Huvud
Massage

Antibiotika för barns cystitis

Användningen av antibakteriell terapi i barndomen verkar för många föräldrar vara överdriven: de är rädda för att barnets immunitet kommer att få oreparabelt lidande. Men sanningen är att utan användning av antibiotika är nästan omöjligt att bota cystit: sjukdomen nästan alltid utlöses av bakterier, men eftersom andra läkemedel är värdelösa mot honom. Hur behandlas blåsinflammation hos barn? Vilka antibiotika är acceptabla?

Cystitis hos barn: behandling med antibiotika - huvudprinciperna för behandling

Antibakteriella läkemedel med försiktighet ordineras även för vuxna, för att inte tala om barn. Endast läkaren föreskriver medicin, med beaktande av följande faktorer:

 1. Resultat av undersökningen. Med cystit bör barnet åtminstone göra ultraljud och passera även blod- och urintester. Urin undersöks nästan alltid för bakteriologisk kultur, vilket gör att man kan bestämma orsaksmedlet för infektion. Olika bakterier är känsliga för olika droger, eftersom valet av antibiotika utförs i varje enskilt fall.
 2. Befintliga kontraindikationer. Om barnet åtföljer hälsoproblem ska specialisten se till att den föreskrivna medicinen är kompatibel med dem.
 3. Patientens ålder Det finns mediciner som är oacceptabla för barn. Läkaren måste ta hänsyn till detta ögonblick.
 4. Den optimala kursens varaktighet. Som regel är det från en vecka till två. I vissa fall är en enstaka dos av läkemedlet tillräcklig.

Om läkaren ansvarsfullt närmar sig uppgiften att välja ett läkemedel, kommer det inga problem i framtiden med barnet. I stället kommer det att vara möjligt att stoppa smittspridningen, på grund av vilken sjukdomen upphör att utvecklas.

Den främsta risken för antibiotikabehandling för barn är missbruk av läkemedel, vilket i huvudsak är karaktäristiskt för fall där föräldrar väljer att självständigt välja ett läkemedel. Det bör komma ihåg:

 • antibiotika är värdelösa i cystitis virala eller svampiga karaktär (med sådana typer av sjukdomar visar antivirala och antifungala medel);
 • antibiotika tar inte ner feber (det tar antipyretika);
 • antibiotika skyddar inte mot förekomst av bakteriekomplikationer (med liknande preparat för beredning av preparat på växtbas).

Det dåliga rykte av antibiotikabehandling skapades huvudsakligen av personer som missbrukade läkemedel. Om det inte finns någon anledning att ge barnet droger, kan behandlingen faktiskt bli till problem, bland annat:

 • öka motståndet hos mikrober till ett visst ämne (i framtiden kommer användningen att vara användbar);
 • störning av normal mikroflora
 • Förekomsten av allergiska reaktioner, misslyckande i organismens enzymatiska arbete;
 • frånvaro av positiva resultat av behandlingen.

Eftersom de negativa konsekvenserna av att ta antibiotika endast är associerade med medicinsk analfabetism, är det ingen mening att skydda barnet från den terapi som passar honom. Det viktigaste är att hitta en kvalificerad läkare och övervaka att han förskriver droger inte slumpmässigt utan att fokusera på resultaten från testen.

Det bästa antibiotikumet för barn med blåsor

Modern farmakologi erbjuder ett stort antal mediciner som är säkra för barnet. Läkare föreskriver följande effektiva antibiotika för barn från blåsor:

 1. penicilliner: Amoxiclav, Augmentin.
 2. makrolider: Sumamed, azitromycin.
 3. cefalosporiner: Zinnat, Tzedek, Tsefaklor, Taratsef, Supraks Solutab.
 4. Kombinerade sulfonamider: Co-trimoxazol.
 5. Fosfonsyraderivat: Monural.

Först och främst söker läkaren en variant bland penicilliner: deras användning anses vara det mest framgångsrika och säkra alternativet för ett barn. Resten av grupperna behandlas med antibiotika om penicilliner inte kan användas av någon anledning eller drogerna ger inte den önskade effekten.

Det är omöjligt att säga vilket läkemedel som är bäst för cystit hos barn, eftersom alla situationer är olika. Det är viktigt för läkaren - att hitta en balans mellan kraven i ett visst fall och den potentiella risken från användningen av mediciner. När en sådan jämvikt uppnås är sjukdomen lätt härdad utan att kroppen skadas.

Den genomsnittliga tiden för antibiotikabehandling är 7 dagar, ibland krävs ett mer allvarligt tillvägagångssätt - då utökas kursen till två veckor. Makrolider används vanligen från 3 till 5 dagar. Fördelaktigt annorlunda på denna bakgrund Monural (pediatrisk): det räcker att ta det en gång för natten, så att nästa dag symptomen återföll, och infektionen slutade utvecklas. Det är sant att ett antibiotikum endast föreskrivs för barn över fem år.

Vanligtvis försvinner tecken på akut cystit efter 2-4 dagars behandling. Men sluta inte behandlingen före tiden, annars kommer den inflammatoriska processen igen att bli aktiv.

Cystitis hos ett barn 3 år - vilka antibiotika är lämpliga?

För små barn, behandlar föräldrar alltid med oerhört darrande, eftersom barnets kropp fortfarande är svag och sårbar. Det betyder emellertid inte att den sjuka ska ges antibiotika. Många av de ovanstående drogerna får användas även vid en sådan "ung" ålder. Treårsperioden kan behandlas med sådana läkemedel som:

 • Amoxiclav i form av en suspension eller lösning för parenteral användning (tabletter är endast föreskrivna vid 6 års ålder);
 • Augmentin i form av en suspension eller sirap (tabletter kan endast användas efter 12 år);
 • Sumamed i form av tabletter 125 mg (om barnets vikt är mindre än 12,5 kg, använd sedan ett antibiotikum i form av en suspension);
 • Azitromycin (med en kroppsvikt på mer än 10 kg);
 • Zinnat, Cedex, Cefaclor, Tarracef (i tabletter eller suspensioner), Suprax Solutab (i form av en suspension);
 • Trimsulfa.

En läkare bestämmer den exakta dosen för små barn. Som regel beror "delen" på patientens vikt.

Även om de angivna antibiotika är tillåtna även för behandling av treåringar, bör man noggrant övervaka barnets tillstånd efter att ha tagit botemedlet. Patienten kan visa intolerans mot någon komponent som ingår i läkemedlet. Med rodnad i huden, utslag, försämring av sömn och andra liknande symptom, rekommenderas att du slutar behandlingen och återigen ser en läkare så att han förskriver ett annat läkemedel.

Nästan alltid antibakteriell terapi är det enda effektiva sättet att bekämpa barndomscystiti. Det är bara nödvändigt att visa barnet till en kvalificerad specialist och följ instruktionerna exakt för att stoppa en akut eller kronisk inflammationsattack i tid.

Symtom och behandling av cystit hos barn

Cystit eller inflammatorisk sjukdom i slemhinnan (i allvarliga fall och submukosa) hos blåsan är en av de vanligaste urologiska patologierna hos barn.

Allmän information

Barnblåsan förekommer oftare än vuxna. Samtidigt, på grund av anatomiens särdrag är flickor mer benägna att bli sjuk av denna sjukdom än pojkar.

Det finns akut cystit hos barn:

 1. I form av stark skärsmärta i perinealzonen.
 2. Hyppig uppmaning att urinera.
 3. Reduktion av delar av utsöndrad vätska under en urinrör.
 4. I svåra fall kan barnet inte behålla urinen. Och i en ålder av upp till ett år, tvärtom kan urinuttaget upphöra, och förgiftningen börjar.

Ofta är barn sjuka från 4 till 12 år, oftare i åldern 1-3 år, och mycket sällan - nyfödda. Den andra toppen av incidensen av cystit sker under perioden av sexuell aktivitet.

Hur uppstår cystit hos barn: symptomen och behandlingen av sjukdomen - det är värt att prata om allt detta mer i detalj. Trots allt gäller denna sjukdom inte för sällsynta.

skäl

Normalt, när den ordinarie uttömning av urin i frånvaro av strukturella förändringar mochevyvedeniya Organ och intimhygien efterlevnad området, är blåsan självrengör med varje miktsii (agera urinering). Med urinen tas bakterier bort som kan komma in i urinledningssystemet i stigande ordning, det vill säga från tarmarna eller könsorganen.

Om barnet är hälsosamt är blåsans slimhinnefoder tillräckligt resistent mot mikroorganismerna som angriper det på grund av ospecifik immunitet. Särskilda körtlar producerar slem, innehållande lysozym, immunoglobuliner, och interferon, såväl som en del andra faktorer av icke-specifik skydd som skadlig effekt på patogena floran, trängt in i kroppen.

Om fodret och detrusor (muskel, utvisa urin) bibehåller sin integritet och funktionalitet, finns det ingen förändring i kroppsstrukturen (förträngningar, böjar), urinerar barnet regelbundet, graden av skydd kroppen är ganska hög. Men det är värt att lida några av komponenterna i blåsans skydd, och sedan börjar den patologiska processen. Det vill säga, utvecklingen av patologi kräver bara tre huvudfaktorer:

 1. Allvarlig bakteriell kontaminering av urinledningssystemet.
 2. Funktionell störning av urinvägarna.
 3. Anatomiska egenskaper hos urinledningssystemet.

Bakterier kommer in i systemet för ackumulering och utsöndring av vägen på flera sätt:

Mikroorganismer "stiger" från okologenitala zonen eller urinröret, eller "sjunker" till blåsan från njurarna som de drabbas av. De tränger in i orgeln med blodflöde från andra organ, som ibland ligger långt borta, eller med lymffilt från närliggande strukturer.

Om funktionella sjukdomar eller blåsanatomi hos urinrörarna inte tillåter bakterierna att snabbt avlägsnas börjar de multiplicera aktivt. Undertrycka deras tillväxt helt ospecifikt försvar av kroppen kan inte. Så börjar blåsan.

Bakteriell faktor

Överdriven reproduktion av bakterier som normalt saknas på slemhinnan i urinvägarna är den främsta orsaken till sjukdomen. Sådana bakterier är mikroorganismer som bor i tarmen:

 1. Escherichia coli eller E. coli (den vanligaste patogenen).
 2. Proteus och Klebsiella (mindre ofta).
 3. De kan orsaka blåsor och kocker (staphylo- och streptokocker).
 4. Urogenitala infektioner (klamydial, ureaplasmos, mykoplasmos, gardnerellez) orsakar också ibland denna sjukdom hos barn.

Rollen av virala medel i etiologin hos denna sjukdom hos patienter i tidig ålder är under studie. Dock erkänner läkare att herpesvirala infektioner, adenovirus och liknande infektioner stör mikrocirkulationen i blåsan och främjar reproduktion av bakterier.

Specifik cystitis (gonorré, trichomoniasis) finns sällan hos spädbarn. Men här är en tjej eller ungdom som började sexlivet, kan lida av blåsans inflammation orsakad av en sådan mikroflora.

Cystitis kan orsakas av en svampmikroflora. Men detta händer sällan, och främst hos barn som har fått antibiotika under lång tid, eller med kraftigt försvagad immunitet eller immunbrist.

Funktionella-anatomiska faktorer

Stort värde för utvecklingen av den smittsamma processen är den ofullständiga frisättningen av organet från urin. Eller de provoceras av sällsynta ritualer, som är kopplade till:

 • Behovet att "tolerera".
 • Syndrom av den neurogena blåsan.
 • Återflöde (kasta urin från urinledarna till blåsan).
 • Blåsans divertikulum, ectopi i munnen.
 • Stricture av urinrör eller urinledare.
 • Urinledaren eller förlängningen av urinledarna.
 • Cystit hos pojkar provoceras av phimosis.

Invasiva urologiska förfaranden bidrar också till utvecklingen av sjukdomen hos barn.

Ytterligare faktorer som bidrar till infektionens penetration och dess spridning genom urinledningssystemet är:

 • Maskinfektioner.
 • Behandling med antibiotika, sulfonamider, cytostatika.
 • Dysbacteriosis, vulvovaginit (hos tjejer), tarminfektioner, inflammatorisk tarmsjukdom, kronisk förstoppning.
 • MKB, nefropati, intag av främmande kroppar i urinblåsan och urinblåsan.
 • Endokrina sjukdomar, vilket leder till en förändring i urins surhet.
 • Beriberi.
 • Purulenta-inflammatoriska sjukdomar (ont i halsen, lunginflammation med bildande av abscesser).
 • Hypotermi, strålningsexponering.
 • Cystor och tumörer i blåsan, proliferation av lymfoida vävnader och andra patologier.
 • Brist på personlig hygien eller konstant användning av medel för intim hygien med antibakteriell effekt.
 • Funktioner av strukturen av flickans kropp.
 • Överansträngning.
 • Fysisk inaktivitet.
 • Besöker poolerna.

En hög förekomstnivå hos barn vars föräldrar lider av olika urogenitala infektioner.

flickor

Cystitis i en flicka utvecklas ofta på grund av särdragen hos kvinnans kropps anatomi. En bred men kort urinrör, en nära anus, underlättar penetrationen av den intestinala opportunistiska mikrofloran genom den stigande vägen. I en tidig ålder kan flickor provoceras av det faktum att droppar av urin, som barnet inte kan ta bort efter varje urinering, förblir i slidan. I dem propagerar den villkorligt patogena mikrofloran aktivt och tränger in i urinblåsan och blåsan som stigande sätt.

Cystit hos pojkar i tidig ålder (0-3 år) provoceras ofta av en sådan naturlig anatomisk egenskap av utveckling som fimos eller förminskning av förhudet. I pojkarna i det första året av livet är fysiologisk phimosis ett slags skydd mot infektion av patogena mikroorganismer från den yttre miljön. Men om den patogena mikrofloran fortfarande tränger in, förhindrar fysiologisk förträngning fullständig urinvätning av dessa mikroorganismer. Och de är alla samma stigande sätt "få" till slemhinnan i blåsan.

Orsaken till sjukdomen måste ges så mycket tid, på grund av välgrundade orsaker beror starkt på hur man behandlar cystit och hur denna behandling kommer att vara effektiv.

Innan du börjar behandla cystit hos barn, måste du misstänka denna sjukdom, se till att det är den inflammerade urinblåsan som oroar smulorna och bara sedan fortsätt till terapi. Hur uppenbarar sig denna obehagliga sjukdom i barndomen?

Klassificering och symptomatologi

Klassificera den patologiska processen enligt typen av flöde, morfologiska egenskaper, prevalens och närvaro / frånvaron av komplikationer. Inflammation av slimhinnan i bladen kan vara:

 1. Akut eller kronisk.
 2. Primär (förknippad med anatomiska orgelfel) och sekundär (i samband med funktionsnedsättning som leder till urinretention).
 3. Fokal eller totalt.
 4. Infektiös och icke-infektiös (allergisk).
 5. Okomplicerad och fortsätter samtidigt med pyelonefrit, uretrit, komplicerat av bubbla reflux, paracystitis, peritonit.

Beroende på formen av den patologiska processen kan tecken på cystit hos barn skilja sig något. Sjukdomen i akut form utvecklas våldsamt, symtomen växer inom några timmar. Inflammatorisk behandling hos barn 7-16 år fortsätter i princip på samma sätt som hos vuxna patienter: med akut smärtssyndrom och nedskärningar i urinröret, frekventa smärtsamma hjärnskakningar, med liten urinladdning. Cystitis hos ett barn 2-6 år är uppenbart:

 • Frekventa blandningar: i 1-3 års ålder upp till 15 gånger om dagen, i åldern 2-3 år upp till 10 gånger om dagen. I vissa fall når frekvensen av önskningar 3 gånger per timme.
 • Skarp smärta vid början och sluten av urinering.
 • Hög kroppstemperatur.
 • Smärta i inguinalzonen med bestrålning i ändtarmen.
 • Urininkontinens (hos barn som inte lider av enuresis).
 • Illamående, ibland kräkningar.
 • Falska impulser.

Det svåraste att notera och utvärdera inflammationens början i blåsans väggar hos nyfödda och spädbarn. Vid denna ålder kan barnet inte klaga på hans tillstånd, och hans sjukdom kan bara märkas av gemensamt intresse. Spädbarn har följande symtom på blåsor:

 • Urinering upp till 20 gånger om dagen.
 • Gråtande, förvärras av en blandning.
 • Skjuter benen till buken och drar dem när de försöker urinera (i folket säger "sticka ben").
 • Amning (blandning).
 • Slöhet eller spänning.
 • Sömnstörning.
 • Temperaturstigning upp till 38 grader.
 • Upphävande av urinretention som ett resultat av reflexkramp i urinhalsen.
 • Frekvent upprepning.

Cystitis är mycket behandlingsbar. Därför kommer den främsta uppgiften för föräldrarna - vid de första tecknen på sjukdomen att vända sig till ett barns poliklinik.

Akut kronisk blåsan

Med akut cystit förändras kvaliteten på urinen. Om den samlas i en transparent behållare kan du se att den har blivit grumlig, mörkare, med en obehaglig lukt. Om du lämnar behållaren med urin en stund kan du upptäcka en fällning: flingor och en fin suspension. Om hemorragisk blåsan utvecklas, tar urinen form av "köttslungor".

Med tidig diagnos av sjukdomen och kompetent behandling förbättras tillståndet 3: e dagen efter sjukdomsuppkomsten. Återhämtning sker inom en och en halv vecka.

Den kroniska formen av blåsor förvärvas genom felaktig behandling av patologi i akut form. Oftast är det en sekundär sjukdom, det är svårare att behandla och det uppstår med tillfälliga återfall och remission. Symtom med denna form är mindre uttalad och manifest:

 • Obehag i underlivet.
 • Urininkontinens (när som helst på dagen).
 • Ökning av urinretention med viss minskning av dess mängd.

Barn med neurogen dysfunktion i blåsan och anatomiska defekter i sin struktur kräver särskild uppmärksamhet.

I åldern 1,5-4 år går barn ofta till dagis. Övervakning av kvaliteten på personlig hygien reduceras och träning i organiserat beteende börjar. Och i närvaro av den beskrivna dysfunktionen och anomalierna, känner många barn i åldern 2 redan med cystitis.

diagnostik

Diagnos av denna sjukdom kan omfatta laboratorie- och instrumentundersökning. I det här fallet krävs det:

 • Klinisk undersökning av blod (KLA).
 • Klinisk undersökning av urin (OAM).
 • Urinkokning.
 • USA.
 • Cystoskopi.
 • Urografi.

Barn och urologer är oftast begränsade till laboratoriediagnostik och ultraljudsdiagnos. Instrumentundersökning krävs i svåra fall.

behandling

Efter diagnosen är etablerad, är det nödvändigt att starta behandlingen så snart som möjligt. Behandla barns blåsor bör integreras. För att göra detta, använd:

 1. Läkemedelsåtgärder.
 2. Icke-farmakologiska metoder.

Medicinsk behandling är grunden för behandlingen av bakteriell infektion. Tilldela terapi:

 • Orsaks.
 • Patogenetiska.
 • Symtomatisk.

Icke-farmakologiska åtgärder innefattar:

 • Sängstöd.
 • En diet.
 • Drickeregimen.
 • Sjukgymnastik.

Etiotropisk behandling innebär exponering för den bakomliggande orsaken, det vill säga den patogena mikrofloran som orsakade sjukdomen. För att göra detta, förskriv antibiotika. Valet av läkemedlet beror på patientens ålder. Oftast utsedda:

 1. Medlen av penicillinkoncernen (Amoxicillin, Augmentin, Amoxiclav).
 2. Cefalosporiner (Zeclor, Hinnat).
 3. Sulfanilamider kombineras, till exempel, Co-trimoxazol (efter 2 månader).
 4. Antibiotika av fluorokinolongruppen (inte tidigare än ungdomar).
 5. Uroantiseptika, till exempel Monural, Ecofomurals (vanligtvis från skolåldern).
 6. Lokala antiseptika Miramistin, Protargol.

Antibiotika för cystit hos barn kan ordineras i tabletter och injektioner, en kurs om minst en vecka. I vissa fall kan behandlingen innefatta sköljning (installation) av blåsan. Anläggningar utförs med antiseptiska lösningar, och rekommenderas huvudsakligen för kronisk blåsan. Manipulation kan ordineras efter 6 år.

Patogenetisk behandling involverar tidigt avlägsnande av toxiner från kroppen. Oftast uppnås detta utan medicinering - barnet får mer att dricka. Men i vissa fall kan diuretika och intravenös infusion av saltlösning (i särskilt allvarliga fall) ordineras.

Symtomatisk behandling är utformad för att lindra patientens tillstånd, men det kan inte påverka sjukdomsförloppet. För att eliminera reflexkrampen i urinhalsen och blåsans reflexaktivitet kan antispasmodiska läkemedel förskrivas: Drotaverine, Nosh-pu. För att minska smärtan utnämnas ibland Analgin, Baralgin (det är inte önskvärt att utse till barn i 3 månader).

Non-drug therapy

Cystitis i akut tillstånd kan kräva sjukhusvistelse, men behandling av cystit hos barn hemma är möjlig efter en doktors undersökning och utnämning av kompetent behandling. Först av allt måste de ge sängstöd. En bra effekt ger torr värme till blåsans område. Ibland rekommenderar läkare varma sessila badar med buljonger av örter, till exempel kamille. I det här fallet måste du se till att vattentemperaturen inte överstiger 37,5 grader.

Ett viktigt element i att påskynda processen för återhämtning av ett barn som har lämnat barnets tillstånd är en kost. Gurkor, tomater, kål och zucchini i återvunnet form (betning, betning) rekommenderas att injicera till barn efter 5-6 år. Men ibland i mycket begränsade kvantiteter ges dessa produkter till barn så tidigt som 3 år.

Vid utveckling av en cystit från dem är det nödvändigt att vägra. Dieten bör vara mjölk-grönsaker, godis, pickles och kryddiga rätter bör uteslutas. I kosten kan inkludera:

 • Komposit av torkade frukter utan socker.
 • Väl desinficerar blåsan av tranbär och cowberry mors, avkok eller barnens te med kamille.
 • För behandling av skolbarn inom ramen för växtbaserade läkemedel kan man använda avkodningar av fälthästar, plantain och johannesört.
 • För terapeutiska ändamål kan barn ordnas mineralvatten utan gas med en hastighet av 5 ml per kilo av barnets vikt om tre år eller mer.

De vanligaste fysioterapeutiska förfarandena är:

Elektrofores görs med antibiotika och antiseptiska medel. Och effekten på den suprapubiska mikrovågsområdet och magneten förbättrar trofismen hos vävnader, stimulerar immunsvar, utlöser regenerering.

Okomplicerad cystit är verksamhetsområdet för en distriktspediatrikare. I svår, långvarig, svår att behandla komplicerad cystit, rekommenderas konsultationer av smala specialister: urolog, nephrologist, gynekolog (för tjejer).

Obligatoriskt förebyggande av denna sjukdom. Och det här är inte bara korrekt hygien, regelbunden tömning av blåsan, efterlevnad av dricksregimen, snabb behandling av helminthiaser, endokrina sjukdomar. Detta och eliminering av hypotermi och härdning av kroppen. Sommar är den optimala perioden på året för början av härdningsaktiviteter. I höst-vinterperioden kommer barnets organism att vara redo att möta förkylningen och stå fast.

Antibiotika för cystit för barn: tips och tricks

Folk tror ofta att cystit är en uteslutande kvinnlig sjukdom. Det påverkar faktiskt främst det rättvisa könet. Det finns emellertid en annan kategori av befolkningen, som också har svårt. Tyvärr är dessa små barn. Och här har naturen placerats så, att under blåser finns både tjejer och pojkar. En annan skillnad är i behandlingsmetoderna. Låt oss prata mer om barnets version av sjukdomen. Vi kommer att ta itu med dess orsaker och symtom. Vi kommer att ta reda på vilka antibiotika för barn med blåsor som är mest effektiva och hur man kämpar för återhämtning.

skäl

För att starta en sjukdom måste det fastställas. Detta orsakar ofta problem när det gäller barn. Mycket små människor kan inte förklara vad som exakt stör dem och hur de manifesteras. Men äldre barn börjar ofta tveka, särskilt när det gäller intima platser. Under alla omständigheter är föräldrarnas uppgift att märka tecken på ångest i sitt barn. Det är lätt att göra detta om du är vant med att noggrant övervaka barnen varje dag.

När det gäller cystit är ett litet barn väldigt upprörd, gråter under urinering eller till och med vägrar att gå till kruken. Ett barn äldre kommer sannolikt att springa till toaletten ofta, inte berätta för någon.

Vad är orsakerna till cystit hos barn:

 1. Sjukdom, som vuxna, är en inflammation i urinblåsan. Det innebär att kroppen får en infektion som påverkar slemhinnan. Oftast är dessa bakterier: E. coli, streptokocker, stafylokocker och så vidare.
 2. Kvinnor lider av cystit oftare än män på grund av strukturen hos genito-urinorganen. Men de är fortfarande inte tillräckligt utvecklade för pojkar, därför drabbas de också av smittsamma sjukdomar under de första åren av livet. En av anledningarna till att små män är mottagliga för cystit är phimosis.
 3. Barn kan fortfarande inte noggrant genomföra genitalernas hygien, och detta är ett direkt sätt att sprida infektionen. Tyvärr ger vuxna ofta inte tillräckligt med tid för denna fråga.
 4. Barnens immunitet är ännu inte bildad och kan inte motstå attacker från utsidan.
 5. Förekomst av kroniska sjukdomar i det genitourära systemet.
 6. Behovet av att ta droger som sänker immuniteten.
 7. Ärftlighet.
 8. Underkylning kroppen av olika skäl.
 9. Brist på vitaminer.

Underkylning i barndomen är förmodligen det enklaste att få. Barn vet inte hur man ska bedöma sina känslor. De är glada på gatan - de vill inte åka hem. Och sedan visar det sig att de svettades, uppblåst, fryst - och nu finns det en gynnsam grund för sjukdomsutbredningen.

En annan orsak till utvecklingen av blåsan är blöjor. Självklart är det inte de engångsbyxor som ska skylla, men hur ofta ändras de. Få av föräldrarna kommer att komma med tanken på att inte byta barnet efter en tarmrörelse, men urinering är inte seriöst kontrollerad. Till följd av detta uppträder inte bara blötsutslag och smärtsamma irritationer utan även infektioner.

symptom

Symtom är manifestationer på grundval av vilka läkaren kan diagnostisera. Därför när det gäller barn, är de tydligt avgränsade efter ålder:

 • barn upp till ett år;
 • äldre barn.

Det förklaras helt enkelt. Barnen kan inte beskriva sina känslor, på många sätt måste doktorn gissa vad som stör honom. Därför utmärker sig bland symtom av sjukdomen följande:

 • barnet blir rastlös, nervös och irriterad
 • det finns stämningar och täta tårar, som inte observerats tidigare;
 • urinering blir mycket frekvent eller sällsynt, medan urin förvärvar en mörkare nyans kan detta ses även på en blöja;
 • ibland stiger temperaturen - men det här är inte ett avgörande tecken.

Äldre barn kan redan förstå att något är fel. Därför är symptomen i deras fall följande:

 • barnet går ofta på toaletten - mer än två till tre gånger i timmen;
 • klagar på smärta i underlivet och med urinering
 • urinen blir grumlig och mörk;
 • Ibland har barnet inte tid att nå toaletten.
 • möjlig temperaturökning.

behandling

Barnens hälsa kan inte riskeras under alla omständigheter. Och eftersom i fall av cystit är formuleringen av en korrekt diagnos ofta svår, kan försenad hänvisning till läkaren leda till allvarliga konsekvenser.

För att bestämma sjukdomen kommer han att tilldela leverans av test, och det är troligen ultraljud av blåsan.

Hur behandlas cystit hos barn? Som vi redan har sagt är det väldigt annorlunda än vuxen terapi. Och det viktigaste här är att de vanliga cystitismedicinerna för barn nästan aldrig ger. Antibiotika användes i stor utsträckning. De tillåter dig att snabbt förstöra infektionen.

Mer ofta än inte, ordinerar läkaren till sin lilla patient det antibiotikumet, vilket bäst visat sig i kampen mot sjukdomen. Om dess effektivitet är otillräcklig ersätts läkemedlet med en annan.

Ta medicinen i minst en vecka, även om det verkar som om barnets tillstånd har förbättrats avsevärt. Den avbrutna behandlingsförloppet blir snabbt ett återfall när allt måste börja på nytt. Med tanke på att kroppen hos barn fortfarande är dålig att klara avlägsnandet av toxiner, kan fel dosering av läkemedlet också spela ett grymt skämt.

Denna läkemedelsbehandling är inte begränsad. Oftast måste du använda antiinflammatoriska läkemedel, immunmodulatorer och smärtstillande medel.

I andra avseenden liknar behandlingen likadan som vuxna mottar. Barn behöver frid - det är önskvärt att få en sängstöd i en varm säng.

Barnet rekommenderas dietmat, vilket föreslår att salt- eller pepparprodukter utesluts. Det är inte svårt att lyda, för brukar barnen inte äta skadlig mat.

Ett viktigt villkor är en riklig dryck. Barn vägrar sällan det. För dem var det gott, du kan brygga komposter, göra fruktdrycker, örtte, juice.

Utmärkt uppvärmning av små patienter med varma sessila bad. Det är nödvändigt att se till att vattentemperaturen i dem inte överstiger 38 grader. För att uppnå önskad effekt är det tillräckligt att stänk i högst 15 minuter. Kryddor av örter, tillsatt vatten, gör badet inte bara trevligare, men också mer användbart. Du kan lägga till kamomill, kalendula, salvia.

Kom ihåg att cystit är mycket lätt att återvända. Behandlingsförloppet måste överföras från början till slutet. I framtiden bör alla försiktighetsåtgärder följas så att barnet inte behöver lida igen.

Orsaker, symtom, behandlingstaktik och huvudgrupperna av antibiotika som föreskrivs för cystit hos barn

Urinvägsinfektion (inklusive cystit), är ett akut problem i pediatrik, eftersom de upptar den tredje platsen i strukturen av morbiditet efter sjukdomar i övre luftvägarna och mag-tarmkanalen. Dessa infektioner leder bland orsakerna till feber av okänt ursprung hos barn under 3 år.

UTI är en mikrobiell infektion i urinvägarna utan att indikera den aktuella nivån av lesionen och bestämma vilken typ av inflammatorisk process som är förknippad med denna infektion.

Diagnosen UTI kan etableras för barn vid första episoden av urinvägens infektiösa inflammatoriska process, och även när det inte är möjligt att bestämma den aktuella nivån av skadorna (oftast spädbarnet).

Pyelonefrit är en ospecifik smittsam inflammatorisk sjukdom hos njurarna, oftare bakteriell etiologi. Cystitis är en mikrobiell inflammatorisk sjukdom i blåsan, åtföljd av en överträdelse av dess funktion.

Asymtomatisk bakteriuri - närvaron av bakterier i urin är större än 105 (10 till den femte kraften) cfu / ml urin detekteras med en målmedveten dispensary eller patientundersökning, utan några klagomål eller kliniska manifestationer.

1. Morbiditet

Cystitis är den vanligaste sjukdomen bland alla sjukdomar i urinvägarna. De påverkas av barn av alla kön i alla åldrar.

Under det första levnadsåret, främst under de första 3 månaderna, är UTI vanligare hos pojkar, och i för tidiga spädbarn är det mycket mer sannolikt än hos barn i spädbarn.

Pojkar som genomgått omskärelse är mindre benägna att bli sjuk än pojkar som inte hade det (enligt vissa studier, 4-10 gånger).

Efter ett år dominerar flickor bland små patienter: upp till 6-7 år har 7,8% av tjejerna och 1,6% av pojkarna något UTI. Återfall förekommer hos 12-30% av barnen efter sex månader eller ett år.

20-25% av patienterna observeras för kronisk cystit, som i de flesta fall kombineras med kronisk pyelonefrit.

2. Etiopatogenes

I de flesta fall är de ledande orsaksmedlen av cystitis de gramnegativa mikroorganismerna i Enterobacteriaceae-familjen.

Huvud roll spelas av E. coli - 41-83%, signifikant mindre sjukdom som orsakar Klebsiella, Proteus, Enterobacter, Enterococcus, Streptococcus grupp A och B. I 8% av fallen orsaken är Staphylococcus saprophyticus och Staphylococcus aureus. I ett antal fall orsakar UTI: ar mikrobiella föreningar.

Effekten av virus är fortfarande en omstridd fråga, oftast bidrar de till den sekundära bindningen av bakteriefloran. Svampcystitis diagnostiseras hos patienter med immunbristtillstånd.

 1. 1 Hematogena - huvudsakligen gram-positiva bakterier och svampar, realiseras hos nyfödda och spädbarn vid utvecklingen av sepsis.
 2. 2 Lymfogen - infektion i urinsystemet genom tarmmikrofloran sker genom lymfkärlen vid akuta eller kroniska tarmsjukdomar på grund av skador på slemhinnan och lymhostasen.
 3. 3 Stigande - genom urinröret från periuretral och uretralt område - den vanligaste varianten av infektion.
 4. 4 Fallande - om en infektion kommer från övre urinvägarna.

Urinvägarna hos ett friskt barn är sterila och har ett antal skyddsmekanismer mot infektion:

 1. 1 Mekanisk rengöring med urinering.
 2. 2 Urinvägs slemhinna mukopolysackarid täckt med ett skikt som inkapslar bakterierna och underlättar deras eliminering (det är det hormon-produktionsprocessen - östrogener bidra till dess utveckling av epitelceller och progesteroner - allokerings).
 3. 3 Mucus med antibakteriella egenskaper, som produceras av paruretralkörtlarna och skyddar mot ingrepp av bakterier i urinröret.
 4. 4 Lågt urin pH och ökad osmolaritet, närvaron av organiska syror och urea (frånvarande i spädbarn).
 5. 5 Lokal immunitet (lysozym, sekretoriskt immunoglobulin A, interferon).

I sin tur har uropatogena mikroorganismer ett antal aggressionsfaktorer, såsom:

 1. 1 Ökad vidhäftning mot uropiteliala celler.
 2. 2 Utveckling av enzymer (fosfatas, DNA-ase, hemolysin, ureas, etc.).
 3. 3 Förmåga att bilda biofilmer.
 4. 4 Förekomst av antifagocytiskt, anti-interferon och antitomplementärt skydd.
 5. 5 Förmåga att L-transformera celler.
 6. 6 Högt motstånd mot droger.
 7. 7 Förmåga att flytta E. coli mot urinflöde etc.

Den inflammatoriska processen realiseras när misslyckande försvarsmekanismer i kroppen och barnet infekterad med en tillräcklig mängd av uropatogena bakterier, vilket resulterar i integritet uroepithelium, införandet och tillväxt av bakterier.

Prioritet i sjukdomsutvecklingen hör till patogena egenskaper hos mikroorganismer och störningar av urodynamik.

Fysiologiskt rengörs urinen av bakterier om 15 minuter om blåsan är helt tömd. Lokalt skydd minskar emellertid kraftigt i närvaro av kvarvarande urin.

På grund av hydrodynamiska sjukdomar i urinering ökar det intravesiska trycket, vilket leder till en överträdelse av hemodynamik, mukosalt ödem och lymhostasis, utveckling av ischemi och dystrofa förändringar.

Aktivering av den inflammatoriska reaktionen leder till skador på uropiteliala celler genom bildade fria radikaler och utvecklingen av lokal ischemi och skleros i framtiden.

Vad kan cystitis behandlas hos ett barn?

Barnblåsan är vanligare hos tjejer. Detta beror på kvinnans kropps anatomiska struktur. Orsakerna till inflammation är skadliga partiklar som går in på blåsan på olika sätt. Antibiotikum och piller från spasmer - den enda optimala behandlingen av patologi.

Symtom på blåsans inflammation hos småbarn

Små barn kan inte uttrycka sina klagomål och låta dem veta vad som oroar dem. Men det är ändå möjligt att avslöja en cystit på sådana obehagliga visningar, som:

 • hög temperatur;
 • täta äventyr för lite behov
 • en mörk skugga av urin (sällan);
 • gråter.

Under barnens gråt kan vi dra slutsatsen att han har smärta i någon del av kroppen. I närvaro av smärtsamma spasmer håller barnet händerna nära buken och klämmer fast det. Vid urinering gråter barnet starkare.

För fler vuxna barn som kan säga om deras känslor är följande tecken på blåsor karakteristiska:

 • dra smärta i underdelen av bukhinnan;
 • spasmer ovanför pubis, får fart när tömmer blåsan;
 • smärta i perineum (sällan observerad);
 • frekventa önskningar i en liten (minst tre gånger i timmen);
 • hög temperatur;
 • urininkontinens
 • grumlighet och tredje orenheter i urinen.

För att bekräfta cystit måste barnet passera urin och blodprov, göra biokemi, kontrollera urinsterilitet och genomgå ultraljudsundersökning.

Hur man behandlar inflammation hos barn

Tabletter väljs individuellt. Antibiotikum väljs beroende på svårighetsgraden av den inflammatoriska processen, svårighetsgraden av symtom i barnet.

Praktiskt taget i alla fall utförs behandlingsförloppet på ett sjukhus.

Behandling av inflammation börjar med sängstöd. Det finns ingen strikt överensstämmelse med reglerna, eftersom barnet inte kan ligga i sängen för dagar till slut. På området för inflammation överlagrad torr värme minskar smärtan och smärtsamma spasmer. Varmt bad med örter används effektivt. Kamille eller salvia kommer att göra. För varmt vatten (inte mer än 37 grader) kan inte göras, eftersom urinprocessen kan vara störd. Självklart bör barnet inte ledas utomhus, oavsett hur varmt det är utanför fönstret på de första dagarna av blåsor.

En extra dryck är viktig för barnet, detta behov uppstår hos barn med 50%. Det rekommenderas att ge barnet ett morsmål och te. Mineralvatten kan förbrukas om barnet är yngre än 6 år.

Drogbehandling av den inflammatoriska processen i urinvägarna innefattar att ta antispasmodika, uroseptika, läkemedel som bekämpar bakterier. För barn används tabletter No-shpa, Papaverin i ljus. Ibland är läkemedlet ordinerat Baralgin.

Som antibakteriell behandling, läkemedel som:

Antibiotikumet väljs av den behandlande läkaren. Typen och dosen av p-piller beror på barnets ålder, svårighetsgraden av inflammationen. Från ett antal fluorokinoloner är förberedelser för barn inte föreskrivna. Det är viktigt att ta förskrivna tabletter i högst sju dagar, även om lättnad har kommit under de första dagarna.

Hur är behandlingen

Hos barn under 12 månader är behandlingsbanan under ledning av läkare på sjukhuset. Fler vuxna kan ta tabletter hemma. Föräldrar behöver veta och komma ihåg att självaktivitet vid behandling av inflammation hos barn slutar med att orsaka väsentlig skada på barnets kropp, antibiotikumet bör ordineras av en specialist. I regel uppstår komplikationer och blåsan blir kronisk. Behandling och nödvändiga läkemedel ordineras exklusivt av en specialist urolog.

Läkaren granskar barnet, föreskriver leverans av tester och nödvändiga undersökningar. En optimal terapeutisk kurs utvecklas, där ett specifikt antibiotikum ska ordineras. Föräldrarnas uppdrag innefattar strikt överensstämmelse med en viss plan och överensstämmelse med all doktors instruktioner.

För noggrann diagnos är det viktigt för läkaren att undersöka alla barns klagomål, att studera alla alternativ för cystitis närvaro inte bara hos föräldrar, men också hos farföräldrar. Specialisten ska analysera de kliniska manifestationerna av sjukdomen och ge en karaktärisering av urin. Korrekta utvärdera och tolka indikatorerna för ultraljud och cystoskopi. Först efter hela anamnesen bör han ordinera ett antibiotikum.

Barn med blåsor ska vara säkra på vila. Det rekommenderas inte att gå ut med honom för en promenad och spela utomhusspel.

Barnet ska dricka tillräckligt med vätska och äta rätt. Du kan inte mata den med kryddig, stekt, sylt och rökt mat. Du kan behandla frukt, yoghurt och mjölkgröt. Med sådan näring accelereras processen med "vård" av bakterier och behandlingens varaktighet minskar signifikant.

Efter lindring av akuta och svåra symtom ordinerar läkaren fysioterapi, elektrofores. Det kommer också att vara användbart att dricka en kurs av vitaminer för att höja kroppens försvar. Utan vitaminer kan det inte, eftersom antibiotikumet undertrycker immuniteten i någon sjukdom.

Hur man tar piller för barn

Den huvudsakliga cystitisbehandlingen av spädbarn tar antibiotika. De är ordinerad läkemedel från penicillin gruppen, det är antibiotikum Amoxiclav och tabletter Augmentin. De måste användas i 7 dagar. Om ett barn inte tolererar något läkemedel, ändras det till läkemedel från ett antal makrolider. Det finns azitromycin och sumamed. Den senare beräknas till 10 mg per 1 kg av barnets vikt. Läkemedlet tas en gång om dagen i högst tre dagar.

Antibiotikum Augyemtin kan tas till barn som börjar vid 9 månaders ålder. Doseringen börjar vid 2,5 ml. Nästa ökning av dosen ska göras inte tidigare än vid två års ålder. Därefter öka dosen vart femte år.

Även barn förskrivs Kanefron tabletter. Det kan vara berusat från födelsen tio droppar tre gånger om dagen. I en mer mogen ålder använder de piller, för unga barn produceras droger i droppar. Läkemedlet anses vara mildt och effektivt.

förebyggande

För att minimera risken för inflammation i blåsan bör följande regler följas:

 • regelbundet ta multivitaminer
 • Barnunderkläder rekommenderas att endast bäras från 100% bomull;
 • Låt aldrig barn frysa;
 • tillåter inte förstoppning hos barn
 • balansera näring
 • kontroll hygien hos barnet
 • småbarn tills året behöver byta blöja i tid och skölj skrot med vatten.

utsikterna

Behandling av cystit hos barn och ungdomar slutar nästan alltid med framgång. Med snabb diagnos och korrekt behandling, droger droger bakterier och ett friskt barn går till en dagis eller en skola. Antibiotikum hanterar snabbt inflammation, vilket effektivt undertrycker tillväxten och reproduktionen av skadliga mikroorganismer.

Vanligen förekommer blåsning hos barn en gång, eller det kan inte hända alls. Det beror på vård av mammor och pappor till sitt barn. Ibland finns kronisk cystit hos barnet under hela sitt "lilla" liv. Det händer sällan, men det tar fortfarande seriös och försiktig inställning till ditt barns hälsa.

Vem har risken att bli mer sjuk?

Hos ettåriga barn och mindre sker blåsning lika ofta hos både pojkar och tjejer. Under studietiden i primärklassen uppträder inflammation mer hos honkön. En hög andel beror på strukturen hos urinvägarna. I synnerhet talar vi om närheten av analanpassningen till könsorganen, en bred eller kort kanal i urinröret, frekventa infektioner. Alla dessa överföringar tillåter smitta lätt att komma in i urinblåsan.

Cystitis förekommer hos de barn som har en genetisk predisposition mot den. Till exempel kan inflammation uppstå om barnet:

 • låga immunförsvar
 • förekomsten av kroniska sjukdomar;
 • brist på nödvändiga vitaminer
 • närvaro av sand eller stenar i blåsan;
 • VPR (medfödd missbildning av organen) i urinvägarna.

Barnblåsan är en förförisk sjukdom. För att förhindra sjukdom hos ett litet barn, bör du titta på barnet och inte låta honom (särskilt tjejen) sitta i en kort kjol i sandlådan, klä inte på väder, äta mellanmål. Läkemedlet för behandling är smärtstillande medel och antibiotikum. Dessa är tillräckligt starka droger inte bara för en vuxen, men också för ett barns kropp. Det är bättre att förhindra patologi än att bota det under en lång tid och flitigt.

Antibiotika för barn med blåsor

Tyvärr är blåsning - blåsinflammation - en ganska vanlig sjukdom bland barn, enligt statistik har vart fjärde barn någonsin haft det. Vanligare hos flickor på grund av anatomiska egenskaper - ett kortare och bredare urinvägar, med barn oftare sjuk 4-12 år.

Orsaken är att få patogenen, oftare E. coli, mindre ofta stafylokocker, klamydia, streptokocker, in i blåsan. Ofta bidrar detta till hypotermi.

 • en signifikant temperaturökning (ibland upp till 39 grader);
 • frekvent urinering
 • ibland en förändring i urinfärgen - det blir mörkare;
 • gråt vid urinering (hos spädbarn)
 • ibland inkontinens.

Barn som redan kan förklara sig, klagar på smärta i buken.

Vid första misstanke om cystit hos barnet bör omedelbart kontakta din barnläkare, som i första hand hänvisa dig att urinera, blod, urin kultur för sterilitet att bestämma smittämnen av sjukdomen och vid behov, en ultraljudsundersökning av urinvägarna.

Efter bekräftelse av diagnosen av behandlande läkaren ordinera behandling av cystit hos barn med antibiotika. Mest använda droger penicilliner såsom augmentin, amoxiclav, behandling med - 7 dagar då användningen av makrolider intolerans acceptabelt - Sumamed, azitromycin - 3 dagar, dos: 10 mg av läkemedlet per 1 kilogram vikt hos barnet. Också kan läkaren ordinera cefalosporiner (taratsef, tseklor, Zinnat, tsedeks), den kombinerade sulfonamid (co-trimoxazol), med behandlingsförlopp - 7 dagar. Effektiv behandling med monomial - ett derivat av fosfonsyra. Mina patienter använder ett bevisat medel som kan bli av med urologiska problem i 2 veckor utan mycket ansträngning.

Som ni kan se, alternativen är förskrivningen av antibiotika i cystit har många barn, är det för att det är viktigt, framför allt, i varje fall inte att självmedicinera, och för det andra att urinera kultur före behandlingen för att bestämma känsligheten hos patogenen mot antibiotika. Emellertid sådd av inte omedelbart känt, dock mest akut cystit läkare ordinerar ett bredspektrumantibiotikum, och endast efter att ha fått resultaten av analys vid behov kan variera drog.

Under inga omständigheter kan man självständigt minska antibiotikaförlusten, även om symptomen försvinna, eftersom obehandlad cystit är farlig för dess komplikationer, till exempel pyelonefrit. Efter slutet av antibiotika rekommenderas att passera en andra bacillus urin för att utesluta sjukdoms ofullständighet.

Förutom antibiotika kommer läkaren att föreskriva en uppsättning åtgärder för att påskynda återhämtningen:

 • sängstöd;
 • rätt dricksregimen - du behöver mycket att dricka, särskilt lite alkaliskt vatten, fruktdrycker, vitaminkompoter;
 • diet med undantag av fet och stekt diet och med övervägande mjölk och växtfoder;
 • användningen av ett komplex av vitaminer och, om nödvändigt, kanefron - en produkt av vegetabiliskt ursprung.

Läkaren kan också ordinera en no-shpu eller papaverine för att minska smärtsyndromet samt fytoterapi - infusioner av plantain, kamille, jonkört.

Hemläkare

Cystit hos barn: orsaker, symptom, behandling, folkmedicin, antibiotika

cystit - infektiös inflammation i blåsväggen med en primär mukosala lesioner orsakade av antingen penetration av bakterier från utsidan genom urinröret genom stigande eller smittspridning genom blodet och urinen i infektiösa sjukdomar av andra organ.

Cystitis kan påverka barn i alla åldrar. Hos nyfödda och spädbarn cystit kan orsakas missbildningar av det urogenitala systemet, såsom uretär reflux (omvänd gjutning av urin i urinledarna och njurarna), och andra. För tidigt födda barn cystit kan vara relaterade till maldevelopment av det urogenitala systemet. Ursprung är cystit är primär och sekundär. Drift sjukdom cystit hos barn är indelade i akut och kronisk.

Symtom på cystit hos ett barn:

De huvudsakliga tecknen på cystit är ett barn av smärta, kramper och brännande känsla vid urinering, frekvent urinering, urinering små delar av urin, oförmåga att urinera, urin grumlighet, flingor av epitelceller i urinen, förändringar i färg och koncentration av urinen.

 • frekvent smärtsam urinering
 • förändringar i analysen av urin - leukocyturi, kan vara hematuri, protein - okarakteristisk (endast på grund av enhetliga element);
 • bakteriuri 10 5 mt / ml och däröver med undantag av viral etiologi;
 • smärtsam palpation av suprapubic regionen.
 • infektiös;
 • kemikalie;
 • radioterapi;
 • parasit;
 • med diabetes mellitus
 • hos ryggradspatienter
 • allergisk;
 • utbyte;
 • iatrogen;
 • neurogen.
 • diffundera;
 • cervical;
 • trigonitis.
 • katarral;
 • hemorragisk;
 • ulcerös och fibrös ulcerativ
 • gangrenous;
 • krönta;
 • tumör;
 • interstitiell.

Orsaker till cystit hos barn:

Cystit och uretrit hos unga barn och nyfödda kan vara en följd av hypotermi på grund av långvarig exponering för blöta blöjor, särskilt under kalla årstider. Dessutom blir förekomsten av cystit och uretrit hos äldre barn underlättad genom oregelbunden tömning av blåsan, en nödvändighet eller vana för att tolerera långa krav på urinering. En ogynnsam känslomässig bakgrund i familjen, rädsla för straff kan också vara orsaken till frekvent cystit och uretrit.

I vissa fall kan cystit och uretrit vara svamp eller trichomonadal i naturen. Vanligtvis händer detta om barnet tvättas i ett gemensamt bad eller besök med honom offentliga bad och bastur. I det här fallet är det nödvändigt att helt och hållet utesluta möjligheten att återinfektera barnet genom hushållsartiklar och personlig hygien för att lyckas.

Dessutom är orsakerna till cystit hos barn:

 • immunbristtillstånd
 • långvarig exponering för vissa droger (cytostatika) på blåsans slemhinnor;
 • medfödda missbildningar av urinvägarna, blåsstenar;
 • neurogen dysfunktion i blåsan;
 • traumatism av blåsans slemhinnor.

Hygien med frekvent cystit hos ett barn:

 • ett allmänt blodprov
 • allmän analys av urin;
 • urinkulturer före, efter behandling och vid doseringsobservation med definitionen av bakteriuri, känslighet mot antibakteriella läkemedel.
 • Ultraljud av njurarna, urinblåsan;
 • samråd med urologen
 • samråd med nephrologist.

Behandling av cystit hos barn och nyfödda:

Vid första tecken på blåsor ska barnet omedelbart kontakta en läkare. I varje fall är det omöjligt att behandla cystit hos barn med olika typer av omslag, värmare, rengöring barnets lösning av kaliumpermanganat, salter, jod och själv andra folk rättsmedel. Som ett hjälpmedel kan (efter konsultation med en läkare) användningen av brickor eller ringblomma dekokter daisy för att lindra symtomen.

Eftersom cystit är vanligtvis en bakteriesjukdom för dess behandling, föreskrivs antibiotika och bredspektrum ureptika. Dessutom kan läkaren med svår blåsan ordinera smärtstillande medel, antiinflammatoriska och lugnande medel.

 • stabilisering av patientens allmänna tillstånd
 • positiv dynamik av indikatorer på urinalys, inklusive bakteriuriens försvinnande;
 • normalisering av urinering.