Huvud
Strömförsörjning

Cystitis hos tjejer

Mycket ofta är föräldrarna utsatta för en sådan sjukdom som barnblåsning hos tjejer.

Cystit är ganska vanlig hos förskolebarn.

skäl

Denna sjukdom påverkar tjejer oftare än pojkar. Detta beror på den speciella strukturen hos urin- och reproduktionssystemen. Flickorna har en bredare kanal för urinering. Dessutom är det tillräckligt kort. Detta leder till att infektionen mycket snabbt orsakar inflammation.

I flickor har äggstockarna ännu inte börjat fungera korrekt, så de producerar inte hormoner som kan utföra en skyddande funktion för organens slemhinnor i denna zon.

Det betyder att blåsan ännu inte är skyddad mot mikroorganismernas effekter. Dessutom kan barriäregenskaperna hos huden och slemhinnorna vara inaktiva hos barnet. Immunskydd försämras ofta, särskilt på vissa ställen. Det finns en ökad produktion av lysozym, A-klass immunoglobulin och olika komplementära ämnen.

Strukturen hos pigarnas urin och reproduktionssystem bestämmer deras predisposition mot cystit.

Cystitis kan uppträda som en sekundär sjukdom efter att flickan har återhämtat sig från vulvit eller vulvovaginit. Det finns fall där cystit är orsakad av en allergisk reaktion i kroppen. Detta fenomen uppträder oftast hos barn i åldrarna 2-3 år. Då kommer allergi att orsaka sekundärvåg av sjukdom i 5-7 år. Detta beror på det faktum att föräldrar försummar sanitära och hygieniska normer för att ta hand om ett barn. Efter 7 år tvättar barn redan, ibland dåligt, vilket leder till infektion. Vidare möter barn i denna ålder ofta helminthisk invasion och infektionssjukdomar, vilket också leder till inflammation i blåsan. Hos nyfödda förekommer blåsor mycket sällan.

Symtom på att utveckla cystit hos flickor

Barnet kan börja gråta från svår smärta. Vid de första stadierna känns det bara obehag. Då blir urinen mörkare. Om barnet fortfarande är barn, måste du övervaka färgen på urin på blöjor. Då stiger kroppstemperaturen till 38-39 ° C. Förskolebarn har ofta trängsel att urinera. Så, i en timme kan de gå på toaletten 3 gånger. Detta är ett annat symptom på ett barns blåsan.

Symtom på cystit hos flickor.

I vissa fall sker allting tvärtom: barnet går inte på toaletten under en längre tid. Vid urinering släpps endast några droppar. I urinen kan du se blodet. Barnet kan klaga på smärta i underlivet, obehagliga känslor i tarmarna.

Behandling av cystit hos barn

Behandling av inflammation innefattar komplexa och systematiska åtgärder som hjälper till att eliminera orsaken till sjukdomen, för att avlägsna inflammation och för att stärka patientens immunitet.

Först måste du ständigt överensstämma med viloläge. Det är nödvändigt att ligga kontinuerligt de första 4 dagarna. Det rekommenderas att avbryta för barnet alla aktiva spel, promenader. Det är bäst vid denna tid att sova.

För det andra är det i behandlingen viktigt att följa alla regler för personlig hygien. Det är nödvändigt att tvätta inte bara på morgonen och på kvällen. För sådana förfaranden är det nödvändigt att lägga till och applicera speciella stillasiga bad. I vattnet kan du lägga till en mängd olika kryddor av örter. Det är bäst att använda kamille, kalendula och salvia. Könsorganen ska alltid vara rena. För att inte utveckla en sekundär sjukdom, är det nödvändigt i en tidig ålder att lära barnet att tvätta sig ordentligt. Var noga med att gnugga från fram till baksida. Om du gör det motsatta kan infektionen enkelt bäras inuti.

För det tredje är det bättre att övervaka barnets näring. Under de första dagarna efter upptäckten av sjukdomen ska du inte äta feta och stekta livsmedel, liksom alltför salta och röka livsmedel. En diet med vegetabiliska och mejeriprodukter är perfekt. Måste äta frukt och grönsaker. Mycket användbar yoghurt eller yoghurt på grund av innehållet av laktobaciller, vilket bidrar till matsmältningen. Med en sådan sjukdom rekommenderas att man dricker cockles från tranbär och tranbär.

För det fjärde måste du se till att barnet dricker tillräckligt med vatten. Om du ofta dricker vätska i små mängder, kommer det att hjälpa till att tvätta alla bakterier som orsakade inflammation. Men ge en drink till en bebis är bättre bara när det inte finns någon stark smärta. Användbart mineralvatten, lite bryggt te, juice och fruktdrycker, utspädd med vatten, kompott. Effektiv är en svag alkalisk lösning av mineralvatten (högst 2 g per liter). Drick inte kolsyrat varmt vatten. Vid ett tillfälle kan ett barn på 6 år inte dricka mer än 100 ml. För barn under 12 år ökas denna dos till 150 ml. Ungdomar över 12 år på en gång kan inte dricka mer än 200 ml mineralvatten.

En annan viktig komponent i behandlingen av cystit hos barn tar mediciner.

Var och en av läkemedlen eliminerar individuella symptom. Antibiotika (uroseptika) hjälper till att normalisera urinering, och eliminerar också inflammation. Dessa droger hjälper till i kampen mot den främsta orsaken till sjukdomen - bakterieinfektioner. Alla läkemedel ska väljas av en läkare, självmedicinering är strängt förbjuden, annars kan det vara skadligt för barnets hälsa. Från antispasmodik kan du välja ljus, injektioner och tabletter. Välprövade droger som Papaverin, Baralgin och No-Shpa. Uroseptika ordineras ofta i form av sirap eller tabletter. De kan vara kemiska eller kombinerade (med innehållet av extrakt av medicinska växter).

Fytopreparationer är ofta föreskrivna. Till exempel bör barnet ges Kanefron N. Det innehåller användbara ämnen lyubistka, rosmarin och centenarians. Detta läkemedel kan inte bara användas för att förbättra effekten av antibiotika, utan även applicera det själv, eftersom det bidrar till att tvätta alla bakterier från det sjuka organet och eliminera inflammation. Läkemedlet är tillåtet för barn äldre än 1 år, men endast efter att ha råd med en läkare.

Folkmekanismer

Tecken på sjukdomen kan elimineras och med hjälp av specialverktyg gjorda av växter. De kan användas som hjälpmedicin, eftersom de ökar effektiviteten av behandlingen. Oftast är det en blandning av flera växter. Från löv av lövbär gör ett avkok. Det är nödvändigt att häll 2 matskedar råvaror med vatten och koka i 15 minuter. Därefter insisteras buljongen, kyls och filtreras. Dryck kan vara full i små sips hela dagen.

Orsaker till cystit hos ungdomar och behandlingsmetoder

Cystitis är en sjukdom som kännetecknas av en patologisk lesion av blåsans slemhinna. Han tror att det här är en vuxen sjukdom, men i praktiken visar det sig att sjukdomen kan utvecklas i barndom och ungdom. Hur utvecklar cystit hos ungdomar? Symtom, behandling och förebyggande - kunskap om dessa problem hjälper till att undvika problem och ytterligare komplikationer.

Cystit sker ofta i barndomen, med pojkar och flickor i riskzonen. Förklaringen av detta fenomen är särdragen i strukturen hos barnets genitourära system. Eftersom urinröret hos flickor har en mindre längd och bredare bredd än ett liknande organ hos en vuxen kvinna, kan infektionen snabbare kunna penetrera inuti.

Även hos ungdomarna började äggstockarna inte producera könshormoner, vilket är skyddet av slemhinnorna mot de negativa effekterna av patogena infektioner. Barn mer än vuxna är benägna att minska immunitetens skyddsfunktion, skada hudens integritet, minska antalet producerade immunglobuliner i klass A. Även cystitisen hos en flicka manifesterar sig ofta som en konsekvens av vaginit och vulvit.

Orsaken, som kan leda till utvecklingen av cystit, är barnets kroppsberoende mot allergiska reaktioner. En liknande sjukdom uppträder när barnet är i en ung ålder, nämligen under perioden 2 till 5 år. I en äldre ålder är orsaken till blåsor övervakning av föräldrar som försummar grundläggande regler för personlig hygien.

Små barn har ännu inte de etablerade färdigheterna med korrekt tvättning, och föräldrarna bör följa denna process. Ett barn mer än en vuxen är utsatt för helminthiska invasioner, förkylningar, vilket också kan provocera sjukdomen.

Orsaker till cystit hos ungdomar

Den inflammatoriska processen som uppstår i kroppen kan vara en oberoende sjukdom eller bli en följd av andra patologier i urinvägarna, såsom pyelonefrit eller uretrit. Sällan är symtomen på cystit är nästan osynliga, eller sjukdomen är helt asymptomatisk. Med en sådan sjukdomsförlopp utvecklas sjukdomen till en kronisk form, vilket är mycket svårare att bota.

Orsakerna som orsakar utvecklingen av blåsan kan vara som följer:

Jag har aldrig uppmärksammat min hälsa. Jag behandlade alla slags förkylningar och höga temperaturer med uppvärmning, sköljning etc. Nu förstår jag att självmedicinering aldrig leder till något bra. Som det hände mig hjälpte det mig. Läs mer »

 1. Förekomsten av medfödda missbildningar av könsorganen eller genitourinärsystemet.
 2. Brist på vitalt viktiga vitaminer.
 3. Felaktig mat.
 4. En rad kroniska sjukdomar som påverkar inre organ, som Enerites, kolit, pankreatit.
 5. Dysbacteriosis.
 6. Minskade skyddsfunktioner i immunsystemet.
 7. Uppskjuten infektionssjukdomar.
 8. Problem med det endokrina systemet, uttryckt i närvaro av diabetes eller kränkningar av sköldkörteln.
 9. Passage av läkemedelsterapi, vilket innebär användning av läkemedel som minskar immunsystemets skyddsfunktion.
 10. Konsekvenser av kirurgisk ingrepp.
 11. Regelbunden tvättning av barnet med tillsats av ett stort antal syntetiska duschgeler.
 12. Problem med blåsan, manifesterad av närvaron av stenar i orgeln.
 13. Trauma i bäckenorganen.
 14. Hypotermi.

Illamåendeformer

Enligt medicinsk statistik i spädbarn finns inte sexuell uppdelning och sannolikheten för att bli sjuk är densamma för både pojkar och flickor. När du växer upp viker skalan mot kvinnan.

Flickor i förskola eller skolåldern är 5 gånger större sannolikt att ha blåsor än pojkar. I detta fall har ett starkt inflytande till sjukdomen, som manifesterar sig i organs patologiska tillstånd och frekventa sjukdomar, ett starkt inflytande.

Sjukdomen kan manifestera sig i två former:

 • Akut. Denna typ av sjukdom uppenbarar sig i timmar eller flera dagar och kännetecknas av att inflammationsprocessen på blåsans täckande ytskikt börjar. Tidig behandling av blåsor hos tonårsflickor gör att du kan bli helt av med sjukdomen om en vecka.
 • Kronisk. Cystit, vars symptom inte uppenbaras hotar att växa till kronisk form. Det kännetecknas av återkommande inflammation i slemhinna som uppstår hos barn som lider av andra sjukdomar parallellt med cystit. Det är dessa sjukdomar som kan orsaka komplikationer som leder till inflammatorisk skada på urinblåsan. Behandling av kronisk form är av lång och komplex karaktär, eftersom i en liknande sjukdom påverkas inte bara ytskal utan även djupare lager av kroppsväggarna. I särskilt allvarliga fall påverkas även det yttre lagret.

bevis

Tecken på cystit, som indikerar sjukdomsutvecklingen, har följande form:

 1. I en yngre ålder börjar barnet visa orimlig ångest och sluta gråta.
 2. Ändra färgen på urinen, som blir mörkare.
 3. Temperaturstigning upp till 39 grader.
 4. Ökande urinering. Antalet resor till toaletten kan ökas upp till tre gånger i en timme.
 5. Enuresis - detta tecken kan betraktas som vägledande, särskilt när tidigare våta trosor var helt enkelt nonsens.
 6. Uppnå smärta, koncentrera sig i underlivet.
 7. Smärtsam urinering.
 8. Utseendet av en känsla av obehag i skrot och ändtarmen.
 9. Utseendet på tecken på närvaron av blod i urinen.
 10. Retention av urin.

Diagnos av blåsan

Om det finns första tecken som kan indikera utvecklingen av sjukdomen, ska du omedelbart ta barnet till en barnläkare. Efter en primär undersökning kan den senare planera passagen av lämpliga test och förfaranden, inklusive ett allmänt urintest och en bakteriologisk studie.

Ett frekvent sätt att känna igen problemet är att rikta patienten för att genomgå en ultraljudsundersökning, vilket gör det möjligt att bestämma tillståndet för njurarna, urinblåsan och urinledarna.

För 4 år sedan började jag oroa sig för problem med genitourinary systemet. Smärta och svårighet att urinera.

Vid ultraljud har läkaren möjlighet att undersöka organens väggar, vilket gör det möjligt att bestämma de befintliga patologierna. Vidare diagnostiseras inflammationsprocesser och stenar i urinen eller njurarna under ultraljudsändningen.

Behandling hos barn

Många föräldrar som har stött på ett problem uppstår frågan: hur man behandlar cystitis? Full behandling av denna sjukdom - Det är en komplex systematisk efterlevnadsaktiviteter, vars syfte är att eliminera orsakerna till sjukdomen, lindring av inflammation och stärka immunsystemet hos barnet.

Överensstämmelse av ett antal villkor gör det möjligt att påskynda återhämtningsprocessen:

 • Säkerställa sängstöd under de första fyra dagarna efter diagnosen. Vi måste försöka helt avbryta aktiva spel och promenader. Det är önskvärt att barnet vilar och sover mest.
 • Den andra viktiga regeln är den strikta efterlevnaden av personlig hygien. Tvättförfarandena bör utföras inte bara två gånger om dagen - på morgonen och på kvällen, men försöker också lägga till stillasittande bad. För att förbättra effektiviteten är det tillåtet att lägga till örter som kamille, kalendula eller salvia. Från en tidig ålder, när barnet bara börjar lära sig att tvätta sig, är det nödvändigt att införa reglerna för tvättning av könsorganen, som består av att gnugga dem från fram till baksida. Annars är sannolikheten för infektion hög.
 • Överensstämmelse med rätt näring. Under sjukdomsperioden rekommenderas att fett, stekt, saltad och rökt mat undantas från barnets diet. Det bästa alternativet är en diet baserad på vegetabiliska och mejeriprodukter. Frukt och grönsaker måste bli en obligatorisk del av barnets kost under sjukdom. Det kommer att vara användbart att använda surmjölkprodukter, som på grund av laktobacillerna i kompositionen kan förbättra matsmältningen.
 • Riklig dryck Under sjukdomen rekommenderas att volymen av vätskan blir fulla, medan det är nödvändigt att dricka i små portioner, men ofta. En riklig dryck hjälper till att tvätta urinsystemet och eliminera bakterier från blåsan. Dryck kan vara tranbär eller cowberry mors, mineralvatten med svag mineralisering, svagt te, kompote. Man bör komma ihåg att ett barn av yngre ålder får dricka högst 100 ml mineralvatten per dag. Från och med 12 års ålder ökar normen till 200 gram.

Ett effektivt sätt att behandla cystit hos barn tar antibiotika. Läkemedel som används för att bli av med sjukdomen inkluderar skyddade penicilliner, såsom Amoxiclav, Augmentin. När intolerans av vissa droger i denna grupp kan de ersättas med makrolider, som inkluderar azitomycin, Sumamed. Parallellt med att antibiotika tas, föreskrivs multivitaminer och växtbaserade urinvägar.

Video: hur man behandlar inflammation i blåsan.

Förebyggande åtgärder

Överensstämmelse med förebyggande åtgärder kommer att undvika förekomsten av en obehaglig sjukdom. För att förebygga en sjukdom bör du följa följande regler:

 1. Undvik superkylning av kroppen, särskilt njurarna och urinblåsan.
 2. Tidig behandling av sjukdomar som orsakar utveckling av blåsor.
 3. Överensstämmelse med personlig hygien. I ung ålder måste du se till att ditt barn alltid har rena och torra lövskor. Våt underkläder kan inte bara leda till blöjautslag, men också skapa en gynnsam mikroflora för utveckling av patogena bakterier.
 4. Undervisa barnet omedelbart reglerna för tvättning och tvättning av könsorganen.
 5. Använd för menstruationsblödningar, inte tamponger.

För att förhindra utvecklingen av akuta former av cystit i kronisk eller för att undvika komplikationer är det nödvändigt att konsultera läkaren för de första symtomen på sjukdomen att genomgå en undersökning och få ett kvalificerat samråd.

Barnblåsning hos flickor än att behandla

Cystitis hos barn: symtom och behandling

De viktigaste patogenerna är barn cystit i Escherichia coli, Chlamydia, Staphylococcus, Streptococcus, och Ureaplasma t. D. Sålunda patogena mikrober kommer in i urinblåsan från urinröret smittade. Risken för cystit hos alla barn är inte likvärdig. Således, i första levnadsåret barn cystit sker med samma frekvens, medan barn 4-12 år cystit är 4-5 gånger vanligare hos flickor än hos pojkar.

Anledningen ligger i kvinnokonstitutionen: en bred och mycket kort urinrör, närheten av anusen, olika infektioner i könsorganen i tjejer, underlättar infektion i urinblåsan.

Ännu oftare utvecklar cystit hos ett barn med en predisposition till urinblåsa. Olika barndomssjukdomar underlättar konsolidering och utveckling av infektioner i blåsan. Risken för cystit är störst hos barn och ungdomar som lider av en allmän minskning av immuniteten mot bakgrund av:

 • Andra infektionssjukdomar;
 • Endokrina sjukdomar;
 • Diabetes mellitus;
 • Kroniska sjukdomar i inre organ (kolit, enterit, pankreatit, dysbios);
 • urolitiasis;
 • Brist på vitaminer och mineraler;
 • Medfödda missbildningar av urinvägarnas organ.

Blåsersjukdomar kan också utlösas genom att ta vissa läkemedel (Urotropin, sulfonamider), genom kirurgiska operationer, genom förekomsten av främmande kroppar i blåsan (till exempel stenar), genom trauma. Till och med överdriven användning av tvål kan orsaka cystit (särskilt hos barn under ett år gammal). Den enda vägen ut ur denna situation är att börja aktivt behandla ditt barn!

Huvudsymptom och former av sjukdomen

Barn under 1 år och barn under 4 år kan inte inse sjukdomen och uttrycka specifika klagomål om den försvagade hälsan, liksom äldre barn. I detta fall bör föräldrar uppmärksamma sådana symptom:

 • klagan;
 • Utseendet av urin av mörk färg (färgtonen kan beräknas till och med av blöjans innehåll);
 • ökning i kroppstemperatur till 39 grader.

Huvudsymptomen på cystit hos ett barn på 4-12 år är följande:

 • rastlöst beteende;
 • generell sjukdom
 • smärta i underlivet, särskilt värre med urinering
 • temperaturökning
 • frekvent urinering (2-4 gånger per timme);
 • suddig urin;
 • Urininkontinens hos barn äldre än 1 år som inte tidigare har haft sådana problem.
 • smärta i perineum och ändtarmen.

Barn, som faktiskt vuxna, skiljer två huvudformer av sjukdomen: akut och kronisk. Akut cystit utvecklas inom 1-4 timmar eller dagar. Det kännetecknas av inflammation i blåsans membran. Med väl valda behandlingar, efter 7-14 dagar, uppstår fullständig återhämtning.

Kronisk form av blåsor utvecklas på grund av ofta upprepad akut cystit, det är mycket svårare att bota, eftersom i detta fall alla lager av blåsans väggar (membranet, muskeln och de yttre skikten) påverkas. Oftast gör cystitis sig själv under den kalla årstiden.

Diagnos och behandling

Vid första tecken på ett barns blåsning bör barnläkaren omedelbart visas. I framtiden diagnostiserar och behandlar patienten redan läkare. Planen för att diagnostisera blåsjukdomar för både barn under 1 år och ungdomar 12-14 år innehåller följande test:

 1. Urin och blodprov (generellt);
 2. Biokemiska analyser av urin (för bestämning av nitrit, salter och även protein);
 3. antibiotikogrammy;
 4. Urinkultur;
 5. Ultraljud av genitourinary systemet.

Du kan bota cystit hos ett barn med hjälp av välvalda antibiotika, en speciell diet och speciella hygienåtgärder. Det finns också folkmetoder för att bekämpa denna sjukdom (ett barn under 1 år rekommenderas inte att behandlas med "farmors" metoder). Barn med blåsor rekommenderas bäddstöd (i 3-4 dagar). Att bota ett barn är extremt viktigt att ge honom fullständig komfort och fred - detta kommer att påskynda återhämtningen i hög grad. Patienten bör avstå från långa promenader och aktiva utomhusspel under den kalla årstiden.

Antibiotika - huvudgruppen av läkemedel som används vid behandling av blåsor hos ett barn. Det är antibiotika, liksom syntetiska antimikrobiella läkemedel som hämmar infektionens progression och hjälper sålunda till att bota barnet. Antibiotikabehandling bör utföras under överinseende av barnläkare (särskilt vid behandling av barn upp till ett år av livet).

Hygieniska procedurer vid behandling av cystit hos barn över 1 år:

 • Bad med tillsats av infusioner och buljonger av kamomill, salvia eller kalendula (vattentemperaturen får inte överstiga 37,4 grader).
 • Torr värme, till exempel en varmvattenflaska eller inslag i ett handduksuppvärmt salt, på blåsans område.
 • Under hela behandlingsperioden är det nödvändigt att tvätta könsorganen två gånger om dagen.

diet

Från menyn på ett barn med blåsan är det nödvändigt att utesluta alla salta, kryddiga, feta och stekta livsmedel. Basen av kosten under sjukdomen bör vara mejeriprodukter och sura mjölkprodukter, frukter, spannmål, grönsaker och fettfattigt kött. Det är också viktigt att ge patienten en riklig dryck (upp till förtydligande av urin).

Det är tillåtet att ge mjölk till ett barn med varm mjölk, mjukt te, fruktjuicer (särskilt tranbär och cowberry), icke-kolsyrade mineralvatten. Förstärkt dricks hjälper kroppen att tvätta infektionen ur blåsan, och därför anses denna kostpunkt vara den viktigaste icke-medicinska åtgärden vid behandling av "barn" cystitis. Kom ihåg att ett barn på upp till ett år av att dricka kan endast ges bröstmjölk och vatten.

Liknande poster:

Cystitis hos tjejer

Cystitis anses vara den vanligaste sjukdomen i urinvägarna bland barn i alla åldrar. Den inflammatoriska processen i blåsan och slemhinnan stör störst tjejerna. Enligt statistiken är pojkar och flickor lika små för denna sjukdom.

I äldre ålder observeras dock cystit hos flickor mycket oftare. Detta beror i första hand fysiologiska faktorer närhet till centra hos urinröret naturlig infektion (vagina, anus) predisposition för gynekologiska sjukdomar.

Det bör noteras att blåsans slemhinna hos friska barn har en hög grad av naturligt skydd mot alla typer av infektioner. Urinröret är täckt med en speciell bakteriedödande slem, som aktivt produceras av periuretralkörtlarna. Huvudfaktorerna som framkallar förekomsten av barndomscystit hos flickor är:

 • hypotermi. Det är tillräckligt att sitta i 15-20 minuter på en kall yta;
 • Regelbunden användning av obekväma underkläder från syntetmaterial eller överdriven klädsel. Detta leder till en överträdelse av bäckens organiska normala blodflöde och som en följd av förekomsten av en risk för sjukdomar i genitourinär system;
 • bristande överensstämmelse med de grundläggande reglerna för personlig hygien. Brott mot strikt hygien de yttre könsorganen och regelbunden förändring av underkläder är ofta orsaken till inflammation i urinblåsan;
 • otydlig eller otillräcklig (ofullständig) tömning av blåsan. Under dagen bör urinering vara 5-6 gånger;
 • frekventa infektionssjukdomar. Detta gäller särskilt för flickor med immunitetsdysfunktion.

Det är viktigt att fokusera på de möjliga riskfaktorerna och försöka helt eliminera eller minska deras negativa påverkan på barnets kropp.

Symtom på cystit hos flickor

Huvudsymptomen på cystit hos flickor skiljer sig beroende på sjukdomsfasen, dess intensitet och form. Så med akut cystit är det en upprörd urineringsprocess. Barnet kan känna suget var 10-30 minuter på miktionsfrekvens direkt påverkar svårighetsgraden av inflammation i urinblåsan. Spädbarn kan uppträda rastlöst, ofta gråter, speciellt vid urinering.

På grund av arten av det urogenitala systemet infektioner hos spädbarn penetrerar mycket snabbt in i övre urinvägarna, vilket åtföljs av hög feber, feber, förgiftning av organismen. Vid äldre tjejer förvärras kroppens allmänna tillstånd med blåsor obetydligt. De klagar ofta på smärta i underlivet, suprapubic region, anus, klåda i perineum. Ibland finns det blodutloppet ur urinröret och inkontinens. Symtom på cystit hos flickor är ofta en reflexfördröjning i urineringstiden.

Diagnos av pediatrisk cystit

För effektiv och snabb diagnos av blåsor hos flickor är följande åtgärder nödvändiga:

 • studien av den genealogiska anamnesen. Det bör undersökas möjligheten av förekomst av sjukdomar i det genitourära systemet hos föräldrar och nära barnets närstående.
 • klargörande av klagomål och analys av symtom på sjukdomen;
 • X-ray ultraljudsundersökning;
 • utföra laboratorieundersökningar, cystoskopi.

Resultaten av urinanalys är av särskild betydelse för att säkerställa korrekt diagnos. Det är trots allt väldigt viktigt att inte bara upptäcka en förhöjd nivå av protein, röda blodkroppar, leukocyter, bakterier som bekräftas av cystitis. En viktig roll spelas också av upprepade laboratorietester efter 1-3 dagar för att se om behandlingen är effektiv.

Funktioner av behandling av blåsor hos flickor

Ett sjukt barn ska få fullständig sinnesfrid och sängstöd. Det är viktigt att minska fysisk aktivitet för att återställa och normalisera funktionen hos urinvägarna. Behandling av barndomscystit hos flickor bör åtföljas av generella uppvärmningsförfaranden. Mina patienter använder ett bevisat medel. tack vare vilken du kan bli av med urologiska problem i 2 veckor utan mycket ansträngning.

Det skulle vara tillrådligt att använda torr värme på blåsområdet, liksom badarna med medicinska örter. Heta bad är förbjudna, eftersom detta bara kan provocera en inflammatorisk process. Vattentemperaturen bör vara ca + 37,5 ° C. Du kan använda en lösning av kamomill, ekbark, kalendula, salvia, Johannesört och andra örter som har antiinflammatoriska och antiseptiska effekter.

Från barnets kost bör det uteslutas från skarpa, kryddiga rätter. Mat bör innehålla tillräckligt med vitaminer och mineraler. Följaktligen är det nödvändigt att konsumera så mycket som möjligt grönsaker, frukter, spannmål, jästa mjölkprodukter. Så, bakterierna som finns i yoghurt kan positivt påverka barnets allmänna tillstånd, eftersom de minskar manifestationen av urinvägens mikrobiella inflammatoriska process.

Med akut cystitis. efter försvinnandet av smärta, är det lämpligt att öka mängden vätska som måste ha tålamod att dricka under dagen. Detta främjar aktivt avlägsnande av inflammationsprodukter tillsammans med urin. De mest effektiva är färsk frukt bär (tranbär, currants, tranbär). Mineralvatten berikat med jod, barium, brom, fungera som ljus spasmolytisk, anti-inflammatoriskt medel. Vattnet ska vara icke-kolsyrade, varma, med högst 5 ml per 1 kg av barnets kroppsvikt.

Med hänsyn till läkemedelsbehandlingsstrategin föreskrivs följande läkemedel, beroende på sjukdomens egenskaper, följande: co-trimoxazol, ciprofloxacin, amoxicillin.

Vi behandlar cystit hos barn hemma på kortast möjliga tid

Intressant! Vanligtvis sjukdomen utvecklas beror på det faktum att bakterierna flytta upp från urinröret till urinledarna till urinblåsan. Barn lider ofta av denna patologi, och behandling kräver ett speciellt tillvägagångssätt.

Symptom på sjukdomen

De viktigaste symtomen på cystit hos barn:

 • barnet blir rastlöst, gråter ofta;
 • kroppstemperaturen stiger;
 • urin har en mörk, lerig nyans;
 • det finns smärta i underlivet;
 • smärt syndrom ökar med urinering;
 • i försummade fall sträcker sig smärtan till hela grenområdet;
 • urinering blir frekvent, toaletten vill stabilt en gång varje par timmar;
 • barnet kan börja skriva utan att nå toaletten.

Varför tjejer är mer troliga än pojkar

Om upp till ett år jämnar kan pojkar och tjejer få blåsor, blir flickor ofta oftare sjuk. Som barn är barnet tvunget att kontakta urinen oavsett kön. Men när barnet börjar gå på potten, sker direkt kontakt med urinen mindre ofta.

På grund av det geniturinära systemets fysiologiska struktur, drabbas flickor oftare av blåsan. Allt eftersom att pojkens urinrör är längre, är det långt ifrån anusen. Som ett resultat är det svårare för bakterier att komma in i manliga urinledare. Vi kommer att berätta hur du hjälper ett barn med blåsor. (På symtom och behandling av blåsor hos kvinnor finns en separat artikel).

Om medicinsk behandling

Eftersom sjukdomen är inflammation, är det inte nödvändigt att påbörja behandling av cystit hos barn hemma utan att rådfråga en läkare som behandlar. Även vid behandling av huset, föreskriver läkaren en kurs av antibiotika.

I de tidiga dagarna av sjukdomen behöver du ge barnet sängstöd, dimma ljuset i rummet och försök att inte göra ljud. Inga promenader eller aktiva spel under denna period borde inte vara. Separat uppmärksamhet bör ägnas åt hygien i perineum: Tvätta med varmt vatten (utan tvål eller andra hygienprodukter) efter varje resa till toaletten.

I en lyckad process av återhämtning spelas en viktig roll av kost. När allt kommer omkring, vad en person äter påverkar direkt kroppens tillstånd och urinsammansättningen. Det bör överges salt och rökt mat, utesluta skarpa och stekta, feta livsmedel. I barnets kost behöver du inkludera mer sura mjölkprodukter: kefir, yoghurt, ryazhenka.

Viktigt! Med cystit måste du dricka mycket varma vätskor. Utmärkt under behandlings- och återhämtningsperioden, varm mjölk, svart, inte starkt te, olika färsk fruktbär.

Vilka antibiotika ordineras av en läkare

Läkare betonar att man för att behandla barn från blåsor måste försöka välja preparat på växtbasen. Det är också viktigt att inte sluta behandlingen när det är möjligt att sluta smärtan, men att gå igenom kursen till slutet. I det här fallet kommer det att vara möjligt att bota cystitisen helt och förhindra återfall.

Populära droger för behandling av cystit hos barn:

 • furadonin. Läkemedlet hjälper till att klara av mikrober, har ett brett spektrum av åtgärder. Med infektioner i urinsystemet kämpar framgångsrikt;
 • furozalidon. Ett annat antimikrobiellt läkemedel, vars aktiva substans, är katastrofal för många urogenitala infektioner.
 • kanefron. Detta läkemedel är homeopatiskt. Med svaga former av blåsor kan läkare ordinera det först och i avsaknad av positiv dynamik byta till antibiotika.

Vad rekommenderar folkmedicin

Att lindra symtom och snabbt bota cystit i hemmet. Du kan använda den traditionella medicinen.

Örterbehandling

För en snabb kur kan du ta ett sessilt bad. För dem bryts salvans buljonger. kalendula eller Johannesört. Vattnet ska vara varmt, ta ett bad i ungefär en halvtimme.

Drick, för att stärka immuniteten, rekommenderas avkok av yarrow och kamille. kommer att hjälpa St John's wort, buljongen av dillfrön.

Vid behandling av cystit hos barn i hemmet kan du inte agera självständigt. Endast en läkare kommer att kunna bekräfta diagnosen och förskriva en behandling för barnet, vilket kommer att vara mest effektivt i varje enskild situation.

Cystit hos flickor och flickor - orsaker, manifestationer och behandling

Cystitis anses vara en infektion med inflammatorisk natur, lokaliseringen sker i blåsans slemhinnor. De kan bli sjuka i alla åldrar och när som helst på året.

Ofta blir människor sjuka på våren, när värmen kommer, blir de snabbt av med överflödiga kläder, utan rädsla för utkast, vilket då kan ses symtom på sjukdomen.

Cystitis är mer kompanjon av den kvinnliga kroppen än den manliga kroppen på grund av den fysiologiska strukturen av urinrörets längd. Urinkanalen hos flickor och tjejer ligger nära bakterierna "spridare", slidan och ändtarmen, vilket gör smittan lättillgänglig. Flickans cystit är mycket lättare att upptäcka än hos vuxna på grund av uttalade symtom.

Vad orsakar sjukdomen?

Den smittämnen av denna sjukdom finns en hel del bakterier: Escherichia coli arter samt Staphylococcus, Streptococcus, i de flesta fall framkalla sjukdom manifestation. Men det kan inte bara orsaka blåsan. Orsakerna till cystit hos flickor och flickor kan vara:

 1. Behandling med mediciner. Vissa läkemedel har samtidig effekter, vilka påverkas av inflammation i urogenitalt nervområde.
 2. Allergiska manifestationer på slemhinnan i urinvägarna. Först, eliminera allergenet, då själva sjukdomen.
 3. Syntetisk underkläder (med konstant slitage) främjar reproduktionen av bakteriefloran på könsorganen, kan detta öka sjukdomsutvecklingen.
 4. Frekvent förändring av sexpartner utan användning av skyddsutrustning (gäller flickor som tidigt började leva sexuellt och inte använder preventivmedel).
 5. Tarmsjukdomar, frekvent förstoppning.
 6. Störningar i njurarnas arbete.
 7. Fel i hormonsystemet.
 8. Felaktig hygienpraxis.
 9. Sedentary livsstil. Ung flickor, flickor spenderar mycket tid på datorer.
 10. Försvagad immunitet.

Hur manifesterar sjukdomen sig?

Denna sjukdom är svår att förvirra med andra, den har en karakteristisk symptomatologi:

 1. Brännande känsla och uppkörning vid urinering kan prata om arten av sjukdomen av en smittsam eller allergisk natur. Bakteriell mikroflora frigör giftiga ämnen som ackumuleras i urin, vilket, om de tas in i urinröret, irriterar slemhinnan. Allergiska manifestationer av bränning och övergrävning baseras på frisättningen av ett större antal histamin som provocerar processen med inflammation.
 2. Smärta ger till underlivet och inguinalområdet, vilka har olika intensitet. Ibland finns det en smärtfri blåsning av cystit, med känsla av något obehag, men det här är praktiskt taget ingen uppmärksamhet. Smärta kan ges till dorsalområdet, det kan förväxlas med en attack av radikulit, njurekolik. Barnet kan ha huvudvärk, svår utmattning, feber.
 3. hematuri (blodsekretion i urinen). Det finns fall där tjejerna ändrar urinfärgen, det blir en rödaktig eller mörk nyans, vilket indikerar en bakteriell lesion av slemhinnan.

Kursens egenskaper vid olika åldrar

Flickor och tjejer med sådana hälsoproblem är mest mottagliga för denna sjukdom:

 • kroniska sjukdomar;
 • medfödd anomali hos det urogenitala området
 • pankreasjukdom
 • diabetes.

Sjukdomen kan utvecklas hos barn på olika sätt, har exacerbationer och eventuell försämring.

0 - 1 år

Bröst lider av cystit i de flesta fall på grund av den medfödda onormala utvecklingen av kroppen. Denna manifestation kan ses i den första etappen av livsbenet. Daglig användning av pampers bidrar till sjukdomsuppkomsten. Den gynnsamma miljön på den främjar multiplikationen av bakterier, vilket leder till att slimhinnan hos det genitourära systemet blir irriterat och infekterat.

Från 1 år till 3 år

Cystitis hos flickor i denna ålder manifesteras av flera skäl. Skadliga bakterier fastnar i tarmen och vagina på grund av felaktig exekvering av hygienstandard lätt tränga känsliga organ, fysiologiskt ligger i närheten, och det snabbt föröka än orsaka obehagligt och smärtsamt tillstånd en liten flicka. Föräldrar ska övervaka daglig hygien så att barnen inte fryser och inte sitter på kalla ytor.

Från 3 till 8 år

Från och med denna ålder börjar flickan lära sig hur man utför självständiga hygienprocesser, för att korrigera manipuleringar för att undvika multiplicering av den patogena floran.

Från 8 till 16 år gammal

I denna åldersgrupp har flickan hormonella förändringar som gör henne till en tjej. Efter början av de första månaderna bör reglerna för korrekt vård av intima zoner under deras manifestation förklaras.

Förfallande flicka kan följa modetrender och klä robe olämpligt väderförhållanden, vilket leder till hypotermi, starta kost, som inte lämpar sig för sin ålder, att engagera sig i dåliga vanor som skadar kroppen och försvagar immunförsvaret och manifestationer vulvitis, vulvovaginit, cystit.

Det är viktigt att noggrant övervaka ditt barn i alla åldrar, särskilt för tjejer. Om ett barn är helt frisk kropp, kan manifestation av sjukdomen utlösa medicinering läkemedel som försvagar immunförsvaret, örtteer, är irriterande för slemhinnan i urinblåsan, olämpliga rengöringsmedel för intima områden.

Vilka är de olika typerna av sjukdomar?

Denna sjukdom kan tyvärr påverka barn i alla åldrar, en störning i urinvägsarbetet beror på infektionskällan och de befintliga avvikelserna i kroppen. Det finns flera typer av sjukdomar:

 1. interstitiell. Det hänvisar till en icke-infektiös och sällsynt sjukdomstyp, orsakad av inflammation, vilket påverkar minskningen av blåsans volym, vilket orsakar smärtsamma känslor när den fylls.
 2. hemorragisk. När en infektion faller blir blåsans väggar inflammerade, urinen blir röd med en obehaglig lukt. På grund av denna typ av sjukdom förstörs slemhinnan, varifrån blodkärlens väggar blir tunnare.
 3. ray. Det är en bieffekt av strålbehandling. Anledningen till utvecklingen av denna typ av sjukdom på grund av partiell skada på blåsans slemhinnor.
 4. ulcerös. Allvarligt behandlad, en ovanlig form av sjukdomen, manifesterad av patologiska förändringar i blåsans slemhinne och bildandet av sår.
 5. katarral. Det täcker endast gränserna för slemhinnan, har en akut ström och en skarp början. Kan vara serös, slemhinnig, purulent.
 6. Trigon. Det uppstår på grund av störningar eller cirkulationssjukdomar i urinblåsan och urinblåsan.
 7. cervikal. Inflammatorisk sjukdom orsakad av bakterier som är lokaliserade i blåsans hals.

Enligt statistiken om blåsor är tjejer oftare sjuk än pojkar. Det finns två former av sjukdomen:

 • akut - snabb utveckling av inflammation med uppenbara symptom
 • Kronisk - inträffar från frekventa manifestationer av sjukdomen, kräver långvarig behandling.

Nödvändig forskning

Diagnos av sjukdomen hos barn är baserad på ett komplex av laboratorieundersökningar, det innefattar:

 • leverans av ett allmänt urintest
 • bakteriologisk urinkultur för bestämning av flora och pH;
 • Blåsans ultraljud;
 • cystoskopi;
 • cystografi.

Diagnostiska åtgärder utförs av barnens barnläkare och urolog och samråd med barns experter - gynekologen och kirurgen kan också vara nödvändiga.

Hur man behandlar inflammation

Börja självständig behandling av tjejer från cystitisföräldrar borde inte. För att förhindra att sjukdomen börjar och inte blir kronisk, kommer det att vara lämpligare att kontakta en specialiserad specialist - en barnläkare som ordinerar lämplig behandling, leverans av test. Allmänna rekommendationer:

 • observera sängstöd:
 • maten är lätt och rik på vitaminer;
 • riklig tillgång till vatten, frukt, juice;
 • Korrekt genomförande av hygienstandarden.

medicinering

Användningen av läkemedel i terapi beror på sjukdomsstadiet och ålderskategorin av tjejer, främst:

 1. Antibakteriella läkemedel bred applikation och ny produktion. Med hjälp av Amoxiclav, Augmentin, Cefuroscim, Azithromycin, barn av olika åldrar kan behandlas, och användningen av monural är tillåten från barnets femte födelsedag.
 2. Antiinflammatoriska läkemedel. Cyston och Kanefron har en desinfektionseffekt, baseras på naturliga ingredienser, som används för att behandla tjejer efter 14 år.
 3. läkemedelåterställa flora av tarmarna. Efter att ha tagit antibiotika är det nödvändigt att dricka en kurs av något läkemedel Linex, Bifiform, Hilak-forte.
 4. antivirus. Att döda virus i kroppen ta Cycloferon, Kagocel.
 5. antipyretika. Barns ljus Ibuprofen för tjejer används från tre månader till två år, Paracetamolsirap.

sjukgymnastik

Denna procedur kan utföras hemma, i en polyklinisk. Små tjejer kan badas i ett bricka med örter av kamomill, kalendula, eukalyptus. Till ett äldre barn tillämpas sedentära förfaranden inte längre än 15 minuter.

Vatten för fysiska procedurer ska vara varmt innan det tas, det är nödvändigt att genomföra genital behandling med antiseptiska medel. För äldre tjejer, om nödvändigt, ordna fysioterapi i en stationär miljö där de använder:

 • elektrofores;
 • induktoremiyu;
 • magnetisk terapi;
 • ultraljud;
 • EHF.

Folkmekanismer

Att behandla barns cystit i kombination med läkemedel kan göras med hjälp av folkmedicinska lösningar. Använda infusioner och avkok med en mängd olika örter:

 1. Dill-extrakt. Det kommer att bidra till att ta bort inflammation och smärta infusion. För matlagning, ta 1 msk. l. hackad dill, häll i en termos och häll ett glas kokande vatten, insistera på tre timmar. En infusion av hundra gram tas två gånger om dagen.
 2. Kamilleinfusion. 1 msk. l. råvaror häll 1 msk. varmt vatten, linda i 15 minuter, filtrera och ta 75 gram tre gånger om dagen.
 3. Färsk persilja. Mala grönsakerna och ta 1 msk. l., tillsätt ett par kalendula blommor, häll kokande vatten och koka i 15 minuter på en lugn eld. Vänta i 20 minuter. En avkok på 75 gram tre gånger om dagen tas innan måltiderna.

Kaike komplikationer kan uppstå?

Om behandlingen startas i tid, observeras inte komplikationer. Med oavslutad behandling kommer inflammatoriska processer att förvärva ett kroniskt tillstånd och allvarligare konsekvenser. Det finns möjlighet att få komplikationer i form av pyelonefrit, interstitiell cystit. Försök att inte springa och genomföra alla nödvändiga medicinska åtgärder i rätt tid.

Förebyggande åtgärder

Med avsikt att förhindra manifestationen av sjukdomen bör föräldrar uppmärksamma flickan. För att göra detta måste vi följa enkla åtgärder:

 1. Låt inte barnet frysa.
 2. Observera personlig hygien.
 3. Välj medel för vattenprocedurer som är lämpliga för ålder.
 4. Att sätta barnet i ett behagligt, icke-syntetiskt underkläder.
 5. Tempera och stärka kroppen.

Dessa händelser kräver inte enorma utgifter, och deras genomförande kommer att rädda föräldrar och barnet från onödiga bekymmer.

Orsaker, symtom och behandling av blåsor hos flickor

Cystitis är ett vanligt problem i förskolebarn och i skolåldern. Ofta diagnostiseras sjukdomen, behandling är ordinerad från urinvägsinfektion.

Sjukdomen hos flickor utvecklas sex gånger oftare än hos pojkar. Sjukvårdens höga frekvens beror på särdragen hos strukturen och funktionen hos det kvinnliga genitourära systemet i olika åldersperioder. Sedan 5 års ålder är flickor mer benägna att utveckla cystitis. Hos spädbarn finns ingen skillnad i kön av frekvensen av inflammatorisk lesion.

Faktorer som bidrar till utvecklingen av sjukdomen:

 • Anatomiskt orsakade närhet av urinröret till könsorganen och rektum;
 • Hormonala förändringar i den växande kroppen;
 • Inflammatoriska processer av vulva, vagina.

För framväxten av patologi är det nödvändigt att tränga in i hålan i blåsinfektion. Det orsakande medlet uppträder på följande sätt:

 • Hematogen - med blodflöde från kroniska källor (tonsillit, adenoidit);
 • Lymfogen - genom lymf från de drabbade organen i det lilla bäckenet;
 • Stigande - längs urinröret från vulva, anus;
 • Descending - från en sjuk njure, urinrör.

Hos friska barn finns det en naturlig rening av urinvägarna från infektion. Immunsystemet spårar mikroorganismer, förstör dem på ett korrekt sätt. Blåsans inre membran skyddas från bakterier genom en slemhinne som omsluter den. Vid varje urinering avlägsnas floran med urin.

Fördjupande faktorer för utvecklingen av blåsan

Om naturliga skyddsmekanismer mot bakterier kränks, tränger patogener slemhinnorna lättare, rotar, orsakar patologi. Reduktion av resistens mot infektion sker under följande betingelser:

 • Oregelbunden eller otillräcklig urinblåsning;
 • Underkylning är allmän eller lokal;
 • Brott mot integriteten hos blåsans inre beklädnad;
 • Minskning av kroppens immunförsvar, minskning av utvecklingen av lokala försvarsfaktorer.
 • Dysfunktion i sfinkter urinröret.
 • Bristande överensstämmelse med hygienvårdens grunder
 • Hypovitaminosis, obalanserad näring, användningen av ett stort antal sötsaker.

Infektion, som kommer från olika källor, introduceras i slemhinnan. Som ett resultat av bakteriernas livstid uppträder patologiska förändringar i blåsans inre vägg. Vid utvecklingen av den inflammatoriska processen spelar följande mikroorganismer en ledande roll:

Tarmbacillus. Det kommer från en närliggande analöppning på grund av otillräckliga hygienåtgärder, kränkning av vården av grenområdet i flickan.

 • Klebsiella, Proteus sås oftare i små barn;
 • Staphylococcus är karakteristisk för tjejer som har gått i sexuella relationer
 • Infektion med klamydia, ureaplasma sker mykoplasma vid användning av tvättlappar, handdukar, sängkläder efter vuxna.
 • Herpesvirus, adenovirus bidrar till framväxten av hemorragisk cystit.
 • Svampinfektioner uppträder hos flickor på grund av immunbrist, efter kirurgiska manipulationer som tar antibiotika.

Icke-infektiösa cystit flickor uppstår från effekten av toxiska substanser, metaboliska patologier (urinutsöndringen av oxalatkristaller, fosfater, urates) som tar vissa läkemedel (cytotoxiska medel), strålningsframkallad skada.

Symtom på inflammation i blåsan

I tid för att känna igen blåsan är föräldrarnas uppgift. Manifestationer är ljusa eller inte uttryckta. Flickorna klagar inte för ett år. Om problem kommer barnet att gråta under urinering, behovet av att ofta byta våta kläder, öka kroppstemperaturen.

Äldre flickor visar tecken:

 • Uppmanad (uppmaning i toaletten efter 10-30 minuter, brinnande, rezi när man försöker urinera);
 • Blod i urinen;
 • Smärta i underlivet i slutet av handlingen av urinering;
 • Färgförändring, genomskinlighet av urin;
 • Ömhet i den suprapubiska regionen;
 • Elände, svaghet;
 • Urininkontinens
 • Smärta i perineum, anus;
 • Retention av urin.

Graden av symtom beror direkt på graden av inflammatorisk skada på blåsan. I en kronisk process observeras en raderad klinik.

Principer för diagnos av blåsan

Du kan upprätta diagnosen, som är resultatet av en allmän analys av urin. En inflammatorisk lesion kännetecknas av en ökning av neutrofila leukocyter, närvaron av erytrocyter, bakterier. Förekomsten av en platt epitel av sedimentsalter, en blandning av slem, grumlighet indikerar även en patologi. Ytterligare metoder för undersökning möjliggör identifiering av komplikationer, för att utföra differentialdiagnostik. Tilldela ultraljud, Nechiporenko-analys, cystoskopi, urinkultur.

Regler för insamling av material till studien

Kvaliteten på analysen beror på provtagningstekniken. För att undvika att få sekret från könsorganen, är bakterier från vulva, perineum, det nödvändigt att ge barnet en hygienisk dusch. Tvätta behållaren noggrant med kokande vatten. Apoteket har sterila behållare. Be barnet att urinera i de färdiga rätterna. För barn som inte kontrollerar urinering säljs speciella enheter. I små tjejer samlas urin med en urinmottagare som håller sig vid skrotet.

Behandling av inflammation i urinblåsan, prognos

Behandling av cystit börjar med regelbundna hygienprocedurer, värmer benen och underlivet. En diet, utnämning av uroseptika, antibakteriella medel är nödvändigt. Under behandlingen, vid slutet av kursen, kommer urinkontrolltest att behövas för att utvärdera effektiviteten av behandlingen.

Uteslut från dietkryddor, kryddor, kryddiga rätter. Du kan: frukt, mjölkprodukter, vegetabiliska puree, kokt kött. För att dricka är det bra att använda mamma från tranbär, bär av tranbär. Icke-kolsyrade mineralvatten ökar diuresen, främjar erosionen av infektion. Låt inte mikroberna ackumuleras i hålrummet. Mineralvatten är indicerat för tjejer som är äldre än 5 år. Ta 1 timme före måltiderna. Antalet inträde bestäms utifrån ålder:

 • 5-7 år - från 50 till 100 ml;
 • 8-11 år gammal - 120-160 ml;
 • 12 och över 200 ml.

Antibiotikabehandling

Användningen av droger som påverkar orsaken till inflammation är nödvändig för fullständig återhämtning. Följande medel är tillåtna i pediatrisk praxis:

 • Amoxicillin ensamt eller i kombination med klavulansyra (Ospamox, Augmentin, Flemoxin);
 • Cefalosporiner (Zinnat, Cefaclor);
 • Monural (effektiv för behandling av processen orsakad av Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus).

Antibiotikum, dosering, behandlingstid föreskrivs av läkaren, med beaktande av indikationerna, åldersegenskaperna hos den lilla patienten, resultaten av testen.

Fytoterapi används som hjälpmedel. Bryggt örter (salvia, björk knoppar, kamomillblommor), 3 matskedar av en liter kokt vatten. Hälls i bäckenet, sätt patienten i 5-7 minuter och täcker filten med underdelen av kroppen. Köttens temperatur bör vara 37-38 grader. Inuti utses Kanefron - ett läkemedel gjord av naturliga råvaror. En beprövad kombination av växter bidrar till att minska inflammation i urinvägarna, har antiseptiska effekter.

Vissa föräldrar följer bara behandling med naturliga medel. De föredrar naturliga produkter. Terapi för blåsor hos flickor bör vara omfattande. Att behandla ett barn bara med örter och folkmetoder är oacceptabelt.

Resultat av akut cystit:

Resultatet av behandlingen beror på kroppens allmänna tillstånd, immunförsvaret, lokala skyddsfaktorer, behandlingstiden är aktuell, överensstämmelse med alla recept från läkaren. Varianter av resultatet av akut inflammation:

 • Återhämtning efter full behandling
 • Komplikationer (pyelonefrit) uppstår när processen startas, felaktigt vald behandling.
 • Återfall inträffar till följd av ofullständig förstöring av infektionen, för tidig uppsägning av antibiotikans gång.
 • Övergång till kronisk form främjas av funktionella fel i kroppen (endokrina, metaboliska störningar). Korrigering av endogena sjukdomar är ett nödvändigt villkor för att bli av med en långvarig process.

Prognosen är oftast gynnsam. Sjukdomen är helt botad med snabb diagnos och adekvat behandling.

Förebyggande av cystit hos flickor

Förebyggande procedurer för att förhindra utvecklingen av blåsans inflammation:

 • Daglig hygienvård;
 • Tidig byte av underkläder;
 • Använda trosor endast från bomullstyg;
 • Förhindra hypotermi (bära barnet i vädret, se till att skor inte blir våta, låt inte sitta på kalla föremål)
 • Stärka immuniteten (näring, utomhusvandringar, utomhusspel);
 • Tidig behandling av infektionens foci (vulvit, tonsillit).

Inflammatoriska sjukdomar i det genitourära systemet hos flickor förekommer med specifika tecken. Äldre flickor kanske inte omedelbart berätta för sina föräldrar om sina problem, vilket pressar början på behandlingen och komplicerar prognosen. Uppmärksam inställning till barnet kommer att bidra till att känna igen sjukdomsuppkomsten, behandling i tid.