Huvud
Strömförsörjning

Hur man märker och bota cystit i ett spädbarn

Den nyfödda organismen är benägen för olika sjukdomar, och en sådan sjukdom som cystit hos spädbarn är inte ovanlig. Efter virusinfektioner är den andra platsen i manifestationsfrekvensen hos spädbarn sjukdomen i urinvägarna. Deras symptom är inte helt tydliga och entydiga, särskilt de är inte alltid tydliga för unga föräldrar.

Orsaker och symtom på cystit hos små patienter

Cystitis är en inflammatorisk process av blåseslemhinnan. De viktigaste patogenerna i sjukdomen är intestinala bakterier, i första hand E. coli. Cystit hos barnet kan vara en oberoende sjukdom eller uppstå mot bakgrund av redan existerande inflammatoriska processer, såsom:

Cystitis hos nyfödda tjejer och pojkar är ungefär densamma. Sjukdomen kan förekomma i akut och kronisk form.

Att säga att sjukdomen hos nyfödda är nästan asymptomatisk är fel. Ja, symtomen kan vara "suddiga" och inte alltid korrekta, men ofta beror det på det faktum att ett litet barn helt enkelt inte kan klaga. Oftast kan oerfarna föräldrar ignorera och missförstå symtomen och vissa förändringar i barnets beteende. De bör dock varna för följande:

 • intermittens vid urinering;
 • retention av urinering
 • Urin går i små doser, men ofta;
 • Färgen på urinen förändras, den kan innehålla blod, molnigt sediment, flingor;
 • barnet kan gråta och vara lurfullt under urinering;
 • I särskilt allvarliga fall utsöndras pus från urinröret;
 • Det nyfödda blir för lustigt.

Ett annat indirekt symptom är ökningen av kroppstemperaturen. Om det inte kan upptas av febrifugala medel är chansen att den nyfödda har cystitis. För att inte gissa och slösa inte dyrbar tid ska barnet så snart som möjligt visas till barnläkaren. I detta fall är det nödvändigt att samla urin i förväg för att utföra laboratorietester.

Korrekt diagnos

Innan en definitiv diagnos upprättas utförs laboratorieprov på en nyfödd urin, ett allmänt och biokemiskt blodprov. Med en sådan sjukdom diagnostiseras vanligen ett stort antal erytrocyter och leukocyter under ett generellt urintest. Vid flickor kan ett smältprov utföras på vaginalt mikroflora och cystoskopi. I vissa fall indikeras ultraljud av bäckenorganen och direkt blåsan.

Under diagnostiska förfaranden är ett viktigt förberedande stadium den korrekta samlingen av den nyfödda urinen för analys. Annars kan resultaten vara felaktiga.

För att börja ska barnet tvättas. Den första lilla delen av urinen hoppas över, och resten uppsamlas i en speciell steril behållare, som kan köpas på något apotek. Dessutom bör det också köpas en särskild urinpåse. Den uppsamlade urinen ska inte lagras under mycket lång tid, om möjligt bör den transporteras så snart som möjligt till en medicinsk institution. I mycket sällsynta fall hos spädbarn används metoden för kateterisering när urin tas direkt från blåsan.

Komplex behandling

Självmedicinering är inte tillåtet. Faktum är att ett stort antal läkemedel som kämpar mot cystit, för barn inte kan användas. Endast en erfaren läkare kan välja rätt och sparsam terapi. Förutom sparsam antibiotika anges i vissa fall mottagningen av spasmolytik av typen No-shpy. Vissa föräldrar är i grunden mot sådan behandling, men ganska ofta utan antibiotika finns det inget sätt att klara infektionen.

Förutom kemiska läkemedel ges en god effekt till beredningar av vegetabiliskt ursprung, såsom Kanefron. För närvarande produceras många moderna mediciner i en lämplig form - sirap, suppositorier, suspensioner. Detta underlättar avsevärt deras användning hos nyfödda. I sällsynta fall kan blåsan förekomma i allvarlig form och ge olika komplikationer - då kan det bli nödvändigt att infalla barnet.

Förutom läkemedelsbehandling bör följande följa ett antal ytterligare rekommendationer:

 1. Ett barn behöver mycket att dricka. En stor mängd vätska spolar ut skadliga organismer ur blåsan. Du kan ge buljonger av örter, tranbär, kamille. Lämpligt te med mjölk, hemgjord juice, kompote.
 2. Under behandlingen bör avstå från aktiva spel och promenader.
 3. Att ta bort spasmen i blåsan och minska smärtan i buken, mellan barnens tår ska sätta en flaska varmt vatten eller en värmepanna. Naturligtvis borde vuxna samtidigt vara nära.
 4. För att stoppa de inflammatoriska processerna är mycket bra stillasittande bad med kamomill, kalendula, salvia. Det viktigaste är att vattnet inte är för varmt.

Under behandlingsaktiviteterna är det också nödvändigt att minimera användningen av engångsblöjor, eftersom en fuktig och varm miljö främjar ytterligare reproduktion av bakterier.

Vid användning utförs ersättning minst en gång var tredje timme.

Mer uppmärksamhet bör ägnas åt hygien. Barnet ska tvättas två gånger om dagen utan att använda tvål och under byte av underkläder.

I framtiden, för att undvika risken för återfall och komplikationer, låt inte kroppen underkylas. Därför ska barnet vara klädt strikt i vädret, för att säkerställa att han inte är i kylan under en lång tid, och hans kläder och skor inte blötläggs. Nära övervakning och för alla möjliga smittsamma foci, i tid för att identifiera dem och vidta de åtgärder som krävs för att de ska kunna elimineras snabbt.

Vid barnet som har överfört en cystit, är det nödvändigt att göra ett minimum av tid på 3 månader ett staket av urin och att överlämna det på analysen.

Hur man känner igen inflammation hos ett spädbarn

Problemet med urologiska inflammatoriska patologier hos barn upp till ett år är det andra efter infektiösa katarralsjukdomar. Funktionerna hos cystit hos spädbarn inkluderar lindriga symtom och fördelningen av infektion i hela urinvägarna.

Orsaker till barnsjukhus

Inflammation av urinväggen i barnet uppträder mot bakgrund av penetration i det av olika infektioner. Infektioner tränger oftast urinvägarna. Infektion med blod och lymf observeras också, vilket uppträder i virusinfektionssjukdomar hos nyfödda.

Cystit hos spädbarn kan utvecklas:

 1. Vid överträdelser av reglerna för vård av nyfödda. Barnets långa vistelse i en våt eller smutsig blöja, felaktig tvättning, ignorera hygienreglerna vid byte av blöjor, och barnets brist på en personlig handduk främjar penetrationen av bakterier från tarmarna i urinvägarna.
 2. Om föräldrar tillåter vattenprocedurer utan underkläder i offentliga pooler eller delat badrum. Ojämnt barns kropp kan inte motstå aktiva patogener.
 3. Till följd av infektion med sjukhusinfektioner, som förekommer även i moderskapet.
 4. Om barnet visar tecken på tröst. Utseendet av den aktiva formen av svampen Candida i postpartumperioden orsakas av infektion när barnet passerar genom den infekterade födelsekanalen. I detta fall kan den patologiska närvaron av en patogen infektion observeras på alla slemhinnor.
 5. För brott mot tarmarna. Förstoppning, en sällsynt avföring, som en konsekvens av dysbios, bidrar till spridningen av E. coli.

Men för utbrott av inflammation är det inte nog att bara få infektionen på fel ställe. På grund av frekvent urinering hos nyfödda tvättas mikrober intensivt bort, utan att ha tid att skada en liten organism.

De provokerande faktorerna

Provoke akut cystit hos spädbarn kan:

 1. Anatomiska egenskaper vid utvecklingen av urinorgan som bidrar till att hålla urinen kvar.
 2. Overkylning, katarralsjukdomar, vilket väsentligt försvagar immunförsvaret hos en liten organism.
 3. Tar mediciner som påverkar immunförmåga.
 4. Närvaron av parasiter. Ormar kan tränga igenom det genitourära systemet och orsaka inflammation.
 5. Allergiska reaktioner. Diathesis kan inte hänföras till banala sjukdomar. Ett kliande utslag förekommer inte bara på huden. Irritation observeras på de slemhinniga inre organen, inklusive urinen.
 6. Svag immunitet. Föräldrar, som skapar ett barns växthusförhållanden, ger inte möjlighet till en svag kropp att lära sig att bekämpa infektioner i sig.

OBS! Om barnet försvagas av frekventa sjukdomar, är det bäst att fråga barnläkaren om acceptabla metoder för att förebygga blåsor.

Symtom på cystit hos barn

Uttalandet om den asymptomatiska kursen av blåsan hos spädbarn är absolut inte sant. Barnet upplever samma ångest som den vuxna patienten. Säg bara att han inte kan. Ja, och frekvent urinering anses vara normalt för barn. Därför förbli symtomen på blåsan ofta obemärkt. Barnets hälsa vid denna ålder beror på föräldrars övervakning och vård.

OBS! Otillräcklig behandling eller ignorering av sjukdomen orsakar kronisk patologi och snabb spridning av infektion.

Föräldrarna bör vara oroade av följande symtom:

 • överdriven capriciousness av babyen;
 • intermittent urinering;
 • retention av urin;
 • urinering i små men frekventa doser;
 • närvaro av blod, flingor, molnigt sediment i urinen;
 • färgförändring av urin;
 • onaturlig lukt av urin;
 • gråter under urinering.

Efter att ha upptäckt sådana symptom är det nödvändigt att omedelbart visa barnet till barnläkaren. Det är önskvärt att omedelbart samla urin för analys. Cystitis kan diagnostiseras först efter urinundersökning.

OBS! Mot bakgrund av inflammatorisk process kan barnet få feber. Om behandling med antipyretika inte ger resultat är chansen hög att det är cystit.

Hur man behandlar cystit hos spädbarn

Genom närvaron av leukocyter i urinen kan en läkare fördiagnostisera ett barn med blåsor. Att utse rätt behandling måste doktorn veta vilken typ av infektion som har påverkat urinslimhinnan. För att göra detta utförs bactylosureuriner. En sådan undersökning tillåter inte bara att bestämma typen av bakterier, men också för att bestämma infektionens känslighet för vissa läkemedel.

Den bakteriella formen av cystit måste behandlas med antibiotika. Många mödrar är starkt emot denna behandling.

Man bör komma ihåg att det är omöjligt att hantera bakterieformen av infektion med hjälp av värme eller örter.

Många läkemedel som kan bota cystit är förbjudna för användning i denna ålder. Läkaren kommer att välja den optimala varianten av antibakteriell terapi med hänsyn till mikrobes känslighet och hälsotillståndet hos barnet.

Tillägg behandling med spasmolytiska läkemedel i form av No-shpa, och förskriv också antiinflammatoriska och antipyretiska läkemedel. För spädbarn finns många mediciner tillgängliga på ett bekvämt sätt. Suspensioner, siraper eller ljus förenklar behandlingen mycket. Bredt använda vegetabiliska uroseptika, som inte har några toxiska effekter och hjälper till att behandla barnblåsan.

Om blåsan sker i allvarlig form, det finns komplikationer i form av pyelonefrit, för hög temperatur, tillståndet hotar barnets liv, kan sjukhusvård krävas.

Efter att ha upptäckt i barns tecken på en blåsning, starta inte självständig behandling av en patologi. Kända droger som hjälper vuxna kan skada barnet väldigt. Barnsjukdomar är inte en orsak till hemförsök med folkrecept.

Vad kan hjälpa ett barn, så det är att öka mängden dricka. Kött av kamille, hundros, komposit från torkade frukter, varma svaga te med mjölk hjälper barnet att bli av med infektionen snabbare.

Bli av med skrämmande föräldrar och en farlig sjukdom för spädbarn, glöm inte förebyggande åtgärder. Endast stark immunitet hos barnet i framtiden kommer att kunna klara attackerna från olika mikrober.

På funktionerna i cystitisbanan hos barn kan du lära av videon nedan:

Cystit hos barn: symtom, behandling och förebyggande

Cystitis är en inflammatorisk process som ligger i slemhinnan och det submukosala skiktet i blåsan. Det är blåsan är den vanligaste manifestationen av urinvägsinfektion i barndomen. Samtidigt är cystit diagnos i vårt land fortfarande inte korrekt antingen går okända sjukdom (symptom belastar SARS), eller om det finns överdiagnostik (cystit behandlas av läkare som pyelonefrit). Båda är dåliga: oigenkänd cystit återstår obehandlad och kan leda till komplikationer eller förändras till kronisk form; och behandling av pyelonefrit är mer hållbar och allvarlig än vad som är nödvändigt för ett barn med blåsor.

Förekomsten av cystit hos barn

Exakta statistiska uppgifter om cystit hos barn i Ryssland är inte just på grund av problem i diagnosen. Cystit förekommer hos barn i alla åldrar, men om förekomsten bland spädbarn cystit är ungefär densamma, och pojkar och flickor, i förskola och skolåldern flickor är sjuka oftare (3-5 gånger) än pojkar. Den högre känsligheten hos tjejer till blåsor beror på följande faktorer:

 • Funktioner i den anatomiska strukturen: hos tjejer är urinröret kortare och bredare, de naturliga behållarna av infektion (anus, vagina) ligger nära varandra;
 • hormonella och immunologiska fysiologiska förändringar i kroppen av unga flickor som predisponera för infektion i genitaltrakten (vaginit, vulvovaginal) och reducera barriäregenskaperna hos blåsan slemhinnan.

Typer av blåsor

Cystitis kan klassificeras enligt flera tecken:

 1. Ursprung: infektiös (den vanligaste formen hos barn) och icke-infektiös (kemisk, giftig, medicinsk, etc.).
 2. Adrift: akut och kronisk (i sin tur uppdelad i latent och återkommande).
 3. Av arten av förändringar i blåsan: katarrhal, hemorragisk, ulcerös, polypos, cystisk, etc.

Orsaker till cystit hos barn

Som det redan sagts, förekommer oftast hos barn (och även hos vuxna) infektiös cystit.

Det är uppenbart att orsaken till infektiös cystit är infektion. Det kan vara:

 • bakterier (Escherichia coli, Proteus, Klebsiella, Pseudomonas aeruginosa, Streptococcus och Staphylococcus, Ureaplasma, Chlamydia, Mycoplasma, och andra.);
 • virus (adenovirus, parainfluensavirus, herpesvirus);
 • svampar (vanligtvis från släktet Candida).

Patogenens penetration är möjlig på flera sätt:

 • Stigande (från könsorganen i närvaro av kolpit, vulvovaginit hos tjejer eller balanoposthit hos pojkar, stiger infektionen upp i urinröret);
 • fallande (härstammar från tidigare infekterade njurar);
 • limofgennym och hematogen (genom blodomloppet eller lymfan mikroorganismer penetrerar blåsan avlägsen foci av infektion - i tonsiller, lunga, etc.);
 • kontakt (mikroorganismer tränger igenom blåsans vägg från närliggande organ - med inflammatoriska processer i tarmarna, livmodern och bilagorna).

Normalt har blåsans slemhinna tillräckligt höga skyddsegenskaper, och med införandet av mikroorganismer i blåsan utvecklas inte alltid cystit. "Fixeringen" av mikroorganismer på slemhinnan och sjukdomsuppkomsten underlättas genom ytterligare predisponeringsbetingelser:

 1. Störningar och konstant ström urin (urin stasis vid oregelbundna tömma blåsan, olika medfödda anomalier som komplicerar urinproduktion från blåsan funktionell störning - neurogen blåsa).
 2. Kränkningar av de skyddande egenskaperna hos de mukosala cellerna i urinblåsan - märkta med dizmetabolicheskih kränkningar när den kontinuerligt närvarande i urinen av salt, Samt hypovitaminosis, kronisk administrering av läkemedel (oxalat, urat, fosfater, och andra.).
 3. Minskning av kroppens allmänna skyddskrafter (med hypotermi, kronisk trötthet och stress, allvarliga infektioner, frekventa förkylningar).
 4. Otillräckligt intag till blåsan slemhinnan av syre och näringsämnen vid cirkulationsrubbningar i bäckenorganen (för tumörer, kronisk förstoppning, förlängd immobilisering, eller brist på rörelse, exempelvis vid bedrest efter skada eller kirurgi).

Orsaker till kronisk blåsan

Övergången av akut cystit i kronisk form underlättas av:

 • otillbörlig och otillräcklig behandling av akut cystit
 • medfödda och förvärvade genitourinary systemsjukdomar (neurogen blåsdysfunktion, diverticula - utskjutning av blåsväggen, som ackumuleras och urin stagnerar; dizmetabolicheskie störningar; vulvovaginit).

Symtom på cystit hos barn

Akut cystitis

Urineringstörningar

Det främsta symptomet på akut cystit är en störning av urinering (dysuri). I de flesta fall, frekvent urinering tillsammans med smärta. Barn klagar på smärta, gnugga och brinna i underlivet, ovanför pubis under, och även omedelbart före och efter urinering. I vissa fall kan buksmärtor vara permanent, intensifieras under och efter urinering. Ibland finns det svårigheter i slutet av urineringshandlingen (barnet kan inte kissa på grund av smärta eller han behöver spänning för att helt tömma urinblåsan). Vid pojkar i extremiteten eller slutet av en utbränd förekomst av droppar av nytt blod (terminal hematuri) är möjligt.

urinering frekvens är direkt relaterad till svårighetsgraden av cystit - med mildare former av urinering quickens något (med 3-5 gånger jämfört med ålder och det individuella normen), med svår behov av att urinera inträffar i ett barn bokstavligen varje 10-15 minuter (barnet är ständigt kör på toaletten, pisses i små portioner). I detta fall slutar uppmaningen inte alltid med urinering (felaktighet). Karaktäristisk imperativ (imperativ) uppmaning att urinera, när barnet inte kan fördröja uppkomsten av urinering. Mot denna bakgrund är urininkontinens, enuresis även hos äldre barn möjliga.

I vissa fall barn i stället för täta urinträngningar, säger det motsatta fenomenet - sällsynt urinering eller urinretention som orsakas av en spasm i sphincter och bäckenbottenmuskulatur eller godtycklig begränsning av ett barn driften på grund av rädsla för smärta.

Färgförändringar av urin

Om du visuellt utvärderar den uppsamlade urinen i en transparent behållare eller till och med bara i en kruka, blir förändringar i färg och transparens märkbar. På grund av närvaron av leukocyter och bakterier i urinen blir det grumligt, med hemorragisk cystitisurin förvärvar en brunrött färg ("köttbitar"). Dessutom finns urin ofta klumpar av slem och en grumlig suspension av utarmade epitelceller och salter.

Andra symptom

För akut cystit är även svår, feber och symtom på förgiftning (letargi, aptitlöshet, etc.) inte karaktäristiska. Barnets tillstånd som helhet är tillfredsställande, hälsotillståndet är bara stört av frekvent uppmaning att urinera och smärta.

Funktioner av akut cystit hos spädbarn och barn (upp till 2-3 år)

Unga barn kan inte beskriva sina känslor och klargöra klagomål. Cystit hos småbarn kan misstas av ökad urinvätskning, ångest och gråt under urinering.

I samband med barnets kropp lutning vid en tidig ålder till en generalisering (spread) av den inflammatoriska processen, med cystit kan uppleva allmänna tecken på infektion (feber, vägran att äta, letargi, dåsighet, blek hud, kräkningar och uppstötningar). Men dessa symtom är alltid misstänkta för pyelonefrit eller andra infektioner och kräver en noggrannare undersökning av barnet.

Kronisk blåsan

Kronisk blåsan kan förekomma i två former - latent och återkommande.

Med återkommande form noteras periodiska exacerbationer av den kroniska processen med symptom på akut cystit (frekvent smärtsam urinering).

Latent form förekommer nästan asymtomatiska hos barn, återkommande brådskande undanhålla urin, enures, som föräldrar (och ibland läkare) inte betalar tillräckligt med uppmärksamhet, som förbinder dem med ålders eller neurologiska sjukdomar.

Diagnos av blåsan

En läkare kan misstänka cystit vid tidpunkten för undersökning av barnet och föräldern undersökningen när identifierade specifika klagomål (ofta smärtsam urinering hos patienter utan symtom på förgiftning och temperatur). För att klargöra diagnosen akut cystitis:

 1. Urinanalys (detekterad leukocyter däri i en mängd av 10-12 för att fullständigt täcka hela synfältet, enskilda erytrocyter i normal cystit och ett flertal erytrocyter i hemorragisk, spår av protein, stora mängder av övergångs epitel, bakterier, slem och ofta salt). Urinanalys är önskvärd i allmänhet för att samla på morgonen, efter grundlig toalett vulva, från mittdelen (första barnet urinerar i potten, då burken är sedan igen i en kruka).
 2. Allmän analys av blod (med okomplicerad blåsning bör det inte finnas förändringar i det).
 3. Dvuhsosudnaya urinprov: en första del av urin i en mängd av ca 5 ml uppsamlades i en behållare, en andra del av större (cirka 30 ml) - det andra kärlet, men inte helt all urin - urinering barn måste fyllas i potten. Provet kan du skilja mellan inflammation i vulva och urinrör cystit: inflammatoriska förändringar i könsorganen de mest uttalade inflammatoriska förändringar som observerats i den första delen, i cystit - förändringarna är densamma i båda proven.
 4. Urinkultur för sterilitet och känslighet mot antibiotika: staketet utförs i ett sterilt rör från mitten av urinen (på ett sjukhus, urin tas av kateter). Sedan utförs såning på näringsmedia; efter tillväxten av kolonier av mikroorganismer, bestämma deras känslighet mot antibiotika. Metoden används ofta för att diagnostisera kronisk cystit och ger dig möjlighet att välja den optimala behandlingen (antibiotikum och / eller uroseptisk).
 5. US blåsan före och efter miktsii (urinering) - och vid akut exacerbation av kronisk cystit detekterade förtjockning av slemhinnan och uppslamningen i kaviteten av blåsan.
 6. Endoskopisk undersökning (cystoskopi) används för att klargöra diagnosen kronisk cystit. Genom urinröret sätts ett tunt zodoskop in, utrustad med en glödlampa och en projektionskamera, och läkaren kan visuellt inspektera slemhinnan. Cystoskopi hos unga barn (upp till 10 år) utförs under generell anestesi. Under perioden av förvärring av sjukdomen utförs en sådan undersökning inte.
 7. Vidare, i den subakuta perioden efter lindring av cystit eller exacerbation av kronisk användning, och andra metoder: Annullera cystografi (blåsan är fylld med ett kontrastmedel och göra en serie bilder under urinering); Studie av rytmen av urinering (registrering av urineringstiden och volymen av utsöndrad urin i minst 24 timmar); uroflowmetry (bestämning av hastighet och intermittens av urinflödet - barnet urinerar på toaletten, utrustad med en speciell enhet).

Hur skiljer man cystit från frekvent urinering mot bakgrund av SARS och förkylning

Med förkylning har barn ofta mer urinering i samband med reflexeffekter på blåsan, liksom en förlängd dricksregim.

Men till skillnad från cystit, påskyndar urin måttligt (med 5-8 gånger jämfört med ålders norm), medan det inte finns någon smärta och rezey under eller efter urinering, det finns ingen brådska och andra sjukdomar (enures, icke-undanhållande av urin).

Hur skiljer man cystit från pyelonefrit

För pyelonefrit ledande är bara symptom på förgiftning (feber, kräkningar, blek hud, slöhet, aptitlöshet), och urinvägar förbigångna. Buksmärtor i bakgrunden av pyelonefrit är vanligtvis permanent, medan smärta i ländryggen är vanligt. I cystitis är huvudsymptomen dysuri och buksmärta i samband med urinering, det finns ingen berusning eller det är mildt uttryckt.

Dessutom med pyelonefrit är det specifika förändringar i det allmänna blodprovet (ökat antal leukocyter med en ökning av stavinnehållet, acceleration av ESR, tecken på anemi).

behandling

Akut cystitis

Behandling av akut cystit utförs vanligtvis hemma (under överinseende av en nefrolog eller barnläkare). Endast i fall av komplicerad cystit (med utveckling av pyelonefrit eller misstänkt för det), liksom cystit hos spädbarn kräver sjukhusvistelse.

Behandling av akut cystit är utnämningen av en förlängd drinkregim, kost och medicinering.

Avancerad dricksregim

Att säkerställa en kontinuerlig tvättning av urinflöde och mikroorganismer från blåsan kaviteten barnet behöver överdrivet drickande (inte mindre än 0,5 liter per år av ålder och mer än ett år efter l; i skolåldern - 2 liter per dag). Särskilt föredragna är drycker med antiinflammatorisk och uroseptic (rengöring och desinficering av urinvägarna) egenskaper - it fruktdrycker, fruktdrycker och buljonger från tranbär, havtorn, tranbär; te med citron, svart vinbär. Du kan ge kompott (från torkad frukt och färska bär), kokt vatten, utspädd färskpressad juice (vattenmelon, morot, äpple och andra), fortfarande mineralvatten. Drickning serveras i varm form, ständigt under dagen (inklusive på natten).

diet

Av kraft med cystit barn uteslutna produkter med en irriterande effekt på slemhinnan i urinblåsan, ökar blodflödet till det och förvärrar symptomen på inflammation: akuta kryddor, marinader och rökta produkter, salta produkter, majonnäs, starka köttbuljonger, choklad. Om det finns brott dizmetabolicheskih lämplig diet rekommenderas:

 1. Med oxaluri och uraturi är uteslutning av sorrel, spenat, gröna lök, persilja, restriktion av köttprodukter nödvändig - köttet serveras i kokt form, varannan dag. Det rekommenderas inte att använda buljonger, slaktbiprodukter, röka produkter, korv och korv, kakao, starkt te, bönor.
 2. Med fosfat är mjölk begränsad; mjölk och mejeriprodukter är tillfälligt begränsade Rationen är berikad med försurande produkter och drycker (färska juicer, bär och frukter).

medicinering

I de flesta fall, för behandling av akut cystit är tillräckligt ändamål uroseptikov (furagin, FURAMAG, nevigramon, monural). Mindre vanliga sulfonamid (Biseptolum). Antibiotika är olämpligt, men i vissa fall kan din läkare rekommendera dem (särskilt i fall av misstänkt pyelonefrit) - vanliga läkemedel är skyddade penicilliner (amoxiclav, flemoklav soljutab, Augmentin) och cefalosporiner 2-3 generationer (Zinnat, tseklor, alfatset, tsedeks). Uroseptiki antibiotika eller utses inåt takten i 3-5-7 dagar beroende på sjukdomens svårighetsgrad, svaret på terapi och dynamik laboratorieparametrar. Valet av läkemedel och behandlingslängd bestämn uppbär en läkare.

För att lindra smärt syndrom används anestetika och krampfria droger (nej-spa, papaverin, baralgin, spasmalgon).

Funktioner vid behandling av kronisk blåsan

Kronisk blåsning hos barn är önskvärd att behandlas på ett sjukhus där det finns fler möjligheter till en detaljerad undersökning av barnet och hela behandlingen.

Principerna för behandling av kronisk blåsan är samma: förlängt dricksbehandling, kost och medicinering. Emellertid läggs stor vikt vid att bestämma orsaken till processkronisering och eliminering (behandling av vulvovaginit, förstärkning av immunitet etc.).

Vid läkemedelsbehandling används ofta antibiotika, och under lång tid (14 dagar eller mer) växlar 2-3 läkemedel. Och efter det att antibiotikumet kan utses uroseptiskt långt, i en liten dos - för att förhindra återfall.

I samband med långtidsantibiotikabehandling hos barn benägna att utveckla dysbios, så du behöver individuellt anpassade recept pre- och probiotika, och kombinationer av dessa (Linex, Atsipol, Narine, etc.).

Vanligen används topisk administrering uroseptikov och antiseptika (instillation av läkemedelslösningar in i håligheten i urinblåsan), fysioterapi (UHF, lera applikationer, jontofores med antiseptika, inductothermy, jontofores).

Med persistent återfallande cystit, indikeras immunmodulerande läkemedel (en kurs av viferon eller geneferon).

Funktioner för att övervaka ett barn efter att ha blivit cystitis

Barnet observeras i polikliniken på bosättningsorten - inom 1 månad efter akut cystit och minst ett år efter kronisk behandling, med periodisk allmän urinanalys och andra studier på rekommendation av den behandlande läkaren. Vaccinationer för barn kan utföras inte tidigare än 1 månad efter återhämtning (och vaccination mot difteri och stelkramp - endast efter 3 månader).

Cystit hos barn

Cystit hos barn - urininfektion som orsakar inflammation i slemhinnan och blåsans submukosala skikt. Cystitis hos barn flyter med smärta och snitt vid urinering, frekvent uppmaning på potten med fördelning av små portioner urin, inkontinens av urin; I ung ålder observeras ofta förgiftning och feber. Diagnos av cystit hos barn inbegriper studie av urin (allmän analys, bakposseva, tvåglasprov), ultraljud av blåsan, med kronisk cystit - cystoskopi. Vid behandling av cystit är barn förskrivna en diet och förbättrad dricksbehandling, läkemedelsbehandling (uroseptisk, antibakteriell, antispasmodisk), fytoterapi.

Cystit hos barn

Cystit hos barn - den vanligaste urinvägsinfektion, som finns i bruket av pediatrik och pediatrisk urologi. Cystit vanligt bland barn i alla åldrar och kön, men är 3-5 gånger vanligare hos flickor förskola och skolåldern (från 4 till 12 år). Hög förekomst av cystit flickor förklara särdragen i strukturen av den kvinnliga urinsystemet :. Wide tillgänglighet och kort urinrör, anus närhets, frekventa infektioner av de yttre könsorganen, etc. Cystit barn kan ta formen av isolerad eller saminfektion (tsistouretrita, tsistopielonefrita).

Orsaker till cystit hos barn

För utveckling av cystit hos ett barn är följande villkor nödvändiga: bakteriell kontamination av blåsan, en kränkning av dess anatomiska struktur och funktion.

Normalt sker blåsrensning från mikroflora med regelbunden tömning med hjälp av urinflöde. Slemhinnan i urinblåsan är resistent mot infektion på grund av aktiviteten hos de periuretrala körtlar som producerar slem och lokala faktorer immunförsvar (sekretoriskt immunglobulin A, interferon, lysozym, etc.). Sålunda., Den anatomiska integriteten av epitelet, den funktionella användbarheten av detrusor, frånvaron av morfologiska förändringar i blåsan och töms regelbundet tillhandahålla en hög grad av skydd mot infektion, och svagheten i en av enheterna enkelt utveckla cystit hos barn.

Oftast i bakteriologiska kulturer av urin i cystit hos barn, sås uropatogena stammar av Escherichia coli; i ett mindre antal fall - Klebsiella, Proteus, Staphylococcus epidermis, Pseudomonas aeruginosa, mikrobiella föreningar. I en fjärdedel av fallen, när det gäller cystit hos barn, detekteras inte en diagnostiskt signifikant bakteriuri.

Virusens roll i cystitis etiologi hos barn är fortfarande oklart (med undantag av hemorragisk blåsan). Dock är den allmänt accepterade bland urologer att patogener para, adenovirus, herpes och andra virusinfektioner predisponerar för störningar i mikrocirkulationen i blåsan och skapa en gynnsam miljö för den fortsatta utvecklingen av bakteriell inflammation.

Barn har cystit orsakad av klamydia, mykoplasma, ureaplasma. I dessa fall, som regel sker infektionen i närvaro av klamydia i föräldrarnas, underlåtenhet att följa hygienstandarder, besök bastu, pooler och så vidare. Specifik gonococcal och trichomonazice cystit är vanligare hos vuxna eller ungdomar som har sex. Cystit svampetiologi inträffar hos barn med nedsatt immunförsvar, medfödda missbildningar av urogenitalsystemet, som får långtidsantibiotikabehandling.

Penetrationen av smittämnen in i blåsan kan ske nedströms (njure), upplänk (från urinröret och anogenitala områden), lymphogenous (med andra bäckenorgan) hematogen (från fjärr septisk foci), varvid kontakten (genom de defekta blåsväggen) banor.

Kränkning av den naturliga processen av självrening av urinblåsan kan utvecklas i sällsynta eller ofullständig urinering (ofta med neurogen blåsa hos barn), vesikouretär reflux, urinrörsförträngning, förhudsförträngning hos pojkar, urinblåsa diverticula. Riskfaktorer för utveckling av cystit hos barn är av metabola nefropati, urolitiasis, främmande kropp blåsa, invasiva studier i urologi (cystografi, cystoskopi, etc..), Behandlingen av nefrotoxiska läkemedel (cytostatika, sulfonamider, etc.). Bakteriell invasion av urinblåsan främja överväxt, helmintinfektioner, tarminfektioner, gynekologiska sjukdomar hos kvinnor (vulvit, vulvovaginit), Pyo inflammatoriska processer (omphalitis neonatal angina, abscessed pneumoni stafilodermii) och så vidare.

En roll i patogenesen av cystit hos barn som ges till endokrina dysfunktion (diabetes mellitus), hypovitaminosis, förändringar i pH-värdet i urinen, effekterna av fysiska faktorer (hypotermi, strålning), brott mot reglerna för personlig hygien.

Klassificering av cystit hos barn

Det är allmänt accepterat att klassificera cystit hos barn genom kursen, form, morfologiska förändringar, förekomsten av inflammatorisk process och förekomst av komplikationer.

Under barnets gång förekommer akut och kronisk blåsan. Akut cystit hos ett barn uppstår med inflammation i slemhinnan och submukosala skikten; kan åtföljas av katarrala eller hemorragiska förändringar i väggen. Vid kronisk cystit hos barn morfologiska förändringar som påverkar muskellagret och kan bäras bullosa, granulat, abscess, kallbrand, nekrotiserande interstitial, täckt, polypoid karaktär.

I formen skilja primära (som uppstår utan de strukturella och funktionella förändringar i urinblåsan) och sekundär cystit hos barn (som uppstår på en bakgrund av ofullständig tömning av blåsan på grund av dess anatomiska eller funktionella handikapp).

Med tanke på förekomsten av inflammatoriska förändringar är cystit hos barn uppdelad i fokal och diffus (total). Med inblandning av blåsans hals är det tal om cervikal cystit, med lokalisering av inflammation i regionen Ljeto-triangeln - om utvecklingen av trigonit.

Cystit hos barn kan förekomma okomplicerad eller åtföljs av utveckling av vesikoureteral reflux, pyelonefrit, uretrit, paratsistita, peritonit, skleros av blåshalsen och andra.

Symtom på cystit hos barn

Klinik för akut cystit hos barn präglas av snabb utveckling och snabb ström. Den huvudsakliga manifestationen av akut inflammation är urinssyndromet, åtföljt av obligatorisk uppmaning att urinera, som inträffar var 10-20 minuter. Dysursjukdomar är förknippade med ökad reflex excitabilitet hos blåsan och irritation av nervändar. Barn klagar över smärta i suprapubisk regionen som bestråla perineum, värre på palpation av buken och en liten fyllning av urinblåsan.

Urinering i sig är svårt, urin frigörs i små portioner, vilket orsakar smärta och sveda. Ofta när cystit hos barn finns det en falsk uppmaning att urinera eller urininkontinens Vid slutet av urineringstiden är det terminalt hematuri (utsläpp av några droppar blod).

Hos spädbarn och småbarn kan blåsan uppträda som allmän ångest (värre med urinering), gråt, vägran att äta, spänning eller slöhet, feber till febervärden. Hos unga barn förekommer ibland spasmer i den yttre urinrörssfinkteren och reflex urinretention ibland.

Om barnets urin samlas i ett glasbehållare kan du märka en förändring i färg och transparens: urinen blir grumlig, ofta mörk, innehåller sediment och flingor, ibland lukar det obehagligt. När hemorragisk blåsning hos barn på grund av hematuri, förvärvar urin färgen på "köttslungor".

I akut cystitis förbättras barnets välbefinnande vanligen på den 3-5: e dagen, och efter 7-10 dagar återhämtar barnen sig helt.

Kronisk cystit hos barn är som regel sekundär i form. Symptom på inflammation ökar under förvärv av cystit och är vanligtvis representerad av frekvent urinering, obehag i buken, natt och dag inkontinens.

Diagnos av cystit hos barn

Cystit grunden för diagnos hos barn är komplexa laboratorietester inkluderande urinanalys, urinkulturer bakteriologiska flora, bestämning av pH urinhåll dvuhstakannoy prov. Förändringar i urin i cystit hos barn känne leukocyturia, hematuri varierande svårighetsgrad, närvaron av stora mängder av slem och övergångs epitel, bakteriuri. Oftast urinprovtagning för mikrobiologiska studier utförs vid urinera fritt (efter toaletten av yttre könsorganen och rengöring förhuden hos pojkar), men var tvungen att tillgripa kateterisering för akut urinretention.

I cystitis genomgår barnen ultraljud av blåsan med en bedömning av detrusorens tillstånd före och efter träningen. Echoskopi visar vanligen förtjockning av blåsans slemhinna och ett stort antal eko-negativa inklusioner.

Cystografi och cystoskopi indikeras endast för kronisk blåsning hos barn under perioden av inflammation som sänker sig; Huvudsyftet med forskningen är att identifiera omfattningen och arten av slemhinnans förändringar. Vid diagnossökning är barnläkaren och barnets urolog involverad.

Akut cystit hos barn ska differentieras med akut blindtarmsinflammation, paraproktit, pyelonefrit, blåstumörer, gynekologisk patologi. För detta ändamål kan undersökningsplanen omfatta samråd med en pediatrisk kirurg och en pediatrisk gynekolog.

Behandling av cystit hos barn

Att minska dizuricheskih händelser vid akut cystit barn steg som visas i vila och sängläge, torr värme till området av blåsan, varma "sessila" bad med örter dekokter (vid en temperatur av + 37,5 ° C). Cystit barn rekommenderas lakto-vegetarisk kost, eliminering av irriterande livsmedel (kryddig, smaksatta, kryddor), öka vätskeintag till 50% av den vanliga normen på grund av användningen av svagt alkaliskt mineralvatten, fruktdrycker, fruktkompotter och så vidare. Stark vattenbelastningen i cystit hos barn bidrar till ökad diures och tvättar ur blåsbakterierna och inflammationsprodukterna.

Medicinsk behandling för cystit hos barn innefattar mottagning antibakteriella medel spasmolytika, uroantiseptikov, sjukgymnastik. För kausal antimikrobiell behandling hos barn cystit tillämpas skyddade penicilliner (amoxicillin), cefalosporiner (cefuroxim, cefaklor, ceftibuten), derivat av fosfonsyra (fosfomycin), de kombinerade sulfonamid hastighets 7 dagars behandling följt av re bakteriologisk kontroll.

För att minska smärtssyndromet användes drotaverin, papaverin. Förutom den grundläggande behandlingen av cystit hos barn tilldelade fytoterapi (infusioner av kamomill, groblad, johannesört, åkerfräken). Efter inflammationen sänker fysioterapeuten elektrofores, mikrovågsterapi, magnetisk terapi för suprapubic regionen och andra.

Prognos och förebyggande av cystit hos barn

Akut cystit hos barn resulterar vanligtvis i fullständig återhämtning. Kroniska former av cystit utvecklas hos barn som har anatomiska och funktionella förutsättningar för fortsatt infektion.

Förebyggande av cystit hos barn bidrar till ordentlig hygien könsorgan, urinera regim följs, behandling av infektionshärdar, hålla degelmentizatsii tillräckligt vätskeintag, korrigering av metabola sjukdomar, med undantag hypotermi. Barn med kronisk blåsan bör observeras hos en barnlig urolog, tar regelbundet kontroll urinprov.

Doktor Komarovsky om behandling av blåsor hos barn

Det finns inget sådant barn som åtminstone en gång i sitt liv inte fick blåsor. För vissa är denna mycket obehagliga sjukdom en frekvent besökare. Smärtsam smärta när urinering ger barnen mycket lidande. Men för att rädda barnen från detta kommer det att hjälpa råd från Dr Eugene Komarovsky, en populär barnläkare och författare till böcker om barns hälsa.

Om sjukdomen

Cystitis är en inflammation i slemhinnan och blåsans peri-mukösa membran, som ibland sprider sig längs urinvägarna. Oftast i början av den inflammatoriska processen är "intestinala" bakterier skyldiga. Enligt medicinsk statistik är cystitis 5-6 gånger mer sannolikt hos tjejer än hos pojkar. Detta beror på att de fysiologiska egenskaperna hos strukturen i urinröret: för flickor den är kortare, så att bakterierna har tid att gå hela vägen upp till urinblåsan är mycket mer effektivt och med färre förluster.

Cystit hos barn är akut och kronisk.

Kroniskt blir det, om barnet inte har behandlats korrekt i ett akut stadium. Hoppa över och notera cystitisen är svår - barnet kommer nödvändigtvis att rapportera om hans obehagliga upplevelser.

Svårigheter med diagnos är endast hos spädbarn. De lider av blåskatarr åtminstone de äldre barnen, men säger ingenting kan inte, och konstant mamma gråtande skyllas på vad som helst: på tänderna som skär på barnet kolik, hunger, kyla eller värme i dåligt humör barnet och hans nyckfulla natur. Under tiden kommer den verkliga orsaken till detta beteende vara okänd, och akut cystit växer snabbt till en kronisk.

symptom

Manifestationer av blåsor är ganska karaktäristiska och specifika. Barn av alla åldrar är samma:

 • svår skärbesvär med urinering, särskilt efter processens slut
 • Urineringens frekvens ökar och mängden urin minskar.
 • Urinens färg är grumlig, ibland kan man se blandningar av blod;
 • iakttaget ibland av en ökning av kroppstemperaturen;
 • urininkontinens
 • Utseendet att skära smärta i underlivet i mitten.

Spädbarns mödrar bör vara särskilt försiktiga: det enda symtomet som de kan misstänka blåsan hos småbarn är en ökning av att gråta omedelbart efter urinering.

skäl

Den vanligaste orsaken till barndomcystit är hypotermi. Och om ett barn går runt huset eller ens barfota, har han nästan ingen chans att utveckla cystit, säger Yevgeny Komarovsky. Men allt förändras när krummen försöker sitta på golvet, på marken, på en kall sten. Kärlen i den här delen av kroppen tappar inte, som det gör vid fötterna blir värmeförlusten snabb.

En annan orsak till sjukdomsuppkomsten är ett brott mot hygienreglerna, vilket leder till att penetrering i urinvägarna i tarmbakterierna blir möjlig. Utvecklingen av sjukdomar bidrar till försvagad immunitet, njursjukdom och läkemedelsallergi, där blåsan uppträder som en reaktion på att ta vissa mediciner.

behandling

Det är absolut nödvändigt att behandla cystit, säger Yevgeny Komarovsky. Försöker vänta tills allt passerar - en dålig taktik. Det är ännu värre att börja behandla inflammation i urinblåsan med hjälp av folkmedicinska lösningar. Självmedicinering i detta fall är olämpligt.

Vid de första tecknen på blåsor rekommenderar Komarovsky att se en läkare som ber om att ge urin för analys.

Bakteriell såning gör det möjligt att förstå vilken mikrobe eller svamp som orsakade blåsans skada. Därefter ska läkaren ordinera de nödvändiga antibiotika som är effektiva mot denna speciella patogen.

Symtom och behandling av blåsan hos en nyfödd

Frågan om sjukdomar i urinvägarna är enbart enbart för akut respiratorisk infektion hos barn i det första året av livet. Spädbarn är särskilt sårbara för infektionssjukdomar i njurarna och urinblåsan. De observerar ofta en dold bild av sjukdomsförloppet och bakteriens snabba spridning genom urinvägarna.

Huvuduppgiften för unga föräldrar är att sjukdomen upptäckts i tid och ett besök hos en medicinsk specialist för att undersöka barnet.

skäl

Blåsans inflammation uppträder mot bakgrund av penetration av patogen mikroflora. Ingångsporten för infektiösa patogener är urinväggen. Infektion med smittämnen uppträder ofta genom lymf och blod.

Det finns sådana orsaker till bildandet av cystit hos nyfödda:

 • Brott mot reglerna för vård av ett nyfött barn. Om barnet är en lång tid i en våt eller smutsig blöja, då är det utlöste fenomenet uppstigande infektion, vilket splittrar vulva först, och sedan genom urinröret in i urinblåsan. Provoke cystitis i barnet kan använda handdukar, som utplånas av vuxna.
 • Badar i ett gemensamt bad utan underkläder. Under dessa förhållanden kan den nyfödda kroppen inte klara av den aggressiva mikrofloran som lever på badets yta.
 • Penetration av patogen mikroflora i barnens kropp när de är på ett sjukhus eller moderskapssjukhus.
 • Förekomst av en candidiasis (tröst) hos barnet. Mot bakgrund av progressiv candidiasis utvecklar nyfödda barn inflammation i blåsans väggar.
 • Funktionsstörningar i tarmarna hos nyfödda. Om grudnichok lider en kränkning av en stol i form av förstoppning, dysbacteriosis och andra funktionshinder, dessa stater provocera spridning av bakterier i urinblåsan hålighet.

Kontakt med infektion orsakar inte alltid cystit hos barn, eftersom den nya kroppens skyddskrafter måste minskas för denna process. Om ett barn har en immunbrist, är den här barnen större risk för infektion.

Förutom orsakerna finns det provocerande faktorer, bland vilka det finns:

 • särdrag hos urinets anatomiska struktur hos nyfödda;
 • Användningen av droger som sänker immuniteten
 • vanliga fall av förkylning och hypotermi
 • helminthic invasioner, som kan penetrera in i urinröret genom urinröret:
 • immunbristförhållanden som orsakas av villkoren för barnets frihetsberövande
 • allergiska reaktioner tillsammans med hudutslag och klåda (diates).

Viktigt! Om föräldrarna är medvetna om den låga immunstatus barnet, då de uppmanas att anmäla läkaren och fråga om blåsteknik inflammation förebyggande.

symptom

 • urinering blir intermittent;
 • barnet blir rastlöst, gråter ofta och lustigt;
 • ofta finns det en fördröjning i urinering i barnet;
 • gråt och lurar i processen med urinering;
 • barnet firar behovet ofta, men i små mängder;
 • Barnets urin förändrar färg och lukt;
 • i barnets urin finns ett molnigt sediment, element av blod eller små flingor.

Om ett av tecken på sjukdomen finns, ska föräldrarna visa nyfödda till läkare.

behandling

När cystit i ett spädbarn är kategoriskt oacceptabel självbehandling. Drogbehandling av denna sjukdom hos nyfödda inkluderar sådana grupper av läkemedel:

 • antibakteriella medel med ett brett spektrum av verkan;
 • icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID);
 • antispasmodik (NO-SHPA);
 • antipyretiska läkemedel.

För nyfödda barn produceras droger i en lämplig form (sirap, suspensioner, rektala suppositorier). Som ytterligare terapi används substanser av vegetabiliskt ursprung (uroseptika). Dessa läkemedel är säkra för barnets kropp och orsakar inte biverkningar. Föräldrarnas uppgift är att organisera ett dricksprogram för en nyfödd.

I blåsan rekommenderas att dricka. För detta ändamål rekommenderas att ge barnet en dekokt av nypon och kamomill blommor, med användning och beredning av kamomill för spädbarn, kan du se på http://vskormi.ru/mama/romashka-pri-grudnom-vskarmlivanii/ länk.

Om sjukdomen fortskrider snabbt och fortsätter i svår form rekommenderas barnet till sjukhusvistelse i profilavdelningen. Användningen av traditionella och alternativa läkemedel bör samordnas med barnläkare.

Tecken och behandling av blåsor hos spädbarn

Blodet är en sjukdom som är en inflammatorisk process i blåsan som du vet. Denna sjukdom är mycket obehaglig och smärtsam i känslor. Men ännu värre, om det finns cystit hos spädbarn. Vad är tecken och symtom, och vad ska behandlingen vara?

Barnet är sjuk på grund av infektion i blåsan genom urogenitala kanalen. Sjukdomen är huvudsakliga patogener Escherichia coli och Staphylococcus aureus. Hos spädbarn förekommer det i lika stor grad som både pojken och flickan. Och sjukdomen manifesterar sig i akuta och kroniska former.

Orsaker till cystit hos barn

Den vanligaste orsaken till spädbarn med cystit är en infektion som kommer in i njurarna och urinväggen. De huvudsakliga patogenerna, som är stafylokocker, klamydia och E. coli. I de flesta fall går de in i barns kropp eftersom föräldrarna inte uppmärksammar barnets vård.

För att skydda barnet från sjukdomen med cystit måste du ta hand om renheten hos könsorganen. Under inga omständigheter ska du inte låta barnet ligga på smutsiga blöjor länge eller vara i blöta blöjor. Att tvätta flickan är nödvändig från framsidan, för att inte prova infektion i urinväggen. För att torka barnet behöver du ha en separat handduk.

Under inga omständigheter ska barnet tillåtas simma i offentliga pooler utan tvätt. Eftersom sådana reservoarer är en infektionsbädd som lätt kan tränga igenom urinblåsan. Dessutom kan cystit förekomma på grund av problem i tarmarna. Det är nödvändigt att ta hand om den nyfödda rätt näring, för att förhindra varken förstoppning eller en sällsynt avföring.

Barnet ska inte på något sätt vara förkylat, eftersom det kommer att leda till att hans immunitet blir försvagad och inte kommer att kunna bekämpa smittsamma sjukdomar på egen hand. Som ett resultat kan en inflammatorisk process i blåsan förekomma.

Barnet ska gå på toaletten efter vilja, och inte hålla urin. Eftersom urin i sig har antibakteriella egenskaper, men med lång avhållsamhet förlorar den och kan bli en bra miljö för utveckling av bakterier.

Jag har aldrig uppmärksammat min hälsa. Jag behandlade alla slags förkylningar och höga temperaturer med uppvärmning, sköljning etc. Nu förstår jag att självmedicinering aldrig leder till något bra. Som det hände mig hjälpte det mig. Läs mer »

En viktig roll kan spela och långvarig användning av droger eller uppkomsten av allergiska reaktioner på någonting. Därför bör barnet inte ges mat som orsakar diates i barnet.

Infektion med cystitis ett barn kan och direkt i mammalsjukhuset. Utseendet på tröst eller svampinfektion kan förekomma hos barnet på grund av infektion hos det även vid födelsetiden. Bakterier fanns i moderns födelsekanal. Av denna anledning finns bakterier på alla slimhinnor hos barnet.

Men det bör noteras dock att blotta närvaron av bakterier i kroppen hos nyfödda inte leder till sjukdom, eftersom urinen hos barnet har antiseptiska egenskaper och täta urinträngningar infektion elimineras från kroppen.

Provoke förekomsten av blåsan hos spädbarn kan:

 • Specifik struktur av det genitourära systemet, vilket provar urinretention.
 • Frekventa katarralsjukdomar som uppstår vid barnets hypotermi. Sådana faktorer försvagar immunsystemet, på grund av vilket infektionen tränger in i kroppen utan hinder.
 • Långvarig användning av droger som påverkar immunsystemet.
 • Om barnet har maskar. De tränger in i urinväggen och framkallar inflammationsprocessens början.
 • All allergi framkallar inte bara utslaget på ett barns hud, men orsakar också inflammation i slemhinnorna. Inklusive blåsan.
 • Om föräldrarna är rädda för att överkyla barnet, lägger de upp det för mycket och tillåter inte kroppen att lära sig självständigt, för att bekämpa infektioner.

Det är viktigt att veta! Om barnet ofta blir sjuk och tar mediciner, måste du vara uppmärksam på hans urinvägar och be läkaren att undersöka barnet för närvaro av cystitis.

Symptom och manifestationer av sjukdomen hos spädbarn

I början av sjukdomen med cystit är barnet inte särskilt rastlöst. Starkare manifestationer uppstår vid utvecklingen av sjukdomen, men överallt fortsätter barnets tillstånd stabilt.

För 4 år sedan började jag oroa sig för problem med genitourinary systemet. Smärta och svårighet att urinera.

Diagnos av blåsan hos spädbarn är mycket svår, eftersom barn i denna ålder inte kan berätta om sina känslor. I detta avseende kan sjukdomen inte detekteras i de flesta fall.

Men det bör beaktas att de smärtsamma symtomen på cystit hos barn är mycket svagare än hos vuxna. Det enda som indikerar en sjukdom är ofta förekommande förfrågningar från barnet till toaletten, vilket i de flesta fall kan vara falskt. Barnet gråter och uppträder rastlöst.

Memo till föräldrar! Att barnet var frisk är det nödvändigt vid de första tecken på sjukdom hos barnet, att kontakta läkaren och att börja behandlingen. Annars passerar sjukdomen i kronisk form, och bakterierna sprids genom hela barnets kropp.

Under akut form av cystit hos ett barn, är kroppstemperaturen stabil, och endast om inflammationen börjar i njurarna börjar temperaturen stiga. Med allvarlig form av sjukdomen frågar ett spädbarn alltmer om en toalett och upplever svår smärta. Med tiden uppträder purulent urladdning ur urinröret. Under urinering gråter barnet för smärta och håller hela tiden på magen.

För att ta reda på orsaken till detta beteende är det nödvändigt att samla en liten mängd urin i en genomskinlig behållare och titta på dess färg. Om det har en grumlighet, en blandning av blod och en obehaglig lukt, så är detta ett säkert tecken på sjukdomen. Du bör omedelbart kontakta en specialist. I ett neonatalt barn kan en cystitissjukdom diagnostiseras med ett urintest.

Det är viktigt att komma ihåg! Om barnen med antipyretiska egenskaper vid hög kroppstemperatur hos barn inte ger någon effekt, betyder det att barnet utvecklar cystitis.

diagnostik

Barnet bör undersökas av antingen barnläkare eller urolog. Men sedan att förhöra barnet kommer det inte att vara möjligt, sedan ansöka om det också laboratorieforskningar. När misstanke om cystit är förskrivet forskning:

 1. Allmänna blod- och urintester för närvaron av leukocyter, röda blodkroppar och protein.
 2. Analyser på tanksåkning.
 3. Ultradiagnostisk undersökning av njurarna och urinblåsan görs.

Samtidigt planeras ytterligare studier. Såsom:

 • urologisk fluoroskopi;
 • cystoskopi;
 • Addis-Kakovsky-testet.

Video: cystit hos barn.

behandling

Innan du börjar behandla cystit hos barn, det första du behöver veta av vilken anledning sjukdomen inträffade. Och när läkaren bestämmer orsaken till infektionen utser han behandlingen och utför den under sin personliga övervakning. Under inga omständigheter kan barnet behandlas oberoende, eftersom det bara kommer att medföra tillfällig lindring, men kan senare framkalla allvarliga komplikationer.

Om behandlingen är planerad i tid och korrekt administreras, kommer sjukdomen att vara över i en vecka. Om du ändå riskerar och behandlar barnet med hjälp av folkmetoder kan sjukdomen bara dra och gå in i kronisk form, varför barnet kommer att lida i flera år.

Vid urinstudien detekteras en ökad nivå av erytrocyter och leukocyter under laboratorietester. Dessutom uppträder en stor mängd protein. Men för att analysen ska visa en riktig bild av barnets tillstånd måste urinen samlas in korrekt för analys. För att göra detta måste du tvätta barnet. Hoppa över en liten mängd urin, och resten samlas i en speciell behållare som kan köpas på apoteket.

För att enkelt samla urin för analys hos nyfödda barn finns det specialverktyg som också kan köpas på apoteket. Materialet för analys måste omedelbart hänvisas till laboratoriet.

Under behandlingsprocessen ges barnet mycket vätska för att tvätta infektionen från kroppen. För detta brygga sådana örter som kamomill och cowberry. Dessutom gör brickor av medicinalväxter. För denna användning salvia, kamomill och calendula.

Barn som får kompletterande livsmedel måste följa en diet. För dem rekommendera mejeriprodukter, grönsaker, frukt och kött utan fett.

Men det är bäst att undvika sjukdom och inte att besöka medicinska institutioner. För detta barn är bäst tempererat, vilket stärker barnets immunitet. Dessutom är det nödvändigt att hålla sig till barnets hygien. Eftersom det här är garantin för en liten mans hälsa.