, för att förbättra urinering, minska tumörens storlek.

propolis

Den bästa positiva dynamiken ges av behandling av prostata adenom med propolis - ett ämne som har kraftiga antiseptiska och regenererande egenskaper. Förberedelser med bilim hjälper till att undertrycka prostatens abscess för att ta bort tecken på inflammation.

För behandling använd tinktur på alkohol och suppositorier. Lika effektivt är läkemedel och görs hemma.

 1. Tinkturen är beredd enligt följande: propolis är fryst, strimlad i spån, blandad med medicinsk alkohol (1: 4). Insistera på en flaska med mörkt glas. Behandlas börja om 10 dagar. Produkten läggs till varm mjölk eller vatten. I 200 ml vätska späds 30 droppar tinktur. Använd dagligen tre gånger före måltid.
 2. Stearinljus tillverkas enligt följande förfarande: jordproteolen kombineras med kakaosmör (1:20) eller getfett (1: 5), suppositorier bildas från massan. Introducera ljusen i anus före sängen.

Den komplexa behandlingen fungerar mest effektivt, därför rekommenderas att man använder tinktur samtidigt med lokala preparat.

bee Podmore

Behandla prostata sjukdomar med beredningar baserade på bie podmor. Från råvaror förbereder:

 1. Buljong. Lägg i 0,5 liter vatten, lägg 2 matskedar podmor, efter kokning i två timmar, svalna, filtrera, filtrera. Läkemedlet är lagrat i kylskåpet. Ta en matsked dagligen på en tom mage.
 2. Tinktur. Ubåten sätts i en glasbehållare, häll i vodka så att den täcker råmaterialet. Produkten skakas i 14 dagar. Använd en tesked tre gånger om dagen.

Medel med podmorom behandlad i 30 dagar. Gör två kurser om året.

Pollen och apilak

Adenom av prostata behandlas med medel med royal gelé (apilakom) och pollen av blommor.

 1. Apilac är en instabil substans. Att behandla användningen av läkemedel med den. Tabletten placeras under tungan och löses upp. Suppositorier används en gång om dagen efter avföring. Före proceduren, gör en enema med en lösning av medicinska örter.
 2. Pollen och honung blandas i ett förhållande 1: 1. Använd tre gånger om dagen, tillsammans med ett avkok av medicinska växter.

30 dagar behandlas. Gör en 20-dagars paus. Den fullständiga behandlingstiden med dessa folkmedicin är 12 månader.

Användning av medicinska örter

Periodiskt behandlat prostataenom med örter som har följande effekter:

 • antiinflammatoriska;
 • kramplösande;
 • bedövningsmedel;
 • lugnande;
 • diuretikum.

Kokade hemmafrontmedel på örter hjälper till att bota hyperplasi i prostata. För att göra detta sköts apotek och råvaror: häststång, björnbär, yarrow, calendula.

 1. Infusioner. Förbered växtbaserade extrakt på traditionellt sätt: de kokar med kokande vatten och insisterar. I 0,5 liter vätska, tillsätt 2 matskedar av en av växterna eller samlingen (råvarorna blandas i lika stora mängder). Efter 15 minuter filtreras huven. Hela volymen konsumeras under dagen, dricker medicinen i lika delar. En halvtimme senare äter de. Behandlas tre månader.
 2. Phyto te tillverkat av kummin är något som kan behandlas med adenom. I 300 ml kokande vatten brygga en matsked planta frön, puff i 5 minuter, insistera 10 minuter, filtrera. Använd extraktet för en dag och drick regelbundet en nypa. 1-2 månader behandlas. Frö läggs till olika rätter.
 3. Pumpajuice. För behandling av manliga genitala organ från massapumpan pressa saften, använd utan begränsning och tillsätt honung. Det minskar tumören och återställer urinprocessen.
 4. Fröer av pumpa. Fröerna avskalas, tuggas, utan att den gröna filmen tas bort. Den minsta dagliga normen är 30 frön.
 5. Honung med pumpa frön. Till 200 g honung tillsätt 500 g smul från pumpa frön. Skrupa upp maten med en sked, rulla in i bollen. Använd en söt medicin på en tom mage. Enkeldos - en boll.
 6. Honung med selleri. Växtfrön och honung blandas i lika stora mängder. Använd drogen dagligen för 3 teskedar, pressad med infusion av örter.
 7. Hasselnoten (Hassel). I 250 ml kokande vatten sätt en matsked torkade löv, insistera. Medlet är uppdelat i tre lika stora delar som konsumeras under hela dagen. 14 dagar behandlas.
 8. Lakrits. Häll i en matsked rhizomer i 500 ml vatten, insistera på 20 minuter. De dricker före måltider fem gånger om dagen. 10 dagar behandlas.
 9. Suppositorier med havtornsolja och gran (1: 1). Tampongen impregneras med en blandning av oljor, injiceras i anuset. 30 dagar behandlas. De vilar i 14 dagar, gör en andra kurs.

Effektiva sätt att behandla prostata adenom är många. De ska väljas av läkaren för varje enskild patient individuellt. En bra positiv dynamik ges av komplex behandling: kombinationen av traditionella och traditionella medicinmetoder.

Prostata adenom: effektiv behandling med folkmedicin

När det finns ett adenom i prostata är behandling med folkmedicin ofta ganska effektiv.

Sådan behandling tillåter att påskynda processen att återvända till det normala livet, men kräver i sig ökad uppmärksamhet och överensstämmelse med läkares rekommendationer. Och mest av allt folkrättsmedel hjälper i början av sjukdomen.

Folkmekanismer vid behandling av prostata adenom

Många urologer, förskrivning sina patienter läkemedel för behandling av adenom, det rekommenderas starkt att inte sky "farfar praxis" och att använda huskurer prostata behandling, eftersom deras insatser är beprövade. Så, vilken diet som helst med prostatahyperplasi är också ett slags folkmedicin. Till exempel i BPH (benign prostatahyperplasi) kan vara inom 3 månader äter dagligen, omväxlande, en halv kopp valnötter, solrosfrön och lökar av medelstora (dag - nötter, dag - solrosfrön per dag - den båge).

Pumpa frön är bra, men inte stekt, men helt enkelt torkad. Varje dag levereras 20-30 pumpa frön (ungefär ett halvt glas) med en daglig dos zink. Förresten är zink ansvarig för de "manliga förmågorna": det hjälper till att hålla spermatozoa aktiva, vilket har en fördelaktig effekt på blodflödet i inguinalområdet. I sin tur bidrar det till att undvika stagnation av blod, följaktligen inflammatoriska processer i underlivet. En annan mycket kraftfull folkmedicin för behandling av adenom med pumpafrön är en liten skål med en halv kilo storleksfrö av frön som passeras genom köttkvarn, blandad med 200 g honung. De ska förvaras i kylskåpet och ta ut några på förhand. Ta (rassasyvaya i 2-3 minuter) i en halvtimme före måltiderna.

Rika på zink och infusion av björklöv (2 msk. L. Grind blad, göra 0,5 liter kokande vatten, drick 2-3 gånger om dagen, halv ett glas.

BPH behandling folkmusik rättsmedel föreslår även använda lök skal, men det är lämpligt att göra det mycket noggrant och vid första tecken på försämring av allmäntillstånd (även om de viktigaste symptomen på sjukdomen har minskat kraftigt) från lök skal behandling bör överges. Buljongen framställs enligt följande: en handfull husk koka i 5 minuter (ej mer) i en emalj behållare (behöver 500-700 ml vatten), stam direkt, låt stå i ungefär en timme. Tillsätt 0,5 tsk. honung (helst propolisnogo). Drick ett halvt glas infusion före varje måltid. Om detta folkläkemedel förbättrar patientens tillstånd, kan infusionen filtreras inte omedelbart efter kokningen, men efter en timme har den redan svalnat.

Det perfekta komplementet till denna metod är att använda en båge i en ren form, vitlök (i form av tinktur eller tillsatser i färdigmat), persilja (juice, örter), förresten, är det bra för de ökade potens, rödbetor och morötter med sparris och gurka (juice mix av dessa grönsaker), sellerirot (färskpressad juice), pumpa (juice).

Slabozavarennogo ingefära te kommer att hjälpa den interna "uppvärmning" skingra blodet, vilket ökar blodflödet, inklusive ljumsken.

Visad och te från frö av kummin (en och en halv koppar om dagen).

Vad rekommenderar "Green Pharmacy"?

Behandla BPH också med infusioner, avkok av olika växter. De bästa örterna för behandling av prostatit och adenom är yarrow, horsetail, calendula. De kan köpas på apotek och i en påseform och bryggas som vanligt te. Bra verktyg - Svalört och hemlock, av lika delar tinktur av vilken är beredd alkohol (en matsked gräs häll 200 g alkohol insisterar 10 dagar, avlopp). Tas dagligen före frukost på uppåt-nedåtgående mönster: första dagen - 1 droppe infusioner på ett glas vatten eller mjölk, på den andra dagen - 2 droppar och så vidare upp till 30 droppar (dvs inom en månad), och sedan fallande till en droppe (kursens slut är 2 månader efter kursens början).

Om Hemlock verkar farligt (det är giftig), kan vi begränsa bara celandine, som också finns på apotek: en matsked av malet växter häll upp ett glas kokt vatten, 1,5-2 timmar. Cool, dränera. Förvaras i kylskåp. Ta en matsked en halvtimme före måltiderna.

Du kan också köpa en färdig växtbaserad botemedel mot adenom. Brew dem bäst i en termos med en hastighet på 0,5 liter av dagens dag. Koka buljongen varje dag. Du behöver bara äta dem fräscha. Kursen bör fortsättas i 2-3 månader, använd avkok i en halvtimme före måltiderna. Herbal infusioner, där ingen matlagningstid anges, är det tillräckligt att lämna för natten.

Observera: eftersom behandlingskurser med folkmedicin är ganska långa - i 1-2 månader är det möjligt att bli beroende av medicinska växter. Det är därför bättre att använda kompositionen av avgifter, byta i dem eller andra närvarande ingredienser.

"Aspenräkning" för adenom

Härliga traditionella metoder för omhändertagande av sjukdomar rapporterades genom hundra år gamla receptet buljong från barken av asp samlas tidigt på våren före uppkomsten av blommande knoppar och lämnar den första. Detta recept på basis av askens cortex är en riktig "stake" i "adenoma body"! Man tror att han även kan bota en patient i de första stadierna av sjukdomsutvecklingen.

Barken som skall torkas (detta kan göras även i ugnen - att påskynda processen), krossad, satte 100 g av sågspån i en halv-liters burk och häll 200 g av vodka så att skorpan var helt försänkt i vätskan. Ta sedan bort burken i 2 veckor på en mörk plats, varefter infusionen försiktigt filtreras. Ta 3 gånger om dagen före måltiden för 20 droppar i 50 gram vatten eller mjölk. Skördas på detta sätt är kapaciteten hos bark av asp tillräcklig i ca 2 månader.

OBS: barken ska skördas endast på våren!

Väl beprövad i kampen mot manlig sjukdom och annan traditionell medicin:

 • juice av äppelbärsbär: 1 msk. l. före frukost, 10 minuter före det - drick ett glas rent vatten;
 • infusion av skal av mogna kastanjer: brygga på kvällen 3 msk. l. hackad svålen 2,5-3 koppar vatten, på morgonen på ett ångbad för att förånga infusion 200 ml, lagrade i kylskåp, dricka 30 droppar på en tom mage, är upprepningshastigheten inte är mer än 3 gånger vid 2 månader;
 • inandning dekokt av hassel kvistar: några grenar att brygga i 20 minuter, därefter att insistera, tills buljong inte kommer att acceptera den rödbruna färgton;
 • buljong och tinktur av bin.

Ytterligare sätt

 1. Splendidly behandlade BPH med propolis och propolisnogo honung. Det senare (åtminstone 1 h. L. Per dag) kan tillsättas till te, örtextrakt, vegetabiliska sallader (morot, rödbeta). Med andra ord, använd den som sötningsmedel, speciellt som ett adenom visar en lågt kolhydrat diet. Propolis är ett kraftfullt antiinflammatoriskt medel. Används som en salva. Men den mest fördelaktiga effekten kommer att ha ljus med propolis, som lätt kan köpas på något apotek. Kurs - 1 månad. Upprepa en och en halv månad.
 2. Hirudotherapy (behandling med blodiglar) - en annan huskur adenom och prostata inflammation. Idag finns det ingen anledning att leta efter träskblodiglar - i någon stor stad finns centra eller girudoterapii salonger, där du kan genomgå den nödvändiga behandlingen. För information: adenom blodiglar appliceras vid basen av penis och på mittlinjen av buken, till den punkt 3-4 cm under naveln till toppen av svansbenet och korsbenet i projiceringsområdet, nivå II och III i ländryggraden (från ryggraden på båda sidor 3-4 cm från den). Kursen är 12 procedurer, varannan dag, 3-5 leeches.
 3. Termoterapi för adenom. Värme hjälper bra i kampen mot alla inflammatoriska processer. Prostatit och adenom är inget undantag: värmebehandling för dessa sjukdomar är kompressor, mikroclyster och bad.

Kompressioner placeras på perinealområdet.

Gör dem från propolis; salt; färsk keso kokad hemma; granolja (mycket försiktigt, tills de första tecknen på bränning, kan du bara gnugga en liten mängd av produkten i perineum dagligen utan att röra anus och pungen).

Det rekommenderas att göra mikrocykler dagligen med varmt granvatten i en och en halv månad.

Badtemperaturen ej lägre än 40-45 ° C, fastsittande, kamomillextrakt och ek bark (på 1 glasingredienser förseglas i 3 liter vatten, bryggt 1 h; infusion hälls in i en konventionell bad). Ta var tredje dag i högst 20 minuter. Kurs - 12 bad.

Alla folkmusik rättsmedel - är inte ett universalmedel för sjukdomen, men bara ett sätt att påskynda läkning, lindra smärta, hjälper kroppen klara av en sjukdom. De mest värdefulla i folkmedicin är deras naturlighet, miljövänlighet och förmågan att använda hem i en välbekant miljö. Men detta utesluter inte på något sätt läkemedelsbehandlingen som föreskrivs av urologen.

Prostatacenombehandling med folkmedicin

Magnet i folkmedicin för behandling av prostata adenom. Hos mannen på 72 år fanns det ett adenom av en prostata. Han vände sig till doktorn när sjukdomen redan var i försummad form, och utan en kateter var det omöjligt att tömma blåsan.

Han erbjöds omedelbart en operation för att avlägsna adenomen, gick han överens, gick till sjukhuset, men när han såg de postoperativa patienterna, blev han rädd, befann sig från operationen och lämnade sjukhuset med en kateter. På inrådan av en urolog började behandla adenom folkmusik rättsmedel: den första dagen av fastan bör äta 0,5 dl valnötter, i den andra - en halv kopp solrosfrön, den tredje dagen av lampan genomsnittet. Fortsätt denna behandling av prostatakörteln i tre månader.

Mannen använde denna åtgärd, och adenomen försvann, men sedan han hade en ohälsosam livsstil, kom han några år senare igen. Då bestämde han sig för att behandla adenomen med en magnet. Han köpte en biokorrektor från firmaet Nevoton, men effekten av behandlingen var liten. Därefter tog mannen, enligt doktorns råd, magneten mer - från radioens talare. Förutom adenom i prostata körteln hade han ledgång i lederna. Han bestämde sig för att använda detta botemedel mot båda sjukdomar - han masserade huden över de sjuka ställen med en magnet i cirkulära rörelser två gånger om dagen i 20 minuter. Två månader senare lyckades han bota adenom helt och ta bort alla symtom på artros. För behandling av adenom och prostatit med en magnet, räcker det att lägga ringmagneten i 20 minuter i perineum i 15-20 minuter. Behandlingsförloppet med detta medel är 1,5-2 månader. Nu är mannen 87 år gammal, han kör fortfarande en bil, och han har inga sjukdomar. (HLS 2001 nr 4, sid 3)

Prostatacenombehandling med folkmedicin

Aspen i folkmedicin för behandling av prostata och prostata adenom

En man har lidit av adenom i många år. Bota det hjälpte folklösning - tinktur av bark av asp. Detta verktyg föreslogs av en bekant. Det är nödvändigt att samla i april, i början av sapflödet tills knopparna blommar, bark av ung asp, torka i ugnen på låg värme. Ta 100 g torr bark, hugg, häll 200 gram vodka, insistera i mörkret i 2 veckor. Stamma, vrida ut. Du bör få 90 g tinktur. För behandling, droppa 20 droppar tinktur i vanlig vodka och drick före måltider tre gånger om dagen. Du kan droppa tinkturen inte i vodka, utan i vattnet. När tinkturen är över, försvinner adenomen. Tinktur är tillräcklig i 2 månader. Mannen hade behandlat prostata med detta folkläkemedel och blev av med adenomen. (Hälsosam semester 2001 nr 7, sidan 6), (HLS 2004 nr 18, sidan 27).

En annan man läste detta recept i en hälsosam livsstil och slutsatsen att det är nödvändigt att ta en dos två gånger så mycket eftersom det är svårt att klämma i tinkturen från den sodna skorpan i vodka. Efter tre månaders behandling med detta folkläkemedel minskade adenomen med hälften, tillståndet förbättrades mycket. Innan det drack jag mycket dyra tabletter för prostatacancer i 8 år, men de hjälpte inte honom, bara stoppade tillväxten av adenom. När mannen bestämde sig för att upprepa behandlingen av adenom med asfask, visade sig tinkturen vara mycket bitter och hjälpte inte honom. Därför bör aspenbark skördas endast på våren. (HLS 2002 nr 11, s. 19).

Hemorrojder i folkmedicin för behandling av prostata adenom

En man 87 åldern erkände BPH 4 grader, sätter katetern, och sade att detta är slutet på livet, men mannen ville inte att mäta med denna situation. Jag började leta efter information om hur man cure prostata adenom med hjälp av folkmedicinska lösningar. Han stannade på hemlocket, som läker väl tumörerna. Gjorde tinktur av hemlock, drack 1 sjunker till 45, och sedan till en timme. L., Made mikrolavemang med en lösning av tinkturer (1h. L. Per 100 g vatten), med hemlock frön i torr form (mer behandling adenom beskrivs i artikeln ). Som ett resultat passerade adenom 4 grader i ett adenom i 2-gradskursen. Katetern avlägsnades från mannen. (HSE 2003 nr 21 sid 9-10).

Doktor Lyubimovas råd om behandling av prostata adenom

Du kan använda följande folkmekanismer:

- ljus gjorda av getfett (100 g) och propolis (20 g), en kurs på 30 dagar, ett ljus införs varje natt på natten.
- Drick 2 tsk varje dag. av linolja.
- äta så mycket färskt lök som möjligt
- ta 2 gånger om dagen för 25 st. pumpa frön.
- Ta vitlök infusionen 3 gånger om dagen till 50 g (1 matsked riven vitlök häll 500 g kokande vatten, insistera 8 timmar).
- drick te från frö av kummin
- Undvik kryddig mat och alkohol
- Sitt inte på förkylningen
- Använd inte täta elastiska band som hindrar blodcirkulationen i det lilla bäckenet.
- gör övningar som förstärker bäckens golvmuskler.
(HLS 2003 nr 2 sidor 10-11).

Behandling av adenom med bi soppa

Lyssna framgångsrikt adenom kan biet soppa. Receptet för behandling är följande: häll 2 msk. l. Häll 500 ml kallt vatten, koka och simma i 2 timmar på en lugn eld. Stam, förvaras i kylskåp i högst 2 veckor (och helst inte mer än en vecka). Ta avkok av bivax för behandling av prostata adenom, prostatit, impotens av 1 msk. l. tre gånger om dagen, äter 1 tsk. honung. Förloppet av behandling av prostatakörteln under månen - en och ett halvt år. De genomför tre sådana kurser med en paus mellan dem på en månad. (HLS 2004 nr 17, sid 28).

Vid mannen efter behandling avkok av bivax avstötning av adenom (HLS 2006 nr 15 sidan 24).

Folkbehandling av prostataadenom med propolis, persiljajuice

För behandling, ta en vatten extrakt av propolis vid 1 msk. l. tre gånger om dagen. Varje dag injiceras i ändtarmen med propolis. Behandlingsförloppet av adenom med propolis 2-4 veckor.

Att bota ett adenom kommer att hjälpa och juice av persilja: kläm ut juice, blanda med honung 1: 1. Ta 2 msk. l. 2-3 gånger om dagen. Persiljajuice hjälper till att bota inte bara prostatakörteln, utan också lösa upp stenar i njurarna och salter i salterna i lederna. Behandlingen utförs av kurser i 6 månader och längre, annars kan adenomtillväxten vara möjligt (HLS 2004 nr 4 sidan 28, från en konversation med läkare-apitherapist Professor Sinyakov).

Går på skinkorna för behandling av prostata adenom

Mannen hittade prostata adenom, han fick inte behandlas, tills en natt fanns en attack, togs till sjukhuset, men operationen att ta bort adenom kunde inte göras på grund av ett sjukt hjärta. Mannen läste en artikel om att gå på skinkorna, vilket starkt ökar blodcirkulationen i bäckenorganen och har en fördelaktig effekt på alla organ som finns där. För behandling av adenom började mannen göra denna övning - 4 meter framåt och 4 meter tillbaka, bara för 40 meter. Jag gjorde bara ett tillvägagångssätt per dag, som ett resultat av att adenomen upphörde att växa, alla symptom på prostata adenom försvann, det allmänna välbefinnandet förbättrades. (HLS 2004 nr 6 sidan 19).

Av motion vid behandling av prostata samt till den vanliga gång, motion "Kalmyk Yoga" och andra övningar förbättrar blodcirkulationen i bäckenområdet (HLS №9 2005 s. 11).

Folkbehandling av prostata adenom med pumpa frön

500 g skalade pumpafrön, slipa i köttkvarn och blanda med 250 g honung, ät degen och rulla bollarna av en hasselnötstorlek ur den. För att behandla adenom före måltider sätta bollen under tungan tills den är helt upplöst 3 gånger om dagen. Kurs - tills bollarna går ut. Efter ett år kan behandlingstiden av prostata upprepas. En man för 10 år sedan hittade de första tecknen på prostata adenom. Han började behandlas med detta folkläkemedel. Utvecklingen av sjukdomen stoppades. (HLS 2004 nr 7 sida 6)
Du kan inte rulla bollar, och ta detta botemedel mot prostatit för 1 tsk. två gånger om dagen (HLS 2007 nr 18 sidan 30)

En man på 78 år diagnostiserades med ett adenom i prostata i 2: a graden, föreslog en operation. Men han köpte en hink frön, torkades och maldes i pulver. 1 msk. Pulver av pumpa frön blandas i 100 ml mjölk och drack, gjorde det två gånger om dagen. Dessutom gjorde jag en träningscykel. Ett år senare hade han inget adenom. (HOOO 2008 nr 17 sidan 10)

Salt i folkmedicin för behandling av prostata adenom

Koksaltlösningen behandlar många sjukdomar, speciellt väl löser olika tumörer. För behandling måste du ta en 9% lösning av salt i vatten, fukta det med gasväv, vikas i 8 lager och fästas vid sårpunkten. För behandling sätta mannen en saltförband i ljumskområdet för hela natten. Efter 8 procedurer kände jag stor lättnad (HLS 2004 nr 12, sid 26).

Nettle Root i folklig behandling av prostata

Bota adenomen i prostata hjälper till infusion från nätets rötter: 1 msk. l. rot häll 300 mg, koka 10 minuter, insistera 2 timmar, dela in i tre uppdelade doser och ta 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltid. Kursen är 2 månader, sedan en paus och en ny kurs. (HGO 2007 nr 8, sid 29).

Övningar för att behandla prostata adenom

Mannen hade ofta urinering - upp till 7 gånger per natt, när han vände sig till en läkare, diagnostiserad med prostata adenom. De sa att den mest tillförlitliga behandlingsmetoden är kirurgi. Mannen bestämde sig för att bli botad - genom att ladda och pumpa frön. Utförde tre övningar: "cykel" - 60 gånger, "sax" - 60 gånger, kompression av skinkorna - 300 gånger. Jag gjorde denna uppsättning övningar 2-4 gånger om dagen. Samtidigt åt han pumpafrön 20 gånger tre gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna. Efter två veckor kände jag mig lättad. Och två månader senare försvann problemet helt. Men för att förhindra att träningen från adenom fortsätter. (HLS av 2009 nr 21, sidan 40).

En blandning av Shevchenko från prostata adenom

Blandningen Shevchenko (30 ml vodka + 30 ml sträckta olja framgångsrikt behandla en mängd olika tumörer, inbegripet prostatakörteln adenom man beslutat att behandla adenom blandning Shevchenko -... Drack en gång per dag på morgonen på fastande mage, två timmar före en måltid också. dricka ett avkok av kardborre rot, lakritsrot dekokt och infusion av bark och blad av hasselnöt. adenom försvann fem månader. (HLS 2010 №10, s. 9).

Vide-ört

Vid 75 år vägrade en man adenom, han vägrade operation och bestämde sig för att behandla prostatakörteln med folkmedicin. Jag läste att kiprejnyj te hjälper eller assisterade, började dricka infusioner kapreja nizkolistnogo och kipreja melkotvetkovkovogo. Jag drack 2 koppar kaprejnogo te en dag, på prostata för natten fixade ett blad av en gyllene mustasch. Som ett resultat hade han ett adenom. (HLS 2011 nr 2, sid 15).

Hur man behandlar adenom med björkpinnar

För 28 år sedan startade en man prostatit. De gjorde injektioner, föreskrivna läkemedel, smärtor stoppade, men efter ett tag började de igen. Snart upphörde han att behandlas. Prostatit från tid till annan påminner om mig själv, men då sänkte smärtan sig själv utan behandling. Mannen tolererade bara med att veta att snart igen kommer allt att gå tillbaka till det normala. Gradvis blev smärtan mindre och mindre, och prostatit slutade oroa honom.

Men adenomen utvecklades. Det kom till att varannan halvtimme kom han upp på toaletten. I en bok läste han att löken kämpar bra mot denna sjukdom. Blev en man för tre rå lök om dagen med varje måltid, gjorde han det i tre år, men hoppas på en båge inte fullt ut, men lättade adenom symptom - till badrummet, gick han tre gånger mindre ofta - varje 1, 5 timmar.

Han avgick redan till sin position och började betrakta honom som vanligt, men i tidningen ZОZH fick han en artikel om de underbara egenskaperna hos björkpinnar. Han gjorde det en tinktur sedan passerade bara en månad och innan han kunde ta totalt 150 g tinktur, men resultaten är bara fantastisk - några dagars behandling med tinktur av njurarna, började han att få upp efter 2 timmar, och nu får upp på natten bara en gång, även om har gått eller har skett endast en månad efter början av behandlingen av ett adenom denna nationella agent. Det tar 20 droppar tinktur 4-5 gånger om dagen. (HOOO 2008 nr 11, sid 8)