Huvud
Behandling

Antibiotika för barns cystitis

Användningen av antibakteriell terapi i barndomen verkar för många föräldrar vara överdriven: de är rädda för att barnets immunitet kommer att få oreparabelt lidande. Men sanningen är att utan användning av antibiotika är nästan omöjligt att bota cystit: sjukdomen nästan alltid utlöses av bakterier, men eftersom andra läkemedel är värdelösa mot honom. Hur behandlas blåsinflammation hos barn? Vilka antibiotika är acceptabla?

Cystitis hos barn: behandling med antibiotika - huvudprinciperna för behandling

Antibakteriella läkemedel med försiktighet ordineras även för vuxna, för att inte tala om barn. Endast läkaren föreskriver medicin, med beaktande av följande faktorer:

 1. Resultat av undersökningen. Med cystit bör barnet åtminstone göra ultraljud och passera även blod- och urintester. Urin undersöks nästan alltid för bakteriologisk kultur, vilket gör att man kan bestämma orsaksmedlet för infektion. Olika bakterier är känsliga för olika droger, eftersom valet av antibiotika utförs i varje enskilt fall.
 2. Befintliga kontraindikationer. Om barnet åtföljer hälsoproblem ska specialisten se till att den föreskrivna medicinen är kompatibel med dem.
 3. Patientens ålder Det finns mediciner som är oacceptabla för barn. Läkaren måste ta hänsyn till detta ögonblick.
 4. Den optimala kursens varaktighet. Som regel är det från en vecka till två. I vissa fall är en enstaka dos av läkemedlet tillräcklig.

Om läkaren ansvarsfullt närmar sig uppgiften att välja ett läkemedel, kommer det inga problem i framtiden med barnet. I stället kommer det att vara möjligt att stoppa smittspridningen, på grund av vilken sjukdomen upphör att utvecklas.

Den främsta risken för antibiotikabehandling för barn är missbruk av läkemedel, vilket i huvudsak är karaktäristiskt för fall där föräldrar väljer att självständigt välja ett läkemedel. Det bör komma ihåg:

 • antibiotika är värdelösa i cystitis virala eller svampiga karaktär (med sådana typer av sjukdomar visar antivirala och antifungala medel);
 • antibiotika tar inte ner feber (det tar antipyretika);
 • antibiotika skyddar inte mot förekomst av bakteriekomplikationer (med liknande preparat för beredning av preparat på växtbas).

Det dåliga rykte av antibiotikabehandling skapades huvudsakligen av personer som missbrukade läkemedel. Om det inte finns någon anledning att ge barnet droger, kan behandlingen faktiskt bli till problem, bland annat:

 • öka motståndet hos mikrober till ett visst ämne (i framtiden kommer användningen att vara användbar);
 • störning av normal mikroflora
 • Förekomsten av allergiska reaktioner, misslyckande i organismens enzymatiska arbete;
 • frånvaro av positiva resultat av behandlingen.

Eftersom de negativa konsekvenserna av att ta antibiotika endast är associerade med medicinsk analfabetism, är det ingen mening att skydda barnet från den terapi som passar honom. Det viktigaste är att hitta en kvalificerad läkare och övervaka att han förskriver droger inte slumpmässigt utan att fokusera på resultaten från testen.

Det bästa antibiotikumet för barn med blåsor

Modern farmakologi erbjuder ett stort antal mediciner som är säkra för barnet. Läkare föreskriver följande effektiva antibiotika för barn från blåsor:

 1. penicilliner: Amoxiclav, Augmentin.
 2. makrolider: Sumamed, azitromycin.
 3. cefalosporiner: Zinnat, Tzedek, Tsefaklor, Taratsef, Supraks Solutab.
 4. Kombinerade sulfonamider: Co-trimoxazol.
 5. Fosfonsyraderivat: Monural.

Först och främst söker läkaren en variant bland penicilliner: deras användning anses vara det mest framgångsrika och säkra alternativet för ett barn. Resten av grupperna behandlas med antibiotika om penicilliner inte kan användas av någon anledning eller drogerna ger inte den önskade effekten.

Det är omöjligt att säga vilket läkemedel som är bäst för cystit hos barn, eftersom alla situationer är olika. Det är viktigt för läkaren - att hitta en balans mellan kraven i ett visst fall och den potentiella risken från användningen av mediciner. När en sådan jämvikt uppnås är sjukdomen lätt härdad utan att kroppen skadas.

Den genomsnittliga tiden för antibiotikabehandling är 7 dagar, ibland krävs ett mer allvarligt tillvägagångssätt - då utökas kursen till två veckor. Makrolider används vanligen från 3 till 5 dagar. Fördelaktigt annorlunda på denna bakgrund Monural (pediatrisk): det räcker att ta det en gång för natten, så att nästa dag symptomen återföll, och infektionen slutade utvecklas. Det är sant att ett antibiotikum endast föreskrivs för barn över fem år.

Vanligtvis försvinner tecken på akut cystit efter 2-4 dagars behandling. Men sluta inte behandlingen före tiden, annars kommer den inflammatoriska processen igen att bli aktiv.

Cystitis hos ett barn 3 år - vilka antibiotika är lämpliga?

För små barn, behandlar föräldrar alltid med oerhört darrande, eftersom barnets kropp fortfarande är svag och sårbar. Det betyder emellertid inte att den sjuka ska ges antibiotika. Många av de ovanstående drogerna får användas även vid en sådan "ung" ålder. Treårsperioden kan behandlas med sådana läkemedel som:

 • Amoxiclav i form av en suspension eller lösning för parenteral användning (tabletter är endast föreskrivna vid 6 års ålder);
 • Augmentin i form av en suspension eller sirap (tabletter kan endast användas efter 12 år);
 • Sumamed i form av tabletter 125 mg (om barnets vikt är mindre än 12,5 kg, använd sedan ett antibiotikum i form av en suspension);
 • Azitromycin (med en kroppsvikt på mer än 10 kg);
 • Zinnat, Cedex, Cefaclor, Tarracef (i tabletter eller suspensioner), Suprax Solutab (i form av en suspension);
 • Trimsulfa.

En läkare bestämmer den exakta dosen för små barn. Som regel beror "delen" på patientens vikt.

Även om de angivna antibiotika är tillåtna även för behandling av treåringar, bör man noggrant övervaka barnets tillstånd efter att ha tagit botemedlet. Patienten kan visa intolerans mot någon komponent som ingår i läkemedlet. Med rodnad i huden, utslag, försämring av sömn och andra liknande symptom, rekommenderas att du slutar behandlingen och återigen ser en läkare så att han förskriver ett annat läkemedel.

Nästan alltid antibakteriell terapi är det enda effektiva sättet att bekämpa barndomscystiti. Det är bara nödvändigt att visa barnet till en kvalificerad specialist och följ instruktionerna exakt för att stoppa en akut eller kronisk inflammationsattack i tid.

Vilka antibiotika ordineras för barn med blåsor

Antibiotikum för barn med blåsor är det huvudsakliga sättet att behandla, eftersom patogener är patogener. Före starten av behandlingen utförs en bakteriekultur för att veta vilka patogener som utlöste sjukdomen. Cystitis påverkar, främst, tjejer, mindre ofta - pojkar. För att eliminera detta problem används antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder.

Funktioner av antibiotikabehandling

Varaktigheten av behandlingen beror på vilket läkemedel som väljs. Kursen genomförs i genomsnitt i 7-10 dagar. I speciella fall föreskrivs en starkare medicinering, som endast ska tas 3 dagar.

Det är viktigt att veta att ju yngre barnet, den mindre dosen av läkemedlet den behöver ordineras. Antibiotikum påverkar levern, immuniteten, andra inre organ. Ett felaktigt utvalt läkemedel kan skada en växande, bräcklig kropp, så endast en läkare ska ordinera något läkemedel.

Som regel behandlas antibakteriella läkemedel mer sparsamt innan antibiotika administreras. Till sådana läkemedel hör Uro-Bifron. Det skadar mikrobiella celler, vilket förhindrar att de multipliceras. Om antibiotikabehandling inte hjälper, används starkare läkemedel.

Översikt över populära droger

Listan över antibiotika för behandling av cystit hos barn är väldigt bred.

Trots detta kan sjukdomen utvecklas och ta mer komplexa former. Men vissa droger med det kan inte längre klara sig. Akut okomplicerad cystit elimineras enligt följande: Barn rekommenderas att ta Amoxicillin, Cephalosporin (2-3 generationer). Det är önskvärt att använda läkemedel i form av tabletter, inte injektioner. För barn över 5 år är Fosfomycin lämplig.

Fosfomycin är en av de mest effektiva cystitismedicinerna hittills. Det tillverkas av det italienska läkemedelsföretaget och har redan visat sig bra från första dagen. fördelar:

 1. Om orsakerna till cystit är Escherichia coli, andra patogena mikrober kan komponenterna i läkemedlet med dem lätt klara sig.
 2. Aktiva substanser förblir i kroppen under lång tid i stora mängder, vilket möjliggör effektivt eliminering av sjukdomen.
 3. Spränger bakterier i mer än 70 timmar efter intag.
 4. Tillåtet tillträde till barn med patologier (förutom njurfel).
 5. En mottagning per dag är tillräcklig, vilket gör att du kan observera regelbundenhet.

Läkemedlet kan minska symtomen på blåsan så tidigt som 2-3 dagar, men det är nödvändigt att gå igenom hela behandlingsperioden. I annat fall kommer den obehandlade sjukdomen att utvecklas till en kronisk form, för att hantera vilken det blir mycket svårare. Fosfomycin ska inte tas till barn under 5 år, liksom med intolerans mot komponenterna i medicinen. Biverkningar: huvudvärk, illamående, kräkningar.

Betaktaktamer är penicillin, cefosporinpreparat. Behandling av cystit hos barn har sina fördelar och nackdelar. Sådana droger bryter bakteriehöljet, lindrar inflammation, smärta. Tillåtet att få barn i alla åldrar och till och med ammande mödrar.

För behandling av lungformiga blåsor används ofta en kombination av amoxicillin och clavulonsyra. Negativ punkt: Sådana läkemedel irriterar tarmväggen, så det rekommenderas att ta dem före måltid.

Probiotika används ibland ibland. Panzef, Cefixim, Solutab hör också till beta-laktamgruppen. Används med korta behandlingskurer av okomplicerad cystit. De verkar aktivt på alla sjukdomspatogener och eliminerar dem effektivt.

Nitrofuraner är bredbaserade antimikrobiella medel. Trots den omfattande användningen har de starka biverkningar. Patienter klagar över huvudvärk, sömnighet, illamående. Kontraindicerat vid mottagning av sådana droger i njurar, hjärtan, lever. Med cystit hos barn används dessa mediciner endast för att eliminera svåra kroniska former.

Det är viktigt att veta att den viktigaste aktiva beståndsdelen i pediatrisk cystit är ett antibiotikum. Behandla inte sjukdomen med fytoterapi, folkmetoder. Sådana medel kan användas som hjälpterapi, men endast efter doktorns tillstånd.

Apotek erbjuder ett stort urval antibiotika, men du kan inte köpa ett läkemedel själv och ordinera en dosering kategoriskt. Endast läkaren ska ange behandlingsschema. Enligt standarden bör du först ta en mer försiktig förberedelse, då - en stark. Du kan inte försumma barnets hälsa, det är bättre att omedelbart ta honom till ett möte med en specialist för att eliminera sjukdomen i ett tidigt skede och undvika komplikationer.

Vilka antibiotika för barn med blåsor?

Välj ett antibiotikum för cystit

Cystitis är inflammationen i blåsans slemhinnor. Oftast diagnostiseras denna sjukdom hos kvinnor. eftersom de har anatomiska kännetecken i det geniturinära systemet, på grund av vilket infektionen utan speciella svårigheter tränger in i urinblåsan. Men även män kan bli offer för denna sjukdom. Cystit är behandlingsbar, inklusive antibiotika, det viktigaste är att söka hjälp från en läkare.

Symtom och orsaker

Innan behandlingen startas bör du ta reda på tecknen och orsakerna till sjukdomen, bara om du har denna information och resultaten av patientens test kan du välja rätt antibiotikum för en cystit hos ett brett spektrum av åtgärder.

I regel rapporterar cystitisen sig med följande symtom:

 • Flera begär för urinering, som kan uppstå både under dagen och på natten, medan urinen varje gång inte är mycket allokerad.
 • Urinering åtföljs av smärtsamma förnimmelser i underlivet och könsorganen, patienter karakteriserar vanligen dem som snideri och brinnande;
 • Önskningar kan vara falska;
 • I urinen kan blodet (hematuri) observeras, och det kan också vara grumligt med en obehaglig lukt;
 • Ryggsmärta;
 • Vid komplikationer kan feber, allvarlig huvudvärk, illamående förekomma.

Ofta börjar blåsan eftersom bakterierna har gått in i urinblåsan, så antibiotika förskrivs för behandling, som syftar till att eliminera patogen mikroflora. Även faktorer som bidrar till utvecklingen av sjukdomen innefattar:

 • Brist på regelbunden och korrekt intim hygien;
 • hypotermi;
 • Retention av urin i urinblåsan kan också orsaka cystitis;
 • Brist på vitaminer i kroppen;
 • Obalanserad mat (mycket fett, stekt, saltat, rökt mat och varma drycker);
 • Överträdelser av hormonell bakgrund hos kvinnor;
 • Inflammatoriska processer i könsorganen;
 • Infektionssjukdomar (t.ex. influensa) kan också orsaka bakterier att "migrera" i blåsan, vilket leder till inflammation.
 • Urolitiasis (bildning av stenar i njurarna, urinblåsan eller urinblåsan), diabetes mellitus, buken eller ryggmärgsskador.

Vilket antibiotikum är det mest effektiva

Behandling av cystit är komplex, så förskriva droger från olika grupper: antibakteriella, antiinflammatoriska, smärtstillande medel, läkemedel, baserade på växtdelar (fytopreparationer) och andra. Kräver vidhäftning med en speciell diet och pastellbehandling (i akut form) och besök på fysioterapi (när sjukdomen recedes).

När det gäller antibiotika, för idag, urologen utser oftast att ta både kvinnor och män:

Monural. Detta antibiotikum mot cystit är effektivt och snabbt verkande, kommer att hjälpa till att bli av med nästan alla oönskade mikroorganismer som har avgjort i blåsan. Det är också lämpligt för mottagning, patienten behöver bara dricka 1 kapsel före sänggåendet.

Relief du kommer att känna dig mycket snabbt, cirka 3-4 timmar efter att p-piller konsumeras, kommer symtomen på blåsor inte att vara så ljusa. Monural har kontraindikationer: ålder (kan inte ta upp till 5 år), individuell intolerans av komponenter. Kvinnor i situationen och ammande mödrar är detta antibiotika tillåtet, men under en strikt övervakning av en läkare.

Nolitsin. De ämnen som detta antibiotikum innehåller från cystit hos kvinnor kan avaktivera bakterie DNA, vilket leder till deras död. Nolitsin har ett brett antibakteriellt medel, och rekommenderas också av läkare, eftersom det är koncentrerat i urinblåsan, men förblir inte i vävnader och blod. Ta bör vara 3 gånger om dagen för 1 tablett, behandlingen tar 3 dagar (med kronisk form - en vecka).

Bland kontraindikationerna finns ålder (du kan bara dricka för personer över 18 år), graviditet och sjukdomar som epilepsi, ateroskleros, cerebral cirkulation.

Palin. Detta antibiotikum är föredraget vid behandling av cystit i händelse av att den patogena mikrofloran är känslig för pipemidinsyra. Ta 2 gånger om dagen för 400 mg, en behandlingstid 10 dagar. Bland kontraindikationerna finns ett barns ålder, graviditet, nedsatt njur- eller leverfunktion.

Furadonin. Dess effekt är att det inte tillåter bakterier att syntetisera protein normalt, vilket är varför de dör. Patientens hälsotillstånd förbättras vanligtvis den andra behandlingsdagen, det är nödvändigt att dricka medicinen vid 100 mg per dag för 3-4 doser oavsett att de äter.

Kontraindikationer antibiotika: kränkningar av njurar, graviditet, ålder upp till 8 år. Biverkningar inkluderade illamående och yrsel, sällan kräkningar.

Furagin. Antibiotikum hjälper till vid behandling av blåsor genom att det stärker immunsystemet, vilket förhindrar tillväxt och reproduktion av bakterier. Känslighet för detta läkemedel besittas av stafylokocker och E. coli. Drick 2-4 tabletter 2-3 gånger om dagen. Kursen varar 7-10 dagar, beroende på anamnesen.

Läkemedlet tolereras väl, biverkningar är mycket sällsynta.

Denna lista är inte öppen, det finns ett antal droger som kan hjälpa dig med blåsor, men kom ihåg: valet av ett antibiotikum är en urologs uppgift, inte din.

Behandling av cystit med antibiotika hos kvinnor

Om en kvinna blir sjuk med blåsor, då för behandling, finns det alltid föreskrivna vissa antibiotika (en lista strax nedan) som är utformade för att förstöra patogena bakterier.

Många människor börjar köpa antibiotika på egen hand och sedan hävdar att det hjälpte dem.

Faktum är att massan av antimikrobiella medel som används i cystit, men en del har länge varit ineffektiva (dvs en kvinna kommer att känna en tillfällig lättnad, och det orsakande medlet av "försvinna in i skuggorna"), vilket är förenat med utvecklingen och konsekvenserna av återfall. Andra kan inte vara säkra i vissa kliniska situationer.

Det är viktigt att inte glömma att vid behandling av cystit vid ett långvarigt intag av antibiotika förstörs ett stort antal positiva mikroorganismer - mjölksyrastavar. Detta bidrar till den rikliga tillväxten av jästliknande svampar och leder till framväxt av tröst.

I denna artikel kommer vi att prata om droger för behandling av blåsor. Men det betyder inte att du behöver självmedicinera. Endast en läkare kan korrekt upprätta en diagnos och förskriva en terapi som tar hänsyn till alla karaktäristika hos kvinnans kropp.

Översikt över förberedelser

Antibiotika för blåsor är endast indikerade om inflammationen i blåsans slemhinnor är bakteriell i naturen. I något annat fall föreskrivs de för att förebygga en eventuell bakteriell infektion eller inte alls ordineras.

Villkorligen antibakteriella läkemedel kan delas in i 5 grupper.

 1. Nitrofurantoin är ett antiseptiskt medel för behandling av urinvägarna.
 2. Erytromycin # 8212; antibiotikumet riktas mot förstörelsen av stafylokocker, streptokocker, gonokocker.
 3. Sulfonamidgrupp. sulfametisol, sulfisoxazol, sulfametoxazol.
 4. Penicillin-gruppen. cefaklor, cefalexin, dicloxacillin, amoxicillin, ampicillin.
 5. Tetracyklingrupp. doxycyklin, minocyklin, tetracyklin.

Ta upp drogen, varaktigheten av administrering och dosering, samt möjligheten att använda universella antibiotika som undertrycker de flesta patogener, borde vara en urolog.

Lista över antibiotika för blåsor

Nedan är en lista över deras mest effektiva och ofta använda antibiotika för behandling av cystit hos kvinnor:

 1. Monural (350,00 rubel);
 2. Palin (RUB 237,00);
 3. Furagin (RUB 243,00);
 4. Furadonin (153,00 rubel);
 5. Nolitsin (RUR 262,00).

Varaktigheten av antibakteriell behandling för akut cystit är vanligen 3 eller 7 dagar, beroende på förekomsten av riskfaktorer. Om de är närvarande ökar respektive behandlingstiden.

Komplex terapi

Att dricka antibiotika och inget annat är nog, för en fullständig botemedel kräver komplex terapi.

Det innefattar: intag av örtberedningar: kanefron eller cyston, probiotika (laktobakterin), immunomodulatorer, det är också nödvändigt att observera sängstöd och ta varma bad eller torrvärme. Det finns också en speciell diet för patienter med cystit, vilket är mycket viktigt för kronisk cystit.

Glöm inte vanligt vatten, du borde dricka minst 2 liter rent vatten om dagen.

Stödjande terapi

Efter antibakteriella läkemedel finns det stor sannolikhet för återfall och uppkomsten av akut cystitis. Oftast beror detta på felaktig utvald behandling eller misslyckad självbehandling.

Antibiotika för blåsor är provokatörer av trusningsförstöring. så deras mottagning kräver det obligatoriska underhållet av kroppens försvar. För att förbättra immuniteten i 1,5-2 månader är det nödvändigt dagligen:

 1. Att dricka på en dröm som kommer på ett glas yoghurt med laktobaciller. Ännu bättre, om du förbereder kefir själv från den förvärvade starteren eller kommer att ta probiotika med levande stammar av fermenterade bakterier.
 2. Ta vitaminer, till exempel, komplimat;
 3. Två gånger om dagen för att dricka tinktur av echinacea (en halv kopp vatten 25 droppar);
 4. På eftermiddagen ta en upplösning i vattenpasta fytolysin.

De beskrivna förebyggande åtgärderna kommer att bidra till att förebygga cystit efter antibiotika och stödja det normala tillståndet i tarmmikrofloran utan manifestationer av konsekvenser i form av dysbios.

Monural för cystitis

Nu har läkarna i arsenalen ett läkemedel som är utmärkt för akut behandling av urinvägarna, eftersom det är universellt. Detta är det bästa antibiotikumet för cystit - läkemedlet "Monural".

Fördelen med detta läkemedel är att när det går in i blodet absorberas det snabbt och kommer in i njurarna i oförändrad form. Det är nog att ta ett antibiotikum till jobbet. Med svår form av blåsan är han utsedd två gånger.

På grund av den lilla giftiga effekten på kroppen anses "Monural" vara praktiskt taget ofarlig. Men det finns också kontraindikationer: det kan inte tas till barn under 5 år, ammande mödrar och personer med nedsatt njurfunktion.

Vilket antibiotikum är bäst för cystitis?

Bland de bästa drogerna kan identifieras "Monural". Även för intag av droger rekommenderas som innehåller fluorokinoloner, till exempel Levofloxacin. Detta medel har ett brett spektrum av effekter på mikrober, det har en lång period av utsöndring, en hög grad av penetration i andra organ.

Används för behandling av sjukdomen Amoxicillin, Nitrofurantoin, Fosfomycin. Dessa droger förstör fullständigt bakterier och tillåter inte bakterier att anpassa sig till läkemedlets komponenter. Gravid och barn är ordinerade läkemedel som Cefixime eller Cefuroxime. De är harmlösa mot kroppen, samtidigt som smittet snabbt förstörs.

Antibiotika för blåsor

Fram till nyligen ansågs att cystit inte nödvändigtvis behandlades med antibiotika. Han var tvungen att genomgå lämplig kost, rätt regim och som ett resultat av den övergripande förstärkning av immunsystemet. Men nu är de flesta läkare benägen att faktum att Det är bättre att eliminera cystit med antibiotika, eftersom det alltid finns en fara att akut cystit kommer att gå in i kronisk form, vilket blir mycket svårare att behandla.

Vad är cystitis?

Cystitis uppträder i akut och kronisk form. Den akuta formen kännetecknas av den plötsliga förekomsten av inflammation i blåsans slemhinna. Ibland kan denna inflammation inträffa strax efter att organet har påverkats av en faktor som orsakar förekomsten av cystitis. Vid utförande av felaktiga åtgärder för behandling av akut cystit kan sjukdomen strömma in i kronisk form. I kronisk cystit är symtomatologin hos denna sjukdom mycket mindre uttalad.

Denna infektion orsakas av smittsamma medel, såsom streptokocker och enterokocker, kan också orsaka det och andra liknande patogener. Det kan också uppstå icke-infektiös cystit. Dess utseende beror på blåsans påverkan på olika kemikalier och läkemedel samt utländska kroppar.

Symtom på blåsan är extremt obehaglig. Med denna sjukdom finns det ofta urinering, som åtföljs av smärta. Urin blir grumlig. I svåra former av blåsor är det möjligt att höja kroppstemperaturen, illamående kan uppstå och ett mjölksediment kan observeras i urinen. För mer om detta, se artiklarna Cystitis in Women: Symptom och cystit hos män: Symptom och behandling.

Behandling av akut cystit med antibiotika

Om akut cystit inte behandlas med antibiotika kommer det troligen att manifesteras efter ett tag. Och som du vet, indikerar detta redan att sjukdomen har förvärvat en kronisk form. Akut cystit ska behandlas omedelbart. Denna sjukdom kräver ett tidigt beslut, ibland utan att först kontrollera urinen och patogenens känslighet för antibiotika.

Hittills har denna brådska medfört många problem, för inte alla droger kan döda dessa eller andra patogener. Men nu i läkarnas arsenal finns ett sådant läkemedel som Monural. Det är ett universellt antibiotikum för behandling av infektioner i nedre urinvägarna. Detta antibiotikum är perfekt lämpat för akut behandling, eftersom det är universellt.

Monural - ett läkemedel som täcker ett brett spektrum av patogener. Läkemedlet visar den nödvändiga aktiviteten mot de flesta. detta antibiotikumet bekämpar perfekt med akut cystitis orsakssamband (Staphylococcus, Proteus och Escherichia coli). Dessutom är Monural mycket mindre sannolikt än andra antibiotika, uppkomsten av patogener uppstår. En av de viktigaste fördelarna med läkemedlet är att en enda dos är tillräcklig för att den ska kunna fungera. Drogen absorberas snabbt i blodet och går in i njurarna oförändrade. En hög koncentration av läkemedlet finns i urinen inom en dag och bidrar till att hela patogena mikrofloran dör.

En monoral kan ordineras två gånger, om du har en svår form av blåsan. Grunden i verkningsmekanismen för detta läkemedel är blockeringen av verkan av enzymer som deltar i bildandet av cellväggarna hos smittsamma medel.

För människokroppen är detta läkemedel nästan ofarligt. På grund av det faktum att den inte har någon toxisk effekt på kroppen, kan Monural ta ännu under graviditet (läs om det i artikeln Monural under graviditeten). Läkemedlet bör inte användas om du är överkänslig, barn under 5 år, människor som lider av svårt nedsatt njurfunktion och ammande mödrar, eftersom läkemedlet utsöndras i sin mjölk.

Efter behandlingen måste du göra ett urintest för att kontrollera att cystit är närvarande - den så kallade botemedelskontrollen.

Behandling av kronisk cystit med antibiotika

Behandling av en kronisk form av cystit är det exakta motsatsen till behandling av en akut form. I kronisk cystit börjar behandlingen med en fullständig undersökning, som avslöjar alla möjliga orsaker till utseendet på en kronisk form av blåsor. Oftast är dessa orsaker patogena förändringar i urinvägarna. Antibiotika för kronisk form av cystit är endast föreskrivna efter noggrann undersökning av urin för förekomst av patogener.

Vid kronisk inflammation används Monural mycket mindre ofta. Detta förklaras av det faktum att infektionen i detta fall har utvecklat en tillräckligt stark försvarsmekanism, och till och med en två gånger administrering av ett antibiotikum kan inte utplåna det. För behandling av kroniska former av blåsor används preparat av gruppen fluorokinoloner oftast. såsom Norfloxacin, Ofloxacin, Ciprofloxacin.

Dessa läkemedel har uttalade antibakteriella åtgärder med avseende på de flesta orsaksmedel av infektioner i nedre urinvägarna. För sådana preparat produceras immuniteten hos bakterier praktiskt taget inte. Fördelen med dessa läkemedel är att de kan handla även mot en så stark fiende som Pseudomonas aeruginosa. Tidigare var detta medel praktiskt taget obehandlat.

Ta bort den patogena mikrofloran hjälper till att korrigera valet av dosering och frekvens av fluorokinoloner. Dessa antibiotika, som de flesta droger av detta slag, blockerar funktionerna hos enzymer som är ansvariga för uppbyggnaden av bakterieceller. Dessa läkemedel verkar mycket snabbt, vilket förhindrar att bakterierna anpassar sig till de förändringar som har inträffat.

Att ta mediciner av detta slag kan störa den korrekta utvecklingen av benskelettbildningen, så det ska inte tas före 15 års ålder. Under graviditeten är det endast tillåtet att ta dessa läkemedel om det är ett hot mot barnets liv på grund av mammas sjukdom. Om du ammar är det bäst att stoppa denna process vid tidpunkten för läkemedlet. Du kan fortsätta mata efter att du har avslutat hela behandlingen. Dessutom är fluokinoloner kontraindicerade för användning med deras individuella intolerans.

Eventuella antibiotika från denna grupp kan endast ordineras av en läkare. Dessa läkemedel är starka och har biverkningar som kan påverka hälsan hos dina inre organ negativt. Efter behandlingen är kontrollen av botemedel obligatorisk.

Kom ihåg att om du har några tecken på utseende av blåsan, behöver du snarast kontakta en läkare. Behandling du kan bara utse honom. Behandla din hälsa ordentligt. Ta hand om dig själv och ta hand om dig själv!

Läs andra intressanta rubriker

Orsaker, symtom, behandlingstaktik och huvudgrupperna av antibiotika som föreskrivs för cystit hos barn

Urinvägsinfektion (inklusive cystit), är ett akut problem i pediatrik, eftersom de upptar den tredje platsen i strukturen av morbiditet efter sjukdomar i övre luftvägarna och mag-tarmkanalen. Dessa infektioner leder bland orsakerna till feber av okänt ursprung hos barn under 3 år.

UTI är en mikrobiell infektion i urinvägarna utan att indikera den aktuella nivån av lesionen och bestämma vilken typ av inflammatorisk process som är förknippad med denna infektion.

Diagnosen UTI kan etableras för barn vid första episoden av urinvägens infektiösa inflammatoriska process, och även när det inte är möjligt att bestämma den aktuella nivån av skadorna (oftast spädbarnet).

Pyelonefrit är en ospecifik smittsam inflammatorisk sjukdom hos njurarna, oftare bakteriell etiologi. Cystitis är en mikrobiell inflammatorisk sjukdom i blåsan, åtföljd av en överträdelse av dess funktion.

Asymtomatisk bakteriuri - närvaron av bakterier i urin är större än 105 (10 till den femte kraften) cfu / ml urin detekteras med en målmedveten dispensary eller patientundersökning, utan några klagomål eller kliniska manifestationer.

1. Morbiditet

Cystitis är den vanligaste sjukdomen bland alla sjukdomar i urinvägarna. De påverkas av barn av alla kön i alla åldrar.

Under det första levnadsåret, främst under de första 3 månaderna, är UTI vanligare hos pojkar, och i för tidiga spädbarn är det mycket mer sannolikt än hos barn i spädbarn.

Pojkar som genomgått omskärelse är mindre benägna att bli sjuk än pojkar som inte hade det (enligt vissa studier, 4-10 gånger).

Efter ett år dominerar flickor bland små patienter: upp till 6-7 år har 7,8% av tjejerna och 1,6% av pojkarna något UTI. Återfall förekommer hos 12-30% av barnen efter sex månader eller ett år.

20-25% av patienterna observeras för kronisk cystit, som i de flesta fall kombineras med kronisk pyelonefrit.

2. Etiopatogenes

I de flesta fall är de ledande orsaksmedlen av cystitis de gramnegativa mikroorganismerna i Enterobacteriaceae-familjen.

Huvud roll spelas av E. coli - 41-83%, signifikant mindre sjukdom som orsakar Klebsiella, Proteus, Enterobacter, Enterococcus, Streptococcus grupp A och B. I 8% av fallen orsaken är Staphylococcus saprophyticus och Staphylococcus aureus. I ett antal fall orsakar UTI: ar mikrobiella föreningar.

Effekten av virus är fortfarande en omstridd fråga, oftast bidrar de till den sekundära bindningen av bakteriefloran. Svampcystitis diagnostiseras hos patienter med immunbristtillstånd.

 1. 1 Hematogena - huvudsakligen gram-positiva bakterier och svampar, realiseras hos nyfödda och spädbarn vid utvecklingen av sepsis.
 2. 2 Lymfogen - infektion i urinsystemet genom tarmmikrofloran sker genom lymfkärlen vid akuta eller kroniska tarmsjukdomar på grund av skador på slemhinnan och lymhostasen.
 3. 3 Stigande - genom urinröret från periuretral och uretralt område - den vanligaste varianten av infektion.
 4. 4 Fallande - om en infektion kommer från övre urinvägarna.

Urinvägarna hos ett friskt barn är sterila och har ett antal skyddsmekanismer mot infektion:

 1. 1 Mekanisk rengöring med urinering.
 2. 2 Urinvägs slemhinna mukopolysackarid täckt med ett skikt som inkapslar bakterierna och underlättar deras eliminering (det är det hormon-produktionsprocessen - östrogener bidra till dess utveckling av epitelceller och progesteroner - allokerings).
 3. 3 Mucus med antibakteriella egenskaper, som produceras av paruretralkörtlarna och skyddar mot ingrepp av bakterier i urinröret.
 4. 4 Lågt urin pH och ökad osmolaritet, närvaron av organiska syror och urea (frånvarande i spädbarn).
 5. 5 Lokal immunitet (lysozym, sekretoriskt immunoglobulin A, interferon).

I sin tur har uropatogena mikroorganismer ett antal aggressionsfaktorer, såsom:

 1. 1 Ökad vidhäftning mot uropiteliala celler.
 2. 2 Utveckling av enzymer (fosfatas, DNA-ase, hemolysin, ureas, etc.).
 3. 3 Förmåga att bilda biofilmer.
 4. 4 Förekomst av antifagocytiskt, anti-interferon och antitomplementärt skydd.
 5. 5 Förmåga att L-transformera celler.
 6. 6 Högt motstånd mot droger.
 7. 7 Förmåga att flytta E. coli mot urinflöde etc.

Den inflammatoriska processen realiseras när misslyckande försvarsmekanismer i kroppen och barnet infekterad med en tillräcklig mängd av uropatogena bakterier, vilket resulterar i integritet uroepithelium, införandet och tillväxt av bakterier.

Prioritet i sjukdomsutvecklingen hör till patogena egenskaper hos mikroorganismer och störningar av urodynamik.

Fysiologiskt rengörs urinen av bakterier om 15 minuter om blåsan är helt tömd. Lokalt skydd minskar emellertid kraftigt i närvaro av kvarvarande urin.

På grund av hydrodynamiska sjukdomar i urinering ökar det intravesiska trycket, vilket leder till en överträdelse av hemodynamik, mukosalt ödem och lymhostasis, utveckling av ischemi och dystrofa förändringar.

Aktivering av den inflammatoriska reaktionen leder till skador på uropiteliala celler genom bildade fria radikaler och utvecklingen av lokal ischemi och skleros i framtiden.

Hemläkare

Cystit hos barn: orsaker, symptom, behandling, folkmedicin, antibiotika

cystit - infektiös inflammation i blåsväggen med en primär mukosala lesioner orsakade av antingen penetration av bakterier från utsidan genom urinröret genom stigande eller smittspridning genom blodet och urinen i infektiösa sjukdomar av andra organ.

Cystitis kan påverka barn i alla åldrar. Hos nyfödda och spädbarn cystit kan orsakas missbildningar av det urogenitala systemet, såsom uretär reflux (omvänd gjutning av urin i urinledarna och njurarna), och andra. För tidigt födda barn cystit kan vara relaterade till maldevelopment av det urogenitala systemet. Ursprung är cystit är primär och sekundär. Drift sjukdom cystit hos barn är indelade i akut och kronisk.

Symtom på cystit hos ett barn:

De huvudsakliga tecknen på cystit är ett barn av smärta, kramper och brännande känsla vid urinering, frekvent urinering, urinering små delar av urin, oförmåga att urinera, urin grumlighet, flingor av epitelceller i urinen, förändringar i färg och koncentration av urinen.

 • frekvent smärtsam urinering
 • förändringar i analysen av urin - leukocyturi, kan vara hematuri, protein - okarakteristisk (endast på grund av enhetliga element);
 • bakteriuri 10 5 mt / ml och däröver med undantag av viral etiologi;
 • smärtsam palpation av suprapubic regionen.
 • infektiös;
 • kemikalie;
 • radioterapi;
 • parasit;
 • med diabetes mellitus
 • hos ryggradspatienter
 • allergisk;
 • utbyte;
 • iatrogen;
 • neurogen.
 • diffundera;
 • cervical;
 • trigonitis.
 • katarral;
 • hemorragisk;
 • ulcerös och fibrös ulcerativ
 • gangrenous;
 • krönta;
 • tumör;
 • interstitiell.

Orsaker till cystit hos barn:

Cystit och uretrit hos unga barn och nyfödda kan vara en följd av hypotermi på grund av långvarig exponering för blöta blöjor, särskilt under kalla årstider. Dessutom blir förekomsten av cystit och uretrit hos äldre barn underlättad genom oregelbunden tömning av blåsan, en nödvändighet eller vana för att tolerera långa krav på urinering. En ogynnsam känslomässig bakgrund i familjen, rädsla för straff kan också vara orsaken till frekvent cystit och uretrit.

I vissa fall kan cystit och uretrit vara svamp eller trichomonadal i naturen. Vanligtvis händer detta om barnet tvättas i ett gemensamt bad eller besök med honom offentliga bad och bastur. I det här fallet är det nödvändigt att helt och hållet utesluta möjligheten att återinfektera barnet genom hushållsartiklar och personlig hygien för att lyckas.

Dessutom är orsakerna till cystit hos barn:

 • immunbristtillstånd
 • långvarig exponering för vissa droger (cytostatika) på blåsans slemhinnor;
 • medfödda missbildningar av urinvägarna, blåsstenar;
 • neurogen dysfunktion i blåsan;
 • traumatism av blåsans slemhinnor.

Hygien med frekvent cystit hos ett barn:

 • ett allmänt blodprov
 • allmän analys av urin;
 • urinkulturer före, efter behandling och vid doseringsobservation med definitionen av bakteriuri, känslighet mot antibakteriella läkemedel.
 • Ultraljud av njurarna, urinblåsan;
 • samråd med urologen
 • samråd med nephrologist.

Behandling av cystit hos barn och nyfödda:

Vid första tecken på blåsor ska barnet omedelbart kontakta en läkare. I varje fall är det omöjligt att behandla cystit hos barn med olika typer av omslag, värmare, rengöring barnets lösning av kaliumpermanganat, salter, jod och själv andra folk rättsmedel. Som ett hjälpmedel kan (efter konsultation med en läkare) användningen av brickor eller ringblomma dekokter daisy för att lindra symtomen.

Eftersom cystit är vanligtvis en bakteriesjukdom för dess behandling, föreskrivs antibiotika och bredspektrum ureptika. Dessutom kan läkaren med svår blåsan ordinera smärtstillande medel, antiinflammatoriska och lugnande medel.

 • stabilisering av patientens allmänna tillstånd
 • positiv dynamik av indikatorer på urinalys, inklusive bakteriuriens försvinnande;
 • normalisering av urinering.

Symtom och behandling av cystit hos barn

Cystit eller inflammatorisk sjukdom i slemhinnan (i allvarliga fall och submukosa) hos blåsan är en av de vanligaste urologiska patologierna hos barn.

Allmän information

Barnblåsan förekommer oftare än vuxna. Samtidigt, på grund av anatomiens särdrag är flickor mer benägna att bli sjuk av denna sjukdom än pojkar.

Det finns akut cystit hos barn:

 1. I form av stark skärsmärta i perinealzonen.
 2. Hyppig uppmaning att urinera.
 3. Reduktion av delar av utsöndrad vätska under en urinrör.
 4. I svåra fall kan barnet inte behålla urinen. Och i en ålder av upp till ett år, tvärtom kan urinuttaget upphöra, och förgiftningen börjar.

Ofta är barn sjuka från 4 till 12 år, oftare i åldern 1-3 år, och mycket sällan - nyfödda. Den andra toppen av incidensen av cystit sker under perioden av sexuell aktivitet.

Hur uppstår cystit hos barn: symptomen och behandlingen av sjukdomen - det är värt att prata om allt detta mer i detalj. Trots allt gäller denna sjukdom inte för sällsynta.

skäl

Normalt, när den ordinarie uttömning av urin i frånvaro av strukturella förändringar mochevyvedeniya Organ och intimhygien efterlevnad området, är blåsan självrengör med varje miktsii (agera urinering). Med urinen tas bakterier bort som kan komma in i urinledningssystemet i stigande ordning, det vill säga från tarmarna eller könsorganen.

Om barnet är hälsosamt är blåsans slimhinnefoder tillräckligt resistent mot mikroorganismerna som angriper det på grund av ospecifik immunitet. Särskilda körtlar producerar slem, innehållande lysozym, immunoglobuliner, och interferon, såväl som en del andra faktorer av icke-specifik skydd som skadlig effekt på patogena floran, trängt in i kroppen.

Om fodret och detrusor (muskel, utvisa urin) bibehåller sin integritet och funktionalitet, finns det ingen förändring i kroppsstrukturen (förträngningar, böjar), urinerar barnet regelbundet, graden av skydd kroppen är ganska hög. Men det är värt att lida några av komponenterna i blåsans skydd, och sedan börjar den patologiska processen. Det vill säga, utvecklingen av patologi kräver bara tre huvudfaktorer:

 1. Allvarlig bakteriell kontaminering av urinledningssystemet.
 2. Funktionell störning av urinvägarna.
 3. Anatomiska egenskaper hos urinledningssystemet.

Bakterier kommer in i systemet för ackumulering och utsöndring av vägen på flera sätt:

Mikroorganismer "stiger" från okologenitala zonen eller urinröret, eller "sjunker" till blåsan från njurarna som de drabbas av. De tränger in i orgeln med blodflöde från andra organ, som ibland ligger långt borta, eller med lymffilt från närliggande strukturer.

Om funktionella sjukdomar eller blåsanatomi hos urinrörarna inte tillåter bakterierna att snabbt avlägsnas börjar de multiplicera aktivt. Undertrycka deras tillväxt helt ospecifikt försvar av kroppen kan inte. Så börjar blåsan.

Bakteriell faktor

Överdriven reproduktion av bakterier som normalt saknas på slemhinnan i urinvägarna är den främsta orsaken till sjukdomen. Sådana bakterier är mikroorganismer som bor i tarmen:

 1. Escherichia coli eller E. coli (den vanligaste patogenen).
 2. Proteus och Klebsiella (mindre ofta).
 3. De kan orsaka blåsor och kocker (staphylo- och streptokocker).
 4. Urogenitala infektioner (klamydial, ureaplasmos, mykoplasmos, gardnerellez) orsakar också ibland denna sjukdom hos barn.

Rollen av virala medel i etiologin hos denna sjukdom hos patienter i tidig ålder är under studie. Dock erkänner läkare att herpesvirala infektioner, adenovirus och liknande infektioner stör mikrocirkulationen i blåsan och främjar reproduktion av bakterier.

Specifik cystitis (gonorré, trichomoniasis) finns sällan hos spädbarn. Men här är en tjej eller ungdom som började sexlivet, kan lida av blåsans inflammation orsakad av en sådan mikroflora.

Cystitis kan orsakas av en svampmikroflora. Men detta händer sällan, och främst hos barn som har fått antibiotika under lång tid, eller med kraftigt försvagad immunitet eller immunbrist.

Funktionella-anatomiska faktorer

Stort värde för utvecklingen av den smittsamma processen är den ofullständiga frisättningen av organet från urin. Eller de provoceras av sällsynta ritualer, som är kopplade till:

 • Behovet att "tolerera".
 • Syndrom av den neurogena blåsan.
 • Återflöde (kasta urin från urinledarna till blåsan).
 • Blåsans divertikulum, ectopi i munnen.
 • Stricture av urinrör eller urinledare.
 • Urinledaren eller förlängningen av urinledarna.
 • Cystit hos pojkar provoceras av phimosis.

Invasiva urologiska förfaranden bidrar också till utvecklingen av sjukdomen hos barn.

Ytterligare faktorer som bidrar till infektionens penetration och dess spridning genom urinledningssystemet är:

 • Maskinfektioner.
 • Behandling med antibiotika, sulfonamider, cytostatika.
 • Dysbacteriosis, vulvovaginit (hos tjejer), tarminfektioner, inflammatorisk tarmsjukdom, kronisk förstoppning.
 • MKB, nefropati, intag av främmande kroppar i urinblåsan och urinblåsan.
 • Endokrina sjukdomar, vilket leder till en förändring i urins surhet.
 • Beriberi.
 • Purulenta-inflammatoriska sjukdomar (ont i halsen, lunginflammation med bildande av abscesser).
 • Hypotermi, strålningsexponering.
 • Cystor och tumörer i blåsan, proliferation av lymfoida vävnader och andra patologier.
 • Brist på personlig hygien eller konstant användning av medel för intim hygien med antibakteriell effekt.
 • Funktioner av strukturen av flickans kropp.
 • Överansträngning.
 • Fysisk inaktivitet.
 • Besöker poolerna.

En hög förekomstnivå hos barn vars föräldrar lider av olika urogenitala infektioner.

flickor

Cystitis i en flicka utvecklas ofta på grund av särdragen hos kvinnans kropps anatomi. En bred men kort urinrör, en nära anus, underlättar penetrationen av den intestinala opportunistiska mikrofloran genom den stigande vägen. I en tidig ålder kan flickor provoceras av det faktum att droppar av urin, som barnet inte kan ta bort efter varje urinering, förblir i slidan. I dem propagerar den villkorligt patogena mikrofloran aktivt och tränger in i urinblåsan och blåsan som stigande sätt.

Cystit hos pojkar i tidig ålder (0-3 år) provoceras ofta av en sådan naturlig anatomisk egenskap av utveckling som fimos eller förminskning av förhudet. I pojkarna i det första året av livet är fysiologisk phimosis ett slags skydd mot infektion av patogena mikroorganismer från den yttre miljön. Men om den patogena mikrofloran fortfarande tränger in, förhindrar fysiologisk förträngning fullständig urinvätning av dessa mikroorganismer. Och de är alla samma stigande sätt "få" till slemhinnan i blåsan.

Orsaken till sjukdomen måste ges så mycket tid, på grund av välgrundade orsaker beror starkt på hur man behandlar cystit och hur denna behandling kommer att vara effektiv.

Innan du börjar behandla cystit hos barn, måste du misstänka denna sjukdom, se till att det är den inflammerade urinblåsan som oroar smulorna och bara sedan fortsätt till terapi. Hur uppenbarar sig denna obehagliga sjukdom i barndomen?

Klassificering och symptomatologi

Klassificera den patologiska processen enligt typen av flöde, morfologiska egenskaper, prevalens och närvaro / frånvaron av komplikationer. Inflammation av slimhinnan i bladen kan vara:

 1. Akut eller kronisk.
 2. Primär (förknippad med anatomiska orgelfel) och sekundär (i samband med funktionsnedsättning som leder till urinretention).
 3. Fokal eller totalt.
 4. Infektiös och icke-infektiös (allergisk).
 5. Okomplicerad och fortsätter samtidigt med pyelonefrit, uretrit, komplicerat av bubbla reflux, paracystitis, peritonit.

Beroende på formen av den patologiska processen kan tecken på cystit hos barn skilja sig något. Sjukdomen i akut form utvecklas våldsamt, symtomen växer inom några timmar. Inflammatorisk behandling hos barn 7-16 år fortsätter i princip på samma sätt som hos vuxna patienter: med akut smärtssyndrom och nedskärningar i urinröret, frekventa smärtsamma hjärnskakningar, med liten urinladdning. Cystitis hos ett barn 2-6 år är uppenbart:

 • Frekventa blandningar: i 1-3 års ålder upp till 15 gånger om dagen, i åldern 2-3 år upp till 10 gånger om dagen. I vissa fall når frekvensen av önskningar 3 gånger per timme.
 • Skarp smärta vid början och sluten av urinering.
 • Hög kroppstemperatur.
 • Smärta i inguinalzonen med bestrålning i ändtarmen.
 • Urininkontinens (hos barn som inte lider av enuresis).
 • Illamående, ibland kräkningar.
 • Falska impulser.

Det svåraste att notera och utvärdera inflammationens början i blåsans väggar hos nyfödda och spädbarn. Vid denna ålder kan barnet inte klaga på hans tillstånd, och hans sjukdom kan bara märkas av gemensamt intresse. Spädbarn har följande symtom på blåsor:

 • Urinering upp till 20 gånger om dagen.
 • Gråtande, förvärras av en blandning.
 • Skjuter benen till buken och drar dem när de försöker urinera (i folket säger "sticka ben").
 • Amning (blandning).
 • Slöhet eller spänning.
 • Sömnstörning.
 • Temperaturstigning upp till 38 grader.
 • Upphävande av urinretention som ett resultat av reflexkramp i urinhalsen.
 • Frekvent upprepning.

Cystitis är mycket behandlingsbar. Därför kommer den främsta uppgiften för föräldrarna - vid de första tecknen på sjukdomen att vända sig till ett barns poliklinik.

Akut kronisk blåsan

Med akut cystit förändras kvaliteten på urinen. Om den samlas i en transparent behållare kan du se att den har blivit grumlig, mörkare, med en obehaglig lukt. Om du lämnar behållaren med urin en stund kan du upptäcka en fällning: flingor och en fin suspension. Om hemorragisk blåsan utvecklas, tar urinen form av "köttslungor".

Med tidig diagnos av sjukdomen och kompetent behandling förbättras tillståndet 3: e dagen efter sjukdomsuppkomsten. Återhämtning sker inom en och en halv vecka.

Den kroniska formen av blåsor förvärvas genom felaktig behandling av patologi i akut form. Oftast är det en sekundär sjukdom, det är svårare att behandla och det uppstår med tillfälliga återfall och remission. Symtom med denna form är mindre uttalad och manifest:

 • Obehag i underlivet.
 • Urininkontinens (när som helst på dagen).
 • Ökning av urinretention med viss minskning av dess mängd.

Barn med neurogen dysfunktion i blåsan och anatomiska defekter i sin struktur kräver särskild uppmärksamhet.

I åldern 1,5-4 år går barn ofta till dagis. Övervakning av kvaliteten på personlig hygien reduceras och träning i organiserat beteende börjar. Och i närvaro av den beskrivna dysfunktionen och anomalierna, känner många barn i åldern 2 redan med cystitis.

diagnostik

Diagnos av denna sjukdom kan omfatta laboratorie- och instrumentundersökning. I det här fallet krävs det:

 • Klinisk undersökning av blod (KLA).
 • Klinisk undersökning av urin (OAM).
 • Urinkokning.
 • USA.
 • Cystoskopi.
 • Urografi.

Barn och urologer är oftast begränsade till laboratoriediagnostik och ultraljudsdiagnos. Instrumentundersökning krävs i svåra fall.

behandling

Efter diagnosen är etablerad, är det nödvändigt att starta behandlingen så snart som möjligt. Behandla barns blåsor bör integreras. För att göra detta, använd:

 1. Läkemedelsåtgärder.
 2. Icke-farmakologiska metoder.

Medicinsk behandling är grunden för behandlingen av bakteriell infektion. Tilldela terapi:

 • Orsaks.
 • Patogenetiska.
 • Symtomatisk.

Icke-farmakologiska åtgärder innefattar:

 • Sängstöd.
 • En diet.
 • Drickeregimen.
 • Sjukgymnastik.

Etiotropisk behandling innebär exponering för den bakomliggande orsaken, det vill säga den patogena mikrofloran som orsakade sjukdomen. För att göra detta, förskriv antibiotika. Valet av läkemedlet beror på patientens ålder. Oftast utsedda:

 1. Medlen av penicillinkoncernen (Amoxicillin, Augmentin, Amoxiclav).
 2. Cefalosporiner (Zeclor, Hinnat).
 3. Sulfanilamider kombineras, till exempel, Co-trimoxazol (efter 2 månader).
 4. Antibiotika av fluorokinolongruppen (inte tidigare än ungdomar).
 5. Uroantiseptika, till exempel Monural, Ecofomurals (vanligtvis från skolåldern).
 6. Lokala antiseptika Miramistin, Protargol.

Antibiotika för cystit hos barn kan ordineras i tabletter och injektioner, en kurs om minst en vecka. I vissa fall kan behandlingen innefatta sköljning (installation) av blåsan. Anläggningar utförs med antiseptiska lösningar, och rekommenderas huvudsakligen för kronisk blåsan. Manipulation kan ordineras efter 6 år.

Patogenetisk behandling involverar tidigt avlägsnande av toxiner från kroppen. Oftast uppnås detta utan medicinering - barnet får mer att dricka. Men i vissa fall kan diuretika och intravenös infusion av saltlösning (i särskilt allvarliga fall) ordineras.

Symtomatisk behandling är utformad för att lindra patientens tillstånd, men det kan inte påverka sjukdomsförloppet. För att eliminera reflexkrampen i urinhalsen och blåsans reflexaktivitet kan antispasmodiska läkemedel förskrivas: Drotaverine, Nosh-pu. För att minska smärtan utnämnas ibland Analgin, Baralgin (det är inte önskvärt att utse till barn i 3 månader).

Non-drug therapy

Cystitis i akut tillstånd kan kräva sjukhusvistelse, men behandling av cystit hos barn hemma är möjlig efter en doktors undersökning och utnämning av kompetent behandling. Först av allt måste de ge sängstöd. En bra effekt ger torr värme till blåsans område. Ibland rekommenderar läkare varma sessila badar med buljonger av örter, till exempel kamille. I det här fallet måste du se till att vattentemperaturen inte överstiger 37,5 grader.

Ett viktigt element i att påskynda processen för återhämtning av ett barn som har lämnat barnets tillstånd är en kost. Gurkor, tomater, kål och zucchini i återvunnet form (betning, betning) rekommenderas att injicera till barn efter 5-6 år. Men ibland i mycket begränsade kvantiteter ges dessa produkter till barn så tidigt som 3 år.

Vid utveckling av en cystit från dem är det nödvändigt att vägra. Dieten bör vara mjölk-grönsaker, godis, pickles och kryddiga rätter bör uteslutas. I kosten kan inkludera:

 • Komposit av torkade frukter utan socker.
 • Väl desinficerar blåsan av tranbär och cowberry mors, avkok eller barnens te med kamille.
 • För behandling av skolbarn inom ramen för växtbaserade läkemedel kan man använda avkodningar av fälthästar, plantain och johannesört.
 • För terapeutiska ändamål kan barn ordnas mineralvatten utan gas med en hastighet av 5 ml per kilo av barnets vikt om tre år eller mer.

De vanligaste fysioterapeutiska förfarandena är:

Elektrofores görs med antibiotika och antiseptiska medel. Och effekten på den suprapubiska mikrovågsområdet och magneten förbättrar trofismen hos vävnader, stimulerar immunsvar, utlöser regenerering.

Okomplicerad cystit är verksamhetsområdet för en distriktspediatrikare. I svår, långvarig, svår att behandla komplicerad cystit, rekommenderas konsultationer av smala specialister: urolog, nephrologist, gynekolog (för tjejer).

Obligatoriskt förebyggande av denna sjukdom. Och det här är inte bara korrekt hygien, regelbunden tömning av blåsan, efterlevnad av dricksregimen, snabb behandling av helminthiaser, endokrina sjukdomar. Detta och eliminering av hypotermi och härdning av kroppen. Sommar är den optimala perioden på året för början av härdningsaktiviteter. I höst-vinterperioden kommer barnets organism att vara redo att möta förkylningen och stå fast.