Huvud
Analyser

Funktioner av behandling av cystit hos män i hemmet

En av de vanligaste sjukdomarna i urinvägarna är cystitis. Sjukdomen hos denna sjukdom är att den kan vara både hos män och kvinnor, och till och med barn, men var inte rädd, eftersom behandlingen av cystit kan effektivt utföras hemma.

Cystitis hos män - orsakerna till

När denna sjukdom uppstår blåses membranets blåsan. Huvud tecken på cystit är smärta i underlivet, urinering blir frekvent och smärtsam, och hos män och kvinnor är sådana uppmaningar oftast falska.

Fördröja inte behandlingen av blåsan eftersom smärtan blir akutare. Vid vissa män vid förekomsten av den specificerade sjukdomen kan temperaturen öka något. Om du inte behandlar sjukdomen kommer den att gå till det kroniska skedet och kommer att försämras, även med en liten frysning eller fuktning av fötterna.

Om det faktum att du har utvecklat ett kroniskt stadium av blåsor kan indikera utseendet i urinen av pus eller blod, och då kan hembehandling inte göras, du måste gå till sjukhuset.

De huvudsakliga skälen som leder till uppkomsten av cystit är de komplikationer som uppstår efter infektionssjukdomar eller effekt på organismen Staphylococcus, olika virus, klamydia, E. coli, så det finns bakteriell cystit och bakteriell. Både manliga och kvinnliga cystit kan ske med täta underkylning, svag immunitet, inflammation i organ som gränsar till urinblåsan, liksom frekvent förändring av sexpartner. Från uppkomsten av sjukdomen ingen är säker, så du bör öva god hygien och att veta hur vi behandlar cystit hemma.

Hur man behandlar cystit

Om sjukdomen du har dykt upp för första gången är det bäst att gå till sjukhuset och genomgå en fullständig undersökning för att klara de lämpliga testen. Den behandlande läkaren bestämmer i vilket skede sjukdomen är belägen och lämplig behandling är föreskriven. Hos män analyseras urin för diagnos av cystit, kommer förekomsten av en inflammatorisk process att indikeras av ett ökat antal vita blodkroppar, protein och erytrocyter kan förekomma i urinen.

Även om denna sjukdom inte anses vara allvarlig, men det är bättre att den första behandlingen ordinerades av en läkare, börja inte omedelbart behandling hemma. Idealiskt alternativ kommer att vara kombinationen av behandling med mediciner som föreskrivs av den behandlande läkaren, och behandling av folkmedicinska läkemedel hemma.

Först måste du lokalisera och ta bort orsaken till sjukdomen, när du uppvisar tecken på blåsan, bör du försöka att inte äta skarpa och salta livsmedel alls, drick mycket varmvätska och håll dig varm.

I sjukdomstider måste du äta porridge, äta mer frukt och grönsaker, och använda surmjölkprodukter, det beror på att dessa produkter inte irriterar den inflammerade blåsan. Av vätskor måste man fokusera på juice, te, örtte och stillvatten. Med mycket vätska kan du snabbt rengöra kroppen av skadliga bakterier.

Hur man behandlar cystit i hemmet?

För att bota cystit är det nödvändigt att använda en komplex metod som består av flera steg. Var förberedd för det faktum att akut cystit uppstår mer smärtsamt än förvärring av sitt kroniska stadium. I det här fallet bör det första behandlingsstadiet strikt följa bäddstöd och kost. Under dagen borde du dricka minst 2 liter vätska. Det är strängt förbjudet att dricka några alkoholhaltiga drycker.

Vid andra behandlingstiden utförs läkemedelsbehandling och bakterier förstörs. Här kan du inte utan att en kvalificerad läkare deltar. Moderna medicinska preparat möjliggör kortvarig effektiv behandling, till exempel med sådana läkemedel som Biseptol, Monural etc. För att förbättra den terapeutiska effekten är det nödvändigt att ta avkok och infusioner av medicinska örter.

Den tredje etappen av behandlingen innebär termiska procedurer, det är inte bara varma kläder, men också värmer bad. Ta stillesittande bad från buljongens buljong, kamille, för detta tillsätts 2-3 liter gräs till 1 liter kokande vatten. Denna procedur utförs i 15-20 minuter, åtminstone 2 gånger om dagen.

För att förbättra effekten rekommenderas att man använder infusion av kamomill, rot av maskros, calamus, celandine. Efter att du har antagit denna procedur måste du omedelbart sätta ihop och gå till sängs, du måste sätta dina strumpor på dina fötter och sova i varma pyjamas.

Om du gör alla ovanstående procedurer, så kommer du att känna stor lättnad på en dag. Om blod eller pus plötsligt uppkom i urinen, kan du inte ta värmeprocedurer och du behöver se en läkare för behandling i patienten.

Om dessa rekommendationer följs korrekt, kan du inom 1-2 veckor helt bota akut cystit, situationen med kronisk cystit är mer komplicerad och kräver långvarig behandling.

Funktioner vid behandling av kronisk blåsan

I detta fall bör behandlingen ledas under längre tid och grundligare, eftersom bakterierna är fast förankrade i kroppen, så det blir svårare att övervinna dem. Om du ofta tar mediciner, då patogena mikroorganismer snabbt blir vana vid dem, kommer behandling med folkläkemedel ut överst.

För att bli av med kronisk cystit, finns det många sätt, låt oss namnge de mest populära av dem:

 1. Ta 1 msk. sked av dill, persilja, svampar, johannesört och timjan, rör alla och få en blandning av örter. En skedblandning hälls med 0,5 liter kokande vatten. Under en dag drar ett glas infusion tre gånger, behandlingen utförs från tre veckor till återhämtning.
 2. För 1 msk. sked ta sådana ingredienser som björnar, majsstammar och Johannesört, häll alla en halv liter kokande vatten och insistera. Ta doser av flera matskedar tre gånger om dagen. Ta denna buljong mer än en vecka rekommenderas inte.
 3. Ta 2 msk. skedar av kvistar, löv av cowberry, 3 ssk. sked av hundros, 1 msk. sked eukalyptus, St. John's wort Echinacea, alla häll 0,5 liter kokande vatten. Ett glas infusion ska vara full i hela dagen och dela den i tre doser.
 4. För att förbättra den diuretiska effekten är en dryck från ett glas vatten, en tesked honung och äppelcidervinäger en bra hjälp, det borde vara full på morgonen på en tom mage. Detta läkemedel ska vara full i en månad, det spolas patogenerna från kroppen. Som ett bra diuretik visas också grönt te med mjölk eller honung.
 5. För att värma blåsan, på underlivet är det nödvändigt att sätta en kompress av kalendula, lökskal, krossad potatis eller kamomill. Komprimera bör vara tillräckligt varmt, men inte varmt, för att inte skada dig själv.

En av de komplikationer som ofta uppstår med cystit är förstoppning. Att konsumera laxermedel är inte nödvändigt, det är bättre att öka konsumtionen av morotsjuice, bakade äpplen, jästa mjölkprodukter, surkål.

Oavsett om du behandlar akut eller kronisk cystit, kan du inte stoppa det omedelbart efter att symtomen på sjukdomen har försvunnit. Det är nödvändigt att fullständigt fullfölja den föreskrivna behandlingsförloppet, för att inte provocera sjukdomsåterkomsten, varar behandlingsförloppet i regel ca 2 veckor.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Cystit hos män: symtom och läkemedel för behandling

cystit kallas processen för inflammation i blåsans slemhinnor. Detta är en mycket försvagande sjukdom.

Hos män är det mycket mindre vanligt än hos kvinnor på grund av den märkliga fysiologiska strukturen. Som regel är män mer utsatta för cysta efter 40 år.

En liten anatomi

Blåsan är ett mycket enkelt organ i sin anatomiska struktur. Det är en behållare som bildas av släta, längsgående randiga muskler, som saknar förmågan att snabbt komma i kontakt.

I detta orgel faller ner två rör, kallade urinledare, från njurarna. Mellan blåsan och urinröret är utloppet sfinkteren, det vill säga ringen som bildas av sådana muskler som själva orgeln.

Systemet fungerar så här: På urinledarna från njurarna i blåsan kommer en vätska, som vi kallar urin. Orgeln sträcker sig, en signal kommer till hjärnan att det är dags att besöka toaletten.

Om det inte finns någon möjlighet att tömma blåsan kan hjärnan ge sphincter det omvända kommandot för kompression före början av gynnsamma omständigheter.

Det visar sig att blåsan är väldigt enkel. Hur bildar då inflammation i det?

Orsaker till cystit

Hos män är det osannolikt att få infektion från miljön till blåsan. Därför kan inflammation i slemhinnan orsaka:

 • förändring i urinsammansättningen (förgiftning, förändring av matvanor etc.);
 • allmän infektion i kroppen;
 • patologi hos inre organ som är associerade med urinblåsan (t.ex. njur- och prostatakörteln);
 • allvarlig stress;
 • hypotermi;
 • överhettning;
 • stillasittande livsstil;
 • nära underkläder, klämma i skrotumet;
 • misslyckade kirurgiska och diagnostiska manipuleringar (till exempel blåses cystoskopi);
 • bestrålning av pubic regionen vid behandling av onkologi;

Det visar sig att, trots enkelheten hos anatomi, är blåsan ett mycket känsligt organ.

Cystitis signalerar patienten att det är nödvändigt att ägna särskild uppmärksamhet åt det speciella könsorganets tillstånd och hela organismen som helhet.

Klassificering av sjukdomen beroende på läckage

 • akut cystitis - inträffar plötsligt första gången, med allvarliga symtom;
 • kronisk blåsan - manifesterar sig regelbundet Symtom kan vara suddig.

Av ursprung

 • primär - detta är när orsaken till sjukdomen är skadan av endast blåsan;
 • sekundär - orsaken till blåsan är relaterad till sjukdomen hos ett annat organ eller dess behandling

Primär akut cystitis

 • toxisk - förekommer oftast vid akut förgiftning med kemikalier. I detta fall påverkas njurar med stor sannolikhet också;
 • termisk - orsak är hypotermi eller överhettning
 • näringsmässiga - här är syndens skyldige en infektion som har kommit in i kroppen med mat eller vätska;
 • parasitisk - som ett resultat av parasitinfektion
 • neurogen - Kramper i blåsans väggar eller förlust av muskelton på grund av störningar i centrala nervsystemet.

Primär kronisk blåsan

 • balk - förekommer som en följd av bestrålning av pubic regionen
 • alkaliskt - Orsaken är en metabolisk störning i kroppen, vilket leder till att urinen blir alkalisk och irriterar blåsans slemhinna. Denna typ av cystit är åtföljd, som regel, av urolithiasis;
 • posttraumatisk Till följd av mekanisk skada.

Sekundär cystit

 • cystisk - uppstår vid behandling av annan sjukdom i blåsan
 • utanför vesikuläret - orsak i patologi eller behandling av ett annat organ

Symtom och tecken på sjukdomen

 • frekvent och smärtsam urinering, åtföljd av en brännande känsla i urinröret;
 • i urinen är blodet osynligt, det kan endast detekteras i analysen, men i slutet av urinering med starka spasmer kan en bloddroppe uppträda;
 • Den första delen av urinen är väldigt grumlig, med vita trådformationer
 • känsla av tyngd och tråkig värk i underlivet, ger i sakrum och skrotum;
 • i det bakre läget blir det inte lättare, och när man slår på sidan kan smärtan öka.
 • med akut cystitis kan temperaturen stiga, ibland upp till 39 grader. Det finns också frossa och feberhändelser. Men oftast uppträder denna sjukdom vid normal eller något förhöjd temperatur.

Diagnos av cystit hos män

 • urologisk undersökning, vem bedömer den övergripande bilden av patientens tillstånd
 • blodprov att bestämma närvaron av en inflammatorisk process i kroppen;
 • urinanalys gemensamt;
 • sådd av ett prov den första delen av urinen för bestämning av infektion eller närvaron av parasitisk infektion;
 • Blåsans ultraljud och andra relaterade organ. Denna studie utförs i kronisk cystit för detektering av patologier;
 • blåsans cystoskopi alltid utförs med kronisk blåsan i ett tillstånd av eftergift. Med akut och ännu mer primär cystitis rekommenderas inte denna procedur, eftersom det kan förvärra patientens tillstånd.

Vanligtvis, för att få hela bilden, har läkaren tillräckligt med allmänna urin- och blodprov samt urinkultur för förekomst av patogener.

Ändå är det allt från ovanstående skrivet klart att oberoende diagnoser och behandling av blåsans inflammation inte bör förverkligas.

Till vem ska du vända?

När de första symtomen på blåsan uppträder bör du konsultera en terapeut på din bostad.

Denna läkare bör hänvisa till en urolog som efter en undersökning kommer att förstå vad man ska behandla.

Om medlen tillåter kan du kontakta urologen direkt i alla privata kliniker eller sjukhus.

Första hjälpen för akut cystit i hemmet

Denna sjukdom är plötsligt överhalad. Vanligtvis, på morgonen.

I det här fallet behöver du hjälpa dig själv:

 • att köpa i en apotekspiller utan att ta en fyra gånger om dagen. Det är nödvändigt att försöka att dessa intervall mellan receptionerna av tabletter var identiska. Detta är ett relativt säkert läkemedel som utmärkt lindrar spasmer av släta muskler;
 • Om patienten har lågt blodtryck är det bättre att ta cyston istället för no-shpa, följt noggrant instruktionerna. Minus av detta läkemedel är att dess mottagning bör åtföljas av en riklig dricksbehandling som inte alltid visas med akut sjukdom.
 • Ta ett varmt bad av trevlig temperatur. I vattnet kan du lägga till hälften av glaset med vanlig bordsvinäger (inte syra!).
 • Ofta och gradvis dricka varmt vatten med citron;
 • så snart som möjligt att se en läkare för diagnosen.

Behandling av cystit med mediciner

Konservativ behandling av blåsor kan endast utföras av en professionell, eftersom den är associerad med användningen av antibakteriella eller antivirala läkemedel.

Syftet med behandlingen är enligt algoritmen:

 • att erhålla resultaten av analysen;
 • Beroende på resultaten föreskrivs antimikrobiella eller antivirala läkemedel;
 • I behandlingen bör komplexet innehålla läkemedel med antimykotisk effekt (till exempel nystatin);
 • användning av läkemedel med analgetisk eller antispasmodisk effekt
 • med kronisk blåsan kan läkaren ordinera fysioterapiprocedurer. Till exempel elektrofores med nikotinsyra och vitamin P

Hos män kvarstår behandlingsperioden från 10 till 12 dagar.

Hur man behandlar cystit med folkmedicin?

Denna sjukdom kan behandlas fullständigt med fytoterapi i kombination med läkemedel. Här är det nödvändigt att följa följande princip: att använda bara en komponent i taget.

Gräsens biologiska aktivitet och deras effekt på kroppen har studerats litet, så det är bättre att inte ta risker. Vid försämring avbryta användningen av det använda medlet omedelbart.

Den mest säkra och effektiva vid behandling av blåsor är:

Te från dillfrö

Metod för framställning: en tesked råvara för att brygga med ett glas kokande vatten, svalna till en acceptabel temperatur och dryck under dagen;

Sage bad

Metod för framställning: 50 g av råvaror som köpts på apoteket, häll två liter kallt vatten, koka och simma på en liten eld i 10 minuter. Kyl naturligt, dränera, skölj. Buljong häll i ett bad med varmt vatten.

Procedurens varaktighet är 20 minuter.

Eventuella komplikationer

Om cystiten inte botas kommer konsekvenserna inte att hålla dig som väntar i formuläret:

 • sjukdomens övergång till kronisk form;
 • pyelonefrit - inflammation i njursystemet;
 • utseendet av patologier i prostatakörteln;
 • inflammation i slemhinnan med efterföljande ärrbildning.

Förebyggande av cystit

För att denna sjukdom ska gå bort för alltid:

 1. slitage fri bomullsunderkläder;
 2. klä sig efter väder;
 3. säkra en diet, rik på högkvalitativa proteiner: kokt kött, fisk, hård ost, nötter. Begränsa användningen av mejeriprodukter. Avlägsna helt från dietalkohol, kaffe, svart te, stekt, kryddig, saltad konserverad mat, speciellt juice och kolsyrade drycker.
 4. Att med hjälp av en läkare välja ett vitaminkomplex, innehållande nikotinsyra;
 5. varje dag gör övningar, aktivera blodflödet i underlivet (se nästa avsnitt).

Övningar för förebyggande av cystit hos män

 • Går på skinkorna. För att göra detta måste du sitta på golvet, lägga händerna i låset på baksidan av ditt huvud, räta ryggen. Först, dra ett ben framåt, sedan den andra. Således "gå" runt i rummet tills denna övning är trevlig i körning.
 • Går på alla fyra.
 • Squats med mycket placerade ben, händer bakom huvudet. Övningen ska ske väldigt långsamt.
 • Under dagen, utför retention av perineum och dess efterföljande avkoppling. Denna övning kan utföras när som helst i ett bekvämt belopp. Var inte rädd om du först inte kan fullborda det helt jämnt en gång. Ge inte upp! Och om en månad kommer musklerna att bli starkare. En bra bonus är ökningen i sexuell styrka.
 • Också under dagen utföra kompression och avkoppling av gluteal musklerna. Detta är en mycket effektiv övning, inte bara för att förebygga cystit, utan också för att förhindra stillastående fenomen i prostatakörteln.

Blåsans inflammation för personer av alla kön och ålder är en allvarlig signal från kroppen, varning om en funktionsfel i kroppssystemet. Därför bör patienter med denna sjukdom på allvar överväga att förändra sitt sätt att leva mot hälsoförbättring.

Cystit hos män - behandling av cystit i hemmet - Symptom

Vad är cystit hos män, dess orsaker.

Cystitis hos män Är en bakteriell inflammation i blåsans slemhinnor. Män lider av cystit snarare sällan, på grund av de särskilda egenskaperna hos det geniturära systemet. Hos kvinnor sker denna sjukdom 40 gånger oftare. Cystitis hos män utvecklas vanligtvis på grund av inflammerade sjukdomar i angränsande organ.

Orsaken till cystit - att komma på blåsan av en viss infektion. Eftersom urinröret hos män är ganska långsträckt har infektionen praktiskt taget inte tillgång till blåsan från utsidan av kroppen. Därför brukar Cystit hos män utvecklas på bakgrund av andra inflammatoriska sjukdomar i kroppen: prostatit, inflammation i testiklarna, njur tuberkulos, kronisk pyelonefrit, etc.
Ibland tränger infektionen och utsidan, oftast sker det när man tar urin för analys med en osteril kateter. Men en hälsosam organism klarar sig snabbt med infektion, med försvagad immunitet utvecklar sjukdomen. Immuniteten kan minska efter överförd sjukdom, stress, långvarig hypotermi, med kronisk trötthetssyndrom.

Cystit hos män - symtom

Symtom på cystit hos män är:
1. Snabb och smärtsam urinering i små portioner, med skärning, brännande smärtor;
2. Förändringar i urinfärgen blir det molnigt på grund av närvaron av pus. Med en stark inflammation i blåsans slemhinna kan spår av blod i urinen observeras.
3. Ibland stiger temperaturen något till 37,5 grader.

Symtom på cystit och prostatit hos män är mycket lika, skillnaden är bara i närvaro av smärta vid urinering med blåsan. En noggrann diagnos ska göras av en läkare. Dessa två sjukdomar hos män utvecklas ofta samtidigt. För att snabbt bota cystit och förhindra övergången till kronisk form, tillsammans med medicinering, rekommenderas att använda folkmedicinska lösningar.

Cystitis hos män

Vid behandling av sjukdoms akuta fas är det nödvändigt att göra anpassningar till näring. Varje aggressiv mat irriterar blåsans slemhinnor, intensifierar symtomen. Det är nödvändigt att utesluta från kosten skarpa och sura rätter, kaffe, kolsyrade och alkoholhaltiga drycker, röka produkter, konserver. Används i livsmedel så mycket som persilja kan, dill, selleri (denna kryddiga gröna i sig självt är ett utmärkt huskur mot cystit, och används i populära recept i form av infusioner), morötter (morötter väl regenererar skadade slemhinnor), vattenmelon, tranbär, tranbär (tranbär ökar effekten av antibiotika, förhindrar förstärkning av bakterier på blåsans väggar). Vätskor bör konsumeras minst tre liter för att tvätta infektionen ur blåsan, speciellt användbar för att dricka tranbärsjuice och mors.

Behandling av cystit hos män i hemmet

Behandling av blåsor med folkmekanismer bör gå i tre riktningar:
1. Bekämpa infektion med antimikrobiella och diuretiska läkemedel;
2. Återkallande av symtom: inflammation, skärningar och smärtor i urinblåsan;
3. Ökad immunitet.
4. Behandling av samtidiga sjukdomar som orsakade inflammation i blåsan.

Det finns många medicinska växter som kan användas hemma för att uppnå alla dessa mål. Samlingen av örter kan lindra tillståndet och ta bort symptomen ganska snabbt.

Behandling av cystit hos män med örter

Till antiseptiska, antiinflammatoriska, diuretiska örter inkluderar: äldre blommor, ringblomma, kamomill, rötter kalmus, Ålandsrot, björkblad, groblad, tranbär, mjölon, ört johannesört, ljung, åkerfräken, vide-ört, bark, vide, asp, poppel knoppar. Det är nödvändigt att använda 3-4 växter från denna grupp för terapeutisk insamling.
Med kraftiga nedskärningar och smärtor I urinblåsan med urinering bör 1-2 plantor med omslutande egenskaper läggas till samlingen för att skydda blåsans slemhinna från irritation orsakad av inflammation, för att minska smärtsymptom. Sådana växter inkluderar alteas rhizom, modermor och lövmor, blommor av lime, äldre, lin eller havre.
För att förbättra immuniteten i samlingen lägg till Echinacea, Rhodiola Rosea, Eleutherococcus, Aralia, Schizandra, Leuzeum, Ginseng. Dessa växter kan köpas på apotek och i form av färdiga alkoholhaltiga tinkturer och dricka 2 veckor för 15-20 droppar 2 gånger om dagen, med två veckors raster. Kontraindikationer - sömnlöshet och ökat blodtryck.

Hur man gör och förbereder samlingen av örter för behandling av cystit hos män i hemmet, särskilt när kronisk form av sjukdomen, läs artikeln "HUR ATT FÅ RID AV CYSTIT FÖR ALLTID"

Om cystitisen har gått in i kronisk form, blir behandling med antibiotika ineffektiv - patogena bakterier på antibiotika upphör slutligen att reagera. Behandlingen av kronisk cystit hos män med örtmedicin blir den huvudsakliga metoden för behandling, vilket möjliggör eliminering av inflammationsfett, härdning av samtidiga sjukdomar utan att orsaka allvarliga biverkningar som kommer från att ta antibiotika.

Behandling av cystit hos män av folkmedicin - recept "Herald of HLS"

Dessa traditionella lösningar för behandling av cystit hos män syftar till att förbättra immunitet och undertrycka inflammation, de hjälper inte bara att bota cystit, men även andra inflammatoriska tillstånd i kroppen som orsakade sjukdomen, såsom kronisk prostatit. Låt oss överväga flera sådana recept:

Hur man behandlar cystit och prostatit hos män med kvass från celandine.
Kvass från celandine på serum är ett utmärkt folkmedel för många sjukdomar. Många läsare av "Herald of HLS" använder denna åtgärd, och recensionerna om behandlingen är oerhört bra, många kroniska sjukdomar passerar.

Receptet för kvass: Färskt färskhack, fyll i 200 g glas. Denna volym placeras i en gasväska och läggs i en tre-liters burk. Kanen är fylld med färskt varmt serum i nacken. Säkra säcken med celandine, för att inte flyta, du kan lägga en ren sten i påsen eller krossa något som inte oxiderar). Täck burken med gasbindning, fortsätt i 28 dagar, rör om dagen. Om det finns en film av mögel - ren.

Efter 28 dagar dränerar du lösningen i en annan burk och lägger den i kylskåpet. Ta 50 gram 3 gånger om dagen i 15 minuter före måltid. Om det finns tecken på förgiftning, minska dosen 2 gånger och börja sedan smidigt till normen. Detta huskur inte bara behandlar och snabbt lindrar symtom på cystit hos kvinnor, men bidrar också till att bota många andra sjukdomar (prostatit, bronkit, hosta, polyper, talk, och så vidare. D.) (Recept HLS 2004 №4, s. 26- 27)

Behandling av spermatekka.
Echinacea har antiviral och antibakteriell verkan, lindrar inflammation och stärker immuniteten.

För behandling av kronisk cystit hos män i hemmet används följande infusion:
1 tsk. örter häll 200 g kokande vatten. Insistera 3 timmar. Drick ett halvt glas på morgonen och på kvällen
På kursen behöver du 150 g gräs. Upprepa samma kurs om sex månader. Denna folkmedicin hjälper inte bara att bota cystit, utan också klara av andra inflammatoriska sjukdomar: prostatit, artrit, bihåleinflammation, kallt. (HLS 2004 nr 13, sid 23)

Behandling av manlig cystitis tuja tinktur.
Mycket effektiv folkmedicin - Tuya tinktur på alkohol. Det låter dig bota inte bara manlig cystit, utan även prostatit och prostata adenom.
Receptet på matlagning:
3 msk. l. hackad thuja häll 1 glas alkohol 70% (vodka är sämre), insistera 2 veckor på en mörk plats, skaka regelbundet, stam. Ta 30 droppar per glas vatten 2 gånger om dagen en halvtimme efter en måltid. Kurs - 7-10 dagar. Efter en vecka kan behandlingstiden upprepas. Detta recept är testat och testat. (HLS 2012 nr 11, sidan 35)

Pumpa frön behandling.
Härdade pumpafrön bidrog till att bota cystiti hemma. I 2 veckor åt en man ett glas pumpafrön. Sjukdomen receded. Några fler personer med liknande problem försökte detta folkläkemedel, tackade sedan för receptet, eftersom de helt kunde bli av med denna sjukdom. (HLS 2010 nr 7, sidan 36)

Behandling av cystit med gräsortosifon
Mannen hade en blåsa, en och en halv och en halv gick till läkare som inte kunde diagnostisera. Jag spenderade mycket pengar på droger, antibiotika, laserbehandling. Men trots alla ansträngningar blev det värre, mannen började ens tänka på döden. Och då fick han syn på Alexei Popovs bok "Herbal Medicine".
I den här boken hittade han symtomen på hans sjukdom, det visade sig att det var cystit och hittade folkmekanismer för det. Där rekommenderades att använda gräsortosifon, som säljs i apotek. Varje dag avrättas ett avkok från denna ört så att det är friskt och varmt. Brewed 1 tsk. örter för 1 kopp kokande vatten. Ta 2 gånger om dagen för ett halvt glas i en halvtimme före måltiden. Även om denna åtgärd anses vara njure te, kan denna ört framgångsrikt behandlas med cystitis. Mannen utnyttjade detta recept, och sjukdomen slutade helt. Nu använder han båda händerna för folkmedicin. (HLS 2007 nr 6 sid 10)

Än att behandla en cystit hos män om den åtföljs av en enuresis och en prostatit.
Det händer att försummade cystit och prostatit hos män åtföljs av en enuresis. Sedan för behandlingen behöver du välja folkmekanismer som lindrar inflammationen i slemhinnorna i blåsan och prostata. Bakterier som orsakar inflammation dör i en sur miljö, så kroppen behöver skapa en sur miljö. Detta kommer att hjälpa te nypon eller blandningar centaury Hypericum eller majs pistillmärken, infusion av marshmallow rot, bark buljonger Viburnum, infusion lingon bär och blad i hälften med zveroboem, extrakt av dillfrön. Alla dessa läkemedel lindrar inte bara inflammation, smärtsamma symtom på blåsan, men hanterar också bra inkontinens.

Om sängvätning hjälpa följande recept: Ta två av frön av persilja, 2 delar hästsvans, och en del av ljung, humle, libbsticka rot, böna blad. 1 msk. l. blandning för att brygga 1 kopp kokande vatten, drick under dagen (HLS 2013, nr 10, sidan 33).

Går på skinkorna
Kronisk cystit, prostatit, frekvent urinering är vanligt hos äldre män. Det finns ett enkelt sätt att bli av med alla dessa problem hemma - gå på skinkorna.
Också denna övning avlägsnar förstoppning, läker utelämnandet av de inre organen, hemorrojder, stärker musklerna i buken och ryggen. (Friska Holidays 2002, nr 16 s. 7)

Behandling av linfrö.
När inflammation i blåsans slemhinnor inte får tillåtas förstoppning - de ökar symtomen på cystit hos män. Avkok av linfrön hjälper till med förstoppning och många sjukdomar i mag-tarmkanalen. Recept för matlagning buljong: 1 msk. l. Linfrö häll 1 kopp kallt vatten, koka upp, koka i 5 minuter. Drick ett glas buljong 3 gånger om dagen före måltiden. Det är önskvärt att använda denna folkmedicin i åtminstone en månad. (HOOO 2003 nr 3, s. 19)

Behandling av cystit hos män hemma med avkok av havre med kalendula.
Om cystit utvecklas mot bakgrund av leversjukdomar kommer havre att hjälpa till. Det är särskilt effektivt att använda det i en blandning med blommor av calendula, som har antiinflammatorisk och antibakteriell verkan. Det är nödvändigt att fylla havre i hällen med en halv panna och häll över med vatten. Koka upp, koka i 30 minuter, lägg till en handfull kalendula blommor, insistera på natten, spänna och dricka i varm form för 1-1,5 liter per dag i två veckor. Denna åtgärd återställer leverceller, lindrar inflammation, minskar smärtsymptom och eliminerar även krävningar för alkohol.

Cystit hos män - symptom och behandling hemma

Cystitis är en bakteriell infektion som uppstår när bakterierna går in i urinblåsan genom urinröret. Detta smärtsamma tillstånd är hänförligt till infektioner i urinvägarna i underdelen.

Cystit är mindre vanligt hos män, på grund av att deras urinrör är mycket längre än honan, och därför måste bakterierna gå långt för att nå blåsan. Cirka tvåhundrade representanter för det starkare könet finner motsvarande tecken.

Idag kommer vi att titta på cystit hos män, dess symtom, och även vilka läkemedel som används för effektiv behandling hemma.

orsaker till

Varför uppstår cystit hos män, och vad är det? Infektion blir oftast orsaken till blåsan. Bakterier tränger in i blåsan, främst av stigande bana, det vill säga från urinröret, prostata, testikel eller dess epididym, seminalblåsor.

Hos män är urinröret ganska lång, smal och krökt. Dessutom kan slemhinnan och epitelet hos mänens urinblåsa kunna motstå mikrober på egen hand. Detta förklarar sjukdomen sällsynthet i det starkare könet.

 1. Infektiös cystit hos män utvecklar sig som regel mot bakgrund av uretrit, prostatit, orchitis, vesikulit, epididymit.
 2. Specifik cystit orsakas av mykoplasma, klamydia, trichomonader, mykobakteri-tuberkulos, gonokocker.
 3. Mycket sällan följer cystitis sådana sjukdomar som purpura, actinomycosis och schistosomiasis.

Bland andra faktorer som ökar risken för cystit hos kvinnor, bör det noteras diabetes, ryggmärgsskada, transuretral kirurgi (resektion av prostata, urinrör, tumörer i urinblåsan), stress, kyla, alkohol, kryddstark mat.

Symptom på sjukdomen

De första tecknen på cystit hos män kan hittas oberoende, för denna sjukdom kännetecknas av:

Behandling av cystit med antibiotika är inte nödvändigt att skjuta upp, eftersom det är förenat med konsekvenser och kan ge komplikationer i form av inflammation i vävnaden runt blåsan orsaka en minskning av storleken av blåsan, urininkontinens, och pyelonefrit.

Symtom på cystit hos män

Med utvecklingen av akut cystit är det symptom som en man bör ägna särskild uppmärksamhet åt - ofta resor till toaletten för ett litet behov. Om urinering åtföljs av smärta och gener och urinen blir grumlig - det här är ett tillfälle att konsultera en urolog och undersökas.

Så, de viktigaste symptomen på cystit hos män är:

 • urinering blir smärtsamt, det brinner och sticker över puben;
 • frekvent uppmaning att urinera, det är inte alltid möjligt att kissa
 • Urin utsöndras i små portioner, i slutändan kan blod frisättas;
 • Det finns tecken på berusning: svaghet, trötthet, huvudvärk, aptitminskningar;
 • smärta eller obehag ovanför pubis kan förekomma utanför urineringstiden
 • ibland frigörs urin spontant, men i små mängder;
 • urinen blir grumlig, den har ett flockigt sediment, en obehaglig lukt kan kännas;
 • kan öka kroppstemperaturen.

Klagomål kvarstår i 10-14 dagar, varefter övergången från den akuta formen av cystit till en kronisk är möjlig, när det inte finns några symtom alls, eller de är närvarande men är svagt uttryckta.

diagnostik

För att förstå hur man behandlar cystit hos män ska det diagnostiseras korrekt. I det här fallet:

 1. Urinalys genom Nechiporenko-metoden.
 2. Såning av urin på patogenernas mikrober för att bestämma deras känslighet mot antibiotika.
 3. Uroflowmetry - studien av processen att leda urin genom urinröret och dess hastighet.
 4. Cystoskopi - intern undersökning av blåsan med endoskop.

Framgången av blåsbehandlingar beror direkt på diagnosen och orsaken till utvecklingen.

komplikationer

De allvarligaste konsekvenserna av blåsan är förekomsten av vesikoureteral reflux (när urinen överförs från blåsan tillbaka till urinledarna) och pyelonefrit.

Svåra former av blåsor (till exempel gangrenös) kan leda till utseende av fistler och inflammation i peri-bubbla cellulosa. Inflammation i urinblåsans sphincter åtföljs ibland av akut urinretention.

Behandling av cystit hos män

När man upptäckte symtom på blåsan, bör man börja behandling med vissa läkemedel, främst antibiotika. De utses endast av en specialist.

Det allmänna systemet för behandling av blåsor hos män innefattar:

 1. Det är nödvändigt att dricka mycket vätska, upp till tre liter om dagen. Lie mer. Dieten innehåller ett förbud mot salt, sur och kryddig. Om det finns feber, ta antipyretika.
 2. Antibiotika. Tilldela efter isolering av patogenen och fastställa dess känslighet för drogerna. Vanligtvis är dessa tabletter: nitrofuraner (furadonin), fluorokinoloner (Normax, Ciprolet A, Nolitsin), cephalosporiner.
 3. Örtmedicin. Det är obligatoriskt för cystit hos män Behandling bör inkludera växtdiuretika, antiinflammatoriska läkemedel, såsom fyto-te-bärbärte, tranbärsblad, fälthästsail.
  Smärtstillande. Effektivt lindra smärtstillande medel-antispasmodik (Papaverin, No-Shpa) och NSAID (Nimesil, diklofenak).
 4. Om en STI detekteras, ordineras lämpliga läkemedel.
 5. Symptom och behandling av cystit varierar från åtföljande sjukdomar, som ofta - en prostatit, pyelonefrit, prostata adenom, urolitiasis, prostatektomi.
 6. Tvättning av blåsan. Ibland ges patienten denna procedur med en speciell lösning med antiseptika. Detta hjälper till att snabbt förstöra de patogena bakterierna inuti urinblåsan.
 7. Sjukgymnastik. Efter slutet av den akuta perioden av inflammation, för resorption och tidig återhämtning, elektrofores, UHF, ultraljud, magneto-laser terapi, lera behandling.

Cystitis i akut form behandlas med antibakteriella medel hemma, ordinerad av läkaren. Även sådana patienter rekommenderas bäddstöd, en specialdiet och mycket dryck.

Behandling av kronisk form är svårare, här kan du inte undvika fysioterapiprocedurer och lokala antiseptiska instillationer. I detta fall syftar terapin till att förbättra urinpassagen och förebygga återflöde.

antibiotika

Den huvudsakliga medicinen är ett antibiotikum, eftersom cystitisen i de flesta fall orsakas av bakteriefloran. Grupper av antibiotika som tränger in i blåsans slemhinna är fluorokinoloner och cefalosporiner.

Antibiotika av fluoroquinolonserien:

 • lomefloksatsin;
 • gatifloxacin;
 • ofloxacin;
 • ciprofloxacin.

Läkemedel av vegetabiliskt ursprung:

Det är också viktigt att följa en diet som hindrar den aggressiva miljön i urinen.

Nutrition för blåsor

En extremt viktig roll spelas av en riklig dryck (ca 2-2,5 liter per dag).

Kost i denna sjukdom ska vara mild och inkludera produkter som främst har en diuretik effekt - vattenmelon, melon, pumpa, gurka, tranbär och annan vegetabilisk mat. Också tillåtet att äta mjölk, keso, osaltad ost, kli, fullkornsbröd, flingor.

Kategoriskt förbjudet under perioden med alkohol, salt, fet, kryddig, stekt mat, snabbmat, samt sura frukter och bär (undantag - tranbär).

Cystit hos män: symtom och behandling i hemmet

Cystitis är en inflammatorisk sjukdom som uppstår när blåsemembranet är skadat och irriterat. Patologi kan vara akut eller kronisk, med periodiska exacerbationer.

Representanter för det starkare könet lider av denna sjukdom mycket mindre ofta än kvinnor tack vare de speciella egenskaperna hos urinkanalens struktur.

Viktigt! För att undvika utveckling av komplikationer måste behandlingen påbörjas omedelbart.

Orsaker till cystit hos män

Läkare särskiljer två huvudformer av denna sjukdom hos män - akut och kronisk. Den kliniska bilden uttalas i akut form, och kronisk cystit kan vara i flera år utan symptom.

Faktorer som kan orsaka sjukdom:

 • allergiska reaktioner;
 • infektion i urinledarna och njurarna;
 • införande av mycobacterium tuberkulos i blåsan;
 • kroniska infektionsfett i kroppen;
 • sepsis;
 • Sexuella infektioner;
 • prostatit och uretrit
 • effekter av strålning.

Underkylning av kroppen är den viktigaste faktorn i utvecklingen av cystit hos män. Ofta med denna patologi, män som har cancer eller prostata adenom.

Det orsakande medlet för akut cystit är proteus. Patologi kan också inträffa under påverkan av E. coli, kocker och andra infektioner.

Klassificering av cystit hos män

Korrekt diagnostisera hjälper till att känna till alla typer, former och orsaker till sjukdomen.

Enligt dagens natur

 • Sharp. Emerging för första gången, eller två gånger om året. Efter behandling av akut form återkommer laboratorieparametrarna till normal.
 • kronisk:
  • har en stadig dold ström. Denna form diagnostiseras endast genom endoskopisk undersökning.
  • utvecklas sällan;
  • förvärras två gånger om året eller oftare.

Exacerbation av patologi i latent flöde manifesterar sig i form av subakut eller akut cystit.

 1. Ihållande. Det verkar två gånger om året. Laboratorieindikatorer indikerar en inflammatorisk process i kroppen.
 2. Interstitiell. Svåra former av kronisk cystit hos män. Det manifesterar sig i form av konstanta smärtor och frekventa exacerbationer.

Viktigt! De karakteristiska förändringarna i blåsans slemhinnor bestämmer den akuta eller kroniska formen av cystit.

Primär och sekundär cystitis

 • Primär. Den utvecklas ensam och är inte en följd av patologier i kroppen:
  • Akut ström utvecklas på grund av termiska, medicinska, neurogena, smittsamma, näringsmässiga, toxiska och kemiska orsaker.
  • parasitisk cystit.
 • Sekundär. Förekommer på grund av någon patologi i kroppen:
  • bubbla form;
  • extrahepatisk form.

Diffusiv och cervikal cystit

Typer av blåsor beroende på vilken del av blåsan som är inflammerad:

 • Livmoderhalscancer. Blåsans hals blir inflammerad.
 • Trigon. Urinblåsan blir inflammerad. Med detta formulär finns ofta en vesicoureteral reflux, när urin kastas in i urinledaren när njurarna nås. Mot denna bakgrund kan pyelonefrit och trängsel utvecklas.
 • Diffus cystitis. Blåsans hela vägg blir inflammerad.

Catarrhal, ulcerös och andra

Typer av blåsor som kännetecknas av förändringar i slemhinnan och de djupgående strukturerna:

 • Hemorragisk.
 • Interstitiell.
 • Catarrhal.
 • Granulomatös.
 • Cystisk. Inflammation med bildandet av en cyste.
 • Gangrenous. Blåsans döende vävnad uppstår.
 • Ulcerös.
 • Abscess. Det kännetecknas av en stor mängd pus i urinen.

Typen av inflammatorisk process beror på immunsystemets tillstånd och patogenens patogena egenskaper.

Sällsynta former av blåsor

 • Cystitis med bilharziasis (urogenital schistosomiasis).
 • Med aktinomycos (svampinfektion).
 • Malakoplaktiya. Utseendet av karakteristiska plack på blåsans slemhinnor eller andra organ, som åtföljs av inflammation.
 • Cystitis med purpura.

Korrekt diagnostisera och ordinera en adekvat behandling kommer att möjliggöra en grundlig undersökning av urologen.

Symtom på cystit hos män

De första symptomen som en man kan bestämma av sig själv. För denna patologi är karaktäristiska:

 • generell svaghet och temperaturhöjning upp till 37 grader;
 • urin med tillsats av pus, slem och blod;
 • smärtsamma förnimmelser i underlivet;
 • brinner med urinering
 • frekvent uppmaning att urinera.

Var uppmärksam! Hyppig uppmaning att urinera är huvudsymptomen för akut cystitis.

Även de viktigaste symptomen på sjukdomen är:

 • smärtsam urinering, förefaller ovanför skönhet och brinnande;
 • urinen blir grumlig och en obehaglig lukt uppstår
 • utsöndring av urin i små portioner;
 • ofrivillig urladdning av urin i små portioner;
 • Utseendet av blodets orenhet i urinen.

Symtomen kvarstår i två veckor. Om cystitisen inte behandlas går den i kronisk form.

Diagnos av patologi

För att korrekt bilda cystitisform måste du genomgå en fullständig undersökning, som innefattar:

 1. Inspektion specialist.
 2. Laboratorie- och instrumentforskning.

Urologisk undersökning

Denna diagnossteg innefattar en patientprovning, urologisk undersökning, prostataundersökning genom rektum och palpation av penis. Detta kommer att göra det möjligt att förstå om symtomen är tecken på prostatit, adenom eller orhoepididymit.

Laboratorieforskning

Metoden låter dig förtydliga arten av den inflammatoriska processen och identifiera orsakssystemet av blåsan. Den innehåller:

 • allmän analys av urin och blod
 • bagposerve innehållet i urinröret och urinen;
 • PCR-metod, skrapning.

Om det behövs kan läkaren föreskriva ytterligare studier: blodbiokemi, nivå av prostataspecifikt antigen, immunogram och andra.

Instrumentell forskning

Det utförs med syftet att specificera orsaken som orsakar en cystit hos mannen.

För detta ändamål utse:

 • Ultraljud av prostata och njure.
 • Komplex urodynamisk studie.
 • Uroflowmetry.
 • Cystoskopi, cystografi.

Med förhöjning av en kronisk form utförs inte ultraljud av blåsan, eftersom den under denna period inte kan fyllas med urin.

Behandling av cystit hos män

Behandling av akut cystit är oftast utförd på ett sjukhus och under överinseende av en läkare. Läkemedel förskrivs endast efter den slutliga diagnosen.

De allmänna rekommendationerna för behandling inkluderar:

 • Riklig dryck och sängstöd. Ta feber vid en temperatur. Eliminera saltade, sura och skarpa livsmedel från kosten.
 • Efter bestämning av patogenen och inställning av dess känslighet mot läkemedel, föreskrivs antibiotika.
 • Örtmedicin. Anti-inflammatoriska och diuretiska örtberedningar är angivna. Bevisade medel på växtbasen: Phytolysin, Kanefron, Cyston.
 • För avlägsnande av smärta förskrivna antispasmodika och NSAID.
 • Vid detektering av STDs används vissa behandlingsregimer för beredningarna av var och en av de upptäckta sjukdomarna, vilket provocerade utvecklingen av cystitis.
 • Om nödvändigt tvättas blåsan med antiseptiska lösningar.
 • Genom att avlägsna akuta symptom appliceras behandlingen med hjälp av magnetolaserterapi, mudterapi, ultraljud och UHF.

Fall där kirurgisk behandling krävs:

 • Kronisk cystit, som utvecklades som ett resultat av prostata adenom. Dissektera en del av prostata, eller ta bort den helt. Denna operation kommer att återställa urinflödet och inflammationen försvinner helt.
 • Gangren cystit. Ta bort blöderens döda vävnad. Vid behov, utför plast.

Eventuella komplikationer

Pyelonefrit är den vanligaste komplikationen av blåsan. Denna njursjukdom är så allvarlig att det utan behandling kan göra en person handikappad eller ens leda till döden.

Om en urologs rekommendationer eller otillbörlig behandling inte observeras, kan cystitisen gå till det interstitiella steget, där inflammationen sprider sig till muskelvävnaden. Denna komplikation kan leda till behovet av en blåstransplantation.

En vanlig komplikation av blåsning hos män är också ett urinblåsesår.

Förebyggande av cystit hos män

Överensstämmelse med enkla rekommendationer kommer att förhindra utveckling eller återfall av patologi:

 • Tillåt inte långvarig förstoppning.
 • Observera personlig hygien.
 • Använd kondomer under samlag.
 • Undvik lokal och allmän hypotermi.
 • Använd inte tätt underkläder av syntetväv.
 • Låt inte urin stagnera.

Vid förekomsten av de första, till och med obetydliga tecknen, omedelbart kontakta urologen om att han kunde spendera fullständig inspektion, sätt rätt diagnos och utse adekvat behandling.

Radevich Igor Tadeushevich, en sexuellt patologisk andrologist av 1: a kategorin

3 762 visningar totalt, 2 visningar idag

Den snabbare botemedel mot cystit hos hemmet hos män

Kommer behandlingen av cystit hos män hemma att vara effektiv? Den anatomiska strukturen av urinröret hos män skapar hinder för penetration av mikroorganismer i kaviteten i urinblåsan, så cystit hos män mer sällsynta sjukdomar än kvinnor. Ofta är cystit hos män manifesterad av symptom som liknar dem hos prostatit, med undantag för att gnugga med urinering. Dock kan dessa sjukdomar uppstå samtidigt. För att förhindra övergången av akut inflammatorisk process till kronisk kan den behandlas tillsammans med läkemedel parallellt med folkmedicinska lösningar.

Hur man behandlar cystit korrekt för män

För att påbörja behandling av en cystit följer mannen med antimikrobiella preparat som väljar beroende på det bakteriella medlet som orsakat en inflammation. Det kan vara en mikroflora, tarm eller tillståndsmässigt patogen i andningsvägarna. Även cystit kan orsakas av en sexuellt överförd infektion.

Behandling av cystit hos män utföres som regel hemma, behovet av sjukhusvistelse är sällsynt. Efter undersökningen ordinerar läkaren behandling som syftar till att bekämpa infektion, anestesi, diuretisk effekt, spasmolytisk och ökad immunitet. Självadministration rekommenderas inte på grund av att sjukdomen kan orsakas av virusinfektion, parasiter eller svampar, som antibiotikumet inte fungerar. Om du också skulle behandla cystit med antibiotika hemma måste du då ta förberedelser för att återställa tarmfloran.

Behandlingen hemma utförs oftast av följande antibakteriella medel:

 1. Nolycin, den aktiva substansen är antibiotikumet norfloxacin, som tillhör gruppen fluorokinoloner;
 2. Palin, den aktiva substansen är pipemidinsyra-trihydrat. Tillhör kinolongruppen
 3. Monural - en av de mest effektiva uroantiseptika som snabbt eliminerar symtom;
 4. Nitroksolin. Har en destruktiv effekt mot en mängd olika mikroorganismer
 5. Furadonin (ett antimikrobiellt medel från gruppen av nitrofuraner);
 6. Om inflammationsprocessen påverkar flera organ i genitourinärsystemet, ordineras ofta biseptol.

Tillsammans med antibiotikabehandling, och med en måttlig förhöjning av den kroniska processen och självständigt kan du behandla cystit med fytopreparationer:

 • Tsiston. Det fungerar som ett diuretikum, hjälper till att lindra symtomen på inflammation, ökar effektiviteten av antibiotika, tar bort små konkretioner.
 • Monurel. Det är skapat på basis av ett extrakt av en tranbär. Det har en antibakteriell och diuretisk effekt.
 • Behandling med Kanefron hjälper till att snabbt minska smärta och smärta i samband med urinering, det är baserat på extrakt av rosmarin och centenarius.
 • Urolesan. Hjälper också till att behandla smärta och spasmer.
 • Phytolysinum. Har pasty konsistens. Behandling med detta läkemedel ger en antispasmodisk och diuretisk effekt. Det har dock en viss smak och lukt.

Växt- och folkmedicin i behandling av blåsor

Behandling av män från blåsor utom för läkemedel inkluderar också sängstöd och kost. Det är mycket viktigt att konsumera mer protein, men att utesluta saltade och röka livsmedel, konserver, kryddiga kryddor. Det är önskvärt att äta mer grönsaker och frukter. Till exempel, tranbär och blåbär, röda söta äpplen och päron, pumpor, morötter, spenat, selleri. Också användbart är grönt te med mjölk eller honung, körsbär och citronsaft, acidophilus.

För män rekommenderas det hemma att använda sådana folkrecept:

 • Grinded dillfrön i form av vatteninfusion.
 • Förbered en samling av lika stora björkblad, blad av örtbärbär, hackad lakritsrot och stigmasgris. Sedan 1 msk. l. Häll det i 250 ml. vatten och, efter 6 timmar, koka. Drick hela dagen.
 • Infusion av 1 msk. l. linfrö för 250 ml. vatten rekommenderas att dricka 1 glas tre gånger om dagen.
 • Samling av två lika stora delar av björnarör och örtväxt, och en del av björkknoppar och rhizomer av aura, i mängden av två st. skedar hälls i 400 ml. vatten. Koka och drick sedan fyra gånger.
 • Förbered en samling av 50 gram enbär bär, 20 g persilja frön, 20 g björk löv, 20 g rot lyubovka. Efter en konst. sked samling infunderas i ett glas vatten, blanda koka i 15 minuter, och i slutändan tillsätt 50 ml rött vin till den. Ät 1/4 kopp i 1 månad.
 • När kokta blandning av lika delar av krossad lakrits, majs pistillmärken, rhizomer kvacksalvare gräs, björk löv och gräs bearberry blad, en matsked den hälles till 200 ml. vatten, insisterar och sedan kokar en kvart i timmen.

Den omfattande behandling av cystit är också rektala suppositorier (t ex belladonna), varma Sitz bad Grass kamomill eller salvia.

Minska risken för sjukdomen är möjlig om sexuella organens hygien, under sex, en man att använda kondom, stärka immunsystemet och inte överkolla.