Huvud
Analyser

Cystit hos kvinnor efter kön

Vad är postkoital cystit är bekant för många kvinnor som har haft denna sjukdom minst en gång. Symptom på patologin manifesteras nästan omedelbart efter intimitet. Sjukdomen kallades också smekmånen cystitis.

De provokerande faktorerna av postkoital cystit

Oftast förekommer post-coital cystit hos kvinnor efter det första samlag med en man. På frågan huruvida sjukdomen kan överföras sexuellt från en partner, svarar experter negativt.

Orsakerna till patologins manifestation är relaterade till följande faktorer:

 • trauma i urinröret under kön;
 • förekomst av sexuella infektioner hos partnern
 • kombination av anal och vaginal sex;
 • medfödd anomali i urinröret.

Brott mot integriteten hos den oskuldliga pleura eller deflorering leder ofta till trauma i urinröret i flickan. Slimhinnet blir sårbart för patogena bakterier från utsidan, som rör sig upp och ner urinröret och når blåsan, där inflammationsprocessen börjar utvecklas.

Skador på slemhinnan i urinröret kan vara med grov och långvarig koition i frånvaro av den nödvändiga mängden naturlig smörjning.

Traumatisering av urinrörslemhinnan kan också användas av lokala preventivmedel med spermicidal verkan.

Efter intim närhet uppstår cystit ofta i närvaro av venerala sjukdomar i partnern. Om en tjej eller en kvinna har oskyddad sex med en obekant partner, ska du omedelbart kontakta inte bara urologen utan även gynekologen och ta test för STD.

Intag av E. coli i urinröret är en annan orsak till patologin. Detta kan hända om hygienreglerna inte respekteras under anala samlag, varefter vaginalen omedelbart följer. Att föra mikrober i urinröret hos en kvinna partner kan och under oralsex. Kärlsmedlet för sjukdomen i detta fall kommer att vara stafylokocker eller streptokocker. Tecken på den inflammatoriska processen framträder vanligtvis nästa dag efter samlag.

Medfödd abnormitet i strukturen i urinröret hos en kvinna är en av de viktiga anledningarna till att efter kön börjar cystit. Avvikelsen manifesteras på fel placering av urinrörsöppningen eller dess hypermobilitet. Med detta onormala fenomen försämras patologin efter varje koition på grund av patogena bakteriers penetration i urinröret och sedan in i urinblåsan. I detta fall kan kvinnan behöva operation, under vilken en anatomisk abnormitet kommer att elimineras.

Sekundära orsaker till cystit efter intimitet kan vara associerade med hormonella förändringar och funktionsstörningar. För att främja utvecklingen av patologi kan könsrelaterad kontakt under menstruation hos kvinnor, graviditet och klimakteriet. Under denna period försvagas kroppens skyddsfunktioner, vilket är en provocerande faktor för den obehindrade penetrering av patogena bakterier i urinvägarna.

Symtom på postkoital blåsan

Akut cystit efter koalition manifesterar sig följande karakteristiska symptom:

 • smärtsamma förnimmelser i underlivet;
 • frekventa önskningar för en föreläsning
 • en känsla av blåsflöde;
 • smärta under sex
 • generell sjukdom.

Dysuri eller kränkning av urinering, som kännetecknas av smärta, brännande känsla vid miktsii och ofullständig tömning av blåsan, är de huvudsakliga symptomen på infektiös-inflammatoriska processen i blåsan. Med närvaron av blod i urinen finns det stor sannolikhet att utveckla en hemorragisk form av sjukdomen.

Om den patologiska processen åtföljs av vaginal urladdning med en obehaglig lukt, klåda, bör man misstänka infektion med en veneral sjukdom, mot vilken inflammatorisk process i blåsan har uppstått.

Diagnostiska åtgärder

För att få reda på anledningen till att cystitis händer ständigt eller dyker upp för första gången efter sex, kommer en diagnostisk undersökning att hjälpa till, vilket inkluderar:

 • tsitoskopiyu;
 • urinanalys;
 • blodprov;
 • ett smet;
 • Ultraljud av bäckenorganen.

Viktigt i diagnosen är också en visuell undersökning av en gynekolog av den anatomiska strukturen hos könsorganen.

Hur man behandlar cystit efter samverkan

Behandlingen av cystit efter intim närhet utförs idealiskt enligt resultaten av de utförda analyserna och innefattar ett antal terapeutiska åtgärder, nämligen:

 • avhållande från samlag för hela behandlingsperioden;
 • säng vila och vila på sjukdoms första dag;
 • mottagning av en stor mängd vätska i form av vatten, icke sura juice och fruktdrycker;
 • anslutning till en särskild diet;
 • överensstämmelse med personlig hygien
 • mottagning av antibiotika och örtberedningar med antiinflammatorisk effekt.

Antibiotikabehandling

Postkoital cystit, vars behandling (liksom andra former av sjukdomen) krävs omedelbart innan analysresultaten kan stoppas av en enda administrering av antibiotikumet Monural. Den huvudsakliga aktiva substansen fosfomycin har ett brett spektrum av åtgärder, där de flesta mikroorganismer som orsakar en infektiös inflammatorisk process i blåsan är mottagliga.

Läkemedlet i en dos av 3 g tas en gång. Om sjukdomen är svår kan du ta samma dos på en dag.

Det bör noteras att antibiotikumet endast är effektivt vid nonspecifik cystit orsakad av E. coli, klebsieloy, stafylokocker och streptokocker. Fosfomycin är maktlös om patogener orsakas av klamydia, mykoplasmos, trichomoniasis eller gonorré. Om du har dessa mikroorganismer förskrivs andra antibiotika för att hjälpa dig att bli av med sexuellt överförd infektion. Läkemedlet väljs av läkaren beroende på typ av patogen.

Vid behandling av en icke-specifik smittsam och inflammatorisk process används andra antibakteriella läkemedel, som endast uteslutes av en specialist efter samling av anamnesen och erhållande av alla testresultat.

dietterapi

Förutom antibiotikabehandling bör en kvinna följa en speciell diet, med undantag för livsmedel som kan irritera blåsans inflammerade slemhinna ännu mer. I denna kategori ingår kryddor, kryddiga rätter, sura drycker, rökning, kaffe och starkt te.

Sexuell vila och hygien

Patienten bör observera fullständig sexuell vila för att undvika progressionen av patologi och påskynda återhämtningsprocessen.

Under behandlingsperioden är det nödvändigt att tvätta minst två gånger om dagen med varmt vatten och en särskild tvål för intim hygien. Handrörelserna när de tvättas ska utföras från framsidan till baksidan för att undvika införandet av E. coli i urinröret. Underkläder ska vara gjorda av naturliga tyger, vilket måste ändras minst en gång om dagen.

fytoterapi

För att minska risken för återfall och stärka immuniteten är det nödvändigt att ta växtbaserade preparat och växtbaserade avkok. De mest effektiva fyto-drogerna är:

Ovanstående läkemedel tas under lång tid under och efter avskaffandet av antibiotikabehandling. Normalt tar kursen minst en månad. Vegetabiliska läkemedel hjälper till att normalisera urinfunktionen, eliminera rester av den inflammatoriska processen i urinblåsan och stärka kroppens lokala försvar.

Cystit hos kvinnor efter kön innebär nödvändigtvis mottagande av växtbuljonger som hjälper till att snabbt avlägsna den patogena mikrofloran och återställa den drabbade slemhinnan. Detta inkluderar tranbär, bärbär, urologisk samling "Phytonefrol", etc.

Fytopreparationer är en oumbärlig del av terapin, både vid akut och kronisk sjukdom. De hjälper till att undvika återkommande infektionsinflammatoriska processer och tas hemma för förebyggande ändamål flera gånger om året.

I vilka fall är operationen nödvändig?

I händelse av att cystit efter sex förekommer, bör det antas att det finns en onormal struktur i urinröret. För att eliminera bristen på rekonstruktiv plastikkirurgi, känd inom medicin, som ett införlivande av urinröret.

En sådan radikal metod möjliggör fixering av urinröret i ett normalt läge. Efter införlivandet införs ett förbud mot sexuell aktivitet i tre månader.

Hur man undviker postkoitalblåsning

Blåsande cystit efter kön, vars behandling måste vara obligatorisk, kräver överensstämmelse och förebyggande åtgärder för att undvika förekomsten av återfall. Förebyggande åtgärder omfattar följande grundläggande regler:

 • erosion före och efter samlag
 • användning av smörjmedel i frånvaro av naturlig smörjning;
 • slutföra tömning av blåsan efter sammansättning;
 • daglig personlig hygien
 • modern behandling för STD;
 • vägran av tuggning och spermicidmedel
 • användning av barriärtyper av preventivmedel i kön med okända partners.

I sjukdomens kroniska lopp måste kvinnor nödvändigtvis följa dricksregimen, kost och ta uroantiseptika med ett förebyggande syfte. Innan du använder något läkemedel, kontakta alltid en läkare i förväg, vilket kommer att berätta vad du ska göra vid sjukdom.

Historien om en av våra läsare:

Postkoital cystit hos kvinnor: orsaker, riskfaktorer, symtom, funktioner vid förebyggande och behandling

Cystitis är en vanlig sjukdom, som är baserad på aktiv inflammation i blåsans slemhinna.

Varje kvinna åtminstone en gång står inför cystitis manifestationer, ofta symtom på sjukdomen förföljer patienten genom livet.

Uppkomsten av sjukdomen kan bero på en mängd olika faktorer, en viktig roll spelas av en kvinnas sexuella aktivitet. Nyligen började den medicinska litteraturen använda termen "postkoital cystit", som karakteriserar förekomsten av cystit inom 24 timmar efter samlag.

Detta problem är utbrett bland unga kvinnor. Även officiell statistik på postkoitalt cystit i Ryssland för tillfället inte genomförs, antas det att det handlar om 30-40% av alla typer av kronisk återkommande cystit, och förekommer hos cirka 25-30% av kvinnor i fertil ålder.

1. Sexuell aktivitet hos en kvinna och blödningens återfall

Aktivt sexliv är en av de viktigaste riskfaktorerna för den inflammatoriska processen i blåsan hos kvinnor.

Mängden manifestation och frekvensen av återfall med hög sannolikhet beror på längden på sexuellt liv, frekvensen av samlag och deras varaktighet.

Det finns många begrepp som idag innebär cystit som debuterar och eskalerande efter intimitet "smekmånad blåskatarr", "sex", "defloratsionny", men den mest korrekta att använda termen "post coital cystit."

Det är han som möter specialiserad medicinsk rysk och utländsk litteratur.

2. Anatomiska egenskaper hos kvinnor

Anatomiskt är kvinnor mer benägna att utveckla cystitis än män, vilket förklarar sjukdomens större förekomst bland det rättvisa könet.

Som du vet utvecklas inflammation i blåsans slemhinnor när det blir en patogen mikroflora (eller villkorligt patogen i stora mängder).

Penetrering av patogener in i håligheten av blåsan hos kvinnor beror på anatomiska funktioner som kort och bred urinröret, frånvaron av fysiologiska böjar och förträngningar, närheten av urinröret till vagina och anus (huvudbehållaren av patogener).

Men i närvaro av identiska anatomiska egenskaper lider de flesta kvinnor fortfarande inte av detta problem. Vad kan ytterligare leda till blåsning av cystit efter kön?

Bland de anatomiska anatomiska defekterna som leder till utseendet av kronisk återkommande postkoitalcystit hos kvinnor är den ledande platsen av sådana medfödda och förvärvade patologier som:

 1. 1 Hypermobilitet (hög rörlighet) av den yttre öppningen av urinröret, orsakad av bildandet av urogenitala vidhäftningar som bildas av skavor av hymen.
 2. 2 Vaginal ectopia yttre urinrörsöppningen - den externa urinrörsöppningen hos sådana patienter är anordnad under den fysiologiska normen - gränsar det vaginala epitelet, och urogimenalnye adhesioner svagt uttalad eller frånvarande.

I båda fallen som nämns ovan, i samband med samlag, rör sig den yttre urinrörsöppningen aktivt in i slidan.

När den öppnas finns det en massiv utstötning i urinröret i den vaginala mikrofloran. Penis i detta fall spelar rollen som en slags kolv, som pumpar innehållet i slidan i urinrörets lumen.

Fel i platsen för urinrörets yttre öppning är de vanligaste orsakerna till postkolisk blåsan och dess återkommande.

3. Förberedande faktorer

Förutom strukturen i det nedre urinvägarna finns det många orsaker som ökar risken för blåsans infektion under samlag.

Till exempel har ungefär 20-30% av kvinnorna med kronisk postkoitalcystitis inga kränkningar av anatomin i urinrörets yttre öppning.

Till orsakerna till cystitis utseende efter intimitet kan också tillskrivas:

 1. 1 Hög sexuell aktivitet, frekvent förändring av sexpartner.
 2. 2 Samtidiga gynekologiska inflammatoriska sjukdomar (vaginit, cervicit).
 3. 3 Regelbunden användning av spermicider för preventivmedel.
 4. 4 Överträdelse av reglerna för intim hygien, användning av aggressiva tvättmedel och tvål.
 5. 5 Torkning av vaginala slemhinna under samlag.
 6. 6 Dekompenserad diabetes mellitus, fetma, metaboliskt syndrom.
 7. 7 Vanlig bär av syntetiskt obehagligt underkläder.
 8. 8 Användning av tamponger och missbruk av dagliga kuddar.

Alla dessa faktorer bidrar till kränkningen av vaginal mikroflora, dysbios och inflammatoriska gynekologiska sjukdomar, vilket ökar risken för att få patogener i urinröret och urinblåsan.

4. Symtom på postkoitalblåsning

Symtom på postkoitalblåsning framträder efter intimitet (från två till tre timmar till 24 timmar).

Hos vissa patienter uppträder tecken på inflammation även efter en rutinmässig gynekologisk undersökning. Sjukdomen debuterar vid sexuell aktivitet - därmed den tidigare existerande termen "defloration cystitis".

Ibland förekommer postkoital cystit när du börjar ett regelbundet sexuellt liv, och inte med sin debut. Men om cystiten utvecklats mot bakgrund av en förändring i den sexuella partnern, bör man tänka på en specifik infektion (STI).

De viktigaste symptomen är:

 1. 1 Smärta, motstånd, obehag, brännande känsla vid urinering
 2. 2 Ökande urinering;
 3. 3 Förstärkning av smärtsyndromet i slutet av urineringstiden.
 4. 4 Falsk uppmaning att urinera.

Systemiska tecken på inflammation är vanligtvis frånvarande. Efter lindring av en akut attack, sänker symtomen till nästa samlag.

Återfall av blåsor kan uppstå inte bara mot bakgrund av sexuell aktivitet, men också efter hypotermi, brist på diet (akut, rökt, stekt), alkoholkonsumtion.

5. Metoder för diagnos

Diagnos av postkirtelblåsning är inte ett problem. Vanligtvis är anomalierna i strukturen av urinrörets yttre öppning tydligt synliga vid urologisk undersökning med specifika diagnostiska tester (Hirschhorn test).

Problemet är att de flesta gynekologer och urologer som behandlar patienten inte är tillräckligt informerade om denna patologi. Ibland utför inte urologer en särskild undersökning av kvinnor i gynekologiska stolar.

Därför minskar behandlingen ofta för utnämningen av en antibiotikabehandling, som endast har en tillfällig effekt. Förstärkning av sjukdomen sker efter regelbunden sexuell kontakt, och frekvent administrering av antibiotika leder till tarmdysbios och vaginal dysbios.

Patienterna plågas genom konstanta undersökningar för förekomst av sexuella infektioner, oavslutade undersökningar av sexpartner och samråd med närstående specialister.

Allt detta åtföljs av psykiskt obehag, sexuell dysfunktion, discord i hans personliga liv och stora materiella kostnader.

6. Nonspecifik förebyggande av återfall

Det är nödvändigt att inleda förebyggande av återkommande blödningar som inträffar efter intim intimitet med icke-specifika åtgärder. Endast med sin otillräckliga effektivitet kan vi gå till en specifik läkemedelsbehandling.

Nonspecifik förebyggande metoder inkluderar:

 1. 1 Överensstämmelse med sexuell (intim) hygien, regelbunden tvättning före och efter sexuell kontakt, tvätt ut strängt framåt mot bakriktning under rinnande vatten.
 2. 2 Sörja för en tillräcklig smörjning i slidan under samlag.
 3. 3 Avslag på positioner (eller deras begränsning), vilket orsakar överdriven påverkan på urinröret (missionären).
 4. 4 Tvångsurinering omedelbart efter samlag.
 5. 5 Daglig byte av underkläder.
 6. 6 Användning av pads under menstruation, vägran att använda tamponger.
 7. 7 Använda bomullsunderkläder som inte klämmer in den omgivande vävnaden.
 8. 8 Blåsans tidiga förödelse.

Enligt de europeiska urologiska rekommendationerna för förebyggande av postkolisk blåsan:

 1. 1 Öka daglig diuresis omedelbart efter samlag, vilket uppnås genom intag av en stor mängd vätska (från två liter per dag).
 2. 2 Behandling i samband med gynekologiska patologier.
 3. 3 Korrekta urodynamiska störningar.
 4. 4 Att utesluta hypotermi.
 5. 5 Begränsa intaget av NSAID.
 6. 6 Undvik urinblåskateterisering.

Strikt kontraindicerat:

 1. 1 Alternering av olika typer av kön (vaginal, anal, oral) inom en sexuell kontakt.
 2. 2 Använd spermicider som ett preventivmedel.
 3. 3 Använd kondomer utan extra smörjning.
 4. 4 Vägrar att tvätta bort efter samlagets slut.
 5. 5 Använd för att tvätta tvål.
 6. 6 Använd intima sprayar och deodoranter.
 7. 7 Bär syntetiskt underkläder.
 8. 8 Alla typer av sprutning.

7. Profylaktiska antibiotika

Även om termen "postkolisk cystit" förekommer i den medicinska litteraturen finns det inte några tydliga rekommendationer om dess förebyggande av läkemedel för närvarande och inga omfattande epidemiska studier om detta ämne har genomförts.

Den största studien utförd av Z.Alexiou. Studien analyserade 181 fall av kvinnor med återkommande kronisk cystit. Sammantaget led alla 181 kvinnor mer än tusen episoder av blåsor inom 12 månader.

Av det här numret tog 129 patienter konstant antibiotika vid de lägsta doserna. I 52 kvinnor uppkom återfall av cystit efter samlag.

Hos kvinnor med återkommande cystit efter samlag har man utfört profylakse med användning av antibakteriella läkemedel från flera grupper.

Kvinnor som tar efter nära nitrofurantoin (furadonin) i 98,8% av fallen inte observera återfall inom sex månader, som behandlats med trimetoprim inte markerade försämring under de senaste 6 månaderna i 73% av fallen.

Hos 51 kvinnor visade sig användningen av antibiotikaprofylax vara ineffektiv (på grund av patogenens motstånd).

Studien konstaterade att antibiotikaprofylax minskar frekvensen av exacerbationer, men rekommenderas inte av moderna urologiska riktlinjer i samband med:

 1. 1 Förekomst av biverkningar och komplikationer från konstant mottagning.
 2. 2 Utveckling av antibiotikaresistens och bildandet av stammar av mikroorganismer som är resistenta mot antimikrobiell terapi.
 3. 3 Utveckling av tarm och vaginal dysbios.
 4. 4 Formationen hos patienter med psykiska problem i samband med behovet av kontinuerligt intag av läkemedel.

Användningen av korta kurser av antibiotika och uroantiseptikov omedelbart efter samlag möjligt, men den långa postkoitalt profylax med antibiotika kan endast användas i händelse av fel på icke-medicinska förebyggande åtgärder (klass A).

Valfria antibiotika - fosfomycintromometol (en gång 1 paket = 3 gram) eller nitrofuraner vid låga doser - nitrofurantoin (furadonin) 1 mg / kg en gång om dagen.

8. Vegetabiliska uroseptika

Trots det lilla antalet randomiserade försök och en liten marginal på farmakologiska data, idag finns det bevis på effektiviteten av läkemedel innehållande tranbärsextrakt (V.macrocarpon), för att minska återkommande episoder av kronisk cystit hos kvinnor (bevis 1b, med en rekommenderande).

För att bekräfta läkemedlets kliniska effekt föreskrevs en grupp kvinnor med ett förebyggande mål användningen av tranbärsberedningar i en volym innehållande 36 milligram proanthocyanidingrupp A.

Proanthocyanidin A är en aktiv komponent som förhindrar vidhäftning av E. coli till urokithelium, genom att blockera bakteriepili av typ P och M.

Ytterligare effekter som uppstår när du tar emot tranbärsjuice och tranbärsbaserade preparat är försurning av urin och diures stimulans, vilket skapar en ogynnsam miljö för bakterie uthållighet och deras avsättning på cystisk epitel.

Det visades att när tranbärsekstrakten / saften konsumeras i tillräcklig mängd, var bakteriekemernas förmåga att vidhäfta blockerad. Limens bindemedel minskade, oavsett deras belastning och förekomsten av antibiotikaresistens.

Vid slutet av studien visades att det dagliga intaget av tranbärsekstrakt minskade incidensen av blödning av blåsan med 35% jämfört med kontrollgruppen.

Bland drogerna i denna grupp är de mest distribuerade Kanefron, Tsiston, Mononel, Cystivit, Urinal och andra.

9. Immunoaktiv förebyggande

Den enda som är licensierad i Ryssland drog för förebyggande och behandling av urinvägsinfektioner hos kvinnor, har Uro-Vax den högsta nivån av bevis (1A) och hög rekommendation för användning (B).

Läkemedlet är en kapsel innehållande 6 mg bakteriellt lyofilisat av 18 stammar av Escherichia coli (som den vanligaste uropatogenen).

Läkemedlet avser orala immunmodulerande medel som aktiverar mekanismen för naturligt immunologiskt försvar av organismen och upprätthåller aktiviteten hos försvarsmekanismer på en hög nivå.

Drogen aktiverar den humorala och cellulära immuniteten, vilket gör att du kan ackumulera dina egna skyddshämmor i kroppen i kampen mot UTI.

Dessutom kan Uro-Vax enligt resultaten av kliniska studier ge skydd mot ett större uropatogen än vad som ingår i dess sammansättning. Således är koncentrationen av IgA och IgG hos patienter som tar läkemedlet flera gånger högre än för patienter som inte tar det.

Bland Uro-Vax plus kan man notera:

 1. 1 God tolerans.
 2. 2 Inga biverkningar.
 3. 3 Förmågan att använda både för förebyggande och behandling.

Varaktigheten av detta läkemedel för förebyggande av postkolisk blåsan är 3 månader, en kapsel per dag.

Minskar frekvensen av återkommande cystit med 73% och svårighetsgraden av patologins symptom med 48-67%. För att uppnå önskad klinisk effekt behöver du en fullständig tre månaders kurs av läkemedlet.

10. Kirurgiska metoder för korrigering

Eftersom ursprunget av postkoital cystit är ofta på grund av närvaron av en medfödd eller förvärvad anatomisk defekt, är det just den eliminering som gör att man kan bli av med återfall av sjukdomen.

Plastikkirurgi i urinrörets yttre öppning har utförts i ca 15 år, men indikationer på kirurgisk behandling är strikt begränsade.

Kirurgisk behandling indikeras i avsaknad av effekt från användning av metoder för ospecifik och specifik förebyggande, vid allvarlig patologisk process med komplikationer, med en tydlig koppling mellan utseendet av symtom och samlag.

Positivt resultat efter operation uppträder i 70-75% av fallen. Det finns flera typer av kirurgiska ingrepp som förhindrar återfall av blåsor, bland vilka:

 1. 1 Resektion av urogenitala vidhäftningar.
 2. 2 Cirkulär mobilisering av distal urinröret.
 3. 3 Genomförande av vaginalt urinrör, vilket gör det möjligt att dra urinröret tillbaka.

Valet av metoden och omfattningen av operationen, utvärdering av indikationer för operation utförs exklusivt av den behandlande läkaren.

11. Algoritm för postkoital förebyggande av cystit

Sammanfattningsvis ovanstående kan sekvensen av åtgärder för att förebygga förekomsten av cystit efter intimitet se ut så här:

 1. 1 Utför toalett av externa könsorgan med rinnande vatten och neutrala, mjuka tvättmedel före intim intimitet (detta föremål gäller även sexpartnern).
 2. 2 Observera tillräcklig vaginal smörjning och adekvat preventivmedel.
 3. 3 Efter sexuell kontakt, utför toalett av de yttre könsorganen.
 4. 4 Töm blåsan.
 5. 5 Observera att tillräcklig volym vätska ska vara full i de följande dagarna.
 6. 6 Ta drogen från gruppen ur växtbaserade uroseptika (Kanefron, njursamling, Cyston, etc.). Det är möjligt att använda uroseptika i flera dagar eller två veckor.
 7. 7 Avvisa ett tag från syntetiska underkläder och dagliga kuddar.
 8. 8 Med frekventa återfall, försök ta Uro-Wascom i några månader.
 9. 9 I avsaknad av effekten av ovanstående åtgärder, tillsammans med en läkare, överväga frågan om antibiotikaprofylax och behovet av kirurgisk korrigering av anomalierna av platsen för urinrörsöppningen.

Beslutet om alla andra metoder för behandling och förebyggande åtgärder ska göras av den behandlande läkaren efter samråd med urologen.

Cystit efter intim närhet av orsaken

Symptom på sjukdomen

Postkoital cystit eller cystit, som inträffar efter intim affinitet, manifesterar sig snart efter samlag eller under de följande dagarna.

Effektiv metod att rengöra njurarna hemma

smärta i underlivet smärtsam urinering åtföljd av nedskärningar och obehag falsk uppmaning att urinera frekvent önskan att gå efter ett litet behov; ökning av kroppstemperaturen. Expertens åsikt: Idag är det ett av de mest effektiva sätten att behandla njursjukdomar. Jag har länge använt tyska droppar i min träning...

Cystitis efter intimitet manifesteras ofta hos unga tjejer som just börjat ha sex. Ofta beror detta på att könsorganens ovillighet är samlagd, vilket uppenbarar sig i form av smörjbrist, vilket leder till att slidan i slemhinnan kan traumatiseras. När slemhinnan är skadad bildas olika sprickor och små sprickor på den, genom vilken olika patogena mikroorganismer penetrerar. Brott mot frisättning av naturlig smörjning kan observeras hos kvinnor som ofta använder extra smörjmedel eller geler.

Om en kvinna utvecklar cystit efter intimitet kan orsakerna vara förknippade med frekventa förändringar i sexpartner eller ett överflöd av nära närhet, vilket resulterar i en nedbrytning av mikrofloran, vilket skapar en ytterligare infektionsrisk.

Etiologi av sjukdomen

Om cystit efter intimitet är permanent, är orsaken ofta dold i den onormala strukturen hos urinblåsan och urogenitala kanalen. Som en följd av denna abnormitet ligger urinrörets botten väldigt nära ingången till vagina, vilket resulterar i ett mekaniskt trauma mot kanalen. Irritationen som inträffar efter samlag skapar en utmärkt miljö för penetration av bakterier i blåsan. Med denna struktur av organen är det möjligt att förhindra skador på urinröret genom korrekt val av intima positioner, vilket resulterar i att friktion med genitourinärkanalen blir minimal. Du kan inte träna vassa rörelser för att inte skada slemhinnan i den urogenitala kanalen.

Det vanligaste orsaksmedlet för cystit är E. coli. Postkoitalblåsning kan vara en följd av bakteriell infektion, oftast på grund av penetration av colibacillus i blåsan. Hur händer detta? För det mesta mot bakgrunden av övergången från analsex till vaginalt sex. Cystit efter samlag i gravida kvinnor uppträder efter klasser och analsex, alternerande med vaginal kontakt. Detta beror på det faktum att många par, av någon rimlig anledning eller fördom under graviditeten, övar analsex påstås för att inte skada ett barn i livmodern.

För det första, om det inte finns kontraindikationer för samlag, är det möjligt och nödvändigt att engagera sig i vaginalt sex under graviditeten, eftersom under dessa ögonblick är skeden och livmoderhalsen utbildade för leverans. För det andra kan ockupationen av analsex leda inte bara till cystit och båda parter, utan också till hemorrojder - en sjukdom som inte är mindre obehaglig och farlig än cystit. Det är bättre att föredra naturligt och naturligt samlag - vaginalt än att riskera din hälsa och partnerhälsa.

Cystit efter sex kan uppstå som en följd av inträngning i kaviteten i urinblåsan virus och bakterier som Ureaplasma, klamydia, och så vidare. N. infektion uppstår ofta under oskyddat sex om din partner har en sexuellt överförbar sjukdom. Slidöppningen ligger mycket nära den posten i den urogenitala kanalen så fångade bakterier i den vaginala håligheten kan penetrera slemhinnor av båda äggstockarna eller äggledarna, och in i urinblåsan. Behandling cystit uppstår på en bakgrund av venerisk sjukdom kan vara mycket lång och orsaka svårigheter, så den bästa lösningen för att förhindra cystit i detta fall kommer att vara profylax, som består i användningen av kondomer under sexuell intimitet.

En annan orsak till blåsan kan vara bristande överensstämmelse med hygienreglerna hos den sexuella partnern. Som ett resultat av penisens penetration i vaginalt hålrum kan bakterier komma in i blåsans hålighet. Förebyggande av detta tar en dusch precis före samlag och helst efter det för att förhindra infektion i urinröret.

Genital herpes kan också orsaka cystitis. Kvinnor har en tendens till kronisk kön av könsorganherpes, vilket minskar kroppens skyddande funktioner och skapar en extra bakgrund för bakteriernas penetration i blåsans kavitet.

Kan jag få cystit efter oralsex? Sannolikhet är, men mycket liten, eftersom genitourinary systemet är för långt från munhålan. Men risken att bli smittade med andra allvarliga virus (t.ex. HIV) efter oralsex är och mycket hög. Allmänna brott mot skyddande immunfunktioner och orsakar utveckling av blåsan. För att inte få blåsning efter samlag, är det nödvändigt att noggrant välja en sexuell partner, utan att tveka att begära ett intyg om passage av nödvändiga test eller använda kondom.

Läkningsåtgärder

Cystitis efter sex bekymrar en kvinna med sina obehagliga symptom, så det måste behandlas, bättre direkt efter de första tecknen. Postkoitalcystitis börjar manifestera sig ett par timmar efter kön, och det är omöjligt att förvirra dessa hemska symtom med andra. Smärta, smärta, frekvent uppmaning att gå på toaletten - allt detta orsakar mycket besvär. Effektiv behandling vid början av manifestationen av cystit är det rikliga drickandet av vanligt dricksvatten. Vattnet måste vara rent, utan gas och salt, för att inte skada blåsans redan inflammerade väggar.

Varför förgiftas vi med läkemedel? Konspiration av apotekareCystitis går bort, det är nödvändigt att dricka...

En bra botemedel mot blåsor är också tranbärsjuice. Detta medel är särskilt effektivt i den bakteriella karaktären av cystit som ett resultat av infektion med E. coli. Egenskapen hos denna bär är sådan att den förhindrar bindning av bakterier mot blåsans väggar, så att med rikliga drickspatogener lätt kan avlägsnas från blåsan. Kontraindikationer för användning av tranbärsjuice är olika sjukdomar i matsmältningssystemet och leversjukdomar. Smaken av denna dryck är specifik, så du behöver dricka den i små portioner inte mer än 1 glas om dagen.

Om symtomen inte försvinner inom 24 timmar ska du konsultera din läkare för en detaljerad undersökning. Cystit efter sex, både akut och kronisk, behandlas med antibiotika. Beroende på sjukdomsförloppet väljes en generell symtom, sjukdomens orsaksmedel och kvinnans hälsa. En dag med antibiotikabehandling är oftast tillräckligt för att avlägsna alla obehagliga symtom och förstöra bakterierna som har kommit in i dem. När antibiotika tas, är det bättre att ge upp intimitet, för att inte irritera den redan brutna slemhinnan i slidan.

VIKTIGT ATT VET! Prostatit orsakar 75% av dödsfallet! Vänta inte, lägg bara till 3 droppar vatten..

Cystitis kan värmas upp med värmare om orsaken till dess utseende inte är bakteriell, vilket en kvinna inte kan känna sig själv utan att behöva ta de nödvändiga testen.

Att göra uppvärmningsförfaranden för blåsan är farlig, eftersom detta kan skapa en gynnsam bakgrund för reproduktion av bakterier.

Cystitis, som har en tendens till regelbunden upprepning, är inte lätt att behandla. Behandling innehåller ofta många förfaranden för att tvätta blåsan, långvarig antibiotikabehandling, stärka immuniteten. Om orsaken till blåsan är en onormal struktur i det genitourära systemet, används kirurgi - ett införlivande av blåsan.

Terapi med folkmekanismer

Om en kvinna har blåsor, är behandling med folkmekanismer möjlig i början av sjukdomen. En bra botemedel mot cystit är en riklig dryck, som kommer att få en ännu bättre effekt om du förbereder en drink baserad på medicinska örter.

En populär folkmedicin för blåsor, inklusive de som uppstod efter kön, tar te från kamomill. Denna växt har en utmärkt antiseptisk och antiinflammatorisk effekt, så det klarar sig lätt med obehagliga symtom på sjukdomen. Du kan dricka kamille som profylaktisk för sjukdomen, men speciellt inte att bli borttagen av kvinnor som har en tendens till förstoppning.

En bra folkmedicin för blåsor är dill, eller snarare, dess frön. För att förbereda avkoket ska frönen sköljas, fyllas med vatten och kokas i 5 minuter. När buljongen kyler lite, måste den filtreras och ta 1 msk. l. flera gånger om dagen före måltiderna.

Ett annat sätt att behandla cystit är hundrosen, känd för sina fördelaktiga egenskaper för många människor. Briar kan bryggas, tillverkas komposit eller kokt gelé - i någon form kommer frukterna av denna växt att gynna kroppen.

Förebyggande åtgärder

Förebyggande av cystit är riktig näring och upprätthåller hälsosam immunitet. Den konstanta sexualpartnern och regelbundna förebyggande undersökningar hos gynekologen är också förebyggande av cystitis. För att undvika skador på könsorganens slemhinnor måste du välja lämpliga ställen som inte kommer att orsaka smärta. Dessutom måste du övervaka hygien hos partner och hans sexuella organ.

Att ha sex mer än 3 gånger i veckan rekommenderas inte på grund av trauma mot slemhinnan.

Cystit - sjukdomsobehagliga och farliga konsekvenser, varav - sterilitet och avlägsnande av urinblåsan, så för att undvika de negativa effekterna av det är bättre att inte självmedicinera och kontakta läkare. Det blir bättre om båda parter gör det, eftersom cystit kan utvecklas hos män och behandling av försummade sjukdomar hos män kan vara mycket svårt.

För många kvinnor är cystit efter kön inte ovanlig. En av fem kvinnor lider av blåsans inflammation och mer än 30% har ett återfall följt av en övergång till kronisk form. En hög incidenshastighet beror på anatomiska egenskaper hos det genitourinära systemet och en "fin" hormonal justering av kroppen.

Huvudorsaker och riskfaktorer

Cystit efter samlag är en av de typ av inflammation i blåsan. Den främsta orsaken till sjukdomen betraktas som anatomiska störningar - hypermobilitet och anomalös lokalisering av urinrörets yttre öppning. Förskjutningen av urinvägarna skapar förutsättningarna för snabb penetration av patogen vaginal mikroflora i blåsan och orsakar inflammation i organets slemhinna. I de flesta unga kvinnor sammanfaller den första episoden av cystitis med uppkomsten av sexuell aktivitet. Patologier påverkas av postmenopausala kvinnor, vilket förklaras av slemhaltens torrhet, ökad risk för skador på vagina och hormonell obalans.

Många studier tyder på att cystit efter samlag i 40% av fallen är förknippad med kronisk uretrit, vilket uppträder mot bakgrund av mycoplasma-chlamydia-infektion. Kön leder ofta till en förvärring av redan existerande blåsor, som fortsätter i latent form, förklädd som andra sjukdomar.

Samtidigt är riskfaktorerna:

återkommande inflammatoriska processer i vagina (vaginit, uretrit, candidiasis); hormonella störningar, frekventa förändringar i sexpartner; användning av vissa typer av preventivmedel, endokrina sjukdomar, HIV, hepatit, antibiotika av någon anledning och kirurgiska ingrepp på bäckenorganen.

Identifiera de verkliga orsakerna till cystit efter intimitet är ett avgörande ögonblick, eftersom framgången för behandling innebär elimineringen av patogenen, behandling av inflammatoriska processer, den möjliga kirurgisk korrigering av urinorgan och förhindra sjukdomen.

Cystitis och alternativa typer av kön

För många olika intima relationer utövar många par oral och analsex. I de flesta fall är orsaken till blåsor den urinlösa öppningens anomala läge, vilket resulterar i ett mekaniskt trauma på vävnaderna. Problemet elimineras genom kirurgisk ingrepp, eftersom en tillfällig åtgärd anses vara rätt val av en intim pose och uteslutande av skarpa friktioner under kön.

Det främsta orsaksmedlet för cystit efter analsex är E. coli. Infektion uppstår när partnern passerar till vaginalkontakten utan föregående hygieniska förfaranden. För att inte överge de olika formerna för sexuell intimitet rekommenderas det att följa de grundläggande reglerna:

båda parter får inte försumma hygien, oral och anal sex kan ersättas vaginal kontakt som ersättnings kondom, tvätta grenregionen, anus och könsorgan i båda parter.

Många är oroliga för frågan: "Är cystit farlig efter oralsex?" Läkare säger att det finns en minimal sannolikhet för sjukdomen. Och om någon av partnerna lider av en herpes-, viral eller veneral infektion är riskerna med blåsor och andra allvarliga patologier väldigt höga! Därför är det under kön lämpligt att använda kondom och observera hygien.

Risken för inflammation i blåsemembranet ökar om det finns kroniska infektioner av bakteriell infektion i munhålan: karies, tonsillit, stomatit. Efter oralsex kommer mikrober direkt i urinröret, provocerar inflammatoriska processer och återfall av blåsan.

Om cystit börjar kort efter samlag, rekommenderas att glömma att möta fysiologiska behov en stund och omedelbart visa upp till en urolog för att identifiera orsakerna till sjukdomen!

Klinisk bild

Cystit efter intimitet manifesteras av symptomatologin som är karakteristisk för vanliga former av sjukdomen. De vanligaste tecknen är:

kramper, sveda och smärta vid urinering; falsk drift att tömma blåsan, stickande lukten av urin, ofrivilligt läckage i vissa fall - feber, dra smärta i nedre kvadranten av buken.

Skillnaden är att "utlösaren" för den klassiska formen är hypotermi, och postkoital cystit är återkommande och återupptas efter varje samlag. Den kroniska kursen av sjukdomen minskar livskvaliteten och tvingar en kvinna att begränsa eller undvika intimitet med sin partner, som på lång sikt kan leda till att chill eller avbryta relationer.

Diagnostiska metoder

Vid undersökning av patienter med en förmodad diagnos: "Cystitis efter samlag" fastställs skälen utifrån uppgifterna i en omfattande undersökning som innefattar:

urinanalys; bakteriologisk undersökning av urinen, som genomförs för att identifiera patogenen infektion och antibiotikaresistens, utstryk från cervix och urinröret för att bestämma virus- och genitala infektioner, US blåsa och njure; fysisk kontroll, urografi - utförs i misstänkt tumör eller stenar i urinvägarna, uroflowmetry.

Efter uteslutning av historien av neurologiska störningar, närvaron av stenar och neoplasmer läkaren väljer optimal ordning med läkemedelsbehandling, är effekten av vilken riktas mot en mikrobiologisk och klinisk bot, förebyggande av cystit återfall och förbättring i livskvaliteten.

Taktik av behandling

Patienter som utvecklar cystit efter sex har ordinerat en omfattande behandling. Terapi består av deras antibakteriella medel (ciprofloxacin, monural, furamag, amoxicillin) i kombination med nitromidazol eller ceftriaxon. Läkemedel väljs beroende på det allmänna tillståndet och typen av bakterier som finns.

Anatomiska avvikelser, som blev orsaken till blåskatarr, justerat kirurgiska ingrepp, som inkluderar: införlivande av urinröret, dissektion av sammanväxningar, vid detektering polyper - utväxter electroresection eller förångning. Operationen utförs på ett sjukhus, men efter några dagar kvinnan släpps hem, där tills läkning av kirurgiska sår är det inte lämpligt att lyfta vikter och att vara sexuellt aktiv.

Omfattande behandling av cystit i bakgrunden av hormonell instabilitet och inflammatoriska gynekologiska processer kompletterar stolpiller och krämer, ospecifika immunmodulerande medel och antibiotika. I vissa fall för glattmuskelrelaxation och smärtlindring uttryckt delad intravesikal terapi bestående av mukopolysackarider (heparin) i kombination med bedövningsmedel (lidokain) eller analgetika.

Varje kvinna borde veta att cystit efter intim affinitet är en återkommande sjukdom, och omedelbar terapi visar effektiva resultat. Förväntande taktik och självmedicinering leder till oönskade konsekvenser för kroppen och hotar att avbryta relationer med en man!

Förebyggande åtgärder

En viktig roll i förebyggande av cystit har en beteendekorrigering och diet. Det är nödvändigt att vägra att använda alkohol, röka och ofta byta partner. Från kosten utesluter skarp, salt och kryddig mat, kolsyrade drycker. Mängden flytande berusad bör vara tillräcklig för att bibehålla diuret - minst 2200-2500 liter.

Tilldela ett antal av följande aktiviteter:

korrigering av anatomiska sjukdomar, postkroppsprofylax - användning av speciellt desinfektionsmedel och antibakteriella medel, tvungen urinering efter samlag, snabb behandling av urologiska och gynekologiska sjukdomar.

För att förebygga återkommande blåskatarr, rekommenderar läkare flera gånger om året immunkorrigering. Det är lämpligt att använda ett vaginalt suppositorium med probiotika. Den förebyggande kursen kompletteras med orala läkemedel som innehåller stammar av laktobaciller som förhindrar utveckling av vaginala infektioner och förhindrar inflammation i blåsemembranet. Till exempel, är den immunstimulerande beredning för oral användning Uro-Vaxom innefattar ett bakteriellt lysat 18 stammar av Escherichia coli (Escherichia coli) och framgångsrikt används vid behandling av urinvägsinfektioner.

Cystit efter kön kännetecknas av en återkommande kurs, så läkarna rekommenderar postkoital antibiotika för enskilda ändamål!

Av de tidtestade folkrecepten som används för att behandla blåsor, är det mest populära tranbärsjuice och örtdekok. Björnbärets bär bär ett naturligt komplex av biologiska ämnen som har en kraftfull bakteriedödande och antiinflammatorisk effekt. Vetenskapligt bevisat aktivitet av tranbär i förhållande till E. coli och andra infektiösa medel som orsakar inflammation i urinvägarna.

Dekoktioner av örter används som insida, och för beredning av stillasittande bad och douching. Väletablerade medicinska samlingar av oregano, kamomill, johannesört, salvia och horsetailfält.

Personlig hygien och regelbundna läkarundersökningar är nyckeln till återhämtning

En av de viktiga aspekterna vid förebyggande av cystit är att man följer reglerna för personlig hygien. I synnerhet minskar sannolikheten för återfall avsevärt den dagliga bytet av underkläder och tvättning av de yttre könsorganen (minst 2 gånger om dagen). Särskild uppmärksamhet på renlighet bör visas under menstruation. Det rekommenderas att dynorna byts ofta och att örterna som har en deodoriserande och desinficerande effekt (kamomill, salvia, jonkört) avkolas av decoctions.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt tvättmedel, som inte innehåller dofter och starka aktiva beståndsdelar. På apotek kan du köpa balanserad av innehållsgeler för intim hygien, beredd på basis av växtbaserade extrakt, med tillsats av laktobaciller.

En annan enkel regel att förhindra återkommande cystit - du kan inte tolerera och skjuta upp tömningen av blåsan! Såsom är känt börjar sjukdomen med infektionens penetration i urinröret och stillastående urin är ett utmärkt medium för utbredning av mikroorganismer som provocerar sjukdomen. Det är nödvändigt att förstå att sällsynta ansträngningar att urinera kan vara orsakade av andra medicinska problem, därför krävs regelbundna medicinska undersökningar i tid för att avslöja patologin och förhindra inflammation i blåsemembranet.

Cystitis efter kön kan orsaka pyelonefrit - Njurinflammation, som behandlas med "tunga" antibiotika för kroppen. Därför är överensstämmelse med beteenderegler och tillämpning av en välutvecklad terapeutisk behandling säkringar på vägen mot infektion i vitala organ!

Blåsans inflammation framkallar en sådan irriterande sjukdom som cystitis. Denna sjukdom påverkar de flesta kvinnor i vilken ålder som helst. Cystit efter sex (cystit Suite), visas i kvinnor (ibland män), genererar ofta en hel del obehagliga känslor som är förknippade med smärtsam urinering och vikt av buken. Varför uppstår sjukdomen och vad ska jag göra för att befria mig från det smärtsamma tillståndet?

Postkoital cystit är inte ett sällsynt fenomen och resultatet av osäkert sex.

Allmän information

Postkoital cystit hos kvinnor - sjukdom, manifesterad på grund av sexuell kontakt med en man. Detta är en mycket ovanlig sjukdom, eftersom kön påverkar dess förekomst. Det åtföljs av allvarligt obehag, smärta och rezi i blåsan, i underlivet. Behandling ger resultat för en kort tid, tills nästa sexuella intimitet. Ofta är orsakerna till inflammation i blåsan dolda i urinrörets anatomiska egenskaper och urinvägarna. Också, cystit efter samlag, provoceras av typiska patogener - virus och bakterier. Om korrekt diagnostiserad postkolisk blåsan kan problemet elimineras med hjälp av olika terapeutiska, mindre ofta kirurgiska metoder.

Hos män framträder blåsan extremt sällsynt och då, i 40 års ålder. Orsakerna till sjukdomen hos män är: urolithiasis, kroniska sexuella infektioner, prostatit och andra urologiska problem. Olyckor efter kön orsakas av prostatit. Typiska symptom är urinrör, frekvent urinering inträffar. Sjukdomen kräver behandling, eftersom den hotar med en övergång till en kronisk kurs och förvärring av prostatit.

Tillbaka till innehållet

Risk för cystit efter intimitet

Med en frivolous inställning till sjukdomen, går blåsan efter intimitet snabbt i kronisk form, vilket är svårare och problematiskt att bota. I det försummade fallet, med kronisk formblod, påverkas njurarna, och en inflammatorisk process, pyelonefrit, uppträder. Njurar är en allvarlig sjukdom, vilket är bättre att inte tolereras.

En annan olägenhet, som provar cystit efter intim närhet - brist på glädje under sex. Ömhet av känslor efter sexuell kontakt är så stor att kvinnans humör är undertryckt. Kvinnan blir nervös, hysterisk, i framtiden undviker samlag, som negativt påverkar förhållandet med partnern.

Tillbaka till innehållet

Orsaker och patogener av sjukdomen

Cystitis anses vara en infektionssjukdom, vars orsakssamband är virus, skadliga mikroorganismer och svampar. Bland orsakerna till en sexuellt överförd sjukdom isoleras E. coli, svamp av Candida-genusen, klamydia, Trichomonas och andra mindre vanliga bakterier. Behandling av infektioner handlar om en gynekolog, dermatolog eller urolog (hos män).

Skadliga mikroorganismer bosätter sig i blåsan, tränger in i det genom partners sexuella organ, anus eller genom urinröret. Cystitis efter kön kännetecknas av infektion genom partnerens sexuella organ. Det finns efter det första samlaget med en man, under långvarig avhållsamhet eller alltför våldsamt kön och i klimakteriet hos kvinnor.

Cystitis efter kön har sådana orsaker:

utseende krämpor efter oskyddat samlag och frekvent förändring partner, samlag i okonventionella förhållanden (vatten, gräs, sand); Anal kombination med vaginal; dålig hygien genital partner;urinrörets och urinvägarnas specificitetbrist på smörjning i skeden, vilket orsakar rodnad, gnidas och orsakar smärta, obekväm hållning i kön, kvinnor som upplever klimakteriet.

Tillbaka till innehållet

Symptom på sjukdomen

Cystit efter samlag, börjar inte omedelbart, men efter 5-6 timmar. Symptom på sjukdomen:

känsla av tyngd i magen och smärta i urinröret; började klåda före och efter urinering; är urininkontinens, frekvent urinering, ofullständig tömning av blåsan, urin med blod, grumlig urin föll karakteristisk lukt; kroppstemperaturen stiger till 37-och mer grader. Återgå till innehållsförteckningen

behandling

Komplex behandling av postkoitalcystit hos kvinnor, efter att orsaken till sjukdomen har fastställts, innefattar att ta mediciner, och mindre ofta - kirurgi. Först och främst föreskriver den behandlande läkaren en kurs av antibiotika som påverkar själva infektionen. Vaginala suppositorier eller växtbaserade preparat visas för att förbättra antibiotikas funktion och för att lindra obehagliga symptom. Av växtbaserade läkemedel är de mest effektiva: "Kanefron", "Cyston", "Phytolysin". Dessa läkemedel används för att behandla och förebygga sjukdom. De har en antiseptisk, antiinflammatorisk effekt på organen i genitourinary sfären. Med en allvarlig kränkning eller patologi i urinvägarna utförs en kirurgisk operation.

Tillbaka till innehållet

Hemma (folkmetoder)

Under behandlingen av postkolsyre cystit efter samlag är det nödvändigt att konsumera en tillräcklig mängd vätska. Det är nödvändigt att dricka urterpreparat, växtbaserad vildrosa, juice från tranbär och tranbär, sura mjölkprodukter. Det är värt att notera användningen av alkoholhaltiga drycker, svart kaffe, starkt te och produkter som innehåller en stor mängd salt.

Folk recept för att bli av med köldblåsan:

Tranbärsjuice. Det är oersättligt för behandling och förebyggande av cystit. Tranbärsjuice förhindrar utvecklingen av sjukdomens förvärringar, kan minska risken för att utveckla genito-urininfektioner. När sjukdomen försämras rekommenderas att man dricker 250 ml tranbärsjuice 2 gånger om dagen. Te från tranbärsblad. Ta 1 msk. l. blad, häll 1 kopp kokande vatten. Tåla 10 minuter och dricka 2 gånger om dagen, oavsett matintag. Infusion används som diuretik och desinfektionsmedel. Buljong från örtbärbär. Ta 1 msk. l. Björnbär, häll 250 ml kokande vatten. Lämna för att insistera i en halvtimme, sedan sval och ta 1 msk. l. 4 gånger om dagen efter måltiden. Läkemedelsbuljongen används för intag och douching. Den är gjord av höfter. Ta 1 msk. l. Frukt, häll 500 ml kokande vatten. Lämna för att insistera på ett par timmar. Ta infusion av 250 ml 4 gånger om dagen.

Tillbaka till innehållet

Behandling och sex

Under perioden av akut cystit och i början av behandlingen, är det nödvändigt att ge upp sexliv, för att inte provocera utvecklingen av bakterier i kroppen försvagas av läkemedel. Efter försvinnandet av symptom, under fortsatt behandling, kan du återuppta sexliv, men att ha sex med stor försiktighet, utan våldsamma smekningar, och ett starkt tryck på myndigheterna.

Tillbaka till innehållet

förebyggande

Förebyggande av postkolisk cystit är genomförandet av sådana regler:

ta en dusch före och efter samlag, följ hygien könsorganen, med otillräcklig smörjning, använder mjukgörande krämer och salvor, alltid tömma blåsan före och efter sexuell intimitet, att överge dagligen doftande kuddar bära underkläder gjorda av material som andas, inte bära tätt och nära kläder (trosor - dragkedjor, smala leggingar).

Postkoital cystit är en ganska vanlig sjukdom som kan ta en tjej eller kvinna av vilken ålder som helst. Sjukdomar medför stora olägenheter, smärtsamma symtom och brist på glädje hos kön. En kvinna stänger sig själv, undviker intimitet. Till följd av detta förloras den andliga förbindelsen med partnern och problem börjar i familjen. Att detta inte hände, det är nödvändigt att behandla cystit i tid och övervaka din hälsa.